Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Κοινή αναφορά σε ελληνορωσικές σχέσεις και Καμμένο από τον Εconomist

Εκτενή αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία κάνει ο Economist και μάλιστα στην έντυπη έκδοση του κι όχι σε κάποιο άρθρο που περιστασιακά "έπαιξε" στην ιστοσελίδα του.

Στον επίλογο μάλιστα τονίζεται η παρουσία του Πάνου Καμμένου στα πολιτικά πράγματα και η πιθανότητα να αντικαταστήσει...


...εκείνος τον ηγούμενο Εφραίμ στην ιεραρχία των πιο στενών φίλων της Ρωσίας.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ και σας προτείνω να μην υποτιμήσετε το μήνυμα που φθάνει στους εκατομμύρια αναγνώστες του Economist. Για τη Δύση, τα λεφτά των Ρώσων είναι "περίεργα" και η επένδυση τους σε χώρες της Ευρωζώνης προκαλεί λιγότερο ενθουσιασμό από ότι στην ελληνική κοινωνία του φανατικού αντιαμερικανισμού...
.parapolitiki
Read more...

Η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, λέει ο Φ.Σαχινίδης

«Πολιτικό λάθος οι αλλεπάλληλες εκλογές»


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σειρά περικοπών σε όλες τις κρατικές δαπάνες θα κληθεί να αποφασίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει «ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος» από τις πολιτικές δυνάμεις, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο υπουργός υπογραμμίζει πως η χώρα έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε δαπάνες της τάξης 5,5% του ΑΕΠ το για το 2013-2014 -περίπου 11,5 δισ. ευρώ- στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου που θα ψηφιστεί τον Ιούνιο.

«Το 5,5% είναι αποκλειστικά και μόνο από περικοπές δαπανών» υπογραμμίζει, λέγοντας πως στόχος είναι η επιπλέον εξασφάλιση εσόδων 1,5% του ΑΕΠ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, ο υπουργός σημειώνει ότι η δυσκολία ενδοκυβερνητικά που έγινε εμφανής στην υπόθεση εξοικονόμησης των 325 εκατ. ευρώ «δείχνει ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο Φ.Σαχινίδης απορρίπτει επίσης ως «τεράστιο πολιτικό λάθος» τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης ούτε από τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας πως «μπορούν μόνο να προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Επίθεση σε αστυνομικό στο Σύνταγμα, κρέμασαν τα ρούχα του στο σημείο της αυτοκτονίας

Μετά την κηδεία του 77χρονου αυτόχειρα

Μέρος της στολής του αστυνομικού κρεμάστηκε στο δέντρο μπροστά στο οποίο αυτοκτόνησε ο 77χρονος
Μέρος της στολής του αστυνομικού κρεμάστηκε στο δέντρο μπροστά στο οποίο αυτοκτόνησε ο 77χρονος (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Σε ειδικό φρουρό που βρισκόταν στην Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος επιτέθηκαν άγνωστοι ενώ επέστρεφαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την κηδεία του Δ.Χριστούλα.

Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με την αστυνομία, βρισκόταν στο σημείο μαζί με συνάδελφό του σε πεζή περιπολία, τελειώνοντας τη βάρδια τους. Περίπου στις 15:40 οι άγνωστοι επιτέθηκαν στους δύο φρουρούς, τραματίζοντας τον έναν στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος.

Οι άγνωστοι πήραν ρούχα, το αλεξίσφαρο, τη ζώνη και τον ασύρματο του ειδικού φρουρού -όχι όμως όπλο- τα οποία κρέμασαν στο δέντρο που βρίσκεται μπροστά στο σημείο που είχε βάλει τέλος στη ζωή του ο 77χρονος. Νωρίτερα έκαψαν το μπουφάν του ειδικού φρουρού

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Δ.Χριστούλα

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί στο Α' Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία του 77χρονου αυτόχειρα, στην οποία πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών».

Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του Μ.Θεοδωράκη.

Μετά την κηδεία, οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και το σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του ο Δ.Χριστούλας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και να ξεγράψουμε τα δάνεια που της δώσαμε"

Ριζοσπαστική πρόταση του συνδέσμου γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων


Έξοδο από την Ευρωζώνη συνιστά για την Ελλάδα ο γερμανικός Σύνδεσμος Οικογενειακών Επιχειρήσεων.

Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λουτς Γκέμπελ, προβλέπει ότι «η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει», τα συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται στο τέλος να λειτουργήσουν, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αυξηθούν.

Ο κ. Γκέμπελ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές θα επικρατήσουν «εκείνοι, που είναι κατά των μέτρων λιτότητας και των όρων που έχουν τεθεί» και προτείνει, «για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους», η Ελλάδα να αποφασίσει από μόνη της να εξέλθει της νομισματικής ένωσης.

«Οι διασώστες Ευρωπαίοι αναγκάζουν την Ελλάδα να έχει μισθούς 30% χαμηλότερους.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει ειρηνικά», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η δραστική μείωση τιμών και μισθών, που θα συμβάλει στην εξυγίανση, μπορεί να επιτευχθεί με κοινωνικό συμβόλαιο εκ των υστέρων μόνον εκτός του ευρώ, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γκέμπελ, μετά την επιστροφή στη δραχμή και μια σίγουρα δύσκολη υποτίμηση, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πάλι φθηνότερα και θα μπορούν να εξάγονται.

«Τότε θα επανέλθουν οι επενδυτές στην Ελλάδα», λέει και εκτιμά ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φαινόμενο ντόμινο στην Ευρωζώνη: «Η Ελλάδα είναι μια απόλυτα μοναδική περίπτωση», δηλώνει.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα, ο Γερμανός επιχειρηματίας θεωρεί ότι «πρέπει να τα ξεγράψουμε» και σημειώνει ότι «τα χρήματα του δεύτερου πακέτου διάσωσης των 130 δισ. ευρώ θα ήταν καλύτερα να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

Αποκλείει δε για την ώρα το ενδεχόμενο επενδύσεων, καθώς, όπως λέει, «ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να κάνουν συναλλαγές στην Ελλάδα» και κάνει λόγο για «πολύ ακραία χαρακτηριστικά» στο ελληνικό εργατικό δίκαιο και «εντελώς άκαμπτη αγορά εργασίας, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για οποιονδήποτε επενδυτή», σε συνδυασμό με το υψηλό εργασιακό κόστος.

«Αν η Ελλάδα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ, οι κίνδυνοι για τα λοιπά μέλη της Ευρωζώνης θα μειωθούν πολύ.
Και κυρίως: Η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυγιανθεί καλύτερα η ίδια και με τη δική μας βοήθεια», καταλήγει।
protothema.gr
Read more...

Που πήγαν τελικά οι καταθέσεις

Που πήγαν τελικά οι καταθέσεις
Και την Ελβετία εγκαταλείπουν οι ελληνικές καταθέσεις προς χώρες όπου δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας. Οι Έλληνες οι οποίοι ήδη από το 2008 μεταφέρουν τις καταθέσεις τους προς την Ελβετία υπό το φόβο ότι αυτές πρόκειται να φορολογηθούν αποφασίζουν να τις αποσύρουν προς νέους φορολογικούς παραδείσους. Ο κίνδυνος λοιπόν για το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών είναι η επιχειρούμενη συμφωνία με την Ελβετία να εφαρμοστεί τελικά μπροστά σε άδεια ταμεία...

Η συζήτηση για την «εκτροπή» των ελληνικών καταθέσεων προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και υπογραμμίζει ότι «από την κατανομή προς την Ελλάδα του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελβετία σχετικά με τόκους που προέκυψαν από αποταμιεύσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδα, κατά το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009) εισέρρευσε το ποσό των 5.935.362,84 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008) ανήλθε σε 9.928.558,82 ευρώ».

Ωστόσο, ο ίδιος στην έγγραφή απάντησή του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη εξηγούσε ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν σε καταθέσεις από τις οποίες εισπράττονται κανονικά τόκοι. Συνεπώς, υπογράμμισε, δεν υπάρχει λόγος οι κάτοχοί τους να ανησυχήσουν.

Από την εκροή των καταθέσεων περίπου τα 70 δισ. έχουν κατευθυνθεί στην Ελβετία, μέγεθος το οποίο τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ότι αποτελεί το ελάχιστο μέρος των ελληνικών καταθέσεων. Την ίδια στιγμή τα ελληνικά κεφάλαια τα οποία... κάθονταν σε τράπεζες στη Ζυρίχη έκανα φτερά για εδάφη τα οποία δεν συνεργάζονται φορολογικά με την Ελλάδα, όπως η Σιγκαπούρη ή ακόμα και η Σαουδική Αραβία καθώς και σε λογαριασμούς υπεράκτιων εταιρειών. Κι αυτό για να γλιτώσουν την υψηλή φορολόγηση.

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει επικεντρωθεί τα τελευταία δύο χρόνια στις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία καθώς αυτές είχαν εκτοξευτεί στα ύψη. Τους τελευταίους 26 περίπου μήνες η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει ένα καλό deal με τη Ζυρίχη ώστε να συνάψει συμφωνία η οποία προβλέπει τη φορολόγηση των καταθέσεων με υψηλούς συντελεστές έως και 41% επί των κεφαλαίων.

Υπό τον φόβο λοιπόν της συμφωνίας πολλοί καταθέτες καταφεύγουν σε φορολογικούς παραδείσους με αποτέλεσμα η δεξαμενή καταθέσεων στην Ελβετία να οδηγείται συρρίκνωση...
moneypost.gr
Read more...

Siemens: Ορισμένοι Ελλήνες πολιτικοί είχαν υπερβολικές απαιτήσεις...



Στις «υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Eλλήνων πολιτικών», οι οποίες ήταν «εντελώς εκτός πραγματικότητας», αποδίδει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά.

Σε ... συνέντευξή του στις εφημερίδες Suddeutsche Zeitung και Καθημερινή, ο Πέτερ Σόλμσεν αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου «με καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται», ώστε, όπως λέει, να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι το πόσο των 90 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη δημιουργία δομών στην Ελλάδα και δηλώνει πεπεισμένος ότι η εμπειρία της εταιρείας του στον αγώνα κατά της διαφθοράς μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση. «Εάν συμφωνήσουμε ότι θα τηρήσουμε κοινούς κανόνες επιχειρηματικής δράσης, δεν θα σημειωθούν κρούσματα λαδώματος. Τέτοια "καρτέλ του καλού" θέλουμε να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα», λέει ο κ. Σόλμσεν και προσθέτει ότι η Siemens επιδιώκει μόνο καθαρές δουλειές.

Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από την τρόικα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens υπογραμμίζει την ανάγκη η πολιτική λιτότητας να συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πιθανές επενδύσεις της εταιρείας του, μιλά για αιολική και ηλιακή ενέργεια, την χρηματοδότηση των οποίων θα μπορούσε να αναλάβει η τράπεζα της ίδιας της Siemens.

Εκτιμά επίσης ότι «η επιστροφή στην δραχμή δεν θα ήταν η λύση στα προβλήματα» της Ελλάδας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Παγκόσμια ανατριχίλα για τις αποφάσεις του ΔΝΤ

Παγκόσμια ανατριχίλα για τις αποφάσεις του ΔΝΤ
Τη Μεγάλη Τρίτη ανακοινώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις εαρινές του προβλέψεις για τους βασικούς δείκτες της οικονομίας. Αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα πρόκειται να συνεδριάσει η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ οι εργασίες τις οποίας αναμένεται να κορυφωθούν στις 20 και 21 Απριλίου. Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί και ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Την ίδια ώρα, οι ευρωπαίοι ηγέτες περιμένουν να δοθεί το πράσινο φως για την χρηματοδότηση της ευρωζώνης με την Ασία να παραμένει διστακτική τις ΗΠΑ κατά στην κεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΝΤ. Είναι γεγονός ότι οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε αδιέξοδο κατά τη Σύνοδο του Φεβρουαρίου ωστόσο αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι δείχνουν αισιόδοξοι, αφού όπως διαμηνύουν η απόφαση του Eurogroup να αυξήσει το τείχος προστασίας της ευρωζώνης στα 800 δισ. ευρώ είναο ο κρυμμένος στο μανίκι άσος του νέου κύκλου διαπραγματέυσεων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έχει ζητήσει από τα μελη του Ταμείου την περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης στη ζώνη του ευρώ και προειδοποίησε για ενδεχόμενες μελλοντικές διασώσεις.

Διαλλακτικές ήταν η Ιαπωνία και η Κίνα οι οποίες συμφώνησαν σε συνεργασία με τον όρο να αποφασίσουν από κοινού για ενδεχόμενη συνεισφορά τους στο ΔΝΤ. Ωστόσο ο Ιάπωνας υπουργός οικονομικών, Αζούμι ξακαθάρισε ότι ακόμη Κίνα και Ιαπωνία δεν έχουν έχουν αποφασίσει την αύξηση της συμμετοχής τους στην ενίσχυση του Ταμείου.

Οι ΗΠΑ από την αλλή πλευρά εμμένουν να αρνούνται και να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Τίμοθι Γκάιτνερ ήταν κατηγορηματικός και απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο νέας συμβολής των ΗΠΑ στο ΔΝΤ. «Η Ευρωζώνη έχει τους πόρους και τις ικανότητες' να ρυθμίσει την κρίση χρέους χωρίς εξωτερική βοήθεια», τονίσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν ότι θα κάνουν ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει η ζώνη του ευρώ και για να διατηρηθεί η συνοχή της».

Στο... γαϊτανάκι των δηλώσεων για την καεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΝΤ με σκοπό την στήριξη των ευρωπαϊκών μηχανισμών μπαίνει και η Γαλλία με τον Φρανσουά ΜΠρουάν να αναμένεται καλέσει σε αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.


Το χρονοδιάγραμμα των κρίσιμων αποφάσεων


- Την Τρίτη 10 Απριλίου ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εαρινών προβλέψεων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

- Την Τετάρτη 11 Απριλίου θα υπάρξει νέα συνέντευξη τύπου με αφορμή των κοινοποίηση των αναλιτικών κεφαλαίων της έκθεσης του ΔΝΤ για την Παγκόσμια Οικονομική Σταθερότητα.

- Την Πέμπτη 12 Απριλίου η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα ανοίξει με ομιλία της στο Brookings Institution τις διαδικασίες των συνεδριάσεων που θα οδηγήσουν στην Εαρινή Σύνοδο.

- Την επόμενη Πέμπτη 19 Απριλίου η Κριστίν Λαγκάρντ θα δώσει συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου.



Με πληροφορίες από το Βήμα - bankingnews
moneypost.gr

Read more...

Όχι στην συγκυβέρνηση λέει ο Σαμαράς

"Εκλογές στις 6 Μαϊου", σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ


"Eκλογές στις 6 Μαίου" δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική του συγκέντρωση στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω όπου έδωσε και το βασικό πλαίσιο που θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, απέρριψε την συγκυβέρνηση, εξήγησε τους λόγους της μεταστροφής του και υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει το νόμο και την τάξη στις γειτονιές, ότι θα κατεβάσει τις κουκούλες και θα ανασχέσει την λαθρομετανάστευση και τέλος ότι θα προτάξει την Ανάκαμψη και θα αποκαταστήσει τις αδικίες.

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μπορούμε διαφορετικά" ήταν το βασικό σύνθημα του προέδρου της ΝΔ.

"Οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε το λαό άλλοι κρύβονται".

"Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε την συγκυβέρνηση εξηγώντας: "την συγκυβέρνηση την θέλουν τρίων ειδών συμφέροντα: πρώτον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερον την στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβένρηση αδύναμη και ελεγχόμενη". Συνέχισε ξακαθαρίζοντας τον στόχο του για τις εκλογές: "εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα παντα".

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: "από την αρχή προειδοποιήσαμε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος, προειδοποιήσαμε ότιθα βαθύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιωθήκαμε. Τους έλεγα στις Βρυξέλλες ότι δεν έχω πρόβλημα με τους στόχους του Προγράμματος αλλά δεν μπορώ να έρχομαι κάθε τόσο με το χέρι απλωμένο για την επόμενη δόση. Τα έλεγα μόνος γιατί το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπακώνσταντίνου τους βεβαίωναν ότι το πρόγραμμα δούλευε".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει την χώρα σε δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη".

Εξήγησε και την δική του μεταστροφή λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφεραν την χώρα μπροστά σε τεράστια προβλήματα έκαναν το χρέος μη βιώσιμο, οδήγησαν σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση και μεγάλωσαν την ύφεση. Με την πολιτική του είπε ο κ. Σαμαράς ήδη αντιμετωπίστηκαν τα δύο πρώτα το χρέος κουρεύτηκε και η Ελλάδα έπαψε να είναι απομονωμένη ενώ "ήδη διαμηνύσαμε στους δανειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει ανάκαμψη". "Το ΠΑΣΟΚ μας έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "εκείνοι που μας κατηγορούν γιατί υπογράψαμε την δανειακή σύμβαση δεν προτείνουν τίποτε".

Ζήτησε από τον κόσμο "να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, γιατί μπορούμε διαφορετικά, θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα".

Αναφέρθηκε εκτεταμένα σε θέματα νόμου και τάξης λέγοντας ότι "δεν είναι δίκαιο και δημοκρατικό λίγες εκατοντάδες άτομα να παραλύουν την ζωή της πόλης, λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι να καίνε τις πόεις, να υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους". Μίλησε και για την φοφολογία λέγοντας ότι "Δεν είναι δίκαιο ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια οι ίδιοι και οι ίδιοι".

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πρόγραμμά του λέγοντας:

"-το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη,

-το δεύτερο η αποκατάσταση των ακράιων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή,

τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάσευσης

-τέταρτο το αίσθημα δικαίου στο λαό άμεσα".

Απάντησε όμως και στο ερώτημα για τα μέτρα του Ιουνίου: "Ισοδύναμα μέτρα και περικοπή της σπατάλης που την την άγγιξε η κυβέρνηση" και πρόσθεσε ότι "Ανάκαμψη θα προκύψει με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αχρησιμοποίητα, με την εξασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, με την επιστροφή όσων χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις με χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, θα ξεκινήσουμε με μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15%".

Επανήλθε στο θέμα των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας ότι "θα τους βγάλω τις κουκούλες, θα δούμε τα πρόσωπά τους, θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας θα απαομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών τις συμμορίες των παρανόμων".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνηνόνιο και επιχειρηματολόγησε κατά της συγκυβέρνησης λέγοντας ότι όλα όσα υπόσχεται και είναι εν πολλοίς οι άρση των συνεπειών του Μνηνονίου δεν μπορεί να τα κάνει με εκείνους που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο.

Επιτέθηκε και εναντίον του κ. Βαγγέλη ΒΕνιζέλου λέγοντας ότι "ήταν εκ των βασικών συντακτών του Μνηνονίου, προέβλεπε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και στην συνέχεια διαλύθηκαν όλα, είναι μέσα στο κάδρο όλων των εγκλημάτων που σήμερα τα καταγγέλλουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα "μαζί προχωράμε η Ελλάδα θα τα καταφέρει"।
.protothema.gr
Read more...

Πυρ και μανία ο Γιάννης Ραγκούσης


Πυρ και μανία είναι ο κ. Ι. Ραγκούσης με την απόφαση του κ. Ευ. Βενιζέλου να δεχθεί τους ασώτους ξανά στο πράσινο μαντρί. Η επιστροφή της Μιλένας, της Βάσως και της Μαριλίζας δυσκολεύει την εκλογή του στην Β’ Αθηνών. Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν σκοπεύει να «ανεβάσει» το θέμα γιατί είναι σαφές ότι δεν είναι προς το συμφέρον του να υπενθυμίζει ότι ψήφισε το Μνημόνιο.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

http://papaioannou.


Read more...

Οι 10 εντολές που θα επιβληθούν μετά τις εκλογές...



Δέκα «χαράτσια» θα κληθούν να πληρώσουν την επομένη των εκλογών οι Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φορτωμένο «λογαριασμό», ο οποίος, εμπεριέχει όλες τις φορομπηχτικές αποφάσεις των δύο μνημονίων που έχει υπογράψει η... ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα.

Τα βάρη αυτού του «λογαριασμού» αναμένεται να πλήξουν όλα τα νοικοκυριά και συγκεκριμένα τις οικογένειες των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

1. Φόρος εισοδήματος. Φουσκωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου φέρνουν για 4,2 εκατ. φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα οι μεταβολές που έγιναν στο εισόδημα.

Και δη η μείωση αφορολογήτου ορίου 5.000 ευρώ οι αυξήσεις συντελεστών στα φορολογικά κλιμάκια, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, και οι περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος. Οι εκπτώσεις για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, νοσήλια και ασφάλιστρα ζωής εκπίπτουν από τον φόρο κατά ποσοστό 10% αντί 20% που ήταν μέχρι πρότινος.

Αλλαγές επί το δυσμενέστερο έχουν επέλθει και στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο των 6.000 ευρώ. Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να έχει συγκεντρώσει αποδείξεις δαπανών αξίας ίσης με το 25% του ετησίου ατομικού εισοδήματός του, πραγματικού ή τεκμαρτού!

Έτσι για εισόδημα 2.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 500 ευρώ, για εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να μαζευτούν αποδείξεις 5.000 ευρώ, ενώ για εισόδημα 100.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 25.000 ευρώ!

Αν δεν έχει καταφέρει ο φορολογούμενος να μαζέψει την απαιτούμενη αξία αποδείξεων τότε επί της διαφοράς που δεν έχει καλύψει θα πληρώσει φόρο 10%. Η έκπτωση φόρου που χορηγείτο σε κάθε περίπτωση που ο φορολογούμενος μάζευε αποδείξεις αξίας μεγαλύτερης της απαιτούμενης για την κάλυψη του αφορολογήτου καταργήθηκε.

2. Τέλος επιτηδεύματος. Πάνω από 800.000 φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του 2011 απέκτησαν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ακόμη και συμβασιούχοι των 300-400 ευρώ το μήνα που πληρώνονται με «μπλοκάκια» θα πληρώσουν, μαζί με το φόρο για τα εισοδήματα του 2011 και το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων.

Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ. Τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος για το 2011 θα αναγράφονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου για τα εισοδήματα του 2011.

3. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν ότι το 2011 είχαν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ύψους 1% έως 4%. Η πληρωμή της εισφοράς θα γίνει μαζί με το φόρο για τα εισοδήματα του 2011. Τα ποσά της εισφοράς θα αναγράφονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος.

4. Έκτακτη εισφορά επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης του 2012 σε ΙΧ, άνω των 1.929 κ. εκ. σκάφη και πισίνες.

5. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων έτους 2009. Από το τέλος Απριλίου και μετά θα φθάσουν σε 1,28 εκατ. φορολογούμενοι τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2009! Το ΕΤΑΚ έχει υπολογιστεί με συντελεστή 0,1% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί το ισχύον κατά περίπτωση αφορολόγητο όριο.

6. Έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία έτους 2009. Αφορά όλους τους ιδιοκτήτες οι οποίοι την 1η-1-2009 κατείχαν οικόπεδα και κτίσματα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Οι τελευταίοι θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, η οποία θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ.

7. Φόρο Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010. Πάνω από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα από τη ΓΓΠΣ. Πρόκειται για τα σημειώματα με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010. Ο ΦΑΠ του 2010 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 400.000ευρώ. Η εξόφληση των ποσών πρέπει να γίνει εφάπαξ!

8. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2011. Στον φόρο εμπίπτουν πάνω από 500.000 φορολογούμενοι με οικόπεδα και κτίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ του 2011 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2%επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ.

9. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών έτους 2012. Από τον Μάιο του 2012 και μετά, πάνω από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν εκ νέου, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, το ειδικό Τέλος για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που κατέχουν, το οποίο κυμαίνεται από 0,5 έως 20 ανά τ. μ.. Η εξόφληση του Τέλους για το έτος 2012 θα γίνει σε 5 δόσεις.

10. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έτους 2012. Ο ΦΑΠ του 2012 θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο που θα υπολογιστεί και ο ΦΑΠ του 2011. Στην παγίδα του αναμένεται να πέσουν περίπου 500.000 φορολογούμενοι...

Πηγή:apospasma.gr



Read more...

Προχωράμε μαζί. Με πράξεις


Προχωράμε μαζί. Με πράξεις

ks_adweb.jpg804.98 KB

Read more...

Βροχή τα γιαούρτια στο δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος Tv1 (βίντεο)

Δείτε το βίντεο με τα γιαούρτια που έπεσαν στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος Tv1.

Η επίθεση έγινε από ομάδα νεαρών που εισέβαλαν στο στούντιο στις 9.20 το βράδυ και ενώ το δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη με καλεσμένο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το palmosipirou.gr, ο λόγος της ενέργειας ήταν γιατί την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή ΕΝ ΛΕΥΚΩ o παρουσιαστής Παναγιώτης Μπούρχας φιλοξένησε τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής..enimerosi24.gr


Read more...

Η τροπολογία Χρυσοχοΐδη είναι επικίνδυνη...
















O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός μιλώντας πριν από λίγο στον REAL FM, έκανε αναφορά για προχειρότητα στην τροπολογία Χρυσοχοϊδη.
«Η τροπολογία Χρυσοχοΐδη είναι επικίνδυνη, δεν είναι προσεγμένη καθόλου, δεν είναι μελετημένη, δεν ... λύνεται έτσι το μεταναστευτικό και δημιουργεί νέα προβλήματα και γίνεται για προσωπικούς προεκλογικούς λόγους του κ Χρυσοχοΐδη»...



Read more...

Ίσως και να ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, λέει ο Όλι Ρεν

«Χρειαζόμαστε θωρακισμένη Ευρωζώνη»


Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν
Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν (Φωτογραφία: Reuters )


Ελσίνκι, Φινλανδία
Την ανάγκη να θωρακιστεί η Ευρωζώνη προτού υποδεχθεί νέα μέλη, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις, υπογραμμίζει ο Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι «ίσως και να ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας σε αυτήν».

Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα ή να επικρίνω κανέναν, όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα μπόρεσε να ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2001 είναι, κρίνοντας εκ των υστέρων -και ίσως και από τότε-, μεγάλο λάθος, τόνισε ο Φινλανδός αξιωματούχος, μιλώντας στο MTV3 της χώρας του.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουις ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα βγει από την κρίση «χωρίς εξωτερική βοήθεια και πιο δυνατή».

«Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη» προειδοποιεί ο υπουργός, ο οποίος προβλέπει μικρότερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη ανεργία.

«Όμως, θα θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο 2013» προσθέτει.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση Ραχόι επεξεργάζεται νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ως στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% στα τέλη του 2013.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης αποφάσισε εσπευσμένως τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να καθησυχάσει τις αγορές έπειτα από την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της χώρας στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφορμή για την εκτίναξη στα ύψη του κόστους δανεισμού της Ισπανίας -πρόκειται για μια διαδικασία που συμπαρέσυρε ανοδικά και τις αποδόσεις ομολόγων της Ιταλίας και των άλλων υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης αλλά και της Γαλλίας, που καθημερινά προβάλλει ως ο νέος αδύναμος κρίκος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους- είναι η μονομερής αναθεώρηση από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι του εφετινού στόχου για το έλλειμμα από το 4,4% στο 5,7%.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Έρχεται τον Ιούνιο το χαράτσι στα αγροτεμάχια

Έρχεται τον Ιούνιο το χαράτσι στα αγροτεμάχια
Νέο χαράτσι στα ακίνητα έρχεται τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση φορολογεί τα αγροτεμάχια με τον νέο φόρο κατοχής ακινήτων. Από τη φορολογία αστα αγροτεμάχια θα εξαιρεθούν μονάχα οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο» πριν από τη φορολόγηση θα γίνει σηµαντική αναπροσαρµογή των τιµών τους, προκειµένου να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιµές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, όπου οι εκτός σχεδίου εκτάσεις είναι οικόπεδα.


Μέχρι τον Ιούνιο πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.

Η φορολόγηση των αγροτεµαχίων θα γίνει βάσει της εικόνας περιουσιακής κατάστασης ακινήτων που έχει δηµιουργηθεί στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων.

Τα αγροτεµάχια θα φορολογηθούν µε τον νέο φόρο κατοχής ακινήτων, που θα συµπεριλάβει το «χαράτσι» και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Θα υπάρχει δεύτερος φόρος στα ακίνητα, ανταποδοτικός, και θα περιλαµβάνει όλους τους φόρους που επιβάλλουν σήµερα στα ακίνητα οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης।
http://newpost.gr

Read more...

Βενιζέλος: Είναι για μας αδιανόητο να θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι!

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:

Ζητούν από μας να τοποθετηθούμε σε σχέση με τα μέτρα του Ιουνίου και το κάναμε και θα το κάνουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και ακρίβεια, με σεβασμό στις αγωνίες και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού, προσπαθώντας να απαντήσουμε στις ευαισθησίες αυτές, να προστατεύσουμε τον Έλληνα πολίτη και...


...ιδίως τον πιο αδύναμο, τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αντιστρέψουμε την ερώτηση; Όλοι αυτοί, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται καθαρά υπέρ μιας άλλης πολιτικής χωρίς να λένε ποια είναι αυτή η πολιτική ή η Νέα Δημοκρατία που αμφιρρέπει ή οι γνωστές αριστερές δυνάμεις του μέσα-έξω στην Ευρώπη, πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα του Ιουνίου;

Ναι, για μας τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Η ηθική κοινωνική και αναπτυξιακή υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι για μας αδιανόητο να θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν πρόκειται για φάρσα। Πράγματι δήλωσε κάτι τέτοιο ο άνθρωπος που με το χαράτσι στα ακίνητα έδωσε άλλη διάσταση στον ορισμό "οριζόντιες περικοπές". Συνέχισε έτσι Βαγγέλη, δείξε μας ακόμα περισσότερο πόσο ηλίθιους μας θεωρείς...
parapolitiki
Read more...

Ο Βενιζέλος στη... Βαϊμάρη, του Νίκου Μπογιόπουλου


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που «μεγαλούργησε» ως αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης που σχηματίστηκε με τη σύμπραξη του ΛΑ.Ο.Σ.
*
Με τη σύμπραξη, δηλαδή, του κόμματος - υμνητή του δικτάτορα Μεταξά, των «χιτών» του Γρίβα, των Μακρονησιών και των συνταγματαρχών.
Του κόμματος που...
ο ιδρυτής του, ο Καρατζαφέρης, στις νομαρχιακές του 2002 είχε τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που συμπεριλάμβανε στη σύνθεσή του
4 πρωτοπαλίκαρα της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής»...
*
Ο Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι ένας εξ αυτών που άνοιξαν το δρόμο και που θέλησαν να «εξοικειώσουν» την κοινή γνώμη με την παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο
τεσσάρων πατενταρισμένων ακροδεξιών.
*
Ο Βενιζέλος είναι ο πρόεδρος εκείνου του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, είναι ο αντιπρόεδρος εκείνων των κυβερνήσεων, υπό τους Παπανδρέου και Παπαδήμο, που τοποθέτησαν τους ακροδεξιούς σε καρέκλες υπουργών και υφυπουργών. Των κυβερνήσεων, δηλαδή, που εμφάνισαν τους
ακροδεξιούς σαν «εθνικούς σωτήρες».
***
Ε, λοιπόν, αυτός ο κύριος,
ο Βενιζέλος,
είναι ο ίδιος που σε ένα ρεσιτάλ θράσους - αντάξιο της ιστορίας της σοσιαλδημοκρατίας - κούνησε προχτές το δάκτυλο στον ελληνικό λαό για να απειλήσει με «τον ορατό και απτό κίνδυνο του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας»...
Είναι ο ίδιος που βρήκε το «ανάστημα» να ψηφοθηρήσει λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε συνθήκες μεσοπολεμικές, συνθήκες Δημοκρατίας της Βαϊμάρης»...
Είναι ο ίδιος που καμώθηκε τον αρμόδιο να αυτοανακηρυχθεί σε μαχητή του «αγώνα κατά της ακροδεξιάς» και κατά της «εκκόλαψης του αυγού του φιδιού»...
Ολα αυτά ο ...Βενιζέλος! Ο εντολοδόχος αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης με συγκυβερνήτη τον Καρατζαφέρη...
*
Ας μην αμφιβάλλει κανείς:
Στην πορεία προς τις κάλπες η αστική τους δημοκρατία,
από τα σπλάχνα της οποίας γεννιέται, εκκολάπτεται - και ενίοτε χρησιμοποιείται - το «αυγό του φιδιού»,
στην προσπάθειά της να ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση πλατιών κοινωνικών στρωμάτων,
στην προσπάθεια να «φρονηματίσει» το λαό να κάτσει «ήσυχα» για να μην έχουμε «περιπέτειες»,
θέλοντας να επιβάλει «κοινωνική» σιγή νεκροταφείου,
θα ανασύρει ό,τι διαθέσιμη σκουριά υπάρχει στο μαύρο οπλοστάσιο της ιδεολογικής της προπαγάνδας και τρομοκρατίας:
Από την «ακυβερνησία» και την «αποσταθεροποίηση» μέχρι τη λεγόμενη «θεωρία των άκρων».
*
Η παραπάνω τακτική δεν επιλέγεται επειδή τάχα η κεφαλαιοκρατία θέλει να «ανακόψει» ή να «χτυπήσει» την ακροδεξιά, την οποία ποικιλοτρόπως τροφοδοτεί και αξιοποιεί,
όπως άλλωστε αποδεικνύει αυτή η «χέρι - χέρι» επιμονή των Βενιζέλου και Σαμαρά, να διατηρούν στο προσκήνιο την ακροδεξιά, άλλοτε ως συγκυβερνητική τους συγκολλητική ουσία και άλλοτε σαν απειλή.
Την ακολουθούν γιατί παραχαράσσοντας την ιστορία και την τρέχουσα πραγματικότητα όσον αφορά τις επιλογές και τις ευθύνες τους - και ειδικά τις ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας - για το φαινόμενο της ακροδεξιάς, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν, να λασπώσουν και να παρουσιάσουν σαν «άκρα» ό,τι ακριβώς φοβούνται, ό,τι ακριβώς τρέμουν, και το οποίο - για τους δικούς τους ταξικούς λόγους - πασχίζουν, αφού το διαστρεβλώσουν και το συκοφαντήσουν, να το εμφανίσουν σαν «φοβιστικό» ...και για το λαό:
Το πρόγραμμα, την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ.
*
Τόσο το «ποιόν» τους, λοιπόν, όσο και η μεθόδευσή τους το καθιστούν εξόφθαλμο:
Ο,τι κάνουν το κάνουν γιατί θέλουν τη βρωμιά που έχουν τα δικά τους ταξικά απόβλητα, το φασισμό, την ακροδεξιά και την κάθε λογής αστική φαιότητα να τα ταυτίσουν (!)
με τον πλέον αμείλικτο,
με τον πλέον ανειρήνευτο,
με τον πλέον συνεπή αντίπαλο της ταξικής τους μαυρίλας:
Με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.
Ο,τι κάνουν για να εξαπατήσουν και να εκφοβίσουν το λαό, αναμηρυκάζοντας τη «θεωρία των άκρων», το κάνουν για να υφαρπάξουν την ανοχή του λαού στα σχέδια επιβολής της προειλημμένης, της προαποφασισμένης, της ακραίας και αέναης ταξικής τους βαρβαρότητας, για την εφαρμογή της οποίας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν και την ακροδεξιά (όπως το έχουν κάνει χίλιες φορές, όπως το έκαναν στις 11 Νοέμβρη 2011 με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου).
Αυτός είναι και ο λόγος των ύπουλων και χυδαίων επιθέσεων αυτού του τύπου ενάντια στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, το ξέρουν:
Είναι ο πραγματικός και - ακριβώς - ο πιο ...«ακραίος» αντίπαλος της ταξικής τους ακρότητας.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 6/4/2012, μέσω "alfavita"

Read more...

Ζήτησαν τη λίστα

Σοκαρισμένος εμφανίζεται ο Μπομπ Τραα από τον αριθμό των άσχετων με το μνημόνιο τροπολογιών που κατατίθενται στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες.

Ο ανώτερος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, έστειλε επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Γιώργο Σταυρόπουλο.
Τον ευχαριστεί για τη συνεργασία στην προετοιμασία του νομοθετικού έργου. Αλλά εκφράζει την ανησυχία του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις καταθέσεις και αποσύρσεις ρουσφετολογικών τροπολογιών.

«Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας να εξετάσετε αυτές τις πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής» αναφέρει, ενώ προσθέτει: «Αν είναι δυνατόν, θα θέλαμε το γραφείο σας να μοιραστεί τη λίστα των τροπολογιών (καταλαβαίνουμε ότι είναι περίπου 90)».

Ο κ Τραα, έχει μείνει λίγο πίσω καθώς οι τροπολογίες έχουν ήδη φθάσει τις 100।

enikos.gr


Read more...

Μόνο στον eniko : Θα κόψουν το ρεύμα στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;

Το ποσό των 6.430.273,78 ευρώ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει η γερμανική εταιρεία που διοικεί τον Διεθνή Αερολιμένα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στη ΔΕΗ, σε διαφορετική περίπτωση η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος είναι υποχρεωμένη να κόψει το ρεύμα «στην παροχή με αριθμό 78775798». Πριν από λίγες ημέρες, κοινοποιήθηκαν δύο δικαστικές αποφάσεις , βάσει των οποίων οι Γερμανοί του αεροδρομίου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαρισμού του αεροδρομίου για τις χρήσεις του 2010 και του 2011. «Είναι μεγάλη νίκη αυτή για τον δήμο Παιανίας Γλυκών Νερών γιατί αποτελεί δεδικασμένο για την δίκη που έχουμε την Δευτέρα για την περίοδο από το 2005 έως το 2009» δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουλμέτης. «Δεν γίνεται να πληρώνουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες και η γερμανική εταιρεία του αεροδρομίου, με το έτσι θέλω, να μην πληρώνει. Για ποια ισονομία μιλάμε; Ευτυχώς η Δικαιοσύνη το αντιλαμβάνεται και τώρα υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους υποχρεώνουν να συμμορφωθούν» συμπληρώνει επισημαίνοντας ότι εκτός από τα έξι εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμος Παιανίας Γλυκών Νερών διεκδικεί αλλά 50 εκατομμύρια ευρώ για δημοτικά τέλη που το αεροδρόμιο δεν αναγνώρισε και δεν πλήρωσε.


Δικαστικός μαραθώνιος

Ο αγώνας του δήμου για την αναγνώριση των οφειλών του αεροδρομίου ξεκίνησε όταν πριν από περίπου τρία χρόνια βεβαιώθηκε στην εφορία ότι οι οφειλές έφταναν τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Το αεροδρόμιο ζήτησε την ανακοπή της απόφασης, όμως βάσει του νόμου έπρεπε να καταβάλει το 40% του συνολικού ποσού. Τελικά επιδικάστηκε η καταβολή του 25% . Ο δήμος έστειλε εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες που διατηρεί λογαριασμούς η γερμανική εταιρεία . Το δικαστήριο δέχθηκε το επιχείρημα του αεροδρομίου ότι η κρίση και τα μικρά ταμειακά διαθέσιμα δεν του επιτρέπουν να πληρώσει το 25% της οφειλής . Όμως ο Δήμος Παιανίας Γλυκών Νερών ενημέρωσε την ΔΕΗ ότι αεροδρόμιο δεν πληρώνει τα δημοτικά τέλη για τον φωτισμό και την καθαριότητα. Με την υπ’ αριθμ.:241/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας απορρίπτεται η αίτηση αναστολής καταβολής τελών για το 2011 ύψους 3.215.136,89 € . Ενώ το ίδιο συνέβη και με την υπ’ αριθμ.:102/2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, με την απορρίπτεται η αίτηση ανάκλησης της απόφασης 241/2011 αναστολής καταβολής τελών για το 2011 ύψους 3.215.136,89 € για τα τρέχοντα του 2011. Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμος Παιανίας κατέθεσε στη ΔΕΗ τις παραπάνω αποφάσεις των Δικαστηρίων και απαιτεί την καταβολή των τελών από τη ΔΕΗ.

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2010

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2011

enikos.gr


Read more...

Στην Αμυγδαλέζα μετά το Πάσχα ο πρώτος χώρος για τους μετανάστες δηλώνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Τη Μ.Δευτέρα η τροπολογία

Εικόνα από τις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα
Εικόνα από τις εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αμέσως μετά το Πάσχα θα λειτουργήσει ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, ξεκαθαρίζει ο Μ.Χρυσοχοΐδης, ενώ επαναλαμβάνει ότι η σχετική τροπολογία για τα κέντρα φιλοξενίας ανά ηπειρωτική περιφέρεια θα κατατεθεί τη Μ.Δευτέρα στη Βουλή.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας από τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.

«Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες» εξηγεί.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι το θέμα δεν προσφέρεται για μικρο-κομματική ή προεκλογική εκμετάλλευση: «Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών.

» Η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το 'αυγό του φιδιού', κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.»

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του προκατόχου του Χρ.Παπουτσή ότι κάποιοι χτίζουν καριέρες πάνω στο μεταναστευτικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντά: «Μοναδική μου αγωνία είναι να βελτιώσω τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών. Ως εκ τούτου, δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώ δηλώσεις που δεν με αφορούν. Αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να κρίνω τις απόψεις κανενός συναδέλφου μου. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και για όσα λέμε, αλλά κυρίως για όσα κάνουμε.»

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη. «Όλα τα κόμματα, και εμείς οι πολιτικοί, οφείλουμε να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και να δουλέψουμε με γνώμονα τη χώρα, όχι τους εαυτούς μας, ούτε τα κόμματα στα οποία ανήκουμε.»

Τονίζει με έμφαση, ιδιαίτερα σε σχέση με όσα δηλώνουν κόμματα της Αριστεράς ότι η Ελλάδα της δραχμής δεν είναι απλώς μια επιλογή νομίσματος.

«Είναι στρατηγική επιλογή της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο και στο μέλλον. Σημαίνει απομόνωση, οπισθοχώρηση αλλά και εθνικούς κινδύνους. Ορισμένα κόμματα, με τα οποία συμφωνούμε σε πολλά άλλα θέματα, διατηρούν μια αμφίθυμη στάση προς της ΕΕ . Διακηρύσσουν ότι θέλουν να ανήκουν σε αυτήν, αμφισβητούν όμως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξή μας.»

Για τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στην κρίση που έπληξε τη χώρα και εκτιμά ότι η υπεύθυνη αυτή στάση θα εκτιμηθεί από τους πολίτες.

«Όσοι επιθυμούν τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την αλήθεια, θα συσπειρωθούν, πιστεύω, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν τίθεται θέμα περιόδου χάριτος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξελέγη μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κυβέρνησης-ναυτεργατών

Σε νέα συνάντηση καλεί τους ναυτεργάτες η Αννα Διαμαντοπούλου



Σε μία σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση υπό το βλέμμα της Τρόικας εξελίσσεται η υπόθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη. Είναι το μεγαλύτερο crash test για την κυβέρνηση Παπαδήμου αφού δίνει εξετάσεις στους δανειστές μας για το εάν μπορεί, έχει τη δύναμη και τον τρόπο να εφαρμόσει τη μνημονιακή πολιτική από την οποία εξαρτάται πλέον η οικονομία της Ελλάδας αφού οι δόσεις δίνονται με το σταγονόμετρο και εφόσον πρώτα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Οι ναυτεργάτες δεν κάνουν πίσω αφού θα ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες και μετά δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι συνδικαλιστές τους. Αυτό ακουγόταν στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας το μεσημέρι της Παρασκευής όταν και συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει την υλοποίηση της 48ωρης απεργίας.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση μέσω της Άννας Διαμαντοπούλου πρέπει να δείξει πυγμή αλλιώς θεωρούν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές ότι θα περάσει το μήνυμα ότι δεν έχει τις δυνάμεις να επιβάλει οικονομικά μέτρα για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο και θα βρεθεί απέναντι σε μεγάλης έκτασης απεργιακών κινητοποιήσεων που θα τη βραχυκυκλώσουν.

Την ίδια ώρα κάλεσμα για νέα συνάντηση απηύθυνε το Σάββατο μιλώντας στη ΝΕΤ στους εκπροσώπους της ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή».

Απαντώντας χθες σε ερώτηση του protothema.gr, εάν περιμένουν νέα πρόσκληση από την υπουργό, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Ιωάννης Χαλάς, ανέφερε «Eάν υπάρξει, θα πρέπει να υπάρχουν πραγματικές λύσεις». Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ

Οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη είναι κρίσιμες αφού θα ενταθούν οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Προκειμένου να βρεθεί λύση που η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Αφενός να φανεί ότι η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε πιέσεις και από την άλλη ότι οι συνδικαλιστές δεν κάνουν πίσω τόσο εύκολα.

Βέβαια η ζημιά έγινε αφού μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας πολλοί ταξιδιώτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη τώρα θα στραφούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και η ζημιά για την οικονομία των νησιών αλλά και τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις θα είναι σημαντική.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος έκανε έκκληση προς τους ναυτικούς: "Όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα εμπόδια που εξασθενίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας περιορίζοντας τις διεκδικήσεις μας. Και η κυβέρνηση από την πλευρά της θα πρέπει να καθίσει εκ νέου άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα της εργασίας".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει: "Η ΕΣΕΕ εν όψει της νέας 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, απευθύνει μια ύστατη έκκληση στην ΠΝΟ -παρά τους λανθασμένους χειρισμούς του αναρμόδιου υπουργείου- να αναστείλει τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις".

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου επιτίθεται κατά των συνδικαλιστών της ΠΝΟ κάνει λόγο για "φασιστική νοοτροπία" που "φυλακίζει τους νησιώτες" και καλεί την κυβέρνηση "να λάβει δραστικά μέτρα" και "να σταματήσει πλέον να χαϊδεύει τους υψηλόμισθους συνδικαλιστές της ΠΝΟ" διαφορετικά όπως τονίζει "θα πρέπει να αντιδράσουμε εμείς, οι φυλακισμένοι νησιώτες".

"Η κυβέρνηση ας τους επιστρατεύσει επιτέλους, στυγνοί εκβιαστές είναι, θα την ευγνωμονούν όλοι οι νησιώτες", καταλήγει η ανακοίνωση।
.protothema.gr
Read more...

Τους έπιασαν τα γέλια με το πρόγραμμα Καμμένου (ΒΙΝΤΕΟ)...




Δείτε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του Πάνου Καμμένου. Ο ομιλιτής δεν μπορεί να συγκρατηθεί από το γέλιο, ενώ... το ακροατήριο, αντιδρά λες και βρίσκεται σε θεατρική αίθουσα. Στην Ευρώπη, όπως και να το κάνουμε, αυτά που λένε οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" φαντάζουν και λίγο ως ανέκδοτα. Φυσικά, ακόμη δεν έχουν υπολογίσει το ειδικό πολιτικό βάρος της Μαρίας Κόλια και της Μίκας Ιατρίδη.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο κύριος που βλέπετε στο video είναι ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Hans-Rudolf Merz

apospasma.gr



Read more...

Οι πρώτες αντιδράσεις στο προσκλητήριο Βενιζέλου για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Τι απαντούν οι διαγραφέντες


Η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι στηρίζει την προσπάθεια Βενιζέλου, αλλά διατηρεί διαφορετική άποψη
Η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι στηρίζει την προσπάθεια Βενιζέλου, αλλά διατηρεί διαφορετική άποψη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Η πρώτη αντίδραση στο προσκλητήριο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, για επιστροφή στο Κίνημα όσων «αποδέχονται το πολιτικό μας πλαίσιο» ήρθε από την Βάσω Παπανδρέου.

«Παραμένω στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζω την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου, όμως έχω διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα μας και σε ό,τι αφορά την προοπτική της χώρας» είπε η κυρία Παπανδρέου στο Mega.

Θετική στην πρόσκληση εμφανίστηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε» αναφέρει ανακοίνωσή της.

«Όπως αγωνίσθηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια για ένα ισχυρό και ενωμένο ΠΑΣΟΚ και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία συστρατεύομαι: Για τη νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Για την υλοποίηση ενός προοδευτικού σχεδίου για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Για μια αυτοδύναμη και ισότιμη Ελλάδα στην Ευρώπη» συμπλήρωσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Ο Χρήστος Μαγκούφης, που είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος στις 12 Φεβρουαρίου, όταν στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο είχε ψηφίσει «παρών επί της αρχής» και «όχι» στο άρθρο 1, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων.

Ο κ. Μαγκούφης δήλωσε «έτοιμος» να διατυπώσει «ως πολιτικός, με ευθύνη την αλήθεια του νέου προγραμματικού λόγου της παράταξής μας που επικεντρώνεται κατ' εξοχήν στα 13 σημεία της ομιλίας του Προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους ανθρώπους της Επιστήμης και του Πολιτισμού προχθές».

Ως τη Μ.Τετάρτη τα ψηφοδέλτια


Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την έγκαιρη προετοιμασία του κόμματος, εν όψει των εκλογών.

Τη βασική αυτή οδηγία διαβίβασε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βαγγέλης Αργύρης, μετά την ομιλία του Προέδρου του Κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...