Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Στους θεσμούς παραπέμπει την Ελλάδα το Eurogroup...



-Ντάισελμπλουμ: Ζητήσαμε στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση.
-Μοσκοβισί: Λάβαμε πολύ αργά τις προτάσεις...
Στους θεσμούς παραπέμπει την Ελλάδα το Eurogroup, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί.
Κατά τη συντομη  συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως...

το Eurogroup ζήτησε στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εις βάθος μελέτη των προτάσεων, ώστε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία στα τέλη της βδομάδας, επιλέγοντας τις ελληνικές προτάσεις ως βάση της συμφωνίας.

«Αν είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη της εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη σύγχυση που επικράτησε με τις ελληνικές προτάσεις, είπε πως έφτασαν στις Βρυξέλλες δύο εκδοχές, η μία χθες το βράδυ και η άλλη σήμερα το πρωί, αλλά σημείωσε πως το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα αν και όπως είπε, «καλό θα ήταν να έφταναν νωρίτερα».

Μοσκοβισι: Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν καλή βάση εργασίας 

Λάβαμε πολύ αργά τις προτάσεις αυτές, είπε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν καλή βάση εργασίας και όπως τόνισε, οι θεσμοί θα αρχίσουν αμέσως την εργασία, ώστε να επιτευχθεί λύση σε πολιτική βάση

«Στόχος να επιτευχθεί μια λύση επί πολιτικής βάσης», είπε, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει πολύ δουλειά.

Read more...

Συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι πριν τη Σύνοδο Κορυφής...


ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΣΙΠΡΑΣΜε τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 19:00.

Ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με...
τον κεντρικό τραπεζίτη λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής...
newsbeast.gr

Read more...

Συνολική συμφωνία ζήτησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ: Ικανοποιητικές οι προτάσεις του Τσίπρα-Μπορούν να γίνουν αποδεκτές


Ικανοποιητικές χαρακτηρίζει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της η γαλλική εφημερίδα Liberation.
olant tsipras
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Ολάντ είπε πως οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού  «μπορούν να γίνουν αποδεκτές».
Ο κ. Ολάντ είχε ζητήσει την επίτευξη συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας και όχι μερικής και περιορισμένης χρονικά ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Ολάντ, δηλώνοντας πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».
Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα απόψε, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βάσεις θα είναι τέτοιες που μία συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, υποβλήθηκαν νέες προτάσεις. Οφείλουμε να βρούμε μία συμφωνία. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία», επέμεινε ο κ. Ολάντ.
«Μία καλή συμφωνία είναι μία συμφωνία που επιλύει τα δημοσιονομικά θέματα της Ελλάδας, αλλά παρέχει επίσης στην Ελλάδα την απαραίτητη χρηματοδότηση και ανοίγει μία συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πρωτοφανές Φορολογικό Μακελειό συνιστούν οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς!


APOTHEMATIKA
Σοκ και Δέος συνιστούν οι προτάσεις, όχι των Δανειστών, αλλά της Ελληνικής πλευράς
Δεν αγγίζουν το Δημόσιο, δεν προχωρούν στον περιορισμό του σπάταλου κράτους, αλλά επιβάλουν νέους φόρους – σοκ στις επιχειρήσεις
Διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνουν τις εργοδοτικές εισφορές, διπλασιάζουν τα χαράτσια στα φυσικά πρόσωπα και σε όποιον έκανε το “έγκλημα” να διαθέτει ένα οικογενειακό εισόδημα της τάξης των 20.000 – 30.000 ευρώ.
Τέτοιο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν θα έχει ξαναυπάρξει από την αρχή των Μνημονίων!
Ιδού μερικά από τα μέτρα – λαιμητόμος για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που προτείνει η Κυβέρνηση:
Οι νέες φορολογικές προτάσεις που οριστικοποιήθηκαν στις απανωτές συσκέψεις που είχε το κυβερνητικό επιτελείο το σαββατοκύριακο στοχεύουν στο να κλείσουν το δημοσιονομικό κενό που χωρίζει Ελλάδα και θεσμούς και μάλιστα σε μόνιμη βάση όπως επιθυμούν οι δανειστές.
Ο συνολικός φορολογικός λογαριασμός στην οικονομία για τη διετία 2015-2016 ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:
-μετατάξεις προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Ενδεικτικό είναι ότι μετατάσσονται από το 13% στο 23% τα μη νωπά και τυποποιημένα τρόφιμα, όπως είναι το ρύζι, τα μακαρόνια, τα δημητριακά κα Επίσης, στην ελληνική πρόταση περιλαμβάνεται και η επιστροφή της εστίασης στο 23% από 13% που ήταν τα τελευταία δυο χρόνια. Προς κατάργηση οδεύουν και οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου με την κυβέρνηση να δίνει μάχη οπισθοφυλακής επιχειρώντας να τους διατηρήσει στα νησιά της άγονης γραμμής. Στο 13% από 6,5% ανεβαίνουν και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.
αύξηση της έκτακτης εισφοράς για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ ενώ υπάρχει και εναλλακτικό σενάριο για επιβαρύνσεις και σε πιο χαμηλά εισοδήματα με κατάργηση της έκπτωσης που ισχύει από τις αρχές του έτους.
-πιο τσουχτερή έκτακτη εισφορά για τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη άνω των 500.000 ευρώ αντί για 1.000.000 ή 5.000.000 που εξεταζόταν αρχικά. Ο συντελεστής υπολογισμού της εισφοράς που θα φέρει στο δημόσιο ταμείο περίπου 1,2 δις ευρώ θα κυμαίνεται από 1% έως 7%.
-διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στο… εισπρακτικό του ύψος, παρά τις αλλαγές που θα επιφέρει η θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών. Ο φόρος θα πρέπει να βεβαιώσει συνολικά έσοδα ύψους 3,2 δις ευρώ και να φέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα φέτος ύψους τουλάχιστον 2,65 δις ευρώ.
-αύξηση του συντελεστή υπολογισμού του φόρου κερδών των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ από το 26% στο 29%.
-φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Υπολογίζονται έσοδα 100 εκατ. για φέτος και για το 2016 άλλα 100 εκατ.
-έσοδα από τη χορήγηση αδειών στους δικτυακούς τόπους ηλεκτρονικού στοιχηματισμού. Προϋπολογίζονται έσοδα για φέτος ύψους 35 εκατ. και 225 εκατ. ευρώ για το 2016.
– επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και αύξηση του συντελεστή του φόρου από το 10% στο 13% για τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών.
-σειρά μέτρων βελτίωσης του εισπρακτικού μηχανισμού, όπως εφαρμογή του καταθεσιολογίου για τη φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων, έλεγχοι για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή είναι ανασφάλιστα, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και αυστηρότερη νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Είδηση-σοκ από το Reuters: Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 προτείνει η κυβέρνηση


syntaxioyxoi

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στην πρότασή της η Ελλάδα προσφέρεται να αυξήσει σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη και να εξορθολογήσει διάφορες εξαιρέσεις οι οποίες υπάρχουν σήμερα.
Επίσης, η ελληνική πλευρά προτείνει τον βασικό ΦΠΑ στο 23%, 13% ΦΠΑ σε ενέργεια και τρόφιμα και 6% για φάρμακα και βιβλία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, δεν αναμένεται να υπάρξει τη Δευτέρα τελική συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς χρειάζονται περισσότερες ημέρες για να υπάρξουν διευκρινίσεις επί της πρότασης. Ωστόσο η σημερινή ημέρα μπορεί να είναι ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Τώρα, όλα παίζονται σε μια ζαριά...


gap1
 Ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με άρθρο του στη «Ναυτεμπορική» καλεί τους πρωταγωνιστές της διαπραγμάτευσης του ελληνικού ζητήματος, «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» και...
«να καταλήξουν σε μια συμφωνία επωφελή για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς», ενώ σημειώνει ότι «οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για οποιαδήποτε ρήξη στην πλάτη του ελληνικού λαού».

 Το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου στη «Ναυτεμπορική»:

«Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για οποιαδήποτε ρήξη στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Κυβέρνηση και εταίροι - δανειστές είναι εγκλωβισμένοι σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, με δική τους ευθύνη, από τις δικές τους εμμονές σε άγονες πολιτικές.

Η κυβέρνηση, χαμένη στις «κόκκινες γραμμές» -που αντικατέστησαν στην πορεία της υποχώρησής της τη διακηρυγμένη θέση της για μονομερή διαγραφή του χρέους και κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο- εγκλωβίστηκε στον ιστό της αράχνης που έστησε η ίδια, παραδομένη σε μια δήθεν φιλολαϊκή πολιτική, που ωστόσο βάζει την ελληνική κοινωνία όλο και περισσότερο στην ύφεση από την πίσω πόρτα.

Και παράλληλα εκθέτει τους Έλληνες και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους, σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων, ακόμη και πολεμικών επιχειρήσεων στη γειτονιά μας, τις τραγικές επιπτώσεις των οποίων βιώνουμε στα σύνορά μας.

Ουσιαστικά, εκθέτει σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη κατάκτηση της Ελλάδας, που είναι η συμμετοχή της στον πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, σε μια περίοδο που νέοι παίχτες μπαίνουν στο παιχνίδι της παγκόσμιας κατανομής ισχύος και, μάλιστα, ως επί το πλείστον με αρρύθμιστες δομές και θεσμούς που δεν λογοδοτούν δημοκρατικά.

Δυστυχώς, έτσι, έχει εξοστρακιστεί από το δημόσιο διάλογο το πραγματικό διακύβευμα, το οποίο οφείλαμε να συζητούμε, πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία των πολιτών, που δεν είναι άλλο από τις ουσιαστικές αιτίες της κρίσης και τις παθογένειες του πελατειακού και παρασιτικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, προκειμένου, με την προώθηση των αναγκαίων δημοκρατικών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, να οικοδομήσουμε μια θεσμικά διαφανή και λειτουργική πολιτεία και ένα βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο, που θα προσφέρει ανταγωνιστικότητα και θα δίνει βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η προσπάθεια αποφυγής ανάληψης πολιτικού κόστους από τις πολιτικές δυνάμεις είναι η αφετηρία της πορείας που οδήγησε τη χώρα στις σημερινές εξελίξεις.

Οι εταίροι - δανειστές, αντί να αναλογιστούν ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει μια θηριώδη προσαρμογή -που δεν έχει προηγούμενο σε σύγχρονη χώρα-, να εγκαταλείψουν την πολιτική της λιτότητας και να μετακινηθούν σε αναπτυξιακές επιλογές, εγκλωβίστηκαν σε μια γραμμή που, δυστυχώς, εγείρει διχαστικές αντιλήψεις στους ευρωπαϊκούς λαούς, πέρα από την εμφανή τιμωρητική διάθεση εκ μέρους ορισμένων εξ αυτών.

Και προσθέτως, με δικές τους επίσης ευθύνες, έστελναν στην κυβέρνηση τα λάθος μηνύματα, σε κάθε φάση της μη διαπραγμάτευσης.

Τώρα, όλα παίζονται σε μια ζαριά.

Για αυτό, απευθύνομαι σε όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν σε μια θετική εξέλιξη και ιδιαιτέρως προς εκείνους που πρωταγωνιστούν στις διαπραγματεύσεις και τους ζητώ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να μετακινηθούν στο πεδίο της κοινής λογικής και του αυτονόητου και να καταλήξουν σε μια συμφωνία επωφελή για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για το πιο δημοκρατικό εγχείρημα της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Αυτή είναι η ιστορική τους αποστολή αυτήν την ώρα.

Και για αυτό, χρειάζεται θάρρος, τόλμη, βούληση και αποφασιστικότητα, μαζί με την ανάληψη της ευθύνης και του όποιου πολιτικού κόστους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει χάριν των λαών της και, βεβαίως, της δημοκρατίας.

Εμμονές και ιδεοληψίες δεν συνάδουν με το ιδανικό μιας δημοκρατικής, πολυπολιτισμικής, πολύχρωμης και προοδευτικής Ευρώπης.

Το γνωρίζουμε αυτό καλά όσοι υπηρετούμε και αγωνιζόμαστε για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν μπορούν ως εκ τούτου να αποτελούν δικαιολογία για οποιαδήποτε ρήξη στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Κάτι τέτοιο θα ήταν σε βάρος του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, θα ήταν έγκλημα εθνικών διαστάσεων.

Read more...

Βερολίνο: Αποφάση μόνο αν υπάρξει συμφωνία Αθήνας-Θεσμών


Βάση για αποφάσεις μπορεί να αποτελέσει μόνο η αξιολόγηση των προτάσεων της Ελλάδας από τους Θεσμούς και αν υπάρξει συμφωνία τότε...
θα τεθούν στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ.



Όπως επισήμανε δεν πρόκειται για νέα διαδικασία, αλλά για την διαδικασία η οποία ακολουθείται από την αρχή των προγραμμάτων διάσωσης.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι, αν δεν υπάρχει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους τρεις θεσμούς, η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν πρόκειται για πολιτική διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι ο στόχος είναι να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα διαρθρωτικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα. 
«Αν αυτά τα λέτε πολιτικά ή τεχνικά, είναι πάντως πολύ συγκεκριμένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Read more...

Tα ελληνικά του Τσίπρα...




...ενόχλησαν τον Γιούνκερ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δηλώσεις και στα αγγλικά, αλλά και τα ελληνικά, πριν το τετ α τετ με τον Γιούνκερ, εκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που...
κατά τον Ζαν Κλοντ, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε περισσότερα, μιλώντας στα ελληνικά.
Mάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν αστειεύτηκε.
λέγοντας ότι παρ' όλο που έχουν βελτιωθεί τα ελληνικά του, δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα.


Μην ανησυχείς, ό,τι είπα περιλαμβάνεται στις θέσεις σου για συμφωνία, απάντησε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας...

Read more...

«Η πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι ξεκάθαρη»...


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΗ
«Μάχη» για την παράσταση της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής...
Το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι ...
πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων πήραν το λόγο, για να απαντήσουν στην σχετική εισαγγελική πρόταση.

«Εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, εξηγώντας ότι «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή - εκ των στοιχείων - , υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν το δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές».

Υποστήριξαν ότι συντάσσονται με την εισαγγελική εισήγηση υπογραμμίζοντας όμως ότι θα πρέπει να παρίστανται και κατά των κατηγορουμένων για διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, έχει προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, δηλαδή τα μέλη της φερόμενης ως ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή, καθώς δεν κατηγορούνται για αδικήματα όπως αυτό της «ανθρωποκτονίας ή απόπειρας ανθρωποκτονίας». Αντίθετα, άλλοι κατηγορούμενοι - όπως ο Γ. Ρουπακιάς- που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή συνέργεια, θα έχουν βρεθούν αντιμέτωποι με την πολιτική αγωγή και για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη»

«Η διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και ο αποκλεισμός της βούλησης των μελών της οργάνωσης είναι ο αιτιώδης σύνδεσμος με τη δολοφονία του Παύλου», υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων Ανδρ. Τζέλης και αναρωτήθηκε: «Εμείς ως πολιτική αγωγή θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιό ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».

Είχε προηγηθεί η αγόρευση του Γ. Μαραγκού, ο οποίος μίλησε για «ξεκάθαρη» υπόθεση. «Μετά από περίπου δύο χρόνια έχουμε μπροστά μας το δράστη της ανθρωποκτονίας, αλλά στο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν πολλές δράσεις της οργάνωσης. Για την πολιτική αγωγή η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη», είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως η πολιτική αγωγή ενδιαφέρεται για τη «συμπεριφορά του παρόντος κατηγορούμενου που δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πράξη, ποιός και αν τον έβαλε κανείς να το κάνει». Ο δικηγόρος κατέληξε, λέγοντας: «Υπάρχει εγκληματική οργάνωση και η διεύθυνση αυτής. Χωρίς την εξέταση του αποδεικτικού υλικού εκ προοιμίου δεν μπορείτε να κρίνετε και να αποβάλλετε την πολιτική αγωγή».
newsbeast,gr

Read more...

Πανούσης: Ο Τσίπρας να κάνει ότι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου...



Να κυβερνήσει όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, προτρέποντας τον πρωθυπουργό – σε περίπτωση εκλογών - να...
αποκλείσει όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή.

«Δεν είναι δυνατόν να με βρίζουν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται να συνυπάρχουμε. Ή θα φύγουν αυτοί ή θα φύγω εγώ. Ο Τσίπρας πρέπει αφού ολοκληρωθεί η συμφωνία να διώξει ορισμένους. Το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου μια χαρά, γιατί να μην το κάνει και ο Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM».

«Αν πάμε στις εκλογές μετά τη συμφωνία», πρόσθεσε, «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποκλείσει όσους δεν την ψηφίσαν».

Read more...

Νέα αύξηση του ELA από την ΕΚΤ...


ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣΝέα... ενεση ρευστότητας αποφάσισε η ΕΚΤ μέσα από την αύξηση των ορίων του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρει το "Reuters".

Το... πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε το πράσινο φως για την αύξηση του ELA, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το ύψος της επιπρόσθετης χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.

Η απόφαση της ΕΚΤ έρχεται στον απόηχο της νέας πρότασης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς ενόψει της σημερινής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Πρόκειται για την τρίτη αύξηση του ELA μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, καθώς την Παρασκευή είχε προχωρήσει σε αύξηση του ELA κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη, είχε ανοίξει τις κάνουλες για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με ακόμα 1,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε από την Κυριακή το διεθνές πρακτορείο Reuters, η απόφαση ελήφθη λόγων των αυξημένων εντολών για εκταμιεύσεις καταθέσεων τη Δευτέρα που αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Read more...

Τον έσερνε από την μπλούζα...


Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον Γιακουμάκη: Τον έσερνε από τη μπλούζα Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον Bαγγέλη Γιακουμάκη...
Μετά τις νέες πληροφορίες ότι ο αδικοχαμένος 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί βασανιστήρια από εξωσχολικό μέσα στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, η οικογένεια Γιακουμάκη υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον...
μελών της νέας διεύθυνσης της σχολής αναφορικά με την απόφασή τους να τιμωρήσουν με απλή επίπληξη ομάδα σπουδαστών για τη βίαιη συμπεριφορά τους.

«Μου έδωσαν εντολή να καταθέσω αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και να ζητήσω να ερευνήσει εάν οι σπουδαστές που τιμωρήθηκαν με ποινή – χάδι είναι τα ίδια άτομα που ήδη παραπέμπονται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση. Εφόσον μιλάμε για τους ίδιους και συμπίπτει το χρονικό διάστημα που ο Βαγγέλης ταλαιπωρήθηκε από εκείνους και βασανίστηκε, θεωρούν ότι η ποινή αυτή είναι προσβολή στη μνήμη του παιδιού τους, σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, και πρόσθεσε:

«Ουσιαστικά ζητάμε να αναζητηθούν ευθύνες σε όποιο επίπεδο υπάρχουν για τα μέλη της σχολής».

Εξάλλου, ερωτήματα για τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής Σχολής εγείρει και το γεγονός ότι πρώην σπουδαστής μπαινόβγαινε όποτε ήθελε και μάλιστα σε δωμάτιο της εστίας. Σύμφωνα με καταθέσεις που υπάρχουν στην (500 σελίδων) δικογραφία που παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο εν λόγω εξωσχολικός φέρεται ως «ενορχηστρωτής» στα βασανιστήρια.

Είχε φτάσει στο αμήν

Σε μία από τις καταθέσεις αναφέρεται ότι όταν ο Γιακουμάκης έμαθε για την άφιξή του στη Γαλακτοκομική, κλείστηκε στο δωμάτιό του:

«Μόλις το έμαθε (σ.σ.: ο εξωσχολικός), πήγε με κάποιους άλλους στο δωμάτιο του Βαγγέλη και τον έβγαλαν έξω. Τότε είπε στους φίλους του να δώσουν τα χέρια με τον Βαγγέλη και να μην του δημιουργήσουν ξανά προβλήματα. Είχε καταλάβει ότι είχε φτάσει στο αμήν».

Στις 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με καταθέσεις, τέσσερα άτομα είχαν δέσει τον Βαγγέλη με σχοινιά στην καρέκλα και του έδιναν σφαλιάρες:

«Ο Βαγγέλης φώναξε, αντιστάθηκε και έσκισε κατά λάθος τη μπλούζα ενός εκ των βασανιστών του. Τότε ήταν που εκείνος εξοργίστηκε, πήρε τη σκισμένη μπλούζα και την έκανε λουρί στον λαιμό του Βαγγέλη αρχίζοντας να τον σέρνει»!

Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς ο εξωσχολικός φέρεται ότι είχε επισκεφτεί τρεις φορές τη σχολή και τις δύο μπήκε στην εστία. Η τελευταία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ήταν την Τρίτη, τρεις ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Γιακουμάκη.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων και διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Η ανάκριση, που έχει καθυστερήσει λόγω φόρτου εργασίας της ανακρίτριας, αναμένεται να διαρκέσει δύο – τρεις μήνες, με πάνω από 40 μάρτυρες.

"Espresso"

Read more...

Είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών...


ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
...λέει ο Μητρόπουλος...
 Τα -θετικά- μηνύματα που έρχονται από την Κομισιόν, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, λέγοντας πως, «οτι  πάμε καλά σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών».

«Από την πλευρά τους αυτό σημαίνει ότι...
μετακινούμαστε εμείς στις προτάσεις των δανειστών και φαίνεται αυτό θα τους ικανοποιήσει», πρόσθεσε στην εκπομπή του Παπαδάκη.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση και συγκεκριμένα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ο Μητρόπουλος έκανε λόγο για έμμεση μείωση συντάξεων.

«Πρόκειται για μέτρα», συνέχισε «που είναι στην κατεύθυνση του ίδιου προγράμματος που επεβλήθη στη χώρα». «Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις συνέπειες της ρήξης, ο έντιμος συμβιβασμός είναι ο στόχος», συμπλήρωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι έχει εκλεγεί για να διαγράψει χρέος, για να καταργήσει το μνημόνιο, για να πάρει πακέτο επανεκκίνησης και για να μεταφέρει την άποψη του λαού ότι το μνημόνιο που παρουσιάστηκε ως θεραπεία αποδείχθηκε μέχρι τώρα η απόλυτη καταστροφή» συνέχισε.

«Το επικίνδυνο είναι, κι εκεί θα δώσει μάχη ο Πρωθυπουργός, να μην του μετακυλήσουν οι εταίροι την ιδιοκτησία του παλιού μνημονίου» συμπλήρωσε.

Read more...

Ρωμανιάς: Πάμε για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ
«Φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι πάμε για κατάργηση των πρόωρων, των μειωμένων συντάξεων, αλλά σταδιακά, θα ξεκινήσει από...
1/1/2016 και θα πάει μέχρι το 2025», τόνισε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, στο πρωινό του Mega.

Διευκρίνισε  ότι στο έγγραφο που παρέδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβανόταν η φράση «τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θιγούν». Άρα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ρωμανιά, αυτό έχει γίνει δεκτό από τους δανειστές.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, δεν θα θιγούν μητέρες ανήλικων παιδιών, υπαγόμενοι βαρέα και ανθυγιεινά και ΑΜΕΑ.

«Δεδομένης όμως της πρόβλεψης για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το θέμα είναι το ποιοι θα θεωρηθεί ότι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για κατάργηση της έκπτωσης του 1% των εργοδοτικών εισφορών και θα αύξηση 1% των εισφορών των εργαζομένων, ο κ. Ρωμανιάς παραδέχθηκε ότι βρίσκονται στο τραπέζι αλλά εκτίμησε ότι δεν θα περάσουν.


Read more...

Χτύπησαν το κοινοβούλιο της Καμπούλ...



AFASVDAN2
AFASVDAN1Αφγανοί βουλευτές, εγκαταλείπουν έντρομοι το κτήριο.
Οι πρώτες μαρτυρίες.
ΦΩΤΟ...
Ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο στη δυτική Καμπούλ, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν...
υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με τα αφγανικά τηλεοπτικά δίκτυα που αναμεταδίδουν απευθείας εικόνες από το σημείο στις οποίες διακρίνονται βουλευτές να εγκαταλείπουν το κτίριο.

«Άκουσα πληροφορίες που έκαναν λόγο για έκρηξη. Μεταβαίνουμε στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Εμπαντουλάχ Καρίμι.

Σύμφωνα με το RT οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις βόμβες εξαιρετικά μεγάλης ισχύος.
ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΜΠΟΥΛ

Read more...

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη, στην Ομόνοια...


Με σύνθημα «όλοι στους δρόμους» το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Ιούνη, στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ.

Καλεί σε «λαϊκή κινητοποίηση για να μπλοκάρουμε τη...
νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τα νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν».

Την ίδια μέρα οι συνταξιούχοι διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο: 

«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Λαϊκή κινητοποίηση για να μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τo νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν!

ΟΧΙ στα μνημόνια διαρκείας, στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!

Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε!

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!

Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή μας και στα παιδιά μας, να αντισταθούμε!

Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων.

Βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές!

Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στη φτώχεια για τα κέρδη λίγων.

Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της ΕΕ στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Δεν έχουμε σχέση με αυτούς! Δεν είμαστε ένα!

Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.

Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Αγώνας, ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος.

Καμία στήριξη στο νέο μνημόνιο όπως και να το ονομάσουν!

Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!

Στις 11 Ιούνη πάνω από 700 εργατικές λαϊκές οργανώσεις έδωσαν δυνατή απάντηση σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Την Τρίτη η φωνή των εργαζόμενων των συνταξιούχων της νεολαίας των γυναικών θα ακουστεί ξανά!

Οι αγώνες μας δεν είναι παιχνίδι στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, των προτάσεων και της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ρωσίας, της Κίνας. Ο λαός δεν έχει συμφέρον να διαλέγει το σχοινί που θα τον κρεμάσουν, συμφέρον του είναι στην αμφισβήτηση της εξουσίας τους.

Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά - λαικά συμφέροντα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Μην δεχτείς:

τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις.

τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Κάλυψη όλων των απωλειών.

Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Οργανώνουμε την απάντηση μας!

Ενισχύουμε τη δύναμη μας!

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας σε κάθε κλάδο! Απαντάμε αγωνιστικά! Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αφεντικών, της κυβέρνησης, της ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Μόνο η δική μας δύναμη και στάση μπορεί να καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!».


Read more...

Ντέπυ Γκολεμά: Μη σε πετύχω πουθενά,θα σε φτύσω σιχαμένε...


Άγρια κόντρα Άδωνι-Γκολεμά με απειλές για τις «παραδουλεύτρες»Άδωνις: Εως την Τρίτη να ζητήσει συγνώμη, αλλιώς...

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ντέπυ Γκολεμά με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτής της ΝΔ που προσομοίασε την...
Ελλάδα με την Ουκρανία σε περίπτωση χρεοκοπίας αποκαλύπτοντας ότι φίλος τού στην Ουκρανία του αποκάλυψε ότι στην χρεοκοπία κάποιες γυναίκες πήγαιναν είτε παραδουλεύτρες είτε δούλευαν ως εκδιδόμενες..

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή της τηλεκριτικού η οποία αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη αποκαλώντας τον «σίχαμα» και «καθίκι» επειδή όπως έγραψε «η μάνα μου με μεγαλωσε πλένοντας σκάλες, με εκανε άνθρωπο και οχι σιχαμα σαν εσένα».

Οι εκφράσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος προειδοποίησε με προσφυγή στα δικαστήρια αν μέχρι την Τρίτη η κυρία Γκολεμά δεν του ζητήσει συγγνώμη...

protothema.gr

Read more...

Ολες οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΑνατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών φέρνουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό στις οποίες...
έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με βάση των αλλαγών τις προτάσεις που έχουν υποβάλει οι δανειστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τρεις είναι κατά κύριο λόγο οι ομάδες ασφαλισμένων που θα επηρεαστούν από τις επερχόμενες ρυθμίσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα αυξηθούν:

στα 62 για μειωμένη σύνταξη,
στα 67 για πλήρη και
στα 62 για όσους αποχωρούσαν στα 58 ή 59 με 35 ως 37 έτη ασφάλισης.
Δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή όσοι συμπληρώνουν μέσα στο 2015 και την ηλικία εξόδου αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ξεκινήσουν οι αυξήσεις σταδιακά από το 2016. Δεν αποκλείεται όμως μέσα στο καλοκαίρι να εφαρμοστεί το αυξημένο όριο ποινών στις πρόωρες συντάξεις, ώστε όσοι θελήσουν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη να παίρνουν μικρότερο ποσό ως 40%.

Οι ομάδες που επηρεάζονται είναι:

Ανδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι μέχρι το 1992 στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών, οι οποίοι συμπλήρωσαν (κατοχύρωσαν) τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως τις 31/12/2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά το 2016. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι συνταξιοδοτούνται στα 58 και στα 59 εφόσον έχουν συμπληρώσει 35ετία μέχρι το 2012.
Μητέρες ασφαλισμένες μέχρι το 1992 στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών καθώς και σε άλλα ειδικά ταμεία (Τύπου κ.λπ.) οι οποίες έχουν συμπληρωμένα 15 ως 20 χρόνια (ταμεία Τύπου) μέχρι το 2012, με ανήλικο τέκνο, καθώς και οι μητέρες που συνταξιοδοτούνται από ΔΕΚΟ και τράπεζες με συμπληρωμένη 25ετία και ανήλικο τέκνο ως το 2012. Οι εν λόγω κατηγορίες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και από τα 50 με πλήρη σύνταξη, εφόσον ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης συμπληρώθηκε το 2010 με ανήλικο τέκνο.
Ανδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών που αποχωρούν με 25ετία ως το 2012 και με όρια ηλικίας το 65ο έτος για πλήρη και το 60ό έτος για μειωμένη, όσον αφορά τους άνδρες, και στα 60 ή 62 για πλήρη και 55-57 για μειωμένη όσον αφορά τις γυναίκες...
Ελεύθερος Τύπος

Read more...