Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων Αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της συμφωνίας με το κουαρτέτο


Αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της συμφωνίας με το κουαρτέτο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης και της συμφωνίας επί των έξτρα μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που έχουν ζητήσει ως εγγύηση οι δανειστές.
Όλες οι «καυτές» εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως τα ξημερώματα της Μ.Τετάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την Μ.Πέμπτη.
O μαραθώνιος των διαβουλεύσεων που βρισκόταν βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο από τις 13.00 της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Χίλτον τελείωσε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ.
Παρών είναι από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ένω το απόγευμα στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των κόκκινων δανείων με την παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με Το Βήμα, στο ξενοδοχείο για συνάντηση με το κουαρτέτο βρέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι η μορφή που θα λάβει το έξτρα πακέτο μέτρων 3,6 δισ. ευρώ.

Η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «ακουσε ο ένας τον άλλον» λένε χαρακτηριστικά. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σήμερα, Μ.Τρίτη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το «έστρωσε» στα Γρεβενά...


«Το έστρωσε» στα Γρεβενά - ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ...

Πάσχα με... χιόνια και κρύο επιφύλασσε ο καιρός. Συγκεκριμένα, στα λευκά ντύθηκε η Σαμαρίνα Γρεβενών το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, με το χιόνι...
να σκεπάζει τα πάντα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις παρακάτω φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: greveniotis.gr

Read more...

10.000 εντολές κατάσχεσης κάθε μέρα!...


10.000 εντολές κατάσχεσης κάθε μέρα!
Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, που κατά μέσο όρο φθάνουν τις...
10.000 την ημέρα.

Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστοκλής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέστηκε έφθασε τον Μάρτιο στις 28.000 από 22.000 τον Φεβρουάριο και 15.000 τον ιανουάριο.

Μεταξύ των φορέων που πρωτοστατούν σε μαζικές κατασχέσεις είναι εκτός από την αφορίας και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που αποστέλλονται καθημερινά...

Να υπενθυμίσουμε ότι ακατάσχετος είναι ένας λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου.

Read more...

«Αποκεφάλισαν» το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου...


«Αποκεφάλισαν» το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας

ΦΩΤΟ...

Βάνδαλοι κατέστρεψαν το άγαλμα της γυναίκας της Βορείου Ηπείρου στην οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο.

Ομάδα ανεγκέφαλων κατέστρεψε το άγαλμα που συμβόλιζε...
την αντίσταση της Β. Ηπείρου και αποτέλεσε έμπνευση για την Κικη Δημουλά ώστε να γράψει το «σημείο Αναγνωρισεως».




Το άγαλμα, έργο του γλύπτη Κώστα Σεφερλή, δωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων το 1951. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια έγιναν το 1953. 

Αναπαριστά μία γυναίκα με δεμένα πίσω τα χέρια, η οποία ανασηκώνει το κεφάλι. Η κίνηση είναι έντονη και αποτυπώνει την αντίσταση της αλυσοδεμένης αλύτρωτης γης της Βορείου Ηπείρου.

protothema.gr

Read more...