Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Όμηρος του Λαφαζάνη ο Τσίπρας! Δεν τον αφήνουν να προτείνει ούτε καν Πρόεδρο της Δημοκρατίας


afti
Σε μπούμερανγκ για την αξιοπιστία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η υπόθεση της υποψηφιότητας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε λίγο πριν τις 8 το βράδυ το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να προβεί σε διάγγελμα ανακοινώνοντας την πρότασή του για υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Οι αντιδράσεις της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας της οποίας ηγείται οι Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον οποίο μάλιστα είχε συνάντηση μπλόκαραν το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, εξευτελίζοντας τη διαδικασία για την ανάδειξη του κορυφαίου πολιτειακού παράγοντα και ισοπεδώνοντας το κύρος του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας σύρεται από την Αριστερή Πλατφόρμα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τελικά θα αποφασίσει για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον λίγες μέρες μετά τις εκλογές να βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας αδυνατώντας να πάρει αποφάσεις για κρίσιμα θέματαπου απασχολούν το λαό και τη χώρα.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται αδυνατίζει τη θέση της χώρας στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες εμφανίζοντας στο εσωτερικό ένα απίστευτο μπάχαλο και επικίνδυνες συγκρούσεις ανάμεσα στις πολυπληθείς συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Την Τρίτη η ανακοίνωση του ονόματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας


megaro-maksimou-kubernisi
Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως είπε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης, μετά το Eurogroup της Δευτέρας, να αποφασίσει για τον υποψήφιο Πρόεδρο και η εκλογή του να γίνει την Τετάρτη από τη Βουλή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Βέτο Λαφαζάνη…


Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων στο Μαξίμου…

Την Τετάρτη η ψηφοφορία…

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ο άνθρωπος που ανέτρεψε, απόψε, τον αρχικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτος στο Μαξίμου έφτασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος βγαίνοντας δήλωσε, πως…
το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα το ανακοινώσει με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός.

Ήδη είχε κληθεί το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ (που μπήκε και ξαναβγήκε από το ίδιο σημείο, την πίσω πόρτα) κι όλα έδειχναν, πως μέσα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών θα ακουστεί το όνομα.

Μετά τον Καμμένο, στο Μαξίμου έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Κι εκεί άλλαξαν όλα. Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης οδήγησε ευλόγως στο συμπέρασμα, πως υπήρξε εμπλοκή.

Το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης έφυγε (εκδιώχθηκε είναι η σωστή λέξη) και λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγήκε να τα μαζέψει, βάζοντας το θέμα της υποψηφιότητας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δεύτερο πλάνο και πρώτο την διαπραγμάτευση.

Η ανακοίνωση θα γίνει μετά το αυριανό Eurogroup. Την Τρίτη το όνομα θα τεθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την Τετάρτη πάμε για ψηφοφορία…

Read more...

Κατέβασε άρον άρον τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ορφανός...




ΦΩΤΟ...
Αρον άρον έσπευσε να απενεργοποιήσει  (προσωρινά;) τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ποταμίσιος βουλευτής, Νίκος Ορφανός. 
Το προκλητικό του "tweet", έχει...
προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και οργή στους -κι όχι μόνο- χρήστες του Τwitter.
"Sorry, that page doesn't exist!" (συγνώμη, αυτή η σελίδα δεν υπάρχει), διαβάζει όποιος μπαίνει αυτή την ώρα στην σελίδα του Ορφανού στο Twitter.
Ιδου:


Read more...

Επιστροφή στο χαοτικό παρελθόν για τα ΑΕΙ: Φοιτητές και διοικητικοί θα αποφασίζουν για… Πρυτάνεις


laka-thumb-large
Οι «φοιτητοπατέρες» επιστρέφουν στα… πολυσύνθετα καθήκοντά τους, με διαβατήριο επικυρωμένο από τον νέο υπουργό Παιδείας, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ Αριστείδη Μπαλτά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η νέα ηγεσία του υπουργείου θα επαναφέρει τη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη σε κάθε ΑΕΙ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, πρόκειται για επιστροφή στην εποχή του νόμου-πλαισίου που ψηφίστηκε το 1982 επί ΠΑΣΟΚ και στις στρεβλώσεις που παρήγαγε με την αποθέωση της κομματοκρατίας και της «ανεξέλεγκτης» ισχύος των φοιτητικών παρατάξεων. Η οπισθοδρόμηση, όπως εκφράζεται με την επαναθεσμοθέτηση της φοιτητικής συμμετοχής, αναμένεται να προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις από πανεπιστημιακούς, όπως προκαλεί και η εξαγγελία περί κατάργησης των Συμβουλίων.
Από την άλλη βέβαια, ο κ. Μπαλτάς κάνει προσεκτικά βήματα σε σχέση με τις αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία των ΑΕΙ, τακτική που πάντως επικρίνεται από μερίδα πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητεί καθαρή ρήξη με τον νόμο 4009 του 2011 για τα ΑΕΙ. Ενδεικτικά, παρά την απόφαση του κ. Μπαλτά για κατάργηση των Συμβουλίων –πρόκειται για όργανο που αποτέλεσε την τομή στο σύστημα διοίκησης που εγκαθίδρυσε ο νόμος 4009–, δεν θα καταργηθούν οι πρυτάνεις που εξελέγησαν με βάση τον ίδιο νόμο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»:
1. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν εκ νέου δικαίωμα ψήφου στις πρυτανικές εκλογές, όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Με τον ισχύοντα νόμο 4009 ψηφίζουν μόνο οι πανεπιστημιακοί. Βέβαια, δεν έχει αποφασισθεί ποια θα είναι η βαρύτητα της ψήφου των φοιτητών. Δηλαδή, εξετάζεται εάν το αποτέλεσμα των φοιτητών θα αποτελεί το 40% του συνόλου των ψήφων, εάν το ποσοστό αυτό μειωθεί ή εάν η βαρύτητα της ψήφου των φοιτητών θα συναρτάται με το ποσοστό της συμμετοχής τους στις εκλογές.
2. Η φοιτητική συμμετοχή στις πρυτανικές εκλογές θα θεσμοθετηθεί με μεταβατικό νόμο, όπως χαρακτηρίζεται από το υπ. Παιδείας. Οι διατάξεις του θα ρυθμίζουν τις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας (π.χ. κατάργηση των Συμβουλίων, ορισμός νέου συστήματος ανάδειξης των πρυτανικών αρχών) και κατόπιν θα ενταχθούν σε ένα νέο νόμο-πλαίσιο.
3. Δεν θα παυθούν οι πρυτάνεις που έχουν εκλεγεί με τον νόμο 4009. Κάτι που προκαλεί αντιδράσεις από «σκληροπυρηνικούς» πανεπιστημιακούς του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν καθαίρεση των νυν πρυτάνεων. Αντίθετα, η ηγεσία του υπ. Παιδείας θεωρεί ότι μια καθαίρεση θα προκαλέσει όξυνση και διχασμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
4. Για τη διαμόρφωση πρότασης για τον νέο νόμο-πλαίσιο θα οριστεί επιτροπή σοφών από το υπουργείο και κατόπιν θα γίνει διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Η νέα ηγεσία δεν αποκλείει από το τραπέζι του διαλόγου ιδέες για θεσμοθέτηση Συμβουλίου στα ΑΕΙ το οποίο δεν θα έχει τιμωρητικό ρόλο, ως προς τη λογοδοσία του πρύτανη για τις πράξεις του, αλλά συμβουλευτικό.
Επίσης, ο κ. Μπαλτάς δεν θέλει να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου πριν αυτό καταργηθεί από τον νόμο 4009. Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το ερώτημα του ασύλου σε πολύ πιο λογικούς όρους, ευελπιστώντας ότι τα φαινόμενα βίας εντός των ΑΕΙ θα μειωθούν στο ελάχιστο, αν δεν εξαφανιστούν τελείως, επειδή η νέα κυβέρνηση είναι μια άλλου είδους κυβέρνηση».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Τα «γυρίζει» τώρα ο Κατρούγκαλος: Οι απολυμένοι δεν επιστρέφουν όλοι στις παλιές θέσεις


katrougalos1--4-thumb-large
Αλλαγές «σε βάθος», με τη δημιουργία ενός κράτους που θα παρέχει «δίχτυ ασφαλείας» στους δημοσίους υπαλλήλους και με δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή της αξιολόγησης του προσωπικού, που θα έχουν ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου, εξαγγέλλει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. «Σε ένα εξάμηνο θέλω να έχω τελειώσει με όλα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το momentum», λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι ανακλήσεις των απολύσεων και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι τον Αύγουστο και θα αφορά τη συνολική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και την αξιολόγηση.
Παράλληλα, ο υπουργός σκοπεύει να εφαρμόσει κινητικότητα δύο ταχυτήτων, μία για τους διαθέσιμους που θα επαναπροσληφθούν και μία συνολική για όλο το Δημόσιο όταν θα έχει γίνει πλήρης καταγραφή θέσεων και αναγκών. Αλλαγές όμως αναμένονται και στον ρόλο του ΑΣΕΠ, το οποίο είναι σημαντικό, αλλά «πολλές φορές αργό».
Επιπλέον, για το όστος για την επαναπρόσληψη των απολυμένων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει: «Προσπαθούμε να κόψουμε απ’ όπου μπορούμε. Κακά τα ψέματα όμως, πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι που έχει προβλεφθεί για τις 15.000 προσλήψεις του 2015. Θα χρειαστούν περίπου 24 εκατ. ευρώ. Να σας ενημερώσω ότι οι υπάλληλοι δεν θα επιστρέψουν αναγκαστικά στις παλιές τους θέσεις.
Θα κάνουμε μια μίνι εθελοντική κινητικότητα για να καλύψουμε τα άμεσα κενά και σε βάθος εξαμήνου θα εφαρμόσουμε κινητικότητα για όλο το Δημόσιο».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ρέκλινγκ: «H ΕΚΤ έκανε το μέγιστο δυνατό ώστε να ‘αγοράσει’ χρόνο. Τώρα εξαρτάται από τις κυβερνήσεις»


regling
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι η χειρότερη μεταξύ όλων των επιλογών, για όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Οι δηλώσεις του κ. Regling στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα του Dow, σηματοδοτούν μια διάθεση συμβιβασμού, σχετικά με ορισμένες προϋποθέσεις που έχουν συνδεθεί με το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν «η πιο ακριβή λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Regling, προσθέτοντας: «γι’ αυτό προσπαθούμε να αποτρέψουμε ακριβώς αυτό».
Ο ίδιος σχολιάζει πως το γεγονός ότι η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση «έχει διαφορετικές προτεραιότητες» από την προηγούμενη «είναι κατανοητό και δεν αποτελεί κάτι νέο». «Αυτό το έχουμε δει επίσης, για παράδειγμα, όταν η κυβέρνηση της Ιρλανδίας άλλαξε στο μέσο του προγράμματος διάσωσης. Και εκεί ήταν εφικτό να αλλάξουν επιμέρους μέτρα, αλλά η βασική κατεύθυνση διατηρήθηκε».
Ο επικεφαλής του ESM τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις σε χώρες της Ευρωζώνης, ώστε να ενισχυθεί μεσοπρόθεσμα η ανάπτυξη, και σημείωσε ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής τη ΕΚΤ μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και να έχουν αποτέλεσμα ως προς αυτό. «Με τις πρόσφατες αποφάσεις της, η ΕΚΤ έκανε το μέγιστο δυνατό ώστε να ‘αγοράσει’ χρόνο. Τώρα εξαρτάται από τις κυβερνήσεις».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Reuters: Η εβδομάδα που έρχεται κρίνει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ


reuters
Την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ κρίνει σε μεγάλο βαθμό η ερχόμενη εβδομάδα υπογραμμίζει σημερινό δημοσίευμα του Reuters.
«Ο Τσίπρας λέει ότι έχει μια ισχυρή δημοκρατική εντολή να ακολουθήσει μια νέα συμφωνία. Η Ευρωζώνη απαντά ότι η Ελλάδα τούς χρωστάει μια περιουσία. Και οι δύο έχουν δίκιο. Κάτι πρέπει να δώσει (σ.σ ο Τσίπρας) υπογραμμίζει .
«Μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα είναι επιφορτισμένη με την επίτευξη συμφωνίας που θα κρατήσει την Ελλάδα αξιόχρεη και θα γίνει αποδεκτή από αμφότερες τις πλευρές» προσθέτει το πρακτορείο.
Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν πιθανότητες για κάποιου είδους επέκταση στο πακέτο διάσωσης, ακόμη και αν ονομάζεται κάπως αλλιώς, ώστε να υπάρξει χρόνος για πιο ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Αλλά είναι κάθε άλλο από εγγυημένες.
«Μια παρόμοια συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, σηματοδότησε το ντεμπούτο του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και δεν κατέληξε πουθενά μετά από περισσότερες από επτά ώρες συνομιλιών» σημειώνει όσον αφορά το Eurogroup της Δευτέρας.
«Αυτό οφείλεται και στην σημειολογία – οι Έλληνες δεν θα δεχθούν την επέκταση του μισητού προγράμματος διάσωσης, ενώ η συμφωνία – γέφυρα ακούγεται ωραία, αλλά υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα ουσίας και σε αυτά υπάρχει ένα χάσμα που χρειάζεται να ξεπεραστεί» τονίζει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το σχέδιο της νέας κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί το ογκώδες χρέος και να ολοκληρώσει την ελάφρυνση του δεν θα γίνει πραγματικότητα δοθέντος του σημαντικού ποσού κεφαλαίων που η Αθήνα οφείλει στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις κυβερνήσεις.
«Υπάρχει οικονομική λογική στην ελάφρυνση της λιτότητας για την ισχυροποίηση της ανάπτυξης και την διεύρυνση των φορολογικών εσόδων. Η ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να κινηθεί λίγο προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να πρέπει να συμβιβαστεί πολύ περισσότερο από ό,τι μέχρι τώρα» επισημαίνει.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει την πίεση και θα μπορούσε ενδεχομένως να κόψει τον ομφάλιο λώρο της παροχής έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς την οποία θα καταρρεύσουν, αν δεν υπάρξει πρόοδος προς μια συμφωνία.
Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ αύξησε στα 65 δισ. ευρώ το όριο της έκτακτης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες. Τραπεζικές πηγές στο Reuters ανέφεραν ότι το έπραξε διότι εκροές καταθέσεων έχουν πάρει και επίσης να εξασφαλίσουν επαρκή ρευστότητα, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίζεται.
«Αυτά τα χρήματα θα διαρκέσουν μόνο έως την Τετάρτη, οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει την κατάσταση. Η ΕΚΤ θα μπορούσε να μαζέψει τη σανίδα σωτηρίας για τις ελληνικές τράπεζες, αν η Αθήνα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης και / ή εάν κρίνει τις τράπεζές της να είναι αφερέγγυες. Αυτό θα ωθούσε σε μεγάλο βαθμό την Αθήνα στο χείλος του γκρεμού» εξηγεί το πρακτορείο.
«Η συνέχιση του αδιεξόδου, τη Δευτέρα θα στρέψει αμέσως το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη με αντικείμενο τα όρια χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA», δήλωσε στέλεχος της Deutsche Bank.
«Σε περίπτωση αποτυχίας, θα περιμέναμε η ΕΚΤ να γίνει πιο σαφής σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το πότε η χρηματοδότηση ELA θα σταματήσει ή θα τεθεί ανώτατο όριο.»
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Τρόλια" μ' ακούτε?...


Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
Νέα πρόκληση από τον Ποταμίσιο βουλευτή, Νίκο Ορφανό. Μετά τον χαβαλέ με τις selfies στη βουλή, την... πέφτει τωρα στα...
"τρόλια" των social media, ρίχνοντας την προειδοποίηση, πως, "σε λίγες μέρες θα πλερωνόσαστε σε δραχμές!"! 
Ιδου και το φοβερό "tweet":


Read more...

Ρωμανιάς: Ήθελαν να συνδέσουν τις συντάξεις με το χρέος!...


Ρωμανιάς: Ήθελαν να συνδέσουν τις συντάξεις με το χρέος
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη το πρωί ο γ.γ του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Οπως...
  ανέφερε στο MEGA, στο τελευταίο μνημόνιο υπήρχε πρόβλεψη σύνδεσης των συντάξεων με το χρέος. «Οι συντάξεις θα ήταν συνδεδεμένες με το χρέος»!

«Καμία νέα μείωση στις συντάξεις ούτε στις κύριες ούτε στις επικουρικές. Πρώτο βήμα είναι να εξυπηρετηθούν 1.262.290 συνταξιούχοι. Η δέσμευσή μας είναι όσον αφορά στον αριθμό των συνταξιούχων που θα εξυπηρετηθούν. Δεν θέσαμε θέμα αν θα είναι κύριες οι επικουρικές», δήλωσε ακόμη ο Ρωμανιάς, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εισοδηματικό κριτήριο και το ΕΚΑΣ, απάντησε: «Δεν έχουμε κουβεντιάσει για το εισοδηματικό κριτήριο. Η προσπάθεια είναι να μην είναι το ΕΚΑΣ»

Επίσης, ο Ρωμανιάς κατήγγειλε ότι κατά το PSI ασφαλιστικά ταμεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου μετετρεψαν εν μια νυκτί ρευστό χρήμα σε ομόλογο προκειμένου να κουρευτεί και αυτό...

Read more...

«Θα αλλάζουμε κανόνες όταν γίνονται εκλογές;»...


«Θα αλλάζουμε κανόνες όταν γίνονται εκλογές;»Αντιδράσεις από τους ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις Γιούνκερ...

Την οργισμένη αντίδραση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να...
αλλάζουμε κανόνες ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης», ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της. 

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Φαίνεται ότι η εκπεφρασμένη δημοκρατικά μέσω εκλογών θέληση των λαών ενοχλεί την ηγεσία της Ε.Ε.», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Και συμπληρώνει: «Οι εταίροι μας οφείλουν να σεβαστούν τη βούληση του Ελληνικού λαού και να αποδεχθούν ότι οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν. Η κυβέρνηση, με σημαία την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός, θα δώσει και αύριο τη μάχη στο Eurogroup, με σύμμαχο τους πολίτες που θα δείξουν σήμερα, ακόμη μια φορά, στις πλατείες της χώρας και της Ευρώπης, την υποστήριξή τους στον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει την πολιτική της λιτότητας».

newsbeast.gr

Read more...