Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Ράπισμα» Μηλιού, σε Βαρουφάκη...



Μετά την "θερμή παράκληση" του Παπαδημούλη, για λιγότερο lifestyle, σειρά παίρνει ο Γιάννης Μηλιός, να ρίξει το "καρφί" του στον Γιάνη Βαρουφάκη.
 Με...
ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,  «φωτογραφίζει» τον υπουργό Οικονομικών, και απαντά έμμεσα  στη δήλωση που έκανε στη λίμνη του Κόμο («μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές»).

«Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται με υπαναχωρήσεις αλλά με δουλειά, σταθερότητα κι αρχές», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ...
 

Read more...

Βόμβες Φλαμπουράρη για συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά...


... εκλογές, ποινικές ευθύνες για μνημόνιο...
Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά, ή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εφόσον χρειαστεί, προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ κλείνει τη φημολογία περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. 
Ο... 
υπουργός Επικρατείας, , σε συνέντευξή του στην «RealNews», αναφέρει μεταξύ άλλων:

Βεβαίως, να φωνάξει τον κ. Σαμαρά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους ενημερώσει και να συζητήσουν. Ή, εάν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γιατί όχι;

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέο δάνειο τον Ιούνιο, ενώ επαναφέρει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αναφερόμενος στη συζήτηση που θα υπάρξει με τους εταίρους το επόμενο διάστημα:

Αν δεν δώσει λύση (σσ. η συζήτηση για το χρέος) και χρειαζόμαστε πάλι δάνειο για να απληρώνουμε τα προηγούμενα δάνεια, δεν είναι λύση. Δεν θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι αποδεκτή, διότι δεν λύνει το πρόβλημα.

Πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την εξεύρεση συμφωνίας και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά λύση έξω από την ευρωζώνη.

Εμείς ζητούμε λύση μέσα στην ευρωζώνη και νομίζω ότι θα την πετύχουμε. Από αυτά που έχουν πέσει μέχρι τώρα στο τραπέζι, φαίνεται πως θα πετύχουμε λύση. Όχι 100% αυτή που εμείς θέλουμε, αλλά σίγουρα μία που θα διευκολύνει την κατάσταση» υπογραμμίζει, ενώ σημειώνει ότι το ενδεχόμενο εκλογών είναι μεν στο τραπέζι,  αλλά «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ούτε χρειάζονται εκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας παρέχει στήριξη στον Γιάνη Βαρουφάκη και στις επιθέσεις που δέχθηκε από το Βερολίνο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών.

Δεν θα κάνουν οι Γερμανοί ό,τι θέλουν. Αυτό είναι σαφές. Θέμα Βαρουφάκη ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα, εκτιμώντας πάντως ότι «δεν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Εμένα τουλάχιστον ούτε που περνούν από το μυαλό μου ποινικές ευθύνες».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η δημόσια περιουσία, «ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος», σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξει αξιοποίηση με τη συμμετοχή του Δημοσίου.

Read more...

ΣΔΟΕ για Λαλιώτη, Τουρκολιά, Παπανδρέου και Μακρυπίδη...



Η απάντηση του Λαλιώτη...
Με επείγουσα έρευνά του, το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, καθώς και του Ανδρέα Μακρυπίδη, όπως...
αναφέρει στο αυριανό πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με εμπιστευτικό έγγραφο η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ με κατεπείγουσα έρευνα ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) των πέντε προσώπων.
Παράλληλα, ζητά να ερευνηθεί αν κάποιο από τα πέντε πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από 2000 έως και το 2012, γεγονός που αποδεικνύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στην επιφάνεια ξεχασμένους φακέλους και καταγγελίες.
Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνει η πώληση της εταιρείας Πανγαία, μετά από σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα εστιάζεται στις συνθήκες και στις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, υπό τον Αλέξανδρο Τουρκολιά πούλησε τη θυγατρική εταιρεία ακινήτων της τράπεζας.

Η απάντηση του Κώστα Λαλιώτη, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 

«Με αφορμή τον τίτλο της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» : «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...», ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1.    Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

2.    Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα». 

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την έρευνα του ΣΔΟΕ και των δικαστών στα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, του Αλέξανδρου Τουρκολιά και του Ανδρέα Μακρυπίδη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Read more...

Με φόντο δηλώσεις για τον Β.Σόιμπλε Πυρά Σουλτς κατά Καμμένου, «λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»


Πυρά Σουλτς κατά Καμμένου, «λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
«Θεωρώ ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν λάθος, και το είπα ξεκάθαρα στον Αλέξη Τσίπρα» λέει ο Σουλτς   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο
Ο σχηματισμός συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ «ήταν λάθος»: Αυτό διαμήνυσε, κατά δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή.

Ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης δηλώνει στην κυριακάτικη FAZ: «Θεωρώ τον τωρινό συνασπισμό [στην Αθήνα] της Αριστέρας με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστικές λάθος», πράγμα που «είπε ξεκάθαρα», όπως δηλώνει, και στον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα για τον Πάνο Καμμένο, ο Σουλτς εκφράζεται με αρκετά επικριτικό τόνο λέγοντας πως «ταύρος σε υαλοπωλείο θα ήταν καλύτερος διπλωμάτης» από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Η εφημερίδα σημειώνει τις αναφορές του έλληνα υπουργού Άμυνας πως η Αθήνα «θα έδινε χαρτιά σε μετανάστες εάν δεν λάμβανε οικονομική στήριξη» αλλά και σε νέα σχόλιά του στη συνέντευξη στην Bild γύρω από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O Π.Καμμένος είχε αναφέρει στη συνέντευξή του πως «εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε ότι ο κύριος Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του λόγω της εμπλοκής του σε οικονομικό σκάνδαλο, αλλά σήμερα είναι παρ' όλα αυτά υπουργός Οικονομικών».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καρχιμάκης: «Οι κυβερνώντες ευτυχώς δεν έχουν Βενιζέλο»...



Αιχμές Μιχάλη Καρχιμάκη κατά Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή τη διαφωνία που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. 

Οπως... 
αναφέρει ο Καρχιμάκης: 

«Μην θλίβεστε και μην φοβάστε για την διεξαγωγή ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος. Ίσως οι κυβερνώντες να είναι σίγουροι ότι δεν έχουν Βενιζέλους μέσα στο κόμμα τους. Χωρίς να χαριζόμαστε και σε όλους εκείνους που το επιδιώκουν και το υπερασπίζονται κατά περίπτωση και αλά κάρτ».

Read more...

Άκαρπες οι έρευνες για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη...



Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, ύστερα και από...
επιχείρηση εντοπισμού στη λίμνη Παμβώτιδα.

Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμβώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.
Στα Ιωάννινα βρίσκονται και συγγενείς του αγνοούμενου σπουδαστή, οι οποίοι δηλώνουν πως οι έρευνές τους δεν θα σταματήσουν έως ότου δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης και βρεθεί ο Βαγγέλης.

Ο θείος του, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν «γιατί αναστατώνουν την οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη».
Ο πατέρας Κρητικού σπουδαστή της ίδιας Σχολής, του οποίου η φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστότοπους, κάτω από προσβλητικό τίτλο, μετέβη χθες στην εισαγγελία Ιωαννίνων. «Πήγα στην εισαγγελία, γιατί το παιδί το δικό μου δεν φταίει πουθενά. Είναι αθώο, ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και τον έχουν εμπλέξει χρησιμοποιώντας φωτογραφία του, που είναι αναρτημένη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί μου είναι ψυχολογικά πιεσμένο, γιατί θεωρεί ότι το στοχοποίησαν άδικα. Κάποιοι είναι ανθρωποφάγοι. Τον κόσμο που γραφεί σχόλια, τον συγχωρώ, γιατί δεν γνωρίζει. Συμμερίζομαι τους γονείς και την οικογένεια του Βαγγέλη. Έχουν τον πόνο τους».

ΠΗΓΗ : Epirus TV NEWS

enikos.gr

Read more...

Κρήτη: Έβαλαν πορτοκαλί... φόρεμα, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου ...


Ντροπή: Έβαλαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου πορτοκαλί φόρεμαTo περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου.
Η... 
φωτό κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου...  

Read more...

Στο 79% η δημοτικότητα του Τσίπρα Νέα δημοσκόπηση: Ικανοποίηση στο 59% του πληθυσμού


Νέα δημοσκόπηση της Public Issue δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής με τα συμπεράσματα να αποτυπώνουν την ικανοποίηση της κοινής γνώμης για την κυβερνητική πολιτική.
dimoskopisi_13
Όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική γνώμη για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς πιστεύουν ότι δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα έναντι του 36% το οποίο έχει αντίθετη άποψη. Ποσοστό 4% των ερωτηθέντων δεν έχουν γνώμη για το ερώτημα ενώ το 1% δηλώνει άλλη γνώμη.
Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 63% έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Το 13% υποστηρίζει ότι κανένας δεν είναι κατάλληλος ενώ επίσης το 4% δεν έχει γνώμη.
Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού βρίσκεται σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα καθώς συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος  51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική έχουν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική - 77% αρνητική).
Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη το 59% των πολιτών δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται Πολύ/Αρκετά ενώ το 40% εξέφρασε Λίγη/Καθόλου εμπιστοσύνη.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Γιατί είναι οργισμένος ο Σημίτης


simitiskostas
Οργισμένος στην κυριολεξία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτηςμε την πρόταση της Εισαγγελέως έδρας του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων να τον καλέσουν να καταθέσει στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών.
Κάποιοι επιχειρούν να τον βάλουν στο κάδρο μαζί με τον Άκη για να τον απαξιώσουν έλεγε στενός συνεργάτης του επισημαίνοντας παράλληλα ότι και στην περίπτωση κατά την οποία κληθεί στο δικαστήριο δεν θα πάει αλλά θα στείλει υπόμνημα.
Βέβαια το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός αλλά πώς θα το πάρουν οι δικαστές οι οποίοι έχουν την ευχέρεια αν το αποφασίσουν να τον οδηγήσουν αναγκαστικά στο δικαστήριο για να καταθέσει.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κασιμάτης για γερμανικές αποζημιώσεις: Δεν υπάρχει παραγραφή...


Κασιμάτης για γερμανικές αποζημιώσεις: Δεν υπάρχει παραγραφή
HXHTIKO...
Τη δυνατότητα διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, υπογράμμισε ο συνταγματολόγος και  καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης,  λέγοντας ότι δεν έχουν παραγραφεί τα δικαιώματα. 

Μιλώντας στον...
Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Αγγελικής Λάζου ο κ. Κασιμάτης σημείωσε: «Τις διεκδικήσεις αυτές μπορεί να τις κάνει (σ.σ.η Ελλάδα)  διότι δεν έχουν παραγραφεί τα δικαιώματα αυτά. Αφενός μεν στα εγκλήματα πολέμου δεν υπάρχει παραγραφή και αφετέρου στο πολεμικό δάνειο επίσης δεν υπάρχει παραγραφή, όπως τουλάχιστον έχει διαπιστωθεί και επισήμως, αλλά και από τους ειδικούς».

Σχετικά με το εάν μπορεί να γίνει δήμευση της γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα για την αποκατάσταση των οικογενειών των θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί στο Δίστομο, είπε: « Ο Υπουργός θα πρέπει όχι απλώς να υπογράψει, αλλά να καταργήσει τη διάταξη της δικονομίας, η οποία λέει ότι για κατάσχεση ξένης περιουσίας, ξένου κράτους απαιτείται η γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να καταργηθεί η διάταξη διότι αυτή είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

πηγη enikos.gr

Read more...

Ο Σόιμπλε καλεί τους Έλληνες σε προσγείωση... στην πραγματικότητα...



Αυστηρό «Oχι» στην καταβολή των κατοχικών οφειλών...
Να «προσγειωθούν» οι Έλληνες στην πραγματικότητα προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση να πείσει την κοινή γνώμη για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων. 
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι το ζήτημα των γερμανικών κατοχικών οφειλών έχει...
ρυθμιστεί για το Βερολίνο προ πολλού.


Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, αλλά εστιάζονται στο γεγονός ότι «η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό υπεράνω των δυνατοτήτων της». «Η ευρωζώνη ίσως ήταν πειρασμός», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνει το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι η υπεύθυνη ηγεσία θα πρέπει να προσπαθήσει να φέρει τις προσδοκίες του πληθυσμού σε εναρμόνιση με την πραγματικότητα, και υπογραμμίζει όλα αυτά πρέπει να ειπωθούν από τους υπεύθυνους, διότι είναι σημαντικό να πείσουν την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, για να υπάρξει έξοδος από την κρίση και αυτό είναι δύσκολο και τα συνθήματα δεν βοηθούν.

Σχολιάζοντας το θέμα των ημερών, αυτό των γερμανικών κατοχικών οφειλών προς την Ελλάδα, δηλώνει ότι όταν διάβασε πως ειπώθηκε ότι το όχι ασήμαντο πρόβλημα του χρέους, μπορεί να λυθεί με την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων, αναρωτήθηκε εάν αυτό θα βοηθήσει να γίνουν αποδεκτές από την κοινή γνώμη οι υποκείμενες σε έγκριση αποφάσεις. Ο ίδιος θεωρεί ότι η πολιτική επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και αυτό ονομάζεται «διαχείριση προσδοκιών», όπως λέει.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει πρόθεση από το Βερολίνο να καταβάλει τις πολεμικ΄ς αποζημιώσεις στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται πως το θέμα έχει ρυθμιστεί εδώ και δεκαετίες και σημειώνει ότι η Γερμανία στις 8 Μαΐου 1945 έχασε για πολύ καιρό την κυριαρχία της, την οποία επανέκτησε στις 3 Οκτωβρίου 1990 με τις προϋποθέσεις της Συνθήκης «2 συν 4», και από τότε έχει προχωρήσει 25 χρόνια.

Ο Σόιμπλε απαντά και στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει χαρακτηρίσει αφελή τον Έλληνα ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως υποστηρίζει ότι «φυσικά» και δεν έχει προσβάλει Έλληνες συναδέλφους του και φορτώνει την ευθύνη στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταφράζουν σωστά μια δήλωση του.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά αρνητικά στο ερώτημα αν τίθεται και πάλι σε συζήτηση από την πλευρά της Αθήνας μια διαγραφή χρέους και ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει πως η Ελλάδα δεν θέλει πρόγραμμα, ο σεβασμός επιβάλλει να παραμείνει κανείς σε αυτό που ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό και κανείς δεν επέβαλε ποτέ κάτι που ο άλλος δεν θέλει.
Αναφερόμενος στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για διαγραφή χρέους, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει ότι όποιος συζητά αυτή τη στιγμή για διαγραφή χρέους, προφανώς δεν γνωρίζει πως τα επόμενα χρόνια το θέμα χρέος θα είναι το λιγότερο πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα πληρώνει χαμηλότερο επιτόκιο από ό,τι η Γερμανία.

«Η πραγματική πρόκληση είναι η Ελλάδα να βάλει μπρος την οικονομία της», καταλήγει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
tvxs.gr

Read more...

Το ΥΠΑΠΕΝ καταγγέλλει πρωτοφανείς μεθοδεύσεις...



... για την επιβάρυνση των τιμολογίων ηλεκτρισμού των καταναλωτών...
«Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και...
άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ)


Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Όμως, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκληθούν δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, αυτή η απόφαση έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί αιφνιδιαστικά δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015, επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης και χωρίς γνώση της τελευταίας.

Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους. 

left.gr

Read more...

Ο «εκλεκτός» των Γεωργιάδη, Βορίδη, Κουρουμπλή...



Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η πρόθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να τοποθετήσει στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ τον Μιχάλη Χλέτσο, καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η ακαδημαϊκή πορεία του Μιχάλη Χλέτσου είναι γνωστή στους...
πανεπιστημιακούς κύκλους. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι πάνω σε πολυσέλιδη αναφορά του στοιχειοθετήθηκε η αγορά των γερμανικών DRGs από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστούν στο ελληνικό ΕΣΥ.

Πρόκειται για το γερμανικό μοντέλο κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, το οποίο αγόρασε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο καιρό (η αγορά του ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014) και ήρθε να συμπληρώσει την πολιτική δραστικής συρρίκνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας μετά και την ψήφιση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το τιμόνι, δηλαδή, του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να αναλάβει ο άνθρωπος που χειρίστηκε το κομμάτι της επιστημονικής τεκμηρίωσης της πανάκριβης αγοράς των γερμανικών DRGs, έτσι όπως του ανατέθηκε από τον τέως υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τη σχετική αναφορά του ο Μιχάλης Χλέτσος, θυμίζουμε, παρέδωσε στον διάδοχο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος και υπέγραψε τη συμφωνία, δρομολογώντας τη «μεταρρύθμιση»-ταφόπλακα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 Ντάνι Βέργου

♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί σήμερα και αύριο.

Read more...

Σε ασφυξία τα ταμεία...



Με δάνειο 110 εκατ. ευρώ θα καταβάλει το ΙΚΑ τις συντάξεις για το μήνα Απρίλιο. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε χθες την αποδέσμευση 110 εκατ. ευρώ από τους...
τομείς υγείας των ασφαλισμένων του Δημοσίου (70 εκατ. ευρώ) και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων (40 εκατ. ευρώ), προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα ποσά που χρειάζονται για να καταβληθούν οι συντάξεις. 

Ο δανεισμός του ΙΚΑ, σύμφωνα με την απόφαση, θα γίνει από τις 26 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου και με το επιτόκιο το οποίο αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, ο ολιγοήμερος δανεισμός - «ταμειακή διευκόλυνση» για τις πληρωμές των συντάξεων αποτελεί μια πρακτική που ακολουθείται σε τακτική βάση έως ότου εισρεύσουν στα ταμεία οι εισφορές των «εν ενεργεία» εργαζομένων. Tο ΙΚΑ, πάντως, έχει προϋπολογίσει για φέτος έλλειμμα κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, με έκτακτη επιχορήγηση θα «καλυφθούν» οι πληρωμές μερισμάτων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων στους συνταξιούχους του Δημοσίου. 

Μετά την κυβερνητική απόφαση να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου για «μηδενικά ελλείμματα», το Ταμείο ζητά τουλάχιστον 158 εκατ. ευρώ για να αποφύγει τη «στάση» πληρωμών. Η επιχορήγηση σχεδιάζεται να δοθεί από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, αφού τυχόν επιπλέον κρατική χρηματοδότηση έχει δημοσιονομικό κόστος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «Έχουμε πλήρη γνώση των προβλημάτων του, τα οποία -κατά κύριο λόγο- δημιουργήθηκαν και εντάθηκαν λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών του με το γνωστό, καταστροφικό PSI, αλλά και με την μνημονιακή περικοπή του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να προβλεφθεί η οποιαδήποτε αντικατάσταση του. Σε κάθε περίπτωση , δεσμευόμαστε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα , έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα μερίσματα των ασφαλισμένων». 

Όπως έχει γράψει η «Ημερησία» το Ταμείο, ύστερα και από την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, εμφανίζει φέτος έλλειμμα 226,9 εκατ. ευρώ που, με βάση τον νόμο 4281/14 (εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας) θα έπρεπε να «καλυφθεί»μέσω μειώσεων στα μερίσματα. 

enikonomia.gr

Read more...

Με αφορμή δημοσιεύματα Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων


Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Αυτό που η κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά» αναφέρεται σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή δημοσιεύματα για κίνδυνο στην καταβολή μισθών και συντάξεων Απριλίου, αλλά και μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στο πλεόνασμα του 2014.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα.

Και καταλήγει: «Για όλους τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (ν/σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.

» Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...