Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΙΝΑΣΤΕ, ΠΑΓΩΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ...


Γράφει ο Δ. Παλάσκας
Αγαπητό Fimotro,
Όσοι κακοπροαίρετοι, μίζεροι, γκρινιάρηδες, οπαδοί των Σκουριών και εχθροί των πρωτογενών πλεονασμάτων πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς Κατοχής, τότε είναι απλά ανιστόρητοι. Γιατί... μπερδεύονται βλέποντας την σχεδόν με χίλια παρακάλια επανάκαμψη της (υπόλογης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πλην ΔΝΤ) γερμανικής τρόικας(αφού η Γερμανία κάνει τελικά κουμάντο στην Ε.Ε.) στην Αθήνα, προκειμένου έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις να αποδεσμεύσει τηνπελώρια δόση του 1 δισ.ευρώ. Και συνδυάζοντας εικόνες από ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια φαγητό, ή από άστεγους, που ολοένα και αυξάνονται, σού λένε, φέρνει λίγο από Κατοχήη κατάσταση, στην πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη εκδοχή της.
Και όμως! Η κατάσταση μάλλον θυμίζει στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Όχι μόνο γιατί πλέον η λέξη "χαράτσι" καθιερώθηκε στο λεξιλόγιο των Ελλήνων (χάρη στο σημερινό -μόνιμο- αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που το επέβαλε μέσω της ΔΕΗ), αλλά επειδή ήρθε η ώρα να επιβληθεί ο επί Τουρκοκρατίας γνωστός "φόρος καπνού", ο οποίος επιβάλλονταν στις μη μουσουλμαντικές οικογένειες για κάθε καμινάδα τζακιού που κάπνιζε.
Γιατί, είναι δυνατόν, στην εποχή μας, να εισπνέουν όλοι ανεξαιρέτως (συμπεριλαμβανομένων πολιτευτάδων, διοικητών οργανισμών, στελέχη πολυεθνικών, γκόλντεν μπόις) την αιθαλομίχλη στις πόλεις, ακόμα και αυτοί οι ευκατάστατοι άθρωποι, που θερμαίνονται με φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα; Έτσι, σύμφωνα, με το Σχέδιο ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΠΕΚΑ, τις μέρες που θα παρατηρούνται σημαντικές υπερβάσεις στα επίπεδα ρύπανσης από αιθαλομίχλη (βλ. τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα), θα μπορεί να επιβάλεται απαγόρευση χρήσης τζακιών και σομπών, λες και οι μοντέρνοι αστοί τα χρησιμοποιούν για να βγάζουν γούστα (όπως και θα 'πρεπε εν έτει 2013), και όχι από ανάγκη.
Φανταστείτε, λοιπόν, την πρώτη απαγόρευση χρήσης τζακιών τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και ας αναλογιστούμε τις οικογένειες εκείνες που ζούνε με κομμένο ρεύμα, από τις οποίες θα στερηθεί ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης και μαγειρέματος. Γιατί, πολύ φοβάμαι ότι μάλλονπροσχηματικός είναι ο λόγος διασφάλισης της υγείας των συμπολιτών μας. Υγιής παραμένει, εξάλλου, και εκείνος που δεν τουρτουρίζει μέσα στο σπίτι του, αυτός και η οικογένειά του. Και λέω προσχηματικός, αφού μάλλον αποτελεί έναν εκβιαστικό τρόπο για να μαζέψει το Κράτος περισσότερους φόρους από το πετρέλαιο θέρμανσης. Για να μην φτάσουμε να σκεφτούμε ότι πολύ απλά, οι κυβερνώντες τούτο τον τόπο (που δεν είναι απαραίτητα μόνο η εκλεγμένη Κυβέρνηση) προσπαθούν πολύ απλά να "απαλλαχτούν" από όσους δεν είναι σε θέση να πληρώνουν χαράτσια, φόρους και εισφορές (τα οποία, στην εποχή των ...πρωτογενών πλεονασμάτων προορίζονται για την ταχύτερη αποπληρωμή των δυσθεώρητων διμερών δανείων της χώρας μας).
Και, τέλος, ας κρατήσουμε ακόμα δύο νούμερα της τρέχουσας επικαιρότητας: 2,6 εκατ. συμπολίτες μας (ήτοι περίπου το 50% των υπόχρεων σε υποβολή φορολογικής δήλωσης) χρωστούν στο Δημόσιο 22,6 δισ.ευρώ. Ενώ τα κόκκινα δάνεια (σαν να λέμε τα ληξιπρόθεσμα προς τις Τράπεζες) έχουν φτάσει σε ποσοστό το 30%... Πόσο μυαλό χρειάζεται εκεί στο Υπ.Οικ. για να καταλάβουν ότι με την επιβολή δυσθεώρητων έμμεσων φόρων (π.χ. στα καύσιμα), και φόρων σε ανύπαρκτα εισοδήματα δημιουργούν αφενός νέες γενιές κόκκινων δανείων, και αφετέρου εξωθούν τον κόσμο σε λύσεις έκτακτης ανάγκης για την επιβίωσή του;

Read more...

Ελεύθεροι υπό όρους οι 3 από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση του Οίκου του Ναύτου...


Ανάμεσά τους και η γυναίκα υπάλληλος του ταμείου...

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή που είναι αρμόδιος για...
υποθέσεις διαφθοράς κρατικών υπαλλήλων, οι τρεις από τους έξι κατηγορουμένους για την επιχείρηση απάτης σε βάρος του Οίκου του Ναύτου.

Ανάμεσα στους τρεις είναι και γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που φέρεται να έχει υπογράψει ύποπτο ένταλμα για πληρωμή χρημάτων του ταμείου. Στη συγκεκριμένη κατηγορουμένη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι είναι ο σύζυγος της εμφανιζόμενης ως βασικής κατηγορουμένης που υπηρετεί με απόσπαση από τον Οίκο του Ναύτου στο υπουργείο Παιδείας και ο σύντροφος της έτερης υπαλλήλου του ταμείου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν έπειτα από κατηγορία κλινικάρχη ότι του πρότειναν μέσω πλαστών παραστατικών να εισπράξει ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από το ταμείο και να μοιραστούν τα χρήματα.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας...
newsbeast.gr

Read more...

Διαφώνησαν σε όλα για τον φόρο ακινήτων Στουρνάρας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...


Πλήρη διάσταση απόψεων καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας με...
τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων...
tanea.gr

Read more...

Νέο ΦΑΠ με αφορολόγητο και απαλλαγές θέλει ο Βενιζέλος ΠΑΣΟΚ: Φόρος στο σύνολο της περιουσίας και όχι ανά ακίνητο



Με το κυβερνητικό σχέδιο «δεν πάμε πουθενά», είπαν Κουκουλόπουλος, Σαχινίδης και Πρωτόπαπας στον Στουρνάρα - Τι προτείνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ - «Γκρίνια» και για το επίδομα πετρελαίου

Την πλήρη ανατροπή και την απόσυρση του σχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτωνκαι όχι απλώς «αλλαγές» επ’αυτού, ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα ομάδα έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών. Για περισσότερες από δύο ώρες ο κ. Στουρνάρας άκουσε -χωρίς να δεσμευτεί- τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μεταφέροντας τις θέσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος οι κ. Π. Κουκουλόπουλος, Φ. Σαχινίδης και Χρ. Πρωτόπαπας έστειλαν το μήνυμα στον κ. Στουρνάρα πως με το σχέδιο που κατέθεσε προκειμένου να εισπράξει 2,9 δισ. «δεν πάμε πουθενά».

Αντ’αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότειναν έναν νέο φόρο που θυμίζει τον ΦΑΠ, ο οποίος θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-   Θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη και όχι ανά ακίνητο
-   Θα προβλέπει ένα αφορολόγητο όριο, σαφώς χαμηλότερο από τα 200.000 ευρώ που ίσχυε για τον ΦΑΠ.
-   Οι συντελεστές φορολόγησης θα αυξάνονται, όσο αυξάνεται το άθροισμα της περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη, ώστε να προκύπτουν έσοδα 2,9 δισ. ευρώ.
-   Θα προβλέπει απαλλαγές για αναπήρους ή και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως συνέβαινε με το ΕΕΤΗΔΕ και το ΕΕΤΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κουκουκόπουλος τόνισε ότι «η απάντηση του κ. Στουρνάρα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί τον όρο για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».


Το κλίμα στη συνάντηση έδειχνε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν το σχέδιο Στουρνάρα και πως, αν δεν δεχτεί τις προτάσεις τους ο κ. Στουρνάρας, το θέμα θα παραπεμφθεί προς συζήτηση στους αρχηγούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά, αφού ο νέος φόρος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τον Δεκέμβριο, για να ισχύσει από 1.1.2014.

Γκρίνια και για το επίδομα πετρελαίου

Ο κ. Σαχινίδης μετέφερε στον Γιάννη Στουρνάρα και τη δυσφορία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν αλλαγές στις γεωγραφικές ζώνες, ώστε να επιδοτούνται για περισσότερα λίτρα και μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων, περιοχές που αδικούνται από το ισχύον σύστημα. Στον κ. Στουρνάρα έφεραν το παράδειγμα τα Τζουμέρκα στα Ιωάννινα που ανήκουν στην Β΄ Ζώνη, ζητώντας να μεταφερθεί στην Α' Ζώνη.
protothema.gr

Read more...

Βροχή και απουσία διαδηλωτών «έπνιξαν» την πορεία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ



- Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο - Μικροένταση με εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ στον Άγνωστο Στρατιώτη- Πάνω από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή

Ματαιώθηκε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της μικρή συμμετοχής του κόσμου, η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το Πεδίον του Άρεως μετά τις 11.

Ωστόσο, με περισσότερους από 10.000 διαδηλωτές ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 από την Ομόνοια η πορεία του ΠΑΜΕ η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή. Μάλιστα, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι: «Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ανέργων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να πάψει η φοροληστεία του λαού μας, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν επίσης πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και μαθητές, ενώ ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία με κλούβες των ΜΑΤ στη Βασ. Σοφίας. Μάλιστα, λίγο μετά τη 1 σημειώθηκε μικροένταση όταν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ προσπάθησαν να απομακρύνουν τα κάγκελα στον Άγνωστο Στρατιώτη με αποτέλεσμα  να κινητοποιηθούν τα ΜΑΤ.














H πορεία του ΠΑΜΕ





Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο

Mετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα και οι συναλλαγές σε δημόσιες υπηρεσίες και οι μετακινήσεις των επιβατών λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, στα Ταμεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές κ.ά. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που διαμαρτύρεται κυρίως για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.



Ταλαπωρία και για το επιβατικό κοινό. 
Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε στις 09:30, ενώ είναι ακινητοποιημένοι είναι ΟΣΕ και προαστιακός. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ κανονικά κινούνται ηλεκτρικός, τραμ και μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο).

Δεμένα είναι και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ. Με στάση εργασίας 10 πμ έως 3μμ λαμβάνουν μέρος στην απεργία οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ.




Ματαιώσεις και αλλαγές πτήσεων από Aegean και Olympic Air

Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά προβλήματα στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της AEGEAN www.aegeanair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).


protothema.gr

Read more...

Τα όρια που θα σημαίνουν "συναγερμό" Tζάκια: Και απαγόρευση κυκλοφορίας για την αιθαλομίχλη!



- Μετά την "αστυνομία για τις καμινάδες" το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε και άλλα μέτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση - Θα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων όταν οι ρύποι "χτυπούν κόκκινο"- Θα διακόπτεται η λειτουργία των εργοστασίων- Θα κλείνουν ακόμη και τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

Ένα βήμα πιο πέρα στο θέμα του περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την αιθαλομίχλη κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όχι μόνο υποστηρίζει την ανάγκη για περιορισμό της χρήσης των τζακιών σε περιπτώσεις υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων, αλλά προβλέπει περιορισμό των βιομηχανικών εκπομπών -ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και λουκέτο σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς-, εφόσον τα όρια των ρύπων ξεπεράσουν τα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Πρόκειται για εκπομπές που κατά τον περσινό χειμώνα είχαν γίνει... ψωμοτύρι και που σε αρκετές περιπτώσεις χτύπησαν «κόκκινο», με υπερδιπλάσια νούμερα.

Μετά την αίσθηση που έκαναν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) εν όψει της έλευσης του χειμώνα, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η πρόβλεψη για διακοπή της χρήσης των τζακιών και η σύσταση για χρήση εναλλακτικών καυσίμων ή πηγών θέρμανσης, αφορά σε ακραίες περιπτώσεις εμφάνισης ιδιαίτερων υψηλών συγκεντρώσεων (με βάση την περσινή εμπειρία, 1-2 φορές) και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα προληπτικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται και θα εφαρμόζεται, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, η διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, με εξαίρεση τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας.

Τα περαιτέρω μέτρα που δύναται να επιβληθούν, επιλέγονται ανάλογα με την πηγή εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων και αφορούν σε:

α) συστάσεις περιορισμού των εκπομπών από εστίες καύσης, ιδίως με την ορθή χρήση των συστημάτων θέρμανσης,

β) περιορισμό των βιομηχανικών εκπομπών, με μείωση της δραστηριότητας μόνο των ρυπογόνων εγκαταστάσεων (πάνω από 100 μg/m3) και

γ) περιορισμό των κυκλοφοριακών εκπομπών, μέσω συστάσεων προς τους οδηγούς, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές (πάνω από 100 μg/m3).

Σύμφωνα με το υπουργείο τα επίπεδα για τη λήψη μέτρων σε σχέση με την υγεία των πολιτών βασίζονται σε επιστημονικό πόρισμα της Επιτροπής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Υπουργείου Υγείας.

Με την έκδοση της απόφασης επιτυγχάνονται:

α) ο καθορισμός των επιπέδων συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, πάνω από τα οποία πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών,
β) ο προσδιορισμός των μέτρων που δύνανται να αποφασίζονται κατά περίπτωση (σύμφωνα με όσα περιγράφονται στα σχετικά άρθρα της ΚΥΑ),
γ) η ενημέρωση και η προστασία του πληθυσμού για τα επίπεδα συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από τους ίδιους τους πολίτες για την προστασία της υγείας όλων,
γ) ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Τα μέτρα που προβλέπονται διαχωρίζονται σε συστάσεις προφύλαξης του πληθυσμού και σε μέτρα που οδηγούν σε μείωση των εκπεμπόμενων σωματιδίων. Οι συστάσεις για τον πληθυσμό διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, για άτομα αυξημένου κινδύνου και για το γενικό πληθυσμό. Τα άτομα αυξημένου κινδύνου σε ενδεχόμενο επεισόδιο είναι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών κλπ.

Οι συστάσεις αφορούν διαβαθμίσεις περιορισμού της άσκησης και της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ανάλογα με τα επίπεδα συγκέντρωσης (50, 75, 100, πάνω από 150 μg/m3). Στην κατηγορία μέτρων προστασίας του πληθυσμού, εντάσσεται και η δυνατότητα διακοπής λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των κτιρίων εκπαίδευσης, όπως τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τα κτίρια της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υποχρεωτικής, εκπαίδευσης (από 150 μg/m3).
Τα περαιτέρω μέτρα που δύναται να επιβληθούν, επιλέγονται ανάλογα με την πηγή εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων και αφορούν σε:
α) συστάσεις περιορισμού των εκπομπών από εστίες καύσης, ιδίως με την ορθή χρήση των συστημάτων θέρμανσης,
β) περιορισμό των βιομηχανικών εκπομπών, με μείωση της δραστηριότητας μόνο των ρυπογόνων εγκαταστάσεων (πάνω από 100 μg/m3) και
γ) περιορισμό των κυκλοφοριακών εκπομπών, μέσω συστάσεων προς τους οδηγούς, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές (πάνω από 100 μg/m3).

Εκτός από τη θέσπιση Μέτρων μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι περαιτέρω προσπάθειες εστιάζονται σε στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και στην εντατικοποίηση των ελέγχων, καθώς ο έλεγχος και η εποπτεία της αγοράς σε όλα τα στάδια αποτελεί σημαντικό προληπτικό μέτρο για την αποφυγή επεισοδίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις εναλλακτικές συσκευές θέρμανσης (μικροί οικιακοί ανεξάρτητοι λέβητες, θερμαντήρες χώρου - σόμπες, εντιθέμενα και ενεργειακά τζάκια), υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις εναρμονισμένων ευρωπαϊκών προτύπων σύμφωνα με την ΚΥΑ 6690/15.6.2012 (ΦΕΚ 1914/Β/2012).

Κατά το τελευταίο έτος, έχουν διενεργηθεί και συνεχίζουν να διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε προϊόντα εναλλακτικών συσκευών θέρμανσης, ενώ για τον έλεγχο των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και παραπλανητικών ισχυρισμών σε εναλλακτικές συσκευές θέρμανσης, έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Επίσης, για τα καύσιμα στερεής βιομάζας (pellets, μπριγκέτες ξύλου, καυσόξυλα κ.ά.), έχει εκδοθεί απόφαση του Ανωτάτου Χημικού Συμβουλίου (198/30.9.2013) για τη θέσπιση προδιαγραφών, ενώ η λιανική πώληση καυσόξυλων ελέγχεται από την Υπηρεσία Ελέγχου Αγοράς (ΥΠΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ανάπτυξης (Τμήματα Εμπορίου) και πραγματοποιούνται αναλύσεις επί των δειγμάτων. 
.protothema.gr

Read more...

Μητσοτάκης: Φρένο στις συνδικαλιστικές άδειες


mitsotakisΑλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις συνδικαλιστικές άδειες προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα διαμορφωθούν προτάσεις για το θέμα που θα τεθούν στον δημόσιο διάλογο.
Την Τρίτη, λίγο πριν από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε με σαφή τρόπο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει τη συζήτηση για την τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο φρενάρισμα των συνδικαλιστικών αδειών.
Προανήγγειλε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Βρούτση θα τεθεί το επόμενο διάστημα το ζήτημα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει από το 1982.
Το νομικό καθεστώς που διέπει τις συνδικαλιστικές άδειες είναι κοινό τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα. Όσες δίδονται εξαρτώνται άμεσα από την οργάνωση στην οποία συμμετέχει ο συνδικαλιστής (πρωτοβάθμια, δευτοροβάθμια, τριτοβάθμια).
Οι άδειες άνευ αποδοχών συνιστούν νόμιμο λόγο αποχής από την εργασία, ενώ οι αμειβόμενες εξομοιώνονται πλήρως με τον χρόνο εργασίας.
Το ζήτημα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο του 1982 είχε έρθει στην επικαιρότητα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν πληροφορίες έλεγαν ότι στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας υπήρχαν διαμορφωμένες προτάσεις για αναμόρφωση του νόμου.
Τότε είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει τίποτα σχετικό αυτή τη στιγμή». Ωστόσο, είχε επισημάνει ότι «έχουν περάσει 30 χρόνια από τη θέσπιση του υφιστάμενου νόμου και οι εποχές, οι συνθήκες, αλλά και οι ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος επιβάλλουν-τουλάχιστον-να ανοίξει η συζήτηση».
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του θα αφορά αλλαγές που θα γίνουν στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας και ειδικότερα στον τρόπο επιλογής προϊσταμένων και γενικών διευθυντών στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ακόμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεσμεύτηκε ότι αύριο, Πέμπτη, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, θα καταθέσει βελτιωτικές αλλαγές ενώ θα κάνει δεκτές και τροπολογίες βουλευτών.
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Read more...

Αποκάλυψη: Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε με ραδιενεργό πολώνιο


arafatΣύμφωνα με τα αποτελέσματα εξετάσεων ελβετικού εργαστηρίου και όπως ισχυρίζεται η Σούχα Αραφάτ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο και ο θάνατος του συνιστά δολοφονία.
Η Σούχα Αραφάτ έλαβε αντίγραφο των εξετάσεων, δηλώνοντας ότι «όταν έλαβα τα αποτελέσματα πενθούσα και πάλι τον Γιάσερ. Ήταν σαν κάποιος να μου είπε ότι είχε μόλις πεθάνει».
Ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στη Ρωσία, Φαέντ Μουσταφά, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ειδικοί θα ολοκληρώσουν το συντομότερο το έργο τους.
«Πιθανώς να ολοκληρώσουν τις εργασίες στο άμεσο μέλλον και να παράσχουν τα αποτελέσματα στην παλαιστινιακή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά.
Σημειώνεται ότι το ελβετικό εργαστήριο εξέτασε μοναχά αν ο Παλαιστίνιος ηγέτης έπεσε θύμα δολοφονίας και δε μπορεί να δώσει διευκρινίσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από το θάνατό του ή με ποιο τρόπο του χορηγήθηκε το ραδιενεργό πολώνιο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Read more...

Νέα μποφόρ ξανά στο ΣΥΡΙΖΑ απο δηλώσεις στελεχών του


20131106-192622.jpg
Αιχμές κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του στο Τέξας άφησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Άκης Μπαδογιάννης, από το αριστερό ρεύμα του κόμματος, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr που δίνει το στίγμα των απόψεων του αριστερού ρεύματος, επισημαίνει μεταξύ άλλων την «ανάγκη να ανακτήσει η χώρα με νέους όρους την άσκηση εθνικής νομισματικής πολιτικής». «Με δύο λόγια εθνικό νόμισμα» σημειώνει χαρακτηριστικά. Επίσης, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί ακύρωσης των μνημονίων με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάνει λόγο για αυταπάτες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μπαδογιάννη:
«Δεν ξέρω πόσο εξέπληξαν τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας στο Ώστιν του Τέξας. Το βέβαιο είναι ότι ξαναθέτουν το ερώτημα, που γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.
Μπορεί η Ελλάδα να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους και να ακολουθήσει μια ριζοσπαστική προοδευτική πολιτική εντός της ευρωζώνης;
Ας μην έχουμε αυταπάτες.
Η ακύρωση μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων δεν μπορεί να γίνει με διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Θα είναι αποτέλεσμα μονομερούς, όπως λέγεται, ενέργειας.
Η κίνηση αυτή, που οδηγεί από τα πράγματα και σε ταυτόχρονη καταγγελία και αθέτηση των δανειακών συμβάσεων, θα έχει ως βέβαιο, σχεδόν, αποτέλεσμα τη διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης στη χώρα αλλά και τη διακοπή της χορήγησης ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες.
Οι συνέπειες θα είναι αναμενόμενες. Η Ελλάδα θα καταφύγει σε στάση πληρωμών, αφού δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν, ενώ οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
Τι θα κάνει τότε η ελληνική κυβέρνηση; Ό,τι έκανε και η Κύπρος; Άτακτη αναδίπλωση; Ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συντεταγμένη έξοδο από την ευρωζώνη;
Πέραν αυτών.
Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γενναία χρηματοδότηση και με ευνοϊκούς όρους στην οικονομία της αλλά και να ανακουφίσει στοιχειωδώς την τελευταία ή τουλάχιστον βασικούς κλάδους της, από τον άγριο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.
Αυτά και αρκετά άλλα, που δεν είναι της ώρας και του χώρου, σημαίνουν την ανάγκη να ανακτήσει η χώρα με νέους όρους την άσκηση εθνικής νομισματικής πολιτικής.
Με δύο λόγια εθνικό νόμισμα.
Φοβούμαι ότι όλα αυτά παραμερίζονται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η έξοδος από την ευρωζώνη αλλά και η σύγκρουση με την ΕΕ ξορκίζονται. Αν δεν υπάρχει γι’ αυτήν την έξοδο σοβαρή και καλή πολιτική και οικονομική προετοιμασία και ταυτόχρονα καλή και ανοικτή ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες. Αν δεν υπάρχουν όλα τούτα, τότε φοβούμαι ότι μπορεί η χώρα να περιέλθει σε μια τέτοια δυσχερή κατάσταση μετά την απομάκρυνση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που ούτε καν διαπραγμάτευση να μπορεί να διεξάγει. Ίσως και κάτι χειρότερο…»

Read more...

Μέσα στο Δεκέμβριο οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για όσους χρωστούν στο δημόσιο



Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις
Από το Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών με μια απλή ηλεκτρονική εντολή προς τις τράπεζες μέσω της Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων θα μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
Η σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την “Ημερησία” αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών και όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα ενεργοποιηθεί από το Δεκέμβριο.
Με το νέο σύστημα μια κατάσχεση που διαρκεί ως και τρεις μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να ... λάβει τα μέτρα του, θα διαρκεί πολύ λιγότερο. Οι διαδικασίες θα γίνουν... συνοπτικές και δεν θα ξεπερνούν τις δέκα ημέρες.
Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.
Η εφορία θα έχει πρόσβαση στο μητρώο όλων των καταθετών και θα πληροφορείται άμεσα τα τραπεζικά υπόλοιπα που διαθέτει ο οφειλέτης του δημοσίου. Θα εκδίδει στη συνέχεια το κατασχετήριο σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι τράπεζες θα δεσμεύουν στη συνέχεια το τραπεζικό υπόλοιπο του λογαριασμού και θα τα αποδίδουν στον λογαριασμό του δημοσίου.

Read more...

Σαράντα μνηστήρες για τα κοιτάσματα στην Ελλάδα



Ενδιαφέρον από 40 μεγάλες εταιρείες, ηχηρά ονόματα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα
Ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας, από τις αμερικανικές Chevron και Exxon Mobil μέχρι τη ρωσική Gazprom, την ιταλική ENI, και τη γερμανική EON, συμμετέχουν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων AAPG, που διεξάγεται από την Τετάρτη στην Αθήνα.
Στο συνέδριο, που γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, δείγμα της σημασίας που αποδίδει η διεθνής πετρελαϊκή αγορά για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, έχουν δώσει συνολικά το παρόν τους 150 στελέχη από 40 μεγάλες εταιρείες που προέρχονται από 120 χώρες.
Πρόκειται τόσο για δυτικούς ομίλους, όσο και για εταιρείες της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, όπως η τουρκική κρατική επιχείρηση πετρελαίου TPAO, αλλά και για εταιρείες από την Ασία σαν τη μαλαισιανή Petronas.
«Το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, απευθύνοντας πρόσκληση στις ξένες εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
«Εταιρείες χωρών της Μεσογείου, της Κασπίας, και της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται εδώ και διερευνούν τις δυνατότητες που υπάρχουν για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και όχι μόνο», τόνισε ο υπουργός.
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων «οpen door» για έρευνες υδρογοναθράκων σε Πατραϊκό και Ιωάννινα, καθώς τα κείμενα είναι έτοιμα και παραδίδονται στις κοινοπραξίες που έχουν επιλεγεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στις κοινοπραξίες μετά και από σχετικά αιτήματα που αυτές υπέβαλλαν, ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές παρά μόνο να μειωθούν, μήνυμα το οποίο θα μεταφέρει ο κ. Μανιάτης και στις επαφές που θα έχει το απόγευμα με εκπροσώπους των εταιρειών που βρίσκονται στο συνέδριο.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ι. Κωστόπουλος μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη περιοχή, καθώς επίσης ότι ο όμιλος έχει αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα των ερευνών της νορβηγικής PGS σε Ιόνιο και Ν. Κρήτη, τα μελετά και τα έχει εντάξει στα δεδομένα τα οποία ήδη διαθέτει.
Προανήγγειλε μάλιστα συνεργασίες των ΕΛΠΕ με ξένες εταιρείες, λέγοντας χαρακτηριστικά «ελπίζουμε να συμμετέχουμε στις ηγετικές κοινοπραξίες που θα συμμετάσχουν στις εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα".
Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η παρουσίαση στο συνέδριο από στελέχη της νορβηγικής PGS νέων δεδομένων από την αξιολόγηση των ευρημάτων που προέκυψαν κατά τις έρευνες τους σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.
Πηγή: Τα Νέα

Read more...

"Δακτύλιος" στα τζάκια λόγω αιθαλομίχλης



"Απαγορευτικό" θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα στα τζάκια λόγω αιθαλομίχλης. Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες
Την εφαρμογή «δακτυλίου» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.
Το φαινόμενο του «κίτρινου» νέφους είχε κάνει την εμφάνισή του πέρσι -κυρίως στην Αθήνα-, όταν λόγω αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου, οι πολίτες στράφηκαν στην καύση ξύλων.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθεί να προλάβει αντίστοιχο φαινόμενο τους επόμενους μήνες και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα επιβάλλει κατά περίπτωση, όπου θα σημειώνονται υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, «απαγορευτικό» για τζάκια και ξυλόσομπες.
Το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.
Η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.

Read more...

Λεφτά με το "τσουβάλι" για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης



Το Λούβρο συγκέντρωσε 500.000 ευρώ μέσα σε δυο μήνες από δωρεές ιδιωτών για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης
Μέσα σε διάστημα δύο μηνών το Μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του.
Η εκστρατεία "Όλοι Μαικήνες" που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με σκοπό να συντηρηθεί το διάσημο άγαλμα, ένα από τα κοσμήματα του μουσείου, έχει στόχο να συγκεντρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από δωρεές ιδιωτών. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια.
Το μισό εκατομμύριο από τους ιδιώτες συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σύμφωνα με το μουσείο. Μέχρι σήμερα 4.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει από 5 έως 5.000 ευρώ ο καθένας. Το Λούβρο έχει καλέσει όλους τους φιλότεχνους να γίνουν "πρεσβευτές" της εκστρατείας αυτής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι σήμερα 218 "πρεσβευτές" έχουν δημιουργήσει δικές τους σελίδες που καλούν τον κόσμο να προσφέρει χρήματα.
Τον Σεπτέμβριο το άγαλμα μεταφέρθηκε από το χώρο που εκτίθεται συνήθως σε μια διπλανή αίθουσα όπου έχει κατασκευαστεί μια ειδική καμπίνα για τη συντήρησή του. Θα επιστρέψει στη θέση της στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας www.tousmecenes.fr ή μέσω ταχυδρομείου.
Τρεις μεγάλοι "μαικήνες" έχουν αναλάβει να καλύψουν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια που απαιτούνται: οι εταιρείες Nippon Television Holdings, η Fimalac και η Bank of America Merrill Lynch.
(Πηγή:ΑΠΕ)

Read more...

Σαμαράς - Βενιζέλος: Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι αλλαγές στην αμυντική βιομηχανία



Να εκκαθαριστούν και όχι να βάλουν οριστικό λουκέτο οι εταιρίες της αμυντικής βιομηχανίας είναι το ένα ζήτημα, στο οποίο συμφώνησαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Τι άλλο τέθηκε επί τάπητος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία.
Σύμφωνα επίσης με τις πρώτες πληροφορίες, συμφωνήθηκε να έρθει στη Βουλή η υπόθεση των αμυντικών βιομηχανιών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να προωθήσουν άμεσα την ελληνική θέση στο επίμαχο ζήτημα, της εκκαθάρισης εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών, σε αντίθεση με την πρόταση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι εταιρείες.
Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν στις 4 το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους και κυρίως τις διαφωνίες τους.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ήδη συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα, επιθυμούν να αλλάξει η φιλοσοφία του νέου νόμου.

Read more...

Για γέλια...




 Mπορεί ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος να υποστήριξε οτι η Χρυση Αυγη δεν εδωσε  το (σκληρο) βίντεο της δολοφονίας στη δημοσιότητα, ωστόσο παραδέχτηκε (ΣΚΑΙ) ότι ...
μάλλον προέρχεται  από το κλειστό κύκλωμα των γραφείων της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο...

Read more...

ΣΕΤΕ: Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές



Υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές τους χρόνου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τους υπόλοιπους βασικούς τουριστικούς προορισμούς ζητεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.
«Είναι αδύνατο να ζητάμε από τους τουρίστες να γνωρίζουν ποιες είναι οι επτά Κυριακές του χρόνου που θα μπορούν να βρουν τα καταστήματα ανοικτά στη χώρα μας και να προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε προϊόντα City Break και συνεδριακού τουρισμού. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε καμία από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς φορείς «να αποφασίσουν σωστά συνυπολογίζοντας την δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τα αυξημένα έσοδα από τις τουριστικές δαπάνες των 18 εκατ. τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας το 2014».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Μικρό οπλοστάσιο σε σπίτι πολιτευτή της Χ.Α. στην Άρτα...




Ένα μικρό οπλοστάσιο, εντόπισαν οι Αστυνομικοί στο σπίτι ενός 53χρονου, μέλους και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, στη Γραμμενίτσα Άρτας, χθες το απόγευμα, ο οποίος συνελήφθη.
Σε  έλεγχο που έγινε στο...
αυτοκίνητο του 53χρονου στην επαρχιακή οδό, Άρτας- Ιωαννίνων, βρέθηκαν μαχαίρια και δύο ρόπαλα και στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν, ένα περίστροφο, τρία πιστόλια ρίψης φωτοβολίδων, δύο κυνηγητικά όπλα, δύο αεροβόλα τυφέκια, 314 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12 μαχαίρια, μία αστυνομική ράβδο και δύο ξύλινα ρόπαλα.
Σχηματίστηκε δικογραφία και ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα.


Read more...

Έργο στρατηγικής σημασίας Σε εξέλιξη τα έργα σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τον σιδηρόδρομο


Σε εξέλιξη τα έργα σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τον σιδηρόδρομο
Αεροφωτογραφία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση του Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης», οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα χρόνο.

Στη σχετική συνάντηση εργασίας που έγινε στην πόλη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου, ο περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.

«Ξεκινάμε σήμερα ώστε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να παίξει τον ρόλο που πρέπει στον εθνικό σχεδιασμό και προχωράμε στην ολοκλήρωση των υποδομών και των συνδυασμένων μεταφορών. Επόμενος στόχος είναι η δημοπράτηση και της οδικής σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία» δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελεί εθνική και κορυφαία επιλογή για την ανάπτυξη του άξονα Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, γιατί μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μπορούν τα εμπορεύματα να παρακάμπτουν τον Βόσπορο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 1 χρόνο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί την αφετηρία ανταπόκρισης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στον ρόλο που του αρμόζει στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέα μέτρα βλέπει η Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των «μη μέτρων» συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ


ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των «μη μέτρων» συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ
Από την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της λιτότητας   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Με ειρωνικά και καυστικά σχόλια υποδέχονται τις πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση -άλλοτε σκληρής άλλοτε σε καλό κλίμα- της κυβέρνησης με την τρόικα. Πίσω από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν μόνο «στοχευμένα-διαρθρωτικά μέτρα» διαβάζουν νέες περικοπές.

Στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει συντάξεις, ακίνητα, ΕΑΣ, που θέλουν να τα κλείσουν κατά το πρότυπο της ΕΡΤ, λέει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Να αποκρούσει την εμμονή της τρόικας, καλεί την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ. Για λαοκτόνα μέτρα μιλούν οι ΑΝ.ΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ: μέτρα μέχρι τελικής πτώσεως

«Μετά τη λήξη της 'διαπραγμάτευσης' οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς – Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα 'στοχευόμενα – διαρθρωτικά', αυτά που δεν είναι νέα, αλλά θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την «υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

«Φαίνεται ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως» προσθέτει χαρακτηριστικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός μας δεν θα τους κάνει τη χάρη να πέσει πρώτος. Θα σταθεί όρθιος απέναντί τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΑΡ: να αποκρούσουν την εμμονή της τρόικας

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει αποφασιστικά την εμμονή της τρόικας για αποδοχή από την ελληνική πλευρά ενός υψηλότατου δημοσιονομικού κενού και την συνακόλουθη εφαρμογή νέων μέτρων σε κρίσιμους τομείς, όπως το ασφαλιστικό και η φορολογία» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

ΑΝΕΛ: λαοκτόνα μέτρα

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Σαμαρά, προκειμένου να τον ευχαριστήσει ακόμη μια φορά για την ασυλία που του παρέχει, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψηφίζει τα λαοκτόνα μέτρα, τα οποία επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος σχολιάζει και την απόφαση για έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τα ΕΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τέλος, επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της κατάργησης του Συντάγματος, με την υποκατάσταση της νομοθετικής εργασίας της Βουλής με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...