Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2010 ΞΑΝΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ...


...ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΥΝΔΕΕΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ''ΘΟΛΟ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οικονομία, με την κυβέρνηση να μιλά για «μέρες του 2010» και στο οικονομικό επιτελείο να «ψάχνονται» τι φταίει και τι θα κάνουν...
στο οικονομικό επιτελείο, για την θύελλα που ξέσπασε σε αγορές ομολόγων και μετοχών.

Κύκλοι της κυβέρνησης συνδέουν τις δραματικές εξελίξεις με το «θολό» πολιτικό τοπίο και τις συζητήσεις για άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι αγορές ακούνε τον Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τις αγορές επειδή θέλει μας γυρίσει στο 2010» σχολίαζαν κύκλοι της κυβέρνησης, που ρωτήθηκαν για την κατάσταση.

Η έκρηξη ανησυχίας όμως συνδέεται, όπως διαβλέπουν παράγοντες της αγοράς, και με τη «φαγωμάρα» μεταξύ των δανειστών της χώρας, καθώς βλέπουν ότι ΔΝΤ και Ευρωπαίοι ερίζουν για τον ρόλο που θέλει να έχει το Ταμείο στην μετά-Μνημόνιο εποχή και όσο καθυστερούν οι ευρωπαίοι εταίροι να καταστήσουν σαφές ποιο είναι το σχέδιο στήριξης που ετοιμάζουν για την Ελλάδα.

Τα γεγονότα των τελευταίων ωρών όμως, καθώς η απόδοση των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύτηκε στο 8% και το χρηματιστήριο της Αθήνας «βυθίζεται» έως το -10%, ρίχνουν νέο φως και στην συζήτηση για παροχή «ανοιχτής πίστωσης» στην Αθήνα υπό όρους από την ΕΕ, καθώς διαφαίνεται ότι  η Ελλάδα δύσκολα θα μπορέσει να επιστρέψει (σαν «φυσιολογική» χώρα) ομαλά στις αγορές, χωρίς «δεκανίκια».

«Το σχέδιο για νέο δανεισμό της χώρας έχει ορίζοντα έως τα τέλη του έτους» έλεγε πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αποφεύγοντας να παραδεχθεί όμως ότι δεν μπορεί η Αθήνα να βγει με επταετές ομόλογο ή 18μηνα έντοκα γραμμάτια, όσο παραμένει τέτοια μεγάλη αναταραχή.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/2010.html

Read more...

ΟΧΙ στις γερμανικές αποζημιώσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ...


5

Κατά της διεξαγωγής δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, τάχθηκαν οι Ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Τη...
συγκεκριμένη πρόταση είχε κάνει ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, Νότης Μαρίας με στόχο να πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στους ευρωβουλευτές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.
Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
Συγκεκριμένα, ΝΑΙ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς και της Χ.Α., Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος.
ΌΧΙ, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης, της ΕΛΙΑΣ, Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης και του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος.

avgi.gr

Read more...

ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ''ΝΤΥΝΩ ΚΟΥΚΛΕΣ''...


...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ...
Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση παιδόφιλων μέσω διαδικτύου πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού ΕγκλήματοςΜανώλης Σφακιανάκης στη Βουλή...
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων είπε πως «υπάρχουν δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες».

Πέραν αυτού, ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι την περίοδο 2011 – 2014 εντοπίστηκαν και κατηγορήθηκαν 271 πρόσωπα με το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Σημείωσε ότι σε οκτώ χρόνια δράσης η Υπηρεσία του απέτρεψε 1.060 αυτοκτονίες από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική.

Ανέφερε σχετικά: «Ημουν στη Ν.Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Για αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI».

Είπε πως «κάναμε προσομοίωση κυβερνοεπίθεσης για τις εκλογές και ενώ το υπουργείο και η αστυνομία δεχόταν επιθέσεις ήμασταν μπροστά από αυτό», ενώ σημείωσε πως «υπάρχει πρόγραμμα TLO που σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ότι περνάει μέσα από τα «κανάλια» και τσιμπάει υλικό π.χ παιδικής πορνογραφίας. Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό το πρόγραμμα και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αναφορά του ότι έχει τον τρόπο να βρει τα ίχνη σε υποθέσεις όπου υπάρχει απειλεί κατά της ζωής «αλλά η νομοθεσία δεν μου επιτρέπει να τις ερευνώ».

Τέλος, παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος σε υπόθεση δασκάλας στην Κρήτη.

Ο υπουργός είπε πως «καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο γιατί ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_2649.html

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ''ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ'' ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


...ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Ο ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΚΧΩΡΗΤΟ! 
Βουλευτική τροπολογία «σανίδα σωτηρίας» για τα υπερχρεωμένα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκανε αποδεκτή ...

ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος εντάσσοντάς την στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να φέρει την διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που υπογράφει ο κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης (ΝΔ) και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής επιδότησης που δικαιούνται τα κόμματα θα είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση διασφαλίζει «ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο στα κόμματα για να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους».

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στην Ολομέλεια παραδέχθηκε ότι πλέον οι τράπεζες παρακρατούν το 100% της κρατικής επιδότησης του κόμματος και παραδέχθηκε ότι «οικονομικά το ΠΑΣΟΚ είναι χρεοκοπημένο».
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_9057.html

Read more...

ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ


Ο ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, Ο ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Για όσους δεν το γνωρίζουν, να τους ενημερώσουμε εμείς. Το παραμυθάκι της εξόδου από το Μνημόνιοτο συνέθεσε ο φαντασιόπληκτος και εντελώς άσχετος με την αγορά Χρύσανθος Λαζαρίδης. Το...
ίδιο παραμυθάκι το επέβαλε πολιτικά ο εμμονικός Ευάγγελος Βενιζέλος. Τις εγγυήσεις ότι μπορούν να αρπάξουν τα 11 δισ του ΤΧΣ τις έδωσε ο προκλητικός Στουρνάρας. Όμως τίποτε από αυτά φυσικά δεν ισχύει. Έφαγαν το απαγορευτικό από τον Ρέγκλιγκ του ESM και όλοι μαζί με τονπρωθυπουργό τρώνε τη μια φάπα μετά την άλλη από τις αγορές. Έτσι όμως δεν γίνεται. Και ο κόσμος κατάλαβε γιατί όσοι γνωρίζουν αποκαλούν και τους τρείς "καρπαζοεισπράκτορες των αγορών".
Και οι τρεις έχουν μεγάλη ευθύνη για την πορεία της αγοράς και της οικονομίας. Και τη μεγαλύτερη φυσικά την έχει ο Σαμαράς. Που τους άκουσε, τους έδωσε χώρο για να αποφασίζουν και τους εμπιστεύτηκε νομίζοντας ότι θα διασωθεί πολιτικά. Τελικά όχι μόνο δεν πρόκειται να διασωθεί, αλλά εκτός της εκλογικής συντριβής που έρχεται, η χώρα βγήκε από τις αγορές! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και το Fimotro την αποτυπώνει όπως ακριβώς είναι...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6984.html

Read more...

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΣΤΟ -6% ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!!!


ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΘΥΡΓΟ
Ανήμπορη να αντιδράσει ηκυβέρνηση, δεν έχει πλεον τη δυνατότητα να παρέμβει πουθενά, από χθες και ειδικά σήμερα, δέχεται τα επικριτικά σχόλια όλων των ανθρώπων της αγοράς που είναι έξαλλοι τόσο με τον πρωθυπουργό όσο...
και με την κυβέρνηση γενικότερα. Το spread εκτινάχθηκε στα ύψη, η Ελλάδα δεν μπορεί άμεσα να ξαναβγεί στις αγορές και τώρα το Χρηματιστήριο πέφτει 6% και λίγο νωρίτερα 9,95%!!! Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 160,08 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,27210 δολάρια. Χαμός με ένα ακόμα κραχ...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/800_15.html

Read more...

ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!


ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Από το θετικό πρόσημο, γύρισαν αρνητικά όλα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς πριν από λίγο οι αρνητικές εξελίξεις για την Ελλάδα σε συνδυασμό με πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν...
θα αντέξει και θα πέσει με πρόωρες εκλογές μέσα στο Νοέμβριο έχουν σπείρει τον πανικό σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές. Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας να δει τι πραγματικά συμβαίνει ώστε να στηρίξουν έστω και τεχνητά το Χρηματιστήριο;
Αυτή την ώρα η Ελληνική κρίση έφερε τα πάνω κάτω FTSE 100 -1,54%, DAX -2,04%, CAC 40 -2,06%!!!
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6366.html

Read more...

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα Κραχ στο Χρηματιστήριο, κάτω από τις 860 μονάδες


Κραχ στο Χρηματιστήριο, κάτω από τις 860 μονάδες
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Αθήνα
Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η πτώση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με την αγορά να βρίσκεται σε κλοιό ρευστοποιήσεων, κυρίως από τους ξένους επενδυτές. Καταγράφοντας απώλειες κοντά στο 10%, προσγειώνεται στο επίπεδο των 850 μονάδων -το χαμηλότερο από τα τέλη Ιουλίου 2013-, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος.
Η κατάρρευση των τιμών των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να εκτοξεύεται άνω του 7,5%, η πολιτική αβεβαιότητα και η μάλλον αρνητική αντιμετώπιση των δανειστών στο ελληνικό αίτημα για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα επηρεάζουν καθοριστικά την ψυχολογία των επενδυτών. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για τον αναβαλλόμενο φόρο και τα stress test.
«Οι πιέσεις συνεχίζονται, προκαλούνται από την πολιτική αβεβαιότητα και την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων», σχολίασε στο Reuters ο Θεόδωρος Κριντάς, επικεφαλής διαχείρισης περιουσίας στην Τράπεζα Αττικής.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται σήμερα, Τετάρτη, στο 7,7%, με το spread σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς να ανέρχεται στις 691 μονάδες βάσης.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:50, διαμορφώνεται στις 854,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 9,86%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 156,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 10,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,99%.

Πτώση σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-9,28%), των Πρώτων Υλών (-8,60%), των Τραπεζών (-8,12%) και των Κατασκευών (-7,90%).

Στο «κόκκινο» βρίσκονται όλες οι μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Eurobank (-14,34%), της Τέρνα Ενερεγιακή (-12,73%), της MIG (-11,67%), της ΕΥΔΑΠ9 (-9,74%), της ΜΕΤΚΑ (-9,57%) και της ΔΕΗ (-9,25%).

Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 113 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Εικόνα σταθεροποίησης στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν κατά το άνοιγμα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στις 6.389,55 μονάδες.

Με ανάλογες τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στις 4.090,48 μονάδες.
   
Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,92%, με κέρδη 137,01 μονάδων, στις 15.073,52 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,2643 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 135,712 γεν, στο 0,7950 με τη στερλίνα και στο 1,2075 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,19% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 107,335 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5903 με τη στερλίνα και στο 0,9551 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θ. Μωραΐτης: «Τι είναι πολιτική σταθερότητα;»...




Οποιος  αμφισβητεί και δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις θα διαγράφεται…
 Ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, σχολιάζοντας την πολιτική  - και όχι μόνο -  επικαιρότητα, ανήρτησε στα προφίλ του στα social media το ...
παρακάτω σχόλιο με τίτλο «Τι είναι πολιτική σταθερότητα;»:

«Οι παλικαρισμοί για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο πάνε τα spreads στα ύψη…

Τα στελέχη της κυβέρνησης ξεσαλώνουν με εμφυλιοπολεμική φρασεολογία…

Οι διορίσαντες το …σύμπαν προβάλλονται ως μεταρρυθμιστές του δημοσίου…

 Η αντιπολίτευση ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα με κουμπαράδες μίζας…

Ο Τσίπρας ανακάλυψε πόσο ταιριάζει πολιτικά με τον Καμμμένο…

Η κυβέρνηση ακούγεται οτι φέρνει ψαλιδισμένη τη ρύθμιση για τις δόσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία…

Η Λούκα αγκαλιάζει την Αλαμουντίν…

Αυτό είναι πολιτική σταθερότητα!!

ΥΓ. Και όποιος το αμφισβητεί και δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις θα διαγράφεται…»

Read more...

Ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει το Εθνικής Άμυνας...


 
 
 
Με τις γεωπολιτικές εξελίξεις σεΜέση Ανατολήκαι Ουκρανία να είναι σε πλήρη εξέλιξη, οΠρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να πήρε την απόφαση να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείοΕθνικής Άμυνας
 
Ο ...κ. Σαμαράς θέλει να δώσει έμφαση στα εθνικά θέματα και για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, θα αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου μετά την αναχώρηση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. 
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αναπληρωτής υπουργός θα αναλάβει ο ΚωνσταντίνοςΑρβανιτόπουλος χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το εάν το υπουργείο αποκτήσει δύο  αναπληρωτές με την παραμονή της Φώφης Γεννηματά
 
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις και για περαιτέρω αλλαγές και μικροπαρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει και να έχει παρθεί η απόφαση. 
 
Οι όποιες αλλαγές άλλωστε θα ανακοινωθούν μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την ευρωπαϊκή επιτροπή, πιθανότατα τέληΟκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου

πηγη newpost.gr

Read more...

Δείτε πόσο θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015...


Δείτε πόσο θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να επισκέπτονται την...
ηλεκτρονική εφαρμογή για να δουν και να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια πληρωμής ή αλλιώς τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. Για τη νέα χρονιά το κόστος των τελών κυκλοφορία για τα οχήματα θα ξεκινάει από από 22 και φτάνει ακόμα και τα 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.

Οι τιμές αυτές είναι για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010. Για τα ΙΧ που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ωστόσο για τον ακριβή υπολογισμό των τελών οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν με ένα κλικ να μάθουν τι θα πληρώσουν. Το money-money.gr έχει μία εφαρμογή στην οποία απλώς εισάγετε πληροφορίες για το πότε αποκτήσατε το ΙΧ σας και πόσα κυβικά είναι ο κινητήρας του ή πόσες είναι οι εκπομπές ρύπων (διοξειδίου του άνθρακα) και αμέσως, θα λάβετε απάντηση για το ποσό που θα υποχρεωθείτε να καταβάλετε.
Υπολογίστε τα τέλη κυκλοφορίας για το δικό σας αυτοκίνητο εδώ...
iefimerida.gr , money-money.gr

Read more...

Να σταματήσει η Χ.Α. να καπηλεύεται το όνομα του γιου μας...




Στη Δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής προσέφυγαν οι γονείς του 22χρονου Μάνου Καπελώνη ο οποίος είχε δολοφονηθεί μαζί με τον 23χρονο Γιώργο Φουντούλη έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, από αγνώστους που...
τους πυροβόλησαν στο κεφάλι, σύμφωνα με το Έθνος.


Με αίτηση που κατέθεσαν στο Τμήμα Ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου της Αθήνας οι γονείς του Μάνου Καπελώνη και η αδερφή του, υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού τους για πολιτικές σκοπιμότητες τις οποίες χαρακτηρίζουν "ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του" και ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ωστόσο μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα του Μάνου Καπελώνη.
Η πρόεδρος της υπηρεσίας απέρριψε χθες το αίτημα της οικογένειας του να απαγορευτεί προσωρινά στο κόμμα, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του 22χρονου.
Μεταξύ άλλων η οικογένεια Καπελώνη ζητεί επιπλέον την προσωπική κράτηση έξι μηνών του Νίκου Μιχαλολιάκου και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης.
 left.gr

Read more...

Χωρίς τέλος η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών...


Χωρίς τέλος η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μετά από μία ήπια ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης η αγορά επανήλθε σε πτωτική τροχιά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις ...

942,11 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,64%. 
Αρχικά κινήθηκε ανοδικά έως τις 954,67 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,68%.
 
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,385 εκατ. ευρώ.
 
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.
 
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,32%), των Οικιακών Προϊόντων (+0,63%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,51%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,44%) και του Πετρελαίου (-0,39%).
 
Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 13 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
 
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ +5,36%, Παπουτσάνης +5,00%, Κλουκίνας- Λάππας +4,53% καιTrastor +2,56%.
 
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αφοί Κορδέλλου -9,61%, Σωληνουργεία Κορίνθου -3,52%, Μοχλός -3,15% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -2,39%.


newsbeast.gr

Read more...

Επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο Αιμ.Λιάτσος: Είχα αξιόπιστες πηγές για τα περί «κουμπαρά»


Αιμ.Λιάτσος: Είχα αξιόπιστες πηγές για τα περί «κουμπαρά»
Ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, που κατέθεσε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
Ο κ. Λιάτσος -o οποίος κλήθηκε να καταθέσει, καθώς το θέμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που διευθύνει- τόνισε πως οι πληροφορίες του ήταν από αξιόπιστες πηγές.
Όπως είπε, «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».
Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».
Σημειώνεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμά της η «Kontra News» επικαλέστηκε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Αύριο, στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ανάλογες καταγγελίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη Βουλή Νέα πολιτική αντιπαράθεση για τα οικονομικά των κομμάτων


Έντονη συζήτηση για δάνειο που φέρεται να έλαβε η ΝΔ το 2013, στον απόηχο των αναφορών περί επιχειρηματικών παρεμβάσεων

Νέα πολιτική αντιπαράθεση για τα οικονομικά των κομμάτων
Οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος με αφορμή την καταγγελία του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση για δάνειο της ΝΔ.  
Αθήνα
Νέα πολιτική αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων. 
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Βούτσης, ανέφερε ότι η ΝΔ το 2013 εμφανίζεται να έλαβε δάνειο 14,8 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε εξηγήσεις.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης που - σύμφωνα με  πληροφορίες - είπε ότι κάποια κόμματα έλαβαν δάνεια εν μέσω κρίσης, και  αναρωτήθηκε αν «είναι «κόκκινα» αυτά τα δάνεια «ή μήπως αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες».
«Τα όποια δάνεια της ΝΔ έχουν ληφθεί με διαφάνεια και εξυπηρετούνται», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταδίκη των 4 εκ των 5 κατηγορουμένων για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, πρότεινε ο εισαγγελέας

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για τις πυρκαγιές στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2007, που είχαν τραγικό απολογισμό τον θάνατο 49 ανθρώπων. Ποιες ποινές τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως
Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το καλοκαίρι του 2007, που είχαν τραγικό απολογισμό 49 νεκρούς, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης καμμένα και μια άνευ προηγουμένου καταστροφή.
Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, πρότεινε να καταδικαστούν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους. Πιο συγκεκριμένα, ο τότε νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο δασοφύλακας Μίνθης Παναγιώτης Τσούρας για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και η ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε την φωτιά, Σοφία Νικολοπούλου για εμπρησμό. Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες ο διοικητής της πυροσβεστικής Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.
Στις απολογίες τους, ο κ. Καφύρας έκανε λόγο "για μια σειρά λαθών από πλευράς και αστυνομίας, που οδήγησαν στην τραγωδία", συμπληρώνοντας ότι "υπήρχε πρόεδρος κοινότητας που όταν η φωτιά πλησίαζε εκείνος κοιμόταν. Θεωρώ ότι γίνανε λάθη από την αστυνομία, την πυροσβεστική και τις τοπικές κοινωνίες. Κανείς δεν περίμενε τέτοια βιβλική καταστροφή ούτε μπορούσε να την αντιληφθεί". Τόνισε, επίσης ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επικινδυνότητα εκείνων των 24 ωρών.
Ο πρώην δήμαρχος ανέφερε: "Οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, καθώς σε πολύ κοντινές αποστάσεις ακούγονταν εκρήξεις και σημείωσε ότι σε μία περίπτωση βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός. Αν δει κανείς τα μέτωπα που είχαν σχηματιστεί ήταν όλα μια ευθεία και υπήρχε απόσταση στο ένα από το άλλο. Δεν υπήρξε καμιά δυνατότητα παρέμβασης, γιατί όλα αυτά ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο".
Να θυμίσουμε ότι σε πρώτο βαθμό, ο κ. Καφύρας, η κ. Νικολοπούλου, ο κ. Χρονόπουλος και ο κ. Τσούρας είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια με αναστολή ενώ στον κ. Μιχαλόπουλο είχε επιβληθεί ποινή 5 ετών με αναστολή.
Πληροφορίες από patrastimes.gr
http://news247.gr/

Read more...

Απαξίωση…


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και συνομιλητές του Ευάγγελου Βενιζέλου, με ειλικρίνεια διαπιστώνουν περιορισμένη συμμετοχή και απήχηση στο προσκλητήριο της Χαριλάου Τρικούπη για...
την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Μη αναμενόμενη χαρακτήρισε την ανταπόκριση ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Εβρου Γιώργος Ντόλιος, ζητώντας να υπάρξει «ένας πειστικός τρόπος», ώστε να κινητοποιηθούν τα στελέχη να λάβουν μέρος στις διεργασίες.

Εκτίμησε παράλληλα ότι η μέχρι στιγμής άρνησή τους οφείλεται στο γεγονός ότι οι προσκλήσεις δεν δίνουν την εντύπωση μιας «ουσιαστικά πολιτικής διαδικασίας»...

Δ.Κ. - efsyn.gr

Read more...