Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πέφτουν οι υπογραφές για τα μεγάλα έργα

Πέφτουν οι υπογραφές για τα μεγάλα έργα
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ θα υπογράψει την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, συμφωνίες συνολικού ύψους 815 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του Μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια.
Στην εκδήλωση υπογραφής των συμφωνιών πέραν από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε προσφάτως τη χορήγηση 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
egiakoumis.gr

Read more...

Τα Σκόπια θεωρούν ότι η Αμφίπολη τους ανήκει...



Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα Σκόπια θεωρούν ότι η Αμφίπολη είναι… δική τους και ότι τα παγκόσμια ΜΜΕ είναι παραπληροφορημένα…
  Όπως αναφέρει το www.protothema.gr,  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας» καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times» για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί!

Ωστόσο αποκρύπτουν τη συνέχεια της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας...

Το πρωτοφανές δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει: «Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».
topontiki.gr

Read more...

Στο δρόμο... του Λυκούδη η Φούντα;...


founda1Μετά την αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη ,ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για ανεξαρτητοποίησή της από τη ΔΗΜΑΡ και η Νίκη Φούντα, μιλώντας στην...
εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". "Όσον αφορά την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, συνεχίζω να παλεύω για μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Είναι γνωστές άλλωστε οι ριζικές διαφωνίες μου σε επιλογές που έχουν γίνει, κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Όταν και αν θα θεωρήσω πως πια δεν υπάρχουν περιθώρια προσπάθειας, θα πάρω και γω τις αποφάσεις μου. Η αξιοπρέπεια, πολιτική και προσωπική, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση", είπε χαρακτηριστικά, προϊδεάζοντας, ουσιαστικά για τις επόμενες κινήσεις της.

Άλλωστε, όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να έχει μέλλον η Μεταρρυθμιστική Τάση εκτός ΔΗΜΑΡ, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα. ««Θα είχε νόημα το εγχείρημα τους μόνο αν προχωρήσουν στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, με συγκεκριμένες προτεραιότητες ως θέσεις, με διάθεση και στόχευση για γενικότερες συμπράξεις. Με όρους σύνθεσης», είπε, για να προσθέσει ότι «ο Σπύρος Λυκούδης μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο». Μένει να φανεί, λοιπόν, ποιον ρόλο μπορεί να παίξει η ίδια...
matrix24.gr

Read more...

Διαμαρτυρία για τα ΑμεΑ στη Βουλή την Τετάρτη...


amea
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.
Απαιτούν...
άμεσες προσλήψεις μόνιμου και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία τους καθώς και την εξασφάλιση της κρατικής χρηματοδότησης των κέντρων ειδικής αγωγής, ενώ προαναγγέλλουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

efsyn.gr

Read more...

«Ρωμαϊκός και όχι μακεδονικός ο τάφος της Αμφίπολης»...


«Ρωμαϊκός και όχι μακεδονικός ο τάφος της Αμφίπολης» 

Φουντώνει η σεναριολογία λίγο πριν την αποκάλυψη του μυστικού του τύμβου...

Από τον Μέγα Αλέξανδρο, τη σύζυγό του Ρωξάνη, τον επικεφαλής του Στόλου του Νέαρχο μέχρι και τη ...μητέρα του Ολυμπιάδα, πολλά είναι τα σενάρια και τα ονόματα που ακούγονται για το ποιος μπορεί να είναι ο «ένοικος» του μεγαλοπρεπούς μνημείου της Αμφίπολης. Για να απαντηθεί, ωστόσο, αυτό το ερώτημα πρέπει πρώτα να εξακριβωθεί το πότε χτίστηκε ο τύμβος.

Και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τη λύση του μυστήριου έχει ήδη αρχίσει , η άποψη του ιστορικού, προέδρου του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, Χάρη Τζάλα, έρχεται να βάλει πάγο στον διακαή πόθο όσων πιστεύουν ότι μέσα στον τάφο κρύβεται ένα συγκεκριμένο πρόσωπο: ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο κ. Τζάλας έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο ο τάφος της Αμφίπολης να είναι μεταγενέστερος της ελληνιστικής περιόδου και έκανε έκκληση για υπομονή. «Μη βιαζόμαστε να βρούμε τον ένοικο του τάφου, μην ξεχνάτε ότι για τον τάφο, τον αποκαλούμενο του Φιλίππου στη Βεργίνα, μετά από εκατοντάδες άρθρα, δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για το ποιοι έχουν ταφεί εκεί μέσα και έχουν περάσει 30 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ.

Επισήμανε, επίσης, τις διακριτές διαφορές του τάφου της Αμφίπολης από τους μακεδονικούς τάφους. «Ο τάφος της Αμφίπολης έχει μεγάλες διαφορές από τους κλασικούς μακεδονικούς τάφους. Σε σχέση με τον τάφο της Βεργίνας είναι πολύ διαφορετικός. Η χρονολόγηση του τάφου δεν μπορεί να κριθεί μόνο από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες, είναι πιθανόν ο τάφος να είναι μεταγενέστερος», εξήγησε.

Ο έλληνας ιστορικός είναι σίγουρος ότι ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί. «Ο τάφος είναι συλημένος και κάποια κινητά ευρήματα θα βοηθήσουν να δοθούν στοιχεία στους αρχαιολόγους. Είναι σίγουρο ότι ο τάφος έχει συληθεί. Είναι γεμάτος χώματα, έχουν αφαιρεθεί τα κεφάλια από τις Σφίγγες, είναι βέβαιο ότι έχει διαταραχθεί», ανέφερε ο κ. Τζάλας.

Read more...

Κάθε χρόνο το τεστ ΠΑΠ, διευκρινίζει τωρα ο ΕΟΠΥΥ...


eopyy
Η διασφάλιση ότι καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ότι...
αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους, προκύπτει από τον ισχύοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) αλλά και από το προσχέδιο του νέου ΕΚΠΥ, όπως αναφέρει ο οργανισμός.

Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα δικαίωσε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, καθώς και ότι ο καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Καρακίτσος, επιβεβαίωσε ότι οι Οδηγίες τεκμηριώνονται επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε δηλώσεις του σημείωσε, λέει ο ΕΟΠΥΥ, ότι «η χώρα μας είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ορίζει ως έναρξη το 21ο έτος ηλικίας για το τεστ ΠΑΠ όταν οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν το 25ο έτος». Παράλληλα τόνισε ότι «αν μιλάμε για πρόληψη χωρίς συμπτωματολογία η επανάληψη ανά τρία χρόνια τεκμηριώνεται πλήρως επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, με την προϋπόθεση ότι εκτελείται ανά τρία χρόνια». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα η μικρότερη ηλικία εμφάνισης καρκίνου της μήτρας είναι το 29ο έτος».

Ο ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, υπερβαίνει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και αποζημιώνει τα τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μία φορά το χρόνο. Κι αυτό γιατί σέβεται τις απόψεις αρκετών ιατρών στην Ελλάδα που προτείνουν τη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση κάθε χρόνο.

  ΑΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Read more...

Nεα παρέμβαση των βουλευτών της ΝΔ...


 
Ζητούν τον συμψηφισμό των υποχρεώσεων των ενστόλων με τα αναδρομικά...
Τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ με ...
ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κλπ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους.

Αναφέρουν επίσης ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Read more...

«Δραπετεύει» από τον «Ευαγγελισμό» λόγω κινητοποιήσεων...


samaras-maksimou
Μόνο με την παρουσία του Μάκη Βορίδη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για τις «νέες σύγχρονες δομές» του «Ευαγγελισμού» καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι...
«λόγω έκτακτων υποχρεώσεων στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων “Εθνική Τράπεζα” τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας».
euaggelismosΜία ώρα πριν από ταεγκαίνια, που είναι προγραμματισμένα για τις 6 σήμερα το απόγευμα, οιεργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τη φιέστα καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχειανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθούν τα 14 νέα χειρουργεία.
Σήμερα στον «Ευαγγελισμό» λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, σε σημείο που, για να λειτουργούν τα χειρουργεία, οι εργαζόμενοι κάνουνδιπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013.
Στην πρώτη φάση των νέων χειρουργείων απαιτούνται πολλές δεκάδες νέων νοσηλευτών -αλλά και άλλων ειδικοτήτων- για ασφαλή λειτουργίαγια τον ασθενή και με ανθρώπινες συνθήκες για τον υγειονομικό. Σε αυτή την επισήμανση από πλευράς εργαζομένων η διοίκηση της πρώτηςΥγειονομικής Περιφέρειας απάντησε ότι… περιμένει 22 νοσηλευτές μεεπτάμηνη σύμβαση, ενώ η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει κάποιους λίγους νοσηλευτές που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία.
«Εθνική Τράπεζα» το όνομα του νέου κτιρίου
Σε υψηλούς τόνους διαφημίζεται ως «μεγάλη δωρεά» της Εθνικής Τράπεζας το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του συνολικού έργου και των δύο φάσεων – η β' φάση ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι το όνομα της τράπεζας δόθηκε και στις νέες δομές.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι «χρήματα του ελληνικού λαού από τις αποταμιεύσεις του και η κάθε τράπεζα αποδίδει ένα μικρό μέρος τους στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οδηγίας περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι δε απαράδεκτο η οποιαδήποτε τράπεζα, τη στιγμή που κάνει κατασχέσεις σπιτιών των φτωχότερων εργαζομένων και ανέργων, να εμφανίζεται σαν… μεγάλος ευεργέτης!».

efsyn.gr

Read more...

Αστρονομικός ΕΝΦΙΑ στον Δήμο Ξάνθης...


 Αστρονομικός ΕΝΦΙΑ στον Δήμο Ξάνθης
"Τραβάνε τα μαλλιά τους" για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που καλείται να καταβάλει ως Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, ο Δήμος Ξάνθης για όλη την ακίνητη περιουσία που διαθέτει στην κατοχή του.
Όπως ...
προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com ο ΕΝΦΙΑ, μετά και τις αλλαγές και διορθώσεις που υπέστη, υπολογίστηκε σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, με το φαινόμενο να μην είναι μεμονωμένο μιας και κάτι αντίστοιχο καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλοι Δήμοι της χώρας.
Η νομική υπηρεσία του Δήμου θα καταθέσει ένσταση ζητώντας ο φόρος να αφορά μόνο όσα χρησιμοποιούνται .
Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Δήμου Καβάλας με τον ΕΝΦΙΑ να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ στην περίπτωση της Δράμας ο φόρος αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, παρόμοια με αυτή της Δράμας, προκάλεσε την κινητοποίηση των υπευθύνων στο εσωτερικό του Δήμου, όπου η αρμόδια νομική υπηρεσία θα απαντήσει καταθέτοντας ένσταση.
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο φόρος έχει υπολογιστεί για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, χωρίς να συνυπολογιστεί το εάν το κάθε ακίνητο είναι μισθωμένο, χρησιμοποιείται ή παραμένει σε αχρηστία, και ως εκ τούτου ο Δήμος θα επιδιώξει τον επαναπροσδιορισμό του βάσει μόνο των ακινήτων που μισθώνονται και χρησιμοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση βέβαια αναμένεται αντίδραση και από πλευράς της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μιας και όπως επισημάνθηκε το πρόβλημα είναι γενικό.

thrakitoday.com

Read more...

Μα πώς δεν το σκέφτηκε ο Βενιζέλος...




Δεν ξέρω τι λέτε εσείς που γνωρίζετε από πολιτική και εκλογικούς νόμους, αλλά η αφεντιά μου έχει μία και μόνη πρόταση για το καλό του τόπου και απορώ πώς δεν τη σκέφτηκε κι ο Βενιζέλος.


Η μόνη λύση για...
το καλό του τόπου, η μόνη πρόσταση για τον εκλογικό νόμο, που θα κάνει τους δανειστές να κοιμούνται σαν πουλάκια και την τρόικα να τρίβει τα χέρια της, είναι να πάρει το μπόνους των 50 εδρών αυτοπροσώπως ο Βενιζέλος. Να έχουμε δηλαδή 50 Βενιζέλους σε έναν. Τα ψηφίζει όλα και συμφέρει!
Τι προτάσεις είναι αυτές που κάνει ο αντιπρόεδρος; Φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση και αντί να πάρει δραστικά μέτρα, τα μασάει... Ίσως πάλι να έχει σκεφτεί να παίρνει ο ίδιος το μπόνους και να μας το φέρνει με τρόπο.
Και μη μου πείτε ότι τέτοιος νόμος αποκλείεται να θεσπιστεί! Γιατί ο βενιζέλειας εμπνεύσεως νόμος περί μη ευθύνης υπουργών και θεσπίστηκε και ισχύει. Στη χώρα των μνημονίων και των θαυμάτων όλα γίνονται!

"Παπαλάμπραινα"


Read more...

Επιστροφή στη δράση Ωρα ομίλων Champions League με τα φώτα σε Καραϊσκάκη, Ντόρντμουντ και Μονακό


Ωρα ομίλων Champions League με τα φώτα σε Καραϊσκάκη, Ντόρντμουντ και Μονακό
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Aθήνα
Με τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, αρχίζει το προσεχές διήμερο, η φάση των ομίλων στο Champions League. Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στον πρώτο όμιλο και την Τρίτη (21:45) θα υποδεχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Ατλέτικο Μαδρίτης, που έρχεται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ στο ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας.
Ο Μίτσελ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για τον καταρτισμό της 11αδας και αναμένεται να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Στόχος του έμπειρου τεχνικού, είναι ένα θετικό αποτέλσμα στην πρεμιέρα, έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να διατηρήσουν όσες ελπίδες έχουν για να «σπάσουν» το «δίδυμο» της Ατλέτικο με την Γιουβέντους, που φαντάζει επικρατέστερο για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Σιμεόνε, αναμένεται να στηριχθεί και πάλι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας του και φυσικά στην άριστη μεσοεπιθετική γραμμή, που δημιουργεί φάσεις σε κάθε ευκαιρία.
Στον άλλον αγώνα του ομίλου, η Γιουβέντους είναι το ακλόνητο φαβορί για την νίκη, απέναντι στους Σουηδούς της Μάλμε, που μοιάζει με τον «αδύναμο κρίκο».
Tην Τρίτη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους αγώνες Μονακό-Λεβερκούζεν (3ος) και Ντόρτμουντ-Αρσεναλ (4ος).
Όσο για την Τετάρτη έχει μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού όπως το ντέρμπι της Μπάγερν Μονάχου με την Μάντσεστερ Σίτι για τον 5ο όμιλο, ενώ αμφίρροπα θα είναι και οι αναμετρήσεις Αγιαξ-Παρί Σεν Ζερμέν (6ος) και Τσέλσι-Σάλκε (7ος).
Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου

1ος όμιλος

Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης

Γιουβέντους-Μάλμε

2ος όμιλος

Λίβερπουλ-Λουντόγκορετς

Ρεάλ Μαδρίτης-Βασιλεία

3ος όμιλος

Μονακό-Λεβερκούζεν

Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης

4ος όμιλος

Γαλατάσαραϊ-Αντερλεχτ

Ντόρτμουντ-Αρσεναλ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου

5ος όμιλος

Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπάγερν-Μάντσεστερ Σίτι

6ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ

Αγιαξ-Παρί Σ.Ζ.

7ος όμιλος
Τσέλσι-Σάλκε

Μάριμπορ-Σπόρτινγκ Λισ.

8ος όμιλος

Πόρτο-ΒΑΤΕ Μπορίσοφ

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για την ανάδειξη της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» Μεταβιβάστηκαν 20 «φιλέτα» του Δημοσίου από το ΣΕΦ έως το Σούνιο


Μεταβιβάστηκαν 20 «φιλέτα» του Δημοσίου από το ΣΕΦ έως το Σούνιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μεταβιβάστηκαν 20 ακίνητα του Δημοσίου -συνολικής έκτασης 3,6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων- στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ. Την άνοιξη θα γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την «ενιαία μελέτη».

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τον πρόεδρο της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Άρη Ματιάτο.

Έπειτα από τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «η διαδικασία τρέχει πλέον με γρήγορους ρυθμούς. Κύριο μέλημά μας είναι να αναδείξουμε την... Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στόχος διττός και ισορροπημένος, για να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα προωθηθούν έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και αυξάνουν την προσβασιμότητα των πολιτών στη θάλασσα, όπως για παράδειγμα στον φαληρικό όρμο, ο οποίος πέρασε στην κυριότητα του Παράκτιου Μετώπου».

O κ. Ματιάτος είπε ότι με τη μεταβίβαση ακινήτων στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ξεκινάει ουσιαστικά το μεγάλο έργο του νοικοκυρέματος των δημοσίων εκτάσεων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, μέχρι τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Στόχος είναι να καταγραφεί η δημόσια περιουσία στην υπό αξιοποίηση περιοχή, να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να προστατευθεί από τις αυθαιρεσίες και τις καταπατήσεις.

Τα ακίνητα
Με τις Υπ. Αριθμ.: 143/43399 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2424 τεύχος Β' 11/9/2014) και 148/43856 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2429 Τεύχος Β' 12/9/2014) που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, παραχωρήθηκαν στην εταιρεία Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ τα ακόλουθα ακίνητα:

1. Δημόσιο κτήμα στη Γλυφάδα από τα Αστέρια Γλυφάδας μέχρι το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά, έκτασης 176.161 τμ.
2. Φαληρικός Όρμος έκταση 757.500 τμ (beach volley, Κεραίες Cosmote, Vodafone Wind, ΤΑΕ KWON DO).
3. Εδαφική έκταση 64.100 τμ στην περιοχή Αναβύσσου Αττικής. (Εστιατόρια, Αλιευτικό καταφύγιο- Π. Φώκαια).
4. Στη Βούλα Αττικής 90.095 τμ από Α' Αλιπέδου Βούλας μέχρι Β' Αλιπέδου Βούλας. (Ναυτικός Όμιλος, ΝΟΤΟΣ, Vivemar).
5. Στη Βούλα- Μεγάλο Καβούρι 62.275 τμ (Ακτή Β' Βούλας).
6. Ακτή Α' Αλιπέδου Βούλας έκτασης 146.665 τμ (Ακτή Α' Βούλας South Coast και Εστιατόριο Ακτής Ειρηνικός).
7. Στη Βάρκιζα 7.500 τμ.
8. Την εδαφική έκταση των καταργημένων Αλυκών Αναβύσσου 669.095 τμ.
9. Έκταση 9.220 τμ στην Ανάβυσσο Αττικής.
10. Έκταση 8.860 τμ στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου Αττικής.
11. Εδαφική έκταση 258.250 τμ στη Λομβάρδα- Κρωπία, Αττικής (ΜΟΗΙΤΟ ΒΑΥ).
12. Εδαφική έκταση 326.315 τμ στο Λαγονήσι Αττικής (GRAND RESORT).
13. Δέλτα Φαλήρου (Μαρίνα Φλοίσβου) 262.423 τμ (N.O. Π. Φαλήρου).
14. Ακτή Αλίμου 69.725 τμ (Ακτή του Ήλιου- Bolivar).
15. Έκταση από Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι κέντρο Φλοίσβου, στο Π. Φάληρο έκτασης 90.825 τμ (Πάρκο Φλοίσβου).
16. Έκταση 20.420 τμ στον Άλιμο Αττικής από ακτή Αλίμου έως όρια Αγ. Κοσμά (Παιδικές χαρές, Άλσος).
17. Εδαφική έκταση 278.000 τμ στη Γλυφάδα Αττικής (Αστέρια Γλυφάδας).
18. Ακτή Βάρκιζας έκτασης 252.000 τμ (VARKIZA RESORT, YABANAKI, THALASSEA).
19. Μικρό Καβούρι- Βουλιαγμένη (Ακτή Βουλιαγμένης) 96.000 τμ.
20. Μαύρο Λιθάρι, 1.000 τμ (EDEN Beach).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εάν «κερδίσει» η ανεξαρτησία Χρήματα στέλνουν οι τράπεζες στη Σκωτία υπό το φόβο «εφόδου» στα ΑΤΜ


Χρήματα στέλνουν οι τράπεζες στη Σκωτία υπό το φόβο «εφόδου» στα ΑΤΜ
Ιστορικές κάλπες στήνονται την Πέμπτη στη Σκωτία   (Φωτογραφία:  Reuters )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Σκωτίας, οι βρετανικές τράπεζες στέλνουν «αθόρυβα» εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε ασφαλείς τοποθεσίες στα βόρεια των συνόρων για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη «έφοδο» των Σκωτσέζων στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε περίπτωση επικράτησης του «ναι», όπως αποκαλύπτει ο Independent.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, οι τράπεζες μετακινούν χρήματα από την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα ΑΤΜ δεν θα «στερέψουν» σε μία ενδεχόμενη αντίδραση πανικού εάν το δημοψήφισμα οδηγήσει στην ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Οι κινήσεις πραγματοποιούνται καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πολίτες θα θελήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αγγλικές τράπεζες εφόσον τελικά υπερισχύσει το στρατόπεδο του «ναι» στις κάλπες που στήνονται την Πέμπτη.

Οι τραπεζίτες αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν έχουν υπάρξει ενδείξεις αύξησης στις αναλήψεις μετρητών από τραπεζικές καταθέσεις ή μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δεσμευθεί να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις για τουλάχιστον 18 μήνες εάν η Σκωτία κινηθεί προς την ανεξαρτησία.

Οι μεγάλες τράπεζες έχουν δώσει ρητές οδηγίες στα υποκαταστήματά τους στη Σκωτία να καθησυχάσουν τους πελάτες τους ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού και φόβων για την ασφάλεια των καταθέσεών τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποτέ ο υπήκοος δεν κοιτά στα μάτια τον γαλαζοαίματο...


Η Αυτού Εξοχότης... (photos)
...Είναι ο θεμελιώδης κανόνας του πρωτοκόλλου που μαθαίνουν από γεννησιμιού τους οι ταπεινοί και τον ακολουθούν πιστά σε κάθε συνάντησή τους με τους γαλαζοαίματους.
Σε κάποιες περιπτώσεις ο κανόνας αυτός γίνεται ...
αμφίδρομος: οι γαλαζοαίματοι δεν στρέφουν το βλέμμα στους ταπεινούς.
Αν ζούσαμε σε μια άλλη εποχή, στο πάλαι ποτέ Βασίλειον της Ελλάδος ίσως, θα μπορούσε να ανταποκριθεί επάξια σε αυτούς τους κανόνες ένας πολιτικός άνδρας.
Οι υπήκοοι του Βασιλείου στις ιδιωτικές τους συνομιλίες και σε συντομογραφία θα τον αποκαλούσαν «Ο Ηγεμόνας». Θα ήταν η Αυτού Εξοχότης ο Ηγεμών του Πριγκιπάτου της... Χαριλάου Τρικούπη.

Θα αποχωρούσε μετά από κάθε επίσκεψη από τα Ανάκτορα του Μεγάρου Μαξίμου - ταπεινό κι αυτό για να χωρέσει το μεγαλείο του Ανδρός- με περιφρόνηση προς τον κάθε υπήκοο, ακόμη και προς την ύπαρξη του.
Ίσως να μην φορούσε κοστούμι αλλά πανοπλία σταυροφόρων, ή την πριγκιπική του στολή. Ίσως δεν θα παρέδιδε το i-pad  στον υπήκοο αλλά την Αυτοκρατορική Ταμπλέτα, αξίας -όχι τιμής- αντίστοιχης με τους παπύρους του Ιουλίου Καίσαρος.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπήκοος, με το κορμί κυρτό ελαφρώς ούτως ώστε να είναι εμφανής ο σεβασμός, η ταπεινότητα και η υποταγή, θα κρατά το ξίφος του «Αυτοκράτορα» - ή στην προκειμένη περίπτωση την Αυτοκρατορική Ομπρέλα που θα προστατέψει τον Μεγαλειότατο από την φθινοπωρινή καταιγίδα. 

Η Αυτού Εξοχότης θα τείνει προς τον υπήκοον τη δεξιάν, παραδίδοντας με περιφρόνηση την Αυτοκρατορική Ταμπλέτα προς φύλαξη.
Ο υπήκοος θα παραλάβει με δέος το Υψηλό Αντικείμενο και θα αποχωρήσει με σεβασμό και ταπεινότητα, χωρίς να στρέψει τα νώτα του προς το πρόσωπο του Ηγεμόνα (κανόνας νούμερο δύο στο πρωτόκολλο των συναντήσεων με τους γαλαζοαίματους).

Και αφού ο υπήκοος αποσυρθεί, ο Μεγαλειότατος ικανοποιημένος από τον εαυτό του θα σταθεί λίγο στους Κήπους του Μεγάρου για να επιθεωρήσει με το βλέμμα το Βασίλειο που τον περιμένει, πριν επιστρέψει στο Πριγκιπάτο του, διάδοχος αδιαμφισβήτητος για την Ηγεμονία ολόκληρης της Αυτοκρατορίας.

Σε μιαν άλλη εποχή, των παραμυθιών και των βασιλιάδων.
Γιατί στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, την χωρίς ηγεμόνες, πρίγκιπες και αυτοκράτορες, απομένουν μόνο δυο - τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα, που ίσως να είναι τυχαία.
Άλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει ο Βενιζέλος με έναν βασιλιά;

Ντίνα Καραμάνου 

Read more...

Εισήγηση-"βόμβα" Αρεοπαγίτη...


... κατά των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ...

Να γίνει δεκτή η αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει ...
δικαιώσει τις 393 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, θα εισηγηθεί ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοσμίδης θα προτείνει στους συναδέλφους του στο  Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που δικαίωσε τις καθαρίστριες και θα επισημάνει ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί.
Το καθεστώς της διαθεσιμότητας είναι ευμενέστερο για τους εργαζομένους, θα αναφέρει ο κ. Κοσμίδης, γιατί η κατάργηση των οργανικών θέσεων με παράλληλη περιαγωγή σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που τις κατείχαν δεν συνιστά καταγγελία της ατομικής συμβάσεως εργασίας, αλλά αυτοδίκαιη απόλυση υπό αναβλητική αίρεση, εξαρτώμενη από τη μη ευδοκίμηση της προσπάθειας της υπηρεσίας να μετατάξει ή να μεταφέρει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σε οργανικές θέσεις κάποιου άλλου φορέα του δημοσίου τομέα.
Η κατάργηση των οργανικών θέσεων αφορούσε το σύνολο του κλάδου των καθαριστριών και «έγινε κατά νομοθετική εξουσιοδότηση, ως προσπάθεια ορθολογικής συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα κατά την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016».
Στο πλαίσιο αυτό, από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμήθηκε ότι το έργο της καθαριότητας των υπηρεσιών του θα πρέπει να γίνεται στο μέλλον από ιδιωτικά συνεργεία με σύμβαση έργου και όχι από υπαλλήλους, θα αναφέρει ο Αρεοπαγίτης, και θα προσθέσει ότι η εκτίμηση αυτή «ανάγεται στο πεδίο κυριαρχικής δράσης της δημόσιας διοίκησης και αποβλέπει στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού».
Επιπρόσθετα, το Πρωτοδικείο υπερέβη την δικαιοδοσία του, καθώς η δικαστική αυτή διαφορά ανάγεται στην αρμοδιότητα των Διοικητικών και όχι των Πολιτικών δικαστηρίων, θα προσθέσει ο κ. Κοσμίδης.
Ακόμη, ο εισηγητής Αρεοπαγίτης θα αναφέρει ότι η Πολιτεία έχει την ευχέρεια να καταργεί τις οργανικές θέσεις και κατά μείζονα λόγο, όταν το προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δεν καλύπτεται από τη συνταγματική εγγύηση της μονιμότητας.
Και πολύ περισσότερο, σύμφωνα με τον Αρεοπαγίτη, το κράτος έχει την ευχέρεια αυτή υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες των εξαιρετικών δημοσιονομικών πιέσεων, που περιορίζουν τη δυνατότητα του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές και επιβάλλουν τη συρρίκνωση του κράτους ως επιχειρηματία ή εργοδότη.
Η κατάργηση των οργανικών θέσεων είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, κατά τον κ. Κοσμίδη. Επίσης προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.), καθώς δεν αποκλείει την ευχέρεια της Πολιτείας να καταργεί υφιστάμενες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα και να θέτει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους, εφόσον: 1) η κατάργηση των θέσεων επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, 2) γίνεται με κριτήρια σύμφωνα με την ορθολογική οργάνωση, 3) η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα γίνεται με κριτήρια αντικειμενικά και με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις δυσμενείς συνέπειες από τη διαθεσιμότητα ή την ενδεχόμενη απόλυσή του εάν υπάρχει αδυναμία μετακίνησης σε άλλη θέση...
enikos.gr

Read more...

Ανέ(ξε)λεγκτη η μεγάλη φοροδιαφυγή...


Κόλαφος για την κυβέρνηση τα στοιχεία των ελέγχων...


Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι συστημικοί "παπαγάλοι" της αναρωτιούνται υποκριτικά πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά για την υλοποίηση του προγράμματός του, τα στοιχεία σχετικά με την...
αντιμετώπιση υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών δεν έχει ελεγχθεί!

Την προηγούμενη εβδομάδα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αποκάλυψε ότι δέχθηκε ακόμα και απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. «Πληρώνει η βιομηχανία της ναυτιλίας τους φόρους της; Πληρώνουν άλλοι; Δεν το νομίζω», είχε προσθέσει.

Το θέμα έφτασε σήμερα και στην ελληνική Βουλή, έπειτα από ερώτηση 4 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του σχολίασε ότι «η ελληνική μαφία δεν διστάζει να απειλεί την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η ελληνική κυβέρνηση σιωπά».

Τίποτα από τα παραπάνω δε φαίνεται όμως να ταράζει τη μακαριότητα της κυβέρνησης, αφού, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά στοιχεία, η έλλειψη βούλησης (για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των πλουσίων, είναι κάτι από παραπάνω εμφανής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους μιντιακούς στυλοβάτες της, οι οποίοι όχι μόνο "έκοψαν" τη μισή δήλωση της Κ. Λαγκάρντ αλλά ζήτησαν και τα ρέστα από τον Α. Τσίπρα για τις αναφορές που έκανε για το ίδιο θέμα στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

1. ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Από τις 2062 περιπτώσεις έχουν ο έλεγχος έχει τελειώσει μόνον σε 25 από αυτές, 5 το 2013 και άλλες 20 το 2014 (σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, μέσα στο 2104, σε 780 περιπτώσεις). Η φοροδιαφυγή που έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ είναι €25 εκατ. και οι φόροι που αναλογούν είναι της τάξεως των €12 εκατ. Στις 31.12.2015 η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την πρόσφατη δίωρη επίσκεψή κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΟΕ, η ενημέρωση μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ διήρκεσε μιάμιση ώρα!

2. ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τα εμβάσματα της περιόδου 2009-2011 αφορούν 24.710 περιπτώσεις. Από αυτές το 2013 ελέγχθηκαν μόλις 2, από τις οποίες εισπράχθηκαν €5 εκατ. ενώ ακόμη δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία για το 2014.

3. OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Περίπου 10.000 (!) offshore εταιρείες υπάρχουν στην Ελλάδα. Το 2013 ελέγχθηκαν μόνο 34 από αυτές, με τα ποσά που βεβαιώθηκαν να αγγίζουν τα €40 εκατ. Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί σχετικά στοιχεία για το 2014.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν κάθε μήνα το υπουργείο οικονομικών να δημοσιοποιεί πληθώρα οικονομικών στοιχείων και γι’ αυτές τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής να μην δίνει στοιχεία (ακίνητα Λονδίνου, σκάφη ελλήνων υπηκόων με ολλανδική σημαία και άλλες, όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές και το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων)...
left.gr

Read more...

Άκυρη η εκλογή του Π. Χρονόπουλου στη Ζαχάρω...


pantazisxronopoulosΜε μια απόφαση «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου ακύρωσε σήμερα την εκλογή ως δημάρχου της Ζαχάρως, του Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος...
εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την οριακή πλειοψηφία του 50.47% έναντι της παράταξης του Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφασή του που ελήφθη αργά σήμερα το μεσημέρι, έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς αυτός είχε κριθεί κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς του και των αμετάκλητων σε βάρος του καταδικαστικών αποφάσεων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος, παρόλο που έχει ορκιστεί, ενώ είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη ως έκπτωτο για δεύτερη φορά.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή ενώ κατ' αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου.

Αυτό έγινε με οριακή πλειοψηφία 2 προς 1, καθώς ο δικαστής κ. Χρήστος Κούλης με τεκμηριωμένο αιτιολογικό είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ζαχάρω χωρίς την συμμετοχή του συνδυασμού του.

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου και ολόκληρου του συνδυασμού του...
apokalypseis.com

Read more...