Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«Θα 'ρθεις μωρή στο δικαστήριο ...


Ο Λαγός απείλησε την Κανέλλη: «Να δεις πώς θα φύγεις» από τη δίκη της ΧΑ!...και να δούμε τι θα πεις και πως θα φύγεις από εκεί»..
Καταδικάζουν τα κόμματα τις απειλές του χρυσαυγίτη Λαγού σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.
Κατριβάνου: Είχα δεχθεί και 'γω απειλές από τον Κουκούτση...
Οι χυδαία φραστική επίθεση που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη -επειδή ηταν μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α.- από τον χρυσαυγίτη Λαγο, σοκάρει: 
 «Θα 'ρθεις μωρή στο δικαστήριο και να δούμε τι θα πεις και πώς θα φύγεις από εκεί»...
φέρεται να της είπε έξω από την αίθουσα της Βουλής, όπου συνεδρίαζε η Μόνιμη Επιτροπή Σοφρωνιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού.
Το επεισόδιο είχε και συνέχεια:
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη, για να της απαντήσει «εγώ δεν σε απειλώ. Γιατί γουστάρεις; Άμα θέλεις κάνε μου μήνυση». 

 Δήλωσε, επίσης, ότι την ώρα που βγήκε από την αίθουσα ο Γιάννης Λαγός την πλησίασε, αλλά αυτή του είπε πως δεν θέλει κανένα διάλογο. Τότε εκείνος την απείλησε λέγοντας ότι «δεν είναι κανένας διάλογος. Εγώ σου λέω, πως όταν έρθεις στη δίκη να μου κάνεις και τον μάρτυρα, να δεις πώς θα φύγεις από εκεί μέσα». 

Ευχαρίστησε, πάντως, τους δύο βουλευτές, οι οποίοι ακούγοντας θόρυβο, βγήκαν από την αίθουσα και την στήριξαν.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου, χαρακτήρισε αδιανόητο το να υπάρχει τέτοια απειλή μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο από έναν υπόδικο για εγκληματική ενέργεια. Τόνισε, μάλιστα, ότι και η ίδια στο παρελθόν δέχτηκε αντίστοιχη απειλή από τον κ. Κουκούτση.

«Το λέω αυτό, γιατί ούτε θα πρέπει να μας πέφτει "στάχτη στα μάτια" και ούτε θα πρέπει να ανεχόμαστε σαν κοινοβούλιο τέτοιες απειλές. Η δημοκρατία, θα πρέπει να θωρακίζεται», σημείωσε η πρόεδρος.

Μετά το επεισόδιο ζητήθηκε από την διάσκεψη των προέδρων που συνεδρίαζε την ώρα εκείνη να καταγγείλει της συμπεριφορά του χρυσαυγίτη. Άμεσα αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, παρόλα αυτά η πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.


«Είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν τη Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων, Νίκος Φίλης.


Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα


«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη από την Βασιλική Κατριβάνου. Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΖΙΑ επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας ώστε με τον δέοντα τρόπο να αποδοθούν ευθύνες.


Δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μία προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών».


Πρόσθεσαν δε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου κράτησε την διαδικασία. Όλοι ήμασταν υπέρ της πολιτικής καταδίκης. Η Πρόεδρος της Βουλής δεν προκατέλαβε την διαδικασία». 


Το Ποτάμι καταδίκασε απερίφραστα την «χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή του κοινοβουλίου, επίθεση του κ.Λαγού στην κ. Κανέλλη». Παράλληλα, θεωρεί πως «είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η Διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα πως πρέπει να κινηθούν οι δέουσες διαδικασίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση δεν πείθει καθώς οι δύο ενέργειες δεν αποκλείουν η μία την άλλη». 


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε την «τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη».


Κατήγγειλε, επίσης, τη στάση της Προέδρου της Βουλής, «η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».


Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.


«Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χ.Α., η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό», συμπλήρωσαν.


Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση και τις «ωμές απειλές» του υπόδικου βουλευτή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «λυπηρό» και «ανησυχητικό». Παράλληλα, έστρεψαν τα βέλη τους και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, θεωρώντας ότι τόσο η ίδια όσο και η διάσκεψη απέφυγαν να πάρουν θέση, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 


Τι είπε ο Λαγός


«Σαν δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο», είπε.


«Είναι ψέματα, αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς», πρόσθεσε.


Και συνέχισε: «Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα»...


Read more...

Απειλές του χρυσαυγίτη Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή...


Επεισόδιο ανάμεσα στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό σημειώθηκε στη Βουλή.
Κατά τη...
συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ιδιότητα του υπόδικου, καθώς έως πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος.
Η κ. Κανέλη επεσήμανε πως «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και εξήλθε από την αίθουσα.
Όμως ο Γιάννης Λαγός την ακολούθησε εκτός της αιθούσης στους διαδρόμους της Βουλής.
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Μανιός, Χρήστος Σμίας) τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, αλλά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γ. Λαγός της είπε: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός.
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.
Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε, δηλώνοντας ότι για το γεγονός θα ενημερωθεί η Πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές.
«Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», είπε η κ. Κατριβάνου και πρόσθεσε πως «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές»...
naftemporiki.gr

Read more...

"Οι νεοναζί πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη"...


Οι ΑΝΕΛ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...
Ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ και μέλη του Κινήματος παρευρέθηκαν και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία...
σύμφωνα με απόφαση της έδρας αναβλήθηκε για δεύτερη φορά.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο των ΑΝΕΛ, σε δηλώσεις του ο κ. Μοίρας είπε: 

«Από αναβολή σε αναβολή... Η δίκη πρέπει να γίνει και οι νεοναζί θα πρέπει να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις εγκληματικές τους πράξεις. Ως προς τον χώρο διεξαγωγής της δίκης, η έδρα σήμερα ήταν σαφής. Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού και θα πρέπει να δώσει μια λύση άμεσα».

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια επεσήμανε πως «είναι γνωστά τα κίνητρα και η συμπεριφορά των νεοναζί, οι οποίοι διέθεταν και διαθέτουν ισχυρούς πυρήνες στην συγκεκριμένη περιοχή της Β' Πειραιά». 

Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει, βεβαίως και όλη αυτή η συναισθηματική φόρτιση, το φορτίο, για το γεγονός ότι 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, δολοφονήθηκε άνανδρα και άδικα ο Παύλος Φύσσας, αλλά βεβαίως και οι Αιγύπτιοι ψαράδες δέχτηκαν επίθεση, οι αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και ούτω κάθε εξής» και πρόσθεσε ότι «ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν εντάσεις και πρόκληση επεισοδίων στο συγκεκριμένο αυτό τόπο. Αυτός είναι και ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλεται άμεσα η μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στο Εφετείο Αθηνών που προσφέρεται».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν προτίθεται να συνδράμει πολιτικά τις προσπάθειες να μεταφερθεί αλλού η δίκη και να ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία, ο κ. Μοίρας είπε ότι «η πολιτική παρουσία μας εδώ σήμερα, αντικατοπτρίζει το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο και επίσπευση όλης της διαδικασίας»...
newsbeast.gr

Read more...

Τσιρώνης: Δε θα μπει φόρος στην πετρελαιοκίνηση...


Τσιρώνης: Δε θα μπει φόρος στην πετρελαιοκίνηση
Ουδέποτε μίλησα για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και...
Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, διαψεύδοντας καταγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Τσιρώνης πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια...
tribune.gr

Read more...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον Παναγιώταρο...


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον ΠαναγιώταροΚαταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Σγουρού...
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο για...
συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Η υπόθεση αφορούσε δηλώσεις του κ. Παναγιώταρου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2014 στο τηλεοπτικό κανάλι «Κόντρα» στις οποίες είχε αποκαλέσει, μεταξύ άλλων, τον κ. Σγουρό «διαπλεκόμενο». 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο σε αντίθεση με τον πρώην περιφερειάρχη ο οποίος κατέθεσε ότι οι αναφορές του κατηγορούμενου έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του και έγιναν για να τον βλάψουν πολιτικά λίγο πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εισηγήθηκε να επιβληθεί στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ποινή φυλάκισης 8 μηνών...
newsbeast.gr

Read more...

Υπουργείο Υγείας: Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου η πληρωμή των εφημεριών


Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου η πληρωμή των εφημεριών

Αθήνα
Στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών στους δικαιούχους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων για τις εφημερίες-υπερωρίες του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, «η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί. Ήδη έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών στους δικαιούχους».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστούν με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

«Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, οι οποίοι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, προφέρουν εξαιρετικής σημασίας έργο και στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αζίζει να σημειωθεί ότι, με βάση νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015, ώστε άμεσα να προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και η ομαλοποίηση της αποπληρωμής των εφημεριών.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr


Read more...

Δημοσκόπηση Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πάνω από 20 μονάδες


Συντριπτικό προβάδισμα έναντι της ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί η ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να υπερβαίνει τις 20 μονάδες.
dimoskopisi kalpi
Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό SBC το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 36,7% στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία επιλέγει το 16,5%.
Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1% ενώ το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός Βουλής με 2,5%.
prothesi
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 57% και ο Αντώνης Σαμαράς  το 21% των προτιμήσεων.

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ξεχωρίζει η βεβαιότητα των ερωτηθέντων ότι, θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές ενώ η πλειονότητα των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
symfonia
1
2
3
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Διέλυσαν και την Δημόσια Υγεία μέσα σε 3 μήνες: Επιχορηγήσεις πείνας στα κρατικά νοσοκομεία


timthumb
Με το σταγονόμετρο γίνεται η χρηματοδότηση των νοσοκομείων της χώρας, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης.
Εως και χθες τα νοσοκομεία είχαν λάβει συνολικά για το 2015 κρατική επιχορήγηση ύψους 63,3 εκατ. ευρώ, όταν μόνο η δαπάνη για αγορές που έκαναν τον Ιανουάριο ήταν 87,7 εκατ. ευρώ. Από τα 63,3 εκατ. ευρώ, τα 20 καταβλήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και στην πλειονότητα των περιπτώσεων «έφυγαν» εν μια νυκτί για την αποπληρωμή χρεών, αφού τα ταμεία των νοσοκομείων έχουν μείνει με λίγες χιλιάδες ευρώ μόνο για τις υπερεπείγουσες ανάγκες.
Είναι ενδεικτικός ο τρόπος με τον οποίο διοικητής νοσοκομείου της Αττικής αξιοποίησε την πρόσφατη επιχορήγηση. Οπως είπε στην «Κ», «μοίρασα από 5.000-6.000 ευρώ σε προμηθευτές που είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα παραδώσουν ξανά υλικά ή τρόφιμα στο νοσοκομείο εάν δεν πληρωθούν».
Αλλωστε, οι επιστολές διαμαρτυρίας που λαμβάνουν τα νοσοκομεία από προμηθευτές είναι πολύ συχνό φαινόμενο: «Λόγω μεγάλου ανεξόφλητου υπολοίπου, υπερβολικής καθυστέρησης και αδυναμίας σας για την αποπληρωμή των τιμολογίων μας (είτε συμβατικών είτε εξωσυμβατικών) σας ενημερώνουμε πως η τρέχουσα παραγγελία είναι η τελευταία που θα εκτελεστεί», αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε εταιρεία με τρόφιμα σε νοσοκομείο της Αθήνας στις 23 Απριλίου. Αλλη εταιρεία ζητεί από δημόσιο νοσοκομείο που της οφείλει 24.000 ευρώ τουλάχιστον την εξόφληση τιμολογίων αξίας 11.000 ευρώ, τονίζοντας «διαφορετικά η εταιρεία μας δεν μπορεί να εγγυηθεί την άρτια παράδοση των παραγγελιών σας», ενώ εταιρεία σίτισης ζήτησε περί τα μέσα Απριλίου από νοσοκομείο του ΕΣΥ την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών αξίας 450.000 ευρώ, προειδοποιώντας ότι θα διακόψει τη σίτιση των ασθενών.
Αποτέλεσμα της οικονομικής «ένδειας» είναι ότι από την κατανομή του ποσού των 20 εκατ. ευρώ (όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπ. Υγείας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με ημερομηνία 28/4/2015), 14 νοσοκομεία έλαβαν ποσά έως 10.000 ευρώ! Παραδείγματος χάριν, το νοσοκομείο Ληξουρίου –σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο– έλαβε στις αρχές της εβδομάδας… 3.000 ευρώ επιχορήγηση και τον περασμένο Μάρτιο 9.147 ευρώ. Αλλο παράδειγμα αφορά στο νοσοκομείο Κω, το οποίο στις αρχές της εβδομάδας έλαβε 10.000 ευρώ και τον Μάρτιο 87.943 ευρώ, όταν πέρυσι το πρώτο τετράμηνο είχε ήδη λάβει τακτική επιχορήγηση 295.000 ευρώ…
Την ίδια στιγμή, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις γιατρών εργαζομένων στα νοσοκομεία που διαμαρτύρονται για απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες του 2015. Σε δεκάδες νοσοκομεία, οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν ξεκινήσει επισχέσεις εργασίας, ενώ στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. έχει προκηρύξει για αύριο η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς. Οι γιατροί της Αθήνας και οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 20/05/2015.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Πρώτη φορά Αριστερά: Αύξηση-σοκ του ΦΠΑ στο 18%, ΕΝΦΙΑ και τσεκούρι στις κύριες συντάξεις!


proores-syntaxeis
Έπειτα από τις πρώτες 100 ημέρες σκληρής… διαπραγμάτευσης στο πνεύμα της «δημιουργικής ασάφειας» μεταξύ Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τρόικας, έρχεται πλέον η σκληρή πραγματικότητα με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία.
Έτσι, όπως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν, η Κυβέρνηση σήμανε τα τελευταία 24ωρα μαζική οπισθοχώρηση σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα στη νέα συμφωνία που θα υπογράψει να περιέχεται τόσο το σκληρό μέτρο του ενιαίου ΦΠΑ 18%, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ενέργεια κλπ., ενώ παράλληλα «έρχεται» «τσεκούρι» όχι μόνο στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στις κύριες.
Με βάση λοιπόν τα νεώτερα δεδομένα, στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Groups γίνεται τεχνική επεξεργασία στα εξής σενάρια:
– Ενιαίος ΦΠΑ. Τα σενάρια που προκρίνονται είναι δύο: Το ένα προβλέπει ενιαίο ΦΠΑ 15% με 16%, πλην τροφίμων και φαρμάκων και το δεύτερο, 18% με 19%. Πρακτικά αυτό σημαίνει αύξηση περίπου 2,65% σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σε τρόφιμα, την εστίαση, ενώ θα υπάρξουν μειώσεις σε ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η μείωση αυτή θα είναι άνω του 5%.
– Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ μέχρι νεοτέρας και μείωση του συγκεκριμένου φόρου με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τα τέλη του Ιουνίου.
– Παράλληλα κατ’ απαίτηση των δανειστών μπαίνει μπλόκο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με πολλούς ασφαλισμένους να χάνουν το θεμελιωμένο δικαίωμα που είχαν είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ενσήμων. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι μπαίνουν αντικίνητρα με μεγάλες μειώσεις
– Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς θα μπουν αντικίνητρα. Το συγκεκριμένο μέτρο θα θίγει άμεσα ασφαλισμένους πριν το 1993, μητέρες ανηλίκων ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, εργαζόμενες με βαρέα και ανθυγιεινά, άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετια και ανήλικο τέκνο, άνδρες σε ειδικά ταμεία που βγαίνουν σε σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας με 35ετια και γυναίκες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες με ασφάλιση πριν το 1983 για τις οποίες προβλέπεται έξοδος στα 52 έτη.
– Στα εργασιακά θα παγώσει το θέμα των αυξήσεων στον κατώτατο μισθό
– Στις συλλογικές συμβάσεις θα υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκού τύπου μοντέλο με συμβάσεις οι οποίες θα έχουν ευέλικτο χαρακτήρα στα πρότυπα άλλων κρατών της Ε.Ε. όπου προβλέπεται ένα ανώτατο όργανο το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό, αλλά και τον αριθμό των απολύσεων.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Με πρόφαση το περιβάλλον, έρχεται «πράσινο χαράτσι» για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά


eksatmisi-kaysaerio-708
«Πράσινο χαράτσι» για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά, με πρόφαση πάντα το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, προανήγγελλε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.
Σε συνέντευξή του, υποστήριξε πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα (αυτοκίνητα, ταξί, φορτηγά και γενικότερα τα μεταφορικά μέσα) είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα.
Τόνισε μάλιστα πως το ένα κράτος-μέλος μετά το άλλο λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για την υγεία των πολιτών.
«Στην Ελλάδα, και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πολίτες που ζουν εκεί. Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πώς κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα» τόνισε με έμφαση ο υπουργός.
«Αυτό πρέπει να σταματήσει» τονίζει ο κ. Τσιρώνης, επικαλούμενος την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει πως ένας επιπλέον λόγος που τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ρυπαίνουν περισσότερο στην Ελλάδα έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν συντηρούνται σωστά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε «ωρολογιακές βόμβες» για τη δημόσια υγεία!
Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών πάντως δηλώνουν άγνοια για το θέμα και υποστηρίζουν πως δεν έχει εξεταστεί κάποιο μέτρο κατά της πετρελαιοκίνησης.
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Υπάρχει θέμα" με την Σακελλαρίου του ΤΧΣ...


Στο θέμα της διερεύνησης της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη Δικαιοσύνη και την εμπλοκή στην υπόθεση της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του briefing στους...
πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

Όπως σημείωσε, «αυτά είναι ζητήματα που από τη μία πλευρά αφορούν στη Δικαιοσύνη, επομένως δεν θέλω να κάνω σχόλιο σε επίπεδο Δικαιοσύνης», ωστόσο υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή που τίθεται θέμα σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε ζητήματα ανοιχτά με τη δικαιοσύνη, τότε προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή είναι πλήρως αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνοντας ότι θα τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος σύντομα...
efsyn.gr

Read more...

Απολύει 4,5 χιλ. εργαζόμενους η Siemens...



Στην κατάργηση 4.500 θέσεων εργασίας προχωρεί ο γερμανικός κολοσσός Siemens, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης που κατάρτισε προς διετίας. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αντιμετωπίζει ...
τις συνέπειες της χαμηλής ζήτησης και της πτώσης των δραστηριοτήτων βασικών επιχειρησιακών της μονάδων.
Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος Τζόε Κάεσερ είχε ανακοινώσει ότι ο ευρωπαϊκός γίγαντας της τεχνολογίας θα μείωνε κατά 11.600 τις θέσεις εργασίας, προκειμένου η επιχείρηση να μειώσει το εταιρικό της κόστος κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της Siemens μειώθηκαν κατά 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2015, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους.

Read more...

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ ...



...νέες υποθέσεις φοροδιαφυγής, απάτης, αδικαιολόγητου πλουτισμού...
Νέες υποθέσεις φοροδιαφυγής και απάτης έφεραν στο φως οι έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τον Απρίλιο, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι υποθέσεις δικηγόρων, ιατρών, αλλά και ...
επιχειρήσεων που έκλεβαν ΦΠΑ και δεν δήλωναν εισοδήματα.


Χαρακτηριστικές είναι και οι υποθέσεις συνταξιούχων και φυσικών προσώπων με μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία.

Ειδικότερα, το ΣΔΟΕ κατά το μήνα Απρίλιο 2015 ολοκλήρωσε σημαντικούς ελέγχους, από τους οποίους επελέγησαν και αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 802.810,76 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 277.515,60 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Ξενοδοχειακή επιχείρηση, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 590.387,36 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και οπωρολαχανικών, καταχώρησε σε 875 περιπτώσεις, αγορές χωρίς δικαιολογητικά στο Βιβλίο ισοζυγίου γενικού αναλυτικού καθολικών, συνολικής αξίας 6.796.244,25 €.
Τέσσερις επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 1.002.448,20 €.
Τρεις επιχειρήσεις εξέδωσαν σωρεία πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 1.847.175,50 €.
Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2008 και 2009 κατά 718.459,44 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων, δεν εξέδωσε για τις χρήσεις 2008 έως 2012, 1069 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 617.978,59 €, ενώ για τις χρήσεις 2008 και 2009 εξέδωσε 8 αθεώρητα φορολογικά στοιχεία από είσπραξη ενοικίων συνολικής αξίας 21.411,60 €.
Επιχείρηση εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας και ειδών Η/Υ, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 8.342.447,33 €, ενώ ζήτησε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 7.426.657,26 €.
Επιχείρηση εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 175.000,00 €.
Ανώνυμη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικής αξίας 4.621.396,27 €, ενώ δεν απέδωσε τέλη υπέρ τρίτων και λοιπών φορολογιών και Φ.Μ.Υ. συνολικής αξίας 497.560,11 €.
Ανώνυμη εταιρεία κατασκευής αλουμινίων, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στο Ι.Κ.Α. συνολικής αξίας 160.160,99 €. Επίσης δεν είχε υποβάλει περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. για το Δεκέμβριο 2010 συνολικής αξίας 65.887,59 €, πράγμα που έκανε μετά τον έλεγχο.
Φυσικό πρόσωπο, με αντικείμενο εργασιών την εμπορία επίπλων, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 659.424,86 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Φυσικό πρόσωπο, επιχειρηματίας καφέ-μπαρ προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 492.992,13 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Συνταξιούχος προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 438.517,64 €, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Φυσικό πρόσωπο χρησιμοποίησε ευάλωτο άτομο προκειμένου να καλύψει δικές του συναλλαγές με εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 675.717,52 €.
Τρεις επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 3.971.015,41 €.
Έξι επιχειρήσεις έλαβαν μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.924.488,90 €.
Λαθρεμπορία τσιγάρων- 130.706 κούτες των 10 πακέτων διαφόρων εταιριών – από φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτο, με διαφυγόντες δασμούς και φόρους 4.461.201,14 €.
Ανακαλύφθηκαν σε ισόγεια αποθήκη και κατασχέθηκαν ως προϊόν λαθρεμπορίας 796 φιάλες των 0,7 λίτρων διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών. Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Τρεις αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. συνολικής αξίας 662.115,00 €.
Εντοπίσθηκαν 162 φορολογούμενοι που συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις εικονικές – πλαστές αποδείξεις είσπραξης ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, προκειμένου να τύχουν μείωσης της φορολογίας. Το συνολικό ύψος των πλαστών-εικονικών αποδείξεων ανέρχεται στο ποσό των 610.650,00 €.
Μεσίτης ακινήτων, για τις χρήσεις 2000 έως 2002 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 8.514.860,60 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Επίσης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 553.966,63 €.
Φυσικό πρόσωπο, χωρίς επαγγελματική ιδιότητα, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 3.866.144,90 €, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Φυσικό πρόσωπο, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 157.666,00 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Εργολάβος – μηχανικός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και απέκρυψε εισοδήματα ύψους 4.160.815,04 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Επίσης υπέβαλε ανακριβή δήλωση μεταβίβασης συνολικής αξίας 239.340,37 €.
Επιχείρηση κατασκευής μηχανημάτων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων για τη χρήση 2006 συνολικής αξίας 14.332.141,87 €, ενώ για τις χρήσεις 2007 έως 2009 έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 12.042.296,10 €.
Τρεις επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) συνολικής αξίας 455.474,80 €.
Τέσσερις αγρότες ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 251.830,90 €.
Επιχείρηση προώθησης τραπεζικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 138.543,00 €.
Εργολάβος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 304.575,00 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Μεσίτης ακινήτων προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 303.376,00 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Επιχείρηση εκσκαφών και γεωργικών επιχειρήσεων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 389.200,00 €.
Επιχείρηση γενικών κατασκευαστικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 239.040,00 €.
πηγη in.gr

Read more...

Θα αναλάβει η Fraport τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων;...


Θα αναλάβει η Fraport τη λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων; - MediaΗ Fraport, ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε ότι παραμένει...
ασαφές, εάν και πότε θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία που θα της αναθέτει τη λειτουργία 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων σε τουριστικούς προορισμούς, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αποτελεσμάτων της του πρώτου τριμήνου, που είναι ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η Fraport, επιλέχθηκε πέρυσι ως προτιμητέος πλειοδότης για μια συμφωνία για τη λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, σε τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα.

Ωστόσο, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η συμφωνία έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με την Ελλάδα να επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας, δήλωσε πηγή στο Ρόιτερ την περασμένη εβδομάδα.

«Επί του παρόντος δεν είναι βέβαιο αν και πότε το θέμα θα ολοκληρωθεί εν όψει της πολιτικής και μακροοικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα» δηλώνει η εταιρεία στην πρώτη τρίμηνη έκθεσή της.

Η Fraport είχε το πρώτο τρίμηνο κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 153 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που ανέφεραν κέρδη 149 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

topontiki.gr

Read more...

Μια διαφορετική συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη...


Μια διαφορετική συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μιλάει για το κοινωνικό έργο των «ερυθρολεύκων»...
Από φέτος και για τα επόμενα τρία χρόνια, χορηγός του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος «Ολυμπιακών Σπουδών» σε επίπεδο «Master’s Degree» της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας είναι ο Όμιλος Βαγγέλη Μαρινάκη και ειδικότερα η «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας χορηγίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε...
συνέντευξη στο περιοδικό της ΔΟΑ για το συνολικό έργο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στον κοινωνικό χώρο.

- Κύριε Μαρινάκη, πέρα από τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες του Ολυμπιακού, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.
Ο Ολυμπιακός, όπως γνωρίζετε, είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Είναι μια σημαία υπερηφάνειας, σχεδόν για τη μισή ελληνική κοινωνία. Είναι ένας σύλλογος που από την πρώτη του ανάσα λατρεύτηκε από τις πλατιές μάζες γιατί ήταν το σύμβολο των ανθρώπων του μόχθου, των νικητών της ζωής. Η αγάπη λοιπόν που δέχεται καθημερινά ο σύλλογος έχει τεράστια δύναμη και αυτή τη δύναμη πρέπει να την επιστρέφει στην κοινωνία, ειδικά τώρα που δοκιμάζεται.

- Η κίνηση σας με την προσφορά στη UNICEF έχει τεράστια απήχηση παγκοσμίως.
Είναι νομίζω μια ιστορική στιγμή αυτή η σύμπραξή μας με τη UNICEF. Είναι σπουδαίες οι αθλητικές μας νίκες, ασύγκριτες σε αθλητικό επίπεδο, όμως θεωρώ ότι αυτή η σύμπραξη είναι μια μεγαλειώδης νίκη για τον σύλλογο συνολικά. Είναι τόσο σημαντικό να καταφέρνουμε να εμβολιάζουμε 55.000 παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο ιερό από τα παιδιά και όλοι πρέπει να δίνουμε αγώνα καθημερινό ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ελπίδα στη ζωή.

- Πείτε μας για άλλες κινήσεις κοινωνικής ευθύνης του Ολυμπιακού...
Τα τελευταία χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα σε οργανισμούς αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά μας. Προσπαθούμε να το κάνουμε συστηματοποιημένα ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η προσφορά μας για να χτιστούν και πάλι τα σχολεία της Κεφαλλονιάς, που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό, το ότι βοηθήσαμε τους κατοίκους στην Ψέριμμο να ξαναφτιάξουν ένα μέρος των περιουσιών τους που παρασύρθηκε από τη θάλασσα στη μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, η θέσπιση του ετήσιου αγώνα Αγάπης Βετεράνων-Δημοσιογράφων με τον οποίο βοηθάμε κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό ίδρυμα ή θεσμούς ανθρωπιάς που βοηθούν τους Έλληνες να σταθούν, όπως έγινε εφέτος με την Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά, είναι μερικές από τις δράσεις. Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, με προτεραιότητα τα μικρά παιδιά που σίγουρα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο Ολυμπιακός βοηθάει πολύ και την κοινωνία του Πειραιά να γυρίσει σελίδα. Με τη χορηγία της ομάδας μας έχουν κατασκευαστεί ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά του Πειραιά, ενώ στηρίζονται χορηγικά και όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου ώστε να μπορεί ο Πειραιώτης να περάσει όμορφες στιγμές στην πόλη του, είτε μιλάμε για τα Χριστούγεννα, είτε για τις αποκριές.

Με τη στήριξη του Ολυμπιακού ο Πειραιάς γίνεται μια καλύτερη πόλη συνολικά και όχι μόνο τις μέρες των γιορτών και αυτό είναι για εμάς πολύ σημαντικό.

- Και με την εκκλησία του Πειραιά έχετε μια καρποφόρο συνεργασία.
Θέλω να τονίσω αυτή τη σχέση μας με την Μητρόπολη του Πειραιά αλλά και με την Εκκλησία γενικότερα. Ο Ολυμπιακός στέκεται δίπλα στο έργο των ιεραρχών και βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε στην ιερή υποχρέωση όσων μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Για τον άνθρωπο που δοκιμάζεται είναι σημαντικό το να νοιώθει ότι είσαι δίπλα του στην καθημερινότητα. Εκατοντάδες άνθρωποι σιτίζονται κάθε μέρα από αυτή την προσφορά και αυτό για εμάς είναι ιερή αποστολή. Μακάρι να γυρίσουμε στην εποχή που τα συσσίτια θα μοιάζουν εικόνες από το παρελθόν, όμως μέχρι τότε πρέπει να βοηθήσουμε να είναι γεμάτα τα πιάτα σε αυτά τα συσσίτια που οργανώνει η Εκκλησία ή ο Δήμος σε κάθε περιοχή.

- Κύριε Μαρινάκη, με την ολοκλήρωση της χορηγικής συμφωνίας που κάνατε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία ενισχύοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ολυμπιακών Σπουδών» εισέρχεστε και σε έναν άλλο τομέα της κοινωνικής δράσης: εκείνον της αθλητικής εκπαίδευσης. Τι σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόκληση αυτή;
Υγιής αθλητισμός χωρίς να στηρίζεται στις Αξίες και τις Αρχές του Ολυμπισμού δεν υπάρχει. Όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό και προσβλέπουν σε μια συγκροτημένη και σωστή κοινωνία, θα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ενισχύσουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διάπλαση του χαρακτήρα του κάθε νέου, ως μέλους αυτής της κοινωνίας. Το συνολικό έργο της ΔΟΑ αλλά και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο που αφορά στην εκπαίδευση των νέων, είναι σημαντικό κυρίως στις μέρες που ζούμε. Πώς θα μπορούσα λοιπόν να αρνηθώ την υλική συμβολή μου στο εκπαιδευτικό έργο της ΔΟΑ, όταν πιστεύω και στηρίζω απόλυτα τις Αξίες του Ολυμπισμού, όπως εκείνες του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού στον αντίπαλο και στη διαφορετικότητα, της αναζήτηση της τελειότητας, της απόλαυσης της προσπάθειας κ.ά. Με μεγάλη λοιπόν χαρά συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την προσπάθεια της ΔΟΑ.

- Τι σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον για το φιλανθρωπικό έργο του Ολυμπιακού;
Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στους Έλληνες που δοκιμάζονται. Και κυρίως να ετοιμάσουμε ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον για τα παιδιά. 

 gazzetta.gr

Read more...

Διεκόπη η δίκη της Χ.Α. για τις 12 Μαΐου...


ΤΩΡΑ - Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 12 Μαΐου

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγης για τις 12 Μαϊου, μετά το...
αίτημα συνηγόρου που διορίστηκε σήμερα.
 «Αν διαβεβαιώσει η πολιτική ηγεσία ότι υπάρχει καλύτερη αίθουσα, θα πάμε αμέσως», ανέφερε η έδρα, πετώντας το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία, αναφορικά με το αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο...

πηγη left.gr

Read more...

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο...



Εικόνες από την δίκη...
Απόσταση από την ακροαματική διαδικασία κράτησε και κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.  
Από τους...
κατηγορούμενους πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο εμφανίστηκαν την Πέμπτη, μόνο ο Μιχαήλ Αρβανίτης, ο Ευστάθιος Μπούκουρας και ο Αντώνης Γρέγος.

Παρών είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του πυρήνα Νίκαιας- Περάματος της ΧΑ.

Η απουσία της πλειοψηφίας των στελεχών της ηγετικής ομάδας που κατηγορείται για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατήσουν απόσταση από τη δίκη και, κυρίως, από το βαρύ κατηγορητήριο.

Αναυλυτικά, απόντες ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, η Ελένη Ζαρούλια, ο Γιώργος Γερμενής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μίχος, ο Αντώνης Γρέγος, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο Μιχαήλ Αρβαντίτης-Αβράμης, ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Νίκος Κούζηλος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τίθεται από τον δήμο Κορυδαλλού επισήμως το αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, το οποίο θα εξεταστεί από την έδρα και θα απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.





Read more...

Μητέρα Παύλου Φύσσα: Θέλω να τον δω...


Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, πλησίασε και κοίταξε το εδώλιο.
 «Θέλω να τον δω, θέλω να τον δω», είπε, εννοώντας τον δολοφόνο του παιδιού της, Ρουπακιά. 
Τότε...
ένας από τους συνηγόρους της, την πλησίασε λέγοντας της, «σε παρακαλώ». 

«Πως θα γίνει» του απάντησε η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, λέγοντας ξανά «θέλω να τον δω».
Ο Ρουπακιάς δεν κατάλαβε τίποτα. Ηταν μακρυά.
Στον κόσμο του...


Read more...