Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Την Κυριακή στις 22:00 Ώρα τελικού στο Euro: Πορτογαλία - Γαλλία μάχονται για το τρόπαιο


Ώρα τελικού στο Euro: Πορτογαλία - Γαλλία μάχονται για το τρόπαιο
Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Πορτογαλία και Γαλλία θα κονταροχτυπηθούν για την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου. Από τη μία ο σούπερ σταρ Ρονάλντο, αλλά και ο «δικός» μας Φερνάντο Σάντος και από την άλλη οι οικοδεσπότες Γάλλοι, με τον Γκριεζμάν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να έχει πετύχει στη διοργάνωση έξι τέρματα, διπλάσια από όσα πετύχει ο Ρονάλντο.Αθήνα

Το βράδυ της Κυριακής στις 22:00 (ΕΡΤ1), στο Παρίσι, θα γίνει η σέντρα του αγώνα. Είναι η 5η φορά στην Ιστορία των Euro που η διοργανώτρια χώρα φτάνει στον τελικό και μέχρι στιγμής, μόνο μία φορά οι οικοδεσπότες δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Το 2004 όταν η Ελλάδα έκανε το θαύμα της και κέρδισε με 1-0 την Πορτογαλία. Η Γαλλία το 1984 είχε κερδίσει την Ισπανία (2-0), η Ιταλία το 1968 είχε επιβληθεί στον επαναληπτικό της Γιουγκοσλαβίας (2-0) και το 1964 η Ισπανία είχε κερδίσει την Σοβιετική Ένωση (2-1).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε τον όμιλο με… τρεις ισοπαλίες ως καλύτερη τρίτη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με Ισλανδία (1-1), Αυστρία (0-0) και Ουγγαρία (3-3). Στους «16» η Πορτογαλία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας με 1-0. Στα προημιτελικά η παρέα του Ρονάλντο επικράτησε στα πέναλτι της Πολωνίας με 5-3 (1-1 έληξε ο αγώνας), ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον όμιλο, κέρδισε 2-1 τη Ρουμανία, και 2-0 την Αλβανία, ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ελβετία. Στους «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν 2-1 την Ιρλανδία. Στα προημιτελικά έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισλανδία και επιβλήθηκαν με 5-2. Στον ημιτελικό «πέταξαν» έξω τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, καθώς τους κέρδισαν με 2-0.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Πορτογάλοι έχουν να κερδίσουν από το μακρινό… 1975. Πάντως, αμφότεροι ετοιμάζονται να γράψουν Ιστορία. Αν η Πορτογαλία κατακτήσει το τρόπαιο θα το πετύχει για πρώτη φορά, ενώ στην άτυπη κόντρα Ρονάλντο – Μέσι, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει να υπερηφανεύεται ότι έχει κατακτήσει και τρόπαιο με την Εθνική του ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Αργεντινός.

Από την άλλη, η Γαλλία σε περίπτωση που κερδίσει θα μπει στο κλαμπ με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (Γερμανία – Ισπανία έχουν από τρία τρόπαια). H Γαλλία το έχει κατακτήσει το EURO και το 1984 και το 2000.

Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Αγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πάμε για …ρεκόρ λουκέτων


Την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά παρουσιάζει με μελανά προφανώς χρώματα η Σεβαστουπόλεως, με αφορμή το γεγονός ότι μόνο χθες, Παρασκευή, 100 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. «Το ίδιο έγινε και προχθές …
louketa
Το ίδιο γίνεται κάθε μέρα από τις αρχές του χρόνου», λένε, αντλώντας τα στοιχεία τους από τη βάση δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, από την αρχή του έτους μέχρι την Πέμπτη, οπότε και είχαν ήδη κλείσει συνολικά 18.472 επιχειρήσεις.
Κατόπιν τούτων, στο Ποτάμι προειδοποιούν πως αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, που είναι οι υψηλότεροι από το 2012, θα οδηγηθούμε σε ρεκόρ τουλάχιστον 40.000 λουκέτων ως το τέλος του έτους. «Η εξοντωτική φορολογία, το βαρύ κόστος των περυσινών τυχοδιωκτικών αποφάσεων του κ.Τσίπρα, τα capital controls, το αντιεπιχειρηματικό κλίμα, έχουν ως συνέπεια λουκέτα, ανεργία, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια», λένε, κάνοντας λόγο για ‘βαρύ τίμημα’ των επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ως εδώ καλά. Αλλά η κριτική τους δεν θα ήταν πιο …ολοκληρωμένη αν πρότειναν και μία εναλλακτική λύση;
Λέω εγώ τώρα…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ποια θέματα ήταν στο επίκεντρο Τι συζήτησαν Τσίπρας - Ομπάμα


Το ζήτημα του ελληνικού χρέους ήταν το πρώτο που έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην ημίωρη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία κατόπιν αιτήματος του αμερικανού προέδρου.
tsipras-ob
Στην συνάντηση η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπου υπογραμμίστηκαν η καλή συνεργασία και οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών ήταν παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος του χρέους καθώς η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και ανάπτυξη για έξοδο από την λιτότητα, ενώ σημείωσε ειδικά σε ότι αφορά το ΔΝΤ ότι από τη μια γίνονται δεκτές από την ΕΕ οι προτάσεις του για λήψη μέτρων, αλλά όχι εκείνες που αφορούν στο χρέος.
Το δεύτερο ζήτημα το οποίο έθεσε ο πρωθυπουργός αφορούσε στο προσφυγικό με τον κ. Τσίπρα να περιγράφει την δημιουργηθείσα κατάσταση με τους 60.000 περίπου πρόσφυγες στην χώρα αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.
Επίσης ο κ. Τσίπρας επισήμανε τον σημαντικό ρόλο του ΝΑΤΟ στην διαχείριση του ζητήματος, αλλά και την αναγκαιότητα ο ρόλος αυτός να παραμείνει σημαντικός.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έθιξε το ζήτημα του πολέμου στην περιοχή ως αιτίας των προσφυγικών ροών και της αναγκαιότητας λήξης του.
Το τρίτο ζήτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός αφορούσε στο Κυπριακό με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει τόσο ότι οι δύο κοινότητες στην Κύπρο μπορούν να καταλήξουν σε λύση, όσο και στο ότι πρέπει να φύγουν από το νησί οι στρατοί και να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ομπάμα αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε οτι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν την επιρροή τους προς κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης.
Σε ότι αφορά το χρέος ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την κατανόηση του για τις ελληνικές θέσεις, ενώ ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για συνομιλίες σχετικά με το ελληνικό χρέος.
Ο κ. Ομπάμα εξήρε τον ρόλο και την στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και παρότρυνε την χώρα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στρατηγική σημασία της Ελλάδας ως περιφερειακής δύναμης και χώρας που συνομιλεί με όλες τις δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε -ως ένδειξη του αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας, όπως εκτιμά η Αθήνα- και στις συναντήσεις που είχε ο κ. Τσίπρας τόσο με τον πρόεδρο της Ρωσίας, όσο και με τον πρόεδρο της Κίνας.
Επίσης αναφέρθηκε και στην εξαιρετική αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας και πρότεινε συνάντηση των υπουργών 'Αμυνας των δύο χωρών.
Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο Ομπάμα για την ειδική ατζέντα αντιμετώπισης της διαφθοράς που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση και ζήτησε στο πλαίσιο αυτό την συνεργασία και στήριξη των ΗΠΑ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέση για τα εργασιακά...



Την ώρα που οι Βρυξέλλες ζητούν την εκπλήρωση των 16 προαπαιτούμενων για την υποδόση των 2,8 δισ. και το Μαξίμου έχει δώσει τη σχετική εντολή ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και να έχουν...
ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην κυβέρνηση παίρνουν θέσεις «μάχης» για την επικείμενη δεύτερη αξιολόγηση και την εργασιακή μεταρρύθμιση.    

Ήδη τα κομματικά στελέχη έχουν στείλει μήνυμα σο Μαξίμου αφού στο Κείμενο Θέσεων γα το συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο, το οποίο δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, σημειώνεται ότι το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων «συγκροτεί αυτή τη στιγμή το κεντρικό μέτωπο που έχουμε μπροστά μας».

Και ακολούθως προτείνεται η «απόκρουση των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών για ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας» και «ο αγώνας για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με τις ασφαλιστικές δικλίδες υπέρ των εργαζομένων, όπως, π.χ., διαιτησία, επεκτασιμότητα, μετενέργεια κ.λπ., καθώς και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Πλαίσιο που - όπως είναι κατανοητό - βρίσκεται στον αντίποδα των προτάσεων του ΔΝΤ, έτσι όπως αυτές περιγράφονται στην έκθεση για την Ευρωζώνη, που έδωσε το Ταμείο χθες, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Σε αυτήν το ΔΝΤ ζητά εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, ώστε να καταστεί ακόμα πιο «ευέλικτη» και να περιοριστεί η ανεργία των νέων, προειδοποιεί να μην θιγούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και ειδικότερα εκείνες που αφορούν στον κατώτατο μισθό, ο οποίος, όπως επισημαίνει, είναι υψηλότερος μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Ακόμη, το Ταμείο τάσσεται υπέρ νομοθετικών αλλαγών, προκειμένου να εναρμονιστεί το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε..

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει ότι τα «τρομολαγνικά σενάρια για τα εργασιακά μάλλον υποκινούνται από εγχώριες δυνάμεις».

Ωστόσο ο κ. Δραγασάκης ζητά εμμέσως πλην σαφώς την «έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων που νομοθετούνται», λέγοντας μάλιστα ότι «αυτό είναι θέμα αποκλειστικά δικής μας ευθύνης» και παράλληλα ζητά η κυβέρνηση «από τα αποσπασματικά μέτρα να περάσει στην υλοποίηση ενός συνολικού και συνεκτικού σχεδίου»...

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Read more...

ΔΝΤ: Από τους υψηλότερους στην ΕΕ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα...


(Φωτογραφία: EUROKINISSI)
Σαφές «μήνυμα» για τις διαθέσεις με τις οποίες θα μπει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά με την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της...
δεύτερης αξιολόγησης, έστειλε το Ταμείο με έκθεσή του.

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως επισημαίνεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για τις προοπτικές της ευρωζώνης.

Σε αυτή, το Ταμείο καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει τον κατώτατο μισθό, ο οποίος «με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι από τους υψηλότερους μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», όπως αναφέρει. Παράλληλα, ζητά να διατηρηθεί σταθερή και η κατώτατη αμοιβή για τους νέους, καθώς η ανεργία των νέων παραμένει πολύ υψηλή.

Ακόμη, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το Ταμείο αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα εναρμονίζει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, να συνεχίσει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων με προτεραιότητα σε κρίσιμα επαγγέλματα, όπως αυτά των μηχανικών, των δικηγόρων και των φορτοεκφορτωτών πλοίων.

Επίσης, καλεί την Αθήνα να υλοποιήσει και τις συστάσεις του ΟΟΣΑ που εκκρεμούν αναφορικά με τη μείωση των εμποδίων για τον ανταγωνισμό στους κλάδους του χονδρικού εμπορίου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των κατασκευών. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει και τα διοικητικά - γραφειοκρατικά βάρη. Ζητά επίσης την αναμόρφωση του συστήματος αδειοδότησης σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για τους κλάδους των τροφίμων και ποτών, αλλά και του τουρισμού...

iefimerida.gr


Read more...

Διευκρινίσεις για ΕΝΦΙΑ...



... και υποσχέσεις για το ΕΚΑΣ από τον Τρύφωνα...
Σε νέες διευκρινίσεις όσον αφορά τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ προχώρησε ο αναπλ. Υπ. Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης προσδιορίζοντας τον αριθμό τους σε σχέση με την...
ημερομηνία εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων - Ταυτόχρονα έκανε λόγο και για ελαφρύνσεις προς εκείνους που απώλεσαν το ΕΚΑΣ.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΙ), ο Τρ. Αλεξιάδης επανέλαβε πως ο ακριβής αριθμός τους θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των δηλώσεων ωστόσο προσέθεσε πως στην περίπτωση που η εκκαθάριση αυτή καθυστερήσει,  οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, κάτι το οποίο δείχνει να αποτελεί και δέσμευση της χώρας έναντι των πιστωτών. 

Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Ο αναπλ. ΥΠΟΙΚ όμως παράλληλα άσκησε και έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως η ΝΔ διεκδικεί την κυβέρνηση ζητώντας εκλογές αλλά θα εμφανίσει το πρόγραμμα σε δύο μήνες. Ζήτησε δε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις της.

Για τους συνταξιούχους εκείνους που χάνουν το ΕΚΑΣ επεσήμανε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.

Read more...

«Ναι» από ΚΚΕ...



...για κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17...
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ...
το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη.

Στο ερώτημα αν από την επόμενη αξιολόγηση μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις του εγχώριου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και τα εργασιακά δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Είναι απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση, παρότι κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα, πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει να βάλει χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας θα βρει απέναντί της το μαζικό ταξικό κίνημα».

Στη συνέντευξή του (δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Επένδυση») ο κ. Κουτσούμπας εξηγεί γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις προκειμένου να οικοδομήσει πλατύτερες συνεργασίες, όπως για παράδειγμα με τη Λαϊκή Ενότητα και την Πλεύση Ελευθερίας και περιγράφει τη στρατηγική του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ ακριβώς επειδή δεν βολεύεται, με το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, με την ανεργία, τους πολέμους, δεν κάνει εκπτώσεις στη στρατηγική του για να πάρει μερικές ψήφους παραπάνω. Σας θυμίζω ότι το ΚΚΕ, με μεγάλο εκλογικό κόστος το 2012, επέμενε στη μη συμμετοχή του σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης», δηλώνει μεταξύ άλλων.

Και σημειώνει ότι «η συνέπεια και η σταθερότητα αποτελεί πλεονέκτημα για ένα κόμμα πολύ περισσότερο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο που αυτή η συνέπεια και η σταθερότητα γίνεται πλεονέκτημα και για τον ίδιο λαό, όταν συνδυάζεται με συμμετοχή και δράση στο κίνημα, στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ και όχι με ανάθεση που ζητούν τα αστικά κόμματα, δηλαδή «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει»...».

Read more...

Η συνάντηση Τσίπρα με Ομπάμα...


Τσίπρας - Ομπάμα

Φωτογραφίες...

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που...
διεξάγεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 30 λεπτά. Συζητήθηκαν, το χρέος, το προσφυγικό, το κυπριακό, καθώς και το θέμα της διαφθοράς.

Ο πρωθυπουργός έθεσε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα της ανάπτυξης που είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, αλλά και του χρέους. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν το θέμα του χρέους και θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Όπως έγινε επίσης γνωστό το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου για τη συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με το θέμα του χρέους.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος...

Τσίπρας - Ομπάμα

Τσίπρας - Ομπάμα


Τσίπρας - Ομπάμα 

enimerosi24.gr, tvxs.gr

Read more...

Αλλά...«προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν» Βρυξέλλες: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ.


Βρυξέλλες: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ.
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
«Καμία σημαντική καθυστέρηση» δεν υπάρχει προς το παρόν στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, επισήμανε σήμερα, Παρασκευή, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν μια σειρά ζητημάτων.

Το θέμα της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της 11ης Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν σκοπεύουμε να συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας πριν τον Σεπτέμβριο».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο που αναφέρονται σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης απάντησε ότι είναι ακόμα νωρίς για να μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο και ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να ξεκλειδώσει η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι μια σειρά θεμάτων θα πρέπει να προχωρήσουν, όπως π.χ. το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο δεν αρκεί να τεθεί απλώς σε λειτουργία ως τον Σεπτέμβριο, αλλά να οριστεί η διοίκηση και το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.

«Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», κατέληξε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Εξάλλου, το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στο Eurogroup της 11ης Ιουλίου είναι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και η γενική οικονομική κατάσταση στη ευρωζώνη.

Τέλος, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος και τις επιπτώσεις του στην ευρωζώνη, οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν για τις προοπτικές της ανάπτυξης και την κατάσταση στις αγορές, στη βάση παρουσίασης από την ΕΚΤ και την Επιτροπή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επί ποδός η Πυροσβεστική Μεγάλες φωτιές σε Άνδρο και Σάμο


Μεγάλες φωτιές σε Άνδρο και Σάμο
Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η φωτιά στη Σάμο. Φωτογραφία: Μ.Πετροπούλου  

Άνδρος
Ανεξέλεγκτα μαίνονται από το μεσημέρι της Παρασκευής τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Άνδρο και Σάμο. Και στις δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική στέλνει ενισχύσεις, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Άνδρο, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15.03 για φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φελλός (φωτογραφίες & βίντεο: androsportal.gr).



Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν στην πυρκαγιά στην Άνδρο 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Έως το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πάντως, αργά το βράδυ η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη.



Στο νησί στάλθηκαν ενισχύσεις από την Αθήνα, και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.




Πύρινη κόλαση και στη Σάμο

Στο μεταξύ, στις φλόγες τυλίχτηκε στις 15.10 δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού κοντά στους Μυτιληνιούς της Σάμου, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι (φωτογραφία: samostimes.gr).



Επί τόπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, αλλά και άλλοι 65 πυροσβέστες που φτάνουν στο νησί από Αθήνα (με Super Puma) και Θεσσαλονίκη (με C 130), καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά και σε σπίτια της περιοχής (φωτογραφία: in.gr).



Επί ποδός βρίσκονται και δεκάδες εθελοντές δασοπυροσβέστες, καθώς και έξι οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού έκαναν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα (φωτογραφία & βίντεο: samostimes.gr).


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως αργά το βράδυ δεν απειλούνταν κατοικημένη περιοχή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν στην πυρκαγιά στη Σάμο 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των δήμων, 50 εθελοντές, 50 στρατιώτες και 3 μηχανήματα.

Στο νησί μετέβη για το συντονισμό της επιχείρησης ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος.

Η μεγάλη φωτιά στη Σάμο όπως φαίνεται από την παραλία του Πυθαγορείου (Φωτ.: Μαρία Πετροπούλου).





Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πέτρος Στεφανής
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απόφαση της Συνόδου Κορυφής Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει πολυεθνικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία


Οι ηγέτες των κρατών μελών του NATO συμφώνησαν να αναπτυχθούν πολυεθνικές δυνάμεις στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία για την αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας και ανέθεσαν στους διπλωματικούς απεσταλμένους τους να εξηγήσουν στη Μόσχα το σκεπτικό των κινήσεων αυτών την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, Γενς Στόλτενμπεργκ.
nato
«Αυτά τα τάγματα θα είναι ισχυρά και θα είναι πολυεθνικά. Καθιστούν σαφές ότι μια επίθεση εναντίον ενός (κράτους) συμμάχου θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της συμμαχίας στο σύνολό της», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Καθώς ενισχύουμε τα αποτρεπτικά μας μέσα και την άμυνά μας, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να απομονωθεί. Θα ενημερώσουμε τη Ρωσία για τις αποφάσεις που λάβαμε στη σύνοδο», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο Γ. Μπαρτζώκας, ο νέος προπονητής της Μπάρτσα!...



Ένας ακόμη Έλληνας προπονητής σε πάγκο μεγάλου συλλόγου! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί συμφώνησαν με...
τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για το ποσό της αποζημίωσης που θα της δοθεί (πληροφορίες κάνουν λόγο για 600.000 ευρώ) και ο 51χρονος προπονητής, που αναχωρεί για τη Βαρκελώνη, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Οι «μπλαουγκράνα» μετά από οκτώ χρόνια έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Τσάβι Πασκουάλ και προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τον Ροντρίγκο Ντε Λα Φουέντε να αντικαθιστά τον Ζοάν Κρέους στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, έκανε λόγο για τη δημιουργία μίας νέας φιλοσοφίας στην ομάδα.

Read more...

Ξήλωσαν την ταμπέλα του "Μαρινόπουλου" στην Κρήτη...


Ξήλωσαν την ταμπέλα του Μαρινόπουλου στην Κρήτη – ΦΩΤΟ
Τις ταμπέλες με το όνομα «Μαρινόπουλος» άρχισαν να ξηλώνουν από τα σούπερ μάρκετ της εταιρείας, ειδικά συνεργεία.

Όπως...
φαίνεται στη φωτογραφία, συνεργείο βρέθηκε σε υποκατάστημα στο Ηράκλειο και άρχισε να βγάζει ένα – ένα τα γράμματα της ταμπέλας με τη λέξη «Μαρινόπουλος».

Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή / πηγή φωτό: cretapost.gr

Read more...