Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Στο Europa Σεβίλη και Γαλατά Κάζο της Μ.Γιουνάιτεντ, 8άρα η Ρεάλ με καρέ του Ρονάλντο


Κάζο της Μ.Γιουνάιτεντ, 8άρα η Ρεάλ με καρέ του Ρονάλντο

Aθήνα
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από τους «16» του Champions League, μετά την ήττα της 3-2 από τη Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία.

Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Λουϊς Φαν Γκάαλ, είχε δεχθεί τρία γκολ στους τελευταίους 12 αγώνες, όμως δέχθηκε άλλα τόσα απόψε και αποχαιρέτησε νωρίς το θεσμό. Με την εικόνα της στο γήπεδο, έδινε την εντύπωση πώς θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα.

Την ίδια ώρα, η Αϊντχόφεν νικούσε 2-1 με συγκλονιστική ανατροπή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτσι κατέκτησε την πρόκριση μαζί με τη Βόλφσμπουργκ, στο συγκλονιστικό φινάλε του 2ου ομίλου.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο και παράλληλα «εκδικήθηκε» τη Μπενφίκα για την εντός έδρας ήττα, καθώς επικράτησε 2-1 στη Λισαβόνα, με τον Μήτρογλου να σκοράρει για τους γηπεδούχους.

Πρώτη στον 4ο όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας 4-2 της Γκλάντμπαχ με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δεύτερη η Γιουβέντους που ηττήθηκε 2-0 από τη Σεβίλη, η οποία συνεχίσει στο Europa League.

Εύκολη νίκη της Παρί με 2-0 επί της Σαχτάρ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε με 8-0 τη Μάλμε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνει καρέ τερμάτων και τον Μπενζεμά χατ τρικ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ


--1ος ΟΜΙΛΟΣ--Παρί Σ.Ζ. - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0
(57΄ Μόουρα, 86΄ Ιμπραϊμοβιτς)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε 8-0
(12΄,24΄ Μπενζεμά, 39΄,47΄,50΄,59΄ Ρονάλντο, 70΄ Κόβατσιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 5 1 0 19-3 16 --ΦΑΣΗ «16»
Παρί Σ.Ζ. 4 1 1 12-1 13 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 0 5 7-12 3 --EUROPA LEAGUE
-----------------------------------
Μάλμε 1 0 5 1-21 3

--2ος ΟΜΙΛΟΣ--

Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γ. 3-2
(13΄,84΄ Νάλντο, 29΄ Βιεϊρίνια - 10΄ Μαρσιάλ, 82΄ Γκιλαβογκί)

Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1
(78΄ Λούουκ Ντε Γιονγκ, 85΄ Πρόπερ - 76΄πεν. Ιγκνάσεβιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Βόλφσμπουργκ 4 0 2 9-6 12 --ΦΑΣΗ «16»
Αϊντχόφεν 3 1 2 8-7 10 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Μάντσεστερ Γ. 2 2 2 7-7 8 --EUROPA LEAGUE
-----------------------------------
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 1 4 5-9 4

--3ος ΟΜΙΛΟΣ--Γαλατασαράι - Αστάνα 1-1
(64΄ Ινάν - 62΄ Τουμάσι)

Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρ. 1-2
(75΄ Μήτρογλου - 33΄ Σαούλ Νιγκέθ, 55΄ Βιέτο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ατλέτικο Μαδρ. 4 1 1 11-3 13 --ΦΑΣΗ «16»
Μπενφίκα 3 1 2 10-8 10 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Γαλατασαράι 1 2 3 6-10 5 --EUROPA LEAGUE
-----------------------------------
Αστάνα 0 4 2 5-11 4

--4ος ΟΜΙΛΟΣ--Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 4-2
(15΄ Νταβίντ Σίλβα, 80΄,81΄ Στέρλινγκ, 85΄ Μπονί - 18΄ Κορμπ, 42΄ Καετάνο)

Σεβίλη - Γιουβέντους 1-0
(65΄ Γιορέντε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μάντσεστερ Σίτι 4 0 2 12-8 12 --ΦΑΣΗ «16»
Γιουβέντους 3 2 1 6-3 11 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Σεβίλη 2 0 4 7-11 6 --EUROPA LEAGUE
-----------------------------------
Γκλάντμπαχ 1 2 3 8-11 5
ΑΠΕ-ΜΠΕ http://sports.in.gr/

Read more...

Αυτή είναι η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα...


Δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνει η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν. 

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μέτρα για τη...
βελτίωση της εισπραξιμότητας φόρων, ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποκρατικοποιήσεις και clawback στα φάρμακα. 

Αμαλυτικά η λίστα με τις 13 προαπαιτούμενες δράσεις που θα ψηφιστούν έως τις 18 Δεκεμβρίου:

1) Σχεδιασμός της ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ. Οι ελληνικές Αρχές θα καταθέσουν ένα υπόμνημα στους θεσμούς που θα παρουσιάζει τις επιλογές για τις βασικές αποφάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό της ανεξάρτητης γραμματείας εσόδων, για να διασφαλιστεί η γρηγορότερη σύνταξη και υιοθέτηση του νόμου.

2) Υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων: α)Οι ελληνικές αρχές θα υιοθετήσουν μέτρα για διασταυρωμένους ελέγχους στις δεξαμενές καυσίμων ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο και β)θα προσλάβουν μια επιτροπή προμήθειας για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση λογισμικού για ανάλυση πληροφοριών για τον ΦΠΑ μέσω δικτύου ώστε να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη (carrousel).

3) Αποφάσεις για την εφαρμογή του claw back (πλαφόν δαπανών) για τα νοσοκομεία: α)Η κυβέρνηση θα εκδώσει την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και β)θα εκδώσει υπουργική απόφαση για την αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων
Μεταρρυθμίσεις του Χρηματοπιστωτικού Τομέα

4) Ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ 

5) Νομοθεσία για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών

6) Στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια

7) Υιοθέτηση 10 μέτρων από την εργαλειοθήκη (toolkit II) του ΟΟΣΑ

8) Αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα

9) Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία

10) Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία

11) Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

12) Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο
Δημόσια διοίκηση

13) Μισθολόγιο στο Δημόσιο...

Read more...

Ετοιμάζονται για ρήξη στο Ασφαλιστικό;..


Μέχρι και τη μονομερή νομοθέτηση του νέου ασφαλιστικού εξετάζουν στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που η τρόικα επιμείνει σε περικοπές κύριων συντάξεων στη διαπραγμάτευση που...
αρχίζει αύριο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί, προκειμένου να διαφυλάξει ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις στους συνταξιούχους, καθώς για την κυβέρνηση θεωρείται «casus beli» η απαίτηση για περαιτέρω περικοπές. 

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, θεωρείται ειλημμένη η απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ δεσμεύτηκε ότι «είναι κόκκινη γραμμή να μην πάμε σε επώδυνες περικοπές συντάξεων», δίνοντας έτσι το στίγμα της «σκληρής μάχης» που θα δοθεί στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό. 

Η κυβέρνηση θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να εξευρεθεί το 0,4% του ΑΕΠ , πέραν του 0,6% που έχει ήδη βρεθεί από την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Στην άρνηση τόσο των τροϊκανών όσο και των κοινωνικών εταίρων, για αύξηση των εισφορών, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι τότε θα τεθεί το δίλημμα «ή αύξηση εργοδοτικών εισφορών ή περικοπές συντάξεων». 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στρατηγική του κ. Τσίπρα, ο οποίος -όπως διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι- δεν θα διστάσει ακόμη και να έρθει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των δανειστών. Σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου, η σκληρή γραμμή σε σχέση με τις περικοπές στις συντάξεις, έχει ως στόχο τους εκπροσώπους του ΔΝΤ στο κουαρτέτο και τις παράλογες απαιτήσεις που εγείρουν. Από την Κομισιόν, άλλωστε, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν απαιτήσεις για νέες περικοπές στους συνταξιούχους.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρωθυπουργού στη χθεσινή του συνέντευξη, ο οποίος είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. «Η θέση του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητική» είπε με επικριτικό τόνο ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας το Ταμείο ότι ζητάει «παράλογα» πράγματα τόσο από την Ελλάδα, με σκληρές μεταρρυθμίσεις, όσο και από την ΕΕ, αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τακτική του ΔΝΤ έδειξε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος σε συνέντευξή του υπογράμμισε ότι «την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της»...

Read more...

Αφορμή το κλείσιμο της γραμμής στην Ειδομένη Παραιτήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος


Παραιτήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος (δεξιά)  

Αθήνα
Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Υποδομών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, επί των ημερών του οποίου η εταιρεία κατέστη κερδοφόρος και μάλιστα συνδέθηκε με τις ανάγκες της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας, με βάση το λιμάνι του Πειραιά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέταζε από καιρό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την εταιρεία, καθώς θεωρούσε ότι είχε κλείσει τον κύκλο του. Ωστόσο, έλαβε την απόφαση να φύγει με αφορμή το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από εκατοντάδες μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, που προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με σιδηροδρομικούς, ακτιβιστές φέρονται να ενθάρρυναν τους μετανάστες να στήσουν τις σκηνές τους πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα, γεγονός που συζητείται ευρύτερα στους κύκλους του ΟΣΕ.

Το μεγαλύτερο φορτίο του εμπορευματικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλέον διοχετεύεται στους προορισμούς του μέσω της Βουλγαρίας, κίνηση η οποία ήρθε αναπόφευκτα όταν έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή - όχι όμως χωρίς κόστος για την εταιρεία. Παράλληλα, λόγω του μπλόκου της γραμμής, η HP αποφάσισε να προωθήσει στις γραμμές παραγωγής της 100 κοντέινερ με εξαρτήματα μέσω της Σλοβενίας, προκαλώντας αίσθηση στην εγχώρια αγορά.

Επίσης, χάθηκαν μέχρι νεοτέρας τα φορτία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια, ενώ στο μεταξύ οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισαν απεργία στα εμπορευματικά δρομολόγια, προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο για την εταιρεία.

Από την κατάρρευση στην κερδοφορία

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέλαβε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2010, όταν η εταιρεία είχε φτάσει προ της οικονομικής κατάρρευσης, καθώς το 2009 είχε ζημιές ύψους 230 εκατ. ευρώ, ενώ το 2010 έκλεισε με ζημιές 187 εκατ. ευρώ.

Το 2011 η εταιρεία προχώρησε σε ένα εκτεταμένο, αλλά δύσκολο πρόγραμμα εξορθολογισμού, το οποίο περιείχε περικοπές συγκοινωνιακού έργου, αυξήσεις τιμών και μετατάξεις, που μίκρυνε μεν την εταιρεία, αλλά συμμάζεψε εν πολλοίς την οικονομική της θέση, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατάφερε και έκλεισε τη χρονιά με ζημιές 33 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις, καθώς ανέστειλε τα δρομολόγια στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου και στη Δυτική Μακεδονία, προχώρησε σε περικοπές δρομολογίων στον κύριο άξονα και στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, ενώ επαναδιαπραγματεύθηκε ή και διέκοψε ασύμφορες συμβάσεις εμπορευματικών μεταφορών και παροχής υπηρεσιών.

Ωστόσο δημιούργησε σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων, ομογενοποίησε τα δρομολόγια του κύριου άξονα, ενεργοποίησε τον προαστιακό της Πάτρας, που θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη γραμμή της χώρας, και ξεκίνησε να διαφοροποιεί το εμπορευματικό έργο της εταιρείας, στρέφοντάς το από τις εγχώριες εσωτερικές ανάγκες στο διεθνές εμπόριο.

Το 2012 η εταιρεία πέτυχε να κλείσει την πρώτη της κερδοφόρο χρήση, καθώς κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 270 χιλιάδων ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης του Ικονίου με το Θριάσιο από την ΕΡΓΟΣΕ (επί της διοίκησης του Γιάννη Πετρόπουλου), ο κ. Ζηλιασκόπουλος έβαλε μπρος την προσαρμογή του εμπορευματικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με βάση τις ανάγκες της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας μέσα από το λιμάνι του Πειραιά.

Το μημόνιο με την Cosco

Για λογαριασμό της Cosco η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενέταξε σταδιακά στο πελατολόγιό της μεγάλους διεθνείς πελάτες, όπως η Hewlett-Packard, η Sony, η ΖΤΕ, η Huawei, η Dell, αλλά και η ΙΚΕΑ και η P&G. Και αυτό διότι ο σιδηροδρομικός φορέας ευθυγραμμίστηκε εν πολλοίς με τις ανάγκες των πελατών της Cosco, εξυπηρετώντας τη διασύνδεση των φορτίων των εξαρτημάτων που έφευγαν από τις γραμμές παραγωγής τους στην Κίνα με τις γραμμές συναρμολόγησης που διαθέτουν οι εταιρείες στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Cosco το 2014 για την καθιέρωση του λιμανιού του Πειραιά ως Παγκόσμιου Διαμετακομιστικού Κέντρου, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο εταιριών.

Έτσι, τόσο το 2013 όσο και το 2014 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκλεισε με κέρδη 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλείνει το 2015 με μικρή αύξηση κερδών, που εκτιμώνται ότι θα φτάσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, παρά το κακό οικονομικό κλίμα και τις δυσκολίες στις εμπορευματικές μεταφορές των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με σιδηροδρομικούς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει προοπτική και δυναμική άλλου τύπου με την ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στον ορεινό όγκο της Φθιώτιδας, που θα επιτρέψει τον πολλαπλασιασμό της χωρητικότητας του σιδηροδρομικού δικτύου, σε συνδυασμό με την ανάταξη της σηματοδότησης και της ηλεκτροκίνησης στο δίκτυο, που υπόσχονται καλύτερο και ταχύτερο ταξίδι.

Τα «αγκάθια»

Η τύχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ εκκρεμεί εναντίον της ανοιχτός φάκελος κρατικών ενισχύσεων στην Κομισιόν, θα αποφασιστεί τον Φεβρουάριο, όταν θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές από υποψήφιους επενδυτές στον διαγωνισμό του Ταμείου. Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός είναι άγονος, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσε σε επαναπροκήρυξη-εξπρές, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων ύψους 800 εκατ. ευρώ, οδηγώντας την εταιρεία σε λύση και εκκαθάριση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε από την άνοιξη αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντικαθιστούσε τον κ. Ζηλιασκόπουλο με πρόσωπο της δικής του εμπιστοσύνης. Μάλιστα, το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των τραπεζών και της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών από τον ΟΑΣΑ, ο υπουργός Υποδομών ζήτησε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μεταφέρει δωρεάν τους πολίτες, κάτι που ο επικεφαλής της αρνήθηκε να κάνει.

Αχιλλέας Χεκίμογλου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή...


...σε συλληφθέντα για συμμετοχή στα επεισόδια στα Εξάρχεια... 

Ποινή τριετούς φυλάκισης επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο που κατηγορείτο για συμμετοχή στα...
πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια. Ο νεαρός, η ποινή του οποίου έχει τριετή αναστολή, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι εκτόξευε κατά των αστυνομικών πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα.

Ο 23χρονος, που αντιμετώπιζε και το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του αλλά και την οικογένειά του και διαχώρισε τη θέση του από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ισχυριζόμενος πως δεν είναι αναρχικός, πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σε επεισόδια (είναι χαρακτηριστικό ότι ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο).

Η πρόεδρος τόνισε στον κατηγορούμενο ότι το δικαστήριο δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του και για το λόγο αυτό του δίνει την τριετή αναστολή και τον αφήνει ελεύθερο με την ευχή να μην βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.

Αντίθετα, η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της είχε ζητήσει την καταδίκη του χωρίς αναστολή υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών».

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια –ανάμεσα τους είναι και 4 ανήλικοι– έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Δύο ακόμα ανήλικοι διώκονται για πλημμελήματα και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

left.gr

Read more...

153 επιτυχόντες του 2008 προσλαμβάνονται... φέτος...



Στην "αποκατάσταση των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2008", προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με...
ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη, 135 επιτυχόντες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοποθετούνται σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
Οι περισσότεροι από αυτούς (113), διορίζονται σε φορείς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας και συγκεκριμένα σε ΑΤΕΙ, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Περιφερειακές Υπηρεσίες Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Αρεταίειο.
Έντεκα (11) επιτυχόντες διορίζονται σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ένας (1) στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τέσσερις (4) στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έξι (6) στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Από τους επιτυχόντες, οι 40 είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ(ΠΕ), οι 8 πτυχιούχοι ΤΕΙ(ΤΕ) και οι 87 απόφοιτοι Λυκείου (ΔΕ).

capital.gr

Read more...

Αλ Σίσι: Έχω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα...


Αλ Σίσι: Έχω μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Ελλάδα και Αίγυπτος παίζουν σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή. Εκείνο που μας αφορά είναι πως θα συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να...
αντιμετωπίσουμε τον ακραίο θρησκευτικό φονταμενταλισμό, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι έχει αποφασιστεί ο καλύτερος μόνιμος και διαρκής συντονισμός στους τομείς άμυνας και της προστασίας του Πολίτη. Αυτή η συνεργασία σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη αποτρέψει κινδύνους, είπε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε πρόκληση την αντιμετώπιση της τεράστιας προσφυγικής κρίσης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο πρόεδρος της Αιγύπους Αμπντάλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε την πλήρη εκτίμησή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και την υπερηφάνεια του για την σχέση των δύο χωρών. Απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό εκφράζοντας την εκτίμηση του αιγυπτιακού λαού. «Η συνετή σας διαδρομή θα είναι ο άμεσος συμπαραστάτης σας σε αυτή την πορεία που σας έχει εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός», είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ενώ αναφερόμενος στις συνομιλίες είπε ότι αποτυπώνουν την διάθεση συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου εξήρε το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι αποτελούν υπόδειγμα προς μίμηση. Η Αίγυπτος ίσως χρειαστεί στήριξη από τις χώρες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στην περιοχή, είπε ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται μια διεθνής κινητοποίηση ώστε να σταματήσει η λαθραία διακίνηση όπλων. Σχετικά με τη Λιβύη, ανέφερε ότι αργήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και προειδοποίησε ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην περιοχή οδηγεί σε περαιτέρω κινδύνους.

Read more...

Εξελέγη προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ...


ΕΣΗΕΑ

Με ψήφους 7 έναντι 4, το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, ύστερα από διαβουλεύσεις έξι μηνών.
Οι επτά ψήφοι υπέρ του...
νέου προέδρου Σταμάτη Νικολόπουλου της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων» προήλθαν ύστερα από συμφωνία έξι παρατάξεων της Αριστεράς, του Κέντρου και της Δεξιάς.

Επομένως οι 7 ψήφοι προέρχονται από τις εξής παρατάξεις κατά σειρά ψήφων στις τελευταίες εκλογές:

«Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΛΑ.Ε) 529 ψήφοι, 2 έδρες: Σταμάτης Νικολόπουλος και Σόνια Χαϊμαντά, «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» (πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), 353 ψήφοι, 1 έδρα: Γιώργος Φιλιππάκης, ΚΕΔ, 300 ψήφοι,1 έδρα: Δημήτρης Τσαλαπάτης, 281 ψήφοι, 1 έδρα: «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» (πρόσκειται στη Ν.Δ.), 281 ψήφοι, 1 έδρα: Χρήστος Κυρίτσης, «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι», 231 ψήφοι, 1 έδρα: Νανά Νταουντάκη, και «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (πρόσκειται στο ΚΚΕ), 197 ψήφοι, 1 έδρα: Γιώργος Μηλιώνης.

Η προηγούμενη πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, έλαβε τέσσερις ψήφους, δηλαδή μόνο από τους συμβούλους της κεντροδεξιάς παράταξής της «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», η οποία είχε πάρει την πρωτιά στις εκλογές (του Ιουνίου) της Ενωσης με 1.202 ψήφους και 4 έδρες (Μ. Αντωνιάδου, Μ. Διόγος, Δ. Κοτταρίδης, Χρ. Μαζανίτης).

Για τις άλλες θέσεις του προεδρείου ψηφίστηκαν: Γενικός Γραμματέας, Α' και Β΄Αντιπρόεδροι, Ειδικός Γραμματέας και Ταμίας ψηφιστηκαν αντίστοιχα οι Νανά Νταουντάκη, Δημήτρης Τσαλαπάτης, Χρ. Κυρίτσης, Γ. Φιλιπάκης και Δ. Κοτταρίδης

efsyn.gr

Read more...

Τσίπρας: «Εξαιρετικές προοπτικές» για οικονομική συνεργασία με την Αίγυπτο...


Τσίπρας: «Εξαιρετικές προοπτικές» για την οικονομική συνεργασία με την Αίγυπτο
Η διμερής μας συνεργασία με την Αίγυπτο στηρίζεται σε πολύ γερά θεμέλια και αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στη...
σφαιρική διεύρυνση και εμβάθυνσή της, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές σε τομείς όπως η ενέργεια, η οριοθέτηση των θαλασσιων ζωνών, οι θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, οι υποδομές.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπογραφή δύο συμφωνιών συνεργασίας των λιμένων της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με δύο αιγυπτιακά λιμάνια η οποία αναμένεται. Αναγνώρισε δε ως εξαιρετικά σημαντική υπόθεση την ενίσχυση των μεταφορών, του εμπορίου και της διασυνδεσιμότητας που όπως σημείωσε δεν αφορά μόνο την χώρα αλλά τη διασύνδεση τριών ηπείρων. 
Έκανε δε ειδική αναφορά στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και τη διάνοιξη της διώρυγας του Σουέζ, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα γεγονότα καθιστούν ιδιαίτερης σημασίας, την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.
Υπογράμμισε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου σε μία «γειτονιά που έχουμε προκλήσεις».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη πρόθεση της Ελλάδας να στηρίξει την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία με την Αίγυπτο στα ευρωπαϊκά φόρα και αντίστοιχα η Αίγυπτος να στηρίξει τη συνεργασία με την Ελλάδα στον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών.

Read more...

Αλλαγές στα ΙΧ: «Έρχονται» ειδικά τσιπάκια ...


Αλλαγές στα ΙΧ: «Έρχονται» ειδικά τσιπάκια και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
...και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα...
Αλλαγές δρομολογούνται μέσα στο 2016 στο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και στους ελέγχους τους από τις Αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του...
"Έθνους", οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κατ' αποκοπήν, ανάλογα δηλαδή με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες.

Επίσης προωθείται η καθιέρωση ενός νέου «αυτοκόλλητου» που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο τσιπάκι με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Το σήμα θα πρέπει να προμηθευτούν υποχρεωτικά τα ΙΧ και τα φορτηγά με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έναντι αντιτίμου που το ύψος του θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ειδικό τέλος για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.


Read more...

Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet ...


...για διορθώσεις του Ε9...
Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet για τους φορολογουμένους που θέλουν να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο φετινό Ε9, τα οποία βάσει του ΕΝΦΙΑ που κλήθηκαν να πληρώσουν τους κόστισαν πολύ ακριβά…


Τα κυριότερα από αυτά αφορούν λανθασμένη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που είχε αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η έκπτωση του 20% που χορηγείται σε αυτή την κατηγορία των ακινήτων.

Πολλοί φορολογούμενοι, αν και έκαναν ακριβώς ό,τι και πέρυσι, δηλαδή πληκτρολόγησαν τη λέξη «κενό» στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων (Ε2) δεν πήραν την έκπτωση, διότι έπρεπε να επιλέξουν και την προσυμπληρωμένη ένδειξη «κενό» στο Ε2.

Πάντως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν τη διόρθωση ή αν θα γίνει αυτόματα νέα εκκαθάριση.

Αλλα συνηθέστερα λάθη αφορούν:

♦ Λανθασμένη δήλωση επιφάνειας, σε ακίνητα στα οποία έχει τακτοποιηθεί ο ημιυπαίθριος χώρος. Η επιφάνεια του ημιυπαίθριου θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά ως επιφάνεια κύριας χρήσης.

♦ Λανθασμένη δήλωση της επιφάνειας του οικοπέδου στα ακίνητα που δεν διαθέτουν οριζόντια ιδιοκτησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναγραφεί και η επιφάνεια του συνολικού οικοπέδου στη γραμμή ενός από τα δικαιώματα που υπάρχουν στο ακίνητο και δηλώνονται από τον ιδιοκτήτη.

Οι όποιες διορθώσεις θα γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Read more...

Νέες ταυτότητες με «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου...


Νέες ταυτότητες με «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου

Σε πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνηση, υπό την...
απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ. 

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν, εκτός από δακτυλικό αποτύπωμα, και πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων με νέα δελτία αποτελούν συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Προσέθεσε ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.

Στα νέας γενιάς δημόσια έγγραφα προωθείται η τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, ενώ γίνεται προσπάθεια να προϋπολογιστεί το κόστος αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες.

Εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Το θέμα εκσυγχρονισμού των δελτίων ταυτότητας φέρεται να έθεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα αρμόδια μέλη της κυβέρνησης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι πιέσεις προς την Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα εντάθηκαν μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Read more...

Για τον Σαμαρά, ακούγαμε για success story...


 ...ενώ τώρα, ακούμε για «φοροκαταιγίδα»...
-Η βουλή είναι πεδίο θεατρικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ είναι 2 μήνες σε εκλογές και δεν θέλουν debate.
- Τι είπε για Ασφαλιστικό, ισοδύναμα μετρα, διαπραγμάτευση και αποκρατικοποιήσεις..
 Για την Οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε, πως, "ανεβήκαμε ένα βουνό δύσβατο, στόχος είναι να...
φτάσουμε στην κορυφή, είδαμε ανυπέρβλητα εμπόδια και αποφασίσαμε να αλλάξουμε διαδρομή. Στόχος να φτάσουμε στην κορυφή του βουνού, από ένα μονοπάτι πιο βατό.
Θέλουμε να ξεφύγει η χώρα από την επιτροπεία, δώσαμε μία σκληρή μάχη, πήγαμε σε έναν συμβιβασμό.
Καταφέραμε μια συμφωνία που δίνει στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων
Ο φετινός είναι ο πιο δύσκολος προϋπολογισμός των 3 τελευταίων χρόνων. Εμείς έχουμε τη μίση προσαρμογή από τον κ. Σαμαρά αλλά γι αυτόν ακούγαμε σαξές στόρυ, ενώ τώρα ακούμε για «φοροκαταιγίδα». Κλείνουμε με μηδέν ύφεση το '15 και από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούμε ότι καταστρεφόμαστε.
Σαξές στορυ δεν είναι μονάχα η ανάπτυξη και η ανακεφαλαιοποίηση, αλλά είναι να βρει ο κόσμος δουλειά. 112.000 περισσότεροι οι εργαζόμενοι φέτος.
Έχουμε οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.
Μας είχαν στήσει ενέδρα στην Ευρώπη, πέσαμε σε τοίχο. Κάναμε έγκαιρα τη στροφή εκείνη που μας οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση ήμασταν με το πιστόλι στον κρόταφο. Το αποφύγαμε και εξασφαλίστηκαν οι καταθέσεις.
Η μετοχή της ΕΤΕ θα ανέβει τον επόμενο καιρό.
Η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να οδηγήσει ξανά τη χώρα στις αγορές.
Πρέπει και θα συμφωνήσετε μαζί μου: να ρθουν οι πολιτικοί οδηγοί και να συζητάμε. Είναι 2 μήνες σε εκλογές (σ.σ. η ΝΔ) και δεν θέλουν debate. Η βουλή είναι πεδίο θεατρικής αντιπαράθεσης. Να ρθούμε εδώ να ακουστούν επιχειρήματα.
Τόσα χρόνια λέγαν τι καλά που είναι με το μνημόνιο και τώρα ανακάλυψαν τη φοροκαταιγίδα.
Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε αλώβητες σημαντικές κόκκινες γραμμές.

Για το Ασφαλιστικό, είπε τα εξής:

Έχουμε σχέδιο για το ασφαλιστικό, είναι κόκκινη γραμμή.
Να μην λεηλατήσουμε τους συνταξιούχους.
Θέλουμε μία συνολική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι συντάξεις 40%. Έχουν μειωθεί οι εργατικές εισφορές, συν το PSI, συν το δημογραφικό.
Έχουμε μία συγκροτημένη πρόταση για το ασφαλιστικό.

Καταργήσαμε τις πρόωρες συντάξεις. Θέλουμε όλους τους πολίτες να έχουν μία εθνική σύνταξη ως βάση και πάνω εκεί να προσθέτουμε και όσα χρόνια εργασίας έχει ο κάθε εργαζόμενος.

Για τα ισοδύναμα μέτρα, είπε τα εξής:

Το ΦΠΑ στην Παιδεία είχα πει προεκλογικά ότι δε θα μπει. Η αντιπολίτευση δεν έκανε ούτε μία πρόταση για ισοδύναμα μέτρα. Με τους δανειστές δεν συμφωνούμε σε όλα, και πολλές φορές υπάρχουν πολλές συγκρούσεις μαζί τους.
Σε πολλά πράγματα δεν συμφωνούν οι δανειστές, η διαπραγμάτευση είναι δυναμική διαδικασία
Μια οριζόντια περικοπή στις συντάξεις δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Δεσμεύομαι γι' αυτό.
Μέχρι η ανεργία να πάει στο 15% ας αφήσουμε τις συντάξεις ως έχουν. Από τους συνταξιούχους ζουν οι άνεργοι.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρούμε τα 600 εκατ. που χρειάζονται.
Το ΕΚΑΣ αντικαθίσταται σταδιακά από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε βάθος τριετίας.
Η κοινοβουλευτική μας ομάδα ήταν, είναι και θα είναι μια γροθιά, ακόμη και στα δύσκολα. Μας αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών.
Για τη διαπραγμάτευση και τις αποκρατικοποιήσεις, είπε τα εξής:

Έχουμε συμφωνήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Δεν τα έχουμε βρει ακόμη στα εργασιακά. Τα εργασιακά είναι μία διαδικασία διαλόγου που έχει καθυστερήσει με ευθύνη των θεσμών. Δεν θα είναι στην πρώτη αξιολόγηση.
Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα.
Τώρα που έχουμε μπροστά μας μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, είναι προτιμότερο να έχουμε φτιάξει το Ταμείο.
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, αλλά θα είναι στην Ελλάδα και σε ελληνικά χέρια. Θέλουμε να αποκλείσουμε πλήρως τα distress funds, τα «κοράκια της καταστροφής».
Ακούω και διαβάζω ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει προτάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο Τσακαλώτος κατέθεσε τις προτάσεις του από τις 11 Νοεμβρίου. Θέλουμε να μην πάνε όλα στο χρέος, ένα ποσοστό να πάει σε επενδύσεις.

Θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις μέχρι το τέλος του χρόνου στις αποκρατικοποιήσεις.

Read more...

Τσίπρας: Ο Λεβέντης έχει χιούμορ...


...τον εκτιμώ, αλλά...
Για τον Βασίλη Λεβέντη, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, πως, "δεν είναι ο Λεβέντης ο εκπρόσωπος της διαπλοκής. Έχει χιούμορ, τον εκτιμώ, αλλά...
το μιντιακό σύστημα τον έχει καταστήσει ρυθμιστή της πολιτικής ζωής, ενώ πριν λίγο καιρό τον καλούσαν και τον κερνούσαν πίτσες.
Πολλά από τα 9 σημεία που προτείνει είναι ωραία, αλλά ανεφάρμοστα.
Δεν σνομπάρω κανέναν. Θα συναντήσω κι άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
Πολλά από τα σημεία που αναφέρει ο κ. Λεβέντης επί της αρχής είναι σωστά, αλλά είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Οι αργόμισθοι να απολυθούν, συμφωνούμε όλοι. Αλλά ποιος θα το αξιολογήσει αυτό;
Δεν χρειαζόμαστε στήριξη από κανέναν"...

Read more...

Κανονικά θα καταβάλει το «τσουχτερό» πρόστιμο η Vodafone...



...για τις υποκλοπές...
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 50,6 εκατ. ευρώ που της είχε επιβληθεί το 2013 από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών υποκλοπών που...
έγιναν την διετία 2004-2005 και γνωστοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006.

Αρχικά η ΑΔΑΕ επέβαλε πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στην Vodafone για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς δεν έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται, προκειμένου να προληφθούν και να αποτραπούν οι τηλεφωνικές υποκλοπές.

Το 2010 το πρόστιμο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 3319/2010), καθώς κρίθηκε ότι οι συνεδριάσεις της ΑΔΑΕ δεν ήταν δημόσιες όπως επιτάσσει η Διεθνής και ελληνική νομοθεσία, αλλά κεκλεισμένων των θυρών και αναπέμφθηκε η υπόθεση στην ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει άλλη νέα νόμιμη απόφαση.

Τότε (2010) είχε επιβληθεί πρόστιμο 7,3 εκατ. ευρώ στην Ericsson η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone.

Στην συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2013 η ΑΔΑΕ, αφού η νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία δημοσίου δικτύου τηλεπικοινωνιών τροποποιήθηκε και προσαρμόστηκε στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2010, επέβαλε στην Vodafone νέο πρόστιμο 50,6 εκ. ευρώ για τους ίδιους λόγους.

Η ΑΔΑΕ, υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αποφάνθηκε ότι συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν την ακρόαση της Vodafone σε μυστική συνεδρίαση.

Κατόπιν αυτού, το ίδιο έτος η Vodafone προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ ζητώντας και πάλι την ακύρωση του προστίμου.

Η Ολομέλεια, με μια απόφαση 80 και πλέον σελίδων, απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς της Vodafone και επικύρωσε την απόφαση της ΑΔΑΕ.

Read more...

«Αισθάνομαι ασφαλής με τους 153» Τσίπρας: Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός για να περάσω το δύσκολο κάβο


Τσίπρας: Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός για να περάσω το δύσκολο κάβο
Ο Αλέξης Τσίπρας στο στούντιο της ΕΡΤ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός για να περάσω το δύσκολο κάβο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να υπάρξει συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα.
Για το ενδεχόμενο κι άλλων διαφοροποιήσεων από βουλευτές της συμπολίτευσης εν όψει και της ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό είπε ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις θα είναι ύποπτες, ωστόσο δήλωσε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 (...) Οι εκλογές έγιναν πριν από δύο μήνες, όχι πριν από δύο χρόνια» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση τετραετίας» και στον ορίζοντα αυτής της τετραετίας υπάρχουν μεγάλα ζητήματα, τα οποία η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει.
«Στα μεγάλα θέματα θα θελήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία και καλό θα ήταν και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές χρειαζόμαστε ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό δεν συνιστά αδυναμία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Εγώ δεν ζήτησα από κανένα να ψηφίσει κανένα νόμο» είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι όταν οι πολιτικοί αρχηγοί κάθονται γύρω από ένα τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν σημαίνει ότι επιδιώκει συγκυβέρνηση.
«Η συνεννόηση είναι άλλο πράγμα, η συναίνεση άλλο πράγμα και η συγκυβέρνηση άλλο πράγμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται μία εθνική γραμμή πλεύσης στα τρία καυτά ζητήματα του προσφυγικού, του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης.
«Όλη αυτή η διαδικασία δεν είχε στόχο ούτε να αλλάξει η κυβέρνηση ούτε να συμπληρωθεί με άλλους το κυβερνητικό σχήμα, ούτε το να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, πόσω δε μάλλον να πάμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση. Ξεχνάμε ότι πριν από δύο μήνες είχαμε εκλογές και ο ελληνικός λαός εξέφρασε με την ετυμηγορία του ποιος θέλει να κυβερνήσει», είπε αναφερόμενος στη συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Ερωτηθείς εάν θα ζητήσει τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εμείς δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγή με κανένα. Προς τιμή του το ξεκαθάρισε και ο κ. Λεβέντης. Δεν είναι το θέμα μας να έχουμε στήριξη από κανέναν».
Για το ασφαλιστικό, ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα» αλλά «ας καταθέσουν τις προτάσεις τους». Πρόσθεσε δε ότι θα βοηθούσε στην επικείμενη διαπραγμάτευση εάν όλα τα κόμμα συμφωνούσαν ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις.
«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία λένε χαιρέκακα ότι "εμείς μπορεί να κόψαμε τις συντάξεις αλλά τώρα δεν θα σας βοηθήσουμε, για να τις κόψεις κι εσύ και να γίνει ίδιος με μας"» δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει πρόταση για το ασφαλιστικό, προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές, εξασφαλίζει ότι όποιος έχει εργασθεί επί 15 έτη να δικαιούται εθνική σύνταξη, ως βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η αναλογική σύνταξη.
Σε ερώτηση για τη συνοχή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία. «Οι αποχωρήσεις ήταν γνωστές και τελικά τις επιταχύναμε κιόλας. Δεν αναμένω άλλες, διότι αν κάποιος διαφωνούσε μπορούσε να μην ήταν υποψήφιος» εξήγησε.
Σχετικά με την απόφαση του Γ.Σακελλαρίδη είπε ότι «είναι στάση αρχής που τιμώ, αλλά ρωτήστε τον ίδιο για τα υπόλοιπα» και ξεκαθάρισε:
«Δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να πιστεύει ότι έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς που δίνουμε τη μάχη. Αυτά που θα φέρουμε στη Βουλή προς ψήφιση θα είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά από διαπραγμάτευση».

Επανέλαβε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι πυλώνες σταθερότητας. «Η αστάθεια είναι στην άλλη πλευρά», ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η δεδηλωμένη δεν χάνεται ακόμα και αν συμβεί κάτι σε ένα νομοσχέδιο. «Πρέπει να υπάρξει πρόταση μομφής. Εμείς έχουμε πάρει πρόσφατα την πρόταση εμπιστοσύνης της Βουλής».
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κινήσεις και στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ. Χαρακτήρισε εξάλλου σημαντική εξέλιξη η εξαίρεση της περιοχής της Δραπετσώνας, η οποία θα αποδοθεί στους κατοίκους.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στο γερμανικό δημοσίευμα περί «ακυβέρνητου πλοίου», το οποίο κατά τον πρωθυπουργό δείχνει «υπάρχουν ορισμένοι συντηρητικοί κύκλοι που δεν χάνουν την ευκαιρία να βάλλουν κατά της Ελλάδας». «Τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν με ανησυχούν» τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η επίσημη γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει απόλυτα το δημοσίευμα.
Ερωτηθείς για το ΕΣΡ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ΝΔ δεν έχει καταθέσει προτάσεις για τη συγκρότηση όλων των Ανεξάρτητων Αρχών (ΕΣΡ, ΑΣΕΠ κλπ).
«Ελπίζω ότι δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, απλά έχει να κάνει με την προεκλογική διαδικασία στη ΝΔ. Αναμένω σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρχουν οι προτάσεις των κομμάτων, καθότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία. Ελπίζω μέχρι τέλος του χρόνου να τελειώσει, σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές διαδικασίες» τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αμέτρητο κόστος για την καθημερινή 24ωρη διαχείριση των προσφυγικών ροών και είπε ότι «έχουμε καταθέσει ήδη ένα σχέδιο αναγκών» και πως προβλέπει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά μια αυξημένη χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες.

Για τη Frontex είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αιτήματα στα οποία δεν έχει ανταποκριθεί, και για προσωπικό και για σκάφη και για μηχανήματα ταυτοποίησης. Απαντώντας σε όσους προβάλλουν σχετικές αιτιάσεις, είπε ότι «εμείς εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας, δεν είναι η Ελλάδα 'ξέφραγο αμπέλι'», και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο οχυρό σταθερότητας. 
Δεν θα υπάρξει επιχείρηση στα βόρεια σύνορά μας, τόνισε.
Κληθείς να κατονομάσει τη διαπλοκή, ο κ. Τσίπρας απάντησε χαρακτηριστικά ότι «είμαι πρωθυπουργός, δεν είμαι ο Χρυσός Οδηγός να λέω ονόματα» και επανέλαβε ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να βάζει κανόνες για να μην υπάρχει αυτό που ο ίδιος έχει κατονομάσει ως «τρίγωνο της αμαρτίας». 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...