Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Σουηδία: Έφιπποι αστυνομικοί ποδοπάτησαν αντιφασίστες διαδηλωτές!...




BINTEO & ΒΙΝΤΕΟ...
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Μάλμε της Σουηδίας μετά την άγρια αστυνομική επίθεση εναντίον αντιφασιστών. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην...
προγραμματισμένη ομιλία του νεοναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών»

Δέκαι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν έφιπποι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους περίπου 1500 αντιφασίστες διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωση στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας το Σάββατο. Στην πλειοψηφία τους οι αντιφασίστες ήταν ειρηνικοί διαδηλώνοντας ενάντια στη συγκέντρωση του νεοναζιστικού «Κόμματος των Σουηδών» που διοργάνωνε ομιλία του Stefan Jacobsson, ηγέτη των νεοναζί.

Με αφορμή προκλήσεις μερίδας διαδηλωτών, η Αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των αντιφασιστών προκαλώντας χάος. Αρκετοί διαδηλωτές έπεσαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν από έφιππους αστυνομικούς ενώ ένας χτυπήθηκε από βαν της αστυνομίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για εννέα συλλήψεις. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν «σοκαρισμένοι» από τη βιαιότητα της αστυνομίας.
Protesters are seen below mounted police who are controlling a demonstration against an election meeting organised by right-wing political group The Party of the Swedes (Svenskarnas Parti) at a square in central Malmo, southern Sweden August 23, 2014 (Reuters / Drago Prvulovic)
«Ένας αριθμός ανθρώπων ποδοπατήθηκε και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά», παραδέχεται σε  ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μάλμε. «Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσο σοβαρά», πρόσθεσε. Οι Σουηδοί καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές την 14η Σεπτεμβρίου, με τη μετανάστευση να έχει αναγορευθεί σε μείζον ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία. Το Κόμμα των Σουηδών έχει πολύ μικρό ποσοστό ώστε οι θέσεις του να έχουν επίπτωση. Ωστόσο ένα λίγο πιο μετριοπαθές αντιμεταναστευτικό κόμμα, οι Σουηδοί Δημοκράτες, συγκεντρώνει γύρω στο 10% στις δημοσκοπήσεις.
Πληροφορίες: rt.com




left.gr

Read more...

Ψαλίδι στις συντάξεις έως 30% ...


Αλλάζουν όλα σε όρια ηλικίας και υπολογισμό των συντάξεων 
...εξετάζει το υπουργείο Εργασίας...
Μπροστά στον κίνδυνο περαιτέρω «εκτροχιασμού» των ασφαλιστικών ταμείων την ερχόμενη διετία, η κυβέρνηση εξετάζει πρόσθετα μέτρα.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η εξάλειψη των...
επιδοτήσεων - «μπόνους» που προσαυξάνουν τις συντάξεις δημιουργώντας ισχυρό αντικίνητρο ασφάλισης και αφήνουν ανεξέλεγκτη τη «μαύρη» εργασία εφόσον εξασφαλίζονται οι καλύτερες παροχές με τα ελάχιστα έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έχει ήδη αναθέσει στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να εκδώσει έως τον Οκτώβριο ειδική μελέτη με τις «μη ανταποδοτικές» παροχές ανά Ταμείο.
Το θέμα θα πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, παρουσία του Γιάννη Βρούτση.
Το μεγάλο πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι η αιτία για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, έχοντας απορροφήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου το 81,3% και το 64%, αντίστοιχα, της ετήσιας επιχορήγησης, δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, τις συντάξεις έως το τέλος του χρόνου.
Με δεδομένο ότι μπορεί οι συντάξεις κάποιων να επιδοτούνται σε βάρος όλων των άλλων, υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση των συντάξεων της 15ετίας (με αύξηση του ελάχιστου ορίου στην 20ετία) καθώς και των «μπόνους» σε συνδυασμό με την εφαρμογή, από την 1/1/2015 του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (βασική + αναλογική) και του προβλεπόμενου στο σχετικό νόμο 3863/10 υποχρεωτικού διαχωρισμού των προνοιακών παροχών από τις κύριες συντάξεις.
Επίσης, στο Παρίσι θα συζητηθούν ο νέος απεργιακός νόμος, η αξιολόγηση του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων καθώς και η πρόβλεψη δεύτερου βαθμού κρίσης στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας σε περιπτώσεις μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων.
Προς το παρόν αποκλείονται νέες ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης τα οποία, άλλωστε, συγκλίνουν σταδιακά στο 62ο και στο 67ο για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Read more...

Βενιζέλος: Ναι, πήρα το Eμπραέρ...


Βενιζέλος: Ναι, πήρα το Eμπραέρ για να γλιτώσω τις διακοπές μου
...για να γλιτώσω τις διακοπές μου...
 O υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραδέχεται, πως, χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος -κάθε ώρα πτήσης του, σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, με...
το ποσό των 5.660,80 ευρώ- για να μη χάσει ούτε μια μέρα από τις διακοπές του!

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του ΥΠΕΞ, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στον τρόπο μετακίνησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευαγγέλου Βενιζέλου, προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στις Βρυξέλλες.

Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ .

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του.»  



Read more...

Νέες φωτογραφίες από τον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης...



Εντυπωσιακά είναι και τα νέα ευρήματα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης που αποκάλυψαν οι ανασκαφικές εργασίες από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Όπως αναφέρεται σε...
ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την εβδόμη και ογδόη σειρά, στον τοίχο σφράγισης.

Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων.

Έτσι, αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων.

Δηλαδή, νωπογραφία λευκού χρώματος, εξαιρετικά επιμελημένη, που μιμείται τον μαρμάρινο περίβολο.



Παράλληλα, αποκαλύπτονται, κάτω από τα επίκρανα, οι μαρμάρινες παραστάδες του θυρώματος, οι οποίες επικαλύπτονται, επίσης, από λευκή νωπογραφία.



Με τη μερική αφαίρεση χωμάτων, που βρίσκονται πίσω από την είσοδο, αποκαλύπτεται η πίσω πλευρά της εισόδου, ιδιαιτέρως επιμελημένη, αντίστοιχη της προσόψεως.

Επί της νωπογραφίας των επιστυλίων της σώζονται ίχνη κόκκινου και μαύρου χρώματος.

Η πλαϊνή και πίσω όψη των ιωνικών επικράνων των παραστάδων, που επικαλύπτονται από νωπογραφία, είναι επιζωγραφισμένες με τα ίδια χρώματα.





Έχουν, δε, αρχίσει να αποκαλύπτονται και οι πλαϊνοί τοίχοι του προθαλάμου.

Είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρο Θάσου και κοσμούνται στο ανώτερο μέρος τους με ιωνικό επιστύλιο, επί του κυματίου του οποίου σώζονται ίχνη μαύρου και κόκκινου χρώματος.



Εκτός από τις ανασκαφικές εργασίες, πραγματοποιούνται επεμβάσεις συντήρησης και στερέωσης του διακόσμου, μόλις έρχεται στο φως, από ειδικευμένους συντηρητές.
real.gr

Read more...

Πρωτόγνωροι θεσμοί Ανατροπές φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας


Ανατροπές φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Αθήνα
Ανατροπή σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης με εξευρωπαϊσμό των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ' οίκον αλλά και η ηλεκτρονική επιτήρηση προβλέπει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, κορυφαία επιλογή της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι η κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος με ρητή διάταξη -και ειδικότερα το άρθρο 333- που προβλέπει απόλυτα την κατάργησή του με μία μόνο φράση.

Το καινούργιο είναι η κατάργηση των ισοβίων για τους καταχραστές δημοσίου χρήματος και η αντικατάστασή τους με ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 20 χρόνια, καθώς και μεγάλες χρηματικές ποινές για τους δημόσιους λειτουργούς που δωροδοκούνται.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα μεταξύ των νομικών και πολιτικών που δεν την επιθυμούν. Βεβαίως, οι διατάξεις θα κριθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την ηγεσία του υπουργείου, αλλά και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αφού κάποιες αποτελούν πολιτική επιλογή.

Η πρόταση προβλέπει ακόμη:

  • Κατ’ οίκον περιορισμό για καταδικασθέντες άνω των 75 ετών, μητέρες ανηλίκων ηλικίας έως 5 ετών, τετραπληγικούς, αναπήρους και ασθενείς με AIDS
  • Κοινωφελή εργασία 100-240 ωρών το χρόνο για όσους έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση έως 5 ετών
  • Ηλεκτρονική επιτήρηση για ανήλικους που έχουν καταδικασθεί για ελαφρά εγκλήματα
  • Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικές ποινές για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων
  • Νέο όρο για χαρακτηρισμό εγκληματικής οργάνωσης: Απαιτείται οικονομικός προσπορισμός
  • Έως και ισόβια κάθειρξη για προσβολή του πολιτεύματος.
Μάλιστα, με κάθειρξη ως δέκα χρόνια τιμωρείται και εκείνος που δημόσια ή με διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων ή μέσω Διαδικτύου προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στην επιχείρηση πράξης που αναφέρονται στα άρθρα περί προσβολής του πολιτεύματος.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαθέτουμε την πολυτιμότερη μονάδα πλάσματος και την εγκαταλείψαμε

Διαθέτουμε την πολυτιμότερη μονάδα πλάσματος και την εγκαταλείψαμε
«Σύννεφο» σκεπάζει το Εργοστάσιο Κλασματοποίησης Πλάσματος Αίματος στους Θρακομακεδόνες. Οι ακριβείς λόγοι της μη παράδοσης και λειτουργίας του, οκτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν διατέθηκαν από το υπουργείο Υγείας 68 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα εκπαιδεύονταν και θα πιστοποιούνταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο - όρος που αναγραφόταν στη σύμβαση και ακόμη και σήμερα γεννά ερωτήματα, δεδομένης της έμμεσης σχέσης της εργολαβικής εταιρείας με ιταλική φαρμακοβιομηχανία (για την τεχνογνωσία της κλασματοποίησης του πλάσματος).
Την ίδια στιγμή οι συζητήσεις για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου ακόμη και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουν φουντώσει. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στο υπουργείο Υγείας και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) υπό την υφυπουργό κυρία Κατερίνα Παπακώστα φανερώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να το θέσει άμεσα σε λειτουργία, ακόμη και μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου - ιδιωτικού τομέα). Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι εσκεμμένα απαξιώνεται το εργοστάσιο για να δοθεί με μεγαλύτερη ευκολία στον ιδιωτικό τομέα προς εκμετάλλευση.
Στη σύσκεψη που έγινε προ δύο εβδομάδων στο ΕΚΕΑ, παρουσία της υφυπουργού, φαίνεται ότι δεν δόθηκαν από τους εκπροσώπους των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (προήλθε από τη συγχώνευση των ΔΕΠΑΝΟΜ - ΟΣΚ - Θέμις) επαρκείς εξηγήσεις για τη μη παράδοση του έργου στο υπουργείο Υγείας.
Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκαν ως κατασκευαστική εταιρεία είναι να αποστείλουν προς το υπουργείο Υγείας ενημέρωση για τυχόν εκκρεμότητες, καθώς και τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη είχε ζητηθεί και από τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη, ουδέποτε όμως εστάλη.
Πρόχειρη αντιμετώπιση 11 εκατ. ευρώ
Για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο ακόμη δεν έχει χρησιμεύσει κατ' ελάχιστον στο ελληνικό κράτος, δαπανήθηκαν περίπου 11 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η αντιμετώπισή του χαρακτηρίζεται από προχειρότητα ακόμη και σήμερα.
Το Εργοστάσιο Κλασματοποίησης Πλάσματος Αίματος έχει μετατραπεί σε αποθήκη 25 τόνων πλάσματος που κινδυνεύουν να «χαθούν» και, παρότι η επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας στον χώρο ήταν προγραμματισμένη από ημερών, εν τούτοις ο υπεύθυνος του έργου από την πλευρά των Κτιριακών Υποδομών απουσίαζε. Είναι, όπως λένε, ο άνθρωπος που γνωρίζει το έργο από τα θεμέλιά του και ο καθ' ύλην αρμόδιος για να δώσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις απαιτούμενες εξηγήσεις.
Επίσης στον χώρο δεν υπήρχε ούτε ένας ειδικός για την αξιολόγηση των μηχανημάτων του εργοστασίου. Κάποιος που μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, καθώς έχουν περάσει χρόνια από την τοποθέτησή τους και για αρκετά έχουν λήξει οι συμβάσεις συντήρησής τους. Ελλείψει διαθέσιμου ειδικού «έπεσε» από παρευρισκόμενο στη συνάντηση η πρόταση να ζητήσουν βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα. Η πρόταση δεν υλοποιήθηκε, ακούστηκε όμως...
Μοντέλα ιδιωτικά στον κόσμο
Ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν φοβίες για την περίπτωση να πέσει σε χέρια ιδιωτών το μοναδικό Εργοστάσιο Κλασματοποίησης Πλάσματος Αίματος της χώρας. Ανάλογα ιδιωτικά εργοστάσια και κέντρα υπάρχουν τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία λειτουργούν μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή φαρμάκων. Πλην όμως σε πολλές από αυτές υπάρχουν και μη κερδοσκοπικά κέντρα για τη διάθεση προϊόντων αίματος και πλάσματος στην αγορά σε χαμηλές τιμές. Τα χρήματα αυτά επανεπενδύονται στην αιμοδοσία για την ανάπτυξή της. Ανάλογα μοντέλα εφαρμόζονται στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Βέβαια στην Ισπανία το εργοστάσιο κλασματοποίησης είναι ιδιωτικό, ενώ στη Βρετανία το έκλεισαν μετά το σκάνδαλο των «τρελών αγελάδων». Πολλές χώρες δεν διαθέτουν καν εργοστάσιο κλασματοποίησης. Για την προμήθεια των απαιτούμενων φαρμάκων κάνουν σύμβαση με χώρα που διαθέτει εργοστάσιο όπως η Ελλάδα με την Ολλανδία.
«Δεν σηκώνει η οικονομία όλων των χωρών τη λειτουργία εργοστασίου κλασματοποίησης πλάσματος» δηλώνει ειδικός επί των θεμάτων, αδυνατώντας, όπως λέει, να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίο χτίστηκε ένα τέτοιο κέντρο στην Ελλάδα. «Η λειτουργία του είναι αρκετά δαπανηρή. Συχνά δεν έχουμε ασκούς συλλογής αίματος, δεν έχουμε κόσμο για εξορμήσεις, αλλά έχουμε εργοστάσιο κλασματοποίησης» προσθέτει. Ωστόσο θεωρεί ότι από τη στιγμή που η χώρα μας απέκτησε την εν λόγω μονάδα, αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει για την αποκόμιση του μέγιστου δυνατού οφέλους για τη χώρα.
Ελλείψεις αίματος σε νοσοκομεία της Αττικής
Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και εφέτος οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Οι εθελοντές αιμοδότες πηγαίνουν - όπως όλοι άλλωστε - διακοπές, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού σταματούν σε κάποια νοσοκομεία οι απογευματινές αιμοληψίες. Επίσης, δεν είναι πάντα εφικτές οι εξωτερικές αιμοληψίες. Ετσι, πριν καλά καλά μπει ο Αύγουστος, άρχισαν να παρατηρούνται στην Αττική οι πρώτες ελλείψεις σε αίμα.
Σύμφωνα με την κυρία Ιωάννα Μυρίλλα, βιοπαθολόγο, πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, οι πρώτες ελλείψεις παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο Λαϊκό, όπου υπήρξαν μεγάλες αναβολές μεταγγίσεων πασχόντων από μεσογειακή αναιμία. «Αν σκεφτεί κανείς ότι οι μεταγγίσεις στους θαλασσαιμικούς πρέπει να γίνονται κάθε δύο με τρεις εβδομάδες, οποιαδήποτε μεταβολή είναι σημαντική. Υπάρχει κίνδυνος να πέσει ο αιματοκρίτης κάτω από το επιτρεπόμενο όριο» εξηγεί.
Επίσης παρουσιάστηκε κάποια δυσκολία, όπως αναφέρει η κυρία Μυρίλλα, με την επάρκεια αίματος στο Κρατικό Αθηνών Γ. Γεννηματάς, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει το πρόγραμμα της μονάδας - δεν αναβλήθηκαν μεταγγίσεις.
Οι πάσχοντες που χρειάζονται τακτικά μεταγγίσεις είναι περίπου 3.000. Ο καθένας χρησιμοποιεί κάθε φορά δύο έως τρεις μονάδες αίματος. Οι ανάγκες σε αίμα για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία είναι 110.000 μονάδες τον χρόνο, ενώ συνολικά η χώρα χρειάζεται 650.000 μονάδες (θαλασσαιμία, χειρουργεία κ.ά.).
Οπως αναφέρει η κυρία Μυρίλλα, από τις 110.000 μονάδες αίματος των θαλασσαιμικών οι 27.000 έρχονται από την Ελβετία βάσει διακρατικής συμφωνίας. «Ολοι φωνάζουν ότι το 2015 θα αρχίσει να περιορίζεται σταδιακά η ποσότητα του αίματος που έρχεται από την Ελβετία, ουδείς όμως ρωτά πώς θα αντικατασταθεί. Το αίμα αυτό θα λείψει από τους ανθρώπους με μεσογειακή αναιμία».
Σημειώνεται ότι μόνο το 45% των αιμοδοτών της χώρας είναι τακτικοί, δηλαδή εθελοντές. Ποσοστό 3% έρχεται από την Ελβετία, 2-3% από τον Στρατό και οι υπόλοιποι είναι συγγενείς και φίλοι. «Το αίμα που προέρχεται από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον ασθενούς», τονίζει η κυρία Μυρίλλα, «δεν θεωρείται και το πιο ασφαλές, καθώς οι συγκεκριμένοι δεν είναι συνειδητοί αιμοδότες. Δίνουν αίμα υπό πίεση».
Πλάσμα, το πολύτιμο
Το πλάσμα του αίματος περιέχει σημαντικές πρωτεΐνες. Από αυτό μπορούν να παρασκευαστούν με ειδική επεξεργασία (κλασματοποίηση) σημαντικά φαρμακευτικά προϊόντα: η λευκωματίνη, οι ανοσοσφαιρίνες και ο παράγοντας 8, τα κυριότερα. Η λευκωματίνη χορηγείται σε εγκαυματίες και πολυτραυματίες και ο παράγοντας 8 στους αιμορροφιλικούς. Οι ανοσοσφαιρίνες είναι ευρείας χρήσης. Χορηγούνται για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών με ανοσοανεπάρκεια (π.χ. ογκολογικοί ασθενείς), αναφέρει με ρεπορταζ το vima.gr
egiakoumis.gr

Read more...

Στρατιωτικοί: Μήνυσαν το Χαρδούβελη...



Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευή 22 Αυγούστου, στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.
Η ομοσπονδία των στρατιωτικών αναφέρει ότι...
μετά την κατάθεση της μύνησης, ζήτησε "από τα αστυνομικά όργανα του οικείου Τμήματος να προβούν σε όλες εκείνες τις δικονομικές και Συνταγματικές ενέργειές τους, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, ώστε ο αναφερόμενος να προσαχθεί άμεσα στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου και να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών".
enet.gr

Read more...

Μπαλτάκος: «Είμαι φιλικά προσκείμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής»...




Η Δεξιά είναι μόδα και ανάγκη. Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός είναι να τελειώσει. Είτε η Ν.Δ. πρέπει να στραφεί προς δεξιότερες κατευθύνσεις ώστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών ψηφοφόρων, είτε το...
κενό που υπάρχει θα πληρωθεί από κάποιον δεξιό σχηματισμό, δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Π. Μπαλτάκος

Πρόσωπο αμφιλεγόμενο, καθώς εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συνομιλία του με τον Ηλ. Κασιδιάρη, ο  τέως γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου υπερασπίζεται με σθένος τις απόψεις του.
Δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται προσυνεννόηση με τον πρωθυπουργό για τις συναντήσεις του με στελέχη που έχουν αποσχιστεί από τη Ν.Δ. Πιστεύει πως αν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε. Δείχνει ενοχλημένος για τη συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Και δηλώνει τελικά πως «το παραμύθι της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει».
Όταν ρωτήθηκε αν οι κινήσεις τις οποίες κάνει είναι σε προσυνεννόηση με τον πρωθυπουργό, είπε: «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το ‘77, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δεν απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».
Σχετικά με την πρόθεση για δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού εάν  η Ν.Δ. δεν στραφεί δεξιότερα απάντησε: «Δεν έχω πει ποτέ ότι θα δημιουργήσω εγώ προσωπικά κάποιον δεξιό σχηματισμό. Δεν έχω τέτοια πρόθεση και τέτοια επιθυμία. Δεν είμαι πολιτικός και το τονίζω αυτό. Είπα κάτι άλλο όμως. Η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Μαΐου βρέθηκε να έχει στα δεξιά της ένα 16,5%, το οποίο σημαίνει 900.000 ψηφοφόροι. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Χ.Α. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ηγεσία.
Βλέπω, λοιπόν, ως κλασικός δεξιός, ότι η Ν.Δ. έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεξιά της ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη Ν.Δ., θα είχε αυτοδυναμία με 39%.
Άρα δύο τινά πρέπει να συμβούν: Είτε η Ν.Δ. πρέπει να στραφεί προς δεξιότερες κατευθύνσεις ώστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο αυτών των ψηφοφόρων, είτε το κενό που υπάρχει θα πληρωθεί από κάποιον δεξιό σχηματισμό ο οποίος θα προσπαθήσει να ενοποιήσει αυτούς τους ψηφοφόρους σε ένα δεξιό σχήμα πολιτικά ανεκτό. Η Ν.Δ. δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους βουλευτές της Χ.Α., δεν μπορεί να τους μιλήσει καν. Το ίδιο συνέβη και με τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Αναγκάζεται λοιπόν να συνεργάζεται κυβερνητικά με το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα πολύ πιο ξένο σ’ αυτήν απ’ ό,τι είναι οι δεξιοί ψηφοφόροι της. Η αναγκαιότητα συνεπώς ενός δεξιού σχηματισμού προκύπτει από την ανάλυση που έκανα πριν. Οτι δηλαδή με ένα τέτοιο δεξιό κόμμα, με χαρακτηριστικά γαλλικού γκολικού κόμματος, η Ν.Δ. θα μπορεί να συνεργαστεί».

 «Εφημερίδα των Συντακτών»

Read more...

"Κρυφό" δωράκι στους υπαλλήλους της Βουλής ...





«Κρυφό» δωράκι προς τους υπαλλήλους της Βουλής περιλαμβάνει απόφαση του Προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε εν μέσω θέρους.

Σύμφωνα με τροποποίηση παλαιότερης απόφασης οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με...
15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ή του Τμήματος Διακοπής.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη εγκύκλιος περιόριζε το επίδομα για τις συνεδριάσεις που παρατείνονται πέραν της 8ης βραδινής ώρας.

Η αρχική απόφαση είχε ληφθεί μετά το αίτημα των υπαλλήλων που επισήμαιναν πως αρκετές συνεδριάσεις λήγουν τις πρώτες πρωινές ώρες που έχει σταματήσει η λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να παίρνουν ταξί.

Πάντως, με την νέα ρύθμιση οι υπάλληλοι που εργάζονται τις συγκεκριμένες ώρες θα λαμβάνουν από 30 έως 60 ευρώ την εβδομάδα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν υποστεί γενναίες περικοπές στις συνολικές αποδοχές τους οι οποίες όμως ήταν αρκετά υψηλότερες απο αυτές των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων.

parapolitika.gr

Read more...

Κλεμμένο το σκάφος ...



«Χτενίζουν» την Πελοπόννησο...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της χθεσινής κινηματογραφικής ληστείας σε τράπεζα του Διστόμου. Μπλόκα εχουν στηθεί στην Πελοπόννησο και κυρίως στην...
Αργολίδα και την Κορινθία .

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τηλεόρασης BEST,  το φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιησαν οι ληστές, έχει κλαπεί από την Καλαμάτα το 2012 και είχε δηλωθεί η απώλεια από τον ιδιοκτήτη του στο Λιμεναρχείο.


Read more...

Γ. Παπανδρέου: Φάρος που δίδασκε την αλήθεια ...


gap 

...και τη σημασία της ο Εμμανουήλ Κριαράς...

Δήλωση για την απώλεια του ακαδημαϊκού και φιλόσοφου Εμμανουήλ Κριαρά έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου. Αναλυτικά η δήλωση:
Ο Εμμανουήλ Κριαράς, υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα.
Η ...
μεγάλη αγάπη του για τα γράμματα, το ήθος του, η εντιμότητά του, η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπιζε και τις πιο δύσκολες στιγμές, αποτελούν μερικά μόνον από τα στοιχεία που προσδιόριζαν τον χαρακτήρα του.
Ο Εμμανουήλ Κριαράς ήταν κάτι περισσότερο από διανοούμενος, αλλά και πάντα ενεργός και με μεγάλη αγάπη για τους νέους πανεπιστημιακός δάσκαλος.
Ήταν από τους λίγους εκείνους φάρους που δίδασκαν την αλήθεια και τη σημασία της για την κοινή μας ζωή.
Και μαζί, έβλεπε και υπογράμμιζε με ενάργεια, όλα όσα έπρεπε να ανατρέψουμε για να κατακτήσουμε μια πραγματικά ουσιαστική δημόσια ζωή. Μιά ζωή απαλλαγμένη από τον φασισμό, το μίσος, τη διχόνοια, τις αδικίες και τις ανισότητες. Γιατί αντιμετώπιζε πάντα με σεβασμό τον άνθρωπο και την αποστολή του.
Έδινε έτσι, αξία πραγματική στη ζωή και τον άνθρωπο.
Το τεράστιο έργο που αφήνει πίσω του και το Λεξικό του, που συνέχιζε να γράφει μέχρι την τελευταία στιγμή, ακριβώς αυτό σηματοδοτεί, τον αγώνα του για όλα όσα υποστήριξε ότι έχουν πραγματική αξία.
Για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, ο Εμμανουήλ Κριαράς αποτελούσε καθημερινά και θα αποτελεί πάντα αστείρευτη πηγή έμπνευσης και οραματισμού για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο γνώσης, συνεχών αναζητήσεων και προσφοράς.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αισθάνθηκα χρέος μου να του προτείνω την υποψηφιότητά του στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν κοντά στα 103 χρόνια του. Η αποδοχή εκ μέρους του της πρότασης αυτής, αποτελεί ύψιστη τιμή και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά.
Τιμή ιδιαίτερη αποτελεί για εμένα και το γεγονός, ότι για πολλά χρόνια και μέχρι πρόσφατα, μου έστελνε τις ιδέες, τους προβληματισμούς του, ακόμα και συμβουλές του για τα ζητήματα της εποχής.
Η λύπη μας είναι μεγάλη.

Read more...

Σκιάθος-Βρυξέλλες-Σκιάθος με κυβερνητικό αεροπλάνο, ο Βενιζέλος...


beni







Για να μη χάσει ούτε μια μέρα από τις διακοπές του...
Τις μετακινήσεις του με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έκανε το Δεκαπενταύγουστο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ...
δημοσίευμά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για να μη χάσει ούτε μια μέρα από τις διακοπές του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο υπουργός Εξωτερικών κατάφερε να πείσει τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να εγκρίνει την προσγείωση ενός κυβερνητικού αεροσκάφους στη Σκιάθο για τη μετακίνηση του πρώτου στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με την εφημερίδα έκανε την παραχώρηση να μεταβεί από τη Σκόπελο στη Σκιάθο για να τον παραλάβει το VIP αεροσκάφος καθώς η πανέμορφη Σκόπελος δε διαθέτει αεροδρόμιο.
Για να καταστεί δυνατή η πτήση του κ. Βενιζέλου προς το Βέλγιο μέσω Σποράδων ήρθησαν οι επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί τον Αύγουστο του 2013 όταν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αρνηθεί πανομοιότυπο αίτημα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Τότε μάλιστα ο υπουργός Άμυνας είχε δώσει στη δημοσιότητα το αίτημα του κ. Βενιζέλου να προσγειωθεί το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων στη Σκιάθο για να ταξιδέψει ο τελευταίος στις Βρυξέλλες. Το αίτημα που τότε απερρίφθη ενεκρίθη φέτος χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Με την ενδιάμεση στάση του κυβερνητικού Embraer στη Σκιάθο το κράτος επιβαρύνθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ για μια πτήση προς τις Βρυξέλλες που θα μπορούσε να κοστίσει ελάχιστα χρήματα, ιδίως αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεγε να πετάξει με πτήση της γραμμής. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα έπρεπε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με απλούς πολίτες που δεν εκφράζονται ακριβώς με κολακευτικό τρόπο για τον υπουργό Εξωτερικών, όταν έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν δημοσίως.
Πόσο κοστίζει όμως μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος; Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς VIP προσώπων επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.
Πέρυσι η συγκεκριμένη υπηρεσιακή πτήση απορρίφθηκε γιατί ο νόμος απαγορεύει ενδιάμεσο σταθμό λόγω κόστους και ως εκ τούτου ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ταξιδέψει ιδιωτικώς στην Αθήνα για να επιβιβαστεί στο κρατικό αεροσκάφος, η έδρα του οποίου είναι στην Ελευσίνα. Όπως και είχε γίνει σε αντίθεση με την φετινή «βόλτα» του αεροσκάφους στον ελληνικό εναέριο χώρο για να μη χάσει ο αντιπρόεδρος ούτε μέρα από τις διακοπές του.

Read more...

Μετά, έχει ο Θεός…





Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να επέστρεψε «με δόξα και τιμή» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αυτό όμως δεν συνέβη στην περίπτωση του...
Χρήστου Αηδόνη.

Ως γραμματέας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, ο βουλευτής Δράμας, θα μείνει ανεξάρτητος, για να «τρέξει» το κόμμα (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν διαλύεται), μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης τον Οκτώβριο. Μετά, έχει ο Θεός…

Η εξήγηση, δείχνει λογική. Από την άλλη πλευρά, μέχρι χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος έδινε «μάχες» για να «αποκαταστήσει» τον επιστήθιο πολιτικό του φίλο, βρίσκοντας έναν ρόλο για αυτόν στο ΠΑΣΟΚ, προτού επιστρέψουν παρεούλα στο «σπίτι» τους. Να υποθέσουμε, ότι τέτοιος ρόλος δεν βρέθηκε;

Γιατί ή αυτό είναι, ή ο υπουργός Παιδείας δεν είναι και πολύ σίγουρος για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και κρατάει μία …πισινή, διατηρώντας ενεργό το κόμμα του. Διαλέξτε και πάρτε.

matrix24.gr

Read more...