Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα...


Νέο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων δημιουργήθηκε στην Μαλακάσα, στο πρώην στρατόπεδο Γερακίνη, όπου την Παρασκευή, μεταφέρθηκαν...
για πρώτη φορά 700 πρόσφυγες.

Υπολογίζεται ότι το νέο κέντρο έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων και προτεραιότητα είναι να στέλνονται σε αυτό τις επόμενες ημέρες, οι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται σήμερα σε 41.464. Το τελευταίο 24ωρο 629 άτομα έφτασαν στα νησιά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των προσφύγων σε αυτά να φτάσει τους 7.736 (σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Ρόδο και Κω).

Συνολικά στην Αττική φιλοξενούνται 10.035 πρόσφυγες, με τους περισσότερους να βρίσκονται στο Ελληνικό (4.069), στο Σχιστό (1.970) και στο λιμάνι του Πειραιά (2.448).

Επίσης, πρόσφυγες φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες (260), στα Τρίκαλα (200), στη Λάρισα (400), στη Δράμα (355), στον Χέρσο Κιλκίς (3.674), στη Νέα Καβάλα Κιλκίς (3.273), στη Νέα Καρβάλη (800) και την Ελευθερούπολη Καβάλας (210), στην Κοζάνη (413), στα Διαβατά (1.958) και στην Κόνιτσα (150).



Read more...

Τσίπρας: Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της ΕΕ...




Κοινό σχέδιο με τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Ε.Ε. ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, όπου...
συμμετείχε σε συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Μίλησε για τις παράλληλες κρίσεις που βιώνει η Ευρώπη (οικονομική και προσφυγική), οι οποίες  -όπως είπε-  αναδεικνύουν με έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν ένα τείχος σε οικονομικές πολιτικές που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά που απειλεί το μέλλον της Ευρώπης

Σύμφωνα άλλωστε με τον Πρωθυπουργό, ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, αλλά ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά..

Τέλος, ανέφερε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η  «ανάγκη να επιστρέψουμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης αφήνοντας πίσω μας τις πολιτικές λιτότητας».

Read more...

Κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη...


Κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη σε κοριτσάκι 9 ετών

Κρούσμα ηπατίτιδας Α παρουσιάστηκε χθες στην Ειδομένη, σε κοριτσάκι 9 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το προσφυγόπουλο από τη Συρία νοσηλεύεται σε...
σταθερή κατάσταση σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς υγείας, έχει αναλάβει δράση με στόχο την πρόληψη και περιχαράκωση της νόσου στον ευαίσθητο προσφυγικό πληθυσμό.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

α) την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η υγιεινή των χεριών ιδιαίτερα πριν την ετοιμασία και κατανάλωση τροφής και μετά από κάθε χρήση τουαλέτας, η απολύμανση των τουαλετών, καθώς και η χρήση καθαρού πόσιμου νερού και

β) η έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, η παροχή φροντίδας και κατάλληλη απομόνωση.

Προγραμματίζεται άμεσος εμβολιασμός των στενών επαφών και επινόσων ατόμων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού της ηπατίτιδας Α στον γενικό πληθυσμό.

newpost.gr

Read more...

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού...



Σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς ζει η Πάτρα, περιμένοντας τις δύο μεγάλες παρελάσεις, όπου περισσότεροι από 30.000 νέοι και νέες, με τον αυθορμητισμό τους, τη φαντασία τους και την ευρηματικότητά τους, αναμένεται να...
προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Το κλίμα για την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού θα προθερμάνουν σήμερα στη 13:30 οι εκπρόσωποι των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες» και «Σοκολατοπαίκτες», οι οποίοι θα βγουν στους δρόμους της Πάτρας με το μικρό βαγονέτο και το μουσικό άρμα.
Στις 18:00 θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού».
Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται, προσφέροντας έτσι λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Κάθε χρόνο, μετά το τέλος της παρέλασης οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της Πάτρας.
Στις 14:00 την Κυριακή θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση, που είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης.
Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκονται η μπάντα του Δήμου και ο βασιλιάς καρνάβαλος, και ακολουθούν το άρμα της βασίλισσας και τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα.
Όλα τα άρματα κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σατιρική διάσταση, ανταποκρινόμενα τόσο στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, μέσα από μια ανατρεπτική, χιουμοριστική και σατιρική οπτική γωνία, όσο και στη διαχρονικότητα των μορφών του πατρινού καρναβαλιού, που έχουν συνδεθεί με την μακρόχρονη ιστορία του.
Ο φετινός βασιλιάς καρνάβαλος είναι μεγαλειώδης, εντυπωσιακός, συμβολικός και σατιρικός, σε πλήρη και διαρκή κίνηση. Το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας είναι εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο. Επίσης θα παρελάσουν τα άρματα «Ψωνίσαμε» και «Σύμφωνο πολιτικής Συμβίωσης», καθώς και τα άρματα από το καρναβάλι των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Ο Γάτος στη Σκεπή», «Πειρατικό Καράβι», «Το Τρενάκι», «Το Κάστρο», «Δεντράκια και Μανιτάρια» και το Μουσικό Άρμα.
Στην συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι 30.000 καρναβαλιστές, όπου με τις πολύχρωμες στολές τους και τις ευρηματικές κατασκευές τους, θα βάλουν, όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο, τη δική τους σφραγίδα στον μεγάλο θεσμό της Πάτρας.
Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές με σοκολάτες.
Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. 
Παράλληλα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής. Θα ακολουθήσει δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.
Στην πόλη έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν οι επισκέπτες του πατρινού καρναβαλιού, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ καταγράφεται αύξηση της κίνησης κατά 10%, συγκριτικά με πέρυσι. Ήδη στα ξενοδοχεία υπάρχει πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ πολλοί είναι αυτοί που διαμένουν σε ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές.

Read more...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κατρούγκαλου- θεσμών...


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των θεσμών, για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της...
πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Κανένα σημείο σύγκλισης δεν φάνηκε ότι υπάρχει μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης στο μέτωπο των επικουρικών συντάξεων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπ εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση που είχε ο ίδιος, μαζί με τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών, η διάσταση μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα αυτό βρίσκεται στα "άκρα".
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης ότι συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
-Τα ποσοστά αναπλήρωσης (του μισθού από την σύνταξη) για τους ασφαλισμένους που έχουν κλείσει 25 ως 35 χρόνια ασφάλισης.
-Η εθνική σύνταξη την οποία θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι ανάλογα με α ελάχιστα χρόνια ασφάλισης τα οποία έχουν κλείσει (πχ 20, 15 κλπ).
-Οι εκπτώσεις τις οποίες έχει προτείνει η κυβέρνηση για την εισφορά 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών και των αγροτών.
Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο πλευρών, αν και ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση (12:30 μμ αντί για 11:30 πμ), ολοκληρώθηκε μετά από μια μόλις ώρα, δηλαδή στις 13:30 (αντί για τις 14:00).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί συνεχίζουν αν αντιδρούν στο γεγονός ότι το κυβερνητικό προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού προβλέπει αναλογικά χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, για όσους έχουν κλείσει πάνω από 25 έτη ασφάλισης, σε σχέση με εκείνους που έχουν κάτω από 25 χρόνια ασφάλισης.
Επίσης, οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ πρέπει να δίδεται σε όποιον έχει κλείσει 20 χρόνια ασφάλισης και όχι 15, όπως προτείνει δηλαδή το υπουργείο Εργασίας. Εξάλλου δεν φαίνεται να έχει βρεθεί ακόμα κοινός τόπος μεταξύ κυβέρνησης- θεσμών όσον αφορά τον τρόπο επανϋπολογισμού των συντάξεων με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, αλλά και τη χρονική στιγμή κατά την οποία θα ξεκινήσει η μείωση της "προσωπικής διαφοράς".
Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση προτείνει τον επανϋπολογισμό των συντάξεων μέχρι το 2018 και την προσαρμογή τους στα νέα ποσοστά αναπλήρωσης από τα μέσα του ’18 και έπειτα. Αντίθετα, οι θεσμοί φέρονται να πιέζουν για τον άμεσο επανϋπολογισμό των συντάξεων και αν μη τι άλλο, τη σταδιακή προσαρμογή τους στα νέα χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, γεγονός που θα έφερνε άμεσες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.
Όσον αφορά τις εκπτώσεις στην εισφορά 20%, οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος. Τέλος, οι θεσμοί επιμένουν αποκλειστικά στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων και όχι στην αύξηση των εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα των 600 εκατ. ευρώ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης . Κάτι τέτοιο θα έφερνε περικοπή δαπανών 25% για επικουρικές συντάξεις.


Πηγή: capital.gr

Read more...

Σε εξέλιξη η συνάντηση Κατρούγκαλου-θεσμών...


Σε εξέλιξη η συνάντηση Κατρούγκαλου με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό

για το ασφαλιστικό...

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του...
ελληνικού προγράμματος.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Κατρούγκαλος, στην προηγούμενη συνάντηση με τους θεσμούς τέθηκε ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το ασφαλιστικό, που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες: Αρχιτεκτονική του συστήματος -ύψος εθνικής σύνταξης και ποσοστά αναπλήρωσης-, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέες προτάσεις και αλλαγές που κατέθεσε η κυβέρνηση γι' αυτές τις ομάδες, επανυπολογισμός των συντάξεων το 2018 και ο τρόπος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς, καθώς και οι επικουρικές συντάξεις.

Read more...

Tέλος στα διημερεύοντα φαρμακεία...


Tέλος στα  διημερεύοντα φαρμακεία στην Αττική από τον Μάιο

Αλλάζει ο χάρτης των φαρμακείων στην Αττική από τον ερχόμενο Μάιο, μετά την απόφαση του προεδρείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) να σταματήσουν οι...
διημερεύσεις των φαρμακείων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν φαρμακεία που να λειτουργούν συνεχώς από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (διημερεύοντα).

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία με το κλασικό ωράριο (εκείνα που λειτουργούν σε πενθήμερο βάσει του ωραρίου 8πμ – 2μμ και 5μμ-8μμ εκτός απογεύματος Δευτέρας, Τετάρτης) ή από τα φαρμακεία με το διευρυμένο ωράριο ή από εκείνα με το ελεύθερο ωράριο ή από τα διανυκτερεύοντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΦΣΑ, από τα 3.000 φαρμακεία του λεκανοπεδίου σε μηνιαία βάση τα 450 ήταν διημερεύοντα και τα 150 διανυκτερεύοντα. Έχουν δηλωθεί επίσης, 120 φαρμακεία ότι λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (συνήθως με ωράριο 8 πμ έως 11μμ τα οποία όμως μπαίνουν και στο πρόγραμμα εφημεριών)ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των φαρμακείων με ελεύθερο ωράριο, «ακριβώς διότι δεν δηλώνονται οι ώρες λειτουργίες τους και συνεπώς ούτε εγγράφονται σε κάποια κατάσταση των φαρμακευτικών συλλόγων και της περιφέρειας», όπως διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Γιάννης Δαγρές.

Η… Βαβέλ των φαρμακείων είναι μια δύσκολη πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια τόσο για τους φαρμακοποιούς όσο και για τους πολίτες που χρειάζεται να εξυπηρετηθούν.
Σημειώνεται ότι η διημέρευση και η διανυκτέρευση είναι υποχρεωτικές για τους φαρμακοποιούς. Ωστόσο, στην πράξη τα τελευταία χρόνια – και με την λειτουργία ολοένα περισσότερων διευρυμένων που διεκδικούν και μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα των πελατών- τα συνοικιακά και γενικώς τα μικρότερα φαρμακεία ζητούσαν να εξαιρεθούν από τις διημερεύσεις ή τις διανυκτερεύσεις – ο νόμος επιτρέπει την εξαίρεση για συγκεκριμένους λόγους. Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, τουλάχιστον 600 φαρμακεία της Αττικής βρίσκονται πλέον εκτός εφημεριών (διημερεύσεις ή διανυκτερεύσεις).

Αυτή η κατάσταση οδήγησε και το προεδρείο του ΦΣΑ στην απόφαση να σταματήσουν οι διημερεύσεις. Πρακτικά δεν μπορούσε να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τα φαρμακεία που θα πρέπει να μπουν σε διημέρευση, να είναι ανοιχτά δηλαδή από τις 8πμ ως τις 8μμ.
«Η απόφαση να καταργηθούν οι διημερεύσεις ήταν μονόδρομος για να συγκρατήσουμε τις διανυκτερεύσεις και να μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτά φαρμακεία στο πρόγραμμα εφημεριών μας ώστε να γνωρίζει ο πολίτης πού θα απευθυνθεί για να βρει το φάρμακό του» λέει ο κ. Δαγρές.

Η δυσλειτουργία των φαρμακείων και το χάος που επικρατεί στο χώρο αλλά και στους πολίτες έχει τεθεί επανειλημμένα από τον ΦΣΑ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Οι φαρμακοποιοί ζητούν από τους αρμόδιους να ρυθμιστεί το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και να αποσαφηνιστούν οι κανόνες που διέπουν τον κλάδο τους έναντι των πολιτών. 

protothema.gr

Read more...

Πάνω από 1.700 άτομα στον Πειραιά...



Περίπου 1.760 πρόσφυγες βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, και διαμένουν στις πύλες Ε1, Ε2, Ε3, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Στις 7 το πρωί κατέπλευσε το...
επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star 1 με 488 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star Patmos που μεταφέρει 200 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Διαγόρας. Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, μεταφέρει 112 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί στις επόμενες μέρες να αποσυμφορήσει τον Πειραιά και την Ειδομένη, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιφορτισμένοι με το έργο του προσφυγικού.

Read more...

Aποδέκτης του ντοκουμέντου το BBC Βίντεο δείχνει «τούρκους λιμενοφύλακες να χτυπούν μετανάστες» στο Αιγαίο


Βίντεο δείχνει «τούρκους λιμενοφύλακες να χτυπούν μετανάστες» στο Αιγαίο
Στιγμιότυπο από το βίντεο που βρέθηκε στην κατοχή του BBC  
Μυτιλήνη
Πλάνα από ερασιτεχνικό βίντεο που δόθηκε στο βρετανικό BBC δείχνουν φέρεται να δείχνουν άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να χτυπούν με κοντάρια μετανάστες που βρίσκονταν σε φουσκωτό  προσπαθώντας να περάσουν το Αιγαίο.

Μέλος της τουρκικής ακτοφυλακής υποστήριξε πως στόχος ήταν να σταματήσουν το φουσκωτό χωρίς να τραυματίσουν τους επιβαίνοντες - οι οποίοι τελικά έφτασαν στη Λέσβο.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Η καταγγελία έγινε σε εθελοντές στη Λέσβο και το βίντεο δόθηκε στον ανταποκριτή του BBC στο νησί.

Το βίντεο, διάρκειας λίγο παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα, έχει τραβηχτεί από το φουσκωτό των μεταναστών και ξεκινά την ώρα που δύο άνδρες από δεύτερο σκάφος -σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής- χτυπούν με κοντάρια τους επιβαίνοντες. Το φουσκωτό αναπτύσσει ταχύτητα και απομακρύνεται από το σκάφος.

Το BBC αναφέρει ότι το φουσκωτό τελικά έφτασε στη Λέσβο. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής επιβεβαίωσε στη συνέχεια το περιστατικό, λέγοντας ωστόσο ότι σκοπός τους ήταν να σταματήσουν το φουσκωτό «χωρίς να τραυματίσουν τους επιβαίνοντες».

Υποστήριξε πως η προβλεπόμενη διαδικασία είναι να δένονται οι λέμβοι σε σκάφη της τουρκοφυλακής και να οδηγούνται πίσω στις τουρκικές ακτές, όμως το εν λόγω φουσκωτό «δεν σταμάτησε τη μηχανή και συνέχισε στην Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...