Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Video απο την απαγορευμένη πορεία κατα του Ομπάμα...


Είκονα από την πορεία που έλαβε χώρα πριν απο λίγο, κατά του Αμερικανού προέδρου.

Δείτε το...
βίντεο από το info-war..

Read more...

Με μήνυμα για το προσφυγικό Παυλόπουλος σε Ομπάμα: Ο λόγος σας κατά της λιτότητας ας γίνει παραίνεση


Παυλόπουλος σε Ομπάμα: Ο λόγος σας κατά της λιτότητας ας γίνει παραίνεση
Τις κοινές αξίες που ενώνουν ΗΠΑ και Ελλάδα υπογράμμισαν Ομπάμα και Παυλόπουλος κατά το δείπνο στην ελληνική προεδρία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ικανοποίηση της Αθήνας για τις αναφορές του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη λιτότητα εξέφρασε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο που παρατίθεται προς τιμή του αμερικανικού Προέδρου -υπογραμμίζοντας επίσης πως η Ελλάδα «ανταποκρίνεται με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια» στις προκλήσεις του προσφυγικού, σημειώνοντας την ανάγκη περισσότερης ευρωπαϊκής υποστήριξης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε τις κοινές αξίες που ενώνουν ΗΠΑ και Ελλάδα και την στήριξη της Ουάσινγκτον.

«Σας υποδέχομαι ως τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος υπηρέτησε συνειδητά και με συνέπεια το σεβασμό του ανθρώπου, για την ειρήνη και τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και της μάχη των ακραίων ανισοτήτων που απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή» είπε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του το βράδυ της Τρίτης.

«Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και εμπνεόμαστε από την δική σας παράδοση» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία των θεσμικών δικλείδων ασφαλείας, τα θεσμικά αντίβαρα -και κυρίως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης- και τονίζοντας πως διασφαλίζουν τη λαϊκή κυριαρχία.

«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος για αιτίες για τις οποίες δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, που οφείλεται και σε εσφαλμένες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην ΕΕ. Χαίρομαι που το θίξατε και εύχομαι ο λόγος σας να αποτελεί παραίνεση στις ευρωπαϊκές ηγεσίες» συνέχιζε, τονίζοντας πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή πορεία της, «εντός της ΕΕ, και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης».

Τόνισε τη σημασία του αγώνα για «τον γνήσιο και ανιδιοτελή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προκειμένου το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να ξαναβρεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε, κυρίως, δε, τις αρχές και τις αξίες του σεβασμού του ανθρώπου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή, τις αρχές και τις αξίες οι οποίες καθιστούν στο διηνεκές ζοφερό παρελθόν τους εφιάλτες του φασισμού και το ναζισμού που άφησε πίσω του ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος», υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο πως η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ξεχνά ποτέ την καθοριστική συμβολή των ΗΠΑ στη νίκη κατά του ναζισμού.

«Ανταποκρινόμαστε με αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια» τις προκλήσεις του προσφυγικού, τόνισε στη συνέχεια ο Π.Παυλόπουλος, τονίζοντας πως η Ελλάδα περιμένει σε αυτό την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων, στήριξη που «δεν υπήρξε η αναμενόμενη» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στις ρίζες του προσφυγικού, ο Π.Παυλόπουλος ανέφερε πως «η υπεράσπιση των προσφύγων και η εξάλειψη της τρομοκρατίας προϋποθέτει το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή». «Ο στόχος αυτός είναι κοινή υπόθεση των ΗΠΑ της ΕΕ και της Ρωσίας. Και χαιρόμαστε διότι εσείς, με τη σώφρονα και οραματική πολιτική σας, κατανοήσατε πλήρως αυτή τη μεγάλη αλήθεια και την κάνατε πράξη» ανέφερε.

«Σας καλούμε να συνεχίσετε να υπηρετείτε τις ίδιες ιδέες, και θα θέλαμε να πάρετε και την Ελλάδα μαζί σας» συνέχισε, καταλήγοντας με τον στίχο «Παρακαλώ, μη λησμονάτε τη χώρα μας».

Λαμβάνοντας το λόγο, και χαιρετώντας ξανά στα ελληνικά με «καλησπέρα», ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως η ελληνική φιλοξενία «δεν μας εκπλήσσει», παραθέτοντας σχετική φράση από τον Επιτάφιο του Περικλή (Θουκ. Β', §40). «Σήμερα σαφώς και νιώσαμε την ευεργεσία του ελληνικού λαού» είπε και τόνισε τη σημασία των δεσμών των δύο χωρών και της κληρονομιάς, κάνοντας μικρή αναφορά στους Ολυμπιακούς (και αστειευόμενος για τα ρεκόρ του Μάικλ Φελπς).

«Είμαστε αλληλεγγύοι σε πόλεμο και ειρήνη, σε καλούς και σε κακούς καιρούς» είπε, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα έχει πάντα την υποστήριξη των ΗΠΑ για να πάει μπροστά.  «Έχουμε εμπνεύσει ο ένας τον άλλο στους αγώνες μας για την ανεξαρτησία, έχουμε σταθεί με αλληλεγγύη σε καιρούς πολέμου και ειρήνης, σε εποχές καλές και κακές, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ετών που θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον ελληνικό λαό» είπε.

Αναφέρθηκε σε επιστολή έλληνα αγωνιστή το 1821 προς τις ΗΠΑ, κάνοντας έκκληση για βοήθεια: «Αν και μας χωρίζει πλατιά θάλασσα, οι αξίες μας είναι κοινές, σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς» είπε ο Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας τη φράση από την επιστολή.

«Στις αρετές και τις αξίες που μας ενώνουν, ας είναι οι Έλληνες και Αμερικανοί πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου, ως φίλοι, συμπατριώτες και αδελφοί» είπε κατά την πρόποσή του ο Ομπάμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ένταση στις διαδηλώσεις Live: Βροχή από μολότοφ στα Εξάρχεια μετά τις συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας


Live: Βροχή από μολότοφ στα Εξάρχεια μετά τις συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Πεδίο μάχης το βράδυ της Τρίτης τα Εξάρχεια, καθώς πέτρες και εκατοντάδες μολότοφ κατά αστυνομικών πετούν αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο, κυρίως σε Στουρνάρη, Σολωμού και Τζωρτζ, στήνοντας και πύρινα οδοφράγματα. Κλειστή είναι και η Πατησίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με δύο μολότοφ κατά του ΑΤ Εξαρχείων, επί της Καλλιδρομίου, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή φθορές.

Νωρίτερα, με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ στην προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συμβολή των Σταδίου και Κολοκοτρώνη, ώστε να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.
28 φωτογραφίες

Προς στιγμήν σημειώθηκαν και συμπλοκές διαδηλωτών-ΜΑΤ σε Κολοκοτρώνη, Ομήρου και Πανεπιστημίου, όπου μερίδα των συγκεντρωμένων πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε τρεις συλλήψεις.

Κλούβες έφραξαν το οδόστρωμα και επί της οδού Αμερικής, καθώς και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι να επιστρέψουν προς τα πίσω μέσω Σταδίου-Πανεπιστημίου.

 





Να αφήσουν τους διαδηλωτές να περάσουν με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία ζήτησε από τους αστυνομικούς ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Τουλάχιστον 2.500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδήλωσαν κατά μήκος της διαδρομής από το Πολυτεχνείο έως τη Σταδίου. Πρόκειται για την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, την αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, την «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και τη «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών και η Αυτοοργανωμένη Δομή Υγεία Εξαρχείων (ΑΔΥΕ), που καλούσαν σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όπως και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις.

Σε ισχύ, ωστόσο, από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης είναι και η απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που ακολουθεί κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην οδό Αμερικής, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα Προπύλαια και πέρα δεν επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Στο μεταξύ, ομαλά ολοκληρώθηκε συλλαλητήριο στην Ομόνοια, παρουσία 5.000 διαδηλωτών (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.). Το οργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ-KKE, εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, συλλόγων γυναικών και φοιτητικών συλλόγων, που πορεύτηκαν μέχρι τα Προπύλαια και επέστρεψαν στην Ομόνοια. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής το ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τι ορίζει η απαγόρευση διαδηλώσεων
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική απαγόρευση διαδηλώσεων ισχύει ως εξής:

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 15:00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, στην περιοχή του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς Καβουρίου-δεξιά Αθηνάς-συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

• Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 24:00 της ίδιας ημέρας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και από τις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).


Πέτρος Στεφανής, Παναγιώτης Γκανάς
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προτροπή στους πιστωτές για το χρέος Ομπάμα: Η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες


  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο για να αναπτυχθεί, η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης, δήλωσε ο Μπ.Ομπάμα στις κοινές δηλώσεις του με τον Αλ.Τσίπρα, προτρέποντας τους δανειστές να ανοίξουν άμεσα τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, ήταν σαφής ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, δικαιολογώντας φαινόμενα δυσπιστία από λαούς της βόρειας Ευρώπης. Αισόδοξος ότι η Μέρκελ θα πειστεί για την απομείωση του χρέους εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλη λιτότητα.
«Όταν η οικονομία συρρικνώνεται, χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα. Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και αυτό είναι πολιτικό ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.
Ταυτόχρονα, ο Μπαράκ Ομπάμα δικαιολόγησε κυβερνήσεις από τον βορρά της Ευρώπης, που -όπως είπε- δεν και πολύ δημοφιλείς εδώ στην Ελλάδα, λέγοντας ότι έχουν κι αυτοί τους ψηφοφόρους τους που είναι διστακτικοί απέναντι στην Ελλάδα.
Ωστόσο, συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος, όταν δουν ότι η Ελλάδα έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις, τότε πιστεύω ότι υπάρχει ευκαιρία οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε βιώσιμη λύση μέσα στο επόμενο έτος.
«Αυτό θα ήταν καλό για όλους. Τώρα που η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η αμερικανική οικονομία ξεπέρασε την βαθιά κρίση, είπε ότι αν και δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη, το βασικό μάθημα που πήρε η αμερικανική ηγεσία είναι πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνδυάζονται με καλή διαρθρωτική πολιτική.

«Βασικό μάθημα ήταν πως όταν η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει, το να τονώσεις την οικονομική δραστηριότητα μειώνει τα διαρθρωτικά ελλείμματα. Ο δρόμος που ακολουθεί σήμερα η Ελλάδα είναι σωστός. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναγνωρίσει ότι η ελληνική οικονομία έπρεπε να υποστεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία» συμπλήρωσε.

Η κρίση δεν είναι αφηρημένη έννοια, ανέτρεψε εκ βάθρων τη ζωή των Ελλήνων, είπε ο αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που του περιέγραψε ο έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να συνεχιστούν, για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Οι πολίτες πρέπει να δουν βελτίωση στην προσωπική τους ζωή, είπε και προέτρεψε τους πιστωτές να αρχίσουν τις συζητήσεις για το χρέος.

Ο κ. Ομπάμα έκανε αναφορά και στο ΝΑΤΟ συγχαίροντας την Ελλάδα, επειδή εξακολουθεί να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα παρά τη βαθιά κρίση. Πρέπει να το πράξουμε όλοι, αφού το κάνει η Ελλάδα, είπε.

Επανέλαβε τα καλά του λόγια για τη στάση που κράτησαν οι Έλληνες απέναντι στις προσφυγικές ροές και είπε για μια ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη, γιατί το πρόβλημα είναι διεθνές.

Αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε αισιοδοξία για δίκαιη και βιώσιμη λύση λέγοντας ότι οι πιθανότητες σε αυτή τη φάση είναι πολύ καλές. «Η λύση είναι δυνατή» είπε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Αισόδοξος ότι θα πειστεί η Μέρκελ
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Γερμανία θα πειστεί για το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας παράλληλα, ότι η ελληνική οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα πειστεί, διότι έχω γνωρίσει από κοντά την Άνγκελα Μέρκελ και έχω διαμορφώσει τη γνώμη ότι είναι μία πολιτικός με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ευρώπη και όχι μόνο απέναντι στη Γερμανία και στα του κόμματός της. Έτσι αντιμετώπισε και την προσφυγική κρίση. Γι' αυτό και πιστεύω ότι θα πειστεί πως πρέπει να ληφθούν τα μέτρα εκείνα -που δεν αποτελούν και επιβάρυνση για τον γερμανό φορολογούμενο-προκειμένου να μην είναι η Ελλάδα μέρος του προβλήματος στην Ευρώπη, αλλά μέρος της λύσης. Πιστεύω ότι η αισιοδοξία μου αυτή θα επαληθευτεί» τόνισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η ουσιαστική απομείωση του χρέους, ο επανακαθορισμός των συμφωνηθέντων πλεονασμάτων και η ένταξη στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής χαλάρωσης είναι όλα όσα δικαιούται η Ελλάδα και ο χρόνος για να εκπληρωθούν είναι τώρα».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Ομπάμα οδήγησε την αμερικανική οικονομία σε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που διάλεξε η Ευρώπη με ορατά αποτελέσματα.

«Η ισχυρή σήμερα Γερμανία, της οποίας το χρέος ρύθμισε η διεθνής κοινότητα το 1953, οφείλει να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν κουβαλά μόνο την αρχαία παράδοση της Δημοκρατίας, αλλά έχει δώσει αγώνες ακόμη και σήμερα για να υπερασπιστεί τις αξίες της Δημοκρατίας και τις ελευθερίας.

«Σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται έναν αμερικανό πρόεδρο που καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας του αγωνίστηκε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Έναν πρόεδρο που απέναντι στην κρίση του 2008 οδήγησε την αμερικανική οικονομία σε έναν πολύ διαφορετικό δρόμο από αυτό της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Αντίθετα η Ευρώπη με την επιμονή στη λιτότητα κρατά τις ευρωπαϊκές οικονομίες εγκλωβισμένες στη στασιμότητα, προκαλώντας ανυπολόγιστα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι συζήτησε με τον Μπαράκ Ομπάμα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ και τόνισε ότι συμφώνησαν πως θα πρέπει να αποκτήσουν οι σύγχρονες κοινωνίες ξανά την ελπίδα και την προοπτική που αποτελεί την μόνη απάντηση απέναντι στον σκεπτικισμό και στην εθνική περιχαράκωση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης. «Σήμερα παρά τις πληγές μας στεκόμαστε όρθιοι» είπε.

Και συνέχισε: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις όχι μόνο για να διατηρήσουμε τη χώρα στην Ευρωζώνη αλλά και για να διασφαλίσουμε την ενότητα της ΕΕ. Και νομίζω πήραμε ιστορικά ορθές αποφάσεις. Έκτοτε προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις, αλλά προωθήσαμε και σε μέτρα κατά της διαφθοράς, αλλά και στη δημιουργία θετικού κλίματος για επενδύσεις. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις για ανάπτυξη, θα διαπραγματευόμαστε σκληρά κατά των μεταρρυθμίσεων που την υπονομεύουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα στην κοινωνία» είπε.

Και πρόσθεσε: «Η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία μετά από επτά χρόνια δεν αντέχουν άλλη λιτότητα. Η ουσιαστική απομείωση του χρέους, ο επανακαθορισμός των συμφωνηθέντων πλεονασμάτων και η ένταξη στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής χαλάρωσης είναι όλα όσα δικαιούται η Ελλάδα και ο χρόνος για να εκπληρωθούν είναι τώρα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορικά σημαντική και συμβολική την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. «Η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξουν λύσεις που θα σταθεροποιήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θα το επαναφέρουν στις ράγες τις προόδου» τόνισε.

Αναφερόμενος στα θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αμερικανικό πρόεδρο, τόνισε ότι συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές επενδύσεων, καθώς και ο κρίσιμος ρόλος που παίζει η Ελλάδα σε μια περιοχή που αποσταθεροποιείται.

Τόνισε ότι η προάσπιση και η τήρηση του διεθνούς δικαίου και των συμβάσεων είναι προϋπόθεση για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Υπογράμμισε, επίσης, τη σταθερή προσήλωση στο διάλογο και τη συνεργασία με την Τουρκία «Ωστόσο, η ανάπτυξη των σχεσεων αυτών μπορεί να επιτευχθεί μόνο χωρίς αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για το Κυπριακό επανάλαβε τη θέση του για δίκαιη και βιώσιμη λύση με στόχο να είναι προς όφελος του λαού, κάτι που όπως είπε «δεν  μπορεί να συμβεί χωρίς την αποχώρηση των στρατευμάτων και την απόσυρση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Κική Μαργαρίτη, Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη...


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη λόγω της επίσκεψης Ομπάμαλόγω της επίσκεψης Ομπάμα...

Συνεχίζουν και αύριο τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω των αυστηρών μέτρων που...
έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου.

Κλειστός θα είναι στις 9.30 ο σταθμός του μετρό "Ακρόπολη" καθ' υπόδειξη της Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Τέλος, λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας...


protothema.gr

Read more...

Δεν ευθυγραμμίστηκαν Το κόκκινο χαλί και το ατίθασο αεροπλάνο του Ομπάμα


Το κόκκινο χαλί και το ατίθασο αεροπλάνο του Ομπάμα
Κάπως έτσι λύθηκε το θέμα με το χαλί, ώστε να κατέβει ο πρόεδρος (φωτ. US Embassy in Athens)  
Αθήνα
Ένα μικρό απρόοπτο έλαβε χώρα τη στιγμή που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος με τον Μπαράκ Ομπάμα: το γιγάντιο αεροσκάφος δεν ευθυγραμμίστηκε με το σημείο όπου είχε ήδη στρωθεί το κόκκινο χαλί, οπότε αναζητήθηκε λύση.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο την πορεία του χαλιού, ώστε να φτάσει στη σκάλα που έμεινε λίγα εκατοστά εκτός προγράμματος: έτσι το χαλί έκανε ένα μικρό ζικ-ζακ.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σταθάκης: «Με λίγη καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές θα έχουμε συμφωνία»...


Σταθάκης: «Με λίγη καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές θα έχουμε συμφωνία»

«Πιεσμένο αλλά ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και να κλείσει έγκαιρα η β' αξιολόγηση ο υπ. Ενέργειας Γ. Σταθάκης.

«Με...
λίγη καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές θα έχουμε συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Ενέργειας βγαίνοντας απ' την πρώτη συνάντηση το πρωί στο γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των θεσμών. Σε αυτή συμμετείχαν μαζί με τον κ. Σταθάκη οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ αργότερα στις 6 το απόγευμα το κουαρτέτο θα αντιμετωπίσει η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε πάντως ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων, για το οποίο συζητούσαν σήμερα απ' τις 11 το πρωί οι υπουργοί και οι επικεφαλής των θεσμών αλλάζει και αντί για συζητήσεις μίας εβδομάδος (έως τις 21 Νοεμβρίου) τελικώς θα διαρκέσουν εννέα ημέρες. «Στόχος είναι το Euroworking Group στις 28 Νοεμβρίου» προκειμένου να υπάρξει επικύρωση της συμφωνίας ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Αν και όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης στη συνάντηση αυτή δεν μπήκαν στην ουσία κανενός θέματος αλλά έμειναν στα διαδικαστικά, έδειξε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των θεσμών στα θέματα ενέργειας λέγοντας πως «από σήμερα θα έχουμε διαδοχικές συναντήσεις για τα θέματα αυτά».

 newmoney.gr 

Read more...