Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Οκτώ συλλήψεις στη Νέα Ιωνία Αττικής Έκαναν «ντελίβερι» λαθραίων τσιγάρων και καπνού


Έκαναν «ντελίβερι» λαθραίων τσιγάρων και καπνού
Φωτογραφία αρχείου.   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Νέα Ιωνία
Υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού, διακινούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα και πακέτα καπνού στην περιοχή της Νέας Ιωνίας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας σε Νέα Ιωνία και Αργυρούπολη, οκτώ μέλη της, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για επτά Πακιστανούς΄, ηλικίας 15-49 ετών, κι έναν 46χρονο Έλληνα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Η δράση τους ήρθε στο φως όταν, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού στη Νέα Ιωνία, εντοπίστηκε στην περιοχή ισόγεια κατοικία, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό τοίχου που καλύπτονταν με χαλί πλήθος πακέτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Όπως προέκυψε, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος, είχαν τον ρόλο του προμηθευτή και του εισπράκτορα των κερδών, τρία μέλη είχαν αναλάβει τη φύλαξη του σπιτιού, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού, κινούμενοι με μοτοσικλέτες στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνες σε σπίτια τους σε Νέα Ιωνία και Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.404 πακέτα τσιγάρων, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς κι ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί φορολογίας καπνού και περί αλλοδαπών, καθώς και για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στην κατοχή του Sky News στοιχεία 22.000 μελών του ISIS...


IS files

Μια ανακοίνωση, η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει στο φως πολλά μυστικά του ISIS έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο αποκάλυψε ότι...
έχει στην κατοχή του USB με τα ονόματα 22.000 μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τα στοιχεία παραδόθηκαν στο δίκτυο από πρώην μέλος της οργάνωσης, το οποίο τα έκλεψε από τον επικεφαλής της εσωτερικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους.
Οι ηλεκτρονικές καταγραφές περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ή και αριθμούς τηλεφώνων των μελών που προέρχονται από τις αιτήσεις ένταξης ανθρώπων από 55 χώρες που έχουν καταταγεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Ορισμένα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τζιχαντιστές που μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπισθεί στη Δυτική Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις χώρες του Μάγρεμπ και τη Μέση Ανατολή.

Το Sky News έχει ενημερώσει τις αρχές για τα ντοκουμέντα που περιείλθαν στην κατοχή του, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Βρετανίας δεν ήταν διαθέσιμα για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Το έγγραφο που δίνεται στα υποψήφια μέλη περιλάμβάνει 23 ερωτήσεις : ομάδα αίματος, γένος, επίπεδο κατανόησης της σαρία...

Ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, πρώην επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε μέσω του Twitter ότι τα στοιχεία "αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πηγή πληροφοριών για τους αναλυτές".

Τα στοιχεία δόθηκαν στο Sky News από έναν πρώην μαχητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με το όνομα Αμπού Χάμεντ.

Αφού έκλεψε τα στοιχεία, τα μεταβίβασε σε δημοσιογράφο στην Τουρκία εξηγώντας ότι εγκατέλειψε τις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από "την κατάρρευση των ισλαμικών αξιών στις οποίες πιστεύει στους κόλπους της οργάνωσης".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τζιχαντισιτκή οργάνωση έχει εγκαταλείψει το στρατηγείο της στη Ράκα και το έχει μεταφέρει στην έρημο.

newpost.gr

Read more...

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι...



Στους δρόμους βγήκαν για ακόμη μία φορά οι συνταξιούχοι, ζητώντας να μη γίνει καμία νέα μείωση στις συντάξεις τους, αλλά και την...
επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης. 
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κοτζιά και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.



Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστή η οδός Σταδίου. 

Read more...

"Θα δεχθούμε πίσω χιλιάδες πρόσφυγες...


Τούρκος υπουργός: Θα δεχθούμε πίσω χιλιάδες πρόσφυγες αλλά όχι εκατομμύρια
...αλλά όχι εκατομμύρια"...

Στη δήλωση ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά προχώρησε σήμερα ο...
υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μποζκίρ: 
Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

Read more...

Τσίπρας: Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης...




Γκουρία: Θετικά τα νούμερα, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό...

Βέβαιος ότι παρά τις δυσκολίες «θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή» και ότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύεται από...
μια σειρά από γεγονότα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους και όλα αυτά θα έχουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Βασική πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι η επίτευξη ενός διττού στόχου: ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη, με ταυτόχρονη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενώ επισήμανε ότι ο ΟΟΣΑ συμμερίζεται την άποψη ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάκαμψη, φέτος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ παρέδωσε επισήμως στον πρωθυπουργό την οικονομική έρευνα για την Ελλάδα του 2016.
Ο κ. Γκουρία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, είπε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσκολίες και απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε: «Έλληνες μπορείτε να συνεχίζετε να στηρίζεστε στον ΟΟΣΑ».

Ο γγ του Οργανισμού ανέφερε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η Ελλάδα έχει περάσει από μια φάση επίπονης ύφεσης με αύξηση της ανεργίας, μεγάλη πτώση του εισοδήματος και με αύξηση των επιπέδων της φτώχειας και της ανισότητας, επισημαίνοντας ότι η προσφυγική κρίση έχει επιφέρει σοβαρές οικονομικές συνέπειες στη χώρα, η οποία χρειάζεται σημαντική οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση. 

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται, ο κ. Γκουρία είπε ότι εξαιτίας αυτών η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει θετική ανάπτυξη του χρόνου. 
Είπε επίσης ότι η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα δώσει τη δυνατότητα για συζητήσεις με τους εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους. 

Χρειαζόμαστε ένα χαμηλότερο μονοπάτι για τις ροές εξυπηρέτησης του χρέους, είπε ο κ. Γκουρία και πρόσθεσε ότι τα νούμερα είναι θετικά αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. 

Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ είπε εξάλλου ότι πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική επικοινωνίας ώστε να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων προειδοποιώντας όμως ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από παγιωμένα συμφέροντα που θα νιώσουν ότι θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις. 

Η Κυβέρνηση όμως πρέπει να επιμείνει, είπε ο κ. Γκουρία γιατί οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την κοινωνική πρόνοια θα δημιουργήσουν καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον.

Read more...

Στο 24% υποχώρησε η ανεργία...


Στο 24% υποχώρησε η ανεργία τον Δεκέμβριο

Στο 24% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο από 25,9% τον ∆εκέµβριο 2014 και έναντι του...
αναθεωρηµένου προς τα κάτω επιπέδου 24,4% τον Νοέµβριο 2015.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.149.716 άτοµα και µειώθηκαν κατά 86.854 άτοµα σε σχέση µε τον ∆εκέµβριο 2014 (µείωση 7%) και κατά 19.365 άτοµα σε σχέση µε τον Νοέµβριο 2015 (µείωση 1,7%).

Το σύνολο των απασχολουµένων εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.649.367 άτοµα. Οι απασχολούµενοι αυξήθηκαν κατά 113.825 άτοµα σε σχέση µε τον ∆εκέµβριο 2014 (αύξηση 3,2%) και κατά 18.727 άτοµα σε σχέση µε τον Νοέµβριο 2015 (αύξηση 0,5%).

Οι οικονοµικά µη ενεργοί (τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.267.161 άτοµα και µειώθηκαν κατά 71.281 άτοµα σε σχέση µε τον ∆εκέµβριο 2014 (µείωση 2,1%) και κατά 3.461 άτομα σε σχέση µε τον Νοέµβριο 2015 (µείωση 0,1%).

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (28,3% τον Δεκέμβριο 2015 από 29,6% τον Δεκέμβριο 2014) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (20,5% από 23%).

Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό απαντάται στις ομάδες 15- 24 ετών (48,9% τον Δεκέμβριο 2015 από 51,2% τον Δεκέμβριο 2014) και 25- 34 ετών (30,1% από 33,8%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (20,4% από 22,8%), 45- 54 ετών (19,7% από 20,7%), 55- 64 ετών (18,1% από 16,7%) και 65- 74 ετών (9,7% από 12,2%).

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (28,7% τον Δεκέμβριο 2015 από 26,2% τον Δεκέμβριο 2014), η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (28,3% από 26,5%) και η Κρήτη (24,8% από 24,1%). Ακολουθούν η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,9% από 26%), η Μακεδονία- Θράκη (23,8% από 26,8%), η Αττική (23,3% από 27%) και το Αιγαίο (15,3% από 16,3%).

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν...


Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν

Οι περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό, οι οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδικότερα, αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Συριακό και το Προσφυγικό. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας, και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς επίσης και οι οικονομικές και ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας.

Read more...