Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» γράφει «ύμνους» για τον Γιώργο


Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη τού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη, όπου θα προεδρεύσει της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» προβάλλει την «ειλικρίνεια και την τόλμη» του στον τρόπο της διακυβέρνησης, καταγράφοντας με θετικές αναφορές την προσπάθειά του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το βασικό στοιχείο που προβάλλεται στο δημοσίευμα είναι η επιλογή του κ. Παπανδρέου να αποκαλύψει «με πάσα ειλικρίνεια» στους Ευρωπαίους εταίρους του τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η παράδοξη, φαινομενικά, αυτή επιλογή, εκτιμάται ότι απέδωσε τόσο στο εξωτερικό, καθώς ο πρωθυπουργός εξασφάλισε και το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης από τους εταίρους του αλλά και τη διατήρηση των καλών σχέσεων με αυτούς, όσο και στο εσωτερικό, δεδομένου ότι παρά τα σκληρά μέτρα που έχει προωθήσει, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραμένει δημοφιλής στους ψηφοφόρους», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, περιγράφεται η μακρόχρονη πορεία και δράση του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική, γίνεται αναφορά στις συνεργασίες του με σημαντικές προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και αναγνωρισμένους ειδικούς σε διάφορους τομείς, όπως οι οικονομολόγοι Joseph Stiglizt και Richard Parker, επιδοκιμάζεται η αφοσίωσή του σε επίπονες μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζεται το κύρος του σε ακαδημαϊκούς κύκλους και η δεινότητά του σε συζητήσεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, στο δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα, αν τελικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καταφέρει να γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

.i-reportergr
Read more...

Μπουρλότο στις εργασιακές σχέσεις και στην ασφάλιση

Μπουρλότο στις...εργασιακές σχέσεις βάζει από σήμερα ο αρμόδιος υπουργός (τι ειρωνία στον τίτλο) Απασχόλησης καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου (τρομάρα του...) Ανδρέας Λοβέρδος με τα Προεδρικά Διατάγματα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα και σήμερα θα εγκρίνει - επι τα...

χείρω - η "τρόϊκα". Ξεκινάει το...πάρτυ των απολύσεων χωρίς στην ουσία αποζημίωση (το 50% σε...6 δόσεις εαν σε έχουν ειδοποιήσει οτι θα σε "διώξουν κλωτσηδόν"), της εργασίας χωρίς σύνταξη και ταμεία και την επισημοποίηση "της γενιάς των 500 ευρώ (απο τα...700)". Αυτά για...αρχή. Πιο αναλυτικά: Στο 5% αυξάνεται το ποσοστό των απολύσεων για επιχειρήσεις πάνω από 150 εργαζόμενους έναντι 2% σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 άτομα θα μπορούν να απολύουν 6 άτομα το μήνα. Περιορίζεται δραστικά από έναν έως το πολύ 4 μήνες ο χρόνος προειδοποίησης σε περίπτωση απολύσεων, με αποτέλεσμα, αφού παρέλθει το εν λόγω διάστημα, η αποζημίωση μπορεί να περιορίζεται στο μισό όσων σήμερα προβλέπονται. Την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με την τρόικα των επιτηρητών για τις τελικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μικρότερες οι αποζημιώσεις απόλυσης
Νέο τοπίο στην αγορά εργασίας, διαμορφώνουν οι αλλαγές , που προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες το υπουργείο Eργασίας.

Τα Προεδρικά Διατάγματα τα οποία κοινοποιήθηκαν στους κοινωνικούς εταίρους προβλέπουν μείωση του ποσού των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης κατά 5%.

Καθοριστικος είναι ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης του εργαζομένου που «πέφτει» στον ένα έως τέσσερις μήνες και συμπαρασύρει και το ύψος της αποζημίωσης, σε όσες περιπτώσεις υπάρχει προειδοποίηση του εργοδότη.

Για παράδειγμα, σήμερα ένας εργαζόμενος με 16 έτη εργασίας στον ίδιο εργοδότη δικαιούται αποζημίωση για 12 μήνες. Ωστόσο, σε περίπτωση που ενημερωθεί έναν χρόνο νωρίτερα για την απόλυση η αποζημίωση πέφτει στο μισό (δηλαδή 6 μήνες). Τώρα ο χρόνος προειδοποίησης μειώνεται δραστικά, κάτι που εκτιμάται πως θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και την αποζημίωση (η οποία μπορεί να πέσει στο μισό).

Για τις απολύσεις το υπουργείο προτείνει:

  • Να είναι ελεύθερες στις επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα (και σήμερα ισχύει αυτό).
  • Να επιτρέπονται 6 απολύσεις το μήνα στις επιχειρήσεις με προσωπικό από 20 έως 150 άτομα.
  • Το ποσοστό 5% από 2% στις επιχειρήσεις και μέχρι 30 άτομα σε επιχειρήσεις με πάνω από 150 εργαζόμενους.


Για τη μείωση των αποζημιώσεων
  • Κλειδί ο χρόνος προειδοποίησης της απόλυσης
  • Ανώτατο όριο οι 4 μήνες για την προειδοποίηση της απόλυσης σε περιπτώσεις εργαζομένων με 20 έτη απασχόλησης και άνω
  • Μείωση στο 50% της σημερινής αποζημίωσης και με δόσεις

Για την αμοιβή νέων εργαζομένων
  • Έως 21 ετών στο 80% της Συλλογικής Σύμβασης
  • Από 21-25 ετών στο 85%
  • Το υπόλοιπο καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ
Για την προσφυγή σε Διαιτησία
  • Απαραίτητη η συμφωνία και των δυο μερών
Για τις συμβάσεις μαθητείας
  • Για ετήσιες σε ηλικία από 15-18 ετών με το 70% του ημερομίσθιου

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Για εργασιακό μεσαίωνα και απροστάτευτους εργαζόμενους, αλλά και για μέτρα που δεν εξυπηρετούν την κοινωνία και τον ελληνικό λαό έκαναν λόγο οι εκπρόσωπου εργατικών συνδικάτων και σωματείων, τα οποία συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δεν παρέλειψαν επίσης να προαναγγείλουν και νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα.

"Τα προεδρικά διατάγματα συνιστούν κλιμάκωση του πολέμου σε βάρος της εργατικής τάξης και ειδικά των νέων εργαζομένων. Εργάτες, εργάτριες έχετε χρέος να ξεσηκωθείτε. Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει" ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ.

.i-reportergr


Read more...

Δηλώσεις Παπανδρέου κατά την προσελευσή του στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος



"Η Ελλάδα κάνει μεγάλες, ριζοσπαστικές ανατροπές και αλλαγές και βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, παρότι χρειάζεται να συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειές μας. Προσπάθειες, που θα αποδώσουν εντέλει για τον ίδιο τον πολίτη, για μια ευνομούμενη Πολιτεία, μια Πολιτεία δικαιοσύνης μια Πολιτεία ουσιαστικής Δημοκρατίας, συμμετοχής και ευημερίας.

Όμως, το ελληνικό ζήτημα ανέδειξε τις αδυναμίες της διεθνούς αγοράς και την ανάγκη μιας συντονισμένης παρουσίας πια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό συζητάμε σήμερα, με τους σοσιαλιστές της Ευρώπης και αύριο, με τους ηγέτες όλων των κρατών-μελών.

Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης και αυτός πρέπει να εδραιωθεί, να θεσμοθετηθεί, μαζί με ένα Ταμείο Στήριξης κανονικό, το οποίο θα βοηθά τις χώρες που μπορεί να έχουν δυσκολίες δανειοδότησης. Και παράλληλα, πρέπει να υπάρξει πια εποπτεία της διεθνούς αγοράς, διότι υπάρχει αδιαφάνεια, κερδοσκοπία και πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Κανόνες, που θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει και στη συνάντηση των G-20, που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Δεύτερον, δεν αρκεί να υπάρχει μια δημοσιονομική ισορροπία, δηλαδή ένα μάζεμα του σημαντικού χρέους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν και επενδύσεις και στήριξη της ανάπτυξης. Και αυτό, αν δεν γίνει σε κρατικό επίπεδο, σε επίπεδο δηλαδή κρατών-μελών, μπορεί και πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με νέα μέσα.

Και τα νέα μέσα που προτείνουμε, είναι πολύ συγκεκριμένα. Πρώτα απ’ όλα, ένας φόρος, «tobin tax», όπως λέγεται, δηλαδή, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, που μπορεί να φέρει περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ένας φόρος, ο πράσινος όπως λέγεται, για τους εκπεμπόμενους ρύπους. Και βεβαίως, τα ευρωομόλογα που θα στηρίξουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις για την ανάπτυξη.

Και τέλος, οι δημόσιες πολιτικές μας πρέπει να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή, πρέπει να στηρίξουν την εργασία, τη δημιουργία δηλαδή θέσεων εργασίας και βεβαίως, πρέπει να στηρίξουν και τη μετατροπή των οικονομιών μας σε πράσινες και ανταγωνιστικές οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή είναι η προοδευτική πρόταση για την Ευρώπη.

Ευχαριστώ πολύ."


Read more...

Αδειάζει Παπακωνσταντίνου η Κατσέλη


"ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ"

Η Λ. Κατσέλη, δέχεται σκληρή κριτική για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, τελευταία και από την Τρόικα όμως η ίδια είναι αμετακίνητη στη θέση της πως βασικός υπεύθυνος για την ακρίβεια είναι οι φόροι που έχουν επιβληθεί...



...Τη γνωστή της θέση επανέλαβε και σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, σε ομιλία της στην επιτροπή της Βουλής.

Απάντησε στην κριτική επαναλαμβάνοντας ότι η άνοδος του πληθωρισμού οφείλεται κατά 4% στην αύξηση του Φ.Π.Α και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Η Λ. Κατσέλη μίλησε και με νούμερα αφού σημείωσε πως η μεταβολή του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, με σταθερούς τους φόρους για τα βασικά προϊόντα παρουσιάζει πτωτική τάση, καθώς από 1,9% τον Ιανουάριο του 2010 έχει μειωθεί σε 1,3% τον Μάιο 2010.

Η υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε πως την άλλη βδομάδα θα κατατεθεί άρθρο για τις σχέσεις και τους όρους συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών εμπορίας καυσίμων και των πρατηριούχων.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

48 ώρες που συγκλονίζουν τη ζωή μας...


ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ -ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ .ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Παρά την απουσία σοβαρών αναλογιστικών μελετών και τη συνακόλουθη αδυναμία των αρμόδιων υπουργών να πιστοποιήσουν το οικονομικό-ταμειακό όφελος για τον δημόσιο κορβανά, το υπουργείο Εργασίας κοινοποιεί αύριο στους κοινωνικούς εταίρους τις οριστικές ρυθμίσεις για την αύξηση του ορίου των απολύσεων ανά μήνα, τη μείωση των αποζημιώσεων, την πρόβλεψη για τη σύναψη κλαδικών συμβάσεων με αμοιβές κάτω του βασικού μισθού (ασφαλείας), την κατάργηση της Διαιτησίας.
23 Ιουνίου στη Βουλή Ταυτόχρονα «κλείνει» και το Ασφαλιστικό με στόχο στις 23 Ιουνίου να εισαχθεί στη Βουλή και να έχει ψηφιστεί από το αρμόδιο κοινοβουλευτικό τμήμα εντός του μήνα. Και τα δύο αυτά ζητήματα επικυρώνονται σήμερα και αύριο με την τρόικα των επιτηρητών.
Συνολικά, το Ασφαλιστικό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα όρια των εργαζόμενων μητέρων και των ενστόλων, των απασχολουμένων στα Βαρέα (ΒΑΕ) και όσων έχουν διπλή ή διαδοχική ασφάλιση όσο και το Εργασιακό θα έχουν «διευθετηθεί» μονομερώς μέχρι τις 13 Ιουλίου. Ημερομηνία κατά την οποία κλείνει η ολομέλεια της Βουλής για το καλοκαίρι.
Κατά συνέπεια, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην εργασία ή, καλύτερα, στην απασχόληση.Σε ορισμένα δε κομβικά σημεία για την εργασία (δουλειά και ασφάλιση) όπως τη γνωρίσαμε θα υπάρχει έως και αντεστραμμένη εικόνα.
Για παράδειγμα, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος από το βήμα της ετήσιας συνόδου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στη Γενεύη περιέγραψε το αναδιανεμητικό σύστημα των εγγυημένων παροχών (συντάξεων), το «pay as you go», ως μία από τις αιτίες που οδηγήθηκε σε ταμειακό αδιέξοδο το σύστημα. Δηλαδή ότι ενυπήρχε στο «DNA» του συστήματος το γονίδιο της αυτοκαταστροφής του. Ετσι, η κυβέρνηση προωθεί τώρα ένα σύστημα ανταποδοτικό με πολλά στοιχεία κεφαλαιοποίησης (των εισφορών).
Η παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας στο κεφάλαιο Εργασία θα γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:
α) Ενα προεδρικό διάταγμα για τη διευκόλυνση των εργοδοτών να προβαίνουν σε απολύσεις (αύξηση ορίου - μείωση αποζημιώσεων). Υστερα από επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα δημοσιευθεί αρχές Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).
Κατάργηση Διαιτησίας
β) Δύο υπουργικές αποφάσεις (θα δημοσιευθούν μέσα σε 10 ημέρες στο ΦΕΚ) για τις αμοιβές κάτω του βασικού μισθού και την κατάργηση της Διαιτησίας.
γ) Δύο νομοσχέδια για τις συντάξεις. Ενα από τον Α. Λοβέρδο και ακολούθως το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση των ορίων ηλικίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και μεταξύ ανδρών και γυναικών (δημοσίων υπαλλήλων). Για το θέμα αυτό οι κ. Λοβέρδος και Παπακωνσταντίνου είχαν χθες βράδυ συνεργασία.
Οι εν λόγω ανατροπές αναμένεται να προκαλέσουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις (ήδη οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος) και νέα κοινωνική ένταση. Πόσω μάλλον που, στη συγκυρία, το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό συμπίπτουν με την άρνηση των εργοδοτών να συναινέσουν όχι μόνο σε οριακές αυξήσεις (ΣΕΒ) στις διαπραγματεύσεις με τη ΓΣΕΕ, αλλά ούτε καν στην κατοχύρωση-ενσωμάτωση του 13ου και του 14ου μισθού (έμποροι).
Ποιο το όφελος;
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη νέα (;) εργασία, η άρον άρον προώθηση εντός του καλοκαιριού και, κυρίως, η αδυναμία το υπουργείο Εργασίας να πείσει για το «ποιο είναι το όφελος στα μαστιζόμενα δημόσια οικονομικά από τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης;», εκτός φυσικά από το επιχειρηματικό κέρδος, αναμένεται να προκαλέσουν ρωγμές στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει, επί παραδείγματι, θυσίες από τον άνεργο (να χάσει την αποζημίωσή του ή το εφάπαξ -40% έως 50% της νόμιμης αποζημίωσης- σε περίπτωση συνταξιοδότησης) ο οποίος θα λάβει «επίδομα» ανεργίας 454 ευρώ. Και μόλις για 12 μήνες, προκειμένου να σωθεί το αφεντικό του, το οποίο προσδοκά σε πρόσθετα κέρδη προσλαμβάνοντας, στη θέση του 55χρονου απολυμένου, έναν νέο με αποδοχές κάτω του βασικού (αφορά τις ηλικίες έως 24 ετών).
Ετσι, σε μια περίοδο που κανείς δεν προσλαμβάνει (άρα δεν αποτελεί εμπόδιο η ιδέα μιας «υψηλής» αποζημίωσης μελλοντικά) και η πλειονότητα των επιχειρήσεων σχεδιάζει απολύσεις, η κυβέρνηση καθιστά αυτές φθηνές και εύκολες.
Οταν η οικονομική ιστορία έχει δείξει (έξοδος από την κρίση του 1929 κ.ά.) ότι μόνο με κεϊνσιανές πολιτικές, δημόσια έργα και τόνωση της ζήτησης αντιμετωπίζεται η ύφεση. Οχι με μείωση του διαθέσιμου εργατικού εισοδήματος υπέρ των ελβετικών ή (και) κυπριακών καταθέσεων (έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα με το πρόσχημα του φόβου για τη διατήρηση του ευρώ).
enet.gr

Read more...

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά αν δεν πατάμε στις ρίζες μας, στις αρχές μας και στις αξίες μας (Κυριακή, 27 Ιούνη 2010)




Read more...

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη

nooz.gr
Καταφθάνουν στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης, για το οποίο κοινοτικές πηγές, ανώνυμα, ανέφεραν ότι προσδοκούν από αυτό αντί του χειρισμού της αντιμετώπισης της παρούσας οικονομικής κρίσης, "περισσότερο να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό και προγραμματισμό των δράσεων της ΕΕ στο ορατό μέλλον".

"Δεν θα πρέπει να χάσουμε από το βλέμμα μας τις πλέον μακροπρόθεσμες προκλήσεις, την ανάγκη να βάλουμε τα οικονομικά μας σε τάξη, στην τροχιά της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, αυτό ας είναι το διακύβευμα μας αύριο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Χέρμαν βαν Ρομπάϊ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε το αεροπλάνο της "γραμμής" για να μεταβεί στις Βρυξέλλες, λόγω έλλειψης ανταλλακτικού από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Το δεύτερο κρατικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος επισκέπτεται την Αίγυπτο.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Τετάρτη, ενώ αύριο θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ως προς την ατζέντα της Συνόδου:

-Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι η Ισλανδία θα προσκληθεί να ξεκινήσει σε καθορισμένη ημερομηνία ενταξιακό διάλογο με την ΕΕ, ενώ θα επικυρωθεί η επιλογή η Εσθονία να ενταχθεί στην ευρωζώνη από της πρώτης Ιανουαρίου 2011.

-Για τις επιχειρήσεις, θα προταθεί να επενδύσουν στην καινοτομία και στο "ευέλικτο" εργασιακό περιβάλλον, πρόσθεσαν οι πηγές.

-Το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ θα απασχολήσει το Ευρωπαϊκό συμβούλιο, άλλα αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, που δήλωσαν ότι μετά από πολλές διαβουλεύσεις που είχε με κυβερνήσεις της ΕΕ, ο πρόεδρος Ρομπάϊ θα κάνει μία "συμβιβαστική" δήλωση πάνω στο θέμα αυτό.

-Τέλος, Γαλλία και Γερμανία θα προτείνουν, με διαφορετικές εκδοχές η κάθε μία, τον φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και το Ταμείο για τις Τράπεζες σε καιρό νέας κρίσης, δύο ιδέες όμως στις οποίες πολλά κράτη μέλη, προς το παρόν, εναντιώνονται.
Read more...

Προανακριτική για 6 υπέγραψαν όλοι του ΠΑΣΟΚ για Βατοπεδι



Την προανακριτική για το Βατοπέδι και για 6 πρώην υπουργούς προτείνει το ΠΑΣΟΚ γιαυτό και σύντομα θα στηθούν κάλπες στην βουλή.
Οι κάλπες θα είναι 6 και θα είναι κάθε μια για τους:


Βουλγαράκη, Κιλτίδη, Ρουσόπουλο, Κοντό, Μπασιάκου, Δούκα.
Η ημερομηνία θα οριστεί εντός των ημερών.


Read more...

"Αντισυνταγματικά τα νέα εργασικά μέτρα" λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ



"ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"


Κατηγορεί ο Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ότι τα νέα εργασιακά μέτρα είναι αντισυνταγματικά, γιατί το Σύνταγμα προβλέπει τη δυνατότητα του εργαζόμενου στις διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις...




...Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ανέφερε πως "Το μνημόνιο επιτυγχάνει τη διάσωση των κρατικοδίαιτων βιομηχάνων", ενώ τονίζει ότι "το προεδρικό διάταγμα του Λοβέρδου, είναι πιο σκληρό από το μνημόνιο' και πως "ότι ζήτησε ο ΣΕΒ τα τελευταία 5 χρόνια τα πήρε"...

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Πείτε ΕΝΑΝ λόγο σε έναν νέο για να κάτσει στην Ελλάδα




ΣΟΚ

Πραγματικά όλοι εσείς οι πολιτικοί που φάγατε τόσα λέφτα απο τον Ελληνικό λαό κοιτάξτε στα μάτια ΕΝΑΝ νέο και πείτε του ΕΝΑΝ λόγο για να κάτσει στην Ελλάδα και να δουλέψει.

Να κάτσει γιατί;

Να βλέπει οτι εσείς οι κλέφτες παραμένετε στην ασυλία και αυτός θα δουλεύει για 592 ΕΥΡΩ;

ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;;;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΑ ΦΡΙΚΆΡΕΤΕ




Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Εκκληση Άννας Διαμαντοπούλου προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών


"ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ 90.000 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ"

Η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου απηύθυνε έκκληση προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών "να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους"...




...Η υπουργός τόνισε ότι στην Περιφέρεια, σχεδόν το σύνολο των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει διορθωθεί και καταχωρηθεί και στο λεκανοπέδιο Αττικής απομένει το 25%.

Όπως είπε, ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για να έχουν πλήρη εικόνα. Για όλους, τόνισε, έρχεται η στιγμή που βάζουν πάνω από όλα την ευθύνη.

Η Α. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαπραγμάτευση που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επισήμανε ότι είναι "εξτρά" αμοιβές και προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης-καταχώρησης των βαθμών από του χρόνου, έτσι ώστε, όπως είπε, να μην υπάρχουν τόσο πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα εχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθούν οι βαθμοί, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν αύριο η ΟΛΜΕ αποφασίσει αποχή διαρκείας η οποία θα περιλάβει και τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που αρχίζουν 24 Ιουνίου, είπε χαρακτηριστικά "Αύριο είναι άλλη ημέρα".

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Μπιρμπίλη vs Κακλαμάνη


H κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε πανηγυρικά το πρόγραμμα ανάπλασης της Αθήνας.Η υπουργός Περιβάλλοντος προέβη στην εξαγγελία έργων κατόπιν συμφωνίας και με την υποστήριξη του Μαξίμου. Ο υπουργός Υποδομών κ. Ρέππας ουδέν εγνώριζε για τα εξαγγελθέντα έργα που οσονούπω θα κληθεί να υλοποιήσει. Περί του προγράμματος Μπιρμπίλη δεν εγνώριζε ούτε η κοινή επιτροπή εργασίας των δύο υπουργείων, η οποία υποτίθεται ότι εργάζεται για τον ίδιο σκοπό. Ο κ. Ρέππας διατηρεί την ψυχραιμία του και χαμηλούς τόνους στις διαφωνίες του με την προστατευομένη του κ. Παπανδρέου. Ευφυώς δεν χρεώνεται ένα πρόγραμμα ανάπλασης παλαιάς κοπής που οδηγεί στην γκετοποίηση πολλών συνοικιών της Αθήνας και παραχωρεί τη σκυτάλη των διαφωνιών και της δυσαρέσκειας στους πολίτες, τους επαγγελματίες και τουε ειδικούς. Ίσως όμως και να γνωρίζει αυτό που σιγοψιθυρίζεται στα γραφεία της Ιπποκράτους και στα υπόγεια του Μαξίμου. Η κ. Μπιρμπίλη αποτελεί την εναλλακτική πρόταση του κ. Παπανδρέου για το Δήμο Αθηναίων. Και η ανάπλαση των Αθηνών προσφέρεται ως προίκα της.


Read more...

Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα κατά των ναρκωτικών

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα

protothema.gr
Μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν στη μάστιγα των ναρκωτικών πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου με αφρομή την ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιείται για το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφη Γεννηματά, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ως προς το πλαίσιο συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών.

Στη σύσκεψη, οι υπουργοί Υγείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας θα συναποφασίσουν ένα κοινό ολοκληρωμένο συγκροτημένο πρόγραμμα δράσης σε εθνικό επίπεδο, για αυτά που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και μακροπρόθεσμα με κατεύθυνση την πρόληψη, τη δημιουργία νέων κέντρων θεραπείας και την επανένταξη.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι μέχρι τέλος του έτους το υπουργείο θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας και πρόληψης μέχρι το 2012, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί σημαντικό κονδύλι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Έμφαση έδωσε η Φώφη Γεννηματά στα κέντρα θεραπείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που πρέπει να δοθεί τόσο στη δημιουργία νέων, όσο και στη σωστή ανακατανομή τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, 6.000 άνθρωποι, 3.500 στην Αθήνα, κυρίως νέοι, είναι στη λίστα αναμονής για να μπουν σε προγράμματα θεραπείας.

«Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και γιατί δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία νέων κέντρων θεραπείας» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να είναι σε εκκρεμότητα χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ένα κέντρο θεραπείας».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι έμφαση από το υπουργείο θα δοθεί στο θέμα αγωγής υγείας στα σχολεία, εντάσσοντάς το στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Θα ξεκινήσουμε σε πρώτη φάση από τα 800 πολυπληθέστερα ολοήμερα σχολεία και θα εντάξουμε στην ευέλικτη ζώνη το μάθημα αγωγής υγείας, ενώ στόχος μας είναι από το 2012 να ξεκινήσει πιλοτικά και στα κανονικά σχολεία» σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι τελικός στόχος είναι να γίνει «σταθερό ουσιαστικό υποχρεωτικό μάθημα».

«Στόχος μας είναι κάθε σχολείο να έχει σταθερά, ουσιαστικά και υποχρεωτικά ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας και να μιλάμε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των ναρκωτικών, για την πρόληψη».

Ακόμη, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι σύντομα θα τεθούν όρια και αυστηρές προϋποθέσεις για τα κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης, για να προστατευτούν, όπως είπε, από τη μια όσα κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά και από την άλλη να σταματήσει η κατασπατάληση πόρων.


Read more...

Κακά μαντάτα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του στην Ισπανία...


*Θα το διαπιστώσει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου στο πρόσωπο του Θαπατέρο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Τόσο στη σημερινή απογευματινή συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όσο και στην αυριανή σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σίγουρα δεν θα εκπλαγεί αντικρίζοντας τον ομόλογό του της Ισπανίας, Χοσέ Λούις Ροντρίγκεθ Ζαπατέρο.
“Το πρόσωπό του τα λέει όλα. Διακρίνεις τα χτυπήματα της πραγματικότητας της κρίσης. Το βλέπεις ξεκάθαρα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν θα ηγηθεί του κόμματος και τις επόμενες εκλογές”, είναι η διάγνωση που...
έκανε προχτές ο προκάτοχος του σημερινού πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο κάποτε χαρισματικός Φελίπε Γκονζάλεθ. Και έχει απόλυτο δίκιο.
Η αλήθεια είναι πως πέρα από την σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ισπανία την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα να φουντώνει η φημολογία και τα δημοσιεύματα ξένων έγκυρων εφημερίδων ότι δεν αποκλείεται να χρειαστεί κι αυτή όπως η Ελλάδα τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., κάτι που διαψεύδεται επίμονα από όλες τις πλευρές της κυβέρνησης, τίποτα μα τίποτα δεν πάει καλά για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα μικρότερα κόμματα ζητούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες , χαρακτηρίζοντας τον Ζαπατέρο “Πρωθυπουργό υπό προθεσμία”.
Ο τελευταίος είναι απομονωμένος όσο ποτέ άλλοτε, αναγκάζεται να αυτοσχεδιάζει με τους υπουργούς του, και δεν βρίσκει συμμάχους για να ψηφιστεί η νέα εργατική νομοθεσία που προσδιορίζει τους όρους πρόσληψης και απόλυσης, μια και δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Τα εργατικά συνδικάτα έχουν προαναγγείλει γενική απεργία για μετά το καλοκαίρι (29 Σεπτεμβρίου), ενώ αντιδρά και η πλευρά των εργοδοτών. Υπάρχουν και χειρότερα, με πολλές τράπεζες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, άσε που οι ξένες αγορές έχουν χάσει κι αυτές την εμπιστοσύνη τους στην Ισπανία. Το ότι η συντηρητική αντιπολίτευση του Λαϊκού Κόμματος προηγείται στις δημοσκοπήσεις 11% στην πρόθεση ψήφου, επόμενο είναι να μη προκαλεί έκπληξη.
Με την αυριανή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., ουσιαστικά ολοκληρώνεται η εξάμηνη προεδρία της Ισπανίας. Ο Ζαπατέρο ήλπιζε να “σηκώσει κεφάλι” το διάστημα αυτό, αλλά ατύχησε. Δεν είναι τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τα άτυπα συμβούλια υπουργών, τις δεξιώσεις, τα δωράκια, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις αυτοκινητοπομπές και τα μέτρα ασφαλείας, κάτι που μπορούσε να γίνει στις Βρυξέλλες με έκπτωση 99%. Το σνομπάρισμα εκ μέρους του Μπαράκ Ομπάμα, που δεν ήρθε στην Ισπανία, η αναβολή για τον Νοέμβριο(;) του Φόρουμ για την Μεσόγειο στη Βαρκελώνη, η εφαρμογή της νέας συνθήκης της Λισαβόνας, και η ανάδειξη της οικονομικής κρίσης, βούλιαξαν κυριολεκτικά την κυβέρνηση.

Read more...

Υπόθεση υπεξαίρεσης στη Μονή Πετράκη, απασχόλησε τη ΔΙΣ

nooz.gr
Περισσότερα απ΄όσα υπολογιζόταν αρχικά, είναι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από την Ιερά Σύνοδο, στη Μονή Πετράκη, από υπάλληλο της Συνόδου, ο οποίος πλαστογραφούσε τις υπογραφές του αρχιεπισκόπου και του αρχιγραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ανέρχεται στα 45.000 ευρώ, ενώ αρχικά είχε υπολογισθεί στα 25.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπως ανακοινώθηκε, ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε διεξοδικά τους αρχιερείς για την υπόθεση υπεξαγωγής εγγράφων στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας με χρήση υπογραφής του αρχιεπισκόπου και του τότε αρχιγραμματέα της Συνόδου και της απάτης με ιδιαίτερη μεγάλη ζημία.

Επιπλέον, ενημέρωσε τους μητροπολίτες ότι υποβλήθηκε άμεσα έγγραφη μηνυτήρια αναφορά από τον αρχιγραμματεύοντα, στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατά παντός υπαιτίου, από την οποία διενεργείται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, καθώς επίσης και ότι δόθηκε εντολή απο τον αρχιγραμματεύοντα, για διεξαγωγή πειθαρχικών ανακρίσεων. Και οι δύο διαδικασίες ολοκληρώνονται σύντομα και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του αρχιμανδρίτη Μάρκου Βασιλάκη στη θέση του αρχιγραμματεύοντος της Ιεράς Συνόδου και την τοποθέτηση ως α΄γραμματέως-πρακτικογράφου του αρχιμανδρίτη Κλ. Κοτσομύτη, ενώ β΄γραμματέας τοποθετήθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η λίστα με τα δωράκια της Siemens


Σαμπάνιες σε πολιτικούς και επιχειρηματίες αλλά και δερμάτινα πορτοφόλια και μαντίλια, με άγνωστους όμως παραλήπτες, περιελάμβανε η λίστα με δώρα που απέστειλε ο νέος επικεφαλής της SIEMENS στην Ελλάδα Π. Ξυνής στην εξεταστική επιτροπή.

Τα δώρα αφορούν το χρονικό διάστημα 2005-2008 και δίδονταν εν όψει ονομαστικών εορτών και των εορτών των Χριστουγέννων.

Ετσι, σαμπάνιες έλαβαν μεταξύ άλλων οι Γ. Παπανδρέου, Γ. Βουλγαράκης, Γ. Αλογοσκούφης, Κ. Καραμανλής, Κ. Σημίτης, Κ. Γείτονας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Δούκας, Α. Τσοχατζόπουλος κ.ά.

Γαλλικό αφρώδη οίνο έλαβαν επίσης οι Γ. Φλέσσας, Γ. Μπόμπολας, Γ. Λούβαρης, Γ. Κορωνιάς, Κ. Γιαννακός, Π. Κόκκαλης και Π. Τσίμας.

Πανάκριβα πορτοφόλια, φουλάρια, δερμάτινες τσάντες, μανικετόκουμπα και πίνακες ζωγραφικής ήταν επίσης δώρα, με παραλήπτη όμως την ίδια την εταιρεία. Πρακτική που ακολουθούνταν συχνότατα, προκειμένου να διασφαλίζεται έτσι το απόρρητο των παραληπτών αφού τα αντικείμενα δίδονταν ιδιοχείρως.

enet


Read more...

Οχι στις απολύσεις με φορολογικά πριμ


Προκειμένου να μην αυξηθεί η ανεργία η κυβέρνηση δίνει φορολογικά πριμ (μειώνει τους συντελεστές φορολογίας) σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που διατήρησαν τις θέσεις εργασίας ακόμη κι αν τα κέρδη μειώνονταν.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο "Βήμα", σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην περίπτωση που εταιρείες ή επαγγελματίες εμφάνισαν μειωμένα κέρδη την προηγούμενη διετία αλλά συνεχίζουν να διατηρούν στα ίδια επίπεδα τις θέσεις εργασίας θα απολαύσουν μειωμένο φορολογικό συντελεστή το 2010 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες αν πρόκειται για εταιρείες και κατά 20% μείωση των φορολογητέων κερδών αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό (π.χ. γιατροί, δικηγόροι κτλ.). Για παράδειγμα, ελεύθερος επαγγελματίας που το 2008 και το 2009 εμφάνισε καθαρά κέρδη μειωμένα σε σύγκριση με το 2007 και φέτος δήλωσε στην Εφορία 100.000 καθαρά κέρδη θα φορολογηθεί για 80.000 ευρώ και όχι για 100.000 ευρώ αφού έχει φορολογική έκπτωση 20%.

Σύμφωνα με την απόφαση, για τη μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και κατά 20% των καθαρών κερδών και καθαρών εισοδημάτων των ατομικών επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, προϋπόθεση είναι ο κύκλος εργασιών να μειώνεται για δύο συνεχόμενες διαχειριστικές περιόδους, χωρίς μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

Για την εξακρίβωση της διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των εργατοϋπαλλήλων που απασχολούνται στην επιχείρηση με πλήρη απασχόληση σε καθεμία από τις τρεις διαχειριστικές περιόδους με βάση τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία.

Για τον υπολογισμό τού πιο πάνω μέσου όρου λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στην επιχείρηση εργατοϋπαλλήλων την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, περιλαμβανομένων και όσων προσλαμβάνονται για την κάλυψη έκτακτων ή εποχικών αναγκών της επιχείρησης ή με σχέση δανεισμού, με την προϋπόθεση ότι το κόστος μισθοδοσίας βαρύνει την επιχείρηση που κάνει χρήση του μειωμένου συντελεστή φορολογίας ή της μείωσης των καθαρών κερδών και καθαρών εισοδημάτων.

Ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος, που μειώνεται προκειμένου για νομικά πρόσωπα, είναι αυτός που εφαρμόζεται στα αδιανέμητα κέρδη. Ειδικά για το οικονομικό έτος 2010 μειώνεται ο συντελεστής που εφαρμόζεται στα συνολικά καθαρά κέρδη.

Προκειμένου για προσωπικές εταιρείες και κοινωνίες, η μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος δεν καταλαμβάνει την επιχειρηματική αμοιβή. Ειδικά για ατομικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, όταν το φυσικό πρόσωπο έχει και εισοδήματα από άλλη πηγή, η προβλεπόμενη μείωση εφαρμόζεται μόνο στο εισόδημα από εμπορικές - γεωργικές επιχειρήσεις ή από ελευθέριο επάγγελμα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλουν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο ζητούν την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή φορολογίας ή τη μείωση των καθαρών κερδών και καθαρών εισοδημάτων, δήλωση στην οποία εμφανίζεται ο αριθμός των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση για κάθε μήνα, καθώς και του μέσου όρου που προκύπτει για καθεμία από τις τρεις ή δύο, κατά περίπτωση, διαχειριστικές περιόδους. Με την ίδια δήλωση δηλώνονται και τα ακαθάριστα έσοδα που προέρχονται αποκλειστικά από τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

.i-reportergr

Read more...

Προειδοποίηση Καστανίδη στους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού



Εφ΄εξής η Δικαιοσύνη θα έχει άγρυπνο μάτι στην εκτέλεση των προμηθειών, διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης...


Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι "η κυβέρνηση έχει σιδερένια και αποφασισμένη θέληση να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και να διασφαλίσει τη διαφάνεια". Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει και πάλι Ανεξάρτητη Αρχή η Επιτροπή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και θα οριστεί ειδικός αντεισαγγελέας για θέματα διαφθοράς.

Εν τω μεταξύ, την έγκρισή της έδωσε η ολομέλεια της Βουλής στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου προβλέπεται μέχρι τέλος του χρόνου προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών από τράπεζες και εταιρίες παροχής πιστώσεων για χρέη μέχρι 200000 ευρώ.

ENET

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


Απο Enet.gr

Την εξίσωση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών στο δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας, συζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της οδού Νίκης...

Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο επιβάλει τη σταδιακή εξίσωση από την αρχή του 2011 έως το τέλος του 2013 στα 65 έτη, χωρίς να αφήνει το περιθώριο για εξαιρέσεις.
Προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών είχε σύσκεψη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο για θέματα σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και οι δύο συναντήσεις συνδέονται, σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη, με τον ενδιάμεσο έλεγχο της τρόικας που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο.
Σήμερα το πρωί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΟΕ, Γ. Δανιά, που είναι κι ο συντονιστής της ελληνικής κυβέρνησης με αντικείμενο τον απολογισμό όσων "είδαν" οι ξένοι τις πρώτες δύο μέρες ελέγχου των υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με στελέχη της Εθνικής τράπεζας της Eurobank και του ΙΟΒΕ.
Αύριο θα γίνει ο τελικός απολογισμός με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ προγραμματίστηκε να συναντηθούν ξανά με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
fimotro

Read more...

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ


Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens η πρόταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων οι οποίοι ενέκριναν τις προγραμματικές συμβάσεις για την ψηφιοποίηση των παροχών του ΟΤΕ...

Η πρόταση αυτή έγινε μετά από τη γνωστοποίηση ότι η γερμανική εταιρεία είχε καταβάλει εμβάσματα ύψους 37,5 εκ. ευρώ σε ξένες τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά τις λίστες με τα δώρα που έδινε η Siemens σε πολιτικούς και επιχειρηματίες ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης εξέφρασε τη δυσαρέσκιά του υπογραμμίζοντας ότι η Siemens "μας δουλεύει και μας παιδεύει". Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, "δεν ψάχνουμε καλάθια με κρασιά και σαμπάνιες, αλλά ψάχνουμε το πως, πόσο, ποιοι, πότε και γιατί".
fimotro

Read more...

«Θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα»

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


protothema.gr
Αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα στα δημόσια νοσοκομεία δήλωσε πως είναι η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89. Η υπουργός προανήγγειλε σειρά τροπολογιών και αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους της επί Νέας Δημοκρατίας για τη διόγκωση των χρεών.


«Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «αλλάζουμε σελίδα στην υγεία».

Αισιόδοξη εμφανίστηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους προμηθευτές στα δημόσια νοσοκομεία, εκτιμώντας ότι θα λυθεί σύντομα.

Κυβέρνηση και προμηθευτές έχουν οδηγηθεί σε κατ’ αρχήν συμφωνία έπειτα από την έκτακτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών και την τελική «αντιπροσφορά» που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κυρία Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, αντιστοίχως.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των προμηθευτών επιφυλάχθηκαν να δεσμευτούν σε ό, τι αφορά την άμεση άρση του «εμπάργκο» στην τροφοδοσία των νοσοκομείων με ιατρικά υλικά, τουλάχιστον μέχρι να συγκληθούν τα ΔΣ ή οι γενικές συνελεύσεις τους, το οποίο θα γίνει σήμερα.


Read more...

Απαγορεύτηκε η έξοδος και στο Ρόκο...


Μετά τον Μαντέλη, και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης που είχε ανοίξει το λογαριασμό με το κωδικό όνομα Ρόκος, απαγορεύεται να φύγει από την χώρα.
Με ...

εντολή του εισαγγελέα Σακελάκου, του απαγορεύεται η έξοδος για λόγους συναφείς με τα αδικήματα που διέπραξε και ο Μαντέλης..

.nonews-news


Read more...

ΜΑΧΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Κώστας Παπαδής
(από το Βήμα)

Τέσσερις καίριες ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού παραμένουν ανοιχτές προς διαπραγμάτευση μεταξύ των ελεγκτών της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, η εφαρμογή πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τη...
συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης, η χορήγηση της βασικής σύνταξης πριν από το 65ο έτος της ηλικίας και ο χρόνος προσαρμογής του ορίου συνταξιοδότησης των μητέρων ανηλίκων στα 65 έτη αποτελούν τις τελευταίες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που παραμένουν ακόμη στο τραπέζι των συνομιλιών.
Τα θέματα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν κατά τη σημερινή δεύτερησυνεχή- συνάντηση των ελεγκτών με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη , ενώ η κυβέρνηση δεσμεύεται το αργότερο αύριο Πέμπτη να δώσει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου στους δανειστές της χώρας, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση και εφόσον εγκριθεί θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «αποστάσεις» που υπάρχουν για τα «ανοιχτά» θέματα αφορούν τα εξής:
1. Επικουρικές συντάξεις
Η κυβέρνηση επιμένει οι επικουρικές συντάξεις να παραμείνουν ως έχουν εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες αποδεικνύουν την οικονομική υγεία του αντίστοιχου επικουρικού ταμείου. Οι επιτηρητές διαφωνούν και επιμένουν ότι εφόσον η επικουρική ασφάλιση είναι υποχρεωτική θα πρέπει οι συντάξεις αυτές να εμπεριέχονται στο γενικό ποσοστό αναπλήρωσης της αναλογικής σύνταξης (48%) και να υπολογίζονται και αυτές με βάση το ετήσιο μέσο ποσοστό αναπλήρωσης του 1,2%. Η υιοθέτηση αυτού του σεναρίου θα σημάνει ότι κύρια και επικουρική σύνταξη δεν θα ξεπερνούν το 65% του συντάξιμου μισθού.
2. Η χορήγηση της βασικής σύνταξης
Η βασική σύνταξη θα δίδεται, πέραν της αναλογικής, με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του ασφαλισμένου. Η κυβέρνηση επιμένει να δίδεται και στους ασφαλισμένους που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης πριν από το 65ο έτος της ηλικίας. Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της βασικής σύνταξης θα αφορούν μόνο τους ανασφάλιστους δικαιούχους. Η ρύθμιση αυτή έχει συμφωνηθεί. Ωστόσο εκκρεμεί η χορήγηση της βασικής σύνταξης στις υψηλές συντάξεις. Η τρόικα επιμένει η βασική σύνταξη να μη χορηγείται σε όσους λαμβάνουν αναλογική σύνταξη υψηλότερη από ένα πλαφόν. Δηλαδή ζητούν να δίδεται μόνο σε όσους έχουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα ακόμη και από αυτή καθεαυτή τη σύνταξή τους.
3. Ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης
Ο συνυπολογισμός του πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τη συμπλήρωση της 40ετίας θεωρείται δεδομένος. Υπό διαπραγμάτευση παραμένει ποιος χρόνος θα δικαιολογείται, δηλαδή η περίοδος της στράτευσης, ο χρόνος λοχείας για τις γυναίκες, τα έτη σπουδών, αλλά και ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης. Ασαφείς παραμένουν και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου. Δηλαδή το πόσα έτη θα δικαιούται κάθε ασφαλισμένος να αναγνωρίσει και το κόστος το οποίο θα πρέπει να καταβάλει.
4. Το όριο ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων
Το όριο αυτό οδηγείται στα 65 έτη από τα 50 που είναι σήμερα. Οι ελεγκτές ζητούν η προσαρμογή στα νέα όρια να γίνει εντός μιας πενταετίας (ως το 2015), ενώ η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά βίαιη αυτή την προσαρμογή και ζητεί να έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Κ ατά τα λοιπά με τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις έχουν οριστικοποιηθεί οι ρυθμίσεις που αφορούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τα οποία οδεύουν προς τα 60 και τα 65 έτη. Τα απαραίτητα έτη ασφάλισης για πλήρη σύνταξη οδηγούνται προς τα 40. Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι κατευθύνονται προς το γενικό όριο συνταξιοδότησης των 65 ετών. Και για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σταδιακά προσαρμόζεται το έτος εξόδου από το 55ο έτος στο 60ό έτος. Οι βασικές αλλαγές του συστήματος ξεκινούν άμεσα, δηλαδή από το έτος 2011, ενώ από το ίδιο έτος θα επιβάλλεται «ποινή» 6% κατ΄ έτος για συνταξιοδότηση πριν από τα 40 έτη ασφάλισης ή προ του 65ου έτους της ηλικίας. Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης θα ισχύσουν από το 2015, ωστόσο θα εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό της σύνταξης κατά τα πρώτα χρόνια μετά το 2015. Συγκεκριμένα, τα έτη ασφάλισης από το 2011 ως το 2014 θα υπολογίζονται με βάση το νέο σύστημα (μέσος συντελεστής 1,2%) και τα έτη προ του 2011 με βάση το σημερινό σύστημα.

Read more...

Στις 19:00 το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού



Στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου...



Οι τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό «κλειδώνουν» μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπροσώπους της τρόικας την Τετάρτη.

Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας διαδηλώνοντας κατά του νέου ασφαλιστικού, προγραμματίζουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς και τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι έχουν επίσης εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημερα Τετάρτη ακινητοποιημένοι παραμένουν οι συρμοί του Μετρό λόγω της 24ωρη απεργίας των εεργαζομένων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους περίπου 285 συναδέλφους τους συμβασιούχους των οποίωνι έληξε η σύμβασή τους. Με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, η σύμβασή τους δεν πρέπει να ανανεωθεί καθώς προσελήφθησαν παράνομα κατά την προεκλογική περίοδο.


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου



Στη συνεδρίαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός. Την Πέμπη ο κ. Παπανδρέου θα λάβει μέρος στη σύνοδο...



κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δελτίο Τύπου




Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης αισιοδοξίας, ανακοινώθηκε χτες, 14 Ιουνίου, η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοτικής Παράταξης, «Πράσινο Γαλάτσι», που -όπως όλα δείχνουν- θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Στο κατάμεστο κέντρο Θεόφιλος, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα –αψηφώντας τη ζέστη των ημερών- εκατοντάδες συνδημότες μας, από το όλο το Γαλάτσι, περιμένοντας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία αυτή και την πρόθεσή τους για συνεργασία. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χερσονήσου Χρυσόστομος Πατριαρχικός Έξαρχος Κιέβου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδεκανήσου Γεράσιμος, ο Αντινομάρχης Αθήνας Βασίλης Χρονόπουλος, ο εκδότης και Δ/ντης της εφημερίδας Νίκης κος Μανδραβέλλος, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Βύρωνα κος Παναγιώτης Κόνσουλας, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κα Αγνή Σμπόνια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου κος Ιωάννης Ζαβιτσάνος, ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Βύρωνας-Ανάπτυξη-Προοπτικής" κος Βασίλης Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεύκης κος Μπαλδεράνος Κώστας, ο πρώην Πρόεδρος των Ρουμελιωτών Γαλατσίου κος Δημήτρης Τούντας, ο κος Λεωνάρδος Χριστοδούλου από την δημοτική πρωτοβουλία Αθήνα sos, o δ/ντής του γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ κου Κουσελά κος Πουλόπουλος Τάσος, οι εκδότες και δ/ντές όλων των τοπικών εφημερίδων, κος Β. Γιαννακόπουλος, κα Χ. Κατσίρη, κος Γ. Τζίμας, κος Ν. Μπαλάφας, κα Κ. Μαριέλη, κος Μ. Πίκουλας. Επιστολή συμπαράστασης και ευχών έστειλαν η υπουργός Υγείας κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώνη υπουργός και βουλευτής Β΄Αθήνας κος Τ. Χυτήρης, η βουλευτής Β΄Αθήνας κα Α. Νταλάρα

Το δυναμικό αυτό παρόν ενθουσίασε και συγκίνησε την επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Γαλατσίου, κυρία Έλενα Ζέρβα, που στην προγραμματική ομιλία της τόνισε ότι: «η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Αποτελεί το μέσον για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για το Γαλάτσι, την πόλη που ζούμε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, την πόλη που αγαπάμε!».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι το Γαλάτσι η πόλη που αγαπάμε η πόλη που μας εμπνέει που μας δίνει τη δύναμη για δημιουργία, βρίσκεται σε ένα δρόμο που την αδικεί, μακριά από το ανθρώπινο, το δημιουργικό, το νέο σύγχρονο αυτοδιοικητικό και πολιτικό περιβάλλον, μακριά από ένα όραμα στρατηγικής ανάπτυξης. Το Γαλάτσι μπορεί και πρέπει ν αλλάξει εικόνα, να γίνει μια πόλη προσιτή, ανθρώπινη, φιλική, συμμετοχική, μα -πάνω από όλα- ένας νέος αρχιτεκτονικός ορίζοντας αυτοδιοικητικής δημιουργίας. Να εμπνεύσει με ένα νέο όραμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μέσα από την καθημερινότητα».

Αναφερόμενη στην εφαρμογή του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κα Ζέρβα είπε μεταξύ άλλων: «Για εμάς η νέα αρχιτεκτονική που οικοδομεί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», με τις ουσιαστικές αρμοδιότητες που προτάσσει για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, αποτελεί πρόσκληση και ταυτόχρονα πρόκληση δημιουργίας. Πρόκληση για ένα άλλο μοντέλο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!»

Συνεχίζοντας, δεσμεύτηκε ότι με τη νέα παράταξη: «Οικοδομούμε σήμερα όλοι μαζί μια νέα δημοτική παράταξη που εκφράζει τους πολίτες χαράζοντας το δρόμο της αυτοδιοικητικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας, της ποιότητας ζωής, του πολιτισμού, της καθημερινότητας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη.

Οικοδομούμε και θέλουμε να στηριχθούμε στην κοινή δράση των ευρύτερα κοινωνικών δυνάμεων και πολιτών

Με συλλογικότητα

Με ισοτιμία

Με συμμετοχή

Με διαφάνεια

Στη συνέχεια, η κυρία Ζέρβα κατέθεσε αναλυτικά την πρόταση της νέας Παράταξης, «το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο για την πόλη μας και τους συμπολίτες μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέροντας 13 συγκεκριμένες δεσμευτικές ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Καταλήγοντας η κα Έλενα Ζέρβα τόνισε ότι: «οι αρχές μας οι αξίες μας είναι όροι ενός διαρκούς καθημερινού συμβολαίου με τα εξής χαρακτηριστικά:

ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ»

Στο τέλος της εκδήλωσης με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρουσιάστηκαν όλοι οι βασικοί φίλοι και συνεργάτες, όλοι εκείνοι που μοιράστηκαν το όραμα και τη δουλειά για το νέο Γαλάτσι, το Γαλάτσι του μέλλοντός μας!
Read more...

ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ"






Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας, τις φίλες και φίλους συνδημότες, για την μεγάλη συμμετοχή και παρουσία στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής μας στις 14/06/2010.
Η μαζική και ενθουσιώδης παρουσία τους στο κατάμεστο κέντρο, Θεόφιλος, μας γεμίζει ευθύνες, αλλά και συγχρόνως μας δίνει την δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτό που ορατά πλέον θέλουν οι πολίτες του Γαλατσίου.

Τους διαβεβαιωνούμε ότι θα είμαστε καθημερινά παρόντες στην πορεία της πόλης μας και θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να μπει τέλος στις χρεωκοπημένες πολιτικές του κου Τσίρου, που οδηγήσαν το Γαλάτσι σε ανυποληψία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

αλλάΖΟΥΜΕ την πόλη μας
αλλάΖΟΥΜΕ την ζωή μας

Έλενα Ζέρβα
Πρωτοβουλία Πολιτών "ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ"

Read more...

Άρεσαν στην Τρόικα οι …χαμηλές συντάξεις του ΙΚΑ!

Θερινή καταιγίδα με αλλαγές –εξπρές στο ασφαλιστικό

protothema.gr
Με συνοπτικές διαδικασίες έως το τέλος Ιουνίου ενσκήπτει η λαίλαπα των εργασιακών και ασφαλιστικών αλλαγών, μετά τον τελικό γύρο διαπραγματεύσεων με τους αξιωματούχους της Τρόικας .

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι επικεφαλής του κλιμακίου είχαν σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ενώ η κρίσιμη συνάντηση, στην οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η «γενναιοδωρία » των επιτηρητών φάνηκε από τον έλεγχο που διενήργησαν τη Δευτέρα στο ΙΚΑ, όπου ένας αξιωματούχος φέρεται να βρήκε « σε πολύ ικανοποιητικό ύψος τις συντάξεις και τις χαμηλές και τις υψηλότερες»!

Οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν σταδιακά από το 2011 έως το 2015 και αφορούν τους ασφαλισμένους μετά το 1983 είναι:

-Καθιέρωση 40 ετών δουλειάς αντί 37. Θα αναγνωριστούν 3-5 πλασματικά χρόνια για σπουδές , ανατροφή παιδιού, διαδοχική η παράλληλη ασφάλιση ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας .

- Κλείνει η έξοδος για συντάξεις πριν από τα 60. Η ποινή για συνταξιοδότηση μεταξύ 60 και 65 θα είναι 6% ετησίως, εκτός αν έχει συμπληρωθεί η 40ετία .

-Αύξηση ορίων ηλικίας από τα 58 στα 60 για 35 χρόνια δουλειάς

- Αύξηση ορίων ηλικίας για μητέρες ανηλίκων έως το 2013 στο Δημόσιο και ως το 2015 σε ΙΚΑ και ειδικά ταμεία.

- Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με βάση ολόκληρο τον εργασιακό βίο . Πλήρης εφαρμογή από το 2015, καθιέρωση μικτού συστήματος από το 2011. Ο συντελεστής 1,2% ορίζεται ως μέσος όρος ετήσιας αναπλήρωσης για την ανταποδοτική σύνταξη στην οποία θα προστεθεί και η βασική σύνταξη των 360 ευρώ, ώστε να φτάσει το 65% η συνολική αναπλήρωση 65%.

Τα θέματα που βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση σύμφωνα με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη είναι :

* Η χορήγηση της βασικής σύνταξης κάτω από την ηλικία των 65 με την προυπόθεση συμπλήρωσης 40 ετών ασφάλισης . Η σύνταξη συζητείται να δοθεί «ψαλιδισμένη» κατά 6% ετησίως . ( δηλ. 240 αντί 360 ευρώ , σε ηλικία 60 ετών) . Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποκρούσει τη «μαχαιριά» , με το επιχείρημα ότι δε μπορεί κάποιος που συμπλήρωσε 40 έτη εργασίας με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών και βγαίνει στα 60 ( αντί στα 57 που ισχύει σήμερα) με τόσο μικρή σύνταξη .
* Η απαίτηση της Τρόικας να μη καταβάλλεται η βασική σύνταξη στους δικαιούχους υψηλών αναλογικών συντάξεων .
* Η ελληνική πλευρά θα ζητήσει πιο γενναιόδωρη μεταβατική περίοδο – θα διαπραγματευτεί δηλαδή το ορόσημο του 2015 – ώστε να πέσουν στα μαλακά μητέρες ανηλίκων του ιδιωτικού τομέα και των ειδικών ταμείων , βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και μια κατηγορία παλαιών (πριν από το 1983) ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που δεν θα προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης το 2010.
* Διευκρινιστικές ερωτήσεις θα τεθούν για την επικουρική σύνταξη ( αν τελικά περιλαμβάνεται στο ποσοστό αναπλήρωσης 48%) .Το υπουργείο εργασίας θεωρεί ότι το θέμα της επικουρικής που μπήκε ..από σπόντα στο παιχνίδι αφού δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο ,εντάσσεται στο πλαίσιο των «παρεξηγήσεων» που λύθηκαν από τον Ολι Ρεν. Αν το θέμα επανέλθει , θα φέρει εκτός από δραματική περικοπή των συντάξεων και δημοσιονομικό εκτροχιασμό αφού θα υπολογιστούν και οι εισφορές για επικουρικές συντάξεις στη δημόσια δαπάνη για τις συντάξεις με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτος ο στόχος της συγκράτησής της στο 7,5% του ΑΕΠ έως το 2060.

Read more...

Συγχωνεύσεις στην ΕΛ.ΑΣ.


Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα ακολουθήσει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία...



Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες. Επιπλέον θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα. Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.

Σχεδόν κανένα όμως από τα κτίρια αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος. Σε αρκετά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια, ενώ τα υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα αρκετά να καταστρέφονται κατά τις επιδρομές αναρχικών. Στο πλαίσιο των νέων Τμημάτων θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας, και θα ενισχυθεί κατά πολύ το κομμάτι των πεζών και των μηχανοκίνητων περιπολιών.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

tanea

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ανοίγουν οι λογαριασμοί της MAYO από την Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens...


AΠΟΚΑΛΥΨΗ

Mια πολύ σημαντική απόφαση πήρε πριν από λίγο, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens...
Αποφάσισε το άνοιγμα των λογαριασμών της off shore MAYO, που είχε σχέσεις με τη ΝΔ

Read more...

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες για πυρκαγιά αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη...

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Σπ.Βούγιας και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε κρίσιμη και ταυτόχρονα χρήσιμη πρωτοβουλία για τη διαχείριση των κρίσεων τη σύγκληση του Οργάνου, επισημαίνοντας ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι παρούσα και να δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες, ιδιαίτερα σε στιγμές που απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιέγραψε το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, όπως το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, την Εγκύκλιο Σχεδιασμού και Δράσεων Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών, την ημερήσια ηλεκτρονική έκδοση Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τη θέσπιση κριτηρίων στην κατανομή πιστώσεων αντιπυρικής προστασίας στους ΟΤΑ, την καταγραφή χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων, όπως και τη διεθνή συνδρομή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης γγ υπουργείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Α' υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Read more...

Επιλογή στο αφιέρωμα του περιοδικού ‘Εψιλον 13 Ιουνίου 2010.(αποσπάσματα από ‘’ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ’’ συνέντευξη του 1994, στο ίδιο περιοδικό)


1.000 ΤΕΥΧΗ «ΕΨΙΛΟΝ» ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ
Υπάρχουν δύο ειδών πολιτικοί. Αυτοί που θέλουν να κυβερνή­σουν κι αυτοί που θέλουν να λύσουν προβλήματα. Εκείνος; Είναι το τρίτο είδος πολιτικού, αφού «απέναντι σε μια κατάσταση που είναι σε κρίση, δεν μπαίνω μέσα στην κρίση». Γιατί να μην είναι μια χαρά; Αποσπάσματα από συνέντευξη του 1994 [...] Αυτή η συνέντευξη με τον Στέφανο Τζουμάκα δεν θυμίζει καθόλου συζήτηση με κυ­βερνητικό βουλευτή. Τα βάζει με το κίνημα, με την κυβέρνηση, με το πρόσφατο συνέδριο, με τον Τύπο. Και επισημαίνει ότι, για πολλούς, η πολιτική είναι βιοπορισμός. Από τα υπάρχοντα συγκροτήματα Τύ­που, δηλαδή, διαβλέπεις κινδύνους για τη δημοκρατία; «Μα, ορισμένα συγκροτή­ματα Τύπου έγιναν γι' αυτό το λόγο. Όταν στο Δημόσιο παράγεται πάνω από το 50% του ΑΕΠ κι όταν οι επιχειρηματίες προσδοκούν να πάρουν μια φέτα του παραγόμενου προϊ­όντος μέσα από διάφορες δραστηριότητες, χρειάζομαι εγώ για να υπογραμμίσω τον κίν­δυνο; Στη σημερινή κατάσταση, η... στάση πολ­λών επιχειρηματιών του Τύπου καθορίζεται από την εξέλιξη των προσδοκιών τους για τα μεγάλα έργα και τις προμήθειες! Το πρόβλη­μα είναι αν υπάρχουν πολιτικοί που δεν έχουν ανάγκη την προβολή και το πλασάρισμα από τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Υπάρ­χουν πολιτικοί που θα ασκήσουν την πολιτι­κή με κανόνες, ούτως ώστε η σχέση των πολιτικών ή τω ν κομμάτων και των ΜΜΕ να ε ίνα ι διαφανής, καθορισμένη και επάλληλη;» Και αν, θα προσέθετα, οι πολιτικές ομάδες δεν είχαν συμφέροντα από τη διαχείριση του κράτους... «Το είπα και στο συνέδριο μας: Για ορισμένους η πολιτική είναι επωφελής δρα­στηριότητα. Αυτό ισχύει και για ορισμένους που βρίσκονται γύρω από τους πολιτικούς... Εάν όμως υπήρχαν κανόνες, εδώ και χρόνια, αν λει­τουργούσε ένας αυτόνομος οργανισμός για τις αναθέσεις των δημόσιων έργων (όπως αυτός που τώρα δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ), τότε δεν θα υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα. Δεύτερο είναι ότι η πολιτική συνδέεται πια με το κράτος μέσω του πελατειακού συστήματος. Όσο η ελληνική κοι­νωνία θα συνεχίσει να μην παράγει, να μην επεν­δύει παραγωγικά, να μη δημιουργεί θέσεις απα­σχόλησης, οι Έλληνες θα θέλουν την ασφάλεια της απασχόλησης στο Δημόσιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι -και μέσα στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα- που θέλουν να υποχρεώνουν τον κόσμο. Δεν υπάρχει, όμως, σκληρότερη εκ­μετάλλευση από τη διαχείριση ανθρώπων».
Εσύ για ποιο λόγο βρίσκεσαι στην πολι­τική; «Δεν βρέθηκα στην πολιτική, μπήκα σ' έναν αγώνα και κατέληξα στην πολιτική». Άραγε, γι' αυτό βρίσκεσαι σε κρίση τα τε­λευταία χρόνια; «Εγώ σε κρίση; Εγώ είμαι μια χαρά! Είμαι, όμως, απέναντι σε μια κατά­σταση που είναι σε κρίση. Και δεν μπαίνω μέ­σα στην κρίση, δεν ενσωματώνομαι». Η γοητεία του Μακιαβέλι είναι ότι υπο­θηκεύει την ηθική του για έναν ανώτερο σκοπό - για την ενοποίηση της Ιταλίας. «Και η γοητεία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι θέλει να κάνει την κοινωνία να πάει ένα βήμα μπροστά. Όμως, στην Ελλάδα έχω γνωρίσει πολιτικούς δύο ειδών: Αυτούς που θέλουν να κυβερνή­σουν τη χώρα (και μάλιστα ετοιμάζονται στο εξωτερικό και έρχονται εδώ με το στυλ "να τους κυβερνήσω αυτούς..."). Κι εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα προβλή­ματα της χώρας, μαζί με τη χώρα, με τις δυ­νάμεις της, τις κοινωνικές οργανώσεις της κ.λπ. Από τους πρώτους έχουμε, δυστυχώς, και στο ΠΑΣΟΚ». Οι πολιτικοί του δικού σου χώρου πώς αντιλαμβάνονται το μέλλον; «Πάμε σε μια μεγάλη κρίση, όπου τα προβλήματα δεν θα τα διαχειρίζονται οι παραδοσιακοί πολιτικοί μηχανισμοί. Η πλειοψηφία των πολιτικών δεν αντιλαμβάνεται το μέλλον ή, μάλλον, δεν νιώ­θει καθόλου τη "νοσταλγία του μέλλοντος";, Η πολιτική απομακρύνεται από τα πρότυπα των αρχών του 20ού αιώνα, όπου επικρατού­σαν ο οραματισμός, η επανάσταση, η αλλα­γή της κοινωνίας. Σήμερα, όλο και περισσό­τερο, η πολιτική βασίζεται στη γνώση. Ξέρεις τι μύδρους εξαπέλυσαν τόσοι και τόσοι άν­θρωποι στο ΠΑΣΟΚ, όταν είπε ο Παπανδρέ­ου στην Κεντρική Επιτροπή ότι δεν υπάρχει ο εθνικός δρόμος για το σοσιαλισμό και την αυτοδύναμη ανάπτυξη; Διότι δεν έχουν αντι­ληφθεί ότι η μεγάλη κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. και της Διεθνούς Τραπέζης δεν αφήνει τέ­τοιες δυνατότητες. Οι κοινωνίες, όμως, πρέ­πει να βρίσκουν τους τρόπους να είναι ευτυ­χισμένες». Διαβλέπω μιαν απογοήτευση την οποία αρνείσαι να παραδεχτείς. «Δεν είμαι απο­γοητευμένος. Αντίθετος, είμαι, φίλε μου! Στο είπα, παλιά είχα στενοχωρηθεί. Πίστευα ότι ήταν διαφορετική, καλύτερη η σύνθεση του χώρου μου. Σήμερα, όμως, ρωτάω ποιος λέει τι. Και δεν εννοώ σε επίπεδο κεντρικό μόνο, αλλά και σε επίπεδο βάσης. Νομίζεις ότι θα φτιάχνονταν στο ΠΑΣΟΚ οι περίφημοι μηχα­νισμοί αν δεν υπήρχαν πολίτες έτοιμοι να τους στελεχώσουν; Έχει χαλάσει πια κι ένα μέρος της βάσης». [...]
• Τη συνέντευξη πήρε ο Στέφανος Κασιμάτης Φωτογραφία: Λάμπης Παπαδόπουλος.
sibilla
Αναρτήθηκε από Καπέλλας Δημήτρης

Read more...