Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωσε απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ανακοίνωσε απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, καλώντας τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η επίτευξη του στόχου (δηλ. η απόσυρση των οικονομικών μέτρων) εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία η ΓΕΝΟΠ καλεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Read more...

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας συζητούν στο περιθώριο των εργασιών της αρμόδιας επιτροπής
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας συζητούν στο περιθώριο των εργασιών της αρμόδιας επιτροπής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης προκαλεί ο προϋπολογισμός του 2013, η συζήτηση του οποίου έχει ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τα σκληρά μέτρα φέρουν εντάσεις και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Για αχνές, πλην όμως θετικές, ενδείξεις αναστροφής του κλίματος, μίλησε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρίστος Σταϊκούρας.
Όπως είπε, το στοίχημα μέρα με τη μέρα κερδίζεται όχι με επικοινωνιακούς τακτικισμούς, αλλά με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και ρεαλισμό.
«Οφείλουμε όλοι με αντικειμενικότητα, επιμονή και υπομονή να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που δίνει η χώρα. Ο αγώνας, που δίνουμε, είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. Βρισκόμαστε μπροστά στην εθνική επιλογή να προχωρήσουμε αταλάντευτα μπροστά, για να βγούμε από το τούνελ και όχι να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα ή άλματα στο κενό» σημείωσε.
«Με τη στρατηγική μας επιτυγχάνεται το τέλος του καθοδικού κύκλου της Οικονομίας. Υπάρχουν αχνά μεν, αλλά θετικά, δείγματα γραφής που δείχνουν εικόνα ανατροπής του αδιεξόδου και επιτρέπουν τη διαμόρφωση θετικών προσδοκιών της οικονομίας», κατέληξε.
«Ο προϋπολογισμός του 2013 δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνία και οδηγεί την Ελλάδα σε χρόνια που θα μοιάζουν με αυτά της κατοχής» υποστήριξε, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε:
«Αυτό που κάνει ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις, αφαιρώντας 5,5 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, είναι ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας, αφού από τα χρήματα του συνταξιούχου συντηρούνται σήμερα άνεργα παιδιά και εγγόνια».
Ανδρουλάκης: Δεν ψηφίζω τα εργασιακά
Την Κυριακή, ο Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) εκτίμησε πως «το επίσημο σενάριο» δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και πως δεν το πιστεύει ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, ούτε καν «οι συντάκτες του Μεσοπρόθεσμου».
«Καλό είναι να ξέρεις ανατομία, αλλά αυτό δεν σε κάνει και χειρουργό», παρατήρησε για τον καθηγητή υπουργό Οικονομικών ο κ. Ανδρουλάκης, δηλώνοντας πως θα καταψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά.
«Δεν μπορώ να αντιμετωπίζω το ασφαλιστικό ως ένα απλώς δημοσιονομικό ζήτημα» ανέφερε, προτείνοντας παράλληλα να υπάρξει ένα προειδοποιητικό ψήφισμα από τη Βουλή των Ελλήνων προς τους δανειστές, που να τους θέτει προ των ευθυνών τους: «Ή αναχρηματοδοτείτε τις τράπεζες μαζί με κούρεμα του χρέους, ή βάζετε μορατόριουμ στις αποπληρωμές, ή θα χάσετε τα λεφτά σας, καθώς μας οδηγείτε σε ακαριαίο θάνατο».
Σε διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος σημείωσε πως «πρέπει να πιστωθεί στα θετικά το ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η πιστή υλοποίηση ενός προϋπολογισμού» και πως «συνιστά κατάκτηση η διαδικασία που έχουμε επιβάλει εδώ και τρία χρόνια για μείωση των ελλειμμάτων», καθώς «οφείλουμε μιαν απάντηση, αν στόχος μας είναι να κάνουμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και αν υπάρχουν άλλοι λαοί που θα χρηματοδοτούν τα δικά μας ελλείμματα».
Ο Αργύρης Ντινόπουλος (ΝΔ), καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως στην Ευρώπη δεν έχει συνομιλητές. «Πού έχουν εφαρμοστεί αυτά που προτείνετε; Νομίζετε πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από σας. Πείτε μας έναν σύμμαχό σας. Τον μόνο που γνωρίζω είναι ο Μελανσόν στη Γαλλία, που παίρνει 4%. Οδηγείστε σε έναν αυτισμό, εκτός πραγματικότητος, είπε.
«Εμείς δεν ψάχνουμε πρότυπα να ακολουθήσουμε γιατί ποτέ καμιά χώρα με τα δικά μας δεδομένα δεν έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση. Εμείς ανοίγουμε δρόμους στην ελπίδα και την κοινωνική ευημερία και δεν ψάχνουμε χρεοκοπημένα μοντέλα να ταυτιστούμε και να τα αντιγράψουμε», απάντησε η Μαρία Διακάκη (ΣΥΡΙΖΑ).
Κόντρα για τους εφοπλιστές
«Η Ιστορία θα καταγράψει αυτές τις τρεις μέρες. Θα καταγράψει τα δικά σας "ναι" και το "όχι" του ελληνικού λαού» προειδοποίησε την συμπολίτευση ο Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), ενώ ο Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους (ο εισηγητής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει μάλιστα και κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων).
«Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων», απάντησε στους βουλευτές της Χ.Α. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και συμπλήρωσε: «Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας».
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο προϋπολογισμός και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι ένας χάρτης νέων ανθρωποθυσιών χωρίς αντίκρισμα», υποστήριξε ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΝΔ). «Εκτός απ' τους ανθρώπους δεν θα ευημερήσουν ούτε οι αριθμοί», προέβλεψε.
«Πώς τολμάτε να αφήνετε απ' έξω τις κόκκινες γραμμές που είχαμε συμφωνήσει και τα προαπαιτούμενα; Είστε κυβέρνηση συνεργασίας και όχι πλειοψηφίας», ανέφερε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ).
Για «εκβιασμούς χωρίς αντίκρισμα» έκανε λόγο η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), αναφερόμενη στις χθεσινές προειδοποιήσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί κινδύνου χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού και του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος.
«Οι λαϊκές οικογένειες βιώνουν ήδη τη χρεοκοπία και τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γερμανική φαρμακοβιομηχανία αποσύρει αντικαρκινικό φάρμακο από την Ελλάδα



germaniki-farmakoviomixania-aposurei-antikarkiniko-farmako-apo-tin-ellada 
Η εταιρεία Merck δεν θα προμηθεύει πλέον τα ελληνικά νοσοκομεία με το αντικαρκινικό σκεύασμα Erbitux, σύμφωνα με σχετική δήλωση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας Ματίας Τσάχερτστην εφημερίδα "Boerse-Zeitung", ο οποίος κάνει λόγο για "πολλές δυσκολίες" που συνάντησε στην Ελλάδα. 


Διευκρινίζεται πάντως ότι το σκεύασμα θα εξακολουθήσει να διατίθεται στην Ελλάδα, μέσω ιδιωτικών φαρμακείων.
Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρεται ότι η εταιρεία επηρεάστηκε από το περυσινό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όπως και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είχαν δεχθεί κρατικά ομόλογα έναντι ανεξόφλητων οφειλών.
Σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους, η εταιρεία δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ενδεικτικά στην Ισπανία, σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, η κυβέρνηση έλαβε μέτρα μείωσης των οφειλών προς τον φαρμακευτικό τομέα.http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

Spiegel: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα



Spiegel: έ έ ά   ά
Πάση θυσία θέλουν να αποφύγουν ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (OSI) oι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel και γι' αυτό προτίθενται να λάβουν μέτρα άμεσης ανάγκης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα επιτόκια, που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα για τη δανειακή βοήθεια που της δόθηκε, θα μειωθούν εκ νέου, όπως και τα τέλη διαχείρισης. Εκτός αυτού, η ΕΚΤ θα λαμβάνει για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί βραχυπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μεριμνώντας έτσι για ένα δάνειο-γέφυρα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση τα κέρδη της, τα οποία αποκομίζει με την αγορά φθηνά αγορασθέντων κρατικών ομολόγων μέχρι την ημερομηνία αποπληρωμής τους.

Το Spiegel επισημαίνει εθνικές κεντρικές τράπεζες, οι οποίες διατηρούν από καιρό ελληνικά χρεώγραφα στο χαρτοφυλάκιό τους, θα εμβάζουν τα κέρδη τους νωρίτερα στην Αθήνα. Η δημόσια περιουσία, η οποία προς το παρόν δύσκολα μπορεί να πωληθεί, αναμένεται να μετατραπεί σε χρήμα με τη βοήθεια των λεγόμενων τιτλοποιήσεων, με τις οποίες η περιουσία διασφαλίζει αυτά τα ειδικά αξιόγραφα, τα οποία μπορούν να πωληθούν.

Για να μην αυξηθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος, οι ελληνικές τράπεζες που έχουν πληγεί θα λάβουν απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση από τον ESM, ο οποίος θα διαθέσει επίσης χρήματα και για ένα πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα καταστεί αναγκαία και για τον πρόσθετο λόγο ότι η Ελλάδα θα λάβει δύο χρόνια επιμήκυνση, για να μπορέσει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της, προσθέτει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους -μέσω του επίσημου τομέα αυτή τη φορά και όχι του δημόσιου- ενώ εμφανίζεται θετικός στην προοπτική της επιμήκυνσης..moneypost.gr

Read more...

ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΝ ΜΑΖΩΝΑΚΗ!

Ρεπορτάζ : Σ. Χιωτάκης, Β. Κόκκαλη, Φρ. Δρακονταίδης (από το : Πρώτο Θέμα) Το όνειρο του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού κατέληξε σε εφιάλτη για τον Αρη (Αριστείδη) Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού, όσο και αν τους βγήκε... για αρκετούς μήνες η «δουλειά», κάποια στιγμή το Δημόσιο θα ανακάλυπτε ότι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες, που έδιναν ρεύμα σε περίπου 200.000 κόσμο, είχαν παρακρατήσει τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ (χαράτσια στα ακίνητα, τέλη για τους δήμους κ.λπ.) που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους για λογαριασμό του κράτους και δημόσιων φορέων και δεν τα είχαν αποδώσει ποτέ… Την οικογένεια Φλώρου τη συναντάμε για πρώτη φορά στα ενεργειακά μας πράγματα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος είχε εμφανιστεί ως μεσάζων της βελγικής Tractebel στην υπόθεση της κατασκευής του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Λαύριο. Ηταν μια δουλειά, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αρμόδιου υπουργού του Στέφανου Μάνου, η οποία δεν προχώρησε ποτέ λόγω αντιδράσεων. Αργότερα, το 2005 ο γιος Αρης Φλώρος, 34 ετών σήμερα και με σπουδές στην εμπορία ηλεκτρισμού, εμφανίζεται με την Energa να πουλά ρεύμα σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, όταν είχε αρχίσει να απελευθερώνεται η αγορά. Πολύ γρήγορα, όμως, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων -η οποία είχε οδηγήσει στο «μαύρο» 2008 με ζημίες 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ- συνέφερε την εταιρεία του να πουλά το ρεύμα που εισήγαγε μόνο στη χονδρική, επιβαρύνοντας βεβαίως την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού που το αγόραζε και βγάζοντας εύκολα κέρδη μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Υπερβολές και φλυαρία Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει ένα σαφώς συντηρητικό lifestyle. Σε αντίθεση με τον ιθύνοντα νου της Hellas Power, τον Βασίλη Μηλιώνη, που πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς της κοσμικής Αθήνας, μιας χλιδάτης διαβίωσης και μιας συνεχούς φλυαρίας περί των στενών σχέσεών του με σημαίνοντα πρόσωπα. Τριάντα δύο ετών σήμερα ο Μηλιώνης, είχε ως «κληρονομιά» τα όσα είχε αποφέρει στη μητέρα του η εταιρεία μεταφορών που διατηρούσε και η οποία εμφανιζόταν να έχει αρκετές δουλειές με το Δημόσιο. Τον συνόδευε επίσης κλίμα στενής φιλίας με τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και με σημερινό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, γιο παλαιότερου πανίσχυρου κομματικού παράγοντα επί κυβέρνησης Καραμανλή. Οι δε εμφανίσεις του σε κοσμικά στέκια, με πανάκριβα ντυσίματα και αυτοκίνητα τύπου Porsche, που συχνά έκαναν «πλατείες» στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό, ανέκαθεν προκαλούσε συζητήσεις. Στην Ελλάδα η εταιρεία του εμφανίστηκε αρχικά ως Blue Energy και, μάλιστα, είχε αγοράσει μια μεγάλη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους προκειμένου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρισμού που θα λειτουργούσε μόνο σε ώρες αιχμής. Μάλιστα, σε ενεργειακό νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί επί Τίνας Μπιρμπίλη, μια διάταξη που τελικά αποσύρθηκε από την ίδια την υπουργό, είχε εκτιμηθεί ως φωτογραφική για την προνομιακή τιμολόγηση της ενέργειας που θα πωλούσε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο δεν κατασκευάστηκε, όμως, ποτέ. Και οι δύο νέοι είχαν βρεθεί κάποια στιγμή με γνωστούς επιχειρηματικούς εταίρους. Ο Φλώρος με την αυστριακή Verbund και ο Μηλιώνης με την Aegean του ομίλου Μελισσανίδη. Αμφότεροι αποχώρησαν αρκετά γρήγορα από το σκηνικό, αντιλαμβανόμενοι ίσως πού έμπλεκαν. Εξαγωγές με ζημιά Η αφορμή για να ξεσκεπαστεί το παιχνίδι που είχε στηθεί δόθηκε όταν η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας (πρώην ΔΕΣΜΗΕ, νυν ΑΔΜΗΕ) παρατήρησε κάτι ιδιαίτερα παράδοξο: οι δύο εταιρείες εμφανίστηκαν να πραγματοποιούν μεγάλες εξαγωγές ρεύματος προς τα Σκόπια και την Αλβανία, εισπράττοντας τιμές χαμηλότερες από αυτές που είχαν πληρώσει για να εισάγουν το ρεύμα που πωλούσαν στους πελάτες τους! Με λίγα λόγια, πωλούσαν με ζημία, ζημιώνοντας και τον ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή το κράτος. Η εξέλιξη δημιούργησε οσμή λαθρεμπορίας και έφερε την παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών των δύο εταιρειών και την εισαγγελική παρέμβαση. Η συνέχεια παίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στο γραφείο του ανακριτή και τη ΓΑΔΑ. Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει τη μεγάλη κομπίνα Την απίστευτη κομπίνα με την απευθείας κλοπή μέσα από τις τσέπες εκατοντάδων καταναλωτών ρεύματος και τη μεταφορά των χρημάτων αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού αντί της απόδοσής τους στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου φέρνει στο φως το πολυσέλιδο κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης για το μεγάλο σκάνδαλο των εταιρειών Energa και Hellas Power. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση υπεξαίρεσης με τους κατηγορουμένους εκπροσώπους των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που οδηγούνται ήδη στις Φυλακές Κορυδαλλού να μην αποδίδουν ποτέ στο Δημόσιο περί τα 152 εκατ. ευρώ, χρήματα που εισέπρατταν από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, στο οποίο αν συνυπολογιστούν και τα χρήματα που άλλαζαν χέρια για να ξεπλυθούν μέσω offshore εταιρειών, ακόμη και μέρος των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, που τώρα προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ίσως και να είχαν αποφευχθεί. Το πολυσέλιδο «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης σε βάρος των επτά κατηγορουμένων περιγράφει καρέ-καρέ τον χορό των εκατομμυρίων και τα ιλιγγιώδη ποσά που υπεξαιρέθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και επιχειρήθηκε να ξεπλυθούν στη συνέχεια κάνοντας τον γύρο του κόσμου μέσω offshore εταιρειών σε Ευρώπη, Ασία, Κίνα, ακόμη και στη Βουλγαρία. Ο 34χρονος Αρης Φλώρος Ο επίσης προφυλακισμένος Αχιλλέας Φλώρος είχε πρωτοεμφανιστεί προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην εγχώρια αγορά της ενέργειας πριν από δύο δεκαετίες Προφυλακίσεις Για τους επτά κατηγορούμενους, Αχιλλέα και Αριστείδη Φλώρο, ιδιοκτήτες της Energa (που προφυλακίστηκαν ήδη), Βασίλη Μηλιώνη, ιδιοκτήτη της Hellas Power, και Χαράλαμπο Σμυρλιάδη, Στέφανο Σιαφάκα, (οι δύο τελευταίοι έχουν επίσης προφυλακιστεί) Νικόλαο Δεκόλη και Αλαν Καμπλ, έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν οι πόρτες των φυλακών, μετά τη συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι πρώτες διώξεις για την υπόθεση είχαν ασκηθεί από την Εισαγγελία τον περασμένο Φεβρουάριο σε βάρος 11 συνολικά προσώπων (ανάμεσά τους και οι επτά που διώκονται τώρα συμπληρωματικά) για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η δράση της οργάνωσης -όπως θεωρεί πλέον η Δικαιοσύνη τους επτά κατηγορούμενους- εξαπλώνεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη Ζυρίχη, στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στο Ντουμπάι, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στη Λευκωσία και φυσικά στην Αθήνα. Από τον Μάιο του 2011 έως και τα μέσα Ιουλίου του 2012, ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, ο 34χρονος Αριστείδης Φλώρος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Energa, συμμετείχε «σε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τους συγκατηγορουμένους του Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλειο Μηλιώνη, Νικόλαο Δεκόλη και Στέφανο Σιαφάκα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει, και πράγματι χρησιμοποίησε, τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα». Πρόκειται για τα 152 εκατ. ευρώ το οποία οι κατηγορούμενοι είχαν εισπράξει από τις 200.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που ήταν και οι πελάτες τους, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από διάφορα τέλη, ανάμεσά τους και το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα. Ο Βασίλης Μηλιώνης κατά την προσαγωγή του Η πρόσθεση Η Δικαιοσύνη «σπάει» μάλιστα το ποσό αυτό των 152 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στα άδεια κρατικά ταμεία, ως εξής: ποσό περίπου 60 εκατ. ευρώ προέρχεται από διάφορα ειδικά τέλη από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ποσό 36, 5 εκατ. ευρώ έπρεπε να είχε αποδοθεί στον ΔΕΣΜΗΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ποσό 37,5 εκατ. ευρώ προέρχεται από το γνωστό και ως «χαράτσι» της ΔΕΗ για τα ακίνητα. Ποσό 17 εκατ. ευρώ είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους και το οποίο έπρεπε να αποδώσουν σε εκατοντάδες δήμους της χώρας ως δημοτικά τέλη. Ποσό 2,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί ειδικό φόρο κατανάλωσης, το οποίο έπρεπε να αποδοθεί στο Δημόσιο. Οι κατηγορούμενοι με δεκάδες τραπεζικές συναλλαγές (περισσότερες από 30) μέσω του δικτύου offshore εταιρειών που είχαν στήσει επιχειρούν να διακινήσουν τα έσοδά τους που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα και «να προσδώσουν σε αυτά νομιμοφάνεια». Ενδεικτικά, στα στοιχεία αυτά, που προέκυψαν από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται δύο καταθέσεις εμβασμάτων στην Ελβετία, 24 και 12 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ως καταθέτης εμφανίζεται η Hellas Power και η εντολή για τις καταθέσεις αυτές δίνεται από τον κατηγορούμενο Νικόλαο Δεκόλη, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δρούσε για λογαριασμό των Βασίλειου Μηλιώνη και Αχιλλέα Φλώρου, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου. Επίσης, υπήρξε ανάληψη 46 εκατ. ευρώ από την εταιρεία με την επωνυμία «Kaifai International limited» με έδρα το Χονγκ Κονγκ, δικαιούχος της οποίας είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αριστείδης Φλώρος. Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται στην ελβετική τράπεζα HSBC. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», λίγες ημέρες πριν αποκαλυφθεί το κόλπο, οι εταιρείες είχαν ζητήσει από τους μεγάλους πελάτες τους να καταθέσουν τις πληρωμές σε νέο λογαριασμό που τους έδωσαν και συγκεκριμένα στην… Ελβετία! Τα ταξίδια και οι «αόρατοι» Ρώσοι επενδυτές Οι δικαστικές αρχές περιγράφουν την απίστευτη δράση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να σκηνοθετήσει ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για να πείσει ότι Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την Hellas Power. Τέτοιο ενδιαφέρον, ωστόσο, ποτέ δεν εκδηλώθηκε. Αντίθετα, αυτό που υπήρξε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και αποτελεί πραγματικό γεγονός ήταν ο κατηγορούμενος να προχωρήσει στην εικονική πώληση, αντί 20 εκατ. ευρώ, της Hellas Power στην offshore εταιρεία «Worldwide Energy Limited», η οποία άνηκε στον Αχιλλέα Φλώρο, πατέρα του Αριστείδη Φλώρου, και τους Βασίλειο Μηλιώνη και Στέφανο Σιαφάκα. Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν μέρος των χρημάτων που είχαν αρπάξει από τους πελάτες τους και δεν απέδωσαν ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο. Αναφέρει χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο για τον Αριστείδη Φλώρο: «Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011 ενεργώντας από κοινού και κατόπιν συναποφάσεως με τους συγκατηγορούμενούς σου στο πλαίσιο της συγκροτηθήσας από εσάς εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίστηκες στον συγκατηγορούμενό σου Βασίλειο Μηλιώνη, ιδιοκτήτη της Hellas Power (o οποίος ήλεγχε ένα δίκτυο offshore εταιρειών με έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους και την Κύπρο), και δήθεν ως ενδιάμεσος-μεσολαβητής με σκοπό να φέρεις σε επαφή αυτόν με ενδιαφερόμενο να εισέλθει στον επιχειρηματικό τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα ρωσοαραβικό fund υπό την επωνυμία “Worldwide Energy Limited” ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πωλήσεως της Hellas Power, ενώ στην πραγματικότητα όπως αμφότεροι κοινώς γνωρίζατε, το ως άνω “ρωσοαραβικό fund” το οποίο εμφανίζονταν ως εταιρεία εδρεύουσα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν ήταν υπαρκτό, ήτοι δεν υπήρχαν Ρώσοι ή άλλης εθνικότητας επιχειρηματίες, αλλά ως πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής είχε οριστεί ο στενός συνεργάτης και συγκατηγορούμενός σου Στέφανος Σιαφάκας, διευθύνων σύμβουλος της Energa και ως εκπρόσωπος-διαχειριστής αυτής εφαίνετο ο συγκατηγορούμενός σας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας Αλαν Καμπλ, αγνώστων λοιπών στοιχείων…». Εφαγαν τα χαράτσια της ΔΕΗ στον Μαζωνάκη Μια μυθική ζωή στην Ελλάδα της κρίσης ζούσε μέχρι και τη στιγμή που συνελήφθη ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης. Ο εκ των δύο βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των 152 εκατ. ευρώ νοίκιαζε ιδιωτικά jet, έμενε σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και έγινε μύθος στην αθηναϊκή νύχτα όταν μέσα σε ένα βράδυ πέταξε σε λουλούδια 80.000 ευρώ! Αρχές Οκτώβρη, νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα». Οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιώργου Μαζωνάκη προσελκύουν φίλους και θαυμαστές του γνωστού ερμηνευτή, οι οποίοι σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν. Ενας από αυτούς είναι και ο νεαρός επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης, γνωστός στα στέκια της νυχτερινής Αθήνας για τους παχυλούς λογαριασμούς του στα πρώτα τραπέζια-πίστα. Συνοδεύεται πάντα από φίλους και καλλίγραμμες υπάρξεις-σήμα κατατεθέν των σχεδόν καθημερινών εμφανίσεών του σε κλαμπ και μπουζούκια της πρωτεύουσας. Εκείνο το βράδυ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι ο 32χρονος επιχειρηματίας που καθόταν στο κεντρικό μπροστινό τραπέζι, ανάμεσα σε μια στοίβα από ανοιγμένα μπουκάλια σαμπάνιας Cristal και Beluga, και με τα γαρίφαλα να σχηματίζουν βουνό μπροστά του, ήταν ένα από τα δύο κύρια εμπλεκόμενα πρόσωπα στο ενεργειακό σκάνδαλο των 152 εκατ. ευρώ. Αλλά και ο ίδιος δεν έδειχνε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, παρά το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες είχε λάβει άπειρα μηνύματα ότι επίκειται σύλληψή του. «Θα καθαρίσω, δεν έχουν στοιχεία», έλεγε και ξανάλεγε σε φίλους και γνωστούς, καιρό μάλιστα πριν. Ο Μηλιώνης και η παρέα του σε μια από τις σχεδόν καθημερινές παραστάσεις χλιδής και ξέφρενης διασκέδασης στα μπουζούκια Είχε προηγηθεί η κατάθεση ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών κυρίας Πόπης Παπανδρέου πριν από περίπου εννέα μήνες, βάσει της οποίας ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει ότι είχε πάψει να έχει οποιαδήποτε σχέση με την Hellas Power από τις 13 Νοεμβρίου 2011, οπότε και μεταβίβασε τον έλεγχό της, αποποιούμενος έτσι οποιαδήποτε ευθύνη για όσα ακολούθησαν. «Ελα μωρέ, τα βρήκα με την Εισαγγελία, δεν πρόκειται να μας πειράξουν», ήταν η αίσθηση που μοιράστηκε ο Μηλιώνης με το φιλικό του περιβάλλον, κλείνοντας έτσι πίσω του την πόρτα της εισαγγελέως. Ενιωθε ανίκητος, πεπεισμένος πως ό,τι κι αν γίνει δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να ενοχοποιηθεί. Γι’ αυτό και συνέχισε να ζει μια ζωή βγαλμένη από τα παραμύθια, στην Ελλάδα της κρίσης, ξοδεύοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά για τη διασκέδασή του αλλά και των φίλων του που έχουν να λένε για τον χουβαρντά κολλητό τους. Ο τρόπος ζωής και ο χαρακτήρας του ταυτίζονταν με το σενάριο της επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Entourage», όπου ο πρωταγωνιστής της Αντριαν Γκρένιερ ως Βίνσεντ Τσέιζ ήταν ένας νεόπλουτος σταρ του Χόλιγουντ που σκορπούσε τα λεφτά του για την καλοπέραση της παρέας του. Η ατάκα «ο Μηλιώνης πληρώνει, μη σε νοιάζει» υπήρξε ένα ακόμα σήμα κατατεθέν που σφράγιζε τις νυχτερινές μυθικές εξορμήσεις όσων λάμβαναν την πρόσκληση να τον ακολουθήσουν. «Μα καλά, πού τα βρίσκει τόσα λεφτά και τα σκορπάει με τόση άνεση;», αναρωτιόντουσαν όσοι τύγχανε να είναι αυτόπτες μάρτυρες της νυχτερινής διασκέδασης του επιχειρηματία. Η εύρωστη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, η οποία προκύπτει μέσα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της μητέρας του κυρίας Ρίας Μηλιώνη (ιδιοκτήτρια μεγάλης μεταφορικής εταιρείας), του δίνει ένα ισχυρό background που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί - αλλά και πάλι τα νούμερα δεν έβγαιναν. «Ηταν ο καλύτερος πελάτης μας. Εκανε πάντα μεγάλους λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ, δεν ζητούσε ποτέ “ψαλίδι”, έδινε γερά πουρμπουάρ στους μετρ και το προσωπικό και μάλιστα σε εποχές που άλλοι μεγάλοι γλεντζέδες είχαν κόψει τα μπουζούκια και τις σπατάλες», λέει στο «ΘΕΜΑ» υπεύθυνος γνωστού κέντρου διασκέδασης των Αθηνών στο οποίο σύχναζε ο Μηλιώνης και συνεχίζει: «Για μια χαλαρή βραδιά σε κάποιο από τα γνωστά μπαρ της Αθήνας έφτανε για πλάκα τα 2.000 ευρώ, ενώ όταν πήγαινε στις μεγάλες πίστες ο λογαριασμός εκτοξευόταν στα ύψη. Ως πελάτης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν ήθελε με τίποτα να βλέπει μπροστά του φωτογράφους. Οταν εντόπιζε κάποιον ζητούσε από τη διεύθυνση του κέντρου να τον βγάλει έξω». Εικόνες από άλλη εποχή Ξημερώματα Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 3 στην Ιερά οδό. Ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» απαθανατίζει τον Μηλιώνη και την παρέα του σε μια ακόμα παράσταση χλιδής και ξέφρενης διασκέδασης στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο αγαπημένος του καλλιτέχνης Γιώργος Μαζωνάκης. Η εικόνα στο κεντρικό πρώτο τραπέζι μοιάζει βγαλμένη από τη χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου. Τραγουδιστής και πελάτης αγκαλιά τραγουδούν μαζί και την ίδια στιγμή δεκάδες δίσκοι με λουλούδια εκσφενδονίζονται πάνω τους. Το κοινό παραληρεί, αλλά οι μεγάλες επιτυχίες του Μαζωνάκη αφιερώνονται αποκλειστικά στον Μηλιώνη και την παρέα του. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά ο Μηλιώνης παρουσιάζεται ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών προκειμένου να δώσει τις πρώτες εξηγήσεις. Στις 10 Ιουνίου νέα δημοσιεύματα τον θέλουν να ξοδεύει 80.000 ευρώ σε λουλούδια στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς. Επτά ημέρες μετά, πάνω στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αφού εξομολογείται στην παρέα του πως βαριέται να τους ακολουθήσει για ακόμα ένα βράδυ στα μπαρ της Μυκόνου, πήρε τη σύντροφό του και ένα ακόμα φιλικό τους ζευγάρι και πέταξαν για Κωνσταντινούπολη για μία και μόνο νύχτα. Διαχυτικός και πάντα περιποιητικός με τους φίλους και τις φίλες του, ξόδευε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βραδιά «Πάμε αύριο (Κυριακή) και Δευτέρα θα είμαστε πίσω», τους είπε. Οπερ και εγένετο. Αλλωστε ο συγκεκριμένος προορισμός είναι ένας από τους αγαπημένους του, καθώς προτιμά τόσο την έντονη νυχτερινή ζωή της Πόλης όσο και το εξαιρετικό σέρβις που προσφέρουν οι γείτονες στους VIP πελάτες τους. Η παρέα ταξίδεψε first class και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» την Κυριακή 17 Ιουνίου. Μια μαύρη λιμουζίνα με φιμέ τζάμια τους περίμενε για να τους μεταφέρει στο «Four Seasons». Το booking έγινε μέσω του ξενοδοχείου και στοίχισε 250 ευρώ. Τα ευμεγέθη και πανάκριβα πούρα σε κάθε νυχτερινή έξοδο ήταν το σήμα κατατεθέν για τον Βασίλη Μηλιώνη (δεύτερος από δεξιά), που φρόντιζε πάντα και για τους φίλους του Ο Μηλιώνης πλήρωσε και για τη διαμονή των φίλων του, ξοδεύοντας συνολικά για ένα και μόνο βράδυ περί τα 3.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα, ίσως και περισσότερα, έχει δώσει για τη διασκέδασή τους στα φημισμένα κλαμπ της Πόλης «Reina» και «Angelique», όπου άνοιγε τη μια σαμπάνια μετά την άλλη έχοντας επί ποδός μια ντουζίνα από σερβιτόρους να περιμένουν το κάθε του νεύμα. Τον ήξεραν άλλωστε καλά από τα μεγάλα tips που τους είχε δώσει όταν είχε ξαναεπισκεφτεί τα μαγαζιά τους. Στα ταξίδια του και σε όλες τις νυχτερινές εξόδους του Μηλιώνη τον τελευταίο χρόνο συνοδός του υπήρξε η Playmate 2008 Σύλβια Παπαδάκη. Οι δρόμοι τους είχαν μάλιστα διασταυρωθεί μετά τον χωρισμό του μοντέλου από άλλον επιχειρηματία. Στα ταξίδια του και σε όλες τις νυχτερινές του εξόδους τον τελευταίο χρόνο συνοδευόταν από την Playmate 2008 Σύλβια Παπαδάκη Ραντεβού στο Μαϊάμι Τον χειμώνα η Σύλβια Παπαδάκη βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για φωτογραφήσεις περιοδικών μόδας, αλλά και για επιδείξεις σε πασαρέλες της Αμερικής. Εμενε μόνιμα στη Νέα Υόρκη και έτσι της ήταν εύκολο να βρίσκεται συχνά πυκνά στο Μαϊάμι για να συναντά τον νεαρό επιχειρηματία που έκανε διακοπές σε υπερπολυτελή βίλα παρέα με φίλους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα για να φιλοξενηθούν στην πολυτελή κατοικία του γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως όλα τα έξοδα της διαμονής και της διασκέδασής τους καλύπτονταν από τον χουβαρντά οικοδεσπότη. Η ίδια παρέα διασκέδασε και στις Μπαχάμες, όπου ταξίδεψε με ιδιωτικό lear jet, τα έξοδα του οποίου κάλυψε και πάλι ο Μηλιώνης, χρεώνοντας για ακόμα μια φορά τη μαύρη πιστωτική του κάρτα. O νεαρός επιχειρηματίας τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα, έχοντας στην κατοχή του ένα Mercedes GLK και ένα BMW 750. Εχει πάρει μέρος δύο φορές μέρος στο DustBall 4000 (διεθνής αγώνας πολυτελών αυτοκινήτων) οδηγώντας μια Cayenne Porsche Turbo.http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5516.html

Read more...

370 ευρώ για μια μόνο χλιδάτη διανυκτέρευση στο Παρίσι...





...ξόδεψε ο Γ.Γ Επικοινωνίας!...
Το δωμάτιο της διπλανής φωτογραφίας είναι αρκετά εντυπωσιακό, πόσο μάλλον αν σκεφτείτε ότι από τα παράθυρα του βλέπει κανείς το Παρίσι στα καλύτερα του.

Αν κάλυπτε τα έξοδα διαμονής σε αυτό το χλιδάτο τετράστερο ξενοδοχείο το ελληνικό Δημόσιο, δεν... θα το επιλέγατε ακόμα πιο εύκολα;

Έτσι φαίνεται ότι ο σκέφθηκε ο Γ.Γ Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψη του στη γαλλική πρωτεύουσα επέλεξε το Hotel Baltimore, κάτι που μας κόστισε...λίγο παραπάνω.

Δείτε το σχετικό κόστος, όπως περιγράφεται σε έγγραφο της Διαύγειας:


To ακόμα καλύτερο; Ο κ. Κατσανιώτης επέλεξε ένα πανάκριβο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται 25 χλμ μακριά από το εκθεσιακό πάρκο όπου διεξήχθη η έκθεση στην οποία ήθελε να συμμετάσχει και η οποία ήταν μια έκθεση για την αγορά τροφίμων..

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Ημερησίας, ο κ. Κατσανιώτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά καθώς έχει διατελέσει ηγετικό στέλεχος της νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης.

Θα ζητήσει κάποιος από τον κ. Κατσανιώτη να απολογηθεί για τα τόσο ακριβά του γούστα τα οποία χρεώνουν έναν ήδη υπερχρεωμένο λαό;

parapolitiki.com


Read more...

Ραγκούσης αποδομεί Ντερμπεντέρη...



Υμνούσες τον Καραμανλή και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά...
Δεν είναι σύνηθες να απαντούν πολιτικοί σε υψηλούς τόνους σε γνωστούς δημοσιογράφους αλλά φαίνεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης έχει αποφασίσει να μην αφήνει καμία πρόκληση αναπάντητη, ειδικά μάλιστα όταν μπορεί να αντιπαραθέσει πλήθος στοιχείων.

Απαντώντας σε σημερινό άρθρο του κ. Πρετεντέρη στο Βήμα, ο ... πρώην ισχυρός υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου αποδομεί...



...ολοκληρωτικά τον γνωστό δημοσιογράφο, παραθέτοντας μέχρι και video με την αντιμνημονιακή ρητορική Σαμαρά.

Απολαύστε την...ιστορική ανακοίνωση:


Η επίθεση του κ. Πρετεντέρη στο σημερινό Βήμα, αρχικά προδιαθέτει κάποιον να αντιδράσει όπως αρμόζει σε υβρίζοντες, όπως συνήθως αρμόζει στον κ. Πρετεντέρη: δηλαδή αγνοώντας τον, αφήνοντας την εμπάθεια, την ακραία διαστρέβλωση και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς να ευεργετήσουν τον υβριζόμενο και να πλήξουν τον υβριστή.

Θα ήταν όμως λάθος να μείνει κανείς στο συμπλεγματικό σκέλος του άρθρου. Γιατί ενώ δεν το επιδιώκει, δίνει τελικά την αφορμή να αναδειχθούν κρίσιμες παράμετροι της εθνικής μας τραγωδίας.

Σε αυτήν την τραγωδία το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης συνολικά και συγκεκριμένοι πολιτικοί έχουν αδιαμφισβήτητα την πρωτεύουσα ευθύνη.
Αλλά ποιοί πολιτικοί; Όλοι;

Όσοι έως το 2009 είχαν συμμετοχή στην υπερχρέωση της χώρας, στη διάλυση του παραγωγικού της ιστού και στην οικοδόμηση του τερατώδους πελατειακού κράτους; Προφανώς! Όσοι ανέλαβαν το 2009 να ανελκύσουν το ναυάγιο, να διασώσουν τη ρημαγμένη χώρα, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη για την κατάντια της, γιατί για πρώτη φορά συμμετείχαν σε κυβέρνηση; Από πού και ως πού; Και με βάση ποια αξιολόγηση;

Υπεύθυνοι είναι σίγουρα πολλοί - που είναι και τακτικοί ¨τρόφιμοι ¨ των εκπομπών του κ. Πρετεντέρη - όσοι σκόρπισαν το δημόσιο ταμείο όπου "έπρεπε" για να διασφαλίσουν μια εύκολη πολιτική καριέρα.

Και ακριβώς για να καλύψει αυτήν την παρέα, τους πρωταγωνιστές της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, ο κ. Πρετεντέρης υβρίζει, χωρίς να μπορεί να πει το παραμικρό επί του συγκεκριμένου: ούτε για τον Καλλικράτη, ούτε για την αξιοκρατία στο δημόσιο, ούτε για το απόλυτο φρένο στις προσλήψεις, ούτε για το νόμο για την ιθαγένεια, ούτε για την διαύγεια.

Γιατί εγώ αυτά έκανα και γι’ αυτά έχω την πολιτική ευθύνη. Αλλά, φαίνεται, κάτι θεσμοί σαν τη διαύγεια χαλάνε την πιάτσα.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Πρετεντέρη η ώρα του απολογισμού δεν έφτασε μόνο για τους πολιτικούς.

Έφτασε και για κάποιους - λίγους - δημοσιογράφους, πραγματικούς σεναριογράφους, σκηνοθέτες και σταρ της μεταπολίτευσης. Που εννοούσαν και εννοούν, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, να χειραγωγούν την πολιτική και οικονομική ζωή, δοξάζοντας τη δημοσιογραφία που εφηύραν, δηλαδή τη διαμεσολαβητική δημοσιογραφία της συναλλαγής.

Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν οικονομικοί παράγοντες που χρωστούσαν την ύπαρξή τους στη σχέση τους με το δημόσιο ταμείο. Και εξωνημένοι πολιτικοί που τους φρόντιζαν.

Αυτό που προσέθεσε η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είναι τους δημοσιογράφους-συνδέσμους.

Και όσο πλησιάζει η αναπόφευκτη πια λογοδοσία για όλους, επιτίθενται. Επιτίθενται σε αυτούς που δεν ελέγχουν, σε αυτούς που δεν χρωστάνε, σε αυτούς που δεν έχουν να θυμηθούν δουλειές, σε αυτούς που ποτέ δεν τους παρακάλεσαν για να πιάσουν στασίδι στις εκπομπές τους, σε αυτούς που δεν διασκέδασαν μαζί στο υπέροχο πάρτι της μεταπολίτευσης.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ορισμένα εύκολα ερωτήματα, εύκολα γιατί είναι γνωστές οι απαντήσεις τους:

•Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Πρετεντέρης αρθρογράφησε και μίλησε συστηματικά με θετικό τρόπο για την κυβέρνηση Καραμανλή, ενός μοιραίου πρωθυπουργού που με τη δημοσιονομική πολιτική του οδήγησε την Ελλάδα στα «βράχια»;

Θυμίζω ότι μόνο το 2009 επί πρωθυπουργίας Καραμανλή το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού έφτασε τα 24 δις ευρώ, 8 τρισεκατομμύρια της πάλαι ποτέ δραχμής, που ξοδεύτηκαν ενώ δεν υπήρχαν ( το συνολικό έλλειμμα ήταν 36,5 δις ευρώ). Αυτόν τον πρωθυπουργό καθώς και τους υπουργούς του, όπως τον

κ. Σαμαρά που δεν άφησε συγχωριανό του αδιόριστο ρουσφετολογικά στο Μουσείο της Ακρόπολης, φρόντισε να εγκωμιάζει επί μακρόν και με κάθε τρόπο ο κ. Πρετεντέρης.

•Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Πρετεντέρης ανέλαβε «εργολαβικά» θα ΄λεγε κανείς, την υπεράσπιση - εκπροσώπηση του αντιμνημονιακού κ. Σαμαρά , που σαν πρωθυπουργός θα ζητήσει σε λίγες ημέρες την έγκριση του Κοινοβουλίου για την πιο σκληρή υφεσιακή πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα;

•Κάθε βράδυ που ο κύριος Πρετεντέρης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει υπεκφεύγοντας και αποφεύγοντας πλέον τις αντιμνημονιακές κορώνες του παρελθόντος αλλά και κάθε αναφορά σε υφεσιακές πολιτικές, οι πολίτες θυμούνται καλά τι έλεγε πριν λίγους μήνες, τι έλεγε πέρσι, πρόπερσι και προφανώς γελάνε με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που από τη μια ζητούσε υποκριτικά «συγνώμη» για τις πολιτικές που άσκησε και από την άλλη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υπερψηφιστούν αυτή τη βδομάδα τα μέτρα, που είναι τα ίδια και χειρότερα με εκείνα για τα οποία δήθεν ζητούσε συγνώμη;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που έφερε πίσω στα ψηφοδέλτια, παραμονές εκλογών, αυτούς που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο, αυτούς που αποστατώντας είχαν καταψηφίσει την κυβέρνησή τους, για να δώσουν τη μάχη μαζί με τους άλλους, όσους από μας είχαν με ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος υπερασπιστεί τις πολιτικές, που τώρα πια όλοι αναγκάζονται να αποδεχτούν ότι ήταν μονόδρομος για να σωθεί ο τόπος;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ ήταν το ΠΑΣΟΚ που έλεγε προεκλογικά το Μάιο και τον Ιούνιο ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία (το μνημόνιο) και στη συνέχεια προσχώρησε αμαχητί στις πιο σκληρές απαιτήσεις της τρόικας;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ του οποίου ο πρόεδρος έκλεισε τον προεκλογικό αγώνα του Ιουνίου 2012 αγκαλιά με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αποκαλώντας «δικά μας παιδιά» αυτούς οι οποίοι έσπαγαν γραφεία βουλευτών και πέταγαν λάδια με κίνδυνο να σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι για να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου;

•Ποιανού ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ ,αν όχι «το Πασοκ του Βενιζέλου », που έβαλε σε στικάκι (!) και κράτησε στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ, με σκοπό να μην ελεγχθούν για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, από έναν υπουργό που δε δίστασε να προχωρήσει σε βάναυσες περικοπές μισθών και συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων;

•Αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου. Του φίλου και ομοτράπεζου του κ. Πρετεντέρη.

Αλλά αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι το ΠΑΣΟΚ της ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης και του εκλογικού τέλους και βέβαια ο κ. Πρετεντέρης μόνον ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να υπερασπίζεται.

Τέλος για να διευκολύνω τις βραδινές αγορεύσεις του κ . Πρετεντέρη, την δύσκολη εβδομάδα που ξεκινάει για την ανύπαρκτη έτσι κι αλλιώς αξιοπιστία του, παραθέτω τις παρακάτω παραπομπές

Η συνέχεια εδώ 

parapolitiki.com


Read more...

Κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ευ.Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη

Αναζητώντας σύγκλιση


Στιγμιότυπο από παλαιότερη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων
Στιγμιότυπο από παλαιότερη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε ανοιχτή γραμμή με τους κυβερνητικούς εταίρους βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναζητώντας σύγκλιση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αλλά και της ψήφισης του προϋπολογισμού, που δοκιμάζουν τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή στις 16:00. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 16:45 περίπου.
Στις 8 το βράδι θα γίνει η συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη.
Οι συναντήσεις έρχονται μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Σαμαράς έστειλε το μήνυμα «πως δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω», λέγοντας ότι «οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή».
Με το βλέμμα στη Δημοκρατική Αριστερά κάλεσε τα κόμματα της συγκυβέρνησης να στηρίξουν τα μέτρα.
«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, που είμαστε, τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση» δήλωσε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αρνείται να υπερψηφίσει το νέο πακέτο μετά την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τα μέτρα σε ένα άρθρο, χωρίς να διαχωρίσει τα εργασιακά.
Ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το πρωί της Κυριακής με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω» λέει ο Σαμαράς και ζητά ψήφιση των μέτρων

Νέα δέσμευση για μισθούς και συντάξεις


Ο πρωθυπουργός μιλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός μιλά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Σε κάθε μεγάλη στιγμή μιας χώρας υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν και εκείνοι που λιποψυχούν» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που συγκλήθηκε την Κυριακή εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί των οδυνηρών μέτρων και ενώ δοκιμάζεται η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού. «Η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για επιτέλεση εθνικού καθήκοντος.

«Δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της συγκυβέρνησης να στηρίξουν τα μέτρα. Δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις· ανέφερε ότι «παλεύει για ένα ποσό μεγαλύτερο της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ», ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν «όταν βγούμε από τα ελλείμματα» και ότι θα καταβάλλουν λιγότερους φόρους τα εισοδήματα μέχρι τις 25.000 ευρώ.

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, που είμαστε, τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σημείωσε πως «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού» και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί τη μάχη απέναντι στους αντιπάλους «που μένουν κολλημένοι στο χθες».
«Υπάρχει αγωνία για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας πως «σε τέτοιες ώρες καλούμαστε ως βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του έθνους». Και συμπλήρωσε πως μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες «θα βγούμε πιο δυνατοί ως παράταξη και ως κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «παρά τις μεγάλες διαφορές μας στο παρελθόν και παρά τις τριβές που υπάρχουν πότε-πότε ανάμεσά μας, παλεύουν και εκείνοι για να γίνει η μεγάλη ανατροπή και να αρχίσει η αναγέννηση αυτού του τόπου».

«Ψηφίζοντας τις επόμενες ημέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν και όσους προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω και να τη σύρουν ακόμη πιο πίσω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Και υπογράμμισε ότι «τις επόμενες ημέρες θα αποδείξουμε όλοι μαζί και το τονίζω το όλοι μαζί την ενότητα, το πείσμα μας και την πίστη μας στη νίκη».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρωθυπουργός σημείωσε την απόλυτη ανάγκη άμεσης ψήφισης των περικοπών που μειώνουν το έλλειμμα κατά 13,5 δισ. ευρώ προς αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως «μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά».

«Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση η ψυχολογία θα αλλάξει και η δραχμοφοβία των ξένων θα εξαφανιστεί» προσέθεσε.

«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα» είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει κερδίσει μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό - απέναντι στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και σε ένα μέτωπο δυνάμεων που ήθελε να μεταχειριστεί την Ελλάδα ως Ιφιγένεια και να επιβάλει πειθαρχία στα υπόλοιπα κράτη-μέλη- και δίνει μάχη για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.

Σημείωσε πως η χώρα έχασε την τελευταία διετία από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μειώσεις δαπανών του Δημοσίου, αυξήσεις φόρων, και από την ύφεση και την ανεργία, το 35% του βιοτικού μας επιπέδου -μία καθίζηση ευημερίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Και τόνισε πως εάν μας υποχρέωναν τώρα να βγούμε από τη ζώνη του ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009, γεγονός που θα διέλυε την κοινωνία, θα ισοπέδωνε την οικονομία και θα επέφερε τεράστιους κινδύνους στα εθνικά μέτωπα της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Θέλουμε τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση» Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο, αλλά εμείς δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ακόμη ότι «επιθυμούμε  την παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση».

Έχουμε διανύσει περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαδρομής, υπογράμμισε ακόμη, και επισήμανε ότι «το πίσω είναι τρισχειρότερο από το μπρος».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...