Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Ένταση στη συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία έξω από το ΥΠΟΙΚ


Ένταση στη συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία έξω από το ΥΠΟΙΚ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Με κινητοποιήσεις τιμάται σήμερα, Τετάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Εθνική Συνομοσπονδία Τυφλών Ελλάδος πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στο Σύνταγμα κατέληξε και η πορεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων.

Ένταση σημειώθηκε όταν άνδρες της αστυνομίας δεν επέτρεψαν στα μέλη των δύο ομοσπονδιών να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και σε λίγη ώρα θα συναντηθούν στο ΥΠΟΙΚ με την κ. Ευτυχία Μιχαηλίδου, υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη.

Τα άτομα με αναπηρίες «κραυγάζουν» για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους.

Παρόμοιες εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες έχουν οργανωθεί σε όλη την Ελλάδα.

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε τον καθημερινό αποκλεισμό από την εργασία και την κοινωνική ζωή. Αγωνιζόμαστε για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα και να μην χαθούν κατακτήσεις δεκαετιών» αναφέρει στη διακήρυξή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη


Διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία, πρόνοια και ειδική αγωγή και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους.

«Η κατάσταση των αναπήρων είναι δραματική. Έχει μειωθεί ο αριθμός των αναπήρων, οι οποίοι παίρνουν κάποια αναπηρική σύνταξη ή κάποιο αναπηρικό επίδομα. Το ποσοστό αυτών που έπαιρναν αναπηρική σύνταξη, από 14% που ήταν το 2012 έχει μειωθεί ήδη στο 8% και οι οδηγίες του ΟΟΣΑ και του ΚΕΠΕ είναι να κατέβουν στο 5%. Φανταστείτε ότι οι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες ήταν 500.000 κι απ' αυτούς μόνο λίγο παραπάνω από το 1/3 έπαιρναν κάποιο επίδομα» ανέφερε ο Στέλιος Καζεπίδης, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα, αυτοί που παίρνουν κάποιας μορφής επίδομα στη Θεσσαλονίκη είναι 20.000. Μεγάλες κατηγορίες αναπήρων, όπως π.χ. οι κωφοί και βαρήκοοι, από 18-65 χρόνων, στην πιο παραγωγική ηλικία δεν έπαιρναν κανένα βοήθημα. Από την άλλη, αυτό που μας επιφυλάσσουν είναι να μειωθούν τα επιδόματα, που έτσι κι αλλιώς είναι πενιχρά για να καλύψουν -υποτίθεται- τις ανάγκες της αναπηρίας και της χρόνιας πάθησης. Μιλάμε για επιδόματα των 300 ευρώ. Μας οδηγούν βαθμιαία στα 150-300 ευρώ» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ανεργία των αναπήρων «τσακίζει κόκαλα» σε πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. «Στην Ελλάδα είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην ανεργία των αναπήρων. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις αναπήρων και από την άλλη ζητάμε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού στα ιδρύματα για την περίθαλψη των αναπήρων» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ειδικά σχολεία, είπε ότι σήμερα αυτά κλείνουν λόγω των συγχωνεύσεων και ότι στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, στη Θεσσαλονίκη, τα παιδιά κρυώνουν γιατί τα καλοριφέρ ανάβουν μόνο δύο ώρες την ημέρα.

Χαρακτήρισε δε, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ως καρμανιόλες των δικαιωμάτων των αναπήρων, αναφέροντας ότι ένας καρκινοπαθής, για να τού πιστοποιηθεί αναπηρία 50%, πρέπει να βρίσκεται σε τελικό στάδιο και να τού απομένουν λίγοι μήνες ζωής.

«Στους καρκινοπαθείς π.χ. δεν υπάρχει κανείς που να παίρνει ποσοστό αναπηρίας άνω του 35%. Αυτό, αυτόματα σημαίνει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα- ούτε πάσο ούτε φορολογικές εκπτώσεις» πρόσθεσε ο κ. Καζεπίδης.

Δήλωση Σαμαρά
Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αναδεικνύει το χρέος που έχουμε όλοι, κάθε μέρα του χρόνου, απέναντι σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Χρέος που γίνεται ακόμη πιο βαρύ στις δύσκολες μέρες που έφερε η οικονομική κρίση στον Τόπο μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
»Πολιτεία και πολίτες υποχρεούμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στα Άτομα με Αναπηρία, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, την προσβασιμότητά τους παντού. Ιδίως μάλιστα στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία.
Τώρα που η οικονομία μας σταθεροποιείται, αποτελεί χρέος και προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε με ταχείς ρυθμούς και τις αδικίες που προκάλεσε η κρίση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λόγω περικοπής κονδυλίων Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία


Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία

Αθήνα
Για μη ασφαλή περίθαλψη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο οι γιατροί εξαιτίας των περικοπών των δαπανών Υγείας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η σωματική και πνευματική εξουθένωση του υπάρχοντος δυναμικού, συνδυαστικά με τις οργανωτικές αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ανασφαλή και αναξιοπρεπή τη φροντίδα υγείας των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΠΙΣ, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομιακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποίησε ότι η έλλειψη 5.000 γιατρών και 10.000 νοσηλευτών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το υπάρχον προσωπικό με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«Όταν ο γιατρός ή ο νοσηλευτής είναι κουρασμένοι, σωματικά και ψυχολογικά, λόγω φόρτου εργασίας ή επειδή οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι σωστές, είναι πολύ λογικό να οδηγούνται σε ιατρικά λάθη, αντιδεοντολογικές πρακτικές και να μην τυγχάνει ο ασθενής της σωστής προσοχής, τόσο ως προς τη διάγνωση, όσο και ως προς την θεραπεία», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας τονίζοντας ότι στο φαινόμενο αυτό αποδίδεται και η αύξηση των περιστατικών ιατρικών λαθών τα τελευταία χρόνια.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προωθούμενες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε λόγο για εμπαιγμό γιατρών και νοσηλευτών αφού «μας υπόσχονται στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά στον προϋπολογισμό του 2015 δεν έχει εγγραφεί το σχετικό κονδύλι. Για να μην αναφερθούμε στην περικοπή των δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, που το 2014 θα κλείσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά. Χειρουργεία αναβάλλονται και οι γιατροί είναι υπόλογοι στους ασθενείς, όχι το υπουργείο Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 300.000 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος με τη σειρά του προειδοποίησε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 βάζει την Υγεία στην κλίνη του Προκρούστη. «Όλες οι δαπάνες υγείας για το 2015 είναι μειωμένες σε σχέση με το 2014. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη έχει πέσει στα 1,6 δισ. ευρώ. Βάζουν στο στόχαστρο γιατρούς και φάρμακα, ενώ θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια να προωθούν την αναδόμηση του συστήματος», ανέφερε.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί για τον προϋπολογισμό του 2015, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία υπολογίζονται σε 4,23 δισ. ευρώ, έναντι 4,74 δισ. ευρώ που αναμένεται να κλείσουν το 2014. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων τη νέα χρονιά προβλέπεται στα 1,118 δισ. ευρώ (μείωση κατά 22,8%), σε σχέση με το 2014 που αναμένεται να κλείσει στα 1,450 δισ. ευρώ. Για τον ΕΟΠΥΥ η κρατική επιχορήγηση προβλέπεται στα 526 εκατ. ευρώ το 2015, μειωμένη κατά 17% σε σχέση με το 2014 που είχε προβλεφθεί κονδύλι ύψους 633 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ για τις λοιπές παροχές ασθενείας το 2015 θα διαμορφωθούν στα 1,271 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 ήταν 1.625 εκατ. ευρώ (μείωση 354 εκατ. ευρώ). Τέλος, η εξωνοσομειακή φαρμακευτική δαπάνη διαμορφώνεται το 2015 στα 2 δισ. ευρώ, όπως και το 2014, καλύπτοντας και στους ανασφάλιστους πολίτες, που ανέρχονται σε περίπου 2,5 με 3 εκατομμύρια, ενώ περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό και το κόστος των εμβολίων.

«Όλες οι δαπάνες περικόπτονται διαρκώς, το δείχνουν και τα νούμερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω απογύμνωσης τους από προσωπικό. Έχουν πει ότι οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα αρχίσουν να λειτουργούν με το νέο χρόνο. Με τι προσωπικό; Προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Ο χρόνος αλλάζει σε λιγότερο από έναν μήνα και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα σχέδιο», επεσήμανε ο κ. Βλασταράκος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδόμησης του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσφατη απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Λαζόπουλου, να κλείσει όλες τις κλινικές του ΕΣΥ που λειτουργούν στο νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό να απορροφηθεί από τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές.

«Πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχουν σκοπιμότητες και το υπουργείο δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο ζήτημα, ενώ θα έπρεπε. Η κοινωνία του Έβρου είναι ανάστατη. Οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην περίθαλψη», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.

Ενώ ο κ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το θέμα εξήγησε ότι, «οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν παράλληλη δραση και στον ιδιωτικό τομέα της περίθαλψης. Οι γιατροί του ΕΣΥ αντιθέτως υποχρεούνται να έχουν αποκλειστική σχέση εργασίας με το κράτος. Η κατάσταση αυτή πλήττει απευθείας το δικαίωμα των ασθενών σε ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις επαφές του τόσο με τον Πρωθυπουργό, όσο και με τον υπουργό Υγείας, για την διευθέτηση όλων των ανοικτών «μετώπων», έχει προτείνει:
- αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία,
- λειτουργία ενιαίου δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες,
- εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων,
- μηχανογράφηση όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ,
- επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,
- εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού,
- θεσμοθέτηση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας για την καλύτερη οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας,
- δικαίωμα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς, που θα αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση,
με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ασφαλέστερη θεραπεία και διάγνωση των πολιτών.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Read more...

Mητρόπουλος: Κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα...


Mητρόπουλος: Κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα
«Κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ (αντί 487 ευρώ που ισχύει σήμερα) και κατάργηση του ΕΚΑΣ προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα», τονίζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Η πρόθεση αυτή της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγεί σε...
γενοκτονία τους συνταξιούχους μας», αναφέρει ο υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κουμουνδούρου.
Αναλυτικά: 
«Την απόφασή της να μειώσει στα 320 € την κατώτατη σύνταξη, από 487 € που είναι σήμερα, ανακοίνωσε με το e-mail που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα στις 29-11-2014!
Με την ίδια απόφασή της δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιοδοτούνται με την κατώτατη σύνταξη.
Ειδικότερα:
Σύμφωνα με το e-mail που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα και στην αγγλική απόδοση (Part C, “Pension Reform”, page 31) “Για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-1975 και έχουν περισσότερα από 15 χρόνια ασφάλισης αλλά λιγότερα από 20, οι παροχές θα συνδεθούν με τις εισφορές τους”.
Αν ισχύσει η δέσμευση αυτή, που ισοδυναμεί με ειλωτεία των συνταξιούχων μας, όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με τις ελάχιστες προϋποθέσεις των 15 ή 20 χρόνων (4.500-6.000 ΗΑ) θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό (οργανικό) τμήμα της κατώτατης σύνταξης που αντιστοιχεί μόνο σε εισφορές και ανέρχεται σήμερα στα 320 €!
Δεν θα λαμβάνουν δηλαδή, το προνοιακό τμήμα της κατώτατης σύνταξης (167 € σήμερα), ούτε το ΕΚΑΣ που δεν αντιστοιχεί σε εισφορές, όπως δεσμεύεται η κυβέρνηση.
Η πρόθεση αυτή της μνημονιακής συγκυβέρνησης οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους μας.
Στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε πολιτική που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει με νωπή λαϊκή εντολή σε λίγο καιρό, θα στηρίξει το Ασφαλιστικό Σύστημα και θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη καταβολή αξιοπρεπών συντάξεων για όλους».

Read more...

Απορρίφθηκε το αιτημα του Ρωμανού...


Ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός στο παράθυρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» [βίντεο]Σκληρή, απάνθρωπη και αψυχολόγητη αποφαση...
Οπως εγινε γνωστό πριν από λίγο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανου, για ... 
εκπαιδευτικές άδειες.
Μια σκληρή, αψυχολόγητη και απάνθρωπη απόφαση...

Read more...

Και το Λασίθι θέλει συνέδριο ΠΑΣΟΚ...


pasok 

Κάθε μέρα και μία νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τάσσεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 
Σήμερα, είναι η σειρά της Νομαρχιακής Λασιθίου, γενέτειρας του πρώην γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Ολόκληρη η...
ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στη συνεδρίαση της στις 2/12/2014 με αίσθημα ευθύνης απέναντι:
- στη κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες
- στην Ιστορία του Κινήματος και με σεβασμό στη κοινωνική βάση που το στηρίζει, διαπιστώνει ότι:
1) Η εσωστρέφεια και η συνεχιζόμενη εκλογική συρρίκνωση όπως εκφράστηκε εκλογικά στις Εθνικές εκλογές του 2012 και στις Ευρωεκλογές του 2014 οφείλονται κύρια στις επιλογές που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται. Η Κίνηση των 58, η δημιουργία της Ελιάς και τώρα το στήσιμο της ΔΗΠΑΡ, με κινήσεις κορυφής και συμφωνίες μακριά από τις αγωνίες της κοινωνίας, χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη και οι φίλοι μας, με τα όργανα του Κινήματος να μην λειτουργούν ουσιαστικά, έχουν οδηγήσει το Κίνημα μας σε οριακό σημείο.
Δεν υπήρξε διάλογος για ποιο λόγο πρέπει να προχωρήσομε στη δημιουργία ενός άλλου πολιτικού φορέα. Δεν υπήρξε διάλογος για ποιο λόγο πρέπει να συμμετέχει το Κίνημα ως συνιστώσα σε άλλο φορέα.Για τη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ είναι άλλο η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς και άλλο το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα ενός άλλου πολιτικού φορέα.
2) Οι εκλογικές επιτυχίες της Παράταξης σε μαζικούς φορείς , Ομοσπονδίες στέλνουν το μήνυμα ότι ο προοδευτικός χώρος εξακολουθεί να έχει παρουσία και με προϋποθέσεις μπορεί να εκφράσει και πάλι αξιόπιστα τους πολίτες και να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης και να δώσει ελπίδα στο λαό.
Σήμερα οι πολίτες περιμένουν από εμάς να προχωρήσει το Κίνημά μας σε αλλαγή πολιτικής, που σημαίνει ότι η Κυβερνητική συνεργασία με τη Δεξιά πρέπει να τελειώσει άμεσα και οριστικά.
Το Κίνημά μας πρέπει να αρνηθεί τη ταύτισή του με τον Ιστορικό και Φυσικό του αντίπαλο που είναι η Δεξιά. Το Κίνημά μας πρέπει να σεβαστεί την Ιστορία του και τη Προσφορά του στη Πατρίδα και στο λαό.
Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία , δημοκρατία, αλληλεγγύη, αξιοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία, για κράτος δικαίου είναι επίκαιρος, διαρκής και διαχρονικά το Κίνημα μας ήταν στη πρώτη γραμμή.
Το Κίνημά μας έχει την ευθύνη να απαντήσει αξιόπιστα στην αγωνία των πολιτών για όλα τα ζητήματα, γιατί δεν έχουν αντοχές και απαιτούν δίκαιη κατανομή των βαρών.
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ με συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τη λυτρωτική και απελευθερωτική πρόταση για Διεξαγωγή Έκτακτου Ανοικτού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν ΟΛΑ (πολιτικές, ιδεολογικό στίγμα , προτεραιότητες, σχέδιο εξόδου της χώρας με προοδευτικό πρόσημο, μεταρρυθμίσεις) και Εκλογή Νέων Οργάνων από Ανοικτό Μητρώο Μελών.
Είναι η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που μπορεί να ενώσει δυνάμεις- προοδευτικές, πατριωτικές- μεταρρυθμιστικές, και να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στη Πατρίδα και στο λαό.
Σήμερα μέσα από ένα ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ πρέπει να χτίσομε την ιδεολογική μας ταυτότητα που έχασε το Κίνημά μας μέσα από τη Κυβερνητική συνεργασία με τη Δεξιά.
Ως Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ δεν συμμετέχομε σε διαδικασίες ή Συνέδριο άλλου πολιτικού φορέα (ΔΗΠΑΡ), ούτε ακυρώνομε την Ιστορία και του αγώνες μας.
Η Βάση έχει το δικαίωμα και μπορεί να δώσει τη λύση.
Τα μέλη και οι φίλοι είναι παράγοντες σταθεροποίησης. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την ανασύνταξη και την αναγέννηση του Κινήματος, για να μπορέσει ξανά να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να μην έχει μικρό και συμπληρωματικό ρόλο, προκειμένου κάποιοι να απολαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις
ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ένα Νέο Δημοκρατικό Προοδευτικό Συμμετοχικό Ξεκίνημα για τη Πατρίδα και το Λαό, ενάντια στα κάθε λογής κατεστημένα.
Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

matrix24.gr

Read more...

Νέες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη ...


 
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες...
Παραστάσεις αποκαλύπτονται, σταδιακά καθώς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης στα επτά μαρμάρινα τμήματα των «επιστυλίων» που ανήκουν στον...
τρίτο και πιο περίτεχνο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη. 
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, διευκρινίζεται ότι η θέση των μαρμάρινων μελών, τα οποία αποτελούν τμήμα θριγκού, φέρουν γραπτό διάκοσμο. 

Ήταν τοποθετημένα πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής, οι οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, φέρουν, επίσης, γραπτό διάκοσμο, ήτοι μίμηση φατνωμάτων, με εγγεγραμμένους ρόδακες.
 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο ένα από τα τμήματα των «επιστυλίων», κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διακρίνονται στο κέντρο ζώο, πιθανόν ταύρος και εκατέρωθεν δύο μορφές, εν κινήσει, γυναικεία και ανδρική.
 
 
Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς ένα τριποδικό λέβητα. 

Σε πολλά σημεία της παράστασης, όπως στο ένδυμα και στην κεφαλή της γυναικείας μορφής, στο ένδυμα της ανδρικής και της φτερωτής μορφής και στον τρίποδα, είναι εμφανή ίχνη από χρώματα κόκκινο, μπλε και ώχρα.
 
   
Το άνω μέρος του επιστυλίου φέρει διακόσμηση ιωνικού κυματίου.


real.gr

Read more...

Εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Τα δικαιολογητικά για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9


Τα δικαιολογητικά για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτείται να προσκομίζουν στις ΔΟΥ οι φορολογούμενοι, που υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 έτους 2014, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ ορίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

Α) Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) και τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

Β) Αν ένα ακίνητο είναι ιδιοχρησιμοποιούμενο από νομικό πρόσωπο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων ή τη δήλωση των ακινήτων στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. ως έδρα ή υποκατάστημα.

Γ) Στις περιπτώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή επαγγελματικών στεγών, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού η εκκαθάριση του φόρου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις δηλώσεις Ε9 και Ε2.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ...


Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν 81 άτομα, ανάμεσα τους δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και τραπεζικοί υπάλληλοι, με αρχηγό τον προϊστάμενο ...
της υπηρεσίας χορήγησης στεγαστικών δανείων στην Εθνική τράπεζα Κορίνθου, διέπραττε απάτες μέσω υπερτιμολόγησης ακινήτων και παράνομων δανειοδοτήσεων με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία σε βάρος του τραπεζικού ιδρύματος ύψους 5.000.000 ευρώ!

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση, κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα συναφή αδικήματα.

Το χρονικό 

Μετά από πολύμηνη έρευνα, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Εθνικής τράπεζας,  διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική αναφορά του Τραπεζικού Ιδρύματος, με σκοπό την εξακρίβωση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος της Τράπεζας και την αναζήτηση τυχόν ποινικής ευθύνης του Προϊστάμενου του Τμήματος χορήγησης στεγαστικών δανείων του συγκεκριμένου Τραπεζικού Υποκαταστήματος. Όπως προέκυψε από την εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi).

Ηγετικό ρόλο διαδραμάτιζε ο προαναφερόμενος τμηματάρχης του τραπεζικού υποκαταστήματος, έχοντας ως άμεσους συνεργούς την βοηθό του, επίσης τραπεζικό στέλεχος, τον νομικό σύμβουλο του υποκαταστήματος, πέντε συνεργαζόμενους μηχανικούς, και τρεις μεσάζοντες - διαμεσολαβητές των αγοραπωλησιών, άπαντες ημεδαποί. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν οργανωμένα με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, εφαρμόζοντας ιδιαίτερα τεχνάσματα και πρακτικές.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος τμηματάρχης του τραπεζικού υποκαταστήματος, σε συνεργασία με άλλα μέλη της οργάνωσης, εντόπιζαν πρόθυμους δανειολήπτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς υπηκόους και στη συνέχεια τους χορηγούσαν παράτυπα στεγαστικά δάνεια. Αρχικά ενέκριναν τα δικαιολογητικά που προσκόμιζαν οι υποψήφιοι αγοραστές - δανειολήπτες, παραποιώντας και πλαστογραφώντας έγγραφα, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο. Στη συνέχεια, μέσω ενός στενού δικτύου συνεργασίας, το οποίο διαχειριζόταν ο Τμηματάρχης του υποκαταστήματος, οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί - μέλη της οργάνωσης, έρχονταν σε συμφωνία με τους πωλητές των ακινήτων και υπερεκτιμούσαν την αξία τους, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να πωλούνται ακόμη και σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική.

Οι εκταμιεύσεις των δανείων δεν κατέληγαν στην πλειονότητα των περιπτώσεων στους λογαριασμούς δανειοληπτών και πωλητών, αλλά όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, είχαν αναληφθεί από το ταμείο της τράπεζας, με πλαστογραφημένα παραστατικά ταμειακών συναλλαγών, καταλήγοντας σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αναμένεται να ταυτοποιηθούν - προσωποποιηθούν από την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελίες, ερευνήθηκαν συνολικά 71 περιπτώσεις παράνομης δανειοδότησης και υπερκοστολόγησης ακινήτων.

Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις: 

-Χορήγηση τριών στεγαστικών δανείων σε Αλβανούς υπηκόους, εκ των οποίων ο ένας φέρεται ως δανειολήπτης δύο στεγαστικών δανείων, τα οποία όπως ισχυρίστηκε ουδέποτε είχε λάβει.

Συγγενής του, ο οποίος φερόταν ως συνδανειολήπτης, επίσης δήλωσε άγνοια για τις δανειακές συμβάσεις,  χορήγηση τριών  στεγαστικών δανείων σε αλλοδαπούς, υπηκόους Αιγύπτου, στις περιπτώσεις των οποίων, όπως και στις περιπτώσεις των προαναφερόμενων υπηκόων Αλβανίας, εμφανίζεται ως πωλητής οικοπέδου το ίδιο άτομο, ενώ τις εκτιμήσεις των ακινήτων πραγματοποίησε η ίδια μηχανικός, με σημαντικού ύψους υπερεκτίμηση της εμπορικής τους αξίας, χορήγηση στεγαστικού δανείου σε ημεδαπό, στην περίπτωση του οποίου αναφέρεται ως πωλήτρια συγγενής του ατόμου, που στις προηγούμενες περιπτώσεις εμφανιζόταν ως πωλητής των οικοπέδων.

-Χορήγηση επτά στεγαστικών δανείων σε αλλοδαπούς υπηκόους Ρωσίας, Συρίας, Ιράν και Γεωργίας, όπου σε όλες τις περιπτώσεις στις αγοραπωλησίες αγροτεμαχίων και ακινήτων είχαν εμπλακεί, ως διαμεσολαβητές, μέλη της οργάνωσης. Σε μία περίπτωση, κατά δήλωση του πωλητή, ο «άτυπος μεσολαβητής» ήταν αυτός που παρέλαβε το ποσό (πέραν του τιμήματος πώλησης) από το δάνειο που εκταμιεύτηκε σε μετρητά. Επίσης όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις αφορούσαν υπερεκτιμήσεις ακινήτων από δυο συνεργαζόμενες μηχανικούς και είχαν κοινό κομιστή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή των αιτημάτων, τον νομικό σύμβουλο του τραπεζικού υποκαταστήματος.

Όλα τα στοιχεία των προαναφερόμενων 14 περιπτώσεων, καθώς και στοιχεία για ακόμη 57 υποθέσεις συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προέβη επίσης στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών, που τηρούνται σε Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς και των χρηματικών υπολοίπων αυτών κατά το χρόνο του ελέγχου. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι τρία (από τα εμπλεκόμενα άτομα εμφανίζουν σημαντικού ύψους υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και με αντίστοιχες του Τραπεζικού Ιδρύματος, η συνολική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες αγοραπωλησίες και τις επίσης παράνομες - παράτυπες δανειοδοτήσεις σε βάρος της Τράπεζας, ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/blog-post_315.html

Read more...

Kαπεταναίοι στον «Τιτανικό»...


«Τι συνέβη και ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να καταριέται τη μοίρα του»;..

Να το πάλι το Grexit! Ξεμύτισε. Αυτή η λεξούλα που μας τρομοκράτησε τα προηγούμενα χρόνια επανέρχεται στο προσκήνιο, το ίδιο απειλητική. 

Μα, δεν μας...
διαβεβαίωναν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ότι είχαμε τελειώσει μ’ αυτό το βάσανο και ότι είχαμε αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο;

Δεν μας έλεγαν, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις, ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουμε πετύχει, με τη μείωση της ανεργίας, την ομαλή έξοδο στις αγορές και το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα και πως μπορούμε να βαδίσουμε με σιγουριά στη λεωφόρο του ακτινοβόλου μέλλοντος, αγκαζέ με τους εταίρους μας;

Τι συνέβη και ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να καταριέται τη μοίρα του που τον έφερε (με το ζόρι προφανώς) να διοικεί μια δύστροπη χώρα και ο αριστοτέχνης του στόμφου και της μεγαλοστομίας αντιπρόεδρος να μην μπορεί να επινοήσει μια μυώδη ατάκα για να πλασάρει την πανωλεθρία ως θρίαμβο;
Κρίμα, κρίμα, κρίμα (τρις για έμφαση). Ωστόσο, εσείς, κοινοί θνητοί, μην απελπίζεστε. Μπορεί να χάσαμε μια μάχη γιατί βιαστήκαμε να τη δώσουμε, δεν χάσαμε όμως τον πόλεμο. 

Αλλά είναι πιθανόν να τον χάσουμε, αν δεν σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και τι επιβάλλουν οι περιστάσεις; Να αφήσουμε κατά μέρος κάθε σκέψη περί εναλλακτικών λύσεων, να ψηφίσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης τη νέα συμφωνία, έστω και με μισή καρδιά, και βεβαίως να συνδράμει η αντιπολίτευση την εθνική προσπάθεια.

Αν δεν γίνουν όλα αυτά, αν δηλαδή οι πολίτες φλερτάρουν με την ιδέα της ανατροπής, αν κάποιοι βουλευτές διαφωνήσουν και καταψηφίσουν κι αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ανοήτως να απορρίπτει τις προτάσεις για συνεννόηση, τότε ας αρχίσουμε να υπολογίζουμε τις τιμές σε δραχμές, αν τις έχουμε κι αυτές, γιατί μας περιμένουν μαύρες μέρες και ακόμη πιο μαύρες νύχτες, με κλειστές τράπεζες, ξηλωμένα ΑΤΜ, λεηλατημένα σούπερ μάρκετ και συγκρούσεις στους δρόμους. Τύφλα να ’χει δηλαδή η Αργεντινή. Αχ, αυτή η χώρα. Εμείς θέλουμε να τη μνημονεύουμε για τον Τσε, τον Μαραντόνα και τον Μέσι κι αυτή σκάει συνεχώς μπροστά μας ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ευτυχώς, όμως, έχουμε επιδέξιους καπεταναίους, κρατάνε γερά το τιμόνι μέσα στη θύελλα και θα οδηγήσουν τον «Τιτανικό» (διαψεύδοντας την Ιστορία) σε ασφαλές λιμάνι. Δεν είναι ώρα για ανταρσία...

Τάσος Παππάς – efsyn.gr

Read more...

«Ακάλυπτη» η κυβέρνηση στο Eurogroup...


«Ναυάγιο» στην αποψινή τηλεδιάσκεψη...

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχαν απόψε το βράδυ οι εκπρόσωποι των δανειστών αφού δεν...
αποφασίστηκε κάτι σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα αλλά και την οριστική συμφωνία με την ελληνική πλευρά, παρά την πρόταση που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση.

Οι μεγαλύτερες ενστάσεις προέρχονται από την πλευρά του ΔΝΤ αφού επιμένουν ότι υπάρχουν «τρύπες» στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ, όπως δήλωναν πηγές των ελεγκτών, «κάποιες φορές η τρόικα θέλει χρόνο για να απαντήσει»...

parapolitika.gr

Read more...

Μαζική συγκέντρωση για τον Νίκο Ρωμανό...


Περισσότεροι από 7.000 στο Μοναστηράκι.. 

Επεισόδια στα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ)...

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στο Μοναστηράκι. Συγκεντρώσεις και σε...
Θεσσαλονίκη, Πάτρα και στα Χανιά. 

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, προς το Σύνταγμα μέσω Ομόνοιας και Σταδίου.

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους και στους Σύρους πρόσφυγες που παραμένουν στο σημείο διεκδικώντας άσυλο και στέγη. Η πορεία χειροκρότησε τους πρόσφυγες, φώναξε συνθήματα και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια, όπου αρκετά μπλοκ αποχώρησαν και άλλα συνέχισαν προς το Πολυτεχνείο που τελεί υπό κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξαν και πολλά καλέσματα για την πορεία της 6ης Δεκέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 


Επεισόδια στα Εξάρχεια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, ενώ ορισμένα από τα μπλοκ κατευθύνονταν προς τα Εξάρχεια. Ζημιές σε αυτοκίνητα τα οποία αναποδογύρισε ομάδα ατόμων, ενώ άλλα πυρπολήθηκαν, όπως πυρπολήθηκε και ένα μικρό αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ, αλλά και κάδοι, που χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με το Κόκκινο επικεφαλης των αστυνομικών δυνάμεων ανέφερε για τη χρήση δακρυγόνων: "Συνεχίζουμε μέχρι να αδειάσουμε". Συγκρούσεις στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια...


Read more...

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό...

22Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, στο Μοναστηράκι, ο οποίος...
διεκδικεί τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. 
11

Στο σημείο έχουν βρεθεί περίπου 5.000 άτομα, ενώ άλλη μία ομάδα διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά στο ύψος του Δημαρχείου.
Έντονη είναι και η αστυνομική παρουσία...
matrix24.gr

Read more...

Αύξηση φόρων επιλέγει ξανά η κυβέρνηση...


Υποτίθεται ότι τις τύχες της χώρας διαχειρίζεται μια "φιλελεύθερη" κυβέρνηση η οποία λειτουργεί ως αντίβαρο στους...
"κομμουνιστές" του ΣΥΡΙΖΑ, όμως για μια ακόμα φορά οι επιλογές της διαψεύδουν αυτήν την κωμική άποψη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση που σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν θα υποχωρούσε σε τίποτα, όχι μόνο λαμβάνει νέα μέτρα αλλά επιμένει κιόλας στην αύξηση των φόρων κι όχι στην περιστολή δαπανών. Να τα νέα μέτρα: Τα επίμαχα μέτρα θα είναι η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φορών στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά. Στην επιστολή των 43ων σελίδων περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13%, το «πάγωμα» των συντάξεων έως το 2017, ο έλεγχος των οικογενειακών παροχών μέσω διασταυρώσεων και η θέσπιση λαχείου μέσω συλλογής αποδείξεων για την ενίσχυση εσόδων από ΦΠΑ. Νέοι φόροι σε μια χώρα που διαθέτει υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και δεκάδες άχρηστα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ, που καλύπτει το κόστος πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών σε εκδηλώσεις που συμμετέχει ο πρωθυπουργός, που μετακινεί τους περιττούς δημοσίους υπαλλήλους από θέση σε θέση και δεν τους απολύει.
Μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε...
parapolitiki.com

Read more...

Επιστροφή στις ''Μίζες''!...


Επιτέλους! Το κόμμα που μπορούμε όλοι να εμπιστευτούμε υπάρχει, από χθές.
     Τί  ''Ελιές'', ''Ποτάμια'' και αηδίες;  
     ''Ρίζες''!   
     Αυτό είναι όνομα για κόμμα! Παραπέμπει ευθέως σε...
αυτά που θέλει να πρεσβεύσει, δηλαδή την διατήρηση και την αναπαλαίωση της  παλαιάς πολιτικής της εξαπάτησης, της μεγαλοστομίας, των φαρισαϊκών ιδανικών, των υποκριτικών μεγάλων ιδεών,
     ..αλλά και συγχρόνως υπονοεί έμμεσα και τις κρυφές αξίες και ιδανικά των ιδρυτών και των πρωτεργατών του: ''Μίζες''!
     ( διότι η καλή μίζα δεν πρέπει  να φαίνεται ως τέτοια. Δεν είναι ανάγκη να προέρχεται μόνον από υποβρύχια που γέρνουν από μαγκιά, σαν τον ''πρωθυπουργό'' μας όταν σκίζει τα μνημόνια. Μπορεί άνετα να είναι μία απαλλαγή από ελέγχους του ΣΔΟΕ.  Ή μία διαγραφή χρεών.  Ή η αγορά ενός ακινήτου-φιλέτου κοψοχρονιά! Όλα παίζουν! )

     Κατά τ' άλλα, αυτή η πρεμούρα και η αγωνία να διασώσουν πάση θυσία και πάση μ@λακί@ την κυβέρνηση Ψευταρά και τον λεβεντόπουλο τον ίδιο, απ' το ταβάνι του που προβάλλει πάλι απειλητικά γι αυτόν, 
     ..προσλαμβάνει διαστάσεις επικής φαρσοκωμωδίας, της οποίας την απίστευτη γελοιότητα είναι αδύνατον να εκτιμήσουμε με τα σημερινά δεδομένα,
     ..και πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον κάποιους εμπνευσμένους ιστορικούς να θέσουν τα πρότυπα και τα όρια της πολιτικής, αλλά και της προσωπικής αυτογελοιοποίησης!

     Ελπίζουμε οι τελείως ανεξάρτητες από πολιτικό χρήμα εταιρείες δημοσκοπήσεων, να κάνουν με αυτοσεβασμό την δουλειά τους,
     ..και να μας παρουσιάσουν από αύριο κιόλας τα αποτελέσματα της αποδοχής του νέου αυτού κόμματος από τους πολίτες,
     ..που λογικά δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 8 με 10%!

     Μ' αυτά και μ' αυτά, άρτον μπορεί να μην έχουμε, αλλά από θεάματα προβλέπεται να χορτάσουμε για το διάστημα μέχρι τις εκλογές!
     Και τί θεάματα!
     Τσίρκουλα!..
πηγή mandatoforos.blogspot.gr

Read more...

Τι προτείνει η ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος...



 


Στον Πρωθυπουργό απέστειλε η «επιτροπή Παυλόπουλου» τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα την Πέμπτη, η επιτροπή θα έχει...
νέα συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, οπότε και θα οριστεί η ημέρα κατάθεσης της πρότασης στη Βουλή.

Οι πιο σημαντικές προτάσεις της ΝΔ είναι:

 -εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: να μην διαλύεται η Βουλή, αλλά να υπάρχει απευθείας εκλογή από το λαό σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι παραμένει η υφιστάμενη διαδικασία εκλογής, που απαιτεί 2/3 στις 2 πρώτες ψηφοφορίες και 3/5 στην τρίτη ψηφοφορία. Επανέρχονται ακόμη όλες οι αυξημένες αρμοδιότητες που είχε με το Σύνταγμα του 1975, εκτός από την δυνατότητα να διαλύει τη Βουλή διαπιστώνοντας δυσαρμονία.

-καταργείται η βουλευτική ασυλία και πλέον ο βουλευτής θα πρέπει να ζητά ασυλία από τη Βουλή.

-η συνολική θητεία του Πρωθυπουργού να είναι μέχρι 8 χρόνια


-ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή

-να μην είναι πάνω από 200 οι Βουλευτές

-δεν θεσπίζεται Γερουσία

-ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (άρθρο 16)

-ιδρύεται Συνταγματικό Δικαστήριο (άρθρο 29)-το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ελέγχει τα καταστατικά και την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων

-κατάργηση του άρθρου 86 για τους Υπουργούς με την προβλεπόμενη αποσβεστική ημερομηνία (παραγραφή): συγκεκριμένα στην διαδικασία δεν θα παρεμβαίνει καθόλου η Βουλή, καθώς δεν θα υπάρχει Προκαταρκτική Επιτροπή.

Έτσι η πορεία της υπόθεσης θα είναι κύρια ανάκριση, Δικαστικό Συμβούλιο, δίκη. Διευκρινίζεται ότι η δίωξη θα αφορά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων, τα οποία θα διευκρινιστούν (π.χ. θα αφορά παράβαση καθήκοντος και απιστία).

-8ετής θητεία στις Περιφέρειες και στα Περιφερειακά Όργανα.



 

Read more...

Εκτός διαδικασίας δημιουργίας της ΔΗΠΑΡ και η Σάμος...


synedrio


Να μη συμμετέχει στη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ αποφάσισε, σε συνεδρίασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Σάμου, προσθέτοντας τις δυνάμεις της σε....
σειρά άλλων οργανώσεων που κρατούν την ίδια στάση ανά την Ελλάδα. 
«Οι όποιες διεργασίες συντελούνται σήμερα στο κίνημα, ουδεμία απήχηση έχουν στα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά εξέφραζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. .Όλοι εμείς που παραμείναμε στο χώρο, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στον παραγκωνισμό και στην αυτοδιάλυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, του πραγματικού εκφραστή του κεντροαριστερού χώρου και της δημοκρατικής παράταξης. Τα πολιτικά τερτίπια της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν και οδηγούν ένα ιστορικό χώρο στον όλεθρο της ανυπαρξίας», λένε, ζητώντας να ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος.
Συστρατευόμενη με άλλες δυνάμεις του χώρου γύρω από την πρόταση Παπανδρέου, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου απαιτεί με την σειρά της πολιτικό συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ ώστε να μπορέσει να εκφρασθεί η βάση και να αποφασίσει για όλα όσα αφορούν τον αρχηγό ,τις πολιτικές, την οργάνωση και την προοπτική του κινήματος. «Συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς», λένε, υποστηρίζοντας πως η πορεία του κινήματος δεν μπορεί να είναι απόφαση λίγων…

matrix24.gr

Read more...

Τι είπαν οι γονείς των Ρωμανού και Μιχαηλίδη...


 
...για τους απεργούς πείνας (BINTEO)...

NEA ANAΡΤΗΣΗ 

 Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας, διεκδικώντας τις φοιτητικές άδειες για την παρακολούθηση των μαθημάτων στην σχολή που έχει περάσει.
Συνέντευξη Τύπου στο θέατρο «Εμπρός» έδωσαν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη που...
βρίσκεται επίσης σε απεργία πείνας.

Στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί σειρά συγκεντρώσεων και πορειών αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό, τόσο στην Αθήνα (Μοναστηράκι), όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Σε απεργία πείνας, μετά τον Γ. Μιχαηλίδη, έχουν κατέβει από χθες σε ένδειξη συμπαράστασης οι συγκρατούμενοι του Ν. Ρωμανού, Χρ. Πολίτης και Ανδρ. Μπουρζούκος.

«Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Ρωμανός:«Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο γιος μου ακολούθησε και ακολουθεί μια προσωπική ηθική στάση που δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του για να στηρίξει αυτήν την επιλογή».

Και τόνισε: «Δεν παρακαλάω για τίποτα. Ο γιος μου και οι σύντροφοί του έχουν επιλέξει μια στάση ζωής που τους δικαιώνει και ελπίζω να κερδίσουν όλοι οι υπόλοιποι κάτι από αυτό».
 «Βρίσκομαι εδώ ως δάσκαλος εκπροσωπώντας τα σχολεία των φυλακών. Θεωρούμε πως αυτό που συμβαίνει είναι ανεπίτρεπτο. Φέτος είμαστε στο 15ο έτος λειτουργίας μας. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδα» ανέφερε ο διευθυντής   του σχολείου των φυλακών Αυλώνας, Πέτρος Δαμιανός.

«Ο Νίκος ήταν ένας διαφορετικός μαθητής. Το δεύτερο θύμα της επίθεσης εκείνης της νύχτας. Το πρώτο θύμα το χάσαμε. Ένα παιδί που μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες έγινε δυνατός και μας δείχνει τον δρόμο. Εμείς οι δάσκαλοι λέμε ότι χρειαζόμαστε τέτοιους μαθητές για να μας δείξουν τον δρόμο. Τους θέλουμε για να ζήσουμε», πρόσθεσε.

Η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόταση Αθανασίου, να παρακολουθήσει ο Νίκος Ρωμανός τα μαθήματα μέσω διαδικτύου

«Το κράτος έδειξε ισχύ με την δήλωση Αθανασίου, Πως "δεν υποχωρεί". Έκανε το παιχνίδι εξουσίας εις βάρος κάποιων πολιτών», ανέφερε.

«Έκαναν επίδειξη δύναμης. Περίμενε ο υπουργός να δει την αλληλεγγύη των ανθρώπων, πέρα από βουλευτές και από γιατρούς συλλογικότητες και τα λοιπά. Μετά έβγαλε την ανακοίνωση. Όσο χρόνο περίμενε διακινδύνευε την υγεία του Ρωμανού και των άλλων απεργών.

Απαξιώνει την υγεία αυτών των ανθρώπων και προτείνει εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Η λύση που προτείνει είναι κατ’ επίφαση σύννομη. Πρόκειται για νομικό τερτίπι. Η Παιδεία και η μόρφωση δεν είναι τα στεγνά πράγματα. Δεν είναι κονσέρβες.

«Οι κρατούμενοι δικαιούνται διάφορες άδειες. Έχουν σκοπό να μην γίνουν αγρίμια οι κρατούμενοι, γιατί απώτερος σκοπός τους είναι η επανένταξη. Δεν μπορεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Απευθύνεται σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί ισόβια. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ελεύθερος σε λίγα χρόνια άλλα να έχει διαγραφεί από την Σχολή του. Στερώντας την ουσία των εκπαιδευτικών αδειών, αυτό που κάνει είναι να μεταφέρει την λογική των φυλακών τύπου Γ ακόμη και στις φυλακές τύπου Β.»

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου:
 


πηγη topontiki.gr

Read more...