Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στη Βουλή δικογραφία σε βάρος του Δημ. Ρέππα...


...για τις άγονες γραμμές της αεροπλοΐας, ύστερα από καταγγελίες Βγενόπουλου!

Στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, αποστέλλεται η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των άγονων γραμμών της αεροπλοΐας, μετά από έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη.
Η προκαταρκτική εξέταση διενεργήθηκε με αφορμή καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα...
με τον κ. Βγενόπουλο, ενώ η Olympic Air είχε καταθέσει - ενόψει του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές - συμφέρουσα πρόταση για 16 από τις συνολικά 24 γραμμές, τελικά οι 15 δόθηκαν σε άλλες εταιρείες, χωρίς να ληφθούν - όπως υποστηρίζει- υπόψη ποιοτικά κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.
Διευκρινίσεις ζητά ο Δ. Ρέππας
Σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, ωστόσο, μιλώντας με τον Πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσε, όπως είπε, ότι δεν έχει φθάσει ακόμη στη Βουλή σχετικό έγγραφο.
Ο κ. Ρέππας διερωτάται αν η δικογραφία αυτή στάλθηκε αμελλητί, προκειμένου να ασχοληθεί η ίδια η Βουλή με το θέμα και αν δεν στάλθηκε αμελλητί αλλά διεξήχθη έρευνα και αν στο πλαίσιο αυτής προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα οπότε καλώς αποστέλλεται η σχετική δικογραφία.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αν η δικογραφία στάλθηκε όχι αμελλητί (έξι μήνες μετά…) ή στάλθηκε ενώ έγινε εισαγγελική έρευνα αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία ευθύνης, τότε μπορεί κάποιος να μιλήσει για κινήσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, με την κατάλληλη διαχείριση του θέματος και την ανάδειξή του από γνωστά συστήματα.
Καταλήγοντας ο κ. Ρέππας δηλώνει κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που οποιοσδήποτε δικαστικός λειτουργός ή πολιτικός ισχυρισθεί το παραμικρό για τέτοια θέματα, εκείνος πρώτος απαιτεί την με κάθε τρόπο έρευνα.
Αν όμως, όπως προσθέτει, η όλη κίνηση αποστολής της δικογραφίας γίνεται όχι γιατί προκύπτει θέμα ευθυνών στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε, αντιθέτως μάλιστα, αλλά για να προκληθεί σύγχυση τότε παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη εκείνων που συνεργούν στη δημιουργία εντυπώσεων με αυτόν τον τρόπο, αυτήν τη στιγμή. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

ΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ;...



Μία ακόμα υπουργός θα ακολουθήσει, απ΄ ότι φαίνεται, την τύχη της Άντζελας Γκερέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία- φωτιά για γυναίκα στέλεχος της κυβέρνησης στη... σαββατιάτικη εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Σεραφείμ Κοτρώτσου. Το θέμα, όπως μάθαμε, είναι...
σοβαρότερο απ΄ αυτό της ωραίας Άντζελας, καθώς είναι βαθιά πολιτικό και αφορά την ίδια την υπουργό και όχι τον σύζυγό της. Στην κυβέρνηση έχουν ακούσει ότι κάτι θα "σκάσει" και ψάχνουν να μάθουν πιο πρόσωπο αφορούν οι αποκαλύψεις. Άλλωστε και για το θέμα της Άντζελας κάποια κυβερνητικά στελέχη το συνδέουν με το θέμα για την ενοικίαση της βίλας του Παπακωνσταντίνου στη Σέριφο. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι το θέμα το είχε δώσει η Άντζελα και, γι αυτό, ο τσάρος αντεπιτέθηκε δίνοντας την υπόθεση της φοροασυλίας του Τόλη στην Ελευθεροτυπία.
Άλλοι λένε πως η διαρροή έγινε ή από Λούκα για να εκθέσει τον Παπακωνσταντίνου ή από τον Γενικό Γραμματέα, τον Γεωργακόπουλο. Επίκεινται αποκαλύψεις, πάντως. Κι ο Θεός βοηθός...
Read more...

ΠΑΣΠ 19 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ



Φοιτητικές Εκλογές 2010

Ψηφίζουμε την Ελπίδα – Το οφείλουμε στην Γενιά μας

Λίγες ημέρες πριν τις Φοιτητικές Εκλογές της 19ης Μάη αναζητώντας το διακύβευμα τους, εύκολα διαπιστώνει κάθε σκεπτόμενος νους ότι είναι σημαντικό και κρίσιμο για ακόμα μια χρονιά.

Αναμφίβολα διανύουμε μια χρονική περίοδο ορόσημο για την Ελληνική Κοινωνία. Μια χρονική περίοδο δύσκολη για τον λαό και την γενιά μας αλλά και κρίσιμη για την Πατρίδα μας. Μια περίοδο που έχει σαν φόντο τις θυσίες λαών στον βωμό της χρηματοπιστωτικής κρίσης και δημοσιονομικής αστάθειας. Μια περίοδο που βρίσκει την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα.
Το Φοιτητικό Κίνημα έχει διαχρονικά συνδέσει την παρουσία του με Αγώνες που σημάδεψαν την Ελληνική Κοινωνία και την νέα γενιά, σε αντίστοιχες δύσκολες στιγμές. Υπήρξε διαμορφωτής της ιστορικής μεταπολίτευσης θέτοντας τις αρχικές συνθήκες μια πορείας που κλείνει επίσημα τον κύκλο της. Έχει φτάσει η στιγμή το Κίνημα μας να προχωρήσει μπροστά πρωτοστατώντας στα διλήμματα των καιρών μας. Οι νέοι αγώνες μας είναι αγώνες απέναντι σε ένα νέο σύστημα που παγιώθηκε με τα χρόνια στην κοινωνία, το σύστημα της αδράνειας και απραξίας, το σύστημα της Συντήρησης αντιλήψεων του χτες.
Πολλά είναι εκείνα που πρέπει να ενώσουν και να μαζικοποιήσουν τον χώρο της σπουδάζουσας Νεολαίας, ώστε να δώσει τον αγώνα της δημιουργίας και σύνθεσης του νέου και ριζοσπαστικού. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν αφετηρία για μια νέα πορεία του οργανωμένου μαζικού και προοδευτικού φοιτητικού Κινήματος.

Μπροστά σε μια εποχή που η Κρίση της Οικονομίας έχει γίνει Κρίση των θεσμών, των αρχών και των αξιών οφείλουμε ως προοδευτικοί νέοι να προτάξουμε την απάντηση του Οργανωμένου Πολιτικού αγώνα, να προτάξουμε την συλλογική απάντηση των Φοιτητών και Σπουδαστών κάθε Πανεπιστημίου και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Οφείλουμε να παλέψουμε για Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Παιδεία στην πράξη και όχι στις διακηρύξεις.
Οφείλουμε να παλέψουμε για Δημόσια Ισχυρά και Δημοκρατικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οφείλουμε να παλέψουμε για εμβάθυνση και διεύρυνση του Φοιτητικού Συνδικαλισμού και Φοιτητικής Συμμετοχής.
Οφείλουμε να παλέψουμε για ουσιαστική ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Ιδρυμάτων μας.
Οφείλουμε να παλέψουμε για ποιοτικές παροχές Φοιτητικής Μέριμνας σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή.
Οφείλουμε να παλέψουμε για Ανώτατα Ιδρύματα Ανοιχτά στην Κοινωνία και στις ανάγκες του Λαού.
Οφείλουμε να παλέψουμε για Πτυχία με Αξία και επαγγελματικά δικαιώματα.

Οφείλουμε να παλέψουμε για μια Δίκαιη Κοινωνία Αξιών.

Όλοι μαζί μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα Κίνημα Νέων που αμφισβητεί το χτες και διαμορφώνει το ελπιδοφόρο αύριο, μακρυά από στεγανά και στερεότυπα του παρελθόντος.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ουσιαστική Ανατροπή στην αδιαφορία, την συντήρηση, τον ατομικισμό, την αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία.

19 Μάη δίνουμε μια υπόσχεση, να πάμε μπροστά!!

19 Μάη ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Π.Α.Σ.Π.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν είναι Σύνθημα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Read more...

Αντιδράσεις για τη μη εκλογή του Φ. Κουβέλη ως συνέδρου



ΣΤΟ 6 ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝ

Η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο 6ο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ, έφερε αναστάτωση στο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε πως όσοι μεθόδευσαν, με φτηνά κόλπα, τον αποκλεισμό του Φώτη Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ, υπονομεύουν...



...το Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.

Ο Σπ. Λυκούδης, υπογραμμίζει πως ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του Φ. Κουβέλη από το έκτακτο συνέδριο είναι μια πολιτική αθλιότητα που βαρύνει ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα στο οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο.


Read more...

Προτάσεις Παπανδρέου για καλύτερη ρύθμιση των αγορών

Επαφές και με ηγέτες της Λατινικής Αμερικής

protothema.gr
Με δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της 6ης Συνόδου Κορυφής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λατινικής Αμερικής παρουσίασε προτάσεις για ρύθμιση των αγορών.

Οι προτάσεις αυτές είχαν τη βάση τους στο πλαίσιο προτάσεων που είχε κατατεθεί από την κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί, τον κ. Γιούνκερ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου προκείμενου οι αγορές να μην μπορούν να αιχμαλωτίσουν την πολιτική ζωή.

Στόχος των προτάσεων είναι να κυριαρχήσει η πολιτική αλλιώς θα υπάρξει ο κίνδυνος να πάμε σε ένα κόσμο με μεγάλη ρευστότητα, είπε ο πρωθυπουργός.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν στα παράγωγα, στην αδιαφάνεια και στους κανόνες λειτουργίας των τραπεζών. Ο πρωθυπουργός θέλησε να κάνει κατανοητό ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνικό άλλά ευρύτερο.

Ο κ. Παπανδρέου είχε πολλές συναντήσεις με ηγέτες χωρών της λατινικής Αμερικής και προς το τέλος της ημέρας συναντήθηκε συγκεκριμένα με τους ηγέτες των χωρών του Μεξικού, της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Ειδικότερα με τον Λούλα συζήτησαν ότι πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ως προς την κατεύθυνση ρύθμισης των αγορών και μάλιστα ο κύριος Λούλα τον προσκάλεσε για άλλη μια φορά στη Βραζιλία.

Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Νταγίπ Ερντογάν και συζήτησαν θέματα που αφορούν στις συμφωνίες της Τουρκίας με το Ιράν για την εκμετάλλευση του ουρανίου για ειρηνική χρήση.


Read more...

Όλοι κρίνονται, ακόμη κι ο Καραμανλής

Ανάβει φωτιές στη Ν.Δ. η απόφαση Σαμαρά

protothema.gr
Φωτιές άναψε στη ΝΔ η απόφαση του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά να περάσουν από την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης που θα συγκροτήσει όλοι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείς για το αν το «όλοι» συμπεριλαμβάνει και τον κ. Κώστα Καραμανλή ή εάν ο πρώην πρωθυπουργός εξαιρείται, ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Δεν εξαιρείται κανένας. Όλοι θα περάσουν από τη διαδικασία". Πρόσθεσε ότι γίνεται διαρκής αναζήτηση νέων υποψηφίων και διαρκής αξιολόγηση των πάντων και ότι υπάρχει και το καταστατικό σύμφωνα με το οποίο μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο αρχηγός.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά έχει προκαλέσει παρασκηνιακές προς το παρόν αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών. «Ποιος θα μας κρίνει, εμείς είμαστε χρόνια στο κόμμα, οι συνεργάτες του νέου προέδρου;» είναι μερικές από τις αντιρρήσεις που εκφράζουν την ανησυχία μεταξύ των βουλευτών.

Το ότι συμπεριλαμβάνει και τον πρώην πρωθυπουργό στους υπό κρίση πάντως δημιουργεί τις πρώτες σκιές στην σχέση Καραμανλή-Σαμαρά.
Είναι σαφές ότι ο κ. Καραμανλής θα επιθυμούσε τιμητική εξαίρεση.
Βέβαια να αφήσει η νέα ηγεσία τον πρώην πρωθυπουργό έξω από το κόμμα που ίδρυσε ο θείος είναι από δύσκολο ως αδύνατο!

Επιπλέον θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς θα καλύψει πολιτικά τον κ. Καραμανλή απέναντι στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ. Πέραν αυτού όμως του στέλνει το μήνυμα να τον διευκολύνει και να αποχωρήσει μόνος του όπως έπραξε πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου ο κ. Κώστας Σημίτης ο οποίος επέλεξε να μην είναι στα ψηφοδέλτια.

Για ποιους κτυπά η καμπάνα...

Το ερώτημα «για ποιους χτυπά η καμπάνα» απασχολεί πλέον την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Πρόσωπα που είναι «αντιτουριστικά» λόγω της αυξημένης ευθύνης τους στα πεπραγμένα της «νέας διακυβέρνησης» θεωρείται ότι διανύουν την τελευταία κοινοβουλευτική τους θητεία όπως οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Κοντός, Κώστας Κιλτίδης. Άλλωστε ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα αξιολογηθούν όλοι για την προσωπική αλλά και την πολιτική τους παρουσία.

Φυσικά δεν τίθεται καν θέμα για όσους είναι εκτός Βουλής όπως οι κ.κ. Γιώργος Βουλγαράκης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ευάγγελος Μπασιάκος και γενικότερα όσων τα ονόματα εμπλέκονται σε δύσοσμες υποθέσεις του παρελθόντος που διερευνώνται τώρα από την Βουλή. Το ερώτημα για αυτούς είναι αν θα διαγραφούν από το κόμμα.

Μία ακόμη κατηγορία βουλευτών που δεν νιώθει πλέον και τόσο ασφαλής είναι εκείνοι που πρόσκεινται στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά εντάσσεται στην γενικότερη τακτική του να «γυρίσει σελίδα» και να δημιουργήσει την «καινούργια ΝΔ» όπως έχει επανειλημμένως πει στις ομιλίες του.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μέσω των εσωκομματικών εκλογών για το συνέδριο αλλαγή και στον κομματικό μηχανισμό και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την επόμενη Κεντρική Επιτροπή και τις περιφερειακές οργανώσεις.

Προς το παρόν βέβαια αυτά είναι στην σφαίρα των προθέσεων της ηγεσίας. Είναι ανοικτό αν θα τα μπορέσει να τα υλοποιήσει και τι αντιδράσεις θα συναντήσει από το «βαθύ καραμανλικό κόμμα» που έχει αρχίσει να ανησυχεί και να κινείται.

Read more...

Τον Ιούλιο η πρώτη αξιολόγηση προόδου

.nooz.gr
Την πορεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για τη μείωση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος παρουσίασε στους ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι με τη νομοθέτηση των μέτρων που αφορούν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου, καθώς και με την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, επιτυγχάνεται μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, κατά 41,8%.
Δηλώσεις Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Eurogroup, τόνισε ότι το Συμβούλιο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των χωρών της ευρωζώνης να διαθέσουν το πρώτο μέρος των διμερών συντονισμένων δανείων προς την Ελλάδα.

"Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και απορρίπτουμε όσα έχουν γραφεί στα ΜΜΕ σχετικά με αυτό το ζήτημα. Φυσικά θα παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα", ανέφερε.
Read more...

Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι κτηνοτρόφοι

nooz.gr
Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι διεκδικώντας λύσεις στα επείγοντα, πως τα χαρακτηρίζουν, προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Την απόφαση πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας που συνεδρίασε στις 14 Μαΐου 2010 στα Γιάννενα, και ήδη προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ στο τέλος Μαΐου.

Τα βασικά αιτήματα τους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΚ, είναι τα εξής:

α) Η διενέργεια αυστηρών ελέγχων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΛΟΓΑΚ, ΕΦΕΤ, Νομαρχίες κ.λ.π.) προκειμένου να μειωθούν οι ελληνοποιήσεις και η εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού, αλλά και να προστατευτεί το εισόδημα του Έλληνα κτηνοτρόφου.

β) Άμεση ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΕΚ, (Ήδη 5.000 κτηνοτρόφοι έβαλαν λουκέτο τον προηγούμενο χρόνο).

γ) Άμεση καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών χωρών, προκειμένου να αγοράσουν τις απαιτούμενες ζωοτροφές την εποχή του θερισμού σε χαμηλές τιμές.

δ) Επιστροφή σε όλους τους κτηνοτρόφους του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί τις αξίας πώλησης των προϊόντων τους.

ε) Επανεξέταση του προτεινόμενου θεσμικού πλαισίου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση της δίκαιης μεταχείρισής τους.

Σχετικά με τη μείωση των τιμών πώλησης αγελαδινού γάλακτος στην κατανάλωση ο ΣΕΚ προτείνει να μην προέλθει από τους κτηνοτρόφους, αλλά από τις βιομηχανίες και τα Super Market, οι οποίοι αγοράζουν το γάλα 0,37 € το κιλό και στον καταναλωτή φθάνει μέχρι 1,60 €, το λίτρο. Επίσης για το αιγοπρόβειο γάλα δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν μείωση της τιμής πώλησής του, αφού είναι καθηλωμένη τα δέκα τελευταία χρόνια.
Read more...

Τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

nooz.gr
Το ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος όπου ενημερώθηκε για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Αρχηγείου Στόλου καθώς και για τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης διοικητικής μέριμνας του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης επισκέφθηκε την πυραυλάκατο Ρούσσεν και τη φρεγάτα Σαλαμίς η οποία επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα από την Σομαλία όπου μετείχε στην επιχείρηση ATALANTA κατά της πειρατείας.

Στην ομιλία του στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιχειρησιακές επιδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επανέλαβε ότι μια οριστική βιώσιμη λύση στο Κυπριακό όπως και η άρση των εντάσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος για να αλλάξει ριζικά το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι "προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την περιορισμένη μείωση των αποδοχών όπως και στα παράπλευρα προβλήματα που σχετίζονται με το υπηρεσιακό καθεστώς, τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις κλπ .

Επίσης δήλωσε ότι το επίδομα για τις ημέρες εκτός έδρας πρέπει να αναγνωριστεί ως τέτοιο ενώ για τα προβλήματα που υπάρχουν στο στρατιωτικό προσωπικό τόνισε, εδώ είμαστε προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Σημασία έχει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και την ελπίδα μας ψηλά. Αυτό έχει κλονιστεί τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνία και αυτό πρωτίστως έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε.

Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τη μιζέρια, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και βέβαια να πειστούμε ότι υπάρχει μια εθνική αφήγηση η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος.

Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης.
Read more...

Επιστρέφει ο "Ρόκο"...


Τον ψάξαμε και μας έψαξε, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens Σήφης Βαλυράκης. Ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μαντέλης είχε εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, αφήνοντας στην Ελλάδα να πλανάται η κατηγορία για την ανάμιξη του στο σκάνδαλο Siemens.

Σύμφωνα με...

...τον κύριο Βαλυράκη, τον είχαν αναζητήσει για να καταθέσει αλλά είχε ενδιαφερθεί και ο ίδιος να έρθει στην Ελλάδα και να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής...
nonews-news.

Read more...

Ελεύθερος με εγγύηση o Παπαμαρκάκης...



O κατηγορούμενος για τα δομημένα ομόλογα...
Με εγγύηση ύψους 200 χιλ. ευρώ αφέθηκε σήμερα ελεύθερος ο εκπρόσωπος της εταιρείας «North Asset Managment», Γ. Παπαμαρκάκης, μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Σύμφωνα...


με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ για το κρυφό ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που φέρεται να κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που το σχεδίασε.


Read more...

KATAΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ


Aπο Enet.gr


Την κατάργηση του ειδικού χρόνου παραγραφής για τα αδικήματα που τελούν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και την αλλαγή στον προσδιορισμό του χρόνου τέλεσής τους, ώστε να αρχίσει να μετρά από το χρόνο του αποτελέσματος και όχι της ενέργειας, προβλέπουν οι αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης...


Μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, τα αδικήματα που τελούν μέλη της κυβέρνησης θα παραγράφονται με τη συνήθη παραγραφή που ισχύει για όλους τους πολίτες, δηλαδή πέντε έτη για πλημμέλημα και 15 ή 20 χρόνια για κακούργημα. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ταχεία διεκπεραίωση των δικών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα μπορεί να υπηρετηθεί με τη γρήγορη και αποτελεσματική διεξαγωγή της ποινικής διαδικασίας και όχι με το μικρότερο χρόνο παραγραφής τους.
Η αλλαγή στον υπολογισμό του χρόνου τέλεσης των αδικημάτων θα αφορά σε περιπτώσεις που οι υπουργοί ή υφυπουργοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Στόχος είναι η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου πριν επέλθει παραγραφή τους, καθώς π.χ. θα υπολογίζεται πλέον ως χρόνος τέλεσης ο χρόνος κατά των οποίον επήλθε από τη συμπεριφορά τους βλάβη στην περιουσία του Δημοσίου. Διευκρινίζεται ότι για τη συμμετοχή τους σε πράξεις άλλων θα ισχύει ότι και σήμερα.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προτείνει ακόμη τον προσδιορισμό των εγκλημάτων που τελούνται "κατά την άσκηση των καθηκόντων τους", ώστε στα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά να μην εφαρμόζεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Σε αυτή την περίπτωση, αρμόδια θα είναι τα ποινικά δικαστήρια και η παραπομπή σε δίκη θα γίνεται με τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας.
Τέλος, εισηγείται την ανάθεση σε εισαγγελέα εφετών διενέργειας ανακριτικών πράξεων, ώστε να διατυπωθεί ένα κατ΄ αρχήν δικαστικό συμπέρασμα για τη βασιμότητα της κατηγορίας. Δεν θα δεσμεύει την τελική απόφαση της προανακριτικής επιτροπής, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας θα επιλέγεται με κλήρωση. Εναλλακτικά, προτείνεται λύση τριών δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι θα επιλέγονται με ενισχυμένη πλειοψηφία από την αρμόδια προανακριτική επιτροπή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης εκτιμά ότι οι παραπάνω αλλαγές κινούνται εντός των ορίων που χαράζει το άρθρο 86 του Συντάγματος. "Είναι προφανές ότι δεν νοείται αναδρομική ισχύς του νέου νόμου περί ευθύνης υπουργών", επισημαίνει.

"Πόθεν έσχες"

Όσον αφορά στο πόθεν έσχες, το υπουργείο αναφέρει ότι περιμένει το "πράσινο φως" της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να προχωρήσει στην ανάρτηση όλων των δηλώσεων στο διαδίκτυο. Επίσης, σημειώνει ότι είναι "απολύτως χρήσιμο" να αναδεικνύεται η σύγκριση με τα παρελθόντα έτη κατά τη στιγμή της μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων όσων καταθέτουν δήλωση.
Read more...

ΣΚΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΕΡΕΚΟΥ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Κρατήστε μια πληροφορία σχετικά με την Γκερέκου. Ο Παπανδρέου μπορεί να της ζητήσει να παραιτηθεί και από βουλευτής! Το Fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχει ένα...
ακόμα θέμα που έχει περιέλθει σε γνώση του Μαξίμου και αφορά καταγγελίες που είχε κάνει η πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου που σήμερα είναι πρώτη επιλαχούσα στο Νομό Λαρίσης. Η υπόθεση αφορά αποχαρακτηρισμούς χιλιάδες στρεμμάτων στη Βόρεια Κέρκυρα. Θα επανέλθουμε...
Read more...

Ο ΑΗΔΟΝΗΣ ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, χτύπησε το τηλέφωνο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αηδόνη. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Χ. Παμπούκης. Του ανακοινώθηκε ότι αυτός θα είναι...
ο αντικαταστάτης της Γκερέκου. Ο Γερουλάνος θα κρατήσει τις αρμοδιότητες του Πολιτισμού και ο Αηδόνης θα ορκιστεί ως υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητες τον Αθλητισμό... Eνδεχομένως η ανακοίνωση να επισπευσθεί και να γίνει απόψε...
/fimotro

Read more...

ΣΤΟ 40% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


H έκταση της φοροδιαφυγής φτάνει στο 40% του ΑΕΠ, όπως φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος, κατά την ομιλία του στη κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.
Read more...

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ...

fimotro.

Read more...

Εντός των επόμενων εβδομάδων έτοιμο το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ



Σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας, χαρακτηρίζοντας τον Οργανισμό «πολύπαθο», λόγω της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης...



«Όποιος θα ήθελε να κάνει διατριβή επάνω στους τομείς της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης θα έπρεπε να πάει στον ΟΣΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ΟΣΕ χρειάζεται ένα νέο μοντέλο στη δομή και τη λειτουργία του. Έκανε επίσης λόγο για επανεξέταση των δρομολογίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένα θα καταργηθούν, καθώς αυξάνουν τα χρέη του, τα οποία φτάνουν τα 10 δισ. ευρώ. Ο κ. Ρέππας γνωστοποίησε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς όπως είπε, είναι παρομοίωδης η κακοδιαχείριση.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και σημείωσε ότι θα αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μπορούν να αποχωρήσουν και για όσους περισσεύουν θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα μετατάξεων σε άλλες θέσεις του δημοσίου, διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στην επιβολή προστίμου που επέβαλε η νομαρχία Αττικής στον ΟΣΕ για το σταθμό του προαστιακού στη Μεταμόρφωση, καθώς δεν έχει πάρει ακόμα άδεια, ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για βραβείο παραλογισμού του κράτους. Όπως είπε, εκτελέστηκε ένα δημόσιο έργο και μια άλλη υπηρεσία του δημοσίου επιβάλλει πρόστιμο.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα επικαλεστεί τα δικά της επιχειρήματα για να αντικρούσει δικαστικά το πρόστιμο και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε ένα μήνα το θέμα θα έχει λήξει. Τέλος χαρακτήρισε πληγή για τον ΟΣΕ, τις συνεχείς κλοπές υλικού του Οργανισμού.


Read more...

Βγάζουν τώρα τα ακίνητά του στο σφυρί



Στο σφυρί θα βγάλει το υπουργείο Οικονομικών την ακίνητη περιουσία του Τόλη Βοσκόπουλου, εξαιτίας των οφειλών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις...


Αυτό προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «θα δώσει οδηγίες στην αρμόδια ΔΟΥ για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη «διερεύνηση τυχόν παραλείψεων», καθώς η εκκρεμότητα του κ. Βοσκόπουλου έναντι της Εφορίας μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 17 ολόκληρα χρόνια. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Βοσκόπουλος οφείλει στην Εφορία από φόρους εισοδήματος 3,169 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται προσαυξήσεις 2,315 εκατ. ευρώ και τέλη 17.365 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια Εφορία έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του και έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η Εφορία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.

Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει ότι «προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή» τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής. Το θέμα του κ. Βοσκόπουλου είχε ανακινηθεί από το 1993, από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών και νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλο. Εκτοτε, όπως επισημαίνουν εφοριακοί, μέσω της κλασικής- για τους περισσότερους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου- μεθόδου της προσφυγής στη Δικαιοσύνη και των διαρκών αναβολών, το χρέος παρέμενε στα χαρτιά. Παρά την εγγραφή υποθήκης σε ακίνητα του γνωστού τραγουδιστή, η αρμόδια Εφορία δεν προέβη σε πλειστηριασμό των ακινήτων για την εξόφληση του χρέους και η περίπτωση δεν είναι η μοναδική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του κ. Βοσκόπουλου και μέχρι χθες υφυπουργός Πολιτισμού Α. Γκερέκου, είχε προχωρήσει σε διαχωρισμό χρεών έναντι του συζύγου της στην Εφορία. Οπως λένε εφοριακοί, πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία κυρίως μεταξύ συζύγων σε διάσταση, σύμφωνα με την οποία η Εφορία, κατόπιν σχετικής αίτησης, δέχεται ξεχωριστή εξόφληση των φόρων που αναλογούν στο ζευγάρι, όπως επιμερίζονται στην κοινή φορολογική δήλωση.

tanea


Read more...

Ο Κ. Γείτονας στην εξεταστική για τη Siemens



Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens καταθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο οποίος λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές του 2004 ήταν υπεύθυνος του τομέα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ...



Στην Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει και ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Σημαιοφορίδης.

skai.gr


Read more...

Γαλάζια ρουσφέτια στα Τουριστικά Ακίνητα



«Σημεία και τέρατα» κι ένα πρωτοφανές... όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων έφεραν στην επιφάνεια οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), το πόρισμα του οποίου ολοκληρώθηκε χτες και διαβιβάστηκε απευθείας στον αρμόδιο εισαγγελέα...



O διοικητικός έλεγχος στην ΕΤΑ άρχισε στις αρχές του χρόνου με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και αφορούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, στη διάρκεια των οποίων τα Τουριστικά Ακίνητα μεταβλήθηκαν σε μια μεγάλη βιομηχανία παράνομων προσλήψεων προσωπικού.

Στις 36 σελίδες του πορίσματος-φωτιά των επιθεωρητών περιγράφεται κυρίως το αλισβερίσι των ρουσφετολογικών προσλήψεων, οι οποίες στο σύνολό τους γίνονταν με απευθείας αναθέσεις, με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς προγραμματισμό. Υπενθυμίζεται ότι το 2003 η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύνολο της τεράστιας περιουσίας του ΕΟΤ βρέθηκε στο κατώφλι του Χρηματιστηρίου, ενώ σήμερα διανύει περίοδο παρακμής και αποσύνθεσης.

Η υπόθεση της ΕΤΑ είναι η δεύτερη μετά από αυτήν της ΑΓΡΟΤΗΜΑ που φτάνει στη Δικαιοσύνη μέσα σε διάστημα 20 ημερών, ενώ σύντομα (μέχρι τις 16 Ιουνίου) αναμένονται και τα πορίσματα για τον ΕΟΤ, του οποίου οι οφειλές σε τρίτους (σε ξένα και ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προμηθευτές κ.λπ.) ξεπερνούν τα 130 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών με τα συμπεράσματα του διοικητικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην ΕΤΑ και διαπιστώνει πλήθος παραβάσεων σε επίπεδο προσλήψεων, δείχνει ως βασικούς υπευθύνους τέσσερα στελέχη (νυν και πρώην) της εταιρείας, για τα οποία εισηγείται τον πειθαρχικό τους έλεγχο.

tanea
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Επαφές Παπανδρέου στη Μαδρίτη

nooz.gr
Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Ο Γ. Παπανδρέου έχει σειρά επαφών με ηγέτες.

Σήμερα διεξάγεται η σύνοδος κορυφής Ε.Ε.-ΛΑΚ και αύριο η σύνοδος Ε.Ε. - Κοινότητας Άνδεων (CAN) και οι υποπεριφερειακές συναντήσεις Ε.Ε. - Κεντρικής Αμερικής.

Προηγήθηκαν οι υποπεριφερειακές συναντήσεις σε επίπεδο τρόικα της Ε.Ε., Ε.Ε. - CARIFORUM, Ε.Ε. - Χιλής και Ε.Ε. - MERCOSUR, καθώς και η προπαρασκευαστική συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε.- ΛΑΚ .

Στο πλαίσιο των διμερών επαφών του ο κ. Παπανδρέου συναντάται με ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή, το Εκουαδόρ, η Κόστα Ρίκα, το Περού κ.α., ενώ παραχώρησε και συνέντευξη στην εφημερίδα "Εl Ρais".

Ευρώ-μέτωπο κατά των κερδοσκόπων


Την ίδια ώρα, μέτωπο κατά των κερδοσκόπων επιχειρούν να στήσουν τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά τις πολύωρες διαβουλεύσεις τη Δευτέρα του Eurogroup, και στη συνεδρίαση του Ecofin θα αναζητηθούν οι τρόποι αποφυγής μίας γενικευμένης οικονομικής κρίσης στον ευρωπαϊκό νότο. Έρευνα για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια

Υπέρ του ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών- μελών της ΕΕ από την Κομισιόν, πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια, τάχθηκε ο πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, Μισέλ Μπαρνιέ, η Κομισιόν διερευνά το ενδεχόμενο, να παίχτηκαν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, μέσω της αγοράς CDS -ασφαλίστρων κινδύνου- έναντι των κρατικών χρεών.

Προανήγγειλε παράλληλα νέο νομοθετικό πλαίσιο στην αγορά των ασφαλίστρων, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας, καθώς και για τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής της χώρας μας κατά αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών.
Read more...

Πρώτη φορά που τον πληρώνει γυναίκα...



Πρίγκηπας, έλεγε για τον Τόλη, ο Λάλας (Flash 96).
"Αρχοντας με τις γυναίκες . 'Έφευγε πάντα με το παντελόνι" έλεγε ο Χαζηνικολάου (RealFM).
Το καλύτερο όμως το΄πε ο Λάλας στην συνέχεια.
"Ο Τόλης πάντα πλήρωνε τις γυναίκες των μεγάλων ερώτων του.
Τώρα για πρώτη φορά τον πληρώνει μια γυναίκα"...

nonews-news.


Read more...

ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 2.144 ΕΥΡΩ


Ρεπορτάζ : Γρηγόρης Τζιοβάρας
(από το Βήμα)



Σύμφωνα με την προ διετίας υποβληθείσα στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής δήλωση «πόθεν έσχες» της συζύγου του, νυν υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Αντζελας Γκερέκου, ο κ. Βοσκόπουλος εμφανίζεται να...
διαθέτει: Ετήσιο εισόδημα ύψους... 34.995,69 ευρώ και (προσωπικές) καταθέσεις 2.144,30 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του απαρτίζεται από τα εξής: Τρία διαμερίσματα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, 97 τ.μ., 98 τ.μ. και 99 τ.μ. το καθένα, τα οποία απέκτησε το 1975, άλλα τέσσερα μικρά διαμερίσματα, 38 τ.μ. έκαστο, στον Κορυδαλλό, που φέρεται να αποτελούν το πατρικό του σπίτι, καθώς και δύο εκτάσεις στους Αγίους Θεοδώρους Φθιώτιδας, για τις οποίες δεν δηλώνεται ούτε το εμβαδόν ούτε ο χρόνος κτήσης.
Ενα αυτοκίνητο 3.600 κ.ε. με έτος πρώτης κυκλοφορίας το 1977.
Αντιστοίχως η περιουσία της κυρίας Γκερέκου, όπως εμφανίζεται στη δήλωσή της, απαρτίζεται από τα εξής:
Ετήσιο εισόδημα (από τη βουλευτική αποζημίωση, καθώς τη χρονιά που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ίσχυε ακόμη το επαγγελματικό ασυμβίβαστο) ύψους 95.530,54 ευρώ, συνολικές τραπεζικές καταθέσεις 100.989 ευρώ, καθώς και χαρτοφυλάκιο με 13.831 μετοχές (στην πλειονότητά τους της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου) με αξία κτήσης 209.076,80 ευρώ.
Στην κατηγορία των ακινήτων δηλώνει ένα διαμέρισμα 74 τ.μ. με αποθήκη 7 τ.μ. που απέκτησε το 1991 στον περιφερειακό του Λυκαβηττού στην Αθήνα, ένα διαμέρισμα 189 τ.μ., μία οικία 192 τ.μ., δύο οικόπεδα έξι και τεσσάρων στρεμμάτων και δύο αγροτεμάχια επτά και δυόμισι στρεμμάτων, τα οποία απέκτησε μεταξύ του 1997 και του 2003, χωρίς να διευκρινίζεται ο τρόπος κτήσης, αν δηλαδή πρόκειται για αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά, καθώς η σχετική στήλη είναι κενή στη δήλωση.
Δήλωσε, τέλος, κάτοχος τεσσάρων οχημάτων διαφορετικού κυβισμού (3.200 κ.ε., 3.000 κ.ε. και δύο των 1.600 κ.ε.), ενώ την ίδια χρονιά πούλησε και ένα πέμπτο που διέθετε (1.300 κ.ε., αντί 2.000 ευρώ).
Read more...

ΣΤΟ... ΡΕΛΑΝΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από το Βήμα)

Προβλήματα δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης άρχισαν να παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, λόγω απροθυμίας...
πολλών δημοσίων υπαλλήλων να εκτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές μισθών που τους έγιναν. Εχουν εντοπισθεί... αυξημένες περιπτώσεις αδειών για λόγους υγείας, ενώ τελευταίως εμφανίστηκαν και άδειες από την εργασία για ψυχολογικούς λόγους, όπως συνέβη προσφάτως με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας βεβαίωσε μιλώντας χθες στο «Βήμα» τα προβλήματα αυτά, λέγοντας ότι ορισμένοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων έχουν υιοθετήσει πολύ αργούς ρυθμούς στην άσκηση των καθηκόντων τους, μετέχοντας σε ένα είδος «λευκής απεργίας». Οι υπάλληλοι αυτοί διαμαρτύρονται για την περικοπή του μισθού, των επιδομάτων τους, αλλά και των υπερωριών τους, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτοί την ευθύνη των άλλων. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα με ψυχραιμία και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση» είπε ο κ. Ρέππας.
Την ίδια ώρα ο κατ΄ εξοχήν αρμόδιος για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούσης βεβαιώνει ότι υπάρχουν κρούσματα «λευκής απεργίας από μερικούς δημοσίους υπαλλήλους», τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζονται και υπενθυμίζει προς όλους τους υπαλλήλους ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων όποιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι αδικαιολογήτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του θα παραπέμπεται για τα περαιτέρω στο πειθαρχικό.
Χθες, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, άρχισε και η 48ωρη απεργία στα ΚΕΠ, με διαμαρτυρίες υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά για περικοπές επιδομάτων, για καθυστερήσεις στις προσλήψεις κτλ.: «Στην ουσία πρόκειται για ένα κλειστό επάγγελμα που έσπασε» ανέφερε η ηγεσία του υπουργείου, σχολιάζοντας την απεργία. Ο κ. Ραγκούσης ωστόσο αναφέρει ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους, εργάζεται σκληρά.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου η υπουργός κυρία Κατερίνα Μπατζελή έχει διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι στο υπουργείο της δεν τηρούν πλέον το ωράριο εργασίας: «Ορισμένοι έρχονται στις 10 και φεύγουν στις 3 το απόγευμα, ενώ κανονικά έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους από τις 7 το πρωί. Ουδείς θέλει να εργασθεί υπερωριακώς» λέει συγκεκριμένα και αναφέρει ότι ήδη έγινε μία απεργία από τους γεωπόνους: «Στις 3 η ώρα ψάχνουμε υπαλλήλους και ελάχιστους βρίσκουμε» σημειώνει και αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στον Οργανισμό Πληρωμών Αγροτικών Επιδοτήσεων ο πρόεδρος κ. Θ. Καπρέλης ζήτησε από τους υπαλλήλους να έχουν ευρωπαϊκό ωράριο. Δηλαδή να προσέρχονται στην εργασία τους στις 9.30 το πρωί και να αποχωρούν στις 5 το απόγευμα. Οι υπάλληλοι έχουν ξεσηκωθεί, απειλούν με στάσεις εργασίας.
Στο υπουργείο Υγείας το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Οι υπάλληλοι δεν κάνουν λευκή απεργία. Προτιμούν, αντί λευκής απεργίας να υποβάλλουν κατά δεκάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση: «Το θέμα είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υποβάλει αιτήσεις για συνταξιοδότηση συμπεριλαμβάνονται και διευθυντέςμε πείρα και γνώση του αντικειμένου τους και όταν φεύγουν το κενό είναι δύσκολο να αναπληρωθεί» λέει η υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αποκαλύπτει ένα επιπλέον πρόβλημα: «Εκατοντάδες αιτήσεις για συνταξιοδότηση νοσηλευτικού προσωπικού. Τώρα θα προσλάβουμε καινούργιες νοσηλεύτριες και δεν μπορούμε να καλύψουμε τα κενά από αυτές που φεύγουν»λέει.
Στο υπουργείο Εργασίας, όπως βεβαιώνει ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος, «οι υπάλληλοι βρίσκονται στα κάγκελα γιατί δεν τους εγκρίνεται η μειωμένη συμμετοχή τους σε επιτροπές». Ακόμη για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου μετείχαν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Read more...

"ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ" Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ - ΜΗΝΥΜΑ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Εκτός κυβέρνησης οδηγήθηκε η κ. Αντζελα Γκερέκου έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τεράστιες φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της, του γνωστού καλλιτέχνη Τόλη Βοσκόπουλου. Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλησε...
να στείλει ένα ακόμη μήνυμα ότι είναι... άτεγκτος σε θέματα ηθικής και πολιτικής τάξεως. O κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε την παραίτηση παρά το γεγονός ότι η τέως υφυπουργός Τουρισμού τον διαβεβαίωσε ότι «δεν είχε καμία σχέση με τις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της». Κυβερνητικοί παράγοντες υποστήριζαν σχετικά, ύστερα από την αποκάλυψη του θέματος στην «Ελευθεροτυπία», ότι «για τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ζητήματα που τους αφορούν εμμέσως ή αμέσως και έχουν να κάνουν με θέματα διαφάνειας, δεοντολογίας, ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτηση». Ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κ. Γκερέκου, κατά τη διάρκεια της οποίας η τέως υφυπουργός Τουρισμού φέρεται να δήλωσε στον Πρωθυπουργό ότι «υποβάλλει την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας και ευαισθησίας» και επειδή «δεν θέλει να υπάρξει η παραμικρή αφορμή να πληγεί η κυβέρνηση».
Το θρίλερ
Πριν από την υποβολή της παραίτησης, αργά χθες το απόγευμα, παίχτηκε ένα ολόκληρο θρίλερ, με την τέως υφυπουργό να δηλώνει δημοσίως (από την Καλαμάτα όπου βρισκόταν για τα εγκαίνια αεροπορικής γραμμής με την Αθήνα) ότι «θα δοθούν απαντήσεις για όλα τα θέματα» και την κυβέρνηση να ψάχνεται να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί σε σχέση με τις κατηγορίες κατά του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου ότι οφείλει στην Εφορία ποσό της τάξεως των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορούσε να τοποθετηθεί σχετικά με την τύχη της κ. Γκερέκου, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο αεροπλάνο προς τη Μαδρίτη. Στο διάστημα των περίπου 4 ωρών που διήρκεσε η πτήση Αθήνα- Μαδρίτη, πολλά κυβερνητικά στελέχη ζητούσαν την άμεση αποπομπή της κ. Γκερέκου από την κυβέρνηση «προκειμένου να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία όπου δοκιμάζεται συνολικά η εικόνα του πολιτικού κόσμου». Αποδέκτης των σχολίων έγινε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, που πάντως τηρούσε στάση αναμονής μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο του Πρωθυπουργού στην ισπανική πρωτεύουσα και να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του. Τόσο ο κ. Πάγκαλος, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ήταν υπέρ της αποπομπής της κ. Γκερέκου, ανεξαρτήτως των εξηγήσεων που θα έδινε.
Οι πληροφορίες φέρουν τον Πρωθυπουργό να είχε ζητήσει έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών για την «υπόθεση Βοσκόπουλου» πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, εξαρτώντας προφανώς την απόφασή του από το πόρισμα της έρευνας αυτής. Η έρευνα διεξήχθη από τις υπηρεσίες με προσωπική επίβλεψη τόσο του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, όσο και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δ. Γεωργακόπουλου και διαπίστωνε ότι ανεξαρτήτως των αιτίων που τις προκάλεσαν οι φορολογικές εκκρεμότητες του κ. Βοσκόπουλου, όχι μόνον ήταν υπαρκτές, αλλά σημειωνόταν απαράδεκτη καθυστέρηση των αρμοδίων υπηρεσιών να εκτελέσουν αποφάσεις κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του.
Η ίδια η κ. Γκερέκου με δήλωσή της αργά το βράδυ, επεξηγώντας γιατί υπέβαλε την παραίτησή της, τόνισε: «Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του ΄΄αλάθητου΄΄. Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές κρίσεις μου. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η αποπομπή της κ. Γκερέκου από το κυβερνητικό σχήμα κατέστη αναπότρεπτη μετά την ενημέρωση που έκανε στον Πρωθυπουργό ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης ότι όντως υπάρχει ζήτημα με τις φορολογικές εκκρεμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στην κ. Γκερέκου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος συνοδεύει επίσης τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του στη Μαδρίτη. Νωρίτερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε κρατήσει επιφυλακτική στάση απέναντι στις αποκαλύψεις και είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε.
Είναι η δεύτερη παραίτηση υφυπουργού από την κυβέρνηση Παπανδρέου στο διάστημα των 7 μηνών από τη συγκρότησή της. Προηγήθηκε η παραίτηση του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Ντ. Ρόβλια με την κατηγορία της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, επειδή βρέθηκαν στα σκουπίδια αντίγραφα «εξυπηρετήσεων» που είχε ζητήσει το γραφείο του από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αντικαταστήσει την κ. Γκερέκου στο υφυπουργείο Τουρισμού και αν η κάλυψη της θέσης θα γίνει τώρα ή θα αφεθεί κενή, προκειμένου να καλυφθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Read more...

ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...


Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος
(από την Ελευθεροτυπία)

Το μεγάλο χρέος του Τόλη Βοσκόπουλου στην Εφορία, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, το... πλήρωσε τελικά χθες η σύζυγός του Αντζελα Γκερέκου με την απώλεια της...
θέσης της υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού αφού ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την... παραίτησή της. Ηταν το αποτέλεσμα μιας πολύωρης παρασκηνιακής έρευνας και διαβούλευσης που άρχισε από νωρίς χθες το πρωί μόλις έγινε γνωστό το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε» και έλαβε χώρα στην Αθήνα και στη Μαδρίτη απ' όπου ο Γ. Παπανδρέου πήρε την οριστική του απόφαση να κάνει αποδεκτή την παραίτηση.
Στον «ιδιώτη»
Από το ίδιο το κείμενο της κυβερνητικής ανακοίνωσης γίνεται εμφανές ότι η κυβέρνηση θέλησε να διαχωρίσει τις ευθύνες του κ. Βοσκόπουλου από την κ. Γκερέκου, καθώς φαίνεται να δέχεται τον ισχυρισμό της ότι «ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της».
«Συγκάλυψη»
Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά το απόγευμα επικρατούσαν σκέψεις να παραμείνει η κ. Γκερέκου στη θέση της και να περιορισθεί το θέμα στον «ιδιώτη κ. Βοσκόπουλο» όπως τον είχε χαρακτηρίσει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Ομως όσο περνούσαν οι ώρες στο Μαξίμου άρχισαν να καταλήγουν στη διαπίστωση ότι αν δεν απομακρυνθεί η κ. Γκερέκου, αυτό που θα επικρατήσει στην κοινή γνώμη είναι ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει την υπόθεση και χαρίζεται σε ένα κυβερνητικό στέλεχος, κόντρα στις διακηρύξεις της για διαφάνεια. Το κλίμα ήταν βαρύ, ενώ πληροφορίες από το Μαξίμου λένε ότι και η ίδια η τέως υφυπουργός επέμενε στην απόφασή της να παραιτηθεί, την οποία είχε ανακοινώσει από τις 12 το μεσημέρι στον πρωθυπουργό μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο κ. Πεταλωτής στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι είχε επισημάνει ότι όταν προκύψουν περισσότερα στοιχεία η κυβέρνηση θα πάρει θέση, εννοώντας την έρευνα που ζήτησε η κυβέρνηση για την υπόθεση. Η έρευνα που έγινε με ευθύνη του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας, όπως προκύπτει κι από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μόλις αυτός προσγειώθηκε στη Μαδρίτη -είχε φύγει στις 2 το μεσημέρι.
«Ευαισθησία»
Η κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελας Γκερέκου» και υπογραμμίζει: «Η Αντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της».
Αργότερα δήλωση έκανε και η ίδια η τέως υφυπουργός υποστηρίζοντας ότι το δημοσίευμα αναφέρεται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου της, «η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα». «Δεν θα επιθυμούσα, ανέφερε, να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από τον σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω». Στη συνέχεια η κ. Γκερέκου υπογράμμισε ότι, στη μέχρι τώρα πορεία της στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησε την κατοχή του «αλάθητου» και τόνισε:
«Δεν θα επιτρέψω»
«Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου». Η κ. Γκερέκου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το έργο της κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Σημειώνεται πάντως ότι με αφορμή και την κενή θέση της κ. Γκερέκου αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για επίσπευση του ανασχηματισμού.
Read more...

TO ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Πουτέτση
(από το Βήμα)


Το πρώτο από τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης έστειλε χθες στον εισαγγελέα ο υπουργός Πολιτισμού. Εφαρμόζοντας το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για την αποκάλυψη όλων των...

περιπτώσεων σπατάλης στα υπουργεία, ο κ. Π. Γερουλάνος έστειλε χθες στη Δικαιοσύνη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τα συμπεράσματα του διοικητικού ελέγχου που... διενεργήθηκε στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΑ). Ο έλεγχος αφορά την εξέταση των συμβάσεων εργασίας και έργου που καταρτίστηκαν στην εταιρεία κατά την τελευταία πενταετία, ενώ καταλογίζονται ευθύνες στη διοίκηση της ΕΤΑ και κινούνται πειθαρχικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με το 36σέλιδο πόρισμα των επιθεωρητών, η εταιρεία προέβαινε κατ΄ έτος σε αριθμητικό προγραμματισμό μόνο των προσλήψεων του εποχικού προσωπικού, ενώ παράλληλα προχωρούσε αποσπασματικά στην υπογραφή μιας σειράς άλλων συμβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση στοιχεία που αναφέρονται στο πόρισμα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας η εταιρεία προσέλαβε εννέα πρόσωπα με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 1.450 άτομα ως εποχικό προσωπικό, 146 άτομα με δίμηνες συμβάσεις, 13 διευθυντές με τριετή θητεία, δέκα δικηγόρους με πάγια αντιμισθία, 120 φυσικά πρόσωπα με συμβάσεις ανάθεσης υπηρεσιών και έργου, ενώ συνεργάστηκε με 36 δικηγορικά γραφεία, καθώς και 19 δικηγόρους με ανάθεση εξώδικου έργου ορισμένου χρόνου, πέραν των δικηγόρων που εργάζονταν με πάγια αντιμισθία, οι οποίοι λάμβαναν μηνιαία αποζημίωση.
Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν στοιχεία κακοδιαχείρισης, όπως στο υποκατάστημα της Αιδηψού όπου τρία πρόσωπα που προσλήφθηκαν το καλοκαίρι του 2009 δεν είχαν εμφανιστεί στο υποκατάστημα ως την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου ούτε είχαν παραδώσει έργο, ενώ αμείβονταν κανονικά.

Ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας
Μετά το υπουργείο Πολιτισμού και την υπόθεση της ΕΤΑ και το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να στείλει στον εισαγγελέα φάκελο που αφορά σπατάλες και κακοδιαχείριση σε ΤΕΙ, αλλά και μία περίπτωση που αφορά καθηγητή που πληρωνόταν παρά το γεγονός ότι είχε παυθεί από τα καθήκοντά του! Πρόκειται για τρία ΤΕΙ της περιφέρειας στα οποία όπως αποκάλυψε έρευνα του υπουργείου έπειτα από καταγγελίες φοιτητών και καθηγητών γίνονταν υπερτιμολογήσεις σε υλικά κατασκευής και βαφής κτιρίων.
Αποτέλεσμα ήταν να... αδειάσουν τα ταμεία των ιδρυμάτων προς όφελος προμηθευτών αλλά και συγκεκριμένων προσώπων που ενέχονται στις παραγγελίες. Οι σχετικές καταγγελίες αναφέρουν ακόμη ότι πολλά από τα είδη που αγοράστηκαν ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν!
Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κάλεσε για να ελέγξει την υπόθεση ομάδα ορκωτών λογιστών, αντί για ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ανώτατης εκπαίδευσης τον πρόεδρο του ενός Τεχνολογικού Ιδρύματος και ακόμη δέκα μέλη της διοίκησής του.
Read more...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ 14,5 ΔΙΣ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η πρώτη δόση των 110 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα εκταμιεύεται σήμερα από τα κράτη της ευρωζώνης. Το ποσό που θα εισπράξει η χώρα μας ανέρχεται στα 14,5 δισ ευρώ, τα 9 δισ. από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν άμεσα από την κυβέρνηση στη χρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου που λήγει αύριο...


Ο επίτροπος υπεύθυνος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε, Όλι Ρεν, είπε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα, 20 δισ. ευρώ από την Ε.Ε και το ΔΝΤ θα εκταμιευθούν προς όφελος της Ελλάδας.
"Η πρώτη δόση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα δίνεται σήμερα και παράλληλα το ίδιο θα κάνει και το ΔΝΤ" δήλωσε κ.Ρεν μιλώντας στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Συνολικά πρόκειται για 20 δισ. ευρώ από τα οποία τα 14,5 δισ. θα δοθούν από τα κράτη μέλη της Ε.Ε και τα 5,5 δισ. από το ΔΝΤ.
Ο κ.Ρεν, όπως μεταδίδει το BBC, εκθείασε τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, όπως επίσης το ίδιο έκανε για την Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Read more...

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: 'ΜΕΙΩΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ'


Ρεπορτάζ: Γιώργος Δαράτος (απο ΕΘΝΟΣ)

Η μείωση των μισθών είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, αλλά και ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική και να μπορεί πάλι να πουλάει τα προϊόντα της, δήλωσε χθες στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κανάλι «Γιουρονιούζ» (Euronews) ο Γ.Δ. του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν...

Ο κ. Στρος Καν επανέλαβε και χθες ότι πρόκειται για μια καθαρά ελληνική και όχι ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση και για μιαν ακόμη φορά υπογράμμισε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες της. Κατά την άποψη του κ. Στρος Καν, η ανάπτυξη αποτελεί το παν στην οικονομία. Και η Ελλάδα δεν έχει ανάπτυξη διότι δεν είναι ανταγωνιστική, δηλαδή είναι πιο «ακριβή» από άλλες χώρες στα ίδια προϊόντα και τις ίδιες υπηρεσίες.
Για τον λόγο αυτό οφείλουν -στην Ελλάδα- να μειώσουν τους μισθούς, κάτι που είναι τρομερά επώδυνο, αλλά απολύτως αναγκαίο. Και τούτο διότι είναι μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν οι Ελληνες να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής.
Για πρώτη φορά, έλεγαν χθες κοινοτικοί παρατηρητές στις Βρυξέλλες ο κ. Στρος Καν, αναφερόμενος στην Ελλάδα, μιλάει με τόσο μεγάλη σαφήνεια για την ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αφού αναφέρεται συστηματικά σε υπηρεσίες και προϊόντα.
Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την Ισπανία και την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι αυτές οι δύο χώρες πήραν πολύ θαρραλέα μέτρα.
Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει την άποψη για την επιτακτική ανάγκη μεταρρύθμισης της λειτουργίας της Ευρωζώνης. Χρειάζεται, είπε ο ίδιος, να ολοκληρώσουν οι Ευρωπαίοι αυτό που άρχισαν με το ευρώ, να επινοήσουν δηλαδή τα αναγκαία εργαλεία που θα κάνουν βιώσιμο το ενιαίο νόμισμα σε περιόδους κρίσης.
Read more...