Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα:Τι κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε στηρίζεται σε επιπολαιότητα για να πάρουν ψήφους, είτε έχει ένα άλλο συρτάρι κλειστό που θα το ανοίξει μετά τις εκλογές», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στο ΜΕGA, αφήνοντας υπονοούμενα για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του όχι μόνο δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν συνιστούν αριστερή πολιτική», τόνισε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Η γραμμή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινομενικά αντιφατική... Η αφέλεια με την οποία χειρίζεται ζητήματα προκαλεί τρομερή εντύπωση».

«Αν βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα γυρίσει μια ώρα αρχύτερα, πιο δυναμωμένη, μετά την απογοήτευση που θα σπείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε η κα. Παπαρήγα, ενώ ερωτηθείσα αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ η γγ του ΚΚΕ απάντησε ότι «το μόνον που δε θέλει για παρτενέρ είναι εμάς».
 Δείτε το βίντεο από το ΜEGA

Read more...

Ανησυχία στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω των μειωμένων εσόδων

Υστέρηση μεταξύ 14% και 20%


Το ΙΚΑ έχει δει μείωση εσόδων στο 14%, ενώ ο ΟΑΕΕ κάμψη 20%
Το ΙΚΑ έχει δει μείωση εσόδων στο 14%, ενώ ο ΟΑΕΕ κάμψη 20%  


Αθήνα
Προβληματισμό προκαλεί στις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων η υστέρηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, που καταγράφεται από την αρχή του έτους.
Τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζουν μείωση κατά 14% στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένα κατά 20% είναι και τα έσοδα του ΟΑΕΕ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ανάλογη ήταν η μείωση το 2011, κατά 14,54% για το ΙΚΑ και κατά 20% για τον ΟΑΕΕ, σε σχέση με το 2010.
Η παρατεταμένη ύφεση έχει επιφέρει απώλειες στα Ταμεία της τάξεως των 4,5 δισ. κατά την τελευταία διετία, ενώ περαιτέρω μείωση των εσόδων κατά 6% έως 7% αναμένεται, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη των Ταμείων, από τη μείωση μισθών, συντάξεων και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες από τη μείωση των εισφορών οι ασφαλιστικοί φορείς, έχουν εκταμιεύσει το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό.
Το ΙΚΑ έχει λάβει ήδη 1,4 δις ευρώ από τα 2,1 δισ. ευρώ που δικαιούται συνολικά για το 2012 και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους τα Ταμεία, θα χρειασθούν επιπλέον ενίσχυση 1,2 δις.
Ήδη το ΙΚΑ έδωσε νέα παράταση έως τις 29 Ιουνίου για τη ρύθμιση παλαιότερων οφειλών, σε μια προσπάθεια να εισπράξει από τη δεξαμενή των 11 δισ. ευρώ, που οφείλουν στα Ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, 802.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής οι οφειλές προς το ΙΚΑ, αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ τα 4 δισ. και στα υπόλοιπα ταμεία το 1 δισ. ευρώ.
Οι συνεχείς ρυθμίσεις πάντως δεν φαίνεται να αποφέρουν τα αναμενόμενα, καθώς οι εισπράξεις για το Ίδρυμα, δεν ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ το μήνα.
Από την αρχή του χρόνου, το ΙΚΑ καταφεύγει κάθε μήνα σε εσωτερικό δανεισμό από το επικουρικό του και το Ταμείο της ΔΕΗ, ενώ έχει αποφασίσει να καλύψει στις 6 Ιουνίου, τη λήξη συναλλαγών repos ύψους 250 εκατ. ευρώ που είχε πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες με ενέχυρο ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τα οποία κατέχει.
Τον περασμένο Απρίλιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 699 εκατ. ευρώ, ενώ για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, θα απαιτηθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των Ταμείων, επιπλέον 300 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πιέζει την Ευρώπη ο Λευκός Οίκος


"H Ευρώπη θα πρέπει να κάνει πιό πολλά βήματα, πριν οι χρηματαγορές να πειστούν ότι 'έχουν γίνει τα απαραίτητα' στην κατεύθυνση να αντιμετωπιστεί η κρίση (κρατικού) χρέους, η οποία απειλεί πλέον την αμερικανική οικονομία και την ευάλωτη ανάκαμψή της", δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.
"Παραμένουν επιφυλακτικές οι χρηματαγορές, κάτα πόσον τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί είναι επαρκή για να διασφαλιστεί στην Ευρώπη η ανάκαμψη και να απομακρυνθεί κατ'αυτόν τον τρόπο ο κίνδυνος εμβάθυνσης αυτής της κρίσης. 'Επομένως, εύλογα πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν πιο πολλά βήματα", τόνισε ο Τζέι Κάρνεϊ.

Read more...

Τον Λοβέρδο εννοούσε ο Βενιζέλος?...




Έγραψε στο Twitter (θα το δείτε στο τέλος της ανάρτησης) "δεν μπορεί τα στελέχη μας είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου ήμουν 30 χρ.". Προφανείς στόχοι του, ο Λοβέρδος και ο... Γιώργος Παπανδρέου.
Αλλά με το που ξεσηκώθηκαν οι αντιδράσεις , ο χοντρός την έκανε, κατά τα συνήθη, γυριστή: Δεν το γραψε ο ίδιος , αλλά κάποιος συνεργάτης του και δεν εννοούσε τον αποκλεισμό των παλαιών στελεχών , αλλά την ανάδειξη ενός νέου προοδευτικού ρεύματος στη νεολαία .
Επαγγελματίας (ψεύτης)...

.


Read more...
Εφιάλτης διαρκείας

Εθνικός πένθος στην Ιταλία και τρόμος μετά τη νέα σεισμική δόνηση

Συντρίμμια στο Καβέτσο κοντά στη Μόντενα
Συντρίμμια στο Καβέτσο κοντά στη Μόντενα   (Φωτογραφία:  Reuters )


Ρώμη, Ιταλία
Ημέρα εθνικού πένθους τη Δευτέρα στην Ιταλία για τους 24 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων που πλήττουν την βορειοανατολική Ιταλία.
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία.

Η νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών που έπληξε το βράδυ της Κυριακής την πολύπαθη περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια τρομοκράτησε τους κατοίκους χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Από τις 20 Μαΐου, το σύνολο των σεισμικών και μετασεισμικών δονήσεων στη βόρεια Ιταλία έχει ξεπεράσει τις 1.400.

Οι σεισμολόγοι τονίζουν μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα σταματήσουν οι δονήσεις, διότι κάθε σεισμός αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία».

Πολλοί μετανάστες που είχαν έλθει στην Εμίλια-Ρομάνια για να βρουν δουλειά -κυρίως από την βόρειο Αφρική- αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η Τυνησία στέλνει ειδικό πλοίο για δωρεάν μεταφορά όσων υπηκόων της επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ιταλία.

Ο φόβος εντείνεται και αρκετοί Ιταλοί δηλώνουν στους δημοσιογράφους ότι θα προσπαθήσουν να χτίσουν το μέλλον τους σε άλλες περιφέρειες της χώρας, διότι δεν αντέχουν άλλο την συνεχή δοκιμασία των σεισμών, τον εφιάλτη του Εγκέλαδου που δεν λέει να εγκαταλείψει την Εμίλια-Ρομάνια.

Εν τω μεταξύ, σε πολλά σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών -κυρίως γυμνάσια και λύκεια- τα μαθήματα τελείωσαν μια εβδομάδα νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία, και στα προαύλια άρχισαν να στήνονται οι σκηνές όπου καθηγητές και μαθητές θα συναντηθούν για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, έστω και υπό έκτακτες συνθήκες, οι προγραμματισμένες εξετάσεις.

Οι δικαστικές έρευνες προς εξακρίβωση τυχόν ευθυνών για τις καταρρεύσεις βιομηχανιών συνεχίζονται. Η εισαγγελία της Φεράρα έχει αποστείλει 17 κλήσεις σε απολογία σε ιδιοκτήτες οικοδομικών εταιριών, ιδιοκτήτες των ακινήτων και μηχανικούς του δημοσίου που έλεγξαν την κατάσταση των παραγωγικών μονάδων, μετά την πρώτη δόνηση της 20ής Μαΐου.

Τα πιθανά αδικήματα που πρόκειται να απαγγελθούν είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε απολογία και από την εισαγγελία της Μόντενα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Αχμέτ Ιλχάν και η «δανεική» έδρα της Ροδόπης



Ο Αχμέτ Ιλχάν και η «δανεική» έδρα της Ροδόπης
Στη Ροδόπη, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη πήγε απρόσμενα καλά, με 17,95% πήρε το καλύτερο της αποτέλεσμα. Πίσω από κάθε καλή επίδοση υπάρχει ένα μυστικό και το μυστικό στην Ροδόπη για τη Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ο υποψήφιος, ο Αχμέτ Ιλχάν.

Δέκα χιλιάδες σταυρούς πήρε στη Ροδόπη ο πρώην βουλευτής. Ο Αχέτ Ιχλάν, που ήταν κάποτε το πουλέν της ΝΔ στην περιοχή και μπήκε στα ψηφοδέλτια μετά από εισήγηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, διακρίθηκε στη διάρκεια της θητείας του κυρίως για τις άριστες σχέσεις του με την επίσημη Τουρκία. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ, ο Ιλχάν δήλωσε ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτή την επιλογή και μετακόμισε στην  Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις εκλογές της 6. Ιουνίου στη Ροδόπη βγήκαν ο Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) ο Στυλιανίδης (ΝΔ) και ο Ζειμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ). Όταν η Ντόρα επέστρεψε στη ΝΔ πρότεινε στο Σαμαρά να βάλει επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Ιλχάν, ώστε να φέρει μαζί του και την προίκα του. Εκείνος το απέρριψε την τελευταία στιγμή, καθώς το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν, να εκλεγούν τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές στη Θράκη. Ο Ιλχάν επικοινώνησε και με το Στυλιανίδη (γνωρίζονται άλλωστε πολλά χρόνια) και τον ενημέρωσε για την πρόθεση του να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Όταν ο Σαμαράς είπε όχι, ο Ιλχάν δεν στενοχωρήθηκε. Έφερε ένα γύρο τα κόμματα να δει ποιο του ταιριάζει, και κατέληξε ότι του ταιριάζει η Δημοκρατική Αριστερά. Η προσέγγιση στέφτηκε από επιτυχία, σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπη που μπορεί να υπολογίζει σε μια εκτόξευση από το 3,5% σε ποσοστά άνω του 15%.

Οι ψηφοφόροι του Ιλχάν δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα με τις πιρουέτες αυτές, άλλωστε ο υποψήφιος τους, τους διαβεβαίωσε πως αν εκλεγεί θα ξαναπάει στη Ντόρα. Αν όλα αυτά πράγματι συμβούν, το ελληνικό κοινοβούλιο  θα εμπλουτιστεί και με ένα νέο είδος έδρας, τη «δανεική» έδρα.  


Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

Η Ευρωζώνη χρειάζεται «συντονισμένη» τραπεζική εποπτεία, λένε Μπαρόζο και Μέρκελ

Βήματα προς «τραπεζική ένωση»;


«Πρέπει να μετατρέψουμε τη νομισματική ένωση σε μία οικονομική ένωση» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος
«Πρέπει να μετατρέψουμε τη νομισματική ένωση σε μία οικονομική ένωση» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος  


Βερολίνο
Ο συντονισμός του πλαισίου τραπεζικής εποπτείας στο ευρωπαϊκό πεδίο βρίσκεται στις επιδιώξεις των Ευρωπαίων ηγετών εν όψει της Συνόδου Κορυφής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στο Βερολίνο προ της συνάντησής τους.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την νομισματική ένωση μία οικονομική ένωση» τόνισε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, «θα συζητήσουμε στοιχεία που άπτονται της τραπεζικής ένωσης» είπε από την πλευρά του ο Μπαρόζο.

Η συνάντηση Μέρκελ και Μπαρόζο έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τακτική Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου. Οι αναφοτές των δύο αξιωματούχων έγιναν σε σύντομη κοινή τους εμφάνιση σε δημοσιογράφους στην καγκελαρία πριν τη συζήτησή τους.

«Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με τη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και με τις πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης, οι οποίες για εμάς είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος» είπε η Μέρκελ.

Όσον αφορά τη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε οικονομική ένωση, όπως ανέφερε η καγκελαρίος, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «είναι ένα από τα πρώτα βήματα και όχι από αυτά που την ολοληρώνουν». Προς αυτό το σκοπό, απαιτείται σηαμντική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των κοινοτικών οργάνων.

Σχετικά ειδικότερα με το ζήτημα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τοπίου, η Άγνκελα Μέρκελ τόνισε τη σημασία «ειδικών οργάνων για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος».

Ο Ζοζέ Μπαρόζο προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ανοικτά πως η ΕΕ πρέπει «να συζητήσει στοιχεία μίας τραπεζικής ένωσης».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε πως το κεντρικό θέμα της Συνόδου Κορυφής θα είναι οι πολιτικές προώθησης της ανάπτυξης, λέγοντας πως η ίδια η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες -διαχωρίζοντας μεταξύ του «τι μπορούμε να κάνουμε σε βραχυπρόθεσμη και τι σε μακροπρόθεσμη βάση».

Η άποψη της Επιτροπής, τόνισε ο Μπαρόζο, είναι πως «για να πετύχουμε ανάπτυξη, χρειαζόμαστε υγιή δημοσιονομικά, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας -και για αυτό είναι σημαντική η προώθηση των μεταρρυθμίσεων- και οι στοχευμένες επενδύσεις».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα παίρνει πισω ο Μοσκοβισί...



Διέψευσε... τον εαυτό του από τις Βρυξέλλες ο νέος Γάλλος Υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον επίτροπο και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Όλι Ρεν.Προσπάθησε να...ανασκευάσει όσα νωρίτερα είχε πει στη γαλλική ραδιοφωνία περί επεξεργασίας σχεδίου εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Όπως δήλωσε πως «το πρώτο που είναι και θεμελιώδες είναι πως στο τραπέζι υπάρχει μόνο μια επιλογή, θέλω να είμαι ακριβής χωρίς να γίνεται ερμηνεία επί των λεγομένων μου, έχουμε μια μόνη βούληση και πεποίθηση: η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Αυτό είναι προς όφελος της ευρωζώνης, και απαραίτητο για την Ελλάδα. Απαραίτητο για την ευρωζώνη και ωφέλιμο για την Ελλάδα. Αυτό θέλουμε».

Υπενθύμισε όμως ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να τηρηθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές». «Εμείς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατανοούμε τις δυσκολίες του ελληνικού λαού», σε αυτό το πλαίσιο κατά τον Γάλλο υπουργό ήταν και οι αποφάσεις περί ανάπτυξης που προωθούνται στις Συνόδους Κορυφής.

Κατέστησε όμως σαφές ότι η μπάλα σήμερα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο και με όλο το σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες «πρέπει να υπάρχουν από την άλλη μεριά και οι Έλληνες που θέλουν την παραμονή στην ευρωζώνη». Κατά τον Πιέρ Μοσκοβισί αυτό δεν αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, αλλά απλή διαπίστωση: «οι Έλληνες είναι αφεντικά της μοίρας τους».

real.gr


Read more...

Φίσερ: Η Μέρκελ σβήνει την κρίση με κηροζίνη...



Ευθύνες στη Γερμανία για τη συνέχιση της ευρωκρίσης καταλογίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γιόσκα Φίσερ σε άρθρο που... τιτλοφορείται «Τo ευρωπαϊκό σπίτι φλέγεται» και φιλοξενείται στη σημερινή Süddeutsche Zeitung.

Ο Φίσερ καταλογίζει ευθύνες στην ΄Αγκελα Μέρκελ για την πολιτική λιτότητας, η οποία, όπως επισημαίνει, έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στα τρία χρόνια της κρίσης χρέους.

«Το ευρωπαϊκό σπίτι φλέγεται κι ακόμη και το συντηρητικό Λονδίνο ζητά λογικά και αποφασιστικά βήματα της πυροσβεστικής, αλλά έκανε τον λογαριασμό χωρίς την πυροσβεστική και της επικεφαλής της 'Αγκελα Μέρκελ» γράφει ο Φίσερ.

«Η Ευρώπη με οδηγό τη Γερμανία σβήνει τη φωτιά με κηροζίνη αντί για νερό και έτσι η φωτιά εξ αιτίας των μέτρων λιτότητας της Μέρκελ εξαπλώνεται γρήγορα. Είναι ο λόγος που η δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια απέκτησε χαρακτηριστικά υπαρξιακής κρίσης» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ο Φίσερ σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στις χώρες του ευρώ και υποστηρίζει ότι η απόφαση για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας και της Γαλλίας.

«Οι τελευταίες εκλογές στη Γαλλία και στην Ελλάδα, αλλά κι αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ιταλία, οι αναταραχές στην Ισπανία και την Ιρλανδία δείχνουν ότι οι λαοί έχουν χάσει από καιρό την πίστη τους στην χωρίς ανάπτυξη πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία. (…)

Το αποτέλεσμα είναι να απειλείται με χάος η Ελλάδα, και η θύελλα στις ισπανικές, ιταλικές και γαλλικές τράπεζες να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανεμοστρόβιλο που θα διαλύσει την Ευρώπη. Και μετά»; αναρωτιέται ο Φίσερ. «Θα ακυρωθούν οι προσπάθειες δύο ευρωπαϊκών γενεών που οδήγησε την ήπειρό μας στην πλέον μακρόχρονη περίοδο ειρήνης και ευμάρειας»;...

ethnos.gr


Read more...

Πικραμμένος προς εφοπλιστές: «Στηρίξτε την πατρίδα»

Μήνυμα του πρωθυπουργού από τα «Ποσειδώνια 2012»



 



Έκκληση στους Έλληνες εφοπλιστές να στηρίξουν την πατρίδα με νέες επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν  και νέες θέσεις εργασίας αλλά και ρευστότητα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στα εγκαίνια της 23ης Διεθνούς Έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

Ειδικότερα τόνισε: «Η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα και η εμπορική της ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά  στην συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομία,  χρησιμοποιώντας στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πιο συγκεκριμένα, είπε  ότι από το 2000 μέχρι το 2011 η ελληνική ναυτιλία  πρόσφερε 154 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε ναυτιλιακό συνάλλαγμα, ωστόσο, πρόσθεσε, το 40% του ποσού αυτού επανεξήχθη στο εξωτερικό, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες.

Οι Έλληνες εφοπλιστές επανειλημμένα έχουν υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές στην Ελλάδα για να γίνουν επενδύσεις και να μείνουν τα χρήματα στον τόπο αυτό,

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι δομές αυτές.

Επίσης σχολίασε τις εξελίξεις στον κλάδο της ελληνικής  της κρουαζιέρας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί έξυπνα και να διπλασιάσει τα έσοδα και να διατηρήσει ο Πειραιάς τα πρωτεία στη Μεσόγειο, Τόνισε  ότι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα τα έσοδα υπερβαίνουν τα 360 εκατ. ευρώ:

«Θέλουμε και μπορούμε, αν κινηθούμε έξυπνα και μεθοδικά, να διπλασιάσουμε τα έσοδα αυτά σε 700.000.000 το χρόνο, να διπλασιάσουμε τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που διακινούνται μέσω του Πειραιά, από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 5 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2016».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννης Στουρνάρας, στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων τόνισε:

1. Συγχαίρω τους διοργανωτές – Καλωσορίζω τους επισκέπτες.
Μια παράδοση 40 και πλέον χρόνων, η συνάντηση της εμπορικής ναυτιλίας όλου του κόσμου.
Μια παράδοση που πλαισιώνει καθοριστικά και αποφασιστικά ένα καθ' όλα άξιο επιχειρηματικό πρότυπο, το διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό ναυτιλιακό παράδειγμα.

2. Η έκθεση είναι αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα
• Εξωστρεφείς – διεθνοποιημένες δραστηριότητες
• Για μια εξωστρεφή και διεθνοποιημένη βιομηχανία.

3. Ναυτιλία, Εθνική Οικονομία και Ανάπτυξη
• Η ναυτιλία, μαζί με τον τουρισμό, προσφέρουν το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα από οποιαδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας
• Η ελληνική πλοιοκτησία με 3.800 ποντοπόρα και 4.200 και πλέον πλοία
• Με 17.000 εργαζόμενους σε ποντοπόρα και σημαντικό αριθμό εργαζόμενων στην ακτοπλοΐα/ κρουαζιέρα, συνολικά όμως 200.000 εργαζόμενοι ασχολούνται άμεσα και έμμεσα στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ναυτιλία
• Με την συμβολή στην ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων και σημαντικού αριθμού παρα-ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

4. Η ανάγκη συνάντησης της ναυτιλίας πολλαπλασιάζεται σε έναν οικονομικό και ναυτιλιακό κόσμο που αλλάζει.
Η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα έχει ανάγκη να συζητηθούν σημαντικές και διαρθρωτικές αλλαγές:
• Στη δομή του θαλάσσιου εμπορίου, με την ενίσχυση της μεταφοράς από Ανατολή σε Δύση.
• Στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και την πληροφορική που αλλάζει τους όρους λειτουργίας.
• Στα νέας γενιάς πλοία που κάνουν την εμφάνισή τους σε όλους τους κλάδους. Τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένων φορτίων (LNGs) – τα tankers –τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η ακτοπλοΐα και η κρουαζιέρα αλλάζουν ταχύτατα με μεγαλύτερα, νέας γενιάς, νέων απαιτήσεων και νέων δυνατοτήτων πλοία.
• Στην οργάνωση της ναυτιλίας, με την συγκέντρωση και την αλλαγή των συνθηκών ανταγωνισμού.
• Στις νέες συνθήκες διαχείρισης, διοίκησης και λειτουργίας των εμπορικών λιμένων.
Τα Ποσειδώνια δίνουν την ευκαιρία στην παγκόσμια ναυτιλία να αναπτύξει τις εμπορικές και επιχειρηματικές της δραστηριότητες συζητώντας όλα αυτά τα θέματα σε σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης.

5. Με δεδομένο το ρόλο που διαδραματίζει στις θαλάσσιες μεταφορές, η πρόοδος και η βελτίωση της ελληνικής ναυτιλίας:
• Είναι εθνικής σημασίας. Το μέγεθος και η συνεισφορά της στην εθνική οικονομία επιτρέπουν την καθοριστική συμβολή στην απασχόληση, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα. Η ιδιαιτερότητα της εποχής υπενθυμίζει ότι η αποδεδειγμένα ανταγωνιστική και πρωτοπόρος ελληνική ναυτιλία μπορεί να συμβάλει στην αναζήτηση εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση, μπορεί να μειώσει την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων.
• Είναι ευρωπαϊκής σημασίας – με δεδομένη τη σημασία της ναυτιλιακής οικονομίας και του θαλάσσιου εμπορίου για το ενδο-κοινοτικό εμπόριο και τις διεθνείς συναλλαγές.
• Είναι παγκόσμιας σημασίας. Η ναυτιλία αποτελεί το συγκριτικά (περιβαλλοντικά) φιλικότερο μέσο μεταφοράς, με καθοριστική συμβολή στην προσδοκώμενη αειφόρο ανάπτυξη.

6. Τα Ποσειδώνια αναπτύσσονται
• Προσφέρουν διαχρονικά, ανά διετία τον τόπο συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλίας την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
• Οι πρόσθετες δραστηριότητες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παρα-ναυτιλιακων δραστηριοτήτων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός σημαντικότατου Ναυτιλιακού Κόμβου Δραστηριοτήτων (Cluster).
• Η εθνική οικονομία έχει ανάγκη την ανάπτυξη των σχετικών με την ναυτιλία υπηρεσιών, όπως έχει ανάγκη την ενίσχυση των προσπαθειών για την δημιουργία ενός ισχυρού ναυτιλιακού κέντρου στον τόπο μας.
• Όπως έχει ανάγκη τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού λιμενικού συστήματος μέσω της επιτάχυνσης της θεσμικής και λειτουργικής εναρμόνισης του με ανταγωνιστικά πρότυπα που ήδη έχουν υιοθετηθεί από τους ευρωπαϊκούς λιμένες.

7. Οφείλουμε ως Πολιτεία:
• Να αναπτύξουμε μια μακροπρόθεσμη, σταθερή πολιτική που θα στηρίζεται στην εξής αμοιβαίως επωφελή σχέση: σταθερότητα, υποδομές, απλοποιημένες διαδικασίες εγγραφής στο Εθνικό Νηολόγιο και κίνητρα για την προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία, αποσκοπώντας στην προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό και περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας ναυτιλιακής δραστηριότητας και των κόμβων γύρω από αυτή.
• Να επιφέρουμε και άλλες μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο όπου αυτό χρειάζεται – όπως έγινε και στην περίπτωση της απελευθέρωσης του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, με τα πρώτα θετικά δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους (home porting διεθνών εταιριών από Ρόδο και Κρήτη).
• Όπως τονίστηκε, κλειδί για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού κεκτημένου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής στο Εθνικό Νηολόγιο και η παροχή κινήτρων για την προσέλκυση στην ελληνική σημαία, αλλά και την εγκατάσταση ναυτιλιακών και συναφών επιχειρήσεων στην ελληνική επικράτεια. Σήμερα, πολλές ελληνόκτητες ναυτιλιακές εταιρείες είναι εισηγμένες στα μεγαλύτερα διεθνή χρηματιστήρια και αποτελούν πόλους έλξης ταλαντούχων εργαζομένων σε πλείστους όσους τομείς: καπετάνιοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, νομικοί, και πάμπολλα άλλα επαγγέλματα που συνδέονται με το πλοίο και τις δραστηριότητες του.
• Θεμελιώδους σημασίας είναι η σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση. Έχει ήδη γίνει μια προεργασία και σε συνεννόηση με τους φορείς της ναυτιλίας θα κτίσουμε το μέλλον της. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αποτελεί κλασσικό παράδειγμα σπατάλης εθνικού ανθρώπινου κεφαλαίου η ταυτόχρονη ύπαρξη μεγάλης ανεργίας ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων της χώρας μας και ανικανοποίητης ζήτησης για καπετάνιους, μηχανικούς, και άλλα συναφή με τη ναυτιλία επαγγέλματα.
• Να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες, που πρέπει να συνδιαμορφωθούν με όλη την ναυτιλιακή κοινότητα - καθώς το μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον προσθέτει δυσκολίες και προκλήσεις στη διαμόρφωση μακροχρόνιων πολιτικών για τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας.
• Η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό μέσω μετεγκατάστασης ελληνόκτητης ναυτιλιακής δραστηριότητας στη χώρα και η περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας ναυτιλιακής δραστηριότητας θα έχει σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις. Προωθώντας ένα νέο εξωστρεφές πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σαν αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η πατρίδα μας, δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν ευκαιρίες, όπως αυτές που η ανάπτυξη της ναυτιλίας προσφέρει. Σύμφωνα με αποτελέσματα αδημοσίευτης μελέτης του ΙΟΒΕ η προσέλκυση όλων των δραστηριοτήτων των Ελλήνων εφοπλιστών στη Ελλάδα θα μπορούσε να δημιουργήσει εγχώρια προστιθέμενη αξία 26 δισ. ευρώ (έναντι του περίπου 10 δισ. ευρώ σήμερα), ενώ με τις άμεσες και έμμεσες δραστηριότητες που θα αναπτύσσονταν ως συνέπεια γύρω από τον κόμβο της ναυτιλίας η ανεργία στον τόπο μας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 35%!!!
• Οφείλουμε να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που θα επικουρούνται από ένα σύγχρονο και σταθερό φορέα διοίκησης των θεμάτων. Άξονας ένα αυτοτελές Υπουργείο Ναυτιλίας, με δομές που θα υπηρετούν αποτελεσματικά τον κρίσιμο τομέα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, ώστε να διατηρηθεί η αξιοθαύμαστη ναυτική και ναυτιλιακή μας παράδοση, με την ελληνική ναυτιλία να συνεχίσει να συνδέει τις θάλασσες του κόσμου και να ωφελεί την Ελλάδα.

8. Η Συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στα Ποσειδώνια 2012 βρίσκεται στο πνεύμα της εποχής:
Λιτή παρουσία, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη του συνθήματος του περιπτέρου:
Ελληνική Ναυτιλία
• Ενώνοντας τον κόσμο
• Προσφέροντας στη χώρα
• Χαράζοντας ένα βιώσιμο μέλλον.

«Ισχυρή εμπορική ναυτιλία συνεπάγεται ισχυρή Ελλάδα»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα Ποσειδώνια 2012 αποτελούν σταθμό στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα, όπου η ναυτοσύνη των Ελλήνων διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και μας δείχνει τον τρόπο εξόδου από τη σημερινή κρίση.

Πως, δηλαδή, οφείλουμε να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και την Ανάπτυξη. Στην εμπορική ναυτιλία, άλλωστε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετράμε χαμένες ευκαιρίες, αλλά κερδισμένες επιτυχίες. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροπολιτική, μεγαλοστομίες και πειραματισμούς, αλλά για ρεαλιστική πολιτική και σαφή σχεδιασμό.

Και το πρώτο βήμα είναι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με την εξασφάλιση σταθερού θεσμικού και φορολογικού πλαισίου.

Γιατί μια ισχυρή εμπορική ναυτιλία συνεπάγεται οικονομική και στρατηγική ενίσχυση της Ελλάδας. Συνεπάγεται ισχυρή Ελλάδα».protothema.gr

Read more...

Aρχίζει σταδιακά η χορήγηση φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς

«Ομαλοποίηση μέχρι την Τετάρτη»


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Αρχίζει σταδιακά η χορήγηση των φαρμάκων για βαρέως πάσχοντες, κυρίως καρκινοπαθείς, που αδυνατούν να προμηθευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα από τα οποία εξαρτάται η ζωή τους.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε πως μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των εταιριών παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων, η κατάσταση έως την Τετάρτη θα έχει ομαλοποιηθεί.

Την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση βαίνει προς ομαλοποίηση έως την Τετάρτη, εξέφρασε την Κυριακή και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας είχε δηλώσει ότι η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα γίνει κανονικά από σήμερα, Δευτέρα.

«Η κατάσταση αυτή είναι μιά σκηνή απο το μέλλον. Αν όλα δεν πάνε καλά, από τον Οκτώβριο και μέτα, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να απευθυνθεί ακόμα και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε, οι πληρωμές πλέον θα γίνονται από τον ΕΟΠΥΥ μετά από την παράδοση της κάθε παραγγελίας.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε πυροδότησε την Κυριακή έντονη πολιτική κόντρα την Κυριακή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απέδωσε το πρόβλημα στην αδυναμία της υπηρεσιακής κυβέρνησης να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις. Η παρέμβαση του τέως υπουργού την αντίδραση του ΣΥΝ, που απέδωσε το πρόβλημα στην «υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα» από τον Κ. Λοβέρδο.

Να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενώ διάβημα στον πρωθυπουργό για το θέμα των φαρμάκων των καρκινοπαθών πραγματοποίησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Το μνημόνιο μέχρι τώρα σκότωνε τις ελπίδες μας. Τώρα βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων. Ο ένοχος κ. Βενιζέλος ο άφαντος κ. Λοβέρδος και ο παραπλανητικός κ. Σαμαράς έχουν μεγάλη ευθύνη για την ζητιανιά των ανθρώπων για τα φάρμακά τους» δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η ΔΗΜΑΡ απέδωσε την κατάσταση στις «οριζόντιες περικοπές στο χώρο της υγείας, τον ανορθολογισμό και την προχειρότητα στη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα την οικονομική του κατάρρευση».

Από την πλευρά του, ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε: «Υπεύθυνα για την κατάντια αυτή είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που αδιαφόρησαν, που ανέχθηκαν τις μίζες και τις ρεμούλες, εγκαταλείποντας την πατρίδα στο έλεός της. Η 17η Ιουνίου, είναι μια ευκαιρία να απαλλαγούμε οριστικά από όλους αυτούς που μας πλήγωσαν βάναυσα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το μεγάλο «κραχ» στην ελληνική αγορά- Αποχωρήσεις και σχέδια έκτακτης ανάγκης από ξένες εταιρείες για πιθανό Grexit


Το μεγάλο «κραχ» στην ελληνική αγορά- Αποχωρήσεις και σχέδια έκτακτης ανάγκης από ξένες εταιρείες για πιθανό Grexit
Άρον άρον φαίνεται ότι φεύγουν οι ξένες εταιρείες από τη χώρα μας, προκειμένου να προλάβουν μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, σειρά εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά τις τελευταίες δεκαετίες, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους φοβούμενες τις επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Grexit.
Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Coface, θυγατρική της επενδυτικής τράπεζας Natixis, ανακοίνωσε ότι σταματά τις εγγραφές νέων ασφαλιστικών συμβολαίων για εξαγωγές προς την Ελλάδα, καθώς δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να ανακτήσει τις πληρωμές από Έλληνες εισαγωγείς.
Την ίδια ημέρα και η Euler Hermes, η μεγαλύτερη εταιρία ασφάλισης εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την κάλυψη για τα φορτία που εισάγονται στην Ελλάδα φοβούμενη την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Για άλλες όμως χώρες ανοίξανε… τα φτερά τους και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε στα μέσα Μαΐου η Singapore Airlines, η οποία δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα για περίπου 40 χρόνια. Λίγες μέρες νωρίτερα η αμερικανική Delta γνωστοποίησε πως από το φθινόπωρο θα διακόψει τα δρομολόγια Αθήνα- Νέα Υόρκη, ενώ σε αντίστοιχη απόφαση κατέληξε και η Ryanair η οποία από τις 2 Οκτωβρίου αναστέλλει όλα της δρομολόγια προς Κω και Ρόδο.
Επίσης, η British Airways ανακοίνωσε την αναστολή του δρομολογίου από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προς τη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου 2012, ενώ η TAP Air Portugal ανακοίνωσε την αναστολή του δρομολογίου της από Αθήνα για Λισαβόνα στις 28 Οκτωβρίου 2012 που εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα.

Σε ετοιμότητα για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ
Την ώρα που μεγάλες πολυεθνικές ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την ελληνική αγορά, άλλες καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, γίνεται αναφορά στην βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Dixons που έχει 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας, «ο σχεδιασμός μπορεί να φανεί ως κινδυνολογία, αλλά είναι καλό να είναι κανείς προετοιμασμένος». Η Dixons είναι η νούμερο 2 ευρωπαϊκή εταιρεία στην εμπορία ηλεκτρονικών ειδών και στη χώρα μας συνεργάζεται με την εταιρεία «Κωτσόβολος».
Ο Διευθυντής της εταιρεία Dixons, James, λέει ότι η εταιρεία έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης να κλείσει το προσεχές χρονικό διάστημα τα 69 καταστήματα που της ανήκουν εξ’ ολοκλήρου και τα 29 που λειτουργούν με franchise, για να προστατευτεί από την απειλή οποιασδήποτε πολιτικής αναταραχής και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στη νέα δραχμή.
Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι και η BMW είναι ήδη προετοιμασμένη για το χειρότερο, βλέποντας μόλις το ένα τέταρτο των αντιπροσώπων της να μην πηγαίνουν καλά και το ετήσιο κέρδος από την Ελλάδα να έχει μειωθεί περισσότερο από 75%.
Παράλληλα, η εταιρεία Vodafone είναι έτοιμη για άτακτη αποχώρηση αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, ενώ σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι και η χρηματιστηριακή Newedge, αναμένεται να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά.
Τέλος, η HSBC έχει ήδη προετοιμάσει τη λειτουργία των συστημάτων της και στα 15 καταστήματα που έχει στην Ελλάδα, να περάσουν στη δραχμή, σε περίπτωση που η χώρα μας φύγει από το ευρώ.Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Ίαν ΜακΚέιν «έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές στα συστήματα ΙΤ» ενώ και το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί επάνω στη λειτουργία αυτών.

Αγγελική Κιλιντζόγλου
 moneypost.gr

Read more...

H Μέρκελ απειλεί την Ελλάδα με Ευρωδικαστήριο εάν χαλαρώσουν οι όροι του Μνημονίου


H Μέρκελ απειλεί την Ελλάδα με Ευρωδικαστήριο εάν χαλαρώσουν οι όροι του Μνημονίου
Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σκοπεύει να στείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τις χώρες που δεν θα τηρήσουν τους όρους του Μνημονίου, κάνοντας ουσιαστικά έμμεση αναφορά στην Ελλάδα, σε ομιλία της στο Βερολίνο σε συγκέντρωση του κόμματός της (CDU).

Όπως αναφέρει το γερμανικό Reuters, η γερμανίδα καγκελάριος διαμήνυσε ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων της δανειακής σύμβασης, που έχει υπογραφεί με χώρα της ευρωζώνης. Αν αυτό πραγματοποιηθεί τότε η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος εξόδου από την κρίση είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Παράλληλα, για ακόμα μία φορά απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγων, αλλά εμφανίστηκε ανοιχτή στην επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων στην ευρωζώνη.

Η Μέρκελ ουσιαστικά δείχνει ότι ετοιμάζεται να τηρήσει τη σκληρή τάση και να μην ακούσει τις φωνές κατά της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας, στέλνοντας μήνυμα προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να «ξεχάσει» την μη τήρηση των συμφωνηθέντων.moneypost.gr

Read more...

Η HSBC ετοιμάζεται για ελληνική έξοδο


Η HSBC ετοιμάζεται για ελληνική έξοδο
Δοκιμές στα μηχανήματα ανάληψης που διατηρεί στην Ελλάδα πραγματοποιεί η βρετανική τράπεζα HSBC προκειμένου να διαπιστώσει έαν τα ΑΤΜ μπορούν να λειτουργήσουν με χαρτονομίσματα διαφορετικού μεγέθους και υφής, σε περίπτωση επαναφοράς της δραχμής. Σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Times, πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η HSBC εξετάζει εάν τα μηχανήματα ανάληψης στην Ελλάδα μπορούν να ανταποκριθούν τεχνικά -δηλαδή να «βγάλουν» δραχμές όσον αφορά στο μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-, σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δηλώνει στους Times ότι οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα, κατ’ εφαρμογή των υποδείξεων του εποπτικού οργάνου του Σίτι του Λονδίνου. Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ζητήσει από τις βρετανικές τράπεζες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.moneypost.gr

Read more...

Όργιο φοροδιαφυγής αποκαλύπτει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από το ΣΔΟΕ

Κρυμμένοι Θησαυροί


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Θησαυρούς» εκατομμυρίων, που προέρχονται από χρόνια φορολογικών παραβάσεων, αποκαλύπτουν οι έλεγχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει εξαπολύσει το ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα.

Από τον περασμένο Αύγουστο-Σεπτέμβριο έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ πάνω από 5.000 αιτήματα στην Ένωση Τραπεζών για ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο διευθυντής Ελέγχων του Σώματος, Νίκος Λέκκας.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 210 υποθέσεις από τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και φόροι πάνω από 650 εκατ. ευρώ. «Αντιληφθείτε τώρα τι θα γίνει όταν φτάσουμε τα 1.000 ή τα 2.000. Αυτό είναι μία πρώτη ένδειξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Ανάμεσα σε αυτές τις υποθέσεις, υπάρχουν ορισμένες «τρανταχτές περιπτώσεις». Για παράδειγμα, ιδιωτικός υπάλληλος, μισθωτός, διατηρούσε λογαριασμό καταθέσεων ύψους 41,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε ρακοσυλλέκτρια η οποία είχε καταθέσεις 16,5 εκατ. ευρώ, όπως και μεγάλη εταιρεία με απόκρυψη φορολογητέας ύλης 35 εκατ. ευρώ, η οποία τελικώς ήρθε σε συμβιβασμό και θα πληρώσει 21 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τους ελέγχους, αξιοποιώντας το νέο σύστημα Elenxis, το οποίο δίδει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να επιλέξει υποθέσεις για έλεγχο με βάση αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Από εκεί και πέρα, «το μεγάλο κλειδί του ΣΔΟΕ, της επιτυχίας του, είναι όταν εφαρμόστηκε ο νόμος για τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών, από το 2010 και μετά» όπως είπε ο κ. Λέκκας.

«Είναι πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ μπαίνει σε αυτούς τους δρόμους και πραγματικά φορολογεί εισοδήματα τα οποία φοροδιέφευγαν συστηματικά» συμπλήρωσε ο διευθυντής Ελέγχων του Σώματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο φουλ οι «γαλάζιες» μηχανές για την τελική μάχη Σαμαρά- Τσίπρα



Στο φουλ οι «γαλάζιες» μηχανές για την τελική μάχη Σαμαρά- Τσίπρα
Φουλ προετοιμασία για την τελική μάχη, το ντιμπέιτ των δύο, ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα οργανώνουν στην Συγγρού. Η αρχή της επόμενης εβδομάδας –της τελευταίας πριν από την κάλπη της 17ης Ιουνίου- δείχνει να έχει «κλειδώσει» για τη διεξαγωγή της τελικής σύγκρουσης αποκλείοντας τις αρχικές σκέψεις διεξαγωγής ενός –ακόμη- debate εντός της εβδομάδος (όπως από το Σάββατο είχε γράψει το Newpost.gr).

Το επιτελείο Σαμαρά εξετάζει διεξοδικά τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με κυρίαρχη κατεύθυνση τη λεπτομερειακή κοστολόγησή του, εν συνόλω και επιμέρους. Στόχος είναι να καταδειχθεί το δημαγωγικό πλαίσιο προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με δεσμεύσεις οι οποίες –με τα παρόντα δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας- κρίνονται ως το λιγότερο ανεφάρμοστες.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εννοούν αυτά που επισημαίνονται στο πρόγραμμα του κόμματός τους, από την Συγγρού επισημαίνουν την επικινδυνότητα των εξαγγελιών, με το «καλημέρα» της εφαρμογής τους, να υποχρεωθεί την ίδια στιγμή η χώρα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και συναφώς, από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εκ παραλλήλου, στο αρχηγείο της ΝΔ, συνεχίζουν την καταγραφή των δημόσιων θέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαφοροποιούνται από τις κεντρικές προβλέψεις του προγράμματος. Όπως επί παραδείγματι η θέση της κ. Δούρου η οποία έσπευσε την περασμένη Παρασκευή να στηλιτεύσει τη θέση Σαμαρά για διπλασιασμό του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας όταν, μόλις λίγο πριν το ίδιο ακριβώς είναι προαναγγείλει και ο κ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση του προγράμματός του.

Αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής του debate πάντως, από την ΝΔ τονίζεται στο παρασκήνιο ότι δεν έχουν πρόβλημα να διαφοροποιηθούν απολύτως συγκριτικά με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Όπερ σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να μετέχουν μόνον δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, ούτε καν να εκπροσωπηθούν όλα τα μέσα.

Δείχνουν μάλιστα να «καλοβλέπουν» το ενδεχόμενο απευθείας διαλόγου ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, είτε ακολουθώντας το αμερικάνικο μοντέλο –ένας δημοσιογράφος με ερωτήσεις προς τον κάθε αρχηγό και δυνατότητα παρέμβασης τους ενός προς τον άλλον- είτε το πρόσφατο γαλλικό μοντέλο –με έναν δημοσιογράφο να θέτει τη θεματική ενότητα και να αναπτύσσεται εντός συγκεκριμένου χρόνου, διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Από την Συγγρού αντιλαμβάνονται ότι ο αγώνας δεν είναι καθόλου εύκολος, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας διατηρεί το πλεονέκτημα του νέου προσώπου, στοιχείο το οποίο μπορεί να βαρύνει τη γνώμη του τηλεθεατή. Εν τούτοις, η δυνατότητα διαλόγου ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, εκτιμούν ότι θα μετακινήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών περισσότερο στο πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης, μεταφέροντας τελικά το πλεονέκτημα στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr/

Read more...

Στο Θησείο ο Κουβέλης

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα, με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Θησείο. (Πεζόδρομος Ερμού, δίπλα από τον ηλεκτρικό σταθμό).

Read more...

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος

«Πίστη και πείσμα»


Ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Τριάδος στην Κηφισιά
Ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Τριάδος στην Κηφισιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει αγάπη, πίστη και πείσμα για αγώνα. Είμαστε όλοι μαζί και θα το πετύχουμε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς με ευκαιρία τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα.

«Και μέσα μας, το Άγιο Πνεύμα θα μας δυναμώσει για εκείνες τις αρχές και εκείνες τις αξίες, που είναι αρχές και αξίες της Πατρίδας μας. Που πολλοί, σήμερα, μπορεί και να αμφισβητούν, να αμφιβάλουν και να τις πολεμούν ακόμα. Δεν έχει σημασία».

»Σημασία έχει, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε, θα το κερδίσουμε για το καλό του τόπου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο ναό της Αγίας Τριάδος στην Κηφισιά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βρήκαν μίζες του Ακη, 300 εκατομμυρίων ευρώ, και συνεχίζουν...



Σημειώσεις του ίδιου του Ακη Τσοχατζόπουλου οδηγούν τις έρευνες των Αρχών στην υπόνοια ότι συνολικά οι μίζες, απ' όλες τις προμήθειες, ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ!

Υπάρχει σημείωση γι' αυτό το ποσό (300 εκατ.), όπως υπάρχουν και... ακατάληπτες -προς το παρόν- αναφορές σε μεσολαβητές και περιγράφεται αναλυτικά η διακίνηση μαύρου χρήματος. Από τα συγκεκριμένα σημειώματα φαίνεται διάχυτη η αγωνία του Άκη Τσοχατζόπουλου να κρύψει τα χρήματα και να σβήσει τα ίχνη, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής".

«Οπως σου είπα ο μεσολαβητής εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων...Εγώ πάντως θα συνεχίσω να πιέζω όσο μπορώ...».

«Η επιστροφή χρημάτων που σου έδωσα εγώ προσωπικά για να τα διακινήσεις, ή με δικές σου ενέργειες δόθηκαν να τα διακινήσεις για μένα από κάποιους (λίστα)... Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει συμφωνία για επιστροφή 1 εκατομμυρίου. Εφθασαν κάποτε μόνο 50.000 και 20.000 ευρώ... Παρά τις υποσχέσεις, τις προτάσεις, τις αλλαγές ανθρώπων και πολλά σχέδια για τράπεζες, Ρωσία, Ουκρανία, Λίβανο, Ελβετία κ.ά., τίποτε απολύτως δεν έγινε...».

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν κατάλαβες ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα... Το τι τραβάω κάθε μέρα δεν φαντάζεσαι... Γι' αυτό λύσε το θέμα της τράπεζας... Πάρ' το πάνω σου, κάνε παρέμβαση στον... και λύσ' το».

Οι Αρχές έχουν ανακαλύψει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόσωπο (έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με πρόσωπο το οποίο τώρα ο πρώην υπουργός κατήγγειλε στο αρχείο ότι του καταχράστηκε τα χρήματα) που ίδρυσε τις δυο off shore εταιρίες Bluebell και P&A Investments το 1998 οι οποίες άρχισαν να δέχονται τις μίζες.
iefimerida.gr


Read more...

Ο Ρομπάι για την Ελλάδα


«Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη σεβόμενη τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, από την Ρωσία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Read more...

Να τοποθετηθούν τα κόμματα προεκλογικά για τον ΕΟΠΥΥ ζητά η Αλέκα Παπαρήγα

Οι προτάσεις του ΚΚΕ


H γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
H γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα, εν όψει και των εκλογών, στο τι πρέπει να γίνει με τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΕΟΠΥΥ και με τη στάση πληρωμών που ουσιαστικά υπάρχει απέναντι στα φάρμακα των ασθενών, στους υγειονομικούς μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους και στους φαρμακοποιούς» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι ουσιαστικά «βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρεοκοπία του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Η γγ του ΚΚΕ επισημαίνει τη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης και τη ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον οργανισμό που καλύπτει το 92% των ασφαλισμένων, με χρέη που -όπως επεσήμανε η κ. Παπαρήγα- σήμερα φτάνουν στα 4,16 δισ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα στα 5 εκατ. ευρώ.

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει από τώρα να δηλώσουν τα κόμματα μπροστά στις εκλογές -δεν μπορεί βεβαίως να το κάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση- ότι θα διεκδικηθεί η άμεση επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, προκειμένου να καλύψει τα χρέη και τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στον κλάδο της Υγείας και να καλύψει υγειονομικά όσους έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Για τα φάρμακα, η γγ του ΚΚΕ πρότεινε το κράτος να αναλάβει το ίδιο να πληρώσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Να κάνει η ίδια η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες και όχι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτως ώστε να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής τροφοδοσία σε όλα τα φάρμακα.

Το ΚΚΕ προτείνει ακόμη:

  • Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και επαρκής διάθεση όλων των ειδικών φαρμάκων, για τους καρκινοπαθείς και για τους χρονίως πάσχοντες από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  • Η πληρωμή των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς στους προμηθευτές να γίνεται μετά την εξόφλησή τους απ’ τον ΕΟΠΥΥ.
  • Η πληρωμή στους προμηθευτές και η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται στο ύψους του ποσοστού που αποζημιώνονται αντίστοιχα από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συμψηφίζουν τα χρέη τους ανάμεσα στο δημόσιο και την εφορία.
  • Να υπάρχει μηδενική συμμετοχή, δηλαδή δωρεάν, σε όλα τα φάρμακα των χρονίων παθήσεων και για τις συνοδούς νόσους και για όλα τα συμπληρώματα διατροφής.
«Θεωρούμε ότι αυτές οι προτάσεις είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει και επιπλέον περιλαμβάνουμε και τα ΑμεΑ και τους χρονίους πάσχοντες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Μιλάμε για την αρχή μιας χρεοκοπίας και μάλιστα στο πιο σημαντικό και ευαίσθητο τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που πάσχουν από πολύ βαριά νοσήματα ή έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης» πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το «παλάτι» του Άκη συγκρίνεται μόνο με το Προεδρικό Μέγαρο...



Τι γράφει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που διέμεναν οι Α. Τσοχατζόπουλος – Β. Σταμάτη.
Μόνο με το Προεδρικό Μέγαρο μπορεί να συγκριθεί το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 το οποίο αποτελούσε την... κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

Το ζευγάρι πριν... μετακομίσει στις φυλακές Κορυδαλλού διέμενε στο χαρακτηριζόμενο και ως μικρό «παλάτι». Για το εν λόγω ακίνητο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ τον Ιουνίου του 2011 θέλοντας προφανώς να καταδείξει ότι η απόκτηση αυτού δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να πραγματοποιηθεί μόνο με τα δηλωθέντα εισοδήματα του πρώην υπουργού ή ακόμα και με την λήψη δανείων.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ:

Η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο έχει μοναδικά χαρακτηριστικά αφού η Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ο βασικός πεζόδρομος της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, με πρόσωπο απευθείας στην Ακρόπολη, το ωδείο Ηρώδου, το θέατρο Διονυσίου, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το σταθμό μετρό του Μακρυγιάννη. Η περιοχή έχει μεγάλο αγοραστικό και μισθωτικό ενδιαφέρον.

• Το οροφοδιαμέρισμα χαρακτηρίζεται ολοσχερώς και πολυτελώς ανακαινισμένο και σε άριστη κατάσταση.

• Το δώμα έχει διαμορφωθεί σε roof garden

• Το υπόγειο έχει διαμορφωθεί σε μικρό διαμέρισμα που συνδέεται δε με το οροφοδιαμέρισμα απ'ευθείας με ανελκυστήρα.

• Δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχειά για τη θέση του ακινήτου και η μοναδική θέση στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να συγκριθεί είναι αυτή του Προεδρικού Μεγάρου και συγκεκριμένα ακινήτων με πρόσωπο επί της οδού Ηρώδου του Αττικού.

• Αντίστοιχα ακίνητα πωλούνται από 15.000 – 19.000 ευρώ ανά τ.μ. με μείωση 5%-10% σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης

• Η σημερινή εμπορική αξία του συνόλου των μεταβιβαζομένων ιδιοκτησιών του ακίνητου εκτιμήθηκε στα 3.306.200,00 ευρώ.
newsbomb.gr


Read more...

Επίθεση Λουράντου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Σκληρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος της Υγείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.
Ο κ. Λουράντος με επιστολή του, κατηγορεί τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο  τονίζοντας πως «θα μείνει στην ιστορική μνήμη μας, ως ο Υπουργός που απέτυχε να υλοποιήσει οτιδήποτε εξήγγειλε στον χώρα της υγείας».
Ταυτόχρονα ο κ. Λουράντος  κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν μιλάει για τον κ. Λοβέρδο: « Ίσως επειδή Υφυπουργός Υγείας στο τελευταίο διάστημα της συγκυβέρνησης ήταν ο κος Βαρτζόπουλος στέλεχος της Ν.Δ. ή επειδή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διορθώσει κάτι από τα κακώς κείμενα . Μην ξεχνάμε άλλως τε το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στην ψήφιση του μνημονίου που σήμερα κάποιοι ανακάλυψαν ότι πρέπει να ... επαναδιαπραγματευτεί!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με περίσσιο θράσος και λαϊκισμό ο τέως υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος τόλμησε να απαντήσει στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και μη αισθανόμενος το βάρος από αυτά που έκανε χώρο της υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ο κος Λοβέρδος:
Έκλεισε ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων.
 Άφησε χωρίς φάρμακα σοβαρών παθήσεων τα Νοσοκομεία.
Δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ αφήνοντάς τον να καταρρεύσει από έλλειψη χρηματοδότησης. Ενέταξε σταδιακά όλα τα προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς καμία μελέτη επιβίωσης και χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Στην κυριολεξία έστειλε τον ΕΟΠΥΥ στον Καιάδα.
Υποχρέωσε  την χορήγηση των φαρμάκων σοβαρών παθήσεων (καρκίνος, σκλήρυνση κατα πλάκας, μεταμοσχεύσεις κ.λ.π.) αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τους με αυτά.
Υποσχέθηκε ότι θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τα προηγούμενα χρέη του πρώην ΟΠΑΔ μέχρι το τέλος του 2010 αρχικά και του 2011 μετά, διαφορετικά θα παραιτείτο. Τελικά ούτε την υπόσχεση για την παραίτησή του  αποδείχθηκε ικανός να υλοποιήσει. Τόσες παραιτήσεις έχει δηλώσει ... καμία δεν εφάρμοσε!
Δεν συνομίλησε ποτέ με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών στο γραφείο του παρά μόνο σε ανοικτές φιέστες, στις οποίες προσπαθούσε να ικανοποιήσει τον λαϊκισμό του και την ματαιοδοξία του, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Στα ΜΜΕ δεν δέχτηκε ποτέ τον αντίλογο προσπαθώντας με τους μονολόγους του να κάνει το άσπρο μαύρο.
Θα μείνει στην ιστορική μνήμη μας, ως ο Υπουργός που απέτυχε να υλοποιήσει οτιδήποτε εξήγγειλε στον χώρα της υγείας, προσπαθώντας πάντα να κάνει αυτό που  είναι αποκλειστικά προς όφελός του.
Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πολύ καλά το τι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και δεν έχουν ανάγκη κανένα, για να αναδειχθεί ο ρόλος τους. Ούτε μαθήματα περί ευαισθησίας δέχονται, ειδικά από αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της εξουσίας ή η αναρρίχησή της σ’αυτήν. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ποιοι τόσο καιρό έχουν υποκαταστήσει το ανύπαρκτο κράτος και ποιοι ασκούν την οικονομική πολιτική στον χώρο της υγείας.
Αναδείξαμε με την κινητοποίησή μας όλο το σάπιο κατεστημένο γύρω από το φάρμακο! Υποχρεώσαμε  όλους αυτούς που μέχρι σήμερα σφύριζαν αδιάφορα, να ασχοληθούν με τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες πολίτες, έστω και με δηλώσεις ... συμπόνοιας. Επιτύχαμε να δημοσιοποιήσουμε το τεράστιο οικονομικό μας  πρόβλημα, και να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε άλλο ως πιστωτές ενός διαλυμένου ασφαλιστικού συστήματος.
Αυτό όμως που χθες προκάλεσε  έντονη αγανάκτηση ήταν οι δηλώσεις της Ν.Δ.  
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει πως «είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ» αλλά «κάλεσε τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε»!!! Επεσήμανε δε ότι ήλθε σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό παροτρύνοντάς τον να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα!!!
Κουβέντα για τις ημέρες και τα έργα του τέως υπουργού υγείας . Ίσως επειδή Υφυπουργός Υγείας στο τελευταίο διάστημα της συγκυβέρνησης ήταν ο κος Βαρτζόπουλος στέλεχος της Ν.Δ. ή επειδή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να διορθώσει κάτι από τα κακώς κείμενα . Μην ξεχνάμε άλλως τε το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στην ψήφιση του μνημονίου που σήμερα κάποιοι ανακάλυψαν ότι πρέπει να ... επαναδιαπραγματευτεί!!! 
Αυτό δε που είπε για «ευαισθησία» και που το επικαλούνται και άλλοι, αγγίζει τα όρια της μακαριότητας! Ποιός να δείξει ευαισθησία; Αυτός που εδώ και καιρό στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσον την φαρμακευτική περίθαλψη στην Χώρα, ή αυτός που ξαφνικά ανακάλυψε ότι οι «βλάκες» ξύπνησαν; Αυτός που βρίσκεται ένα βήμα πρίν την οικονομική καταστροφή του, χωρίς μάλιστα να φταίει, ή αυτός που δεν του κοστίζει τίποτα η ρητορική; Αυτός που εκ του ασφαλούς μπορεί να λέει οτιδήποτε στοχεύοντας στην άγραν ψήφων ή αυτός που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας;
Ποιοί επίσης στερούν το φάρμακο από τον ασφαλισμένο; Οι φαρμακοποιοί που μέχρι σήμερα έχουν πιστώσει όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύοντας να πάνε φυλακή, ή αυτοί που μέχρι σήμερα βολεύονταν από την προσφορά των φαρμακοποιών και δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία στις εκκλήσεις τους; Γιατί να συνεχίσουν να πιστώνουν ένα σάπιο και αφερέγγυο σύστημα υγείας, όταν αυτοί που το δημιούργησαν δεν καταλαβαίνουν τι δημιούργησαν επειδή πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους;
Ποιος πρέπει εν τέλει δηλαδή να δείξει ευαισθησία στα φάρμακα σύμφωνα με τον κο. Σαμαρά; Όλοι; Ή για άλλη μια φορά όλοι οι άλλοι πλην Πολιτείας-Φαρμ. Εταιρειών-Τραπεζών;
Ας το καταλάβουν ΟΛΟΙ: Δεν έχουμε καμία διάθεση και πρόθεση να μην χορηγούμε φάρμακα στους φίλους ασφαλισμένους που πράγματι δε φταίνε σε τίποτα. Τα φάρμακα όμως δεν μας τα χαρίζουν, ούτε μας τα πιστώνουν σε χρόνο ανάλογο με τις πληρωμές των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δεν έχουμε πλέον την ικανότητα να προμηθευθούμε φάρμακα για τα καταχρεωμένα Ταμεία. Μάλιστα ούτε τον συμψηφισμό των χρεών δεν δέχονται για τα φαρμακεία, όταν αυτόν τον νομοθέτησαν εν μία νυκτί για την Βιομηχανία! Δύο μέτρα και δύο σταθμά...
Η αθλιότητα με την πολιτική για το φάρμακο συνεχίζεται, όπως και η απάθεια και η ανεπάρκεια των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει από κακούς χειρισμούς , από προχειρότητα, από έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και προοπτικής. Οι φαρμακοποιοί ίσως ήταν οι πρώτοι που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πιάνουν πια.
Για δε τις δικαιολογίες περί υπηρεσιακής κυβέρνησης ένα έχω να πω: «Το φάρμακο που χορηγούμε σήμερα δεν είναι ... υπηρεσιακό ούτε μας το χαρίζουν επειδή έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αντιθέτως εξακολουθούμε να το πληρώνουμε τοις μετρητοίς, χωρίς μάλιστα να εισπράττουμε την αξία του από το ασφαλιστικό σύστημα».
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τον αγώνα μας όπως αποφασίσαμε στην Γενική μας Συνέλευση, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς ... κωλοτούμπες! Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε τέτοιου είδους αθλήματα . Άλλοι είναι ειδικοί σε αυτά. Και μάλιστα διαπρέπουν!!!
ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
 enikos.gr

Read more...

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας «κλείνει» η τηλεμαχία Σαμαρά - Τσίπρα

Προ των πυλών η συμφωνία


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, εάν καρποφορήσουν οι συζητήσεις των κομματικών επιτελείων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της συζήτησης των λεπτομερειών της τηλεμαχίας.

«Είναι στο παρά πέντε της οριστικής ανακοίνωσης της συμφωνίας για να γίνει η συζήτηση ανάμεσα στους δύο» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Παδημούλης. «Εμείς πιστεύουμε και προτείνουμε και επιμένουμε να γίνει με ένα τρόπο πιο ελεύθερο, που να μην είναι παράλληλοι μονόλογοι, όπως γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες»», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή, επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις για έναν ζωντανό, δημόσιο διάλογο, ώστε να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών, ενώ τονίζει ότι πρέπει να αναζητηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι όροι ισοτιμίας και πλουραλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, κατέρχεται με πρόταση για δύο τηλεμαχίες -η δεύτερη με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών. «Εμείς θέλουμε και θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνει και η συζήτηση ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε ο Δ.Παπαδημούλης.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τους έξι αρχηγούς που συνομίλησαν με τον Κάρολο Παπούλια, κατά την τελευταία συνάντηση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που κάνουν λόγο για επιλεκτικές τηλεοπτικές μονομαχίες, ζητούν επίσης ντιμπέιτ στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

H ΔΗΜΑΡ, επίσης, προτιμά «τηλεοπτική αναμέτρηση με τη συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Σε ανακοίνωση του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας, η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει μάλιστα «θεατρική παράσταση» την «τηλεμαχία για δύο» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ένα ντιμπέιτ μπορεί να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο χωρίς  τυφλές κομματικές αντιπαραθέσεις και χωρίς την καρικατούρα του διπολικού σκηνικού που κάποιοι επιχειρούν να στηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έρχεται η λυπητερή για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων...



Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου η αποστολή της παρτίδας εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ 2009 και της έκτακτης εισφοράς επί της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που αφορούσε περίπου... 250.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους ιδιοκτήτες ακινήτων, με το συνολικό ύψος των φόρων να ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχει ετοιμάσει και δρομολογεί την αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον ΦΑΠ του 2010 και του 2011. Πρόκειται για περίπου ένα εκατομμύριο εκκαθαριστικά, από τα οποία τα περίπου 300.000 είναι χρεωστικά και τα περισσότερα είναι μηδενικά, ενώ στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τις φετινές φορολογικές δηλώσεις μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα του Taxisnet πάνω από 500.000 (από μία δεξαμενή άνω των 5,5 εκατομμυρίων), ενώ περίπου 100.000 έχουν υποβληθεί με τον παραδοσιακό τρόπο στις ΔΟΥ. Η υποτονική κίνηση από πλευράς φορολογουμένων – που αποδίδεται κυρίως στη δίμηνη προεκλογική περίοδο – ήταν ο λόγος που ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουλίου για την ηλεκτρονική υποβολή και μέχρι τις 2 Ιουλίου για την έντυπη. Πάντως, το μήνυμα που στέλνουν στελέχη του υπουργείου σε όσους υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους είναι να μην τις αφήσουν για την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στο σύστημα.


Read more...

Νέο «όχι» Μέρκελ στα ευρωομόλογα...



Τη θέσπιση ευρωομολόγων ως λύση στην κρίση απέρριψε για μία ακόμη φορά η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ επανέλαβε τη θέση ότι οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες πρέπει να ... παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι θέλει τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Ωστόσο, άφησε να φανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Μια ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ έδειξε διάθεση συμβιβασμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην Ε.Ε..

Τέλος, εξήρε τις αυξήσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις στη χώρα της.
voria.gr


Read more...

Πολιτικός «συναγερμός» για το δράμα των καρκινοπαθών

Ζητείται άμεση λύση χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα



 


Αναστρέψιμη χαρακτήρισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, την κατάσταση στο χώρο της υγείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, καθώς, όπως είπε, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ο κ. Κίττας τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα γίνει κανονικά από τη Δευτέρα.

Ο καθημερινός «Γολγοθάς» χιλιάδων καρκινοπαθών, ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί έκοψαν την πίστωση προς το Ταμείο, εξαιτίας των οφειλών του, μπήκε την Κυριακή στο «γήπεδο» της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Αν υπήρχε κυβέρνηση, θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» τόνισε σε δήλωσή του την Κυριακή ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα.

«Το πρόβλημα λύνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δριμεία κριτική στον κ. Λοβέρδο άσκησε ωστόσο το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

«Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ακυβερνησία» σχολίασε ο ΣΥΝ.

Και συνέχισε: «Το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

Το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα.

Ο τέως υπουργός Υγείας επέλεξε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με γραπτή του δήλωση.

«Κρατήσαμε όλες τις υποδομές και λειτουργήσαμε 4 νέες. Ιδρύσαμε τον ΕΟΠΥΥ, που όλοι δέχονται την αναγκαιότητά του. Αν δεν υπήρχαν οι δεύτερες εκλογές, θα είχαμε πάρει χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών για περισσότερη χρηματοδότηση κι εξόφληση οφειλών. Το ερώτημα που γεννάται είναι, πού θα βρουν τα χρήματα να τον χρηματοδοτήσουν στις 18 Ιουνίου; Σε όλες τις αλλαγές ήταν εχθρικοί. Ακόμη και στις πολιτικές που γλίτωσαν 2 δισ. από τη φαρμακευτική σπατάλη ήταν αντίθετοι» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Πάνο Πικραμμένο, από τον οποίο ζήτησε να βρεθούν χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διάβημα στον κ. Πικραμμένο πραγματοποίησε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για το ζήτημα των φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, η γγ του ΚΚΕ ζήτησε «να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν λίγο μετά τις 21:00 ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτή Εύβοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με διαρροή από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Υγείας στην τηλεφωνική συνομιλία τους περιέγραψε στον κ. Μαρκόπουλο με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του υπουργείου που παρέλαβε, υπογραμμίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμος να ενημερώσει προσωπικά και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, αλλά και στελέχη του κινήματος.

Read more...

Παπαρήγα: «Αναπόφευκτη η πτώχευση, αν συνεχιστεί ο καπιταλιστικός δρόμος»



Παπαρήγα: «Αναπόφευκτη η πτώχευση, αν συνεχιστεί ο καπιταλιστικός δρόμος»
Η ίδια η ΕΕ είναι «μνημόνιο διαρκείας» είπε μεταξύ άλλων η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη της στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, παράλληλα ερωτηθείσα για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «είτε με ευρώ είτε με ένα άλλο νόμισμα, όπως Geuro ή δραχμή, η πορεία πτώχευσης του λαού είναι αναπόφευκτη όσο συνεχίζεται ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης».



Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Παπαρήγα τόνισε  ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξεμασκαρεύεται -πράγμα απαραίτητο αφού καλείται να παίξει ρόλο στο πλαίσιο της λεγόμενης "κυβερνώσας αριστεράς" και αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί αντιφάσεις».

«Βγαίνει στην επιφάνεια ο σοσιαλδημοκρατικός - αστικός πυρήνας της πολιτικής του, ο συμβιβασμός του με τη στρατηγική της ΕΕ και την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου χωρίς να πεταχτεί όμως εντελώς και το ριζοσπαστικό μασκάρεμα. Αυτές οι αντιφάσεις του αναδεικνύονται και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να τον στριμώξουν. Τις αξιοποιεί όμως και συνειδητά με σκοπό να δημιουργήσει μια θολούρα, μια επίπλαστη προσδοκία για φιλολαϊκή διαχείριση», είπε η γγ του ΚΚΕ.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «καθημερινά διαστρεβλώνονται οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα» προσθέτοντας ότι «πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ κάνουν "επιθέσεις φιλίας", την ίδια στιγμή ανεπίσημα με non paper στα ΜΜΕ, με στελέχη του στις γειτονιές, διαδίδουν διάφορα ψέματα και βρομιές ενάντια στο ΚΚΕ, ότι η "καθοδήγησή του είναι διασπασμένη" κ.ά.».http://newpost.gr

Read more...

SOS 11 οικονομολόγων: Υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...



Είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποιούν έντεκα διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι.

Θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να έχει... ευρεία στήριξη και να επιβεβαιώσει εμπράκτως τη διάθεση για παραμονή στο ευρώ στη βάση της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλιώς η χώρα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει ατάκτως με δραματικές συνέπειες.


Επίσης, αναφέρουν πως πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως μεταρρυθμίσεις και να επαναδιατυπώσει τις συμφωνίες για ταχύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Οι γνωστοί οικονομολόγοι περεμβάινουν με άρθρο τους σε κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά με την ελληνική κρίση και υποστηρίζουν πως οι εταίροι πείθονται ότι η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει μια πορεία ευρωπαϊκής σύγκλισης.

Χαρακτηριστικά γράφουν μεταξύ άλλων: «Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρώ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει με μη αναστρέψιμο τρόπο τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές».

Οι 11 οικονομολόγοι που υπογράφουν το κείμενο

Μάριος Αγγελέτος, Massachusetts Institute of Technology
Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics
Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιάννης Ιωαννίδης, Tufts University
Γιώργος Κωνσταντινίδης, University of Schicago
Κώστας Μεγήρ, Yale University
Χάρης Ντέλλας, Universitat Bern
Νίκος Οικονομίδης, New York University
Μανόλης Πετράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Θανάσης Στέγγος, University of Guelph
Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University Frankfurt

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Read more...

Περίεργη κινητικότητα για «κόμμα Παπαδήμου»



Περίεργη κινητικότητα για «κόμμα Παπαδήμου»
Η κινητικότητα που εμφανίζει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, δεν περνά απαρατήρητη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ταιριάζει- βλέπετε, περισσότερο σε πολιτικό εν ενεργεία, παρά σε τεχνοκράτη ο οποίος βρέθηκε άπαξ σε πολιτική θέση και συνεχίζει την πορεία του στο αντικείμενο του.

Σε συζητήσεις που γίνονται στα πολιτικά πηγαδάκια, λέγεται ότι η ενασχόληση του κ. Παπαδήμου με τα πολιτικά πράγματα της χώρας πιθανότατα δεν έχει λήξει και ότι ενδεχομένως θα επιστρέψει εν ευθέτω χρόνω. Εικάζεται ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν θα μακροημερεύσει και ότι σύντομα θα δημιουργηθεί η ανάγκη ενός νέου συναινετικού σχήματος, πάλι υπό την ηγεσία του κ. Παπαδήμου. Μόνον που πιθανολογείται ότι αν αυτό συμβεί, θα υπάρξει και νέος κομματικός σχηματισμός- αυτό που με δυο λέξεις ονομάζεται «κόμμα Παπαδήμου».

Στην περίπτωση που τα σενάρια πάρουν σάρκα και οστά- αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις εξελίξεις, λέγεται ότι το «κόμμα Παπαδήμου» θα είναι ένας κεντρογενής σχηματισμός με έμφαση στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας.

Πολιτικά, το τοποθετούν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν και πιστεύουν ότι θα μπορέσει να αλιεύσει δυναμικό και μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενοι κυρίως σε όσους προέρχονται από το «Σημιτικό ΠΑΣΟΚ».  Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που πίστευαν ότι θα μπορούσε να πάρει κεντροαριστερή κατεύθυνση, αλλά άρχισαν να αλλάζουν γνώμη μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου και την συνεχιζόμενη ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι βέβαιο ότι το ενδεχόμενο συζητείται σε συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, οι οποίοι δεν διστάζουν να αναφέρουν και ονόματα όσων πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό αυτού του κόμματος. Αν και δεν διευκρινίζεται να έχουν ερωτηθεί σχετικά, ακούγονται τα ονόματα συνεργατών του κ. Παπαδήμου όπως ο Τάσος Γιαννίτσης, παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και νεότερων όπως η Άννα Διαμαντοπούλου,  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ηλίας Μόσιαλος. Η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ χάλασε τη «μανέστρα» καθώς τα σενάρια την ήθελαν να μετέχει στο εγχείρημα. Δεν αποκλείεται όμως να μετάσχουν όσοι διαφώνησαν με την επιστροφή στη ΝΔ, όπως ο Θ. Σκυλακάκης.

Όλα αυτά, κινούνται ακόμα στη σφαίρα των σεναρίων, αλλά συζητούνται πολύ για να μπορούν να αποκλειστούν πλήρως…


Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

Δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση ούτε με Ν.Δ. ούτε με ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί άλλαξε ξαφνικά τακτική ο Βενιζέλος



 
 



«Συριζα και Νέα Δημοκρατία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Με τις προτάσεις που κατέθεσαν Τσίπρας και Σαμαράς καθιστούν πλέον αδύνατη την κυβέρνηση συνεργασίας». Σκληραίνει τη στάση του το πασοκ βλέποντας τα δύο πρώτα κόμματα να διαγκωνίζονται σε λαϊκισμό και παροχές. Eτσι, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, με στόχο το ΠΑΣΟΚ να βελτιώσει τα ποσοστά του και να αποκτήσει
ρυθμιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Η συμμετοχή του λοιπόν σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να θεωρείται  πλέον δεδομένη. Οχι χωρίς όρους που θα διασφαλίζουν τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Κινήματος ετοιμάζεται για τη μάχη της Βορείου Ελλάδας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν θα μεταβεί  στη γενέθλια πόλη του, τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί θα ανακοινώσει το πρόγραμμα για τη νέα γενιά και από γειτονικό αγροτικό νομό (της Κεντρικής Μακεδονίας) θα παρουσιάσει την πολιτική για τους αγρότες. Ολα μαζί θα αποτελέσουν το αναπτυξιακό πρότυπο του κ. Βενιζέλου για τις γενιές των Ελλήνων που έζησαν την κρίση και για όσες θα υποχρεωθούν να περάσουν ένα τμήμα της ζωής τους μέσα σε αυτή.

Στόχος είναι να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ έναν διακριτό πολιτικό πόλο με θέσεις και στελέχη που διασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Ενα ΠΑΣΟΚ απαλλαγμένο από την κρατικίστικη αντίληψη του παρελθόντος, που φαίνεται πλέον να έχει βρει «καταφύγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλα τα στελέχη της ομάδας Ακη, που υποτίθεται πως αποτελούσαν το λεγόμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ». Τις προηγούμενες μέρες πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου η κυρία Λούκα Κατσέλη, επίσημη καλεσμένη στο κάμπινγκ του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών το 2009, οι οποίοι προσχώρησαν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της συνάντησής της με τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Στην ίδια εκδήλωση είχε μιλήσει για τον ρόλο της Αριστεράς σε συνθήκες κρίσης και ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Αμυνας.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί...
 protothema.gr

Read more...

Αντ. Σαμαράς: «Θάνατος» η έξοδος από το ευρώ

Δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και δεν θα αυξηθούν οι φόροι



 


Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αναδεικνύει ως ύψιστη προτεραιότητα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, χαρακτήρισε «θάνατο» ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη».

Ταυτόχρονα, έδωσε έμφαση στην κίνηση της οικονομίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση μισθών και αύξηση φόρων.

Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στον Τειρεσία, αποπληρωμή φόρων σε δόσεις, εάν αυτοί ξεπερνούν το 25% του εισοδήματος και πληρωμή όλων των οφειλών του κράτους προς τρίτους.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα 18 μέτρα που εξήγγειλε με το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ «θεραπεύουν» αδικίες, όπως αυτές που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ορισμένες κατηγορίες ειδικών επιδομάτων και ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε μη κοστολογημένο, χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε το φόβο του ότι πίσω από το πρόγραμμα υπάρχει κρυφή ατζέντα φόρων.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δεν βγαίνει με τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι «το φως στην άκρη του τούνελ είναι μόνο μέσα στο ευρώ» και επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, σημειώνοντας στο σημείο αυτό ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που είναι να ελαχιστοποιήσει την σκληρή πολιτική της, υιοθετώντας, κα' αρχήν, το ευρωομόλογο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάψευση, από την ΕΚΤ, των δηλώσεων που έκανε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο εκπρόσωπός της στην Τρόικα, Κλάους Μαζούχ, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Στην Τρόικα είναι δικό τους πρόβλημα. Να μην συνεχιστεί άλλο το παιχνίδι παραπληροφόρησης "είπα-ξείπα", τύπου Κριστίν Λαγκάρντ».

Ακόμη, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, τάχθηκε υπέρ ενός μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Θα δούμε υπουργούς που δεν είναι βουλευτές». Όσο για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε στην ανάγκη να γίνουν μαζικές απελάσεις.protothema.gr

Read more...