Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις Άνοιξαν οι δρόμοι στο τελωνείο του Προμαχώνα


Αίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις που έγιναν από τις 13 :00 στο τελωνείο του Προμαχώνα. Λίγο μετά τις 20:15, οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία διεξάγεται κανονικά.
prom
Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι ώσπου αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τέλος εποχής για την ακριβή Συγγρού Οριστικά στην Πειραιώς 62 η Νέα Δημοκρατία


Το δρόμο για την περιοχή του Μοσχάτου, επί της Πειραιώς 62, παίρνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε υλοποίηση της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να περιοριστούν οι δαπάνες και να επιχειρηθεί η εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος.
nd
Έτσι, τα ακριβά γραφεία της Συγγρού θα αποτελούν, σε λίγο καιρό, παρελθόν καθώς το ενοίκιό τους ανερχόταν σε 90.000 ευρώ το μήνα. Όχι ότι η Ν.Δ. το κατέβαλε αλλά τα χρέη αθροίζονταν!
Στο νέο κτίριο, το οποίο θα τύχει σημαντικών μετασκευών, προγραμματίζεται να μεταφερθεί το σύνολο των κομματικών υπηρεσιών και με κόστος κοντά στο 1/9 αυτού της Συγγρού.
Οι υπογραφές από ιδιοκτήτη και Ν.Δ. έπεσαν και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τα εγκαίνια της τρίτης, μετά τη Ρηγίλλης και τη Συγγρού, έδρας του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
«Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας. Έχω εντολή για οικονομική εξυγίανση στη Νέα Δημοκρατία με διαφάνεια και σεβασμό στο φορολογούμενο. Η ΝΔ μετακομίζει και από 95.000 ευρώ ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι σήμερα, θα πληρώνει 9.800 ευρώ», έγραψε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
mits
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Παρόντες όλοι οι πρωτοκλασάτοι βουλευτές» Δήμαρχος Περάματος: Η ΧΑ πίσω από τις κινήσεις πολιτών στο Σχιστό


Δήμαρχος Περάματος: Η ΧΑ πίσω από τις κινήσεις πολιτών στο Σχιστό
Από τη συγκέντρωση κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό   (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Στην καταγγελία ότι πίσω από τις κινήσεις πολιτών στο Σχιστό κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή προχώρησε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Μιλώντας στο news 247, ο κ. Λαγουδάκης δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ως προς το ποιος κρύβεται πίσω από τις διαμαρτυρόμενες κινήσεις πολιτών, μιλώντας ξεκάθαρα για τη Χρυσή Αυγή.

«Αυτό αποδείχτηκε και στην συγκέντρωση που έγινε. Πρωτοστάτησαν όλοι οι πρωτοκλασάτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Και ο τρόπος καλέσματος ήταν ο τρόπος που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, η περιγραφή είναι ακριβής. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να αποδειχθεί ότι είναι η Χρυσή Αυγή πίσω από τις κινήσεις αυτές» είπε ο κ. Λαγουδάκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν προέκυψαν στοιχεία Αθώοι οι πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων το 2009


Αθώοι οι πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων το 2009
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έντεκα πολίτες που συμμετείχαν το 2009 σε κινητοποιήσεις κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής κατά των διοδίων.
Οι κατηγορούμενοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής, ήταν αντιμέτωποι για σωρεία κατηγοριών, όπως φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση κυκλοφορίας, προτροπή σε βία κ.ά., που αφορούσαν τη συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία στον σταθμό διοδίων Αφιδνών, οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος τους έπειτα από μήνυση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα διόδια.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες, κάτοικοι και φορείς του Ωρωπού και μέλη του Κινήματος «Δεν πληρώνω», οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο πως οι έντεκα πολίτες πράγματι μετείχαν στις κινητοποιήσεις, ωστόσο ουδέποτε προέτρεψαν σε άσκηση βίας ή σε ενέργειες που θα προκαλούσαν φθορές.
Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Χρήστος Καραμάνος, κ.ά.
Στην κατάθεσή του ο κ. Γλέζος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι διαμαρτυρίες και το κλείσιμο των διοδίων ήταν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και πως οι κατηγορούμενοι δεν προκάλεσαν ούτε φθορές, ούτε άσκησαν βία.
Ο υπουργός Μεταφορών κατέθεσε επίσης πως κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών δεν είδε καμία βίαιη πράξη ή προτροπή σε άσκηση βίας.
Ο κ. Καραμάνος τόνισε στην κατάθεσή του πως σε κάθε κινητοποίηση ήταν παρούσα η Τροχαία και πως οι συμμετέχοντες έδιναν ενημερωτικά φυλλάδια. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως η θετική απήχηση που είχαν οι κινητοποιήσεις ήταν αυτό που οδήγησε την εταιρεία να υποβάλλει μηνύσεις και όχι η διάπραξη αδικημάτων.
Το δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι έντεκα πολίτες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Τι αλλάζει στα capital control...

Τι αλλάζει στα capital control - Media

Μικρές αλλαγές έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών στα capital control, διορθωτικού χαρακτήρα, όπως είναι η...
μερική αποπληρωμή δανείων και η επέκταση της χαλάρωσης για το σπάσιμο προθεσμιακών καταθέσεων. 

Ωστόσο, αμετάβλητο θα παραμείνει το όριο ανάληψης μετρητών στα 420 ευρώ την εβδομάδα στις τράπεζες, 

Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τη χαλάρωση των capital control, και οι οποίες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, και εφόσον λάβουν την τελική έγκριση της ΕΚΤ, θα αφορούν: 

Στη δυνατότητα μερικής αποπληρωμής δανείου. Σήμερα η δυνατότητα αυτή απαγορεύεται, εκτός και αν τα χρήματα προέρχονται από το εξωτερικό, και στις τράπεζες πληθαίνουν τα αιτήματα που ζητούν να δοθεί η σχετική δυνατότητα και από χρήματα του εσωτερικού. 

Στην αύξηση του ορίου για τη μεταφορά, μέσω τραπεζών ή μέσω ιδρυμάτων, πληρωμών κεφαλαίων στο εξωτερικό από φυσικά πρόσωπα, χωρίς δικαιολογητικά, από τα 500 στα 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το όριο για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους, με την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, παραμένει στα 2.000 ευρώ, ενώ στα 2.000 ευρώ ή στο ισόποσο σε ξένο νόμισμα παραμένει και το όριο μεταφοράς χαρτονομισμάτων για ταξίδι στο εξωτερικό. 

Στην αύξηση του ορίου για πρόωρη λήξη των προθεσμιακών, που σήμερα περιορίζεται στα 1.800 ευρώ, εάν πρόκειται για την κάλυψη εξόδων διαβίωσης, ενώ για μεγαλύτερα ποσά επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται να πληρωθούν οφειλές προς το Δημόσιο, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, νοσήλια, δίδακτρα, προμηθευτές, εργαζόμενοι ή συντάξεις. 

Στη δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών, προκειμένου να καταβάλλονται προνοιακά επιδόματα και να εξυπηρετηθούν κοινωνικές ανάγκες.

topontiki.gr

Read more...

Παρέλαση αγροτών...


Βίντεο: Οι αγρότες έκαναν «παρέλαση» με τα τρακτέρ τους στην Πάτρα

... με τρακτέρ στην Πάτρα...

ΒΙΝΤΕΟ...

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αποφάσισαν να ανεβούν στα τρακτέρ τους και να κάνουν σήμερα...
έφοδο στην Πάτρα, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη.

Αφού «παρήλασαν» στο κέντρο της πόλης, εισέβαλαν με τα τρακτέρ στη Γ' ΔΟΥ Πάτρας, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην οδό Αθηνών, κλείνοντας την είσοδο του κτιρίου με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, οι αγρότες προκάλεσαν κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr τώρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με τον αποκλεισμό της Πατρών-Πύργου, στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας.


Read more...

Έκτακτο υπουργικό την Τετάρτη…


Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο Τσίπρας
Στο τραπέζι, όλα τα «καυτά» ζητήματα… 

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με όλα τα θέματα της ... 
επικαιρότητας να μπαίνουν στο τραπέζι. Ωστόσο, ακόμη, δεν έχει οριστεί η ώρα.

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο του υπουργικού αναμένεται να βρεθούν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, όπως το ασφαλιστικό, το αγροτικό, το προσφυγικό, η αξιολόγηση και οι τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα, θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. 

Newpost


Read more...

Από Πέμπτη οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές…


Από 11 έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Πανελλαδικές

Από τις 11 έως και τις 29 Φεβρουαρίου θα κατατίθενται οι αιτήσεις των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως προκύπτει από τις εγκυκλίους...
που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, έχουν ήδη σταλεί στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης- Δήλωσης. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση-Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση-Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. 

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας, δίνει χρηστικές πληροφορίες για όσους θέλουν να δώσουν εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ αλλά και για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές. Ειδικότερα:

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Οσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Read more...