Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Βρήκαν τον τάφο της Ρωξάνης...


και του γιου του Αλέξανδρου, στην Αμφίπολη;..

Μιλάνε για τεράστια, χωρίς να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, αρχαιολογική ανακάλυψη. Ο τάφος – που φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις – στην Αμφίπολη, είναι μεγαλύτερος κι από τον βασιλικό τάφο του Φιλίππου, δίπλα.

Η…
ανακοίνωση των αρχαιολόγων, αναμένεται τις επόμενες ημέρες – ίσως και την επόμενη βδομάδα.

Οι πληροφορίες που άρχισαν να διαρρέουν, αναφέρουν ότι πρόκειται, ίσως, για τον τάφο της συζύγου του Αλεξάνδρου, Ρωξάνης και του γιου του Αλέξανδρου ‘Δ, που θανάτωσε ο Κάσσανδρος…

Read more...

Δίδυμο της συμφοράς...



Το δίδυμο Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου δεν τα κάνει μαντάρα μόνο στη διαχείριση της ουκρανικής κρίσης, αλλά συνολικά στα...
ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία, που η περιοχή γύρω από την Ελλάδα φλέγεται.

Πλήρης απουσία ελληνικής διπλωματίας καταγράφεται και στη γειτονική Αλβανία, όπου οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές καθώς ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός φουντώνει με ευθύνη και του Βερολίνου που οργώνει στα Τίρανα αλλά και της Αγκυρας.

Πρόσφατα, θυμίζουμε, η Αλβανία προχώρησε στη συνένωση της Χιμάρας με δήμους που υπονομεύουν το μειονοτικό της χαρακτήρα και απειλούν τον ελληνικό πληθυσμό, την ίδια ώρα που ιδρύθηκε ένας νέος δήμος στα ελληνοαλβανικά σύνορα με την ονομασία «Δήμος Τσαμουριάς». Δυστυχώς, με ευθύνη του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου του, υπουργού των Εξωτερικών, η ρημαγμένη από την κρίση Ελλάδα οδηγείται γοργά στο περιθώριο των διπλωματικών εξελίξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα...

Σ.Κ. - enet.gr

Read more...

Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ Στην κρίση του Άρειου Πάγου οι κατ' οίκον έρευνες της Εφορίας χωρίς εισαγγελέα


Στην κρίση του Άρειου Πάγου οι κατ' οίκον έρευνες της Εφορίας χωρίς εισαγγελέα

Αθήνα
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, με τον κυβερνητικό εταίρο να εκφράζει επιφυλάξεις.

Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) έχει ήδη αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να αποφανθεί, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής διευκρινίζουμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62...


Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62Ποιες κατηγορίες "καίει" το νέο ασφαλιστικό...


Με έντονο άρωμα τρόικας για τον τερματισμό των πρόωρων συντάξεων κάτω των 62 , με ενδεχόμενο κατάργησης ακόμα και της δυνατότητας...
κατοχύρωσης σύνταξης σε χαμηλότερη ηλικία μέσω της αναδρομικής αναγνώρισης πλασματικών ετών, δρομολογείται το νέο ασφαλιστικό που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας με οδηγό τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για τις ενοποιήσεις Ταμείων και τις διαπιστώσεις που κάνει ο Οργανισμός για το καθεστώς συνταξιοδότησης στο προσχέδιο που έχει παραδώσει στον κ. Βρούτση.

Από τις αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί από το υπουργείο Εργασίας και τελούν υπό την τελική έγκριση της τρόικας είναι:

Οι μητέρες που μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για σύνταξη από τα 50 (μειωμένη) στο ΙΚΑ εφόσον πρωτοασφαλίστηκαν πριν από το 1993 και όταν συμπλήρωσαν τις 5.500 ασφάλισης στο ΙΚΑ είχαν και ανήλικο παιδί. Μία ασφαλισμένη δηλαδή που είχε συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ μέχρι το 2010 και είχε ανήλικο παιδί τότε σήμερα μπορεί να βγει στη σύνταξη είτε στα 50 με μειωμένη είτε στα 55 με πλήρη, ανεξάρτητα από το αν έχει ανήλικο παιδί όταν γίνεται 50 ή 55 για να συνταξιοδοτηθεί.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τα πιο χαμηλά όρια συνταξιοδότησης στο ασφαλιστικό σύστημα (πλήρης σύνταξη από τα 50 με ανήλικο τέκνο για τις μητέρες) και μάλιστα μπορούν να τα «κατοχυρώσουν» στα 25 χρόνια της υπηρεσίας
Οι ασφαλισμένοι που κατοχυρώνουν μειωμένη σύνταξη πριν από τα 62 με ευνοϊκές προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες στο Δημόσιο, που αν έχουν 25 χρόνια το 2011 ή το 2012 αποχωρούν με μειωμένη στα 56 και στα 58, ενώ για πλήρη πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 61 και 63 αντίστοιχα.

Οι απασχολούμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, για τους οποίους το ΚΕΠΕ αναφέρει ότι αποτελούν σχεδόν το 17% των νέων συντάξεων που απονέμει το ΙΚΑ

Τέλος, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος, οι δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης όπου και εκεί το ΚΕΠΕ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που επιτρέπουν την έξοδο χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς...

Read more...

Η ώρα της διαγραφής...


Η ώρα της διαγραφής για 180.000 αιώνιους φοιτητές από ΑΕΙ και ΤΕΙΣτις 31 Αυγούστου οι περίπου 180.000 αιώνιοι φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διαγραφούν από τα μητρώα των ιδρυμάτων. Οπως ανακοίνωσε και  ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος το...
υπουργείο είναι σε συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε την 1η/9/2014 αυτή η κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν.

«Κίνητρό μας δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των ΑΕΙ και των ΤΕΙ»...
iefimerida.gr

Read more...

Έρχονται διώξεις για το 2004...


Δέκα χρόνια μετά τους «χρυσούς» Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έρχονται οι πρώτες διώξεις από τη Δικαιοσύνη γι’ αυτούς που έστησαν το απίστευτο πάρτι της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες της Realnews, η προκαταρκτική έρευνα, την οποία διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, για την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων ολοκληρώθηκε.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν λάβει, μάλιστα, το «πράσινο φως» από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ραΐκου, που επόπτευε την έρευνα, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις σε σχέση με όσους ευθύνονται για την εγκατάλειψη των χρυσοπληρωμένων εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η Ελ. Ραΐκου επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις αρχές Ιουνίου, συμφωνώντας με τις πράξεις των εισαγγελέων Μπουγιούκου - Σίσκου, οι οποίοι, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, εξέτασαν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τους υπεύθυνους της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα από το 2009 και έπειτα.

Πρόκειται για εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τη μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατασκευές που κόστισαν στους Ελληνες φορολογούμενους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και σήμερα οι περισσότερες εξ αυτών έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται και εκ του αποτελέσματος πως δεν μερίμνησε -ως όφειλε- για τη μεταολυμπιακή χρήση τους.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ...


Read more...

Επίθεση Παναγιωτακόπουλου στους "καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη"...


Επίθεση Παναγιωτακόπουλου στους «καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη»Ξεσπάθωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας για μια ακόμη φορά κατά του κόμματος Βενιζέλου. Με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

Συνοδοιπόρος το...
ΠΑΣΟΚ στη "μεγάλη προσπάθεια" σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη! Πόσο περήφανοι αλήθεια νοιώθουν οι καταληψίες της Χαριλάου Τρικούπη για τα εύσημα του γνωστού ακροδεξιού; Πόσο ικανοποιημένοι νοιώθουν για την κατάντια τους;
panagiotakopoulos

Καταληψίες ξε-καταληψίες, αυτοί είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα Γιώργο Παναγιωτακόπουλε… Τώρα εσύ φωνάζεις για να σώσεις την ιστορία, αλλά… δεν σώζεται τίποτα...
πηγή tribune.gr

Read more...

Να ελεγχθεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...


elta2Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα ΕΛΤΑ, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν έλεγχο νομιμότητας πράξεων της διοίκησης.


Να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα που...
αφορούν όλους τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις έργων των ΕΛΤΑ σε ιδιώτες τον τελευταίο χρόνο, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά, ζητούν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδη, επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι «την ώρα που τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν, η διοίκηση των ΕΛΤΑ μοιράζει υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες εργολάβους, καθώς με πρόσχημα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, επιχειρεί να καθιερώσει τη συμμετοχή των εργολάβων σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του».

Οι βουλευτές επικαλούνται ανακοίνωση- καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΚ- ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση των ΕΛΤΑ προκήρυξε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς στις 7 Αυγούστου, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίου ευρώ, για την επιλογή αναδόχων εργολάβων, οι οποίοι θα φέρουν στα ΕΛΤΑ δικό τους προσωπικό προκειμένου να εκτελεί έργο διαλογής, διανομής και θυρίδας συναλλαγής. Ακόμη, αναφέρεται ότι με απόφαση του συμβουλίου διεύθυνσης ανατέθηκε ύστερα από διαπραγμάτευση σε εργολάβο, με τον οποίο υπήρχε συνεργασία μέχρι σήμερα, το έργο «υποστήριξης και επέκτασης Track & trace» σε μονάδες διανομής, κέντρα διαλογής και ταχυδρομικά καταστήματα, συνολικού προϋπολογισμού 474.751.000 ευρώ.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση ενός προσχεδιασμένου κατακερματισμού του ταχυδρομικού έργου και την εκχώρησή του στους ιδιώτες» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούνται καταγγελίες εργαζομένων ότι «ειδικοί στα ρουσφέτια έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαμορφώσουν τις λίστες με τους υποψηφίους για πρόσληψη.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που απευθύνουν στον υπουργό Υποδομών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί η διοίκηση των ΕΛΤΑ συνεχίζει τον τεμαχισμό και την εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και ανταγωνιστών του Οργανισμού, πώς θα διασφαλιστεί το απόρρητο της αλληλογραφίας, εάν θα γίνει έλεγχος νομιμότητας των ενεργειών της διοίκησης των ΕΛΤΑ και εάν θα αποδώσει το Δημόσιο τις οφειλές του, ύψους 40 εκατ. ευρώ, προς τα ΕΛΤΑ...
matrix24.gr

Read more...

Γνωμοδότηση του ΝΣΚ Έρευνες κατ' οίκον από την Εφορία χωρίς την παρουσία εισαγγελέα


Έρευνες κατ' οίκον από την Εφορία χωρίς την παρουσία εισαγγελέα
  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
«Φοροεπιδρομή» στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ (IRS).

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, το «πράσινο φως» για την είσοδο της Εφορίας σε κατοικίες ή την επαγγελματική έδρα, όχι μόνο για να ελέγξουν φορολογικά όταν έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά και για να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά αντικείμενα για την είσπραξη οφειλομένων, άναψε γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η απόφαση από το Νομικό Συμβούλιο ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων).

«Κεραυνό» χαρακτήρισε τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).
«Η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΝΣΚ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φορολογικά όργανα, χωρίς την εγγύηση της παρουσίας εισαγγελέα, θα μπορούν να κάνουν 'φύλλο και φτερό' και τους χώρους των σπιτιών. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές μόνο πονοκέφαλο και περαιτέρω αγωνία προκαλούν σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λύνουν το πρόβλημα της μαύρης τρύπας των φορολογικών εσόδων» δήλωσε υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύσκεψη των παραγωγών στην Ημαθία Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι νταλίκες με τα αγροτικά προϊόντα



Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι νταλίκες με τα αγροτικά προϊόντα
Το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εξαγωγέων   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Το δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει οι νταλίκες των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, καθώς μετά το εμπάργκο που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, δεν κατάφεραν να μπουν στη Ρωσία.

«Μόνο από το τελωνείο της Βέροιας αναχώρησαν τις τελευταίες ημέρες 70 φορτηγά με κατεύθυνση τη Ρωσία, χωρητικότητας περίπου 20 τόνων έκαστο. Ήδη, προχτές επέστρεψε ένα και χτες άλλα δύο, τα οποία όμως είχαν φτάσει μόνο μέχρι τη Ρουμανία. Για όσα φορτηγά δεν πρόλαβαν να βγουν εκτός των συνόρων της ΕΕ, η επιστροφή είναι ευκολότερη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης.
Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τα φορτία που βρίσκονται στα όρια της ρωσικής επικράτειας. Εκεί, την κατάσταση περιπλέκουν οι τελωνειακές διαδικασίες για την επανεισαγωγή των φρούτων στην ΕΕ, αλλά και οι μεγάλες αποστάσεις. Κάποια από αυτά τα φορτία «βρίσκονται ήδη δέκα ημέρες στον δρόμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για ένα ευπαθές προϊόν, το οποίο συν τοις άλλοις σε μεγάλο μέρος της διαδρομής μεταφέρεται σε κακούς δρόμους με πολλούς κραδασμούς. Αύριο εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν και αυτά τα φορτηγά» πρόσθεσε.
Μεγάλες ποσότητες φρούτων έφυγαν προς εξαγωγή στη Ρωσία και από το τελωνείο της Σκύδρας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το τελωνείο Σκύδρας έχουν αναχωρήσει (από την 1η Αυγούστου) άλλα 50 φορτία.
Οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, οι αποζημιώσεις των παραγωγών, αλλά και η απόσυρση, απογραφή και καταστροφή της παραγωγής ως μόνη διέξοδος, θα συζητηθούν στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκαλεί σήμερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας με τους εξαγωγείς των νομών Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Κιλκίς.
Τα αποτελέσματα της σύσκεψης επρόκειτο να τεθούν υπόψιν του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιου Καρασμάνη, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιείτο στο υπουργείο, στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, πάντως, η σύσκεψη αναβλήθηκε και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας θα συζητήσουν τις συνέπειες της κρίσης, ενώ μια ειδική ομάδα θα εξετάσει τις δυνητικές συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο και θα προτείνει λύσεις.

Το ενδεχόμενο αποζημιώσεων για τις χώρες που έχουν πληγεί κερδίζει έδαφος, αφού και μεγάλες οικονομίες της ΕΕ βασίζουν ένα μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών τους στη ρωσική αγορά.

Βούλτεψη: Πλήρης αποζημίωση των αγροτών

Τη διαβεβαίωση ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν πλήρως, είτε από την ελληνική πλευρά είτε από την ΕΕ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η κ. Βούλτεψη έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες.

Η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κρίση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσία θα εξομαλυνθεί σύντομα.

Διαβεβαιώσεις από το ΥΠΕΞ
Οι έλληνες παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της πολιτείας, δεσμεύτηκε η κυβέρνηση διά του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στις εισαγωγές προϊόντων.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο παραγωγοί της Ημαθίας και της Κοζάνης ζήτησαν την άμεση απογραφή, απόσυρση και καταστροφή των φρούτων, ιδίως ροδάκινων, που μένουν στα αζήτητα λόγω του εμπάργκο, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι σε στενή συνεχή συνεργασία με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε:

Πρώτον, η επίπτωση του ρωσικού εμπάργκο (το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί) για τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, να είναι η μικρότερη δυνατή, σε συνέχεια επαφών που είχαν γίνει και πριν την αναγγελία του.

Δεύτερον, να λειτουργήσουν άμεσα μηχανισμοί που θα αναπληρώνουν τις τυχόν απώλειες Ελλήνων παραγωγών μέσω της διάθεσης των προϊόντων στην εσωτερική κατανάλωση ή σε άλλους εξαγωγικούς προορισμούς.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Υπεγράφησαν δύο συμβάσεις Στην εσωτερική αγορά της ΕΕ προωθούνται ελληνικά αγροτικά προϊόντα


Στην εσωτερική αγορά της ΕΕ προωθούνται ελληνικά αγροτικά προϊόντα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Δύο συμβάσεις που αφορούν σε δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας σημαντικών προϊόντων της xώρας, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.
Η πρώτη σύμβαση αφορά στην προώθηση των εξαγωγών φρέσκων φρούτων (ροδάκινα και πορτοκάλια) προς Σουηδία, Φιλανδία, Δανία και Ουγγαρία, με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη αφορά στην προώθηση των προϊόντων λάδι ΠΓΕ Θάσου, ελιά θρούμπα ΠΟΠ Θάσου, ξινόμαυρο ΠΟΠ Νάουσας, κασέρι ΠΟΠ, λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ και φγέτα ΠΟΠ στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και συγκεκριμένα στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.
Οι εν λόγω δράσεις συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από την ΕΕ, 20% από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 30% από τους συμβαλλόμενους φορείς.
«Η πρόσφατη περιπέτεια της χώρας, της ΕΕ και του δυτικού κόσμου στο σύνολό του» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, «με τον αποκλεισμό των αγροτικών μας προϊόντων από τη ρωσική αγορά, καταδεικνύει τη σημασία δράσεων εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων μας, τόσο στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά, όσο και στις αγορές τρίτων χωρών».
Το υπουργείο, όπως πρόσθεσε, έχει θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών του, τόσο στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, όσο και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 ταυτόχρονα με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προώθηση των υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στις μεγάλες διεθνείς αγορές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ Σύλληψη 42χρονου για χρέη-μαμούθ στο Δημόσιο


Σύλληψη 42χρονου για χρέη-μαμούθ στο Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ είναι οι οφειλές προς το Δημόσιο ενός 42χρονου, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς στη Λάρισα.

Ο 42χρονος, ελεύθερος επαγγελματίας, συνελήφθη διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους 5.252.285,78 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διακοπές 5 αστέρων με τα χρήματα των ΕΛΤΑ ...



Καταπέλτης για υψηλόβαθμα στελέχη των συνδικαλιστών είναι το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο αποκαλύπτει ότι έκαναν διακοπές πολλών αστέρων στο...
πλαίσιο της δράσης τους.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" γεμάτη με υπερπολυτελή καταλύματα είναι η λίστα των ξενοδοχείων που επελέγησαν για να κάνουν τις διακοπές τους τα μέλη της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Διακοπών

Για το έτος 2008 η συνδικαλιστική οργάνωση των ΕΛΤΑ έκανε κρατήσεις 823 λουξ δωματίων σε 9 παραθεριστικά μέρη. Το κόστος ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσει κυμάνθηκε από 500 μέχρι και 826 ευρώ.

Την επόμενη χρονιά (2009), τα δωμάτια αυξήθηκαν και έφτασαν τα 969, ενώ προστέθηκαν και νέοι τουριστικοί προορισμοί.

Ωστόσο, η λίστα των ξενοδοχείων που επελέγησαν για να κάνουν τις διακοπές τους τα μέλη της Ποστ είναι γεμάτη με λουσάτα ξενοδοχεία. Σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκιδικής έγιναν κρατήσει για 277 δωμάτια με κόστος από 630 μέχρι και 910 ευρώ ανά δίκλινο με ημιδιατροφή και για 7 διανυκτερεύσεις.

Στα Σύβοτα έγιναν 43 κρατήσει με Κόστος 826 ευρώ το δωμάτιο και για ίδιον αριθμό διανυκτερεύσεων. Στα Χανιά το κόστος ανά δίκλινο ήταν 770 ευρώ και έγιναν κρατήσει για συνολικά 220 δωμάτια.

Στο πόρτο χέλι είχε γίνει κράτηση για 110 μέλη της ΠΟΣΤ με κόστος 756 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Τότε είχαν αποκαλυφθεί παράνομες χρηματοδοτήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ προς την Ομοσπονδία, ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το πόρισμα Ρακιντζή κατέγραψε παράνομες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ που δίνονταν από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών τη δεκαετία 1999 2009 για συνέδρια, διακοπές και διαμονές σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Read more...

«Δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες» Επιμένει το υπουργείο στη διαγραφή 180.000 «αιώνιων» φοιτητών


Επιμένει το υπουργείο στη διαγραφή 180.000 «αιώνιων» φοιτητών
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε αυτή η κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε νέα ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν οι περίπου 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».

«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους 'λιμνάζοντες' φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι 'λιμνάζοντες' θα διαγραφούν.

» Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν.

» Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι το κίνητρο «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

» Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ανάγκη αλλά θεωρούν πως θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες για να εξακριβώσουν την ακρίβεια των λόγων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παραμένει στα ηνία Πρόεδρος από τον πρώτο γύρο ο «σουλτάνος» Ερντογάν


Πρόεδρος από τον πρώτο γύρο ο «σουλτάνος» Ερντογάν
Ο Ερντογάν μπροστά από ποτρέτο του στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Από νωρίς αναρτήθηκε πανό με σύνθημα «Η Τουρκία νίκησε»   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αγκυρα, Τουρκία
Κυρίαρχος στην πολιτική ζωή της Τουρκίας θα παραμείνει για τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και την εκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο Ερντογάν είναι ο νικητής. «Τα προσωρινά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Ερντογάν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σαντί Γκιουβέν.

«Έχουμε συγκεντρώσει περισσότερο από των 99% των ψήφων. Αύριο (Δευτέρα) θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, με καταμετρημένο το 96% των ψηφοδελτίων, ο Ερντογάν συγκέντρωσε πάνω από 52% των ψήφων των πολιτών, οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά να αναδείξουν άμεσα τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, σε μεγάλη απόσταση από τους δύο αντιπάλους του της αντιπολίτευσης.

Ο κοινός υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης, ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, 70 ετών, γνωστός ιστορικός ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ηγεσία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, συγκέντρωσε περίπου 38% των ψήφων, ενώ ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συγκέντρωσε λίγο πάνω από 9%.

Ο Ερντογάν, το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία μετακινούμενος στην προεδρία, τις εξουσίες της οποίας θέλει να ενισχύσει διαμέσου μιας αναθεώρησης του τουρκικού Συντάγματος.

Ο Ιχσάνογλου κατήγγειλε μια «προεκλογική εκστρατεία άδικη και δυσανάλογη» από μέρους του αντιπάλου του, αλλά δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τη «σιωπηλή πλειοψηφία», όπως έλπιζε. Λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ των εκλογών συνεχάρη των Ερντογάν για τη νίκη του.

Ο Ντεμιρτάς, ένας φωτογενής δικηγόρος 41 ετών, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει παρά μόνον ένα μέρος των ψήφων των Κούρδων.

Αντίθετα, ο Ερντογάν κατάφερε να κινητοποιήσει την δική του εκλογική βάση, και να θριαμβεύσει έπειτα από μια πολύ δύσκολη περίοδο για την παράταξή του, που άρχισε με τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 2013, για να συνεχιστεί με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για σκάνδαλα διαφθοράς και τη σύγκρουσή του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι πιστοί οπαδοί του λατρεύουν τον άλλοτε δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης όσο οι επικριτές του τον απεχθάνονται και τον κατηγορούν για εκτροπή στον αυταρχισμό.

Ο 60χρονος ισχυρός άνδρας της Τουρκίας, που ονειρευόταν άλλοτε μια καριέρα στο ποδόσφαιρο, απέδειξε πως παραμένει ο κυρίαρχος, όσο και εάν αμφισβητείται, στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Οι πολιτικές χειρονομίες του, όπως το γεγονός ότι είπε πως θα πάει να προσευχηθεί στο τέμενος Εγιούπ Σουλτάν εάν εκλεγεί -εκεί όπου πήγαιναν οι Σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας-, ικανοποιούν τους υποστηρικτές του, αλλά εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους αντιπάλους του.

Ο ίδιος έγινε όλο και πιο εριστικός το διάστημα των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων και των σκανδάλων, καταγγέλλοντας τους διαδηλωτές ως «πλιατσικολόγους» και «τρομοκράτες», υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς οφείλονταν σε μια «συνωμοσία» των οπαδών του Χιζμέτ και καταφερόμενος εναντίον των «κατευθυνόμενων» μέσων ενημέρωσης.

«Σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα, η προσωπολατρεία του Ερντογάν αποτελεί μια απειλή για την δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη στην Τουρκία», εκτίμησε ο δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ.

«Έχω σχεδόν πάθει κατάθλιψη. Ανησυχώ για τη χώρα μου, διότι νοιώθω όλο και περισσότερο σαν ξένος εδώ. Ο πρωθυπουργός μιλάει για μια Τουρκία που δεν αναγνωρίζω», σχολίασε ένας 43χρονος εργαζόμενος σε μια εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...