Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποιοι αναλαμβάνουν στο ΠΑΣΟΚ



Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη που αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα αναλάβει είτε ο Φίλιππος Σαχινίδης, είτε ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, γραμματέας της ΚΟ θα αναλάβει ο Πάρης Κουκουλόπουλος, και διευθυντής της ΚΟ ο Βαγγέλης Αργύρης ή ο Βασίλης Γερανίδης.enikos.gr

Read more...

Τι προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης Παπανδρέου για τους υπουργούς με offshore...



Παραθέτω το άρθρο 6 του νόμου 3849/2010 που ψήφισε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κι αφορά τη συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία (offshore):

1. Στα μέλη της Κυβέρνησης, στους Υφυπουργούς, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που...

εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς Υπουργείων, στους γενικούς γραμματείς περιφερειών, στους προέδρους των διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, στους νομάρχες και τους δημάρχους, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ΄ και ι΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών.

2. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.»

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με νόμο του ΓΑΠ, παραιτήθηκε υπουργός του Μπένι. Άρα φταίει ο ΓΑΠ...


parapolitiki.com


Read more...

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ



Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
Μετά την άρνηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρώην υπουργό, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του πρώτου.

Tη σχετική ανακοίνωση θα κάνει ο κ. Βενιζέλος ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 11:00.http://newpost.gr

Read more...

Τι συμβαίνει με Βενιζέλο και Λοβέρδο...



Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος, είναι πλέον στα... χαρακώματα.
Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε μέσα σε 10 ημέρες δύο φορές την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δείχνοντας πως οι σχέσεις τους οδηγούνται στα άκρα.

Μάλιστα...

, πολλοί είναι εκείνοι που ήδη μιλούν για... πάγο στις σχέσεις τους, την ίδια ώρα που στην Ιπποκράτους η γκρίνια για τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου "ακούγεται" όλο και πιο πολύ...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα ωστόσο είναι το δεδομένο: Ο Βενιζέλος απέκτησε αντιπολίτευση...
apospasma.gr


Read more...

Θα πληρωθείτε, λέει ο Λυκουρέντζος στους φαρμακοποιούς...



Το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να λάβουν οι φαρμακοποιοί, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη η οποία διεξήχθη στο ... υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα καταβληθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι οφειλές των παλαιότερων ετών, θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρός τους Κώστας Λουράντος, ζητώντας την επίλυση του θέματος των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ορίζοντας Γενική Συνέλευση του κλάδου, όπου και θα συζητηθεί η περαιτέρω στάση του. Ετσι οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φαρμακά τους ή να τα αναζητούν στα φαρμακεία του Πειραιά τα οποία χορηγούν με πίστωση.


Read more...

Πρώτες δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα μετά τον ορισμό του ως υπουργού Οικονομικών

«Εντολή για σκληρή δουλειά»


Ο Γ.Στουρνάρας φτάνει στο σπίτι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κηφισιά
Ο Γ.Στουρνάρας φτάνει στο σπίτι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κηφισιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Δεν ξέρω πόσο αισιόδοξος είμαι για την επιμήκυνση. Θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους εταίρους μας» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, στην κατοικία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε η εντολή που έλαβε είναι «σκληρή δουλειά». Ευχαρίστησε, επίσης, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολιτικοί αρχηγοί για να αναλάβει το κρίσιμο αυτό υπουργείο.

H συάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά την αποχώρηση του κ. Στουρνάρα. Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν με αυτοκίνητο και δεν έκαναν δηλώσεις.  
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ OFFSHORE ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ



Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος
Την παραίτησή του γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιώργος Βερνίκος, λόγω της συμμετοχής του σε offshore εταιρεία.

Ο εφοπλιστής δήλωσε άγνοια για το νόμο που απαγορεύει στους υπουργούς και υφυπουργούς να μετέχουν σε τέτοιου είδους εταιρείες και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που το γνώριζε δεν θα ορκιζόταν.

Πριν από την υποβολή της παραίτησης ο κ. Βερνίκος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Όταν του επισημάνθηκε το ασυμβίβαστο ο κ. Βενιζέλος απάντησε στον κ. Βερνίκο: «Ο νόμος είναι νόμος είναι Γιώργο».

Ο κ. Βερνίκος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωσταντίνο Μουσουρούλη, στον οποίο εξέθεσε αναλυτικά τους λόγους παραίτησης, η οποία είχε ήδη αποφασισθεί ότι γίνεται δεκτή.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βερνίκος ανέφερε: «Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα έχουν τη νομική μορφή εξωχώριας εταιρείας και αυτό προβλέπεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε λοιπόν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ναυτιλίας αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.

Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του κράτους έθετε υπόψη μου τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν θα γνώριζα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει. Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο. Άλλωστε είναι πεποίθησή μου πως οι ενεργοί επιχειρηματίες και οι άνθρωποι της αγοράς επιβάλλεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου η πολιτεία θεωρεί ότι μπορούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους ιδιαίτερα σήμερα που απαιτείται συστράτευση εθνικής ευθύνης.

Παρόλο που τις λίγες αυτές ημέρες είχα αποσυρθεί πλήρως από όλες τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες θέλοντας να αφοσιωθώ και να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της πατρίδας μας, για λόγους ευθιξίας και για να μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα στην κυβέρνηση, ζήτησα από τον πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου.Θα είμαι πάντα αυτό που ήμουν, ενεργός πολίτης, ενεργός επιχειρηματίας, άνθρωπος της κοινωνίας των πολιτών».

Ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βερνίκος υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό και αυτή έγινε δεκτή. Πήρε μια πολιτική απόφαση που τιμά τον ίδιο και την ιστορία του. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και στη συνέχεια τις προσπάθειες και το έργο του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Ναυτιλίας».

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού διευκρινίστηκε ότι η θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας δεν θα αναπληρωθεί.

Τη συμμετοχή του κ. Βερνίκου σε offshore εταιρεία έφερε στη δημoσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παραίτησή του.http://newpost.gr

Read more...

Επιστολή Σαμαρά θα παραδώσει στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αναχωρεί την Τετάρτη ο Κ.Παπούλιας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας θα παραδώσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τους 26 ηγέτες επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται στους ομολόγους του της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την πρόσφατη απόφασή του ο λαός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι οι Έλληνες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης, ενώ θέτει και το θέμα της επικαιροποίησης του μνημονίου, με αντικατάσταση, μεταξύ άλλων, μέτρων που δεν έχουν αποδώσει.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ.Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα.

Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα, Τρίτη, σειρά επαφών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Ζανιά, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε ότι θα μετέχει και αυτός στην αποστολή στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «όλα είναι πλέον κάλα οργανωμένα», ενώ εκτίμησε ότι «η έκβαση της αποστολής θα είναι θετική».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει τη χώρα μετά την εμπλοκή που υπήρξε στην εκπροσώπηση σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών και δεδομένης της αδυναμίας του Αντώνη Σαμαρά να ταξιδέψει.

Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μπορούν να συμμετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών, δηλαδή πρόεδροι ή πρωθυπουργοί.

Τον Κ.Παπούλια θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανάσα από την αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα...



ΤΑ... ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ
Χρήστος Κολώνας
Κι όμως, οι τιμές των υγρών καυσίμων πέφτουν... Κι αν συνεχιστεί η μείωση τότε το Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Η «κατηφόρα» των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ προσφέρει μικρή οικονομική «ανάσα» στα νοικοκυριά αλλά και τις... επιχειρήσεις ύστερα από μία πολύμηνη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση. Η οποία προκλήθηκε αφενός από την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ αλλά και από το ράλι... των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Οι φόροι και τα τέλη αποτελούν το 59,86% της τελικής τιμής. Το 33,91% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το 6,24% αποτελούν το μεικτό περιθώριο κέρδους εμπορίας και πρατηρίου. Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν στην «Ημερησία», πως «αν οι τιμές συνεχίσουν την πτωτική πορεία όλο το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κατρακύλα... των διεθνών τιμών των εμπορευμάτων τότε δεν αποκλείεται το Σεπτέμβριο να δούμε αρνητικό πληθωρισμό. Βέβαια», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, «θα πρέπει οι μειώσεις των τιμών των εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές να περάσουν και στην κατανάλωση».

Τραγική είναι η κατάσταση στην αγορά των υγρών καυσίμων. Οπως αναφέρουν στην «Ημερησία» εκπρόσωποί τους, παρά τη μεγάλη βουτιά των τιμών, εντούτοις η ζήτηση παραμένει αρνητική. «Οι πωλήσεις φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι πεσμένες κατά 13% και στο σύνολο της τριετίας το ποσοστό μεγαλώνει και υπολογίζεται γύρω στο 30%», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Χάρης Μαυράκης. Για πτώση «όχι τόσο μεγάλη όπως πέρυσι σε σχέση με πρόπερσι», μιλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης και σημειώνει: «Δεν αγγίζει το 15% η μείωση όταν πέρσι ήταν 18%-20%».
Ανάσα από την αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα

Οι επιπτώσεις από τη μεγάλη βουτιά της ζήτησης των καυσίμων προκαλούν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων και στις επιχειρήσεις των πρατηρίων. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ υπολογίζει ότι «τα τελευταία δυόμισι με τρία χρόνια έχουν βάλει... λουκέτο γύρω στα 2.000 βενζινάδικα με την τάση αυτή να αυξάνεται». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΒΕ παρατηρεί πως «δεν πουλιέται ούτε ένα βενζινάδικο. Πρατήρια που βρίσκονται σε πολύ καλά σημεία πώλησης δεν αγοράζονται παρά το ότι οι τιμές έχουν κατέβει ακόμη και πιο κάτω από το κόστος επένδυσης».

Σε ελεύθερη πτώση

Επί 11 εβδομάδες υποχωρούν οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ αδιαλείπτως

Στις 16 Απριλίου είχαν καταγράψει ιστορικό ρεκόρ

Στο 1,854 ευρώ το λίτρο είχε εκτοξευθεί η τιμή της αμόλυβδης

Στο 1,675 ευρώ το λίτρο έχει πέσει η μέση τιμή της αμόλυβδης.

Στα 17,9 λεπτά το λίτρο είναι η μείωση...
imerisia.gr


Read more...

Παγώνουν οι επιστροφές φόρου



"Παγώνει" πληρωμές (με εξαίρεση την καταβολή μισθών-συντάξεων) και επιστροφές φόρου το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για τα ταμεία του Δημοσίου που βρίσκονται στο... κόκκινο, αλλά και να διατηρήσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό.
Κι αυτό, καθώς συνεχίζεται η "αιμορραγία" στα φορολογικά έσοδα, με την υστέρηση να διαμορφώνεται στα 661 εκατ. ευρώ στο 5μηνο Ιανουαρίου-Μαϊου και να αυξάνονται συνεχώς οι ανάγκες για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία στο ίδιο διάστημα έχουν απορροφήσει σχεδόν το 60% της ετήσιας χρηματοδότησης.
Πηγή: Εθνος
 enikos.gr

Read more...

Στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θέλει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών...



Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10% σε 13% βάζει ως αρχικό στόχο η νέα κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής των προγραμματικών δεσμεύσεων για τις αλλαγές στη φορολογία.

Το μέτρο αυτό θα επιδιώξει να εφαρμοστεί άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να...
λειτουργήσει ως «κράχτης» για τον τουρισμό που αποτελεί πλέον την πιο «βαριά» βιομηχανία της χώρας.

Στην εστίαση επιβάλλεται ΦΠΑ με συντελεστή 23%, ενώ στόχος είναι να μειωθεί στο 13%.

«Αγκάθι» αποτελεί το γεγονός ότι ένα τέτοια μέτρο πρέπει να λάβει την έγκριση της τρόικας, η οποία, όμως, λόγω των πρόσφατων γεγονότων υγείας του πρωθυπουργού και του κ. Ράπανου, θα καθυστερήσει την άφιξή της στη χώρα μας.

Στη νέα κυβέρνηση εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό δεν θα βρει σημαντικές «αντιστάσεις» από την τρόικα, αφού μέχρι στιγμής έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δηλαδή, μειώθηκε ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης, τα έσοδα από ΦΠΑ έχουν σημειώσει πτώση, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι από τότε που εφαρμόστηκε έχει αυξηθεί και η φοροδιαφυγή με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, έτοιμο είναι εδώ και αρκετούς μήνες και το νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων προκειμένου να απλοποιηθούν οι φορολογικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία στις εφορίες και στις κεντρικές υπηρεσίες ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, σε διαπραγμάτευση με την τρόικα θα επιδιώξει να περάσει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα όταν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές μειώνονται τα έσοδα και αυξάνεται η φοροδιαφυγή.
NEA.


Read more...

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εργασίας και Υγείας για τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς

Ουρές σε φαρμακεία και άδεια ράφια...


Ουρές σχηματίζονται έξω από φαρμακεία που λειτουργούν με πίστωση. Στον Πειραιά σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια έχουν ήδη αδειάσει...
Ουρές σχηματίζονται έξω από φαρμακεία που λειτουργούν με πίστωση. Στον Πειραιά σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια έχουν ήδη αδειάσει...   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς έχουν συγκαλέσει για σήμερα, Τρίτη, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε στο Mega το πρωί της Τρίτης ότι δεν βλέπει άλλη άμεση λύση, παρά μόνο τη δανειοδότηση του οργανισμού από τράπεζα.

Έτσι, όπως είπε, θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που θα προβλέπει τη δυνατότητα (που τώρα δεν υπάρχει) χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ με τραπεζικό δάνειο, ύψους περίπου 200 έως 250 εκατ. ευρώ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφασίστηκε η άρση της πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την 1η Ιουλίου, αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές του Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι διεκδικούν και την τακτοποίηση των οφειλών του 2011, συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις έως τις 30 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, στα φαρμακεία που λειτουργούν με πίστωση εξακολουθούν να σχηματίζονται ουρές ασφαλισμένων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια των φαρμακείων αυτών έχουν αδειάσει και η προμήθεια από τις φαρμακευτικές εταιρίες είναι δύσκολη, καθώς ούτε αυτές έχουν πληρωθεί.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο ρόλος του "Μακεδονίας-Θράκης"

Ο νέος υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλά για τους πρώτους στόχους του υπουργείου, τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ ξεκαθαρίζει πως το επανασυσταθέν υπουργείο δεν θα έχει τον συμβολικό ή τον διακοσμητικό χαρακτήρα του παρελθόντος, και στοχεύει να παίξει ρόλο πυρήνα ανάπτυξης της περιοχής.

 Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Καράογλου στο Redalert.gr

-κ. Καράογλου, πρώτες προτεραιότητες για το επανασυσταθέν υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Τι θα κάνετε για να μην μοιάζει με αυτό του παρελθόντος;

"Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί καταρχήν υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που τιμά την περιοχή μας και θέτει εκ νέου τη Μακεδονία και τη Θράκη στο επίκεντρο του αναπτυξιακού χάρτη της χώρας.
Είναι μεγάλη η τιμή που μου έγινε να ηγούμαι αυτού του ιστορικού υπουργείου, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο διακυβέρνησης.
Το γεγονός ότι στο πιο μικρό κυβερνητικό σχήμα που έχει συσταθεί, υπάρχει θέση για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί απτή απόδειξη ότι τίποτε δεν θα θυμίζει τον συμβολικό ή διακοσμητικό χαρακτήρα που είχε στο παρελθόν το ΥΜΑΘ.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργασθούμε, καθώς ξεκινάμε από μηδενική βάση και έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο. Η αποστολή του υπουργείου είναι πολυσύνθετη, ώστε να αποτελέσει μοχλό προώθησης όλων των απαραίτητων πολιτικών που θα θέσουν και πάλι τη περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας."

-Τα Σκόπια δεν είδαν με «καλό μάτι» την επανασύσταση του υπουργείου. Πως το σχολιάζεται; Σκοπεύετε να είστε σε επαφή με τους γείτονες;

"Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για τα Σκόπια, η Μακεδονία ήταν είναι και παραμένει ελληνική και η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης. Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι έχει γίνει αναφορά από μέσα της γειτονικής χώρας ακόμα και στις παρεμβάσεις που έκανα ως βουλευτής για θέματα που αφορούν στην καπήλευση του ονόματος και των συμβόλων της Μακεδονίας.
Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη και θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και να παρεμβαίνουμε μέσω των αρμόδιων θεσμών, όταν βλέπουμε την ιστορία μας να πέφτει θύμα σφετερισμού. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο θεσμικό είμαι εδώ ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης θα συναντηθώ και θα συνεργασθώ με όποιους φορείς του εσωτερικού ή εξωτερικού ορίζουν τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές μου."

Πηγή: redalert.gr
 .enikos.gr

Read more...

Φόβοι ότι Ιταλία και Γαλλία παίρνουν «σειρά» για Μνημόνιο!

Μετά την Ισπανία και την Κύπρο…



 


Και τώρα ποια χώρα ακολουθεί ; Σίγουρα η Ιταλία και μετά φημολογείται ότι έρχεται η σειρά της Γαλλίας. Όλη πλέον η Ευρώπη βλέπει ότι η Ανγκελα Μερκελ δεν κατάφερε να κρατήσει τους καρχαρίες των αγορών μακριά από τις αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης τις οποίες και έχουν διαλύσει. Πλέον στον μηχανισμό στήριξης  είτε με τρόικα, είτε χωρίς ,θα συμμετάσχουν η Ισπανία και η Κύπρος. Κάτι το οποίο ήταν δεδομένο εδώ και πολλούς μήνες.


Κύπρος:
Η Κύπρος χρειάζεται άμεσα 5 δισ. ευρώ . Το 1,8 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποιηση της Λαϊκής τράπεζας και το υπόλοιπο για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της έως το 2013. Η χώρα έχει πάρει άλλο ένα δάνειο από την Ρωσία ύψους 2,5 δις ευρω.

Στην ανακοίνωση της Κυπριακής κυβέρνησης αναφέρεται ότι το αίτημα της  διάσωσης θα αναχαιτίσει τους κινδύνους  που αντιμετωπίζει  ο τραπεζικός τομέας της χώρας  λόγω της έκθεσης στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια από haircut των ελληνικών ομολόγων η ζημιά των κυπριακών τραπεζών ξεπέρασε τα 4 δις ευρώ.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά (μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία)  χώρα της Ευρωζώνης η οποία προσφεύγει στους μηχανισμούς  της ΕΕ και ζητά οικονομική στήριξη.  Φήμες για την υποβολή του αιτήματος είχαν κυκλοφορήσει από νωρίς σήμερα στις αγορές, ενώ ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου σε ΒΒ+ από ΒΒΒ-,  την υποβίβασε δηλαδή στην κατηγορία «σκουπίδια» ενώ χαρακτήρισε ως αρνητική και την οικονομική προοπτική της Κύπρου.

Η  Κύπρος αντιμετωπίζει αρνητικές  επιπτώσεις στην οικονομία της  «λόγω της μετάστασης μέσω του τραπεζικού τομέα, εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης στην ελληνική οικονομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της  Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία της ΕΕ  για την ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών και το Κυπριακό κράτος έχει εγγυηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,8 δις. ευρώ  για την Λαϊκή Τράπεζα.

Η Κύπρος έλαβε φέτος δάνειο 2,5 δις., ευρώ από την Ρωσία και η Κυπριακή Κυβέρνηση φέρεται να διαπραγματευόταν με τη Ρωσία αλλά και την Κίνα  ένα νέο δάνειο  5 δις. ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αλλά και των δημοσιονομικών αναγκών.


Ισπανία:
Η Μαδρίτη, όπως ήταν αναμενόμενο, υπέβαλλε αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της με ποσό έως 100 δισ. ευρώ. Στην  επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος αναφέρει πως το ακριβές ποσό της βοήθειας θα καθοριστεί αργότερα αλλά θα πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες των τραπεζών και να προσφέρει μια επιπλέον προστασία. Ο ντε Γκίντος επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεση της ισπανικής κυβέρνησης να υπογράψει μέχρι τις 9 Ιουλίου Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για το πακέτο, στο οποίο θα εμπεριέχονται όλες οι λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του μετά την επισημοποίηση του αιτήματος της Ισπανίας για βοήθεια, ο Ραχόι υπογράμμισε πως «οφείλουμε να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία για τη ζώνη του ευρώ».

Και τόνισε πως η ΕΕ οφείλει να κινηθεί προς την ολοκλήρωσή της, που «θα κορυφωθεί με τη δημιουργία μίας υπηρεσίας για το χρέος με κοινές εκδόσεις ομολόγων», μία ιδέα πάντως στην οποία αντιτίθεται με σθένος η Γερμανία. Προειδοποίησε δε πως οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα γιατί «η οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στις χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, αποτελεί τον πρωτεύοντα κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία».

Ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, δήλωνε ότι η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει ο τραπεζικός τομέας της Ισπανίας σε αντάλλαγμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης, θα έχει οριστικοποιηθεί εντός μερικών εβδομάδων..protothema.gr

Read more...

Διαψεύδει επίσημα και το Υπ.Οικονομικών το ΒΗΜΑ...



Πλήρης διασυρμός για την εφημερίδα...
Iσχυρό είναι το πλήγμα που δέχεται για ακόμα μια φορά η όποια αξιοπιστία του ΒΗΜΑτος καθώς από χθες το πρωί ένα μπαράζ διαψεύσεων αποκαλύπτει τις προθέσεις ενός πολύ περίεργου δημοσιεύματος.
Χθες το βράδυ, μετά τις διαψεύσεις των Ραγκούση και Λοβέρδου, το... ίδιο το Υπ.Οικονομικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την..



...οποία τονίζει:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα όπου αναφέρεται: «Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και η οποία αποτέλεσε και τη βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία ...» επισημαίνονται τα εξής:

Καμία Έκθεση δεν έχει παραδοθεί στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τον απλό λόγο ότι αυτή δεν έχει αναλάβει ακόμη. Τέτοια Έκθεση δεν παραδόθηκε σε κανένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία», από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά.
Εξάλλου, όπως καθαρά αναφέρεται και στην πρώτη παράγραφο του κειμένου της Έκθεσης, η οποία αποδίδεται στη μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα, το αντικείμενο της Έκθεσης αφορά άλλο υπουργείο και όχι το Υπουργείο Οικονομικών.
parapolitiki.com


Read more...

Κανονικά θα πληρωθεί και το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων...



Αποσυνδέεται το «χαράτσι» από τη ΔΕΗ...
Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εξοφλείται σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Τα ...
χρονικά περιθώρια είναι στενά για να συμφωνηθεί, να ψηφισθεί και να εισπραχθεί ένας νέος φόρος με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν Τα Νέα. Το «χαράτσι» απέδωσε έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2011.

Η ΔΕΗ πριν τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους μέχρι το το τέλος του έτους και τώρα το υπουργεί Οικονομικών πρέπει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα πληρωθεί για το 2012, πριν αυτό αντικατασταθεί από ένα ενιαίο φόρο το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προβλέπει «αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο».

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι από το 2013 το «χαράτσι» να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, στον οποίο θα ενσωματωθεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

Από το νέο φόρο δεν θα γλιτώσουν ούτε τα αγροτεμάχια, με εξαίρεση την αγροτική γη που χρησιμοποιείται για παραγωγή από αγρότες.

in.gr


Read more...