Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ Από το νέο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου


Από το νέο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί έργο άμεσης προτεραιότητας της κυβέρνησης, αναφέρει σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» (σ.σ. αποτελεί εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ανάπτυξης) και ενημερώνει ότι «θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και θα είναι ύψους περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ, με τον προϋπολογισμό να είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον αρχικό (340 εκατομμύρια ευρώ)».

Όπως διευκρινίζεται, «η περικοπή του προϋπολογισμού, που θα επιτευχθεί μέσω της περικοπής ορισμένων αναπτύξεων (πχ μείωση του αριθμού των πάρκινγκ), χωρίς να αλλοιώνεται ο στόχος της ουσιαστικής ανάπλασης, πραγματοποιήθηκε με στόχο το έργο να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω της ένταξής του στη Νέα Προγραμματική Περίοδο ΣΕΣ 2014- 2020».

Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.

Επιπλέον προκειμένου να επιταχυνθεί η συγχρηματοδότηση του έργου από τα ευρωπαϊκά ταμεία, προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθεί, ως μέσο τεχνικής βοήθειας, το πρόγραμμα «Jaspers», το οποίο έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το οποίο θα συμβάλει στην άμεση υποβολή προς χρηματοδότηση από το ΣΕΣ 2014-2020 του έργου ανάπλασης Φαληρικού Όρμου.

Όπως, εξάλλου, γίνεται γνωστό από την «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ», η διαδικασία εξασφάλισης της χρηματοδότησης θα κινηθεί ταυτόχρονα με τη διαδικασία επιλογής αναδόχου και ότι βάσει προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί στην έκταση μέχρι τα τέλη του 2014 και η χρηματοδότηση θα έχει εξασφαλισθεί νωρίτερα.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη- Αικατερινάρη και Μαρίας Γιαννακάκη με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν αν ευσταθούν σενάρια που θέλουν την αφαίρεση έργων από το τελικό project, αν στον σχεδιασμό που γίνεται έχουν ληφθεί υπόψη οι ενστάσεις και αντιρρήσεις για ορισμένα έργα από τους δήμους Μοσχάτου και Καλλιθέας, αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου και πότε προβλέπεται η δημοπράτησή του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση Δύο συλλήψεις για απάτη εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης


Δύο συλλήψεις για απάτη εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπόθεση απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από εταιρεία ανακύκλωσης που εδρεύει στον Ασπρόπυργο εξιχνίασε η Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για φορολογικές και άλλες ποινικές απάτες, για τις οποίες συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η κόρη του. Η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή και καταστροφή ειδών και υλικών (ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κλπ) από επώνυμες εταιρείες της αγοράς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραλάμβαναν από επώνυμες εταιρείες διάφορα προϊόντα, προκειμένου να τα καταστρέψουν. Στη συνέχεια, εξέδιδαν και χορηγούσαν στις εταιρείες πλαστά πιστοποιητικά καταστροφής, καθώς δεν κατέστρεφαν τα προϊόντα, αλλά τα έθεταν εκ νέου προς πώληση στη «μαύρη αγορά» χωρίς να τηρούν τις νόμιμες διατυπώσεις και να εκδίδουν τα απαραίτητα από τον νόμο παραστατικά πώλησης.

Με τον τρόπο αυτόν προξενούσαν σημαντική ζημία σε βάρος των δημοσίων εσόδων, καθώς το ελληνικό Δημόσιο επέστρεφε στις εταιρίες τον ΦΠΑ, που αντιστοιχούσε στα προς καταστροφή εμπορεύματα.

Κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης, αστυνομικός, μετά από επικοινωνία που είχε με 33χρονη εργαζόμενη στην εταιρεία, εμφανίστηκε ως αγοραστής επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο αστυνομικός παρέλαβε από την 33χρονη τα είδη, χωρίς όμως να του παραδώσει παραστατικά πώλησης. Ταυτόχρονα για την αγορά των προϊόντων, ο αστυνομικός κατέβαλε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Η υπάλληλος συνελήφθη και κατά τον έλεγχο που επακολούθησε βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο χώρο, τέσσερα κοντέινερ με είδη ένδυσης και υπόδησης επώνυμων εταιρειών της αγοράς, τα οποία είχαν παραδοθεί για καταστροφή.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, αφού ενημερώθηκαν, ζήτησαν την ποινική δίωξη των υπευθύνων της εταιρείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα εμπορεύματα, είχαν συνολική αξία περίπου 9.500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στην 5η τακτική ανακρίτρια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κοππά για Βενιζέλο: Έχει επιλέξει να πολιτεύεται για ύβρεις...




Εκτος από την "ανάπτυξη" χωρίς εργασία, η Μαριλένα Κοππά μίλησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της "Ελευθεροτυπίας" για όλους και για όλα.
Εξήγησε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, τις θέσεις της και τις αντιρρήσεις της για...
το πώς σταδιακά το ΠΑΣΟΚ διολίσθαινε  στην αγκαλιά της ΝΔ.
Μεταξύ άλλων, η κυρια Κοππά ερωτήθηκε για την επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της και την κοινή εμφάνιση Παπανδρέου – Κουβέλη. 
«Ο Βενιζέλος έχει επιλέξει να πολιτεύεται με ύβρεις. Θα κριθεί από τον κόσμο, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση σε μια περίοδο που ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα. Ας δείξουμε μια ευπρέπεια μεταξύ μας. Καλό είναι να δείχνουμε μια αυτοσυγκράτηση» είπε μεταξύ άλλων η νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με την «ΔΗΜΑΡ Προοδευτική Συνεργασία»...

Read more...

Σκορδάς: Βουλευτές ζητούν «χάρες» για θέσεις στις λαϊκές αγορές...





Βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν πάρει τηλέφωνο στο υπουργείο για βελτίωση θέσης σε λαϊκές αγορές, κατήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τις λαϊκές αγορές.

Ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Δημήτρης Αναγνωστάκης διαμαρτυρήθηκε, ζητώντας από τον υφυπουργό ή να ανασκευάσει ή να πει ποιοι βουλευτές και από ποια κόμματα προέβησαν σε αυτή την ενέργεια.

Read more...

Με 3,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές..




... με 5% στις εθνικές...
Με 3.5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και με 5 μονάδες στη περίπτωση βουλευτικών εκλογών, στην νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που παρουσιάζει το ...
Tvxs. Τα αποτελέσματα της νέας μέτρησης δείχνουν αλλαγή του κλίματος υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σύγκριση με την προηγούμενη, ένα μήνα πριν. Έχει μεσολαβήσει η υπόθεση Μπαλτάκου που φαίνεται ότι έβλαψε την κυβέρνηση συσπειρώνοντας παράλληλα και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χάνει έδαφος και το Ποτάμι.
Ευρωεκλογές
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 21,5% και η ΝΔ δεύτερη με 18,1%. Η διαφορά αγγίζει τις 3,5 μονάδες και είναι διευρυμένη σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που έδειχνε ντέρμπι στις ευρωεκλογές με ποσοστό 15,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 15,1% για τη ΝΔ (δείτε αναλυτικότερα). Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,3% και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 6,9%. Το ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 3,4%, η Ελιά μόλις 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2% , η Δημοκρατική Αριστερά 1,4%, το ΛΑΟΣ 1,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,7%. Το «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 5,6%.

Λευκό ή Άκυρο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 1,6% των ερωτηθέντων ενώ ένα 3,8% ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει. Μεγαλύτερο ποσοστό, 7% συγκεντρώνει το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 16,2%.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου για το 70% του εκλογικού σώματος, με το 37% αυτού να τις θεωρεί «πολύ σημαντικές». Καθόλου σημασία θα έχει το αποτέλεσμα για το 11% του εκλογικού σώματος, ενώ το 18% θεωρεί ότι θα έχουν κάποια σημασία.
Ανεξαρτήτως, όμως από την σημασία που δηλώνει το εκλογικό σώμα ότι έχουν οι ευρωεκλογές, το 80% αυτού θα προσέλθει «σίγουρα» στην κάλπη. Ότι θα απέχει ή «μάλλον θα απέχει» δήλωσε το 8%. Σημειώνεται ότι οι ευρωεκλογές ήταν συνήθως μια εκλογική μάχη που αντιμετωπιζόταν από τους πολίτες ως χαμηλής σημασίας και έτσι πολλοί δεν αισθάνονταν την ανάγκη να συμβάλλουν στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Αυτό, όμως, φαίνεται πως αλλάζει.

Οι ψηφοφόροι βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, το 48% απαντά πως «ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα ψηφίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος. Πρώτη βλέπει την Νέα Δημοκρατία το 34%, ενώ το 16% δήλωσε πως δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ και στην εκλογική επιρροή με σχεδόν 5 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με 29,6%, η ΝΔ δεύτερη με 24,9% ακολουθεί το ποτάμι με 9,4%, η ΧΑ με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,7%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 3,4%, η ΔΗΜΑΡ με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 7,5%.

Κατά πολύ αυξημένη συσπείρωση καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs. Συγκεκριμένα, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη συσπείρωση (61%), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μάχη για το ευρωκοινοβούλιο βλέπει να μετακινείται προς το Ποτάμι το 6%, προς την ΝΔ το 5%, την Χρυσή Αυγή το 4%, την ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους ή άλλο κόμμα από 1%.

Η ΝΔ εμφανίζει συσπείρωση 50% (αυξημένη σε σχέση με τον Μάρτιο) αλλά βλέπει το 5% των ψηφοφόρων της να φεύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, από 4% προς την Χρυσή Αυγή και προς άλλο κόμμα, το 3% προς το Ποτάμι, και από 1% προς την Ελιά και τον ΛΑΟΣ.

Η Ελιά δεν φαίνεται να άλλαξε τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζοντας σχεδόν αμετάβλητη συσπείρωση (1% αύξηση – από 17% σε 18%) βλέπει το 13% των ψηφοφόρων του να φεύγει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το 11% προς το Ποτάμι, το 7% προς την ΝΔ, το 5% προς άλλο κόμμα, το 3% προς το ΚΚΕ, το 2% προς την ΧΑ και το 1% προς την ΔΗΜΑΡ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες ανεξαρτήτως προορισμού των ψηφοφόρων.
Εθνικές εκλογές


Για τις εθνικές εκλογές το 26,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεύτερη έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 21,4%. Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 7,2% και το Ποτάμι 5,2%. Στο 3,9% βρίσκεται το ποσοστό που παίρνει το ΚΚΕ ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο 2,2% δείχνοντας ότι σε ενδεχόμενες εκλογές δεν θα πέρναγε το κατώφλι της Βουλής. Στο 3% το Ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 1,1%. Τέλος 0,5% συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και 1,9% το ΛΑΟΣ. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει το 4,7%.

Αυθόρμητα απάντησε το 12,8% των ερωτηθέντων ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ενώ 1,2% τόνισε επίσης αυθόρμητα ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο. «Δεν θα ψηφίσω» απάντησε αυθόρμητα το 3,2%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» ήταν η απάντηση του 5% των ερωτηθέντων.

Και στις εθνικές εκλογές, όπως και στις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίσουν, το 41% των πολιτών βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το 39% βλέπει νίκη της ΝΔ. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από τους μισούς (51%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την θητεία της. Δεν είναι λίγοι όμως (45%) αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο.

Η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές βρίσκεται στο 33%, της ΝΔ στο 27,1% της ΧΑ στο 8,6%, του Ποταμιού στο 7,5%, του ΚΚΕ στο 4,9%, του ΠΑΣΟΚ στο 4,1%, των ΑΝΕΛ στο 4% της ΔΗΜΑΡ στο 1,9%, των Οικολόγων Πράσινων στο 0,6%, του ΛΑΟΣ στο 2,1% ενώ άλλων κομμάτων στο 6,2%.


Όσον αφορά την συσπείρωση για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης εμφανίζει την μεγαλύτερη (71%). Ακόμη καταγράφει τις μικρότερες απώλειες σε ποσοστιαία μεγέθη. Συγκεκριμένα 4% μετακινείται προς την ΝΔ, 2% μετακινείται προς το Ποτάμι, 2% προς την ΧΑ, 1% προς την ΔΗΜΑΡ και 1% προς τους ΑΝΕΛ.


Η ΝΔ σημειώνει συσπείρωση της τάξης του 56%, με το 5% να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα ακόμη 5% να πηγαίνει στην ΧΑ. Από 2% μετακινούνται σε Ποτάμι και ΑΝΕΛ, ενώ 1% στο ΛΑΟΣ. Το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.


Το ΠΑΣΟΚ (17%) και στις εθνικές εκλογές φαίνεται πως αιμορραγεί. Το 14% των ψηφοφόρων του κινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 13% προς την ΝΔ, 10% προς το Ποτάμι,  4% προς το ΚΚΕ, από 1% προς ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους και Χρυσή Αυγή, ενώ 2% προς άλλο κόμμα.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο εν ενεργεία, όπως συνηθίζεται. Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 40% έναντι 27%.

tvxs.gr

Read more...

Η ειρωνεία της ΚΝΕ στον ΣΥΡΙΖΑ για το σκίσιμο των μνημονίων: Γελάνε και τα μικρά παιδιά

Δείτε το βίντεο της ΚΝΕ για τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το σκίσιμο των μνημονίων
Για άλλη μια φορά η ΚΝΕ χαρακτηρίζει αναξιόπιστο το ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις δεσμεύσεις τους περί κατάργησης όλων των μνημονίων.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της νεολαίας διάρκειας 32 δευτερολέπτων και υπόκρουση από τον πολύ γνωστό μας bugs bunny η ΚΝΕ καυτηριάζει θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βίντεο έχει τίτλο: «Γελάνε και τα μικρά παιδιά» και δείχνει βρέφος να... σκάει στα γέλια όταν κάποιος σκίζει μπροστά του χαρτιά.
Ωστόσο σαν εισαγωγή πριν από την αντίδραση του μωρού οι εμπνευστές του βίντεο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια» και «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την ΕΕ».
http://news247.gr/

Read more...

Ηλεκτροσόκ για τα εξοχικά...


Ηλεκτροσόκ για τα εξοχικά
Μόνο όσα εξοχικά λειτουργούν πλέον ως πρώτη κατοικία θα εξαιρεθούν από τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ως και 25%, που φέρνει η κατάργηση των λεγόμενων σταυροειδών επιδοτήσεων, όπως...
αναφέρει η "Δημοκρατία".
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, από 1ης Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ πρέπει να εφαρμόσει νεά δομή στα τιμολόγιά της με κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων.
Σταυροειδής επιδότηση θεωρείται η διατήρηση χαμηλών τιμολογίων για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και για αγρότες έναντι επιβάρυνσης για τις εμπορικές καταναλώσεις (μικρά και μεσαία καταστήματα).
Επειδή στην κατηγορία 0-800 κιλοβατώρες, δεν ανήκουν μόνο εξοχικά (που επειδή είναι κλειστά για μεγάλο διάστημα έχουν χαμηλή κατανάλωση) αλλά και πολλά φτωχά νοικοκυριά, στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν αποφασίσει ότι θα εξαιρεθεί από τις αυξήσεις η πρώτη κατοικία.

Read more...

Φώτης Κουβέλης κατά Βαγγέλη Βενιζέλου

Φώτης Κουβέλης κατά Βαγγέλη Βενιζέλου
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή απέρριψε τα λεγόμενα του Ευάγγελου Βενιζέλου σύμφωνα με τον οποίο «η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά» προς το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.
«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν ακολουθεί την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού, ούτε την έλλειψη πολιτικής ψυχραιμίας του κ. Βενιζέλου» σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του Αντ1.
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται πολιτικός παρασιτισμός. Σε κάθε περίπτωση αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, μαρτυρούν: έλλειψη ψυχραιμίας και απουσία πολιτικού πολιτισμού. Δεν θα παρακολουθήσω ούτε τον πολιτικό του λόγο αλλά ούτε και τον τρόπο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον της ΔΗΜΑΡ» κατέληξε.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ποιος ειναι ο αμερικανός επενδυτής που αγοράζει μετοχές της ΕΥΔΑΠ

Ποιος ειναι ο αμερικανός επενδυτής που αγοράζει μετοχές της ΕΥΔΑΠ
Η εταιρεία του Paulson&Co αγόρασε το 10% μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενώ συνολικά άλλαξαν χέρια 10.648.800 μετοχές.
Επίσης ο Τζον Πόλσον διατηρεί συμμετοχή και στην Alpha Bank, όπως επίσης και στην Τράπεζα Πειραιώς. Tα fund του Πόλσον είναι από τα πρώτα που ξεκίνησαν να τοποθετούνται στην Ελλάδα, όταν οι προοπτικές άρχισαν να αχνοφαίνονται στην ελληνική οικονομία.
Η είσοδος του κορυφαίου hedge fund στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ, καταδεικνύει τις σημαντικές προοπτικές που διαθέτει η εταιρεία ύδρευσης Αθήνας, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Επίσης η εισηγμένη προσφορά παρουσίασε το 2013 αυξημένα κέρδη μετά από όρους με τα ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,73 ευρώ έναντι 0,48 ευρώ το 2012. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η εταιρεία θα προτείνει μέρισμα χρήσης 0,36 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΕΥΔΑΠ ανήκει στις ΔΕΚΟ που τελούν υπό κρατικοποίηση και η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν «η υποβολή δεσμευτικών προσφορών εξαρτάται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την νομιμότητα μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ». Με βάση τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 61,33%, η Τράπεζα Πειραιώς το 10%, το 21,61% ελέγχουν Νομικά Πρόσωπα και το 7,08% Φυσικά Πρόσωπα.
Ποιος είναι ο Πόλσον
Ο 58χρονος επενδυτής ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 στην Boston Consulting Group ως σύμβουλος επιχειρήσεων.
ο 2007 έγινε πλούσιος και διάσημος χάρη σε ένα πετυχημένο στοίχημα: Πόνταρε στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime) στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις των δικαίωσαν και η απόδοση ενός από τα ταμεία που διαχειρίζεται έφθασε στο 590%!
«Ο κ. Πόλσον κέρδισε για τον εαυτό του 3,7 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη ίσως λεία στην ιστορία της Γουόλ Στριτ» σχολίασαν οι «Νew Υork Τimes». Το περιοδικό «Νewsweek» ανεβάζει το ποσόν που κέρδισε ο Πόλσον το 2008 στα 15 δισ. δολάρια, το συγκρίνει με το... μόλις 1 δισ. δολάρια που κέρδισε ο Σόρος το 1992 και επισημαίνει ότι ο πρώτος χτυπάει πάντα «μεμονωμένες περιπτώσεις». Το 2008 ο Πόλσον προσέλαβε ως σύμβουλο στην εταιρεία του τον πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν .
http://egiakoumis.com/

Read more...

Με νέο τρόπο ο φόρος ακινήτων

Με νέο τρόπο ο φόρος ακινήτων
Το γρίφο με το φόρο ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν από το τέλος Ιουλίου και μέσα σε 6 δόσεις οι φορολογούμενοι. Μάλιστα μετά τις αλλαγές και τις μετατροπές που σημειώθηκαν για κάποιους, θα υπάρξουν σημαντικές επιβαρύνσεις, ωστόσο θα υπάρχουν και οι τυχεροί που επιτέλους θα δουν η Εφορία να τους ζητάει λιγότερα.
Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο Ε9 αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας, ο οποίος έρχεται για να αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καλέσει 5 εκατομμύρια νοικοκυριά για να καταβάλουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας. Πλέον, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως τις περιουσιακές αλλαγές που σημειώθηκαν το 2013, καθώς και τους αδήλωτους «τακτοποιημένους» χώρους θα έχουν την υποχρέωση να τους δηλώσουν με τη θεσμοθετημένη ηλεκτρονική μορφή.
Κερδισμένοι και χαμένοι του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Ευνοημένοι θεωρούνται όσοι διατηρούν ακίνητα με αντικειμενική αξία χαμηλότερη των 300.000 ευρώ, αφού ο νέος φόρος θα φέρει μειώσεις στις φορολογικές τους επιβαρύνσεις, ωστόσο από την άλλη πλευρά στους φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία θα φέρει περισσότερους φόρους.
Χρήσιμες πληροφορίες για τους φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ θα επιβάλλεται στα ακίνητα που κατέχουν οι φορολογούμενοι την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από 1/1/2014. Ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα αν είναι κτίσματα, οικόπεδα, εντός ή εκτός σχεδίου.
Πάρκινγκ και βοηθητικοί χώροι θα φορολογούνται κανονικά και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλουν φόρο για το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης.
Ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ
Από τον ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται τα κτίσματα που προορίζονται για αγροτική χρήση (μαντριά, στάνες, στάβλοι, κοτέτσια, θερμοκήπια, χώροι αποθήκευσης προϊόντων φυτικής παραγωγής)
Οι συντελεστές υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων
Χαρακτηριστικά παραδείγματα φορολόγησης κατοικιών
Διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Αιγάλεω με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ /τ.μ. στο 2ο όροφο, καινούριο με δύο προσόψεις, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ: 428,82 ευρώ
Διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Αλιμο με τιμή ζώνης 1.450 ευρώ/τ.μ. στον πρώτο όροφο, 8ετίας με μία πρόσοψη θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ: 448 ευρώ
Μονοκατοικία 200 τ.μ. στην Εκάλη με τιμή ζώνης 2,050 ευρώ, 10 ετών, με πρόσοψη σε ένα δρόμο και με κάλυψη του συντελεστή δόμησης θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ: 1.421,67 ευρώ και συμπληρωματικό φόρο: 120 ευρώ
Διαμέρισμα 90τ.μ. στη Γλυφάδα με τιμή ζώνης 4.600 ευρώ/τ.μ. στον 2ο όροφο, 20ετίας, με τρεις προσόψεις θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ: 1.100 ευρώ και συμπληρωματικό φόρο 128 ευρώ.
Πίνακες Πηγή: ΕΘΝΟΣ


 http://egiakoumis.com/

Read more...

Προσλήψεις και απολύσεις δείτε το ισοζύγιο

Προσλήψεις και απολύσεις δείτε το ισοζύγιο
Σε 65.728 νέες προσλήψεις προβλέπεται να προχωρήσει το Δημόσιο από φέτος ώς και το 2018, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή. Την ίδια περίοδο θα αποχωρήσουν συνολικά 94.363 δημόσιοι υπάλληλοι.
Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο οι προβλέψεις βασίζονται στην εφαρμογή του κανόνα 1:5 (1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις), αλλά και του κανόνα του 1:1 (1 πρόσληψη για κάθε 1 αναγκαστική αποχώρηση).
Μετά το 2017 λήγει ο περιορισμός του 1:5 και προβλέπεται ίσος αριθμός προσλήψεων με αυτόν των αποχωρήσεων.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Μεσοπρόθεσμο, προβλέπεται να προσληφθούν:
2.000 τακτικοί υπάλληλοι (ελεγκτές) στο υπουργείο Οικονομικών
1.500 υπάλληλοι στο υπουργείο Εργασίας (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ασφαλιστικά ταμεία)
2.000 στην υγεία (γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό)
500 δόκιμοι πυροσβέστες
619 υπάλληλοι στη ΝΕΡΙΤ
Επίσης, προβλέπεται να ξεπαγώσουν σταδιακά οι βαθμολογικές ωριμάσεις από το 2016.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κόβουν πρόστιμα για φοροδιαφυγή

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κόβουν πρόστιμα για φοροδιαφυγή
Πρόστιμα για φοροδιαφυγή θα κόβουν πρώην δημοτικοί αστυνομικοί σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη εντός του Μαΐου θα προσληφθούν 197 ελεγκτές και θα ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευση 2.000 νέοι πιστοποιημένοι ελεγκτές. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσληφθούν περίπου 160 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι θα έχουν εξειδικευτεί για να εκπληρώσουν αποτελεσματικά τα νέα τους καθήκοντα.
Η Τρόικα επενδύει στην ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων και για το λόγο αυτό επιτρέπει προσλήψεις στη συγκεκριμένη υπηρεσία και το 2015.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Καταδικάστηκε ο άνθρωπος που προσπάθησε να εμπλέξει τον Καρχιμάκη


Την καταδίκη του πρώην διευθυντή κατασκοπείας της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος αποφάσισε πρωτόδικα το δικαστήριο σήμερα Δευτέρα.

Ο Αγγελάκης καταδικάστηκε ομόφωνα σε 22 μήνες φυλάκιση γιατί θεωρήθηκε ένοχος καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του περίπου 4.000 διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ, μεταξύ των οποίων και το απόρρητο σχέδιο «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» για περίπτωση πολέμου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που σε υπόθεση για κατασκοπεία καταδικάζεταιπράκτορας, καθώς συνήθως τέτοιες υποθέσεις λόγω επίκλησης του απορρήτου δεν καταλήγουν στο ακροατήριο.


Ποιος είναι ο Κώστας Αγγελάκης

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Κώστα Αγγελάκη, και ακόμη έξι ατόμων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αναφορικά με το σχέδιο εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Πρόκειται για το σχέδιο εξόντωσης που είχε αποκαλύψει αναλυτικά το HOT DOC σε δημοσίευμά του παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τον τρόπο λειτουργίας μίας παραομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ.

Οι έξι κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία, για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.

Το σχέδιο εξόντωσης ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, οι οποίες εμφάνιζαν τον Κώστα Βαξεβάνη ως μισθοδοτούμενο της ΕΥΠ. Σκόνταψαν όμως πάνω στη δημοσιογραφική έρευνα του HOT DOC που τούς χάλασε τα σχέδια.

Έπειτα από οκτώ μήνες έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC  συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.

Οι «άγιες Τράπεζες»

Η αρχή έγινε το Μαϊο του 2012. Το HOT DOC δημοσίευσε μία μεγάλη έρευνα η οποία απoκάλυπτε τα σκάνδαλα των Τραπεζών και την λειτουργία των τραπεζιτών μέσα από ένα δίκτυο απάτης και υπεξαιρέσεων που περιλάμβανε offshore εταιρίες. Την ημέρα που το περιοδικό βγήκε στα περίπτερα, το blog Fimotro, του Γιάννη Παπαγιάνη, δημοσίευσε μια πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ, που εμφάνιζε τον Κώστα Βαξεβάνη να εισπράττει από την Υπηρεσία 50.000 ευρώ ως "αμοιβή εξαμήνου".

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνέδεσε από την πρώτη στιγμή την δημοσίευση της πλαστής απόδειξης, με την προσπάθεια αποδόμησής του εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις Τράπεζες. Την ίδια περίοδο, το Fimotro έκανε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον δημοσιογράφο του Reuters Στήβεν Γκρέι, ο οποίος έκανε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την Τράπεζα Πειραιώς, ως απεσταλμένο μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να χτυπήσουν τις ελληνικές Tράπεζες και την ελληνική Οικονομία.

Επιχείρησαν να τον εξοντώσουν

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012, πέντε άτομα, εισέβαλαν στο σπίτι του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, στήνοντάς του καρτέρι. Ο Βαξεβάνης τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία δεν κατάφερε να τους συλλάβει. Τις επόμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. υποβάθμισε την ενέδρα σε απόπειρα διάρρηξης και δεν κάλεσε αρχικώς κανέναν μάρτυρα από όσους είδαν το περιστατικό να καταθέσει. Μόνο όταν το θέμα έφτασε στη Βουλή, κλήθηκαν οι μάρτυρες.

Μερικές μέρες μετά την ενέδρα, μια γυναίκα εμφανίστηκε στο HOT DOC και αποκάλυψε πως δούλευε για μια ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι είχαν νοικιάσει γραφεία κοντά στα γραφεία του HOT DOC και έχοντας πάρει εντολή από τραπεζίτες, σχεδίαζαν να εξοντώσουν αρχικώς ηθικά και στη συνέχεια βιολογικά τον Κώστα Βαξεβάνη αλλά να συκοφαντήσουν και άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι χαρακτηρίζονταν «εχθρικοί».

Αποκάλυψε πως η ίδια με εντολή του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη και του συνεργού του Σοφοκλή Κουκουλίτσιου, έφτιαξε πλαστές αποδείξεις που εμφάνιζαν τους δημοσιογράφους ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ και τις διοχέτευσαν σε φιλικούς τους δημοσιογράφους για αξιοποίηση. Μια σειρά φωτοτυπιών με πλαστές αποδείξεις στάλθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, ενώ άλλες μεμονωμένα στον συγκρότημα του Κουρή.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Η γυναίκα που έκανε τις αποκαλύψεις δέχθηκε να κάνει επίσημη γραφολογική εξέταση που απέδειξε πως έλεγε την αλήθεια, ήταν δηλαδή η πλαστογράφος. Τα στοιχεία όλα κατατέθηκαν επίσημα στην Εισαγγελία. η μάρτυρας κατέθεσε και επισήμως μπαίνοντας σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Η έρευνα της Αστυνομίας οδήγησε σε μια ομάδα ατόμων που πραγματικά είχε νοικιάσει διαμέρισμα με κρύπτες κοντά στα γραφεία του HOT DOC.

Μία ακόμη από τις επιχειρήσεις της ομάδας ήταν η προσπάθεια συκοφάντησης της Αγγελικής Αγούλου, πρώην διευθύντριας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, η οποία είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη, στοιχεία για την Τράπεζα. Η ομάδα θα έβαζε ναρκωτικά σε κατάστημα της οικογένειας Αγούλου τα οποία στη συνέχεια θα ανακάλυπτε η αστυνομία παρουσία μάλιστα καναλιών, για να αχρηστευθεί η Αγγελική Αγούλου ως μάρτυρας.

Οι άλλες δραστηριότητες του Κώστα Αγγελάκη

Οι παραπάνω δύο υποθέσεις, τόσο εκείνη για την οποία ο Κώστας Αγγελάκης καταδικάστηκε, όσο και το σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη, δεν είναι παρά δύο μόνο περιπτώσεις στις οποίες έχει εμπλοκή ο πρώην διευθυντής κατασκοπείας της ΕΥΠ.

Ο Αγγελάκης είναι επίσης υπόδικος στην υπόθεση του έργου παρακολούθησης «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ, το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε άχρηστο. Για την υπόθεση αυτή έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε 13 στελέχη της ΕΥΠ για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Εμπλοκή στην υπόθεση Καρχιμάκη

Ο Αγγελάκης εμφανίζεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση μυστικών της πολιτείας.

Η δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Καρχμάκη ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013, από υπάλληλο της Υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία ανήκει στην ομάδα του Κώστα Αγγελάκη, έστειλε έκθεση-αναφορά στη διοίκηση της ΕΥΠ, την οποία όμως παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης φρόντισε να κοινοποιήσει και στο Δ.Σ. στης Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Το γεγονός αυτό και μόνο κινεί υποψίες και εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά και για τους σκοπούς που εξυπηρετούσε αυτή η κοινοποίηση καθώς ως γνωστόν όσο περισσότεροι γνωρίζουν κάτι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διαρρεύσει, δημιουργώντας εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Σε αυτή την έκθεση, η υπάλληλος κατηγορούσε τον Μιχάλη Καρχιμάκη ότι έλαβε διαβαθμισμένα έγγραφα κατά τη διάρκεια γεύματος στο οποίο παρευρισκόταν και ο Αγγελάκης, ο οποίος εμφανίζεται στην αναφορά της εν λόγω υπαλλήλου να εμποδίζει να δοθούν έγγραφα στον πρώην υπουργό.

Έτσι ο Κώστας Αγγελάκης εμφανίστηκε ως ο ήρωας της υπόθεσης, ο οποίος απέτρεψε τη διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ και προσπαθεί να προστατέψει το κράτος, βελτιώνοντας το προφίλ του την ώρα που εις βάρος του εκκρεμούν ποινικές διώξεις και πλέον υφίσταται και μια καταδίκη.
http://kinisi75pasok.blogspot.gr/

Read more...

Δεν έχει προτείνει αύξηση ορίων ηλικίας Διαψεύδει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή δημοσιεύματα για τις συντάξεις


Διαψεύδει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή δημοσιεύματα για τις συντάξεις
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Στη διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρονταν σε υποτιθέμενη πρότασή της για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προχώρησε την Παρασκευή η Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ουδέποτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση».
Σημερινό δημοσίευμα έφερε το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια για όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εξόδου με χαμηλό όριο ηλικίας -πριν το 62ο όριο ηλικίας.
Το εν λόγω σενάριο, που διαψεύσθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, προέβλεπε αύξηση των ορίων κατά δύο έτη για όλες τις κατηγορίες πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με ταυτόχρονη κατάργηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συζητείται στην Ολομέλεια Άλλες τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές


Άλλες τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές
Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών το πρωί της Παρασκευής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τέσσερις αλλαγές σε διατάξεις που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

  • Γίνεται σαφές πλέον ότι δεν δύναται να μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων αδειών στις λαϊκές αγορές.
  • Η κλήρωση για την άδεια γίνεται εφάπαξ, τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια καθιερώνεται το σύστημα κυκλικότητας κάθε χρόνο, κατά μία θέση.
  • Αυξάνεται, από τρεις, στις πέντε ημέρες η διάρκεια για τις εμποροπανηγύρεις και σε 10 για τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές.
  • Μειώνεται, από ένα χρόνο, σε έξι μήνες η ποινή φυλάκισης για όσους συλλαμβάνονται χωρίς άδεια.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, με αυτόν τον τρόπο γίνεται δικαιότερο και διαφανέστερο το σύστημα των αδειών, ξεκαθαρίζεται ότι δεν μειώνονται οι υφιστάμενες άδειες, ενώ ελαχιστοποιούνται οι ποινές και τα πρόστιμα, σε σχέση με ό,τι αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο, για τους παραβάτες που συλλαμβάνονται χωρίς άδεια, καθώς αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και η απέλαση, ενώ παραμένει μόνο η ποινή φυλάκισης έξι μηνών η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί στο ένα έτος.

Συγκέντρωση στη Βουλή
Οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών συνέχισαν και την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή.

Για αύριο Σάββατο έχουν προγραμματίσει δωρεάν διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος, αλλά και σε άλλα σημεία στην Αθήνα που δεν έχουν ανακοινωθεί.
Επίσης, το Σάββατο θα λειτουργήσουν -κατ' εξαίρεση- οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, ενώ από Δευτέρα θα συνεχιστεί η απεργία διαρκείας των παραγωγών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μουλάρι ο Αστραχάν...


   


Πρωτομαγιά σήμερα. Χθες οι συνεταίροι στην κυβέρνηση Σαμαράς και Βενιζέλος κατέθεσαν το νέο μεσοπρόθεσμο, που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα. Ύστερα από λίγες μέρες, αυτοί οι ίδιοι θα ζητήσουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές.

Στο ...
μεσοδιάστημα, από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, αυτοί και οι συνεργάτες τους στα media θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας πείσουν ότι σωθήκαμε. Ότι αυτό το μεσοπρόθεσμο ήταν το τελευταίο από τα μεσοπρόθεσμα. Και τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι τα τελευταία των... τελευταίων μέτρων. Πως, αν τους ψηφίσουμε, τότε η πορεία προς την επιτυχία και την ανάπτυξη είναι εξασφαλισμένη.

Ποιος τους πιστεύει; Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι. Κάποιοι άλλοι, παραδομένοι στον φόβο, θα τους δώσουν ψήφο απόγνωσης, μήπως και φύγουν από τη μέση οι φωστήρες Σαμαράς και Βενιζέλος και επέλθει η καταστροφή.

Ποιος δεν τους πιστεύει; Οι περισσότεροι. Αυτοί που βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει ακόμη κι αν έχουν εργασία, ακόμη κι αν πληρώνονται. Δεν τους πιστεύουν αυτοί που δεν ξεχνούν τα διαρκή ψέματα, αυτοί που δεν ζουν με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Δεν τους πιστεύουν αυτοί που έχει μείνει λίγο τσαγανό μέσα τους και συνειδητοποιούν ότι οι Σαμαροβενιζέλοι (και τα συμπαρομαρτούντα – Στουρνάρες, Βρούτσηδες, Γεωργιάδηδες κ.λπ.), εκτός από πατενταρισμένοι μυθοπλάστες, είναι και αδίστακτοι. Όσο αδίστακτος πρέπει να είναι αυτός που παραμονή Πρωτομαγιάς φέρνει στη Βουλή για ψήφιση νόμους που ολοκληρώνουν την υπονόμευση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

 Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Μηλάκα...

Read more...

Οι επτά λέξεις του Γιώργου που τελείωσαν τον Βενιζέλο...


papandreou_3
"Του λέει ανοιχτά ότι μετά τις 25 Μάη ψάξε, Βαγγέλη, τρύπα να κρυφτείς γιατί έρχομαι."...
Ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) πήγε για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος. Τι ήθελε να ασχοληθεί με τον Γιώργο (Παπανδρέου) και την παρουσία του στο βιβλίο της Μαριλένας (Κοππά).
Και να πεις ότι...
δεν του είπαμε να μην το κάνει θέμα γιατί τελικά κερδισμένοι θα είναι ο Παπανδρέου και η Κοππά και χαμένος ο ίδιος. Του το είπαμε, αλλά αυτός τίποτε. Έδωσε εντολή στους δικούς του να επιτεθούν. Και τώρα βγαίνει ο Γιώργος και λέει «εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ».
Ο Βαγγέλης μπορεί να το πει αυτό; Δεν μπορεί. Τι θα πει; Ήμουν Ένωση Κέντρου, είμαι Ελιά και θα είμαι συνιστώσα της Δεξιάς. Γι' αυτό σου λέω μπλέξαμε. Ο Γιώργος με επτά λέξεις τον τελείωσε. Και να πεις ότι δεν του έχουμε πει να μην τα βάζει με τον Παπανδρέου γιατί στο τέλος χαμένος θα είναι ο ίδιος. Του το 'χουμε πει. Αλλά αυτός τίποτε. Τη μια με το ταμείο, την άλλη με την Ελιά, την τρίτη με τις τράπεζες, τώρα με την Κοππά. Όλο να τσιγκλάει τον Παπανδρέου θέλει. Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι ο Γιώργος γίνεται συμπαθής αφού η εντύπωση που δίνεται είναι ότι ο Βαγγέλης μαζί με τα διαπλεκόμενα μήντια το μόνο που επιδιώκουν είναι να εξαφανίσουν τον Γιώργο και να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες.

Τι να κάνουμε όμως; Όταν σύμβουλοι του αρχηγού είναι η Αλ Σάλεχ, η Σελήνη, η Συλβάνα και ο Γρηγοράκος, αυτά κι άλλα τόσα θα πάθουμε. Είδες τι είπε ο Παπανδρέου; «Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πώς να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στον τόπο και την ελληνική κοινωνία. Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον".

Πρόσεξες τα τρία ρήματα: αγωνιστήκαμε, υπερασπιζόμαστε, οδηγήσουμε; Τον σφάζει με το γάντι τον Βενιζέλο και ειδικά στο ιστορικό και κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τα 20 πρώτα χρόνια όχι μόνον δεν αγωνίστηκε μαζί μας, αλλά ήταν και σκληρά απέναντί μας. Τα στόματα αυτών που μάζεψε στην Ελιά στάζουν φαρμάκι ακόμη και για τον Ανδρέα. Όχι μόνον δεν υπερασπίζονται το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι καταστρέψαμε τον τόπο επειδή δώσαμε στον κοσμάκη να φάει γλυκό ψωμί μας λένε.

Το μεγαλύτερο καρφί όμως του Γιώργου στον Βενιζέλου είναι αυτό το: γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε, την Δημοκρατική Παράταξη, στο μέλλον. Του λέει ανοιχτά ότι μετά τις 25 Μάη ψάξε, Βαγγέλη, τρύπα να κρυφτείς γιατί έρχομαι. Κι εδώ είσαι κι εδώ είμαι και να δεις που θα του κάνει και πλάκα. Θα του πει: αντιπρόεδρε τι ζητάς στην Κεντροαριστερά συ ένας συνεργάτης της Δεξιάς; Γι' αυτό σου λέω μπλέξαμε..."

Το παραπάνω είναι καταλεξής το παράπονο ενός στελέχους, υψηλόβαθμου, του ΠΑΣΟΚ όπως το διατύπωσε σε βουλευτή του Κινήματος, ο οποίος και μας το μετέφερε. Εμείς το δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια...

matrix24.gr

Read more...

Έξω Γιουβέντους και Βαλένθια! Μπενφίκα - Σεβίλη ο τελικός του Europa League στο Τορίνο


Μπενφίκα - Σεβίλη ο τελικός του Europa League στο Τορίνο
Γιουβέντους - Μπενφίκα και Βαλένθια - Σεβίλη με φόντο τον τελικό στο Τορίνο  

Αθήνα
Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Μπενφίκα θα είναι παρούσα στον τελικό του Europa League. Η ομάδα της Λισαβόνας, μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Γιουβέντους στο «Ντα Λους», κατάφερε στη ρεβάνς να μην χάσει στο Τορίνο (0-0) και έτσι θα έχει την ευκαιρία στο ίδιο γήπεδο στις 14 Μαΐου απέναντι στη Σεβίλη να πάρει αυτό που η τύχη της... στέρησε πέρυσι στο «Αμστερνταμ Αρένα» όταν ηττήθηκε στο τέλος από την Τσέλσι.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, ιδιαίτερα στα πρώτα 30 λεπτά. Η Γιουβέντους, πάντως, θα μπορούσε να είχε προγηθεί στην εκπνοή του 45λεπτου, όταν μετά την κεφαλιά του Βιντάλ η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Λουϊζάο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή διατηρώντας τη Μπενφίκα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Μπενφίκα κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της 2-1, αλλά στο 67ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Πέρες μέσα σε επτά λεπτά (στο 61΄ είδε την κίτρινη κάρτα και μετά την κόκκινη). Ο Οσβάλντο σκόραρε στο 81΄, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφράιντ ο Πογκμπά και σωστά το γκολ δε μέτρησε.

Στο 88΄ έγινε γενική σύρραξη στους πάγκους των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, ο Βούτσινιτς για λογαριασμό της Γιουβέντους που βρισκόταν στον πάγκο και ο Μάρκοβιτς για τη Μπενφίκα, που είχε γίνει αλλαγή λίγο νωρίτερα.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία).

Κίτρινες: Ασαμόα - Ροντρίγκο, Πέρες, Ομπλακ

Κόκκινες: Βούτσινιτς (στον πάγκο) - Μάρκοβιτς (89΄), Πέρες (67΄)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Α.Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73΄ Τζιοβίνκο), Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ (79΄ Μαρκίσιο), Τέβες, Γιορέντε (78΄ Οσβάλντο).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Α.Ζόρζε): 
Ομπλακ, Λουϊζάο, Μάχι Περέιρα, Σιγκουέιρα, Γκαράι, Αμορίμ, Γκαϊτάν (76΄ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο (69΄ Αντρέ Αλμέιδα), Μάρκοβιτς (86΄ Σουλεϊμάνι). 


Πρόκριση για τη Σεβίλη στο 94'


Μετά από αγώνα θρίλερ, η Σεβίλη κατάφερε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να «παγώσει» το «Μεστάγια» και να προκριθεί στον τελικό του Europa League.

Μέχρι το 94' η Βαλένθια κρατούσε το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα στο «Γιουβέντους Αρένα», καθώς είχε προγηθεί με 3-0, αλλά ο Μπιά ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος και στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1, το οποίο μετά το νικηφόρο 2-0 του πρώτου ημιτελικού στην Ανδαλουσία έστειλε την ομάδα του Ουνάι Έμερι στον τελικό του Τορίνου.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 14΄ με το καταπληκτικό γκολ του Φεγκουλί, ενώ στο 26΄ μετά την κεφαλιά του Ζόνας η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια στο Μπέτο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 2-0.

Με σωστή τακτική στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με το κοντινό σουτ του Ματιέ στο 70΄, με τους Ανδαλουσιάνους σε τραγική βραδιά να μη μπορούν να αντιδράσουν. Τελικά ο Μπιά ήταν αυτός που είχε την τελευταία κουβέντα στο ματς και στο 94΄ έστειλε τη Σεβίλη στον τελικό.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Ντιέγκο Άλβες, Μπερνάτ, Φεγκουλί - Καρίσο

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Ντιέγκο Αλβες, Περέιρα, Ματιέ, Ρικάρντο Κόστα, Φεγκουλί, Μπερνάτ, Παρέχο (79΄ Φουέγκο), Κεϊτά, Πιάτι (62΄ Καρτάμπια), Ζόνας (85΄ Μπαραγκαν), Βάργκας

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Φάτσιο, Ναβάρο (71΄ Μορένο), Καρίσο, Παρέχα, Μπια, Κόκε, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα (66΄ Γκαμέιρο), Ρέγες (79΄ Μαρίν).
Στους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Βαλένθια (Ισπανία) - Σεβίλη (Ισπανία) 3-1 (0-2)

Γιουβέντους (Ιταλία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-0 (1-2)

* Στην παρένθεση τα σκορ των πρώτων ημιτελικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο Champions League Μια πόλη, ένας τελικός για Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης...


Μια πόλη, ένας τελικός για Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης...
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η «απόβαση» της Μαδρίτης στη Λισσαβόνα για τις 24 Μαΐου... οριστικοποιήθηκε! Η Ατλέτικο απέκλεισε την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League με θριαμβευτική νίκη 3-1 μέσα στο Λονδίνο (μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα) και έκλεισε «ραντεβού» τελικού στη μισητή συμπολίτισσά της Ρεάλ, η οποία την Τρίτη είχε αποκλείσει τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι «Ροχιμπλάνκος» μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 36', όμως, επανήλθαν δυναμικά και «βραχυκύκλωσαν» τους «μπλε» του Μουρίνιο για μια επική ανατροπή με γκολ των Αντριάλ Λόπεθ 44', Ντιέγκο Κόστα 61' (πεν.) και Αρντά Τουράν 72'. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα τεθούν αντιμέτωπες για τον ίδιο τίτλο.



Οι «μπλε» προηγήθηκαν στο 36' από εξαιρετική προσπάθεια του Γουϊλιαν και εκτελεστή τον Φερνάντο Τόρες, που σκόραρε εναντίον της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε. Οι γηπεδούχοι του Μουρίνιο έδειχναν να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, αλλά τα πάντα άλλαξαν όταν δέχθηκαν την ισοφάριση σε κομβικό σημείο.

Στο 44' η άμυνα «κοιμήθηκε» στη σέντρα του Τιάγκο και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο, Αντριαν Λόπεθ, που την έστειλε στα δίχτυα του Σβάρτσερ.



Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους «Ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, που ευτύχησαν να προηγηθούν από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σάμουελ Ετό που ανέτρεψε τον Ντιέγκο Κόστα και χάρισε ένα πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Ο Ντιέγκο Κόστα ανέλαβε και την εκτέλεση για να πετύχει το 1-2 στο 61ο λεπτό.



Στο σημείο εκείνο η Τσέλσι προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα και ίσως να είχε καλύτερη τύχη αν η κεφαλιά - κεραυνός του Νταβίντ Λουϊς στο 64'. Λίγα λεπτά αργότερα, η πρόκριση είχε κριθεί όταν ο Αρντά Τουράν με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, αλλά η μπάλα ξαναγύρισε στα πόδια του Τούρκου που σήμερα ήταν καταπληκτικός, και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 72'.



Η Ατλέτικο επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά το 1974. Η Τσέλσι αποχαιρετά τη διοργάνωση έχοντας γνωρίσει τη μεγαλύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της...

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Κέιχιλ - Τουράν, Ντιέγκο Κόστα, Λόπεθ

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοζέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54' Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Ραμίρες, Γουϊλιαν (77' Σούρλε), Αζάρ, Αθπιλικουέτα, Τόρες (67' Μπα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Χουάνφραν, Μιράντα, Σουάρεθ, Κόκε, Τιάγκο, Αρντά Τουράν (84' Ροντρίγκες), Ντιέγκο Κόστα (76' Σόσα), Αντριαν Λόπεθ (66' Ραούλ Γκαρθία).
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (Σκορ Α΄αγ., Β΄αγ.)Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 0-0, 3-1
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-0, 4-0

ΤΕΛΙΚΟΣ (24 Μαΐου 2014 στη Λισαβόνα)Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...