Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θυελλώδης η συζήτηση Ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα


Ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Στη συζήτηση που προηγήθηκε η κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο θέμα της εισόδου των funds που θα μπορούν να αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια, αλλά και στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν τα κόκκινα δάνεια με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προωθούμενες διατάξεις ανοίγει η πόρτα στα «κοράκια της αγοράς» να εισβάλλουν στο χώρο.

Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης «αν δεν έρθει συγκεκριμένος νόμος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, αν δηλαδή δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τότε οι διατάξεις θα ισχύσουν και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας», ενώ τόνισε: «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι “πετάει ο γάιδαρος”», ενώ κάλεσε το κυβερνών κόμμα να αλλάξει το σήμα του και να βάλει τον …χαμαιλέοντα που αλλάζει χρώμα όπως η κυβέρνηση αλλάζει άποψη.

Κάφκα και Μόντυ Πάιθον… 


Μάλιστα αναφερθείς στην δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη ότι διαφωνεί με τις συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ο ίδιος ψήφισε, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε: «Τι είναι αυτό; Σουρεαλισμός; Κάφκα; Μόντυ Πάιθον;». Και πρόσθεσε: «Δικαιούστε να είστε Δεξιοί, δεν δικαιούστε να μην είστε σοβαροί». Ενώ αναφερθείς στον Αλ. Τσίπρα είπε: «Με αυτή την οίηση και αυτή τη ρότα φοβούμαι ότι θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός». Αλλά και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, που είχε διαχειριστεί το θέμα των «κόκκινων δανείων», Ν. Δένδιας επισήμανε στην κυβέρνηση ότι «έρχεστε να εισηγηθείτε την εκχώρηση σε distress funds και το κάνετε χωρίς να έχετε εξαντλήσει καμία άλλη δυνατότητα». «Μην το περάσετε ως κάτι το απλό», προειδοποίησε.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης αντεπιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή των θέσεών μας» και αναφερθείς στο θέμα των «κόκκινων δανείων» είπε ότι «υλοποιούμε την συμφωνία και την βελτιώνουμε σε πολλά σημεία». Όσον αφορά τον κίνδυνο επέκτασης του μέτρου και στην πρώτη κατοικία, είπε ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου θα είναι η προστασία συγκεκριμένης κατηγορίας δανειοληπτών.

«Σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης» 


Για «σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης» και «τελικώς πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα», μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αν. Λοβέρδος ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ρώτησε: «Μήπως είστε βαλτοί;» και εξήγησε ότι «φέρνετε με πανηγύρια και ενθουσιασμό πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, όσα δηλαδή εμείς είχαμε αποφύγει».

«Ό,τι αρνηθήκαμε και αποτρέψαμε το κάνετε εσείς χαμογελώντας», σημείωσε, ενώ εκ μέρους του Ποταμιού ο Χ. Θεοχάρης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «την χειρότερη κυβέρνηση από το 1827» επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές δεν σας κάνουν εθνάρχες». «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν εθνάρχης γιατί μονιμοποίησε τους δημόσιους υπαλλήλους και μεγάλωσε την Ελλάδα, δεν πούλησε τα δάνεια σε ξένα funds», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερθείς στο «παράλληλο πρόγραμμα» που κατέθεσε η κυβέρνηση εν μέσω της διαδικασίας νομοθέτησης των προαπαιτούμενων, έκανε λόγο για «παράλληλα ρουσφέτια».

Έως την Παρασκευή η δόση 

Η «κόντρα» συμπεριέλαβε και τον κατεπείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση, με τον κ. Σταθάκη να υπογραμμίζει ότι «το νομοσχέδιο είναι κατεπείγον εκ του γεγονότος ότι πρέπει να υλοποιηθούν συμφωνίες για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των συμφωνιών, με στόχο την εκταμίευση ενός δις εντός του έτους». «Αν παραταθεί αυτή η διαδικασία στο νέο έτος, θα πρέπει να περάσει από επανέγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, άρα θα υπάρξει καθυστέρηση». «Τώρα, χρειάζεται έγκριση και από το Euroworking Group, ώστε να εκταμιευθεί η δόση ως την Παρασκευή».

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος απαντώντας στα σφοδρά πυρά της ΝΔ είπε: «Οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης μεταφέρουν εντός του κοινοβουλίου τα άγχη της εσωκομματικής τους αντιπαράθεσης. Δημιουργούν θέμα για να παίζουν στα κανάλια. Εμείς κρατάμε την Ελλάδα όρθια. Οι δεσμεύσεις μας είναι καταγεγραμμένες στη συμφωνία που και εσείς ψηφίσατε».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Αθ. Παφίλης κατηγόρησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για «θέατρο». «Η κυβέρνηση με απαράδεκτο τρόπο κάνει τώρα όσα κατήγγειλε στο παρελθόν. Ο μαθητής (κυβέρνηση) ξεπέρασε τον δάσκαλο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)», είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τραβούν χειρόφρενο τα ΜΜΜ την Τετάρτη...




Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 21.00 έως την λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικό, τραμ) μετά την...
επίθεση κατά τριών ελεγκτών το βράδυ της Δευτέρας, διαμαρτυρώντας για το συμβάν ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο φύλαξης των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι δράστες χτύπησαν άγρια τους ελεγκτές χωρίς να έχει υπάρξει ένταση μεταξύ τους κατά την ώρα εργασίας τους.
Ακόμη κάνουν σαφές ότι δε θα αποσυρθούν οι εργαζόμενοι από τον έλεγχο των εισιτηρίων εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Read more...

Plan Β’ ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους καναλάρχες...


... που σκέφτονται να εκπέμψουν από Κύπρο...
Μπορεί ορισμένοι καναλάρχες εν όψει της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, να έχουν έτοιμο το εναλλακτικό σχέδιο (σε περίπτωση που τα βρουν σκούρα) για να «μετακομίσουν» στην Κύπρο, ώστε να εκπέμπουν από κει, χωρίς να...
πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην Ελλάδα… Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, που φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί τις σχετικές κινήσεις… Μαθαίνουμε ότι επεξεργάζεται plan B’ με στόχο να φρενάρει τα σχέδια όσων επιχειρήσουν να εκπέμψουν από τη Μεγαλόνησο στην Ελλάδα… Δεν αποκλείεται λοιπόν, στις προσεχείς ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, τόσο για το τι θα γίνει με το ΕΣΡ όσο όμως και με τον αριθμό των αδειών και το τίμημά τους, να υπάρξουν πρωτοβουλίες – ενδεχομένως και νομοθετικές, που να αφορούν τις περιπτώσεις των καναλαρχών που επιθυμούν να «μετακομίσουν» τις εταιρίες τους, αλλά να εκπέμπουν κανονικά το πρόγραμμά τους.

Θυμίζουμε ότι το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο για τις offshore εταιρίες είναι εξαιρετικά ευνοϊκό, ενώ η απόκτηση τηλεοπτικής άδειας κοστίζει «ψίχουλα» σε σχέση με τα νούμερα που ακούγονται για την Ελλάδα, δηλαδή είναι μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

enimerosi24.gr

Read more...

Με βαριά ατζέντα ο Κέρι στη Μόσχα...


Το μέλλον του Σύρου προέδρου Άσαντ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία, καθώς και η κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία, βαραίνουν την ατζέντα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματιας, Τζον Κέρι, ο οποίος...
πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε στο Παρίσι με τους ομολόγους του από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Ιορδανία, θα προσπαθήσει να μειώσει τις διαφορές Ουάσιγκτον-Μόσχας για τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο  Άσαντ στην όποια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Επιπλέον, θα αναζητήσει τρόπους για να προετοιμάσει το έδαφος εν όψει του τρίτου γύρου συνομιλιών για τη Συρία και ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα γίνει πράγματι η συνάντηση της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Κέρι και ο Λαβρόφ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία για την ανάγκη εκπλήρωσης συγκεκριμένων προϋποθέσεων πριν από τη σύγκληση νέας συνόδου, θέτοντας εν αμφιβόλω την ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης.

Από το Παρίσι, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο Κέρι θα εκφράσει τις ανησυχίες του για τους συνεχιζόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, αντί των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, κάνοντας μια τοποθέτηση που πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις στη Μόσχα.

Αιχμές Μόσχας

Εν όψει των συνομιλιών, το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει την πολιτική των ΗΠΑ για τη Συρία, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της Μόσχας ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως στη μάχη ενάντια του Ισλαμικού Κράτους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να επανεξετάσουν την πολιτική «διαχωρισμού των τρομοκρατών σε καλούς και κακούς».

Η συνάντηση Πούτιν-Κέρι έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης της περασμένης εβδομάδας στο Ριάντ, στην οποία συμφωνήθηκε η συνένωση ενός αριθμού οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης -με εξαίρεση το Ισλαμικό Κράτος– για διαπραγματεύσεις με την Δαμασκό.

Την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος ο Άσαντ εμφανίστηκε να αμφισβητεί την ίδια την ιδέα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, επιχειρηματολογώντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες -τόνισε- υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία.

Read more...

Σε ισχύ οι νέες αλλαγές στις 100 δόσεις...


Σε ισχύ οι νέες αλλαγές στις 100 δόσεις
Ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ρύθμισης...

Πιο αυστηρή γίνεται από σήμερα η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους καθυστερούν.
Συγκεκριμένα εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων κινδυνεύουν να βρεθούν...
χιλιάδες οφειλέτες αν δημιουργούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς να τις εξοφλήσουν μέσα σε τριάντα ημέρες από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής ή χωρίς να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων.

Τυπικά, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου, ενεργοποιούνται οι διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν στα προαπαιτούμενα του Νοεμβρίου και το χρονικό περιθώριο των τριάντα ημερών ισχύει από την επομένη όπου μια νέα οφειλή καθίσταται ληξιπρόθεσμη.

Όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει να εξοφλούν ή να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο θα χάνουν τη ρύθμιση, αλλά θα αναβιώνουν και πρόστιμα και προσαυξήσεις οι οποίες έχουν διαγραφεί.

Read more...

Washington Post: Η Λέσβος είναι το... Έλις Άϊλαντ του 21ου αιώνα...


Washington Post: Η Λέσβος είναι το... Έλις Άϊλαντ του 21ου αιώνα
ΦΩΤΟ...

Είναι ένα παραδεισένιο νησί στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Μέσα σε λίγους όμως μήνες, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, μετατράπηκε στο... Ελις Αιλαντ του 21ου αιώνα... Ο λόγος για τη Λέσβο, στην οποία...
αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

To «κόσμημα» του Αιγαίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά τις εξαιρετικές ομορφιές του, θυμίζει το θρυλικό λιμάνι της Νέας Υόρκης που υποδεχόταν τους πρόσφυγες στις ΗΠΑ τον περασμένο αιώνα.

Οπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, οι αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο θυμίζουν έντονα την κορύφωση των προσφυγικών ροών στις ΗΠΑ. Εκεί όπου βασική πύλη εισόδου ήταν το Ελις Αιλαντ. 


Η μεγάλη διαφορά όμως, είναι πως το λιμάνι της Λέσβου επιλέχθηκε «τυχαία» για να διαδραματίσει αυτόν τον ιστορικό ρόλο.

Τονίζεται δε, ότι η βοήθεια τόσο από την ΕΕ όσο και από την ελληνική κυβέρνηση ήταν ελάχιστη στο τιτάνιο έργο που έχουν αναλάβει ανθρωπιστικές οργανώσεις, εθελοντές, οι ντόπιοι και οι αρχές του νησιού.


Αυτό που συγκλονίζει στο δημοσίευμα, είναι η φωτογραφική σύγκριση του τότε με το τώρα... Οι φωτογραφίες του Ελις Αιλαντ που υποδεχόταν μαζικά μετανάστες και πρόσφυγες την περίοδο 1892 - 1954, με τη Λέσβο του 2015 αποδεικνύουν ότι συχνά τα ανθρώπινα δράματα παραμένουν ίδια στο πέρασμα του χρόνου...

Read more...

Συνάντηση Μουζάλα με ΚΕΔΕ Στο παλιό αεροδρόμιο οι πρόσφυγες, αντιδρούν οι δήμαρχοι


Στο παλιό αεροδρόμιο οι πρόσφυγες, αντιδρούν οι δήμαρχοι
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου, ο δήμαρχος Γαλατσίου, καθώς και εκπρόσωποι των δημάρχων Κω, Ρόδου και Σάμου.
Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν το πρωί της Τρίτης σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε, εξάλλου, από κοινού η συγκρότηση επιτροπής, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου και της ΚΕΔΕ και θα συζητάει τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν.
«Εξέφρασα τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες μου στα σημεία που έπρεπε να θίξω. Στο Ελληνικό, στο πρώην αεροδρόμιο, ο λαός περιμένει κάποια στιγμή να δει εργοτάξιο, μπουλντόζες, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ζωή και πολιτισμό και οτιδήποτε άλλο είναι μακριά από αυτό το σχέδιο όχι απλά μας βρίσκει αρνητικούς, μας βρίσκει πλέον σε θέσεις μάχης» δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε απολύτως καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας. Ζητάμε να υπάρξουν όλες εκείνες οι πρόνοιες που θα διασφαλίσουν ότι συνολικά και στην όποια προσπάθεια γίνει, δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία στις τοπικές κοινωνίες. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει γίνει» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.
Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε ότι το σχέδιο προωθείται «ερήμην μας και εν αγνοία μας. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι πρόκειται να γίνει στο Ελληνικό, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση».
Σε διαφορετική κατεύθυνση ήταν η σύντομη δήλωση του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος είπε ότι «προτιμώ να κοιμάμαι με παράπονα, παρά με τύψεις», ωστόσο διευκρίνισε ότι στις 16 Δεκεμβρίου θα αδειάσει το γήπεδο Τάε Κβον Ντο προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες.
Ο εκπρόσωπος του δήμου Κω, δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κανταρζής, δήλωσε ότι «ως τοπική κοινωνία είμαστε εξεγερμένοι». «Είμαστε ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας και αυτή τη στιγμή προσπαθούν κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν ως πύλη εισόδου για τα επόμενα χρόνια. Εγώ θα ζητήσω να αποχαρακτηρίσουμε την Κω και από εκεί και πέρα όλοι μαζί να κάτσουμε να δούμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις ροές των προσφύγων και μεταναστών», παρατήρησε. Ερωτώμενος για τη δημιουργία κέντρου ταυτοποίησης (hot spot) στην Κω, ο κ. Κανταρτζής είπε χαρακτηριστικά ότι «αν θέλουν να το κάνουν στην Κω θα πρέπει να στείλουν τουλάχιστον δέκα διμοιρίες ΜΑΤ για να δείρουν το μισό πληθυσμό της Κω. Είναι εξεγερμένο το μισό νησί».
Εν τω μεταξύ, στο παλιό στρατόπεδο της Κορίνθου έχουν μεταφερθεί 120 μετανάστες, κυρίως Μαροκινοί, από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν εκεί τις προηγούμενες ημέρες. Οι μετανάστες αυτοί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους.
Παρά το ήρεμο κλίμα που επικρατεί στο Ταε Κβον Ντο, εξακολουθούν οι καταγγελίες για κλοπές, προστασία και διαφορές μεταξύ διαφόρων εθνοτήτων.
Υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος, με τον οποίο πρόσφυγες από χώρες της βόρειας Αφρικής -πολύ εύκολα και φθηνά με πτήσεις charter, και κυρίως χωρίς βίζα- μπορούν από τις χώρες τους να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη και από εκει στα παράλια, για να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...