Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δεν δέχεται την ήττα ο Σόιμπλε



Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτίμησε στη σημερινή ομιλία του στην Κάτω Βουλή ότι, αν ανακηρύξει κανένας "την Ισπανία και την Ιταλία ως κράτη-νικητές στο τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε ο τρόπος σκέψης του ελέγχεται για τη σαθρότητά του".

"Δεν μού αρέσει ο τρόπος σκέψης: 'ποιός κέρδισε, ποιός έχασε: η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία'. Πρόκειται για έναν σαθρό συλλογισμό, τονίζω ότι η πολιτική διαφέρει απ το ποδόσφαιρο", στηλίτευσε ο αξιωματούχος.
"Αν η απόφασή μας αυτή ήταν καλή για την Ευρώπη, τότε ας πούμε ότι κέρδισε όλος ο κόσμος", υπογράμμισε.

Στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο "η καγκελαρία υπεραμύνθηκε και εν πολλοίς επέβαλε ό,τι αποτελεί την πάγια πολιτική για την γερμανική κυβέρνηση", επισήμανε ο κ. Σόιμπλε στη συνέχεια της ίδιας ομιλίας. "Θέσαμε τους όρους μας, σε όσες χώρες έχουν οικονομικές δυσκολίες", επέμεινε ο ίδιος, "ενώ δεν υποχωρήσαμε (χθες Πέμπτη στις Βρυξέλλες) ως προς τη θέση μας αυτήν".

Τα ΜΜΕ χειρίζονται αυτά τα θέματα, σαν να υπήρχαν "νέες κόκκινες γραμμές, που τίθενται, αλλά ακυρώνονται στη συνέχεια, κάτι τέτοιο όμως είναι ανακριβές", υποστήριξε εξάλλου, υπαινισσόμενος τις επικρίσεις που είδαν χθες Πέμπτη στο Βερολίνο το φως της δημοσιότητας, διατυπωμένες από Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές.
"Η Φινλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία, η Εσθονία υποστηρίζουν τη γερμανική πολιτική για δημοσιονομικούς ελέγχους και δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη", τόνισε απ την πλευρά του το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιέργκ 'Ασμουσεν(Γερμανία), στη συνέντευξή του που μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Φοίνικας". "Η γερμανική καγκελαρία δεν είναι στην ΕΕ απομονωμένη", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγή:ΑΜΠΕ
 enikos.gr

Read more...

Οδυσσέας Βουδούρης: H επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών...



Νέα διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή της ΔΗΜΑΡ, αυτή τη φορά εκ μέρους του βουλευτή Β’ Αθήνας, Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος, με δήλωσή του, καταφέρεται εναντίον της επιστολής Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ

Ο Οδυσσέας Βουδούρης, με δήλωσή του, επισημαίνει ότι «η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και...

τονίζει ότι τα όσα δήλωσε προς τους ηγέτες των κρατών-μελών ο πρωθυπουργός, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».

«Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι απουσιάζει από την επιστολή η λέξη-κλειδί «επαναδιαπραγμάτευση», όπως, δυστυχώς, απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών», υπογραμμίζει ο Οδυσσέας Βουδούρης. «Η προτροπή ότι «βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του προγράμματος», αποτελεί σαφή και πλήρη υποβάθμιση των καταστροφικών επιπτώσεων του δεύτερου Μνημονίου».

«Είναι κοινή παραδοχή πλέον και κυρίως λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, ακόμη και εκεί που δεν ωφελεί τη δημοσιονομική προσαρμογή», καταλήγει ο Οδυσσέας Βουδούρης.



matrix24.gr


Read more...

Περισσότεροι από 8.800 μετανάστες ζητούν τον επαναπατρισμό τους

Προτάσσοντας την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια τους


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης.

Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους.

Εν τω μεταξύ ήδη 3.848 μετανάστες έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.

Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου.

Στην Ελλάδα, τα προγράμματα αυτά ξεκίνησαν, το 2010, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και με συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ποσοστό 25%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ), το οποίο πραγματοποίησε εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού δημιουργίας comic strip, με θέμα «Εθελοντικός επαναπατρισμός και επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως, Δανιήλ Εσδράς, συνεχάρη τους νικητές, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της συμμετοχής τους σε έναν διαγωνισμό με θέμα τη μετανάστευση.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ για τη δράση και τα αποτελέσματα των «Προγραμμάτων εθελούσιας επιστροφής και επανένταξης υπηκόων τρίτων Χωρών στη χώρα καταγωγής τους», είπε ότι «τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί σημαντικά στην Ελλάδα, δημιουργώντας ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για τον αποτελεσματικό επαναπατρισμό των υπηκόων τρίτων χωρών.»

» Ο σημαντικός χαρακτήρας και η συμβολή των προγραμμάτων αυτών γίνονται αντιληπτά από την αύξηση και προσέλκυση των μεταναστών, που επιθυμούν να επωφεληθούν των υπηρεσιών επαναπατρισμού και επανένταξης στις χώρες προέλευσης έως σήμερα».

Δήλωσε δε ότι «από την υλοποίηση των εθελοντικών επιστροφών αποκομίσαμε ότι, μέσα στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, η μόνη διέξοδος που μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς είναι να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Δυστυχώς, γραφειοκρατικά ζητήματα προκαλούν και στη δική μας προσπάθεια ουκ ολίγα προβλήματα, τα οποία εύχομαι, στο μέλλον, να ελαχιστοποιηθούν».

Στην εκδήλωση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο (επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής Αστυνόμος Α') Γιάννης Μπολέτης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστεύσεως, τονίζοντας ότι «ο εθελοντικός επαναπατρισμός πρέπει να είναι ο στόχος και η πηγή ελπίδας για επιστροφή κάθε μετανάστη στην πατρίδα του».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατσέλη:"Είμαστε ο κακός μαθητής"



"Αυτό που απέδειξαν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις αποδίδουν.
Ιταλία και Ισπανία, με σθεναρή στάση, κέρδισαν αυτό που ήθελαν: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους να μην επιβαρύνει το δημόσιο χρέος τους.
Εμείς με απούσα την κυβέρνηση αποδεχτήκαμε παθητικά τον τίτλο του «κακού μαθητή» και μείναμε με το μνημόνιο και 50 δισ. αύξηση του δημόσιου χρέους μας.", δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Kατσέλη, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Read more...

Το ΚΚΕ για τη Σύνοδο



''Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτική'', αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, για όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.
''Οι αποφάσεις της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και του Συμφώνου Ανάπτυξης δεν συνιστούν «ήττα της γερμανικής κυβέρνησης», αλλά επιχειρούν να θωρακίσουν το ευρώ ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα και γενικότερα την Ευρωζώνη που κλυδωνίζεται απ’ τις συνέπειες της κρίσης'', συμπληρώνει το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι ''η νέα συμφωνία για τους όρους δανεισμού αστικών κρατών και τραπεζικών ομίλων οδηγεί σε νέα επιβάρυνση τα λαϊκά στρώματα''.
Κατηγορεί επίσης τον Αντώνη Σαμαρά για ''απάτη'', όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για ''ψευδεπίγραφη κριτική'', τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ''το σύνολο των εξελίξεων αναδεικνύει την προεκλογική απάτη περί φιλολαϊκής επαναδιαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Απάτη που αποκαλύπτεται τόσο με την επιστολή Σαμαρά και τη δέσμευσή του για επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, όσο και με την ψευδεπίγραφη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί φιλολαϊκή τη διαπραγμάτευση Μόντι - Ολάντ για την κατανομή των κερδών - ζημιών μεταξύ των μονοπωλίων των διαφορετικών κρατών -μελών''.enikos.gr

Read more...

Έκλεισε συμφωνία ΔΕΗ-τραπεζών



Σε συμφωνία με τρεις ελληνικές τράπεζες την αναχρηματοδότηση δανείων της, ύψους 525 εκατομμυρίων ευρώ, κατέληξε η ΔΕΗ, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα αλλά μίλησαν με τον όρο της ανωνυμίας.
Τα δάνεια έληγαν στα τέλη του μήνα και σύμφωνα με τις πηγές, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ήταν γύρω στο 9%, προσαυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την αρχική τους σύναψη.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν διευκρίνισαν ποια είναι η διάρκεια των νέων δανείων και με ποιες τράπεζες συνήφθησαν.enikos.gr


Read more...

Σε πυρηνικό όπλο κατά των Βενιζελικών μετατρέπει το Twitter o Θεόδωρος Πάγκαλος...



Kάθε tweet του (δείτε τα παρακάτω) κι ένα χτύπημα, κάθε του λέξη "αφιερωμένη" στα μέλη και τον επικεφαλής της ηγετικής ομάδας που...

συρρικνώνει στις μέρες μας το ΠΑΣΟΚ. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήρθε στο Twitter για να...μείνει.













































Πηγή: parapolitiki.com


Read more...

Βρούτσης:"Να λειτουργήσει τώρα"

 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη, στο υπουργείο εργασίας, με αντικείμενο την λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τον υπουργό Γ.Βρούτση 4μηνη παράταση για την λειτουργία του Ταμείου προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τον συντονισμό και το στήσιμο της υποδομής του. Ο Γ.Βρούτσης απέρριψε την εισήγηση και έδωσε εντολή για την λειτουργία του μέσα στις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί ενδεχόμενη ερνητική κριτική από την Τρόικα.enikos.gr

Read more...

Στις 9 Ιουλίου επιστρέφει η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας

Αναμένεται σκληρή μάχη


Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι επιδίωξη θα είναι η επαναφορά της μετενέργειας (φωτ. αρχείου)
Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι επιδίωξη θα είναι η επαναφορά της μετενέργειας (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Για τις 9 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ την Παρασκευή ο υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος.
Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι θα επιδιωχθεί να επανέλθει η μετενέργεια στο εξάμηνο.

«Δεν θα καταργηθεί καμιά νομοθετική πράξη. Εκείνο που θέλουμε πραγματικά να κερδίσουμε από την τρόικα… είναι ακριβώς η δυνατότητα της μετενέργειας να έχει την ισχύ που είχε πάντοτε» είπε ο υφυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ποια ΙΧ δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας...



Κάθε χρόνο, πληρώνουμε στην εφορία τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή την επιβάρυνση; Ένας τρόπος υπάρχει. Να αποκτήσετε ένα ΙΧ που εξαιρείται. Ευτυχώς, αυτά πλέον είναι αρκετά. Το...
fpress.gr σας παρουσιάζει τον ανανεωμένο κατάλογο με τα αυτοκίνητα που απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής τελών.

Για όλα τα ΙΧ που αποκτήθηκαν ή θα αποκτηθούν ως καινούργια μετά τον Νοέμβριο του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Τα «οικολογικά» αυτοκίνητα, δηλαδή αυτά που εκπέμπουν λιγότερα από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Εκτός, από οικολογικά, τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι και οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου όπως θα δείτε στον σχετικό πίνακα.

Τα στοιχεία που ακολουθούν, προέρχονται από την ετήσια έκδοση του Συνδέσμου Εισαγωγεών Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Προέκυψαν από την επεξεργασία περίπου 2900 διαφορετικών μοντέλων. Ως κριτήριο επιλογής, χρησιμοποιήθηκε το εξής: ποια μοντέλα, ανεξαρτήτως μάρκας, μοντέλου ή καυσίμου που καταναλώνουν, εκπέμπουν λιγότερα από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Δείτε ποια μοντέλα εμφανίστηκαν ύστερα από τη σχετική αναζήτηση:
α/α Κατασκευαστής / μοντέλο / τύπος Καύσιμο Ειδικές Εκπομπές CO2 - συνδυασμένος κύκλος (gr/km) Κατανάλωση (αστικός, υπεραστικός, συνδυασμένος κύκλος)
1 AUDI / A1 / 1.6 TDI ATTRACTION 3D (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
2 AUDI / A1 / 1.6 TDI AMBITION 3D (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
3 AUDI / A1 / 1.6 TDI ATTRACTION 3D (105 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
4 AUDI / A1 / 1.6 TDI AMBITION 3D (105 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
5 AUDI / A1 SPORTBACK / 1.6 TDI ATTRACTION 5D (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
6 AUDI / A1 SPORTBACK / 1.6 TDI AMBITION 5D (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
7 AUDI / A1 SPORTBACK / 1.6 TDI ATTRACTION 5D (105 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
8 AUDI / A1 SPORTBACK / 1.6 TDI AMBITION 5D (105 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
9 AUDI / A3 / 1.6 TDI 99g 3D (105 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,7 / 3,3 / 3,8
10 BMW / F20 - Σειρά 1 5Θυρη / 116d Efficient Dynamics 1.6 5D (116 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,4 / 3,4 / 3,8
11 CHEVROLET / AVEO T-300 (KL1T) / 1.3 D 5D (75 HP) M/T ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,3 / 3,4 / 3,8
12 CITROEN / C1 / ECO 1.0i 68hp ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,1 / 3,8 / 4,3
13 CITROEN / C3 / 1.4 HDi70 (Τροχοί 15" AIRFLOW) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,5 / 3,4 / 3,8
14 CITROEN / DS3 / 1.4 HDi 70 (Τάσια 16" Airflow) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,5 / 3,4 / 3,8
15 CITROEN / DS3 / 1.6 e-HDi 110 BM6 (Τροχοί 17") ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,6 / 3,4 / 3,8
16 CITROEN / C5 / 2.0 Hybrid4 BMP6 (Τροχοί 17'') ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 3,9 / 3,7 / 3,8
17 FIAT / NEO PANDA / 0.9 8V 5D (85 HP) Euro 5 ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5 / 3,8 / 4,2
18 FORD / ΝEO FOCUS / 5D/SW 1.6 Duratorq ECOnetic (105PS)_12,75MY ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,3 / 3,4 / 3,7
19 HYUNDAI / i20 / 1.1 4D (87 HP) / EURO -V ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,6 / 3,4 / 3,8
20 KIA MOTORS / ΝEW RIO / 1.1 (75 HP) ISG ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,2 / 3,5 / 3,8
21 KIA MOTORS / ΝEW PICANTO / 1.0 (69 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,4 / 3,6 / 4,2
22 LANCIA / NEW YPSILON (5D) / 0.9 TWINAIR S&S 5D (85 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 4,7 / 3,2 / 3,8
23 LANCIA / NEW YPSILON (5D) / 1.3 MULTIJET II S&S 5D (95 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 5 / 3,8 / 4,2
24 MINI / R56 - MINI Hatchback / One 1.6D 3d (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,2 / 3,5 / 3,8
25 MINI / R56 - MINI Hatchback / Cooper 1.6D 3d (112 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,2 / 3,5 / 3,8
26 NISSAN / PIXO / PIXO 1.0 5D 5MT MY12 (68 PS) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,2 / 3,8 / 4,3
27 OPEL / ASTRA J / 1.7 5D CDTI (130 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,3 / 3,4 / 3,7
28 PEUGEOT / 107 / 1.0 ACCESS PACK/ ACTIVE 3D/5D (68 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,1 / 3,8 / 4,3
29 PEUGEOT / 208 / 1,0 ACCESS/ACTIVE 3D/5D (68 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,1 / 3,8 / 4,3
30 PEUGEOT / 208 / 1,6 ALLURE 3D/5D (115 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,6 / 3,4 / 3,8
31 SEAT / NEW IBIZA 3D/5D / 1.2 CR 3D / 5D (75 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,6 / 3,3 / 3,8
32 SEAT / LEON / 1.6 CR 16V 5D (105 HP) E-Ecomotive ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,7 / 3,4 / 3,8
33 SKODA / FABIA / FABIA A05 1.2 TDI CR (75 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,8 / 3,3 / 3,8
34 SKODA / FABIA REFLEX / FABIA A05 REFLEX 1.2 TDI (75 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,8 / 3,3 / 3,8
35 SKODA / OCTAVIA / OCTAVIA 1.6 TDI CRΕΕΝLΙΝΕ (105HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,7 / 3,4 / 3,8
36 SMART / SMART / CABRIO MHD PURE /PULSE /PASSION (71 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 4,6 / 4 / 4,3
37 SUZUKI / ALTO / 1.0 5D M/T (68 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,2 / 3,8 / 4,3
38 TOYOTA / IQ / 1.0 (5 M/T) (68 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 99 5,1 / 4 / 4,4
39 VOLKSWAGEN / POLO / 1.2 TDI TRENDLINE / COMFORTLINE 3D/5D (75 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,6 / 3,3 / 3,8
40 VOLVO / V40 / V40 1.6 D2 99g Start/Stop 5D FWD 115hp Manual 6spd ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 99 4,2 / 3,6 / 3,8
41 ALFA ROMEO / ΜiTo / 0.9 TB Twinair (85 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 98 4,9 / 3,8 / 4,2
42 CITROEN / C3 / 1.6 e-HDi 90 STT (Τροχοί 16" Exclusive & Ser.Special) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,4 / 3,3 / 3,7
43 CITROEN / DS3 / 1.6 e-HDi 90 (Τροχοί 16" / 17") ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,4 / 3,3 / 3,7
44 CITROEN / C4 / 1.6 e-HDi 110 MCP STT (Pack Aero) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,2 / 3,5 / 3,8
45 FIAT / PUNTO 2012 / 0.9 TWINAIR 8V 3D/5D (85 HP) Euro5 S&S ΒΕΝΖΙΝΗ 98 4,9 / 3,8 / 4,2
46 PEUGEOT / 208 / 1,4 ACCESS/ACTIVE/ALLURE 3D/5D (68 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,4 / 3,4 / 3,8
47 PEUGEOT / 208 / 1,6 ACTIVE/ALLURE 3D/5D (92 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,5 / 3,4 / 3,8
48 PEUGEOT / 208 / 1,6 ACTIVE/ALLURE 3D/5D (92 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,3 / 3,5 / 3,8
49 PEUGEOT / 308 / 1,6 ACTIVE STT PILOTEE (112 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 98 4,2 / 3,5 / 3,8
50 SEAT / Mii / 1.0 3D/5D (75ΗΡ) Ecomotive ΒΕΝΖΙΝΗ 98 5,1 / 3,7 / 4,2
51 SKODA / CITIGO / CITIGO 1.0 (75HP) Green Tec ΒΕΝΖΙΝΗ 98 5,1 / 3,7 / 4,2
52 CHEVROLET / AVEO T-300 (KL1T) / 1.3 D 4D (75 HP) M/T ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 97 4,2 / 3,3 / 3,7
53 LANCIA / NEW YPSILON (5D) / 0.9 TWINAIR S&S DFN 5D (85 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 97 4,9 / 3,7 / 4,1
54 SMART / SMART / COUPE MHD PURE (61 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 97 4,5 / 3,9 / 4,2
55 SMART / SMART / COUPE MHD PURE /PULSE /PASSION (71 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 97 4,5 / 3,9 / 4,2
56 SEAT / Mii / 1.0 3D/5D (60ΗΡ) Ecomotive ΒΕΝΖΙΝΗ 96 5 / 3,6 / 4,1
57 SKODA / CITIGO / CITIGO 1.0 (60HP) Green Tec ΒΕΝΖΙΝΗ 96 5.0 / 3,6 / 4,1
58 VOLKSWAGEN / POLO / 1.6 TDI BlueMotion Technology TRENDLINE / COMFORTLINE 3D/5D (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 96 4,6 / 3,2 / 3,7
59 CHEVROLET / AVEO T-300 (KL1T) / 1.3 D 5D (95 HP) M/T ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 95 4,2 / 3,3 / 3,6
60 CITROEN / DS3 / 1.6 e-HDi 90 (Τάσια 16" Airflow) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 95 4,3 / 3,2 / 3,6
61 FIAT / FIAT 500 / 0.9 3D (85 HP) Euro5 ΒΕΝΖΙΝΗ 95 4,9 / 3,7 / 4,1
62 FIAT / PUNTO EVO / 1.3 MTJ 3D/5D (85 HP) - (S&S) Euro5 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 95 4,6 / 3 / 3,6
63 FORD / FIESTA / 3D/5D 1.6 (95 PS)_ECOnetic_12,5MY ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 95 4,4 / 3,2 / 3,6
64 OPEL / CORSA / 1.3 DTE 5D ecoFlex Start & Stop (95 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 95 4,3 / 3,2 / 3,6
65 LEXUS / CT 200h / CT 200h 1.8H CVT 5D (136 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 94 4,1 / 4 / 4,1
66 OPEL / CORSA / 1.3 DTE 3D ecoFlex Start & Stop (95 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 94 4,2 / 3,1 / 3,5
67 VOLVO / C30 / C30 1.6 D2 3D 115hp Start/Stop Man 6 spd ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 94 4,2 / 3,3 / 3,6
68 VOLVO / V40 / V40 1.6 D2 94g Start/Stop 5D FWD 115hp Manual 6spd ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 94 4 / 3,4 / 3,6
69 CITROEN / C3 / 1.6 e-HDi 90 STT (Τροχοί 15" AIRFLOW) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 93 4,2 / 3,2 / 3,6
70 HYUNDAI / i21 / 1.1 4D (87 HP) / EURO -V ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 93 4,2 / 3,3 / 3,6
71 TOYOTA / AURIS HSD / 1.8 5D (CVT) (H/B) 17'' Wheels (136 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 93 4 / 4 / 4
72 FIAT / FIAT 500 / 0.9 3D (85 HP) (DUALOGIC) Euro5 ΒΕΝΖΙΝΗ 92 4,6 / 3,6 / 4
73 TOYOTA / PRIUS / 1.8 5D (CVT) (H/B) 17'' Wheels (136 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 92 4 / 3,8 / 4
74 ALFA ROMEO / ΜiTo / 1.3 JTDM-2 (85 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 90 4,5 / 2,9 / 3,5
75 FIAT / PUNTO 2012 / 1.3 MTJ 3D/5D (85 HP) - (S&S) Euro5 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 90 4,6 / 3 / 3,5
76 RENAULT / ΝΕΟ TWINGO / 1.5 dCi (85hp) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 90 4,1 / 3,1 / 3,4
77 RENAULT / ΝΕΟ MEGANE HATCHBACK / 1,5 ENERGY dCi 110 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 90 3,9 / 3,2 / 3,5
78 RENAULT / ΝΕΟ MEGANE COUPE / 1,5 ENERGY dCi (110HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 90 3,9 / 3,2 / 3,5
79 RENAULT / ΝΕΟ MEGANE ESTATE / 1,5 ENERGY dCi (110HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 90 3,9 / 3,2 / 3,5
80 RENAULT / CLIO / 1.5 dci 3D/5D (90 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 89 4,2 / 3 / 3,4
81 SEAT / NEW IBIZA 3D/5D / 1.2 CR 3D / 5D (75 HP) E-Ecomotive ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 89 4,1 / 3 / 3,4
82 SEAT / NEW IBIZA ST / 1.2 CR 3D / 5D / ST (75 HP) E-Ecomotive ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 89 4,1 / 3 / 3,4
83 SKODA / FABIA / FABIA A05 1.2 TDI CR (75 HP) GREENLINE ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 89 4,1 / 3 / 3,4
84 SKODA / FABIA REFLEX / FABIA A05 REFLEX 1.2 TDI CR (75 HP) GREENLINE ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 89 4,1 / 3 / 3,4
85 TOYOTA / AURIS HSD / 1.8 5D (CVT) (H/B) 15'' Wheels (136 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 89 3,8 / 3,8 / 3,8
86 TOYOTA / PRIUS / 1.8 5D (CVT) (H/B) 15'' Wheels (136 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 89 3,9 / 3,7 / 3,9
87 VOLKSWAGEN / POLO / 1.2 TDI BlueMotion 3D/5D (75 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 89 4,1 / 3 / 3,4
88 CITROEN / C3 / 1.4 e-HDi 70 BMP STT ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 87 3,6 / 3,2 / 3,4
89 CITROEN / DS3 / 1.4 e-HDi 70 STT (Τάσια 16" Airflow) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 87 3,6 / 3,2 / 3,4
90 LEXUS / CT 200h / CT 200h 1.8 CVT 5D 15'' Wheels (136 HP) ΒΕΝΖΙΝΗ 87 3,7 / 3,7 / 3,8
91 PEUGEOT / 208 / 1,2 ACCESS/ACTIVE 3D/5D (68 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 87 3,6 / 3,2 / 3,4
92 SMART / SMART / COUPE PURE /PULSE /PASSION CDI (54 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 86 3,3 / 3,3 / 3,3
93 SMART / SMART / CABRIO PURE /PULSE /PASSION CDI (54 HP) ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 86 3,3 / 3,3 / 3,3


Read more...

Ποιες αμαρτίες οδήγησαν την ΔΕΗ στην αθλιότητα

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ



Ποιες αμαρτίες οδήγησαν την ΔΕΗ στην αθλιότητα
Η ΔΕΗ διαρρέει κατά έναν περίεργο τρόπο συνεχώς σκόρπια και εξόχως επιλεκτικά στοιχεία για να δικαιολογήσει το ταμειακό αδιέξοδο στο όποιο, όπως ισχυρίζεται,  την έχουν οδηγήσει οι απλήρωτοι λογαριασμοί των απελπισμένων καταναλωτών. 

Μετά από έρευνα μάθαμε τι ακριβώς συμβαίνει και ανακαλύψαμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν ότι η ΔΕΗ μάλλον χρεωστάει αντί να της χρεωστάνε!
 
1.  Όπως προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις της ΔΕΗ , στις 31.12.2011 η ΔΕΗ είχε στα χέρια της ΑΤΟΚΕΣ προκαταβολές  πελατών ύψους €498εκ τα οποία η ΔΕΗ τοκίζει για λογαριασμό της. Ποσά εκατομμύρια έχουν συσσωρευτεί στα ταμεία της ΔΕΗ με τον τρόπο αυτό; Πρέπει να δοθεί άμεσα απάντηση!

2.     Η ΔΕΗ έχει ουσιαστικά κηρύξει εδώ και πολλούς μήνες μερική στάση πληρωμών απέναντι στους προμηθευτές και εργολάβους. Πόσα εκατομμύρια έχουν συσσωρευτεί στα ταμεία της ΔΕΗ με τον τρόπο αυτό; 

3.     Με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΡΑΕ για ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ , προκύπτει ότι , μετά την απελευθέρωση των τιμολογίων της Υψηλής Τάσης τον Ιούλιο του 2008 , η ΔΕΗ έχει προβεί συστηματικά σε αυθαίρετες υπερτιμολογήσεις στην κατηγορία αυτή των καταναλωτών. Πόσα εκατομμύρια έχουν συσσωρευτεί στα ταμεία της ΔΕΗ με τον τρόπο αυτό;
 
Ποιες λοιπόν αμαρτίες οδήγησαν την ΔΕΗ σε αυτή την κατάσταση αλλά και ποια στελέχη έχουν την ευθύνη;
 
Παρατίθεται αντίγραφο των λογιστικών καταστάσεων της ΔΕΗ.




http://newpost.gr

Read more...

Υπό όρους θα μπορούσε η Ελλάδα να ωφεληθεί από τις αποφάσεις της Συνόδου, λέει ο Γιούνκερ

Αλλά όχι στην παρούσα φάση


Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
H ιταλο-ισπανική λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί μεν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, αλλά αν η Ελλάδα βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας «τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως η «ιδιαιτερότητα των πτυχών του προγράμματος που αποφασίσαμε για την Ισπανία και την Ιταλία διαφοροποιείται από την Ελλάδα που είναι μια χώρα που έχει ενταχθεί σε Μνημόνιο, ενώ η Ισπανία και η Ιταλία πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη δημοσιονομική τους εξυγίανση».

Ως εκ τούτου, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup «a priori η ιταλο-ισπανική λύση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα». Αν η Ελλάδα «μπορέσει να βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας, τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα» σημείωσε.

Όσον αφορά την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου, ο Γιούνκερ ανέφερε πως «θα γίνουν οπωσδήποτε διαβουλεύσεις», αποφεύγοντας να «προδικάσει το αποτέλεσμα», όπως είπε.

«Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αυτές οι ιδέες θα τεθούν» σημείωσε.

Σε ερωτήση για το εάν η λιτότητα για την Ελλάδα θα έχει τέλος κάποια στιγμή, ο Γιούνκερ ανέφερε πως η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό θα πρέπει να συνεχιστεί «επειδή η Ελλάδα θα πρέπει να εξυγιάνει οπωσδήποτε τα δημόσια οικονομικά, θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της».

«Αυτό σημαίνει, και δεν αγνοώ ότι οι συνθήκες διαβίωσης κυρίως για εκείνους με χαμηλά εισοδήματα όπου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ζήσουν, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την κατάσταση» προσέθεσε, τονίζοντας: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Πού πας;» ρώτησε ο Μόντι τον Ρομπάι...



...και τότε άρχισε η αντεπίθεση του Νότου...
Ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί ακόμη και έως το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές. Ο Μαριάνο Ραχόι είχε ... εκφράσει την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία αναγκάζεται να δανειστεί. Όμως η Ανγκελα Μέρκελ δεν έδειξε να συγκινείται... Έτσι, εκεί που όλα κυλούσαν όπως συνήθως σε μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ξαφνικά άρχισε η αντεπίθεση του νότου...

Οι «27» είχαν καταλήξει στο πακέτο για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την υιοθέτηση των ομολόγων έργων και κάπου εκεί ο Νότος αποφάσισε να δείξει τα δόντια του.

Όπως περιγράφει το γερμανικό Spiegel, στις 20:00 την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι ετοιμάστηκε να σηκωθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει τη συμφωνία των «27» για το πακέτο της ανάπτυξης στους δημοσιογράφους και τότε ο Μάριο Μόντι τον ρώτησε σε έντονο ύφος: «Που πας;»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων με τα οποία αναγκάζεται να δανείζεται η χώρα του. Έκανε, δε, σαφές ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του στο πακέτο ανάπτυξης εάν δεν ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός συντάχθηκε αμέσως με τον Μάριο Μόντι, λέγοντας ότι ούτε αυτός μπορεί να εγκρίνει το πακέτο για την ανάπτυξη.

Η στάση αυτή προκάλεσε αναταραχή μεταξύ των υπολοίπων ηγετών, με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ να αναρωτιέται εάν τώρα όλοι μέσα στην αίθουσα είναι όμηροι... Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του, πάντως.

Ακολούθησαν σκληρές διαβουλεύσεις επί περίπου τρεις ώρες. Ο πρόεδρος της ΕΕ αποφάσισε να επαναλάβει την προσπάθεια να εμφανιστεί στους δημοσιογράφους στις 23:00, υπό την πίεση της Μέρκελ που τον παρότρυνε να ανακοινώσει τη συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρενέβη και ζήτησε από τον Ρομπάι «να πει την αλήθεια»...

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι εμφανίστηκε στις 23:30 στην αίθουσα Τύπου και ανακοίνωσε ότι επί της αρχής υπάρχει συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης, ωστόσο πρόσθεσε ότι δύο χώρες δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν την τελική έγκρισή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΕ επέστρεψε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, όταν οι ηγέτες των 10 χωρών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αφήνοντας στους «17» όλο το πεδίο ελεύθερο για να συνεχίσουν τη μάχη...

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel αναφέρουν ότι έως εκείνο το σημείο η γερμανική αντιπροσωπεία επέμενε στη σκληρή στάση της. Χρειάστηκε να περάσουν ακόμη μερικές ώρες σκληρού σφυροκοπήματος από τον Μόντι και τον Ραχόι για να καμφθούν οι αντιστάσεις της Μέρκελ και να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Η Σύνοδος Κορυφής των «17» ολοκληρώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής και δέκα λεπτά αργότερα ο Ρομπάι ήταν σε θέση να ανακοινώσει την επίτευξη της συμφωνίας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.

Λίγο αργότερα, ο Μάριο Μόντι εμφανίστηκε στην είσοδο του κτιρίου και έδωσε «συνέντευξη Τύπου» περπατώντας προς το αυτοκίνητό του. Μεταξύ των όσων είπε ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Κίεβο για το τελικό του Euro 2012...

in.gr


Read more...

H κατάθλιψη του Μπένυ...
















Έλαμψε δια της παρουσίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.

Στα αζήτητα ο Βενιζελος...

Δεν φτάνει που αναγκάστηκε να συνταξιδέψει και μάλιστα σε οικονομική θέση στο αεροπλάνο με τον Γιώργο Παπανδρέου -ένεκα που σε αυτή τη θέση και στην ίδια πτήση για Βρυξέλλες βρισκόταν ο... Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας- άκουσε τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει μία σειρά από εμπεριστατωμένες προτάσεις εισερχόμενος στη Σύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ. Τι για ευρωομόλογα είπε, τι για μία τραπεζική ένωση που θα εγγυάται τις καταθέσεις όλων των πολιτών, τι για στρατηγική για ανάπτυξη (…), μέχρι και την απειλή νέου «τείχους του Βερολίνου» μεταξύ των χωρών με υψηλό ρίσκο και εκείνων με χαμηλό επικαλέστηκε ο κ. Παπανδρέου σε διαφορετική περίπτωση.

Τα άκουσε αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μόνο αφρούς δεν έβγαλε. Είπε λοιπόν να επικεντρώσει αλλού εκείνος, για να κάνει τη διαφορά. Και… επανέλαβε τα περί αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης.

Και μόνο πάντως που η δήλωση Παπανδρέου ήταν δύο σελίδες και η δική του μία, κόντεψε να… σκάσει.

Διότι πολλά μπορεί να ανεχθεί ο πρόεδρος, αλλά να μιλάει κάποιος περισσότερο από εκείνον;
matrix24.gr


Read more...

Προσφυγή ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή



Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ετοιμάζεται να προσφύγει η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας "ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή" την  μη απόδοση της θέσης του Ζ' Αντιπροέδρου της βουλής στον υποψήφιο του κόμματος Πολύβιο Ζησιμόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

"Ετοιμάζεται η προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση ενάντια στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων!
Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας. Χρυσή Αυγή-Εναντίον Όλων"

Σημειώνεται ότι ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που είχε προταθεί από την Χρυσή Αυγή,  δεν εκλέχθηκε καθώς συγκέντρωσε μόλις 41 ψήφους.enikos.gr

Read more...

Οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής


Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής:
1ος αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Ιωάννης Τραγάκης
2ος  αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Αθανάσιος Νάκος
3ος αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης
4ος αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Ιωάννης Δραγασάκης
5ος αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος
6ος αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά
Ενώ ως 7ος αντιπρόεδρος δεν εκλέγεται ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που προτάθηκε από τη Χρυσή Αυγή, καθώς συγκέντρωσε μόλις 41 ψήφους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟenikos.gr

Read more...

Με ρεκόρ ψήφων, πρόεδρος της βουλής ο Β. Μεϊμαράκης...



Mε 223 ψήφους σε σύνολο 290, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ... νέος πρόεδρος της βουλής.
Από τα 290, τα 66 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και ένα άκυρο....


Read more...

Καταθέτει σχέδιο ο Βενιζέλος



Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.
''Στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες, περιλαμβάνονται στοιχεία πολύ κρίσιμα για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας'', δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι θα υποβάλλει ένα ''συγκεκριμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους'', επισημαίνοντας ότι ''είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα, μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη στην συγκυρία αυτή''.

Δείτε το βίντεο από το MEGAenikos.gr

Read more...

Σύνοδος Κορυφής: Η απόφαση που ίσως μειώσει κατά 50 δισ. το χρέος της Ελλάδας


Σύνοδος Κορυφής: Η απόφαση που ίσως μειώσει κατά  50 δισ. το χρέος της Ελλάδας
Επικυρώθηκε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των 17 το Σύμφωνο Ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη λήξη της Συνόδου.  Παράλληλα, η απόφαση για χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ESM αναπτερώνει τις ελπίδες της Ελλάδας για απαλλαγή μέρους του χρέους.

Στη Συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι στην απόφαση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης, προτάθηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως κεντρικός μηχανισμός εποπτείας.

Υπενθυμίζεται ότι , η απόφαση της χθεσινής συνόδου - θρίλερ άναψε το "πράσινο φως" για την χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ESM χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα προσφεύγει στον μηχανισμό αυτό.

Με άλλα λόγια αποσυνδέεται οριστικά πια το κράτος από τις τράπεζες, ελαφρύνοντας σημαντικά την οικονομία των χωρών.

Όπως διευκρίνισε πάντως ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, η χρηματοδότηση αυτή δεν πρόκειται να γίνεται αδιακρίτως, καθώς θα πρέπει να συντρέχουν προϋποθέσεις και όροι.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί πάντως ακόμα αν θα αφορά όλες τις χώρες που προσφεύγουν από τώρα στη στήριξη ή και αυτές που έχουν ήδη προσφύγει.

Η αποσαφήνιση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, καθώς σε περίπτωση που ισχύσει και για τις χώρες που έχουν ήδη προσφύγει σε μηχανισμό στήριξης, εκτιμάται ότι θα απαλλάξει το χρέος της χώρας από 50 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κρατικό χρέος αναμένεται να μειωθεί στα 230 δισ. ευρώ, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα βαραίνει πλέον το κράτος, αλλά τον ESM.

Την προοπτική αυτή υπογράμμισε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των 17.

Ήδη πάντως η Ιρλανδία επιμένει να συμπεριληφθούν και οι χώρες που έχουν ήδη προσφύγει στο μηχανισμό, ωστόσο διευκρινίζεται ότι στην Ιρλανδία έχει δοθεί πακέτο διάσωσης αποκλειστικά για τις τράπεζες της.

Ανάσα στην Ευρώπη

Ο ευρωπαϊκός νότος κατάφερε δώσει τη νότα αισιοδοξίας που απεγνωσμένα χρειαζόταν η Ευρώπη, μετά και τις αποφάσεις που γνωστοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι  για την διπλωματική «ήττα» της Άνγκελα Μέρκελ, ο Βαν Ρομπάι τόνισε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένη.

«Ήταν μια δύσκολη Σύνοδος, όμως τελικά νίκησε η Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Ρομπάι.

Οι ηγέτες ξεκίνησαν να προσέρχονται από νωρίς στη Σύνοδο της ευρωζώνης, με τον Φρανσουά Ολάντ να κάνει λόγο για «μεγάλη πρόοδο σε πολλαπλά μέτωπα για την αντιμέτωπιση της κρίσης».moneypost.gr

Read more...

Λοβέρδος:"Φεύγω εάν..."...



Στο σημείο μηδέν βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που ωθεί στο συμπέρασμα, όπως γράφει η εφημερίδα «Παρασκευή +13» ότι είναι μετρημένες οι μέρες ή οι μήνες παραμονής του πρώην υπουργού Υγείας στο ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά είχαν ... διαρραγεί μετά τη μεγάλη εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λοβέρδος λειτούργησε ως υπαρχηγός του κ. Βενιζέλου.

‘Έπειτα από τότε ο πρώτος λειτουργούσε με κινήσεις εξωστρέφειας, οι οποίες επιβεβαίωσαν και την «πρωτιά» του στη Β’ Αθήνας σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ ο νυν πρόεδρος του κόμματος ακολουθούσε την τακτική του αρχηγού εν αναμονή.

Ο κ. Λοβέρδος εδώ και ένα μήνα δεν μπορεί να συγκλίνει πουθενά με το νέο αρχηγό.
Οι δύο τελευταίες συναντήσεις των δύο ανδρών έγιναν σε πάρα πολύ ψυχρό κλίμα, κάτι που, εξάλλου παραδέχονται και οι δύο πλευρές. Και πλέον ο κ. Λοβέρδος διαμηνύει, μέσω του στενού του περιβάλλοντος, προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «θα φύγω, Βαγγέλη εάν…».

Αυτό το «εάν» έχει να κάνει με τη συνέχιση της μετάλλαξης του κόμματος σε αυστηρά προσωπικό μηχανισμό του προέδρου του, κάτι που επιχειρεί ο κ. Βενιζέλος, τόσο κατά τον κ. Λοβέρδο όσο και κατ’ άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και τελευταία, με αφορμή την πρόσφατη ανάπτυξη του προεδρικού σχεδίου για ένα άλλου τύπου κόμμα, κάνουν καθαρά λόγο για επιχείρηση που τελικώς θα οδηγήσει σε ΕΔΗΚοποίηση του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: "Παρασκευή +13"


Read more...

Η απάντηση Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ



Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιστολές που έστειλε ο Πρωθυπουργός στους ηγέτες της Ε.Ε. , δήλωσε ότι:
«Η εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα, είναι πλέον αντιληπτή από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάταια περιμένουν την υπεύθυνη αντιπολίτευση που τους υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».enikos.gr

Read more...

Χουντής:"Απούσα η κυβέρνηση"



«Στη διαπραγμάτευση πριν και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση ήταν και “απούσα”  και “γονατισμένη”» δήλωσε ο Νίκος Χουντής με αφορμή την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.
 «Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής όπως έχει δημοσιευτεί σήμερα το πρωί (Εuro Area Summit Statement 29.06.2012) μπορώ να δηλώσω τα εξής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:
«Πρώτον: Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής σηματοδοτεί ένα πρώτο ρήγμα στις πολιτικές που προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της μεγάλης δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη στις πλάτες των εργαζομένων προσβάλλοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία αλλά και την δημοκρατία στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Η χώρα μας είναι το ακραίο παράδειγμα εφαρμογής αυτών των πολιτικών.
Δεύτερο: Σε καμία περίπτωση η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «απευθείας από ευρωπαϊκούς μηχανισμούς» δεν είναι ικανή από μόνη της να σταματήσει τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση που συγκλονίζει την ΕΕ και που στον πυρήνα της είναι η κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης.
Τρίτο: Η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα προκειμένου να μειωθούν τα δανειακά βάρη, τα οποία «υποτελείς» κυβερνήσεις και Τρόικα έχουν επιβάλλει. Δάνεια τα οποία καλείται να πληρώσει με αιματηρούς όρους ο ελληνικός λαός, ενώ αφορούν τη χρηματοδότηση των τραπεζών.
Τέταρτο: Στη διαπραγμάτευση πριν και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής, η ελληνική κυβέρνηση ήταν και «απούσα» και «γονατισμένη».
Πέμπτο: Η ελληνική κυβέρνηση, καλείται να δηλώσει με τρόπο επίσημο και δημόσιο, ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης της Συνόδου Κορυφής, με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης και με αλλαγή της δανειακής σύμβασης προκειμένου να αρθούν τα δανειακά βάρη που ενώ τα έχει επωμισθεί ο ελληνικός λαός πηγαίνουν κατευθείαν στη χρηματοδότηση των τραπεζών» καταλήγει ο κ. Χουντής.enikos.gr

Read more...

Η ΔΗΜΑΡ για τη Σύνοδο Κορυφής



«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προχώρησαν, δυστυχώς, μόνο σε ορισμένα μικρά δειλά και αποσπασματικά βήματα σε σχέση με την πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Το ζήτημα ιδίως της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν μπορεί να χρησιμοποιείται επιλεκτικά για ορισμένες μόνο χώρες.
Η αλληλεγγύη οφείλει να είναι καθολική για να είναι πραγματική.
Η χώρα μας χρειάζεται να επανέλθει στη φθινοπωρινή Σύνοδο Κορυφής και να διεκδικήσει δυναμικά αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής..enikos.gr

Read more...

Προανήγγειλε αλλαγές



Τη δέσμευση ότι θα υπηρετήσει αρχές και θεσμούς, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας και θα ασκήσει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος όλης της Βουλής, εξέφρασε, από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του.
Ταυτόχρονα, προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «ως μεγάλη ευκαιρία για συναινετική αλλαγή» του, «χωρίς προσχήματα και συνθήματα», αλλά με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου και την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού κόσμου.
«Υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, κινούμενοι θεσμικά. Η Βουλή στηρίζεται στη συνεργασία. Μπορούμε και να συμφωνούμε», επισήμανε, καλώντας βουλευτές, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης, να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες.
Ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε, προσωπικά, τόσο τον Αντώνη Σαμαρά που τον επέλεξε για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής όσο και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που στήριξαν την πρόταση, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του και σε όσους βουλευτές δεν τον τίμησαν με την ψήφο τους.
Έμφαση έδωσε ο νέος πρόεδρος της Βουλής όχι μόνο στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα αλλά και στην πολιτική κρίση και δήλωσε διατεθειμένος να συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, «στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που σχημάτισαν οι πολίτες».
«Η συνεργασία όλων των παρατάξεων είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει δημιουργική, αν πορευτούμε με συναίνεση. Γι' αυτό, το φορτίο ευθύνης του Κοινοβουλίου είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω μας, γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική και η ηθική συμβαδίζουν», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να είναι «βήμα διαλόγου», σύνθεσης και ενότητας και όχι δημιουργίας διαχωριστικών γραμμών.
«Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οφείλουμε να στηρίξουμε το κοινοβούλιο, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, προσθέτοντας ένα λιθαράκι, υπηρετώντας τους πολίτες και το εθνικό συμφέρον» κατέληξε ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Παπούλιας: Οι αποφάσεις θα αλλάξουν την συμπεριφορά των αγορών

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ



 
 




Η Ελλάδα με νέα ισχυρή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προωθήσει πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης για να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση, ανέφερε ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι χωρίς μονομερείς ενέργειες πρέπει να γίνουν προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για να γίνει πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο.

«Χρειάζεται να καταστεί πιο αποτελεσματικό το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι η μέγιστη προτεραιότητα».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο ήταν μια μαραθώνια συνεδρίαση, όπου εγκρίθηκε η συμφωνία για ανάπτυξη και απασχόληση, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανατροπή της συμπεριφοράς των αγορών προς τις αδύναμες χώρες.

Σημείωσε ακόμη ότι με την απόφαση για απευθείας στήριξη των τραπεζών από τους μηχανισμούς διάσωσης, δίνεται η δυνατότητα μελλοντικά αφαίρεσης της βοήθειας προς τις τράπεζες από το δημόσιο χρέος, εάν εφαρμόζεται σωστά το πρόγραμμα.

Παράλληλα, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου επισήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων γιατί η Ελλάδα, όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Ο Παπούλιας συναντήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζαν κλοντ Γιουνκέρ, Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια..protothema.gr

Read more...

Υποχώρηση Μέρκελ - «Κέρδη» για Ισπανία, Ιταλία

Θρίλερ 14 ωρών στις Βρυξέλλες



 



Σε... γερμανική υποχώρηση φαίνεται πως εξελίχθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με συνέπεια, έπειτα από 14 ώρες συζητήσεων, να επέλθει συμφωνία για τη δημιουργία, μέχρι το τέλος του 2012, ενός μηχανισμού, που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης (EFSF και ESM), χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα προσφεύγει στο μηχανισμό αυτό.

Συνεπεία αυτής της απόφασης, Ιταλία και Ισπανία ήραν τις επιφυλάξεις τους για το πακέτο ανάπτυξης, ύψους 120 δισ. ευρώ, στο οποίο είχαν συμφωνήσει νωρίτερα οι ηγέτες της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης, για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της.

Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το Βερολίνο αναγκάστηκε να υποχωρήσει, μετά την πίεση Ισπανίας και Ιταλίας για μεγαλύτερη στήριξη.

Ρώμη και Μαδρίτη είχαν συνδέσει τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση του πακέτου ύψους 120 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές.

«Συμφωνήσαμε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Ισπανία και την Ιταλία» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις και θα εξεταστεί κάθε πιθανό σενάριο, που θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης και θα καθησυχάσει, ταυτόχρονα, τις κεφαλαιαγορές.

Το κείμενο συμπερασμάτων

«Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ύψιστης σημασίας να διακοπεί ο φαύλος κύκλος μεταξύ τραπεζών και κρατών. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει, σύντομα, προτάσεις βασιζόμενες στο Άρθρο 127 (παράγραφος 6)  για έναν μηχανισμό επίβλεψης. Ζητούμε από το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει τις προτάσεις αυτές ως επείγουσες, μέχρι το τέλος του 2012.
Από την στιγμή που ένας τέτοιος μηχανισμός θα έχει εδραιωθεί, ισχύοντας και για την ΕΚΤ, οι τράπεζες της ευρωζώνης θα μπορούν, μέσω αυτού να περνούν σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση. Αυτή θα βασίζεται σε προϋποθέσεις, μία από τις οποίες θα είναι η συμμόρφωση-συμφωνία με κρατικούς κανόνες βοήθειας, οι οποίοι θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται από το -εκάστοτε- ίδρυμα, τον -εκάστοτε- τομέα ή την οικονομία εν γένει και θα επισημοποιείται από το Μνημόνιο Κατανόησης. Το Eurogroup θα εξετάσει την κατάσταση του ιρλανδικού οικονομικού τομέα με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του προγράμματος προσαρμογής.

Παρόμοιες περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Πιέζουμε για σύντομη ολοκλήρωση του Μνημονίου Κατανόησης, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική στήριξη της Ισπανίας για ανακεφαλειοποίηση του τραπεζικού της τομέα. Επιβεβαιώνουμε πως θα παρέχεται η οικονομική στήριξη από πλευράς EFSF, έως ότου ο ESM είναι ικανός να παράσχει ανάλογη βοήθεια και ότι αργότερα η βοήθεια του EFSF θα είναι αποκλειστική ευθύνη του ESM, χωρίς αυτό να κερδίσει status παλαιότητας.

Επιβεβαιώνουμε τη σαφή δέσμευσή μας να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, πιο συγκεκριμένα, με την χρήση των υπαρχόντων οργάνων EFSF/ESM με ελαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν οι αγορές των κρατών - μελών, ενώ θα γίνονται σεβαστές Συγκεκριμένες Κρατικές Συστάσεις σε συνδυασμό με άλλες δεσμεύσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των χρονικών ορίων, καθορισμένων από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ασταθειών.

Αυτοί οι όροι θα πρέπει να προβλέπονται και από το Μνημόνιο Κατανόησης. Καλωσορίζουμε τη συμφωνία της ΕΚΤ να αναλάβει τον ρόλο εκπροσώπου του EFSF/ESM, κάνοντας ελέγχους στη λειτουργία των αγορών με αποτελεσματικό τρόπο.

Ζητάμε από το Eurogroup να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις μέχρι τις 9 Ιουλίου 2012».

Σήμερα αποφασίζονται τα μέτρα για την βραχυπρόθεσμη στήριξη Ιταλίας και Ισπανίας

Τα άμεσα μέτρα στα οποία συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την ανάπτυξη συνολικού ύψους 120 δισ. ευρώ είναι γεγονός, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρoμπάι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επιμένοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν «έκλεισαν την πόρτα» σε βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα ηρεμήσουν τις αγορές, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου, δήλωσε σχετικά: «Δεν θα αποκλείσουμε καμία επιλογή -παρέμβασης- ούτως ώστε να κάνουμε τις διορθώσεις που απαιτούνται για κατευνασμό της κατάστασης. Είναι βέβαιο ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την Παρασκευή. Κάναμε μεγάλη πρόοδο».

Στις εργασίες της Συνόδου την Πέμπτη αποφασίστηκε η κεφαλαιακή ενίσχυση κατά δέκα δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και άμεση πιλοτική εφαρμογή των λεγόμενων «ομολόγων έργου», κάτι που θα αυξήσει τη συνολική δανειοδοτική ικανότητα της τράπεζας με 60 δισ. ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε από τις Βρυξέλες ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης, παρόλο που, όπως είπε, η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα.

Σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών.

Όπως ανέφερε ο Ολάντ, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία επιθυμούν οι συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα κατευνασμού των αγορών. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η Ισπανία θέλει άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ από την πλευρά της η Ιταλία θέλει μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα.

Επί της ουσίας, η “4άδα” που ηγείται των ευρωπαϊκών θεσμών (Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ντράγκι ) θα πρέπει να ετοιμάσει μέχρι τα τέλη του έτους έναν οδικό χάρτη για τη νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, ενώ στο μεταξύ τα ταμεία διάσωσης θα είναι έτοιμα να αγοράσουν ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας, εάν δεν μπορούν να τα πουλήσουν στην αγορά σε λογικές τιμές.

Οι λεπτομέρειες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης Ισπανίας και Ιταλίας, προκειμένου οι αγορές να κρατηθούν υπό έλεγχο μέχρι να παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο, θα συζητηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι στη συνεδρίαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης. Βάση συζήτησης είναι η φινλανδική πρόταση ότι τα ταμεία διάσωσης θα αγοράζουν κρατικά ομόλογα, τα οποία θα είναι καλυμμένα με κρατικές εγγυήσεις (κρατική περιουσία κ.λπ.)protothema.gr

Read more...

«Όταν εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ, κάποιοι ήταν ΚΟΔΗΣΟ»

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ



«Όταν εγώ ήμουν ΠΑΣΟΚ, κάποιοι ήταν ΚΟΔΗΣΟ»
Νέες βολές κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα κατά του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες επιδίδεται σε διόλου κολακευτικά σχόλια για τους συντρόφους του.


Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα με... αεικίνητο τιτίβισμα συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του κ. Βενιζέλου.


Με αφορμή το ερώτημα «εάν ο κ. Πάγκαλος θα εγγραφεί στην τοπική οργάνωση της περιοχής του», το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, διατυπώνουν κύκλοι κοντά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής σχολιάζει: «Κοίτα ποιοί μιλάνε. Τον Αύγουστο του '74 πυρήνας πρωτοβουλίας δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στην Ελευσίνα. Ο Πάγκαλος, άσχετοι, ήταν ένας από αυτούς».

Αναφερόμενος προφανώς στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είναι γνωστό ότι προέρχεται από τον κεντρώο χώρο, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε στο twitter του: «Εσείς άραγε πού ήσαστε; Μερικοί δεν είχατε γεννηθεί, άλλοι κυκλοφορούσατε στην Ένωση Κέντρου και μερικοί κατά ΚΟΔΗΣΟ μεριά», αφήνοντας έτσι αιχμές για την κεντρογενή προέλευση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος συσστρατεύθηκε με το ΠΑΣΟΚ το 1989.

«Για να μην αναφερθούμε στις βαρύτερες περιπτώσεις που ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ μετά το '81» προσθέτει, σχολιάζοντας ότι «οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ με μικρή ή μεγάλη διάμετρο λένε οτι το μέλος πρέπει να... υπηρετεί τις αποφάσεις της ηγεσίας» αφήνοντας καρφιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου που κατέκριναν όσους θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος σημειώνει επίσης ότι 
«υπηρέτης είναι αξιοπρεπές επάγγελμα. Προτιμότερο από το να είσαι ανεπάγγελτος και αργόμισθος υπάλληλος ενός χρεοκοπημένου κόμματος».

Τί και αν δεν είναι πια βουλευτής ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προκαλεί ακόμη τριγμούς στο υπό ανασύσταση ΠΑΣΟΚ.http://newpost.gr

Read more...

Προσοχή: Ερχονται κατασχέσεις από Δευτέρα...



Λήγει αύριο η προθεσμία που έδωσε το ΙΚΑ σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και μάλιστα όπως είχε επισημάνει η διοίκηση του Ιδρύματος αυτή είναι η τελευταία παράταση που δίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100.000 οφειλέτες έσπευσαν να ρυθμίσουν τα...
χρέη τους.

Πάντως, για όσους δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ενεργοποιήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα τις διαδικασίες για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων από ενοίκια, ακόμη και κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων ή ακινήτων που δεν είναι προσημειωμένα.

Η κατεπείγουσα εγκύκλιος, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ, ήρθε στο φως μόλις λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Καθίσταται σαφές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν:

• κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (τραπεζικοί λογαριασμοί, εισοδήματα από ενοίκια, απαιτήσεις στα χέρια πελατών των επιχειρήσεων),

• κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων ελεύθερων βαρών για τα οποία, εφόσον ο οφειλέτης δεν συμμορφώνεται με τις προβλεπόμενες διατάξεις ρύθμισης των οφειλών, θα εκδίδεται άμεσα πρόγραμμα πλειστηριασμού (εντός των εκ του νόμου προβλεπόμενων υποχρεωτικών προθεσμιών).

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, κυρίως με τις πάγιες διατάξεις του ν.3863/2010, προκειμένου να απολαμβάνουν της αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων, «τόσο μέχρι την διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση, συνιστάται για τις περιπτώσεις αυτές η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα διεκπεραίωσης του ελέγχου».

Συνεπώς, για τους εργοδότες οι οποίοι υποβάλλουν αλλεπάλληλες αιτήσεις ρύθμισης, χωρίς να προχωρούν στη καταβολή της πρώτης δόσης και την ενεργοποίηση της ρύθμισης, θα πρέπει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, να ειδοποιείται ο εργοδότης να παραλάβει, κατά τις διατάξεις του άρθρου 27 του Κανονισμού Ασφάλισης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., τις καταλογιστικές πράξεις καθώς και φωτοαντίγραφο της αίτησής του, σε κάθε περίπτωση, στην οποία στο πεδίο «Ρύθμιση Οφειλών Μέχρι» θα αναγράφεται η 5η εργάσιμη ημέρα από την ημέρα παραλαβής από τον εργοδότη του αντιγράφου της αίτησης....


Read more...

Σε πακέτο 120 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και «ομόλογα έργου» συμφωνούν οι «27»

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Βρυξέλλες
Στην κινητοποίηση πόρων που φτάνουν τα 120 δισ. ευρώ, με ενίσχυση των κεφαλαίων της ΕΤΕπ και άμεση πιλοτική εφαρμογή των λεγόμενων «ομολόγων έργου» συμφωνούν οι ηγέτες των «27», μετά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου. Ο «οδικός χάρτης» για τη στενότερη οικονομική ενοποίηση θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας, ενώ οι διαβουλεύσεις για τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη -με Ισπανία και Ιταλία να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο της πίεσης των αγορών- θα συνεχιστούν την Παρασκευή.

«Είχαμε μία καλή συζήτηση» για την στενότερη οικονομική ενοποίηση και το «Σύμφωνο Ανάπτυξης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι το βράδυ της Πέμπτης, λέγοντας πως οι ηγέτες συζήτησαν τις πολιτικές για προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Οι συζητήσεις για τις άμεσες, βραχυπρόθεσμες κινήσεις για την Ευρωζώνη, ανέφερε ο Ρομπάι, θα συνεχιστούν την Παρασκευή.

O πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε πως για την πολιτική προώθησης της ανάπτυξης συμφωνήθηκε η κινητοποίηση πόρων 120 δισ. ευρώ και η ενίσχυση των κεφαλαίων της ΕΤΕΠ με 10 δισ. ευρώ -ανέβάζοντας τη «δύναμη πυρός» της στα συνολικά 60 δισ. ευρώ.

Τα κεφάλαια, σημείωσε ο Ρομπάι, θα στοχεύουν στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης νέων και θα διοχετευθούν «ειδικά στις πιο αδύναμες χώρες».

Συμφωνήθηκε επίσης η άμεση πιλοτική εφαρμογή των «ομολόγων έργου», πιθανώς ήδη αυτό το καλοκαίρι. Όσον αφορά την αξιοποίηση του προϋπολογισμού της ΕΕ, ο Ρομπάι σημείωσε πως «αν και μικρός σε σύγκριση με τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς, πρόκειται για προϋπολογισμό επενδύσεων».

«Εάν βλέπουμε σοβαρά την οικονομική ένωση, υπάρχουν πράγματα για να γίνουν όσον αφορά το χρηματοπιστωτικό τοπίο και τα δημοσιονομικά» είπε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Υπενθυμίζεται πως οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Ρομπάι (συντάχθηκε σε συνεργασία με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ) για το οδικό χάρτη οικονομικής ενοποίησης προβλέπουν ενοποίηση του χρηματοοικονομικού πλαισίου, του δημοσιονομικού πλαισίου και του πλαισίου οικονομικής πολιτικής με διασφάλιση της δημοκρατικής νομιμοποίησης στη λήψη αποφάσεων.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου είχε ανακοινώσει πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ για το βράδυ της Πέμπτης και πως «οι διαβουλεύσεις για το Σύμφωνο Ανάπτυξης συνεχίζονται». Η ακύρωση έχει προφανώς να κάνει με τη χρονική μετάθεση του δείπνου των «27» μετά τις παραπάνω ανακοινώσεις του Χερμάν βαν Ρομπάι, ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Ελλάδος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Να διαπραγματευτούμε όλοι για την Ελλάδα» ζητά ο Ρομάνο Πρόντι

«Χρειάζεται πολιτική αλληλεγγύης»


  (Φωτογραφία:  Associated Press )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την ανάγκη να διαπραγματευτούν όλοι για την Ελλάδα επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακής τηλεόρασης του ΑΜΠΕ και επισήμανε την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, σημειώνοντας ότι «είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας, και με αυτή την πολιτική, αν συνεχιστεί έτσι, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα».

«Δεν έχουν καταλάβει [οι Έλληνες] ότι μια νομισματική ένωση επιβάλει, εξ ορισμού, μια κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, με όλη αυτή την επιτήρηση και την πειθαρχία», υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια επισήμανε εκ νέου ότι «η Ελλάδα στο παρελθόν εξαπάτησε με τα οικονομικά της στοιχεία αλλά τώρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευθυγραμμιστεί.»

«Χρειάζεται μία κοινή ευρωπαϊκή Αρχή», συνέχισε «αλλά και μια πολιτική αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες. Κυρίως δεν πρέπει να σκεφτούμε, όπως σκέφτονται μερικοί, ότι αν βγάλουμε έξω την Ελλάδα θα είμαστε εντάξει. Όχι, όχι, εμείς είμαστε όλοι Έλληνες.»

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής, ο Πρόντι εκτίμησε ότι «δεν θα είναι καθοριστική, θα ευχόμουν να είναι, ας ελπίσουμε ότι θα είναι.

» Πιστεύω ότι θα ληφθούν αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν θα επαρκούν για την επίλυση του προβλήματος. Πιστεύω όμως ότι με την πάροδο του χρόνου, σε λίγους μήνες, θα συνειδητοποιήσουν όλοι την καταστροφή που θα έφερνε η διάλυση του ευρώ. Συνεπώς, μακροπρόθεσμα, είμαι λιγότερο απαισιόδοξος και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση.

Τάσσεται δε κατά της συγκρότησης ενός μετώπου των χωρών του Νότου έναντι του Βορρά εξηγώντας ότι «αν μπούμε σε αντιπαράθεση Βορρά Νότου -πρώτα από όλα ούτε φτάνουμε εμείς του Νότου, ούτε είμαστε αρκετοί για να λύσουμε το θέμα-. Έπειτα κάποιος θα μπορούσε να δεχθεί ότι είμαστε δύο Ευρώπες και ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο νομίσματα. Αλλά αυτό είναι απαράδεκτο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιδέα του να χωρίσουμε το Βορρά από το Νότο και να παίζουμε με τις χώρες καθορίζοντας την πολιτική τους σαν να ήταν μαριονέτες, είναι μία εσφαλμένη ιδέα. Αν δεν υπάρχει ένωση, η Ευρώπη θα διαλυθεί. Θα υπάρξει μία άτακτη ρήξη».

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι κατάλαβε τη δραματική διάσταση της υπόθεσης», σημείωσε ερωτώμενος για τη νέα κυβέρνηση που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Εγώ πίστευα ότι οι Έλληνες θα πήγαιναν περισσότερο προς τα άκρα, δεδομένης της κατάστασης. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τους ακούσουμε. Χρειάζεται διαπραγμάτευση, να μπούμε στην ουσία των προβλημάτων, άρα είναι σαφές ότι δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη επαναδιαπραγμάτευση, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση.

» Γιατί αν αρχίσεις με μια ύφεση, -6% -5%, -4% που θα καταλήξουμε; Μια χώρα που έχει μειώσει τόσο πολύ το ΑΕΠ της θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο αν υπήρχε η ελπίδα της ανάκαμψης. Αλλά τώρα υπάρχει μόνο ο κατήφορος. Λοιπόν, επαναλαμβάνω, ότι δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση, τέλος, αν στην Ευρώπη έχει χαθεί η διάκριση δεξιάς- αριστεράς, ο Ρομάνο Πρόντι επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή, η πολιτική συζήτηση και τα προβλήματα τρέχουν περισσότερο σε εθνικό επίπεδο παρά με βάση τις παραδοσιακές πολιτικές γραμμές. Είναι δύσκολο να πει κανείς ότι υπάρχει μία φιλοευρωπαϊκή δεξιά ή αριστερά. Όχι, και από την άποψη αυτή αυτό είναι καλό.

» Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό συναίσθημα που ξεπερνά τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές. Υπάρχει όμως ακόμη το ειδικό βάρος των εθνικών κρατών που κυριαρχεί. Βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου. Το να γυρίσουμε πίσω θα ήταν τραγωδία, πρέπει να προχωρήσουμε μόνο μπροστά».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σύνοδος για γερά νεύρα


Σε θρίλερ εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, μέσα σε έντονο συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ Βορρά και Νότου, προκειμένου να βρεθεί μία «χρυσή φόρμουλα» για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου, οι ηγέτες αναμένεται να δεσμευθούν για την τόνωση της ανάπτυξης με ένα πακέτο ταχείας δράσης μέτρων ύψους 120 δισ ευρώ.
Στο προσχέδιο, θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κατά 10 δισ. ευρώ αλλά και την οριστικοποίηση του σχεδίου για την ενίσχυση της Ευρωζώνης έως τα τέλη του έτους.

Στα συμπεράσματα αναμένεται να επισημαίνεται επίσης  ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση». Ενώ, οι ηγέτες σύμφωνα με το εν λόγω προσχέδιο της Συνόδου θα ζητήσουν να δρομολογηθεί ο σχεδιασμός ενός «οδικού χάρτη» με συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία μιας γνήσιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης.
Το προσχέδιο αναφέρει επίσης πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα κληθεί να παρουσιάσει την τελική του έκθεση για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, έως τα τέλη του έτους.  Έως το τέλος του έτους θα κληθεί να παρουσιάσει την τελική του έκθεση και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Η Εισήγηση του Κάρολου Παπούλια στην Σύνοδο
Την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής επισήμανε στην εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε πως η πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες, είναι πώς θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από τα κοινοτικά κονδύλια, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες κονδυλίων.
Γι’ αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που έχει η Ε.Ε. στην κατοχή της, καθώς η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη χώρα σε σχέση με πριν από κάποια χρόνια.

Η πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και η καταπολέμηση της ύφεσης, είναι οι βασικοί στόχοι της Ελλάδας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας ζήτησε έτσι την αναβάθμιση των δράσεων και των ποσοστών ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας τα υψηλά επίπεδα της ύφεσης και της ανεργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι ασκούνται ανυπόφορες πιέσεις σε κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν πολιτικές δημοσιονομικές λιτότητας.



Η Επιστολή Σαμαρά
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κόμισε και την επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά η επιστολή :

«Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω

Αντώνης Κ. Σαμαράς»
Όταν έφθασε στη Σύνοδο ο Κάρολος Παπούλιας


Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κ. Παπούλιας είχε σύντομη συνομιλία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Επίσης, ο Κ. Παπούλιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Όταν έφθασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Σύνοδο είχε ιδιαίτερα θερμή τόσο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.



Κατά τα άλλα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, πριν ξεκινήσει η συνάντηση, ο Κάρολος Παπούλιας, μελετάει το σχεδιάγραμμα που δείχνει πού κάθεται ο καθένας, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος μετέχει σε Σύνοδο Κορυφής.

Λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής έγινε η γνωριμία του Κάρολου Παπούλια με την Άνγκελα Μέρκελ. Τη γνωριμία έκανε ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.




Τι δήλωσαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης

"Αυτή είναι μία συνάντηση στην οποία θα υιοθετήσουμε σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση", τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής. "Οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι ανήσυχοι για το παρόν και νευρικοί για το μέλλον", επισήμανε, προσθέτοντας: "Περιμένουν να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα για το μέλλον, για το τι θέλουμε να πετύχουμε και πώς θα φτάσουμε από αυτό"¨.
"H ανάκτηση της ανάπτυξης στις οικονομίες μας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους, απαιτεί άμεση δράση. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο νόμισμα μας απαιτεί σταθερότητα και μία αξιόπιστη προοπτική για το μέλλον.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έργο μας για την ανάπτυξη και την απασχόληση και ο προβληματισμό μας σχετικά με το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το στάδιο", συμπλήρωσε ο Ρομπάι.
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  προσφώνησε και τον Κάρολο Παπούλια, λέγοντας ότι αντικαθιστά τον Αντώνη Σαμαρά.

«Σήμερα, το πακέτο για την ανάπτυξη και την εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό σε όλες της Συνόδους αυτού του έτους, τον Ιανουάριο, το Μάρτιο και τώρα. Σήμερα είναι πλήρως επεξεργασμένο, ώστε να μπορούμε να το εγκρίνουμε» δήλωσε η Άνγκελα  Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η ανάπτυξη πρέπει να είναι στην καρδιά των δεσμεύσεων μας» επανέλαβε από την πλευρά του ο Ολάντ. 
"Βρίσκομαι εδώ για να δώσουμε στην Ευρώπη την απαραίτητη δύναμη, την ενότητα και την αλληλεγγύη. Βρίσκομαι εδώ για να πετύχουμε πολύ γρήγορες λύσεις προκειμένου να στηρίξουμε τις χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη δυσκολία στις αγορές αν και έχουν καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τα δημοσιονομικά τους" σημείωσε.

«Το κόστος δανεισμού για την Ισπανία είναι πολύ υψηλό αυτήν τη στιγμή και νομίζω ότι η ΕΕ πρέπει να έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος και ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις», επισήμανε από ο ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Καταφθάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Πρέπει να συζητήσουμε το θέμα της ανάπτυξης, πρέπει να συζητήσουμε τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα στις χρηματαγορές».




Μυστικές διαβουλεύσεις παράλληλα με τη Σύνοδο

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, που επικαλείται το Dow Jones, η Ομάδα Εργασίας, Euro Working Group που συνεδρίαζε, στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής, θα πρότεινε να μπει στην ατζέντα των Ευρωπαίων ηγετών η απευθείας χρηματοδότηση τραπεζών από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης ΕFSF και ESM.
Επίσης, η Ομάδα Εργασίας θα πρότεινε στους ηγέτες να συζητήσουν την αγορά ομολόγων  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης (ESM).
Μέχρι εκείνη την ώρα, πάντως, η γερμανική πλευρά συνεχίσει να απορρίπτει την επανορά ομολόγων από τον ESM και τον απευθείας δανεισμό των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον EFSF.
Εν τω μεταξύ η εφημερίδα Financial Times Deutschland αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι μία μικρή ομάδα συμβούλων Ευρωπαίων Ηγετών μετέχει σε μυστική συνεδρίαση για να δει τι μπορεί να γίνει στο θέμα των υψηλών επιτοκίων της Ιταλίας και της Ισπανίας.enikos.gr

Read more...