Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ενημέρωση επί του συνολικού σχεδιασμού ζητεί ο Ευ.Βενιζέλος με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Επικοινωνία με τον Ν.Δένδια


Από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας
Από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διευκρινίσεις για τον συνολικό σχεδιασμό όσον αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς», για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Αντιδράσεις από την Αριστερά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος επιφυλάχθηκε να θέσει το θέμα προς συζήτηση στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρας, ενώ υπογράμμισε στον κ. Δένδια τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών της Θράκης που υφίστανται την πίεση της εισόδου παράνομων μεταναστών μέσω του ποταμού Έβρου, δίπλα στα πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα σωστά χωρίς την ενημέρωση και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Δένδια ότι το βράδυ της Παρασκευής επικοινώνησαν μαζί του ο περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης που του εξέφρασαν την έντονη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» άρχισε το Σάββατο με στόχο την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Οι έρευνες εστιάστηκαν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, στο Σταθμό Λαρίσης, στην πλατεία Καραϊσκάκη και την οδό Μενάνδρου.

Προσήχθησαν 4.900 άτομα, συνελήφθησαν 1.130 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Την Κυριακή οι έρευνες εστιάστηκαν στο Μοναστηράκι, την Πλατεία Βάθη, την Ομόνοια, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου, στο Πεδίον του Άρεως. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση επιστροφής στους τόπους καταγωγής τους 88 πολιτών από το Πακιστάν, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής. Η επιστροφή τoυς θα γίνει με ειδική πτήση από το «Ελ.Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις στο δημόσιο στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Γεμάτη η ατζέντα των διαβουλεύσεων


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Με τις συζητήσεις για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014 να έχουν στο μεγαλύτερο ποσοσό τους ολοκληρωθεί και σε επίπεδο κυβέρνησης - τρόικας (μετά την συνάντηση της Κυριακής στο υπουργείο Οικονομικών), οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ρίχουν τώρα το βάρος τους στα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεων οργανισμών, προώθησης μεγάλων έργων και αποδέσμευσης πόρων. Οι «3» θα έχουν δύο συναντήσεις με αυτήν την ατζέντα, τη Δευτέρα στις 16:00 και την Τρίτη στις 18:00.

Στόχος των τριών πολιτικών αρχηγών είναι να δώσουν ένα επιπλέον θετικό δείγμα γραφής προς τους εταίρους, που σε συνδυασμό με την απόφαση για την προώθηση των περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ θα δημιουργήσει καλό κλίμα για τη χώρα.

Η κυβέρνηση συνεργασίας επιδιώκει να στείλει το μήνυμα σε εταίρους και δανειστές πως η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις, δομικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα.

Τις αποφάσεις αυτές, όπως και το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, επιθυμεί να έχει στις «βαλίτσες» του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει των επαφών που θα έχει στα τέλη του μήνα με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ (24 και 25 Αυγούστου), καθώς και στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που θα έχει στην Αθήνα στις 22 του μηνός με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στην αγορά και να επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά την οικονομία με έναν συνδυασμό «πυρών».
Όπως σημειώνει Το Βήμα, το «ελληνικό μπαζούκα» θα αποτελείται από αποφάσεις για «άνοιγμα» αγορών, ιδιωτικοποιήσεις, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, μείωση της γραφειοκρατίας και αποδέσμευση πόρων και με αιχμή deals, όπως η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και η αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι η Ελλάδα θα έχει, τελικά, την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων της στα κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της χρηματοδότησης και της μεγέθυνσης της οικονομίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θεωρεί ότι η βήμα προς βήμα επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και θεσμικών δυσλειτουργιών θα ανοίξει τον δρόμο για το «φρενάρισμα» της ύφεσης, με πρώτα και καλύτερα τα μεγάλα έργα υποδομής.

Όπως εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Υποδομών, η επανεκκίνηση των έργων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ ως και 1,5%, καθώς επίσης άμεσα στη δημιουργία τουλάχιστον 30.000 θέσεων εργασίας, δίνοντας ένα αναπτυξιακό κύμα στα εργοτάξια της υπαίθρου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Τη χτύπαγα στα βράχια, επειδή αντιστάθηκε...» (BINTEO)...



H ομολογία-ΣΟΚ του δράστη της 15χρονης...
«Τη χτύπαγα στα βράχια, επειδή αντιστάθηκε...» Με απίστευτο κυνισμό ο δράστης της άγριας κακοποίησης της 15χρονης στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής το τι ... ακριβώς συνέβη.

Η στιγμή της προσαγωγής του στην Σύρο

«Την ακολούθησα με σκοπό να της κλέψω το κινητό. Εκείνη άκουγε μουσική και την πλησίασα χωρίς να με καταλάβει. Τότε άρχισε να φωνάζει. Της έπιασα το κεφάλι και της το χτυπούσα στα βράχια επειδή αντιστάθηκε. Στη συνέχεια την κακοποίησα σεξουαλικά», φέρεται να είπε στην απολογία του στη ΓΑΔΑ ο 21χρονος Πακιστανός.

Οι αστυνομικοί άκουγαν σαστισμένοι τη λεπτομερή ομολογία του δράστη. «Με το πάνω μέρος του μαγιού της προσπάθησα να την πνίξω. Την ανέβασα σε πιο ψηλό σημείο και την πέταξα στα βράχια ώστε να φαίνεται ότι έπεσε». Ο 21χρονος αποκάλυψε μάλιστα και σε πιο σημείο πέταξε το κινητό της άτυχης κοπέλας, το οποίο έψαχναν οι αστυνομικές αρχές.

Το ξέσπασμα του πατέρα της 15χρονης


Τις εξελίξεις στην έρευνα της αστυνομίας, όπως είναι φυσικό, παρακολουθεί η οικογένεια της άτυχης κοπέλας. «Από την πρώτη στιγμή το ήξερα ότι το παιδί μου δεν έπεσε απλώς στα βράχια. Το έλεγα στους αστυνομικούς στην Πάρο και τη Σύρο και δεν με πίστευαν. Το εγκληματικό είναι ότι σε αυτούς βασίστηκαν και οι αστυνομικοί που έφτασαν από την Αθήνα, οι οποίοι στην αρχή αντιμετώπισαν χλιαρά την υπόθεση», δήλωσε στο «Έθνος της Κυριακής» ο πατέρας της 15χρονης και πρόσθεσε: «Το βασικό μας μέλημα τώρα είναι να γίνει καλά το παιδί μας».

Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Δημήτρη Κουσιουρή


«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για την διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα.

Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.
Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως.»

πηγη real.gr


Read more...

Επίδομα θέρμανσης με βάση τις κλιματικές ζώνες μελετά η κυβέρνηση

Μετά την εξίσωση των φόρων


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Η λογική είναι επιδότηση με βάση τις κλιματικές ζώνες και ενιαίος φόρος στα δύο είδη πετρελαίου, κίνησης και θέρμανσης, δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς. Με την πρόταση που έχει κατατεθεί η επιστροφή του φόρου θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στην αρχή κάθε χειμώνα.

«Είχα καταθέσει μια πρόταση. Νομίζω ότι γύρω από αυτήν κινούνται οι σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, να ενοποιηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, έτσι ώστε φύγει το κίνητρο του λαθρεμπορίου, και από την άλλη να υπάρχει μια διαμόρφωση της χώρας σε κλιματικές ζώνες, ανάλογα με το υψόμετρο και με τη μέση θερμοκρασία που παρατηρείται, και να μπορεί να υπάρξει επιστροφή του φόρου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από το υπουργείο Οικονομικών στην αρχή κάθε χειμώνα» είπε ο κ. Σκορδάς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πυρά κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα

Έντονες αντιδράσεις για τα μέτρα


«Ο κατάλογος με τα μέτρα δεν έχει τέλος» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κατάλογος με τα μέτρα δεν έχει τέλος» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν την Κυριακή τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η συνάντηση είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δηλαδή, μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και διάλυση του κοινωνικού κράτους, με βασικό θύμα την υγεία».
«Ο κατάλογος με τα μέτρα δεν έχει τέλος» σημειώνει στην ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «οι δήθεν 'σκληρές' διαπραγματεύσεις δεν υπήρξαν ποτέ και δεν ήταν άλλωστε στις προθέσεις της».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «σε αγαστή συνεργασία και συνευθύνη με την τρόικα, συνεχίζει το δρόμο της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του καταστροφικού μνημονίου, επισφραγίζοντας το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας».
Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα ήταν όνειρο αυγουστιάτικης νύχτας» και πως «τα διαφήμιζε η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων για εσωτερική κατανάλωση».
«Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, η τρόικα εξωτερικού δίνει παραγγελίες στο οικονομικό επιτελείο οι οποίες γίνονται αποδεκτές ασμένως και αδιαμαρτύρητα. Όσον δεν υπάρχει αντίδραση από την κυβέρνηση των προθύμων εταίρων τόσο μεγαλώνουν οι ορέξεις των δανειστών. Οι πολίτες οδηγούνται στην εξαθλίωση και η χώρα οδηγείται εκτός ευρώ» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μπαράζ συλλήψεων στη Σαντορίνη

Μπαράζ συλλήψεων στη Σαντορίνη
Εξαρθρώθηκε μετά από ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα διακινητών μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα. 
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν τη παράνομη έξοδο από την χώρα παράνομων ομοεθνών τους.
Επίσης συνελήφθησαν συνολικά 14 αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην χώρα.  

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, στην επαρχιακή οδό Εμπορείου - Μεγαλοχωρίου Θήρας ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος διακινητής και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο παράνομους ομοεθνείς του με τα ανήλικα παιδία τους προς τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας, προκειμένου να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Βιέννη Αυστρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης, της υπόθεσης την ίδια ημέρα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας και ο 33χρονος και εξακριβώθηκε ότι οι δυο διακινητές ενεργώντας από κοινού με συγκεκριμένους ρόλους, μετέφεραν με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Θήρα, μη νόμιμους αλλοδαπούς και στην συνέχεια τους οδηγούσαν στο αεροδρόμιο απ όπου θα αναχωρήσουν με πλαστά ταξιδιωτικών έγγραφα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή Περίσσα, την οποία που χρησιμοποιούσαν οι δυο διακινητές γα την προσωρινή διαμονή των διακινούμενων αλλοδαπών, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 ομοεθνείς τους.

Στην κατοχή των 14 μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ισπανίας, Δανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας, Αφγανιστάν καθώς και κάρτες επιβίβασης.

Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής μη νόμιμων μεταναστών στο αεροδρόμιο της Θήρας, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα μιας αλλοδαπής με τα δυο ανήλικα παιδιά της.
Ακόμη, συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από την χώρα μιας 25χρονης Αφγανής με τα δυο ανήλικα παιδία της (10 και 2 ετών).

Συνελήφθησαν επίσης στο αεροδρόμιο της πόλης,άλλοι 3 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Σουηδία. Οι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27, 31 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Read more...

'Αλλες 100.000 δηλώσεις θα υποβάλλονταν την Κυριακή Κλείνει στις 8 το πρωί της Δευτέρας η υποβολή των Ε1

Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να κλείσει το θέμα της πληρωμής με δόσεις των φόρων εισοδήματος. Σύμφωνα με στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, η Τρόικα δυσανασχετεί στην πρόταση για μέχρι δέκα δόσεις στην πληρωμή των φόρων και μάλλον η τελική λύση θα προβλέπει λιγότερες (ίσως πέντε έως έξι, αντί για εννιά ή δέκα).

Την ίδια στιγμή πάντως, ολοκληρώνεται και για τους τελευταίους «τυχερούς-άτυχους» η υποβολή των «φαρμακερών» φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2011.

Την Κυριακή αναμενόταν να υποβληθούν στο σύστημα Taxisnet άλλες 100.000 δηλώσεις. 

«Τυπικά», το σύστημα κλείνει στις 8 το πρωί της Δευτέρας. Υπάρχουν και 140.000 δηλώσεις στις εφορίες, που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα και η εκκαθάρισή τους δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. 

Υπενθυμίζεται πως κατά μέσο όρο επτά στις δέκα δηλώσεις βγαίνουν χρεωστικές κατά την εκκαθάριση, με μέσο ποσό συπμπληρωματικού φόρους σχεδόν 2.000 ευρώ.

Read more...

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ '' ΣΚΟΥΠΑΣ ''...


Στο πλαίσιο της επιχείρησης  '' Ξένιος Ζευς '', που και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αστυνομία  ανακοίνωσε τα χθεσινά αποτελέσματα από τις έρευνες που έγιναν στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας,...
Συνολικά λοιπόν προσήχθησαν 4.900 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 1.130 αλλοδαπούς, που ζούσαν παράνομα στη χώρα μας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια αλλοδαπών παρουσία εννέα Εισαγγελικών Λειτουργών.

Read more...

Αύριο θα είναι στο Πακιστάν

Επιχείρηση επιστροφής ογδόντα οκτώ αλλοδαπών πολιτών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνοδεία πενήντα ενός αστυνομικών.
Συγκεκριμένα, θα επιστραφούν στις χώρες καταγωγής τους ογδόντα οκτώ πολίτες από το Πακιστάν, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Η επιστροφή τoυς, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το βράδυ, με ειδική πτήση charter από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Read more...

Ακης: «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα»...



Έτοιμος να μιλήσει για όλους και για όλα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" «καρφώνει» το ξάδερφο του Νίκο Ζήγρα για τις off shore εταιρείες.

«Σας πληροφορώ ότι... δεν υπάρχει τίποτα εις βάρος μου στην Δικαιοσύνη. Με ψάχνουν τα τελευταία δυο χρόνια για οτιδήποτε. Ουδεμία σχέση έχω με τις εξωχώριες εταιρίες. Πώς λέτε ότι ταυτοποιήθηκε η ύπαρξη τους με εμένα; Από που προκύπτει; Επειδή το είπε ένας από τους κατηγορούμενους για να βγει από την φυλακή; Αυτό που είναι αλήθεια και κανείς δεν το αμφισβητεί - είναι ότι οι offshore έχουν ταυτοποιηθεί με τον Ζήγρα. Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε υπεύθυνα στην Κύπρο και στην Αθήνα, από το 2000, ότι η επενδυτική του δραστηριότητα γινόταν με την Torcaso. Aυτός που δεν είχε ιδέα τότε ήμουν εγώ, που τόσα χρόνια αργότερα πληροφορήθηκα για τις δραστηριότητες αυτές, που δεν με αφορούσαν».

Υποστηρίζει επίσης ότι λόγω της ασθένειας του ο Νίκος Ζήγρας έκανε μια συνειδητή επιλογή για τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης:

«Δεν άντεξε τον ασφυκτικό περιορισμό στον οποίο εξαναγκάστηκε από την ανακριτική αρχή και αποφάσισε να επικυρώσει όλα όσα του παρουσιάστηκαν ως ένα αληθοφανές σενάριο. Σας πληροφορώ ότι ο εξάδελφός μου ήταν ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος από πολλά χρόνια».

Ο πρώην υπουργός που βρίσκεται προφυλακισμένος στο Κορυδαλλό για την υπόθεση των υποβρυχίων δηλώνει έτοιμος να μιλήσει ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ασφαλώς γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και τον ρόλο που έπαιξαν όλοι. Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Εγώ σήμερα όχι μόνον κρίνομαι, αλλά έχω ριχτεί σε ένα σύγχρονο «Κολοσσαίο» που επέβαλαν πολιτικές σκοπιμότητες. Θα έρθει η σειρά μου να κρίνω. Με την ανάδειξη όλης της αλήθειας, ώστε ο καθείς να αναλάβει τις ευθύνες που πραγματικά του αναλογούν».

Ο πρώην υπουργός δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη σύζυγό του.

Ζητάτε την αποφυλάκιση της συζύγου σας και λέτε ότι για όλα έχετε εσείς την ευθύνη. Πως όμως δικαιολογούνται οι πολυτελείς δαπάνες της, από που νόμιζε ότι προέρχονταν αυτά τα χρήματα;

«Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου, δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Είναι απαράδεκτη η άρνηση του ανακριτή και του εισαγγελέα να επιτρέψουν την αναγκαία ψυχιατρική και ιατροδικαστική εξέταση της. Η προφυλάκισή της είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική. Ούτε μέλος εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε η γυναίκα μου ούτε ύποπτη φυγής είναι. Το μόνο που θέλει είναι να βρεθεί κοντά στο ανήλικο παιδί μας. Δεν χρειαζόταν αυτή η σκληρότητα. Η στέρηση της ελευθερίας της κρύβει μεγάλη εμπάθεια στο πρόσωπό μου. Οτιδήποτε συμβεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα έχουν προσωπική ευθύνη».
real.gr 


Read more...

Ο Στουρνάρας μιλά για το... μέλλον των παιδιών μας...



Σε συνέντευξη του στο "Εθνος της Κυριακής", ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας αναφέρεται στις θυσίες των Ελλήνων, στην κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων αλλά και στο "αύριο των παιδιών μας".

Διαβάστε τι δήλωσε:

«Η χώρα δεσμεύτηκε σε ένα πακέτο μέτρων και ...μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και θα εξαλείψουν οριστικά την απειλή της χρεωκοπίας. Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες και έχει επωμιστεί μεγάλα βάρη. Ομως, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την επιβίωση της χώρας, αφού τυχόν διαφορετικές επιλογές από αυτές που επιτάσσει η κοινή λογική, μπορούν να μας οδηγήσουν σε άτακτη χρεωκοπία και εκτός Ευρωζώνης, και σίγουρα βέβαια ακυρώνουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης που μας δίνει η υλοποίηση ενός αξιόπιστου πακέτου.

Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Το πακέτο μέτρων που προσπαθούμε να φτιάξουμε χαρακτηρίζεται κυρίως από εξορθολογισμό των δαπανών και από κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή από το καλύτερο δυνατό μείγμα, δεδομένων των περιορισμών, που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και παράλληλα να δώσουμε ελπίδα στο λαό.

Ενα αξιόπιστο πρόγραμμα θα μας δώσει στη συνέχεια τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε με απτά επιχειρήματα τη διαπραγμάτευση που έχουμε ξεκινήσει για -καταρχήν- επιμήκυνση του χρόνου του προγράμματος, που σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και τις γενικότερες αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση και θα την επανατοποθετήσουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Αυτή η γέφυρα ελπίδας που χτίζουμε σήμερα, θα εξασφαλίσει το αύριο των παιδιών μας».


Read more...

Εντονότατες αντιδράσεις από την Αριστερά για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

«Προσβάλει και τον πολιτισμό μας»


Από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας
Από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την εντονότατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκαλούν οι ευρύτατες αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει αντίθετος «με κάθε είδους πογκρόμ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ το ΚΚΕ χαρακτηρίζει την επιχείρηση «επίδειξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή στον πολιτισμό μας

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

«4η Αυγούστου 2012. Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκράτους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμένοι, με σκυμμένο το κεφάλι είναι ακινητοποιημένοι από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρό αυτό θέαμα που προσβάλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση.
»Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο 'Ξένιος Ζευς' (!!!) που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ´ αρχήν τι σημαίνει Ξένιος Ζευς:
»'Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους.'
»Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρικ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ότι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν. Τον πολιτισμό μας.
»Αναρωτιόμαστε αν και σε αυτό το 'επιχειρησιακό σχέδιο' της Κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ είναι αντίθετος με κάθε είδους πογκρόμ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 είναι τυχαίο;»
ΚΚΕ: Επίδειξη απανθρωπιάς
Ως «επίδειξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας ότι, «όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, με το κυνήγι των μεταναστών προσπαθεί να κρύψει ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων μεταναστών προκειμένου να μην προχωρήσουν στο εσωτερικό της ΕΕ βάσει του Δουβλίνου 2».
«Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη βαρβαρότητας στα θύματα» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο «επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών».
Τέλος το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ», «να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία», αλλά και να σταματήσει να συμμετέχει «στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

O Πανταλάκης της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ» έβγαλε τα 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ REALNEWS



O Πανταλάκης της «ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ» έβγαλε τα 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!
Μετά το σάλο που ξέσπασε από την καταγγελία του κ. Προβόπουλου ότι στέλεχος της ΑΤΕέβγαλε στο εξωτερικό 10 εκατ. ευρώ, νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η «ομολογία» του πρώην Διοικητή της ΑΤΕ ότι αυτός είναι το ανώτατος στέλεχος που έβγαλε 8 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. 
Την καταγγελία ότι ένα υψηλόβαθμος στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έχει βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού σε ιδιωτικό λογαριασμό το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, είχε κάνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Real», ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκης υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά του και της οικογένειά τους, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για 8 εκατομμύρια ευρώ. 

«Πρόκειται για οκτώ εκατομμύρια Ευρώ. Είναι δικά μου και της οικογένειας μου. Είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί» απάντησε ο κ. Πανταλάκης και πρόσθεσε ότι η κίνηση του λογαριασμού, αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.

Read more...

Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας της ανήλικης: «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ



Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας της ανήλικης: «Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»
Την ώρα που ο 21χρονος Πακιστανός αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα της Σύρου ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες για την άγρια κακοποίηση κατά της 15χρονης Μυρτώς σε παραλία της Πάρου, η οικογένεια της ανήλικης με ένα συγκινητικό μήνυμα, μέσω των συνηγόρων της, «ευχαριστεί τον κόσμο που την βοήθησε και την στήριξε». 
«Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. 

Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση. Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας, η οποία ζει το δικό της δράμα.

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή, έπειτα από δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο Αττικό νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. 

Την ίδια ώρα, ο 21χρονος Πακιστανός, που ομολόγησε την πράξη του, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα της Σύρου, όπου μεταφέρθηκε από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά τη μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά, όπως είπε, σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι να τη βιάσει.

Όταν αυτή αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια εκτός ελέγχου άρχισε να την χτυπάει στα βράχια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, χωρίς να τον δει κανείς.

Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε διαμέρισμα στην Χαλκηδόνα, όπου είχε βρει καταφύγιο.

Σύμφωνα μάλιστα, με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 21χρονος σχεδιάζε να φύγει από τη χώρα και για το λόγο αυτό είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία του Πακιστάν ώστε να ετοιμάσει τα χαρτιά του.

Το χρονικό της σύλληψης του αδίστακτου δράστη 

Η αρχή του τέλους για τον αδίστακτο αλλοδαπό ξεκίνησε όταν ο εργοδότης του κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες μέρες μετα την επίθεση ο 21χρονος ζήτησε να πληρωθεί αφού σκόπευε να εγκαταλείψει το νησί προφασιζόμενος προσωπική του υπόθεση. 

Ο επιχειρηματίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά του νεαρού και προσέφυγε στην αστυνομία όπου διηγήθηκε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο δωμάτιο που διέμενε ο αλλοδαπός και που είχε εγκαταλείψει άρον άρον αφήνοντας πίσω του προσωπικά αντικείμενα. Από αυτά έλαβαν δείγμα DNA το οποίο σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε με το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στην ανήλικη. 

Oι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη από πληροφορίες που έδωσαν οι συμπατριώτες του στις αρχές καθώς και από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Μετά την προσαγωγή του υπόπτου ελήφθη δεύτερο δείγμα DNA το οποίο επίσης ταυτοποιήθηκε με τα ευρήματα στο σώμα της μικρής Μυρτούς. Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πάρου κοντά στο σημείο που η μικρή Μυρτώ βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

Read more...

Επεισόδια σε κινητοποίηση κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

Ένταση μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών


Συρματοπλέγματα στους δασικούς δρόμους στις Σκουριές, την περασμένη Πρωτομαγιά
Συρματοπλέγματα στους δασικούς δρόμους στις Σκουριές, την περασμένη Πρωτομαγιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή και αστυνομικών δυνάμεων.
Φωτιές πήραν τρία περιπολικά της αστυνομίας και σημεία του δάσους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε να ανέβει στη δασική περιοχή στις Σκουριές, όπου έχουν ξεκινήσει εργασίες υλοτομίας, αλλά απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Νωρίτερα το ΑΜΠΕ μετέδωσε ότι παρόντες στη συγκέντρωση είναι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία δήλωσε στο πρακτορείο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η γη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Καναδών, που ενδιαφέρονται για τη περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απίστευτο! Αστυνομικός «φρουρεί» πολιτικό που έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια...



Είχε αποσπαστεί από την υπηρεσία του στη φύλαξη ενός πολιτικού και συνέχισε να τον...προστατεύει ακόμα και μετά το θάνατό του.

Το... αθάνατο ελληνικό δημόσιο έκανε το θαύμα του καθώς από τη μια η υπηρεσία του δεν... είχε καταγράψει το θάνατο του πολιτικού κι εκείνος «ξέχασε» να δηλώσει την αλλαγή αυτή. Συνέχιζε, λοιπόν, να φρουρεί τον... κανέναν.

Σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής" περισσότεροι από 4000 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στη φύλαξη «υψηλών» προσώπων, με τους περισσότερους να υπηρετούν στην Αττική, όπου οι φρουροί εκτιμάται πως πλησιάζουν τους 3000.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως οι υπερβολές είναι πολλές, όπως και οι αναίτιες φρουρήσεις ατόμων που απλώς έτυχε κάποια στιγμή της ζωής τους να χρειαστούν βοήθεια.

Ανάμεσα στα άτομα που έχουν αστυνομική προστασία, σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής", είναι η Δήμητρα Λιάνη, αλλά και οικογένειες πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας από το '75 μέχρι σήμερα.
iefimerida.gr


Read more...

Έκλεισε ένα «καλό ποσοστό» των μέτρων, το Σεπτέμβριο επιστρέφει η τρόικα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π.Τόμσεν προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π.Τόμσεν προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών  


Αθήνα
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 1:30 το μεσημέρι της Κυριακής η κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας για την εξειδίκευση των μέτρων που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά», δήλωσε απερχόμενος ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση «έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα» και ότι η τρόικα αναγνωρίζει ότι έχει γίνει συστηματική εργασία.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει το θέμα του προϋπολογισμού του 2012 και θα αποκρυσταλλωθούν τα ισοδύναμα μέτρα που θα επιτρέψουν να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και να αποπληρωθούν σταδιακά, έως με 7 δόσεις, οι φόροι που προκύπτουν στα νέα εκκαθαριστικά.

Αναφορικά με το πρόγραμμα 2013-2014 των 11,5 δισ. ευρώ, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι έκλεισε ένα «καλό ποσοστό» και ότι οι παρεμβάσεις έχουν ήδη συμφωνηθεί με τα υπουργεία. «Μόνοι μας θα καθορίσουμε τα υπολειπόμενα μέτρα» τόνιζε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε ότι στη συνάντηση με την τρόικα έγινε συζήτηση για τα μακροοικονομικά μεγέθη, παρουσία μάλιστα εμπειρογνωμόνων του ΙΟΒΕ και του ΚΕΠΕ. Όπως αποκάλυψε, ήδη κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη από ό,τι προβλέπει το προηγούμενο Μεσοπρόθεσμο και ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του 2012.

Τέλος, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το ομόλογο που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου και βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «δεν μας αγχώνει αυτό το θέμα» ενώ σημείωσε ότι ισχύουν για αυτό το ζήτημα οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δείχνοντας προς την κατεύθυνση μίας τεχνικής λύσης.

Αλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνιζε ότι προτεραιότητα δίνεται προκειμένου τα μέτρα να χαρακτηρίζονται από κοινωνική δικαιοσύνη και να υπάρχει «σύμμετρη κατανομή των βαρών». «Δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» διαβεβαίωνε το ίδιο στέλεχος.

Ερωτηθείς για την περικοπή του εφάπαξ (προβλέπεται στο 22,67% κατά μέσο όρο) είπε ότι από τους ελέγχους που έχουν γίνει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκύπτει ότι πλήθος δικαιούχων λαμβάνουν εφάπαξ πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τις κρατήσεις που τους έχουν γίνει, αλλά και ότι υπάρχουν και άλλοι που λαμβάνουν εφάπαξ μικρότερο από αυτό που θα έπρεπε. Για τους τελευταίους δεν απέκλεισε να υπάρξει δικαιότερη αντιμετώπιση.

Το ίδιο στέλεχος είπε ότι οι εξελίξεις που αφορούν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα δρομολογηθούν άμεσα και ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει στα τέλη του χρόνου.

Επίσης, κυβερνητικός παράγοντας που συμμετείχε στη σύσκεψη με την τρόικα δήλωσε ότι στη σημερινή συνάντηση η συζήτηση για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ έγινε στη βάση κατευθύνσεων και χονδρικών μεγεθών και δεν μπήκε σε μέτρα. «Μέχρι την Παρασκευή θα δώσουμε και τα μέτρα στην τρόικα», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η αρχική πρόβλεψη είναι οι περικοπές στα επιδόματα να φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ και στις συντάξεις τα 2 δισ. ευρώ. «Για το μείγμα της πολιτικής αποφασίζουμε εμείς. Μπορεί οι περικοπές στις συντάξεις να ανέλθουν σε 2,5 δισ. και στα επιδόματα στα 2,5 δισ. ευρώ» συμπλήρωσε.   

Μετά την κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επιστρέψει στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συντάξει την έκθεση αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη στα μέσα του ίδιου μήνα.

Της συνάντησης προηγήθηκε ημίωρη κατ' ιδίαν συζήτηση των κ.κ. Στουρνάρα και Βρούτση, δεδομένου ότι το υπουργείο Εργασίας συμμετέχει στο πακέτο των μέτρων με 5,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Βρούτσης παρέμεινε στο υπουργείο οικονομικών για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κατσιρόδη, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία σχετικά με τις υποθέσεις των παράνομα εισπραχθέντων επιδομάτων και συντάξεων.

Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα.

* «Όνειρο Αυγουστιάτικης νύχτας αποδεικνύονται τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα. Τα διαφήμιζε η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων για εσωτερική κατανάλωση. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος, η τρόικα εξωτερικού δίνει παραγγελίες στο οικονομικό επιτελείο οι οποίες γίνονται αποδεκτές ασμένως και αδιαμαρτύρητα» σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...