Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σπανουδάκης: "Δεν έχουμε δημοκρατία. Αδιανόητο να κυβερνάει το 4%"



Τι αναφέρει ο Σταμάτης Σπανουδάκης για τις πολιτικές εξελίξεις, τη νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις "κατηγορίες" που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος στο παρελθόν για τις πολιτικές του θέσεις
"Δέν θεωρώ ότι πιά έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σέ ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % καί θα διώριζε καί υπουργούς", γράφει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Σπανουδάκηςστην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Ο γνωστός συνθέτης με ανάρτηση που φέρει τον τίτλο "Άλλα δυο λόγια", τοποθετείται σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί στο παρελθόν και κατακεραυνώνει τη διαπλοκή σε Βουλή και Media. Μεταξύ άλλων, εκφράζει την απογοήτευση του για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
"Έχουν τό σύνδρομο, τής πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Καί τόν βρήκαν επιτέλους, στό πρόσωπο του Βενιζέλου, τής Γεννηματά καί των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως απο τούς Έλληνες, πολιτικών" γράφει ενδεικτικά.
Στο κείμενο του αναφέρει ότι θα έπρεπε να δίνεται βήμα και στη Χρυσή Αυγή, καθώς το αντίθετο συνιστά αντιδημοκρατική διαδικασία. Φράση, που σχολιάστηκε στα social media.
Αναλυτικά όπως ακριβώς έγραψε στην προσωπική του σελίδα:
"Άλλα δυό λόγια...
Μέ όσο πιό απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σέ όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού καί πιά η σημερινή στάση-θέση μου.
Αρχίζω με τά αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός καί τα τοιαύτα. Στήν πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στήν Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν καί είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Καί βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.
Στόν τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιό εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, γιά όσα με τα μάτια μου είδα καί έπαθα, από ανθρώπους πού τήν ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.
Αλλά μάλλον βαρυέμαι, γιατί έχω έργο να κάνω καί γιατί τίς πληγές μου καί τίς κακίες, τίς ακουμπάω με αγάπη πάντα, στα χέρια του Θεού.
Εκείνος και ξέρει καί μπορεί, Εγώ πάλι, όχι.
Δέν γράφω μουσική, μόνο για να με ακούτε. Γράφω κυρίως, για τό μετά. Για τά παιδιά σας, όταν είναι η ώρα τους, για τα εγγόνια σας κλπ
Γιά τότε, πού το πραγματικά αληθινό, θα λάμψει και τό ψεύτικο, θα πάει στήν φυσική του θέση. Τήν οριστική λήθη.
Όταν οι σημερινοί συνθέτες, τραγουδιστές και οι δημοσιογράφοι υπερασπιστές τους, δεν θα υπάρχουν πιά, να ελέγχουν ασφυκτικά, τά καλλιτεχνικά πράγματα.
Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τόν Σεφέρη, τόν Ελύτη, την Λαμπέτη, τόν Χόρν καί βέβαια τον Χατζιδάκη και τόν Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την στάση τους.
Δέν θεωρώ ότι πιά έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σέ ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % καί θα διώριζε καί υπουργούς. Καί σε ποιά δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δέν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να τού δίνεται βήμα, να απαντήσει. Συμφωνείς η όχι μαζί του.
Ποιά δημοκρατία τό διδάσκει αυτό; Απαντήστε μου συνταγματολόγοι καί λοιποί προοδευτικοί ιστορικοί.
Δέν θεωρώ επίσης, ότι έχουμε πια κόμματα. Κομμάτια διεφθαρμένων Ελλήνων, ναί. Απίστευτους αριβίστες, σκληρούς καί αυστηρούς (μέ τούς άλλους πάντα, ποτέ με τον εαυτό τους) πολιτικούς, ναί. Διαπλοκή άρρωστη πού υγειώς όμως, ελέγχει και μεγαλουργεί ακόμα και επί όλων των κυβερνήσεων, ναί. Γερμανούς καί άλλους ξένους πού μάς διατάζουν, μάς υποτιμούν καί μας καταστρέφουν, ναι. Ποιός όμως τούς δίνει, τό κλειδί της πόλης; Οι πολιτικοί μας, καί μάλιστα, εν ονόματι μας. Είναι αλήθεια βέβαια ότι πιά, η πλειονότητα τών Ελλήνων, ειναι πάσχουσα.
Δεν είναι η φτώχεια, το μόνο, κακό πού μάς βρήκε. Άλλωστε ούτε φτωχοί, ούτε αμόρφωτοι, ήσαν καί είναι όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πλουσιότατοι και μορφωμένοι, όλοι τους.
Τό ότι είμαι κομμένος, αποκλεισμένος και τα τοιαύτα είναι ψέμματα.
Εγώ, ονομαστικά καί όταν κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, απέκλεισα καί έκανα εχθρούς μου, το όλον Πασόκ, τους Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο, μιλώντας καθαρά, ονομαστικά καί ανοιχτά, εναντίον τους. Εξ' ίσου καθαρά, μίλησα για το αίσχος Λαμπράκη καί Μεγάρου, αλλά καί Μπόμπολα καί Mega.
Επίσης για την απίστευτη διαπλοκή καί έλεγχο πού ασκούν τα αριστερά-σοσιαλιστικά κόμματα στόν "πολιτισμό" μας. Ξέρετε πολλούς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και άλλους πού να μήν κλείνουν το ρήμα αριστερός, προοδευτικός κλπ, σε ολους τούς τόνους και τις υποκλίσεις;
Όλα όσα ανωτέρω είπα, τι με κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό; Αυτά είναι μερικά μόνον,από τα ονόματα που κατά καιρούς, μου αποδώσαν.
Ακούστε λοιπόν κι' αυτό. Τό "δεξιό" κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιό αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι. Θαυμάζουν καί υποστηρίζουν ότι τους φτύνει καί ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ότι τούς βοηθάει, η τούς βλέπει με αγάπη.
Έχουν τό σύνδρομο, τής πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Καί τόν βρήκαν επιτέλους, στό πρόσωπο του Βενιζέλου, τής Γεννηματά καί των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως απο τούς Έλληνες, πολιτικών. Εύχομαι σέ όλους τους, καλές εισπράξεις, καλή διαπλοκή, καλά ψέμματα πρός όλους τούς Έλληνες καί καλές και βαθύτατες υποκλίσεις, πρός τούς ξένους.
Νά επιτέλους και μια ευχή πρός πολιτικούς, πού έχω την υποψία πώς θα πιάσει! Ελπίζω, τα όσα σας είπα, να απάντησαν, στίς περισσότερες ερωτήσεις σας. Αν συμφωνείτε μαζί μου, νά' ναι ευλογημένο, αν διαφωνείτε, νά' ναι ακόμη πιό ευλογημένο!
- Έχω και μία επισήμανση, πρός τους πολιτικάντηδες που κατακλύζουν τα κανάλια καί τούς δημοσιογράφους, πού εντολοδόχοι της εκάστοτε διαπλοκής τους, τους καλούν, για να τούς φέρουν δήθεν με τίς παιδαριώδεις και προσυνεννοημένες ερωτήσεις τους, σε δύσκολη θέση, Όχι καλοί μου κύριοι. Πολιτική, δεν είναι, η τέχνη τού εφικτού. Είναι αντιθέτως, η τέχνη τού ανέφικτου!
Μήν ακυρώνετε με τα μυαλά σας πού δεν χωρούν την καθαρή σκέψη, όσα η χώρα αυτή, με θυσίες, παλληκάρια καί αίμα, αιώνες τώρα, απέδειξε. Αν εσείς δεν έχετε τα απαιτούμενα "μπίπ", κάντε ενός λεπτού σιγή, για την σημερινή, κατάντια σας".

Read more...

Παράταση στο παρά πέντε και για τις δηλώσεις πόθεν έσχες



Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση θα δώσει τελικά παράταση για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Δεν θα καλύπτεται το σύνολο του χρόνου

Στην παράταση υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να μην υπάρχει αναντιστοιχία, μετά την παράταση που δόθηκε στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης η παράταση δεν θα καλύπτει μεν το σύνολο του χρόνου, δηλαδή μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα δίνει εύλογο χρόνο προκειμένου οι υπόχρεοι να μπορέσουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και κατ’ επέκταση τις δηλώσεις πόθεν έσχες, εμπρόθεσμα.
Επειδή η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου και δεν υπήρχε χρόνος να ψηφιστεί νόμος, η παράταση θα γίνει, μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή που θα ορίζει τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.
(Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, "Καθημερινή")

Read more...

H ANTIΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ...


Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολίασε την αποχώρηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας...
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις βασικές στρατηγικές του επιλογές, σε σχέση με την πορεία της χώρας και την αντιμετώπιση τη κρίσης, την Άνοιξη το 2010 και για λόγους εθνικής ανάγκης συνεργάζεται κυβερνητικά με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ από το Νοέμβριο του 2011. Τι είναι συνεπώς εκείνο που έκανε τον κ. Παναγιωτακόπουλο να αλλάξει τώρα τρόπο αντίδρασης;

Για εμάς υπάρχουν δυο σταθερές:

Πρώτον, η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός .

Δεύτερον, πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/h-anti.html

Read more...

''EΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ''...


...ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ...
Οι καταθέσεις των Ελλήνων, αλλά και των άλλων πολιτών της Ε.Ε. στα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση τη χθεσινή απόφαση του ECOFIN, είναι απολύτως εγγυημένες τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά άτομο και ανά τράπεζα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών...

Επιπλέον, στην Ελλάδα, όπου για τις τράπεζες έχει ήδη διατεθεί ποσό 50 δισ. ευρώ για τη θωράκισή τους, οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους, τονίζει το υπουργείο και χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή τη περί του αντιθέτου φημολογία που αναπτύσσεται.
Υπενθιμίζεται πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν χθες σε συμφωνία - συμβιβασμό σχετικά με τους νέους κανόνες που θα αφορούν την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί αναταραχή και χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το βάρος της διάσωσης θα επωμίζονται οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις, ωστόοσ, κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες.
Οι κανόνες που συμφωνήθηκαν και τίθενται σε ισχύ έως το 2018 προβλέπουν ότι τα κράτη θα επιμερίζουν ζημίες ανάλογες με το 8% του παθητικού μίας τράπεζας και θα έχουν κάποια ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο θα επιμερίζουν τις ζημίες που ξεπερνούν αυτό το ποσό.

Read more...

Ο Χάλιας...




"Aναδείχτηκε σε Νόβα και Τσιριμώκο της εποχής μας"...
Τον είδαμε να χαμογελά εν μέσω της κατήφειας και να λάμπει εν μέσω της σκοτούρας κατά την ...
ορκωμοσία της κυβέρνησης. Βενιζέλος, ο εθνικώς υπεύθυνος, ο κερδισμένος της μοιρασιάς, ο σωτήρ του Σαμαρά -αυτό λένε τα υμνολόγια.



Ο εθνικώς υπεύθυνος Βενιζέλος, όμως, ο ευέλικτος και εύκαμπτος, ο φιλόδοξος και φλύαρος, δεν είναι -όπως τρομπάρουν ορισμένοι και ο ίδιος- ο ισχυρός άνδρας της συγκυρίας. Είναι ο χάλιας της, έστω κι αν αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως ο κυρίαρχος του παιγνιδιού και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τσίρκου που παριστάνει την κυβέρνηση τετραετίας.



Είναι χάλιας γιατί έχασε κάθε είδους επαφή με τον κόσμο της λεγόμενης "δημοκρατικής παράταξης" αποδεχόμενος να γίνει αδελφοποιητός του Σαμαρά και του Άδωνι. Τον φτύνουν οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, κι ας φαντασιώνεται ότι τον δροσίζει κεντροαριστερή βροχούλα. Προσθέτουν έτσι την αποστροφή τους γι' αυτόν στην αποστροφή των παραδοσιακών δεξιών, που δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό -κι ας είναι το κοσκινάκι του Σαμαρά τους.



Είναι χάλιας επίσης γιατί τον κυνηγούν τα υποβρύχια του Άκη και η λαδιά με τη λίστα Λαγκάρντ -όλα τα ψέματά του γι' αυτή βγήκαν στη φόρα από τους εμπειρογνώμονες και τους Γάλλους. Και αν ο Σαμαράς του προφέρει ασυλία -κράτα με να σε κρατώ...- και γλιτώνει προσώρας το εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτό δεν σημαίνει ότι γλιτώνει ή μπορεί να γλιτώσει και από την ετυμηγορία του οργισμένου δημοκρατικού πολίτη.



Είναι χάλιας, τέλος, γιατί από καθηγητής συνταγματικού δικαίου προήχθη σε πρύτανη του αντισυνταγματικού αδίκου σε πλείστες όσες περιπτώσεις -με τελευταία την υπόθεση του μαύρου στην ΕΡΤ. Και αναδείχτηκε σε Νόβα και Τσιριμώκο της εποχής μας ωθώντας στην αγκαλιά της Ακροδεξιάς ό,τι είχε μείνει από το ΠΑΣΟΚ. Εκκαθαριστής του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος του Ανδρέα -αυτό είναι και έτσι καταγράφεται στη συνείδηση της κοινής γνώμης.



Δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο Βενιζέλος είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης, και ας επιστρατεύουν τα παπαγαλάκια μέχρι και τη συγκυβέρνηση Σοφούλη - Τσαλδάρη το '47 για να ξεπλύνουν το 2013. Αγνοώντας ότι εκείνη η συγκυβέρνηση οδήγησε στην παντοδυναμία της Δεξιάς και στην εξαφάνιση για δεκαπέντε χρόνια της αγαπημένης τους δημοκρατικής παράταξης. Που όχι ως σοφός, αλλά ως Σοφούλης, ο Βενιζέλος καλείται να αναστήσει. Εδώ γελάμε...


Θανάσης Καρτερός 


Read more...

Δηλωση-βόμβα Παπανδρέου...




...για το μέλλον  της Δημοκρατικής Παράταξης...
Η απόφαση των συντρόφων μας, μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που έρχεται ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της τελευταίας περιόδου, να διακόψουν κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα πλήγμα για την...
Δημοκρατική Παράταξη.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πορεία της χώρας και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει την συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια.

Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, να τις βλέπει να απομειώνονται.

Και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως και των όποιων συμφωνιών ή διαφωνιών μπορούν να υπάρχουν με τα όσα υποστηρίζουν οι σύντροφοι της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη μια μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που θα είναι απαλλαγμένη από αγκυλώσεις και εμμονές του παρελθόντος και θα βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. Μια παράταξη που θα ενώνει τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και θα αποτελεί δύναμη ουσιαστικής Αλλαγής. Αλλαγής όλων όσων αποτέλεσαν τις αιτίες για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ένα προοδευτικό προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού, στη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα.

Στόχος, όχι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος, με ισχυρούς θεσμούς δημοκρατίας που θα εμπεδώνουν καθημερινά το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας και κράτους δικαίου.

smartpost.gr

Read more...

Συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο...



Με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ!...

Ωραίο κι αυτό. Να συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο κατά ομάδες. Νέα ήθη.

Με...
αυτήν την κυβέρνηση, θα γελάσουμε πάντως...

Read more...

Πτώση αεροσκάφους στην περιοχή των ερευνών για τους δραπέτες των Τρικάλων...


crimenet.gr
Στην περιοχή της Φωκίδας και συγκεκριμένα έξω από το χωρίο Αγία Ευθυμία, κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα γαλλικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πιθανολογείται ότι έχει ...
δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο φέρεται να συμμετείχε στον εντοπισμό των δραπετών των Τρικάλων, που φέρεται ότι βρίσκονται στην περιοχή.
Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.

Το αεροσκάφος, το οποίο έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα και το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 400 κιλά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές από το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος, που ανήκει στην Αεροπορία Στρατού, προσεδαφίστηκε στην περιοχή, ωστόσο αρνούνται επισήμως ότι έχει σχέση με τις έρευνες για τους Αλβανούς δραπέτες, ενώ τονίζουν ότι δεν συνετρίβη, αλλά τελείωσε η μπαταρία του κατά την πτήση και, όπως προβλέπεται, άνοιξε αλεξίπτωτο και προσεδαφίστηκε.

Ωστόσο λόγω των ανέμων πήγε σε άλλη περιοχή από εκείνη που υπολογιζόταν.

Ήδη από χθες νωρίς το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν πως ισχυρές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν στη Φωκίδα, για να εγκλωβίσουν τους δραπέτες των Τρικάλων που βρίσκονται σε κλοιό εδώ και ημέρες και κινούνται μεταξύ των ορεινών όγκων της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πευκιώτισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αεροπορίας Στρατού, για να καλύψει την περιοχή από αέρος, ώστε η έρευνα για τους καταζητούμενους να είναι πιο εύκολη.

Σε κλοιό οι δραπέτες

Οι αστυνομικές δυνάμεις, πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως κινούνται στη Στερεά Ελλάδα.

Χθες, σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας εντοπίστηκαν δύο από τα τρία αλεξίσφαιρα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς κατά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, καθώς και ένα πιστόλι ρέπλικα που είχε κλαπεί από σπίτι στο Τείχιο Δωρίδας.

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών και το κλεμμένο όπλο ήταν τυλιγμένα μέσα σε ένα σεντόνι και πεταμένα σε χωράφι κοντά στη μονή Βαρνάκοβα. Εκεί, την περασμένη Κυριακή είχαν εντοπιστεί τα ίχνη των αδίστακτων δραστών, για να χαθούν λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες και το G3 που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς στο Δίστομο.

Read more...

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Παναγιωτακόπουλος και η Αριστερή Πρωτοβουλία...


«Από σήμερα διακόπτουμε τους πολιτικούς δεσμούς μας με το ΠΑΣΟΚ της δεξιάς»...
Εκτός ΠΑΣΟΚ έθεσε εαυτόν ο κ. Παναγιωτακόπουλος, αλλά και την Αριστερή Πρωτοβουλία, τα μέλη της οποία είχαν συνεδρίαση σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα πολιτικά τους βήματα.

Με μια ...
σκληρή ανακοίνωση από την Αριστερή Πρωτοβουλία ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξαπολύει σκληρή επίθεση στον Βενιζέλο για τις επιλογές του και την πορεία που έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποκαλεί «ΠΑΣΟΚ της δεξιάς και της υποταγής». Στην ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι διακόπτει τους πολιτικούς δεσμούς και την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται».

Η ανακοίνωση του κ. Παναγιωτακόπουλου έχει ως εξής:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια.

2. Η συγκεκριμένη απόφαση της ηγετικής ομάδας, που έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος, (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία.

3. Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια. Αδιαφορούν για το κίνημα και τον πολιτικό του ευτελισμό, αδιαφορούν για την ηθική και πολιτική του απαξίωση.



Κόμματα χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν. Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είναι χρήσιμα και αναγκαία στο σύστημα, την επομένη όμως θα εξαφανιστούν γιατί θα έχουν ολοκληρώσει το σύντομο ρόλο που τους ανατέθηκε.



Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!

Είναι προφανές ότι αυτό το πολιτικό τερατούργημα, δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Όσους αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε μια Κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας και Αλληλεγγύης.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής.

2. Η Αριστερή Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προσπαθεί για την ανασύσταση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους και τους συντρόφους μας επώνυμους και μη να συμμετάσχουν. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και «επώνυμο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν την αποστασιοποίηση από τις εξελίξεις να βρεθούν μπροστά στις πρωτοβουλίες. Όλοι μας έχουμε ιστορική ευθύνη. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που μια ολόκληρη παράταξη απαξιώνεται, διαλύεται και διαγράφεται η πραγματική της προσφορά και ιστορία, δεν χωρούν τα «εγώ». Όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να προσφέρουμε χωρίς “ρόλους” και “αξιώματα”.

Μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, μια νέα πορεία και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε στη συνείδηση του κόσμου και του λαού μας την ελπίδα ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει μια άλλη πορεία, συμβατή με τα πιστεύω μας και τις αξίες μας.

3. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε από τώρα, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, σε μια μεγάλη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί με το λαό, στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του, μαζί με την κοινωνία και σταθερά απέναντι στις πολιτικές που χτίζουν έναν σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.





Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα αναγεννηθεί και πάλι με τη δουλειά και τον αγώνα όλων όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της. Θα σταθεί και πάλι κοντά στο λαό και θα νικήσει.

Το μαύρο της συντήρησης είναι προσωρινό όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.

Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Read more...

Από το Συνήγορο του Καταναλωτή Αυστηρές συστάσεις στις τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Σύμφωνα με το νόμο, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να παραδίδουν στους οφειλέτες αναλυτική κατάσταση των οφειλών τους κατά κεφάλαιο
Σύμφωνα με το νόμο, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να παραδίδουν στους οφειλέτες αναλυτική κατάσταση των οφειλών τους κατά κεφάλαιο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αυστηρές συστάσεις για την έγκαιρη χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών που αφορούν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απευθύνει προς τις τράπεζες ο Συνήγορος του Καταναλωτή υπενθυμίζοντας τα υψηλά πρόστιμα που θα αντιμετωπίσουν στην περίπτωση καθυστέρησης και τα οποία φτάνουν έως και τα 10.000 ευρώ.

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Συνήγορος του Καταναλωτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, γίνεται αποδέκτης πλήθους παραπόνων από πολίτες-καταναλωτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να υπαχθούν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά συναντούν την άρνηση των πιστωτικών ιδρυμάτων να δέχονται προς διεκπεραίωση αιτήματα που τους υποβάλλουν για τη χορήγηση βεβαιώσεων των οφειλών τους.

Σύμφωνα με το νόμο, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να παραδίδουν στους οφειλέτες, δίχως επιβάρυνση και εντός 10 εργάσιμων ημερών από την υποβολή σχετικού αιτήματος, αναλυτική κατάσταση των οφειλών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, γνωστοποιώντας παράλληλα το επιτόκιο με το οποίο εκτοκίζεται η κάθε οφειλή, καθώς και το ποσόν που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης.

Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω στοιχεία πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύουν τις αιτήσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες στις γραμματείες των αρμόδιων Ειρηνοδικείων για την έναρξη της προβλεπόμενης διαδικασίας ρύθμισης των οφειλών τους.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι τυχόν παράβαση της υποχρέωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων να χορηγούν αναλυτικές καταστάσεις οφειλών, πλήρεις με όλα τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος, επισείει σε βάρος τους την επιβολή προστίμου από τον υπουργό Ανάπτυξης, ανερχόμενου από 500 έως 10.000 ευρώ.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, συνέστησε επομένως:

  • Προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να παρέμβει άμεσα στα μέλη της, με την αυστηρή υπόδειξη να δέχονται αμελλητί και να διεκπεραιώνουν εμπρόθεσμα όλα τα αιτήματα που τους υποβάλλουν οφειλέτες για τη χορήγηση αναλυτικών καταστάσεων των οφειλών τους.
  • Προς τους πολίτες- καταναλωτές να απευθύνονται άμεσα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να καταγγέλλουν κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης των πιστωτικών ιδρυμάτων να δέχονται προς διεκπεραίωση τέτοια αιτήματά τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αναδιοργάνωση εν λειτουργία Συγχώνευση ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ εξετάζει η κυβέρνηση


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το «μοντέλο» της αναδιοργάνωσης εν λειτουργία (αντίθετα, δηλαδή, με ό,τι ακολουθήθηκε στην ΕΡΤ), φέρεται να προκρίνει η κυβέρνηση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η κυβέρνηση εξετάζει και το σενάριο συγχώνευσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ήτοι της ΕΑΒ (είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία, με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους), των ΕΑΣ (θεωρείται «φιλέτο», καθώς διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία) και της ΕΛΒΟ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις» Συμφωνία για επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ υπογράφηκε με την COSCO


Ο πρόεδρος της COSCO Group, κάπτεν Γουέι Τζιαφού
Ο πρόεδρος της COSCO Group, κάπτεν Γουέι Τζιαφού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Θα ενθαρρύνω τις κινεζικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε το απόγευμα ο πρόεδρος της COSCO Group, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της COSCO ΣΕΠ, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ στο δυτικό μέρος.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η COSCO ΣΕΠ θα αναλάβει να κατασκευάσει το δυτικό μέρος του προβλήτα ΙΙΙ. Παράλληλα, στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί από την COSCO ΣΕΠ ο νέος σταθμός πετρελαιοειδών που θα εξοφληθεί από το ελληνικό Δημόσιο σε ορίζοντα 15ετίας. Επίσης ως αντισταθμιστικό όφελος θα κατασκευαστεί και ένα τουριστικό λιμάνι στο Πέραμα σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος.

Ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού, αναφερόμενος στο θέμα του Ελληνικού, είπε ότι κινεζικό fund έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη κατασκευή του τεχνητού νησιού-ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και στην επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρείχαν στην κινεζική πλευρά από το 2002 έως σήμερα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και στον Πειραιά, που σκοπεύει να του δώσει μεγάλη δύναμη. Χαρακτήρισε δε τον κάπτεν Γουέι Τζιαφού μεγάλο φίλο της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι από την αρχή εμπνεύστηκε, έπειτα από μια σειρά συναντήσεων με μέλη ελληνικών κυβερνήσεων, τις σημερινές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, επισήμανε ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια επενδύσεων στο λιμάνι μέσω COSCO και αυτή τη φορά, ανέφερε, μέσω της πολιτικής των παραχωρήσεων που γνωρίζουμε ότι είναι και ο μόνος τρόπος στο ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα για την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, δήλωσε ότι είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που η Ελλάδα μπορεί και έχει τόσο σημαντικούς συνεργάτες οι οποίοι μπορούν και δημιουργούν πλούτο για την κοινωνία μας και τον Πειραιά. Κάθε μεγάλος οργανισμός, συνέχισε, κάθε μεγάλη χώρα διακρίνεται από ένα κοινό σημείο, να έχει σημαντικούς και σοβαρούς συνεργάτες. Το έχουμε πετύχει με τον COSCO, σημείωσε και επεσήμανε ότι ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη πιο ψηλά.

Είπε επίσης ότι η θέση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα του ΟΛΠ είναι δεδομένη: «Εμείς θέλουμε ένα λιμάνι του Πειραιά το οποίο να αναπτυχθεί συνολικά και όχι ετεροβαρώς».

Όσον αφορά το θέμα της φιλικής διευθέτησης που επιχειρείται από την COSCO, καθώς η κινεζική πλευρά ζητά την κατάργηση του ελάχιστου εγγυημένου ανταλλάγματος που καταβάλλει με σκοπό την κατασκευή με δικές της δαπάνες του προβλήτα, αυτό θα αποφασιστεί από τις δύο πλευρές έως το τέλος του χρόνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά με το υπόλοιπο λιμάνι του Πειραιά η COSCO έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ενώ έχει γνωστοποιήσει πως θα συμμετάσχει και στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με κινεζική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ήταν υποχρεωμένο να παρουσιάσει τη στρατηγική αξιοποίησης των λιμανιών έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ζήτησε και πήρε παράταση και τελικά υπέβαλε τη σχετική μελέτη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην τρόικα στις αρχές Μαΐου. Ο κ. Σταυρίδης με δηλώσεις του έχει υποστηρίξει ότι μέχρι τέλος Ιουλίου, το ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει την τελική του πρόταση, αν δηλαδή προκρίνει πώληση μετοχών ή παραχώρηση επιμέρους δραστηριοτήτων των λιμένων.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«H ξαφνική ανακοίνωση της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και της θυγατρικής της COSCO ΣΕΠ Α.Ε. είναι προϊόν αδιαφανών διαβουλεύσεων και έρχεται να επιβεβαιώσει την κριτική μας ότι αυτή η κυβέρνηση διατίθεται να παραχωρήσει τα πάντα στην COSCO», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ομιλία στην Πάτρα Κάλεσμα από τον Δ.Κουτσούμπα για συμπόρευση με το ΚΚΕ


Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Η πορεία συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας με αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο μπορεί να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ, για στήριξη της Λαϊκής Συμμαχίας και όπως σημείωσε «δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμα του ΚΚΕ».
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «θέλουμε να μιλήσουμε και να καταλήξουμε μέσα στο κίνημα, να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία, πάνω στη βάση του ποιες είναι οι αιτίες που φθάσαμε εδώ, ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα, η συμμαχία, για να μην ενσωματωθεί, για να μπορέσει να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας, με πρωταγωνιστή το λαό, με πρωτοπορία την εργατική τάξη, με το ΚΚΕ μπροστάρη και πανταχού παρόν».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια - ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη με τους αναγκαίους δορυφόρους, οι οποίοι θα φανούν πολύ σύντομα, όπως και με τι αντίστοιχα διλλήματα θα σερβιριστούν».
Όπως συμπλήρωσε ο γγ του ΚΚΕ, «όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τον παλιό και δοκιμασμένο γνωστό δικομματισμό προηγούμενων δεκαετιών, ή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι παγίδες της αστικής τάξης, ή οι ίδιοι έχουν ήδη πέσει στην παγίδα». Επίσης ανέφερε ότι «η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ανασχηματισμός, δεν αποτελούν μια νέα κατάσταση, πολύ περισσότερο δεν αποτελούν νίκη του λαϊκού κινήματος που έφερε τα πάνω κάτω και η κυβέρνηση καταρρέει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαταλέγεται στις βασικές αστικές επιλογές, ανεξάρτητα αν κάποιοι, όπως είπε, «σκίζουν τα ρούχα τους» για τον αντιαμερικανισμό του και για την «αντινατοιική» γραμμή του, προσθέτοντας ότι ακολουθεί μία γρήγορη πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης.
Ακόμη σημείωσε ότι το καλοκοίταγμα προς τη ΔΗΜΑΡ, με προϋπόθεση να αποκηρύξει το μνημόνιο, ή πριν με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», γιατί συγκατοικούν στο αντιμνημονιακό μπλοκ, αποδεικνύει τη διαμόρφωσή του σε αστικό σοσιαλδημοκρατικό πόλο με αντίστοιχους δορυφόρους.
Στο μεταξύ, πριν από την ομιλία στην πλατεία Γεωργίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στο εργοστάσιο του Αιγίου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα περί ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ, ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μετέφεραν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μετέφερε «την αλληλεγγύη του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων, ενάντια στο κλείσιμο των ΕΑΣ και τις απολύσεις».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Η μεγάλη πρόκληση της Ευρώπης» Δραστικές λύσεις για την ανεργία ζήτησε στη Σύνοδο της ΕΕ ο Αντώνης Σαμαράς


Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη σύνοδο
Ο Αντώνης Σαμαράς προσέρχεται στη σύνοδο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες
Δραστικές λύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία προκαλεί προβλήματα στην κοινωνική συνοχή ορισμένων χωρών, ζήτησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και δραστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή» είπε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δημοσκόπηση MRB: Οριακό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Κάθετη πτώση για ΔΗΜΑΡ μετά τον ανασχηματισμό



Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7% (pics)
Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real News, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται και στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%.
Στην έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, προκύπτει, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν:  ΠΑΣΟΚ (6,1%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), ΚΚΕ (5,1%) και  Δημοκρατική Αριστερά (3%). Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7%.
 
Στην κάρτα για την Εκτίμηση Ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και «Άλλο Κόμμα» με 5,9%.
 
Στο ερώτημα που αφορά την εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές ή αρνητικές κρίσεις ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που προηγείται με ποσοστό 26,3%, στις θετικές κρίσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 24,6%. Ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνει ποσοστό 15,8% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14,6%.
Οι προηγούμενες Τάσεις της MRB
H εξαμηνιαία τάση της MRB για τον Ιούνιο, παρουσιάζει διαφορές από την προηγούμενη του Δεκεμβρίου του 2012, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 22,1%, η Νέα Δημοκρατία ακολουθουσε με 20,1%, η Χρυσή Αυγή ήταν τρίτο κόμμα με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% το ΚΚΕ 4,2%, οι Οικολόγοι 2,4%, ενώ τα υπόλοια κόμματα συγκέντρωναν 3,1%, Λευκό το 1,1%, άκυρο το 6,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος το 22,9% των ερωτηθέτνων.
ΠΗΓΗ: REAL

Read more...

Μόλις 500.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν φορολογική δήλωση



Μόλις 500.000 σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση μέχρι στιγμής. Μέχρι 30 Αυγούστου η παράταση
Με αργούς ρυθμούς κινείται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς διαδικαστικά προβλήματα φρέναραν τους ρυθμούς ηλεκτρονικής κατάθεσης του Ε1.
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", οι φορολογούμενοι έχουν πλέον να διευθετήσουν εκκρεμότητες σχετικές με τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν και συγκεκριμένα με τις βεβαιώσεις αποδοχών και τις βεβαιώσεις τόκων.
Τα στοιχεία για τόκους που ξεπερνούν τα 250 ευρώ θα συμπληρωθούν αυτόματα στο Ε1 και ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων φορτώνει τα δεδομένα που έχει λάβει από τις τράπεζες.
Αναφορικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις λαμβάνουν και από τα ΚΕΠ. Ειδικότερα, η εκτύπωση βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ETAM και πρώην ΤΑΠΟΤΕ έτους 2012 μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, παράλληλα με τη διεκπεραίωσή της από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕKEP – ΕΡΜΗΣ».
Η διεκπεραίωση της διαδικασίας στα ΚΕΠ θα γίνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία των συνταξιούχων ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση είναι τα ακόλουθα:
- Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς)-πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα.
- Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων οποιουδήποτε τριμήνου στο οποίο να αναφέρεται και ο ΑΜΚΑ.
- ΑΦΜ που μπορεί να προκύπτει από εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ή να δηλώνεται προφορικά.
Παράταση προθεσμίας έως τις 30 Αυγούστου
Μέχρι και 30 Αυγούστου, θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων. Μέχρι τις οκτώ Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:
Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.
Παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Read more...

"Κατσέλης": Οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώχευση



Στην κρίση αποδίδει η Nutriart ΑΒΕΕ, την απόφαση να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Ποιος ήταν ο κύκλος εργασιών τα τελευταία τρία χρόνια. Συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας

Η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης είναι ο λόγος της υποβολής της αίτησης πτώχευσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Nutriart ΑΒΕΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εταιρεία, το γεγονός αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία για έγκαιρη εισροή και χρήση των αναγκαίων κεφαλαίων, γεγονός που προκάλεσε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και στον εφοδιασμό της εταιρείας με κεφάλαια ικανά για την λειτουργία της.
Έτσι, παρά τον όγκο των διατεθέντων κεφαλαίων, το γεγονός ότι τα κεφάλαια αυτά δόθηκαν σταδιακά και με καθυστερήσεις και σε συνδυασμό με τη διεθνή κρίση (μεγάλη αύξηση τιμών σίτου/αλεύρων) και την παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική αγορά, είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η συρρίκνωση της παραγωγής, που, με τη σειρά της, οδήγησε σε μη εφοδιασμό της αγοράς με προϊόντα της εταιρείας και απώλεια πωλήσεων. Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να στερηθεί του απαραίτητου κεφαλαίου κίνησης.
"Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν διαρκώς μειωμένος, κατά τα τελευταία τρία έτη, δηλαδή 79,25 εκατ. ευρώ το 2010, 38,32 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ, κατά το 2012, ανήλθε μόλις στα 20,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 47%, σε σχέση με το 2011.
Κατά τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία αναζήτησε ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά υπήρξε απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ η προσπάθεια διάθεσης μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί περαιτέρω χρόνος δεν τελεσφόρησε.
Η λειτουργία της εταιρείας συνέχιζε να είναι εξαιρετικά ζημιογόνος, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο μηνιαίο λειτουργικό έλλειμμα της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ περίπου και, ως συνέπεια των παραπάνω, η διοίκηση δεν είχε άλλη επιλογή από την προσφυγή στη διαδικασία κήρυξης πτώχευσης.
Στο πλαίσιο της από 21.06.2013 σχετικής αίτησης, η εταιρεία κατέθεσε, επίσης, αίτηση προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 10 του ν. 3588/2007 και έλαβε προσωρινή διαταγή για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι την ημερομηνία της δικασίμου 18.09.2013 και υπό τον όρο συζήτησής της. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται ο κατακερματισμός της εταιρικής περιουσίας", αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους
Το λουκέτο στο εργοστάσιο "Κατσέλης", προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Η εταιρεία Nutriart ABEE (Κατσέλης) την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία συζήτησης την 18η Σεπτεμβρίου 2013.
Η υποβληθείσα αίτηση πτώχευσης θα εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτόν.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...