Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Από όπλα μέχρι Porsche βρέθηκαν στον καταυλισμό ρομά στο Ζεφύρι

Όπλα, κλεμμένα χρυσαφικά και ένα πολυτελές αυτοκίνητο ανακαλύφθηκαν σε επιχείρηση στο Ζεφύρι. Συνελήφθη 16χρονος, που επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Από όπλα και κοσμήματα μέχρι ένα κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκαν στον καταυλισμό ρομά στο Ζεφύρι, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (13/05).
Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα σε σπίτια, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, κυνηγετική καραμπίνα, φακός laser, πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων ενώ κατασχέθηκε και μία Porsche Carrera, η οποία είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2009 από τον Πειραιά.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 16χρονου ημεδαπού ρομά, ο οποίος μαζί με άλλα άτομα το προηγούμενο βράδυ πέταξαν πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα σε περιπολικά, που επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο όχημα στην περιοχή. Επίσης, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και εναντίον τους. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν φθορές και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί από τα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν. 
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα επτά άτομα. Εις βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών
http://news247.gr/

Read more...

Εξηγήσεις από τον Μπαρόζο ζητά ο Δρούτσας...


droutsas
Για τις αποκαλύψεις των FT...
 Εξηγήσεις για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στις Κάννες, σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, ζητά από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, Δημήτρης Δρούτσας.
Σε...
ανοιχτή επιστολή του προς τον κ.Μπαρόζο, σημειώνει πως αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος, τους οποίους πάντως δεν έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής, «δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό θέμα θεσμικής και ηθικής τάξης, καθώς παρουσιάζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ενός Κράτους Μέλους, να «συνωμοτεί», πίσω από την πλάτη δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ανατρέψει μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της».
Ενόψει δε ευρωεκλογών, παρατηρεί την «ατμόσφαιρα γενικότερης αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών και του ρόλου τους», υπό την οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες πείθονται όλο και περισσότερο ότι η Ευρώπη δεν τους αφορά…
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνοντας πως όλοι διαφημίζουν ότι για πρώτη φορά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εκλεγεί απευθείας από τους πολίτες και ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαθέτει ενισχυμένη δημοκρατική νομιμοποίηση, τονίζει πως είναι καθήκον του κ.Μπαρόζο να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του οποίου προΐσταται, αλλά και να εξηγήσει τον ρόλο που έπαιξε στις Κάννες. «Είναι λοιπόν καθήκον σας να διαφυλάξετε το κύρος του θεσμού στην κορυφή του οποίου σας ανέδειξαν τα τελευταία δέκα χρόνια οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξηγήσετε στους πολίτες ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος και η ανάμιξή σας στα συγκεκριμένα γεγονότα. Σας θυμίζω ότι στις δημόσιες δηλώσεις σας τότε είχατε αναγνωρίσει «το δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίζει για το δικό της μέλλον». Σήμερα πληροφορούμαστε μια διαφορετική στάση και συμπεριφορά σας, η οποία δεν τιμά ούτε τον θεσμό που υπηρετείτε ούτε την Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και όπως θέλουμε να την προβάλλουμε στους πολίτες της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η επιστολή του κ.Δρούτσα έχει ως εξής...

πηγη matrix24.gr 

Read more...

Η Χρυσή Αυγή «ψαρεύει» ψηφοφόρους τάζοντας και ιατρική βοήθεια...


Η Χρυσή Αυγή «ψαρεύει» ψηφοφόρους τάζοντας και ιατρική βοήθεια
Την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να κερδίσει όλο και περισσότερους ψηφοφόρους, τάζοντας και ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αναλύει σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα Financial Times.
«Στη δεκαετία του 1989, ο Χρήστος Παπαδημητρίου είχε μία...
λαμπρή σταδιοδρομία εγκαθιστώντας μονάδες εντατικής θεραπείας σε ελληνικά νοσοκομεία. Τώρα, συνταξιούχος πλέον, ο γιατρός έχει βρει έναν νέο τρόπο να εξασκεί την ιατρική: ως  άμισθος ιατρικός σύμβουλος στο νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής», επισημαίνει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα.
«Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τη στιγμή που έμειναν άνεργοι και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε ιδιωτική περίθαλψη. Αυτοί (η Χρυσή Αυγή) προσπαθεί να βοηθήσει, όπως κι εγώ, εθελοντικά», επεσήμανε ο γιατρός -που έχει σπουδάσει στη Γαλλία-, από το μικρό ιατρικό εξεταστήριό του στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.
Η Χρυσή Αυγή ξεπήδησε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας από τα ερείπια μίας καταστροφικής οικονομικής κρίσης που έσβησε περισσότερο από το ένα τέταρτο της οικονομικής παραγωγής της χώρας για πάνω από πέντε χρόνια και εκτοξευσε την ανεργία στο 26%. Τα μέλη της έχουν γίνει γνωστά από τις μαύρες μπλούζες τους, την αντιμεταναστευτική ρητορική και τις ναζιστοειδείς πορείες τους, επισημαίνει η εφημερίδα.
«Ενώ το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας που επιδιώκει το κ.Παπαδημητρίου είναι ένα λιγότερο εκτιμημένο από όσο φαίνεται, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος βασίζονται σε αυτό, καθώς στην προσπάθειά τους να ριζώσουν στην ελληνική κοινωνία τα χρόνια που έρχονται», συνεχίζει.
Η ηπιότερη προσέγγιση είναι ήδη η εύρεση ενός δεκτικού ακροατηρίου μέσα στη μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού που νιώθει εγκατάλειψη, την ώρα που η κυβέρνηση της μαστιζόμενης από την κρίση χώρας έχει εξαναγκαστεί σε περιστολή κοινωνικών δαπανών προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του διεθνούς πακέτου οικονομικής βοήθειας.
«Η κρίση έχε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι αλληλεπιδρούν με τα πολιτικά κόμματα», ειπε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντώνης Έλληνας. «Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να προσφέρει κάτι στους ψηφοφόρους της μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων και έτσι να εξασφαλίζει την υποστήριξή τους», πρόσθεσε.
Οπως και με τις ιατρικές υπηρεσίες, οι… «ακτιβιστές» της Χρυσής Αυγής συχνά διανέμουν τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, προτιμώντας αυτές των Ελλήνων και όχι των μεταναστών. Οι διανομές εχουν, ωστόσο, περιοριστεί, μετά την απόφαση της Βουλής για περικοπή των 800.000 ευρώ της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος, σημειώνει το άρθρο.
Τώρα οι 16 βουλευτές εξακολουθούν να προσφέρουν το 60% του μισθού τους στην «κοινωνική δράση πρόνοιας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων», κατά τα λεγόμενα του βουλευτή του κόμματος στην Αθήνα, Ηλία Παναγιώταρου, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα.
Η Αγγελική Παπαδοπούλου λέει ότι η οικογένειά της άρχισε να λαμβάνει βοήθεια σε τρόφιμα από το κόμμα αφότου ο σύζυγός της, μαραγκός στο επάγγελμα, έμεινε άνεργος πριν από δύο χρόνια.
«Συνήθιζαν να μας φέρνουν αρκετά για να γεμίζουμε το ψυγείο μας δύο φορές το μήνα… Τώρα αυτό γίνεται λιγότερο συχνά, αλλά ακόμα κάνει τη διαφορά», υπογραμμίζει η κ.Παπαδοπούλου. Η ανεργία στην περιοχή που ζει, τα Άνω Λιόσια, αγγίζει το 70%, περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.
«Ολη η οικογένειά μας θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή και το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι εδώ γύρω. Ηταν εδώ για εμάς, όταν η πολιτεία βοηθούσε, όπως και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα», λέει.
Το δημοσίευμα στη συνέχεια αναφέρεται στα δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ενόψει των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι το κόμμα καταγράφει το 7-8% της προτίμησης των ψηφοφόρων και βρίσκεται στην τρίτη θέση, μαζί με το νεοσυσταθέν κεντροαριστερό «Ποτάμι», πίσω από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το αντιπολιτευτικό κόμμα της Αριστεράς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι τώρα, σημειώνουν οι FT, η Χρυσή Αυγή ήταν περισσότερο συνδεδεμένη με τις βίαιες επιθέσεις στους δρόμους παρά με τη δημόσια υγεία. Ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, φυλακίστηκε μετά την επιχείρηση αποδόμησης τον περασμένο χρόνο, που ακολούθησε τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ, Παύλου Φύσσα, από μέλος της οργάνωσης. Το δημοσίευμα αναφέρθηκε και στην εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο.
Οπως τονίζει η αρθρογράφος, αν και είναι δύσκολο να εξακριβωθεί πόσους ασθενείς έχει «εξυπηρετήσει» η Χρυσή Αυγή, μεγάλο μέρος της αποδοχής της οφείλεται στο θλιβερό υγείας της Ελλάδας.
Μία διετής χαοτική ανασύσταση του συστήματος υγείας με στόχο τη μείωση του κόστους και την αντιμετώπιση της διαφθοράς έχει περιορίσει τις υπηρεσίες και έχει στρέψει δεκάδες έλληνες γιατρούς στην αγορά εργασίας άλλων χωρών της ΕΕ. Πριν από αυτό, δε, οι ασθενείς συχνά ταλαιπωρούνταν για μήνες περιμένοντας για μία χειρουργική επέμβαση ή κατέφευγαν στο λεγόμενο «φακελάκι» για να πετύχουν καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες.
Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει σε κλήσεις για να σχολιάσει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής, λέει το δημοσίευμα.
Οσο για τον δρ. Παπαδημητρίου, ανασήκωσε τους ώμους όταν ρωτήθηκε αν νιώθει (εσωτερική) σύγκρουση με το να παρέχει ιατρική εργασία για ένα πολιτικό κόμμα που έχει εμπλακεί σε βίαιες ενέργειες, ακόμη και σε δολοφονία.
«Είμαι ενήμερος για τις κατηγορίες που βαρύνουν τα μέλη του κόμματος σχετικά τη βία, αλλά δεν έχω καμία προσωπική γνώση. Ο ρόλος μου είναι να παρέχω ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους που επικοινωνούν μαζί μας και ζητούν βοήθεια».
Πηγή ethnos.gr

Read more...

Απορρίφθηκε η αίτηση του Λαγού...


Απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η αίτηση εξαίρεσης κατά των ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που...
κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός.
Οι δικαστές έκριναν πως οι δύο δικαστικοί λειτουργοί δεν εξέφρασαν, όπως ισχυριζόταν, μεροληπτική διάθεση εις βάρος του και εις βάρος της ΧΑ. Κατόπιν τούτου, η ανάκριση συνεχίζεται κανονικά από τις δύο ανακρίτριες οι οποίες έχουν καλέσει για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου τους βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Κούζηλο,Ελένη Ζαρούλια,Μιχάλη Αρβανίτη να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και συγκρότησης σε εγκληματική οργάνωση...
enikos.gr

Read more...

Δούρου: Έπιασε πάτο ο Πάγκαλος...


Έντονες αντιδράσεις από την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους "Ενεργούς Πολίτες" του Μανώλη Γλέζου, προκάλεσαν νέες εναντίον τους σημερινές δηλώσεις του...
πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Πάγκαλου.

"Όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες", δήλωσε η Ρένα Δούρου, οι δε "Ενεργοί Πολίτες" ανέφεραν, μεταξύ άλλων, με δόση ειρωνείας ότι "με τη σημερινή του συνέντευξη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έσπρωξε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ".

Τις δηλώσεις Πάγκαλου σχολίασε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία όπως είπε "όσες μπαγιάτικες εξυπνάδες κι αν εκτοξεύει…η επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αποστομωτική"...
koolnews.gr

Read more...

Μαζί με το επίδομα Μαΐου Έκτακτη πληρωμή αναδρομικών ΕΚΑΣ στις 15 Μαΐου σε δικαιούχους με αναπηρία


Έκτακτη πληρωμή αναδρομικών ΕΚΑΣ στις 15 Μαΐου σε δικαιούχους με αναπηρία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με έκτακτη πληρωμή θα καταβληθεί 15 Μαΐου, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), σε 2.419 δικαιούχους με αναπηρία τουλάχιστον 80% (ανεξαρτήτως ηλικίας), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η πληρωμή θα γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, στην οποία θα περιλαμβάνονται το επίδομα του Μαΐου και τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ., του τρέχοντος έτους.

Επίσης, στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν το Ε.Κ.Α.Σ. μηνός Ιουνίου μαζί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα.

Οι υπόλοιποι 193.478 δικαιούχοι του Ε.Κ.Α.Σ. για το 2014 θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου το επίδομα και τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 μαζί με τα αναδρομικά ποσά Ε.Κ.Α.Σ. τρέχοντος έτους που δικαιούνται.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι «οι συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ασφαλής μηχανογραφική ένδειξη ότι φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% δεν θα περιληφθούν στην έκτακτη πληρωμή, αλλά θα ελεγχθούν σταδιακά από τα υποκαταστήματά μας ως προς το δικαίωμα είσπραξης του Ε.Κ.Α.Σ. κατά το τρέχον έτος ανεξαρτήτως ηλικίας, με βάση τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και τα εισοδήματά τους, που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας οικονομικού έτους 2013».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«'Όχι' στις αυταπάτες» Κουτσούμπας: Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 Μαΐου


Κουτσούμπας: Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 Μαΐου
Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 (Μαΐου), ή σε μια εβδομάδα ή σε ένα μήνα ή όποτε γίνουν εκλογές» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απαντώντας στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ φαίνεται να μην θέλει να φύγει η κυβέρνηση».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι μέσω της ισχυροποίησης του ΚΚΕ ο λαός πρέπει να εκφράσει την οργή του και να καταδικάσει όχι μόνο την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να καταδικάσει και τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση με το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς επίσης να πει «όχι» και στις αυταπάτες που καλλιεργούνται από άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ κρατά ίσες αποστάσεις από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από οποιαδήποτε κυβέρνηση που ασκεί διαχείριση στέκεται μια ολόκληρη τάξη, η αστική, που κρατά στα χέρια της τα «κλειδιά» της οικονομίας και της εξουσίας.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όσο μια πολιτική, που μπορεί να ασκηθεί από διάφορα κόμματα, κινείται εντός των τειχών της ΕΕ, τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν.
Δεν μπορεί να συναντάμε απλό κόσμο και να λέει ότι αυτό το σύστημα έχει σαπίσει και να έρχονται και να καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, ο ένας με αφορμή την έξοδο στις αγορές και ο άλλος υποσχόμενος ψίχουλα, είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ούτε στην Δευτέρα Παρουσία μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που λέει», προσθέτοντας ότι «το ξέρουν κι αυτοί, γι' αυτό και είναι διπλά και τριπλά υπόλογοι απέναντι στον λαό», ενώ επισήμανε ότι για μια σειρά ζητήματα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν σε αντιφάσεις, γιατί είναι αντιφατική η πολιτική τους.
Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί», είπε ότι έχει δοκιμαστεί σε δήμους και περιφέρειες, προσθέτοντας ότι στελέχη του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί και σε υπουργεία.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναλλακτική της σημερινής ακολουθούμενης πολιτικής, καλώντας τον λαό «να σκεφθεί αυτό ακριβώς», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι ανάγκη ο λαός να συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ για να το ενισχύσει».
Επισήμανε ότι η μόνιμη εποπτεία της ΕΕ είναι εδώ, και πρόσθεσε ότι κάθε πολιτική συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ, εντός των τειχών της ΕΕ η οποία θεμελιώθηκε με την Συνθήκη του Μάαστριχτ που χαρακτήρισε «Μνημόνιο των Μνημονίων», θα οδηγεί στα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.
Ερωτηθείς ποια είναι η στόχευση του ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε «όσο πιο ψηλά γίνεται», ενώ στην ίδια ερώτηση αναφορικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι η «εκκίνηση» γίνεται με βάση τα τελευταία ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012, πρόσθεσε ότι εξαιτίας της απίσχνασης της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ «αδυνάτισε ο λαός» και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα πλασματικά χρόνια των στρατιωτικών


Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα πλασματικά χρόνια των στρατιωτικών
  (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Αναγνώριση 5 πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Φώφης Γεννηματά είναι αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με υπηρεσιακούς φορείς, και σκοπό είχε τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους στρατιωτικούς, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα που αφορούσε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ δεν υπάρχει καμμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 28 Μαίου, από το υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση  των προβλημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το νομοσχέδιο:

-Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα  για τη συνταξιοδότηση έτη  υπηρεσίας -40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν στο σύνολο τους  τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας και

-Επανακαθορίζονται  οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά  κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά.

Το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου δημοσιεύει το onalert.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες του οποίου που αποτελείται από δύο άρθρα και έχει ως εξής:


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Ρύθμιση θεμάτων στρατιωτικών συντάξεων

Άρθρο 1

1. Οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου  40 του π.δ. 169/ 2007 (ΦΕΚ Α΄ 210), αντικαθίστανται ως εξής :

5.α. Λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε ή διανύεται από τα στελέχη, άνδρες και γυναίκες,  σε όλες τις οργανικές μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.                         
β. Ο κατά τα ανωτέρω διπλασιασμός του χρόνου υπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τα πέντε (5) έτη.

γ. Χρόνος ο οποίος έχει υπολογισθεί διπλάσιος, με εφαρμογή άλλων διατάξεων δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

δ. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής δεν έχουν εφαρμογή για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα αποχωρούν από την Υπηρεσία με αίτησή τους πριν από τη συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής υπηρεσίας. Ειδικά για τα πρόσωπα του τρίτου εδαφίου της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 26 του κώδικα αυτού, αρκεί η συμπλήρωση των ετών υπηρεσίας που προβλέπονται  κατά περίπτωση από τις διατάξεις αυτές για τη συνταξιοδότησή τους.»

2. Οι διατάξεις των  παρ. 6 και 7 του άρθρου  40 του π.δ. 169/ 2007 καταργούνται.

3. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 δεν έχουν εφαρμογή για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Άρθρο 2
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απίστευτο! Στο MEGA βλέπουν τους Έλληνες… ευχαριστημένους!..


Ούτε ο Γκέμπελς δεν θα τολμούσε να το κάνει αυτό!..

Όλα καλά κι όλα ωραία. Δεν υπάρχουν λουκέτα στα μαγαζιά. Ούτε ανεργία, ούτε απόγνωση στον κόσμο, ούτε αυτοκτονίες. Οι Έλληνες είναι ευχαριστημένοι επειδή βγαίνουν από την κρίση!

Ο Τσίμας βλέπει πως πάμε στις εκλογές με κλίμα ηρεμίας. Χαλαρά. Όπως είπε, δεν παρατηρεί καμία πόλωση. Αντίθετα, βλέπει… ένα ψύχραιμο εκλογικό σώμα!

Και...
το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ντερμπεντέρης. Όπως είπε, από τη δημοσκόπηση ( έκανε μπαμ από μακριά πως ήταν πειραγμένη) που παρουσίασε χθες στην εκπομπή του, προκύπτει ότι – άκουσον άκουσον! – το 1/3 του πληθυσμού είναι ευχαριστημένο, επειδή βγαίνουμε από την κρίση!

Το μαύρο άσπρο, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής…

Read more...

Εκλογικά διλήμματα από τη Μυτιλήνη Σαμαράς: Το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμη


Σαμαράς: Το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμη
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλάει σε νέους αγρότες του νησιού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Μυτιλήνη και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Ελλάδα που χτίζεται.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα που έγινε στο συσκευαστήριο λαδιού του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Μυτιλήνης ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και πρόσθεσε:
«Δεν μιλάμε πια για την παλιά Ελλάδα της κρίσης μιλάμε για τη Νέα Ελλάδα την οποία οικοδομούμε. Και Νέα Ελλάδα σημαίνει Ανάπτυξη, σημαίνει Εξωστρέφεια, σημαίνει εξαγωγές, σημαίνει χτύπημα της γραφειοκρατίας, σημαίνει ευκαιρίες για όλους σημαίνει εισόδημα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Συνέχισε λέγοντας ότι «μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν απίστευτο ότι η Ελλάδα θα έφτιαχνε ποτέ πρωτογενή πλεονάσματα. Ήταν απίστευτο, ότι δεν θα δανείζεται πια κάθε χρόνο, για να βγάλει τα έξοδά της. Όπως ξέρετε βγήκαμε στις αγορές.
-Λύνουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Με την κουβέντα με τους εταίρους μας, στο τέλος του χρόνου θα έχει λήξει και αυτό το τελευταίο εμπόδιο που υπάρχει».
Ο κ . Σαμαράς είπε ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας κοσμογονίας, το νερό μπήκε στο αυλάκι, αλλά έχουμε δουλειά πολλή» και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Και δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο. Μπήκαμε στη φάση που έχει «μόνο προς τα πάνω» πια. Όχι άλλο «κάτω»…».
Ακολούθως εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι αυτό δεν το θέλουν. Κάποιοι επιθυμούν να ξαναμπούμε στην κρίση. Έπεσαν έξω σε ό,τι έλεγαν ως τώρα. Και θα πέσουν έξω ξανά. Είναι οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού! Του χθες που τελείωσε... Είναι όσοι εκπροσωπούν το τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε. Είναι αυτοί που δεν θέλουν επενδύσεις, και διώχνουν επενδυτές. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την Ευρώπη, που δεν ήθελαν το ευρώ, και που προτείνουν ακόμα τα πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως αναγκαστικά δανεισμό!». Αναφέρθηκε όμως και στις αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Άλλοτε υπόσχονται ότι «θα σχίσουν τα μνημόνια». Άλλοτε τα παίρνουν όλα πίσω, κι ύστερα επανέρχονται να ζητούν... αποχώρηση από το ΝΑΤΟ! Τώρα που υπάρχει τέτοια αστάθεια παντού γύρω μας… Κι ύστερα αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης, κι ύστερα το παίρνουν κι αυτό πίσω, αλλά κρατάνε στο ευρωψηφοδέλτιό τους όσους αμφισβήτησαν τη Συνθήκη της Λωζάννης. Κι ύστερα θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και καταγγέλλουν την Ευρώπη ως... «ιμπεριαλιστική» ».
Εκτεταμένη αναφορά έκανε ξανά στο όραμα του για τη Νέα Ελλάδα: «Εμείς οικοδομούμε τη Νέα Ελλάδα. Κι αυτοί θέλουν να επαναφέρουν όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Εμείς σταθεροποιήσαμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ... Κι εκείνοι προσπαθούν να απομονώσουν την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη».
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο ότι στις ευρωεκλογές που έρχονται δεν δικαιολογείται καμία χαλαρότητα και απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες είπε: «Η Νέα Ελλάδα ζητά να τη στηρίξετε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Και να κλείσετε το δρόμο σε όσους θέλουν να επιστρέψει η πατρίδα μας στις δοκιμασίες που αφήσαμε πίσω και στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα σηκώθηκε στα πόδια της. Και τώρα μπορεί να περπατήσει όρθια. Δώστε της τη δύναμη, να περπατήσει όρθια και να τρέξει! Παραμερίστε όσους τις βάζουν τρικλοποδιές και τη γυρίζουν πίσω. Να θυμάστε πάνω απ’ όλα: Η Νέα Ελλάδα είστε εσείς, οι άνθρωποι της παραγωγής, όχι οι εργατοπατέρες των συντεχνιών, όχι οι προνομιούχοι του κρατισμού, η Νέα Ελλάδα είστε εσείς! Που αγαπάτε αυτόν τον τόπο…Όχι αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες, όχι όσοι υποστήριζαν την παρανομία και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό: «Τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, στην Ελλάδα μπήκαν λιγότεροι λαθρομετανάστες απ’ όσους έφυγαν. Αλλά στα ακριτικά μας νησιά μας η πίεση συνεχίζεται! Κι εδώ χρειάζονται πρόσθετα μέτρα και από την ίδια την Ελλάδα και από τους εταίρους μας. Που επιτέλους ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι και δικό τους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Και ο Πάγκαλος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ...


Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει στις δημοσκοπήσεις. Μετά τη δήλωση Βενιζέλου πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή», χτύπησε...
ξανά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε «νούμερο» τον Μανώλη Γλέζο και «βρομερή φάτσα» την Ρένα Δούρου, μας κάλεσε να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, για να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη στη χώρα.

Ο Πάγκαλος ζήτησε να βγουν με μαγιό η Δούρου και ο Σγουρός, για να δούμε ποιον θα ψηφίσουμε.

Όλοι εμείς που έχουμε δει τον Πάγκαλο με μαγιό θα ψηφίσουμε Πάγκαλο.

Μπορεί ο Πάγκαλος να μας καλεί να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία αλλά ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή Ποτάμι. Δυο κόμματα, ίδια αφεντικά, δύσκολη η επιλογή.

Βέβαια, οι γέροι καμιά φορά μπερδεύονται στο παραβάν και ψηφίζουν άλλο κόμμα από αυτό που θέλουν να ψηφίσουν, οπότε μπορεί ο Πάγκαλος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, ο Πάγκαλος έχει ήδη ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αλλά μην του το πείτε γιατί θα στενοχωρηθεί.

Όταν ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος, δυο απομεινάρια της χρεοκοπίας και της διαφθοράς της χώρας, χυδαιολογούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν να φοβούνται τι θα τους συμβεί, σε στέλνουν κατευθείαν να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη...

pitsirikos.net

Read more...

Ντιμπέιτ των υποψηφίων στο Mega Αντιπαράθεση Καμίνη - Σπηλιωτόπουλου - Σακελλαρίδη για το τζαμί


Αντιπαράθεση Καμίνη - Σπηλιωτόπουλου - Σακελλαρίδη για το τζαμί
Το δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οι υποψήφιοι για τον δήμο της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης συμμετείχαν σε τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψηφίων στο Mega.

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Καμίνη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, με τον πρώην υπουργό Παιδείας να αρνείται ότι υπέγραψε το μνημόνιο κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και να επιρρίπτει ευθύνες στην τότε γγ του υπουργείου.

«Δεν διαφωνώ στο να γίνει το τζαμί. Διαφωνώ στο πού θα γίνει το τζαμί» είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά των αντιπάλων του. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρότεινε ως ενδεχόμενη τοποθεσία το Σχιστό.

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ασυνεπής στο θέμα του τζαμιού» είπε ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης. «Έχουμε μια κλασική περίπτωση υποκρισίας» πρόσθεσε και τάχθηκε υπέρ της οικοδόμησης του τεμένους στον Βοτανικό ώστε με αυτό τον τρόπο να κλείσει το θέμα και να σταματήσει η λειτουργία των 120 παράνομων τζαμιών στην Αθήνα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε για το θέμα ότι «ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει υποπέσει σε ένα μεγάλο σφάλμα για επικοινωνιακούς λόγους, που είναι να μιλάει με έναν ακροδεξιό λαϊκισμό σε ένα ζήτημα στο οποίο δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιου τύπου νύξεις».

Όσον αφορά το θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Καμίνης είπε ότι μαθεύτηκε ποιος επενδύει πάνω στον φόβο «και ποιος χαρακτηρίζει την πόλη Καμπούλ» (αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος).

«Αυτό που με φοβίζει είναι η πλήρης ασυνέπεια λόγων μέσα στο χρόνο και πράξεων και αναφέρομαι στον κ. Σπηλιωτόπουλο, που ψήφισε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Θέλω αστυνομικούς παντού. Θέλω τον αστυνομικό της γειτονίας. Θέλω να επιστρέψουν μεταταγμένοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπαιδευμένοι με ειδικό σήμα και κατασταλτικές αρμοδιότητες στη μάχη ενάντια στο παρεμπόριο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «υπάρχει ανισομερής κατανομή της αστυνόμευσης στην Αθήνα».

Και συνέχισε: «Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας εκεί όπου υπάρχει και δρα το οργανωμένο έγκλημα εκεί όπου υπάρχει αυτή η μικροπαραβατικότητα που δημιουργεί αυτό το κλίμα ανασφάλειας, είναι απαραίτητη η επαγγελματική παρουσία των αστυνομικών. Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας δεν μπορεί να στελεχωθεί ένα περιπολικό για να βγει το βράδυ περιπολία και υπάρχουν και πάρα πολλές δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, που απλά στέκονται κατά την άποψή μου αυτό είναι λάθος».

Σε ερώτηση για το έργο που έχει να επιδείξει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Καμίνης είπε: «Το μεγάλο έργο που κάναμε ήταν ότι φέραμε 120 εκατομμύρια ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της πόλης. Αυτή τη στιγμή χτίζονται δύο παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα, ένα μεγάλο κολυμβητήριο, αρχίζει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Δεν ζούμε στην εποχή των εγκαινίων και της κορδέλας».

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει παρατηρηθεί η «μεγαλύτερη εγκατάλειψη που έχουν γνωρίσει οι γειτονιές της Αθήνας».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για «αδυναμία του δημάρχου να εμφανίσει έργο στη θητεία του». «Αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κορδέλα, είναι να υπάρχει έργο και νομίζω ότι η αδυναμία του δημάρχου να περιγράψει έστω ένα έργο, που να αφήσει κατά την τετραετία του είναι εμφανής».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η απάντηση της Ρ. Δούρου στον Θ. Πάγκαλο

Η απάντηση της Ρ. Δούρου στον Θ. Πάγκαλο
Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος το πρωί της Τρίτης (13/5) κατηγόρησε την κ. Δούρου ότι παραβιάζει «κτηνωδώς» τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας, κολλώντας παντού αφίσες με τη «βρωμερή της φάτσα», την κάλεσε να φωτογραφηθεί με ...μπικίνι.
Σε αυτά τα λεγόμενα απάντησε μέσα από την ιστοσελίδα του συνδυασμού της «Δύναμη Ζωής» η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.
Με ανακοίνωσή της που τιτλοφορείται ως «Περί πολιτικού λόγου», κ. Δούρου αναφέρει πως:
«Όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες. Όταν οι λέξεις γίνονται μαχαίρια, τα σώματα των γυναικών είναι οι στόχοι.
Όταν μια κοινωνία φθάνει στο σημείο η εκφορά της χυδαιότητας να βρίσκει χώρο στη δημόσια σφαίρα, τότε κάτι πάρα πολύ σάπιο και βαθύ υπάρχει σε αυτή την κοινωνία και μας αφορά όλες και όλους...».
http://egiakoumis.com/

Read more...

Προσλήψεις σε λιμενικό και νοσοκομεία δείτε πότε και πως

Προσλήψεις σε λιμενικό και νοσοκομεία δείτε πότε και πως
Συνεχίζουνται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, αφού συνεχώς ανοίγουν νέες θέσεις. Συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί η πρώτη φετινή προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος, που αφορά στην κατάταξη 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών, ενώ και στην Υγεία αναμένεται να γίνουν 1.200 προσλήψεις προσωπικού.
Σε ό,τι αφορά το Λιμενικό έως το τέλος Μαΐου θα βγουν οι προκηρύξεις κατάταξης 9 Τεχνικών Αξιωματικών και 15 Υπαξιωματικών Υγειονομικού, ενώ εντός του καλοκαιριού θα προκηρυχθούν δύο ακόμα διαγωνισμοί για την πλήρωση 6 θέσεων Ιατρών και 3 Ψυχολόγων.
Πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα προκηρυχθεί ο μεγάλος διαγωνισμός κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται φέτος με μεικτό σύστημα μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων, ενώ για την υποβολή αίτησης συμμετοχής απαιτείται η καταβολή παραβόλου 10 ευρώ.
Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης
Στο νέο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου προβλέπεται πως η βαθμολογία των προσληφθέντων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό. Επίσης αποκλείονται οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τν διαγωνισμό των Υπαξιωματικών. Σταθερά μένουν τα όρια ηλικίας για τους υποψηφίους που διαμορφώνονται στα 26 έτη για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες και στα 28 έτη για τους πτυχιούχους αξιωματικούς. Αν προέρχονται οι υποψήφιοι από τους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες όριο είναι τα 32 έτη.
Οι 403 θέσεις
Υπαξιωματικοί 110
Λιμενοφύλακες 260
Υγειονομικοί 15
Γιατροί 6
Ψυχολόγοι 3
Τεχνικοί 9
Προσλήψεις 1.200 μονίμων στα νοσοκομεία
Στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Επιπλέον στο δυναμικό του έρχονται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν και 200 νοσηλευτές από την διαθεσιμότητα – κινητικότητα του υπουργείου Παιδείας.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού».
Πηγή: iefimerida.gr
http://egiakoumis.com/

Read more...

Αυτόματες και απροειδοποίητες κατασχέσεις...


...για φορολογικές οφειλές...

Την κατάσχεση καταθέσεων φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία με συνοπτικές διαδικασίες προβλέπει το...
επιχειρησιακό σχέδιο δράσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων 2014 -2017.

Σύμφωνα με αυτό η εφορία θα εισπράττει ληξιπρόθεσμα χρέη με συνοπτικές διαδικασίες κατασχέσεων, στέλνοντας ένα απλό e-mail στους φορολογούμενους που χρωστούν φόρους.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη καταρτίσει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές έως 10.000 ευρώ με βάση το είδος της οφειλής και το έτος.

Παράλληλα έχει δημιουργήσει μια ημιαυτοποιημένη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης, που προβλέπει την άμεση χρέωση λογαριασμών (direct debiting) για μικρού ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές κάτω των 1.000 ευρώ (π.χ. ανεξόφλητα τέλη κυκλοφορίας).

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια να επεκταθούν πέραν των καταθέσεων σε κλειστούς λογαριασμούς, αμοιβαία κεφάλαια, κ.α...  Αυτό θα είναι πλέον πιο εύκολο καθώς ο φορολογικός μηχανισμός θα είναι διασυνδεδεμένος  με τις τράπεζες...
in.gr

Read more...

Περί άλλων τυρβάζουν στο ΠΑΣΟΚ...




Δεν απαντούν στις αποκαλύψεις των FT...
Συνομωσιολογούν, αντί να απαντούν επί της ουσίας στα όσα αποκάλυψε το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times στην Χαριλάου Τρικούπη.
Αψηφώντας την διεθνώς αναγνωρισμένη εγκυρότητα του εντύπου, μόνο και μόνο γιατί ...
οι αποκαλύψεις του έφερναν σε δύσκολη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στο ΠΑΣΟΚ πετούν την μπάλα στην εξέδρα και ...περί άλλων τυρβάζουν. Για την ακρίβεια, τα βάζουν τώρα, ως και με τον κυβερνητικό τους εταίρο με αφορμή τα προεκλογικά του σποτ, ενώ ετοιμάζουν μπαράζ εμφανίσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου στην τελική ευθεία για τις εκλογές.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις Κάννες, επιλέγουν να μην σηκώσουν το γάντι που πέταξε προς πάσα κατεύθυνσητο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «τώρα είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι», μετά την επιβεβαίωση της δικής τους πλευράς.
«Να μιλάμε τώρα για κάτι που έγινε πριν από τρία χρόνια;», αναρωτιούνται ως η υπόθεση να έχει περάσει στην Ιστορία, παραπέμποντας αόριστα σε κάποια συζήτηση στο μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, πάλι, στελέχη του κόμματος που θεωρούνται «παπανδρεϊκά», αντιδρούν. Μετά τον πρώην γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη που μίλησε επώνυμα για ευθεία εξωτερική παρέμβαση για να ανατραπεί μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις, άλλα στελέχη μιλούσαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους για δημοσίευμα που «τα λέει όλα από μόνο του». Αρνούνταν πάντως να το σχολιάσουν δημόσια, προφανώς για να μην πλήξουν περαιτέρω την εικόνα του κόμματος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.
Επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας»
Στην Χαριλάου Τρικούπη, στο μεταξύ, ωσάν να μη συνέβη τίποτα, επιχειρούσαν όλη τη μέρα χθες να αλλάξουν την ατζέντα. Ως και τη ΝΔ, εταίρο τους στην κυβέρνηση έβαλαν στο στόχαστρο, εκτιμώντας ότι μέσα από τα τηλεοπτικά της σποτ για τις εκλογές, επιχειρεί να καρπωθεί ό,τι θετικό έχει να επιδείξει η κυβέρνηση συνεργασίας. «Βλέπουμε τα σποτάκια της Ν.Δ. και μένουμε άναυδοι με την υποκρισία, την παραπλάνηση και την κοροϊδία. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι όλα τελικά έγιναν από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς», υποστήριξε ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, κάνοντας λόγο για «μεγάλο ψέμα» εκ μέρους τους και υπερασπιζόμενος το έργο του ΠΑΣΟΚ. «Το ότι έχουμε σήμερα πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται κατά 80% στις προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στις θυσίες του ελληνικού λαού μέχρι το 2012. Τότε η Ν.Δ. μιλούσε για ”πολιτική εξαπάτηση”, “ολέθριο σφάλμα”, παρουσίαζε “Ζάππεια”, τροφοδοτούσε την ακραία πόλωση και οργάνωνε τους “αγανακτισμένους”», σημείωσε, τονίζοντας την συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ παρά το πολιτικό κόστος και «δείχνοντας» στο μέλλον με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. «Για να γίνουν αυτά πράξη πρέπει να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της χώρας, να ενισχυθεί η Κεντροαριστερά της ευθύνης και η συναίνεση», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος για «όχι» στον διχασμό, τον δεξιό και αριστερό λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη, ετοιμάζουν και ένα ...μπαράζ εκδηλώσεων στον δρόμο προς τις εκλογές, με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλά αύριο σε εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο Caravel, την Πέμπτη σε επιστήμονες, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ηλία Μόσιαλου και την άλλη Τετάρτη στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Στην επόμενη εβδομάδα άλλωστε ρίχνουν και το μεγαλύτερο βάρος, ετοιμάζοντας νέα ...διλήμματα και περίπου 30 εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

matrix24.gr

Read more...

Διάρρηξη σε φωριαμό με στοιχεία για ΜΚΟ...


Διάρρηξη σε φωριαμό με στοιχεία για ΜΚΟ
Διάρρηξη έγινε την Παρασκευή 2 Μαΐου σε φωριαμό στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου φυλάσσονται τα αρχεία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως...
γράφει σήμερα το «Έθνος» στη στήλη «Γραφικότητες».

Η διάρρηξη δεν φαίνεται να είναι τυχαία, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των πορισμάτων που θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντί να διαταχθεί επίσημη ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν αφαιρέθηκαν έγγραφα και από ποιους φακέλους, τελικά υπήρξε μόνο και υπηρεσιακή αναφορά του αρχειοφύλακα που αναφέρει την «παραβίαση της κλειδαριάς» με τη διευκρίνιση ότι «προς το παρόν δεν διαπιστώθηκε αφαίρεση εγγράφων».

Η εφημερίδα σημειώνει πως στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ετοιμαστεί και προωθηθεί για υπογραφή από τον υφυπουργό Ά. Γεροντόπουλο απόφαση για την εξόφληση δέκα προγραμμάτων ΜΚΟ, ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ. Η προεκλογική περίοδος δεν είναι πλέον κατάλληλη για τέτοιες αποφάσεις καθώς τα προγράμματα αφορούν μεν και μεγάλες ΜΚΟ, ωστόσο αρκετές από τις συγκεκριμένες έχουν άλλα προγράμματα σε εκκρεμότητα, για τα οποία μάλιστα θα υποχρεωθούν πιθανότατα να επιστρέψουν χρήματα.

Read more...

Μια βραδιά δολοπλοκιών, εκβιασμών και δακρύων στις Κάννες…

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times για όσα συνέβησαν στις Κάννες, αναφορικά με το δημοσίευμα Παπανδρέου

Στάθης Διομήδης
Ένα δημοσίευμα των Financial Times το οποίο είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν οι ηγέτες πάσχιζαν να σώσουν(;) το ευρώ (ή τους τραπεζίτες) δείχνει τρομακτικά στοιχεία για τα όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011 με αφορμή το δημοψήφισμα Παπανδρέου.
Οι αποκαλύψεις που αφορούν την Ελλάδα είναι τρομακτικές. Ποιο συγκεκριμένα, οι ξένοι ηγέτες μετά από μυστικές επαφές αποφασίζουν να εκβιάσουν τον Παπανδρέου και «πανιάζουν» ακόμη και στην ιδέα πως υπάρχει περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα για το πρόγραμμα στήριξης και να αποφασίσει ο Λαός με κάλπη.
Το πλέον τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι όχι μόνο οι ξένοι ηγέτες αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά μέσω μιας απροκάλυπτης τακτικής παρενέβησαν στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της χώρας δίνοντας εντολές και διορίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και στρώνοντας το χαλί και για την εκλογή Σαμαρά.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Μπαρόζο κάλεσε τηλεφωνικά τον Σαμαρά ώστε να αποφευχθεί πάση θυσία το δημοψήφισμα. Ο Σαμαράς απάντησε ότι ήταν πρόθυμος να συνυπογράψει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μεταξύ της Νέας Δημοκρατία και του ΠΑΣΟΚ - κάτι που επιμελώς απέφευγε επί μήνες, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία.
Ταυτόχρονα ο Μπαρόζο σε στιχομυθία με τον Βενιζέλο τού έδωσε «εντολή» να σκοτώσει(!) το δημοψήφισμα. Παράλληλα ο Μπαρόζο σε συνεργασία με σύμβουλους του, ξεκίνησε τη συζήτηση για πιθανά ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να πάρουν τα ηνία από τον Παπανδρέου σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το πρώτο πρόσωπο που είπε ο Μπαρόζο ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος. Σε μία εβδομάδα, ο Λ. Παπαδήμος ανέλαβε καθήκοντα.
Εν κατακλείδι τα όσα αποκαλύπτονται ότι συνέβησαν στις Κάννες σε σχέση με την Ελλάδα θυμίζουν εποχές 1963, και ο Μπαρόζο έπαιξε το ρόλο της Φρειδερίκης όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε σε εκπομπή του ο κ. Χατζηνικολάου.
Με βάση το δημοσίευμα το «ιερατείο» των Βρυξελλών έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου και διόρισε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Σαμαράς και Βενιζέλος λειτούργησαν κατ΄ εντολήν ξένων ηγετών και ουσιαστικά ξένων συμφερόντων.
Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα, ότι δηλαδή Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος λειτούργησαν ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων είναι πολύ βαριές για να μείνουν αναπάντητες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής ιστορίας.
Επίσης ανακύπτουν ζητήματα Δημοκρατίας αλλά και κατάφωρης παραβίασης θεμελιωδών κανόνων των Συντάγματος.
Από τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα βγαίνουν όμως και άλλα απίστευτα συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι η Μέρκελ με δάκρυα στα μάτια ενημερώνει τους υπολοίπους ότι δεν μπορεί να τα βάλει με τους τραπεζίτες αποδεικνύοντας το ποιος κάνει κουμάντο στην παγκόσμια κοινότητα και ποιανού εντολές εκτελούν οι πολιτικοί ηγέτες.
Όλα αυτά συνέβαιναν την στιγμή που το αέναο χρέος των δύο τρις ευρώ της Ιταλίας απειλούσε να κατασπαράξει την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την παγκόσμια οικονομία.
Υ.Γ. Οι ευθύνες Παπανδρέου για τα όσα δεινά περνά η χώρα δεν διαγράφονται με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις Κάνες .
http://news247.gr/

Read more...

Πυροβόλησαν εν ψυχρώ Ουκρανό διαδηλωτή...



BINTEO - ΣΟΚ...
Σοκάρει το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ουκρανου διαδηλωτή στην...
ανατολική Ουκρανία.
Δείτε το βίντεο:

Read more...

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου: "Νούμερο" ο Γλέζος. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία της Δούρου με μπικίνι. Όλα τα κορμιά στην πίστα

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί δια στόματος Θ. Πάγκαλου. Βολές σε Μανώλη Γλέζο και Ρένα Δούρου. Που θα ρίξει τη ψήφο του
Σφοδρή επίθεση σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.
Ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε "νούμερο" τον Μανώλη Γλέζο. Ειδικότερα, αναφερόμενος στον Μανώλη Γλέζο είπε χαρακτηριστικά: "Δε μπορεί τον άλλον που είναι ''νούμερο'', που δε μπορεί να μπει στο αεροπλάνο και να τον βάζουμε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου'.
Έντονη ήταν και η κριτική στη κ.α Δούρου, της οποίας την παράταξη κατηγόρησε πως "παραβιάζει «κτηνωδώς» τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας κολλώντας παντού αφίσες με "τη βρωμερή της φάτσα".
"Θέλω να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κ. Δούρου. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα", τόνισε.
Απαντώντας σε σχόλιο ακροατή της εκπομπής πως το σχόλιό του ήταν σεξιστικό, ο πρώην υπουργός είπε πως είναι σαφές πως κάνει χιούμορ πάνω σε μια σεξιστική και αισχρή συμπεριφορά "να προβάλλεις τη φάτσα σου προεκλογικά".
"Ας βγούνε με τα μαγιό και η Δούρου και ο Σγουρός να δούμε ποιον θα ψηφίσουμε. Αυτά έχουμε πάθει με τις αλητείες του ΣΥΡΙΖΑ", είπε.
Ο κ. Πάγκαλος, χαρακτήρισε εξωφρενική συμπεριφορά την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τον ενοχλεί βαθύτατα ότι ένας στους πέντε Έλληνες, ψηφίζει "το παράλογο και το εξωφρενικό".
Παράλληλα, δήλωσε πως θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή Ποτάμι. "Δεν θα ψηφίσω Ελιά γιατί δεν με θέλουν", είπε και χαρακτήρισε τραμπούκους στην συμπεριφορά εναντίον του τους κυρίους Κουκουλόπουλο και Κωνσταντινόπουλο.
"Είμαι υποχρεωμένος να παραμένω ερωτευμένος με μια γυναίκα που δεν με αγαπάει;", διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.
Πάντως ξεκαθάρισε πως δε θα ψηφίσει ΔΗΜΑΡ γιατί "βαριέται".
Τέλος, δήλωσε πως για να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη στη χώρα πρέπει να προηγείται την επομένη των εκλογών η ΝΔ.
http://news247.gr/

Read more...

Αλλαξαν χέρια 14 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ...


 
Tην απόκτηση 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε επισήμως η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, με την ταυτόχρονη εκμίσθωσή τους στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη. Όπως...
αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 189.000 τ.μ.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για το ακίνητο που στεγάζει το υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, το ακίνητο επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί που στεγάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το κτίριο της ΓΑΔΑ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που καταβλήθηκε από την εταιρία ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα είναι 14,05 εκατ. ευρώ.

enet.gr

Read more...