Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νέο επίδομα για τους ''μη έχοντες''. Ποιοι θα πάρουν έως και 370 ευρώ τον Σεπτέμβριο



Εν αναμονή του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος
Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να έχει θέσει σε ισχύ το πιλοτικό πρόγραμμα για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος σύμφωνα με το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα.
Εντός του μήνα θα έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Εργασίας οι δήμοι που θα ξεκινήσει η πιλοτική υλοποίηση ,του νέου για τα Ελληνικά δεδομένα, προγράμματος που θα παρέχει επίδομα ελάχιστου επιδόματος από 200 ευρώ σε δικαιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματα που το ύψος τους θα καθοριστεί με την ανακοίνωση του προγράμματος
Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, με στόχο να επεκταθεί από το 2015 σε εθνικό επίπεδο το πρόγραμμα σύμφωνα με το κείμενο αξιολόγησης της Τρόικα, η επιλογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δικαιούχων πρέπει επίσης να ολοκληρωθεί εντός του μηνός Απριλίου.
Το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα εφαρμοστεί σε δύο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.
Το επίδομα θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.
Το όριο του εισοδήματος που θα καθοριστεί σύμφωνα με το dikaiologitika.gr θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του εκάστοτε δικαιούχου.
Επίσης σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.
Σε έκθεση του το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού έχει εδώ και αρκετό διάστημα εκφράσει γνώμη για το πως μπορεί να υπολογίζεται το επίδομα για τους δικαιούχους
Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα θα λαμβάνουν τη διαφορά που θα προκύπτει.
Στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, παιδιού, κατοικίας κ.ά.), μαζί με τα προγράμματα αποτροπής της ακραίας φτώχειας (τύπου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος), παίζουν το ρόλο «κοινωνικού αμορτισέρ»: απορροφούν τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης, συμπληρώνοντας τα εισοδήματα των θυμάτων της. Αυτή άλλωστε είναι η βασική δουλειά ενός σύγχρονου συστήματος κοινωνικής προστασίας - μια δουλειά που το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος κάνει καλά σε αντίθεση με την χώρα μας στις περισσότερες περιπτώσεις.
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.
Η εφαρμογή του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος (με ταυτόχρονη κατάργηση των περισσοτέρων από τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα, πλην του επιδόματος ανεργίας) αποτελεί πρόταση του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika υπάρχει η πρόταση στο υπουργείο Εργασίας για το ενδεχόμενο όσοι δικαιούχοι ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος βαρύνονται με έξοδα ενοικίου ή στεγαστικού δανείου καθίστανται αυτομάτως δικαιούχοι συμπληρωματικού στεγαστικού επιδόματος. Το ύψος του θεωρείται ίσο με το επίδομα ενοικίου ΟΕΚ το οποίο ίσχυε μέχρι την κατάργηση του οργανισμού (?125 το μήνα ένα άτομο, συν ?25 το μήνα για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού
Όλοι οι δικαιούχοι ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος θεωρούνται δικαιούχοι δωρεάν περίθαλψης από τον ΕΟΠYΥ και το ΕΣΥ.
Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο για τις αιτήσεις
Όσοι κάνουν αίτηση για το επίδομα ελαχίστου εισοδήματος θα πρέπει να συμπληρώνουν μια ειδική δήλωση εισοδημάτων, η οποία στη συνέχεια να ελέγχεται ως προς την ακρίβειά της με διασταύρωση με τα στοιχεία του Taxisnet,και των υπηρεσιών που χορηγούν κοινωνικά επιδόματα όπως ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ
Η Ελλάδα και η Ουγγαρία είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη των «25», που δεν καταβάλλεται τέτοιας μορφής επίδομα ενώ στην Κύπρο έχει θεσπιστεί εδώ και καιρό με μεγάλη επιτυχία.
http://news247.gr/

Read more...

Βελτιωνόμαστε, αλλά το "φακελάκι" παραμένει ανίκητο



Μείωση της διαφθοράς στην Ελλάδα, καταγράφει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς. Ποιος τομέας παραμένει πρώτος. Γιατί συνεχίζουμε να δίνουμε "φακελάκια"
Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στον τομέα της διαφθοράς στην Ελλάδα το 2013, με 15% λιγότερα περιστατικά, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς. Ωστόσο εστίες της διαφθοράς παραμένουν τα νοσοκομεία και ο δημόσιος τομέας.
Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι αυξημένος αριθμός των ερωτηθέντων, που αγγίζει το 30%, αρνήθηκε να καταβάλει το «φακελάκι» που τους ζητήθηκε, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη αντίσταση των πολιτών, οφείλεται αφενός στην οικονομική κρίση αφετέρου στη συστηματική πολιτική κατά της διαφθοράς από το κράτος, που επιδρά θετικά στη νοοτροπία και απονομιμοποιεί τη διαφθορά, τόνισαν οι παρουσιαστές της έκθεσης Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος και Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος της Public Issue.
Επίσης, για πρώτη φορά καταγράφεται από τους πολίτες ως στοιχείο διαφθοράς η μη έκδοση αποδείξεων.
Ο δημόσιος τομέας πάντως συνεχίζει να έχει την πρωτοκαθεδρία στη διαφθορά με το 70% των συνολικών περιστατικών. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται τα νοσοκομεία, οι εφορίες και οι πολεοδομίες. Τα νοσοκομεία μάλιστα παρουσίασαν αύξηση 5%, ενώ οι εφορίες και οι πολεοδομίες μείωση 1,2% και 2,8% αντίστοιχα.
Τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία δίνονται για επεμβάσεις, «γρηγορόσημο» και αμοιβή γιατρού, στην εφορία για ρύθμιση χρεών και «γρηγορόσημο» και στην πολεοδομία για οικοδομική άδεια και επίσης για «γρηγορόσημο».
Στον ιδιωτικό τομέα πρωταγωνιστεί και πάλι η υγεία, αλλά και οι τράπεζες, ο δικηγορικός κλάδος, ο κλάδος αυτοκινήτου και ο τομέας των κατασκευών.
Σχετική μείωση παρουσιάζει και ο μέσος όρος των χρηματικών ποσών διαφθοράς, από 1.442 ευρώ το 2012, σε 1.333 ευρώ το 2013.
Φέτος είναι η έβδομη χρονιά που εκπονείται Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα, η οποία αναδεικνύει το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς που επιβαρύνει το ελληνικό νοικοκυριό, με μέγεθος δείγματος 12.108 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

ΝΕΡΙΤ: 2.600 ευρώ σε δημοσιογράφο για να διαβάζει μηνύματα! ...


 
Ετσι μένω κι εγώ Ελλάδα...
Ευτυχώς που έκλεισαν την «αμαρτωλή» ΕΡΤ για να νοικοκυρέψουν τη δημόσια τηλεόραση, όταν αυτή βγει ποτέ κανονικά στον αέρα. Με τη δημοσιοποίηση του κοστολογίου μιας...
και μόνο εκπομπής, που θα βγει στον αέρα για δύο μήνες, φαίνεται η πρόθεση των αρμοδίων που τρέχουν το νέο φορέα όχι μόνο να μην πατάξουν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (που κατήγγειλε ο Σίμος Κεδίκογλου στις 11 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν πέσει το «μαύρο»), αλλά και να «χρυσώσουν» συνεργάτες που η μόνη τους δουλειά θα είναι να διαβάζουν SMS.
Μάλιστα με την ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο να ξεπερνάει πλέον το κόκκινο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας να αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο, θα υπάρχει.. δημοσιογράφος που θα αμείβεται με 2.600 ευρώ μικτά το μήνα για να διαβάζει μηνύματα που φτάνουν στο κινητό της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα».
Η πρώτη είδηση λοιπόν είναι πως επιστρέφει η καθημερινή τουριστική εκπομπή που κάποτε βλέπαμε στην ΕΡΤ, αρχικά στη Δ.Τ. από τις 7 Απριλίου και στη συνέχεια στο νέο φορέα. Νέος τίτλος της, «Επι-Μένουμε Ελλάδα».
Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι πως οι νέοι εργαζόμενοι της εκπομπής, οι οποίοι επιλέχθηκαν με απ' ευθείας ανάθεση και δεν πέρασαν από τη διαδικασία των προκηρύξεων και των αξιολογήσεων, θα πάρουν το μήνα τα διπλά από ό,τι έπαιρναν οι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ για να κάνουν την ίδια δουλειά.
Οπως ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, με υπογραφή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Γιώργου Προκοπάκη, ενέκρινε τη σύναψη 13 συμβάσεων μίσθωσης έργου από 1ης.4.2014 έως και 10.6.2014 και επελέγησαν «δεδομένης της εμπειρίας τους και της γνώσης τους σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή», όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό.
Για την ιστορία, οι μόνοι ίδιοι συνεργάτες είναι η εκ των παρουσιαστών Ρένια Τσιτσιμπίκου, ο αρχισυντάκτης Γιώργος Φρίμης (παλιά κατείχε τη θέση του διευθυντή σύνταξης) και δύο ρεπόρτερ, η Μακεδονία Κουτσουμπέλη και η Νάντια Χαρδαλιά.
Οι υπόλοιποι, που είναι νέοι συνεργάτες, όχι μόνο θα εργαστούν για πρώτη φορά στην εκπομπή στην οποία έχουν υποτίθεται πείρα, αλλά θα χρυσοπληρωθούν για δύο μήνες υπηρεσίας. Πιο τρανταχτό παράδειγμα, ο υπεύθυνος καλεσμένων της εκπομπής Χαράλαμπος Πορέτσης, ο οποίος για το διάστημα των δύο μηνών και δέκα ημερών θα εισπράξει το ποσό των 5.208 ευρώ, δηλαδή 2.500 ευρώ μικτά μηνιαίως.
Κι όμως, η προκάτοχός του Ζέτα Καραγιάννη, μόνιμη υπάλλήλος της ΕΡΤ, η οποία κατείχε την ίδια θέση στην εκπομπή, για τις τηλεοπτικές σεζόν 2010-2013 αμειβόταν με 1.800 ευρώ μικτά μηνιαίως (με τις κρατήσεις να επιστρέφουν στο κράτος ως εισφορά στο ΙΚΑ/ανεργία/στράτευση, φόρους, εισφορά αλληλεγγύης και κρατήσεις ΤΕΑΠΕΡΤ).
Και βέβαια είναι να διερωτάται κανείς. Αν αυτά συμβαίνουν σε μία και μόνο εκπομπή, τι θα συμβεί όταν θα ξετυλιχτεί το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ στο σύνολό του;

- Μedia / Ελευθεροτυπία

zoornalistas.blogspot

Read more...

Επισπεύδεται η κατάθεση Μπαλτάκου...


Για την ερχόμενη Δευτέρα, ορίστηκε τελικά το ραντεβού της εισαγγελέως κ. Νταγιάντα με τον τέως γγ της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο, για την υπόθεση του βίντεο με τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη.

Αρχικά η ...
κλήση στον κ. Μπαλτάκο ήταν για την Τρίτη, ωστόσο το ραντεβού άλλαξε για τη Δευτέρα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες δεδομένου ότι η έρευνα έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η εισαγγελική έρευνα

Νωρίτερα, εισαγγελική έρευνα με τη μορφή του επείγοντος, με αφορμή το βίντεο που έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης...
real.gr

Read more...

Ο Α. Λοβέρδος καλεί τον πρωθυπουργό στη βουλή

Ο Α. Λοβέρδος καλεί τον πρωθυπουργό στη βουλή
Παρέμβαση του προέδρου Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα Μπαλτάκου: Να δώσει εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός στην Βουλή.
Τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις από την συνομιλία του κ. Τάκη Μπαλτάκου με τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλία Κασιδιάρη, ο πρόεδρος Ανδρέας Λοβέρδος.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να μιλήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να δώσει τις απαραίτητές εξηγήσεις, ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός της χώρας.
Ο πρόεδρός αρχικά τόνισε: «Υπάρχει ανάγκη επίσημων εξηγήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, εδώ στην Βουλή. Δεν αρκούν οι διευκρινήσεις των δύο Υπουργούν. Υπάρχει πραγματική ανάγκη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν έχει την πλήρη εικόνα των πτυχών του θέματος, να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων».
Εν συνεχεία ο κ. Λοβέρδος κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να έχει στάση υπεύθυνη και σοβαρή για τρία σοβαρά θέματα, τα οποία κατονόμασε ως εξής:
1. Για ακροδεξιούς θύλακες στην κυβέρνηση
2. Για ενδεχόμενες πολιτικές μεθοδεύσεις στη δικαιοσύνη.
3. Για πολιτικά λανθασμένες, ατομικές ή συλλογικές επιλογές Υπουργών ή κυβερνητικών στελεχών.
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε αντίφαση την πρακτική όλων όσων ζητούν την παρούσα στιγμή τις παραιτήσεις Υπουργών ή και της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα, ενώ έχουν ψηφίσει τις άρσεις των ασυλιών, υπογραμμίζοντας: «Νομίζω ότι τα αιτήματα, που ακούστηκαν, για παραιτήσεις Υπουργών και της Κυβέρνησης, δεν μπορούν υπευθύνως να κατατεθούν όταν δεν υπάρχει η ακριβής εικόνα του θέματος, για την οποία μίλησα δίνοντας τις παραμέτρους του θεσμικού, πολιτικού, νομικού, κορυφαίου προβλήματος, που έχει ανακύψει. Όταν προλαβαίνεις να μιλήσεις για παραιτήσεις, τότε έχεις ήδη υιοθετήσει τις εκδοχές που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις. Πως το κάνεις; Έχεις περαιτέρω στοιχεία που η Βουλή δεν γνωρίζει και δεν τα λες; Είναι μεγάλη αντίφαση και σοβαρή, να αποδέχεσαι όλα αυτά και παράλληλα να ψηφίσεις την άρση ασυλιών. Και αν κανείς θεωρήσει ότι τα στοιχεία αυτά είναι όψιμα και δεν τα γνώριζε προηγουμένως, τότε να ζητήσει από την επιτροπή δεοντολογίας να ξαναφέρει τα θέματα στην ολομέλεια. Το έχει πει ότι πρέπει να ξαναδεί η Βουλή χωρίς λαϊκίστική διάθεση τι συνιστά η αρμοδία της για τα προνόμια και την άρση των ασυλιών των Βουλευτών και πως εφαρμόζεται η συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη».
Ο κ. Λοβέρδος έκλεισε την αναφορά του στο μείζον θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, λέγοντας: «Πρέπει να δοθεί εξήγηση από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Να αποκτήσει την πλήρη εικόνα. Κανείς δεν θα του ζητήσει να βιαστεί. Να έρθει να μιλήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να δώσει τις απαραίτητές εξηγήσεις, ούτε ως τιμητής, ούτε ως απολογούμενος, αλλά ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός της χώρας».
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ο Δημ. Σταμάτης για τη χρυσή αυγή το Μπαλτάκο και τον Αλ. Τσίπρα

Ο Δημ. Σταμάτης για τη χρυσή αυγή το Μπαλτάκο και τον Αλ. Τσίπρα
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε:
Δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας, όταν χθες ζήτησε την παραίτηση των Υπουργών κ.κ. Δένδια και Αθανασίου.
Υιοθετεί τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ότι «τάχα» οι δικαστικές διώξεις των στελεχών της είναι αποτέλεσμα σκευωρίας των δύο υπουργών;
Ισχυρίζεται ότι όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την εγκληματική δράση τους είναι δήθεν ανυπόστατα και οι αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών αστήριχτες και επιλήψιμες;
Κατηγορεί, δηλαδή, την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη πως συντονίστηκαν και με αθέμιτους τρόπους μεθόδευσαν την ποινική δίωξη των μελών ενός δημοκρατικού κόμματος που ασκούσαν με σύννομο τρόπο τα συνταγματικά τους δικαιώματα;
Αν αυτή είναι η άποψη του κ. Τσίπρα, οφείλει να την υπερασπιστεί δημόσια και χωρίς μισόλογα, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης των λόγων του.
Μέχρι τότε δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας αυτόκλητος και ευκαιριακός συνήγορος της Χρυσής Αυγής.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ο Στ. Θεοδωράκης για Μπαλτάκο Σαμαρά και χρυσή αυγή

Ο Στ. Θεοδωράκης για Μπαλτάκο Σαμαρά και χρυσή αυγή
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους της Λαμίας και της Λάρισας είπε μεταξύ άλλων για το θέμα που έχει προκύψει με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Να ζητήσει συγγνώμη ο Πρωθυπουργός»
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μαρτυρούν δυστυχώς πόσο ανίκανο και φαύλο είναι το παλιό πολιτικό σύστημα. Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο από αυτό. Η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο, που καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να σωθεί. Αυτό ήταν το δεξί – έστω το ακροδεξιό - χέρι του κυρίου Σαμαρά; Αυτός συμβουλεύει δυο χρόνια τώρα τον Πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για την λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου; Σε ποιες αποφάσεις αλήθεια συμμετείχε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα.
Πρέπει να μάθουμε μέχρι ποιου σημείου είχε εμπλοκή στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να ζητήσει συγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Η ευθύνη για την παρουσία του Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση είναι δική του. Αυτός τον επέλεξε. Δεν είναι βουλευτής για να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κόσμο που τον ψήφισε. Δεν είναι συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν.
Και μετά είναι η ουσία των αποκαλύψεων. Ο ποταπός τρόπος που μιλάει για την δικαιοσύνη. Τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Τα παιδιά για τις φωτοτυπίες. Ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις, δημοσίως και όχι παρασκηνιακώς. Ξαφνιάζει επίσης, η παραδοχή του κυρίου Βενιζέλου ότι ο κύριος Μπαλτάκος είναι «παλιό πρόβλημα». Αν όντως πίστευε ότι είναι «παλιό πρόβλημα» και δεν είναι σχήμα λόγου, τότε θα πρέπει να μας πει αν είχε ζητήσει από την πρωθυπουργό την αντικατάσταση του. Η συνεργασία «για το καλό της χώρας» όπως συχνά επαναλαμβάνει δεν δικαιολογεί τη συστράτευση με κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι.
http://egiakoumis.com/

Read more...

THΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο Τ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ


Την ερχόμενη Τρίτη κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάνταπου...
ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/04/th.html

Read more...

«Οι δεσμοί με τη Χρυσή Αυγή μαστίζουν την ΕΛ.ΑΣ.»...


«Οι δεσμοί με τη Χρυσή Αυγή μαστίζουν την ΕΛ.ΑΣ.» 
Αποκαλυπτική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας...
Για στενές σχέσεις της ελληνικής αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της με τίτλο «Κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία».

Σύμφωνα με...
τη διεθνή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους περίπου 50 άτομα, συμπεριλαμβανομένων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, δύο αστυνομικών και πέντε βουλευτών, είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα, από δολοφονίες και την πρόκληση εκρήξεων μέχρι εκβιασμούς. Διαπιστώθηκε ότι δέκα αστυνομικοί είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν αποδοθεί σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία επιχειρεί να εκθέτει τις πολλές και συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Στην έκθεση εξετάζονται λεπτομερώς οι ρίζες και η φύση του ελλείμματος λογοδοσίας της ελληνικής αστυνομίας, καθώς και η αποτυχία της να διεξάγει άμεσες, διεξοδικές και αμερόληπτες έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η αποτυχία στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Ο παγιωμένος ρατσισμός, η χρήση υπερβολικής βίας και η βαθιά ριζωμένη κουλτούρα ατιμωρησίας αποτελούν μάστιγα για την ελληνική αστυνομία. Διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να αναγνωρίσουν -και πόσω μάλλον να αντιμετωπίσουν- τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αστυνομικούς και τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία», δήλωσε η Jezerca Tigani, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Είναι επείγουσα η ανάγκη να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης καταγγελιών για την αστυνομία, ο οποίος θα διερευνά ισχυρισμούς για παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις δομές επιβολής του νόμου», συνέχισε.

Συμπεράσματα

Η Διεθνής Αμνηστία μελετά εδώ και πολλά χρόνια τη συμπεριφορά αστυνομικών στην Ελλάδα. Νέα έρευνα της οργάνωσης εξετάζει την κατάσταση των δύο τελευταίων ετών και καταλήγει στο ότι τα πράγματα παραμένουν ζοφερά.

Στα τέλη Μαρτίου 2014 ένας κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στην απομόνωση στις Φυλακές Νιγρίτας λίγο μετά τη μεταφορά του εκεί. Σύμφωνα με αναφορές, η αυτοψία αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί περισσότερες από μία φορές. Ασκήθηκαν διώξεις, μεταξύ άλλων, και για βασανιστήρια, κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων, στις φυλακές Νιγρίτας αλλά και κατά παντός υπευθύνου στις Φυλακές Μαλανδρίνου, από όπου είχε μεταφερθεί.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειωθεί δραματική αύξηση των επιθέσεων μίσους εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Εγκλήματα μίσους έχουν καταγραφεί και κατά της κοινότητας των Ρομά και της κοινότητας των ΛΟΑΤΙ. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, μέλη των σωμάτων ασφαλείας έχουν αποτύχει να εμποδίσουν τέτοιες επιθέσεις ή να διερευνήσουν το κίνητρο μίσους πού κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.

«Με τις ενέργειές της η ελληνική αστυνομία ανέχεται τη δράση ξενοφοβικών ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες στοχοποιούν όποιον δεν συμμορφώνεται με την άποψή τους για το τι αποτελεί ‘κανονική’ κοινωνία», δήλωσε η Jezerca Tigani. «Οι αρχές χρησιμοποιούν αδιακρίτως την αστυνομία ως εργαλείο. Αντί να διατηρεί την έννομη τάξη, η αστυνομία πολύ συχνά επιφορτίζεται με την καταστολή της διαμαρτυρίας και τη δίωξη μελών ευάλωτων ομάδων. Οι ενέργειές της δεν ελέγχονται από κάποιον ανεξάρτητο μηχανισμό και οι παραβιάσεις εκ μέρους αστυνομικών παραμένουν ατιμώρητες. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Χρυσή Αυγή

Όπως αναφέρει η οργάνωση, στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας, μουσικός και αντιφασίστας ακτιβιστής, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι οκτώ αστυνομικοί, μέλη της Δίκυκλης Ομάδας Αστυνόμευσης ΔΙΑΣ, ήταν ήδη παρόντες όταν ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του περικυκλώθηκαν από μέλη της ακροδεξιάς, αλλά ότι δεν παρενέβησαν όταν ο Παύλος κυνηγήθηκε από ορισμένους από αυτούς και στη συνέχεια μαχαιρώθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Την επόμενη μέρα δυνάμεις των ΜΑΤ διασκόρπισαν διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χρησιμοποιώντας χημικά και γκλοπ. Τριάντα ένας διαδηλωτές χρειάστηκε να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, πολλοί από αυτούς με τραύματα στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι είχαν ξυλοκοπηθεί με γκλοπ της αστυνομίας, κράνη και ασπίδες. Επίσης ανέφεραν ότι μέλη ακροδεξιών ομάδων τους πέταγαν πέτρες, ενώ τα ΜΑΤ στέκονταν άπραγα χωρίς να τους προστατεύουν. Ο Γαβριήλ, ένας 32χρονος διαδηλωτής, έχασε το δεξί του μάτι και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2013 είχε υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις.

Η περίπτωση του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε μια μεγάλη αστυνομική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και τους δεσμούς της με την αστυνομία.

Βάναυση μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών

Η αστυνομία στην Ελλάδα είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της μετανάστευσης και την κράτηση και απέλαση των παράτυπων μεταναστών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης-σκούπα «Ξένιος Ζευς», από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013, η αστυνομία σταμάτησε περισσότερους από 120.000 ξένους υπηκόους για εξακρίβωση στοιχείων. Από αυτούς, μόνο οι 7.000 περίπου, δηλαδή περίπου το 5%, δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο K., σύρος πρόσφυγας, περιγράφει την κακομεταχείρισή του από την αστυνομία στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου τον Φεβρουάριο του 2013: «Ο ίδιος αστυνομικός άρχισε να με κλωτσάει ... Προσπάθησα να σταθώ όρθιος και ο αστυνομικός με χτύπησε ξανά ... τότε ζήτησε από δύο αστυνομικούς να με βάλουν σε ένα δωμάτιο όπου δεν θα μπορούσαν να με δουν άλλοι κρατούμενοι ... [στο δωμάτιο], ο αστυνομικός άρχισε να με κλωτσάει στο στήθος... τότε ένας άλλος αστυνομικός με χαστούκισε και άρχισε να με χτυπά με τις γροθιές του στο πρόσωπό».

Εγκλήματα μίσους

Τον Ιανουάριο του 2013 δύο έλληνες υπήκοοι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον S. Luqman, πακιστανό υπήκοο, ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν έλαβαν υπόψη τους το πιθανό ρατσιστικό κίνητρο, το οποίο φέρεται να βρισκόταν πίσω από την επίθεση αυτή. Η δολοφονία του S. Luqman φέρεται να είχε πολλά κοινά στοιχεία με οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα μιας «ομάδας κρούσης», η οποία έχει στενούς δεσμούς με την Χρυσή Αυγή. Η δίκη τους αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 κάμερα κατέγραψε μια Ελληνίδα να κλωτσάει ένα κορίτσι Ρομά, το οποίο έπαιζε ακορντεόν σε έναν πεζόδρομο κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα. Η αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά το περιστατικό και το κίνητρο μίσους, μόνο μετά από πιέσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Εκδήλωση - συζήτηση

Με αφορμή την παγκόσμια δημοσίευση της έκθεσης, το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την αστυνομική αυθαιρεσία και ατιμωρησία στην Ελλάδα και την Τουρκία, την Παρασκευή, 4 Απριλίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος).


newsbeast.gr

Read more...

Επεισόδιο με χρυσαυγίτες στη βουλή...



Nεο επεισόδιο  στην βουλή κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οταν  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τον ρόλο Μπαλτάκου και έκανε λόγο για εμπλοκή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τότε, ο Δ. Τσουμάνης φώναξε...
ότι αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Αμέσως αντέδρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν. «Ο Σαμαράς θέλει να μας χώσει φυλακή», έλεγε χειρονομώντας ο Ν. Μίχος, ενώ ο Ηλ. Παναγιώταρος φώναζε ότι «είναι φασίστας».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή λέγοντας: «είστε χούντα. Παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη. Είστε φασίστες. Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος έκλεισε τα μικρόφωνα και σε έντονο ύφος είπε: «δεν θα το κάνουμε καλοκαιρινό εδώ μέσα. Σοβαρευτείτε όλοι».

Read more...

Ολόκληρη η συνέντευξη Μπαλτάκου...


ΗΧΗΤΙΚΟ...
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη, της οποίας τα κύρια σημεία ηδη σας παρουσιάσαμε ("Ο Μπαλτάκος στον Χατζηνικολάου", "Εκανα τον πράκτορα", "Εγώ και ο Αντώνης", "Χατζηνικολάου: Εχετε πει και χειρότερα για τον πρωθυπουργό?", "Μπαλτάκος: Δεν ξέρω που είναι ο γιος μου").
Mια συνέντευξη που κατέληξε σε ...
φιάσκο για  τον πρώην ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης Σαμαρα.
Ακουστε ΕΔΩ το ηχητικό...

Read more...

Αυτός είναι ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης...



Ο αρεοπαγίτης Φώτης Καϊμενάκης είναι ο νέος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στη θέση του παραιτηθέντος Τάκη Μπαλτάκου.

Ο κ. Καϊμενάκης είναι...
πρόεδρος και επί σειρά ετών μέλος της κεντρικής νομοπαρασκευαστικης επιτροπής και μέλος του ΔΣ της εταιρείας δικαστικών μελετών.

Ο Φώτης Καϊμενάκης κατάγεται από τον Αστακό. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα στην θέση του Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο νέος Γ.Γ. της κυβέρνησης είχε "βγάλει" αντισυνταγματικό το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με παρατήρηση του είχε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο είναι και αντισυνταγματικό και "περιττό" αφού το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει όλες τις διατάξεις που ζητούσε να ψηφιστούν από την Βουλή.

Η κόντρα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, λίγο πριν αποχωρήσει από την τρικομματική συμμαχία η ΔΗΜΑΡ.

parapolitika.gr

Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου ζητάει το ΠΑΣΟΚ να φύγει απο τη κυβέρνηση

Ο Γ. Παπανδρέου ζητάει το ΠΑΣΟΚ να φύγει απο τη κυβέρνηση
Τριγμούς στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκάλεσε η αποκάλυψη των διαλόγων του γενικού γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, όπου έδειχνε να συμφωνεί ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για τη δίωξη του ακροδεξιού κόμματος και ότι οι φυλακίσεις ήταν «στημένες» για να σταματήσει η ΝΔ τη διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.
Παπανδρέου: Δεν αρκεί η απομάκρυνση του, να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει «οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς» το θέμα Μπαλτάκου και ουσιαστικά προτρέπει το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση υποστήριζοντας «πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, με αυτό τον τρόπο, υπονομεύεται η σταθερότητα της πορείας και η αξιοπιστία της χώρας.
Βόμβα δια στόματος Τσούκαλη: Ο Μπαλτάκος μας έλεγε πως θα κυβερνήσουν ακόμα και με τη ΧΑ
Παράλληλα σαν βόμβα έσκασε και η είδηση από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος αποκάλυψε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τού είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσης Αυγής.
«Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πριν για την Χρυσή Αυγή... Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, και η δικογραφία είναι συγκλονιστική. δυστυχώς κάποια κόμματα πιστεύουν ότι ακόμη η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από τις κυβερνήσεις» τόνισε επίσης στον ΣΚΑΪ.
Ο Αθανασίου επιμένει: Δεν έγινε καμία παρέμβαση στις διώξεις της ΧΑ, δεν παραιτούμαι
Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων φέρεται να έχει δηλώσει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, για φερόμενη ενόχληση του πρωθυπουργού με την μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις, προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.
Απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τη θέση του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό.
ΣΥΡΙΖΑ: προσωπικά υπόλογος ο Σαμαράς για το θέμα Μπαλτάκου
«Ο κ. Σαμαράς είναι προσωπικά υπόλογος για το όλο θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και προσθέτει ότι «ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να σχολιάσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Μπαλτάκου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της, αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα».
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μάλλον προσεκτικά στην παρούσα φάση και δεν θέτει θέμα παραμονής του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση, αλλά ζητάει απλώς την παραίτηση των δύο υπουργών κκ. Δένδια και Αθανασίου τους οποίους κατονόμασε και ο κ. Μπαλτάκος στην συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου έβαλε ο Μπαλτάκος
Το Μαξίμου πνέει μένεα εναντίον του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος με τη συμπεριφορά του εξέθεσε τον πρωθυπουργό που τον είχε εμπιστευτεί. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε καμία δουλειά να συνομιλεί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα σάν να είναι υπερασπιστής τους και να κάνει εικασίες για την δράση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών την οποία μάλιστα δεν γνώριζε.
Επιμένουν, ότι η φιλική στη Χρυσή Αυγή συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου δεν αποτελείπολιτική της κυβέρνησης ενώ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος που έχει βάλει σκοπό του το ξερίζωμα του φασιστικού φαινομένου από την χώρα.
Εντολή στον Δένδια και Αθανασίου να απαντήσουν
Το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε χαμηλούς τόνους όσον αφορά τον κ. Μπαλτάκο και την αυτονόητη αποπομπή του από την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
Αντίθετα έδωσε εντολή στους δύο αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου να υπερασπιστούν την ουσία της υπόθεσης και να καταρρίψουν τις εικασίες των χρυσαυγιτών περί στημένης δίωξης.
Οι περισσότερες από 30 ποινικώς κολάσιμες υποθέσεις είναι πραγματικότητα είπε ο Νίκος Δένδιας. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο κ. Αθανασίου. Είναι αναμενόμενο οι διωκόμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αναζητούν διέξοδο σε πολιτικές διώξεις αλλά αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία λέει η κυβέρνηση.
Ποιος ο λόγος να κρατήσει μυστικό το βίντεο έξι μήνες ο Κασιδιάρης
Ο κ. Κασιδιάρης έδωσε το βίντεο με καθυστέρηση έξι μήνων αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή προς πολιτική εκμετάλλευση αλλά και σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την δική του δίωξη και ενδεχομένως προφυλάκιση. Πάντως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε το υλικό της συνομιλίας, καθώς η δημοσιοποίησή της συνιστά «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος». Ο κ.Κασιδιάρης είναι πολύ πιθανόν να διωχθεί ποινικά με βάση το άρθρο 370 παρ. 1&2 του ποινικού κώδικα για υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού.
Η υπόθεση πάντως είχε πολιτικές παρενέργειες. Κατ' αρχήν επισκίασε την άτυπη σύνοδο του Eurogroup και τις καλές ειδήσεις που θεωρεί η κυβέρνηση ότι προέκυψαν για τη χώρα.
Ως εκ τούτου, πλήττει ευθέως την κυβέρνηση με δύο τρόπους. Κατ αρχήν την αφήνει εκτεθειμένη στις κατηγορίες της Αριστεράς για τις επιλεκτικές σχέσεις με την ακροδεξιά αφού ανεχόταν για πολύ καιρό τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος δεν έκρυβε τις πολιτικές του προτιμήσεις άλλοτε κάνοντας λόγο για συνεργασία ΝΔ με την Χρυσή Αυγή -πριν από τις συλλήψεις- και άλλοτε δηλώνοντας αντικομμουνιστής από τα γενοφάσκια του.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης απο το Π. Καμμένο

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης απο το Π. Καμμένο
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης πρόκειται να καταθέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά τις αποκαλύψεις για τους διαλόγους ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη.
Με ομιλία του την ώρα της συζήτησης για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Ηλία Κασιδιάρη για τη συνομιλία του με τον Τάκη Μπαλτάκο και δήλωσε πως το κόμμα του ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης
Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως ζήτησε να διακόψει το Προεδρείο της Βουλής τη συζήτηση, ώστε να εξεταστούν οι καταγγελίες αυτές, αλλά ο κ. Μαρκογιαννάκης, που ήταν εκείνη την ώρα Προεδρεύων αρνήθηκε. «Όμως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βίντεο και οι διάλογοι οι οποίοι διανεμήθηκαν έχουν ανέβει στο διαδίκτυο και δεν έχουν διαψευσθεί», είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε «απορώ για ποιο λόγο δεν είναι γεμάτο το Κοινοβούλιο τώρα και αναρωτιέμαι πού βρίσκονται όλοι».
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «Έχουμε ένα διάλογο όπου ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, δηλαδή, το «δεξί χέρι» του Πρωθυπουργού σε διάλογο -ο οποίος παρανόμως, αν θέλετε, έχει μαγνητοσκοπηθεί, αλλά πάντως έχει γίνει- παραδέχεται δημόσια ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρεμβαίνουν στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».
Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης: «Εδώ, μιλάμε για συνταγματική εκτροπή. Εδώ μιλάμε για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία και δεν έχει ανοίξει μύτη. Ζητούμε την παραίτηση της Κυβέρνησης, έστω και μόνοι μας».
http://egiakoumis.com/

Read more...

ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Όσα ΝΠΙΔ δεν προχωρούν στην απογραφή του προσωπικού τους δεν θα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση ή οποιάδήποτε μορφή ενίσχυσης αλλά επίσης θα σταματά η μισθοδοσία όσων δεν απογράφονται...
αφου σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν.
Με ρύθμιση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που ψηφίστηκε και περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, γίνεται σύνδεση απογραφής και μισθοδοσίας και τίθενται ευθέως στο στόχαστρο Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεις που εποπτεύουν υπουργεία καθώς και ΝΠΙΔ και επιχειρήσεις των ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Όπως αναφέρει η διάταξη για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με το Βήμα το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ρητά ότι αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση αλλά και επιβάλλονται κυρώσεις στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όχι μόνο των νομικών προσώπων που δεν εντάσσονται στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), αλλά και σε αυτά που δεν απογράφουν το προσωπικό και τους λοιπούς υπόχρεους στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.
Πρόκειται για τροποποίηση ισχύουσας διάταξης στην οποία προστέθηκε η φράση «απογραφή» στο Μητρώο ώστε να συνδέεται η υποχρέωση απογραφής με την καταβολή των μισθών. Αναφέρεται ότι ως προς τα νομικά πρόσωπα, για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η αποστολή στοιχείων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο του 2013. Δόθηκαν, μάλιστα, παρατάσεις επί παρατάσεων αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο, με έγγραφό του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις πειθαρχικές ευθύνες που έχουν στελέχη και διοικητικοί υπάλληλοι που δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση για επίσπευση των διαδικασιών απογραφής του απασχολούμενου προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις των υπουργείων, των δήμων και των περιφερειών.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τον Ιανουάριο του 2014, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος προειδοποιούσε ότι αν δεν απογραφούν οι υπάλληλοι θα σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια θα απολυθούν. Εκείνη την περίοδο από τους 750 φορείς είχαν απογραφεί οι 361. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, στις αρχές του 2014, από τους 12.815 εργαζομένους σε Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις είχαν απογραφεί 5.464.
www.dikaiologitika.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1720.html

Read more...

Βλέπουμε τον Βενιζέλο να συνεργάζεται με τον Μπαλτάκο πριν 3 μέρες στη βουλή...


Τότε ΔΕΝ ήταν ακροδεξιός... 

Από...
τη Σίβυλλα

greki-gr.blogspot.gr

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Η υπόθεση Μπαλτάκου "οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς"...


Οι ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία χαρακτηρίζεται "οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς", είναι "προφανείς" και η απομάκρυνση του...
γγ του υπουργικού Συμβουλίου "δεν αρκεί", τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μια «οικογενειακή υπόθεση» της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία.

Κυρίαρχο διακύβευμα; Η Δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.

Αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος.

Αυτές δηλαδή, που μας οδήγησαν στην κρίση και την εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές μας:
Τις γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν θεσμικές λειτουργίες, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.
Τις υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις.

Το αντίθετο συνέβη.

Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους. Μάλιστα, όχι μόνον δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει μετά το 2009, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τις αποδόμησε.

Ακόμα χειρότερα, έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας.

Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται και η σταθερότητα της πορείας μας, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά και η αξιοπιστία της χώρας μας, που ματώσαμε ως Έλληνες να αποκαταστήσουμε.

Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ” ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία.

Αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα.

Οι σημερινές εξελίξεις, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Χρέος μας είναι, να ανταποκριθούμε στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας.

Και μπροστά σε αυτά τα διακυβεύματα όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους...
left.gr

Read more...

Το αβγό του φιδιού στο Μαξίμου...


Δεν τα γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες του κ. Μπαλτάκου ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί και οι βουλευτές τους; Ή τα γνώριζαν και έκαναν την πάπια; Και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι...
επικίνδυνοι.


Εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος, γι' αυτό ρωτώ (για να μην κατηγορηθώ για ερασιτεχνισμό) τους έγκριτους συνταγματολόγους (και δημοσιογράφους με βαθιά γνώση του Συντάγματος) του "Έθνους", των "Νέων" και της "Καθημερινής" αν υπάρχει πρόβλημα με όσα έχει καταγγείλει ο κ. Κασιδιάρης. Αν υπάρχει πρόβλημα συνταγματικής νομιμότητας μιας κυβέρνησης που μεθοδεύει να βγάλει εκτός νόμου ένα κόμμα, ακόμη και ναζιστικό, για να λεηλατήσει τις ψήφους του. Επ' αυτού περιμένω εναγωνίως απάντηση και από τον εγκυρότερο των έγκριτων συνταγματολόγων κ. Βενιζέλο.

Αυτά για το Σύνταγμα. Αλλά, πέραν του Συντάγματος και των α λα καρτ ερμηνειών του, υπάρχει ένα μέγα πολιτικό ζήτημα. Που είναι αυτό των στενών δεσμών της κυβέρνησης με ένα ναζιστικό κόμμα. Και όταν λέω της κυβέρνησης, εννοώ όλης της κυβέρνησης. Όλων των συνιστωσών της. Γιατί ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου συντόνιζε όλη την κυβερνητική δράση. Ακόμη και αυτή του αντιπροέδρου της και υπ. Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου, όπισθεν του οποίου καθόταν ο κ. Μπαλτάκος (για να τον συντονίζει;) στη Βουλή την περασμένη Κυριακή.

Δεν τα γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες του κ. Μπαλτάκου ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί και οι βουλευτές τους; Ή τα γνώριζαν και έκαναν την πάπια; Και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι επικίνδυνοι: Αν αγνοούσαν ότι υπήρχε "πυρήνας" της Χρυσής Αυγής στην καρδιά του κράτους, που, τουλάχιστον, έδινε πληροφορίες στο ναζιστικό κόμμα, είναι μια κυβέρνηση εντελώς ανίκανη. Αν το γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τον "πυρήνα", είναι μια εγκληματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση αδίστακτη προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Μια κυβέρνηση που έχει έναν πρωθυπουργό, του οποίου το alter ego είναι "κολλητός" της Χ.Α., έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση, λαϊκή και θεσμική. Είναι, υποκειμενικά και αντικειμενικά, αδύνατον να υπερασπίσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Το Σύνταγμα.

Η υπόθεση Μπαλτάκου αποκάλυψε την πραγματική ψυχή της ακροδεξιάς συνιστώσας που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι πίσω από το φτιασιδωμένο προσωπείο της εθνικής συμφιλίωσης, της συναίνεσης, του πολιτικού πολιτισμού, κρύβεται το απεχθές πρόσωπο του ρεβανσισμού, του εμφυλιοπολεμικού λόγου, του δωσιλογισμού, του αυταρχισμού, της φασίζουσας ιδεολογίας. Ότι η οβιδιακή μεταμόρφωση του κ. Σαμαρά σε έναν πεφωτισμένο κεντροδεξιό φιλελεύθερο ηγέτη είναι ένας μύθος που καλλιεργούν οι διανοούμενοι και οι πολιτικοί τής πάλαι ποτέ Κεντροαριστεράς και τα κυρίαρχα μίντια για να χειραγωγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Όλοι γνωρίζουν το πολιτικό παρελθόν, την ιδεολογία του κ. Σαμαρά. Όλοι γνωρίζουν το πολιτικό ποιόν του κ. Μπαλτάκου. Και όλοι άκουσαν τον κ. Μπαλτάκο να λέει στον κ. Κασιδιάρη ότι η "επιχείρηση Χρυσή Αυγή" στήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να ανακοπεί η φυγή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς η Χ.Α. Φυγή που θα έφερνε πρώτο κόμμα στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται έτσι ότι μπροστά σε αυτόν τον κοινό εχθρό Άκρα Δεξιά, Δεξιά, Κεντροαριστερά και πρόθυμοι ηλίθιοι της Αριστεράς τής ευθύνης είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν, είναι έτοιμοι να στηρίξουν, να ψηφίσουν, να κάνουν ενιαίο κόμμα με την ακροδεξιά συνιστώσα του Μαξίμου. Αδιαφορώντας για το ποιος ζεσταίνει το αβγό του φιδιού...
avgi.gr

Read more...

Tσούκαλης: «Ο Μπαλτάκος μας είχε απειλήσει για συνεργασία κυβέρνησης και Χ.Α.»...


Εαν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου για την ΕΡΤ!...
Σε αποκαλύψεις προέβη μέσω σημερινών του δηλώσεων στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Τσούκαλης.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε ότι ...
τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος του είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής.

«Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πριν για την Χρυσή Αυγή... Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, και η δικογραφία είναι συγκλονιστική. Δυστυχώς κάποια κόμματα πιστεύουν ότι ακόμη η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από τις κυβερνήσεις», συμπλήρωσε.

Read more...

Αθανασίου: "Με θίγουν προσωπικά αυτά που λέει ο Μπαλτάκος"...


«Δεν έχω παρέμβει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής»
  «Ούτε η Δικαιοσύνη στήνεται ούτε οι δικαστικοί λειτουργοί μπαίνουν στο παιχνίδι να εμπλέκουν κανέναν», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, στο πρωινό του ΑΝΤ-1, με αφορμή την κρυφή συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
Όπως είπε  «η...
φιλοσοφία μου και η ιστορία μου δεν θα μου επέτρεπαν να κάνω καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω παρέμβει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε εξηγήσεις από τον Μπαλτάκο και εκείνος του είπε ότι συζήτησε με τον Κασιδιάρη για να τον αποφύγει.

«Με θίγουν προσωπικά αυτά που λέει ο Μπαλτάκος στο βίντεο», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το μόνο που έκανε είναι ότι ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Ο  Αθανασίου, όπως τόνισε, δε σκέφτηκε να παραιτηθεί παρά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε καμία περίπτωση δε σκέφτηκα να παραιτηθώ. Αυτά είναι αστειότητες. Παραιτούνται όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με τα εσωτερικά του προβλήματα. Βρίσκεται σε δεινή θέση. Καλά θα κάνει να ασχολείται με τις παλινωδίες στο εσωτερικό του», κατέληξε.

Read more...

«Ανοησία Μπαλτάκου, αλλά τον αγαπώ» Αδ.Γεωργιάδης: Το βίντεο είναι η απόλυτη δικαίωση Σαμαρά



Αδ.Γεωργιάδης: Το βίντεο είναι η απόλυτη δικαίωση Σαμαρά
«Τι θα μπορούσε να κάνει ο φρούραρχος στον γιο του Μπαλτάκου;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση δεν υπάρχει από τα όσα ο αποπεμφθείς Τ.Μπαλτάκος λέει στο επίμαχο βίντεο διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο Mega και τον ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το βίντεο αποτελούν την απόλυτη δικαίωση Σαμαρά, καθώς από τα λεγόμενα Μπαλτάκου προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός διαφωνούσε κάθετα με τον πρώην γγ της κυβέρνησης στο ζήτημα της ΧΑ.
Η μόνη πολιτική ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι ένας συνεργάτης του έκανε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα.
Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη «ανοησία» του πρώην γγ της κυβέρνησης, που δεν θα έπρεπε να συνομιλεί με «αλήτες του πεζοδρομίου», όπως είναι οι χρυσαυγίτες.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε, πάντως, ότι ο Τ.Μπαλτάκος «είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, με αξιοσημείωτη διαδρομή και ήταν συνεπής γγ της κυβέρνησης». Τόνισε, δε: «Τον αγαπώ. Έκανε μια ανοησία και εξετέθη».

Σχολιάζοντας, δε, το επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τον υιό του Τ.Μπαλτάκου, δήλωσε ότι αν και καταδικάζει τη βία, η κίνηση του γιου να προστατέψει τον πατέρα του τον συγκίνησε.

«Τι θα μπορούσε να κάνει ο φρούραρχος στον γιο του Μπαλτάκου;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς για το γεγονός ότι μετά το επεισόδιο ο υιός Μπαλτάκου φυγαδεύτηκε από το κοινοβούλιο.

Μιχελάκης: Η ΝΔ ξεκίνησε τις διώξεις της ΧΑ
Η Νέα Δημοκρατία είχε την πρωτοβουλία για τη δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο υπουργός είπε ότι ο πρωθυπουργός μιλούσε για τον κίνδυνο της ΧΑ ήδη από το 2012, όταν «άλλοι πίστευαν ότι η Χρυσή Αυγή απλά κόβει πόντους από τη Νέα Δημοκρατία».

Π.Καψής: Πολιτική ευθύνη Σαμαρά

Σε άλλη γραμμή κινείται ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς Παντελής Καψής.

Όπως είπε, το βίντεο Μπαλτάκου δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και πως για τις ενέργειες Μπαλτάκου έχει πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...