Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Σχόλιο για τη συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μεϊμαράκης εκλιπαρεί για συνεργασία


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μεϊμαράκης εκλιπαρεί για συνεργασία
Από τη συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Για μια ακόμα φορά ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε να μην ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

«Σε ένα ρεσιτάλ κενολογίας και χωρίς καμία διάθεση ειλικρινούς μεταμέλειας, θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, ενώ εκλιπαρεί για μια μετεκλογική συνεργασία με αυτούς που "κατέστρεψαν" τη χώρα! Παραμένει προσηλωμένος στην ίδια ακραία πολιτική λιτότητας που έφερε τη χώρα μέχρι εδώ.

»Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και στους εκπροσώπους του, να επιστρέψουν» καταλήγει η ανακοίνωση
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανατροπή σκάφους Νέα τραγωδία με 28 νεκρούς πρόσφυγες ανοικτά του Φαρμακονησίου


Νέα τραγωδία με 28 νεκρούς πρόσφυγες ανοικτά του Φαρμακονησίου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διαστάσεις λαμβάνει η τραγωδία που εκτυλίσσεται από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με πάνω 120 μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι στη θάλασσα.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 28 νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Από την περιοχή έχουν διασωθεί 68 πρόσφυγες. Αλλοι 30 κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι.
Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμτοχή δύο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτών του Λιμενικού και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συμμετέχουν δύτες του Λιμενικού, καθώς το σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου και ενδέχεται κάποιοι από τους επιβαίνοντες να παγιδεύτηκαν στην καμπίνα.
Ο συναγερμός για το περιστατικό σήμανε το πρωί, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση με τη συμμετοχή ελικοπτέρου Super Puma και πλωτού του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη.

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ασφαλιστικό: Συγχώνευση όλων των Ταμείων...



...ενιαίες παροχές για όλους...
Την άμεση ένταξη όλων των Ταμείων, κύριων και επικουρικών, στο ΙΚΑ και τη δημιουργία ενός Ταμείου κύριας ασφάλισης, ενός επικουρικού και ενιαίες παροχές για όλους τους Έλληνες, προβλέπει το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο φέρεται να έχει ήδη...

υποβληθεί στην «επιτροπή σοφών» στο υπ. Εργασίας.


Το εν λόγω σχέδιο, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", είναι υπό επεξεργασία για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού από τη νέα κυβέρνηση. Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη όλων των ασφαλισμένων μετά από το 1992 στο νέο σύστημα, αλλά και μεταβατικές διατάξεις, για τους παλιότερους ασφαλισμένους.

Το πλάνο έχει δύο άξονες: Τις άμεσες ενέργειες για τη συγχώνευση όλων των Ταμείων, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου συνταξιοδοτικού συστήματος στο οποίο θα ενταχθούν υποχρεωτικά όσοι ασφαλίστηκαν μετά από το 1992.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι άμεσες αλλαγές στο Ασφαλιστικό είναι:

Συγχώνευση όλων των Ταμείων- κύριων και επικουρικών- στο ΙΚΑ
Ενιαίες παροχές σε όλα τα συγχωνευμένα Ταμεία
Συμπληρωματικοί πόροι για υποστήριξη των γενεών που βγαίνουν άμεσα στη σύνταξη
Το νέο σύστημα συντάξεων

Στο νέο Ασφαλιστικό υπάγονται υποχρεωτικά όσοι ασφαλίστηκαν μετά από το 1992
Δημιουργείται ένα Ταμείο κύριας ασφάλισης και ένα επικουρικό και, προαιρετικά, ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης.
Ανώτατο όριο αναπλήρωσης 75%- το 50% εγγυημένο από το κράτος και το 25% από προγράμματα επαγγελματικής ασφάλισης.
Συμπληρωματική χρηματοδότηση για τους παλιούς ασφαλισμένους και εισφορές έως 15% που θα εισπράττονται στο εξής από την εφορία.
Μόνοι οι κύριες συντάξεις θα χορηγούνται με διανεμητικό σύστημα και καθορισμένες εισφορές. Οι επικουρικές με κεφαλαιοποιητικό σύστημα (εργαζόμενοι- εργοδότες). Προνοιακές παροχές, μέσω ΕΚΑΣ, από τον προϋπολογισμό.
Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, προαιρετικά, ανά επιχείρηση και κλάδο της οικονομίας

Read more...

Καμμένος: Ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ...



«Οι εξελίξεις σε σχέση με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρές και για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο Φαλτσιανί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι...
οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήθελαν να καλύψουν τα παλαιότερα σκάνδαλα της Siemens, τα σκάνδαλα των λιστών του Λουξεμβούργου» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την περιοδεία του σήμερα στην Ηλεία.

«Είναι φυσικό αυτό», πρόσθεσε, «όταν κάποια κόμματα επιμένουν να έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους για τους οποίους η Δικαιοσύνη ζητά την ποινική τους δίωξη - όπως η Νέα Δημοκρατία τον κ. Μαρκογιαννάκη στα Χανιά - και από την άλλη πλευρά υπάρχουν κόμματα που μόνο για λόγους ηθικής τάξεως, αδικώντας ανθρώπους, τους βγάζουν από τα ψηφοδέλτιά τους, τότε ο ελληνικός λαός ξέρει πώς θα προχωρήσει την 21η Σεπτεμβρίου σε μία καινούργια ημέρα χωρίς πολιτικούς τους οποίους τους κρατούν, όπως λέει ο ελληνικός λαός, φωτογραφία με "τη γίδα στην πλάτη"».

Read more...

«Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων»...


Τσίπρας: Δεν μπορούν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις με ΝΔΤη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, εκφράζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας.
Η επιλογή του λαού θα είναι...
τέτοια, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα και να προκύψει λύση κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. «Ήδη, σε όλες τις μετρήσεις η συσπείρωσή μας ενισχύεται σημαντικά και γι’ αυτό έχουμε μια ευδιάκριτη άνοδο» επισημαίνει και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο λαός δεν θα επαναφέρει στην εξουσία αυτούς που καταψήφισε πριν από λίγους μήνες και ότι «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που μας έφερε μέχρι εδώ, που θέλει να συγκαλύψει αμαρτίες, να δώσει πίσω ό,τι καταφέραμε στη διαπραγμάτευση, να κρύψει ξανά στα συρτάρια του τις λίστες της φοροδιαφυγής».

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε με έμφαση ότι «στους προηγούμενες επτά μήνες δώσαμε δείγματα γραφής και αποδείξαμε ποιος έχει τη βούληση, την αποφασιστικότητα και το πολιτικό σχέδιο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να τελειώσει την αρρώστια της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανεπτράπη από αριστερούς βουλευτές και συνεπώς οι κάλπες ήταν αναπόφευκτες. «Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θα βάζαμε το συμφέρον του κόμματος πάνω από το Σύνταγμα και το συμφέρον του λαού και της χώρας» επισήμανε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα και έχουν αντίθετο στρατηγικό προσανατολισμό σε έναν αστερισμό κομβικών πεδίων, εξηγεί και αναφέρει χαρακτηριστικά το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου, της περιβαλλοντικής προστασίας, στο ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, στον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού, στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, στο φορολογικό σύστημα, στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. «Η ΝΔ είναι με τον Ευρώπη του κ. Σόιμπλε. Εμείς είμαστε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια κοινωνική στροφή και απαγκίστρωση από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα» σημειώνει στο ίδιο πνεύμα.

Εστιάζοντας στη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες της βάζει επί τάπητος το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, θέτει ως προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 20 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ξαναθέτει το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και συνοδεύεται από ένα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι «κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βάλουμε ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας και κατανοούν ακόμη καλύτερα ότι η συμφωνία που πετύχαμε μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δώσει ξανά προοπτική στη χώρα και στους πολίτες». Κύρια προϋπόθεση, σημειώνει, είναι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με ισχυρή εντολή.

Για το αυριανό ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βούλησή του για ένα πλούσιο και αναλυτικό διάλογο, «διότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να εννημερωθεί αναλυτικά για τις διαφορετικές πολιτικές και τα αντίπαλα πολιτικά σχέδια» και προσθέτει ότι η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική.

Read more...

«Κυνήγι» αδήλωτων καταθέσεων και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ...


«Κυνήγι» αδήλωτων καταθέσεων και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε ο Αλεξιάδης
...προανήγγειλε ο Αλεξιάδης...
Κυνήγι αδήλωτων καταθέσεων σε εξωτερικό και εσωτερικό και εφαρμογή του Περιουσιολογίου από τον Νοέμβριο είναι τα επόμενα μεγάλα βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον...
ΣΚΑΪ, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις αδήλωτες αποταμιεύσεις εντός και εκτός Ελλάδος, δήλωσε:

Η νέα Βουλή θα δώσει κίνητρα και εκπτώσεις ώστε να πείσει τους καταθέτες να δηλώσουν τα χρήματά τους. Επανέλαβε ότι πέραν μιας φορολογικής επιβάρυνση δεν θα υπάρξει άλλος κίνδυνος για όσους κατέχουν νόμιμα ποσά.

Αντίθετα, αποσαφήνισε πως η αμνήστευση των αδήλωτων καταθέσεων δεν θα απαλλάξει από τυχόν ποινικές διώξεις όσους έκρυβαν μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες (π.χ. λαθρεμπόριο), καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για αμιγώς φορολογική αλλά ποινική υπόθεση, η οποία αφορά τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως κανένας φορολογούμενος δεν κινδυνεύει εφόσον μπορεί να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων του, όμως θα στοχοθετηθούν μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ειδικά για το Περιουσιολόγιο, ο υπηρεσιακός υπουργός διαβεβαίωσε πως οι ελεγκτικές Αρχές δεν θα εστιάσουν σε «μικρές και μεσαίες» περιπτώσεις αδήλωτων στοιχείων – όπως ένα χωράφι – αλλά θα κυνηγήσουν τα «μεγάλα φαινόμενα» πολιτών που επί χρόνια απέκρυπταν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και επόμενες εφαρμογές του Περιουσιολογίου, και συνεπώς οι μικρομεσαίοι που δεν θα δηλώσουν αμέσως το σύνολο της περιουσίας τους θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στη συνέχεια.

Όσον αφορά στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με 100 δόσεις, ο κ. Αλεξιάδης επαναβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν δεκτές νέες αιτήσεις και ότι όλα τα επιτόκια θα πάνε στο 5%.

Διευκρίνισε ωστόσο πως άτομα που θα διαπιστωθεί ότι στην πραγματικότητα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους θα πρέπει να δικαιολογήσουν την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, και εφόσον δεν μπορούν να το κάνουν, θα βγουν από αυτή.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως από τον Οκτώβριο, αφού δηλαδή εκδοθούν τα εκκαθαριστικά για το 2015, θα πρέπει να αρχίσει ένας διάλογος με στόχο την αναδιαμόρφωση του φόρου, ώστε να επιτυγχάνονται μεν οι συμφωνημένοι εισπρακτικοί στόχοι αλλά να εφαρμόζονται δικαιότερα περιουσιακά, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι περιπτώσεις Ελλήνων που φορολογούνται στη χώρα μας αλλά κατέχουν ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό, όχι όμως με διπλή φορολόγηση, αλλά με στόχο την καταβολή της διαφοράς από τον φόρο που πληρώνεται στις αλλοδαπές Αρχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε επίσης πως πρέπει να τεθούν κριτήρια με βάση το εισόδημα, τη συνολική ακίνητη περιουσία και την κοινωνική κατάσταση (πχ ανεργία) του κάθε φορολογούμενου. Ακόμα, είπε, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη αν ένα ακίνητο είναι ξενοίκιαστο, αλλά και η διάρκεια κατά την οποία είναι άδειο.

Read more...

Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορά της σε δύο μέρες...


Στρατιωτικά κλιμάκια της Ουγγαρίας επιβλέπουν τις τελευταίες εργασίες στον φράχτη με τη Σερβία
... και το Μόναχο φτάνει στα όρια του (ΦΩΤΟ)...
Νέος αριθμός ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκε χθες Σάββατο στην Ουγγαρία, καθώς πλησιάζει η 15η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα θα κλείσει ερμητικά τα σύνορά της με τη Σερβία, ανακοίνωσε σήμερα η ουγγρική αστυνομία.  
 Συνολικά...
4.330 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ουγγαρία χθες. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Πέμπτη με 3.601 αφίξεις. 
Οι ουγγρικές αρχές αναμένουν και σήμερα μεγάλη εισροή. Πάντως σήμερα το πρωί η κατάσταση ήταν ρευστή, με τους πρόσφυγες να μπορούν να φύγουν από τη χώρα με τραίνο ή αυτοκίνητο και να κατευθυνθούν προς την Αυστρία. 
Περίπου 6.700 πρόσφυγες πέρασαν χθες τα αυστρουγγρικά σύνορα στο Νίκελσντορφ, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αυστριακή αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι αναμένει ανάλογο αριθμό αφίξεων και σήμερα. 
Η Ουγγαρία θέλει να κλείσει εντελώς τα σύνορά της με τη Σερβία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή όσοι αποπειρώνται να περάσουν τον φράχτη που έχει δημιουργήσει η χώρα κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία σε μήκος 175 χιλιομέτρων θα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης. Επιπλέον στην περιοχή αυτή θα αναπτυχθούν δυνάμεις του στρατού.
  Τεράστιοι αριθμοί προσφύγων κατέκλυσαν χθες το σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου
 Τεράστιοι αριθμοί προσφύγων κατέκλυσαν χθες το σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου

 Στο μεταξύ στη Γερμανία το Μόναχο έχει φτάσει «στο ανώτατο όριο» των δυνατοτήτων του για την υποδοχή προσφύγων, μετά την άφιξη μόνο χθες Σάββατο 12.200, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. «Με δεδομένους τους αριθμούς που καταγράφηκαν χθες είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι έχουμε φτάσει στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας» για την υποδοχή μεταναστών που φτάνουν στο Μόναχο μέσω των βαλκανικών χωρών, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου.
 Η εισροή των προσφύγων φαίνεται να έχει μειωθεί λίγο σήμερα το πρωί, με την αστυνομία να έχει καταγράψει «μερικές εκατοντάδες» αφίξεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει.
 «Ο στόχος σήμερα είναι να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό» προσφύγων στα κέντρα υποδοχής στην υπόλοιπη Γερμανία, «προκειμένου να υπάρχει χώρος στο Μόναχο για τις νέες αφίξεις», εξήγησε.   
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεκάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν έξω, ακόμη και στο έδαφος εξαιτίας της έλλειψης θέσεων στα κέντρα υποδοχής, όπως μετέδωσε η βαυαρική ραδιοτηλεόραση.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή δεκάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν έξω, ακόμη και στο έδαφος εξαιτίας της έλλειψης θέσεων στα κέντρα υποδοχής, όπως μετέδωσε η βαυαρική ραδιοτηλεόραση.
lifo.gr

Read more...

Κωνσταντοπούλου: Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία στην χώρα...



-Oι εκλογές αυτές «είναι εκλογές Σόιμπλε». 
-Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του...

-Φλαμπουράρης: Πού ήταν τόσα χρόνια η κυρία Κωνσταντοπούλου;

-Μπακογιάννη: Σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων.

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης εδωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή "Ακραίως", του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την διεξαγωγή των εκλογών η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι κατά παραγγελία των δανειστών, «είναι...

εκλογές Σόιμπλε».

Μάλιστα όπως είπε 
ο λαός έδωσε 62% «Οχι» στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση έκανε «Ναι» το όχι . «Με θλίβει ότι μια κυβέρνηση που εξελέγη με αντιμνημονιακό πρόγραμμα, έφερε τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε.

«Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του. Πάλεψα μέχρι τέλους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είπε σε ερώτηση γιατί δεν έμεινε δίπλα στον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε:


«Η χώρα έχει περισσότερα όπλα από ποτέ για να αποτινάξει τον ζυγό. Είναι εγκληματική η επιλογή του κ. Τσίπρα να απελπίσει το λαό μετά το “Οχι“. Δεν είχαν το δικαίωμα αυτό. Αυτό αντιπροσωπεύει τον δικό τους πανικό, τη δική τους προσχώρηση σε τέτοιες λογικές και πολιτικές».


Σε ερώτηση τι προτείνει στο λαό, με τη Λαϊκή Ενότητα: «Έδωσε το δικάιωμα σε αυτούς που μας κατέστρεψαν να επιχαίρουν. Αυτό είναι ψέμα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τη χώρα για 40 χρόνια. Είχαν πολλούς λόγους να συναινούν σε συμφωνίες που συγκάλυπταν τις ευθύνες τους. Μετακυλύουν στο λαό το χρέος που δημιούργησαν επίορκα στελέχη τους».


«Ο κ. Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στο φαγοπότι. Δεν είναι μονόδρομος η υπογραφή μνημονίων. Το μνημόνιο είναι κατασκευή που εξυφάνθηκε το 2010 από Παπανδρέου και τρόικα. Πριν δεν υπήρχαν. Παραβιάζει αυτοτελώς τις ευρωπαϊκές συνθήκες και αυτό το λέει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ. Είναι αντιευρωπαϊκό. Πρέπει να αντιταχθούμε στην ολοκληρωτικού τύπου οικονομική επίθεση».


Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί σύγκρουσης της κυβέρνησης με την Ευρώπη η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε:


«Γελάω πικρά όταν ακούω για σύγκρουση με την ΕΕ» και πρόσθεσε μάλιστα ότι η Δημοκρατία στην χώρα μας έχει καταλυθεί.


«Εχει καταλυθεί η δημοκρατία στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή το κοινοβούλιο νομοθετεί κατά παραγγελία» είπε και πρόσθεσε ότι:


«Είναι γραμμένα στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου όλα αυτά που στοιχειοθετούν κατάλυση της δημοκρατίας. Απειλούν τον ελληνικό λαό με εξαθλίωση. Είναι εσχάτη προδοσία όλων όσων συμπράτουν σε αυτό το καθεστώς αποικίας και εξαναγκασμού του κοινοβουλίου να νομοθετεί κατά παραγγελία».


Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεν έμαθε ποτέ για την παραίτηση της κυβέρνησης. 


«Η παραίτηση της κυβέρνησης έγινε σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την Πρόεδρο της Βουλής το απέκρυψε. Η ενημέρωση δεν ήταν πλήρης ούτε η δέουσα για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».


Σε ερώτηση για το τι θα ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη φύγει:


«Ηθελα να πρωτοτυπήσει και να κάνει όσα είχαμε πει προεκλογικά. Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την συνέπεια προεκλογικών λόγων και εξυπηρετεί το σχέδιο να μην απελπιστεί ο λαός, να μην πάει σπίτι του μετά την ανείπωτη προδοσία, να αντιληφθεί ότι υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να παλέψουν».

Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το αν ήθελε να έρθει σε ρήξη η κυβέρνηση με τους δανειστές η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να μην υπογράψει το μνημόνιο.

«Ξέρουμε μόνο ότι υπήρξε μια 17ωρη διαδικασία. Σε αυτό δεν μπορεί να συνοψίζεται η καταδίκη του λαού μέχρι το 2060, για μια νύχτα. Εκείνοι που υπέγραψαν είχαν ρητή εντολή από το λαό να μην υπογράψουν. Δεν χρειάζεται να πούμε τι θέλουμε. Είχε υποχρέωση η κυβέρνηση να μην υπογράψει.


Από εδώ και πέρα, το σχέδιο είναι να γίνουν όσα δεν έγιναν με ευθύνη εκείνων που είχαν το καθήκον. Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική σύγκρουσης με εκείνους που επιμένουν να καταπνίξουν τον ελληνικό λαό. Διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους. Είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο. Αυτό σημαίνει, από το πόριδμα που βγήκε, ότι η χώρα έχει δικαίωμα να το διαγράψει, αλλά και να ζητήσει αποζημίωση».


Μάλιστα συμπλήρωσε ότι δεν προτάθηκαν όλα αυτά στους δανειστές. Και δεν αξιοποίηθηκε το πόρισμα της επιτροπής, στις 18 Ιουνίου.


«Εβγαλε έκθεση και το ΔΝΤ γιατί συνειδητοποίησε την ευθύνη του. Οι δανειστές είναι εκτεθειμένοι και λυσσομανούν για να αποδεχθούμε το χρέος. Η κυβέρνηση το δέχθηκε, υπέγραψε νέο μνημόνιο. Δεν είναι αλήθεια η ρύθμιση του χρέους, είναι απάτη. Είπα του κ. Τσίπρα να μας το πει που υπάρχει αυτή η δέσμευση από τους δανειστές. Ρητά αναφέρεται στο μνημόνιο ότι δεν αμφισβητείται το χρέος» πρόσθεσε. 


Σύμφωνα με την πρωην πρόεδρο της Βουλής υπάρχουν τα εργαλεία για να τα διεκδικήσουμε όλα αυτά. Όπως είπε από τις αρχές του 2015 το Γενικό Λογιστήριο το έχει υπολογίσει 315 δισ. Ευρώ. Γιατί δεν το ενέγραψε στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση.


Τέλος, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά και Siemens είπε:



«Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Δεν διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε την καταδίκη των επόμενων γενεών».

Φλαμπουράρης: Πού ήταν τόσα χρόνια η κυρία Κωνσταντοπούλου;

 "Δεν μπορεί να λέει δοτούς τους ανθρώπους που επί 50 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς, μία κυρία που μόλις εμφανίστηκε έγινε πρόεδρος της Βουλής. Πού ήταν τόσα χρόνια σε σχέση με τα κινήματα;", απάντησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, στον Τάκη Χατζή ("Ακραίως"), σε όσα είπε προηγουμένως η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πρόσθεσε, με καυστικό τρόπο, σε όσα είπε η κυρια Κωνσταντοπούλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ "πρώην δεν είναι;" και συμπλήρωσε: "Δεν μπορεί να λέει δοτούς τους ανθρώπους που επί 50 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς, μία κυρία που μόλις εμφανίστηκε έγινε πρόεδρος της Βουλής. Πού ήταν τόσα χρόνια σε σχέση με τα κινήματα;".

Σε ερώτηση για τον εκβιασμό που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για την υπογραφή του μνημονίου, είπε: «Οταν λέμε εκβιάστηκε, ήταν μπροστά σε δίλημμα: ή θα υπογράψει με θετικά και πολλά αρνητικά, αυτό που λέμε μνημόνιο, ή αν δεν υπογράψει θα διακινδυνεύσει τη χρεοκοπία της χώρας με αποτελέσματα που δεν ξέρει κανείς. Αρα ο εκβιασμός υπήρξε.

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι το δικό μας πρόγραμμα είναι πρόγραμμα της Αριστεράς με δύο πράγματα: η εφαρμογή της συμφωνίας, θα την προχωρήσουμε. Και η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποιες επιλογές ώστε να μειώνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις, να τις μετατρέψουμε σε θετικές».

Για τη φορολογία και τη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας: «Λένε ότι φορτώσαμε, χρεώσαμε τη χώρα 90 δισ. Από τα 90, τα 53 είναι τοκοχρεολύσια από τα δικά σας δάνεια, τα οποία πληρώνουμε πολύ καλύτερα από εσάς. Ενα στοιχείο που δίνεται δυνατότητα για διαπραγμάτευση είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτό το σημείο η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τον Ιανουάριο.

Ο κ. Φλαμπουράρης απάτησε ότι «χάριν κάποιων στελεχών σας που θα πάρουν τα λεφτά τους και θα φύγουν, άρχισε η διαρροή 31 δισ. ευρώ. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα δικής μας πολιτικής.


Μετά τις τράπεζες, έχουμε το πακέτο Γιουνκέρ. Θα γίνει απομείωση του χρέους. Είναι μέσα στη συφωνία. Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δίνουν ρευστότητα στην οικονομία, να επανεκκινηθεί η οικονομία.Χωρίς αυτή τη ρευστότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση στα προβλήματά μας».

Μπακογιάννη: Σύμπραξη των πολιτικών δυνάμεων για να αλλάξει η χώρα σελίδα

Από τη πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε, πως, «είναι απαραίτητη μια σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να αλλάξει η χώρα σελίδα».

Η ΝΔ είναι σε χειρότερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, έφτασε στο σημείο να επιβαρύνει την ελληνική οικονομία 90 δισ. ευρώ επιπλέον, έφτασε στο αμήν. Ο Τσίπρας πλέον είχε οδηγήσει τη χώρα στο σημείο που είτε θα πηγαίναμε σε άτακτη χρεοκοπία ή θα υπέγραφε το μνημόνιο. Έφερε το μνημόνιο και το ψηφίσαμε. Εμείς έπρεπε να παρουμε την απόφαση ή θα καεί το πελεκούδι ή θα σωθεί η χώρα. Επιλογή μας ήταν. Αν μπορούσα εγώ, θα το διαπραγματευόμουν καλύτερα, δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα, πρόσθεσε.

«Ψηφίσαμε το συγκεκριμένο μνημόνιο, που είναι εξαιρετική επώδυνο για εμάς, γιατί μέσα σε αυτό υπάρχουν και διατάξεις, που εμείς είχαμε γλιτώσει. Δεν υπήρχαν περιθώρια επιλογών. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εξασφαλίστηκε χάρη στην αντιπολίτευση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.  

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, δεν έχω την αλαζονεία να πιστεύω στην αυτοδυναμία, θέλουμε σταθερότητα, η χώρα δεν μπορεί να αλλάζει συνεχώς πρωθυπουργός. 

«Έχουμε αναλάβει την εφαρμογή του μνημονίου, την υποχρέωση του ελέγχου και να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές. Η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί κατά τη ΝΔ μια σύμπραξη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για να εφαρμοστεί η συμφωνία και να αλλάξει η χώρα σελίδα», επεσήμανε. 

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως «δεν θα μπορούν να περάσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που έφερε και θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές». 


«Η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, να έχει την ευθύνη του κορμού της κυβέρνησης, να τείνει χείρα συνεργασίας σε όλους, η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη. 

πηγη newpost.gr


Read more...

Το απόλυτο ντέρμπι σε 5 δημοσκοπήσεις...



Μάχη στήθος με στήθος δίνουν στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, καθώς με βάση τα ευρήματα πέντε δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων δεν ξεπερνά τη...
μία μονάδα.

Από τα ποσοστά που συγκεντρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όσο και τα άλλα κόμματα η εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου προμηνύεται θρίλερ.

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews η διαφορά των δυο κομμάτων κυμαίνεται σε 0,4%. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 25,9%, η ΝΔ 25,5%, ακολουθεί η ΧΑ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το Ποτάμι 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,2%, ενώ εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 14,1% του δείγματος.

Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ανέρχεται σε 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 26,7%, η ΝΔ 26,2%, η ΧΑ 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,1%, ΚΚΕ 5,9%, Ποτάμι 5%, Λαϊκή Ενότητα 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 10,2%.Alco για Πρώτο Θέμα

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το Πρώτο Θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 0,7 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,4%, η ΝΔ 24,7%, η ΧΑ 6,4%, το ΚΚΕ 6,2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,1%, το Ποτάμι 4%, η Ένωση Κεντρώων 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4% και οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός βουλή με 2,6%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10,4% του δείγματος.
Public Issue Αυγή της Κυριακής

Απόλυτο ντέρμπι δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την Αυγή της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου αποσπούν από 31%, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 8%, η ΧΑ 7%, το ΚΚΕ 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι ΑΝΕΛ 2%.
RASS για το Παρόν της Κυριακής

Στις 0,3 μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για το Παρόν της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 27,4%, η ΝΔ 27,1%, η ΧΑ 6,4%, το ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,8%, το Ποτάμι 3,8%, η Ένωση Κεντρώων 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι ΑΝΕΛ 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 13,1%.

Read more...

Δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου κόμματος, ο Θεοχαρόπουλος...


ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η προεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, εάν... πάει καλά και στην πράξη η συμπαράταξη.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Βήμα-βήμα. Μόλις έγινε ένα τεράστιο βήμα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς. Υπάρχει σύγκλιση των δυνάμεων, η συμπαράταξη, η κοινή παρουσία στις εκλογές, ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Έγινε το πρώτο βήμα το αποφασιστικό το δύσκολο… Την επόμενη μέρα των εκλογών λοιπόν, εφόσον είμαστε η τρίτη δύναμη και πάει καλά και στην πράξη η συμπαράταξη, βεβαίως στόχος μας δεν είναι να αποτελέσει αυτή η συμπαράταξη μια σημαία ευκαιρίας, αλλά να βρούμε τους τρόπους μετεξέλιξης της συνεργασίας μας».

Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οδήγησε τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια και τον ΣΥΡΙΖΑ για διόγκωση των υφισταμένων προβλημάτων, ενώ ως προς τη διατυπωθείσα θέση του κ. Κουβέλη αναφορικά με τη σύμπραξη ΔΗΜΑΡ- ΠΑΣΟΚ απάντησε πως τα κόμματα αποφασίζουν συλλογικά και οι ατομικές πορείες είναι σεβαστές αλλά ατομικές.

Read more...

Ο… μαξιμαλιστής Αντρέας...





Θέλει κυβέρνηση με πάνω από 200 βουλευτές (!) και ενιαία κεντροαριστερά που θα ξεπερνά το 15%.
 Ο λόγος για τον–όχι και τόσο … ολιγαρκή- Ανδρέα Λοβέρδο, που...
επιμένοντας πως «είμαστε μέρος της λύσης», τόνισε ότι «χρειάζεται μία ευρεία συγκυβέρνηση πάνω από 200 βουλευτές και τα δύο μεγάλα όμματα πρέπει να συμμετέχουν». Ο ίδιος μάλιστα προεξοφλεί ότι το κόμμα του θα αναλάβει την ευθύνη του, πιθανότατα την …κυβερνητική.

Την ίδια στιγμή, πλώρη για την ενιαία κεντροαριστερά βάζουν στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρώην υπουργό κάθε άλλο παρά να αποκλείει από αυτήν το Ποτάμι. Αντίθετα, «μετεκλογικά, ο δρόμος για την ενιαία κεντροαριστερά ανοίγει», λέει, υποστηρίζοντας πως αυτός αφορά και στο Ποτάμι, αλλά και πως «μπορούμε να προσδοκούμε εμείς σε ένα πάρα πολύ μεγάλο σχήμα που θα ξεπεράσει το 15%».


Ε, τον λες και …αισιόδοξο!


matrix24.gr

Read more...

Αυτό είναι το Σχέδιο Β...

...των Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Μελανσόν, Λαφοντέν και Φασίνα... Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα οι Μελανσόν, Φασίνα, Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης το αναμενόμενο Σχέδιο Β για την Ευρώπη. Το κείμενο-μανιφέστο τους ουσιαστικά προαναγγέλλει... την δημιουργία πολιτικής κίνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το κάλεσμα για διεθνή διάσκεψη στις αρχές Νοεμβρίου. Με το κείμενό τους οι υπογράφοντες αναφέρουν ως Σχέδιο Α τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης αλλά μεγάλο μέρος της ανακοίνωσης αφορά το Σχέδιο Β που θα πρέπει να είναι έτοιμο για να αντιμετωπιστεί η θηριωδία των «εσωτερικών και εξωχώριων ελίτ» το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει από εναλλακτικά νομίσματα, παράλληλα συστήματα συναλλαγών (και ανταλλακτικών) μέχρι και την έξοδο από το Ευρώ και την δημιουργία ενός νέου κοινού νομίσματος. Ακολουθεί η πλήρης διακήρυξη: Το κείμενο υπογράφουν οι: Ζαν Λουκ Μελανσόν, Ευρωβουλευτής, συνιδρυτής του Αριστερού Κόμματος στη Γαλλία Στέφανο Φασίνα, Βουλευτής του Ιταλικού Κοινοβουλίου, πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Όσκαρ Λαφοντέν: Ιδρυτής του Die Linke, πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Γιάνης Βαρουφάκης: Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρώην υπουργός οικονομικών Το Σχέδιο Β για την Ευρώπη: Στις 13 Ιουλίου η δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οδηγήθηκε στο να γονατίσει μπροστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η «συμφωνία» της 13ης Ιουλίου αποτελεί στην πραγματικότητα πραξικόπημα. Επετεύχθη βάζοντας την ΕΚΤ να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες και να τις απειλήσει ότι δεν θα ανοίξουν ξανά μέχρι η κυβέρνηση να δεχτεί τη νέα έκδοση του αποτυχημένου προγράμματος. Γιατί; Επειδή η επίσημη Ευρώπη δεν μπορούσε να ανεχτεί την ιδέα ότι οι πολίτες που υποφέρουν από το αποτυχημένο πρόγραμμα λιτότητας τόλμησαν να εκλέξουν μια κυβέρνηση που ήταν αποφασισμένη να πει «Όχι». Τώρα, με περισσότερη λιτότητα, περισσότερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μεγαλύτερο παραλογισμό από ποτέ στο τομέα της οικονομικής πολιτικής και φρέσκια μισανθρωπία στην κοινωνική πολιτική, το νέο Μνημόνιο Κατανόησης χρησιμεύει μόνο για να επιδεινωθεί στην Ελλάδα η Μεγάλη Ύφεση και να λεηλατηθεί ο ελληνικός πλούτος από τα παγιωμένα συμφέροντα εγχώρια και εξωχώρια. Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό το οικονομικό πραξικόπημα. Το ευρώ έχει μετατραπεί σε εργαλείο οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας της Ευρώπης από μια ευρωπαϊκή ολιγαρχία που κρύβεται πίσω από τη γερμανική κυβέρνηση και βλέπει με ευχαρίστηση την Μέρκελ να κάνει την «βρώμικη δουλειά» και τις άλλες κυβερνήσεις να είναι αδύνατο να αντισταθούν. Αυτή η Ευρώπη παράγει μόνο βία εντός και μεταξύ των εθνών: μαζική ανεργία, άγρια κοινωνική απόρριψη και προσβολές κατά της ευρωπαϊκής περιφέρειας που αποδίδονται στην γερμανική ηγεσία αλλά παπαγαλίζονται από όλες τις «ελίτ», της περιφέρειας συμπεριλαμβανομένης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστεί έτσι ο πράκτορας του ακροδεξιού ήθους και ένα όχημα για την ακύρωση του δημοκρατικού ελέγχου της παραγωγής και της διανομής σε όλη την Ευρώπη. Ο ισχυρισμός ότι το Ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετούν τους ευρωπαίους και τους προστατεύουν από την κρίση είναι ένα επικίνδυνο ψέμα. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι τα συμφέροντα της Ευρώπης μπορούν να προστατεύονται εντός ενός σιδερένιου κλουβιού διακυβέρνησης με τους «κανόνες» της ευρωζώνης στο πλαίσιο των σημερινών συνθηκών. Η μέθοδος του προέδρου Ολάντ και του πρωθυπουργού Ρέντσι που συμπεριφέρεται σαν «ιδανικός μαθητής» ή στην πραγματικότητα ως «ιδανικός φυλακισμένος» αποτελεί μια μορφή παράδοσης που δεν θα οδηγήσει ούτε καν στην επιείκεια. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, το είπε ξεκάθαρα: «δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή έναντι των ευρωπαϊκών συνηθκών». Αυτή η νεοφιλελεύθερη προσαρμογή της «περιορισμένης κυριαρχίας», δόγμα εφευρέθηκε από τον σοβιετικό ηγέτη Μπρέζνιεφ το 1968. Τότε οι σοβιετικοί συνέτριψαν την «Άνοιξη της Πράγας» με την χρήση των τανκς. Αυτό το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέτριψε την «Άνοιξη της Αθήνας» χρησιμοποιώντας τις τράπεζές της. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυτή την «Ευρώπη». Πρόκειται για τη βασική προϋπόθεση που απαιτείται για την αποκατάσταση της συνεργασίας μεταξύ των λαών και των χωρών μας σε μια νέα βάση. Πως θα μπορούσαμε να θεσπίσουμε πολιτικές αναδιανομής του πλούτου και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, ειδικότερα για τους νέους, να προχωρήσουμε την οικολογική μετάβαση και την αναδόμηση της δημοκρατίας στο πλαίσιο των περιορισμών αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Θα πρέπει να ξεφύγουμε από την ανοησία και την απανθρωπιά των σημερινών ευρωπαϊκών συνθηκών και να τις αναπλάσουμε προκειμένου να εξαφανιστεί ο ζουρλομανδίας του νεοφιλελευθερισμού, να καταργηθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο και να αντιταχτούμε στην TTIP (σ.μ. διατλαντική εμπορική συμφωνία). Ζούμε σε εξαιρετικές συνθήκες. Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα κράτη-μέλη πρέπει να έχουν περισσότερο χώρο [για άσκηση πολιτικής] που θα επιτρέψει στις δημοκρατίες τους να αναπνεύσουν και να παρουσιάσουν μια λογική πολιτική στο επίπεδο του κράτους, χωρίς το φόβο ενός σφιγκτήρα κάτω από το αυταρχικό Eurogroup που κυριαρχείται από τα συμφέροντα των ισχυρότερων, μεταξύ των οποίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, ή από μια ΕΚΤ που χρησιμοποιείται ως οδοστρωτήρας που απειλεί να ισοπεδώσει μια «μη συνεργαζόμενη χώρα», όπως συνέβη στις περιπτώσεις της Κύπρου και της Ελλάδας. Αυτό είναι το σχέδιο Α μας: Θα εργαστούμε ο καθένας στη χώρα του, και όλοι μαζί σε όλη την Ευρώπη για την πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους ευρωπαίους σε μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής απέναντι στην ευρωπαϊκή αυθαιρεσία των ευρωπαϊκών πρακτικών και των παράλογων «κανόνων» έως ότου επιτευχθεί η επαναδιαπραγμάτευσή τους. Το πρώτο μας καθήκον είναι να τερματιστεί η ασυδοσία του Eurogroup. Το δεύτερο να τελειώσει το πρόσχημα ότι η ΕΚΤ είναι «απολιτική» και «ανεξάρτητη» ενώ στην πραγματικότητα είναι άκρως πολιτική (πλέον σε τοξική μορφή), πλήρως εξαρτημένη από τους πτωχευμένους τραπεζίτες και τους πολιτικούς παράγοντες τους που είναι έτοιμοι να τελειώσουν την δημοκρατία με το πάτημα ενός κουμπιού. Η πλειοψηφία των κυβερνήσεων που εκπροσωπούν την ολιγαρχία της Ευρώπης και κρύβονται πίσω από το Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη έχουν επίσης ένα σχέδιο Α: Να μη ενδώσουν στο αίτημα των ευρωπαίων πολιτών για δημοκρατία και να χρησιμοποιήσουν την κτηνωδία προκειμένου να τερματίσουν την αντίστασή τους. Το είδαμε να συμβαίνει στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο. Γιατί θέλουν να πνίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας; Επειδή έχουν επίσης και ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα: να την βγάλουν από την Ευρωζώνη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο με την καταστροφή του τραπεζικού της συστήματος και να καταδικάσουν σε θάνατο την οικονομία της. Αντιμετωπίζοντας αυτόν τον εκβιασμό χρειαζόμαστε επίσης ένα δικό μας σχέδιο Β για να αποτρέψουμε το σχέδιο Β των πιο αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών δυνάμεων της Ευρώπης. Για να ενισχύσουμε τη θέση μας απέναντι στη βάναυση δέσμευση τους στις πολιτικές θυσίας της πλειοψηφίας για τα συμφέροντα μια μικρής μειοψηφίας. Αλλά και για να διεκδικήσει εκ νέου την απλή αρχή της Ευρώπης για τους ευρωπαίους. Τα νομίσματα είναι εργαλεία για την προώθηση της ευμάρειας και όχι όργανα βασανιστηρίων ή όπλα με τα οποία δολοφονείται η δημοκρατία. Αν δεν μπορεί να εκδημοκρατιστεί το Ευρώ, αν επιμένουν να το χρησιμοποιούν για να πνίξουν τους ανθρώπους θα ξεσηκωθούμε για να τους δούμε στα μάτια και να τους πούμε: όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα! Οι απειλές σας δεν μας φοβίζουν. Θα βρούμε έναν τρόπο να εξασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαίοι έχουν ένα νομισματικό σύστημα που λειτουργεί υπέρ τους και όχι εις βάρος τους. Το Σχέδιο Α μας για δημοκρατική Ευρώπη, υποστηριζόμενο με ένα Σχέδιο Β το οποίο δείχνει τη δύναμη που έχουμε και για ποιό λόγο δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας υποτάξουν είναι ένα σχέδιο χωρίς αποκλεισμούς, ελκυστικό για την πλειοψηφία των ευρωπαίων. Για να πετύχει απαιτείται ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας. Η συζήτηση θα ενισχύσει τα τεχνικά του στοιχεία. Πολλές ιδέες βρίσκονται ήδη στο τραπέζι: η εισαγωγή παράλληλων συστημάτων πληρωμών, παράλληλα νομίσματα, η ψηφιοποίηση των συναλλαγών σε ευρώ, συστήματα ανταλλαγής που βασίζονται στις κοινότητες, έξοδος από το ευρώ και μετατροπή του σε ένα νέο κοινό νόμισμα. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να προχωρήσει προς την απελευθέρωσή του όντας σε απομόνωση. Το όραμά μας είναι διεθνιστικό. Σε αναμονή για τις εξελίξεις σε Ισπανία, Ιρλανδία και -ενδεχομένων και πάλι- στην Ελλάδα, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση και στην Γαλλία το 2017 πρέπει να εργαστούμε από κοινού συγκεκριμένα για το Σχέδιο Β, λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας. Προτείνουμε συνεπώς τη σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης κορυφής γι αένα σχέδιο Β για την Ευρώπη, ανοιχτή στους πρόθυμους πολίτες, τις οργανώσεις και τους διανοούμενους. Αυτή η διάσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Νοεμβρίου του 2015. Θα ξεκινήσει η διαδικασία το Σάββατο στις 12 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της εφημερίδας Humanite στο Παρίσι. Ελάτε μαζί μας Επισκεφτείτε την ειδική σελίδα του εγχειρήματος στο Facebook με κλικ εδώ πηγη thepressproject.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, οχυρό μάχης ενάντια στα συμφέροντα...


Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση της Αριστεράς οχυρό μάχης ενάντια στα συμφέροντα (Video)
Ολοκληρη η ομιλία Τσίπρα, στην Καλαμάτα (ΒΙΝΤΕΟ)...
Μήνυμα νίκης και αγώνα μετέφερε ο Αλ. Τσίπρας και από την Καλαμάτα σε μια μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία. 
Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος των Πρασίνων,Ska Keller όπου αναφέρθηκε κυρίως στα...
περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η σκληρή λιτότητα, αλλά και το προσφυγικό και την ανάγκη να δείξουμε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μας. Ενώ παραβρέθηκε εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος «Πρωτοβουλία για τους Πράσινους της Καταλονίας», Ernest Urtasun.
«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ εξήγησε ότι για την Αριστερά «η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση».
Ειδική αναφορά επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας στα αποτελέσματα που φαίνεται να έχει ο αγώνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. «Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς. Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της.»
Και συνέχισε με τη διαβεβαίωση ότι «και  άλλα στόματα θα ανοίξουν αν συνεχίσει να πνέει ο καθαρός αέρας και δεν τον πνίξει η δυσωδία του παλιού πολιτικού συστήματος.  Να μην το επιτρέψουμε. Για να τελειώνουμε με τις λίστες των φοροφυγάδων.  Για να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι αυτά που χρωστούν στον ελληνικό λαό. Για να τελειώνουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τους μιντιαρχες που δεν σέβονται τίποτα, τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες».
Δριμύτατη κριτική άσκησε στις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εστιάζοντας στο διακύβευμα των εκλογών και τη μεγάλη βασική διαφορά.
Σε αυτές τις εκλογές αντιπαλεύουν «από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.»
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα και θα δώσει «την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».
«Γιατί εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα. Ένα αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει.
Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη.»
Συγκεκριμένα για τη Μεσσηνία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να επεκτείνει την ζώνη καλλιέργειας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ελαιολάδου σε όλα τα σημεία του νόμου, δεκαπλασιάζοντας τις επιλέξιμες εκτάσεις». «Έτσι, η εν δυνάμει ποσότητα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιολάδου, από 4.000 τόνους, περιμένουμε ότι θα φτάσει στους 40.000, αναδεικνύοντας μαζικά στην παγκόσμια αγορά τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού προϊόντος με σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς» είπε.
Συμπλήρωσε επίσης ότι μέσω του προγράμματος Παραγωγικής Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτήσουμε στρατηγικά τον εκσυγχρονισμό των τοπικών τυποποιητηρίων-ελαιοτριβείων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των χαρακτηριστικών και ποσοτήτων.
Ενώ για το άμεσο μέλλον δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες:
Την στήριξη των τοπικών προϊόντων (σύκα,  σταφίδα ,ελιά καλαμών) που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον ακόμα και στην παγκόσμια αγορά.
Την ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας  ιδιαίτερα των νέων ομάδων παραγωγών, με την τυποποίηση των ντόπιων προϊόντων στον τόπο παραγωγής  τους,  έτσι ώστε να μένει στην περιοχή η προστιθέμενη αξία των προϊόντων.
Την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα όπως είναι το Φράγμα των Φιλιατρών και τα αρδευτικά δίκτυα.
Ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων για τα τμήματα Τσακώνα -  Καλό Νερό και του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Αερολιμένα Καλαμάτας και του Λιμανιού σαν πύλες εισόδου- εξόδου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της Μεσσηνίας για να στηρίξουμε την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή.



Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Πολίτες της Καλαμάτας,
Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία μιας σύντομης αλλά σκληρής προεκλογικής περιόδου. Και κάθε λεπτό που περνάει η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει. Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δυναμώνει το μήνυμα που έστειλε χθες η Καβάλα, προχθές τα Γιάννενα, νωρίτερα η Θεσσαλονίκη.
Το μήνυμα που έρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ότι κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι κάθε μέρα που περνά ο λαός μας κάνει το δίλημμα της 20ης Σεπτέμβρη καθαρή επιλογή. Ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες  των δανειστών στον τόπο μας.Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας εμείς απαντάμε: 
Όχι μόνο αντέχουμε αλλά σηκωνόμαστε ακόμη πιο ψηλά. Κρατώντας με περηφάνια τη σημαία της αγώνα. Τη σημαία που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη.
Όλοι μαζί κάτω από αυτή τη σημαία δίνουμε ξανά τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν.
Ο ίδιος ο λαός μας δεν θα το επιτρέψει. Θα δώσει την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο καθεστώς της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας. Θα κρατήσει την Αριστερά όρθια και δυνατή για να κρατηθεί ο λαός όρθιος και δυνατός.Γιατί για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική.
Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε. Θα το υπερασπιστούμε και θα το κρατήσουμε. Και από εκεί θα αρχίσουμε την σκληρή δουλειά και θα οργανώσουμε τη μάχη για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μέρα τη μέρα.Μήνα το μήνα, θα παλέψουμε με τις παθογένειες, με τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, με τις πολιτικές φατρίες για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα μας με οδηγό το πρόγραμμα μας και τις αξίες μας και με όχημα το ΣΥΡΙΖΑ.
Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς. Όλο και πιο ξεκάθαρες. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη.
Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αρκετοί οι αντίπαλοι μας φίλες και φίλοι που θέλουν να ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές. Που θέλουν να θολώσουν τα πολιτικά διλήμματα. Που θέλουν να ξεχάσουμε το βίο και την Πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας. Που μας λένε αφού φέρατε συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές.Ότι τώρα γίναμε όλοι ίδιοι.
Ε λοιπόν όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι. Γιατί εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα. Ένα αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει. Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη. Και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές και στη Διεθνή της Ολιγαρχίας. 
Μετά από αυτή τη μάχη τίποτα στην Ευρώπη δεν θα είναι πια το ίδιο. Γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει. Ήδη πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την ελληνική τραγωδία.Καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία διχάστηκε βαθειά σε αυτή τη σύγκρουση.
Και ήταν πολλοί οι σύμμαχοι στον αγώνα μας να βάλουμε ένα τέλος στην νεοφιλελεύθερη λιτότητα. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι αναγνωρίζουν το δίκαιο αγώνα μας και στέκονται δίπλα στη προσπάθειά μας.Σήμερα μαζί μας είναι εδώ σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας η Σκα Κέλλερ, συνυποψήφια μου στις προηγούμενες ευρωεκλογές για την θέση του Προέδρου της Κομισιόν.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Τσίπρα, ΕΔΩ...

Read more...

Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Χωρίς κάλπικες ελπίδες...



Εντολή για κυβέρνηση τετραετίας ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε για δημοψηφίσματα, είτε για εκλογές.
Είπε ότι άλλες θα ήταν οι εξελίξεις αν είχε...
ολοκληρώσει τη θητεία της η Βουλή που εκλέχθηκε το 2012, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε πιο νωρίς τις εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ήθελε να ανακόψει την πορεία της χώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν «πρώτη φορά Αριστερά» και τους αναποφάσιστους να σκεφτούν το κόστος από τα capital controls, να σκεφτούν αν θέλουν σταθερότητα, δουλειά ή αβεβαιότητα και ας απαντήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. «Ούτε τάζω, είμαστε όμως στην τελευταία ευκαιρία και δεν μπορούν οι πολίτες να τζογάρουν» επισήμανε.

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου». Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ετοιμάζει εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.

«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και σχολίασε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 80η ΔΕΘ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια και σημείωσε: «Σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η Συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για "κούρεμα" του χρέους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

Read more...

Τα σενάρια περί «οικουμενικής» υποκρύπτουν άλλους στόχους...



«Για να δοθεί ελπίδα σε αυτό τον τόπο και προοπτική, πρέπει οι δυνάμεις του νέου να βγουν μπροστά» τόνισε η τέως κυβερνητική εκπρόσωπος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.
Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε...
μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104,9,  επιφυλακτική καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι χρήσιμες και να δείχνουν τάσεις αλλά οι τελευταίες -τόσο των εκλογών όσο κι εκείνες που αφορούσαν στο δημοψήφισμα- ήταν σε μεγάλη διάσταση από το τελικό αποτέλεσμα.
Όπως σημείωσε, η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να ανεβαίνει και η τελευταία εβδομάδα είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Στην προοπτική συνεργασίας απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκυβερνήσει και να συνεργαστεί. «Η συγκυβέρνησή μας με τους ΑΝΕΛ ήταν μια πραγματικά έντιμη συμφωνία η οποία τηρήθηκε» είπε.

«Όλα όσα όμως, ακούγονται περί "οικουμενικής", πραγματικά υποκρύπτουν άλλο στόχο. Εμείς ζητάμε την αυτοδυναμία γιατί χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση περισσότερο από ποτέ, για να εφαρμόσουμε το υπάρχον υπογεγραμμένο πρόγραμμα, αλλά κυρίως για να μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εφαρμόσουμε το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των μνημονίων», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

Σχολιάζοντας τη δημιουργία του κόμματος Λαϊκής Ενότητας ανέφερε: «Οι πρώην σύντροφοί μας επέλεξαν την αναχώρηση και να ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Επ' αυτού θα κριθούν, όχι μόνο από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από όλη την ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενη στα ζητήματα Υγείας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι παραμένουν οξυμμένα. «Η Υγεία απορυθμίστηκε στα χρόνια του μνημονίου με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία από υλικά μέχρι γιατρούς κι έχουν γίνει βήματα πίσω», ανέφερε, επισημαίνοντας: «Στον χρόνο που είχαμε ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας που είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από ποτέ». Ανέφερε επίσης, ότι έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη 4.500 θέσεων προσωπικού που απαιτείται.

Read more...