Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Eκαψαν σημαία της Ε.Ε. ...


 Δείτε τις φωτογραφίες...
Επεισοδιακή ήταν η πορεία του ΠΑΜΕ για το μεταναστευτικό προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οδό Βασ. Σοφίας.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από 

τα γραφεία, μαζί τους έφτασε και ένα φορτηγάκι το οποίο...
στάθμευσε έξω από το κτίριο. Μια ομάδα 3 ατόμων, έβγαλε μια σκάλα, με την οποία ανέβηκαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου των γραφείων της ΕΕ.

Οι διαδηλωτές κρέμασαν αρχικά ένα πανό από το μπαλκόνι το οποίο έγραφε στα αγγλικά « Φονιάδες Ληστές Υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές».


Κατόπιν, οι διαδηλωτές κατέβασαν και έκαψαν τη σημαία της ΕΕ.


Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις των ΥΜΕ, με μπλε στολές, οι οποίες δεν μπορούσαν να επέμβουν. Ωστόσο, στο τέλος, όταν οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, πήραν την καμένη σημαία και την παρέδωσαν στα γραφεία της ΕΕ.


φωτο newsbeast.gr

Read more...

Eναγκαλισμοί...


Οι θερμοί εναγκαλισμοί Τσίπρα-Γιούνκερ - ΦΩΤΟΦΩΤΟ...
Τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια...
της έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η συνάντηση τους έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ δεν έλειψαν οι αγκαλιές και τα χαμόγελα.



Δείτε τις φωτο...


enikos.gr

Read more...

Ενός λεπτού σιγή στη Σύνοδο Κορυφής...


Ενός λεπτού σιγή στη Σύνοδο Κορυφής - ΦΩΤΟΦΩΤΟ...

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι ηγέτες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στη μνήμη...
των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

enikos.gr

Read more...

Διαγραφές οφειλών για αδύναμους πελάτες...


peiraios SalasΔιαγράφεται το 100%των οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ...
Ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας και η διοίκηση αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή...
προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, διαγράφουν το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ επίσης παγώνουν τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφουν τους τόκους για όσο  διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.
Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+10,85% εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στον Νόμο.
Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr...
naftemporiki.gr

Read more...

Βρυξέλλες: Μια ώρα κράτησε η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ...


Μια ώρα κράτησε η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες [εικόνες]

ΦΩΤΟ...
Με χαμόγελα και σε χαλαρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο ήταν και...
ο Νίκος Παππάς, ενώ, οι δύο ηγέτες είχαν θερμή χειραψία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς συζητήθηκε.

Πριν από την συνάντηση ο κ. Τσίπρας είχε χειραψία και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο, Ντόναλντ Τουσκ.
Δείτε τις φωτό...
.
iefimerida.gr

Read more...

Μυστική συνάντηση των «9» για Ελλάδα...



Στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ συνεδρίασε το λεγόμενο «κλαμπ της Ουάσινγκτον» για να συζητήσει για την Ελλάδα.

Η μυστική συνάντηση έγινε...
σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, την περασμένη Παρασκευή και παραβρέθηκαν οι: 

Επικεφαλής του ΔΝΤ (Κριστίν Λαγκάρντ), ο πρόεδρος της ΕΚΤ (Μάριο Ντράγκι), ο Πρόεδρος του Eurogroup (Γερούν Ντάισλεμπλουμ), οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε), Γαλλίας (Μισέλ Σαπέν), Ιταλίας (Ζαν Κάρλο Παντοάν), Ισπανίας (Λουις Ντε Γκίντος) και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος για οικονομικά θέματα Βαλτις Ντομπρόβσκις.

Πηγή που έλαβε μέρος στην μυστική συνάντηση στην οποία βεβαίως δεν προσκλήθηκε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ανέφερε ότι η συζήτηση δεν έφερε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων για την κοινή γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί για την Ελλάδα.

Ο λόγος ήταν ότι Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε, με την υποστήριξη -ως συνήθως- του Ισπανού υπουργού Οικονομικών επιμένουν στην σκληρή γραμμή που θέλει να μπουν όλα στο τραπέζι και να ληφθούν σκληρές αποφάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Στη μέση βρίσκονταν οι Ντάιζελμπλουμ και Ντράγκι, ενώ πιο συγκαταβατικοί ήταν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν.

Αναζητείται νέα ημερομηνία «ορόσημο»

Το Washington Club προσπάθησε να βρει νέα ημερομηνία «ορόσημο», καθώς φαίνεται ότι ούτε στις 11 Μαΐου θα επιτευχθεί λύση, παρά τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν από ελληνικής πλευράς ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.

«Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και ο κ. Ντάισελμπλουμ αποφάσισαν να ακολουθήσουν την γραμμή των θετικών δηλώσεων -αυτό θα γίνει και στη Ρίγα- όμως επί της ουσίας είμαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο», ανέφερε η εν λόγω πηγή. 

«Υπάρχουν ακόμα οι ίδιες διαφορές, στα ίδια βασικά σημεία και δεν υπάρχει διάθεση από καμία πλευρά να υποχωρήσει» είπε.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, ο σκληροπυρηνικός κύκλος των δανειστών επιδιώκει να βάλει τέλος σύντομα στην συνεχή αναβολή των προθεσμιών και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με ένα είδος τελεσίγραφου «take it or leave it» που θα περιέχει μερικά καρότα, αλλά κυρίως μαστίγια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα είναι με άλλα λόγια μια απροσδόκητη απειλή από πλευράς των δανειστών που θα έχει τον χαρακτήρα του αιφνιδιασμού, με την δικαιολογία ότι πρέπει να τελειώνει το σίριαλ με τις διαπραγματεύσεις και τον φαύλο κύκλο των δημοσιευμάτων και της σπέκουλας για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα είναι η μετριοπαθής και σπρώχνει ή τουλάχιστον έσπρωχνε μέχρι προχθές ότι η καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις θα είναι το τέλος Ιουνίου η οποία και θα ανακοινωθεί ώστε να «ηρεμήσουν» οι αγορές και το μπαράζ δημοσιευμάτων και την ίδια στιγμή να δοθεί απαραίτητος χρόνος στην κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να εγκλιματιστεί. 

Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι έως το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα θα τα έβγαζε πέρα μόνη της χωρίς χρήματα από τους δανειστές καθώς δεν θα υπήρχε συμφωνία.

Γι’ αυτό το σενάριο υπήρχε αισιοδοξία μέχρι χθες, όμως οι αντιδράσεις των φορέων να συμμετέχουν στην υποχρεωτική «στράτευση» των διαθεσίμων τους έφερε νέο πονοκέφαλο στους μετριοπαθείς.

«Αναζητείται τώρα νέα ρεαλιστική ημερομηνία - ορόσημο καθώς το θέμα συλλογής χρημάτων στο κρατικό ταμείο φαίνεται ότι μπορεί να μην αποδώσει παρά το γεγονός ότι έγινε νόμος» ανέφερε αξιωματούχος της Κομισιόν.

real.gr

Read more...

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει το ΚΚΕ...


 

... για την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα...
Την κατάθεση αίτησης ονομαστικής ψηφοφορίας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων φορέων προανήγγειλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει...
την «προκλητική απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής» να συζητηθεί «με διαδικασία fast track αύριο Παρασκευή η - δεύτερη μέσα σε ένα μήνα - Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «είναι προφανές ότι με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση επιχειρεί να σταματήσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών που εποπτεύει».

«Αποδεικνύεται ότι και η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία στο Προεδρείο της Βουλής εφαρμόζουν και στο περιεχόμενο και στην μορφή την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ονομάζονταν ‘πραξικοπήματα’ από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ σήμερα βαφτίζονται δημοσιονομική ευαισθησία», καταλήγει.

Read more...

Τι απαντά η Χρυσοβελώνη για το διορισμό της κόρης της ...

Τι απαντά η Χρυσοβελώνη για το διορισμό της κόρης της στο ΥΠΕΘΑ...στο ΥΠΕΘΑ...
Η εκπρόσωπος Τυπου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" διόρισε στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου την κόρη της και την...

γραμματέα της.

Οι διορισμοί δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ με υπογραφή του Πάνου Καμμένου.

-Στο (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μιχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ

-Στο (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ (Καμμένος), η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, η κυρία Κορομηλά -Βαλσαμή.

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ


Τι απαντά η κυρία Χρυσοβελώνη

«Σε σχέση με ζητήματα αξιοκρατίας που έθεσαν και σήμερα κάποιοι σχολιαστές -καλόπιστοι και μη- θέλω να τους υπενθυμίσω πως τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα της κόρης μου, όπως και του καθενός μας, είναι δεδομένα. Δεν καθορίζονται από την καταγωγή ή την κομματική τοποθέτηση. Τα προσόντα αυτά ή τα έχουμε ή δεν τα έχουμε αποκτήσει μέσα από την πορεία του καθενός μας στη ζωή.

Προφανώς από αυτόν τον απλό κανόνα αξιοκρατίας κανένας δεν μπορεί να εξαιρέσει μια δικηγόρο με πολλές ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακά, απλώς επειδή είναι κόρη μου. Κόρη πολιτικού προσώπου.

Αντίθετα δεν βλέπω καμία αξιοκρατία σε περιπτώσεις Υφυπουργών που διόρισαν στα ίδια τους τα υπουργεία διευθυντές με μόνο προσόν το απολυτήριο λυκείου! Εκείνοι λοιπόν που σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, οφείλουν να εξηγήσουν δημόσια πως εννοούν την λέξη αξιοκρατία.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι η κόρη του πήγε στο γραφείο του κ. Καμμένου σε αντικατάσταση άλλων συνεργατών, οι οποίοι κρίθηκαν από τον κ. Καμμένο και απομακρύνθηκαν επειδή δεν διέθεταν προσόντα και ικανότητες. Η θέση της κόρης μου είναι υπηρεσιακή, όχι πολιτική και κυρίως προσωρινή. Παράλληλα έχει προβεί σε αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας, που σημαίνει ότι για όσο διάστημα παραμείνει απασχολούμενη στο γραφείο του κ. Καμμένου δεν θα μπορεί να ασκεί επαγγελματικά την δικηγορία».

πηγη protothema.gr

Read more...

«Οδικός χάρτης» θα δοθεί στον Βαρουφάκη στο Eurogroup Σε «καλό δρόμο» οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών


Οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές έχουν εισέλθει σε καλό δρόμο, επισήμανε η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδρίαζε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
brus
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο EWG επισημάνθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές διεξήχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας και ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις εντάθηκαν και έγιναν πιο ουσιαστικές. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι το EWG υπογράμμισε την καθυστέρηση που υπήρξε τους τελευταίους δύο μήνες και τόνισε την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν.
«Η απόσταση συνεχίζει να είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν», ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι παρά την εντατικοποίηση των συνομιλιών τις τελευταίες ημέρες, δεν θεωρείται ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Απριλίου για επίτευξη συμφωνίας, όπως ορίζει η δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Όσον αφορά το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, γιατί δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία.
«Οι υπουργοί θα αποτιμήσουν την κατάσταση, η οποία είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα ζητήσουν επιτάχυνση και μεγαλύτερη συγκεκριμενοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά κοινοτικός αξιωματούχος. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι στη Ρίγα αναμένεται πως οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν στον Έλληνα ομόλογό τους, Γ. Βαρουφάκη ένα είδος «οδικού χάρτη» για τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο τη λήψη αποφάσεων στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε όλους τους βουλευτές για τον νέο αθλητικό νόμο


SIMA
Επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές έστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή το νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της UEFA και της FIFA.
Την επιστολή αυτή έχει συντάξει ο Γ’ Αντιπρόεδρος και Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕΟλυμπιακός , κ. Θόδωρος Γιαννίκος, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τους διεθνείς κανονισμούς του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς είναι μέλος σε αρμόδιες επιτροπές της UEFA και της FIFA. Ο κ. Γιαννίκος είναι, παράλληλα, μέλος του Δ.Σ. της ECA (European Club Association) και ένα από τα ελάχιστα στελέχη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με γνώση των κανονισμών και του διεθνούς ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.
Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνεται για ακόμη μία φορά σαφέστατα μέσα από την επιστολή, την οποία απέστειλε σε όλους τους Έλληνες βουλευτές και το περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
“Αξιότιμε κύριε,
Εν όψει της συζήτησης του ως άνω Νομοσχέδιου θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα θέματα που ανακύπτουν από τις επιμέρους διατάξεις αυτού για τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Συγκεκριμένα:
  1. Η επιβολή διοικητικών προστίμων (άρθρο 1 παρ. 2 και παρ. 7) σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, από 10.000 ως 1.000.000 Ευρώ ή ακόμα και μέχρι 25.000.000 Ευρώ για “σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων” αλλά και “παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων” αλλά μέχρι και για “ρατσιστικές συμπεριφορές” των φιλάθλων εκτός του γεγονότος ότι ουδεμία Αθλητική Εταιρία μπορεί να αντέξει μια τέτοια οικονομική επιβάρυνση χωρίς να διακινδυνέψει η επιβίωση της ή να οδηγηθεί στην πτώχευση, δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα ως προς την νομιμότητα επιβολής διοικητικών προστίμων σε ανώνυμες εταιρίες με βάση γενικές και αυθαίρετες εκτιμήσεις και διαπιστώσεις χωρίς ουδέν αντικειμενικό κριτήριο προσδιορισμού ταυτότητας παραβάτη αλλά και ορισμού παράβασης.
  2. Η δυνατότητα απαγόρευσης συμμετοχής μίας ή περισσοτέρων ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που παρέχεται στον Υπουργό Αθλητισμού (‘Άρθρο 1 παρ. 3) αποτελεί από μόνη της ικανή προϋπόθεση για να μην συμπεριληφθούν καν οι ελληνικές ομάδες στις κληρώσεις των επόμενων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού η πιθανότητα και μόνο ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να ασκηθεί από τον Υπουργό θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή αυτών των διοργανώσεων. Με δεδομένο ότι πρόκειται περί διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και εκατοντάδες χορηγικά και τηλεοπτικά συμβόλαια και με ακριβή προγραμματισμό ως προς το χρόνο διεξαγωγής και τις ομάδες που συμμετέχουν αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.
  3. Με προηγούμενους νόμους η Πολιτεία προέβη στην προμήθεια, μερική εγκατάσταση και πλημμελή λειτουργία συστημάτων καταγραφής εικόνας και ελέγχου εισόδων θεατών σε ορισμένα στάδια ήδη προ δεκαετίας, καταβάλλοντας τεράστια ποσά και αφήνοντας ακόμα μεγαλύτερα υπόλοιπα ανοικτά (δεν έχει γίνει ακόμα η τελική παραλαβή αυτών). Σήμερα με το παρόν νομοσχέδιο (Άρθρο 2 παρ. 9.) η Πολιτεία έρχεται να μεταφορτώσει τις δικές της οικονομικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις των υπευθύνων που αποφάσισαν και υλοποίησαν πλημμελώς τις συγκεκριμένες συμβάσεις στις πλάτες των ήδη οικονομικά εξασθενημένων αθλητικών ανωνύμων εταιριών με το πρόσχημα της πάταξης της βίας. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Ελληνική Αστυνομία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη στον χειρισμό και αξιοποίηση του υλικού από τις σε λειτουργία κάμερες χωρίς να έχουν προκύψει ουσιαστικά αποτελέσματα στον εντοπισμό και σύλληψη των φιλάθλων που παρανομούν.
  4. Οι Λέσχες Φιλάθλων απετέλεσαν μια αποτυχημένη έμπνευση προηγούμενου νόμου και δεν υφίσταται σήμερα ούτε μια λέσχη σε λειτουργία, συνεπώς η περαιτέρω αναφορά και πρόβλεψη μέτρων (Άρθρο 3) είναι στην ουσία κενό γράμμα, ενώ κρίνεται απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός αυστηρού αλλά ρεαλιστικού πλαισίου λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων υπό τη μορφή σωματείων.
  5. Η θέσπιση μονοπρόσωπων αθλητικών πειθαρχικών οργάνων αποτελούμενων αποκλειστικά και μόνο από τακτικούς δικαστές (Άρθρο 5) αποτελεί την εμμονή όλων όσων αντιλαμβάνονται την αθλητική δικαιοσύνη ως ένα παρακλάδι της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης, το οποίο και προφανέστατα δεν ισχύει. Η επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους του ποδοσφαίρου, ποδοσφαιρικά σωματεία και εταιρίες από τα αθλητικά πειθαρχικά όργανα δεν αποσκοπεί στην προστασία κάποιου δημόσιου αγαθού ή συμφέροντος (άλλωστε το ποδόσφαιρο και δη το επαγγελματικό μόνο δημόσιο αγαθό δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού για να το παρακολουθήσει κανείς έστω και από τηλεοράσεως πρέπει να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο) αλλά αποτελεί εσωτερική διαδικασία για την προστασία (από δυσφήμιση που αποτελούν όλες οι παραβάσεις των ποδοσφαιρικών κανονισμών) του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Εκτός των άλλων πρέπει να προσεχθεί ότι σε κανένα βαθμό η ΔΟΕ δεν προβλέπει τακτικούς δικαστές αφού σε τελικό βαθμό, αυτό του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό (Court Arbitration for Sports) το οποίο έχει ιδρυθεί και λειτουργεί από την ΔΟΕ, όλες οι αποφάσεις των Ομοσπονδιών κρίνονται από διαιτητές οι οποίοι δεν είναι τακτικοί δικαστές. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι σε σχεδόν καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν συμμετέχουν σε πειθαρχικά όργανα τακτικοί δικαστές, ακόμα και σε χώρες όπου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρηματοδοτείται σημαντικά από το Δημόσιο.
  6. Αν και η πρωτοβουλία για την αποτροπή του στοιχηματισμού (‘Άρθρο 7) σε περιπτώσεις ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων είναι στη σωστή κατεύθυνση, είναι πρακτικά αδύνατη η λήψη σχετικών πληροφοριών ή εκθέσεων προ την τέλεση των αγώνων αφού οι σχετικές εκθέσεις συντάσσονται με βάση τα στοιχεία στοιχηματισμού με παράλληλη εκτίμηση της εξέλιξης του συγκεκριμένου αγώνα. Γενικότερα, η αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων για σκοπούς στοιχηματισμού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτική αθλητική ηγεσία και τις ποδοσφαιρικές αρχές ενόψει και της απελευθέρωσης της αγοράς στοιχηματισμού στην Ελλάδα και την ιδιωτικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., και πρέπει άμεσα να αναπτυχθεί ένα πλέγμα μέτρων και συστημάτων ελέγχου.
  7. Τέλος σε σχέση με το αυτοδιοίκητο πρέπει να επισημανθεί ότι ο τρόπος που διοργανώνονται ή διεξάγονται αγώνες, που προάγονται ή υποβιβάζονται ομάδες, που επιβάλλονται ποινές σε αθλητές, παράγοντες ομάδες κ.τ.λ. καθώς και η έκδοση κανονισμών και αποφάσεων επ’ αυτών ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στη δικαιοδοσία της αρμόδιας ομοσπονδίας. Αυτή την αρχή προασπίζεται η Διεθνής Συνθήκη βάσει της οποίας λειτουργεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και όλες σε αυτή υπαγόμενες ομοσπονδίες αθλημάτων. Και αυτή τη Συνθήκη θα πρέπει να σεβαστούμε προκειμένου να παραμείνουμε μέλη της αθλητικής οικογένειας. Στην πολιτεία ανήκει η θέσπιση κανόνων λειτουργίας και ελέγχου του νομικού προσώπου των αθλητικών σωματείων (νομική σύσταση και λειτουργία, φορολογικές ασφαλιστικές υποχρεώσεις, εργατικό δίκαιο), η λήψη μέτρων δημόσιας τάξης, οι κανονισμοί λειτουργίας εγκαταστάσεων, η ποινική δίωξη εγκλημάτων, οπότε καθίσταται σαφές ότι είναι εφικτή με την υιοθέτηση καταλλήλων μέτρων αλλά κυρίως την εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας να επιτευχθούν οι σκοποί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δίχως να κινδυνεύσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και να τεθεί εκτός της διεθνούς ποδοσφαιρικής οικογένειας.
Είναι σαφές ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει, θα επιφέρει την αποβολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την FIFA και την UEFA. Συνέπεια αυτού, θα είναι ο αποκλεισμός όλων των Ελληνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ομάδας, από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και η στέρηση όλων των δικαιωμάτων τους σε σχέση με το Διεθνές Ποδόσφαιρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες συμβόλαια ξένων ποδοσφαιριστών να βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα, έσοδα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ να μην εισπραχθούν, το δημόσιο να απωλέσει μεγάλα ποσά από είσπραξη φόρων και τελών, ενώ θα υπάρξει άμεση απώλεια θέσεων εργασίας. Σημειώνεται, τέλος ότι οι συγκεκριμένες συνέπειες θα έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και δε θα είναι δυνατή η άμεση αποκατάσταση των συνεπειών ακόμα και αν βρεθεί οποιαδήποτε λύση εκ νέου συμμετοχής της Ε.Π.Ο. στους ως άνω Οργανισμούς.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Κόλαση» στη Βουλή: Χάος στη συζήτηση για την πρόταση νομοθετικού περιεχομένου (Διάλογοι – Εικόνες)


ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ  ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Απίστευτο μπάχαλο με… το «καλημέρα» επικρατεί στην επιτροπή που συνεδριάζει στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αιτία για την οξύτατη ένταση αποτέλεσε η πρωτοβουλία και η επιμονή του προεδρεύοντα της επιτροπής Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να δώσει πρώτα τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για να προτείνει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ως προς την συζήτηση της επίμαχης ΠΝΠ.
Οι «καυτοί» διάλογοι
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ανέφερε ότι επί διαδικαστικών ζητημάτων αρμοδιότητα έχουν οι βουλευτές και το προεδρείο και όχι η κυβέρνηση και μάλιστα ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος επέμεινε στο να πάρει τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς με απίστευτους διαλόγους.
Λοβέρδος: Να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας
Διαμαντόπουλος: Ο υπουργός θα πάρει τον λόγο για παρέμβαση επί της διαδικασίας
Λοβέρδος: Η διαδικασία δεν αφορά τον υπουργό. Εμείς επιλέγουμε, εμείς πρέπει να αποφασίσουμε
Κουτσούκος: Εχει δίκιο ο Πανούσης όταν σας λέει «πως σας εκλέγουν»
Λοβέρδος (σε Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού, εσάς τι σας αφορά; Τι θέλετε εδώ;
Μάρδας: Θα είχε ήδη τελειώσει
Λοβέρδος: Δεν έπρεπε καν να αρχίσετε
Διαμαντόπουλος: Ποιο το πρόβλημα; Εδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση. Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους, αλλά δεν πάτε και εσείς πίσω
Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ  ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Μάρδας: Για το διαδικαστικό της υπόθεσης η πρότασή μου είναι να γίνει μια συνεδρίαση και να κλείσει
Σε αυτό το σημείο στην αίθουσα ακούστηκαν πολλές φωνές και το θερμόμετρο ανέβηκε κι άλλο
Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε. Δεν σας τιμά
Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κύριε Μάρδα
Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα
Λοβέρδος: Θα μας πει πως να συνεδριάσουμε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;
Διαμαντόπουλος: Ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί.
Σε εκείνο το σημείο η διαδικασία διακόπηκε για πέντε λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ξεκίνησε εκ νέου με συζήτηση επί της διαδικασίας.
Η συνεδρίαση διακόπηκε εκ νέου, καθώς η αντιπολίτευση επιμένει στο να πραγματοποιηθεί η συζήτηση με κανονικούς ρυθμούς, ενώ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «φυγομαχεί» και προσπαθεί να περάσει την ΠΝΠ για να πάρει τα χρήματα των φορέων χωρίς να τους ακούσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη διακοπή σημειώθηκε γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να γίνει σήμερα συζήτηση , να κληθούν αύριο οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Επιτροπή.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάτι που έφερε «τα πάνω κάτω» και για το λόγο αυτό η συζήτηση διεκόπη εκ νέου.
Μέσα στον γενικό χαμό, μάλιστα, βουλευτές ανέφεραν ότι ο ακούστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος να αποκαλεί τον Δημήτρη Μάρδα «κατοικίδιο της κυβέρνησης».
Τελικά, μετά από όλη αυτή την ένταση η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και η πρόταση Μάρδα δεν έγινε δεκτή και την Πέμπτη θα κληθούν οι φορείς να μιλήσουν στη Βουλή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

“Αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο – Είμαστε σε αδιέξοδο”


image
Για πρώτη φορά μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή Online του Mega, με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Για τα τελευταία γεγονότα ο Αντώνης Σαμαράς καυτηρίασε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Μάρδα για το πρόβλημα που υπάρχει με το χρηματοδοτικό κενό, λέγοντας πως τέτοιες δηλώσεις είναι καταστροφικές γιατί δίνεται η εικόνα της Ελλάδας που συνορεύει με τη χρεοκοπία. Δήλωσε πως η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο, λέγοντας πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, ενώ υπογράμμισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση τα έσπασε με την τρόικα για μισθούς και συντάξεις.
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως από τη σιγουριά που είχε ο κόσμος με την προηγούμενη κυβέρνηση, τώρα κάθε μέρα υπάρχει αγωνία εάν θα υπάρξουν τα λεφτά, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρξει μία συμφωνία. Όπως είπε, στον προϋπολογισμό του 2015 που έφτιαξε η προηγούμενη κυβέρνηση προβλεπόταν μία μικρή αύξηση στις κύριες συντάξεις και μία μικρή μείωση στις επικουρικές σε ποσοστό 4,4%, γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν όρθια τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και απλά το πλασάρει ως επιτυχία, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει 250 εκατομμύρια, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε πως η δική του κυβέρνηση είχε δεχθεί μόνο την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6% στο 13%.
Για ένα πιθανό δημοψήφισμα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα έξω από το ευρώ και μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει από τώρα εάν ένα δημοψήφισμα είναι στα σχέδιά της. Μάλιστα, σημείωσε πως οι δανειστές δεν έχουν πάρει στα σοβαρά την κυβέρνηση γιατί όλοι έχουν υιοθετήσει το στυλ Βαρουφάκη, που το πρωί “μισούμε τους Γερμανούς και το βράδυ τους αγαπάμε”, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υπάρχουν διαρκώς αντιφατικές δηλώσεις.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Βόμβα από ΔΝΤ: Υπάρχει έκτακτο σχέδιο για ελληνική χρεοκοπία...


Την ύπαρξη έκτακτου σχεδίου του ΔΝΤ σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου.

Mιλώντας στο Euro Insight, επισημαίνει πως το Ταμείο έχει...
εκπονήσει έκτακτο σχέδιο σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Πάντα εργαζόμαστε βασιζόμενοι στα πιθανά σενάρια. Είναι μία συνήθης πρακτική» διευκρινίζει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως η χρεοκοπία, εφόσον επέλθει, θα συντελεστεί είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, όταν και η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει δόσεις αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην Ευρωζώνη, ο ανώνυμος αξιωματούχος υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει φαινόμενο ντόμινο, καθώς οι κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2011.

«Έχει συντελεστεί μεγάλη δημοσιονομική πρόοδος και χώρες, όπως η Ιταλία, είναι σαφώς πιο σταθερές» εξηγεί καταλήγοντας...

Read more...

Ολοκληρώθηκε το Euro Working Group...


Συνεχίζεται το Brussels Group...

Μετά από τηλεδιάσκεψη 2,5 ωρών, ολοκληρώθηκε το EWG με το θέμα Ελλάδα στην ατζέντα χωρίς όμως...
ελπίδες για άμεση συμφωνία. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν, από την έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.

Για το γεγονός προσωρινά διακόπηκαν οι εργασίες του Brussels Group, του πολιτικού σχήματος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που συνεδρίαζε – επίσης στην έδρα του ΟΟΣΑ – από το πρωί για 5η συνεχή ημέρα. Ωστόσο μετά το EWG οι εκπρόσωποι των δανειστών επέσρτεψαν συνεχίζοντας – πιθανός για τελευταία ημέρα – τις διαβουλεύσείς τους. 

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα σήμερα έχει και άλλα... επίπεδα. Ο Στη Ρίγα φτάνει σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης όπου ξεκινούν συναντήσεις ενόψει του άτυπου Eurogrοup της Παρασκευής με πιθανές επαφές το βράδυ σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Και παράλληλα τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν την συλλογή στοιχείων στην Αθήνα με προγαμματισμένο γέυμα εργασίας σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.

Στόχος το Eurogroup της Παρασκευής, έχοντας όμως πλέον ως δεδομένο ότι ο δρόμος έως την τελική συμφωνία είναι ακόμη μακρύς, έως το τέλος Ιουνίου. 

Έτσι, η κυβέρνηση δίδει μία παράλληλη μάχη για την συγκέντρωση 2-2,5 δισ. ευρώ στην ΤτΕ σπάζοντας τον «κουμπαρά» των διαθεσίμων των κρατικών φορέων και ελπίζοντας ότι στο «νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα» που προανήγγειλε και χθες ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης θα υπάρξει η αναγκαία χρηματοδοτική πρόβλεψη για την… επιστροφή τους. 

Ασάφεια περί έκθεσης

Εν τω μεταξύ και σήμερα συνεχίστηκε η... διγλωσσία σχετικά με το αν θα υπάρξει έκθεση προόδου ή έστω ανακοίνωσης των θεσμών για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων. 

Ενώ χθες κοινοτικές πηγές αρνήθηκαν ότι ετοιμάζεται έκθεση, όπως είχε προαναγγείλει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε από το προηγούμενο Σάββατο, σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ επανέφερε το ζήτημα μιλώντας για ενδιάμεση έκθεση που αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή στη Ρίγα...
capital.gr

Read more...