Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟ 2015...


Δώδεκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015, ορισμένες εκ των οποίων κρύβουν «παγίδες» πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων, ...
ενώ ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις.


Οι επτά από αυτές τις αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο φέρνουν επιβαρύνσεις, ενώ οι πέντε συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών, γράφει το money-money.gr.

Οι αλλαγές αφορούν μισθωτούς, συνταξιούχους, φορολογούμενους με εισοδήματα από ενοίκια, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζόμενους με «μπλοκάκια», καθώς και όλους όσοι αποκτούν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Μειώνεται από 25% σε 10% το ποσοστό του ετησίου εισοδήματος που πρέπει να καλύψουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με την αξία των αποδείξεων που έχουν λάβει για τα προϊόντα που αγόρασαν και τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν. Δηλαδή, με το νέο σύστημα μπορείτε να καλύψετε το όριο πιο εύκολα και να αποφύγετε το πρόστιμο.

Μειώνεται, από την 1η-1-2015, κατά 30% η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» που επιβάλλεται σε φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» θα υπολογίζεται επί των εισοδημάτων που αποκτηθούν το 2015 με συντελεστές μειωμένους από το 1%-4% στο 0,7%-2,8%. Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη ρύθμιση αυτή για όσους φορολογούμενους έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα κυμανθούν σε ετήσια βάση από 39 έως και 1.200 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/2015_27.html

Read more...

Γιατί ο Παπανδρέου οφείλει να διασπάσει και να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ…


Νίκος Φελέκης

Εν όψει νέου κόμματος - Κινήματος από τον Γ. Παπανδρέου, εκτός από τον Β. Βενιζέλο και οι Α. Λοβέρδος, Λ. Γρηγοράκος, Γ. Μανιάτης, Φ. Γεννηματά, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Χρ. Πρωτόπαππας, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Κουκουλόπουλος κ.λ.π., εξανίστανται. Η...
"γραμμή τους": Δεν δικαιούται να το κάνει, θα είναι διασπαστής, θέλουμε ενότητα.

Ποιά ενότητα εννοούν; Προφανώς την ενότητα των αξιωματούχων, των δελφίνων, των κρατιστών και εξουσιαστών, δηλαδή μιά ενότητα χωρίς πολιτικούς και ιδεολογικούς δεσμούς, μιά ενότητα επίπλαστη στο όνομα της "υπευθυνότητας" και της (δικής τους) εξουσίας.

Μιλούν για ενότητα την ίδια ώρα που "σκοτώνονται" μεταξύ τους για τη διαδοχή του Βενιζέλου, για το που θα είναι υποψήφιοι και ποιός θα βγεί βουλευτής κάνοντας "deals" με τον αρχηγό με αντάλλαγμα την στήριξή τους, υπονομεύοντας, στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους, ο ένας τον άλλον.

Κατάντια. Αυτών που γι' αλλού κι αλλοιώς ξεκίνησαν και που εδώ και χρόνια έγιναν εραστές αξιωμάτων με βασικό μέλημα την εσαεί εξασφάλιση των κυρίαρχων προσωπικών, κομματικών και κρατικών θέσεων και ρόλων. Αυτών που θεωρούν τους πολίτες κουτόφραγκους και χαχόλους. Αυτών που, για την επιβίωσή τους, στηρίζονται στη δύναμη των κυρίαρχων ΜΜΕ κι ολημερίς ασχολούνται με την θετική προβολή τους από αυτά. Αυτών που μιλούν στο όνομα του κόσμου της εργασίας, αλλά οι ίδιοι (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία -υπάρχουν και εξαιρέσεις) ή ποτέ τους δεν εργάσθηκαν ή έχουν ξεχάσει τι σημαίνει "βγάζω λεφτά και διακρίνομαι κοινωνικά μέσα από την, όποια, δουλειά μου".

Και στην αντιπέρα όχθη, την "παπανδρεϊκη", υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Γι' αυτό και ο Γ. Παπανδρέου υποχρεούται -ως ύστατη οφειλή του προς την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως έμπρακτη αυτοκριτική του (επειδή δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην απαίτηση "Γιώργο, άλλαξε τα όλα")- να διασπάσει και να εξαφανίσει πολιτικά το μόρφωμα που ακόμη αποκαλείται "ΠΑΣΟΚ".

Το δήθεν "ΠΑΣΟΚ" έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει διαλυθεί συνολικά. Από τότε που μετατράπηκε ολοκληρωτικά σε συνασπισμό προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων των κάθε λογής και διαφόρων επιπέδων αξιωματούχων της εξουσίας με επιφατική και μόνο εξυπηρέτηση των ώριμων αναγκών και νόμιμων συμφερόντων του λαού. Από τότε που σταμάτησε να επιβάλλει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο και χαρακτήρα. Από τότε που η ευθυγράμμισή του με τα κατεστημένα συμφέροντα έγινε αρχή και κανόνας για την αυτοεπιβίωσή του μέσω του ανταλλάγματος της στήριξής του από τα διάφορα συστήματα διαπλοκής.

Γι' αυτό ο Γ. Παπανδρέου, ανεξαρτήτως ποσοστού με το οποίο θα εισέλθει στη Βουλή, θα δικαιωθεί μόνον εάν, στον πολιτικό χρόνο μεταξύ των (επερχόμενων) επόμενων και των μεθεπόμενων εκλογών, αφιερωθεί στο καθήκον για σταθερότητα της χώρας και στην κυρίαρχη φροντίδα να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών και η οικονομική και κοινωνική καταστροφή τόσων ανθρώπων.

Όμως, ιστορικά και προσωπικά έχει και μιά ακόμη υποχρέωση ζωής και ονόματος. Να αποκαταστήσει την χαμένη τιμή του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ και να βάλει τις βάσεις για ένα νέο Κίνημα - έκφραση του σύγχρονου κοινωνικού ριζοσπαστισμού. Ένα Κίνημα που, πρωτίστως και γνήσια, θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας, τον κόσμο της υγιούς επιχειρηματικότητας, τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους οικονομικά και κοινωνικά κατεστραμμένους 50ρηδες και 60ρηδες, τους απόμαχους της εργασίας που ντρέπονται γιατί δεν έχουν πιά τη δυνατότητα να δίνουν κάθε μήνα, και ιδίως στις γιορτές, δώρα και χαρτζιλίκι στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει, και οφείλει, να διασπάσει και να διαλύσει το σημερινό μόρφωμα που τυπικά συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ, δικαιώνοντας το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της ιδρυτικής του διακήρυξης, το ΠΑΣΟΚ των αγώνων και της Αλλαγής.

Αλλά και ευρύτερα: Υποχρεούται και μπορεί να κάνει "μπάχαλο", όχι τη χώρα αλλά το σάπιο και αναξιόπιστο σύστημα εξουσίας, το οποίο κυρίαρχα ευθύνεται για τα αίτια της κρίσης και την ηθική και κοινωνική κατάπτωση της δημόσιας ζωής. Υποχρεούται να το κάνει γιατί αν και διετέλεσε επίλεκτο θεσμικό στέλεχος του καταρρέοντος συστήματος, εν τούτοις διαθέτει αναμφισβήτητη ηθική υπεροχή και αποδεδειγμένα μεταρρυθμιστικές εδραίες πεποιθήσεις.

Υποχρεούται να αναδείξει την υπαιτιότητα της δεξιάς κυβέρνησης Καραμανλή στην χρεωκοπία της χώρας και τις τραγικές ευθύνες της συγκυβέρνησης, μετά τις ευρωεκλογές, που οδήγησαν στην ουσιαστική κατάρρευσή της, κινδυνεύοντας -κι αυτό είναι το σημαντικό- να συμπαρασύρει, από δόλο ή βαρειά αμέλεια, στην κατρακύλα της και τη χώρα.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι υπόχρεος έναντι των πολιτών και της δημοκρατίας να πράξει - δράσει για τα παραπάνω. Όμως δεν υποχρεούται μόνον, είναι πλέον φανερό ότι μπορεί κιόλας. Μιά πρώτη δήλωση έκανε, ζητώντας έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από τη βάση, και έγινε χαμός κι ακόμη μεγαλύτερος χαμός εν συνεχεία και μέχρι σήμερα.

Ας αποδείξει ότι μπορεί ο φόρτος του ονόματος Παπανδρέου να μην είναι πλέον μόνον συναισθηματικός, αλλά και καθοριστικός για ν' αλλάξουν επιτέλους όλα και ν' ανοίξει δρόμους που θα οδηγήσουν στο "μετά", σε μιά Νέα Ελλάδα, στην οποίαν τις πολιτικές ηγεσίες του ορατού αύριο, σήμερα ουδείς γνωρίζει. Ο εξαγνισμός του πολιτικού κόσμου πρέπει να περάσει μέσα από την συνολική εξαφάνιση των πολλών "αδίκων" και, δυστυχώς, των ολίγων "δικαίων" πολιτικών προσώπων του σήμερα.

Αν ο Γ. Παπανδρέου δικαιωθεί ιστορικά αυτό θα γίνει μόνον εφόσον συμβάλλει αφενός στην "καταστροφή" του κατεστημένου και αφετέρου στην ανάδειξη ενός κοινωνικά δρώντος, με κολλημένα ένσημα, νέου πολιτικού προσωπικού αποφασισμένου και χωρίς ουδεμία εξάρτηση να (ξανα)σηκώσει την Ελλάδα λίγο ψηλότερα...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ως άνω κείμενο μου το είχε στείλει προ ημερών ένας φίλος από τα παλιά, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και χρόνια έχει, οικειοθελώς, αποστασιοποιηθεί από τα κομματικά δρώμενα. Δεν το έγραψε, όπως μου είπε, για να το δημοσιεύσω, αλλά για να μου πει τι πιστεύει αυτός ότι πρέπει να κάνει ο Γ. Παπανδρέου σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το νέο κόμμα που διάβαζε ότι ετοιμάζεται. Ελπίζω να με συγχωρέσει που το δημοσιεύω χωρίς την άδεια του. Και τον ευχαριστώ που με έβγαλε από τον κόπο να ξενυχτήσω για να γράψω δικό μου άρθρο...

Read more...

Εκτός κι αν δέχεται συμβουλές επικοινωνίας από τη Δήμητρα Λιάνη...


και δεν το ξέρουμε...

Ένα μεγάλο βήμα πίσω έκανε σήμερα το τωρινό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και καταδέχθηκε να αναφερθεί σε...
έναν άλλο πολιτικό, παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημα νιώθει όταν δεν μιλάει για τον εαυτό του.

Επικαλέστηκε λοιπόν τον Ανδρέα Παπανδρέου για να μας πει πόσο λάθος θα ήταν να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αρχικά, δεν νομίζω ότι αποτελεί και κανένα φοβερό πολιτικό επιχείρημα το να επικαλείσαι τις εικαζόμενες απόψεις νεκρών, είτε πρόκειται για τον Ανδρέα Παπανδρέου είτε για τον Λεωνίδα Κύρκο είτε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εκτός κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται συμβουλές επικοινωνίας από τη Δήμητρα Λιάνη και δεν το ξέρουμε.

Επίσης, το να αναφέρεις στη συγκεκριμένη περίπτωση σαν παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι κάπως ατυχές, όταν αυτός κυρίως φημίζεται για το τεράστιο θάρρος του να πάει κόντρα στην Ένωση Κέντρου του πατέρα του και να ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ, αναμένοντας καρτερικά αυτό να ανθήσει και τελικά να κυριαρχήσει στη χώρα.

Κατά τα λοιπά, δεν θυμάμαι τον Εύαγγελο Βενιζέλο να κατηγορεί ως διασπαστές του ΠΑΣΟΚ όσους έφυγαν, ίδρυσαν δικά τους κομματίδια της πλάκας χωρίς καν να συμμετάσχουν στις εκλογές και στη συνέχεια εντάχθηκαν στο αποτυχημένο εγχείρημα της Ελιάς. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ιδρύσει τελικά ένα νέο κόμμα, αυτό θα συμμετάσχει μόνο του στις εκλογές, δεν θα μιμηθεί τα καραγκιοζιλίκια του Λοβέρδου, του Λυκούδη κι όλων όσων νιώθουν τόσο σπουδαίοι ώστε να ιδρύουν κι από μια πολιτική κίνηση για να νιώθουν αρχηγοί.

Εξάλλου, τι ακριβώς θα διασπάσει ο Γιώργος Παπανδρέου; Το ΠΑΣΟΚ που καταδέχεται να εξισωθεί και να μπει στο ίδιο ψηφοδέλτιο επί ίσοις όροις με την παρέα του Μόσιαλου και την παρέα του Μπίστη; Το ΠΑΣΟΚ που κατάπιε αμάσητους του Μπαλτάκους, τους Ντινόπουλους και τους Στυλιανίδηδες;

Δεν βαρέθηκαν κάποιοι απλώς να ετεροπροσδιορίζονται και να μην μας λένε τι πιστεύουν οι ίδιοι για το σημερινό ΠΑΣΟΚ; Τους αρέσει; Θέλουν να αλλάξουν κάτι ή πάνε όλα καλά; Όταν μέχρι και ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να το εγκαταλείψει, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι ότι αυτός έχει το πρόβλημα; Δεν έχουν καταλάβει τίποτα;..

parapolitiki.com

Read more...

Γιώργος Βλάχος της ΝΔ: “Δεν βγαίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας”...



BINTEO...
Την κάθετη και ξεκάθαρη άποψη ότι είναι πολύ δύσκολη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος μιλώντας στην εκπομπή του οικονομικού καναλιού SBC με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.
O...
κύριος Βλάχος άφησε σαφείς αιχμές και για την ομάδα που διαπραγματεύτηκε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με ανεξάρτητους βουλευτές και άλλους για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα. ”Όποια και να ήταν η ομάδα διαπραγμάτευσης, δεν τα πήγε καλά”, τόνισε ο κύριος Βλάχος.



Read more...

Ο Ελενόπουλος, συντονιστής στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου...



Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ελενόπουλος, έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, το νέο ισχυρό πρόσωπο στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Γ. Ελενόπουλος ανέλαβε...
συντονιστής του γραφείου, θέση που «χήρευε» εδώ και καιρό, ενώ η προετοιμασία για την ίδρυση και την εξαγγελία του νέου κόμματος βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν δείχνει να πτοείται από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει το προβάδισμα από το νέο κόμμα του Γιώργου, καθώς εκτιμά ότι η δυναμική θα αναπτυχθεί εφόσον εξαγγελθεί, στελεχωθεί και εμφανιστεί το νέο κόμμα με τις θέσεις του.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η «αποστασιοποίηση» του Παύλου Γερουλάνου από το νέο εγχείρημα, καθώς δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στον στενό πυρήνα των στελεχών του πρώην πρωθυπουργού, αν και βρίσκεται πάντα στο πλευρό του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr η «αποστασιοποίηση» του Π. Γερουλάνου δεν οφείλεται μόνο στις επαγγελματικές ασχολίες του, αλλά και στην πολιτική φυσιογνωμία που δείχνει να λαμβάνει, αν κρίνει κανείς από τα πολιτικά στελέχη που το αποτελούν.

Ο Γ. Ελενόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Πετρουλάκη, πάντως, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην πλατφόρμα του νέου κόμματος, ενώ στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού σημαντικό ρόλο παίζει και ο Τάσος Συκάκης, που αποτέλεσε συνεργάτη του Γ. Πεταλωτή.

Υπεύθυνος Οργανωτικού είναι ο Γιώργος Κόκιος, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, ο πρώην Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, αλλά και ο Γ. Πεταλωτής.

πηγη real.gr

Read more...

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία...



Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής, με καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χώρας με...
χαμηλότερο υψόμετρο και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. 

Αναλυτικά:

Για σήμερα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά τμήματα. Το πρωί κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, κρύο και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές παγετός. 

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει στους 13 βαθμούς και στη Δυτική Μακεδονία στους 6 με 9 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι και θα συνδυαστούν με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά.

Σάββατο 27-12-2014 

Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας και καταιγίδες κυρίως 
στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Πολύ γρήγορα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά. Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα, όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. 

Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. 

Κυριακή 28-12-2014 

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και αργότερα την ανατολική νησιωτική χώρα. 

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο. 

Δευτέρα 29-12-2014

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια και πιθανώς στην κεντρική χώρα. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές και από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε πτώση από βορρά προς νότο. 

Τρίτη 30-12-2014 και Τετάρτη 31-12-2014 

Καιρός: Στα κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. 

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Read more...

Συνέδριο του κόμματος αποδέχεται τώρα ο Βενιζέλος...


benigap
Προτείνει στον Γιώργο υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας...
Την ανάγκη φιλοτιμία ποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτείνοντας τώρα στον Γιώργο Παπανδρέου οποιαδήποτε θέση θέλει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και υποσχόμενος συνέδριο του κόμματος, μετά τις εκλογές. Μπροστά στην  ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, άλλωστε, ο πανικός της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει χώρο για …
εγωισμούς.

Σε άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ανάγκης για διασφάλιση της ενότητας του χώρου, ο κ.Βενιζέλος έχει καταβάλει ‘τεράστιες’ προσπάθειες, γνωστές και μη. «Είναι άλλωστε αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό. Και μάλιστα σε Πρωθυπουργό της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011)», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται πως μία τέτοια ενέργεια «θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Οι συντάκτες του σημειώματος, μάλιστα, υποστηρίζουν τώρα, ότι στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ανδρών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέραν του ότι ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να συμβάλει στην ενότητα του χώρου, του πρότεινε να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας εκλογικής περιφέρειας επιθυμεί, ενώ υπογράμμισε πως μετά τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, «θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα είναι ‘συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογιαριασμών’ αλλά συνέδριο ‘προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο’…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ότι αυτό που έχει προτείνει ο κ. Παπανδρέου δεν είναι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα ασαφές συνέδριο του «χώρου», χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα.

Στο σημείωμα υπενθυμίζεται με νόημα ότι από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος ακόμα από τον κ.Βενιζέλο, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από το επίπεδο του συνεδρίου που συνήλθε το Μάρτιο του 2013, την ΚΠΕ, το Πολιτικό Συμβούλιο έως το επίπεδο της ΚΟ.

Υπό το σύνθημα δε, ότι «όλοι και όλα κρίνονται ιστορικά», καλεί τους πάντες να ανταποκριθούν στο χρέος τους για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ. «Το μεγάλο άλλωστε θέμα για τη χώρα και τους πολίτες δεν είναι οι προσωπικοί σχεδιασμοί οποιουδήποτε, αλλά η διαφύλαξη της πολιτικής και εθνικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο και την οδηγεί σε αλλαγή σελίδας. Εάν η χώρα οδηγηθεί εκβιαστικά σε εκλογές, τότε η μάχη των εκλογών θα είναι μάχη για την μετεκλογική επιβίωση της χώρας και υπό τις περιστάσεις αυτές ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμος», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής ενότητας να παρουσιάζεται τώρα ως υποχρέωση...
matrix24.gr

Read more...

Νέο στρατιωτικό δόγμα Ρωσίας...


 
Βασικός κίνδυνος μια επέκταση του NATO...
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Παρασκευή το νέο στρατιωτικό δόγμα της χώρας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Στο νέο στρατιωτικό δόγμα αναφέρεται ότι ...
οι κυριότεροι εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα είναι η επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και η αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Σημειώνεται επίσης ότι οι βασικοί εσωτερικοί κίνδυνοι για τη Ρωσία είναι οι δραστηριότητες για την αποσταθεροποίησή της και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ένταση στις σχέσεις NATO - Ρωσίας έχει αυξηθεί, μετά την υποστήριξη που παρείχαν δυτικές κυβερνήσεις στην ουκρανική αντιπολίτευση, η οποία ανέτρεψε τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.


Read more...

Γ. Παπανδρέου για Φυντανίδη: Υπηρέτησε με συνέπεια το λειτούργημά του...


gap...και ενέπνευσε πολλούς νέους ανθρώπους...


Δήλωση για το θάνατο του δημοσιογράφου και επί χρόνια διευθυντή της "Ελευθεροτυπίας", Σεραφείμ Φυντανίδη έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά η...
δήλωση:

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας, υπηρετώντας επί σχεδόν πέντε δεκαετίες την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση στον Τύπο.

Συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του, με ένα σημαντικό εγχείρημα μετά την Μεταπολίτευση, αυτό της ιστορικής εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", με ισχυρό το στίγμα της προσωπικής του δημιουργίας και της δημοσιογραφικής πένας του.

Υπηρέτησε με συνέπεια το λειτούργημά του και ενέπνευσε πολλούς νέους ανθρώπους.

Στην οικογένεια και τους φίλους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια...
matrix24.gr

Read more...

«Βουνό» οι υποχρεώσεις Το ημερολόγιο της Εφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου


Το ημερολόγιο της Εφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
To YΠOIK κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό   (Φωτογραφία:  Icon )

«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό του 2014.
Αθήνα

Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.

Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.

Επίσης, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). 'Οσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.

Λίγες εβδομάδες έχουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016.

Τέλος, επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που κανονικά εξέπνεε στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που έγιναν εντός του 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31 Μαρτίου 2015.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εν αναμονή παρέμβασης Σαμαρά για το +12

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο

Εν αναμονή παρέμβασης Σαμαρά για το +12

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές το Σάββατο   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ τα κόμματα μετρούν αντίστροφα για την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Δευτέρας. Εντός των επομένων ωρών, πιθανώς το Σάββατο, αναμένεται νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στο νέο μήνυμά του αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ της κρισιμότητας της ψήφου τους και να παρουσιάσει τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από το -ορατό πλέον- ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Ήδη μετά τη δεύτερη ψηφοφορία στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι στον τρίτο γύρο η ψήφος δεν θα είναι «παρών», αλλά θα έχει το ονοματεπώνυμο του κάθε βουλευτή.

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός ίσως κρύβει και έναν άσο στο μανίκι του, όπως και στην προηγούμενη παρέμβαση του, κατά την οποία πρότεινε συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές στο τέλος του 2015, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παρέμβαση αναμένεται και από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, πιθανώς μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους βουλευτές τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου τους, τη Δευτέρα.

Εκτός της νέας παρέμβασης Σαμαρά, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν κάνει ήδη τηλεφωνικές επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές, όπως και με βουλευτές της αντιπολίτευσης, για τους οποίους εκτιμάται ότι μπορεί να ξεφύγουν από την κομματική γραμμή.

Ήδη έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ πιθανή θεωρείται και η αλλαγή στάσης της Νίκης Φούντα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ λίγο πριν από την β' ψηφοφορία.

Παράλληλα, το Μαξίμου κοιτά και προς ορισμένους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που δεν συμφωνούν με τη σύμπλευση του κόμματός τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και προς ορισμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ που διατηρούν επαφές με τη ΝΔ.

Ωστόσο, η ηγεσία των ΑΝΕΛ με κάθε ευκαιρία διαμηνύει πως η κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι «μπετοναρισμένη» στην τρίτη ψηφοφορία και δεν θα υπάρξει καμία διαρροή υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Και ο ίδιος ο κ. Δήμας, που είχε το τελευταίο τριήμερο τηλεφωνικές επαφές με βουλευτές, παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος, αν και είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του.
 
Ο ίδιος θεωρεί ότι η δήλωσή του πως δεν πρόκειται να δεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει ένα ακόμα όπλο στην αναμέτρηση της Δευτέρας.

Κλείνουν ψηφοδέλτια

Πέραν των πυρετωδών διεργασιών για την προεδρική εκλογή, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια, καθώς εκτιμούν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να εξασφαλιστούν οι άλλες 12 ψήφοι, για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Στην ψηφοφορία της Δευτέρας, την τρίτη κατά σειρά, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου. Στην πρώτη ψηφοφορία η υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε 160 θετικές ψήφους και στη δεύτερη 168.

Εάν ο Σταύρος Δήμας δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους, τότε η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές. Το πιθανότερο είναι ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν στα τέλη Ιανουαρίου ή την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου.

Το ΠΑΣΟΚ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, το ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνει τις κινήσεις του με στόχο να αποτρέψει τον Γιώργο Παπανδρέου από το να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι αποτελεί προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου να υπονομευτεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ από τον γιο του ιδρυτή, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μάλιστα, ανέφεραν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προτείνει στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας άλλης περιφέρειας επιθυμεί. Επίσης, έχει προτείνει να αναληφθούν πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να έχει χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...