Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...


...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΩΡΩΝ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ, ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΚΑΙ... ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ...
Λίγο μετά τις 11 το βράδυ και με καθυστέρηση αρκετών ωρών ξεκίνησε τελικά η κρίσιμη προαναγγελθείσα...
τηλεδιάσκεψη με την τρόικα.
Από ελληνικής πλευράς στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται και παίρνουν μέρος σε αυτήν οι κ. Χαρδούβελης, Παπασταύρου, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης και Λαζαρίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφείλεται στη διαφωνία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους για το εάν και κατά πόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει να έρθουν στην Αθήνα αλλά και στη διαφορά της ώρας μετάξυ Ευρώπης και ΗΠΑ.
Η έλευση της τρόικας στην Αθήνα είναι και το κύριο ζητούμενο της τηλεδιάσκεψης αφού επί της ουσίας αυτή είναι η προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση και για τα καίρια θέματα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/11/blog-post_6111.html

Read more...

Σταύρος όπως Μιχάλης...


http://admin.nooz.gr/Uploads/theodwrakis1911141112.jpg





«Το Ποτάμι υποστηρίζει την εκλογή από αυτή τη Βουλή ενός ισχυρού Προέδρου» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την έξοδό του από το μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ «μιας...
εκλογικής διαδικασίας στα τέλη του επόμενου Νοεμβρίου. 
Σε ένα χρόνο περίπου, δηλαδή». 
Τι μας θυμίζει αυτή η πρόταση; Τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που εδώ και δυο μήνες προτείνει να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και να γίνουν οι εκλογές είτε στα τέλη του 2015 είτε στις αρχές του 2016. 
Ακόμα μια σύμπτωση απόψεων του Σταύρου Θεοδωράκη με το ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο; Πάντως είναι ενδιαφέρον το ότι ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να συναντήσει τον επικεφαλής ενός νέου κόμματος και αρνείται να βρεθεί τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Ν.ΣΒ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (efsyn.gr)

Read more...

Χωρίς το «ΟΚ» της τρόικας Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2015


Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2015
Το στικάκι με το Σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015 θα φτάσει στα χέρια του πρόεδρου της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Στη Βουλή θα καταθέσει στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τον προϋπολογισμό του 2015. Νωρίτερα, στις 11:00 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τον Προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Αθήνα

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ενώ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε συνεδριάσεις στις 7 του ίδιου μήνα, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

Πάντως, το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και τα άλλα μεγέθη, καθώς και τις φοροελαφρύνσεις που θέλει να δώσει η κυβέρνηση, αυξάνει τις πιθανότητες για συμπληρωματικό προϋπολογισμό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση με τον Βενιζέλο...


Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση με τον ΒενιζέλοΟι θέσεις του για την τρόικα αλλά και το ΠΑΣΟΚ...


Σε πλήρη ανάπτυξη των θέσεών του για την τρόικα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη...
συνάντησή του με το πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία συζητήθηκαν
και τα εθνικά θέματα και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και στο Κυπριακό, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Οι απόψεις του κ. Παπανδρέου, για τα δύο πρώτα θέματα διαφέρουν αρκετά από εκείνες του κ. Βενιζέλου και ο πρώην πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την τρόικα, ώστε να μη γίνονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που εκθέτουν τη χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου σχετικά με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες, οι οποίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος, απόψεις τις οποίες ο κ. Παπανδρέου θα αποστείλει και γραπτά στον κ. Βενιζέλο.

Ειδικότερα, στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται:

"Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ' επανάληψη δημοσίως - και για τη χώρα και για το Κίνημα. Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο"...
newsbeast.gr

Read more...

Το "καρφί" του Ξυνίδη στον Βενιζέλο...


Το καρφί του Ξυνίδη στον Βενιζέλο"Το είπε, θα το γράψει κι αν χρειαστεί θα του το ζωγραφίσει" τονίζει ο Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας τη...
σημερινή συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου και τις ενστάσεις του πρώην Πρωθυπουργού.
"Το μηντιακό και ολιγαρχικό σύστημα ήθελε σήμερα Βενιζέλος και Παπανδρέου να "τα βρίσκουν". Αυτό και αναπαρήγαγαν αμέσως μετά τη συνάντηση. Διαβάστε λοιπόν τι πράγματι είπε ο ΓΑΠ στον ΒΒ σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και όχι σύμφωνα με δήθεν off the record πληροφορήσεις:
"Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο." Και επειδή μπορεί να μην κατάλαβε θα του το ζωγραφίσει αν χρειαστεί" έγραψε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός στο προσωπικό του ιστολόγιο...
enikos.gr

Read more...

Πειθαρχική δίωξη σε Μελισσανίδη...



Πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος για την ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για ...
τη γραπτή δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
Η ενημέρωση της ΕΠΟ:«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (γραπτή δήλωση στις 14/11/2014)».

woop.gr
  


Read more...

Tι είπαν, Παπανδρέου και Βενιζέλος...


venizelos b 

Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση τους...
Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς η ατζέντα ήταν μεγάλη και περιλάμβανε...
θέματα οικονομίας, διαπραγμάτευσης με την τρόικα, εθνικά ζητήματα καθώς και την πορεία του κινήματος. 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά 14:00 και ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε μόλις από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου έλαβε χώρα.
Αύριο ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Read more...

Γιώργος Παπανδρέου: "Γεια σου Βαγγέλη, τι κάνεις..."...



Η αμηχανία, το i-pad, ο ελληνικός καφές και τα... κρύα αστεία (ΦΩΤΟ)...

Έκδηλη και μάλλον αναμενόμενη ήταν η αμηχανία του  Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργο, Γιώργο Παπανδρέου, στο υπουργείο Εξωτερικών.
 Ο ...
 Παπανδρέου έφτασε λίγο μετά τις 12 με πιο ανάλαφρο ντύσιμο, δίχως γραβάτα, και ο  Βενιζέλος τον υποδέχτηκε στην είσοδο του κτιρίου. 
«Γειά σου Βαγγέλη, τι κάνεις»; ήταν η πρώτη φράση της συνομιλίας τους, ενώ στη συνέχεια ο  Βενιζέλος ζήτησε να πιει έναν ελληνικό καφέ. 
Ο Παπανδρέου από την πλευρά του ζήτησε από τους συνεργάτες του να του φέρουν το ipad.
  Ο Βενιζέλος, μάλιστα, για να σπάσει ο "πάγος", είπε και μερικά αστεία. Τα οποία, αν κρίνουμε απο τις φωτογραφίες, ήταν μάλλον αποτυχημένα...


Read more...

Στον Κορυδαλλό για να ακροαστεί τον Κασιδιάρη, η Επιτροπή Δεοντολογίας...


 
Aνοίγει την υπόθεση Μπαλτάκου...
Την υπόθεση Μπαλτάκου ανοίγει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά το εκκρεμές σχετικό αίτημα των δικαστικών Αρχών για άρση ασυλίας του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρη.
Στις...
14:00 το μεσημέρι τα  μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής μεταβαίνουν στον Κορυδαλλό προκειμένου να ακροαστούν τον Ηλία Κασιδιάρη που κατηγορείται για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.
Η εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα, Καλλιόπη Νταγιάντα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν εκείνος που κατέγραψε την επίμαχη συνομιλία και ζητά την άρση της ασυλίας του για να του ασκήσει δίωξη με βάση το άρθρο 370 του ποινικού κώδικα, που διώκει την παράνομη καταγραφή σε βαθμό κακουργήματος.
Επίσης, η επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει τα αιτήματα της Δικαιοσύνης για την άρση ασυλίας των βουλευτών Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν κατά την κηδεία του πραξικοπηματία στρατηγού Δερτιλή.
skai.gr

Read more...

Ο Καρατζαφέρης με πίεζε να υπογράψω για τα υποβρύχια...


Γιατί δηλώνει δικαιωμένος ο Μεϊμαράκης για Καρατζαφέρη 
Ο Μεϊμαράκης νιώθει δικαιωμένος...
Δικαιωμένος λέει ότι νιώθει έστω και αν πέρασαν μερικά χρόνια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι όταν... 
ήταν ο ίδιος υπουργός Αμυνας ο κ. Καρατζαφέρης ήθελε να τον περάσει από Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων. 
Σύμφωνα πάντα με το "ΒΗΜΑτοδότη" αποκάλυψε ότι ττο γραφείο του, στο Πεντάγωνο, έρχονταν πολλοί για να τον πιέσουν να υπογράψει τη σύμβαση με τα υποβρύχια: «Ερχόταν η Βάσω Παπανδρέου, αλλά με αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ, ερχόταν ο Χαλβατζής για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα υποβρύχια συνοδευόμενος πάντα από κομματικά στελέχη. Ερχόταν ο Καρατζαφέρης, αλλά πάντοτε μόνος του. Εχει διαφορά, οι άλλοι έρχονταν με αντιπροσωπείες, αλλά ο Καρατζαφέρης μόνος του και με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση. Και μου κατέθετε και ερωτήσεις στη Βουλή γιατί καθυστερούσα την υπογραφή».

Read more...

Έως τις 19 Δεκεμβρίου Παράταση στην υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9


Παράταση στην υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Παράταση ώς τις 19 Δεκεμβρίου στη υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου.

Η αργοπορημένη έναρξη της λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής στο taxisnet, η πληθώρα των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, καθώς και το γεγονός εμφάνισης προβλημάτων τις προηγούμενες ημέρες κατέστησαν την παράταση της προθεσμίας υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 επιβεβλημένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές, οι οποίες φούσκωσαν υπερβολικά τον ΕΝΦΙΑ, γίνονται χωρίς την επιβολή προστίμων.

Εκτός από τις διορθώσεις του Ε9 του 2014, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στην εφαρμογή διορθώσεων στο Ε9 του 2010, εξαιτίας του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου δόθηκαν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των ακινήτων και των δικαιωμάτων επ' αυτών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) από το έτος 2014.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Την Πέμπτη και την Παρασκευή Διήμερο κρίσιμων συναντήσεων Βενιζέλου με Παπανδρέου και Σημίτη


Διήμερο κρίσιμων συναντήσεων Βενιζέλου με Παπανδρέου και Σημίτη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Συναντήσεις με τους δύο πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει το επόμενο διήμερο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε μαζί τους και τους κάλεσε για να τους ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εκείνοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση.Αθήνα

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και την Παρασκευή στις 11 το πρωί, στη Βουλή με τον κ. Σημίτη.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από όλες τις πλευρές, ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τους δύο προκατόχους του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την εν γένει πορεία της χώρας, την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την επόμενη μέρα του μνημονίου, για τη φάση στην οποία βρίσκονται τα εθνικά θέματα.

Θα συζητήσουν επίσης για τα θέματα του Κινήματος, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, την πορεία προς τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και το ιδρυτικό της συνέδριο, αλλά και πως βλέπει ο ίδιος τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανάγκη να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση.

Εκτιμάται ότι ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τους δύο πρώην προέδρους του Κινήματος να αναλάβουν όποια δράση θεωρούν εκείνοι αναγκαία, στην πορεία που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απόφαση της Επιτροπής «πόθεν έσχες» Στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών παραπέμπεται ομοφώνως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη συμμετοχή σε off-shore.

Επίσης, ζητείται καταλογισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε στην Επιτροπή ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει και τρίτη off-shore, με την επωνυμία «Deck Rock Limited».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...