Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Έκθεση-σοκ της Κομισιόν Σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού το 35% των Ελλήνων!


Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες-μέλη της ΕΕ στις οποίες η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν  για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
ftoxeia
Στις πρώτες θέσεις μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία, χώρες  στις οποίες τα  ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.
Για την Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013.
Εξάλλου, η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.
Επίσης, η Κομισιόν τονίζει ότι στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δεν καταφέρνουν να διατηρούν τη σωστή αναλογία μεταξύ της εργασίας και μιας ισορροπημένης ζωής.
Θύμα της κρίσης, σύμφωνα με την Επιτροπή, ήταν και η συμμετοχή στην Παιδεία, η οποία σε ορισμένες χώρες είτε παρέμεινε αμετάβλητη στη διάρκεια της κρίσης (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία Τσεχία και Σλοβακία) είτε μειώθηκε (Πολωνία και Ουγγαρία).
Η επιδείνωση της ανεργίας από το 2008 είχε ακόμη ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα ποσοστά των νοικοκυριών χωρίς εισόδημα από την εργασία, κυρίως στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Λιθουανία και την Ιρλανδία.
Εξάλλου, στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά νέων που είτε παρέμειναν, είτε επέστρεψαν για να μείνουν με τους γονείς τους λόγω οικονομικών δυσχερειών, καθώς συχνά «δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την οικογενειακή αλληλεγγύη».
Από την έκθεση προκύπτει ότι οι μειώσεις των επενδύσεων στην Παιδεία ήταν μεγάλες στη Ρουμανία (κατά 40%), την Ουγγαρία (πάνω από 30%) αλλά και στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Λετονία, την Ιταλία και την Πορτογαλία (περίπου 20%).
Από το 2008, το ποσοστό των Ευρωπαίων εργαζομένων που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις μειώθηκε από 66% το 2007, σε 60% το 2012, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μειώσεις στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, σημειώνει η Επιτροπή.
Σε γενικές γραμμές, για τις κοινωνικές εξελίξεις στην ΕΕ η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι χώρες που παρέχουν υψηλής ποιότητας απασχόληση, αποτελεσματική κοινωνική προστασία και επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο αποδεικνύονται περισσότερο ανθεκτικές στην οικονομική κρίση.
Η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη επένδυσης στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των κατάλληλων δεξιοτήτων για το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγικότητα, καθώς και την πρόκληση αποκατάστασης της σύγκλισης μεταξύ των κρατών μελών.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, στα βασικά διδάγματα από την κρίση θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση και τα εισοδήματα ήταν μικρότερες για χώρες με ανοιχτές και λιγότερο κατακερματισμένες αγορές εργασίας και μεγαλύτερες επενδύσεις στη διά βίου μάθηση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αχ Ραχήλ...






Μια αναστάτωση την έφερε. Γι' αυτό, άλλωστε, η Κουμουνδούρου της «τράβηξε τo αυτί».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησαν με την Ραχήλ, προκειμένου να...
παρασχεθούν διευκρινίσεις για τις εν λόγω δηλώσεις της. Οπερ και εγένετο. Η κυρία Μακρή τόνισε σε συνομιλητές της, ότι αναφερόταν σε υφιστάμενους μηχανισμούς ρευστότητας της Ε.Ε, που δίνουν τη δυνατότητα στις χώρες - μέλη να ενεργοποιούν τέτοιους μηχανισμούς μέσω των κεντρικών τους τραπεζών, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ρευστότητας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν γνωρίζει τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ε.Ε. ... 

Read more...

Τι το ήθελε?...




ΒΙΝΤΕΟ...
Όλα καλά με το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ. Και τα μηνύματα του κόμματος περνάει. Και τον νέο του διμέτωπο απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία καταλογίζει εκφοβισμό και ψεύτικες υποσχέσεις αντίστοιχα, υπηρετεί.
Και...
την ανάγκη εθνικής συνεννόησης αναδεικνύει. Και το μονότονο αίτημα Βενιζέλου για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης επαναλαμβάνει. Και το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της επόμενης μέρας πλασάρει. Και με το σύνθημα «κρατάμε ψηλά την ευθύνη» καταλήγει.

Μία ένσταση μόνο έχει ο Neo. Αυτή την εισαγωγή με την φράση «αυτές οι εκλογές απαιτούν τετράγωνη λογική», τι το ήθελαν; Δεν σκέφτηκαν ότι μπορεί να το δει κανένας γνωστικός άνθρωπος και να το λάβει …σοβαρά υπόψη;

matrix24.gr

Read more...

O ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει την Ραχήλ...


ΒΙΝΤΕΟ...
Αναστάτωση προκάλεσε στο πάνελ του σταθμού "Flash" της Κοζάνης - κι όχι μόνο- η Ραχήλ Μακρή, λέγοντας πως αν χρειαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος, θα κόψει μέχρι και 100 δις ευρώ.
Ιδου και ...
το σχετικό Βίντεο:

Λίγη ώρα αργότερα, στην Κουμουνδούρου, αναφέρουν πως "οτι έχουμε πει, αυτά ισχύουν", ενω τονίζουν οτι «ποτέ δεν μπήκε στο τραπέζι θέμα να τυπωθούν νέα χρήματα»...


Read more...

Ομιλία Παπανδρέου στην Ξάνθη «Το Κίνημά μας είστε εσείς»


«Το Κίνημά μας είστε εσείς. Όλοι και όλες που μοιραστήκαμε στο παρελθόν και μοιραζόμαστε ακόμα τις ίδιες αξίες. Δεν είναι υπόθεση ενός. Είναι υπόθεση όλων». Με αυτά τα λόγια ξεσήκωσε το πλήθος που παραβρέθηκε στην ομιλία του στην Ξάνθη ο Γιώργος Παπανδρέου.
gapkinima
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μόνο η παρουσία του Κινήματος στη Βουλή θα επιβάλει τη συνεργασία για την πρόοδο με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ. «Κανένα κόμμα, το ξέρω από την εμπειρία μας, δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων.
Σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και επιλέγουν να απέχουν από τα κοινά, θύμισε ότι η πολιτική επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα και αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι. «Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι», είπε, παίρνοντας ως παράδειγμα τα τραγικά γεγονότα στην γαλλική πρωτεύουσα όπου «άνθρωποι που έδιναν με τις πένες τους μάχες για ιδέες, σκοτώθηκαν από όπλα τρομοκρατών».
«Μια χώρα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών που θέλουν να επιβάλλον το φόβο», είπε, καλώντας τους πολίτες να μην σωπαίνουν και να μην αδιαφορούν μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. «Το δικό μας Κίνημα δεν δέχεται την παθητικότητα», είπε. « Στρατευόμαστε ενεργά έναντι όλων αυτών που θέλουν να επιβάλουν με τη βία και την τρομοκρατία, σε μια κοινωνία του φόβου, απολυταρχισμού , σκοταδισμού. Είναι ένας πόλεμος άνισος όταν κάποιοι μιλάμε με ιδέες και κάποιοι απαντάνε με όπλα», συνέχισε για να δηλώσει προς πολλές κατευθύνσεις ότι «κανένας φόβος δεν θα μας λυγίσει». Και έδωσε το σύνθημα : «Με όπλο τις αξίες μας, παλεύουμε για Ελευθερία, παλεύουμε για Δημοκρατία, παλεύουμε για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, όποιος κι αν είναι! Ό,τι κι αν πιστεύει! Όπου κι αν ανήκει! Αυτά λέει το Κίνημά μας!», είπε, προκαλώντας θερμό χειροκρότημα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας το όραμά του για την Μεταπελατειακή Ελλάδα και μαζί το σχέδιο του Κινήματος, έκανε λόγο για μία άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε τις δεσμεύσεις της πρώτης για επαναδιαπραγμάτευση και την εφαρμογή στη συνέχεια ενός προγράμματος σκληρής λιτότητας χωρίς αλλαγές στην χώρα, αλλά και τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής στο ευρώ, χωρίς όμως επίσης σοβαρές αλλαγές σε κράτος και δομές.
Ζήτησε αρραγές εθνικό μέτωπο που θα στηρίξει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και έκανε λόγο για μία μεγάλη Συμφωνία-Συμβόλαιο με τους εταίρους μας και τους λαούς των άλλων χωρών, το οποίο οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν με δημοψήφισμα. Υποστήριξε άλλωστε ότι «μόνο αν ο πολίτης αισθανθεί πραγματικά συμμέτοχος, θα παλέψει για την επιτυχία της Συμφωνίας»...
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Παπανδρέου: "Δεν θα χτίσουμε μια Ελλάδα πάνω σε ψέματα και σε κινούμενη άμμο"...


Την ανάγκη θέσπισης ριζικών αλλαγών που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα και θ' απομακρύνουν οριστικά τα...
μνημόνια, υποστήριξε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, το μεσημέρι από την Καβάλα στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι του Κινήματός του στην Καβάλα, χαρακτήρισε δύσκολη αλλά αναγκαία την απόφαση της ίδρυσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προκειμένου όπως υπογράμμισε «να δώσουμε ξανά τη μάχη για ό,τι χάσαμε. Για τις παραδόσεις των αγώνων μας, τις αξίες της συμμετοχικής δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Τις παραδόσεις ενός κινήματος που ήταν ενάντια, αντισυστημικό, απέναντι σε συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά. Ένα κίνημα ριζοσπαστικό, βαθύτατα δημοκρατικό που στηρίζονταν στο διάλογο, τη δημοκρατία και την ευθύνη απέναντι στη χώρα και τους πολίτες».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφάρμοσε το 2009 λέγοντας χαρακτηριστικά: «το μνημόνιο δεν το έφερε η υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά τα αίτια, τα ελλείμματα και οι πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος».

Αναφερόμενος στο «λεφτά υπάρχουν» σημείωσε με έμφαση πως όσοι τον κατακρίνουν γι' αυτό λησμονούν το «αν» και συμπλήρωσε «λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν χτυπήσουμε τη διαφθορά και την σπατάλη όπως κάναμε με την περίπτωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπου καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος των φαρμάκων κατά 30%, ένα κόστος που σε δυο χρόνια αντιστοιχεί μ' έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αν συνεχίζονταν από τη «συντηρητική κυβέρνηση» οι αλλαγές που ξεκίνησαν από τη δική του κυβέρνηση «και αξιοποιούνταν σωστά τα χρήματα σήμερα δεν θα χρειάζονταν μνημόνια δεν θα υπήρχαν περικοπές, φόροι, λιτότητα».

Στόχος του νέου κινήματος σημείωσε είναι να δημιουργηθεί «μια σωστή συμμετοχική δημοκρατία. Σήμερα η δημοκρατία μας βρίσκεται σε αιχμαλωσία από διάφορα συμφέροντα και δομές που θέλουν να μας αποδυναμώσουν, γι' αυτό και επιβάλλεται να δώσουμε αγώνες. Εμείς, συγκρουστήκαμε, επωμιστήκαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε, μας πέταξαν την 'καυτή πατάτα' και τη σηκώσαμε, δεν υπολογίσαμε κόστος μπροστά στο πατριωτικό μας καθήκον. Συγκρουστήκαμε για να κάνουμε τις αλλαγές που ήταν απαραίτητες για να πάει η Ελλάδα μπροστά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σημείωσε με έμφαση: «εμείς δεν θα χτίσουμε μια Ελλάδα πάνω σε ψέματα και σε κινούμενη άμμο»...
enikos.gr

Read more...

Νέα δημοσκόπηση Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%


Προβάδισμα 2,2% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας  METRISI.
psifodeltia
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που έγινε στις 12 και 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1008 ατόμων για λογαριασμό του ιστότοπου Provocateur.gr., στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 30,9%, έναντι της ΝΔ, που καταγράφει 28,7%.
Ακολουθούν Το Ποτάμι με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,8%, οι ΑΝΕΛ με 2,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1%, ο ΛΑΟΣ με 1,1% και άλλο κόμμα με 4,6%.
Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 9,8%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 48,6%, έναντι 36,8% του Αλέξη Τσίπρα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας Τεράστιες απώλειες για χιλιάδες Έλληνες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο


Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για τουλάχιστον 60.000 Έλληνες δανειολήπτες, που έχουν δάνεια κυρίως στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο, η αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής  Τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) να διακόψει  την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ.
swiss
Η ελβετική κεντρική τράπεζα είχε θέσει το όριο του 1,20 πριν τρία χρόνια, μέτρο που είχε στόχο να προστατέψει την οικονομία της χώρας μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.
Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία των 1,20 ελβετικών φράγκων έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας, επίσης, μείωσε το επιτόκιο σε καταθετικούς λογαριασμούς όψεως που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό όριο
Το ελβετικό φράγκο εκτοξεύθηκε έναντι του ευρώ έως και 41%. Στη συνέχεια, η ανατίμηση του φράγκου περιορίσθηκε και η ισοτιμία από 0,85 φράγκα ανά ευρώ διαμορφωνόταν πριν από λίγο στα 1,02 φράγκα ανά ευρώ. Πάλι, βέβαια, η ανατίμηση του φράγκου - και αντίστοιχα η υποτίμηση του ευρώ - είναι τεράστια. Έναντι του δολαρίου, το φράγκο ανατιμάτο κατά 14% και διαμορφωνόταν πριν από λίγο στα 0,87 φράγκα ανά δολάριο.
Ψυχραιμία 
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις από τις τράπεζες, το ύψος των εν λόγω δανείων φτάνει τα 6 δισ. ευρώ και με την εκτίναξη στην ισοτιμία του ελβετικού φράγκου χρειάζονται πολλά περισσότερα ευρώ για να αποπληρώσουν κεφάλαιο και δόσεις.
Όμως, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, οι δανειολήπτες θα πρέπει να παραμείνουν απολύτως ψύχραιμοι και να μην προχωρήσουν σε εσπευσμένες κινήσεις, όπως για παράδειγμα να μετατρέψουν τα δάνειά τους σε ευρώ διότι τότε θα γράψουν πραγματικές ζημιές, ενώ προσωρινά οι όποιες ζημιές είναι λογιστικές και ενδεχομένως πρόσκαιρες.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν, τα στεγαστικά αυτά δάνεια είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας, 20ετίας και άνω, και επηρεάζονται από τους οικονομικούς κύκλους, άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Επισημαίνουν ότι οι τράπεζες θα συμβάλουν ώστε να υπάρξει ενημέρωση σε όποιον την ζητάει, ενώ τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση θα αναζητηθούν λύσεις σε όσους πληγούν.
Μεγάλη ζήτηση γνώρισαν τα στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο το 2008, όταν η ισοτιμία ήταν ευνοϊκή και τα επιτόκια του ευρώ ακόμα υψηλά, με αποτέλεσμα σχεδόν το 15% των νέων χορηγήσεων στεγαστικών δανείων να δινόταν, τότε, στο ελβετικό νόμισμα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τα κατάφεραν Σαμαράς-Βενιζέλος: Εκτροχιασμός στα έσοδα πριν καν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ


Photo credit: ΥΠΕΞ
Τεράστια διόγκωση των αποκλίσεων στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση κατεγράφη τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 1,9 δισ. ευρώ έχοντας πλέον υστέρηση 3 δισ. ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί. Και τούτο παρά την υπερσυγκράτηση κατά 1 δισ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών (σημ. έναντι συγκράτησης 1,8 δισ. ευρώ στο 11μηνο).

Η μεγάλη πληγή προέρχεται από τα έσοδα τα οποία στο σύνολο τους καταγράφουν υστέρηση 3,9 δισ. ευρώ και κατά 3,5 δισ. ευρώ σε επίπεδο τακτικού προϋπολογισμού. Από αυτά το 1,9 δισ. ευρώ αφορά έσοδα από SMP΄s (κέρδη κρατικών ομολόγων) τα οποία δεν εισπράχθηκαν στο 2014.

Και πάλι όμως καταγράφεται τεράστιο πρόβλημα στα φορολογικά έσοδα των οποίων η υστέρηση διευρύνεται απότομα.  Αφαιρουμένων των SMP΄s η τρύπα διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ έναντι υστέρησης 1,2 δισ. ευρώ στο 11μηνο.  Από το ποσό αυτό τα 424 εκατ. ευρώ αποτελούν αστοχίες στα έσοδα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ωστόσο η υπόλοιπη τρύπα συνδέεται με την πορεία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Αναλυτικά στα στοιχεία στο Capital.gr.

Έτσι για να μην ξεχνάμε ποιοι είναι οι δήθεν υπεύθυνοι που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Έσυραν τη χώρα σε μια μάταιη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ο λογαριασμός ήδη έρχεται. Που να έρθει και ο λογαριασμός της αναστάτωσης των εθνικών εκλογών, που να γίνουν και δεύτερες...
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/ta-kataferan-samaras-venizelos-ektroxiasmos-sta-esoda-prin-kan-erthei-o-syriza.html#sthash.fCR26Mx2.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Ο Σαμαράς ευχαρίστησε την Ισπανία που δάνεισε την Ελλάδα το 2010 όταν αυτός καταψήφιζε το Μνημόνιο!



Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι επισκέφθηκε χθες στην Αθήνα για να εκφράσει τη στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά με τους δυο ηγέτες να προχωρούν σε κοινές δηλώσεις.

Να τα πρώτα λόγια που είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός:

Καλωσορίζω τον φίλο Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Mariano Rajoy, στην Αθήνα. 
Οι δύο χώρες μας, η Ελλάδα και η Ισπανία, συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς αληθινής φιλίας, έμπρακτης αλληλεγγύης και σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού. 

Οι δύο λαοί μας αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα από την οικονομική κρίση, αλλά και από τη γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως είναι και τα κύματα της μετανάστευσης, ενώ, πλέον, μοιράζονται την ιδία αγωνία για την θωράκιση της Ευρώπης και απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία που χτυπά την πόρτα μας.

Οι σχέσεις μας με την Ισπανία, τόσο οι διμερείς όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, βασίζονται στο σεβασμό των κοινών αξιών που μας συνδέουν, αλλά και των κανόνων που διέπουν τη συνεργασία μας μέσα στην Ευρώπη. Η Ισπανία παρέχει την αλληλεγγύη της προς στην Ελλάδα στην πράξη, έμπρακτα: Συμμετέχει από το 2010 στο μηχανισμό διάσωσης που στήριξαν τη χώρα μας, όταν πλέον είχαν κλείσει τις πόρτες τους οι αγορές.

Ο Ισπανικός λαός, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και ο ίδιος, έχει δανείσει στον Ελληνικό λαό 26 δισεκατομμύρια ευρώ, απευθείας και μαζί με τις εγγυήσεις! Και θα ήθελα πραγματικά, στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού της Ισπανίας, να ευχαριστήσω γι’ αυτό τον Ισπανικό λαό. Αυτή είναι πραγματική αλληλεγγύη μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Θυμίζω ότι το 2010, τότε που η Ισπανία (του Θαπατέρο) δάνεισε την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς διαφωνούσε με το...μείγμα των πολιτικών και καταψήφισε το Μνημόνιο!
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/o-samaras-eyxaristise-tin-ispania-pou-daneise-tin-ellada-to-2010-otan-aytos-katapsifize-to-mnimonio.html#sthash.XfCh3S0Y.dpuf
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Αλαφούζου...


...μέσα στα άγρια μεσάνυχτα...
Από την πλαϊνή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου βγήκε λίγο μετά τη μία το βραδυ της Τετάρτης ο Γιάννης Αλαφούζος. 
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ μόλις είχε ολοκληρώσει τη μυστική συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδεικτικό της μυστικότητας της συνάντησης ήταν το γεγονός ότι...
ο Γιάννης Αλαφούζος μπήκε και βγήκε από την πλαϊνή πόρτα ενώ είναι χαρακτηριστική η ώρα που προγραμματίστηκε η συνάντηση. 
Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

parapolitika.gr

Read more...

Ο Γιώργος ήθελε να με προτείνει για πρωθυπουργό...Νέο εφεύρημα βρήκε ο Βενιζέλος...


Νέο εφεύρημα βρήκε ο Βενιζέλος...
Νέο …εφεύρημα, βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να αποκρούσει τις αιτιάσεις περί ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου από τον ίδιο.
 Αφού είδε ότι  δεν «έπιασε» το κόλπο με τους...
βουλευτές που έφυγαν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν της δικής του επιρροής, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να προτείνει εκείνον για πρωθυπουργό, για να …συμπεράνει ότι δεν θα το έκανε αυτό για κάποιον που τον ανέτρεψε.
«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για Πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να προτείνεις έναν για πρωθυπουργό που σε έχει ανατρέψει;».

«Ο ίδιος μου ζήτησε να παραμείνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι προχώρησε στην ίδρυση κόμματος για ένα «καπρίτσιο».

matrix24.gr

Read more...

DATA RC: Στο 38,8% η εκτίμηση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ...



...στο νομό Αχαΐας...
Δέκα ημέρες πρίν τις εκλογές προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,2% και ακολουθεί η ΝΔ με...
18, 9%, στην πρόθεση ψήφου, στο νομό Αχαΐας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στην οποία δημοσιεύεται σήμερα το πρώτο μέρος. Τρίτο έρχεται το Ποτάμι μe 6% και ακολουθούν ΚΚΕ 4,9%, το ΚΙΔΗΣΟ με 4,1% το ΠΑΣΟΚ και η Χρυση Αυγή με 3,8%. Ποσοστά κάτω του 3% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, το ΛΑΟΣ με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. Στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,8%, η ΝΔ 22,1%, το ΠΟΤΑΜΙ 7,1%, το ΚΚΕ 5,8%, το Κίνημα 4,9%, η Χρυσή Αυγή 4,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% και άλλο κόμμα το 6,5%.

left.gr

Read more...

“Το μνημόνιο αποτέλεσε μια αναπόφευκτη επιλογή” Αηδόνης: Η αυτοδυναμία δεν είναι όνειρο, αλλά εφιάλτης

Αηδόνης: Η αυτοδυναμία δεν είναι όνειρο, αλλά εφιάλτης-Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας με το "Κίνημα" του Γιώργου Παπανδρέου

               Μία συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, όπως δηλώνει στο protothema.gr ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας με το Κίνημα, Χρήστος Αηδόνης. Αισθάνεται δικαιωμένος διότι προειδοποιούσε για την κακή στρατηγική του κόμματος και δέχτηκε να συναινέσει. “ Εμείς θέλουμε την παράταξη μας πίσω και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε”, δηλώνει.
              Ο κ. Αηδόνης δεν αποδέχεται την κριτική ότι η ίδρυση του Κινήματος είναι ένα γινάτι, αλλά αποτελεί ένα όραμα “που μπορούμε και πρέπει να το κατακτήσουμε”. Σκοπός του Κινήματος, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή, είναι η χώρα να αλλάξει και να εξαφανίσει τις παθογένειες και υπογραμμίζει ότι απαιτούνται πολιτικές “που θα μεταμορφώσουν το κράτος και θα απελευθερώσουν την οικονομία για παραχθεί νέος πλούτος για να κλείσει το κεφάλαιο μιας παρατεταμένης ύφεσης”.
             Ερωτηθείς για ενδεχόμενες συνεργασίες του Κινήματος με άλλα κόμματα απαντά ότι θα προκύψουν από το εκλογικό αποτέλεσμα και πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Τάσσεται υπέρ μίας συνεργασίας με προοδευτικό προσανατολισμό και όχι “σαν τις κόκκινες γραμμές του κ. Βενιζέλου, που κατάντησαν σκισμένα κουρελόχαρτα”. “Στο παρελθόν οι αυτοδυναμίες μας οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα της οικονομικής κατάρρευσης. Αυτοί που πιστεύουν ότι η αυτοδυναμία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας απλά θα ζήσουν αντί για το όνειρο, τον εφιάλτη τους”, δηλώνει χαρακτηριστικά.
           Για το Μνημόνιο, ο κ. Αηδόνης αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης που δεν προβλεπόταν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και “εξασφάλισε μυθικά ποσά με πολύ μικρό χαμηλό κόστος δανεισμού. Αντί λοιπόν να του αποδοθεί η ορθότητα της επιλογής του ασκείται κριτική η οποία το προηγούμενο διάστημα ξεπέρασε κάθε όριο σκοπιμότητας και λογικής”.



Γιατί ένας ψηφοφόρος της ευρύτερης παράταξής σας να επιλέξει το Κίνημα και όχι το ΠΑΣΟΚ; Μήπως πρόκειται για ένα καπρίτσιο του Γιώργου Παπανδρέου;            Ποιο ΠΑΣΟΚ, αυτό που απέμεινε αποτελεί μια συνιστώσα της ΝΔ. Το είχα επισημάνει από τον Δεκέμβριο του 2012 και μέσα στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, αλλά και με δημόσια διαφοροποίηση μου σε κυριακάτικο φύλλο. Αυτός ήταν και ο λόγος ανεξαρτητοποίησης μου. Είχα επισημάνει τότε ότι η στρατηγική της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα μας οδηγήσει στην εξαφάνιση και σε ποσοστά που δύσκολα θα δικαιολογούν την πολιτική του ύπαρξη. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος, όχι γιατί πολύ έγκαιρα επεσήμανα την πορεία παρακμής και συρρίκνωσης, αλλά γιατί τόλμησα να συγκρουστώ και δεν ανέχθηκα να συναινέσω με την σιωπή μου στο διαφαινόμενο έγκλημα. Να λοιπόν γιατί ένας δημοκρατικός πολίτης σήμερα έχει κάθε λόγο να υποστηρίξει μια νέα αρχή μέσα από το κίνημα μας. Γιατί εμείς θέλουμε την παράταξη μας πίσω και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε.

              Και επειδή πολλοί με ρωτούν αν αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα γινάτι απλά απαντώ, ότι το να διεκδικείς μια Ελλάδα δικαιοσύνης, διαφάνειας, ισότητας και αλληλεγγύης δεν είναι γινάτι, αλλά ένα όραμα που μπορούμε και πρέπει να το κατακτήσουμε .

Πως θα χαρακτηρίζατε με μία λέξη τον κ. Θεοδωράκη, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Καμμένο, τον Φώτη Κουβέλη και τον κ. Βενιζέλο;
            Είναι άδικο να προσπαθήσω να αποδώσω με μονολεκτικούς χαρακτηρισμούς τα στοιχεία της προσωπικότητας των πολιτικών ηγετών. Είναι ένας πειρασμός που θα ήθελα να τον αποφύγω, γιατί σίγουρα μου είναι αδύνατον να είμαι δίκαιος περιγράφοντας με μια λέξη τη προσωπικότητα του καθένα. Εξάλλου, εκείνο που έχει σημασία είναι τι θα καταγράψει η ιστορία για τον καθένα και όχι το παιχνίδι των εντυπώσεων, που δημιουργεί μια απάντηση σε μια ερώτηση.

Θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό ποιους όρους; Με τη ΝΔ θα το επιχειρήσετε αν το απαιτήσουν οι συνθήκες;            Οι συνεργασίες ως ανάγκη θα προκύψουν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο παρελθόν οι αυτοδυναμίες μας οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα της οικονομικής κατάρρευσης. Η πελατοκρατεία, ο κομματισμός, η αδιαφάνεια αποτέλεσαν σύμφυτα μέρη του πολιτικού μας συστήματος και είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής κουλτούρας που αναπτύχθηκε μέσα από την λογική των αυτοδυναμιών. Είναι νομίζω καιρός να μάθουμε να συνεργαζόμαστε ιδιαίτερα τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια πολύχρονη κρίση. Αυτοί που πιστεύουν ότι η αυτοδυναμία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας απλά θα ζήσουν αντί για το όνειρο τον εφιάλτη τους.
            Για μας η συνεργασία προϋποθέτει προοδευτικό προσανατολισμό και σαφείς δεσμεύσεις, όχι σαν τις προηγούμενες προγραμματικές συμφωνίες και  τις κόκκινες γραμμές του κ. Βενιζέλου που κατάντησαν σκισμένα κουρελόχαρτα.

Τι θέλει να αλλάξει το Κίνημα στη χώρα και γιατί ο λαός να πιστέψει ένα κόμμα που έφερε το Μνημόνιο;           Το μνημόνιο αποτέλεσε μια αναπόφευκτη επιλογή για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές της ανάγκες. Είναι γνωστό ότι το τελευταία διάστημα πολλοί προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να μας πείσουν πως εκεί ξεκίνησε η καταστροφή της χώρας. Μόνο που πρέπει να θυμίσω ότι το 2009 η Ελλάδα έφθασε στο σημείο να παράξει 36 δις ευρώ ετήσιο έλλειμμα, που σε πολύ απλά ελληνικά σημαίνει ότι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον γκρεμό της χρεωκοπίας.
           Ποιες ήταν λοιπόν οι επιλογές. Οι τρόποι για να καλύψεις τις χρηματοδοτικές σου ανάγκες είναι πολύ συγκεκριμένοι . Ο πρώτος είναι να κόψεις χρήμα δηλαδή επιστροφή στην δραχμή. Ο δεύτερος να δανειστείς από τις αγορές, αλλά το κόστος δανεισμού θα ήθελα να θυμίσω ότι ήταν 7%, δηλαδή απαγορευτικό και ο τρίτος να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης που θα εξασφάλιζε την δανειοδότηση της χώρας για να αντιμετωπίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Αυτό πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου. Να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης που δεν προβλεπόταν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και εξασφάλισε μυθικά ποσά με πολύ μικρό χαμηλό κόστος δανεισμού. Αντί λοιπόν να του αποδοθεί η ορθότητα της επιλογής του ασκείται κριτική η οποία το προηγούμενο διάστημα ξεπέρασε κάθε όριο σκοπιμότητας και λογικής.
         Αυτό λοιπόν που εμείς λέμε είναι απόλυτα συγκεκριμένο. Η χώρα πρέπει να αλλάξει και να εξαφανίσει τις παθογένειες που μας οδήγησαν σήμερα εδώ. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται πολιτικές που θα μεταμορφώσουν το κράτος και θα απελευθερώσουν την οικονομία για παραχθεί νέος πλούτος για να κλείσει το κεφάλαιο μιας παρατεταμένης ύφεσης.
http://www.protothema.gr/

Read more...

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

O Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αύριο, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, θα έχει το ακόλουθο πρόγραμμα:
– στις 10:00, συνάντηση με μέλη των Προεδρείων ΟΕΕΘ & ΣΕΕ (Ξενοδοχείο Μακεδονία),
– στις 12.00, συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές και μέλη των πρωτοβουλιών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη Δράμα,
– στις 14.00, συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές και μέλη των πρωτοβουλιών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Καβάλα,
– στις 18.00, ομιλία στην Ξάνθη (Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ)
– στις 20.00, συνάντηση με το Δήμαρχο Μύκης Ξάνθης, Τζεμήλ Καπζά (Δημαρχείο),
– στις 21.00, συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Κομοτηνή.

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ



  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • "Γεννήθηκα στην Αθήνα, από τον ηπειρώτη στρατιωτικό Ευάγγελο Παρρά και την κρητικιά Πηνελόπη Παρρά.
    Μεγάλωσα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Έβρο, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Αθήνα.
    Είμαι παντρεμένη με τον Μανόλη Θεοδωράκη και μητέρα της Μάριαμ, του Ζάχου και της Πηνελόπης.
    Σπούδασα στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Διατηρώ συνεταιρικά καταστήματα στην αλυσίδα "Οφθαλμός", με κύρια έδρα μου την Αγία Παρασκευή, όπου και κατοικώ εδώ και 25 χρόνια.
    Στην οργανωμένη πολιτική δράση εντάχθηκα από την αρχή των φοιτητικών μου χρόνων.
    Πίστευα και πιστεύω, πως η πρόοδος των κοινωνιών περνάει μέσα από τη συμμετοχή των μελών της.
    Σήμερα, κάνω ένα βήμα επιπλέον.
    Συμμετέχω ως υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Γενάρη, υπογράφοντας έτσι με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη διακήρυξη του κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου
    Συμμετέχω στην επανάσταση του αυτονόητου.
    Για μία Ελλάδα των Αξιών, της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας.
    Πάμε μαζί!
    Τηλ. 210-6003952 6972-329226 email: katerina.parra@gmail.com f : Katerina Parra

Read more...

Οι πρώτες κινήσεις μίας «κυβέρνησης της Αριστεράς» Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει τις πρώτες «100 ημέρες»


Τα αρχικά βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τμηματικά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, τα οποία χθες έβαλαν αρκετές και σημαντικές ψηφίδες στην απάντηση του ερωτήματος τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης και τις πρώτες 100 ημέρες. 
συριζα
Την αρχή έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής στην Β' Αθήνας, Νίκος Παππάς, που αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ πως το 2015 δε θα πληρωθεί ΕΝΦΙΑ. Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει σε εφαρμογή το δικό της φορολογικό σχέδιο και θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. «Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισεκατομμύρια λιγότερα από τα 3,4 δισεκατομμύρια που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ», είπε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ για το 2015. «Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και είναι δέσμευσή μας», είπε.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε χθες να απαντήσει και στην ερώτηση πόσα... ακίνητα πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται πλούσιος από μία κυβέρνηση της Αριστεράς: «Το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Τότε ήταν 450.000 ευρώ. Θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και θα το ανακοινώσουμε σε λίγες μέρες», επισήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης, επίσης υποψήφιος στην Β' Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.
Επίσης, στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος προανήγγειλε «σεισάχθεια για όλα τα είδη των χρεών».
Τα πρώτα βήματα
Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν και τα πρώτα βήματα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον αυτή σχηματιστεί με κορμό το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η υποψήφια στην Β' Αθηνών, Νάντια Βαλαβάνη εξήγγειλε, μέσω του καναλιού «Ε» πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ολοκληρώσει την εκκρεμή αξιολόγηση με την τρόικα, με αποτέλεσμα να μην εισπράξει τα εναπομείναντα 7,5 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης. «Εμείς δε θα συνεχίσουμε την 5η αξιολόγηση. Θα ήταν λίγο αστείο να λέμε ότι θέλουμε να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και να λέμε ότι για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο πρέπει πρώτα να περάσουμε άλλα τόσα μέτρα…», είπε η Νάντια Βαλαβάνη, διερωτώμενη «γιατί να πάρουμε τα 7,5 δισεκατομμύρια;». Στο πλαίσιο αυτό και ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών, Κώστας Ήσυχος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχθεί τον Μάρτιο την επιστροφή της τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά στο STAR: «Δε θεωρούμε την Τρόικα ένα νόμιμο όργανο». «Θα τους πούμε να μην έρθουν, θα τους κεράσουμε το πολύ έναν καφέ», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα πρώτα βήματα μίας «κυβέρνησης της Αριστεράς», ο Δημήτρης Στρατούλης περιέγραψε και τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή. «Τα πρώτα νομοσχέδια της αριστερής κυβέρνησης θα είναι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η δέκατη τρίτη σύνταξη σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, η αποκατάσταση της προστατευτικής εργατικής νομοθεσίας για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στον δημόσιο τομέα και μια σειρά άλλα μέτρα για τα ΑμεΑ, τους ανασφάλιστους υπερήλικες κλπ», τόνισε στον ρ/σ Alpha, χαρακτηρίζοντας αυτά τα μέτρα «αδιαπραγμάτευτα».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Περιοδεύει σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή «Οργώνει» τη Βόρειο Ελλάδα ο Γιώργος


Μία πολύ γεμάτη μέρα περιμένει σήμερα τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου, που περιοδεύει σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή.
papandreou1
Λίγες ώρες μετά την αποθέωση που γνώρισε από Θεσσαλονικείς που έσπευσαν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο χθες, για να τον ακούσουν, ο πρόεδρος του Κινήματος θα έχει συνάντηση με μέλη των προεδρείων ΟΕΕΘ και ΣΕΕ στις δέκα σήμερα το πρωί, αυτή την φορά για να …ακούσει εκείνος τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Δύο ώρες αργότερα θα συναντήσει υποψηφίους βουλευτές και μέλη των πρωτοβουλιών του Κινήματος στη Δράμα και λίγο αργότερα στην Καβάλα, ενώ αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στην Ξάνθη όπου και θα πραγματοποιήσει νέα ομιλία.
Στις οκτώ το βράδυ προγραμματίζεται να συναντήσει τον Δήμαρχο Μύκης Ξάνθης Τζεμήλ Καπζά, ενώ η μέρα του θα κλείσει με νέα συνάντηση με υποψηφίους βουλευτές του Κινήματος, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή.
Η προσωπική επαφή άλλωστε, με όσο το δυνατόν περισσότερους από τους υποστηρικτές του εγχειρήματός του, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Γιώργο Παπανδρέου. Άλλο που έχει ήδη αποδείξει ότι αυτό στην περίπτωσή του δεν ισχύει μόνο προεκλογικά…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Απαντήσεις σε όσους "δυσανασχετούν" με το Κίνημα...


Ξεκάθαρες απαντήσεις για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που ήρθε για να μείνει έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και το πλήθος κόσμου που...
έφτασε στο Βελλίδειο για να τον αποθεώσει.

Τι είχε προηγηθεί; Μία λυσσαλέα επίθεση εναντίον του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βλέποντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να κατρακυλούν στην πορεία προς τις εκλογές και τις ελπίδες της Χαριλάου Τρικούπη ότι το Κίνημα απειλούσε μόνο την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Μιλώντας στον Real FM, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι είναι εκείνος που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ. «Κάποιος έχει διατελέσει Πρωθυπουργός την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις και διέρρηξε τους δεσμούς του με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της βάσης του. Το ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρείται, το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός και λέει ‘εγώ χαίρετε, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ, με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούριο, είμαι προϊόν μίας νέας παρθενογένεσης’ και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε, ενθυμούμενος αίφνης και τα …χρέη τα οποία βρήκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «ξεχνώντας» τον ‘αγώνα’ που έδωσε για να γίνει πρόεδρος αυτού του …χρεωμένου ΠΑΣΟΚ.
Τον κατηγόρησε ακόμα για υπονόμευση του κόμματος, αρχικά ‘στο παραβάν’ στηρίζοντας άλλο κόμμα στις ευρωεκλογές και τώρα ‘ανοιχτά’ με τη δημιουργία του Κινήματος, ενώ την ίδια ώρα σε πλήρη αντίφαση του καταλόγισε αίσθηση της «κληρονομιάς», της «πριγκηπικότητας», της «ιδιοκτηρίας» του κόμματος.

Σε απάντηση, τόσο προς τον κ.Βενιζέλο, όσο κυρίως προς όσους επιδιώκουν τον περιορισμό του νέου Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε εξαιρετικά σαφής στη Θεσσαλονίκη. «Το Κίνημα γεννιέται πάνω σε αξίες και τίποτα δεν το σταματά», είπε, προειδοποιώντας ότι «τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή». Σε όσους επιθυμούν να απογοητεύσουν τα στελέχη και τον κόσμο του Κινήματος, ο πρόεδρός του απάντησε ότι είναι αδύνατο, καθώς εκείνοι παθιάζονται ακόμα περισσότερο. Σε όσους επιθυμούν να τους φιμώσουν, απάντησε ότι ματαιοπονούν και σε όσους θέλουν να τους λυγίσουν, τους κάλεσε να το ξεχάσουν, γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τους πεισμώνουν ακόμα περισσότερο…

Όσο για το επόμενο ραντεβού διάψευσης των προσδοκιών τυχόν ‘καλοθελητών’, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Γιώργος Παπανδρέου το δίνουν στις …κάλπες...
matrix24.gr

Read more...

Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλου...


...για το Σύμφωνο Σταθερότητας...
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωσή του σχετικά με την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας φανερώνει ότι...
.υπάρχει πολιτική επικοινωνία και σύγκλιση με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.
«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό» τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:

«Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με το Βήμα, με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, αφενός, λίγες ημέρες προ των εκλογών να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και, αφετέρου, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απόλυτη ή μη.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του Προέδρου, προσφέρει στον κ. Τσίπρα ένα επιπλέον «χαρτί» από την πρώτη κιόλας μετεκλογική ημέρα: την δυνατότητα επίτευξης συναίνεσης στο θέμα του Προέδρου στο εσωτερικό μέτωπο και την ελευθέρωση του πεδίου στην Ευρώπη για τον τον ορισμό Επιτρόπου της δικής του επιλογής.

Read more...

Προεκλογική Ομιλία Μιχάλη Καρχιμάκη Σήμερα στις 5:30 μ.μ.


Read more...

M.Καρχιμάκης: “Ο Βενιζέλος απαξίωσε το ΠΑΣΟΚ κάνοντας το δεκανίκι της Δεξιάς”

«Σήμερα με το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκινάμε από το σημείο στο μας ανέτρεψαν. Καλούμε όλους τους συντρόφους μας, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτή την ανθρώπινη και πολιτική προσπάθεια που κάναμε και κάνουμε με πρώτο διακύβευμα τη χώρα και τους ανθρώπους, να είναι μαζί μας», τόνισε σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Μιχάλης Καρχιμάκης, υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνών. Ερωτηθείς για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε ότι «ο κ. Βενιζέλος απαξίωσε το ΠΑΣΟΚ κάνοντάς το δεκανίκι της δεξιάς και μη θέτοντας ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές. Πρόσθεσε δε ότι ήταν οι ίδιοι οι υπουργοί του Σαμαρά οι οποίοι έλεγαν ότι η ηγετική ομάδα όχι απλά δε χάραξε τα όρια της διαφοροποίησης από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το αντίθετο χωνεύτηκε σε πολιτικές που ήταν ανεπίτρεπτες». Αναφορικά με το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε: Ξεκινάμε για να πιέσουμε να ολοκληρωθούν όλες εκείνες οιμεταρρυθμίσεις οι οποίες με το περιεχόμενο και την εφαρμογή τους θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις παραγωγής νέου πλούτου σήμερα. Διότι για να βγούμε από την κρίση και να βάλουμε ανάχωμα για να μην ξαναπειραχτούν οι άνθρωποι που την «πλήρωσαν», τα μόνιμα θύματα του «πολέμου» της κρίσης, πρέπει να υπάρξει νέος πλούτος. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σύγκρουση με όλους αυτούς που την παρεμποδίζουν. Χρειάζεται σύγκρουση με όλους αυτούς που την αναχαιτίζουν. Παρατίθεται αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καρχιμάκη: Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: κ. Καρχιμάκη σας παρακολουθώ πολλά χρόνια. Είχατε και περιπέτειες οι οποίες ήταν πάρα πολύ άδικες. Γιατί επιλέξατε να πάτε στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην παρούσα φάση; Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Γιατί πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει την ηθική στην πολιτική. Γιατί πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας πολιτικός ο οποίος δε λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Γιατί είναι ένας πολιτικός που συγκρούεται. Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα από όλο αυτό το πλέγμα που σας περιέγραψα έχει σημαντική συμβολή τόσο για την πορεία της χώρας όσο και για το καλό των ανθρώπων. Και σας το λέω με πλήρη συνείδηση. Και θεωρώ ότι αδίκως ανακόπηκε η προσπάθεια που ξεκίνησε να κάνει ανατρεπόμενος στο μέσο της τετραετίας. Και εδώ θέλω να δώσω και μια απάντηση σε όλους αυτούς που τώρα κλαίνε και ωρύονται- όχι ότι συμφωνώ ότι πρέπει να διακόπτεται στη μέση η τετραετής θητεία της Βουλής –αλλά στο ότι υπάρχει μια απίστευτη υποκρισία όταν το 2011 ανετράπη ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός λόγω της εμμονής του κ. Σαμαρά και των πρώην συντρόφων μου της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ- δεν περιλαμβάνω όλους όσους έχουν μείνει και μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση- που βίασαν τη δημοκρατία και προκάλεσαν αστάθεια. Και ερωτώ: Πόσο ήταν το κόστος της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου και των εκλογών του 2012; Όταν εκείνη την περίοδο υπήρχε ένας κουμπαράς 130 δισ. ευρώ του δεύτερου δανείου και υπήρχε και μια ισχυρή θεσμική δύναμη κρούσης 250 βουλευτών. Και βεβαίως ρωτώ. Ανατρέψανε τον Παπανδρέου. Έγιναν τα πράγματα καλύτερα;Πήραν χειρότερα και σκληρότερα μέτρα; Ο Βενιζέλος και η ηγετική ομάδα δε χώνεψε και έκανε ένα με τη δεξιά το ΠΑΣΟΚ, ένα κίνημα το οποίο σε μια δύσκολη στιγμή αναμετρήθηκε με την ιστορία και τη διαδρομή του; Και βεβαίως πρέπει να τονίσω και κάτι. Πολλοί λένε μας έβαλε στο Μμημόνιο. Μας κατέστρεψε. Η ιστορία όμως δε ξεκίνησε να γράφεται το 2009. Ξεκίνησε να γράφεται πολύ νωρίτερα. Το 2004 αφήσαμε έλλειμμα 8 δισ. ευρώ.Το 2009 παραλάβαμε έλλειμμα 36 δισ. ερυώ. Δηλαδή 28 δισ. ευρώ επιπλέον αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε πολιτικά για μέτρα μόλις 4 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και βεβαίως μετά την ανατροπή του Παπανδρέου όλο αυτό το κύμα των μεταρρυθμίσεων που θα αποκαθιστούσε αδικίες εγκαταλείφθηκε και αποδομήθηκε. Και γίνομαι συγκεκριμένος. Ψηφίστηκε ο νόμος για την άρση του απορρήτου των καταθέσεων για να ελεγχθούν τα εμβάσματα του εξωτερικού. Περίπου 300 δισ. ευρώ έχουν φύγει από το 2000 μέχρι σήμερα. Αυτό δεν προχωράει. Δεύτερον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές όπου στην ουσία το κράτος θα έπαιρνε επιπλέον 15 δισ. ευρώ. Τρίτον λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ξεκινούσε ένας έθνικός διάλογος με τη δικαιοσύνη. Υπάρχουν 1 εκατ. εκκρεμείς αναπτυξιακές δικαστικές υποθέσεις οι οποίες θα έφερναν ένα σημαντικό κομμάτι νέου πλούτου. Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ποιοι ρίξανε τον Παπανδρέου και γιατί; Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Τον Παπανδρέου τον έριξαν ο κ. Σαμαράς ο οποίος εμφανίστηκε ως σκληρός αντιμνημονιακός και υποκριτικός. Η ηγετική ομάδα η οποία ήθελε να καταλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως διάφορα συστήματα, συντηρητικές συμμαχίες από το εξωτερικό, οι αγανακτισμένοι που τους χάσαμε μετά τις εκλογές. Ένα σύστημα δηλαδή οικονομικών συμφερόντων που δεν ήθελε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Το σύστημα αυτό σε συνδυασμό με τις επιδιώξεις του Σαμαρά και της σημερινής ηγετικής ομάδας οδήγησαν σε μεθοδεύσεις ανατροπής του Παπανδρέου. Ξέρετε πολύ καλά επίσης και το ακούμε πολλές φορές στα Μέσα Ενημέρωσης- ο Παπανδρέου είχε ξεκινήσει το Νόμο για τις άδειες των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτό ανακόπηκε. Και βεβαίως ανακόπηκε και το θέμα των κοινών και προνομιούχων μετοχών των Τραπεζών. Και μετά την ανατροπή του ουσιαστικά επανήλθε. Τι σήμαινε αυτό; Διαφάνεια στη ροή του χρήματος. Πού πάνε τα λεφτά των τραπεζών, τα οποία ανακεφαλαιώθηκαν από το δάνειο του ελληνικού λαού. Όλα αυτά οδήγησαν στην ανατροπή του Παπανδρέου. Σήμερα εμείς ξεκινάμε από το σημείο στο οποίο μας ανέτρεψαν. Και καλούμε όλους τους συντρόφους μας, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτή την ανθρώπινη και πολιτική προσπάθεια που κάνουμε με πρώτο διακύβευμα τη χώρα και τους ανθρώπους. Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: κ. Καρχιμάκη γιατί δε ξεκινάτε από τότε, από τη στιγμή που βάλατε τη χώρα στο Μνημόνιο, αλλά μιλάτε από τη στιγμή που σας ανέτρεψαν; Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ξεκινάμε από το σημείο αυτό για να πιέσουμε να ολοκληρωθούν όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες με το περιεχόμενο και την εφαρμογή τους θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις παραγωγής νέου πλούτου σήμερα. Διότι για να βγούμε από την κρίση και να βάλουμε ανάχωμα για να μην ξαναπειραχτούν οι άνθρωποι που την πλήρωσαν, τα μόνιμα θύματα του «πολέμου» της κρίσης, πρέπει να υπάρξει νέος πλούτος. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σύγκρουση με όλους αυτούς που την παρεμποδίζουν. Χρειάζεται σύγκρουση με όλους αυτούς που την αναχαιτίζουν. Επειδή μου είπατε για το Μνημόνιο. Από τις πολιτικές του χρέους και των μεγάλων ελλειμμάτων της διακυβέρνησης Καραμανλή οδηγηθήκαμε στο να αναμετρηθούμε με την ιστορία και τη διαδρομή μας. Δημιουργήσαμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης παρά το ότι η Ευρώπη καθυστερούσε τραγικά να πάρει μέτρα και να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή βλέποντας και γνωρίζοντας δε ότι ο Καραμανλής έδινε ψεύτικα στοιχεία. Βλέποντας και γνωρίζοντας ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις και οι συντηρητικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ε.Ε αβάνταραν τον Καραμανλή παρά το ότι γνώριζαν ότι λέει ψέμματα. Και έβγαιναν δημόσια και έλεγαν ότι το έλλειμμα είναι 6% ενώ ήταν 16%. Ότι ήταν 12 δισ. ευρώ ενώ ήταν 36 δισ. ευρώ. Όλα αυτά είναι η αφετηρία που φτάσαμε εδώ. Και ο Παπανδρέου κατάφερε να πάρει δυο δάνεια. Ένα των 110 δισ. ευρώ και ένα άλλο 130 δισ. μαζί με το κούρεμα του χρέους άλλα 100 δισ. ευρώ. Βεβαίως αδικήσαμε πολλούς ανθρώπους. Σας το είπα. Αναμετρηθήκαμε με την ιστορία μας, τη ψυχή μας τη διαδρομή μας. Πρέπει ο κύκλος αυτός να κλείσει με τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν νέο πλούτο στη χώρα. Ο νέος πλούτος θέλει σύγκρουση. Δεν μπορεί τον Ιούλιο 2013 η Κυβέρνηση να ψηφίζει νόμο και να παραγράφει εννέα (9) χρόνια από τους ελέγχους για αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Στο κομμάτι των συνεργασιών, σε περίπτωση που το Κίνημα μπει στη Βουλή, το έχετε δει με ποιους το συζητάτε και με ποιους δε το συζητάτε; Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Το έχουμε ξεκαθαρίσει. Εμείς δε θα γίνουμε παρακολούθημα της δεξιάς. Ο κ. Σαμαράς απεδείχθη αναξιόπιστος. Ο κ. Βενιζέλος οδήγησε σε αυτή τη συνεργασία και έκανε το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της δεξιάς. Το απαξίωσε. Χωνεύτηκε μέσα σε πολιτικές που ήταν ανεπίτρεπτες. Βλέπαμε καθημερινά να έρχονται διάφορεες πρωοτοβουλίες στη Βουλή πουλώντας χάρη στους ανθρώπους επειδή απέσυραν το δικαίωμα που πήγαν να τους αφαιρέσουν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτά σε εμάς δε χωρούν.Υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή. Και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν δεξιοί υπουργοί, οι οποίοι έλεγαν σε μένα προσωπικά ότι η ηγετική σας ομάδα δεν έχει χαράξει τα όρια της διαφοροποίησης από τη Νέα Δημοκρατία. Το αντίθετο έχει χωνευτεί και έχει γίνει πιο δεξιά από τη δική μας δεξιά. Και δεύτερον έχουμε μιλήσει, και εμείς και ο ίδιος ο Παπανδρέου για μια προοδευτική διακυβέρνηση με ένα περιχόμενο μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει σε μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Σε μια δεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη δημιουργία νέου πλούτου μέσα από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με όλους εκείνους που υπονόμευσαν και υπονομεύουν τον πλούτο της χώρας. Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: : Σας ευχαριστώ πολύ κ. Καρχιμάκη. Καλημέρα σας Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ. Καλημέρα σε εσάς, τους συνεργάτες, τους ακροατές σας.http://pame-mazi.blogspot.gr/2015/01/m.html?spref=fb

Read more...