Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δέχονται το 13% Υποχώρηση των δανειστών για τον ΦΠΑ στον τουρισμό


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών ενόψει του καθοριστικού Eurogroup το Σάββατο (15:00 ώρα Ελλάδας).
ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ EUROGROUP(EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο μεταδίδει, πως η τελική πρόταση των δανειστών για τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα είναι 13% και όχι 23%, όπως προέβλεπε η αρχική τους θέση, κάνοντας ένα βήμα πίσω, με την προϋπόθεση ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν εκτιμά ότι, οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας υπερβαίνουν το 50%  απαντώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, που είχε υποστηρίξει πως όλα είναι 50-50.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ακόμη και στο ενδεχόμενο συμφωνίας, η χώρα μας πιθανώς δεν θα μπορέσει να καταβάλλει εγκαίρως τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ. «Για λίγες μέρες η οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ θα κηρυχθεί ληξιπρόθεσμη, καθώς είναι τεχνικά αδύνατη η καταβολή της δόσης στις 30 Ιουνίου» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Δεν θα έλθει και το τέλος του κόσμου, εφόσον υπάρξει μία ξεκάθαρη συμφωνία» προσθέτει, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.

Read more...

Ακόμη μια εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα (photos)


sygkentrosh-1
«Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο ″όχι″ στη συμφωνία, ″όχι″ στη συνεχή χρεοκοπία του ελληνικού λαού, ″όχι″ στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής εξουσίας. Να βάλει πλώρη για τη δική του πραγματική εξουσία. Με το ΚΚΕ να αντιπαλέψει, να μπλοκάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στο αποψινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.
Κάλεσε τον λαό να απορρίψει και τις προτάσεις των δανειστών και τις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα των 47 + 8 σελίδων, «γιατί η μία είναι πιο βάρβαρη από την άλλη, πραγματική καρμανιόλα για το λαό».
Αναφερόμενος στις εμπλοκές των διαπραγματεύσεων είπε ότι η βάση τους δεν αφορά στα διάφορα «ισοδύναμα» των αντιλαϊκών μέτρων στα οποία «μπορούν να βρουν άκρη», αλλά στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν εντός της Ε.Ε. για το μείγμα αστικής διαχείρισης και για την πορεία εξέλιξης της Ευρωζώνης, στις γεωστρατηγικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς Ε.Ε. – ΗΠΑ και στην πίεση για εξασφάλιση περισσότερων οικονομικών και πολιτικών εγγυήσεων από την ελληνική κυβέρνηση.
«Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μπροστά στον ελληνικό λαό είναι ότι με οποιαδήποτε εκδοχή κατάληξης τελικά αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης δηλαδή, είτε επιτευχθεί συμφωνία με βάση την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των εταίρων, είτε τα ″σπάσουν″ και οδηγηθούν σε ″ρήξη″ με διπλό νόμισμα, σε όλες τις περιπτώσεις και εκδοχές, ο χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Σε σχέση με την νέα συμφωνία, έκανε λόγο για ωμή κοροϊδία του λαού εκ μέρους της κυβέρνησης, όταν αυτή ισχυρίζεται ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, την στιγμή που θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, θα καταβληθεί ξανά ο ΕΝΦΙΑ και οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, όπως και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και συνταξιούχων συνυπολογίζοντας και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και τις ανατροπές στα ασφαλιστικά ταμεία.
sygkentrosh-11sygkentrosh-2


Read more...

Μαραθώνιος...


Κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, μετά την άφιξή του στην Αθήνα, όπου ξεκινά ένας… μαραθώνιος ενημέρωσης και κρίσιμων αποφάσεων για τις κινήσεις της κυβέρνησης τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών, η...
κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από όλους  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  να μην φύγουν από την πρωτεύουσα. 

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ακύρωσε την περιοδεία του στα Βαλκάνια και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού συμβουλίου θα βρεθούν οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες και η στάση που θα κρατήσει η ελληνική αντιπροσωπεία στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. 

Προσερχόμενος, πάντως, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για τις εξελίξεις. «Νομίζω ότι πάμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά…

Read more...

Πιάστηκαν δύο από τους "ληστές με το σίδερο"...


Περιπολικό της αστυνομίας.Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται από χθες δύο μέλη της επικίνδυνης συμμορίας των "ληστών με το σίδερο", που...
βασάνιζε τα θύματά της για να αποσπάσει χρήματα.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς ηλικίας 36 και 37 ετών, που κατηγορούνται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις και συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Για συμμετοχή στη σπείρα έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν σε σπίτια και προκειμένου να αποσπάσουν από τους ενοίκους τους πληροφορίες για το πού έκρυβαν τα χρήματά τους, τους βασάνιζαν με πυρακτωμένη πλάκα από ηλεκτρικό σίδερο.

Μάλιστα προκειμένου οι αστυνομικοί να επιτύχουν την εξάρθρωση της οργάνωσης είχε συσταθεί από τον περασμένο Μάρτιο ειδική ομάδα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνά τους, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από το 2014 τη συμμορία και έχοντας διακριτούς ρόλους διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες.

Στη μεθοδολογία δράσης τους συμπεριλαμβάνεται η πολυήμερη παρακολούθηση των θυμάτων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους, ενώ είχαν προμηθευθεί κουκούλες, εργαλεία διάρρηξης, οχήματα κ.ά.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις από τις συνολικά 6-7 που αποδίδονται στη δράση της συμμορίας. Πρόκειται για τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2014 στην Πεύκη, σε βάρος 45χρονης ιδιοκτήτριας επιχείρησης κέντρων αισθητικής και σολάριουμ, που βρέθηκε μαζί με τη 10χρονη κόρη της αντιμέτωπη με τους σκληρούς κακοποιούς και είχε απειληθεί με ηλεκτρικό σίδερο.

Οι δράστες είχαν εισβάλει από την κεντρική πόρτα της τριώροφης οικίας και είχαν ακινητοποιήσει μία φίλη της ιδιοκτήτριας που κοιμόταν στο σαλόνι και έπειτα τη 45χρονη ιδιοκτήτρια και τη 10χρονη κόρη της που βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρα.

Από αυτή τη ληστεία οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που φαίνεται να ταυτοποιείται με τους δύο συλληφθέντες.

Εξιχνιάστηκε επίσης και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2 Ιουνίου 2015 σε οικία στο Χαλάνδρι.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος φωτογραφικών συσκευών, πλήθος usb stick, πινακίδες οχημάτων και τρία αυτοκίνητα...
Μάνος Τσαλδάρης
efsyn.gr

Read more...

Παρεξηγήθηκε ο Γιούνκερ...


Γιούνκερ: Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα

Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα...
Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα αποτελεί τελεσίγραφο ενώ...
εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ και συνέχισε: «Είμαι αρκετά αισιόδοξος, αλλά όχι υπερβολικά, για το αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία».

«Η Ελλάδα είναι ένα σπουδαίο έθνος με μία εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση. Πρέπει να σεβαστούμε τόσο το έθνος, όσο και την κυβέρνηση. Πάνω από όλα πρέπει να σεβαστούμε τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε...
enikos.gr


Read more...

Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση των θεσμών...


Απορρίπτει η κυβέρνηση την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος...για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος...
Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους...
15,5 δις ευρώ,σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ που επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή.
Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας...

Read more...

Τζακ Λιου: Ελπίδα για συμφωνία το Σαββατοκύριακο...


...μεταξύ Ελλάδας-εταίρων...
Την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εντός του Σαββατοκύριακου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σε...
συνέντευξή του στο Yahoo.

«Ελπίζω ότι θα πάρουν σοβαρά αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό που με ανησυχεί στις συζητήσεις που γίνονται για την Ελλάδα είναι οι πολλές προθεσμίες, ο αριθμός των φορών που τα πράγματα έφτασαν οριακά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Προειδοποίησε δε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος όσο πληθαίνουν αυτές οι καταστάσεις.

Και κατέληξε λέγοντας πως «Ελπίζω να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα προφυλάξει την Ελλάδα από τον βαθύ πόνο που μια κατάρρευση θα προκαλούσε, και δεν θα δημιουργεί ρίσκα για την ευρωπαϊκή ή την παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι τώρα η στιγμή για ένα σοκ»

Η σχετική φράση στα αγγλικά, από τον Γκάρντιαν:

“The risk of an accident goes up the more times you have these [situations, and] everyone rushes to a deadline. I hope they can reach an agreement that prevents Greece from going through the deep pain that a breakdown would cause, and it doesn’t create risks to either the European or the global economy. This is not the time for a shock.”...
left.gr

Read more...

Τσίπρας: Οχι σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα...


Μήνυμα προς τους δανειστές έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. 
«Οι αρχές της ΕΕ για αλληλεγγύη και σεβασμό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο.  Οι αρχές της ΕΕ δεν βασίστηκαν σε εκβιασμό και τελεσίγραφα. Η ελληνική κυβέρνηση θα...
συνεχίσει να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών», είπε...

Read more...

Κίνα: Να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη...



Τη θέληση της η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η Κίνα, εκτιμώντας παράλληλα πως οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας θα...
κινηθούν προς τη θετική κατεύθυνση.

«Η Κίνα θα ήθελε να δει την Ελλάδα να παραμένει εντός της ευρωζώνης και εκτιμά τις προσπάθειες των αρμόδιων πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί, μέσω των προσπαθειών όλων των πλευρών, να αντιμετωπίσει δεόντως την κατάσταση», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Τσάο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ επισκέπτεται την επόμενη εβδομάδα την Ευρώπη, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σινο-ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και μια επίσκεψη στη Γαλλία.

Read more...

Πεντάμηνη παράταση και 16,3 δις η πρόταση των δανειστών ...



Σύμφωνα με έγγραφο των δανειστών που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters...
Το ποσό των 16,3 δις ευρώ θα μπορούσε να διαθέσει η ευρωζώνη για την Ελλάδα στα πλαίσια του τρέχοντος προγράμματος, αναφέρει έγγραφο των δανειστών που θα τεθεί προς εξέταση στο αυριανό Eurogroup και...
αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέχει το διεθνές πρακτορείο προβλέπεται η δυνατότητα πεντάμηνης παράτασης του προγράμματος, μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων θα μπορούσε να γίνει τμηματικά, σε 4 δόσεις, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την χώρα μας.
Όπως σημειώνεται, το ποσό θα προέλθει από τα ήδη υπάρχοντα 10,9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο οποίο θα προστεθούν 1,8 δισ. ευρώ από την δόση του προγράμματος που απομένει και 3,6 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα το 2014 και το 2015.

Η πρώτη δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα μπορούσε να εκταμιευθεί μόλις η ελληνική Βουλή υπογράψει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και περάσει τα πρώτα νομοσχέδια που θα επικυρώνουν τη συμφωνία. Η δόση θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας.

Η δεύτερη δόση ύψους 4 δισ. ευρώ θα μπορούσε να καταβληθεί στα μέσα Ιουλίου αφού υλοποιηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις στις αρχές του μήνα και εξ αυτών τα 3,5 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να μπουν στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η τρίτη δόση ύψους 4,7 δισ. ευρώ θα μπορούσε να εκταμιευθεί αρχές Αυγούστου με την υλοποίηση περαιτέρω προϋποθέσεων στα τέλη Ιουλίου, με όλο το ποσό να πηγαίνει στον προαναφερόμενο λογαριασμό.

Τέλος σύμφωνα με την νέα πρόταση, τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα λάβει 1,5 δισ. ευρώ μετά την υλοποίηση περαιτέρω μεταρρυθμίσεων και πάλι με κατάθεση στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους.

tvxs.gr

Read more...

Τζιχαντιστής επιτέθηκε σε εργοστάσιο στην Γαλλία...


-Αποκεφάλισε εναν άνδρα.
-Πολλοί οι τραυματίες. 
-Οι πρώτες εικόνες...
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανδρας με σημαία του ISIS μπήκε σε εργοστάσιο αερίου στην Γαλλία, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Λυών και αποκεφάλισε εναν άνδρα. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν...
πολλοί τραυματίες, ενώ η αστυνομία εχει προχωρήσει σε μια σύλληψη...


Read more...

Στις 18:00 το Eurogroup του Σαββάτου...


 
Τρεις ώρες αργότερα μετατίθεται (από τις 15.00, πάει στις 18.00, ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup του Σαββάτου.
Όπως αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι θεσμοί αξιολογούν...
την τελευταία πρόταση που υπέβαλε η Αθήνα χθες.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν τη συζήτηση με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.

Read more...