Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ενός λεπτού σιγή Ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ενός λεπτού σιγή, το ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε την μνήμη των Ποντίων Ελλήνων που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας που τους επεφύλαξε το κεμαλικό καθεστώς. Στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας, πάνδημη υπήρξε η αποδοχή του αιτήματος του ποντιακού κινήματος, για διεθνοποίηση του αγώνα του, προκειμένου να αναγνωριστεί η γενοκτονία από το τουρκικό κράτος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δημοκρατική ανάγκη» Μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κατάθεση του σχεδίου νόμου κατά του ρατσισμού


Ο υπουργός με τον Γιάννη Μανιάτη και τον Χρήστο Πρωτόπαππα
Ο υπουργός με τον Γιάννη Μανιάτη και τον Χρήστο Πρωτόπαππα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καλώντας τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να δώσουν από κοινού τη μάχη κατά της βίας και του ρατσισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η πρώην υφυπουργός, Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαππας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται στη λογική του νομοσχεδίου, που είχε συνταχθεί επί ΠΑΣΟΚ και για  αυτό πρέπει να κατατεθεί αμέσως στη Βουλή.

«Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το στηρίξουν. Και ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής.

» Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας. Όπως και είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Προεδρείο της Βουλής -και με αλλαγή του Κανονισμού όπου αυτό απαιτείται- για έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από όπου και αν προέρχεται» κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Ρουπακιώτης: Θα κάνω αυτό που πρέπει

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ρουπακιώτης, αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για την επικοινωνία που είχε με το υπουργείο, δήλωσε ότι αναπτύχθηκε «ένας πλούσιος διάλογος σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνία, την πολιτική μας ζωή και τη δημοκρατική μας τάξη».
Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε: «Η πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό τηρώντας τη διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Ζητώ και παρακαλώ από τα άλλα κόμματα, φορείς και επιστήμονες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νομοσχέδιο αυτό».
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη Βουλή, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η θεσμική επιλογή ανήκει σε άλλους».
ΔΗΜΑΡ: Δημοκρατική ανάγκη

Την ανάγκη να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, στην οποία σχολιάζει την προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ως «επιτακτική δημοκρατική ανάγκη».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, κάθε μέρα «γινόμαστε μάρτυρες της μισαλλοδοξίας και των ακροτήτων της Χρυσής Αυγής».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, «τα τελευταία 'επεισόδια' περιλαμβάνουν την οπλοφορία βουλευτών ακόμα και εντός της Βουλής, την προσπάθεια μετατροπής του κοινοβουλίου σε αρένα, τις ρατσιστικές συμπεριφορές, τις παράνομες δραστηριότητες, τις βιαιοπραγίες κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών», ενώ προσθέτει ότι «τις περισσότερος φορές θλιβεροί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική φαρσοκωμωδία

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, με ανακοίνωσή του, τη ΝΔ ότι «κάνει ό,τι μπορεί για να μένει ανοιχτή η πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία, γι' αυτό άλλωστε επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη φασιστική βία».
Η ανακοίνωση αναφέρεται στη στάση του κυβερνώντος κόμματος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι κατατέθηκε για να αποσυρθεί και μετά να ξανακατατεθεί, για να παραπεμφθεί εν συνεχεία στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και μετά ίσως κάπου, κάπως, κάποτε, να το ξαναδούμε...
Η κυβερνητική φαρσοκωμωδία με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναδεικνύει το πλήρες χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική λειτουργία, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τονίζει ότι «η συνεχιζόμενη άρνηση του πρωθυπουργού, να δώσει πράσινο φως στο νομοθέτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με αναφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ ότι «μέσα σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον... ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή. Υποθέτουμε ότι σε επόμενη ανακοίνωση θα μάς κατηγορήσει ότι φέραμε και το Μνημόνιο...».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Νέα στοιχεία για την «πορεία εμβάσματος» στη δίκη του Άκη



nea-stoixeia-gia-tin-poreia-emvasmatos-sti-diki-toy-aki 
Το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου, θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.
Κατά τη σημερινή διαδικασία ωστόσο ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για «καταιγιστικά συμπεράσματα» που θα θέσουν «το κατηγορητήριο στον αέρα», προαναγγέλλοντας την κατάθεση στο δικαστήριο πορίσματος λογιστών, τεχνικών πραγματογνωμόνων για τα εμβάσματα και την πορεία τους. 

Σύμφωνα με τον συνήγορο, τα συμπεράσματα στα οποία που καταλήγει το πόρισμα, αμφισβητούν τις παραδοχές του κατηγορητηρίου. Ο έτερος υπερασπιστής του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, επανέφερε το θέμα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα στοιχεία για την πορεία εμβασματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται κατά την κατηγορία να συνδέονται με την υπόθεση «μαύρων» χρημάτων που δόθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων. 

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με την, για τρίτη ημέρα, κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού. 

Κατα την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ που απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης, σε έντονο ύφος, τού επεσήμανε ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε ώστε να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Nobilis.

Ο πρόεδρος έκανε λόγο σε «κενά και σκιές» που παραμένουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους, ο κ. Μαϊτός τόνισε πως δεν διεξήχθη πλήρης τακτικός έλεγχος αφού η υπηρεσία του έψαχνε για συγκεκριμένα πράγματα.

Σε ερώτηση του δικηγόρου του Αστέριου Οικονομίδη, εάν υπήρξε ποτέ επικοινωνία με τη Βίκυ Σταμάτη, το στέλεχος Του ΣΔΟΕ απάντησε: «Από όσο γνωρίζω μόνο μέσω ενός φαξ» για να παρέμβει η Βίκυ Σταμάτη, λέγοντας: «Είναι ψέμα. Ποτέ, ποτέ δεν είχα επικοινωνία με κανέναν. Δεν ξέρω κανένα τους».

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ είχε έναν έντονο διάλογο και με τον δικηγόρο της κυρίας Σταμάτη Αλέξη Κούγια όταν ρωτήθηκε εάν προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ πως η Βίκυ Σταμάτη συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση. όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

«Δεν προέκυψε καν από την έρευνά μας η σύσταση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Τι θέλετε να σας απαντήσω», είπε ο μάρτυρας για να υποστηρίξει ο κ. Κούγιας: «Απαιτώ άμεση απάντηση, εάν γνωρίζετε ή όχι αυτό που σας ρωτάω. Θέλω να διακρίνω τη θέση της κυρίας Σταμάτη από τους άλλους κατηγορούμενους».
http://newpost.gr

Read more...

TO INKA ZHTA TA ''ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ'' ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ Δ.Σ...


Τη διενέργεια ελέγχου «πόθεν έσχες» για όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζικών ιδρυμάτων, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου, ζητάει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, το ΙΝΚΑ...
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ζητάει από την Ελληνική Κρατική Αρχή και όχι από την ΤτΕ σφικτό οικονομικό έλεγχο σε όλες τις επιχορηγούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες καθώς είναι «επιχορηγούμενες ή υποστηριζόμενες με κυβερνητικά μέτρα και Υπουργικές Αποφάσεις και νόμους».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/to-inka-zhta-ta.html

Read more...

ΕΠΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΝ Δ/ΤΗ ΩΡΛ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ!!!



ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
ΕΚΤΑΚΤΟ
Ο Διευθυντής  ΩΡΛ  του ΝΙΜΤΣ  Κωνσταντόπουλος Δημήτρης –όπως αποκαλύπτει το Fimotro-  συνελήφθη από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ να παραλαμβάνει 2.000 ευρώ από 44χρονο δημόσιο υπάλληλο ο οποίος... 
και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο Διευθυντής της κλινικής που για 30 χρόνια υπηρετεί στο νοσοκομείο είναι υπό κράτηση. Ο 60χρονος ανέφερε στον ασθενή πως με το ποσό αυτό θα είχε … εξοφληθεί και ο αναισθησιολόγος!
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6774.html

Read more...

Αθανασίου και Μπρης οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς



Ποιοι είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς που αντικατέστησαν του Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθέτησε στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παν. Αθανασίου και Γαληνό Μπρη.
Υπενθυμίζεται πως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν παραδώσει όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους, ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα.
Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν από τις 2 Μαΐου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται και ταυτίζονται πλήρως με αυτές του εισαγγελέα Διαφθοράς, θέση που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με νόμο και ανέλαβε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.
Επιπλέον, οι εισαγγελείς, με έγγραφό τους, απάντησαν στο ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παράταση ή μη της θητείας τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν ως οικονομικοί εισαγγελείς.
Ανάμεσα στις δικογραφίες που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών είναι και αυτές που αφορούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της ''λίστας Λαγκάρντ'', τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (όδευε προς περάτωση σύντομα), τα CDS και άλλες.
Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει παραιτήσεις από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν. Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους.
Ποιοι είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς
Ο κ. Αθανασίου γεννήθηκε το 1955 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 11 Ιανουαρίου 1985. Ως εισαγγελέας έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, τα ''μαύρα'' ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, η προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την InteramericanInternational επί ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά που αφορούσε εξαπάτηση ομογενών από τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία μέσω επενδυτικών συμβολαίων, την υπόθεση Ζαχόπουλου με το γνωστό DVD και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.
Ο κ. Μπρης γεννήθηκε το 1953 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 25 Μαΐου 1989. Ο επίμαχος εισαγγελικός λειτουργός τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης ''πόθεν έσχες'' του έτους 2010 (χρήση 2009).
Επίσης, ο κ. Μπρης ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για το ''σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδηση ελέγχου ντόπινγκ'' λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πανελλήνιες 2013: Οι απαντήσεις στα απαιτητικά Μαθηματικά, την Φυσική, την Ιστορία και την Βιολογία



Από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών τα ερωτήματα στα Μαθηματικά. Βατά τα ζητήματα στη Βιολογία. Ποιος ο βαθμός δυσκολίας στην Ιστορία και την Φυσική. Οι απαντήσεις από το φροντιστήριο "ΣΤΟΧΟΣ" και "ΘΕΣΜΟΣ"
Σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους απευθύνονταν τα θέματα των Μαθηματικών, σύμφωνα με εκτιμήσεις καθηγητών, οι οποίοι ανέφεραν ότι ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς απαιτούσαν συνδυασμό γνώσεων πολλών κεφαλαίων.
Ορισμένοι μαθηματικοί δήλωσαν ότι αρχικά είχε διατυπωθεί κάποια ανησυχία για τη διατύπωση του ερωτήματος Γ3, ωστόσο, διευκρίνισαν πως δεν υπάρχει επιστημονικό λάθος.
Εκτιμάται ότι η δυσκολία των θεμάτων θα επηρεάσει τις βάσεις των τμημάτων που συνδέονται με τα Μαθηματικά.
Στη Φυσική οι καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις και πως τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.
Μέτριας δυσκολίας κρίνονται από τους εκπαιδευτικούς τα θέματα της Ιστορίας και εύκολα τα θέματα της Βιολογίας.
Τα θέματα και τις απαντήσεις παρέχουν στο NEWS 247 τα φροντιστήρια "ΣΤΟΧΟΣ" και "ΘΕΣΜΟΣ".
Σημειώνεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν την Τρίτη, 21 Μαΐου.
Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30 και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στα σχολεία τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Read more...

ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ...


Με τα μαθήματα της Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορίας, όλα Γενικής Παιδείας, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια της ΟΕΦΕ, πολλά ...
και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις ήταν τα φετινά μαθηματικά.
Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν πολύ δύσκολα και απαιτητικά και φαίνεται οτι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. 
Σε ο,τι αφορά στη Βιολογία τα θέματα χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενα και χωρίς προβλήματα. Για πρώτη φορά, όπως είπε ο βιολόγος Μιχάλης Χαλκιόπουλος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να λύσουν θέμα που δεν είχε μπει ξανά στις Πανελλαδικές, ωστόσο τα θέματα χαρακτηρίζονται ως βατά. Οι μέτριοι μαθητές μπορούν να γράψουν άνετα για έναν καλό βαθμό ενώ οι πολύ καλά διαβασμένοι μαθητές, μπορούν να πάρουν ακόμα και άριστα. 
Σε ό,τι αφορά στη φυσική τα θέματα όπως είπε ο φυσικός Σπύρος Δαμιανός σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται σχετικά εύκολα και κατανοητά. Ωστόσο, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι ένα ερώτημα είναι «ιδιαίτερα δυσνόητο».
Οι μαθητές εξετάστηκαν σήμερα και στην Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας. Τα θέματα της ιστορίας ήταν για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές
Οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν την Τετάρτη με μαθήματα κατευθύνσεων και συγκεκριμένα τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).
Πηγή : protothema.gr

Read more...

Με πιστόλι στο Κοινοβούλιο βουλευτής της ΧΑ...



Επιχείρησε να εισέλθει επιδεικτικά, αλλά τον σταμάτησε αστυνομικός...
Χρυσαυγίτης βουλευτής παραλίγο να εισέλθει στο Κοινοβούλιο με το πιστόλι του, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η σημερινή «Ελευθεροτυπία», αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικό ο οποίος τον εμπόδισε.

 Το...
όπλο ήταν ακουμπισμένο στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ ο χρυσαυγίτης κατευθυνόταν με το αμάξι του προς το υπόγειο γκαράζ της Βουλής. Ο αστυνομικός που ελέγχει τους εισερχόμενους στο χώρο στάθμευσης του μεγάρου, τον αντιλήφθηκε και του είπε να το κρύψει. Ο βουλευτής ακολούθησε την οδηγία, ωστόσο δεν παρέλειψε να ξεστομίσει: "Προτιμώ να φάω πρώτος εγώ κάποιον, παρά να με φάει αυτός".

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο. Πριν λίγο καιρό, τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, έχουν ενημερώσει ότι οι βουλευτές της ΧΑ οπλοφορούν μέσα στο Κοινοβούλιο. Εξάλλου, το επεισόδιο της Παρασκευής, με τα ναζιστικά παραγγέλματα των χρυσαυγιτών μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, εκτός από την παραβίαση του κανονισμού του Κοινοβουλίου, προβλημάτισε και ανησύχησε την πλειοψηφία του σώματος.

Και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή εξέφρασε την Κυριακή, σε συνέντευξή της, επιτέθηκε εναντίον των συγκεκριμένων βουλευτών για την οπλοφορία κι εξέφρασε την ανησυχία της για την πιθανότητα να τραβήξουν όπλο μέσα στη Βουλή.

Μόνο η ασφάλεια της Βουλής μπορεί να οπλοφορεί, και συγκεκριμένα η συνοδεία των πολιτικών αρχηγών, κι όχι οι ένστολοι αστυνομικοί. Οι βουλευτές που οπλοφορούν, αφήνουν το πιστόλι τους σε ασφαλή χώρο, στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Περισσότερα για το θέμα δημοσιεύονται στη σημερινή Ελευθεροτυπία.

Read more...

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φορολογική σας δήλωση ...


tokarfi.gr
Πλήρη καταγραφή όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2012 απαιτεί το νέο έντυπο της φορολογικής δήλωσης Ε1, το οποίο αποτελεί προάγγελο του νέου περιουσιολογίου.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) αναμένεται να..
. ανοίξει εντός της τρέχουσας εβδομάδος την ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή έως και τις 30 Ιουνίου των δηλώσεων από περίπου 6 εκατ. φορολογούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους νέους κωδικούς, όπως για τη δήλωση τόκων, μερισμάτων, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ. αλλά και στα ποσά των δαπανών που μειώνουν απευθείας τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος.

Επισημαίνεται ότι τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012 θα φορολογηθούν όπως ακριβώς και τα εισοδήματα του 2011, που δηλώθηκαν πέρυσι, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ισχύει το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Βέβαια για τους νέους ηλικίας έως και 30 ετών, για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, το αφορολόγητο ποσό ορίζεται στις 9.000 ευρώ, εφόσον το δηλωθέν εισόδημα, πραγματικό ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις περυσινές δηλώσεις αφορά στην αναγραφή όλων των εισοδημάτων, ακόμη και αυτών που φορολογήθηκαν αυτοτελώς κατά τη διάρκεια του 2012 (τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, REPOS, μερίσματα εταιρειών κ.λπ.) ή απαλλάσσονται από τη φορολογία εισοδήματος (ΕΚΑΣ, επιδόματα τρίτεκνων και πολυτέκνων, αναπηρικές συντάξεις, κέρδη από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, μετοχές κ.λπ.). Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι η υποχρεωτική αναγραφή των εν λόγω ποσών στη φορολογική δήλωση θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσουν αυξημένο φόρο δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, αφού εάν τα συνολικά τους εισοδήματα υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ θα υπόκεινται και γι’ αυτά τα ποσά στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%.

Οι δηλώσεις θα υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά απ’ όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δουν τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και παρακρατήθηκαν πέρυσι προεκτυπωμένα στα έντυπα
των δηλώσεών τους.
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι φόρο θα κληθούν να πληρώσουν φέτος και εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι ακόμη και εάν το ετήσιο πραγματικό εισόδημα που απέκτησαν το 2012 ήταν χαμηλότερο του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι από φέτος εφαρμόζονται τα ελάχιστα ποσά «τεκμηρίων διαβίωσης» των 3.000 ευρώ για τους άγαμους και των 5.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Δαπάνες και αφορολόγητο

Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα για την αγορά και λήψη υπηρεσιών, εφόσον προσκομιστούν τα νόμιμα στοιχεία όπως ορίζονται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο. Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις λόγω των συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχουν (π.χ. αποδείξεις των ΕΛΤΑ, εταιρειών courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο κ.λπ.), όπως και οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων, εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης αυτών μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.

Επίσης, περιλαμβάνεται και η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου. Οταν στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του συμβολαιογράφου αναγράφεται στο συμβόλαιο, τότε για την απόδειξη της πραγματοποίησης αυτής της δαπάνης επισυνάπτονται από το φορολογούμενο φωτοτυπίες των σελίδων του συμβολαίου από τις οποίες προκύπτει η δαπάνη.
Επισημαίνεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες γενικά, για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και όσες δαπάνες με βάση άλλες φορολογικές διατάξεις λαμβάνονται υπόψη για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα δεν λαμβάνονται υπόψη:
α) Οι δαπάνες για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λπ. οχημάτων, για ανέγερση ακινήτου, για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων κ.λπ.
β) Οι δαπάνες για ασφάλιση ζωής ή θανάτου, οι εισφορές που καταβάλλονται στα ταμεία ασφάλισης του φορολογούμενου, οι τόκοι στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης κ.λπ.
γ) Οι δαπάνες για ενοίκιο κύριας κατοικίας, για παράδοση κατ’ οίκον μαθημάτων ή για φροντιστήρια, για τόκους στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας κ.λπ.
δ) Οι δαπάνες για ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, για δικαστικές δαπάνες και για αμοιβή δικηγόρων για δίκες μισθωτικών διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και διαχειριστών ιδιοκτησίας κατ’ ορόφους οι οποίες εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα των ακινήτων.
Επίσης, δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (π.χ. «Κίνο», «Στοίχημα» κ.λπ.) και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο.
Από το ποσό των ανωτέρω δαπανών, εξαιρούνται τα ποσά των δαπανών που συλλέχθηκαν μέσω της «Κάρτας Αποδείξεων». Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομιστούν ορίζεται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογούμενου.

Οι αντικειμενικές δαπάνες που λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της συνολικής ετήσιας δαπάνης του φορολογούμενου είναι:
Ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρούμενες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες.
Δαπάνες επιβατικών αυτοκινήτων Ι.Χ.
Δαπάνη ιδιωτικών σχολείων.
Δαπάνη οικιακών βοηθών (πέραν του ενός), οδηγών αυτοκινήτου, δασκάλων κ.λπ.
Δαπάνες σκαφών αναψυχής.
Δαπάνες αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμόπτερων.
Δαπάνες δεξαμενών κολύμβησης.
Επίσης, στις παραπάνω αντικειμενικές δαπάνες, προστίθεται και ένα ποσό ως ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης που ορίζεται στο ποσό των 3.000 προκειμένου για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και στο ποσό των 5.000 προκειμένου για συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - gkouros@naftemporiki.gr
Αυξημένο τέλος επιτηδεύματος

Επιβαρύνσεις θα υπάρξουν για όσους πέρυσι άσκησαν ατομική εμπορική επιχείρηση, ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρο επάγγελμα, αφού θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος αυξημένο από τα 500 στα 650 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους απέκτησαν το 2012 εισοδήματα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα και έχουν έγγραφη σύμβαση με μέχρι τρεις εργοδότες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από έναν εργοδότη, το τέλος επιτηδεύματος παραμένει στα 500 ευρώ.

Κωδικός ΔΕΗ και βασικές αλλαγές

Στο νέο έντυπο Ε1 και συγκεκριμένα στον πίνακα 5 πρέπει να αναγραφεί, φέτος, και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλες τις κατοικίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για διευρυμένες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό όλων όσοι δεν πληρώνουν το «χαράτσι», αλλά και για την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου επί των ακινήτων από το 2014.

Οι βασικότερες αλλαγές - προσθήκες στο νέο Ε1:
** στον πίνακα 2, πληροφοριακά στοιχεία, προστέθηκαν:
το σημείο 11: Είστε επιτηδευματίες, που φορολογείται με τις διατάξεις του άρθρου 45 ΚΦΕ;
το σημείο 12: Ασκείτε εμπορική επιχείρηση και γεννηθήκατε μέχρι 31/12/1950;
το σημείο 19: Ανήκετε στην κατηγορία των βαριά κινητικά αναπήρων με ποσοστό 80%;
** στον πίνακα 4Ε, που αφορά εισοδήματα από ακίνητα, προστέθηκε το σημείο 7: Ακαθάριστο εισόδημα κατοικιών επιφάνειας μέχρι 300 τ.μ. καθεμιά (περι. 1α, 2α, 3α), αστικών μισθώσεων αποθηκών και χώρων στάθμευσης ανεξαρτήτως επιφάνειας (περ. 1γ, 1δ, 2α)
** στον πίνακα 5 με τα στοιχεία προσδιορισμού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, θα πρέπει να αναγραφεί ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλες τις κατοικίες
** στον πίνακα 8 με τους προκαταβληθέντες - παρακρατηθέντες φόρους προστέθηκε το σημείο 12: Ποσό που παρακρατήθηκε για ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011
** στον πίνακα 9 και στα στοιχεία προσώπων που συνοικούν με τους φορολογουμένους και τους βαρύνουν θα πρέπει να αναγραφεί και ο ΑΜΚΑ των παιδιών....

Read more...

Στη Βουλή οι επιχορηγήσεις προς το Ίδρυμα Ωνάση ...




Σπάει η σιωπή και αρχίζουν να αποκαλύπτονται στοιχεία.

Μετά από χρόνια ύποπτης σιωπής, αρχίζουν σιγά – σιγά ν’ ανοίγουν στόματα. Αφορμή; Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, για τις μέρες και τα έργα του Ιδρύματος Ωνάση. Σύμφωνα με ...
πληροφορίες του parapolitika.gr, τις επόμενες ημέρες, ομάδα βουλευτών προτίθεται να καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Ναυτιλίας, με την οποία θα ζητά να ενημερωθεί για το ύψος των χορηγιών που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια από το κράτος προς το Ίδρυμα Ωνάση. Καλό, θα ήταν οι βουλευτές να υποβάλλουν ερώτηση και προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για τα ποσά που έχει λάβει το Ίδρυμα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Ο μάρτυς καθιστός και οι κατηγορούμενοι στο πήγαινε-έλα...




crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο μάρτυς καθιστός, οι κατηγορούμενοι πήγαινε-έλα, κι οι δικηγόροι τους ανασκουμπωμένοι για να αντιμετωπίσουν τον μάρτυρα.

Οι ώρες της ...
εξέτασης του διευθυντή του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού είναι πολλές και το δικαστήριο πια σήμερα του πρόσφερε κάθισμα για να απαντήσει τις ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων που είναι ατελείωτες.

Γιατί ο κ. Μαϊτός έχει υποβάλει το πόρισμα του ΣΔΟΕ και έχει ελέγξει φορολογικά τους περισσότερους.

Η Βίκυ Σταμάτη πετάχτηκε σήμερα από το εδώλιο για να πει ότι «ούτε κατ' όψιν δεν γνωρίζει» τον συγκατηγορούμενό της Αστέριο Οικονομίδη αλλά και τον εξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, μια φορά μόνο τον έχει δει.

Αλλά ο κ. Μαϊτός είπε ότι από ο 1997 είχε καταθέσεις στους λογαριασμούς της ο Ζήγρας περί τα 4,5 εκατ. δραχμές.

Η Βίκυ δεν απήντησε...

Πολλές οι ερωτήσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για τα φορολογικά της Αρετής Τσοχατζοπούλου, όπου ακούστηκε ότι το 2005 πούλησε ακίνητο στην Καλλιθέα περί τα 2 εκατ. ευρώ, οπότε μπορούσε άνετα να δικαιολογήσει τις όποιες άλλες αγορές ακινήτων.

Πολλές ερωτήσεις στον διευθυντή του ΣΔΟΕ έγιναν για τις εταιρείες Torcaso και Nobilis, όπου ο μάρτυς αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι βρήκε στόματα κλειστά και ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης είπε:

-Μα αυτή την εντολή πήρατε. Να διερευνήσετε τα πάντα σε βάθος και να μην φτάσουμε εδώ να έχουμε σύγχυση και σκιές.

-Μα δεν υπήρχε άνεση χρόνου, είπε ο μάρτυρας, εξάλλου πολλά στοιχεία τα πήραμε από την Τράπεζα της Ελλάδος ή την Εισαγγελία και για κάποιους η έρευνα συνεχίζεται, όπως για παράδειγμα για τον κ. Σμπώκο.

Read more...

25η μέρα απεργίας στην ΜΕΒΓΑΛ ...




Στην Κίνα με τον Σαμαρά η εργοδοσία που χρωστάει δεδουλευμένα ...
Στην πύλη του εργοστασίου της Αθήνας συνεχίζουν οι εργάτες της «ΜΕΒΓΑΛ» απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που...
τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, δίχως καμιά μείωση μισθών.

Οι απεργοί συμπληρώνουν σήμερα 25 μέρες απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.



Τη Δευτέρα το πρωί, οι απεργοί απέκλεισαν το παράνομο κέντρο διανομής που έχει στήσει η εργοδοσία στον Άγιο Στέφανο, για να φεύγουν τα φορτηγά με προϊόντα, ενώ, όπως κατήγγειλαν, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Στο πλευρό της εργοδοσίας τάχθηκε η αστυνομία, η οποία επιχείρησε να αποτρέψει την κινητοποίηση, ωστόσο κάθε προσπάθεια αστυνομίας-εργοδοσίας έπεσε στο κενό κάτω από την αποφασιστικότητα των απεργών.



Σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 17 Μάη οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, κλιμακώνοντας τον αγώνα καθώς δεν υπήρχε καμιά απάντηση απ’ την πλευρά της εργοδοσίας στα αιτήματα των απεργών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βιομήχανος της «ΜΕΒΓΑΛ», Πέτρος Παπαδάκης, παρότι αρκετές φορές έχει σημειωθεί σαν παραβάτης της νομοθεσίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, εν τούτοις συμπεριλαμβάνεται στην κουστωδία των βιομηχάνων που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στην Κίνα για την «υγιή ανάπτυξη» που θέλουν να μας πείσουν ότι έρχεται…



Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της «ΜΕΒΓΑΛ» το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα για την άμεση στήριξη των οικογενειών των απεργών που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.



Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του εργατόκοσμου, απλών ανθρώπων και Συνδικάτων, που κάθε μέρα περνάνε μπροστά από την πύλη του εργοστασίου αφήνοντας λίγα χρήματα ή τρόφιμα, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.



Την Κυριακή τους απεργούς επισκέφθηκαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Σπουδαστών ΕΜΠ και τους παρέδωσαν οικονομική βοήθεια. Επίσης, στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Επιπλέον οικονομική ενίσχυση απέστειλε και το Σωματείο Εργαζομένων σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.



Το πρωί της Παρασκευής πήγαν αντιπροσωπείες από την Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και από τα σωματεία Καθαριστριών, Ιδιωτικής Υγείας, Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών υπαλλήλων, Ελαιουργοσαπουνοποιών και ΠΕΣ-ΝΑΤ, αντιπροσωπεία από την «Εργοστασιακή Επιτροπή» του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και αντιπροσωπεία από το σωματείο εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου που πρόσφερε και μεγάλη ποσότητα τροφίμων.



Την Πέμπτη, εκεί, βρέθηκε το Σωματείο Εργαζομένων της «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ». Την Τετάρτη, ένας συνταξιούχος παρέδωσε ό,τι λίγα μπορούσε απ’ τη σύνταξή του, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Μέχρι σήμερα, δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και λαϊκοί φορείς έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους.



Πηγή: ergasiakodeltio

Read more...