Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Κριτική στις επιλογές της ηγετικής ομάδας Κατά της παραίτησης Κουβέλη το κλίμα στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ


Κατά της παραίτησης Κουβέλη το κλίμα στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με κριτική στις επιλογές της ηγετικής ομάδας, καθώς και τα πολιτικά λάθη που οδήγησαν στα εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, συνεχίζεται, για δεύτερη ημέρα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Το θέμα της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη ενδέχεται να κλείσει σήμερα ακόμη και χωρίς ψηφοφορία, καθώς τα περισσότερα στελέχη ζητούν να μην επιμείνει στην παραίτησή του.

Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τον ίδιο τον κ. Κουβέλη εάν θα αρκεστεί σε αυτό, ή θα παραπέμψει το ζήτημα σε συνέδριο, το οποίο ούτως ή άλλως επιθυμούν πολλά στελέχη (για το φθινόπωρο ή άμεσα).

Σε «καυτό» θέμα της συνεδρίασης αναδεικνύεται η χάραξη της πολιτικής γραμμής του κόμματος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο διάλογο για την Κεντροαριστερά ή για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική προσέγγιση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα δεν αναμένεται να ξεκαθαριστεί σε αυτή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά θα παραπεμφθεί σε νέα συνεδρίαση που προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουνίου.

Τα πνεύματα άναψαν όταν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αντέδρασαν ακούγοντας τον Δημήτρη Χατζησωκράτη και τον Θόδωρο Μαργαρίτη να αναλαμβάνουν μεν τις ευθύνες τους αλλά να μην υποβάλουν παραίτηση, όπως έκαναν ο Παναγιώτης Παναγιώτου και ο Σάκης Παπαθανασίου -στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εξήγησε γιατί κατά την άποψή του δεν πρέπει να αποκλείεται εκ των προτέρων η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν φρονούμε ότι η ανάγκη σήμερα για τον τόπο είναι να στραφεί προοδευτικότερα, με ένα νέο μπλοκ εξουσίας, γιατί να αποκλείουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκ των προτέρων; ‘Μας τους ξέρουμε’. Και εγώ τους ξέρω. ‘Μα μας μισούν’. Και εμένα με μισούν. ‘Μα έχουν γίνει χειρότεροι από ό,τι ήταν όταν εμείς φύγαμε’. Πιθανόν. Αλλά ο ελληνικός λαός τους δίνει τη συγκατάθεσή του» είπε ο Χατζησωκράτης ξεσηκώνοντας την αντίδραση παριστάμενου στη συνεδρίαση.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης ζήτησε απ όλους να σταματήσουν τις εκατέρωθεν επικρίσεις και την επίρριψη ευθυνών και διαφώνησε με την διεξαγωγή συνεδρίου για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένο το κόμμα για την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μαργαρίτης άσκησε αυστηρή κριτική στους βουλευτές που κατέκριναν την ηγετική ομάδα για συγκεντρωτισμό και πρότεινε καθολικό συμβιβασμό για όλα τα θέματα στο εσωτερικό του κόμματος ενώ τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης Κεντροαριστεράς για προοδευτικές συμμαχίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης αρνήθηκε ότι κρυφός στόχος είναι πλέον να στραφεί η ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η συμβολή του κόμματος στις διεργασίες για την Κεντροαριστερά αλλά θα είναι δύσκολη μια προγραμματική συμφωνία.

Η βουλευτής Νίκη Φούντα αναφερόμενη στο δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στην έλλειψη καθαρής γραμμής. «Είπαμε ‘όχι’ στους ‘58’ και σε επόμενο χρόνο είπαμε ‘ναι’ σε Καστανίδη, Λοβέρδο, Μπεγλίτη και τελικά ‘ναι’ σε Παπανδρέου. Ρωτήθηκε ποτέ κανένας, πέραν της ηγετικής ομάδας, για αυτές τις αποφάσεις; Όχι» είπε.

Η κ. Φούντα Ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του γιατί δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση , μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις της ηγετικής ομάδας, αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες.

«Δεν ξέρουμε με ποιον να πρωτοσυζητήσουμε: Και με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και με Το Ποτάμι του Θεοδωράκη και με τον ΣΥΡΙΖΑ (…) Δηλαδή από το τίποτα στο όλα. Σου λέει ‘δεν μπορεί, κάτι θα κάτσει’. Με συγχωρείται συντρόφισσες και σύντροφοι, αλλά αυτό αποπνέει πολιτικό τυχοδιωκτισμό» είπε ο βουλευτής Γεράσιμος Γεωργάτος.

Η βουλευτής Μαρία Ρεπούση είπε ότι το πολιτικό δίλημμα είναι εφεξής σταθερότητα ή αλλαγή και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ταχθεί υπέρ της αλλαγής και όχι να συμβάλει στη διατήρηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κοινωνική βόμβα τα 84 δις στα κόκκινα δάνεια

Κοινωνική βόμβα τα 84 δις στα κόκκινα δάνεια
Εκτίναξη του αριθμού των κόκκινων δανείων προδίδουν τα στοιχεία, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να δείξουν συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2014, τα οποία παρουσιάζει το «Εθνος», πλέον τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν στα 84 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, εκείνα που εμφανίζουν καθυστερήσεις για πάνω από 90 ημέρες αντιστοιχούν στο 44,2% του ΑΕΠ. Αν σε αυτά προστεθούν τα προβληματικά δάνεια, δηλαδή αυτά που έχουν μικρότερες -αλλά συνεχείς- καθυστερήσεις από τις 90 ημέρες, τότε ανέρχονται σε πάνω από 110 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν σε άνω του 58% του ΑΕΠ και σε λίγο περισσότερο από το 50% του συνόλου των χορηγήσεων.
Η κατανομή του δανεισμού από τα πιστωτικά ιδρύματα στις τρεις κατηγορίες, όπως αυτές αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Απρίλιο μήνα του τρέχοντος έτους, έχει ως εξής:
• Στις επιχειρήσεις 101,3 δισ. ευρώ
• Στους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις 13,676 δισ. ευρώ
• Στους ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα 100,172 δισ. ευρώ
Στους ιδιώτες, τα 70,819 δισ. ευρώ αφορούν στεγαστικά δάνεια. Τα 27,936 δισ. ευρώ αφορούν καταναλωτικά δάνεια τα περισσότερα των οποίων δεν έχουν εξασφαλίσεις (δηλαδή προσημειωμένα ακίνητα), γεγονός το οποίο αλλάζει με τις αναδιαρθρώσεις δανείων αφού οι τράπεζες για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις τέτοιων δανείων ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις.
Και τέλος, οι λοιπές μορφές χρηματοδότησης ιδιωτών, αντιστοιχούν σε 1,416 δισ. ευρώ. Παρά τη μείωση του ρυθμού αύξησης των «κόκκινων» δανείων που παρατηρήθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα -σύμφωνα τουλάχιστον με τις λογιστικές καταστάσεις του δ' τριμήνου του 2013 και του α' τριμήνου του 2014-, τα δυσθεώρητα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δημιουργούν τεράστιο «πονοκέφαλο» τόσο στις τράπεζες όσο και στην κυβέρνηση.
egiakoumis.gr

Read more...

Σωρεία παραβιάσεων στον ΕΔΟΕΑΠ!...




Το πόρισμα των ελεγκτών της Ernst & Young η οποία ανέλαβε να διενεργήσει τον έλεγχο επί των διοικητικών πεπραγμένων του ΕΔΟΕΑΠ για την τελευταία 5ετία προκαλεί τριγμούς στο δημοσιογραφικό κλάδο και...
αποτέλεσμα κύρια πηγή έντασης τόσο στις συνεδριάσεις του ΔΣ του οργανισμού όσο και στην προγραμματισμένη συνέλευση της περασμένης εβδομάδας. Η έκθεση της εταιρείας αφορούσε στις διαδικασίες της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού. Σύμφωνα με τα ευρήματά της εντοπίστηκε σωρεία παραβιάσεων που έδειξε πως ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε με ευθύνη των μελών της διοίκησής τους χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Τα συμπεράσματα της έκθεσης κατηγοριοποιούνται στον έλεγχο της τυπικότητας αποφάσεων του ΔΣ, τον έλεγχο των λογιστικών εγγράφων, τις διαδικασίες των προμηθειών, στον έλεγχο του κλάδου υγείας και τις συμβάσεις με ιατρικά θεραπευτήρια καθώς και στη διαχείριση των αποθεματικών. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που υπήρξε θυελλώδης, ακούστηκε η εκτίμηση πως από το πόρισμα προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες και για αυτό τέθηκε θέμα να σταλεί στον εισαγγελέα. Παράλληλα αναμένεται δεύτερο πόρισμα ελέγχου για τον οργανισμό, από ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι πήραν εντολή από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να παραδώσουν πόρισμα για την οικονομική διαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ το τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές του 2013.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο από τις typologies, ΕΔΩ...

Read more...

Ολη η απόφαση για την υγραεριοκίνηση στα ΙΧ...



Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή των αυτοκινήτων από βενζινοκίνητα σε «αεριοκίνητα». Μετά τη χρήση υγραερίου, οι οδηγοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να...
επιλέξουν και την κίνηση με φυσικό αέριο το οποίο είναι το φθηνότερο καύσιμο που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην αγορά.



Με την απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο θα καταστεί δυνατή η χρήση πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για την κίνηση των αυτοκινήτων αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις ελέγχου. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον πολλαπλασιασμό των συνεργείων που θα αναλαμβάνουν την εγκατάσταση του “kit» φυσικού αερίου. Με την αύξηση της προσφοράς, αναμένεται ταχύτατη πτώση και της τιμής μετατροπής η οποία αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ακόμη και στις 3000-5000 ευρώ.

Όλη η απόφαση για την κίνηση των ΙΧ με φυσικό αέριο

Η υψηλή τιμή μετατροπής αποτελεί το ένα βασικό «μειονέκτημα» της μετατροπής του αυτοκινήτου ώστε να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Κι αυτό διότι η μετατροπή για τη χρήση υγραερίου κοστίζει πλέον περίπου 800-1000 ευρώ με αποτέλεσμα, προς το παρόν το υγραέριο να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερο ως καύσιμο από το φυσικό αέριο. Με τον πολλαπλασιασμό των συνεργείων, οι ισορροπίες αναμένεται να αλλάξουν. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ο μικρός αριθμός πρατηρίων. Ωστόσο και αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί καθώς η ΔΕΠΑ έχει προγραμματίσει επέκταση του δικτύου πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δεξαμενές με το νέο καύσιμο θα πρέπει να ελέγχονται ανά 48 μήνες μετά την πρώτη εγκατάσταση ενώ το όχημα θα πρέπει υποχρεωτικά να περνά από έλεγχο σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή σε ατύχημα. Η διάρκεια «ζωής» της δεξαμενής του καυσίμου ορίζεται στα 20 χρόνια. Επίσης, όπως αναφέρεται, το αυτοκίνητο που θα αλλάξει καύσιμο, θα περνάει υποχρεωτικά από έλεγχο:

«Μετά την εγκατάσταση σε όχημα συστήματος κίνησης με φυσικό αέριο, δηλαδή των συσκευών και των εξαρτημάτων που του προσδίδουν την ικανότητα να χρησιμοποιεί για την κίνησή του και φυσικό αέριο, η διασκευή εγκρίνεται από Δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ».

Read more...

Δεν κατεβαίνουν οι τιμές σε γάλα και ψωμί...



Αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές σε ψωμί και γάλα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το γάλα η τιμή του παραμένει στα επίπεδα πριν την ψήφιση του...
νομοσχεδίου που κατάργησε τον προσδιορισμό φρέσκο από το γάλα και αύξανε τη διάρκεια ζωής του από πέντε σε επτά ημέρες.

Την ίδια στιγμή, στα χαρτιά παραμένει και το ζύγισμα του ψωμιού σε φούρνους, πρατήρια και σούπερ μάρκετ.

Το γάλα παραμένει το ίδιο ακριβό

Μπορεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος να αυξήθηκε από τις πέντε στις επτά ημέρες ωστόσο η τιμή του παραμένει στα ίδια επίπεδα παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργούσε τον προσδιορισμό του ως φρέσκου.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, μια εταιρία προχώρησε και σε αύξηση της τιμής, ενώ άλλη δεν προχώρησε στη διάθεση του λεγόμενου γάλατος ημέρας. Οι βιομηχανίες επικαλούνται αποθέματα σε υλικά συσκευασίας καθώς σήμερα έληξε και ο χρόνος της μεταβατικής περιόδου και ζητούν επιμήκυνσή της μέχρι το Σεπτέμβριο.

Πάντως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θαν. Σκορδάς, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ισχυρίστηκε πως υπάρχει αποκλιμάκωση τιμών στα γαλακτοκομικά προϊόντα μιλώντας όμως για το γάλα υψηλής παστερίωσης.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης η σταθερή τιμή του γάλακτος οφείλεται στο γεγονός ότι η τιμή του αυξήθηκε διεθνώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τις στρεβλώσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη τα όποια αποτελέσματα από την κατάργηση του προσδιορισμού "φρέσκο” θα γίνουν αισθητά το φθινόπωρο αλλά δεν αναμένεται να είναι εντυπωσιακά.

Δεν μπήκε ζυγαριά για το ψωμί

Στο μεταξύ, στα χαρτιά παραμένει και το ζύγισμα του ψωμιού σε φούρνους, πρατήρια και σούπερ μάρκετ. Έτσι ενώ βάσει της νομοθεσίας οι αρτοποιοί είναι υποχρεωμένοι να ζυγίζουν το ψωμί πριν το πουλήσουν αλλά και να αναγράφουν την τιμή του ψωμιού ανά κιλό αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται.

Τις τελευταίες μέρες κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης που έχουν κάνει σαφάρι ελέγχων στην αγορά έχουν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων αλλά προς το παρόν έχουν περιοριστεί σε συστάσεις.

Read more...

Η κυβέρνηση αναζητεί πρόθυμους εκτελεστές ...



...των μνημονίων για τον ανασχηματισμό ...
Οι αναμενόμενες αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση μετά την εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, όπως δεν την αλλάζει ούτε η "καρατόμηση" Θεοχάρη, ο οποίος πλήρωσε για την εφαρμογή της άδικης φορολογικής πολιτικής που συναποφάσισαν Σαμαράς - Βενιζέλος.


Η κυβέρνηση έχει αναλάβει...
δεσμεύσεις για τα προαπαιτούμενα των δύο δόσεων, όπως οι νέες μειώσεις στις συντάξεις και η πώληση του "φιλέτου" της ΔΕΗ, ενώ έρχονται νέα μέτρα σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ.

Το σύστημα Σαμαρά προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες ότι κάνει -δήθεν- φιλολαϊκή στροφή, αλλάζοντας ορισμένους υπουργούς, ενώ στην πραγματικότητα θα εφαρμόζουν την ίδια σκληρή πολιτική.

Σαμαράς και Βενιζέλος έκλεισαν την Ολομέλεια της Βουλής και επιχειρούν να κρατηθούν στη διακυβέρνηση με έναν κάλπη-κο ανασχηματισμό, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τους διαφωνούντες ως "πέμπτη φάλαγγα".

Στόχος τους είναι να διατηρηθούν στην κυβέρνηση με κάθε τρόπο μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, που θα γίνει είτε τον Οκτώβριο για να προλάβουν τις εξελίξεις αποδιάρθρωσης στην Κεντροαριστερά είτε στις αρχές του 2015 με αφορμή την προεδρική εκλογή. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έγινε η αρχή της ανατροπής με στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας.
πηγη avgi.gr

Read more...

Δικαστική σφαλιάρα στις εισπρακτικές εταιρείες...






Επιδικάστηκε αποζημίωση υπέρ οφειλέτη...
Φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στο κυνήγι των οφειλετών βάζει το Εφετείο της Αθήνας που επιδίκασε αποζημίωση και καταδίκασε εταιρεία γιατί...
διέρρευσε απόρρητα προσωπικά στοιχεία δανειολήπτη.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποτελεί ασπίδα προστασίας για χιλιάδες πολίτες που καταδιώκονται από τις εισπρακτικές εταιρείες και ουσιαστικά τις φέρνει προ των ευθυνών τους. Οπως γράφει το Εθνος για πρώτη φορά αναγνωρίζεται με δικαστική απόφαση ότι η έλλειψη ενημέρωσης του πολίτη και η συνακόλουθη συνεχής όχληση του δανειολήπτη στο σπίτι και στην εργασία του, αλλά και η αναζήτηση συγγενών του συνιστούν προσβολή προσωπικότητας που θεμελιώνει δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση.

 

Read more...

Guardian: Τραγούδια των SS και αντισημιτισμός, η Χρύση Αυγή είναι Ναζιστικό κόμμα

Στον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρύσης Αυγής, αναφέρεται η εφημερίδα Guardian, κάνοντας λόγο για μια "κακή εβδομάδα" για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Τατσόπουλου
Η Χρυσή Αυγή δήλωσε ανοιχτά τη ναζιστική της ιδεολογία την περασμένη εβδομάδα αναφέρει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian στην Αθήνα, στο άρθρο με τίτλο "Τραγούδια των Ες Ες και αντισημιτισμός: Η εβδομάδα που η ΧΑ δήλωσε ανοιχτά ότι είναι Ναζιστικό κόμμα".
"Μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρατάσσονται σε στρατιωτικό σχηματισμό, στην πλατεία Συντάγματος, και τραγουδούν με θέρμη μια εκδοχή του τραγουδιού των Ναζί, Horst Wessel", αναφέρει το δημοσίευμα.
Την περασμένη Τετάρτη, η Ελλάδα ένοιωσε ένα τράνταγμα- μεταδίδει η Helena Smith- όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από πέντε μήνες.
"Ήταν μια κακή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Αθήνα. Γύρω από αυτή τη σπουδαία ελληνική πόλη, παραμονεύουν οι πολιτικές του μίσους. Την Παρασκευή πήρα μια γεύση στο μικρό ιταλικό στιλ καφέ που συχνάζω στην πλατεία Συντάγματος" σημειώνει η Smith, επικαλούμενοι δυο μεσήλικες που πίνοντας τον Espresso τους χαρακτήριζαν τους Χρυσαυγίτες "πατριώτες, υπερήφανους Έλληνες εθνικιστές, που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα αποβράσματα, τους ξένους που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους και κλέβουν τις δουλειές μας, που έχουν καταλάβει τους δρόμους μας".
"Έξω, μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρατάσσονται σε στρατιωτικό σχηματισμό, στην πλατεία Συντάγματος, και τραγουδούν με θέρμη μια εκδοχή του τραγουδιού των Ναζί Horst Wessel - αν και με ελληνικούς στίχους. Όλα αυτά ήταν πολύ μακριά από τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να αποστασιοποιηθούν από την τραμπουκική και ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε" προσθέτει.
"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι περαστικό, δεν θα εξαφανιστεί μετά το τέλος της κρίσης, νοιώθει άτρωτη, δεν φοβάται τίποτα και αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν είναι σαν τα άλλα ακραία κόμματα της Ευρώπης. Είναι μια πραγματικά νεοναζιστική δύναμη που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την δημοκρατία για να καταστρέψει την δημοκρατία".
H ανταποκρίτρια αναφέρει ότι η καταστολή της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε μετά το φόνο ενός αντιφασίστα ράπερ από ένα μέλος του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, αλλά να αντιστραφεί η διαφαινόμενα ασταμάτητη ανοδική πορεία του κόμματος.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής και γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, που την περασμένη εβδομάδα έγινε στόχος της οργής των φασιστών στο κοινοβούλιο, πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος, παρά η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής.
"Ήταν ένα τεράστιο, ιστορικό λάθος εκ μέρους του κοινοβουλίου μας να μην απονομιμοποιήσει την Χρυσή Αυγή", είπε ο Τατσόπουλος, στον Guardian.
"Είναι η δημοκρατία στη γενέτειρά της υπό απειλή; Η Χρυσή Αυγή είναι σε ετοιμότητα... Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, αλλά αν αυτή η εθελοντική τύφλωση συνεχιστεί, αν η κρίση συνεχιστεί, θα είναι μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία στο εγγύς μέλλον" προειδοποιεί ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Πηγή: theguardian
http://news247.gr/

Read more...

Καράμπελας: "Οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να φροντίσουν την Ελλάδα...



... και όχι τον Βενιζέλο…".
Tι είπε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...
"O κ. Βενιζέλος θα πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον της χώρας και όχι μόνο το δικό του. Ο κ. Λοβέρδος διακατέχεται από μια πολιτική παλινδρόμηση", δήλωσε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας σχολιάζοντας τον...
επικείμενο ανασχηματισμό.

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σκεφτεί ποιους θα βάλει σε υπουργικές θέσεις, θα βάλει πρόσωπα που θα φροντίσουν την Ελλάδα ή θα φροντίσουν τον κ. Βενιζέλο στα επόμενα σχέδιά του", δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως αν αλλάξουν τα πρόσωπα χωρίς να αλλάξει η πολιτική "θα είναι φιλί ζωής για την Κυβέρνηση, αλλά το ζητούμενο είναι να αλλάξει πολιτική προς όφελος των πολιτών". "Οι εκλογές είχαν μήνυμα που έστειλαν οι ευρωπαίοι πολίτες προς αυτούς που διαφεντεύουν δηλαδή τους δανειστές και την Γερμανική κυβέρνηση και το μήνυμα είναι πως δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη με περαιτέρω λιτότητα, θα πεθάνουμε από τη λιτότητα", δήλωσε ο   Καράμπελας.

Read more...

Καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου...


...σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο...
Η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, οι τρεις περιοχές στις οποίες απελευθερώνεται πιλοτικά από...
το τέλος Ιουνίου του 2014 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Όλα δείχνουν πως από τον Μάρτιο του 2015, όταν θα αξιολογηθεί το μέτρο, η κυριακάτικη λειτουργία θα επιτραπεί σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, στην Ερμού, αλλά και στη Ραφήνα, όπου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νομού.

Στην Κεντρική Μακεδονία, τα καταστήματα θα επιτραπεί να ανοίγουν στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της Τσιμισκή, καθώς και στη Χαλκιδική.
Στο Νότιο Αιγαίο, τα καταστήματα θα ανοίγουν στη Ρόδο, στην Κω και στην Ερμούπολη της Σύρου.

Με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση συμφώνησε και έχει ήδη αναθέσει στον ΟΟΣΑ νέα μελέτη, ώστε να εντοπιστούν αντικίνητρα και να υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση σε κλάδους, όπως το χονδρικό εμπόριο, η βιομηχανική παραγωγή, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες.

Η μελέτη θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2014 και η κυβέρνηση δεσμεύεται να υιοθετήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2014 συγκεκριμένα μέτρα, για να προωθήσει τον ανταγωνισμό και την «ευελιξία» των τιμών στους συγκεκριμένους κλάδους με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ.

Read more...

Στην Ελλάδα όλα γίνονται με εντολή Σαμαρά...




... εκτός από τους φόρους που τους έβαζε ο Θεοχάρης...
Εντάξει, παραγράφονται λίγο τα υποβρύχια, αλλά είναι λόγος αυτός να μην κλείσει η Βουλή;

Κοστίζει κι ένα κάρο λεφτά.

Αν ήταν σοβαρό το θέμα, δεν θα την κρατούσε ο Βενιζέλος ανοιχτή, μέχρι να διαλυθεί κάθε ...
αμφιβολία;

Την κλείσανε, λέει, για να κάνουν ανασχηματισμό.

Γιατί θέλει σκαλωσιές και νάιλον και τέτοια, και άμα μπαινοβγαίνει κόσμος μπορεί να του έρθει κανένας υπουργός στο κεφάλι.

Άσε τη λάσπη.

Κατά μια άλλη εκδοχή, την έκλεισε η αγορανομία, επειδή βρήκε μέσα μια δικογραφία εις βάρος του Μιχελάκη.

Είχαμε και στο εξοχικό. Πρέπει να βγαίνουν από τα φρεάτια μάλλον.

Και τα μισά να είναι αλήθεια από αυτά που είπανε οι φασίστες, η Χρυσή Αυγή, μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ., πρέπει να είναι δεύτερο κόμμα.

Στις ευρωεκλογές τουλάχιστον, στις εθνικές θα ψηφίσουν Παπάγο.

Να δούμε τι ανασχηματισμό θα κάνει ο Σαμαράς, με τους μισούς βουλευτές να αποκαλούν τον Μιχαλολιάκο φύρερ.

Και να του φέρνουνε ντενεκέδες με λάδι στη γιορτή του.

Τουλάχιστον έχουμε προχωρήσει από το στάδιο της Βαϊμάρης, κάτι είναι και αυτό.

Από όλες τις αναλύσεις για την άνοδο των φασιστών, περισσότερο μας αρέσει αυτή που λέει ότι φταίει η Αριστερά, επειδή αποκαλεί τον Φαήλο ακροδεξιό.

Ενώ αν τον αποκαλούσε χλεχλέ, όλοι οι δυσαρεστημένοι δεξιοί θα ψηφίζανε Ποτάμι τώρα.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Πύρρος Δήμας και μας προστατεύει από τους Χρυσαυγίτες.

Στην Ευρωβουλή γι' αυτήν τη δουλειά έχουμε τον Ζαγοράκη.

Γενναίο άνοιγμα Λυκούδη στο Ποτάμι και την Ελιά, προκειμένου να σωθεί ο τόπος από την ακυβερνησία.

Έλεος πια με τις Ελιές και τα Ποτάμια. Βαν Γκογκ γίναμε.

Τώρα οι διαφωνούντες της ΔΗΜ.ΑΡ. ψάχνουν τίτλο που να ταιριάζει στο τοπίο. Μπορεί να το πούνε Χαράδρα.

Ή Στουρνάρι, για να δίνει και το ιδεολογικό τους στίγμα.

Θα πείτε βέβαια τι είδους διάλογο θα κάνουνε αφού το Ποτάμι δεν έχει θέσεις. Αλλά γιατί, μήπως έχει ο Λυκούδης;

Αν αλλάξεις τα πριν, τα αύριο και τα όλοι μαζί, και βάλεις η ανανεωτική μας κουλτούρα και το κοινό μας σπίτι, τα ίδια λένε πάνω - κάτω.

Μόνο ο Βενιζέλος έχει θέσεις, γιατί αυτό του δίνει τη δυνατότητα να τις εκφωνεί δημοσίως.

Έχουμε μια αγωνία μήπως δεν τα βρούνε για τις παραλίες, αλλά στην Κεντροαριστερά δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Στείρος αρνητισμός να μην υπάρχει, κι όλα τα άλλα βρίσκονται.

Παραιτήθηκε ο Βασιλεύς της Ισπανίας, προκειμένου να αφιερωθεί στο αγαπημένο του Σαφάρι.

Ο πρίγκηψ Φίλιππος εκπαιδεύεται στο πρωτόκολλο, σχεδιάζει πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και σκέφτεται να στείλει τρεις καραβέλες Δυτικά για να διαπιστώσει αν η γη είναι όντως στρογγυλή.

Επίσης δίνει το παρών κάθε 1η και 15 στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του για ξεπλύματα που τον είχαν πιάσει.

Είναι το ελληνικό DNA.

Οι "Κακοήθειες" της "Αυγής της Κυριακής"

avgi.gr

Read more...

Ορίστηκαν τα μέλη H επιτροπή που θα επιλέξει τον διάδοχο του Χάρη Θεοχάρη


H επιτροπή που θα επιλέξει τον διάδοχο του Χάρη Θεοχάρη
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ορίστηκε η πενταμελής επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Χάρης Θεοχάρης.

Στην επιτροπή προεδρεύει ο υπουργός Οικονομικών (στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται όνομα...) και συμμετέχουν δύο καθηγητές πανεπιστημίου, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Τέντες, καθώς και ο Γενικός Επιθεωρητής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά, τα μέλη της επιτροπής είναι οι:

  • Τέντες Ιωάννης, Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τ. Εισαγγελέας ΑΠ
  • Σφακιανάκης Μιχαήλ, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • Κονδύλης Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • Lepetit Pierre, Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ευτυχώς γι' αυτόν που γύρισε πίσω...


 "Ευτυχώς γι' αυτόν που με άκουσε και γύρισε πίσω. Διαφορετικά δεν ήξερα τι θα γινόταν" έλεγε ο Πύρρος Δήμας για τον βουλευτή Νίκο Μίχο.
Οπως ...
γράφει ο "ΒΗΜΑτοδότης":

«Ο χρυσαυγίτης σηκώθηκε από τα έδρανα της Βουλής και με άγριες διαθέσεις κατευθυνόταν προς τον Πέτρο Τατσόπουλο. Και αν δε σταματούσε; "Δεν υπήρχε περίπτωση, θα τον σταματούσα", λέει ο ολυμπιονίκης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αποκάλυψε πως την επομένη δέχτηκε απειλές και ύβρεις από τα χρυσαυγίτικα sites»...

Read more...