Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αμφισβητεί ο Γ.Καρατζαφέρης τη θέση Βενιζέλου για έξοδο από το Μνημόνιο το 2015

«Ας μιλήσουν Παπαδήμος-Προβόπουλος»


Μετά τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε στην Πάτρα
Μετά τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε στην Πάτρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Πάτρα
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος οφείλουν να διευκρινίσουν αν είναι δυνατόν να βγούμε από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τη σχετική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε επίσης τον κ.Σαμαρά ότι φοβάται να προσέλθει στο ντιμπέιτ και υποστήριξε εμμέσως ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το Μνημόνιο το 2015, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Περιμένω δήλωση από τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Προβόπουλο ότι σε 3 χρόνια πράγματι θα βγούμε από Μνημόνιο. Διαφορετικά εάν σιωπήσουν είναι συνένοχοι» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την Πάτρα, την οποία επισκέφθηκε μετά τα Ιωάννινα και το Αγρίνιο.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στο θέμα του ντιμπέιτ, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι φοβάται να αντιπαρατεθεί δημόσια:

Στο Αγρίνιο και την Πάτρα περιόδευσε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Διερωτώμαι πώς, αν κάποιος φοβάται να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ;» είπε.

Επανέλαβε, δε, την πρότασή του για τηλεοπτική αντιπαράθεση «μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας, επειδή ο λαός πρέπει να ενημερωθεί για κάποια πράγματα καίρια» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για σύμπτυξη μεσογειακού μετώπου του ευρωπαϊκού νότου έναντι του βορρά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με μικρομεριδιούχους της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και άκουσε τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε το Αγρίνιο και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πολιτική ηθική.

«Δεν βρίσκω πολιτική ηθική στον κ. Σαμαρά. Δεν έχει την απαιτούμενη μπέσα. Μου κάνει εντύπωση η επιβράβευση του κου Σιμπιλίδη» είπε και πρόσθεσε:

«Έριξε μια κυβέρνηση, δικιά μας κυβέρνηση τότε, και ο κ. Συμπιλίδης επιβραβεύτηκε με το να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ! Ένας γέρος 85 ετών μου είπε το εξής: "Εμένα ξέρετε τι μου θυμίζει κ. Πρόεδρε; Να μην σκοτωνόταν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες και να έδινε τα εύσημα στον Εφιάλτη". Αυτό ακριβώς. Αυτή η έλλειψη πολιτικής ηθικής που με ενοχλεί. Και επειδή ο ίδιος υπήρξε προδότης, ήθελε και αρέσκεται στις προδοσίες».

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας την επόμενη των εκλογών, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο πρωθυπουργός της επόμενης ημέρας θα πρέπει να είναι γνωστός στην Ευρώπη και να ξέρει και ο ίδιος την Ευρώπη, καθώς και να ξέρει και να γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και πως λειτουργεί η Ευρώπη.

Είπε ότι πρέπει επίσης να έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα έχει το ανάστημα να πει όχι. Περιέγραψε μάλιστα τι συνέβη όταν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, η κ. Μέρκελ, η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Τόμσεν, ο κ. Ρεν και ο κ. Ντράγκι του ζητούσαν να υπογράψει.

«Είχα τα ψυχικά αποθέματα να πω "Όχι! Δεν υπογράφω! Δεν υπογράφω γιατί δεν το πιστεύω". Δεν υπογράφω γιατί δεν θέλω να γίνει δικτατορία. Δεν μπορώ να υπογράψω εγώ για να γίνει μία δικτατορία στην πατρίδα μου. Γιατί δικτατορία έχουμε σήμερα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καστανίδης: "Τώρα είναι η ώρα..."


Στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ διακηρύσσει ότι η Ευρώπη πρέπει να τερματίσει τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας και να επιλέξει την αναπτυξιακή οδό. Στην Ελλάδα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το δεύτερο μνημόνιο, μνημόνιο που οδηγεί τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνία σε ισοπέδωση.
Στην Ολλανδία η συντηρητική κυβέρνηση έπεσε, μόλις ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος στη χώρα αυτή. Η Ιρλανδία αμφισβητεί ανοιχτά την εφαρμογή της σιδηράς γερμανικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, διεξάγοντας δημοψήφισμα για να εκφραστεί κυρίαρχα ο ιρλανδικός λαός.
Την ίδια ώρα που στην Ευρώπη κάτι άρχισε να κινείται, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος σχεδιάζουν κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσουν την εφαρμογή μιας πολιτικής που εξασφαλίζει τους δανειστές, υπηρετεί τις αγορές, εξαφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευτελίζει όλες τις αξίες των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιακών στοιχείων της χώρας.
Οι δανειστές μας γυρίζουν στην προδικτατορική περίοδο, υποδεικνύοντας ωμά στον ελληνικό λαό ποια κόμματα να ψηφίσει. Ο Ράιχενμπαχ δηλώνει κυνικά ότι επενδύσεις στην Ελλάδα θα γίνουν, όταν οι τιμές πέσουν στο κατώτατο δυνατό επίπεδο, για να εξαγοράσουν ό,τι θέλουν οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτές.
Θα αποδεχθεί ο ελληνικός λαός την προσβολή- Θα δεχθεί νέα ταπείνωση και εκβιασμό-
Θέλουμε την ατομική και συλλογική αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε ορθή ζωή και όχι σκυφτή. Θέλουμε τη δημιουργία και όχι το φόβο, την ανέχεια και το περιθώριο.
Τώρα είναι η ώρα, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, να δώσει ο ελληνικός λαός δύναμη σε υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, να περιβάλει με την εμπιστοσύνη του την Κοινωνική Συμφωνία, ώστε σε συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, που κερδίζουν έδαφος, να δώσουμε διαφορετική τροχιά στην πορεία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να προχωρήσουμε στο δρόμο της προόδου και της δικαιοσύνης, στο δρόμο της δημοκρατίας, που υπερνικά τις αχαλίνωτες αγορές.

Read more...

Τι λέει ο Παπαδήμος για τις αποδοχές του

Απάντηση δίνει ο Λουκάς Παπαδήμος σε σημερινό δημοσίευμα, σχετικά με τις αποδοχές του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Παπαδήμος εισέπραξε ως αντιπρόεδρος ης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ποσό των 2.238.484 ευρώ και πλήρωσε φόρο, μόλις 511 ευρώ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λουκά Παπαδήμου:

''Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα και για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνεται ότι:
Είναι απολύτως ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι γνωστό επίσης ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση.''

Read more...

Ομιλία Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στη Νέα Σμύρνη


Η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη μίλησε το πρωί σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ στη Νέα Σμύρνη.
Η κα. Κατσέλη εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη, ώστε, με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει «ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει».
Επιδίωξη της «Κοινωνικής Συμφωνίας», επεσήμανε η κα. Κατσέλη, είναι «να ανασυγκροτηθεί η προοδευτική παράταξη», ώστε «να προταχθούν προτάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση απέναντι στο Μνημόνιο της λιτότητας και της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας». Η «μάχη είναι πολιτική», τόνισε η κα. Κατσέλη, είναι «μάχη ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα και τη διαπλοκή που φοβούνται την ανεξάρτητη φωνής της Κοινωνικής Συμφωνίας».
Κατά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας άσκησε, επίσης, σκληρή κριτική στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί, μία βδομάδα πριν τις εκλογές, να παραπλανήσει τους πολίτες. «Άλλος είναι ο κ. Βενιζέλος που λίγους μήνες πριν υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο, και άλλος ο κ. Βενιζέλος που δίνει σήμερα υποσχέσεις στους πολίτες;», τόνισε η κα. Κατσέλη, και εξέθεσε τα 5 ψέματα που ο κ. Βενιζέλος είπε στη χθεσινή του ομιλία.
Πρώτο ψέμα, η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Η κα. Κατσέλη τόνισε ότι η υπόσχεση αυτή αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο, με το οποίο τον Ιούλιο έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, ενώ δεν  αποκλείεται να ξανανοίξει το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Ψέμα δεύτερο, η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας.. Η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι ενώ η ίδια από τις αρχές του 2010, πριν ακόμα υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τώρα ν’ αντιγράψει την πρόταση που η ίδια τότε είχε εκθέσει και σήμερα αποτελεί βασική επιλογή της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Η κα. Κατσέλη χαρακτήρισε ως πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση του κ. Βενιζέλου, και αναρωτήθηκε, εάν πραγματικά την πιστεύει, γιατί δεν την έκανε πράξη τους 10 μήνες που ήταν Υπουργός Οικονομικών και είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.  
Ψέμα τρίτο, οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων. «Ο κ. Βενιζέλος», τόνισε η κα Κατσέλη, «οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες», συρόμενη ουσιαστικά από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας. Η κα Κατσέλη, επεσήμανε, επίσης, ότι για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την πρακτική αντιγραφής των θέσεων της «Κοινωνικής Συμφωνίας», καθώς οι βουλευτές που την απαρτίζουν είχαν πρώτοι καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή ήδη από τον Μάρτιο του 2012.
Ψέμα τέταρτο, το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα. Η κα Κατσέλη χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου. «Αποτελεί, άραγε, επίτευγμα η εξαθλίωση των πολιτών, η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων;», αναρωτήθηκε η κα Κατσέλη, καλώντας τον κ. Βενιζέλο πάψει να εμπαίζει τους πολίτες.
Ψέμα πέμπτο, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ – Σαρκοζί. Η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο, όπως τόνισε, με την «βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί.»
Κατά το τέλος της ομιλίας της, η κα Κατσέλη, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μαζί τη μάχη τις επόμενες ημέρες, ώστε η «Κοινωνική Συμφωνία» μπει στη Βουλή, ως μια ισχυρή φωνή που θα εργαστεί για ν’ ανατρέψει τον αδιέξοδο και επικίνδυνο δρόμο που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν προδιαγράψει για τη χώρα. 

Read more...

Βενιζέλος: Οι Έλληνες πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μια γενιάς

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ



Βενιζέλος: Οι Έλληνες πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μια γενιάς
Την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην προεκλογική του ομιλία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας σκληρή κριτική κατά του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

«Έλληνα πολίτη κρατάς στα χέρια σου το μέλλον μιας γενιάς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «για να βγούμε από την κρίση πρέπει η χώρα να ξημερώσει όρθια την επομένη των εκλογών».

«Τώρα κοιτάμε προς την έξοδο από την κρίση, την αποκατάσταση της περηφάνιας, της αξιοπιστίας της χώρας μας» είπε.

«Αν δεν σηκώναμε το βάρος μόνοι μας, πολλοί τζάμπα μάγκες της πολιτικής δεν θα είχαν τώρα τι να πούνε. Με κυνισμό μας ρωτούσαν αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ. Έπρεπε να αντισταθώ στις πιέσεις για την εξουδετέρωση της Ελλάδας. Πώς να εξηγήσεις στον άνεργο ότι αν δεν είχαμε λάβει μέτρα θα είχαμε 2 εκατ. ανέργους σήμερα; Όποίος νομίζει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα να πάει να το κάνει να δει πως είναι» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ αναφέροντας ότι «ο κ. Σαμαράς κρυβόταν πίσω μας την ώρα της σκληρής διαπραγμάτευσης. Ο κ. Σαμαράς ούτε στο debate αλλά ούτε και στη Βουλή ήρθε σε διάλογο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει διερευνητική εντολή. Η απλά κάνει εμπόριο ψευδαισθησεων. Τώρα και ο κ. Τσίπρας θέλει να γίνει Πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι την διερευνητική εντολή την κάνω ότι θέλω, την παίρνω και φεύγω!  Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι την διερευνητική εντολή την κάνω ότι θέλω, την παίρνω και φεύγω! Η λογική όμως και η αλήθεια θα επικρατήσειhttp://newpost.gr

Read more...

Ψήφο για «ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου» ζητά η Λ.Κατσέλη

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ


Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν δική της, παλαιότερη πρόταση.
Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν δική της, παλαιότερη πρόταση.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την πεποίθηση ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές και θα βάλει, με την είσοδό της στη Βουλή, ένα «ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας την Κυριακή στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ της Νέας Σμύρνης.

Με αφορμή το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατσέλη κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες».

Η υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, «αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο» είπε.

Δήλωσε επίσης ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης αποτελεί «αντιγραφή» δικής της πρότασης, την οποία η ίδια, όπως είπε, είχε εκθέσει στην κυβέρνηση πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του κ. Βενιζέλου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες».

Ακόμη, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο με την βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Τα πέντε ψέματα του κ.Βενιζέλου"



Με σκληρά λόγια για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο μίλησε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε συγκέντρωση στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ στη Νέα Σμύρνη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί, μία βδομάδα πριν τις εκλογές, να παραπλανήσει τους πολίτες.
Η κα. Κατσέλη αναφέρθηκε σε πέντε "ψέματα" του κ. Βενιζέλου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ:
"Πρώτο ψέμα, η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
"Ψέμα δεύτερο, η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης για την στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας", είπε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, χαρακτήριζοντας πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση του κ. Βενιζέλου. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, εάν πραγματικά την πιστεύει, γιατί δεν την έκανε πράξη τους 10 μήνες που ήταν Υπουργός Οικονομικών και είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
"Ψέμα τρίτο, οι δεσμεύσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων". "Ο κ. Βενιζέλος", επισήμανε η κα. Κατσέλη "οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες", συρόμενη ουσιαστικά, όπως ανέφερε, από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας.
"Ψέμα τέταρτο, το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους ψηφοφόρους να τον υποστηρίξουν για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός και να ολοκληρωθεί αυτό το επίτευγμα". Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του κ. Βενιζέλου.
"Ψέμα πέμπτο, η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του Γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ και Σαρκοζί", είπε η  κα. Κατσέλη, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι ταυτισμένο με την "βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί".
Τέλος, η κ. Κατσέλη εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η "Κοινωνική Συμφωνία" θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές της 6ης του Μάη, ώστε, με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει "ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει".enikos.gr

Read more...

Τα παιδιά του Διαμαντίδη αγόρασαν εξοχικά με μισθό 700 €

Προκλητική αγορά την εποχή της κρίσης



 
 
Νέα ερωτήματα προκύπτουν για την αγορά τεσσάρων διαμερισμάτων αντικειμενικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Σαρωνίδας, σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, από τη μεριά της οικογένειας του πρώην υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου βουλευτή στη Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Διαμαντίδη, που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την προηγούμενη εβδομάδα.

αι αυτό διότι, όπως σήμερα παρουσιάζουμε, συνολικά η οικογένεια του γνωστού πολιτικού δεν διαθέτει άλλα αξιόλογα εισοδήματα που να δικαιολογούν αυτές τις αγορές. Για την ακρίβεια, αποκαλύπτουμε πως τα τρία παιδιά του κ. Διαμαντίδη διαθέτουν ελάχιστους πόρους από την εργασία τους, σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις, με αποτέλεσμα η δαπανηρή για την περίοδο που διανύουμε αγορά να μη δικαιολογείται και να αφήνει εκτεθειμένο τον βουλευτή.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε αγορά εκ μέρους της γυναίκας του μόνο ενός διαμερίσματος, ενώ τα άλλα τρία αγοράστηκαν -σύμφωνα πάντα με το εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- από τα τρία παιδιά του. Ο κ. Διαμαντίδης αποσαφηνίζει πως «τα παιδιά μου, με δικούς τους πόρους και δάνειο από την ίδια τράπεζα, αγόρασαν από ένα διαμέρισμα». Μάλιστα σε παράλληλη ανακοίνωσή του στο Διαδίκτυο υπογράμμισε για τις συγκεκριμένες αγορές: «Τα παιδιά μου, απόφοιτοι οικονομικών και νομικών σχολών των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθηνών, και με εξειδίκευση στο ναυτιλιακό δίκαιο, δραστηριοποιούνται εδώ και επτά χρόνια στον ναυτιλιακό τομέα με ικανοποιητικό κύκλο εργασιών».

Ωστόσο, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει, και αυτό διότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος των τριών υιών Διαμαντίδη δείχνουν πως ουσιαστικά υπαμείβονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε τόσο μεγάλες αγορές με ρευστό (έδωσαν 460.000 ευρώ για προκαταβολές), ούτε φυσικά να δανειστούν 860.000 ευρώ από την Εμπορική Τράπεζα με αυτά τα εισοδήματα, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν καν τις δόσεις των δανείων. Ειδικότερα, ο 21χρονος Κωνσταντίνος Διαμαντίδης στο οικονομικό έτος 2011 δηλώνει ως φορολογητέο εισόδημα μόλις 3.000 ευρώ! Οντας τόσο νέος και με τόσο πενιχρά οικονομικά είναι λογικό ερώτημα το πώς μπόρεσε να δώσει ρευστό για φόρους ύψους 25.000 ευρώ και να πάρει δάνειο 259.000 ευρώ. Ο 29χρονος υιός του υπουργού Δημήτρης Διαμαντίδης, ναυλομεσίτης με δραστηριότητα κατά το παρελθόν στην εταιρεία Τσάκου, το 2011 δήλωσε φορολογητέο εισόδημα 3.000 ευρώ. Το 2010 το εισόδημά του έφτασε στις 5.528,81 ευρώ. Κοινό με τον αδελφό του το ερώτημα πώς με τόσο μικρή δήλωση κατόρθωσε και αγόρασε ακίνητο 82 τ.μ. με ημιυπαίθριο 13,40 τ.μ. πληρώνοντας για φόρο 26.574 ευρώ και εξασφαλίζοντας δάνειο 262.000 ευρώ;

Read more...

Πυρά Σαμαρά κατά πάντων

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στρεφόμενος κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
"Ακόμα και ο κ. Σημίτης αναγνώρισε δημόσια, ότι το Μνημόνιο του 2010 δεν μπορούσε να επιτύχει,
ακόμα και σε μια χώρα πολύ πιο ισχυρή από την Ελλάδα. Μόνο που αυτό η δική μας η παράταξη  το είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή. Ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα. Αλλά προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς. 

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ότι στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ
"Κόμματα που δεν είναι αριστερά,αλλά επίσημα μας είπαν ότι τα βρήκαν για να κυβερνήσουν με την Αριστερά!  Κόμματα που δεν είναι ΠΑΣΟΚ, Αλλά παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, για να πέσει το ΠΑΣΟΚ στα μαλακά! Για νά ΄χει το ΠΑΣΟΚ πολιτική ασυλία για όσα έκανε. Τσίπρας και Καμμένος μαζί, του δίνουν φιλί ζωής", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για κάποιους που πουλάνε "κούφιο πατρωτισμό":
"Όσοι πουλάνε κούφιο πατριωτισμό χαιρετάνε ναζιστικά, δεν αγαπούν την πατρίδα -'ψαρεύουν στα θολά νερά'! Όσοι φορούν ναζιστικά σύμβολα, όσοι θαυμάζουν τους ναζί, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι πατριώτες. Είναι εχθροί της Πατρίδας!", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.enikos.gr

Read more...

«Παράνομη ενέργεια» κατά τον Μ.Βορίδη η μεταφορά μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Σκληρή απάντηση σε Χρυσοχοΐδη


Οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα την Κυριακή
Οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα την Κυριακή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Παράνομη ενέργεια» και «θεσμική βία» χαρακτηρίζει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης την κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μεταφέρει τους πρώτους μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Μιλώντας σε συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο του Μενιδίου, της περιοχής όπου εκλέγεται, ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε ότι είναι παράνομη η λειτουργία του κέντρου χωρίς τη δική του άδεια.

Τόνισε ότι τα κοντέινερ όπου θα μένουν οι μετανάστες προορίζονται για σεισμοπαθείς και υποστήριξε ότι εγείρονται νομικά ερωτήματα για την υλοποίηση του έργου.

Κατηγόρησε δε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της αστυνομίας εις βάρος συναδέλφου του υπουργού.

Όπως κατήγγειλε, η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στη διευθύντρια της Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, την οποία είχε στείλει ο ίδιος, να εισέλθει στο χώρο του κέντρου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: «Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε λύνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης»

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα και στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση αυτού του σοβαρού θέματος από πολιτικούς χώρους:
«Οι μετανάστες στη χώρα μας βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα και προεκλογικές υποσχέσεις. Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που αποτελούν επικοινωνιακά εργαλεία για τα δύο μεγάλα κόμματα και τους ακροδεξιούς πολιτικούς θύλακες. Χρησιμοποιούν αφενός τον ανθρώπινο πόνο και το αδιέξοδο του κάθε μετανάστη και αφετέρου το φόβο του ανυπεράσπιστου πολίτη γεννώντας ξενοφοβικά σύνδρομα και ρατσιστικές πολώσεις στη χώρα. Η λύση του μεταναστευτικού είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά αυτοί που πιστεύουν ότι θα τους δώσει πολιτικό χώρο η βία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός προκαλούν το δημοκρατικό και φιλόξενο ελληνικό λαό.
Δυστυχώς, όλες οι συζητήσεις και παρεμβάσεις της Πολιτείας μέχρι σήμερα αναδεικνύουν την απουσία μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής και ενός σοβαρού επιχειρησιακού σχεδίου για ένα πρόβλημα με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις. Για άλλη μια φορά, μέτρα εκτοξεύονται σαν πυροτεχνήματα χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του προβλήματος, με αποτέλεσμα ακραίες φωνές να εκμεταλλεύονται την δικαιολογημένη αγωνία και την οργή της κοινής γνώμης. Η αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται άμεσα μέτρα, τα οποία όμως θα αποτελούν κομμάτι μιας μακρόπνοης εθνικής μεταναστευτικής στρατηγικής:
  • Αυστηρή φύλαξη συνόρων με τη συνεργασία της Frontex  και τη χρηματοοικονομική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Δημιουργία και οργάνωση κέντρων πρώτης υποδοχής νεοεισερχόμενων παράνομων μεταναστών, ώστε να γίνεται ανάλογη διαχείριση ανά περίπτωση. Για παράδειγμα, διαφορετική είναι η αντιμετώπιση νεοεισερχόμενου μετανάστη που αιτείται άσυλο από την περίπτωση του οικονομικού μετανάστη.
  • Βελτίωση υπαρχόντων και δημιουργία νέων κέντρων προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών, ώστε να αποσυμφορηθεί η υφιστάμενη κατάσταση ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και να καταστεί δυνατή είτε η οικειοθελής επιστροφή, είτε η επαναπροώθηση .
  • Βιομετρική καταγραφή όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού που διαμένει παράνομα στη χώρα και ομαδοποίηση με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε εφαρμογή διαφορετικών πολιτικών. Απόδοση του καθεστώτος αναβολής απομάκρυνσης για όσους υπάρχει πραγματική αδυναμία επαναπροώθησης.
  • Απόδοση καθεστώτος παραμονής στη χώρα σε μετανάστες, που αν και σε καθεστώς παρανομίας, έχουν διαμείνει επί μακρόν στη χώρα και έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό.
  • Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου νόμιμης εισόδου στη χώρα (Ν. 3386/2005) με απλούστευση διαδικασιών και με κριτήρια που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη δομή και στις ανάγκες της Ελληνικής Οικονομίας.
  • Εισαγωγή του θεσμού της «κυκλικής μετανάστευσης» με χορήγηση ανανεώσιμων αδειών για εποχιακή και προσωρινή απασχόληση, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα.
  • Ενεργοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων ένταξης νόμιμων μεταναστών με συνεργασία δικτύων μεταναστών και ΜΚΟ.
  • Υπογραφή διμερών συμφωνιών με όμορες χώρες όσο και με χώρες προέλευσης μεταναστών για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας καθώς και συνεργασία με ΕΕ για αναμόρφωση του Δουβλίνου ΙΙ, ώστε να αρθεί καθολικά η επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στη χώρα εισόδου».

Read more...

Τον Ιούνιο δεν θα γίνουν «τυφλές οριζόντιες περικοπές» δεσμεύτηκε ο Ευ.Βενιζέλος

Επίθεση κατά Σαμαρά και Τσίπρα


Ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλινίκη
Ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλινίκη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
«Δεσμεύομαι για τον Ιούνιο ότι δεν θα γίνουν τυφλές, οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά διαρθρωτικές αλλαγές», όπως είναι ένας «μικρότερος δημόσιος τομέας» τόνισε κατά την ανοιχτή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Κυριακής. Ο Ευ.Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Θέλει και ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός τώρα» και κατηγορώντας τον για ψεύδος όταν λέει ότι μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής ακόμη και χωρίς τη δεδηλωμένη. Παράλληλα, κατηγόρησε για αλαζονεία τον πρόεδρο της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «ντεμοντέ» τη διεκδίκηση του Αντ.Σαμαρά για αυτοδυναμία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Είστε σταυροφόροι της διαπλοκής...



Σοκ στο MEGA...


Ο Στραβέλακης, στην προσπάθειά του να την παρουσιάσει εξαπτέρυγο του Παπανδρέου, τ' άκουσε-μαζί με τον Τσίμα-από την Κατσέλη.
"Βάλτε τα...

βίντεο από το 2010 και μετά, να δείτε τι έλεγα" .
Ο Στραβελάκης της απάντησε, "εκτός απ' τα βίντεο, να σας πούμε και 'μεις τι λέγατε. Δε συμφωνούσατε με το 'λεφτά υπάρχουν' ; Δεν ψηφίσατε το 1ο μνημόνιο; " .
Και η Κατσέλη, "αυτά τα λέγατε εσείς, που αντί να κάνετε ρεπορτάζ, ήσασταν σταυροφόροι μιας άποψης! " .
Ο ένας "σταυροφόρος" έμεινε κάγκελο και ο άλλος (Τσίμας) , για να ξεπεράσει την "κρίση" , άλλαξε την ατζέντα των ερωτήσεων.
"Ας αφήσουμε το παρελθόν κι ας πάμε στο μέλλον" .
Αλλά, ήδη η "μια άποψη" (ήγουν η διαπλοκή) είχε γράψει...


Read more...

Ο νομικός Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με τη Κοινωνική Συμφωνία...


...απαντά 
στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ,
αποκλειστικά για το PRESS-GR

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Γεννήθηκα στις 7 Σεπτεμβρίου 1981 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Η καταγωγή μου είναι από την Πάτρα και το Βόλο. Το 1999 αποφοίτησα από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και εισήχθην στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Το 2005 έγινα δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου University College London (UCL) για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσα με επιτυχία, ενώ το 2007 το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary μου χορήγησε, μετά από παγκόσμιο διαγωνισμό αιτήσεων, πλήρη υποτροφία για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής με θέμα: "Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη", την οποία ολοκλήρωσα με απόλυτη επιτυχία το 2010, αποκτώντας τον τίτλο του Διδάκτορος Νομικής.
Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών και ευρωπαϊκών συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και έχω δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές μου μελέτες. Εκτός από τη διάκριση της χορήγησης πλήρους υποτροφίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Queen Mary, τον Ιούνιο 2008, το Institut des Hautes Etudes Européennes (IHEE) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μου απένειμε πλήρη υποτροφία, μετά από ευρωπαϊκό διαγωνισμό, για την εκπόνηση και παρουσίαση της διδακτορικής μου διατριβής. Εκτός της ελληνικής γλώσσας, μιλώ αγγλικά και γαλλικά.
Δουλεύω από τον Σεπτέμβριο 2005 μέχρι τώρα ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο "Καρανικόλας και Συνεργάτες". Επίσης, από τον Οκτώβριο 2010 έως και τον Φεβρουάριο 2012 εργάστηκα ως νομικός σύμβουλος της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών κας Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζας. Από τον Οκτώβριο 2009 έως τον Σεπτέμβριος 2010 εργάστηκα ως νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κατσιφάρα Αποστόλη, ενώ από τον Ιανουάριος 2008 έως και Οκτώβριο 2009 εργάστηκα ως ειδικός νομικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο της εφαρμογής της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης στην ελληνική έννομη τάξη.
Είμαι ενεργό μέλος του E.C.L.A.N (European Criminal Law Academic Network). Επίσης, διατελώ μέλος της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση του ΑΤΟΜΕ project, σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Επίσης, μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση της έκθεσης αξιολόγησης της Ελλάδος σχετικά με την ενσωμάτωση της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης στην Ελληνική Έννομη Τάξη. Επιπλέον, μέλος της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση της έκθεσης αξιολόγησης της Ελλάδος σχετικά με την λειτουργία της Απόφασης-Πλαίσιο για τα ναρκωτικά, ενώ είχα ενεργή συμμετοχή και επικεφαλής της ομάδας νεολαίας ‘Think Tank’ του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΑΠ) η οποία ασχολείται με την έρευνα, συζήτηση και υποβολή προτάσεων για την επίλυση κοινών προβλημάτων της νεολαίας, τόσο σε εθνικό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο (2000-2011).

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Να βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπούν.
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η ανάγκη να κάνω μία νέα αρχή, κάτι δημιουργικό.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Όταν βρίσκομαι με αγαπημένους μου ανθρώπους. Και ειδικά με το Λευτέρη και το Νίκο.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Υπομονή.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Τελειομανής.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Ουδείς αναμάρτητος!
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Στην ορκωμοσία μου ως Διδάκτωρ της Νομικής.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Ελευθέριο Βενιζέλο.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι άνθρωποι της καθημερινότητας που παλεύουν άνισα με τα προβλήματά τους.
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Η Σιδηρά Κυρία.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μόλις προχτές. Ένιωσα ένα ρίγος να με διαπερνάει μιλώντας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αντιλαμβανόμενος το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του μέσα στην Τουρκία.
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Δεν ξεχωρίζω κάποιον γιατί διαβάζω διαφορετικά πράγματα και προσπαθώ να κερδίσω όσα μπορώ περισσότερα από όλους.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την υπομονή.
…Και σε μια γυναίκα;
Την επιμονή.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Μίκης Θεοδωράκης.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Let it be..(Beatles)
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Κάθε βιβλίο έχει να μου προσφέρει κάτι.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Δομίνικος Θεοτοκόπουλος.
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Πράσινο.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Την ολοκλήρωση των σπουδών μου.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Κρασί.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για όσους έχω, άθελα μου ελπίζω, πικράνει.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Το ψέμα.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και η προσφορά σε όσους το έχουν ανάγκη.
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Το να νιώθω ότι δεν είμαι ελεύθερος.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται.
Ποιο είναι το μότο σου;
Νέα Δύναμη σε μια Νέα Εποχή!
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Όρθιος και σκεπτόμενος.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Η πίστις σου σέσωκέ σε, πορεύου εις ειρήνην!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Δημιουργίας.


Read more...

Αντιδρούν στον υγειονομικό έλεγχο μεταναστών οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

«Καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού»


Από τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας
Από τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την έντονη αντίδραση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν προκαλέσει οι υγειονομικοί έλεγχοι που γίνονται σε μετανάστες στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εκκένωσης κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι μετανάστες που εντοπίζονται να διαμένουν μαζικά, υποβάλλονται σε εξετάσεις από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα.

«Η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους και με την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού γύρω από "υγειονομικές βόμβες". Προστατεύεται και προάγεται αποτελεσματικά μόνο όταν ο πληθυσμός έχει επαρκή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που περιλαμβάνουν λειτουργικά προγράμματα δημόσιας υγείας» δηλώνει η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρεβέκα Παπαδοπούλου.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «η συμμετοχή φορέων δημόσιας υγείας σε τέτοιες αστυνομικές "επιχειρήσεις-σκούπα" είναι και επικίνδυνη και αντιδεοντολογική».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις μπορούν να προκαλέσουν μόνο τον φόβο των ανθρώπων που στοχοποιούν και ως εκ τούτου να τους κάνουν να «κρυφτούν» ακόμη και αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, αντί να αναζητήσουν την αναγκαία ιατρική περίθαλψη στις δομές υγείας.

Σύμφωνα με ιατρικά στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από την παρέμβασή τους σε χώρους κράτησης μεταναστών στον Έβρο κατά το 2011, πάνω από το 60% των ιατρικών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι κρατούμενοι μετανάστες προκαλούνται ή είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν, ότι όταν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισκέφθηκαν αυτούς τους χώρους κράτησης μεταναστών, τους χαρακτήρισαν ακατάλληλους για ανθρώπινη διαβίωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι εκλογές θα δώσουν ισχυρή κυβέρνηση, εκτιμά ο Αντώνης Σαμαράς

Δηλώσεις από τα Χανιά


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Χανιά
«Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα», δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συμμετείχε σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και του τουρισμού στο επιμελητήριο της πόλης επισημαίνοντας την ανάγκη να ακούγεται η φωνή της περιφέρειας.

«Όποτε πηγαίνει κανείς σε μια πόλη σαν τα Χανιά που μπορεί να είναι αιχμή ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της, του πολιτιστικού του αρχαιολογικού του τουριστικού, θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος αν θέλει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τα επιμελητήρια. Να ακούει τους ανθρώπους της αγοράς να ακούει την πιάτσα. Και είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου κανείς όχι να διαμορφώνει άποψη απλά, για το σήμερα και το αύριο, αλλά να φτιάχνει και ένα σχέδιο και για το μεθαύριο, για τα παιδιά μας. Αυτό έκανα σήμερα εγώ, μίλησα με τους ανθρώπους της αγοράς ήταν τιμή μου και χαρά μου και βγαίνω πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις από ότι ήμουν όταν μπήκα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια του κόμματος του και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών.

«Θέλω να τους ζητήσω σε αυτή την δύσκολη ώρα που η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και να αλλάξει σελίδα να είναι έτοιμοι να δώσουν μαζί τον αγώνα τον αναγκαίο , πέρα και πάνω από κόμματα, να έχομε την δυνατότητα να έχομε μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου να πάνε ορισμένα πράγματα μπροστά, γιατί διαφορετικά θα μείνομε σε μια ακυβερνησία που θα πληγώσει όλο τον τόπο» είπε.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη παρέδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά υπομνήματα ζητώντας την παρέμβαση του για την επίλυση θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία των Χανίων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Φόρο μόλις 511 ευρώ πλήρωσε ο Παπαδήμος, για αποδοχές άνω των δύο εκατ. ...



Από το 2004 έως το 2011...
Την ώρα που ο ελληνικός λαός «θυσιάζεται» πληρώνοντας φόρους και χαράτσια, σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα για τα εισοδήματα του.

Τα ... εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.

Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο καθώς η Ε.Ε. έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.

Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη.
. newsbeast.gr


Read more...

«Πάρτε πίσω τον νόμο για τα Ταμεία»...



Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η τρόικα, με μια πρωτοφανή παρέμβαση, δείχνει τα «δόντια της» ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διατάξεις του νόμου που εξαιρούν όσα Ταμεία δεν χρηματοδοτούνται από... τον κρατικό προϋπολογισμό από την υποχρεωτική ένταξή τους στον Eνιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς, ο οποίος διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην τρόικα, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τους ελέγχει (με απαξιωτικό ύφος) γιατί δεν ενημερώθηκε για τις εξαιρέσεις του νόμου. Και απαιτεί να πληροφορηθεί για «τα συγκεκριμένα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλιστεί ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ως τον Ιούνιο».

Η επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» εστάλη από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα την Παρασκευή 20 Απριλίου κι ενώ είχαν προκηρυχθεί οι εθνικές εκλογές. Ο κ. Μορς, συμπεριφερόμενος ως στυγνός τεχνοκράτης χωρίς καμία πολιτική αντίληψη, μιλά για «παραβίαση» των όσων συμφωνήθηκαν για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί υπουργοί,
Ενημερωθήκαμε ότι η Ελληνική Βουλή έχει υιοθετήσει τη ρύθμιση για τον «λογαριασμό του ΙΚΑ», επιτρέποντας σε κάποια ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με υπηρεσίες Υγείας να εξαιρούνται από τη συγχώνευση του ΕΟΠΥΥ.

«Αν το έχουμε καταλάβει σωστά, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό μου δεν έχει λάβει κανένα αντίγραφο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του νομοσχεδίου ή αργότερα, ο νόμος του Απριλίου ορίζει ότι «ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, τα Ταμεία ή οι κλάδοι Υγείας των Ταμείων, τα οποία έχουν προγραμματίσει ή θα προγραμματίσουν να ενσωματωθούν στον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να αποφασίσουν να εξαιρεθούν από τη συγχώνευση αν αντιπροσωπευτικά τους όργανα εγκρίνουν την εξαίρεσή τους κι αυτά τα Ταμεία μετατραπούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με υποχρεωτική εισφορά των μελών τους. Μέσω αυτής της μετατροπής σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οποιαδήποτε χρηματοδότηση από το κράτος δεν θα επιτρέπεται». Και συνεχίζει: «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τονίσω τις σημαντικές μας ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση του νόμου και να ζητήσω την κατάργηση των σχετικών άρθρων από τον νόμο του Απριλίου.

Αντίθετα από ό,τι είχαμε συμφωνήσει, το προσωπικό μου και οι άλλοι συνεργάτες μου δεν ερωτηθήκαμε για το προσχέδιο του νόμου. Να σας θυμίσω ότι, τόσο στην επιστολή προθέσεων όσο και στο μνημόνιο που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, υπάρχει ρήτρα διαβούλευσης που επιβάλλει τη γνωμοδότηση των συνεργατών πριν από οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να επηρεάσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής. Γι’ αυτό, εμείς – ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ – θα πρέπει να ερωτούμαστε προκαταβολικά όταν αυτές οι νομοθετικές αλλαγές βρίσκονται κάτω από καθεστώς προετοιμασίας.

Δεύτερον, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση ισχύει ότι:

«Για να ενδυναμώσουμε τη διοίκηση του συστήματος Υγείας, να μειώσουμε τον κατακερματισμό των υπηρεσιών Υγείας και να μειώσουμε το διοικητικό κόστος, όλα τα Ταμεία υγειονομικής ασφάλισης συγχωνεύονται στον ΕΟΠΥΥ και θα βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Επομένως, οποιαδήποτε εξαίρεση κάποιων Ταμείων δεν βρίσκεται σε συμφωνία με τις διατάξεις του μνημονίου και δεν τηρεί τις απαιτήσεις του Οικονομικού Προγράμματος Προσαρμογής.

Επιπρόσθετα, αλλάζοντας το νομικό πρόσωπο των Ταμείων σε ιδιωτικό, αλλά με την παρουσία των υποχρεωτικών εισφορών, δεν σημαίνει ότι η δημοσιονομική κατάσταση αυτών των Ταμείων δεν θα έχει πλέον δημοσιονομικές επιπτώσεις. Το κράτος θα είναι υπεύθυνο για κάθε έλλειμμα και κάθε έλλειμμα θα είναι μέρος του ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχει ενταχθεί ήδη το 95% των ασφαλισμένων και των μελών των οικογενειών τους με την απορρόφηση του Ταμείου του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Εκτός ΕΟΠΥΥ έχουν μείνει τα ταμεία ασφάλισης των μηχανικών, των γιατρών, των υγειονομικών, των νομικών, των συμβολαιογράφων (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΑΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ.

Διορία ως τον Ιούνιο
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ματίας Μορς στην επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας καταλήγει: «Συνεπώς, εμείς (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) ζητούμε να μας ενημερώσετε για τα συγκεκριμένα μέτρα που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ακολουθήσετε για να καταργηθούν τα σχετικά άρθρα του νόμου του Απριλίου και να διασφαλίσετε ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες Υγείας θα έχουν συγχωνευτεί στον ΕΟΠΥΥ ως τον Ιούνιο του 2012».

tovima.gr


Read more...

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεργείο διάσωσης της χώρας που έκανε λάθη



Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεργείο διάσωσης της χώρας που έκανε λάθη
Τα πυρά του εξαπέλυσε και πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον των κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη.


 Μιλώντας σήμερα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι τρεις του έχουν μπει στο κλάμπ των αλαζόνων, καθώς η αλαζονική συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ τείνει να πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το "συνεργείο διάσωσης" της χώρας, που έκανε όντως λάθη, αλλά την περισσότερη ευθύνη έχει αυτός που προκάλεσε την καταστροφή.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως από το 2007 η οικονομία της χώρας ήταν σε ύφεση και η τότε κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να κυβερνήσουν, όμως τις προκάλεσε να απαντήσουν στο ερώτημα, αν μπορούν να εγγυηθούν ότι η χώρα θα σταθεί όρθια.

"Την επόμενη Κυριακή κρίνεται το μέλλον αυτής και της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.http://newpost.gr

Read more...

Μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να γίνει πραγματικότητα, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο


Από την διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα
Από την διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο. Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα, πρόσθεσε.

Το βράδυ, στις 8:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, το φάντασμα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς» είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει πανικό στην εγχώρια διαπλοκή και το κατεστημένο, που οργανώσουν τις δυνάμεις τους, συκοφαντούν και λοιδορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτό το όνειρο να μην γίνει πραγματικότητα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα το καταφέρουν, καθώς όπως είπε, τα μηνύματα που παίρνει από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από θετικά.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε η πρότασή του για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Επιδιώξαμε αυτή την εξέλιξη, είπε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα, όπως είπε, έχει περιγράψει και τα βήματα που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση για να ανατραπεί η πορεία καταστροφής της χώρας.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις του για το θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ.Καμένου, ο κ.Τσίπρας κατήγγειλε ότι το πολιτικό κατεστημένο και η διαπλοκή έχουν πανικοβληθεί από την προοπτική μιας νίκης της Αριστεράς και έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ότι «θα συνεργαστούμε με δυνάμεις με τις οποίες μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, μας έχουν αποκαλέσει τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και μας κατηγορούν και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής».

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, είπε ο κ.Τσίπρας, θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για χιτλερική οργάνωση που κινείται στα όρια της νομιμότητας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι με την πολιτική τους οδήγησαν στην άνοδό της και το πολιτικό κατεστημένο ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάσει τις αρχές του, ενώ το κατεστημένο είναι αυτό που μπορεί και να θέλει την είσοδό της στη Βουλή για να στηρίξει την θεωρία της ενίσχυσης των άκρων.

Στην ερώτηση αν θα δεχθεί ψήφο από την Χρυσή Αυγή στην Βουλή, απάντησε ότι δεν πρέπει να εκχυδαΐζεται η συζήτηση. Μάλιστα έδωσε το λόγο για μια σύντομη παρέμβαση στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Μανόλη Γλέζο, ο οποίος σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε στην κατοχή τους Ναζί, δεν θα τους φοβηθεί τώρα.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλο το λαό, ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική τους καταγωγή και τους υπογραμμίζει ότι η μόνη δυνατότητα αποτροπής αυτής της πορείας της χώρας, είναι να δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία μπορεί να εγγυηθεί το κοινωνικό κράτος και να αποτρέψει λαϊκή λεηλασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενώσει το λαό σε έναν δίκαιο αγώνα και αυτά που μας χωρίζουν με όσους στο παρελθόν ψήφιζαν άλλα κόμματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν, είπε ο κ. Τσίπρας.

Επιπροσθέτως, σημείωσε δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο η Αριστερά να πέτυχε επιμένοντας στη διαίρεσή της. Από την διαίρεση της Aριστεράς, επωφελείται το κατεστημένο και η διαπλοκή, είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας τους γυρίζουν μπούμερανγκ γιατί δεν πείθουν κανέναν πιά. Στην ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται από το ΚΚΕ για συμφωνίες των συνδικαλιστών του με την εργοδοσία για μειώσεις μισθών ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε λέγοντας οι δυνάμεις του κόμματός του είναι δυνάμεις αντίστασης και όπως είπε το τι μπορεί να έχει συμβεί σε επιμέρους θέματα δεν είναι κριτήριο για τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σημαντικό σταθμό για τις εξελίξεις, αλλά και κριτήριο ψήφου θεωρεί ο κ.Τσίπρας την αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς η νέα Βουλή θα είναι αναθεωρητική.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα της χώρας σε Σύνταγμα των πιστωτών και ανακοίνωσε ότι την επομένη των εκλογών θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και θα ζητήσει από το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και όλες γενικά τις προοδευτικές δυνάμεις και με τη συμμετοχή συνταγματολόγων, να συγκροτηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για ένα Σύνταγμα που θα βαθύνει τη Δημοκρατία, που θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας από τη σύνθεση της Βουλής θα κριθούν πολλά και η ψήφος όλων των Ελλήνων θα βαρύνει στο τι Σύνταγμα θα έχουμε.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν συγκεντρώσουν 151 ψήφους θα βρεθούν σε τροχιά διάλυσης και η επόμενη ημέρα θα είναι μία διαφορετική ημέρα για τη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συνεχείς καταγγελίες του για την διαπλοκή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στη χώρα, πέραν της τρόικας υπάρχει ένα τρίγωνο της αμαρτίας που αν δεν το σταματήσουμε δεν θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι, πρόσθεσε, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ, όχι όλα. «Οι κυβερνήσεις, στηρίζουν τους τραπεζίτες με 200 δισ. αθροιστικά, οι τραπεζίτες δίνουν δάνεια σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για να επιβιώσουν τη στιγμή που η αγορά είναι σε κρίση και αυτά τα ΜΜΕ προσπαθούν να στηρίξουν με τη σειρά τους τις κυβερνήσεις». Εμείς, είπε ο κ.Τσίπρας, δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα γιατί δεν μας έχει κανείς στο τσεπάκι του, γιατί αντλούμε δύναμη από το λαό.

Έρχεται η ώρα της κρίσης και του λαού για να επιβάλει Δημοκρατία και κανόνες και ακόμη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ που κατέχουν δημόσια συχνότητα και πρέπει να ελέγχονται για τον πλουραλισμό τους και την αντικειμενικότητά τους, είπε ο κ.Τσίπρας.

Αντιδράσεις των κομμάτων

Για καιροσκοπισμό και αλαζονεία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ.

«Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον» είπε.

Προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επί μία και πλέον ώρα στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μιλούσε για «προοδευτική διακυβέρνηση».

«Εάν εκλεγεί, μας είπε, την άλλη μέρα θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Δύο ερωτήματα αρκούν. Πρώτον που θα βρει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην επιστρέψει στο 1950. Δεύτερον από πότε θεωρείται "προοδευτική διακυβέρνηση" η συνεργασία που προτείνει στο ΚΚΕ που μόλις πρόσφατα επαναβεβαίωσε το θαυμασμό για τη Βόρεια Κορέα όπου ως γνωστόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενόι πέθαναν από την πείνα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Ζορμπάς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δημοκρατική Αριστερά: Πού θα βρει τα λεφτά ο κ. Τσίπρας;



Δημοκρατική Αριστερά: Πού θα βρει τα λεφτά ο κ. Τσίπρας;
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
Επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώτου στη διακαναλική του συνέντευξη.

«Ο κ. Τσίπρας επί μια και πλέον ώρα μας μιλούσε για «προοδευτική διακυβέρνηση» . Εάν  εκλεγεί, μας είπε, την άλλη μέρα θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Δύο ερωτήματα αρκούν. Πρώτον που θα βρει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην επιστρέψει στο 1950. Δεύτερον από πότε θεωρείται «προοδευτική διακυβέρνηση» η συνεργασία που προτείνει στο ΚΚΕ, που μόλις πρόσφατα επαναβεβαίωσε το θαυμασμό για τη Βόρεια Κορέα όπου ως γνωστόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι πέθαναν από την πείνα» αναρωτήθηκε.

«Αν σε αυτά προσθέσουμε και την αποδοχή του κ. Καμμένου ως συνοδοιπόρου στις ανεδαφικές εξαγγελίες, τότε οι  Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν τι αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας ως προοδευτική διακυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.http://newpost.gr

Read more...

"Nοσταλγοί του Χίτλερ" τα μέλη της "Χρυσής Αυγής"...



Το όνειρο μιας αριστερής κυβέρνησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα και εφιάλτης για τη γερασμένη Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας κατά τη... διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

Εξαπέλυσε επίθεση στην «ιερή συμμαχία του καταρρέοντος πολιτικού συστημάτος». «Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι θα συνεργαστούμε με κόμματα με τα οποία μας χωρίζει χάσμα προεκλογικό και ιδεολογικό».

«Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν γίνεται να υπάρξει συνεργασία με κόμματα με τα οποία δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση και με τα οποία υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Ασκησε κριτική στο ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συλλογιστική της, εξαπέλυσε επίθεση στα «πανικόβλητα μέσα της διαπλοκής», ενώ χαρακτήρισε «νοσταλγούς του Χίτλερ» τη Χρυσή Αυγή.

Είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου αλλά μόνο ζήτημα ακύρωσής του και κατάργησης της δανειακής σύμβασης. «Η κόλαση δεν διαπραγματεύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Read more...

Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει η Κοινωνική Συμφωνία


Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει η Κοινωνική Συμφωνία
«Η κατευθυνόμενη νομή της δημοσιοποίησης των θέσεων των πολιτικών κομμάτων από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζεται. Η "Κοινωνική Συμφωνία" έχει καταστεί μόνιμος στόχος της ενορχηστρωμένης αυτής φίμωσης, που αντίκειται τόσο στις επιταγές των διατάξεων για τη δραστηριότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην ύψιστη λειτουργία του πολιτεύματός μας, τις εκλογές,  αλλά και στους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Λούκας Κατσέλη.

«Συγκεκριμένο παράδειγμα η έκδοση της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ, Σαββατοκύριακο" η οποία, από τη συγκριτική παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων με κοινοβουλευτική παρουσία, απέκλεισε αυθαίρετα αυτές της "Κοινωνικής Συμφωνίας", ενός κόμματος που, στην προηγούμενη Βουλή, απαριθμούσε στη δύναμή του οκτώ βουλευτές. Καταγγέλλουμε δημόσια τους εμπνευστές της τακτικής αυτής των δημοσιογραφικών συγκροτημάτων. Οι πολίτες έχουν κρίση και θα δώσουν την απάντησή τους στις 6 Μαΐου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Read more...

Ομιλία Μαρίας Κυριακοπούλου στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αχαΐας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στο Αίγιο


«Η  Κοινωνική Συμφωνία» είναι η ρεαλιστική φωνή αντίστασης στο μνημόνιο, που συνυπέγραψαν Βενιζέλος και Σαμαράς»
Η βουλευτής Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Κοινωνικής Συμφωνίας», που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου την Τετάρτη 26/4/2012 τονίζοντας τα εξής:
 «Φίλοι και φίλες με πολλούς από εσάς μας ένωσαν κοινοί αγώνες, κοινές ανησυχίες και μια ισχυρή θέληση να αγωνιστούμε και να αλλάξουμε την μοίρα αυτής της χώρας.
Είναι  οι ανάγκες της κοινωνίας που γέννησαν την Κοινωνική Συμφωνία ως ανάχωμα στις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα σε βαθειά ύφεση και διεύρυνση της φτώχειας.
Η « Κοινωνική Συμφωνία» είναι μια δυνατή και ρεαλιστική φωνή αντίστασης στο μνημόνιο, στην ύφεση και την διάλυση της κοινωνίας. Για έναν εναλλακτικό δρόμο μέσα στην Ευρωζώνη, που θα οδηγεί την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία ισχυρή και όχι χρεωκοπημένη και παραδομένη.
Είναι η απάντηση για μια αξιόπιστη λύση εξόδου από την κρίση. Διαθέτει την πίστη και την ικανότητα να υπερασπιστεί μια πρόταση στηριγμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοσιονομικής τάξης με άμβλυνση των  προβλημάτων των πολιτών.
Στην παρούσα πολιτική συγκυρία, μέσα από πλήθος παρεμβάσεων και από νωρίς είχαμε βάλει «κόκκινες γραμμές» και είχαμε προειδοποιήσει ότι οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν την Ελλάδα σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και σε διάλυση της κοινωνίας. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καλούμασταν να στηρίξουμε, έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με την κοινωνία και με τις αρχές που πρεσβεύαμε όλα αυτά τα χρόνια. Καταψηφίσαμε το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που οδηγούν την χώρα μας και τις επόμενες γενιές σε υποδούλωση στις αγορές, θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Σε όλες τις πολιτικές υπάρχουν όρια ιδεολογικών και πολιτικών αρχών και ρεαλιστικών προτάσεων και προσεγγίσεων. Δυστυχώς παρά την μεγάλη οικονομική κρίση ούτε με τη συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) δεν περιορίστηκε η σπατάλη, δεν χτυπήθηκε η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο που ξεπερνά το 1,5 δις € ετησίως, δεν στηρίχθηκαν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν υπήρχε πρόγραμμα μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Δημοσίου  σε δημόσια κτίρια για την εξοικονόμηση 1,5 δις € ετησίως, δεν υπήρχε περιορισμός των δαπανών του Δημοσίου και δεν έγινε η απαιτούμενη σύγκρουση με το σύνολο των εστιών διαφθοράς που πλουτίζουν σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Από την πρώτη στιγμή η <<Κοινωνική Συμφωνία>> ασκώντας σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου, έθεσε ως επιτακτικό στόχο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση με την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης που αξιοποιεί τους ανενεργούς πόρους και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, κατανέμει δίκαια τα βάρη και στηρίζει το κοινωνικό κράτος.
Μπορούμε να αναφέρουμε την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που δόθηκαν στις Τράπεζες, την διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, προκειμένου τα έσοδα αυτά να δοθούν για την στήριξη του εισοδήματος των περισσότερων αδύνατων κοινωνικών ομάδων και τη σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, που  αντισταθμίζουν την υφεσιακή και ανορθολογική πολιτική του μνημονίου.
Γι αυτό τον λόγο η «Κοινωνική Συμφωνία», εδώ και καιρό εμμένει στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των δανείων φυσικών προσώπων, νοικοκυριών και προσωπικών εταιρειών, με στόχο την ανακούφιση και την ελάφρυνση των δανειοληπτών.
Πρόκειται για την πρόταση νόμου, που είχαμε καταθέσει στη Βουλή και η οποία σας είναι γνωστή προβλέπει:
• «Κούρεμα» όλων των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων των φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιριών.
• Αναστολή εξυπηρέτησης των  δανείων των ανέργων  για 2 χρόνια.
• Απαγόρευση του πλειστηριασμού ακινήτων των παραπάνω οφειλετών μέχρι 31.12.2018 και  παράταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι 31.12.2015 για απαιτήσεις μέχρι ποσού 300.000 ευρώ.
Η Κοινωνική Συμφωνία πιστεύει ακράδαντα ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ωστόσο, απαιτείται ισχυρή θέληση και ικανότητα, την οποία δεν διαθέτουν τα κόμματα που υποστηρίζουν τυφλά τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Μπορούμε ως χώρα να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο που θα οδηγεί την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση, χωρίς να εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία και να καταπατώνται οι κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών.
Μπορούμε να διαπραγματευθούμε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κοινωνική συνοχή.
Γι αυτό και πιστεύω ότι η Κοινωνική Συμφωνία στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή.
Τα μηνύματα που έχουμε από την κοινωνία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πολλά στελέχη από τον προοδευτικό χώρο ανά την Ελλάδα, αλλά και πολλοί πολίτες  προσέρχονται ως μέλη στην «Κοινωνική Συμφωνία», για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την αναγέννηση της ελπίδας στην πατρίδα μας.
Η πολιτική του Μνημονίου, που οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συνυπογράψει, είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο που βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί τη χώρα μας στην υποτέλεια και τον λαό μας στην εξαθλίωση.
Αυτός ο φαύλος κύκλος, αυτό το αδιέξοδο, μπορεί να ανατραπεί εάν στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι πολίτες επιλέξουν με την ψήφο τους να εμπιστευθούν τις δυνάμεις που έχουν δώσει δείγματα γραφής, που έχουν σχέδιο, που είναι αποφασισμένοι να πουν «όχι» και να διαπραγματευθούν έναν εναλλακτικό προοδευτικό και αποτελεσματικό δρόμο για έξοδο από την κρίση.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να αποτελέσει τον καταλύτη σε αυτήν την προσπάθεια, γιατί για εμάς η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών.
Για μας η «Κοινωνική Συμφωνία» αποτελεί το νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Read more...

Eκλογές 2012: Που ψηφίζουμε με ένα κλικ ..



Αν δεν γνωρίζετε ακόμα που ψηφίζετε, τότε, πολύ απλά, με ένα κλικ θα λύσετε το πρόβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η ... διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm (ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ), οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αμεσα οι ψηφοφόροι πρέπει λοιπόν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι εκλογείς, στις τοπικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είχαν ζητήσει μεταδημότευση για να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε δήμο διαφορετικό απ' αυτόν, στα δημοτολόγια του οποίου ήταν γραμμένοι.


Read more...

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας είναι καιροσκόπος και αλαζόνας



ΚΚΕ: Ο Τσίπρας είναι καιροσκόπος και αλαζόνας
Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε σήμερα το Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας, με αφορμή την διακαναλική συνέντευξη τύπου του προέδρου του κόμματος.


Το ΚΚΕ κάνει λόγο για "κωλοτούμπες" του κ. Τσίπρα, ο οποίος διαστρέβλωσε το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η δήλωση:

"Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον.

Ο καιροσκοπισμός και η αλαζονεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται με τίποτα και οι ριζοσπάστες αριστεροί, οι προοδευτικοί, όλοι αυτοί που θέλουν ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του στην ΕΕ και την πλουτοκρατία, οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από καλύτερο επαναδιαπραγματευτή μέσα στην ΕΕ και για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, αλλά από ένα πανίσχυρο εργατικό – λαϊκό κίνημα που να οργανώσει την αντεπίθεση της απόκρουσης και της ανατροπής. Για ένα τέτοιο κίνημα διεκδικεί το ΚΚΕ τη στήριξη και την ψήφο των εργαζομένων".

Read more...

Καμμένο, ψεύτη!...



Τον έτρεψε σε φυγή ο Μπουμπούκος το πρωί στην εκπομπή του Αυτιά. Ο Γεωργαλάς του γραφε τους λόγους...

Ο Καμμένος δεν άντεξε τον διάλογο με τον Μπουμπούκο, πέταξε τα ακουστικά και την κοπάνησε από την εκπομπή.
Ο Γεωργιάδης τον αποκάλεσε ψεύτη και απατεώνα και χαρακτήρισε "όργιο ψευδολογίας" τα όσα έλεγε για τον υπουργό της χούντας , Γεώργιο Γεωργαλά.
"Ηταν στο γραφείο του και του έγραφε τους λόγους. Ο Γεωργαλάς με έστειλε εμένα στον Καμμένο. Από .... τα βιβλία του, που έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδοτικούς οίκους, ένα - δυο έχουν ανατυπωθεί από το δικό μου"...

Read more...

Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα

Σε λειτουργία το κέντρο κράτησης


Σε λειτουργία στο κέντρο κράτησης έχουν τεθεί προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων
Σε λειτουργία στο κέντρο κράτησης έχουν τεθεί προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων  


Αθήνα
Παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις τόσο μέσα στην κυβέρνηση από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, όσο και των κατοίκων, το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας τέθηκε από τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής σε λειτουργία και ήδη μεταφέρθηκαν εκεί οι πρώτοι 56 μετανάστες.
Στο κέντρο κράτησης είναι έτοιμες προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων. Σε πλήρη ανάπτυξη το κέντρο κράτησης έχει δυνατότητα να στεγάσει 1.000 άτομα.

Η κάθε πτέρυγα χωρίζεται με περίφραξη, ενώ οι μετανάστες φρουρούνται σε πρώτη φάση από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και όχι από σεκιούριτι.

Στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και το ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις στους μετανάστες.

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής στην Αστυνομική Ακαδημία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση του κέντρου κράτησης στο συγκεκριμένο χώρο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλ.Τσίπρας: «Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»


«Δεν θα επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα ζητήσουμε τη δεδηλωμένη, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει κυβέρνηση στη χώρα». Αυτό υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το μεσημέρι σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος στη Λαμία. Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία στα αριστερά κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η άρνηση από την πλευρά του KΚΕ ισοδυναμεί με ψήφο στο Μνημόνιο, ενώ, παράλληλα, επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ταυτόχρονα ο A. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα μέσα ενημέρωσης.
«Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στην «εγχώρια διαπλοκή», κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης πως «με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου» υποστήριξε, αποδίδοντας την εις βάρος του επίθεση στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία -όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική».  zougla.gr
Σχόλιο RYaN: Ένα ενδιαφέρον σενάριο σε περίπτωση που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα: Δεν παραδίδει την τρίτη εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη φέρνει στη Βουλή και βάζει έτσι στα άλλα αριστερά κόμματα “το μαχαίρι στο λαιμό”….http://papaioannou

Read more...