Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μειώθηκε κατά 32,3% το έλλειμμα


Μείωση 32,3% σημείωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2010, το οποίο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο συνεχίζει να κινείται καλύτερα από τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 προέβλεπε μείωση 26,5% (έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5%.), δηλαδή 14.485 εκατ. ¤ από 21.382 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Η πορεία μείωσης του ελλείμματος χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη συσσώρευση πληρωμών τόκων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που συγκεντρώνουν περίπου το 40% του ετήσιου προγραμματισμού των αποπληρωμών τόκων, όπως επίσης και από υστέρηση των εσόδων.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%. Η εξέλιξη αυτή έχει επιτευχθεί πριν αποδώσουν πλήρως τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως για παράδειγμα η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες που ισχύει από 1η Ιουλίου επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 7,6% έναντι στόχου για μείωση κατά 5,5%. Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες 12,1% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 5,8%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 6,6% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,6%. Η μείωση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών για Ασφάλιση και Περίθαλψη (μείωση κατά 1.406 εκατ. ¤ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009), των λειτουργικών και λοιπών δαπανών (μείωση κατά 1.008 εκατ. ¤), καθώς και στην μείωση των Αποδοχών και Συντάξεων κατά 1.041 εκατ. ¤.

Οι δαπάνες τέλος του ΠΔΕ είναι περιορισμένες κατά 32,8% και τα έσοδα του κατά 2,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.





Read more...

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε υποψήφιους


Τα ονόματα των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε 39 "Καλλικρατικούς" δήμους ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, οι οποίες αποτελούν το “κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει -με όχημα τον Καλλικράτη- τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους”.

Υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την “επανεκκίνηση της χώρας” με την επίτευξη των μεγάλων στόχων.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:
ΑΓΡΑΦΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Θόδωρος Μπαμπαλής

ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πέτρος Βαφίνης

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλίας Γιαννακάκος

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μιχάλης Βλαχόπουλος

ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ξενοφών Μανιατογιάννης

ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Κόκορης

ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Μανώλης Σταυρακάκης

ΔΕΛΦΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Απόστολος Καραχάλιος

ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Μπουροδήμος

ΔΡΑΜΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Κυριάκος Χαρακίδης

ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Βασίλης Τόλης

ΖΙΤΣΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Ρογκότης

ΗΛΙΔΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Λυμπέρης

ΙΚΑΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Χρήστος Σταυρινάδης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αντώνης Καμπάκης

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεοδόσης Μπακογλίδης

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Θόδωρος Μπρεδήμας

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίκος Μηλιώτης

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αλέξανδρος Χρυσός

ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Χρύσανθος Σαρλής

ΚΩ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γιώργος Κυρίτσης

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Λουκάς

ΛΕΡΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μιχάλης Κόλιας

ΛΕΣΒΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Παντελής Πατερέλης

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πρόδρομος Ενωτιάδης

ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νίκος Τζώρτζης

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Νταουσάνης

ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ Γιώργος Ιωακειμίδης

ΠΑΛΑΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κώστας Παπακυρίτσης

ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Πάνος Δεμερτζής

ΠΑΡΓΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Θανάσης Λιόλιος

ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Λαλένης

ΣΕΡΡΩΝ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Στέφανος Φωτιάδης

ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκος Παπαδής

ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νίκος Δελφάκης

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ευστάθιος Ανδριόπουλος

ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μαυρουδής Μηντσιούδης

ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Χρήστος Παγώνης





Read more...

Η ΓΣΕΕ ζητά προσλήψεις και όχι απολύσεις


Στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα συμπαρίσταται η ΓΣΕΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της. "Σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία και ειδικότερα των νέων αυξάνεται θεαματικά, είναι ιδιαίτερα προκλητικό και απαράδεκτο να απολύονται εργαζόμενοι, που προσέφεραν υπηρεσίες, με μειωμένο εργατικό κόστος και σε ορισμένες περιπτώσεις ανασφάλιστοι". "Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση των υπηρέσιών τους και την ικανοποίηση του αιτήματος για την πλήρη και τη δίκαιη εργασιακή τους αποκατάσταση", κατέληξε η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.





Read more...

Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για την πείνα και την ανισότητα των φύλων


Την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η έλλειψη προόδου σε ό,τι αφορά την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας όπως είναι η μείωση κατά 50%, έως το 2015, των ανθρώπων που ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για "την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας και της ανισότητας των δύο φύλων", που διεξήχθη σήμερα στην έδρα των Ην. Εθνών, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής για τους στόχους της Χιλιετίας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν αυξήθηκε από 842 εκατομμύρια το 1990 σε 1,02 δισεκατομμύρια το 2009, εξέλιξη που χαρακτήρισε απαράδεκτη. Από την άλλη, επισήμανε πάντως την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά τη μείωση της θνησιμότητας, την καταπολέμηση ασθενειών και την πρόσβαση στην εκπαίδευση, αν και, όπως έσπευσε να σημειώσει, και σε αυτά τα μέτωπα μένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

Αφού ανέφερε πως η οικονομική κρίση είναι βέβαιο ότι δυσχέρανε την προσπάθεια, τόνισε ότι η δημοσιονομική λιτότητα λειτουργεί ως δικαιολογία για να μην υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις και να επανέλθει ο προστατευτισμός που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών.





Read more...

OΡΙΑΚΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ, ΛΕΕΙ Η FITCH


Η Ελλάδα οριακά διατηρεί την αξιολόγησή της στην επενδυτική βαθμίδα (investment grade) παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει στην μείωση του ελλείμματός της, είπε υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Fitch, ο τελευταίος από τους μεγάλους οίκους που διατηρεί αυτή την αξιολόγηση για τη χώρα...


«Η χώρα κρατά την αξιολόγηση investment grade, αλλά με νύχια και με δόντια», είπε χαρακτηριστικά ο Κρις Πράις, υψηλόβαθμος αναλυτής της Fitch Ratings, στο Reuters την Δευτέρα.

«Όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί παραμένουν, δεν υπάρχει εύκολη λύση για αυτά», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι ο οίκος θα εξετάσει ενδελεχώς την δημοσιονομική κατάσταση κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, πιθανόν στα τέλη Οκτωβρίου.

Read more...

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1


Στον ανασχεδιασμό του εντύπου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1), καθώς και της ηλεκτρονικής φόρμας για την υποβολή της δήλωσης προχωρά το υπ. Οικονομικών. Επιδίωξη του υπουργείου είναι : Η αναβάθμιση της υπάρχουσας ηλεκτρονικής υπηρεσίας σε...
μία νέα προσωποποιημένη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις ανάγκες διαφορετικών ομάδων φορολογουμένων πολιτών (έμπειροι χρήστες, χρήστες χωρίς γνώση του τρόπου συμπλήρωσης της δήλωσης, χρήστες με εισοδήματα από μία ή περισσότερες πηγές κ.α.).
Η προσυμπλήρωση των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για τον φορολογούμενο.
Η σταδιακή προώθηση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στο σύνολο των πολιτών αίροντας τον αποκλεισμό σε ομάδες όπως είναι τα Α.Μ.Ε.Α., αλλοδαποί κ.λπ.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται με σκοπό την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων προτάσεων για καθένα από τα δύο μέσα υποβολής (έντυπο και ηλεκτρονική υπηρεσία).

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει πρόταση ανασχεδιασμού για το έντυπο, για την ηλεκτρονική υπηρεσία ή και για τα δύο.
Read more...

Πως θα γίνονται οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια


Με βασικό εργαλείο την τεχνολογία, το υπουργείο Παιδείας περνά στην «έξυπνη εποχή», όπως την χαρακτήρισε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το ισχύον καθεστώς για τις μετεγγραφές, καθώς και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διανομής συγγραμμάτων.

Οι μετεγγραφές πλέον θα γίνονται στις αρχές Οκτωβρίου και μάλιστα ηλεκτρονικά, για την εξοικονόμηση χρόνου, δεδομένου ότι στο παρελθόν χρειάζονταν έξι μήνες πριν γίνουν οι μετεγγραφές.

Παράλληλα, εξοικονομούνται κονδύλια και οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται καλύτερα και γρηγορότερα. Σημειώνεται ότι το ζήτημα αφορά 400.000 φοιτητές και 10.000 οικογένειες, καθώς και 1.000 εκδοτικούς οίκους.

Οι φοιτητές, που επιθυμούν μετεγγραφή, θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους σε μία φόρμα στο διαδίκτυο. Εάν μετά τον έλεγχο των ιδρυμάτων διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ψευδή, ή πλαστά στοιχεία, τότε δεν θα γίνεται η μετεγγραφή.

Μία τριμελής επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και δικαστικός, θα ερευνά την περίπτωση και αν διαπιστωθεί δόλος, τότε δεν θα εγγράφεται, ούτε στο τμήμα που πέτυχε.

Με διαφάνειες και λεπτομέρειες, η υπουργός Παιδείας και ο ειδικός γραμματέας, Β. Παπάζογλου, παρουσίασαν το νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Σύμφωνα με την υπουργό, το πρόγραμμα με τον κωδικό «Εύδοξος» θα απλοποιήσει τις διαδικασίες και θα συντομεύσει το χρόνο. Σημειώνεται ότι συχνά οι φοιτητές έπαιρναν τα συγγράμματα ακόμη και την παραμονή των εξετάσεων. Τώρα, με την απολύτως αυτοματοποιημένη διαδικασία, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα για πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα παρεχόμενα συγγράμματα σε κάθε μάθημα του Οδηγού Σπουδών και για άμεση επιλογή και παραλαβή των συγγραμμάτων, που θα επιλέξουν. Επιπλέον, θα υπάρχουν αποτελεσματικοί μηχανισμοί για την ταχεία αποζημίωση των εκδοτών και για την αποτροπή της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των δημόσιων πόρων. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν διαδικτυακές κοινότητες ανάμεσα σε φοιτητές με κοινά επιστημονικά ενδιαφέροντα.

Το σύστημα αυτό θα επιτρέψει στο υπουργείο Παιδείας να αποκτήσει και μία πρώτη εικόνα των ενεργών και «αιωνίων» φοιτητών.

Για πρώτη φορά, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα επανεκτελεστεί αφού γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές με βάση την αποτίμηση του πρώτου έτους εφαρμογής. Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και ειδικά για τους φοιτητές των τμημάτων πληροφορικής των ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα δοθεί και η δυνατότητα επιλογής για την ηλεκτρονική διάθεση των συγγραμμάτων σε ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές (e-readers). Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει ειδική διαδικασία που θα εξασφαλίζει το απαραβίαστο «κλείδωμα» των ηλεκτρονικών αρχείων των επιλεγέντων συγγραμμάτων στις συσκευές ανάγνωσης των φοιτητών.

Τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος είναι:

* Επιταχύνεται και απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των φοιτητών στα μαθήματα και η επιλογή συγγραμμάτων.

* Ελαχιστοποιείται ο διαχειριστικός φόρτος στα ιδρύματα και στις γραμματείες των τμημάτων, οι οποίες θα καταχωρίζουν απλώς τη γενική λίστα με τα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών και την αντίστοιχη λίστα με τα διαθέσιμα / εγκεκριμένα συγγράμματα.

* Απλοποιείται η σχέση του Υπουργείου με τους εκδότες, καθώς δεν θα υπάρχει ανάγκη για ανταλλαγές εγγράφων σχετικά με τους φοιτητές, που απέκτησαν κάθε σύγγραμμα.

* Ο χρόνος που μεσολαβεί από τη δήλωση προτίμησης του φοιτητή έως την παραλαβή του τυπωμένου συγγράμματος, μπορεί να περιοριστεί σε ελάχιστες εργάσιμες μέρες. Με την υφιστάμενη διαδικασία, ο χρόνος αυτός συχνά ξεπερνά τους δύο μήνες.

* Η αποζημίωση των εκδοτών μπορεί να γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των συγγραμμάτων, επειδή όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα (on-line) στις υπηρεσίες του υπουργείου. Με το υφιστάμενο καθεστώς η αποζημίωση πραγματοποιείται 12 μήνες μετά τη διανομή των συγγραμμάτων.

* Ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια για καταχρηστική εκμετάλλευση δημόσιων πόρων, επειδή με το νέο σύστημα είναι αδύνατη η ψευδής καταχώριση της διανομής συγγράμματος σε φοιτητή χωρίς τη συναίνεσή του.

Εξάλλου, δρομολογούνται οι προϋποθέσεις για την ταχεία μετάβαση στην εποχή του ηλεκτρονικού συγγράμματος.

Η υπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ θετική. Ο γενικός γραμματέας Β. Κουλαϊδής διευκρίνισε ότι «η εικόνα είναι εξαιρετικά καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Ως το τέλος του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, δεν θα υπάρχει κενό στα σχολεία».

Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε ότι οι αναπληρωτές, που προσελήφθησαν, είναι πλήρους απασχόλησης και μπορεί να διδάσκουν ακόμη και σε δύο σχολεία μέσα στο πλήρες ωράριο τους.




Read more...

Οι βίλες του Θόδωρου και η “πράσινη” limo της Μάρας

Αυτοκίνητο αξίας 67.000 ευρώ για την κα. Ζαχαρέα μέσα στην κρίση

http://img.protothema.gr
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προφανώς, παρουσιάζει και το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου αλλά και της συζύγου του κ. Μάρας Ζαχαρέα, η οποία μάλιστα εμφανίζεται να έχει αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 67.000 ευρώ – πιθανότατα μια “πράσινη” λιμουζίνα, την υβριδική Lexus 400, 3.311 κυβικών εκατοστών.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας εμφανίζει εισοδήματα ύψους 114.555,44 ευρώ, καταθέσεις ύψους 25.232,04 ευρώ και 12.865 δολάρια. Επιπλέον, ο ίδιος και τα παιδιά του διαθέτουν αρκετές μετοχές σε εταιρείες μεταξύ των οποίων ο ΔΟΛ και η ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Η ακίνητη περιουσία του κ. Ρουσόπουλου περιλαμβάνει το σπίτι – από κοινού με την σύζυγό του - στο Καπανδρίτι 388 τ.μ. με πισίνα 133 τ.μ., δύο αγροτεμάχια επίσης στο Καπανδρίτι 3.230 τ.μ. περίπου, 2 διαμερίσματα – με την σύζυγό του - στο Ψυχικό 188 τ.μ και 67 τ.μ. αντίστοιχα, 1 διαμέρισμα με παρκινγκ στην Καισαριανή 100 τ.μ., 1 εξοχικό – με την σύζυγό του - στο Ιστέρνι Πάρου και ένα διαμέρισμα στην Ανάβυσσο 54 τ.μ.

Μάρα Ζαχαρέα
Η σύζυγος του κ. Ρουσόπουλου εμφανίζει εισόδημα 14.863,4 ευρώ και καταθέσεις 346.146 ευρώ ενώ τα τέκνα καταθέσεις ύψους 2.500 ευρώ περίπου. Η κυρία Ζαχαρέα διαθέτει οικεία 126 τ.μ. στον Πύργο Δυρού της Λακωνίας καθώς και οικόπεδο 120 τ.μ. και αγροτεμάχιο 620 τ.μ. περίπου. Επιπλέον, πούλησε ΙΧ 1.600 κ.ε. έναντι 13.000 ευρώ και αγόρασε άλλο 3.311 κ.ε. αξίας 67.460 ευρώ
Read more...

Ο… μεγιστάνας Βουλγαράκης και ο «φτωχός» Ακης

Τι βγάζουν τα πόθεν έσχες


http://img.protothema.gr
Από τους πιο πλούσιους πολιτικούς είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης. Το εισόδημά του είναι στα 133.877,91 ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 334.276,47.

Αναλυτικά:

Ακίνητα: Γιώργος και Κατερίνα: 1 αποθήκη στον Λυκαβηττό, 1 πάρκιγκ στον Λυκαβηττό, 4 διαμερίσματα στον Λυκαβηττό, 1 οικόπεδο στο Ηράκλειο., βοσκότοπος στη Τζιά, 1 σπίτι στην Αράχωβα
Γιώργος: 1 διαμέρισμα στο Κολωνάκι, 1 αγροτεμάχιο στο Ρέθυμνο 100.000 τμ (το 25%), αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 12.000 τμ στο Ρέθυμνο (το 25%), αποθήκη στο Λαύριο, 2 διαμερίσματα στο Λαύριο, 2 διαμερίσματα στο Ηράκλειο, καταστήματα στο Ηράκλειο και άλλα 8 ακίνητα στο Ηράκλειο των οποίων δεν διευκρινίζεται η χρήση
Κατερίνα: 1 διαμέρισμα στο Κολωνάκι, 1 πάρκιγκ στην Αθήνα, 1 αποθήκη
Η κόρη τους: 12 διαμερίσματα στο Ηράκλειο
Χρεόγραφα:
Ομόλογα: Μαζί με Κατερίνα 665.261,85
Αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού: Μαζί με Κατερίνα 74.353,97
Αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού: Μαζί με Κατερίνα 453.951,94

Καταθέσεις: Μαζί με Κατερίνα 831.416 ευρώ

Αυτοκίνητα/ Σκάφη: Γιώργος: Μοτοποδήλατο 500 κυβικά. Αγόρασε 1 αυτοκίνητο 1.000 κυβικά αξίας 13.182 ευρώ
Κατερίνα: Πούλησε 1 αυτοκίνητο 1.600 κυβικά και εισέπραξε 15.000 ευρώ, πούλησε ακόμα 1 σκάφος αναψυχής και εισέπραξε 60.000 ευρώ. Αγόρασε αυτοκίνητο 1.600 κυβικά αξίας 25.600 ευρώ
Από κοινού: Ένα σκάφος αξίας 200.000 ευρώ
Συμμετοχές σε επιχειρήσεις: Γιώργος: Εταίρος σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο εισφοράς 112.500 ευρώ
Κατερίνα: Εταίρος σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο εισφοράς 112.500 και μέτοχος σε ΑΕ παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο εισφοράς 20.000 ευρώ


Οσο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο; Το δικό του πόθεν έσχες εμφανίζεται κάπως φτωχό σε σχέση με των υπολοίπων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίζει εισοδήματα ύψους 100.431,94 ευρώ, δεν διαθέτει μετοχές ή ομόλογα, ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 13.500 ευρώ και της συζύγου του σε 18.000 ευρώ. Διαθέτει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα 142 τ.μ. και 59 τ.μ. αντίστοιχα, 1 σπίτι στον Κόρφο Κορινθίας 469 147 τ.μ. και 1 αγροτεμάχιο στην Αμάρυνθο Ευβοίας 2.000 τ.μ περίπου. Η κυρία Βίκυ Σταμάτη έχει επίσης ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι 130 τ.μ.

Read more...

Τι γράφουν οι σουηδικές εφημερίδες για την είσοδο της ακροδεξιάς στη Βουλή...


Για «τέλος εποχής» κάνει λόγο σήμερα ο σουηδικός τύπος, την επομένη των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία με την πρώτη επανεκλογή της δεξιάς στο τιμόνι της χώρας, την ιστορική πτώση της σοσιαλδημοκρατίας υπό την Μόνα Σαλίν (φωτογραφία) και κυρίως την είσοδο της ακροδεξιάς στο κοινοβούλιο που χαρακτηρίζεται ως «άλμα στο άγνωστο».
Ο τίτλος της μεγαλύτερης σουηδικής εφημερίδας Ντάγκενς Νίχετερ στο κύριο άρθρο της είναι «Μία εποχή έφτασε στο τέλος της». Υπενθυμίζοντας ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν κυβερνήσει τη Σουηδία κατά το «83% του χρόνου από το 1932, η προοδευτική εφημερίδα εκτιμά ότι...
με τη νίκη του συνασπισμού του απερχόμενου πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ, «η εποχή όπου ένα κόμμα παρέμενε επί μακρόν στην εξουσία και μπορούσε να αποφασίσει για όλα, ευτυχώς τελείωσε».
Η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα, η προοδευτική Γκέτεμποργκ-Πόστεν, γράφει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες που συγκέντρωσαν το χαμηλότερο ποσοστό από το 1914 «δεν θα είναι ποτέ πια οι ιδιοκτήτες της Σουηδίας».
Η συντηρητική εφημερίδα Σβένσκα Νταγκμπλάντετ γράφει ότι «σε άλλες χώρες, δεν είναι προφανώς ασυνήθιστο φαινόμενο να επανεκλέγεται κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλά στη Σουηδία είναι πρωτοφανές» τονίζοντας όμως ότι με την είσοδο για πρώτη φορά στη Βουλή της ακροδεξιάς το πολιτικό τοπίο έχει υποστεί «μία ακόμη βαθιά αλλαγή». «Μία δεξιά κυβέρνηση χωρίς πλειοψηφία, μία σοσιαλδημοκρατία καταβαραθρωμένη και ένα κόμμα με ακροδεξιές ρίζες σε θέση-κλειδί. Είναι Δευτέρα πρωί και η ώρα για τους Σουηδούς να σχηματίσουν μία καινούρια εικόνα για το έθνος τους», γράφει.
Η δεξιά ταμπλόιντ Εσπρέσεν αναφέρει ότι «το λάβαρο της ανεκτικότητας αποκαθηλώθηκε και οι σκοτεινές δυνάμεις κατέληξαν να πάρουν όμηρο τη σουηδική δημοκρατία» και καλεί τον ηγέτη του κεντροδεξιού συνασπισμού Φρέντρικ Ράινφελτ να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία με τους Πράσινους, με τους οποίους ξεκίνησε διαπραγματεύσεις από την Κυριακή το βράδυ.
Η αριστερών αποχρώσεων ταμπλόιντ Άφτονμπλάντετ σημειώνει ότι «το εφιαλτικό σενάριο έγινε πραγματικότητα» και ότι «ο Φρέντρικ Ράινφελτ θα παραμείνει με την κυβέρνησή του και θα βρίσκεται πιθανότατα υπό την επιρροή ενός ρατσιστικού κόμματος».

Read more...

Ξεκίνησε δοκιμαστικά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας


Ξεκίνησε το Σάββατο δοκιμαστικά η διασύνδεση του Τουρκικού Ηλεκτρικού Συστήματος με το Ευρωπαϊκό, μέσω γραμμών υπερυψηλής τάσεως από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει 12 μήνες και περιλαμβάνει αρχική φάση ενός μήνα χωρίς εμπορικές ανταλλαγές και δεύτερη φάση, εφόσον αξιολογηθούν θετικά τα πρώτα λειτουργικά αποτελέσματα, με εμπορικές ανταλλαγές.

Σημειώνεται ότι τα δίκτυα Ελλάδας - Τουρκίας είχαν συνδεθεί προσωρινά στην υψηλή τάση από το καλοκαίρι του 2007, προκειμένου να γίνονται ανταλλαγές ενέργειας σε περιόδους αιχμής. Η νέα σύνδεση που τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο γίνεται στην υπερυψηλή τάση (400 χιλιάδες βολτ). Σύμφωνα με τον ΔΕΣΜΗΕ:

-Η σύνδεση αποτελεί σημαντική επέκταση του Ευρωπαϊκού Ηλεκτρικού Συστήματος προς τα ανατολικά, μέσω της χώρας μας και οδηγεί σε ένα ενιαίο ηλεκτρικό δίκτυο που εκτείνεται από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η επιτυχής πραγματοποίηση της σύνδεσης απαίτησε την εκπόνηση σημαντικών και εξαιρετικά σύνθετων μελετών δυναμικής και στατικής ευστάθειας καθώς και την εφαρμογή εκτεταμένων βελτιώσεων στο Τουρκικό Σύστημα.

-Η όλη διαδικασία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ENTSO - E (European Network of Transmission System Operators -Electricity) και της πρώην UCTE (Union for the Coordination of Transmission Electricity). Η Ελληνική πλευρά έπαιξε ιδιαιτέρα σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της σύνδεσης με την κατασκευή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την ΔΕΗ Α.Ε. γραμμών υπέρ - υψηλής τάσεως μήκους 200 χλμ και με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ σε consortium Ευρωπαίων Διαχειριστών και σε επιτροπές της UCTE και του ENTSO-E για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών συστήματος και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Τουρκική πλευρά.

-Η διασύνδεση καθιστά τη χώρα μας σημαντικό ενεργειακό κόμβο στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.





Read more...

Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών


Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών και ευρωβουλευτών για τη χρήση του 2008. Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν ως εξής:

Γιώργος Α. Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός δηλώνει εισοδήματα για το 2008 από την βουλευτική αποζημίωση 126.205 ευρώ (72.269,74 αφορολόγητα) καθώς και εισόδημα από άλλες πηγές 551 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 10.165 ευρώ.

Καμία αλλαγή στα ακίνητά του πρωθυπουργικού ζεύγους. Ο πρωθυπουργός δηλώνει από κοινού με τη σύζυγό του, ο καθένας από 50%, της οικίας στη Νέα Ερυθραία (365 τ.μ.) σε οικόπεδο 640 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1990 με αγορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, δωρεά και αγορά για τη σύζυγό του.

Η κ. Αντα Παπανδρέου δηλώνει ακόμη διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 2000 με γονική παροχή.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού δηλώνει ένα αμοιβαίο ομόλογο της Αλφα Τράπεζας αξίας κτήσης 228.000 ευρώ. Όσον αφορά σε καταθέσεις, για το 2008 ο πρωθυπουργός δηλώνει έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική 35.114 ευρώ και 11.874 ευρώ κοινό με τη σύζυγό του.

Η κ. Παπανδρέου δηλώνει δύο ακόμη τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εμπορική συνολικού ποσού 19.508,30 ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ένα αυτοκίνητο 1985 κ.ε. που αποκτήθηκε το 1996, ενώ η σύζυγός του πώλησε το δικό της αυτοκίνητο 1400 κ.ε. του 1992 αντί 100 ευρώ.


Αντώνης Σαμαράς
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε το 2008 εισοδήματα 106.982,94 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση (72.269,74 αφορολόγητα). Η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού, πολιτικός μηχανικός δήλωσε 48.445,55 ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει οικία 447,6 τ.μ. σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στην Κηφισιά που αποκτήθηκε το 1984. Διαθέτει επίσης το 50% διαμερίσματος 335 τ.μ. και αποθήκης 11 τ.μ. στην οδό Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας που αποκτήθηκαν από το 1991-1997.

Δηλώνει ακόμη κάτοχος του 50% αγροτεμαχίου 9,3 στρ. στις Ροβιές Ευβοίας. Από κληρονομία το 2008 ο πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε το 50% δύο αγροτεμαχίων 565 τ.μ. και 576 τ.μ. στην Πουνταζέζα Λαυρεωτικής.

Η σύζυγός του Γεωργία δηλώνει το ήμισυ οικίας 150 τ.μ. σε οικόπεδο 2.265 τ.μ. στην Εκάλη καθώς επίσης την πλήρη κυριότητα ενός καταστήματος 132 τ.μ. στο Ναύπλιο, όπως επίσης και ενός διαμερίσματος 167 τ.μ. στην ίδια πόλη.

Η κ. Γεωργία Σαμαρά διαθέτει ακόμη ένα διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, καθώς επίσης το 16,67% γραφείου 27 τ.μ. στην οδό Πανεπιστημίου και ενός οικοπέδου 554 τ.μ. στην Καλλιθέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΝ, ενώ η σύζυγός του 300 μετοχές της SMARTSTORE.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει το 2008 καταθέσεις 3.302, 77 ευρώ στη Εθνική, 388.000 ευρώ στην KBC ΒΑΝΚ. H σύζυγός του 12.412,66 ευρώ στην Αλφα, 6.773,22 ευρώ στην Eurobanκ και 9737,52 ευρώ στην HSBC.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα που είχε αποκτήσει το 1989 και 1992, των οποίων κατέθεσε τις πινακίδες το 1996 και το 2007 αντιστοίχως.


Αλέκα Παπαρήγα
Η γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση 90.328,75 ευρώ ( 65.234 ευρώ αφορολόγητα) και από άλλη πηγή 46.193,53 ευρώ.

Δηλώνει το 62,50% διαμερίσματος 90 τ.μ. στην οδό Αγαθίου 20 στην Αθήνα.

Διαθέτει ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Εθνική Τράπεζα με 400 ευρώ.


Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει το 2008 από βουλευτική αποζημίωση 101.783,23 (αφορολόγητο 68.669,74) και από άλλη πηγή 9.264 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει 5.400 ευρώ.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει 21 ακίνητα εκ των οποίων τα επτά στο όνομα της συζύγου του. Επίσης δηλώνει υπό ανέγερση ακίνητο στην οδό Ήρας 16 στο Π. Φάληρο, σε οικόπεδο που κληρονόμησε το 1978.

Από παλαιά διαθέτει διαμέρισμα 144 τ.μ. στο Π. Φάληρο, διαμέρισμα 83 τ.μ. στην Αθήνα, οικία 135 τ.μ. στην Κερατέα, βοσκότοπο 8,5 στρ. στην Αρκαδία, οικία 291 τ.μ. σε οικόπεδο 7,5 στρ. με πισίνα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, τρία διαμερίσματα στην Καλλιθέα, 73, 82 και 172 τ.μ., ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, 95τ.μ.. και 25 τ.μ. ένα διαμέρισμα, οικόπεδο 250 τ.μ. στην Αρκαδία, βοσκότοποι 2 στρ. στο Σοφικό και 393τ.μ. στους Αδάμες Κηφισιάς (το 25%).

Η σύζυγός του δηλώνει διαμέρισμα 60 τ.μ. στ Μάτι, το 1/6 οικίας στο Λιτόχωρο 120 τ.μ.. και το 1/6 βοσκότοπου 13 στρ. επίσης στο Λιτόχωρο. Επίσης διαμέρισμα στην Καλλιθέα, 68 τ.μ. και δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή από 65 τ.μ. έκαστο καθώς και διαμέρισμα 58 τ.μ. στην Αθήνα.

Καταθέσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην Εθνική 40.771 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του κατέχει το 50% λογαριασμού 76.000 ευρώ στην ΕΤΕ και 40.000 ευρώ στην Πειραιώς.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα, ένα 3.700 κ.ε. που απέκτησε το 2008 και ένα επίσης 3.700 κυβικά που διέθετε από το 2006. Πούλησε ένα ΙΧ 4.500 κ.ε. που είχε από το 2000, ενώ το 2007 αγόρασε σκάφος έξι ατόμων έναντι 14.399 ευρώ.

Τέλος, η σύζυγός του είναι μέλος εταιρείας ΕΠΕ με κεφάλαιο εισφοράς 17.608 ευρώ.


Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην 'Αλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.


Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης δήλωσε για το 2008 εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 92.090,96 ευρώ (65.234 αφορολόγητα) και από άλλη πηγή 2.500 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 11.684,59 ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης δηλώνει μαζί με τη σύζυγό του 17 ακίνητα και οικόπεδα σε Αττική, Εύβοια και Τρίκαλα, τα περισσότερα από τα οποία τους ανήκουν κατά το ήμισυ ή κατά το 1/5.

Ο κ. Κουβέλης διαθέτει αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας ΔΙΕΘΝΙΚΗ αξίας κτήσης 17.608,22 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει 5.000 μετοχές στην Capital ΑΧΕ με ισόποση αξία κτήσης.

Διαθέτει από κοινού με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς και συγκεκριμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 250.500 ευρώ, στην Εμπορική Τράπεζα 26.500 ευρώ και στην Εθνική Τράπεζα 105.000 ευρώ.

Είναι κάτοχος δύο ΙΧ αυτοκινήτων, ενός 1800 κ.ε. που απέκτησε το 1997 και ενός 1400 κ.ε που απέκτησε το 2008 έναντι 15.730 ευρώ.


Κωνσταντίνος Καραμανλής
Ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει εισοδήματα από τη βουλευτική αποζημίωση 102.204,25 ευρώ (68.669 αφορολόγητα) και από άλλα εισοδήματα 27.481,92 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 22.082,21 ευρώ.

Κατά τα άλλα διαθέτει δύο διαμερίσματα 70 τ.μ. και 41 τ.μ. και ένα πάρκινγκ 9 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη, δύο αγροτεμάχια στην Κύθνο, 4.070 και 4.100 τ.μ., τέσσερα διαμερίσματα (213, 20, 55, 104 τ.μ.) και μία αποθήκη (15 τ.μ.) στην Αθήνα, δύο διαμερίσματα (222 και 20 τ.μ.) και μία αποθήκη (15 τ.μ.) στη Φιλοθέη, οικία (275 τ.μ.) και αποθήκη (29 τ.μ.) στη Ραφήνα, οικία και αποθήκη (63 και 83 τ.μ.), αγροτεμάχιο 2000 τ.μ. και το 50% άλλης οικίας και αποθήκης 200 τ.μ.) στην Πρώτη Σερρών.

Ακόμη δηλώνει ο ίδιος οικία στη Μύκονο, ενώ στα παιδιά του έχει περάσει από 50% στο καθένα οικία στη Ραφήνα, η δε σύζυγός του έχει στην ιδιοκτησία της το 50% αγροτεμαχίου και οικοπέδου στα Τρίκαλα συνολικού εμβαδού 3.300 τ.μ. που αγοράστηκαν το 2008 έναντι 15.000 ευρώ.

Το 2008 ο πρώην πρωθυπουργός πώλησε ομόλογα, μετοχές και αμοιβαία από τα οποία εισέπραξε 871.967 ευρώ και αγόρασε από κοινού με τη μητέρα του και τον αδελφό του ομόλογα αξίας 600.000 ευρώ. Διατηρεί επίσης από κοινού με τα δύο παιδιά του δύο ομόλογα αξίας 19.000 ευρώ το καθένα.

Δεκαεννέα τραπεζικούς λογαριασμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κοινοί με τα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του δήλωσε το 2008 κ. Καραμανλής. Οι καταθέσεις ανέρχονται συνολικά σε 889.009 ευρώ, 177.025 δολάρια και 541 λίρες Αγγλίας.

Ο κ. Καραμανλής έχει ένα αυτοκίνητο 1800 κ.ε. από το 1995 και ένα σκάφος από κοινού με τη σύζυγό του οκτώ ατόμων που απέκτησαν το 2002.


Φίλιππος Πετσάλνικος
Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε το 2008 εισοδήματα από τη βουλευτική αποζημίωση 106.353 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δήλωσε 143.509 ευρώ.

Ο κ. Πετσάλνικος δηλώνει από κοινού με τη σύζυγό του οικία 255 τ.μ. (με δεξαμενή κολύμβησης σε έκταση 5.556 τ.μ. στην Καστοριά, καθώς και διαμέρισμα 80 τ.μ. στα Ιλίσια. Η σύζυγό του διαθέτει δύο οικόπεδα 134 τ.μ. (το 50%) και 254 τ.μ. στην Κέρκυρα, ένα οικόπεδο 900 τ.μ. στο Γύθειο, μία οικία 157τ.μ. στην Καστοριά και αγροτεμάχιο 5.930 τ.μ.. στο Γύθειο.

Η κ. Πετσάλνικου έχει 2.500 μετοχές της ΩΚΕΑΝΟΣ Α.Ε. αξίας κτήσης 50.000 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος έχει καταθέσεις 66.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Πετσάλνικος δηλώνει, τέλος δύο ΙΧ που απέκτησε το 2004.







Read more...

Ο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο πλαίσιο της συνόδου, με θέμα: "Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων".

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου είναι προσκεκλημένος για γεύμα προς τιμή του από το διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου και στο οποίο θα παραστούν σημαντικά στελέχη της Γουόλ Στριτ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα ενημερώσει οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών ΜΜΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως θα επιστρέψει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα λάβει μέρος σε συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής, την οποία θα προσφωνήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί σε δεξίωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Αύριο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, το μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη και υπηρεσιακούς παράγοντες), ενώ μετά συναντήθηκε με στελέχη εβραϊκών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Μέσης Ανατολής, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μετά την χθεσινή συνάντησή του με το Γ.Γ. του ΟΗΕ ότι συζήτησε μαζί του για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Παλαιστινιακό, το Ιράν, αλλά και για τις επαφές τις οποίες έχει κάνει, όπως και ο κ. Δρούτσας, στην ευρύτερη περιοχή, "αναδεικνύοντας το ρόλο της Ελλάδας και πάλι ως παίκτη για την υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας", προσθέτοντας χαρακτηριστικά: "Τόνισα ότι για μας, για την Ελλάδα, είναι πια ζωτικής σημασίας η επίλυση του Παλαιστινιακού, διότι η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή θα συμβάλλει τα μέγιστα, όχι μόνο στο ν' αποφύγουμε εντάσεις και νέες συγκρούσεις, αλλά και στο να μπορούμε να διασφαλίσουμε ευημερία και προοπτική για τους λαούς της περιοχής".

ΑΠΕ




Read more...

ΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ...


Προτεραιότητα του υπουργείου Υποδομών, είναι ο άμεσος εκσυγχρονισμός του παράπλευρου δικτύου στη διαδρομή Αθηνών- Θεσσαλονίκης , ώστε να έχουν εναλλακτική επιλογή οι οδηγοί και να μην πληρώνουν διόδια. Επίσης, επιδιώκεται η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων, ούτως ώστε η χρέωση να γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύονται...

Εναλλακτική επιλογή για τους οδηγούς στην Αθηνών -Θεσσαλονίκης


Το σύστημα της χρέωσης των οδηγών ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν θα εφαρμοστεί αρχικά από την Εγνατία οδό, στην οποία από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί ο πρώτος σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο της Κοζάνης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τα δημόσια ο Δημήτρης Ρέππας, εξήγησε γιατί στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση των σημερινών τιμών διοδίων.
Προσδιορισμένες, από τις ίδιες συμβάσεις είναι και οι θέσεις των νέων σταθμών διοδίων. Ο εκσυγχρονισμός της παλιάς εθνικής οδού που χρησιμοποιείται για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν διόδια, είναι από τις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών, όπως είπε ο Δημήτρης Ρέπας. Και ήδη προωθούνται οι πρώτες παρεμβάσεις στον Άγιο Στέφανο, την Τραγάνα και την Υλίκη της διαδρομής Αθηνών -Λαμίας.
Read more...

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΞΙ


Τη λειτουργία των ταξί σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μελετούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να μεταφερθεί στην ελληνική πραγματικότητα αυτό το μοντέλο, ανέφερε ο Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ant1"Μέχρι το τέλος του χρόνου, πιστεύω, θα έχουμε στη διάθεσή μας τα αντίστοιχα στοιχεία", εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών...

Ο Δημ. Ρέππας σημείωσε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα γίνει με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από εκείνα που ίσχυσαν για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. Συγκεκριμένα, θα αφορούν στην πρόσβαση στο επάγγελμα και στη δημιουργία σύγχρονου κανονισμού για τη λειτουργία του. Έκανε λόγο για "τεράστια διαφορά" σε σχέση με όσα ισχύουν σήμερα και διευκρίνσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα ταξί θα εκδηλωθούν μέσα στο 2011.
Read more...

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε πως αν παρακωλύονται οι συγκοινωνίες οι μεταφορείς ασφαλώς παρανομούν.
Αποφασισμένη φέρεται η κυβέρνηση να προχωρήσει κανονικά η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει σχέση με το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» αρχής γενομένης από τον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, παρά τις αντιδράσεις οι οποίες μετατρέπονται σε εντάσεις στους δρόμους, από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης...

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, ήταν σε ένα βαθμό αναμενόμενες, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμά τους να τις κλιμακώσουν εφόσον κινούνται μέσα στα νόμιμα και συνταγματικά πλαίσια.
Ο υπουργός δεν παρέλειψε να διαμηνύσει στους μεταφορείς ότι υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και ξεκαθάρισε πως αν παρακωλύονται οι συγκοινωνίες οι μεταφορείς ασφαλώς παρανομούν, όπως επίσης παρανομούν αν δεν εκτελούν μεταφορικό έργο για το οποίο έχουν συμβόλαια ή για το οποίο έχουν δεχτεί παραγγελίες. Και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη πρωτοβουλία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, είτε είναι δικαστικές ή εισαγγελικές Αρχές, είτε είναι η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες.
Ο κ. Ρέππας αποσαφήνισε ότι ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Τέλος, ο υπουργός ΥΜΔ επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον στις εμπορευματικές μεταφορές και ταυτοχρόνως παρέχει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες μεταφορείς, που σήμερα δραστηριοποιούνται στον χώρο, να έχουν προϋποθέσεις και εφόδια ώστε να ενταχθούν ομαλά σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.


NΔ: Έκκληση να αποφευχθούν οι ακραίες πράξεις
«Κάνουμε έκκληση να αποφευχθούν οι ακραίες πράξεις και συμπεριφορές, να πρυτανεύσει η λογική, να μη διασαλευτεί η λειτουργία της αγοράς, να μη θιγούν ατομικά δικαιώματα πολιτών», δήλωσε ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών.
Ο τομεάρχης της ΝΔ αν και δηλωνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με την κατάργηση των στρεβλώσεων, εντούτοις επικρίνει την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς.
«Επιμένουμε στην επισήμανση πως τo ΠΑΣΟΚ, με το λανθασμένο χειρισμό και τις παλινωδίες του, κατάφερε να μετατρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση σε κρίση.Η κυβέρνηση άλλο νομοσχέδιο παρουσίασε πριν λίγους μήνες στην κοινωνία ως προϊόν διαβούλευσης κι άλλο έφερε προς ψήφιση στη Βουλή. Κινήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν προώθησε τον ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου, δεν μερίμνησε - όπως όφειλε- για ό,τι οικοδομήθηκε μέχρι σήμερα, απέτυχε να οργανώσει την προώθηση της μεταρρύθμισης. Η ΝΔ είναι υπέρ της κατάργησης των εμποδίων - στρεβλώσεων στη λειτουργία του ανταγωνισμού, στηλιτεύοντας παράλληλα τη μεθόδευση και το χειρισμό της απελευθέρωσης της αγοράς των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Read more...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ


Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, ανατέθηκαν στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κογιάννη, τα καθήκοντα του Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ...


Ο κ. Κογιάννης σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα, εργάστηκε ως συντάκτης του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων και διευθυντής σύνταξης. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Τα ΝΕΑ, Πρώτη και 24 ώρες, στoν Flash και την Ελληνική Ραδιοφωνία, στο New Channel και στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στην οποία εργάζεται αποκλειστικά τα τελευταία δέκα χρόνια

Read more...

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κοκκαλιάρη
(απο ΕΘΝΟΣ)
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας μπαίνουν 200.000 "ύποπτες" συντάξεις, με στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν υπάρξει παρατυπίες. Οι διπλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, όσοι έχουν πάρει αναπηρική σύνταξη, αλλά και οι 9.100 υπερήλικες...
είναι οι τέσσερις "ομάδες" που θα βρεθούν στο επίκεντρο εξονυχιστικών ελέγχων. Στο υπ.Εργασίας έχουν φτάσει δισκέτες με τα στοιχεία των συνταξιούχων από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα στοιχεία αυτά θα περάσουν από κεντρικό έλεγχο -με βάση τον αριθμό μητρώου του κάθε ασφαλισμένου (ΑΜΚΑ)- προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι εισπράττουν παράνομα συντάξεις.

Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται παρατυπίες το θέμα θα πάρει τη δικαστική οδό και μάλιστα υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για την καταβολή συντάξεων σε νεκρούς. Στόχος των σαρωτικών αυτών ελέγχων -που διεξάγονται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία- είναι να "νοικοκυρευτεί" το σύστημα και να αυξηθούν τα έσοδα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπ. Εργασίας, το ετήσιο όφελος από το... ξεσκόνισμα των αρχείων φτάνει τα 100 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής εντάσσεται και η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Συνταξιούχων, όπου θα καταγράφονται όλοι οι δικαιούχοι συντάξεων.

Με διαδικασίες-εξπρές θα προχωρήσει η έρευνα
Παράνομοι ενδέχεται να είναι 30.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ

Σε αυτή τη φάση από "κόσκινο" θα περάσουν τέσσερις ομάδες ασφαλισμένων:

1. Οι 9.100 συνταξιούχοι, που με βάση τα επίσημα στοιχεία έχουν υπερβεί το 100ό έτος της ηλικίας τους. Από τους πρώτους ελέγχους αποκαλύφθηκε πως 350 συντάξεις εξακολουθούν να καταβάλλονται παρά το ότι οι δικαιούχοι δεν ζουν πια.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι συνταξιούχοι απεβίωσαν πριν από πέντε και έξι χρόνια, αλλά η σύνταξη καταβάλλεται κανονικά. Η πιο ακραία περίπτωση που έχει καταγραφεί αφορά στην καταβολή της σύνταξης σε ασφαλισμένο που πέθανε το 1999.

Τώρα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι εισέπρατταν παρανόμως αυτά τα χρήματα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι... συνήθεις ύποπτοι είναι οι σύζυγοι των συνταξιούχων, αλλά υπάρχουν και περιστατικά που τα χρήματα κατατίθενται κάθε μήνα στην τράπεζα και δεν εισπράττονται από κανέναν.

Για να μπει τέλος σε ανάλογα φαινόμενα, οι δήμοι θα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν άμεσα πληροφορίες για τους συνταξιούχους στα Ταμεία μέσω των ΚΕΠ και των ληξιαρχείων.

2. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), για να διαπιστωθεί αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί. Στο ειδικό κέντρο ελέγχου γίνεται διασταύρωση όλων των στοιχείων των συνταξιούχων, προκειμένου να φανεί το κατά πόσο δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους.

Εκτιμάται πως υπάρχουν συνταξιούχοι, οι οποίοι... ξέχασαν να δηλώσουν τις επικουρικές τους συντάξεις ή άλλες πηγές εσόδων, προκειμένου να μην υπερβούν τα οικονομικά κριτήρια που έχουν τεθεί για την καταβολή του ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 30.000 δικαιούχοι του Επιδόματος ενδέχεται να έχουν... βγει στην παρανομία. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είτε παίρνουν το ΕΚΑΣ χωρίς να το δικαιούνται είτε εισπράττουν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που τους αναλογεί (καθώς το Επίδομα κλιμακώνεται με βάση τα εισοδήματα).

3. Οι διπλοσυνταξιούχοι, δηλαδή όσοι εισπράττουν σύνταξη από τουλάχιστον δύο ασφαλιστικά ταμεία. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσο πληρούν το πλαφόν, διαφορετικά οι συντάξεις τους θα περικοπούν.

Από τα πρώτα στοιχεία έχει προκύψει πως υπάρχουν συνταξιούχοι που έπαιρναν τις συντάξεις από δύο Ταμεία αλλά δεν το δήλωναν. Ετσι κατάφερναν να υπερβαίνουν το πλαφόν, χωρίς ωστόσο να τους περικόπτεται η δεύτερη σύνταξη, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Ο έλεγχος των διπλοσυνταξιούχων αναμένεται να προχωρήσει με διαδικασίες-εξπρές και η διασταύρωση των στοιχείων εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

4. Οσοι δικαιούνται αναπηρική σύνταξη. Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχουν αναπηρικές συντάξεις "μαϊμού". Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων να πέσει από το 14% στο 8%, δηλαδή να προσεγγίσει τον κοινοτικό μέσο όρο.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να μειωθεί κατά 150.000 ο αριθμός των αναπηρικών συντάξεων στη χώρα μας. Βέβαια, η μείωση των ποσοστών δεν μπορεί να γίνει άμεσα και έτσι σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον εστιάζεται σε περίπου 50.000 "ύποπτες" συντάξεις.

Για να μπει τέλος στο φαινόμενο χορήγησης αναπηρικών συντάξεων σε υγιείς ασφαλισμένους, το υπουργείο προχωρά στην εφαρμογή σειράς μέτρων από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως θα συγκροτηθεί ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, στο οποίο θα εξετάζονται οι ασφ αλισμένοι όλων των Ταμείων (δηλαδή δεν θα υπάρχουν επιτροπές σε κάθε φορέα).

Επιπλέον, θα διευρυνθεί η βάση των γιατρών που συμμετέχουν στις επιτροπές για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο... επηρεασμού τους από τους υποψήφιους συνταξιούχους. Στο πλαίσιο αυτό από τη νέα χρονιά οι "υποψήφιοι" γιατροί για τις επιτροπές αναπηρίες θα αυξηθούν από τους 500 στους 5.000.

Πού «ζουμάρουν» οι ελεγκτές

1. Συνταξιούχοι άνω των 100 ετών. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 9.100 υπερήλικες συνταξιούχοι και από τους πρώτους ελέγχους προέκυψε πως συντάξεις καταβάλλονται σε 350 νεκρούς!

2. Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Εκτιμάται πως περίπου 30.000 άτομα κρύβουν το πραγματικό τους εισόδημα για να παίρνουν το επίδομα.

3. Διπλοσυνταξιούχοι. Μέσα στον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος για να διαπιστωθεί το κατά πόσο τηρείται το πλαφόν.

4. Δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων. Σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον εστιάζεται σε 50.000 συντάξεις και θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί κατά 150.000 ο αριθμός των αναπηρικών συντάξεων.

Read more...

ΤΡΟΪΚΑ : ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013!!!


Διαβεβαιώσεις ότι ΔΕΝ θα εγκατελείψουν την Ελλάδα μετά το 2013, αν η χώρα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν καταφέρει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, έδωσαν ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος στο Reuters. Ο υπουργός Οικονομικών...
Γιώργος Παπακωνσταντίνου πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα roadshow σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη από κοινού με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με πηγή κοντά στο roadshow, οι αξιωματούχοι της τρόικας ερωτήθηκαν για το τι θα συμβεί μετά το 2013, σε περίπτωση που η Ελλάδα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της για μείωση του ελλείμματος, αλλά δεν καταφέρει να πείσει τις αγορές, και απάντησαν:
«Σε αυτή την περίπτωση δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη, δεν θα την εγκαταλείψουμε», φέρονται να είπαν. Η πηγή είπε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας δεν αναφέρθηκαν σε χρονική επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος στήριξης ή στην κατάρτιση ενός νέου.
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα ικανοποιήσει τους στόχους και οι αγορές θα πειστούν, αλλά αν εν τέλει οι αγορές δεν πειστούν [...] θα πρέπει να δούμε ποια είναι η κατάλληλη λύση», φέρεται να είπαν οι αξιωματούχοι στους επενδυτές, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.
Read more...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΟΜΒΑ;


Από το : mediasoup.gr
Προεκλογική βόμβα ετοιμάζεται να σκάσει στον Δήμο της Αθήνας ή στην περιφέρεια Αττικής ή και στα δύο. Πληροφορίες φέρουν το γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, Διευθυντή του καναλιού EXTRA-3 και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Σκανδαλίδη στην Αθήνα, να...
προτρέπεται να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για τον πρώτο Δήμο της χώρας.
Ο Γιομπαζολιάς δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, επίμονες προτροπές, για να διαφοροποιηθεί, από τρεις ομάδες:
1. Από στελέχη οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, που διαφωνούν με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, μαζί με την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» του Φώτη Κουβέλη και τους Οικολόγους, την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, για το Δήμο Αθήνας.
2. Από στελέχη του κοινού κύκλου πολιτικών φίλων, που έχουν ο Μάκης Γιομπαζολιάς και ο ανεξάρτητος υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής, επίσης δημοσιογράφος, Γιάννης Δημαράς. Οι δύο είναι αδελφικοί φίλοι από δεκαετίες και συνυπήρξαν στον Δημοτικό συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» του Δημαρά, που κέρδισε την τρίτη θέση στο Δήμο Αθήνας το 2002 και συγχωνεύθηκε με τον συνδυασμό του Κώστα Σκανδαλίδη το 2006, με τον οποίο αναδείχθηκαν, δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο ο Δημαράς, όσο και ο Γιομπαζολιάς.
3. Από μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με την κυβερνητική οικονομική πολιτική του «μνημονίου»

Οι προτροπές προς τον Γιομπαζολιά, από όλους τους παραπάνω είναι είτε να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού στον Δήμο Αθήνας, είτε να ενταχθεί στον συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά, στην περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάκης Γιομπαζολιάς, αντιμετωπίζει αυτές τις προτροπές με συγκατάβαση, αλλά αποφεύγει να απαντήσει και πολύ περισσότερο να δεσμευτεί, για το τι τελικά θα επιλέξει και θα πράξει.

Εάν «ακούσει» αυτές τις προτροπές ο Μάκης Γιομπαζολιάς, μπορεί να δημιουργηθούν νέα δεδομένα πιθανοτήτων, τόσο στον Δήμο Αθήνας, όσο και στην περιφέρεια Αττικής:
Στον Δήμο της Αθήνας εκτιμάται ότι ίσως χάσει όποια ελπίδα ο Γιώργος Καμίνης, αφού οι «δυσαρεστημένοι» πασόκοι, θα έχουν «επιλογή διαμαρτυρίας», χωρίς να φύγουν από τον ευρύτερο πολιτικό τους χώρο.
Στην περιφέρεια Αττικής θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική ο συνδυασμός του Γιάννη Δημαρά
Θα δημιουργηθεί η αίσθηση «ενδοπασοκικού, αντιμνημονιακού πολιτικού Blog», στον δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια Αττικής. Δηλαδή στα δύο μεγαλύτερα πολιτικά «στοιχήματα» της κυβερνητικής πλευράς, στις πρώτες «καλλικράτειες» και ««μεταμνημονιακές» εκλογές στην χώρα.
Read more...

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ "ΜΑΧΗ" ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ


Από την : real.gr
Έτοιμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να δραστηριοποιηθούν τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης και να καλύψουν τις ελλείψεις που αφήνει η απεργία (εν καιρώ…επίταξης!) των φορτηγών Δ.Χ., έχει η κυβέρνηση. Την πράξη υπογράφουν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών...
Δημήτρης Ρέππας, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και βεβαίως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ θα κατατεθεί πιθανόν και σήμερα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων Δ.Χ.
Ο κ. Δημήτρης Ρέππας δηλώνει αποφασισμένος να ψηφίσει το νομοσχέδιο ως έχει, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι σφόδρα ενοχλημένη από την τακτική της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, αλλά και των δικαστικών αρχών, που αυτή τη φορά αποφεύγουν να παρέμβουν αυτεπάγγελτα, όπως έγινε με την υπόθεση της παράβασης του πλαφόν από τους βενζινοπώλες.

Ειδικά για την ηγεσία της ΕΛΑΣ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, καθώς οι καταγγελίες που υπάρχουν στο υπουργείο Μεταφορών είναι ότι όχι απλώς δεν περιφρουρούν το νόμο έναντι των φορτηγατζήδων, αλλά και τα «έχουν βρει» μαζί τους! Στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιώκα έχουν γίνει τηλεφωνικές καταγγελίες φορτηγατζήδων ότι θέλουν να εργαστούν, πλην, όμως είτε παρεμποδίζονται είτε και πέφτουν θύματα τραμπουκισμών και του ζητούν την προστασία της ΕΛΑΣ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr που δεν έγινε όμως δυνατόν να επιβεβαιωθούν, υπήρχε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Δημ. Ρέππα με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη στάση της ΕΛΑΣ!
Read more...

ΟΥΡΕΣ 15 ΧΛΜ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ...


Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αθηνών - Λαμίας λόγω της συγκέντρωσης των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Η κατάσταση είναι απελπιστική ειδικά στο ρεύμα εξόδου από Κηφισό έως Μεταμόρφωση όπου παραμένουν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου εκατοντάδες φορτηγά. Σύμφωνα...
με εκτιμήσεις το μποτιλιάρισμα φθάνει τα 15χλμ. Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα στην Αθηνών - Κορίνθου λόγω της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Αποκλεισμένη είναι η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ασπροπύργου, ενώ σε πολλά ακόμη σημεία οι μεταφορείς δυσχεραίνουν την κίνηση των οχημάτων.

Μέσω της λεωφόρου Σχιστού εκτρέπονται τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ασπρόπυργου, λόγω μπλόκου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί είχε σχηματιστεί στο σημείο ουρά χιλιομέτρων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν παρατάξει τα οχήματά τους και ετοιμάζονταν να κατευθυνθούν προς την Αθήνα. Ωστόσο, αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο τους εμπόδισαν.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενισχύοντας καθημερινά τα παρατεταγμένα οχήματα στις εθνικές οδούς.

Περισσότερα από 840 φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονταν παραταγμένα από χθες στις εθνικές οδούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων προαναγγέλλουν καθιστική διαμαρτυρία αύριο έξω από τη Βουλή, ενώ για την Τετάρτη -ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- επαναλαμβάνουν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν την μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι καταγγελίες για προπηλακισμούς, απειλές, ακόμη και επιθέσεις που δέχονται οδηγοί φορτηγών που δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων καταγγέλλουν μαφιόζικες πρακτικές εις βάρος τους. Όπως λένε, έχουν καταγγείλει στην αστυνομία ότι μπράβοι, υπό την απειλή όπλων, έσπασαν τον αποκλεισμό για να περάσουν βυτιοφόρα ιδιωτικών εταιριών.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα προβλήματα στην αγορά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Στα λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης παραμένουν εγκλωβισμένα περίπου 5.000 κοντέινερς.
Read more...

ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΣΕ ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Τη «μητέρα» όλων των περαιώσεων «κλειδώνει» μέσα στην εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Προσανατολίζεται σε μαζική περαίωση για τη δεκαετία 2000-2009 η οποία θα αφορά το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, εξαιρώντας τις...
1.000 μεγαλύτερες από αυτές.
Στις εξαιρέσεις περιλαμβάνονται οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, άλλες μεγάλες επιχειρήσεις (που συμπεριλαμβάνονται στις 1.000 μεγαλύτερες) καθώς και υποθέσεις επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών των οποίων έχουν κατασχεθεί τα βιβλία. «Το όριο ακαθάριστων εσόδων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, μπορεί να είναι 15-20 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου σε έως 24 μηνιαίες δόσεις με προκαταβολή του 20%-25%».

Το κριτήριο θα είναι όσες επιχειρήσεις εξαιρεθούν τελικά, και αυτές θα είναι οι μεγαλύτερες, να μπορούν στο σύνολό τους μία προς μία να ελεγχθούν, σε συνάρτηση με τη διαθεσιμότητα του ελεγκτικού μηχανισμού» λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύπτοντας ότι το έκτακτο σχέδιο αύξησης των εσόδων εξετάζεται να έχει ακόμα τρία σκέλη: 32 δισ. από ληξιπρόθεσμα
1Γενναία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 32 δισ. ευρώ με διαγραφή σημαντικού μέρους των προσαυξήσεων και πληθώρα δόσεων. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από το ποσό αυτό μπορεί να εισπραχθούν περίπου 8-10 δισ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ετοιμάσουν σενάρια για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στην περίπτωση αυτή καθοριστικό θεωρείται το ύψος των εκπτώσεων που θα αποφασιστεί επί των προσαυξήσεων με τις οποίες έχουν επιβαρυνθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη καθώς και ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης. Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για ρύθμιση που θα είναι ευέλικτη και θα διαφοροποιεί το ποσοστό της έκπτωσης ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης του χρέους.

2Δυνατότητα για πρώτη φορά υπαγωγής στην περαίωση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια ύψους 33 δισ. ευρώ.

3Ενα εκτεταμένο και σαφές σχέδιο ελέγχων για όσες επιχειρήσεις εξαιρεθούν από την περαίωση.

Το... «κάψτε τα βιβλία»
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατούν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την αρχική επιλογή «περαιώστε και κάψτε τα βιβλία». Για παράδειγμα εξετάζεται στην περίπτωση που φορολογούμενος περαιώσει τις ανέλεγκτες χρήσεις του αλλά από διασταυρώσεις προκύψουν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις να υπάρχει η δυνατότητα επανελέγχου της συγκεκριμένης περίπτωσης αλλά όχι διενέργειας συνολικού ελέγχου για τις χρήσεις που έχουν περαιωθεί. Ετσι το σχήμα λόγου «κάψτε τα βιβλία» θα έχει ισχύ μόνο στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχει πλήρης εξόφληση των πρόσθετων φόρων (καταβολής του συνόλου των δόσεων) που θα προκύψουν από την περαίωση. Οι τελικές προτεινόμενες διατάξεις για την περαίωση αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τους συνεργάτες του την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Το νομοσχέδιο σχεδιάζεται πλέον να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

ΟΙ 1.000 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Η περαίωση θα αφορά το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων εξαιρώντας τις 1.000
μεγαλύτερες από αυτές

Από 200 ώς 1.000 ευρώ για κάθε χρήση


Στο τραπέζι βρίσκονται:
1. Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η βασική πρόταση είναι πολύ απλή. Τα ακαθάριστα έσοδα κάθε χρήσης πολλαπλασιάζονται με συντελεστές από 1% έως 3% ανάλογα με το αν τα βιβλία του ελεύθερου επαγγελματία ή της επιχείρησης είναι «καθαρά» ή έχουν κριθεί ανεπαρκή- ανακριβή. Το 20% του ποσού που προκύπτει είναι ο φόρος περαίωσης εισοδήματος και το 19% (ή ο εκάστοτε ισχύων συντελεστής) αποτελεί τον ΦΠΑ περαίωσης.

Τα ποσά αυτά αθροίζονται και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα από 200 έως 1.000

ευρώ ανά χρήση που περαιώνεται.

2. ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΣΑ. Η κεντρική ιδέα είναι τα ελάχιστα ποσά φόρου να είναι ανεκτά από τους φορολογούμενους, χωρίς όμως να θεωρούνται χαριστικά.

Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά την παντελή έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και προσανατολίζεται στην καθιέρωση ελάχιστων ποσών από 200 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση. Οι προσδοκίες για έσοδα από την περαίωση δεν ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ έπειτα και από παρατηρήσεις της τρόικας που τοποθετεί τον πήχυ σαφώς χαμηλότερα. Μάλιστα, αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν συμμερίζονται τις εκτιμήσεις για έσοδα 5-10 δισ. ευρώ.

3. ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Από την περαίωση θα εξαιρούνται υποθέσεις με κατασχεθέντα βιβλία. Αντίθετα, θα περιλαμβάνονται υποθέσεις πλαστών και εικονικών στοιχείων (μόνο για τους λήπτες) και με ποινή έξτρα φόρου. Κατηγορηματικά, τονίζουν άλλωστε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «η περαίωση σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά την περίφημη υπόθεση των γιατρών του Κολωνακίου και όλες τις υποθέσεις που συνεχίζει να ερευνά το ΣΔΟΕ». Η περαίωση δεν θα αφορά επίσης όσους έχουν κάνει αυτοπεραίωση τα τελευταία χρόνια.

4. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η ΓΓΠΣ, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την προεργασία, θα «τρέξει» όλη τη διαδικασία, εκδίδοντας ατομικά ειδοποιητήρια περαίωσης για καθένα φορολογούμενο που θα υπαχθεί χωρίς την παραμικρή εμπλοκή των εφοριών, εξουδετερώνοντας με αυτό τον τρόπο το όποιο περιθώριο συναλλαγής εφοριακών- φορολογουμένων. Οι εφορίες θα εμπλακούν μόνο στην περίπτωση των 150.000 υποθέσεων που εκκρεμούν στις δικαστικές αίθουσες.

Read more...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Από : ΤΑ ΝΕΑ online
Με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ συναντάται σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου -συνάντηση που πραγματοποιείται έπειτα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και σε μία στιγμή που η χώρα βρίσκεται απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα...

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που δημοσιεύονται στα Νέα, η Αθήνα αποδέχθηκε το αίτημα του Ιρανού προέδρου, με στόχο να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να μιλά με όλους τους παίκτες στην περιοχή και, συνεπώς, να έχει σοβαρό ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή...

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση δεν σημαίνει αλλαγή στάσης και η ελληνική θέση απέναντι στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία είναι και η θέση της ΕΕ, παραμένει η ίδια.
Άλλες επαφές
Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Αντιμετώπιση της πρόκλησης της φτώχειας, της πείνας και της ισότητας των φύλων».
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρό του και άλλα στελέχη της Γουόλ Στριτ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Επίσης, θα μιλήσει σε οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το απόγευμα (τοπική ώρα) θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην έδρα του ΟΗΕ, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.
Την Τετάρτη, θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη και κυρίως με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Επίσης, θα μιλήσει σε εκδήλωση του σημαντικού οικονομικού φόρουμ Economic Club και το απόγευμα θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μετά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, του οποίου η χώρα του προεδρεύει αυτό το μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και τέλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε δεξίωση που θα δοθεί προς τιμήν του στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο και θα παραστεί σε άλλη δεξίωση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που θα διοργανώσει το Ίδρυμα Κλίντον προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Την Πέμπτη το πρωί, θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες. Μεταξύ αυτών, ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και τον πρόεδρο της Γεωργίας Μ.Σαακασβίλι.
Επίσης, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Foreign Policy Association και το βράδυ θα μεταβεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ως προσκεκλημένος του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη δεξίωση που θα παραθέσει για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Read more...

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Βασικός στόχος είναι η ενεργοποίηση πολιτών κάθε ηλικίας με σκοπό να αλλάξουν τα δεδομένα στο νέο Δήμο, τη νοοτροπία και τη στάση όλων μας, με την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής, σε ένα νέο Δήμο πάνω σε στέρεες βάσεις.



ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ



ΛΕΜΕ

ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ
ΟΧΙ
ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Read more...