Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Γ.Μανιάτης προς ΚΕΔΕ: 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος σε 10 ημέρες


Ο Γιάννης ΜανιάτηςΠαρά τις αποστάσεις που τηρούν αρκετοί δήμαρχοι για τα μέτρα ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων, η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιό της για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ των νοικοκυριών που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτη, τα νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση είναι περίπου 10.000 – 15.000. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακοινώνεται επισήμως αυτός ο αριθμός.
Διαβάστε περισσότερα στο athenspress.gr

Read more...

Γιατι δεν αφήνουν τη SOCAR να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τη ΔΕΣΦΑ

20131210-104454.jpg
Στα «όρια» τους έχει φέρει η Κομισιόν τους επενδυτές της αζέρικης Socar για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, καθώς μετά την άκαμπτη στάση της Επιτροπής, οι Αζέροι βρίσκονται ενώπιον διλημμάτων για την μορφή της παρουσίας τους στην ελληνική αγορά.
Η Κομισιόν, επιμένει στις απαιτήσεις της για πλήρη συμμόρφωση της Socar στο τρίτο ενεργειακό πακέτο, κάτι που σύμφωνα με το capital.gr θα έχει επιπτώσεις για τους Αζέρους επενδυτές, αφού σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες ο διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου είτε θα πρέπει να μη δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας ή εάν είναι ταυτόχρονα και έμπορος, θα πρέπει να συμμορφώνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις ανεξαρτησίας οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:
Το Δ.Σ. Θα διαμορφώνεται από ειδικό εποπτικό συμβούλιο
Οι αποφάσεις θα ελέγχονται και θα εγκρίνονται από το ειδικό εποπτικό συμβούλιο
Σύμφωνα με το τρίτο πακέτο η Socar καλείται να αποφασίσει μεταξύ της δυνατότητας να εμπορεύεται αέριο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στην ΕΕ και της δυνατότητας να έχει τον απόλυτο έλεγχο στην εταιρεία που μόλις αγόρασαν.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των Αζέρων ότι θα πουλήσουν το αέριο στα σύνορα της Ελλάδας και δεν θα είναι έμποροι στην ελληνική αγορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αμετακίνητη και ζητά να υπογραφεί ειδική συμφωνία, στην οποία η Socar θα δηλώνει ότι αποδέχεται πλήρως το τρίτο ενεργειακό πακέτο.
Οπως αναφέρει ωστόσο το capital, ο πραγματικός λόγος που η Κομισιόν έχει άκαμπτη στάση στο θέμα της ΔΕΣΦΑ, δεν είναι λόγω Socar -την οποία επιθυμεί στην ευρωπαϊκή αγορά-, αλλά λόγω Gazprom και της διαμάχης που έχει η Επιτροπή με την ρωσική εταιρεία, καθώς η Κομισιόν δεν θέλει να δώσει «δικαίωμα» προς την Μόσχα ότι υπάρχει διακριτική μεταχείριση των Αζέρων, είτε ότι υπάρχουν «παραθυράκια» μη συμμόρφωσης με το ενεργειακό πακέτο της ΕΕ για εταιρείες που προέρχονται από τρίτες χώρες.

Read more...

Πάγκαλος: Ο Σημίτης έχει ευθύνες για το σημείο που έχουμε φτάσει

pagkalosΑιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς άφησε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζοντας ότι ευθύνονται για την κρίση στην Ελλάδα, λίγες μόνο ώρες μετά την εκδήλωση των «58».
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι ο ίδιος ανέκαθεν ήταν υπέρ της πρωτοβουλίας των 58, της πρωτοβουλίας για μια «ελληνική Ελιά», πλην όμως εξέφρασε προβληματισμό ως προς τη συμμετοχή σε αυτήν παλαιοκομματικών στελεχών, πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, που έχουν «γράψει τη δικιά τους ιστορία στην πολιτική ζωή του τόπου».
Ο πρώην υπουργός δήλωσε πως ήταν σαφώς ελπιδοφόρα η παρουσία τουλάχιστον 3.000 ατόμων στην πρώτη συγκέντρωση της νέας πολιτικής κίνησης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως καλό θα ήταν να δούμε από αυτούς ποιοι δεν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ διευκρινίζοντας ότι αν η πλειονότητα των παρισταμένων ήταν οπαδοί ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τότε η νέα αυτή πρωτοβουλία δεν θα βγάλει κάτι καινούργιο, θα μιλάμε για “αναπαλαιωση”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως οποιαδήποτε κίνηση στην κεντροαριστερά θα εμπεριέχει κομμάτι του ΠΑΣΟΚ αλλά διευκρίνισε πως αυτό που έχουμε ανάγκη είναι μια πολιτική κίνηση με προοπτική εξουσίας η οποία να καλύπτει τον πλειοψηφικό χώρο μεταξύ Δεξιάς, που εκφράζεται από τη ΝΔ και Αριστεράς, που εκφράζεται περιπετειωδώς και με αντιφάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η κριτική του πρώην υπουργού εστιάστηκε στα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δη στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη: «Αντί να αναζητηθεί η σωστή λύση που θα ήταν η μείωση του δημόσιου τομέα μέχρι του σημείου που να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, αυτό τότε το θεωρήσαμε δεξιό συμπέρασμα και στραφήκαμε στον κρατισμό που είδαμε που μας οδήγησε».
«Αυτό ακριβώς το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας» λέει ο κ. Πάγκαλος, «έστειλε σήμερα στη Βουλή παράφρονες».
Συγκεκριμένα δήλωσε πως η μισή Βουλή σήμερα αποτελείται από παράφρονες, από ανθρώπους εκτός λογικής σκέψης.
Συνεχίζοντας ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στη νέα πρωτοβουλία των 58 δεν πρέπει να πρωτοστατούν άτομα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αφού μας οδήγησε στην ήττα και κάλυψε όσα συνέβησαν τόσα χρόνια στην οικονομία και τα οποία τελικώς μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή και κρίση.
«Δεν γίνεται ανανέωση και νέα πρωτοβουλία με τον… εκτελωνισμό των παλαιών που ψάχουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν καταλαβαίνουν πως η ζωή τελειώνει, τα αξιώματα τελειώνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σε ερώτηση εάν τέτοια στελέχη έχουν βλέψεις για ανώτερα αξιώματα ο κ. Πάγκαλος ήταν σαφής: «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι 80 ετών. Αλλά ξέρετε τι ψώνια υπάρχουν;». Για να καταλήξει: «Είμαι Σημιταριό κι εγώ, τον στήριξα, τον πρότεινα για πρωθυπουργό, υπήρξα υπουργός του, αλλά κατάλαβα πως κάποτε όλα τελειώνουν…».
Σχολιάζοντας τέλος την παρουσία στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ και από άλλες κινήσεις, προέκρινε την επιλογή νέων ανθρώπων για την πρώτη γραμμή της πολιτικής παλαίστρας: Επιτέλους να βγoυν για υποψήφιοι στις ευρωεκλογές άνθρωποι που δεν έχουν ξαναβάλει υποψηφιότητα. Εγώ δεν θέλω να ξαναψηφίσω Παρασκευά Αυγερινό, Σημίτη ή τον εαυτό μου. Θέλω να ψηφίσω τον Παπαδόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ, ή κάποιον σαν τον Παπαδόπουλο.

Read more...

Απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν


koutrasΓια την Ελλάδα ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής των Βαλκανίων «είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση», απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, κληθείς να σχολιάσει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.
Πρόσθεσε, δε, με νόημα ότι και η Ελλάδα «θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές».
Αναλυτικά, η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
«Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής.
»Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».

Read more...

Άρθρο του Χάρη Τσιόκα για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό


tsiokasΤου Χάρη Τσιοκα
Ίδιες λέξεις με διαφορετικές επιδιώξεις ! Αυτό είναι το «χριστουγεννιάτικο πολιτικό σκηνικό» που έχει ως φόντο το μήνυμα των ευρωεκλογών ,και ως έμμεση διαχείριση, τις ψηφοφορίες στη βουλή για τα μόνιμα πλέον (νέα) μέτρα του φόρου ακίνητης περιουσίας ,τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ,και την έγκριση ενός υπό αίρεση προϋπολογισμού…
Συνοψίζουμε λοιπόν τον βομβαρδισμό διλημμάτων ,που ενώ εκφράζονται με τις ίδιες λέξεις υποκρύπτουν, εξουσιοδοτήσεις ,ανοχή , εκχώρηση ,για διαμετρικά αντίθετους στόχους διακυβέρνησης!
Κοινή επικοινωνιακά λέξη είναι η «Διαπραγμάτευση» ,καθότι… τα συνήθη «υποζύγια», και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν ..άλλο!
Τελικά όμως η «διαπραγμάτευση» καταλήγει για άλλες πολιτικές δυνάμεις να εξαντλείται όχι στην αναδιατύπωση μιας άδικης πολιτικής , αλλά σ ένα συμβιβασμό «κόκκινων γραμμών» εφαρμογής της ιδίας πολιτικής , ενώ για άλλες, στην αλλαγή του πολιτικού πλαισίου διακυβέρνησης!
Το σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας η θα είναι εναλλακτικό της πολίτικης των μνημονίων, και αυτό σημαίνει διεκδίκηση, διαπραγμάτευση η θα είναι καλλίτερη η χειρότερη διαχείρισης της ιδίας πολιτικής!
Αυτό το καθαρό δίλημμα «με το φόβο» της λαϊκής κρίσης των ευρωεκλογών, σκιάζεται από τα ιδια λεκτικά διλήμματα, που υποκρύπτουν διαφορετικά για την κοινωνία αποτελέσματα
Γιατί για παράδειγμα είναι άλλο πράγμα
—- η αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και άλλο η … δυνατότητα να επιτρέπεται…με “προστασία” κοινωνικων ομάδων που κατά περίπτωση θα εξαιρούνται…
—- η μονιμοποίηση του φόρου ακίνητης περιουσίας με διεύρυνση εφαρμογής σ οτιδήποτε ακίνητο έχει μια οικογένεια και αλλο ενα δικαιο φορολογικο συστημα!
Ποσο «διαπραγμάτευση» είναι:
—-να βαπτίζονται διαρθρωτικές αλλαγές, οι πολιτικές ύφεσης, με εκχώρηση των παντων στην κερδοσκοπική αγορά?
—–είναι η πολιτική, που με εγγύηση δημοσίου και πολιτών, “σώζει” μετόχους, χωρίς να υπάρχει ποσοτηκοποιημενη δέσμευση στήριξης με ρευστό της αγοράς?
Είναι ιδία η πολιτική «διαπραγμάτευση», όσων δυνάμεων αποδέχονται άνιση κατανομή θυσιών με υπόσχεση ότι από το μελλοντικό περίσσευμα θα διορθώσουν τις αδικίες , με αυτη της διαπραγμάτευσης όσων θέτουν ως προϋπόθεση, ένα σχέδιο εξοδου με δίκαιη συμμετοχή των συντελεστών στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ?
Ο πολίτης δεν “βλέπει” ίδιο το περιοχεμενο διαπραγμάτευσης μιας συνεργασίας προοδευτικών-αριστερών, μ αυτή μιας νεοφιλελεύθερης για την σωτηρία της οικονομίας και των πολιτών ταυτόχρονα!
«Μονόδρομο; Όχι πάντα. Κύριοι συνάδελφοι, υπάρχει πάντα ένα φάσμα εναλλακτικών δυνατοτήτων..,» διατυπώνει πρόσφατα σε ομιλία του σε επιτροπή της βουλής ο βουλευτής Μ Ανδρούλακης…και αναφέρεται στην ανάγκη μιας διαπραγμάτευσης, που θα αφόρα το χρέος ,την ανάπτυξη ,τους τόκους, τον ρολό του κράτους ,..…
Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα το «κέντρο»και η «αριστερά» για ποια πολιτική διαπραγμάτευση θέλει να εργαστεί?
Δηλαδή για να το διατυπώσω απλά.
Το «κέντρο κ η αριστερά» στις ευρωεκλογές δεν θα κριθεί από το περιτύλιγμα επικοινωνιακής παρουσίασης στον πολίτη, αλλά από το “με ποιους και για ποιους”!Δηλαδη τι αλλαγή φέρνει στη ζωή του, το είδος της διαπραγμάτευσης !
Στη χρονική συγκυρία που διανύουμε περισσεύουν τα «ευρήματα», ότι χρειάζεται ένα κόμμα,του σοσιαλιστικού χώρου και του ριζοσπαστικού κεντρου..Και τρέχουν διάφορα «οχήματα» να δηλώσουν παρουσία… έκφρασης αυτής της κοινωνικής αναζήτησης,,,
Μάλιστα οι πιο τολμηροί αναφέρονται στην ανάγκη να καταργηθούν τα «παλιά» κόμματα της αριστερας και του κέντρου για να φτιαχτούν αλλά….καινούργια….Μονο που ξεχνούν ότι στην επιστήμη της ιστορίας ,τα κόμματα ριζώνουν μονο ως κοινωνικό και πολιτικό αίτημα διεκδίκησης μιας άλλης πολιτικής και όχι ως διαχειριστικό συμπλήρωμα μιας πολιτικής που η πλειοψηφια συνηγορει ότι πρέπει να αλλάξει !
«Κέντρο και Αριστερά» λοιπόν χωρίς οριοθέτηση με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ούτε αγγίζει, ούτε αφορά το δίλλημα με το οποίο η κοινωνία θα αποφασίσει να “δείξει” το είδος της πολιτικής συμμαχίας για τη διαπραγμάτευση που επιθυμεί στις ευρωεκλογές!
Το κέντρο & η αριστερά για να υπάρχουν πρέπει να ξεκαθαρίζουν: –«με την παλιά η την νέα πολιτική πρόταση»?…
–« πλειοψηφιες, με παλιές η νέες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες»?

Read more...

"Ελιά, ελιά με Μπένι βασιλιά!"...






Ένα ειρωνικό "tweet", "Ελιά  ελιά με Μπένι βασιλιά!", έγραψε η Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), που, μάλλον, δεν...
είδε με καλό μάτι την κίνηση των  "58".
Συντάσσεται, προφανώς, με την άποψη του Φώτη Κουβέλη, που δεν επιθυμεί σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου...

Read more...

Παναγιώταρος: Η Χρυσή Αυγή έκανε αποκριάτικο πάρτι, γι' αυτό είχαμε ντυθεί Κου Κλουξ Κλαν!...



 Οι εικόνες με μέλη της Χ.Α. να είναι ντυμένα με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν, είναι από ένα αποκριάτικο πάρτι (!), λέει ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος, προσπαθώντας να...
δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Οπως γράφει το iefimerida: Ο βουλευτής της ΧΑ (Παναγιώταρος) είπε πως η ημερομηνία που έχει μαγνητοσκοπηθεί η εκδήλωση είναι κοντά σε αυτήν της Καθαράς Δευτέρας και τα μέλη της οργάνωσης έκαναν ένα αποκριάτικο πάρτι. Μάλιστα δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτές τις δηλώσεις αλλά αρνήθηκε και το ναζιστικό χαιρετισμό, αφού όπως είπε έτσι χαιρετούσαν το '40.

Read more...

Σωθήκαμε από θαύμα...



Παραλίγο να πέσουμε απ' την γέφυρα.
ΦΩΤΟ &   ΒΙΝΤΕΟ από τον εκτροχιασμό στο Λιανοκλάδι...
«Σωθήκαμε από θαύμα. Ελάχιστα μέτρα πριν είναι η γέφυρα. Θα πέφταμε σε...
γκρεμό 200 μέτρων...», έλεγαν οι επιβάτες.

Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας 53 με 230 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα έγινε στις 10.45 το πρωί στο 203 χλμ., λίγο μετά το σταθμό του Ασωπού, κοντά στη γέφυρα της Παπαδιάς.

Ο εκτροχιασμός έγινε μόλις λίγα μέτρα από τη γέφυρα του Ασωπού, όταν το τρένο παρέσυρε μια αγελάδα και έναν ταύρο.

Ο μηχανοδηγός μετά από στροφή αντίκρισε δυο αγελάδες πάνω στις γραμμές. Πάτησε φρένο αλλά ήταν αδύνατο να τις αποφύγει. Τη μια τη χτύπησε και την άλλη την πήρε από κάτω.

Η γραμμή έχει κλείσει προσωρινά, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ καθώς και άλλη μηχανή για να παραλάβει τους επιβάτες που περπάτησαν 2 χλμ. μέχρι το σταθμό του Ασωπού.

 .






lamiareport.gr

Read more...

Έβρος: Πρόστιμο 500 ευρώ σε καφενείο επειδή κάπνιζε ο... μοναδικός πελάτης



"Έκοψαν" πρόστιμο για κάπνισμα στο μοναδικό καφενείο του χωριού στον Έβρο
Τον ιδιοκτήτη ''έκαψε'' ο ένας και μοναδικός πελάτης του καφενείου στο χωριό Γιαννούλη.
Όλα έγιναν στο ένα και μοναδικό καφενείο του χωριού την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας πελάτης. Οι αστυνομικοί τον είδαν να καπνίζει και αμέσως έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη Τ.Α, που τους παρακαλούσε να το ξανασκεφτούν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μία με δύο ώρες την ημέρα, για να εξυπηρετήσει κάποιους από τους κατοίκους. Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες και μάλιστα ''έριξαν'' τσουχτερό πρόστιμο στον καταστηματάρχη.
Το πρόστιμο έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη, με τους κατοίκους να σχολιάζουν πως το μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου στα μαγαζιά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, αλλά όπως λένε στην περίπτωση του ιδιοκτήτη καφενείου στο χωριό Γιαννούλη Έβρου φαίνεται πως οι αστυνομικοί ξεπέρασαν κάθε όριο.
πηγή: thrakitoday.com

Read more...

Ιστορική χειραψία, Κάστρο - Ομπάμα ...


BINTEO...
Μια θερμή χειραψία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Κούβας στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την τελετή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.
 Φτάνοντας ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ραούλ Κάστρο και οι δυο τους έδωσαν τα χέρια, σε μια...
απρόσμενη κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που βρίσκονται σε “ψυχρό πόλεμο” για περισσότερο από 50 χρόνια.
Οι εικόνες της νοτιοαφρικανικής τηλεόρασης, που μετέδιδε την επίσημη τελετή, έδειξαν τη χειρονομία αυτή.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία πριν ο Αμερικανός πρόεδρος αγκαλιάσει την ομόλογό του της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ η οποία στεκόταν δίπλα στον Κουβανό ηγέτη στο βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αποχαιρέτησε τον "γίγαντα της ιστορίας", που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ειρηνοποιούς στον κόσμο. "Είναι δύσκολο να πλέξεις το εγκώμιο οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός γίγαντα της ιστορίας που οδήγησε μια χώρα στη δικαιοσύνη", τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε τους ηγέτες που δηλώνουν "αλληλέγγυοι" στον αγώνα του οποίου ηγήθηκε ο Μαντέλα, αλλά καταστέλλουν κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή.

"Υπάρχουν πάρα πολλοί ηγέτες που δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα του Νέλσον Μαντέλα για την ελευθερία αλλά δεν ανέχονται αντιρρήσεις από τον δικό τους λαό", τόνισε ενώπιον των ξένων ηγετών –μεταξύ των οποίων ήταν ηγέτες οι οποίοι θεωρούνται αυταρχικοί– στο Σοβέτο, όπου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον αγωνιστή της ειρήνης και της συμφιλίωσης.


Read more...

Το μαύρο χρήμα, τα κοντέινερ...




...και το σκάνδαλο των ροζ τηλεφώνων, σε βάρος του ΟΤΕ...
Την πόρτα του γραφείου του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου πέρασε σήμερα το πρωί ο φυγόδικος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης.

Σε βάρος του επιχειρηματία εκκρεμούν...
δύο εντάλματα σύλληψης. Το ένα αφορά στα επισφαλή δάνεια από την τράπεζα FBB συμφερόντων Ρέστη και το άλλο στα όπλα που βρέθηκαν στο μουσείο που διατηρεί. Ο κ. Πάλλης εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο φυγόδικος επιχειρηματίας-εφοπλιστής βρέθηκε στο προσκήνιο με την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων της FBB, εμπλεκόμενος στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Υπήρξε συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και εμφανίσθηκε ως μεγαλομέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Αρχικά, ο επιχειρηματίας κατατάχθηκε ως επαγγελματίας 5ετούς θητείας στην Αεροπορία. Αργότερα έγινε «οικονομικός σύμβουλος» της Μονής Βατοπεδίου, διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Κρήτη ως μέτοχος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», η οποία συνδέεται με την υπόθεση της Μονής Τοπλού και την απόπειρα παραχώρησης μοναστηριακής έκτασης 26.000 στρεμμάτων σε ιδιώτες.

Επιπλέον, το όνομα του ενεπλάκη στο σκάνδαλο των ροζ τηλεφώνων μέσω Πρασίνου Ακρωτηρίου, που ζημίωσε τον ΟΤΕ κατά 4,2 εκατ. ευρώ, όπως και χιλιάδες χρήστες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Μπήκε αργότερα σε ναυτιλιακές δραστηριότητες, όπου πάλι ενεπλάκη σε «ύποπτες» υποθέσεις. Έγινε στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη και βρέθηκε κατηγορούμενος για τη διακίνηση κεφαλαίων από παράνομες χρηματοδοτήσεις της FBB.
Το «στοιχειωμένο» σκάνδαλο του ΟΤΕ

Σε δυσεπίλυτο δικαστικό γρίφο, ο οποίος γεννά πολλά ερωτήματα για το παρασκήνιο που έχει προηγηθεί, εξελίσσεται η κομπίνα με τις «ροζ» κλήσεις η οποία έχει σημειωθεί εις βάρος του ΟΤΕ.

Το σκάνδαλο της τηλεπικοινωνιακής απάτης, όπου εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην στρατιωτικός πενταετούς θητείας, εξακολουθεί να «λιμνάζει» στην ελληνική Δικαιοσύνη, οκτώ χρόνια μετά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία είχε καταθέσει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον Δεκέμβριο του 2005, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Βουρλούμης.

Η προσφυγή του κ. Βουρλούμη ήταν αποτέλεσμα της έκθεσης Εσωτερικού Ελέγχου του ΟΤΕ, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr και αποκαλύπτει το μέγεθος της απάτης. Ακολούθησε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο συνετάχθη το καλοκαίρι του 2007 και ήταν κόλαφος, καθώς αποκάλυψε απάτη ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ εις βάρος του Οργανισμού.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της απάτης. Ωστόσο, το πλέον παράδοξο και σκανδαλώδες είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στη διερεύνησή της.

Δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για περίπτωση… αρνησιδικίας, καθώς, παρά το γεγονός ότι από τις 21 Μαΐου2008 ο φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, μέχρι σήμερα, πέντε χρόνια μετά, δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.

Νομικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινώνησε η zougla.gr δήλωσαν έκπληκτοι, όταν πληροφορήθηκαν ότι η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια στην κυρία ανάκριση, μολονότι αφορά σε σκάνδαλο που στρέφεται εις βάρος της περιουσίας του Δημοσίου και συνοδεύεται από την πορισματική αναφορά-κόλαφο του ΣΔΟΕ αλλά και τη διαβαθμισμένη έκθεση εσωτερικού ελέγχου OTEGLOBE.

Όπως επεσήμαναν, τέτοιου είδους υποθέσεις πρέπει να «τρέχουν» και να μην αφήνονται στην τύχη τους…

Πόρισμα-καταπέλτης

Ο ασκός του Αιόλου για την περιβόητη κομπίνα των «ροζ» κλήσεων άνοιξε όταν το θέμα παραπέμφθηκε στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Εσωτερικού Ελέγχου του ΟΤΕ, η οποία διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη διαχείριση της διεθνούς τηλεπικοινωνιακής κίνησης προς προορισμούς υψηλής χρέωσης.

Οι ελεγκτές της διεύθυνσης διενήργησαν έλεγχο στην OTEGLOBE (θυγατρική του ΟΤΕ), προκειμένου να διερευνήσουν διεξοδικά την υπόθεση, να ανιχνεύσουν παρόμοια περιστατικά και να αξιολογήσουν την επάρκεια, τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών που είχαν υιοθετηθεί και εφαρμόζονταν στη διαχείριση διεθνούς τηλεπικοινωνιακής κίνησης προς προορισμούς υψηλής χρέωσης.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της υπηρεσίας μπήκε η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της OTEGLOBE, της Ronda (την οποία εκπροσωπούσε ο Α. Πάλλης) και της κυπριακής offshore Carriers Global.

Σύμφωνα με την εμπιστευτική έκθεση ελέγχου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr, αποδείχθηκε ότι η σύμβαση δεν είναι θεσμοθετημένη, καθόσον δεν έχει περιγραφεί και δεν έχει καθιερωθεί με έγγραφο υπηρεσιακού οργάνου, είναι ανεπαρκής, ενώ παράλληλα αποδείχθηκε αναποτελεσματική για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο διαπιστώθηκε -μεταξύ άλλων- ότι:

- δεν είχαν γίνει επαρκείς έλεγχοι νομιμοποίησης των αντισυμβαλλόμενων διεθνών παρόχων και των εκπροσώπων τους

- δεν είχε γίνει επαρκής αξιολόγηση των υποβαλλόμενων προσφορών για την επιλογή συνεργατών διεθνών παρόχων στη διεκπεραίωση διεθνούς τηλεπικοινωνιακής κίνησης

- δεν ήταν επαρκείς, πλήρεις και σαφείς οι όροι των συμβάσεων που συνάπτονται μεταξύ OTEGLOBE και διεθνών παρόχων

- δεν είχε καθορισθεί «Πολιτική» και «Διαδικασίες» ειδικής διαχείρισης διεθνούς τηλεπικοινωνιακής κίνησης προς προορισμούς υψηλής χρέωσης για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των dialers

- είχαν καταστρατηγηθεί οι όροι υφιστάμενων συμβάσεων.

Έπειτα από τις διαπιστώσεις, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές συνέπειες της απάτης αλλά και για να διασφαλίσουν τον οργανισμό από μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα, πρότειναν να καταγγελθεί το συμβάν στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, να διεξαχθεί διοικητική ανάκριση και να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, να επανεξετασθούν οι υφιστάμενες συμβάσεις δρομολόγησης κίνησης, να επιδιωχθεί η επιστροφή των αποδοθέντων μεριδίων και να εκπονηθούν, να θεσμοθετηθούν και να εφαρμοσθούν «Πολιτική» και «Διαδικασίες» διαχείρισης φαινομένων τηλεπικοινωνιακής απάτης.

Δείτε την έκθεση ελέγχου


























Το χρονικό της αποκάλυψης
Τον Δεκέμβριο του 2005, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Βουρλούμης, καταθέτειμηνυτήρια αναφορά κατά της εταιρείας «Ronda», η οποία εμφανιζόταν ως δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος του μικρού κρατιδίου της Αφρικής, Sao Tome & Principe.

Η μήνυση επικεντρώθηκε στην ιδιαίτερα κερδοφόρα σύμβαση που υπεγράφη το 2004 μεταξύ της «Ronda» και της θυγατρικής του ΟΤΕ «OTEGLOBE S.A.», η οποία αφορούσε στη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ με προορισμό το κρατίδιο της Αφρικής και παραλήπτη τη «Rando».

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτέλεσε το «κλειδί», ώστε να στηθεί μια τεραστίων διαστάσεων απάτη, η οποία επέφερε στον οργανισμό ζημιά ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και είχε ως θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν «ροζ» κλήσεις μέσω Διαδικτύου, τις οποίες ωστόσο δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.

Το «τρίγωνο» της επικοινωνίας
Από το ιστορικό όμως της υπόθεσης και σύμφωνα με πολυσέλιδη πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι, τον Απρίλιο του 2003, ο Α. Πάλλης εμφανίστηκε στα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας παροχής διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΤΕ, η οποία έφερε τον τίτλο «OTEGLOBE S.A.».

Εκεί δήλωσε ότι εκπροσωπεί στην Ελλάδα την εταιρεία «Ronda Communicacoes Internationais S.A.», η οποία αποτελεί -όπως είπε- τον δεύτερο επίσημο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του Sao Tome & Principe, εμφανίζοντας παράλληλα την σχετική σύμβαση την οποία είχε -δήθεν- υπογράψει κάποιος υπουργός του κρατιδίου, ονόματι Capitao Amaro.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο και τον Ιούλιο του 2004 υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών μια άκρως κερδοφόρα σύμβαση, η οποία αφορούσε -σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ- στη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ, με προορισμό τη χώρα του Sao Tome & Principe και παραλήπτη την εταιρεία του κ. Πάλλη.

Παράλληλα, την εμφάνισή της έκανε και μία άλλη εταιρεία, η οποία θα αναλάμβανε τον ρόλο του ενδιάμεσου μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών γραμμών της «OTEGLOBE» και της «Rando».

Πρόκειται για μια κυπριακή offshore, με την επωνυμία «Carriers Global Ltd» με έδρα τη Λευκωσία και εκπρόσωπο τον Μιχάλη Βλαβιανό.

Η απάτη των… «dialers»
Από τον έλεγχο προέκυψε ότι με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πάλλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να στήσουνμια καλοστημένη κομπίνα, η οποία προκάλεσε στον Οργανισμό ζημιά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και εξαπάτησε χιλιάδες συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για «ροζ» κλήσεις τις οποίες όμως δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα «κακόβουλο λογισμικό», το οποίο, μέσω Διαδικτύου, εγκαθίστατο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών και πραγματοποιούσε «ροζ» κλήσεις, χωρίς φυσικά οι ίδιοι να γνωρίζουν τίποτα.

Ο dialer - δηλαδή το πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων - πραγματοποιούσε, εν αγνοία και παρά τη θέληση του χρήστη, διεθνείς κλήσεις προς προορισμούς υψηλής χρέωσης της δικής του επιλογής.

Αυτή η δραστηριότητα επαναλαμβανόταν συνεχώς όσο ο χρήστης παρέμενε συνδεδεμένος στο Internet, καθώς και κάθε φορά που αυτός προσπαθούσε να συνδεθεί.

Προκειμένου να καταγραφεί κίνηση (δηλαδή χρέωση), απαιτούνταν -όπως είναι φυσικό- να υπάρξει ανταπόκριση στις κλήσεις. Η ανταπόκριση διασφαλιζόταν μέσω ειδικών modem που είχαν τοποθετηθεί σε προσχεδιασμένους προορισμούς.

Αφορμή για να αποκαλυφθεί η κομπίνα στάθηκε η παρέμβαση της επίσημης τηλεπικοινωνιακής παρόχου του Sao Tome, CST, η οποία με έγγραφό της ενημέρωσε την OTEGLOBE ότι το αριθμοδοτικό φάσμα της χώρας είναι +239 2ΧΧΧ και +239 9ΧΧΧ και όχι +239 5ΧΧΧ που χρησιμοποιούσε η εταιρεία του κ. Πάλλη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρόλο που η CST ενημέρωσε την OTEGLOBE ότι το αριθμοδοτικο φάσμα της «Ronda» δεν είναι καταχωρημένο, η τελευταία συνέχισε τη δράση της μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2005, οπότε η CST αναγκάστηκε να καταγγείλει στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών ότι η OTEGLOBE, μέσω της εταιρείας του κ. Πάλλη, χρησιμοποιεί παράνομα το πρόθεμα +239 5ΧΧΧ.

Μάλιστα, η καταγγελία αυτή αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να κατηγορηθεί για κατάχρηση εθνικού πόρου ξένης χώρας.

«Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πάλλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδος 3.585.898 ευρώ, ενώ ζητούσαν από την OTEGLOBE να τους καταβάλει ακόμα 1.137.914 ευρώ» κατέληγε το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Κατόπιν των παραπάνω, τη «σκυτάλη» πήρε ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Πάλλη, και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης, η οποία έχει ξεχαστεί στο στάδιο της ανάκρισης.

Από στρατιωτικός… «εφοπλιστής»
Βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση του ΟΤΕ και το πρόσωπο που κατηγορεί ευθέως ο κ. Βουρλούμης εμφανίζεται να είναι ο κ. Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αξιοπρόσεχτη κοινωνική και οικονομική ανέλιξη, η οποία σχολιάζεται από πολλούς. Η πολυσχιδής δράση του κ. Πάλλη είναι αξιοθαύμαστη, καθώς από επαγγελματίας αξιωματικός με πενταετή θητεία στην Αεροπορία βρέθηκε να διευθύνει μουσείο, να ασχολείται με τη ναυτιλία και με τις εκδόσεις, καθώς κατείχε το 40% των μετοχών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αρχικά κατατάχθηκε ως επαγγελματίας αξιωματικός 5ετούς θητείας στην Αεροπορία. Ακολούθως, ανέλαβε τη θέση του οικονομικού συμβούλου της Μονής Βατοπεδίου του Αγ. Όρους διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο κ. Πάλλης ουδέποτε διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της Μονής αλλά χρησιμοποίησε μια επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Άγιον Όρος για συγκεκριμένη υπόθεση προκειμένου ακολούθως να προβάλλεται ως οικονομικός διευθυντής του ηγουμένου Εφραίμ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Κρήτη ως μέτοχος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», η οποία συνδέεται με την υπόθεση της Μονής Τοπλού και την απόπειρα παραχώρησης έκτασης 25.913.000 τετραγωνικών μέτρων, μέσω του Ιδρύματος της «Παναγίας της Ακρωτηριανής» προς την αγγλική αυτή εταιρεία. Έκταση στην οποία περιλαμβάνονταν το Φοινικόδασος του Βάι και κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι. Μετά την Κρήτη επισκέφθηκε την Αφρική, απ’ όπου επέστρεψε στην Ελλάδα ως ο «δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος» του κρατιδίου της χώρας Sao Tome.

Κατόπιν φέρεται να ασχολήθηκε με τη… ναυτιλία και με τις εκδόσεις, ενώ -άγνωστο με ποιο τρόπο- συνέστησε και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών Π.Α.Λ.Ι.Σ., το οποίο -όπως είχε πει- δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου Μουσείου αποκαλύπτει ότι ο ιδρυτής του διατηρούσε και διατηρεί καλές σχέσεις με επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας. Μάλιστα, όπως λέγεται, το τελευταίο διάστημα ο υπόδικος «εφοπλιστής» φέρεται να έχει ρίξει δίχτυα και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια. Το όνομα του κ. Πάλλη φέρεται να εμπλέκεται πάντως και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις, όπως το σκάνδαλο της «Μαφίας των Ακινήτων».

 zougla.gr

Read more...

Ο Ολυμπιακός έτοιμος για την πρόκριση κόντρα στην Άντερλεχτ


Ο Ολυμπιακός έτοιμος για την πρόκριση κόντρα στην Άντερλεχτ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Πειραιάς
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:45 NovaSports 2) στο «Γ.Καραϊσκάκης» την Άντερλεχτ στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του δώσει την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Οι αδιάφοροι βαθμολογικά Βέλγοι δήλωσαν ότι ήρθαν για την εκδίκηση του 3-0 του πρώτου αγώνα, ωστόσο όλα θα κριθούν από την απόδοση των παικτών του Μίτσελ που κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τον πρώτο σκόρερ του, Κώστα Μήτρογλου που είναι τραυματίας και τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες και είναι τιμωρημένος, με τους υπόλοιπους παίκτες να είναι πανέτοιμοι στη φαρέτρα του Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι δεν περιμένει δώρα ούτε από την Άντερλεχτ, ούτε από την επίσης αδιάφορη βαθμολογικά Παρί Σεν Ζερμέν (έχει περάσει ως πρώτη) που αν νικήσει την Μπενφίκα στο άλλο ματς του ομίλου στην Πορτογαλία, θα δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό ακόμα και αν οι Ερυθρόλευκοι ηττηθούν από τους Βέλγους. Φυσικά οι Πειραιώτες θα πάρουν το εισιτήριο στην επόμενη φάση αν τα δύο ματς λήξουν με το ίδιο σημείο (1Χ2)

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Μίτσελ θα ξεκινήσει με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του τους Σαλίνο, Μανωλά (ή Παπαδόπουλο), Σιόβα και Χολέμπας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Σάμαρης και Εντινκά. Στις πτέρυγες θα είναι αριστερά ο Κάμπελ και δεξιά ο Βάις ή ο Ολαϊτάν. Τέλος, θέση στην ενδεκάδα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαβιόλα διεκδικούν οι Τσόρι Ντομίνγκες και ο Νταβίντ Φουστέρ.

Στο στρατόπεδο της Άντερλεχτ, ο Τζον Φαν Ντεν Μπρομ αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την ομάδα του με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια. Αμυντική τετράδα θα είναι οι Βαν Ντεν Μπρομ, Κουγιατέ, Μπεμπά και Ν'Σακαλά, ενώ «κόφτης» θα είναι ο Κλιέσταν. Μπροστά του οι Πράετ και Ζιλέ, ενώ την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ναχάρ, Ατσεαμπόνγκ και Μίτροβιτς.

3ος όμιλος
Ολυμπιακός-Άντερλεχτ
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν

H Βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 (15-3)
2. Ολυμπιακός 7 (7-7)
3. Μπενφίκα 7 (6-7)
4. Άντερλεχτ 1 (3-14
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προφυλακίζεται η οικογένεια Ψωμιάδη...




Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του ήδη κρατουμένου και καταδικασθέντος προέδρου του ομίλου επιχειρήσεων ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη.

Οι...
τρεις όπως και ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΣΠΙΣ κατηγορούνται για ζημιά των επενδυτών της εταιρίας που ξεπερνά τα 200 εκ ευρώ και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της εγκληματικής οργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκαν αδικήματα όπως απάτη, υπεξαίρεση και απιστία.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται. Η σύζυγος και η κόρη του Π.Ψωμιαδη υποστήριξαν οτι είχαν τυπικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΣΠΙΣ, ενώ ο γιος του είπε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.
Τις επόμενες ημέρες για την ίδια υπόθεση στον ανακριτή διαφθοράς Χρηστο Παπακώστα θα απολογηθεί και ο Παύλος Ψωμιάδης.

Read more...

Εκτροχιάστηκε τρένο στο Λιανοκλάδι...




Eπιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε πριν λίγο στην περιοχή του Ασωπού. Η μηχανή και ένα βαγόνι έφυγαν, κοντά στον...
σταθμό του Ασωπού, μεταξύ Μπράλου και Λιανοκλαδίου.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται τραυματίες. Στο σημείο σπεύδει τρένο για να παραλάβει τους επιβάτες, καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών- Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα κοπάδι με αγελάδες είχε βγει στις γραμμές του τρένου και ο οδηγός προσπαθώντας να φρενάρει, προκάλεσε τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας.

Read more...

Με ΚΥΑ Παράταση στη μεταφοράς των απορριμμάτων από Πελοπόννησο στο ΧΥΤΑ Φυλής


Παράταση στη μεταφοράς των απορριμμάτων από Πελοπόννησο στο ΧΥΤΑ Φυλής
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την προσωρινή παράταση της μεταφοράς των στερεών απορριμμάτων των δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής, αποφάσισαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ, για το θέμα είχαν προηγηθεί διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο δήμων και της περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά αιτήματα είχαν κατατεθεί από τον δήμο Ερμιονίδας και την περιφερειακή ένωση δήμων Πελοποννήσου, η οποία εξάντλησε κάθε περιθώριο κατανόησης και αλληλεγγύης, όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέα επιδείνωση του καιρού Τσουχτερό κρύο από το βράδυ, πέφτει ώς 8 βαθμούς η θερμοκρασία


Τσουχτερό κρύο από το βράδυ, πέφτει ώς 8 βαθμούς η θερμοκρασία
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Τα δόντια του δείχνει ο χειμώνας, καθώς ο καιρός θα σημειώσει επιδείνωση από το βράδυ της Τρίτης με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς. Χιόνια αναμένονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης ακόμη και στα ορεινά της Αττικής. Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χωρά η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από το απόγευμα· παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται στα ανατολικά και νοτιά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινές
περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία αναμένεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στα ανατολικά και νοτιά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών η χιονόνερου κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις
πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προσλήψεις στην Παιδεία...


Aναλυτικοί πίνακες με τις θέσεις...

Εκδόθηκε η τρίτη προκήρυξη του ΟΑΕΔ μέσω της οποίας αναμένεται να προσληφθούν 7.400 άνεργοι για 6,5 μήνες σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε ...
ΣΜΕΑΕ, σε ΚΕΔΔΥ, σε Δομές Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους Φορείς Επίβλεψης (Δ/νσεις και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 13 Δεκεμβρίου. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2.Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3.Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

5.Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ...
275e183aa2d5142b1024926f38364049 a16ff6e710faf35b3f3e7b0e3e81cded


Read more...

Διαβάστε τι έγινε στη πρώτη συγκέντρωση της κεντροαριστερής ελιάς

20131209-233737.jpg
Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υπουργών, βουλευτών και δεκάδων στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς άρχισε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της «Κίνησης των 58», στο θέατρο Ακροπόλ, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη. Απών στην εκδήλωση ήταν ο Φώτης Κουβέλης.
Από τη ΔΗΜΑΡ, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Για τη μόνη σοβαρή προσπάθεια του Κεντροαριστερού χώρου» και τη «μόνη συγκεκριμένη πρόταση που δίνει ελπίδα και αυτοπεποίθηση», μίλησε ο Παρασκευάς Αυγερινός.
Ο κ. Αυγερινός χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των «58» που όπως εκτίμησε «δεν είναι τορπίλη, ούτε σωσίβιο, αλλά πρόταση ενότητας. «Χρειαζόμαστε ανανέωση σε πρόσωπα. Η πιο γόνιμη προσφορά στο κόμμα μας είναι να μεταγγίσουμε το πάθος μας, στην ελληνική Ελιά που σήμερα φυτεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μπέζος αφού σημείωσε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια δοκιμασίας προσπαθώ να δω τι έμεινε ως αποτύπωμα σε μένα», εκτίμησε ότι «πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας» και «να κατέβουμε για λίγο από το θρόνο μας».
«Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε πελάτες», παρατήρησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ, αλλά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ότι δεν πρόκειται για γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, αλλά για μια κοινή πορεία.
Στο βιντεοσκοπημενο μήνυμα του, ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στην Ελλάδα μια εναλλακτική επιλογή «απέναντι στον δεξιό εξτρεμισμό και τον αριστερό λαϊκισμό».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε πως «πρέπει να ανατρέψουμε τη σημερινή πλειοψηφία των συντηρητικών» στην Ευρώπη και «στον αγώνα αυτό θέλουμε την ελληνική Κεντροαριστερά, να είναι στην πρώτη γραμμή, ενώνοντας τις δυνάμεις μας».
Βενιζέλος: Στηρίζουμε την Κίνηση των 58 χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς
Προσερχόμενος στη σημερινή εκδήλωση της «Κίνησης των 58», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά. Γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα.
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση αυτή, τη στηρίζει πάρα πολύ καιρό, ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.
Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
‘Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ.
Άρα στηρίζουμε την «Κίνηση των 58», στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και τους καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών. Σε όλα τα συνδικάτα, σε όλες τις ενώσεις, στο Τεχνικό Επιμελητήριο, στη ΓΣΕΒΕΕ, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται καθαρά αυτή η δυναμική. Πρέπει να την εκφράσουμε.»

Read more...