Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Στον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές απο το ΠΑΣΟΚ που ειναι τώρα ανεξάρτητοι και απο ΑΝΕΛ

Στον  ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές απο το ΠΑΣΟΚ που ειναι τώρα ανεξάρτητοι και απο ΑΝΕΛ
Πρόβα τζενεράλε για την καινούργια στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, και η Κουμουνδούρου ανοίγει τη «βεντάλια» των συμμαχιών με πρώτο βήμα προσέγγισης το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».
Ζητώντας τη στήριξη των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως " καλούμε σε ένα πλατύ, ανοιχτό, παλλαικό μέτωπο ώστε σε πρώτη φάση να μη περάσει το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ" και συνέχισε λέγοντας ότι " η ίδια η ζωή βάζει επιτακτικά τα διλήμματα και δεν μπορείς να τα αποφύγεις.Εδώ ταιριάζει απόλυτα το εκπληκτικό τραγούδι της δεκαετίας του 30 «Which side are you on», «Με ποια μεριά είσαι».
«Πρέπει όλοι να μας πουν με ποια πλευρά είναι.Με το μνημόνιο-καθεστώς ή με την κοινωνία.Με τη λιτότητα ή την ανάπτυξη. Με την δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό, με την ανάπτυξη ή τη βίαιη φτωχοποίηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας προ των ευθυνών τους συνδικάτα, κόμματα και πολιτικές δυνάμεις.
Η εκτίμηση της ηγεσίας πάντως είναι ότι η «μάχη» κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις που δεν ανήκουν απαραίτητα στην αριστερά δίνοντας τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημά της, γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως "το μέτωπο που συγκροτούμε, φιλοδοξούμε να είναι παρόν και την επόμενη μέρα.Ώστε να εμποδίσουμε την υλοποίηση ενός εγκληματικού για το δημόσιο συμφέρον σχεδιασμού".
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι "Σαμαράς και Βενιζέλος είναι ο ορισμός της Παλιάς Ελλάδας.Με ιδιώτες αρπαχτικά, που παίρνουν δάνεια με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, που πιάνουν το κράτος πελάτη και τους δίνεται δώρο οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει υπερκέρδη σε αυτούς, χωρίς να κερδίζει απολύτως τίποτα το κοινωνικό σύνολο και η ελληνική οικονομία".
Σηκώνοντας στα ύψη τους τόνους, ο κ. Τσίπρας επανέφερε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι "θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ υπο δημόσιο έλεγχο, σε μια ενιαία επιχείρηση. Και ας μην προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για ουτοπία και για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα".
Οι «καλεσμένοι»: Ποιοι έδωσαν το παρών
Οι προσκεκλημένοι ήταν πολλοί και η παρουσία τους φανέρωσε τις διαθέσεις τους.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Θόδωρος Παραστατίδης έκριναν θετικά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και έδωσαν το «παρών».
Στο ίδιο μήκος κύματος, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν συμφωνα με το ρεπορταζ του iefimerida .gr , οι επικεφαλής από τις πολιτικές κινήσεις με τις οποίες έχει συναντηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το "παρών" έδωσε η κ. Λούκα Κατσέλη από την «Κοινωνική Συμφωνία», οι κκ Τόσκας και Παπασίμος από την κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά και από την Αριστερή Προοπτική οι κκ Αντρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγιώργος.
Οι ανεξάρτητοι Έλληνες, εκπροσωπήθηκαν δια της Ραχήλ Μακρή και από τους Οικολόγους Πράσινους κατέφθασε ο Γιάννης Τσιρώνης, ο Κώστας Καλογράνης και ο Μάκης Κοψίδης.
Χρώμα στην εκδήλωση έδωσε και ο γνωστός για το μαχητικό στυλ του συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, που είναι σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μελλοντική ένταξή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Αντώνης Καλφαγιάννης.
Οι ηχηρές «χυλόπιτες»
Τέλος, η Αγίου Κωνσταντίνου με επιστολή του γραμματέα της ΚΟ Δημήτρη Αναγνωστάκη απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση Τσίπρα, εμφανίζεται όμως πρόθυμη για διάλογο, ενώ κύκλοι του ΚΚΕ σημειώνουν πως :«Ειναι σαφής η θέση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποιήση», είναι κάτι που το έχουν δείξει και με τους αγώνες τους και με την παρουσία του κόμματος στην Βουλή.
«Αλλά άλλο πράγμα η εκδήλωση ενός σωματείου φορέα και άλλο μια κομματική εκδήλωση με σκοπιμότητες»,που όπως λένε χαρακτηριστικά «δεν εχουμε καμία θέση να πάμε εκεί πέρα».
Φωτογραφίες Eurokinissi
.egiakoumis.gr

Read more...

"Πέρασε" η τροπολογία για τις αποδοχές των δικαστικών...


Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία για την...
αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών...
left.gr

Read more...

Αποτεφρωτήρια νεκρών με νόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λύνεται με νομοθετική ρύθμιση το θέμα των αποτεφρωτηρίων νεκρών. Που θα χωροθετηθούν. Είχε προηγηθεί παρέμβαση Καμίνη-Μπουτάρη
Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών, εκτός κοιμητηρίων, προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας- Θεσσαλονίκης.
Επιπροσθέτως, στη ρύθμιση θα προβλέπεται και η τακτοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Ικανοποίηση Καμίνη - Μπουτάρη
“H ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να καταθέσει ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κινείται στη σωστή κατεύθυνση” αναφέρουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Όπως τονίζουν, η σχετική ρύθμιση “θα δώσει την ευκαιρία στην κεντρική διοίκηση να επανορθώσει κωλυσιεργίες ετών και να ανακτήσει την αξιοπιστία της σε σημαντικά ζητήματα δικαιωμάτων, προσαρμόζοντας τα ισχύοντα στη χώρα μας, στη διεθνή πραγματικότητα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, είχαν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για να διευθετηθεί το ζήτημα.
Στη δήλωσή τους έκαναν λόγο για "αόρατες δυνάμεις, που εμποδίζουν την προσαρμογή της χώρας μας στη διεθνή πραγματικότητα αλλά και τον σεβασμό των επιλογών του κάθε πολίτη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμένει ουραγός σε στοιχειώδη ζητήματα δικαιωμάτων".
Το θέμα φαίνεται ότι λύνεται με την παραπάνω ρύθμιση.
http://news247.gr/

Read more...

«Παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τις αποδοχές των δικαστικών...




Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα δηλώσει «παρών» στην τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, με τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να καλεί την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να...
επιχειρήσει και άλλα τέτοια παιχνίδια διμερούς διευθέτησης».
Είπε ακόμη ότι ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όλες οι δικαστικές αποφάσεις είναι εκτελεστές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε δικαστικές αποφάσεις όπως αυτές για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ή το χαράτσι της ΔΕΗ, τους σχολικούς φύλακες, την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, «όλες, δηλαδή, εκείνες τις αποφάσεις που αποκαλύπτουν τον αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση». Κατήγγειλε επίσης όσους «θέλουν τη δικαιοσύνη επιρρεπή σε πιέσεις και ενδοτική σε εκβιασμούς» και προσπάθειες χαλιναγώγησής της.
Η βουλευτής διατύπωσε ενστάσεις και για την τροπολογία για τα έσοδα από τις εγκληματικές ενέργειες και τη διαχείρισή τους και κάλεσε την κυβέρνηση αντί να δώσει τα χρήματα αυτά σε ερευνητικά προγράμματα γνωστών της, να τα δώσει για τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα που καταρρέει, με τους κρατούμενους να βρίσκονται σε απεργία πείνας.
«Οι συμπολίτες μας, από τα δυσθεώρητα χαράτσια δεν μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη» είπε ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου και πρότεινε τα χρήματα να διατεθούν για να έχουν νομικό παραστάτη οι άποροι.

efsyn.gr

Read more...

Δέσμευση Σταϊκούρα για αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων...



Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση για αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων, κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ανέλαβε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


«Έπονται, σε...
σύντομο χρονικό διάστημα, ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αναζητείται τρόπος να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί, αφού η δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θέτει τα ανώτατα δεσμευτικά όρια δαπανών.

tvxs.gr

Read more...

Τέταρτη ημέρα απεργία πείνας 4.000 φυλακισμένων...



Απεργία πείνας πραγματοποιούν από την περασμένη Δευτέρα περίπου 4.000 κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εκ των οποίων 1.500 στις φυλακές Κορυδαλλού, ζητώντας να αποσυρθεί το φασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις...
φυλακές τύπου Γ΄
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει στόχο μόνο την απομόνωση των “επικίνδυνων” κρατουμένων [...]. Στόχο έχει επιπλέον την “επικίνδυνη” για την εξουσία κοινωνική διαμαρτυρία. Οποιον τολμά να αντιστέκεται τον περιμένει ένα κολαστήριο που, όταν μπαίνει, “θα αφήνει έξω κάθε ελπίδα”. Εμείς καλούμε όλους και όλες να ενώσουμε τη φωνή, τον αγώνα, την αλληλεγγύη μας. Να δώσουμε όνομα στην ελπίδα [...]», αναφέρει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε η επιτροπή αγώνα των κρατουμένων τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της απεργίας, «απέναντι στο
νομοσχέδιο που μας καταδικάζει να παραμείνουμε κρατούμενοι για μια ζωή δίχως δικαιώματα και ελπίδα, βάζουμε τα σώματα και την ψυχή μας ως ασπίδα».
Οι κρατούμενοι ζητούν:
1) Την απόσυρση του φασιστικού νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ΄. «Λέμε όχι στο ελληνικό γκουαντάναμο, σε μία φυλακή μέσα στη φυλακή, χωρίς άδειες, χωρίς επισκεπτήριο, χωρίς αύριο…»
2) Οι άδειες και οι αναστολές να αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των κρατουμένων. (Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ο κρατούμενος δικάζεται και τιμωρείται κάθε μέρα. Ενώ ο νόμος λέει ότι ο καθένας που έχει συμπληρώσει το 1/5 και τα 3/5 της ποινής του μπορεί να πάρει άδεια και αναστολή, παρόλα αυτά οι κρατούμενοι περνούν ξανά και ξανά από την ιερά εξέταση των εισαγγελέων οι οποίοι χωρίς κανένα λόγο ή ενεργό πειθαρχικό απορρίπτουν τις αιτήσεις τη μία μετά την άλλη.Έτσι δημιουργούν κρατούμενους χωρίς ελπίδα και αναπαράγουν την εγκληματικότητα.)
3) Να εφαρμοστεί η ισονομία για όλους. [Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί με τιμή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά (αφού η αστυνομία φρόντισε να τους παρουσιάσει από εξαρτημένους χρήστες ως δήθεν μεγαλέμπορους) με βάση τον παλιό νόμο 3459/2006, να έχουν τη δυνατότητα να ξαναδικαστούν με τον νέο νόμο και τις ευεργετικές του διατάξεις για τους χρήστες (4139/2013)].
4)Να εφαρμοστεί το δικαίωμα της συζυγικής επίσκεψης. (Στη φυλακή σου στερούν την ελευθερία. Όμως στις ελληνικές φυλακές σου στερούν ακόμα και το χαμόγελο της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ισχύουν οι συζυγικές επισκέψεις και μόνο στην Ελλάδα ο κρατούμενος στερείται την ανθρώπινη επικοινωνία).
5)Να σταματήσει, τώρα, η διαρκής ομηρία των απελάσεων. (Εκατοντάδες μετανάστες κρατούμενοι, ενώ έχει λήξει η ποινή τους, παραμένουν φυλακισμένοι λόγω της γραφειοκρατίας των πρεσβειών. Απαιτούμε την αποφυλάκιση αυτών των κρατουμένων).
Όπως καταγγέλλουν οι κρατούμενοι, τη Τετάρτη στον Κορυδαλλό «δεν υπήρχε καθόλου γιατρός το βράδυ με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι που είχαν κάποιο πρόβλημα να μην εξετάζονται και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την Υγεία τους».
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο fylakes2014.wordpress.com, ο αριθμός των κρατούμενων που συμμετείχαν τη Τετάρτη στην απεργία πείνας υπολογίζεται σε περίπου 4.500.
Αναλυτικά:
Φυλακές κορυδαλλού : Συμμετέχουν 1300 κρατούμενοι. Ενώ απο σήμερα προστέθηκαν 150-200 κρατούμενοι από την Ε πτέρυγα που δεν συμμετέχουν μέχρι σήμερα. Σύνολο 1450-1500.
Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι.
Φυλακές Αυλώνα: Συμμετέχουν στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι αφού προστέθηκαν αλλοι 20 κρατούμενοι.
Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 280 κρατούμενοι απο σημερα.
Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν 350 άτομα πλεον αφου προστεθηκαν σήμερα 50. Ενώ η υπόλοιπη φυλακή στηρίζει με καθολική αποχή συσσιτίου.
Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 400 άτομα.
Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 120 άτομα.
Φυλακές Πατρών: Συμμετέχουν περίπου 550 κρατούμενοι.
Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου.
Φυλακές Τρικάλων: 120 κρατούμενοι.
Φυλακές Ναυπλίου: 50 κρατούμενοι.
Φυλακές Διαβατών: Ξεκινούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.
Φυλακές Άμφισσας με 200 κρατούμενους
Φυλακή Λάρισας με 330 κρατούμενους
Φυλακές Χανίων 280 κρατούμενοι

thepressproject.gr

Read more...

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ...


Embedded image permalink
ΦΩΤΟ...
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα καθηγητές σε διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟκ στη Χαριλάου Τρικούπη.
Δειτε...
τις φωτογραφίες...

Read more...

Στα 2,3 εκατ. οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση...


Το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών του δέχτηκε χθες το Taxisnet, όπου περίπου 270.000 φορολογούμενοι μπήκαν στο σύστημα, με τις 170.000 εξ αυτών να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, υπό το φόβο...
προστίμων από την εκπρόθεσμη υποβολή.

Τουλάχιστον 2,3 εκατ. φορολογούμενοι (από τους 5,8 εκατ. υπόχρεους) δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που υποθέτουν ότι η υποβολή θα πάρει παράταση και καθαριστούν τη διαδικασία.

Το υπουργείο προσανατολίζεται ήδη σε ένα μοντέλο παράτασης που δεν θα ορίζει όμως μία ενιαία καταληκτική ημερομηνία υποβολής όλων των δηλώσεων, για να μην καταρρεύσει το σύστημα από την μαζική υποβολή δηλώσεων Ε1 την τελευταία ημέρα. Το σχέδιό του προβλέπει σταδιακή λήξη της διορίας υποβολής (πχ από 15 έως 20 Ιουλίου) ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να ανακοινώσει:

- παράταση της υποβολής των αρχικών δηλώσεων Ε1 μέχρι τα μέσα Ιουλίου (αντί της 30ης Ιουνίου) με πιθανότερη καταληκτική ημερομηνία τις 20 του μηνός (ή ενδεχομένως στις 15). Νωρίτερα όμως και κάθε μέρα θα λήγει και η διορία για κάποιους φορολογούμενους, αναλόγως του τελικού ψηφίου του ΑΦΜ τους.

- παράταση και στην διορία για υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 (για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα). Μάλλον θα ισχύσει η ίδια καταληκτική ημερομηνία με τις αρχικές ή μπορεί να φτάσει και στα τέλη του μηνός. Το σύστημα θα ανοίξει ενδεχομένως και σήμερα. Η πληρωμή των εκκαθαριστικών όμως για όλες τις δηλώσεις θα γίνεται στις 31 Ιουλίου, εφάπαξ ή με δόσεις.

- αλλαγές και στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Θα δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα τα λάθη στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας.

- παράταση μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («Πόθεν Έσχες»). Με ειδική διάταξη οι υπόχρεοι θα έχουν από φέτος περιθώριο τριών να τις υποβάλουν, μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Ε1...
newsbeast.gr

Read more...

Ο Αλέξης προσκαλεί, η Θεοδώρα λέει "ναι"...


Υπέρ της πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς τάσσεται η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Κάνοντας λόγο για...
μία "στρατηγική νίκης" εκ μέρους του, η εκ Πέλλης βουλευτής, συντάχθηκε με αυτήν, κρίνοντας ότι η ηγεσία του κόμματος ερμήνευσε σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα και το αίτημα της κοινωνίας να διατηρήσει μεν τα αριστερά του θεμέλια, να ανοίξει δε, τις πόρτες και τα παράθυρά του προς τις προοδευτικές δυνάμεις. «Δεν υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να φτάσουν στην εξουσία αποκλείοντας και όχι ενσωματώνοντας», είπε.

Κοινώς, αν το «ναι» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση ήταν η αρχή του φλερτ, ο πολιτικός …γάμος της κ.Τζάκρη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, δεν φαίνεται να είναι μακριά...
matrix24.gr

Read more...

«Θα προχωρήσει η διαδικασία» Λοβέρδος: Δεν θα καταργηθεί η αξιολόγηση


Λοβέρδος: Δεν θα καταργηθεί η αξιολόγηση
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Ξεκάθαρος αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να καταργήσει το μέτρο.

«Δεν πρόκειται να καταργήσω την αξιολόγηση» δήλωσε στον Σκάι, σημειώνοντας: «Η αξιολόγηση είναι πολιτική νομοθετημένη, είναι τρέχουσα, διευρύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο. Αξιολογούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης και μετά πάμε στους καθηγητές και τους δασκάλους».

«Είναι διαδικασία που θα προχωρήσει. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιδιώκουν την αξιολόγησή τους και την εφαρμογή του νόμου» συνέχισε.

Ως προς τις διαθεσιμότητες, τόνισε ότι η απόφαση ήταν ενέργεια του πρωθυπουργού και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και δεν μπορεί να την καθυστερήσει.

«Στις 5 με 10 Αυγούστου θα υπάρχει η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των διοικητικών υπαλλήλων των οχτώ ΑΕΙ» ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα πανεπιστήμια έχουν προβλήματα λόγω ανυπαρξίας διοικητικού προσωπικού.

Για τις κινητοποιήσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα «κλείνουν μόνο επί πολέμου» και «δεν έχει κανείς δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο».



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ορίστηκαν τρεις νευρολόγοι Τον Οκτώβριο η απόφαση για το αίτημα του Σάββα Ξηρού


Τον Οκτώβριο η απόφαση για το αίτημα του Σάββα Ξηρού
Ο Σάββας Ξηρός   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Στις φυλακές επιστρέφει ο Σάββας Ξηρός, καθώς η εξέταση του αιτήματός του για κατ' οίκον νοσηλεία πήρε αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές όρισαν τρεις ειδικούς νευρολόγους, για να εξετάσουν τoν καταδικασμένο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και να αποφανθούν εάν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας ή μυελοπάθεια.

Ο Σάββας Ξηρός οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Πειραιά.

Υπέρ του αιτήματος του Σ. Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

Η κ. Κατριβάνου είχε δηλώσει ότι ο Σάββας Ξηρός έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα πεθάνει.

Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι ως κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος.

Στη διάρκεια του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία είχαν καταθέσει δύο ιατροδικαστές, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι, λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής, χρειάζεται πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν, από την πλευρά τους, ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους, είναι ευάλωτος απέναντι στα πολυανθεκτικά μικρόβια που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Κατήγγειλαν επίσης, ότι προηγούμενες νοσηλείες του Σάββα Ξηρού που αποφασίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις διακόπηκαν πριν ολοκληρωθούν, πιθανόν από παρεμβάσεις των αστυνομικών Αρχών, όπως είπαν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Από την προσεχή Τετάρτη Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ για τη «μικρή ΔΕΗ»


Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ για τη «μικρή ΔΕΗ»
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» την Τετάρτη, προχωρά η ΓΕΝΟΠ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».

Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ελεύθερος υπό όρους ο Μπαρμπαρούσης Σε κατ' οίκον περιορισμό προσωρινά η Ελένη Ζαρούλια


Σε κατ' οίκον περιορισμό προσωρινά η Ελένη Ζαρούλια
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Διαφωνία υπήρξε κατά την πολύωρη διάσκεψη ανακριτριών και εισαγγελέα για την «τύχη» της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου. Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε την προφυλάκισή της, ενώ οι ανακρίτριες τον κατ' οίκον περιορισμό της εκτός από επισκέψεις στη Βουλή για την άσκηση των καθηκόντων της.
Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει σε πέντε ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση, που πρέπει να υποβληθεί εντός τριημέρου, όπως ορίζει ο νόμος. Έως τότε θα κρατηθεί στο σπίτι της και θα της αφαιρεθεί το διαβατήριο.
Για τον Μπαρμπαρούση αποφασίσθηκε η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 20.000 ευρώ.
Σύμφωνα με Το Βήμα, η Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε «ατιμωτικές» τις εναντίον της κατηγορίες απευθυνόμενη με υπόμνημα στις δύο ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου. «Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» είπε προφορικά η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υπαινισσόμενη ότι ενδεχομένως θα στραφεί και δικαστικά εναντίον των συντακτών των κατηγορητηρίων.

Προκλητικός και είρων πριν να μπει στην ανάκριση ήταν ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος δήλωσε: «Ήρθα να πω στην Κλάππα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω».
Όταν ρωτήθηκε γιατί εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή σημειωσε ότι τον προσήλκυσαν όσα έλεγε η οργάνωση για την πατρίδα. Δήλωσε πάντως άγνοια για οποιαδήποτε εγκληματική δράση από οποιονδήποτε.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής συμπλήρωσε ότι, δεδομένου πως η μόρφωσή του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, δεν έχει διαβάσει καν τη δικογραφία και ούτε πρόκειται να το κάνει.
Έξω από το Εφετείο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του νεοφασιστικού μορφώματος.

Και οι δύο βουλευτές είχαν λάβει προθεσμία, για να απολογηθούν λόγω του αιτήματος εξαίρεσης των ανακριτριών που είχε καταθέσει ο Ν. Μιχαλολιάκος, το οποίο απερρίφθη χθες, Τρίτη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η Ελ. Ζαρούλια εκλήθη να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είχε κληθεί να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, φέρεται συμμετείχε σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Κυνηγοί Κεφαλών» της Χρυσής Αυγής κατά Ομογενών...



Από τη σελίδα της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ κοινοποιήθηκαν όλα τα προσωπικά στοιχεία Ελλήνων της Διασποράς, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ, δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα, πανεπιστημιακοί και ένας...
ιερωμένος. Απειλητικά τηλεφωνήματα από αμερικάνικα ακροδεξιά στοιχεία δέχονται όσοι στοχοποιήθηκαν.


«Κυνήγι μαγισσών» κατά Ομογενών πανεπιστημιακών, κορυφαίων μορφών και ακτιβιστών της αμερικάνικης αριστεράς αλλά και κορυφαίων στελεχών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας με ..μη-μαρξιστικό πρότερο βίο έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή της Νέας Υόρκης. Σε μιά πράξη αντεκδίκησης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, και με «κατηγορητήριο» ένα μείγμα ιδεοληψιών με μπόλικο λαϊκισμό, οι ελληνοαμερικάνοι χρυσαυγίτες δημοσιοποίησαν προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα και διευθύνσεις όσων έθεσαν στο στόχαστρό τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμά τους, οι Χρυσαυγίτες αποφάσισαν να στοχοποιήσουν τους συγκεκριμένους Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους διότι «τόλμησαν» να πούν την άποψή τους για τη ΧΑ στο ντοκυμανταίρ «Golden Dawn, NYC». Χαρακτηρίζουν το φιλμ «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» και στρέφονται κατά όσων μιλούν εναντίον τους εκεί. Δε σταματούν όμως στις συκοφαντίες. Προχωρούν στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, ζητώντας από τους αναγνώστες τους να τηλεφωνήσουν και ..ζητήσουν τα ρέστα για όποιους «τόλμησαν».

Το ντοκυμανταίρ

Το ντοκυμανταίρ του Ρίτσαρντ Ληντς (Richard Ledes) που έγινε η αφορμή για τη στοχοποίηση των Ελλήνων Ομογενών είναι ένα τριαντάλεπτο ντοκουμέντο που καταγράφει τις απόψεις απλών ανθρώπων στους δρόμους, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, αλλά και τις γνώμες διακεκριμένων Ελλήνων της Νέας Υόρκης, για τη Χρυσή Αυγή και την άνοδό της, για τις απειλές που έχουν δεχθεί οι ίδιοι και για τους τρόπους που έχουν αντιμετωπιστεί από την ομογένεια οι προσπάθειες οργάνωσης παραρτήματος στις ΗΠΑ, πέραν της διαδικτυακής παρουσίας της «ΧΑ Αμερικής».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Λαμπρινής Χ. Θωμά, ΕΔΩ...

Read more...

Στο αντάρτικο και η Άννα Καραμανλή!...



Με τους πέντε αντάρτες βουλευτές της ΝΔ συμφώνει η Άννα Καραμανλή προσθέτοντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία. Όπως δήλωσε η...
ίδια χαρακτηριστικά: "Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό των συναδέλφων μου. Δεν μπορεί να υπάρχει διόρθωση αδικίας για τους Δικαστικούς αλλά να μην ισχύσει το ίδιο για τους επίσης αδικημένους ένστολους διότι τότε δημιουργείται μια τρίτη αδικία! Υπάρχει σχετική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ άρα μιλάμε για ισονομία"...
parapolitika.gr

Read more...

Ερχεται μητρώο για κληρονομιές...


Ερχεται μητρώο για κληρονομιές -Πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους δεν τις δηλώσουνΠρόστιμο 10.000 ευρώ για όσους δεν τις δηλώσουν...

Μέχρι τον Αύγουστο έχουν προθεσμία οι διαχειριστές κοινωφελών περιουσιών ή κηδεμόνες σχολαζουσών, προκειμένου να τις δηλώσουν στο Μητρώο που θα δημιουργηθεί, διαφορετικά κινδυνεύουν με ...
βαρύ πρόστιμο.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια καταγραφής των περιουσιών αυτών των κατηγοριών, ιδρύει το Πανελλαδικό Μητρώο για Περιουσίες και Κληρονομιές, στο οποίο θα πρέπει να έχουν γίνει οι σχετικές δηλώσεις έως τις 11 Αυγούστου, ώστε να διευκολύνεται η εποπτεία και ο έλεγχος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, οι διοικητές και διαχειριστές (εκκαθαριστές, εκτελεστές, Ιεροί Ναοί, σύλλογοι, σωματεία, Ο.Τ.Α. κλπ.) κοινωφελών περιουσιών και οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών υποχρεούνται, μετά την αναγγελία των εν λόγω περιουσιών, να υποβάλουν τα απαιτούμενα στοιχεία για τη κατάρτιση των φακέλων των παραπάνω Μητρώων έως 11-8-2014.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν υποβληθούν, τότε οι υπόχρεοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου...
voria.gr

Read more...

Ή μήπως;...






crimenet.gr

ΕΡΡΙΚΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ








Η δικογραφία...άργησε μια μέρα.

Σκάνδαλο.

Είναι, δεν είναι;...




Υποβρύχια...υποβρυχίων διαδρομών...

Τα πληρώσαμε, αλλά δεν τα καθελκύσαμε γιατί...γέρνουν...

Η δικογραφία πάντως έγινε.

Ή μήπως δεν έγινε;

Η Βουλή είπε όχι.

Η δικαιοσύνη;

Έκανε ή δεν έκανε προκαταρκτική;

Έπρεπε ή δεν έπρεπε;

Πάντως η δικογραφία άργησε μια μέρα.

Και η Βουλή έκλεισε.

Παραγραφή.

Τα υποβρύχια έμειναν στο βυθό της θάλασσας κρατώντας το μυστικό τους.

Read more...

Στη φυλακή ο Βεργής...


37 χρόνια φυλακή στον Δημοσθένη Βεργή για την καταπάτηση στη λίμνη Μαραθώνα
Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο πρόεδρος των "Ελλήνων Οικολόγων" Δημοσθένης Βεργής καθώς καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση...
καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Οι Δικαστές πάντως του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου επιβάλλοντάς του παράλληλα και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον Κ.Κατογιαννάκη. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και πρόστιμο 5000 ευρώ και στον δεύτερο 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των "Ελλήνων Οικολόγων" σε αυτούς δόθηκε αναστολή ενώ αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο Ι.Βλάχος.

Η υπόθεση αφορά στην καταπάτηση ακίνητων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., τα οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, τα οποία παρουσίαζαν τις εκτάσεις ως μη δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή. Όλοι αρνούνται στις κατηγορίες.

enikos.gr

Read more...