Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


Την δυνατότητα κατάργησης σταθμών διοδίων που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους δίνει τροπολογία, που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να ελαφρυνθούν οι τοπικές κοινωνίες από την υπέρμετρη καταβολή διοδίων σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από το παράπλευρο οδικό δίκτυο...
Όπως αναφέρεται και στην έκθεση αξιολόγησης, η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα ενοποίησης κοντινών σταθμών διοδίων, για να επιλυθεί η υπερβολική χρέωση των πολιτών τοπικών κοινωνιών και την αποκατάσταση της ζημίας του παραχωρησιούχου με ανάλογη προσαρμογή του ύψους του διοδίου στον εναπομείναντα σταθμό. Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις που από συμβάσεις παραχώρησης προβλέπονται να λειτουργούν μετωπικοί σταθμοί διοδίων σε μικρή απόσταση από άλλους, είναι πιθανόν να δημιουργείται σημαντικό κόστος για τις υπόλοιπες μετακινήσεις των κατοίκων των τοπικών περιοχών, που όμως οι συμβάσεις παραχώρησης κυρώνονται με νόμο. Όμως οι συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητόδρομων κυρώνονται με νόμο και επομένως δεν είναι δυνατόν χωρίς συμφωνία των μερών και ψήφιση του νέου νόμου να γίνονται αλλαγές των συμβατικών τους όρων. Κατά συνέπεια, εφόσον το Δημόσιο επεμβαίνει για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος μονομερώς στην λειτουργία μίας σύμβασης παραχώρησης και επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, όπως η προσωρινή διακοπή λειτουργίας σταθμών διοδίων, υποχρεούται στο μέτρο που θίγονται τα οικονομικά ανταλλάγματα του παραχωρησιούχου να τον αποζημιώνει. Με τη διάταξη ρυθμίζεται το ζήτημα ενοποίησης σταθμών είσπραξης τελών διέλευσης αυτοκινητοδρόμων και της «αποζημίωσης» του παραχωρησιούχου από τα αναπροσαρμοσμένα έσοδα του γειτονικού σταθμού.
Read more...

Λ. Κατσέλη: Διπλή ντροπή όσα συνέβησαν στην Ακρόπολη


Διπλή ντροπή χαρακτήρισε όσα συνέβησαν χθες στην Ακρόπολη η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη «Είναι διπλή ντροπή. Ντροπή ότι μένουν άνθρωποι απλήρωτοι, ντροπή και οι σκηνές που είδαμε χθες. Είμαι σίγουρη ότι μπορούν να βρίσκονται πάντοτε δίαυλοι επικοινωνίας, από όλους τους ιθύνοντες ώστε να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρωθούν, εάν πραγματικά δικαιούνται αυτή την πληρωμή, και όταν φτάνουμε σε τέτοιες σκηνές, κάποιοι φταίνε. Όχι μόνο στην πολιτική αλλά στην κοινωνία πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να επιλύουμε τα προβλήματα», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η Υπουργός Εργασίας τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Αυτή τη στιγμή με την υλοποίηση του προγράμματος, δεν προβλέπεται επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Είμαι υπέρ των ρυθμίσεων γενικά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δύσκολη, εάν χρειαστεί και αν μπορεί να γίνει καλό θα είναι να γίνει». Τόνισε ακόμη ότι για όσο διάστημα διαρκεί η ύφεση θα αυξάνεται η ανεργία και γι αυτό το υπουργείο έχει σχεδιάσει μια σειρά μέτρων και δράσεων για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας.

«Η ανεργία θα αυξάνει και αυτό είναι το βαρύ τίμημα της ύφεσης που ξεκίνησε από το 2007 - 2008 και συνεχίζεται και έχει βαθύνει αυτή τη χρονιά, με όλο το πρόγραμμα περιστολής δαπάνης το οποίο γίνεται. Η ανεργία θα αυξάνει, και να το πούμε καθαρά στον κόσμο, όσο η οικονομία βρίσκεται στην ύφεση, όσο δεν έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάκαμψης και μάλιστα υψηλούς. Αυτό θα γίνει όπως εκτιμούμε από το τέλος του 2011 και μετά. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περισώσουμε όσο μπορούμε περισσότερες θέσεις εργασίες αυτές τις δύσκολες χρονιές, το 2010 και το 2011. και αυτό γίνεται με ένα πλέγμα μέτρων και δράσεων. Από τον ΟΑΕΔ από τα ο Υπουργείο Εργασίας και από όλα τα Υπουργεία μαζί. Στηρίζοντας ουσιαστικά τις ίδιες τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Προσπαθούμε δηλαδή να διατηρήσουμε 400 με 600 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αυτός είναι ο στόχος για το 2010» είπε χαρακτηριστικά.




Read more...

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΠΕΡΙΠΟΥ 5800 ΣΚΑΦΗ


Τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς πιστοποιητικά αξιοπλοΐας περίπου 5.800 σκάφη λόγω δυσλειτουργίας του Ελληνικού Νηογνώμονα επισημαίνουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου – ΕΣΕΕ και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ. Με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς ζητούν....
να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις 30.08.10 ο Ελληνικός Νηογνώμονας μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των υπηρεσιών που παρέχει από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποτέλεσμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναστείλει προσωρινά τη δραστηριότητα έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και μάλιστα για όλες τις κατηγορίες και για όλα τα πλοία ανεξάρτητα από τη σημαία που έχουν υψωμένη.» Στην επιστολή αναφέρεται ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνεπεία της εν λόγω ανάκλησης, βρίσκονται "στον αέρα" περίπου 5.800 σκάφη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα και παρακολουθούνται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και τα οποία τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, 2011, θα βρεθούν χωρίς πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, εφόσον ως τότε δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της πιστοποίησης του παραπάνω οργανισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη ένας πολύ μεγάλος αριθμός διαχειριστών πλοίων εγγεγραμμένων στον Ελληνικό Νηογνώμονα αντιμετωπίζει το πρόβλημα να αποχωρήσει από αυτόν, έχοντας υποστεί οικονομική ζημιά, καθώς έχει ήδη πληρώσει για πιστοποιητικά που θα λήξουν τον Φεβρουάριο του 2011 και θα πρέπει να πληρώσει ξανά για την έκδοση νέων πιστοποιητικών. «Μία από τις λύσεις που θα μπορούσατε να εξετάσετε είναι η ενσωμάτωση των υπηρεσιών του Ελληνικού Νηογνώμονα στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων) του Υπουργείου σας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή
Read more...

Μήνυμα των τουρκόφρονων της Θράκης: "Η ψήφος του Τούρκου σε Τούρκο και όχι στον γκιαούρ"


Πολλοί αναρωτιούνται τι θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές στην Θράκη και τι θα "γεννήσουν" οι κάλπες.
Οι τουρκόφρονες, σε επίπεδο περιφέρειας πρόκειται να υποστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε επίπεδο Δήμων, θα επικεντρωθούν στην επίδειξη δύναμης, αλλά και στην δημιουργία ενός υπόβαθρου για το μέλλον.
Και αυτό θα το επιτύχουν μέσα από τους ανεξάρτητους μειονοτικούς συνδυασμούς (καθαρά εθνικιστικοί τουρκόφρονες) τους οποίους θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν ως ιδιαίτερα δυναμικούς.
Η Άγκυρα έχει αποφασίσει να παίξει "στατιστικά" και όλα δείχνουν πως εάν δεν συμβεί κάτι, θα επιτύχει στον σκοπό της. Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ οι τουρκόφρονες θα εμφανίσουν μία στατιστική υψηλή δυναμική (ποσοστιαία και όχι αριθμητικά) την οποία είναι .........
βέβαιο πως θα την χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης κατά της Ελλάδας στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρουμ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα θα επιχειρήσει να αναδείξει νέα πρόσωπα, που θα μπορούν να μοιράσουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Και οι συμφωνίες (κάτω από το τραπέζι) με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα ανοίξουν νέες "προοπτικές" στις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Με κοινό αποτελούμενο από τους ίδιους ανθρώπους που θέλουν με το ζόρι να αναδειχτούν ηγέτες της μειονότητας αντιμετωπίζοντας τους ψηφοφόρους ως άβουλα όντα και όχι ενσυνείδητους πολίτες, έγινε η κοινή συνάντηση μελών των δύο ανεξάρτητων μειονοτικών συνδυασμών δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης στο ξενοδοχείο «Έλενα» της Ξάνθης.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου επανέκαμψε μετά τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα της και μπήκε ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι. Πρώτη της κίνηση ήταν να ανοίξει το προεκλογικό της κέντρο επί της οδού Ιωαννίνων και μάλιστα απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της «τουρκικής νεολαίας». Τυχαία η επιλογή του χώρου, ίσως, αλλά το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό για την ίδια και τους ανθρώπους της.

Επόμενη κίνηση η συνάντηση με το έτερο ανεξάρτητο της Ξάνθης, τον άγνωστο πολιτικά Χουσεΐν Αχμέτογλου, που αναδείχθηκε στην ηγεσία του συνδυασμού, όταν αποχώρησαν παλαιότεροι και εμπειρότεροι. Ο πρώην υποψήφιος με τους 86 ψήφους στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές καλείται σήμερα να συγκεντρώσει ως επικεφαλής την ψήφο της μειονότητας. Στον αντίποδα η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τακτοποιημένη χρόνια σε θέσεις που φρόντισε να της εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έγινε ανεξάρτητη και θυμήθηκε ότι η μειονότητα αδικείται.
Οι ομιλίες των δύο επικεφαλείς των συνδυασμών περιστράφηκαν γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση των ανεξάρτητων καταλόγων, ενώ σημείωσαν ότι είναι καιρός να σταματήσει η αδικία γι’ αυτό και περιμένουν μεγάλη υποστήριξη από όλους.

Η σύμπλευση στο πλευρό των συνδυασμών θα είναι προς όφελος της μειονότητας, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ φρόντισαν να επαναφέρουν το σύνθημα «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ».
Κλίμα της συνάντησης μετέφερε και ο εκδότης της εφημερίδας Θράκη στην Ξάνθη Τένης Καμαρίδης που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 και στον Δήμο Μπακιρτζάκη λέγοντας: «Υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός, φαινόταν από τις εκφράσεις των προσώπων των ανθρώπων ότι δεν είναι τόσο άνετα τα πράγματα, δεν έχουν τόσο αέρα όπως λέει και η έκφραση. Στην Ξάνθη φαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα τοπικά συμβούλια καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από επίδοξους υποψήφιους.
Κάτω υπό άλλες συνθήκες θα περίμενε κάποιος ότι η συνάντηση αυτή να τύχαινε κοσμοσυρροής, θα υπήρχαν πολλοί που θα στριμώχνονταν για να μπουν μέσα, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Άρα εκτός από προβληματισμός στα στελέχη, υπάρχει προβληματισμός και στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μειονοτικούς ψηφοφόρους».

Στο κοινό που παρακολουθήσαν τη συνάντηση ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδυασμού Κομοτηνής και πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος του κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο βοηθός ψευτομουφτή Αχμέτ Χράλογλου, οι πρώην πρόεδροι του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού Ξάνθης Χασάν Μαλκότς και Χουσείν Μπαντάκ, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζημεμίς, οι κατά καιρούς υποψήφιοι Μπουρχάν Μπαράν, Ιρφάν Χατζηγενές, Τζελαετίν Δουλγέρ, γενική διευθύντριας της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγά, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καπζά, ο δήμαρχος Σελέρου Ξάνθης Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ, εκπαιδευτικοί, ιμάμηδες.
Προτάσεις για την στελέχωση του συνδυασμού έγιναν και σε γνωστά άτομα του δημοσιογραφικού χώρου που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τον Τύπο με δηλώσεις τους σε μια προσπάθεια να φανεί πόσα καρπούζια κρατά η μασχάλη τους.


Read more...

Εμμένουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στους Δήμους


Εμμένει στη θέση της η ΠΟΕ-ΟΤA και με σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, θα πραγματοποιήσει αποχή «από κάθε εκλογική εργασία στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2010, και από κάθε εκλογική εργασία εντός και εκτός ωραρίου εφόσον δεν προβλέπεται από τα συνήθη καθήκοντα των εργαζομένων», παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ «καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλεί όλους τους Συλλόγους να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις των εργαζομένων, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010, οπότε και θα αποφασιστεί η περαιτέρω εξέλιξη των κινητοποιήσεων.




Read more...

Τη Δευτέρα το πόρισμα για το Βατοπέδι


Τη Δευτέρα πρόκειται να κατατεθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. Το πόρισμα, κατά τα αναμενόμενα, θα εκφράζει μονάχα τις θέσεις της πλειοψηφίας, καθώς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα καταρτίσουν τις δικές τους πορισματικές θέσεις το καθένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην πρόταση παραπομπής στο ειδικό δικαστικό συμβούλιο, των τριών υπουργών που έχουν υπογράψει κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με την υπόθεση (Α. Κοντός, Π. Δούκας, Ε. Μπασιάκος), ενώ προβληματισμένο εμφανίζεται σε σχέση με τους άλλους δύο εγκαλούμενους πρώην υπουργούς, τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Βουλγαράκη.

Σε εντοπισμό πολιτικών κυρίως, ευθυνών προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ζήτημα των ποινικών ευθυνών αναγνωρίζεται ως περίπλοκο, ενώ ο ΛΑΟΣ αναμένεται να προτάξει το δεδομένο της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, καταλογίζοντας ωστόσο τις ουσιαστικές ευθύνες ενός εκάστου των υπουργών που υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις. Οι επιλογές του ΚΚΕ, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δ. Τσιρώνης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξέφρασε τον δισταγμό των βουλευτών για παραπομπή υπουργών στο ακροατήριο «χωρίς δεμένη υπόθεση», υποσχέθηκε πως «θα είμαστε ακριβοδίκαιοι προς κάθε πλευρά και δεν θα στείλουμε κανέναν τζάμπα, χωρίς στοιχεία», αλλά από την άλλη, ανέφερε και πως «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Βουλή, πλυντήριο ποινικών ευθυνών».

Στο μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία, που έχει αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή, επανήλθε σήμερα στην υπόθεση, με αφορμή ρεπορτάζ εφημερίδων.

Τα δημοσιεύματα, εμφανίζουν κατάθεση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, Θανάση Ξυνίδη, (αδελφού του νυν γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη), ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Ηλία Κολιούση, το έτος 2008, όπου δηλώνεται ότι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της Μονής στην περιοχή, έχει συντελεστεί με τις αποφάσεις των κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη και πως ο αγώνας των κατοίκων, οδήγησε την κυβέρνηση της ΝΔ στην λύση των ανταλλαγών.

Σχολιάζοντας τα ρεπορτάζ, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για «δικαίωση των θέσεων του κόμματος», κατήγγειλαν την «πολιτική σκοπιμότητα και σκευωρία του ΠΑΣΟΚ» και κάλεσαν το ΠΑΣΟΚ, «να σταματήσει τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, πριν είναι πολύ αργά για το ίδιο».

'Αλλο τόσο, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΝΔ, Κώστας Τασούλας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δ. Τσιρώνη, τον παραπέμπει σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του «Σκάι», όπου εμφανίστηκε κατάθεση αστυνομικού, γαμπρού της Σταματίνας Μαντέλη (κατηγορούμενης για την υπόθεση του Βατοπεδίου), στην οποία ο εν λόγω μάρτυρας, αναφέρει πιέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τον ίδιο, να φέρει την κα Μαντέλη σε επαφή με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, προτού εκείνη καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών.

«Η πρόταση για την επαφή, έγινε - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - την παραμονή της κατάθεσης της κας Μαντέλη στην Εισαγγελέα Εφετών, όταν για πρώτη φορά μίλησε για ευθύνες πολιτικών προσώπων. Είναι σαφές πως πρόκειται για μείζονος σημασίας κατάθεση. Κατόπιν αυτών, φρονούμε ότι η Επιτροπή σας, οφείλει να ζητήσει άμεσα τη σχετική δικογραφία πριν συντάξει το οποιοδήποτε πόρισμά της», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τασούλας.





Read more...

Σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς...


Έκρηξη Παπανδρέου, απάντηση από Πετσάλνικο...
Ο Τσίπρας πρόλαβε τον Καρατζαφέρη. Πούλησε την κατασκευή της "διεφθαρμένης χώρας" για να κερδίσει πόντους επικοινωνιακά. "Επειδή λείπατε καιρό, να...

...σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς".

Ο Πετσάλνικος, ως όφειλε, υπερασπίστηκε το Κοινοβούλιο. Αποδοκίμασε την ομιλία του Τσίπρα ο οποίος με τη σειρά του του είπε πως δεν είχε δικαίωμα να σχολιάζει τους λόγους των πολιτικών αρχηγών και ότι αυτό που έκανε ήταν λογοκρισία.

Ο Πετσάλνικος του επέστρεψε το χαρακτηρισμό της "λογοκρισίας" λέγοντας του ότι αυτό ακριβώς κάνει αυτός απαγορεύοντας στον Πρόεδρο της Βουλής να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια εξερράγη και ο Παπανδρέου αρνούμενος την κατασκευή της διεφθαρμένης χώρας και αποδίδοντας στον Τσίπρα ανάρμοστη και ρατσιστική συμπεριφορά μέσα κι έξω απ' τη Βουλή...


Read more...

ΕΚΤ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ"


Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του ελλείμματος και του χρέους της, δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ. Όπως μετέδωσε το Reuters, σε ομιλία που θα εκφωνήσει στην Στουτγάρδη, ο Σταρκ προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενέχει κινδύνους για τις αγορές χρήματος και θα μπορούσε να αποθαρρύνει τη μείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους...


«Η ΕΚΤ θα παραμείνει προσηλωμένη στην πολιτική της σταδιακής και προσεκτικής απόσυρσης των μη συμβατικών μέτρων. Σε καμία περίπτωση, τα μέτρα που βρίσκονται ακόμη σε εφαρμογή δεν θα διατηρηθούν περισσότερο από ό,τι χρειάζεται για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών στην ευρωζώνη», δήλωσε. Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, που αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τα 63 δισ. ευρώ, δεν θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό, καθώς έχει επαναπορροφηθεί η ρευστότητα. «Επιπλέον το πρόγραμμα είναι προσωρινής φύσεως», πρόσθεσε. Στο μεταξύ, ο Σταρκ προειδοποιεί – μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα – ότι οι συναλλαγματικές διαφορές μεταξύ των χωρών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξελιχθούν σε έναν νομισματικό πόλεμο και τονίζει πως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για την εξομάλυνσή τους.

Read more...

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ


Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, για να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 90 μεγαλύτερων οφειλετών, που ανέρχονται στα 35,9 εκατ ευρώ.

Read more...

ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ-ΑΛΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Έντονη αντιπαράθεση πριν από λίγο στη Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού. Ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε στους συμβασιούχους για το θέμα της Ακρόπολης.«Αναμορφώνουμε το προνοιακό σύστημα, αλλά έχουμε και στόχο να φέρουμε και πάλι τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη...
Βουλή σε ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των ανέργων. «Απαντάτε με γενικολογίες» τόνισε η γ.γ του ΚΚΕ. Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι εκτίμηση του κόμματός της είναι ότι η ανεργία το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί πάρα πολύ και ότι οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι πολύ λιγότερες απ' αυτές που θα χαθούν. "Αποφύγατε να πείτε συγκεκριμένα τι θα κάνετε για τους άνεργους. Το πρόβλημα δεν είναι τα προνοιακά επιδόματα" τόνισε η γ. γ. του ΚΚΕ και παράλληλα έθεσε μια σειρά προτάσεων του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ανεργία συνιστά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που ζει η χώρα μας και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται μια μεγαλύτερη συζήτηση για το θέμα. "Αν δεν κάνουμε σοβαρές τομές στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας η κατάσταση θα εκτραχυνθεί. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας, αποτέλεσμα της απύθμενης ανευθυνότητας της περασμένης κυβέρνησης. "Καμία αξιοπιστία" ήταν το πρώτο πρόβλημα. Η αποκατάστασή της είναι το καθήκον μας. Στις φουρτούνες που ξεκίνησαν με το χρέος των κρατών εμείς μπήκαμε πρώτοι, αλλά ελπίζουμε να βγούμε και πρώτοι. Θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα και αυτό κάνουμε και το αποδεικνύουμε" σημείωσε ο πρωθυπουργός. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ένα μοντέλο στηριγμένο σε εργασία υψηλής ειδίκευσης και όχι φτηνής εργασίας.
Read more...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2009"


«Το επίκεντρο της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία πρέπει να είναι η περίοδος 2007 -2009, περίοδος που η διακυβέρνηση της Ν.Δ επέφερε βαρύτατο πλήγμα στη χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη...
Βουλή του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. "Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα θέατρο του παραλόγου με τη Ν.Δ να επιμένει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και να μας κατηγορεί ότι παραποιήσαμε στοιχεία" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατήγγειλε τη Ν.Δ ότι σκόπιμα και συνειδητά προέβη σε αλχημείες σε σημείο που αλλάξουν ακόμη και τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών. "Η κυβέρνηση Καραμανλή πέτυχε να μας βάλει δύο φορές σε επιτήρηση και στη συνέχεια αφού έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής λιποτάκτησε" απάντησε ο πρωθυπουργός στον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε η εξεταστική να ξεκινήσει από την περίοδο των προσπαθειών εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ. Ωστόσο δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να ελεγχθούν οι δράσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε όμως για άλλη μια φορά ότι το επίκεντρο πρέπει να είναι η παραποίηση των στοιχείων του 2007-9 που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα. Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στη Ν.Δ και στην κριτική που ασκεί στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι αν τα πιστεύουν αυτά γιατί δεν προβαίνουν σε πρόταση μομφής εναντίον του.
Read more...

Κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών από Δευτέρα για τα ταμεία…

Λήγει σήμερα η ρύθμιση, μπήκαν μόνο 1 στους 14 στο ΙΚΑ


http://img.protothema.gr/
Νέο σύστημα παρακράτησης εισφορών στα ταμεία, θα εφαρμοστεί αμέσως μετά τη λήξη της ρύθμισης χρεών, η ισχύς της οποίας τερματίζεται σήμερα.

Το νέο σύστημα θα προβλέπει bonus για τους συνεπείς εργοδότες και πιθανόν μείωση των εισφορών σε βάθος χρόνου, μετά το 2012, εφόσον φανεί ότι αποδίδει καρπούς.

Για δύο μήνες τώρα με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είχαν ανασταλεί πλειστηριασμοί και όλες οι ενέργειες εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων.

Με την εκπνοή της ημερομηνίας, θα αρχίσουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και σε βάρος τρίτων (π.χ. σύζυγοι, παιδιά κλπ).

Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας μελέτησαν το σύστημα είσπραξης εισφορών σε Γερμανία και Γαλλία ώστε να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό το πιο επιτυχημένο μοντέλο.

Στόχος είναι να μη συσσωρεύονται οφειλές πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι επιχειρηματίες αποφεύγουν να μπουν στη διαδικασία αποπληρωμής υπέρογκων χρεών, πιστεύοντας ότι κάποτε ως δια μαγείας , ασκώντας πολιτικές πιέσεις ή με συνεχείς ρυθμίσεις, οι οφειλές θα «εξαερωθούν»...

Δράμα σκοτεινό στους εισπρακτικούς μηχανισμούς

Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί, πάντως, βρίσκονται σε δραματική κατάσταση. Παρότι η εισφοροδιαφυγή έχει φτάσει στο αστρονομικό ύψος των 15 δισ. ευρώ, η επιστολή με τη βεβαιωμένη οφειλή - η λεγόμενη πράξη επιβολής - λόγω έλλειψης προσωπικού και γραφειοκρατίας μπορεί να καθυστερήσει και 3-4 χρόνια να φτάσει στον οφειλέτη!

Επρεπε να φτάσουν τα πράγματα στο μη περαιτέρω για να αποφασιστεί να αποστέλλονται βεβαιώσεις εξπρές.

Ο επιχειρηματίας, από την πλευρά του, αφού δε δέχεται οχλήσεις και δεν χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα για σύσταση εταιρίας, δανειοδότηση και αγοραπωλησία ακινήτου, βολεύεται με την αφασία της κεντρικής διοίκησης.
Πάντως η ρύθμιση χρεών που λήγει σήμερα είχε απογοητευτικά αποτελέσματα αν και χτες – όπως πάντα την τελευταία στιγμή -οι οφειλέτες σχημάτισαν ουρές και πήραν μέρος σε αψιμαχίες (επικράτησε ένταση στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στη Δάφνη) για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Στο ΙΚΑ , ρύθμισε ένας στους 14, ενώ στον ΟΑΕΕ προσήλθαν 17.000 οφειλέτες από 200.000.

Ένα μέτρο που θα προωθήσει ο ΟΑΕΕ στο μέλλον, ώστε να εισπράττει τις τρέχουσες εισφορές και να μην κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές, είναι η επιβράβευση των συνεπών επαγγελματιών. Το κέρδος θα είναι να μην αυξάνονται οι εισφορές τους, οι οποίες αναπροσαρμόζονται κατά 15% κάθε τριετία.

Σήμερα, οι παλαιοί ασφαλισμένοι πληρώνουν εισφορά 680 ευρώ το δίμηνο κατά μέσο όρο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο μέσα στην κρίση. Επίσης ο Οργανισμός έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας και τη μείωση των εισφορών έως ότου φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά.

Μέγας οφειλέτης το Δημόσιο

Από τους συνολικά 800.000 οφειλέτες (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) οι 100.000 είναι φορείς του Δημοσίου, οι 250.000 αγρότες και οι 450.000 επιχειρήσεις και αυταπασχολούμενοι. Οι μεγαλύτεροι από τους οφειλέτες του ΙΚΑ είναι ΔΕΚΟ, υπουργεία, κρατικά θέατρα, η Λυρική Σκηνή, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Ναυπηγεία, συνεταιρισμοί και κυρίως Δήμοι.

Τα σκήπτρα κατέχει η χρεοκοπημένη Ολυμπιακή που οφείλει 390 εκατ. ευρώ, ενώ ψηλά στη λίστα εμφανίζονται η ΔΕΗ και οι δήμοι Περάματος και Αμαρουσίου. Μεγάλα ποσά - δανεικά και αγύριστα – οφείλουν πολλές προβληματικές επιχειρήσεις της δεκαετίας του 80 όπως το Μινιόν, το “Ακρον Ηλιον”, η βιομηχανία Αιγαίον και η Πειραϊκή - Πατραϊκή.

Με τη ρύθμιση που λήγει σήμερα παρέχεται η δυνατότητα εξόφληση των οφειλών με ευνοϊκούς όρους (εκπτώσεις 80% και 60% για εφάπαξ εξόφληση ή καταβολή μέχρι 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αντίστοιχα). Αν το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ, η αποπληρωμή μπορεί να γίνει και σε 48 δόσεις.


Read more...

O Φ. Κουβέλης στηρίζει Β. Οικονόμου στον Ωρωπό...


Από τον Ανδρέα Μπολόπουλο
Ένα δεύτερο κατάλογο υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Αριστερά .
Δήμος Ωρωπού : Οικονόμου Βασίλης
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου : Ευθυμίου Ανδρέας
Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Βλασσόπουλος Παντελής
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου : Χριστόπουλος Γιώργος
Δήμος Σιθωνίας : Μάλαμα Κυριακή
Δήμος Κοζάνης : Μαλούτας Λάζαρος
Δήμος Κομοτηνής : Πετρίδης Γιώργος
Δήμος Παξών : Μπογδάνος Σπύρος
Δήμος Λευκάδας : Αραβανής Κώστας
Δήμος Πρέβεζας : Μπαΐλης Χρήστος
Διευκρινίζεται τέλος, ότι...
στους δήμους Αλιάρτου Βοιωτίας και Αλμυρού Μαγνησίας το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο.

Read more...

Θύµα η Ελλάδα στη µάχη της Ακρόπολης...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παύλος Ηλ. Αγιαννίδης, Δάφνη Κοντοδήµα
Συµβασιούχοι «φυλάκισαν» τον Ιερό Βράχο, δακρυγόνα από τα ΜΑΤ
Απογοητευµένοι τουρίστες που δεν µπόρεσαν να επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο, «παρηγορούνται» βγάζοντας φωτογραφίες την Ακρόπολη, από µικρά υψώµατα κοντά στο µνηµείο
Βρήκαν και χτες το πρωί κλειστή την είσοδο προς τον Ιερό Βράχο εκατοντάδες ξένοι τουρίστες. Ετσι απαθανάτισαν (πολλοί µε χαµόγελα) την Ακρόπολη ως φόντο στη σύγκρουση ΜΑΤ και ...

συµβασιούχων του υπουργείου Πολιτισµού.

Η εικόνα έκανε και τον γύρο του κόσµου: πίσω από τα κάγκελα της εισόδου, στριµωγµένοι κάτω από ένα υπόστεγο οι συµβασιούχοι. Εξω, οι αστυνοµικές δυνάµεις που προσπαθούσαν ν’ ανοίξουν την κλειδαριά _ την οποία είχαν αλλάξει οι υπάλληλοι. Οι πρώτοι κουνούσαν δυνατά τα κάγκελα. Οι δεύτεροι µε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής άνοιγαν µε τροχό την πλαϊνή είσοδο και απωθούσαν τους συγκεντρωµένους. Κι έπειτα δακρυγόνα...

Η διαµαρτυρία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ µε συµβάσεις ορισµένου χρόνου (όλων των ειδικοτήτων) άρχισε την Τρίτη µε πανό και διανοµή φυλλαδίων µε τα αιτήµατά τους στους ξένους τουρίστες που ανέβαιναν στην Ακρόπολη – χωρίς λουκέτο στην είσοδο. Αίτηµά τους ήταν η ανανέωση των συµβάσεων και πέραν του 24µήνου (που ορίζει ο νόµος Ραγκούση αρ. 3812).

Εως το τέλος Οκτωβρίου
Την Τετάρτη η διαµαρτυρία κλιµακώθηκε µε κατάληψη, από το πρωί, της εισόδου. Σκοπός τους ήταν να κρατήσουν µε κάθε τρόπο κλειστή την Ακρόπολη έως το τέλος Οκτωβρίου.

«Μπορεί και έως τις εκλογές», σχολίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης.

Μεσηµέρι Τετάρτης ανέβηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης, ο οποίος εξήγησε στους 35 συµβασιούχους καταληψίες ότι πρέπει να ελευθερώσουν την είσοδο, ειδάλλως υποπίπτουν στο αδίκηµα της «κατάληψης δηµοσίου χώρου». Εκείνοι επέµειναν στην απόφασή τους, ακόµη κι όταν το απόγευµα έφτασε και γραπτώς – σύµφωνα µε δικαστικές πηγές – η ίδια εισαγγελική παραίνεση.

Αυτεπάγγελτα
Γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ 22 διαµαρτυρόµενοι συµβασιούχοι είχαν αποφασίσει να κάνουν ολονυκτία στην είσοδο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ειδοποιήθηκε από το Αστυνοµικό Τµήµα Ακροπόλεως για να καταθέσει εάν παρακωλύεται η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου ο έφορος Ακροπόλεως Ιωάννης Μάντης, αλλά και φύλακες. Γύρω στις 7 χθες το πρωί, διαπιστώθηκε ότι οι συµβασιούχοι δεν είχαν υπαναχωρήσει και µε βάση την κατηγορία της «κατάληψης δηµοσίου χώρου» επενέβησαν αυτεπάγγελτα οι αστυνοµικές δυνάµεις.

Ξύλο
Ακολούθησαν εικόνες µε δακρυγόνα που πέταξαν τα ΜΑΤ στους συµβασιούχους, ξυλοδαρµοί και αντιδράσεις από τους τουρίστες. Η πόρτα άνοιξε, αλλά οι συµβασιούχοι παρέµειναν στον χώρο µαζί µε µια διµοιρία των ΜΑΤ. Αλλωστε, συνεχίστηκε η απεργία του µόνιµου προσωπικού, και γι’ αυτό τον λόγο ήταν αδύνατο να δεχτεί ο χώρος επισκέπτες.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

βρήκαν την πόρτα του µνηµείου κλειστή από υπαλλήλους του υπουργείου που ζητούν ανανέωση συµβάσεων


«Ο Βράχος είµαστε εµείς»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Παπαδόπουλος , gpapadopoulos@dolnet.gr

«ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ το σπίτι µου. Από πού µε βγάζουν, απ’ το σπίτι µου;» Το κυνηγητό µε τα ΜΑΤ γύρω από την Ακρόπολη µόλις είχε τελειώσει. Η Βέφα Δήµου, µία από τους συµβασιούχους που συµµετείχε στην κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου, καθόταν στα βράχια, είκοσι µέτρα µετά την κεντρική πύλη που άνοιξε χτες µε ντου και δακρυγόνα.

«Είµαστε φύλακες ναών. Είµαστε ένα µε τα βράχια. Εµείς προστατεύουµε αυτό τον χώρο. Είµαστε ο χώρος. Ακούµε τα µάρµαρα, ακούµε τον Βράχο, ακούµε το χώµα πώς αναπνέει», είπε στα «ΝΕΑ» η Βέφα Δήµου, µία από τους απεργούς. Η πλειονότητα των απεργών ήταν φύλακες. Οταν µπήκαν οι αστυνοµικές δυνάµεις από τη βόρεια είσοδο η κ. Δήµου και τουλάχιστον 20 συνάδελφοί της έτρεξαν προς τον Παρθενώνα για να ξεφύγουν από τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν επεισόδια. Ενας απεργός προσήχθη στο Αστυνοµικό Τµήµα Ακροπόλεως και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Κατά την εισβολή της Αστυνοµίας έσπασε η κήλη ενός φύλακα, ο οποίος µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο.

Το µεσηµέρι τα πνεύµατα είχαν ηρεµήσει. Μία υπάλληλος ενηµέρωνε τους τουρίστες στην κεντρική πύλη ότι ο χώρος ήταν κλειστός. Πίσω της ήταν παραταγµένοι αστυνοµικοί µε τις ασπίδες τους. «ΤΑ ΝΕΑ» πέρασαν την κεντρική πύλη χωρίς πρόβληµα και συνάντησαν µια οµάδα 22 συµβασιούχων στα 20 µέτρα. Κάθονταν στα βράχια και τα µάρµαρα. Οι περισσότεροι ήταν σιωπηλοί. Κάποιοι είχαν µέσα στις τσάντες τους µαξιλάρια, θερµός µε καφέ, τοστ τυλιγµένα σε αλουµινόχαρτο και αρκετά πακέτα τσιγάρα. Ετοιµοι να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Είπαν ότι υπήρχαν κι άλλοι απεργοί στον χώρο του Παρθενώνα, αλλά δεν µας επέτρεψαν να τους επισκεφτούµε, ούτε µε δική τους συνοδεία. Οπως δήλωσαν, η επέµβαση των ΜΑΤ ήταν ανούσια, αφού λόγω απεργίας του προσωπικού – µόνιµου και µη – η Ακρόπολη δεν θα µπορούσε να λειτουργήσει.

Στο ερώτηµα πώς δικαιολογείται η κατάληψη ενός εθνικού µνηµείου, µετέθεσαν τις ευθύνες αλλού. «Η κυβέρνηση κλείνει την Ακρόπολη. Αυτοί µε πετούν έξω από το σπίτι µου», είπε η κ. Δήµου, συµβασιούχος εδώ και επτά χρόνια. «Δεν έχουµε άλλη υποµονή. Το υπουργείο µου χρωστά 3.000 ευρώ», είπε η Παναγιώτα Κουτσουλάκου. Διεκδικεί τα χρήµατα που της οφείλονται τα τελευταία δύο χρόνια για εργασία σε ηµέρες αργίας.

Και εισβολή τουριστών
Η επέµβαση των αστυνοµικών δυνάµεων έγινε µπροστά σε δεκάδες τουρίστες. Ορισµένοι, όπως ο Ζεντ Ραχµάνι από το Σαν Φρανσίσκο, έβλεπαν ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτούς σκηνικό έξω από την κεντρική πύλη. «Ποιοι είναι οι άντρες µε τις µπλε στολές; Αυτοί µε τις ασπίδες και τα πράσινα ρούχα είναι του στρατού; Έχει δικαίωµα κάποιος να καταλάβει την Ακρόπολη;» αναρωτιόταν ο κ. Ραχµάνι ενώ βιντεοσκοπούσε σκηνές µε έντονους διαλόγους µεταξύ ελλήνων εκδροµέων και απεργών.Νωρίς το απόγευµα κάποιοι από τους απεργούς εντόπισαν δύο τουρίστες µέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Είχαν εισβάλει πηδώντας τα κάγκελα. Οι απεργοί τους έβγαλαν έξω. Αργότερα αποχώρησαν και έδωσαν και πάλι ραντεβού εκεί για σήµερα το πρωί.


Τι υποστηρίζει το υπουργείο, τι οι εργαζόµενοι

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ που διαµαρτύρονταν ανήκαν σε διάφορες ειδικότητες (ανάµεσά τους και εποχικοί φύλακες). Κάποιοι από τους συνολικά 800 –σύµφωνα µε τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισµού και Τουρισµού Τηλέµαχο Χυτήρη –, των οποίων οι συµβάσεις λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, µε βάση το όριο των 24 µηνών εργασίας, είχαν προσληφθεί ως «ανειδίκευτοι άνεργοι µέσω ΟΑΕΔ», ισχυριζόταν πηγή του ΥΠΠΟΤ (ήταν δηλαδή από εκείνους που «πληµµύρισαν» τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και «δεν είχαν ούτε καρέκλα να καθήσουν»).

Προβάλλουν δε ως επιχείρηµα τη µη πληρωµή δεδουλευµένων από 1ης Ιανουαρίου 2008.

Σύµφωνα όµως µε στελέχη του υπουργείου, η αποπληρωµή των δεδουλευµένων γίνεται πλεόν κανονικά αρκεί «να προσκοµισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Μέχρι τώρα, πάντως, έχουν καταβληθεί τα δεδουλεµένα (από 1/1/2008) σε 400 συµβασιούχους, σύµφωνα µε τον αναπληρωτή υπουργό Τηλέµαχο Χυτήρη. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωµατείου Εκτακτου Προσωπικού Νίκος Χασοµέρης πάντως ισχυρίζεται, µιλώντας στα «ΝΕΑ», πως «δεν ισχύει τίποτε τέτοιο».

Για τους περιορισµένου αριθµού συµβασιούχους µε ειδικότητες που είναι χρήσιµες για το υπουργείο Πολιτισµού (αρχαιολόγοι, συντηρητές, ειδικοί τεχνίτες κ.ά.) και οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν εργασία εκτός των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισµού, ύστερα και από προηγούµενες κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη – µε συνθήµατα, ακόµη και προπηλακισµούς κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δηµοκρατίας Κάρολου Παπούλια στον Ιερό Βράχο, στις 25 Μαΐου – ο υπουργός Πολιτισµού και Τουρισµού Παύλος Γερουλάνος είχε υποσχεθεί, ότι θα υπάρξει ειδική τροπολογία να ανανεώνεται η σύµβαση και πέραν του 24µήνου.

Βέβαια, τα σωµατεία των συµβασιούχων διεκδικούσαν την επέκταση της ευνοϊκής αυτής τροπολογίας σε όλες τις ειδικότητες, πέραν των «ειδικών», κάτι που τελικά δεν έγινε µε αποτέλεσµα να προκληθούν αντιδράσεις που κατέληξαν στο χθεσινό κρεσέντο.
«Ας αρνιόνταν να κόψουν εισιτήρια»

«ΤΕΤΟΙΕΣ εικόνες µειώνουν τη χώρα και εξασθενούν το αίτηµα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρµάρων του Παρθενώνα», δήλωνε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του Πανεπιστηµίου της Καλιφόρνιας, διευθυντής της αµερικανικής ανασκαφής στη Νεµέα από το 1973 και µέλος της Επιτροπής για τον Επαναπατρισµό των Μαρµάρων Στίβεν Μίλερ.

«Δεν θα έπρεπε να κλείσει η Ακρόπολη. Θα µπορούσαν οι συµβασιούχοι να συνεχίσουν να εργάζονται και να διαµαρτυρηθούν αρνούµενοι να κόψουν εισιτήρια. Ετσι και οι τουρίστες θα έφευγαν ευχαριστηµένοι βλέποντας τα αρχαία και το κράτος θα πλήττονταν από τα διαφυγόντα κέρδη του. Στην Ελλάδα δυστυχώς αντιµετωπίζονται τα πράγµατα σαν να είναι ποδοσφαιρικός αγώνας. Ολο βία και επεισόδια».


Τον γύρο του κόσµου έκαναν τα επεισόδια

Τον γύρο του κόσµου έκαναν οι εικόνες από τις συγκρούσεις στην Αθήνα κάτω από τον Ιερό Βράχο χθες. «Η Ακρόπολη κλειστή, καθώς διαδηλωτές συγκρούονται µε τα ΜΑΤ» ήταν ο τίτλος της ανταπόκρισης των λονδρέζικων «Τάιµς» ενώ το ιταλικό πρακτορείο ΑΝSΑ µετέδιδε ότι «η Ελληνική Αστυνοµία απελευθερώνει την Ακρόπολη, επεισόδια και συλλήψεις». Τα διεθνή µέσα ενηµέρωσης περιέγραψαν χθες µε ρεπορτάζ, πολλές φωτογραφίες και βίντεο τις συγκρούσεις ανάµεσα στις ειδικές µονάδες της Αστυνοµίας και τους διαδηλωτές, υπό τα βλέµµατα δεκάδων τουριστών. «Οι απεργοί είχαν δηλώσει ότι θα κλείσουν την Ακρόπολη για τον υπόλοιπο Οκτώβριο και η κυβέρνηση θα έχανε έσοδα εκατοµµυρίων ευρώ, ενώ θα επλήττετο τουριστικά η φήµη της Ελλάδας έγραψε ο Τζον Καρ των «Τάιµς».

Το Ασοσιέιτεντ Πρες µετέδωσε ότι οι διαδηλωτές διαµαρτύρονται γιατί τους χρωστούν µισθούς 24 µηνών και ότι πρόκειται να απολυθούν στις 31 Οκτωβρίου που λήγουν οι συµβάσεις τους. «Οι εργαζόµενοι έχουν δικαίωµα να διαµαρτυρηθούν, όµως δεν είναι δίκαιο άνθρωποι που έχουν έρθει απ’ όλο τον κόσµο για να δουν την Ακρόπολη να εµποδίζονται να µπουν», δήλωσε στο αµερικανικό πρακτορείο ο ισπανός τουρίστας Α. Γκαρσία.
ΝΕΑ.


Read more...

ΔΟΥΚΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Επιστολή με την οποία ζητά παράταση των εργασιών της Προανακριτικής για το Βατοπέδι επιτίθεται στο κυβερνών κόμμα, έστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής, Δημ. Τσιρώνη, ο εγκαλούμενος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Π. Δούκας. Με την...
επιστολή επιβεβαιώνει εμμέσως τις πληροφορίες κύκλων της Ρηγίλλης που θέλουν τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή να εξετάζουν την κατάθεση μήνυσης για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των μελών της επιτροπής που θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής τους. Ο Π. Δούκας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι "αθωώνει στα γρήγορα τον εαυτό του, αποκρύπτει στοιχεία και στήνει ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη". Ζητά παράταση των εργασιών (αύριο πραγματοποιείται η τελευταία της συνεδρίαση), ώστε να ανοίξουν οι λογαριασμοί της offshore εταιρείας Torcasso. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα πορίσματα των κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή αναμένεται να κατατεθούν ως τη Δευτέρα
Read more...

ΜΥΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ...


Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, με φόντο την επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη «γαλάζια» πολυκατοικία καταγράφονται «μυστικές» συναντήσεις, επαφές και συνομιλίες με βασικό θέμα την...
προοπτική «επανένωσης της παράταξης». Υπό την παραδοχή ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν την απαρχή εξελίξεων και διεργασιών στον ευρύτερο χώρο Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, έχει ανοίξει- είτε δημόσια είτε πίσω από τις «πολιτικές κουρτίνες»- η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, με τη συμμετοχή και κορυφαίων πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή. Η συζήτηση για την επανένωση αναμένεται να ενταθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όλα θα εξαρτηθούν, όπως λένε αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές, από τα αποτελέσματα, ειδικά αν είναι αρνητικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, και δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι μια ενδεχόμενη νίκη στις εθνικές εκλογές περνά μέσα από την ενωμένη Κεντροδεξιά. Σε αυτό το πλαίσιο των επαφών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μυστική» συνάντηση που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», την περασμένη Κυριακή στην οικία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη, έναν από τους «Νέστορες» της κεντροδεξιάς παράταξης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καρατζαφέρη στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο ίδιος με ιστορικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης και αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Και αυτό, διότι ο κ. Μολυβιάτης είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στη ΝΔ, αλλά και επειδή έχει πολυετή- στενή προσωπική και πολιτική- σχέση με τον κ. Καραμανλή, με τον οποίο συνομιλεί πολύ τακτικά. Η κατ΄ ιδίαν συνομιλία των κκ. Μολυβιάτη και Καρατζαφέρη αναμένεται να δώσει τροφή για ποικίλα πολιτικά σχόλια και ερμηνείες στο πλαίσιο των συζητήσεων για την κεντροδεξιά «πολυκατοικία». Εξάλλου, έγινε υπό τη σκιά του δημόσιου και παρασκηνιακού διαλόγου για την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης και της προοπτικής να αναλάβει μελλοντικό ρόλο ο τέως πρωθυπουργός. Η επιλογή του κ. Καρατζαφέρη να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Μολυβιάτη, που χαρακτηρίζεται και θεματοφύλακας του «καραμανλισμού», εντάσσεται στο ευρύτερο «παιχνίδι» του προέδρου του ΛΑΟΣ και βασικών στελεχών της ΝΔ «για τη δημιουργία προϋποθέσεων επανένωσης της παράταξης» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Με φόντο τις συχνές- το τελευταίο διάστημα- αναφορές βουλευτών και στελεχών, τόσο της ΝΔ όσο και του ΛΑΟΣ, για το πολιτικό μέλλον του κ. Καραμανλή και τον ενοποιητικό ρόλο που μπορεί να έχει, ο κ. Καρατζαφέρης έδειξε ιδιαίτερη εμμονή στην ανάγκη διαλόγου στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Επί της ουσίας δεν συζητήθηκαν ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, καθώς ο κ. Μολυβιάτης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στη συνάντηση. Και αυτό, διότι είναι πολύ προσεκτικός, όπως λένε βουλευτές και στελέχη που τον γνωρίζουν, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να διαταράξει το κλίμα στη ΝΔ, καθώς αποτελεί και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κ. Καραμανλή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά. Το «παιχνίδι» των συναντήσεων O κ. Καρατζαφέρης πριν από δέκα ημέρες συνάντησε στο Πικέρμι τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ, είχε εκτενή συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, ενώ διατηρεί τακτική επικοινωνία και με τον επίτιμο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκη . Μάλιστα για τον κ. Σιούφα, ο κ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι έχουν συζητήσει και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν ώστε να επανενωθεί ο χώρος, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στην προτροπή του κ. Εβερτ να υπάρξει παραταξιακός διάλογος. Την επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης αναδεικνύει ως κυρίαρχη προτεραιότητα και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκης ο οποίος προτείνει να γίνει προσπάθεια για συνεννόηση με την ηγεσία του ΛΑΟΣ, αλλά και με την κυρία Μπακογιάννη. Παράλληλα πυκνώνουν, τις τελευταίες εβδομάδες, και οι συζητήσεις των βουλευτών, τόσο από τη ΝΔ (αρκετών υποστηρικτών της κυρίας Μπακογιάννη) όσο και από το ΛΑΟΣ, για τις πιθανότητες επανένωσης της Κεντροδεξιάς, που, όπως λένε, μπορεί να γίνει μέσα από ένα πολιτικό- προγραμματικό- συνέδριο, μια κίνηση την οποία υποστηρίζουν με θέρμη και στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ο κ. Καρατζαφέρης συνέχισε και χθες τις κινήσεις τακτικής στη σκακιέρα της Κεντροδεξιάς και απηύθυνε δημόσια έκκληση προς όλα τα στελέχη της παράταξης να γίνει διάλογος και να υπάρξει συνεργασία για την προοπτική επανένωσης «ώστε να αντιμετωπισθεί η καθεστωτική διάθεση του ΠαΣοΚ». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε μια δεύτερη τετραετία του ΠαΣοΚ. Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε, να συνεργαστούμε και να θάψουμε για πάντα τα παλιά “γινάτια” που μας χωρίζουν» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης. «Με ήττα ανοίγει θέμα επιστροφής Καραμανλή» Σε αυτό το κλίμα, σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημόσια έκκληση του κ. Καρατζαφέρη, χτύπησε και πάλι ο κ. Βορίδης που ξαναμίλησε (μέσω του Ρ/Σ Βήμα FΜ) για την ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι «η συζήτηση αυτή θα ανοίξει μόνο σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εκλογές». Ο κ. Βορίδης, αν και διευκρίνισε ότι δεν ανοίγει σήμερα αυτή η συζήτηση αφού δεν υπάρχει κανένας που να αμφισβητεί τον κ. Σαμαρά, είπε με νόημα: «... Αν δεν καταφέρουν οι νυν ηγεσίες της Δεξιάς να συνεννοηθούν, διότι αυτό θα σημάνει στην πραγματικότητα έναν ενδοπαραταξιακό εμφύλιο, θα σημάνει ότι αυτή η κατάσταση θα παραταθεί, θα σημάνει ότι δεν θα διαμορφωθεί αυτή η κυβερνητική εναλλακτική, θα σημάνει ότι η ΝΔ θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές και αυτή η συνθήκη είναι που θα ανοίξει τη συζήτηση του ρόλου του Κώστα Καραμανλή» . Αρκετοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θεωρούν ότι η συνεννόηση μπορεί να γίνει στα πρότυτα της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας, όπου το βασικό δεξιό κόμμα έχει την ενίσχυση και μικρότερων κομμάτων που ανήκουν στην ευρύτερη δεξιά οικογένεια. Ανοιχτή γραμμή Βορίδη - Σπηλιωτόπουλου O πρόεδρος του ΛΑΟΣ που έχει σειρά επαφών το τελευταίο διάστημα, συνομίλησε προ ημερών και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλο , έναν από τους υπέρμαχους της άποψης ότι «ο κεντρικός άξονας της παράταξης είναι η ΝΔ, που έχει το ιδεολογικό της πλαίσιο και την ταυτότητά της» και «όποιος το ενστερνίζεται το αποδέχεται και το υπογράφει, η πόρτα είναι ανοιχτή». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «ανοικτή γραμμή» που διατηρεί εσχάτως ο πρώην υπουργός κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη (φωτογραφία δεξιά)- δύο στελέχη που συγκλίνουν στην προοπτική επανένωσης της Κεντροδεξιάς. Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν πρόσφατα και να εκφράσουν τον κοινό προβληματισμό τους για την Κεντροδεξιά, ενώ συμφωνούν για τον μελλοντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο κ. Καραμανλής. Παράλληλα, οι κκ. Βορίδης και Σπηλιωτόπουλος είναι από τα στελέχη που συνομιλούν τακτικά με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ανακοίνωση του κόμματός της. Η κυρία Μπακογιάννη συνομιλεί με αρκετά στελέχη της ΝΔ, ενώ ήδη δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, οι κκ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης δήλωσαν ότι θα την ακολουθήσουν στο νέο κόμμα, ενώ χθες και ο κ. Ανδρ. Ανδρια νόπουλος (φωτογραφία αριστερά), που είχε πρόσφατα συνάντηση με τον κ. Καρατζαφέρη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνταχθεί μαζί της.

Read more...

ΠΑΣΟΚ : ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Επειτα από τις παραιτήσεις υποψηφίων από το ψηφοδέλτιο του κ. Ι. Σγουρού, σειρά είχαν χθες οι ανακοινώσεις των «κομμένων», οι οποίοι καταγγέλλουν με σκληρή γλώσσα τη διαδικασία επιλογής των αντιπεριφερειαρχών, αλλά και η στήριξη του κ. Π.Φασούλα στον συνδυασμό...
του κ. Ι. Δημαρά. Τα μαντάτα που φθάνουν από τις νομαρχιακές οργανώσεις στην Ιπποκράτους είναι «μαύρα»: Το κλίμα μεταξύ των στελεχών είναι κακό, λίγοι θα ριχτούν με όρεξη στη μάχη, η προεκλογική εκστρατεία γίνεται δύσκολη γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος και ενδιαφέρεται να ακούσει τους υποψηφίους, η αντιμνημονιακή ατζέντα βρίσκει ακροατήριο, το ρεύμα υπέρ του κ. Δημαρά «φουσκώνει». Ο κ. Μ. Καρχιμάκης έχει κλειστεί στο γραφείο του και προσπαθεί να «αναστήσει» έναν ξεχαρβαλωμένο και απρόθυμο κομματικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια επιτυχίας τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι ασφαλώς περιορισμένα. «Υποτακτικοί» Χθες ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας και ο νομάρχης Δυτικής Αττικής εξέδωσαν δύο πολύ αιχμηρές ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τη διαδικασία που ακολούθησε το κόμμα τους. Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας κ. Γρ.Φελώνης καταγγέλλει τον αποκλεισμό του «αλλά και τον αποκλεισμό κάθε υποψηφίου για τις οκτώ θέσεις αντιπεριφερειαρχών Αττικής που είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2007». Πιστεύει ότι «έπρεπε να τοποθετηθεί μια υπάλληλος της Ιπποκράτους που θα είναι υποτακτική και βολική στους σχεδιασμούς του Αθεμπίγιο και των κάθε λογής επενδυτών» επισημαίνει. Η αιχμή είναι ευθεία για την κυρία Μαρία Καρακλιούμη. «Μου ζήτησαν να κατέβω υποψήφιος με σταυρό και να με κάνουν πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ή θεματικό αντιπεριφερειάρχη. Ανάλογη πρόταση μάλιστα έκαναν και στον Π.Φασούλα.Τους έδωσα την απάντηση που τους άρμοζε, να απευθυνθούν στους θεσιθήρες συνομιλητές τους και στους υποτακτικούς τους. Επέλεξα την ελευθερία μου και την απεμπλοκή μου από ένα σύστημα που επιχειρεί να μας ακυρώσει, να μας ενοχοποιήσει και να μας πληγώσει» σημειώνει. Πυρά κατά της διαδικασίας επιλογής των αντιπεριφερειαρχών εξαπολύει και ο νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αρ. Αρκουδάρης. «Πίστευα όλη αυτή την περίοδο ότι οι επιλογές θα γίνουν μέσα από αξιοκρατικά κριτήρια και από την αξιολόγηση της προσφοράς όλων μας. Δυστυχώς, διαψεύστηκα» αναφέρει. «Παρά τις διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων στελεχών ότι θα είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ύστερα από ανεξήγητες αναβολές έγινα δέκτης προσβλητικών συμπεριφορών και μιας αναιτιολόγητης απόφασης που υποβαθμίζει την πορεία, την προσφορά και τους αγώνες μου. Φαίνεται ότι ο ασφαλέστερος τρόπος ανάδειξης είναι η ένταξη στην αυλή κάποιου τοπικού κομματικού φεουδάρχη και ο συνεχής διαδρομισμός με τη σπίλωση της ιστορίας στελεχών.Εμένα ποτέ δεν μου ταίριαξαν τέτοιοι ρόλοι. «Σπίτι σε στέλνουν οι πολίτες» Σε μια εποχή όπου το ΠαΣοΚ χρειάζεται ενωμένες τις δυνάμεις του, επελέγη μια διαδικασία που προκάλεσε βαθιές πληγές και κανένας δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τον λόγο. Εξηγήσεις αναζητεί και ο κ. Π. Φασούλας . «Ο κ.Καρχιμάκης δεν μου απάντησε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που προκάλεσε τον εξοστρακισμό μου από τον Πειραιά» είπε μιλώντας στον «Βήμα FΜ». «Στην πολιτική σε στέλνουν σπίτι σου οι πολίτες,δεν σε στέλνει κανένα γραφείο και καμία επιτροπή. Δεν μπορούν να με κουρελιάζουν και να τους ψηφίζω κι από πάνω». Ο δήμαρχος Πειραιά επιβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον κ. Δημαρά, όχι όμως μπαίνοντας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον συνδυασμό του, και ότι δεν θα υποδείξει στους δικούς του ανθρώπους τι να πράξουν. Ωστόσο χθες έξι σύμβουλοί του προσχώρησαν στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημαρά. Πρόκειται για τις κυρίες Ζωή Κεχαγιά, Κατερίνα Αναγνώστου, Σταυρούλα Καρύδη και τους κκ. Τ. Αβραμίδη, Δ. Παρασκευόπουλο και Δ. Βενέρη. Την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κ. Ι. Σγουρού την ερχόμενη Δευτέρα στη Λυρική Σκηνή αποφάσισε χθες το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠαΣοΚ για τις εκλογές στην Αττική, σε μια προσπάθεια να συσπειρωθούν ξανά ψηφοφόροι και κομματικός μηχανισμός. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, ο κ. Ραγκούσης θα έχει ένα πρόγραμμα ομιλιών σε διάφορους δήμους της Αττικής ώστε αφενός να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού, αφετέρου να εξηγήσει ποιες αλλαγές θα επιφέρει η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Οι εκδηλώσεις αυτές έχει σχεδιαστεί να γίνουν σε «τρικυμισμένες» περιοχές και η συμμετοχή του κόσμου ίσως να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα για το αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς πολλοί προβλέπουν μεγάλη αποχή. Ψηφοδέλτιο «δημιουργών» από τον κ. Γ. Καμίνη Αρκετοί καλλιτέχνες, μηχανικοί και επαγγελματίες στη μάχη για το «Δικαίωμα στην Πόλη» Μ ε προσωπικότητες από τον χώρο της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Δικαίωμα στην Πόλη» ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης επιχειρεί να δώσει το μήνυμα ότι η Αθήνα μπορεί να κερδηθεί από τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν. Παρουσιάζοντας χθες το βράδυ τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και διαμερισματικών συμβούλων ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι επιχειρείται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση «η συσπείρωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της Αθήνας, ενδεικτική της κρίσης που περνάει η πόλη αλλά και της αποφασιστικότητας των ανθρώπων της να κλείσουν το κεφάλαιο της τετραετούς απραξίας και κακοδιαχείρισης της απερχόμενης δημοτικής αρχής». Στον συνδυασμό που στηρίζεται από το ΠαΣοΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, τους «Πορτοκαλί» αλλά και πολλούς ανένταχτους πολίτες μετέχουν ως υποψήφιοι μεταξύ άλλων η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, η εικαστικός κυρία Ευφροσύνη Δοξιάδη, ο ζωγράφος κ. Γιώργος Λαζόγκας, ο μουσικοσυνθέτης Μάριος Στρόφαλης, η γκαλερίστρια κυρία Αγγελική Αντωνοπούλου και οι ιστορικοί τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης καικυρία Αννα Χατζηγιαννάκη. Επίσης ξεχωρίζει η παρουσία του ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ κ. Αντώνη Καρρά, ενώ το παρών δίνουν από τη Δημοκρατική Αριστερά η πρώην βουλευτής Αννα Φιλίνη, ο πολιτικός επιστήμονας κ. Θόδωρος Μαργαρίτης, ο σύμβουλος μηχανικός κ. Φώτης Προβατάς κ.ά. Η έμφαση στα ζητήματα του αστικού τοπίου εκφράζεται από το πλήθος αρχιτεκτόνων και μηχανικών που μετέχουν, όπως οι κυρίες Μελίτα Γκουρτσογιάννη, Αικατερίνη Δωρή, Μαρία Πετεινάκη, Μαρία Θεοδώρου και οι κκ. Νίκος Ρουσέας και Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, μηχανικός και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πλάκας. Επίσης, αναδεικνύεται η οικολογική διάσταση με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων όπως ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Κίμων Χατζημπίρος, ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός κ. Τάσος Κρομμύδας, ο κ. Γιώργος Μάνος (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και ο περιβαλλοντολόγος κ. Δημήτρης Τσαμπρούνης, ενώ αιχμή αποτελεί η προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε συγκοινωνιακά και προβλήματα κυκλοφορίας στην πόλη με τη συμβολή ανθρώπων όπως ο συγκοινωνιολόγος κ. Βασίλης Βαβάκος. Επίσης, επαγγελματίες όλων των χώρων ρίχνονται στη μάχη της Αθήνας με τον κ. Καμίνη, όπως οι δικηγόροι κκ. Γιώργος Αποστολόπουλος , Γιώργος Παπαδόπουλος και Τάσος Αβραντίνης, οι κυρίες Μαρία Κουβέλη, Πελαγία Παπανικολάου και Νέλλη Παπαχελά, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γιάννης Τζεν, ο επικοινωνιολόγος κ. Βασίλης Βαμβακάς , ο οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Γιώργος Μπρούλιας, η αντιπρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κυρία Ζώη Κυπριάνοβα, η καθηγήτρια Μουσικής- πολιτισμολόγος κυρία Κυριακή Μπιλιάνη, ο καθηγητής κ. Αzer Υousef (Γιουσέφ Αζέρ) και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΕυδόκιμοςΤσολακίδης. Χωρίς εκπλήξεις η λίστα του Αλαβάνου Δημοσιοποιήθηκε χθες χωρίς να κρύβει εκπλήξεις το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των οκτώ αντιπεριφερειαρχών που θα πλαισιώνουν τον κ. Αλ. Αλαβάνο στην Περιφέρεια Αττικής. Απαρτίζεται από τον καθηγητή ΕΜΠ κ. ΒένιοΑγγελόπουλο, τη συγγραφέα και οικονομολόγο κυρία Νάντια Βαλαβάνη , τον λογιστή και υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Καπάταη, τον εκπαιδευτικό και στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) κ. Χρ. Κατσούλα, τον καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ) κ. Σωτ. Μάρταλη και τρία στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΝ- η τραπεζοϋπάλληλος κυρία Αυγή Θεοδόση, ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Νίκος Μπελαβίλας και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Τάσος Σταυρόπουλος.
Read more...

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΠΑ...


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Με ακριβότερες τιµές κατά 26% σε σχέση µε πέρυσι αρχίζει σήµερα η διάθεση του πετρελαίου θέρµανσης. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι η τιµή του πετρελαίου θα διαµορφωθεί στα 0,67 ευρώ το λίτρο, ενώ στην περιφέρεια οι τιµές θα κυµανθούν από 0,72 - 0,74 ευρώ το...
λίτρο και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως στα νησιά, να φτάσουν ακόµα και τα 0,80 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών ώστε να αποφύγουν τεχνάσµατα εξαπάτησης. Πέρυσι οι τιµές κυµάνθηκαν µεταξύ των 0,52 και 0,54 ευρώ το λίτρο από τις εταιρείες εµπορίας, ενώ στα βενζινάδικα και ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός των µεγάλων πόλεων έφτασαν και στα 0,60 ευρώ το λίτρο. Η σηµαντική αύξηση της τιµής του πετρελαίου θέρµανσης σε σχέση µε πέρσι, η οποία οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιµών αλλά και του ΦΠΑ, προκαλεί πονοκέφαλο στους καταναλωτές, οι οποίοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεµίσουν τις δεξαµενές των σπιτιών τους. Τη δυσκολία των ελληνικών νοικοκυριών να αντιµετωπίσουν το αυξηµένο κόστος καταγράφει και έρευνα του Οικονοµικού Επιµελητηρίου, σύµφωνα µε την οποία στη γνώµη των πολιτών για τη γενικότερη οικονοµική κατάσταση κυριαρχεί έντονη απαισιοδοξία, καθώς η πραγµατική αγοραστική τους δύναµη µειώνεται µε πολύ ταχύτερο ρυθµό από εκείνον µε τον οποίο αυξάνονται οι τιµές προϊόντων και υπηρεσιών. Επιβάρυνση 150 ευρώ Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος, το 2009 για ποσότητα 1.000 λίτρων ο καταναλωτής πλήρωνε από 520 έως 550 ευρώ, ενώ φέτος για τα ίδια λίτρα θα πληρώσει 670 - 700 ευρώ, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισµό του τουλάχιστον κατά 150 ευρώ. Προσφορές και ευκολίες Η οικονοµική στενότητα των νοικοκυριών µάλιστα έχει οδηγήσει τις εταιρείες εµπορίας πετρελαιοειδών να προχωρούν σε προσφορές και άλλες διευκολύνσεις πληρωµής µέσω πιστωτικών καρτών, σε µια προσπάθεια να προσελκύσουν πελάτες. Ηδη η εταιρεία Ελινόιλ ανακοίνωσε χθες ότι παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλούν σε έξι άτοκες δόσεις εφόσον προµηθεύονται το πετρέλαιο θέρµανσης µε πιστωτική κάρτα, ενώ σύµφωνα µε πληροφορίες ανάλογη προσφορά ετοιµάζει και η ΕΚΟ, ενώ η ΒΡ Ηellas επεκτείνει το χρηµατοδοτικό της πρόγραµµα που έχει για τη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρµανσης. Ανάλογες προωθητικές ενέργειες ετοιµάζουν, σύµφωνα µε πληροφορίες, και άλλες εταιρείες εµπορίας πετρελαιοειδών, ενώ πολλοί είναι και οι βενζινοπώλες οι οποίοι σε πελάτες τους κάνουν ευκολίες πληρωµής. Κλιµάκια για ελέγχους Μάλιστα, για την οµαλή διανοµή του πετρελαίου θέρµανσης το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει ήδη συστήσει µεικτά κλιµάκια ελέγχου, ώστε να ελέγξουν τις τιµές πώλησης και τη σωστή παράδοση των διακινούµενων ποσοτήτων πετρελαίου θέρµανσης, ενώ συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή πετρελαίου θέρµανσης, ώστε να αποφευχθούν φαινόµενα εξαπάτησής τους.
Read more...

Η ΔΟΥΛΕΙΑ "ΚΟΒΕΙ" ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ...


Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Αναστολή σύνταξης, περικοπή της και προσαυξηµένες ασφαλιστικές εισφορές φέρνει ο νόµος Λοβέρδου για το Ασφαλιστικό (άρθρο 16 του Ν. 3863/2010) για τους συνταξιούχους που εργάζονται. Ο νέος νόµος καθιερώνει ενιαίο καθεστώς για την απασχόληση των...
συνταξιούχων, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από τον δηµόσιο ή τον ιδιωτικό τοµέα. Παράλληλα επιβάλλει πρόστιµα σε όσους συνταξιούχους δεν δηλώνουν την απασχόλησή τους στα ασφαλιστικά ταµεία. Η σχετική ερµηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας εστάλη χτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταµεία και βάζει φραγµούς στις συντάξεις όσων νέων (από 15/7/2010) συνταξιούχων αναλαµβάνουν εργασία, ενώ οι ίδιες ποινές θα επιβάλλονται από την 1/1/2013 και στους «παλιούς» συνταξιούχους που θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται (έως τότε ισχύουν οι απαγορεύσεις τις οποίες προβλέπει ο νόµος του 1999). Οι ποινές που ορίζονται από τον νέο νόµο είναι η πλήρης αναστολή της καταβολής της σύνταξης σε συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών (ή 53 ετών αν είναι συνταξιούχοι στρατιωτικοί και εργάζονται εκτός του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα). Μετά την ηλικία των 55 ετών προβλέπονται, κατά περίπτωση, η περικοπή του 70% για το ποσό που υπερβαίνει τα 990,9 ευρώ, η χορήγηση µόνο του οργανικού ποσού (200 ευρώ - 350 ευρώ, ανάλογα µε το Ταµείο και τα έτη ασφάλισης) για όσους εισπράττουν κατώτατη σύνταξη και για τους αυτοαπασχολούµενους συνταξιούχους η καταβολή προσαυξηµένων κατά 50% εισφορών. Τα κυριότερα σηµεία Για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος φορέων κύριας ασφάλισης που αναλαµβάνουν εργασία προβλέπεται αναστολή καταβολής της κύριας και επικουρικής σύνταξης, µέχρι τη συµπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας. Μετά τη συµπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τα ανωτέρω πρόσωπα λαµβάνουν το ποσό της µηνιαίας ακαθάριστης κύριας ή κύριων συντάξεων που αντιστοιχεί σε τριάντα ηµεροµίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά έχουν διαµορφωθεί την 31η Δεκεµβρίου του προηγούµενου έτους, ενώ το ποσό της µηνιαίας ακαθάριστης κύριας ή κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα τριάντα ηµεροµίσθια ανειδίκευτου εργάτη καταβάλλεται µειωµένο κατά 70%. Το ηµεροµίσθιο ανειδίκευτου εργάτη στις 31/12/2009 ανερχόταν σε 33,03 ευρώ και συνεπώς για το 2010 το ποσό της µηνιαίας ακαθάριστης κύριας ή κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 990,90 ευρώ καταβάλλεται µειωµένο κατά 70%. Οσον αφορά την επικουρική σύνταξη, δεν λαµβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισµό του ανωτέρω εισοδηµατικού κριτηρίου και καταβάλλεται χωρίς περικοπή. Το ανωτέρω όριο των τριάντα ηµεροµισθίων ανειδίκευτου εργάτη προσαυξάνεται κατά έξι ηµεροµίσθια για κάθε ανήλικο παιδί ή παιδί που σπουδάζει σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και µέχρι τη συµπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας, καθώς και για ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία παιδί. Για παράδειγµα, σε περίπτωση που ο απασχολούµενος συνταξιούχος έχει ένα ανήλικο τέκνο, το ποσό της µηνιαίας ακαθάριστης κύριας ή κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 36 ηµεροµίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά έχουν διαµορφωθεί την 31η Δεκεµβρίου του προηγούµενου έτους, ήτοι για το 2010 τα 1.189,08 ευρώ, καταβάλλεται µειωµένο κατά 70%. Στις περιπτώσεις που προκύπτει περικοπή της κύριας σύνταξης και ο συνταξιούχος λαµβάνει περισσότερες της µιας κύριες συντάξεις, η περικοπή θα γίνεται στο ποσό της µεγαλύτερης κύριας σύνταξης και εάν δεν επαρκεί, στην αµέσως επόµενη σε ύψος κύρια σύνταξη. Στις περιπτώσεις δικαιούχων κατωτάτων ορίων κύριας σύνταξης, η σύνταξη περιορίζεται στο οργανικό ή στα οργανικά ποσά για όσο διάστηµα διαρκεί η εργασία, και σε περίπτωση που το ποσό της οργανικής σύνταξης ή των οργανικών συντάξεων υπερβαίνει το κατά περίπτωση εισοδηµατικό όριο, περικόπτεται αναλόγως.

Read more...

Μιχαηλίδη Μαρία







ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ

Ονομάζομαι Μιχαηλίδη Μαρία και γεννήθηκα στο Γαλάτσι στις 22 Μαρτίου το 1992. Φοίτησα διαδοχικά στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου, στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου και τελείωσα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Γαλατσίου το 2010. Πλέον είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καλαμάτα (ΤΕ.ΤΡΟ.).

Οι γονείς μου Μιχαηλίδης Γεώργιος, συνταξιούχος (πρώην δημόσιος υπάλληλος) και Παπαλεξοπούλου Χρυσούλα, ιδιωτικός υπάλληλος ζουν στο Γαλάτσι από το 1985. Πέραν από τους γονείς μου, έχω μια μικρότερη αδερφή, την Μιχαηλίδη Αγγελική, η οποία φοιτάει στο τελευταίο έτος του Λυκείου.

Υπήρξα Ενωμοτάρχης για 2 χρόνια στους Προσκόπους του 1ου Συστήματος Γαλατσίου. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Είμαι 18 χρονών και συζητώντας με τους συνομήλικούς μου, διαπίστωσα κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα της πόλης μας. Έτσι με στόχο να αγωνιστώ για τα προβλήματα που απασχολούν εμάς τους νέους, αποφάσισα να κατέβω Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό Πράσινο Γαλάτσι με επικεφαλή την Υποψήφια Δήμαρχο την Έλενα Ζέρβα.


Read more...