Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μπλόκο σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα



Σφοδρές αντιδράσεις τοπικών παρατάξεων και οργανώσεων για την πραγματοποίηση πανελλαδικού φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, στην επέτειο εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση πραγματοποίησης πανελλαδικού φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, στην επέτειο εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Μεταξά την 4η Αυγούστου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι τέσσερις παρατάξεις, με αίτημά τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Πολίτη, ζητούν το θέμα να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
Να αποτραπεί η πραγματοποίηση του φεστιβάλ ζητούν η Λαϊκή Συσπείρωση (Νίκος Διασάκος) και το Δίκτυο (Σταμάτης Μπεχράκης), ενώ η Αλλαγή (Θόδωρος Μπρεδήμας) και η Πρωτοπορία (Νίκος Φωτέας) δεν έχουν ανακοινώσει τις θέσεις τους, συμμετέχουν όμως στο κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι η Αντιρατσιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει καλέσει σωματεία και συλλόγους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αίτημα την αποτροπή του φεστιβάλ.
Ανακοινώσεις για το ζήτημα εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Διασάκος, Τάσος Νιάρχος και Κώστας Μιχαλόπουλος καθώς και το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών.
Στην ανακοίνωσή τους οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνουν: "πρόκειται για ενέργεια που και μόνο η εξαγγελία της αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, στην περίοδο της κατοχής (1941-44). Αποτελεί πρόκληση για τους εκτελεσμένους στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, στο Νέδοντα, στη Μεγαλόπολη, στα Καλάβρυτα. Αποτελεί πρόκληση για τις οικογένειες των εκτελεσθέντων και κατατρεγμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους στη Μεσσηνία και σ' ολόκληρη την Ελλάδα".
Από την πλευρά του το «ίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας σημειώνει: "Η διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ προφανώς προσβάλλει τη διαχρονική εναντίωση των Ελλήνων στον φασισμό, τον ναζισμό και την κατάργηση της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Κρίνουμε ως ανησυχητική αυτή την κατάσταση για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο μεγάλης τουριστικής κίνησης".
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, παρότι δεν έχει σαφή θέση για το αν θα πρέπει ή όχι να γίνει το φεστιβάλ, σε πρόσφατες δηλώσεις του σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν ένταση, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η ηρεμία και η ησυχία της πόλης το καλοκαίρι.
Εναντίον της διοργάνωσης τάχθηκε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος, ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Read more...

Μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο από τη ναζιστική θηριωδία - 69 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο



Δείτε το συγκλονιστικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο από τη γερμανική κατοχή με αφορμή την επέτειο από τη σφαγή στο Δίστομο (Vid)
69 χρόνια συμπηλώρονται σήμερα, Δευτέρα, από την θηριωδία των Ναζί στο Δίστομο.
Στις 10 Ιουνίου του 1944, μία φάλαγγα των SS μαζί με άλλες ομάδες Γερμανών στρατιωτών δέχθηκαν επίθεση στην Καταβόθρα από αντάρτες του ΕΛΑΣ και υποχώρησαν μετά από βαριές απώλειες.
Οι απώλειες των Γερμανών ήταν περίπου 40 νεκροί άνδρες, μεταξύ αυτών και ένας αξιωματικός που εκτελούσε χρέη μεταφραστή, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος και πέθανε στο Δίστομο, ενώ των Ελλήνων 15 νεκροί.
Στη συνέχεια, οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο για να εκδικηθούν τους χωρικούς για την ήττα τους από τους αντάρτες.
Με εντολή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, οι Ναζί εκτέλεσαν όποιον βρήκαν μπροστά τους, άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους και βρέφη μερικών ημερών. Γυναίκες βιάστηκαν πριν δολοφονηθούν, σπίτια πυρπολήθηκαν και όσοι άμαχοι χωρικοί δεν είχαν καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή να διαφύγουν έπεσαν θύματα της εκδικητικής μανίας των Ναζί.
Συνολικά εκτελέστηκαν 228 άμαχοι, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων και βρέφη.
Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ηρωικός κινηματογραφιστής των θηριωδιών
Κατά την διάρκεια τής Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941-44), ένας πρώην αξιωματικός τού Πολεμικού Ναυτικού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Άγγελος Παπαναστασίου, αποτύπωσε σπάνιες εικόνες τής περιόδου με την κινηματογραφική του μηχανή.
Εγχείρημα ιδιαιτέρως δύσκολο και επικίνδυνο, δεδομένου ότι η φωτογράφιση ή κινηματογράφηση άνευ άδειας από τον εχθρό, τιμωρούνταν με θανατική ποινή. Ο Παπαναστασίου, με κίνδυνο τής ζωής του, έκρυβε την μηχανή του σε μια καραβάνα συσσιτίου για να μην κινήσει υποψίες και κατέγραφε κρυφά εικόνες, τόσο από την καθημερινότητα, αλλά και -κυρίως- σκληρές εικόνες από τα δεινά που επέφερε η Κατοχή.
Ο Άγγελος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της Κατοχής περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας με ένα τσίγκινο τενεκεδάκι. Εκεί έκρυβε το μεγάλο του μυστικό:
Μια κινηματογραφική μηχανή με την οποία κατέγραφε συνεχώς τους στρατιώτες, τη ζωή και την πείνα στην κατακτημένη πρωτεύουσα. Κρυφά από την οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του φύλαγε την "αποστολή" του - παρακαταθήκη για την ιστορία και τους Έλληνες.
Πρόκειται για το μοναδικό υπάρχον βιντεοσκοπημένο υλικό στην Ευρώπη που περιέχει σκηνές καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Σε φιλμ 16 χιλιοστών και σε 31 ενότητες προβάλλονται η θηριωδία των ναζί και οι Έλληνες συνεργάτες τους.
Το κινηματογραφικό υλικό τού Παπαναστασίου, χρησιμοποιήθηκε στην Δίκη τής Νυρεμβέργης, ως αποδεικτικό στοιχείο των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.
Το 1978, οι υπεύθυνοι τού Πολεμικού Μουσείου, δανείστηκαν την ταινία από την κόρη τού Παπαναστασίου, Λουκία, για μία και μόνη προβολή. Πριν την επιστρέψουν όμως, αφαίρεσαν σημαντικό τμήμα τού υλικού (18′ από τα περίπου 45′), χωρίς να δώσουν πειστική εξήγηση. Όπως λέγεται, ο κύριος λόγος που "εξαφανίστηκαν" σκηνές από το υλικό, οφείλεται στο ότι σε κάποιες απ' αυτές εμφανίζονται δοσίλογοι εν ώρα δράσης.
Στην ταινία προβάλλονται σκηνές της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της Κατοχής, οι συγκοινωνίες με τα τραμ και τα γκαζοκίνητα λεωφορεία, το συσσίτιο και ο λιμός που εξολόθρευσε τον άμαχο πληθυσμό της πόλης με πλάνα από την περισυλλογή νεκρών από τους δρόμους, την περίθαλψη παιδιών και ενηλίκων εξασθενημένων από την ασιτία.
Περιλαμβάνονται πλάνα από το ανατιναγμένο κτίριο της Οργάνωσης (ΕΣΠΟ) από την ΠΕΑΝ (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων) και από τις απεργίες και διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Αθήνα.
Τέλος προβάλλονται πλάνα από τις εκτελέσεις Ελλήνων αγωνιστών δι' απαγχονισμού, αλλά και από παρελάσεις των Ταγμάτων Ασφαλείας μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
"Επήρα μια απόφαση να κινηματογραφήσω την άφιξη του γερμανικού στρατού στην Αθήνα και εν συνεχεία ότι μπορούσα περισσότερα κατά την περίοδο της κατοχής των. Υπελόγιζα ότι η εις την Ελλάδα παραμονή τους θα ήτο μόνον μια Εθνική Περιπέτεια, αλλά όχι και Εθνική Συμφορά όπως απεδείχθη κατά την περίοδο της κατοχής.
Η θηριωδία τους, αι καταστροφαί που έκαμαν στα χρόνια της Κατοχής, τα μαρτύρια που υπεβλήθη ο ελληνικός λαός είναι άνευ προηγουμένου", σημείωσε ο Α. Παπαναστασίου στην επιστολή που άφησε στην κόρη του.

Read more...

Δίστομο: Μια αφήγηση - σοκ - "Βάφαμε τα ρούχα των κοριτσιών μαύρα για δεκαετίες"



Η σφαγή των ναζί στο Δίστομο σημάδεψε τον τόπο για πάντα. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με την σκοτεινιά των γεγονότων στη ψυχή τους.

Ο έμπειρος στρατιωτικός συντάκτης Λουκάς Δημάκας ,για δεκαετίες συντάκτης των ΝΕΩΝ,είναι από το Δίστομο. Μεγάλωσε εκεί και σε μια συγκλονιστική αφήγησή του στη ΝΕΤ , είχε περιγράψει πως ήταν ένα παιδί να μεγαλώνει στον τόπο του μαρτυρίου.

Πως είναι για ένα μικρό παιδί να πηγαίνει δυο βήματα από το χωριό του ,στη Λιβαδειά και να εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι οι γυναίκες ήταν ντυμένες με ρούχα χρωματιστά! Γιατί στο χωριό για πάρα πολλά χρόνια ,οι γυναίκες φορούσαν μόνο μαύρα! Ακόμη και τα ρούχα που έρχονταν ως βοήθεια ,μετά τον πόλεμο , για μικρά κορίτσια, βάφονταν μαύρα!

Δείτε τη συγκλονιστική αφήγηση του Λουκά Δημάκα.

http://www.onalert.gr/stories/distomo-mia-afigisi-sok-vafame-ta-rouxa-ton-koritsion-maura

Read more...

Ευάγγελε, δεν μπορείς να είσαι ο αυτοκράτωρ που ονειρεύτηκες...




"Τώρα κατάλαβα γιατί ο Βενιζέλος είχε γίνει έξαλλος που δήλωσα ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Του χάλασα την ευχαρίστηση να...
μου πει ότι μου κάνει χάρη",γράφει, μεταξύ άλλων, σήμερα στο Twitter ο πρώην βουλευτής, Σ. Ξυνίδης, αφήνοντας αιχμές κατά του Ευ. Βενιζέλου.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΑΙ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΟΥ
Απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος με συνέντευξή του στο μηναίο περιοδικό Crash (http://www.i-reportergr.com/#ixzz2Vn1M1nqj).
Μεταξύ των άλλων αναφέρει:
"Είχα φωνάξει μάλιστα και τους δύο μαζί στο γραφείο μου, τον κύριο Ραγκούση και τον κύριο Παπακωνσταντίνου, και τους είπα ότι προβληματίζομαι αν θα είναι στα ψηφοδέλτια... και μόνον η ανάγκη μου να συσπειρώσω τους πάντες εκλογικά και ο ανοικτός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων με έκανε να τους συμπεριλάβω. Δυστυχώς έσφαλα» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα κατάλαβα γιατί ο Βενιζέλος είχε γίνει έξαλλος που δήλωσα ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Του χάλασα την ευχαρίστηση να μου πει ότι μου κάνει χάρη που με συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια και να πει κατόπιν της συντριβής του ότι έκανε και λάθος και έπρεπε να με αφήσει απέξω. Ευάγγελε δεν μπορείς να είσαι ο αυτοκράτωρ που ονειρεύτηκες.


Read more...

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ, στα ξαδέλφια Παπακωνσταντίνου...




Στα 10 εκατ.ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τις δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, όπως αναφέρει το...
πόρισμα που παραδόθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει ότι η αποκρυβείσα ύλη για την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της, Συμεών Συκιαρίδη, για την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 4,1 εκατ.ευρώ.

Για την άλλη εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Ανδρέα Ρωσσώνη η αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 1,2 εκατ.ευρώ.

Κάτοπιν τούτου, σύμφωνα με τον κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, οι δύο οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περί τα 10 εκατ.ευρώ.

Read more...

Ο Βαγγέλης βαράει τον εργολάβο, πατριάρχη της διαπλοκής...


"Υποθέσεις που στην ούγια γράφουν "Μπόμπολας" "...
Πρώτο σφυροκόπημα - κι από οτι δείχνουν τα πράγματα θα ακολουθήσει κι άλλο- του, μετά Λαμπράκη, πατριάρχη της διαπλοκής, Γιώργου Μπόμπολα.
Μέσα απο...
την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτονται οι επτά πληγές του Φαραώ των εργολαβιών.
- Υποθέσεις που στην ούγια γράφουν "Μπόμπολας"
- Η λίστα Λάγκαρντ και η ανάμειξη των Μπομπολέων
- Το "καρτέλ των κατασκευαστικών"
- Ο ρόλος του στα media και το μέτωπο με τον Ψυχάρη κατά Βαρδή στο MEGA
- Οι συναντήσεις στην "Στοά" και ο Ακης
- Το μερτικό των 400.000 ευρώ
- Το μήνυμα από τις Βρυξέλλες για "καθαρές δουλειές από καθαρές εταιρείες"
Εδω υπάρχει πολύ ψωμί . Οι αμαρτωλές συμβάσεις και οι "εθνικές εργολαβίες" φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν για πολύ καιρό στο εγγύς μέλλον...

Read more...

To μήνυμα Κουτσούμπα για την επέτειο της σφαγής του Διστόμου (BINTEO)...





Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρευρέθηκε στο μνημόσυνο και στην εκδήλωση τιμής για τους σφαγιασθέντες στο Δίστομο από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Το...
μνημόσυνο τέλεσε ο Δήμος Δίστομου – Αράχοβας – Αντίκυρας, το πρωί της Δευτέρας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των σφαγιασθέντων Διστομιτών και σε δήλωσή του τόνισε: «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως και η κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων και μέτρων, το τσάκισμα των νεοναζιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, προϋποθέτουν ανάπτυξη της πάλης, άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία, που σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία».


902.gr

Read more...

«Το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι το στρατηγείο για την εθνική ασφάλεια της χώρας»...

Aπόσπασμα από την καταπληκτική ομιλία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου για την πολύτιμη συμβολή του υπουργείου του στη χώρα: Αυτήν την προσπάθεια υπηρετεί πιστά το... Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, που επανιδρύθηκε με δική σας απόφαση στις 21 Ιουνίου 2012 και τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το σύνολο των Βορειοελλαδιτών. Το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης είναι το στρατηγείο για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Δεν είμαστε ένα Υπουργείο: -εθιμοτυπικών εκδηλώσεων -και δεξιώσεων, αλλά... ...θωρακίζουμε τη Βόρεια Ελλάδα από κάθε άποψη, όπως ορίζει ο νέος: -αποκεντρωμένος -και αναπτυξιακός ρόλος που του έχετε αναθέσει. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον ιστορικό μας ρόλο και την αναγκαιότητα να λειτουργήσουμε ως το Υπουργείο Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας: -εκπέμπουμε ξεκάθαρο το εθνικό μήνυμα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, -αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, της Δυτικής Θράκης -και αγωνιζόμαστε καθημερινά να βάλουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο δρόμο της προκοπής και της προόδου. Να την καταστήσουμε, δηλαδή: -ατμομηχανή ανάπτυξης, -υπόδειγμα ανάκαμψης, και από αυτήν την περιοχή της πατρίδας μας, να σημάνει η εθνική οικονομική αντεπίθεση. Στόχος μας είναι ένας. Να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των βορειοελλαδιτών,-να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, -να στηρίξουμε την εξωστρέφεια -και να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, με ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Από εδώ: -ξεκινούσε -και ξεκινά η Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως παραλάβαμε έναν φορέα απογυμνωμένο από αρμοδιότητες, λόγω της κατάργησής του από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009, στον οποίο σταδιακά δώσαμε: -υπόσταση -και λόγο. Μέρα με την ημέρα, το νέο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης εξελίσσεται σε ένα «πολυεργαλείο», το οποίο σε αυτόν τον σχεδόν ένα χρόνο από την επανίδρυσή του: -στάθηκε στα πόδια του, -άρχισε να περπατά -και σήμερα είναι έτοιμο να τρέξει. Και όλα αυτά χάρη και στη δική σας πολύτιμη συμβολή κ. Πρόεδρε κ. Αντώνη Σαμαρά, που πιστέψατε, υποσχεθήκατε και κάνατε πράξη το νέο ΥΜΑΘ. Από την πλευρά μας φροντίσαμε άμεσα να μειώσουμε κατά 56% τη διοικητική του δομή και ήμασταν από τα πρώτα υπουργεία που συμμετείχαμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Σε αυτούς τους 12 μήνες μας έχουν δοθεί αποκλειστικές αρμοδιότητες όπως: -ο αναπτυξιακός νόμος για μεγάλες επενδύσεις, -η Εποπτεία Αγοράς Βιομηχανικών Προϊόντων στη Μακεδονία και τη Θράκη, -ενώ πρόσφατα θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση την πρώτη ιστορικά νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, σχετικά με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Παράλληλα λύσαμε και ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε στον εκθεσιακό μας φορέα, που κακώς-κάκιστα είχε διασπασθεί το 1999 για μικροκομματικούς λόγου σε ΔΕΘ και Helexpo με τα γνωστά προβλήματα και αντιδικίες μεταξύ των δυο φορέων φορέων, με την ενοποίησή τους. Φυσικά δεν αρκούμαστε μόνο σε αυτά. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως: -η ανάληψη της διαχείρισης της ειδικής υπηρεσίας του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «INTERREG 4» - η σύσταση και λειτουργία υπηρεσίας συντονισμού και εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων στους τομείς αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ (ΕΥΣΕΔ ΥΜΑΘ), -ενώ ακόμη διεκδικούμε την ενσωμάτωση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, -καθώς και πολλές άλλες, που δεν είναι της παρούσης. Με την πολυσχιδή μας δράση κλείσαμε στόματα, καθώς με πενιχρό προϋπολογισμό: -πρωτοστατήσαμε -και τολμήσαμε να κινηθούμε σε 8 τομείς δράσης: -ανάπτυξη -τουρισμός, -κοινωνία, -περιβάλλον, -αθλητισμός, -πολιτισμός, -νεολαία, -παιδεία. Καταφέραμε να προτάξουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε το δικό μας λιθαράκι στη θεμέλια της νέας Ελλάδας, συνεχίζοντας την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004, η οποία ανεκόπη πριν από περίπου 4 χρόνια. Σχόλιο : Γελάει το σύμπαν. Αν είναι τόσο σημαντική η συμβολή του υπουργείου-φάρσα, γιατί δεν φτιάχνουμε κι ένα υπουργείο Πελοποννήσου κι ένα Ηπείρου κτλ; parapolitiki.com Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Βενιζελο έχει ξεκινήσει...



" Παραδίδεται στην κρίση των εκατομμυρίων πολιτών που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν τη δημοκρατική παράταξη η κατάντια του κ.Β.Βενιζέλου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον μου μέσα από τις σελίδες του...
κ. Γ.Τράγκα επιβεβαιώνοντας το δόγμα ότι «το μέσο είναι το μήνυμα».

Αντιπαρέρχομαι και αδιαφορώ παντελώς για τις ανοησίες, τα ψέμματα και τους εξυπνακισμούς με τους οποίους μου επιτέθηκε. Ο δημόσιος πολιτικός του λόγος πάντα τέτοιος ήταν.

Όμως, δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι με αντάλλαγμα την προσωπική του ασυλία και προστασία οδηγεί όλο και περισσότερο το σημερινό ΠΑΣΟΚ να εργάζεται όχι για τη σωτηρία της χώρας αλλά για την παλινόρθωση του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.


Δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι ο κ. Β.Βενιζέλος - ο οποίος πρώτα εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε γνωστός και ο ρόλος του στον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ, μέσα στην οποία φέρεται να υπάρχει και το όνομα του κ. Γ.Τράγκα - καθημερινά συμπράττει στην...
εδραίωση του νέου συστήματος διαπλοκής του καθοδηγούμενου κ.Σαμαρά.

Και δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι εξ αιτίας της προσωπικής του πολιτικής εξουδετέρωσης και ομηρίας επιτρέπει στον κ Σαμαρά και την ακροδεξιά ηγετική του ομάδα να οικειοποιούνται - παρότι τότε τις υπονόμευσαν με κάθε τρόπο - τις ιστορικές θυσίες που έκαναν εκατομμύρια Έλληνες και μία παράταξη μόνη της για να μείνει η Ελλάδα όρθια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Β.Βενιζέλο έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει κι ας απολαμβάνει και τη συμπαράσταση του κ. Γ.Τράγκα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ragkousis.gr

tvxs.gr

Read more...

Υπό κράτηση πρώην συνεργάτης της Λαγκάρντ...

Τέθηκε υπό κράτηση την Δευτέρα στο Παρίσι ο Στεφάν Ρισάρ, πρώην διευθυντής του γραφείου της Κριστίν Λαγκάρντ κατά την θητεία της ως... υπουργός Οικονομίας, και νυν διευθύνων σύμβουλος της τηλεφωνικής εταιρείας Orange, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίμαχη διαιτησία για την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ υποχρεώθηκε πρόσφατα να καταθέσει στη δικαιοσύνη. Ο Ζαν-Φρανσουά Ροσί προσερχόμενος στην υπηρεσία οικονομικών εγκλημάτων στο Παρίσι. THOMAS SAMSON / AFP Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή προσκείμενη στην έρευνα, ο Στεφάν Ρισάρ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο και για την ευθύνη του υπουργείου Οικονομίας στην απόφαση να γίνει προσφυγή σε διαιτησία, για να διευθετηθεί μια παλιά διένεξη ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Credit Lyonnais. Εκπρόσωπος του Ρισάρ δήλωσε ότι η ανάκριση θα διαρκέσει μέχρι 48 ώρες και στη συνέχεια θα αποφασισθεί αν ο Ρισάρ θα τεθεί ή όχι υπό επίσημη έρευνα. Η Orange, η οποία άλλαξε πρόσφατα την ονομασία της από France Telecom, αρνήθηκε να σχολιάσει. Το συμβόλαιο του Ρισάρ με την εταιρεία υπόκειται σε ανανέωση την ερχόμενη χρονιά. Η θέση του τώρα είναι λεπτή εξαιτίας αυτής της έρευνας για διαφθορά. Το 27% της Orange ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία και επιλέγει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αντικαταστήσει κανέναν από τους επικεφαλής των μεγάλων κρατικών εταιρειών. Ο πρώην πρόεδρος της Κοινοπραξίας Πραγματοποίησης (CDR), ενός οργανισμού που είχε αναλάβει την εκκαθάριση της Κρεντί Λιονέ, ο Ζαν-Φρανσουά Ροσί, τέθηκε επίσης την Δευτέρα υπό κράτηση, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή. Η διαιτησία είχε επιτρέψει στον Μπερνάρ Ταπί να λάβει τον Ιούλιο του 2008 αποζημιώσεις ύψους 403 εκατ. ευρώ. Οι δικαστές θέλουν να διαπιστώσουν αν υπήρξαν παρατυπίες στην εν λόγω διαιτησία και μελετούν ιδιαίτερα τον τρόπο διορισμού των διαιτητών. Στα τέλη Μαΐου, ο ένας από τους τρεις δικαστές του διαιτητικού δικαστηρίου είχε τεθεί υπό εξέταση για απάτη με οργανωμένη συμμορία. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου της Λαγκάρντ θα καταθέσει λεπτομερώς για το ρόλο του υπουργείου Οικονομίας και της γαλλικής προεδρίας. Ο Ρισάρ έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως δεν υπήρξε "διαταγή ούτε οδηγία ούτε ιδιαίτερη πίεση" από το προεδρικό μέγαρο για να προχωρήσει στη διαιτησία. Όμως υποστήριξε το αντίθετο στην εφημερίδα "Κανάρ Ανσενέ", αναφερόμενος σε μια "οδηγία" που διαβιβάσθηκε από τον γενικό γραμματέα του προεδρικού μεγάρου Κλοντ Γκεάν, στη διάρκεια μιας συνεδρίασης το 2007 με τον ίδιο και τον Ζαν-Φρανσουά Ροσί. ΑΜΠΕ Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

4.604 αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια...




Τις 4.604 έφτασαν οι αιτήσεις για μετεγγραφές στα πανεπιστήμια. Οσοι έχουν το δικαίωμα μετεγγραφής, βάσει των φετινών αλλαγών του υπουργείου Παιδείας, θα φοιτήσουν στο νέο τους τμήμα από το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο...
υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων θα μπορέσουν να κάνουν και οι εισακτέοι του 2011. Ο υπουργός είπε, μιλώντας στον Antenna: «Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και θέλαμε μ' αυτόν τον τρόπο, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα».

Και συνέχισε: «Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%. Αυτές οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν, έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας. Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10% - γιατί φέτος αφορούσε τις εισακτέους του 2012 - μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και στους εισακτέους του 2011» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.


Read more...

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ''ΚΟΥΡΕΜΑ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΓΕΡΜΑΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ... Δεν πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα παραγραφή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κότχαους. Στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων... ο κ. Κότχαους υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν βλέπει την ανάγκη να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα για την Ελλάδα, «αποκρούοντας» την πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σύμφωμα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το ΔΝΤ επιθυμεί νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους, ενώ αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στην Handelsblatt ότι νέο «κούρεμα» θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Γερμανίας στο πρόγραμμα βοήθειας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, το ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν είναι δυνατό να καλυφθεί το 2014 το χρηματοδοτικό κενό των 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και, με δεδομένο τον περιορισμό του Ταμείου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο εάν η χρηματοδότηση είναι διασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες, θα πρέπει να έχει αποφασιστεί ως τον Δεκέμβριο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Το περιοδικό αναφέρει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε αυτή την περίπτωση, θα συμμετείχε στην αναδιάρθρωση ο δημόσιος τομέας, δηλαδή. «Θα θιγεί κυρίως η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, η οποία έχει χορηγήσει 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε διμερή δάνεια και επιπλέον το γερμανικό μερίδιο στη βοήθεια του μηχανισμού ευρωδιάσωσης υπερβαίνει τα 35 δισ. ευρώ» επισημαίνεται. Reuters: Πιθανή η αποχώρηση του ΔΝΤ από την τρόικα «Αν η Τρόικα - η ένωση που αυτοαποκαλείται «διασώστης προβληματικών χωρών» - ήταν ποδοσφαιρική ομάδα, αυτή την ώρα θα έψαχνε για νέο μάνατζερ. Και οφείλει να το κάνει έπειτα από την επίτευξη μιας ιστορικής νίκης, μίας αποτυχίας και μίας ισοπαλίας», γράφει σε σημερινό δημοσίευμά του το Reuters, μιλώντας εκτενώς και για το ολόφρεσκο «mea culpa» της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Η ήττα φυσικά αφορά στην Ελλάδα, η ισοπαλία «θεωρητικά» την Πορτογαλία και η νίκη, επίσης «θεωρητικά» την Ιρλανδία. Σε σημερινή ανάλυσή του το πρακτορείο υπογραμμίζει το ενδεχόμενο η τρόικα να διαλυθεί, κατά πάσα πιθανότητα μέσα από την αποχώρηση του ΔΝΤ. Η δυνατή τριάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συγκροτήθηκε εσπευσμένα τον Μάρτιο του 2010, όταν το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε και όπως αναφέρει το κείμενο δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που «κεκλεισμένων των θυρών» συγκρούστηκαν για το εάν η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, «αναγκάζοντας τους επενδυτές να οδηγηθούν σε ιστορικές απώλειες». Αυτού του είδους οι... αμφιβολίες - αντιπαραθέσεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αφήνουν αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με το αν η τρόικα έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου. «Ολες οι πλευρές αισθάνονται πόνο, αλλά το διαζύγιο φαίνεται απίθανο», ισχυρίζεται ο αρθρογράφος, πυροδoτώντας ευθέως σενάρια περί διάλυσης. Το ΔΝΤ λέει ότι μείωσε τα στάνταρ του για να υποστηρίξει ένα ελαττωματικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι «θεμελιωδώς διαφωνεί» με την άποψη του ΔΝΤ πως το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να είχε διαγραφεί νωρίτερα. Και η ΕΚΤ, λέει ότι το ΔΝΤ εφαρμόζει ένα εκ των υστέρων παραπλανητικό παιχνίδι. «Η πιο καταστροφική υποψία», συνεχίζει το δημοσίευμα «προκύπτει από τη μελέτη του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα. Οτι η Τρόικα έκανε υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και «μασάζ» στους αριθμούς του χρέους, επειδή οι πολιτικοί ηγέτες της ευρωζώνης ασκούσαν αθέμιτη επιρροή στη διαδικασία». Πολλοί ανεξάρτητοι οικονομικοί εμπειρογνώμονες ωστόσο, υποστήριζαν εξαρχής ότι η Ελλάδα ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το βουνό του χρέους της, αμφισβητώντας τις ρόδινες προβλέψεις της Τρόικας για την ελληνική οικονομία. Στα 984 εκατ. ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα στο πεντάμηνο Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 3.857 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 10.876 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7.062 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 984 εκατ. ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 2.350 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και του στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 4.165 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.150 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 420 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του Α’ πενταμήνου 2013 (18.730 εκατ. ευρώ). Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 17.432 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 61 εκατ. ευρώ ή 0,4%, έναντι του στόχου (17.370 εκατ. ευρώ). Στο Α’ πεντάμηνο του έτους, κατηγορίες εσόδων οι οποίες υστέρησαν έναντι του στόχου είναι οι εξής: α) Ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων κατά 272 εκατ. € ή 71,5%, λόγω της καθυστέρησης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων και της σχετικής παράτασης που δόθηκε, β) οι άμεσοι φόροι Π.Ο.Ε. κατά 164 εκατ. € ή 10,6%, λόγω της καθυστέρησης είσπραξης των προϋπολογισθέντων εσόδων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ 2011), γ) ο Φ.Π.Α., όλων των κατηγοριών, κατά 245 εκατ. ευρώ ή 4,2%, εκ των οποίων 187 εκατ. € προέρχονται από τον Φ.Π.Α. πετρελαιοειδών, δ) ο Ε.Φ.Κ. ενεργειακών προϊόντων κατά 86 εκατ. ευρώ ή 4,8%. ε) τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 139 εκατ. ευρώ ή 14,0%, στ) τους λοιπούς έμμεσους φόρους κατανάλωσης και ειδικότερα τον Ε.Φ.Κ. καπνού, κατά 30 εκατ. ευρώ. Financial Times: Η Ελλάδα είναι κολλημένη σε φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού Σε δημοσίευμά τους με τίτλο «Η πολιτική της Τρόικα οδηγεί σε Grexit» οι Financial Times υποστηρίζουν πως με την πολιτική που ακολουθεί η Τρόικα η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού χρέους. Και αυτό, μέχρις ότου είτε φύγει από την Ευρωζώνη, κηρύσσοντας στάση πληρωμών μονομερώς, είτε φύγει από το ευρώ επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα. Όπως αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφει ο Βόλφγκανγκ Μύνσαου: «Ηταν η πιο τίμια και διαυγής ανάλυση από επίσημο οργανισμό για την κρίση στην Ευρωζώνη μέχρι σήμερα. Μέσα σε 50 μόνο σελίδες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρήγαγε μια ακριβή και σοβαρή ανάλυση για το τι πήγε στραβά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Ήταν επίσης μια κατακραυγή της επικρατούσας άποψης για την ευρωπαϊκή πολιτική. Οι σχολιαστές –όπως και εγώ- επιτίθενται σε αυτή την άποψη εδώ και τρία χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που ένας επίσημος θεσμός ενώνει μαζί μας την φωνή του. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το θεμελιώδες σφάλμα ήταν η υπερβολική αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη. Ήταν λάθος κυρίως με την έννοια ότι προκάλεσε κι άλλα λανθασμένα συμπεράσματα, για την μείωση του χρέους, τις πιέσεις στον τραπεζικό τομέα, την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων και την βιωσιμότητα του χρέους. Επιπλέον, δεν ήταν ένα απλό σφάλμα από κακοτυχία. Οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της συμφωνημένης ελληνικής προσαρμογής δεν ήταν απλώς ορατές: Τις είχαν πράγματι προβλέψει πολλοί επικριτές, όπως παραδέχεται ανοιχτά το ΔΝΤ. Το άλλο μεγάλο λάθος που παραδέχεται η ανάλυση αφορά τον υπερβολικά μεγάλο χρόνο που πέρασε μέχρι να συμφωνηθεί η αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους. Όταν έγινε η συμφωνία, οι περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές είχαν ήδη αποχωρήσει». Πηγή : protothema.grhttp://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9766.html

Read more...

ΟΤΑΝ Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΗΡΕ "ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ



Από το : parapolitika.gr
Οι φίλοι και οι γνωστοί του κ. Φώτη Μπόμπολα δεν θα μπορούσαν πριν από μερικά χρόνια να πιστέψουν ότι είναι ο γιος του μεγαλύτερου εργολήπτη δημοσίων έργων της χώρας. Ο λόγος, απλός. Ο δευτερότοκος γιος του... 
κ. Γιώργου Μπόμπολα ουδεμία σχέση είχε -και έχει- με τις κατασκευές. Αντίθετα, επέλεξε να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Οσοι τον ήξεραν μάλιστα έλεγαν ότι είχε έφεση στο ροκ. Εξ ου και η μεγάλη του αγάπη για το φημισμένο «Ρόδον», όπου έγιναν πολλές καλές συναυλίες, αλλά και τη «Στοά», ένα πολύ γνωστό καφέ-μπαρ στην οδό Πατησίων. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο ίδιος εκείνη την περίοδο ότι μια αγοραπωλησία με τον πανίσχυρο τότε Ακη Τσοχατζόπουλο θα τον ενέπλεκε στη μεγαλύτερη δίκη διαφθοράς της μεταπολίτευσης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αναβιώνει τον τελευταίο καιρό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και παρ’ ολίγον προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο με τόσο σθένος υποστήριζε στο παρελθόν η εφημερίδα «Εθνος».

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012, ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενός του, Νίκος Ζήγρας, σε συμπληρωματική κατάθεση, την οποία έδωσε στον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή, συνεισέφερε τρομακτικές λεπτομέρειες σχετικά με διαδρομές «μαύρου» χρήματος, που είχε ως παραλήπτη τον μεγαλοεκδότη κ. Μπόμπολα. Αιτία του deal, που -σύμφωνα με τον Ζήγρα- έλαβε χώρα μεταξύ Τσοχατζόπουλου-Μπόμπολα, ήταν η πώληση του μεριδίου εταιρείας εστίασης, καφέ-μπαρ στην οδό Πατησίων. Πρόκειται για το περίφημο μαγαζί «Στοά», το οποίο αγόρασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας εξ ονόματος του υιού του, Αλέξανδρου.

Ο κ. Ζήγρας άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος έδωσε 400.000 ευρώ για το καφέ «Στοά» και μάλιστα αυτά ήταν «μαύρα». Αναφέρει συγκεκριμένα στην κατάθεσή του: «Οσον αφορά τον γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφέ-μπαρ στην Πατησίων με την επωνυμία ΣΤΟΑ, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου, το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά». Βεβαίως, ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι υπάρχει συμβόλαιο για την αγοραπωλησία των μετοχών της εταιρείας και είναι κατατεθειμένο στην Εφορία.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4704.html

Read more...

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ...


Mε μια αγκαλιά υποδέχθηκε στο  Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αντώνης Σαμαράς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου,  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 15.30 το μεσημέρι...
Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup επισκέπτεται την χώρα μας για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού,
Το απόγευμα ο κ. Γιούνκερ θα δώσει διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.
Αύριο, Τρίτη, θα συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο τη Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Read more...

Παραφροσύνη - Από 88 σε 165 εκατομμύρια οι περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών το 2014 !


“Δυναμίτη” στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιό του σχεδόν διπλασιάζει τις περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2014! 
Οι φήμες και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι από τα περίπου 440 δις περικοπών που προβλεπονταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις δεν επιβεβαιώθηκαν...
αλλά το “φιρμάνι” που έχει ετοιμάσει είναι ακόμη χειρότερο : το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε 88 εκατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού. Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύρια!!!  
Σύμφωνα με το onalert.gr ίδιο έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρίων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν αφορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “ελπίζει” και σε “αποχώρηση 2500 στελεχών”, τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα “αποχωρήσουν” με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί. 

Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των“μετατάξεων” ! 

Μπορούν να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Για 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστατεύει. Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει.
 
Αν ο διπλασιασμός των περικοπών στην μισθοδοσία περάσει ,τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απίθανη εξέλιξη.
 
  http://www.onalert.gr/stories/parafrosyni-apo-88-se-165-ekatommyria-oi-perikopes-stous-misthous-stratiotikon

Read more...

Εμπλοκή στη διαδικασία Καμία προσφορά για ΔΕΠΑ, μόνο η Socar για ΔΕΣΦΑ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χωρίς μνηστήρες έμεινε τελικά η ΔΕΠΑ, καθώς ούτε η ρωσική Gazprom, ούτε και η Μ+Μ Gaz των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, δημιουργώντας επιπλοκές στον κρίσιμο διαγωνισμό, στον οποίο είχαν εναποτεθεί μεγάλες προσδοκίες τόσο για την ανάδειξη της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, όσο και για την στήριξη των εσόδων.

Ορατή πλέον η πιθανότητα κατόπιν των απρόοπτων αυτών εξελίξεων ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

«Η M&M δεν κατέθεσε προσφορά», είπε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος που συμμετέχει στην πώληση, μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Η μόνη προσφορά που κατατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ αφορά τον ΔΕΣΦΑ και προέρχεται από την αζερική εταιρεία Socar, μετά την αποχώρηση της ρωσικής Sintez. Tο ύψος της προσφοράς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Τα παραπάνω, εφόσον επιβεβαιωθούν, δείχνουν αποτυχία του διαγωνισμού σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ και μερική επιτυχία στο ΔΕΣΦΑ, λόγω της βαρύτητας που έχει η αζερική εταιρεία στην τροφοδοσία της ΕΕ με αέριο από την Κασπία.

Όπως γίνεται εμφανές, η Socar μέσω της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ, επιδιώκει να εντάξει το ελληνικό δίκτυο μεταφοράς, στο ευρύτερο σύστημα μεταφοράς αζερικού αερίου προς την Ευρώπη, στο οποίο εντάσσεται και ο αγωγός ΤΑΡ.

Προβληματισμός για τη στάση των Ρώσων

Κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το Βήμα, χαρακτηρίζουν ανεξήγητη τη ρωσική υπαναχώρηση, καθώς ο πρόεδρος της Gazprom είχε έλθει τρεις φορές στην Ελλάδα και είχε πολύωρες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αντ.Σαμαρά, και τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, στις οποίες, όπως είχε διαρρεύσει, είχαν συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες της πώλησης.

Η αλλαγή της στάσης της ρωσικής πλευράς από μία επένδυση που είχε χαρακτηριστεί στρατηγικού χαρακτήρα στην Ελλάδα από την ίδια, ήταν εμφανής από την περασμένη εβδομάδα και όπως επεσήμανε το Βήμα της Κυριακής, έγινε κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά άλλη εκδοχή δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή εμπλοκή, με την Gazprom να συνδέει το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση της ΔΕΠΑ με τις τιμές προμήθειας φυσικού αερίου που θα δίνει η ρωσική εταιρεία στην Ελλάδα.

Με το σκεπτικό αυτό, η πρόταση του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου θα οδηγούσε σε χαμηλότερο τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ από το προσδοκώμενο.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν όμως ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχτεί τίμημα κατώτερο από αυτό που έχει συμφωνηθεί, μετά και την επίσημη παραδοχή της Gazprom ότι πουλάει στην Ελλάδα κατά 30% ακριβότερα το αέριο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η Gazprom πουλά την Ελλάδα 30% ακριβότερα

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του ίδιου του Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, νούμερο 2 της Gazprom, σε συνέντευξη στη Μόσχα, η ρωσική εταιρεία πουλάει στην Ελλάδα το φυσικό αέριο κατά 30% ακριβότερα από ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου, η μέση τιμή των εξαγωγών αερίου της ρωσικής εταιρείας κυμαίνεται για το 2013 στα 370 - 380 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα. Η τιμή αυτή μεταφράζεται σε 10,36 δολάρια/MMBtu.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι τιμές είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερες, αφού κυμαίνονται από 13,5-15 δολάρια ΗΠΑ το MBTU. Έτσι για τα 1.000 κυβικά μέτρα, η «ελληνική» τιμή κινείται στα 480-540 δολάρια, δηλαδή 100 έως 160 δολάρια περισσότερο.

Με δεδομένο δε, ότι η ΔΕΠΑ εισάγει κάθε χρόνο περίπου 2,5 δισ. κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου, το καπέλο με το οποίο επιβαρύνονται οι Έλληνες καταναλωτές και η εγχώρια παραγωγή κάθε χρόνο ανέρχεται σε τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καισαριανής Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου ο Φώτης Κουβέλης


Ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του χώρου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καισαριανής Αντώνη Καμπάκα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα του Σκοπευτηρίου για τη φημολογούμενη «αξιοποίησή» του μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι «ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα» και σημείωσε ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί όχι μόνο ελληνικό, αλλά παγκόσμιο μνημείο κατά του φασισμού και του ναζισμού, υπενθυμίζοντας ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες θυσιάστηκαν στον χώρο αυτόν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στoν Χρ.Μαρκογιαννάκη το πόρισμα Εκτεταμένη φοροδιαφυγή των συγγενών Παπακωνσταντίνου δείχνει το ΣΔΟΕ


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ δείχνει για τους τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ από τις έρευνες στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Το πόρισμα φτάνει τις 1.000 σελίδες και έφτασε στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην συνέχεια, το πόρισμα θα φωτοτυπηθεί για να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ώς το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι βασικό στοιχείο της υπόθεσης, αφού συνδέεται με ενδεχόμενο δόλο των πράξεων ή των παραλείψεων από πλευράς Παπακωνσταντίνου.

Για το βράδυ της Τρίτης έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει απόψε από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην προσέλθουν να καταθέσουν επικαλούμενοι την εκκρεμότητά τους με την τακτική Δικαιοσύνη.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει και η εξέταση του ίδιου του Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο τέλος της έρευνας να δώσει τις δικές του εξηγήσεις και θα επιχειρήσει να αντικρούσει όλα όσα του χρεώνουν για τους χειρισμούς του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Χρ.Μαρκογιαννάκης: «Έχει περαιωθεί το έργο μας»

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έχει περαιωθεί και ότι αναμένεται πλέον να ακουστούν οι απόψεις της άλλης πλευράς, δηλαδή του πρώην υπουργού και των συγγενών του.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 25 Ιουνίου. «Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει παράταση. Θεωρώ ότι έχουν περαιωθεί οι έρευνες. Έχουμε εξετάσει πάνω από 110 μάρτυρες και έχουμε μελετήσει χιλιάδες έγγραφα και πρακτικά» είπε.

«Αυτά για τα οποία πήραμε εντολή βγήκαν στο φως» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κοπρίτης ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)...


Νέα πρόκληση από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Αρβανίτη. «Απλή καύση νεκρών» το Ολοκαύτωμα...

Μετά τον Κασιδιάρη, τον Καιάδα και τον -με την άφθονη διούρηση- Παπά, πλάκωσε κι ένας ηλικιωμένος, ο Αρβανίτης.

Με...

ένα απίστευτο παραλήρημα χαρακτήρισε κοπρίτη τον Τσίπρα, κοπρίτες τους ΣΥΡΙΖαίους, ενώ  για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα είπε πως δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απλή καύση νεκρών.

Θαυμάστε τον...



Read more...

Απόστολος και μόνος...



Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ -και το πνίξαν όλοι...

Τα media ασχολήθηκαν με τις τρίχες. «Αφησε μουστάκι ο Κακλαμάνης». Αυτό όμως που είπε για το ΠΑΣΟΚ, το πνίξαν. Τι είπε;

Το...

κόμμα μου έλεγε κάποτε πως έβαλε την ΔΕΞΙΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σήμερα την στηρίζει. Και είναι στην κυβέρνηση μαζί της.

Απόστολος και μόνος...


Read more...

''ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ''...


ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ...
Πρόσκληση συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, στο εκλογικό κέντρο που έχει στηθεί ...
το Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας.

«Το ΠΑΣΟΚ σήμερα ολοκληρώνει τη θεσμική του συγκρότηση μετά το συνέδριο και την εκλογή των κεντρικών του οργάνων σήμερα αποκτά σε όλη τη χώρα τις δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές οργανώσεις, τις νέες Γραμματείες που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος και για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης αλλά και για την προετοιμασία των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σε επαφή με την κοινωνία και τον πολίτη» δήλωσε, αμέσως μετά την ψηφοφορία ο κ. Βενιζέλος.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθύνω μια μεγάλη, φιλική, συντροφική πρόσκληση συστράτευσης σε όλους τους φίλους μας, όλα τα μέλη μας, όλους τους παλιούς ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όλα τα στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα τυπικό κόμμα, είναι ο εκφραστής μιας πολύ μεγάλης παράδοσης κι ενός κοινωνικού και ιδεολογικού χώρου που κανείς δεν δεν μπορεί να τον αγνοήσει ή να τον μειώσει. Γιατί αυτός ο χώρος ανάμεσα στη δεξιά και την κομμουνιστική αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ο χώρος που ιστορικά έχει ταυτιστεί με μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές σε αυτό τον τόπο. Εχουμε επωμιστεί το βάρος της κρίσης αλλά αυτό αφορά τρία χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Πρέπει να θυμηθούν όλοι οι Ελληνες και να μάθουν οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι ισχύει στον τόπο αυτό και τι σημαίνει μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5109.html

Read more...

Εκατέρωθεν βολές Νέο επεισόδιο στην κόντρα Βενιζέλου - Ραγκούση


Ο Γ.Ραγκούσης προανήγγειλε απάντηση στην επίθεση του Ευ.Βενιζέλου
Ο Γ.Ραγκούσης προανήγγειλε απάντηση στην επίθεση του Ευ.Βενιζέλου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η κόντρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου με τον πρώην υπουργό Γ.Ραγκούση. Ο Ευ.Βενιζέλος, ενοχλημένος από τη δήλωση του κ. Ραγκούση ότι είναι ντροπή να ηγείται του ΠΑΣΟΚ, αντεπιτίθεται κάνοντας λόγο για «βάρος της παράταξης», αλεξιπτωτιστή και πρόσωπο που «δεν συνιστά μέγεθος του δημόσιου βίου». Από την πλευρά του, ο Γ.Ραγκούσης έκανε «γκάλοπ» μέσω διαδικτύου για το εάν θα πρέπει να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

Αφού διάβασε τις απόψεις και τα σχόλια των φίλων του στο Facebook, ο Γ.Ραγκούσης προανήγγειλε ότι θα απαντήσει στον Ευ.Βενιζέλο τη Δευτέρα.

Στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός σημειώνει: «"Να του απαντήσω ή όχι"; Μία ιδιότυπη "δημοσκόπηση". Κάποιοι θα γνωρίζετε ήδη ότι ο κ. Β.Βενιζέλος εξαπέλυσε μια, χαρακτηριστική του πολιτικού του ήθους, προσωπική επίθεση εναντίον μου, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού του κ. Γ.Τράγκα! Επειδή οι περισσότεροι φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μου πιστεύουν ότι δεν πρέπει να του απαντήσω, σκέφτηκα να ζητήσω τη γνώμη σας. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο Ευ.Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Crash, ερωτάται γιατί του επιτέθηκε ο κ. Ραγκούσης και απαντά: «Κοιτάξτε, είπα να αναλάβω τα βάρη της παράταξης, αλλά τα βάρη επιλογών που έχουν γίνει με τρόπο προκλητικά αλεξιπτωτιστικό δε θα τα αναλάβω. Αναλαμβάνω το βάρος της μη διαγραφής. Το γεγονός ότι συμπεριέλαβα στα ψηφοδέλτια του Μαΐου και του Ιουνίου πρόσωπα σαν τον Ραγκούση και τον Παπακωνσταντίνου, ναι, αυτό είναι ένα λάθος μου».

Όταν ο δημοσιογράφος επανέρχεται στα όσα είπε ο κ. Ραγκούσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά: «Καλά, δεν αποδίδω καμία σημασία. Δεν θεωρό ότι ο Ραγκούσης συνιστά μέγεθος του δημοσίου βίου. Αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Οι προτεραιότητές μου είναι εθνικές και παραταξιακές. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα κατάλοιπα επιλογών, οι οποίες έγιναν υπό άλλες συνθήκες, από άλλους ανθρώπους και έχουν επιβαρύνει την παράταξη».

Στην παρατήρηση «οι επιθέσεις είναι συνεχείς εναντίον σας», ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Ναι, ενοχλώ πολύ. Πάντα ενοχλούσα...»

Ερωτηθείς για τους Ανδρέα Λοβέρδο και Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Ο κύριος Λοβέρδος είναι φίλος μου από την εποχή του Πανεπιστημίου και η κυρία Διαμαντοπούλου. Πάρα πολλά χρόνια έχουμε συνεργαστεί, και τους δύο τούς έχω παρακαλέσει κατ' επανάληψη να έχουν την ενεργότερη δυνατή συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ, από τις υψηλότερες δυνατές θέσεις.

»Στο κ. Λοβέρδο είχα προτείνει να είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, στην κ. Διαμαντοπούλου ξεκίνησα με την πρότασή μου να είναι ό,τι θέλει, το πρώτο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.  Έκαναν άλλες επιλογές... Οι επιλογές αυτές δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...