Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ


Read more...

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, ώρα 18.00 στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο (Πεδίον Άρεως).


Read more...

Κατερίνα Μπέρδου - Υποψήφια Βουλευτής Έβρου


Κατερίνα Μπέρδου - Υποψήφια Βουλευτής Έβρου
Δικηγόρος, υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μετά τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έκανε μεταπτυχιακό στο Εμπορικό-Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Κάρντιφ της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 2009 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη.
Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό και έχουν έναν γιο. Ζει στην Αλεξανδρούπολη και έχει καταγωγή από Σαμοθράκη.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τομέα έρευνας το Ναυτικό Δίκαιο. Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι βοηθητικό προσωπικό στον Τομέα Δικαίου Επιχειρήσεων και Εταιρειών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.
Διετέλεσε μέλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης την περίοδο 2010 έως 2011 από όπου και παραιτήθηκε.
Υπήρξε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το οποίο διαφοροποιήθηκε το 2012 μαζί με την μαζική αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας.
Σήμερα είναι υποψήφια βουλευτής στον νομό Έβρου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε στις 3 Γενάρη 2015 ο Γιώργος Παπανδρέου.

Read more...

Παπανδρέου στη RealNews: Ουδέποτε προτάθηκε από μένα ο Βενιζέλος για πρωθυπουργός


Αποκαλυπτική η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην Κυριακατική RealNews. Παραθέτουμε 3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα που αφορούν στην πρόταση για π/θ το 2011, την ανατροπή και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ:

Για τους ισχυρισμούς Βενιζέλου ότι ο Παπανδρέου τον πρότεινε για πρωθυπουργό:

2015-01-17_8.12.55.png


Για την ανατροπή του από τον Βενιζέλο:

2015-01-17_8.12.08.png

Για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ:

20215-01-17_8.18.26.png
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...

Παπανδρέου: “Ανατράπηκα από τον Βενιζέλο την νύχτα των Καννών” (video)


1 (4)
Την αποκάλυψη ότι είχε την ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα μπορούσαν να αναμορφώσουν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, τονίζοντας: «Έκανα προτάσεις εδώ και καιρό, αλλά έβλεπα ότι ήταν μία ελπίδα που δεν ευοδώθηκε, ήταν αρνητικές οι αντιδράσεις και έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι καινούργιο».
Με αυτό τον τρόπο ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξηγήσει γιατί αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ιδρύοντας το «Κίνημα».
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει εξελιχθεί σε απλό διαχειριστή, ενώ τόνισε ότι θα έπρεπε να επιμείνει περισσότερο στο δημοψήφισμα.
Αναλύοντας την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2011 ανέφερε πως σκέφτηκε ότι εφ όσον όλοι μιλούν εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα έπρεπε να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, αν θέλει το πρόγραμμα προσαρμογής ή όχι, με συνέπεια, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, πιθανώς να διακινδυνεύσει η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ.
Σε ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι η κυβέρνησή του ζήτησε τη συγκεκριμένη λίστα, όπως και άλλες και πρόσθεσε «Τις ζητήσαμε για να τις κρύψουμε; Όχι». Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε πως αν και σέβεται τη δικαιοσύνη, ήταν δικές του αυτές οι ενέργειες.
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «ήταν ένα κόμμα ριζοσπαστικό με σοσιαλιστικές αξίες. Αυτό θα χρειαζόταν σήμερα απέναντι στο Μνημόνιο, αλλά δεν είναι. Έχασε το όραμα, αφομοιώθηκε», ενώ απέφυγε να αναφέρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογραμμίζοντας: «Δεν θέλω να το προσωποποιήσω. Υπάρχει, βέβαια, ευθύνη κάθε φορά της ηγεσίας αλλά είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα και ο καθένας είχε τις προσωπικές του πρωτοβουλίες, συμφέροντα».

Δεν μπορούσα να χειριστώ μόνος αυτό που γινόταν στις Κάννες
Για τις Κάννες δήλωσε ότι «δεν μπορούσα  να το χειριστώ μόνος μου αυτό που γινόταν και ήθελα τη στήριξη, είμαι ο άνθρωπος της συνεργασίας και της συναίνεσης, κάλεσα όλους τους αρχηγούς, συζητήσαμε, τα είπα καθαρά, δεν με στήριξαν την ώρα που η Ελλάδα μαχόταν με τα θηρία» και πρόσθεσε ότι «αν μπορούσα κάτι να διορθώσω ήταν να έβρισκα τρόπο να περάσω το δημοψήφισμα. Δεν ήθελαν τα συμφέροντα μία κυβέρνηση που θα έβαζαν κανόνες». Απέφυγε να κατονομάσει ποια εννοεί συμφέροντα, τονίζοντας ότι είναι υπέρ του επιχειρείν, αλλά πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες να έχουν ίδιους όρους με τους άλλους.
Ανατράπηκα από τον Βενιζέλο
«Έπρεπε να αποφασίσει ο κόσμος αν ήθελε το πρόγραμμα προσαρμογής, αυτό είχα πει στη Μέρκελ και ήταν σύμφωνη στην αρχή, αλλά όταν πήγα στις Κάννες βγήκε ο Σαρκοζί και είπε ότι ο λαός θα αποφασίσει για το ευρώ, όχι για το Μνημόνιο. Έκανε λάθος ο Σαρκοζί» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Είχα ανατραπεί από τις επιστολές των βουλευτών του κόμματος μου, όπως και του υπουργού Οικονομικών (Ευάγγελος Βενιζέλος), ο οποίος έβγαλε επιστολή χωρίς τη συναίνεσή μου. Και ο Σαμαράς άλλαξε στάση».
«Ανατράπηκα» κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2011.
 Καρφιά για Προβόπουλο: Δεν είχα ενημέρωση
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το 2009 δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα, μόνο μία ελλιπή δήλωση από τον τέως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο ότι το έλλειμμα «μπορεί να γίνει διψήφιο».
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ (για τη μη στήριξη) ότι «παίζεις ένα παιχνίδι που δεν ξέρεις αν θα  κοστίσει και στην Γερμανία και στην Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του «Κινήματος» επισήμανε δε ότι τότε ήταν μόνος και πως οι αγορές ήταν «σκληρές προς εμάς τότε. Άλλοι είχαν φόβο ότι μήπως δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας μας και σε άλλες χώρες, όπως Ιταλία κλπ.» και υπογράμμισε ότι «τότε με κοιτούσαν σαν να είμαστε λεπροί, ούτε φωτογραφία δεν ήθελαν να βγούμε μαζί».
Αναφερόμενος στο 2009 τόνισε ότι «θα έπρεπε και η Ευρώπη να είχε βοηθήσει με δηλώσεις είτε με ευρωμόλογο» και επανέλαβε ότι «δεν είχαμε πλήρη επίγνωση τι γινόταν. Κάθε βδομάδα αποκαλύπτονταν ο βαθμός του ελλείμματος».
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου
http://lykavitos.gr/archives/164831

Read more...

Μέρκελ, παίζεις παιχνίδι...


Μας κοίταγαν σαν λεπρούς... 
Τους ζήταγα στήριξη και δεν μας την 'διναν. Κάποιοι ξένοι δεν ήθελαν ουτε φωτογραφία να βγουν μαζί μας. Μας κοίταγαν σαν λεπρούς.
Με...
αυτά τα λόγια ο Γιώργος Παπανδρέου,  παρουσίασε το κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη, μόλις ξέσπασε η κρίση. 
Οπως είπε στην Σοφία Παπαϊωάννου (APLHA), ζήτησε από την Μέρκελ να κάνει μια κατευναστική δήλωση, ωστε να κοπάσει η κερδοσκοπική επίθεση των αγορών σε βάρος της Ελλάδας , αλλά εκείνη αρνήθηκε. 
Ετσι λειτουργούν οι αγορές του είπε και εκείνος της απάντησε, "Ανγκελα μην παίζει παιχνίδι. Αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα είναι σε βάρος της Ελλάδας. Θα το πληρώσει και η Ευρώπη"...

Read more...

Με ανέτρεψαν Βενιζέλος και ντόπια συμφέροντα...




Το παρασκήνιο στις Κάννες.
Η Μέρκελ του 'χε πει "Ναι" για το δημοψήφισμα...
Η Ανγκελα Μέρκελ  είχε πει στον Παπανδρέου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην Σοφία Παπαϊωάννου (ALPHA), πως συμφωνεί με το δημοψήφισμα και με το ερώτημα, "ναι, ή όχι, στην δανειακή σύμβαση".
"Δεν με στήριξε  δημόσια  όμως", είπε και ο Σαρκοζί στις Κάννες αντέστρεψε το ερώτημα, "με το ναι, ή οχι, στο ευρώ".
Σύμφωνα με τον Παπανδρέου, ο Βαν Ρομπάι είπε στον Σαρκοζί, "Νικολά δεν είναι σωστό να το θέτεις έτσι". 
 "Γυρνώντας στην Ελλάδα, είχα ήδη ανατραπεί. Ο...
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλος,  είχε κάνει δήλωση εν αγνοία μου",  συμπλήρωσε ο Παπανδρέου. Και υπογράμμισε, πως, το δημοψήφισμα δεν το 'θελαν τα συμφέροντα στην Ελλάδα γιατί δεν ήθελαν να αλλάξουν οι δομές του κράτους. Οι κανόνες...

Read more...

[ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ] Κεντρική Πολιτική Ομιλία Θάνου Μωραΐτη στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ

ΟμιλίαΠάμε μαζί στο νέο ξεΚΙΝΗΜΑ, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Θάνος Μωραΐτης
Υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Read more...

Πρόγραμμα Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Α. Παπανδρέου Σάββατο 17 Ιανουαρίου

γαπ

Πρόγραμμα Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Γιώργου Α. Παπανδρέου, σήμερα Σάββατο 17 Ιανουαρίου
  • Συνέντευξη στις 8 μμ στον Άλφα, σε έκτα​κ​τη εκπομπή με την Σοφία Παπαϊωάννου (αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων)
  • Συνάντηση στις 9 μμ με υποψήφιους βουλευτές και πολίτες στη Β Πειραιώς – Κερατσίνι

Read more...

Προβάδισμα 3,1 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...



Προβάδισμα 3,1 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει...
31,2% έναντι της ΝΔ που καταγράφει ποσοστό 28,1%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%.

Μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝΕΛ με 2,7% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, λευκό/άκυρο το 2,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,6%...

Read more...

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει την κυριακή το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο του Μοσχάτου.




 Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στο Μοσχάτο,θα μιλήσει την κυριακή το απόγευμα(18:00 μμ) στο πολιτιστικό κέντρο σε στελέχη της αυτοδιοίκησης ,της Αττικής.

Read more...

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για τους υπαίτιους που έγιναν τιμητές


Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.
Στις εκλογές που έρχονται καταρρέουν προσχήματα,
το βολικό ψεύδος και ανορθολογισμός του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου...

Για όλους αυτούς που σαν ήρωες του χαρτού έσκιζαν τα μνημόνια.
Για όλους αυτούς τους υπαίτιους της κρίσης που έγιναν τιμητές.


Οι πρώτοι υποκριτές της δεξιάς παράταξης παραδίδουν τώρα
την εξουσία αφού δοκιμάστηκαν και απέτυχαν οικτρά στη πράξη.

Οι δεύτεροι της αριστεράς καλούνται να αντιμετωπίσουν
τα αίτια της συσσώρευσης του χρέους, της λιτότητας και της ανεργίας.
Όχι σκίζοντας χαρτιά και μνημόνια στα λόγια, αλλά αντιμετωπίζοντας τη
λαφυραγώγηση του πελατειακού κράτους και την αρπακτικότητα των
μεγάλων συμφερόντων με επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Πως όμως θα το πετύχουν αυτό υποσχόμενοι μόνον παροχές
δίχως θίξουν συμφέροντα δίχως να περιορίσουν το πελατειακό κράτος;

Σε λίγο δεν θα υπάρχουν περιθώρια για θολά τοπία και υπεκφυγές.
Ο καιρός είναι πολύ κοντά για να φανερώσουν τη μαγική συνταγή.
Μια μαγική συνταγή που τελικά δεν υπάρχει.
Και θα το διαπιστώσουμε όλοι.

Όπως θα διαπιστώσουμε πως, όλη αυτή περίοδο μαζί με
τη διαστροφή της πραγματικότητας κυριάρχησε συνομωσιολογία.

Μας έλεγαν ότι πίσω από όλα παίχθηκε ένα σχέδιο συνομωσίας,
για να μπει η χώρα στο ΔΝΤ, την επιτήρηση των δανειστών και της τρόϊκα.
Μας μιλούσαν για συνομωσία η την υπονοούσαν για να υποκρύψουν
την κομματική καιροσκοπική συμπαιγνία.
Τα αίτια της «συμπαιγνίας» του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου
με το εκδοτικό κατεστημένο, που το μεν συσσώρευε ελλείμματα και το δε
συγκάλυπτε τα αίτια και αποπροσανατόλιζε τη κοινωνία.

Παρουσίαζαν και παρουσιάζουν ακόμη το χρέος της χώρας σαν στιγμιαίο φαινόμενο, σαν θεομηνία που ήλθε ξαφνικά με την έλευση του Γ. Παπανδρέου τότε το 2009 στη Κυβέρνηση της χώρας.
Απέκρυψαν και αποκρύπτουν συστηματικά τις ριζικές παθογένειες που μας κρατούν στη λιτότητα και στην εξάρτηση από τους δανειστές.
Και το αποκρύπτουν ακόμη συστηματικά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τα μιντιακά συγκροτήματα, γιατί αποτελούν μέρος και βασικό αίτιο τη αυτής της παθογένειας που αποπροσανατολίζει τη κοινωνία.
Έτσι η έχθρα που αντιμετωπίζει το Κίνημα από το μέγα μέρος των εκδοτικών συγκροτημάτων έχει πλέον προφανέστατη εξήγηση.
Αυτό που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν οι πολίτες καθώς είχαν παρασυρθεί από το τσουνάνι της παραπληροφόρησης, τώρα μπορούν να το αντιληφθούν.

Ποιοι πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη να αποτρέψουν την ολική καταστροφή της χώρας και ποιοι συνέχισαν και θέλουν να κερδοσκοπούν και να διεκδικούν μεγάλες καριέρες ακόμη και τότε που βουλιάζει η χώρα.
Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις προνομιούχες ελίτ, οι λίγοι και οι εις βάρος των πολλών.
Το φανερό μίσος και εμπάθεια πλέον που υφίσταται ο Γ. Παπανδρέου από τους μιντιάρχες τους μεγαλοδημοσιογράφους και πίσω από αυτούς του μεγαλόμισθους χρηματιστές δημιουργεί και το αντίστροφο πλέον συναίσθημα συμπάθειας.

Όσο και αν κατάφεραν να απαξιώσουν και «εξοστρακίσουν» τη πολιτική του με συκοφαντίες και ανορθολογισμό για σημαντικό χρονικό διάστημα, καταφέρνουν τώρα αντίθετα με τη θέλησή τους και μέσω της άτοπης απαγωγής, να φανερωθούν γιατί μισούν αυτή τη πολιτική.

Μισούν βεβαίως, εκείνον που λέει την αλήθεια και ζητά κοινωνική δικαιοσύνη.Που θέλει να περιορίσει θεσμικά τα άνομα συμφέροντα και το αποδεικνύει με τις πράξεις του.
Μισούν εκείνον που πρωτοστατεί σε ένα νέο Κίνημα, με αυτοοργάνωση από τα κάτω, που απαγγέλλεται τη Συμμετοχική Δημοκρατία, τη κυριαρχία των πολλών έναντι της οικονομικής ολιγαρχίας.

Για αυτό δεν μπορεί να περιμένει κανείς αντικειμενικότητα στις δημοσκοπήσεις.
Τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνονται από τα μεγάλα συγκροτήματα με προπαγανδιστικό σκοπό.
Τις δημοσκοπήσεις που θέλουν να προκαταλάβουν τη κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν
κλίμα υπέρ των ελεγχόμενων πολιτικών δυνάμεων από το κατεστημένο σύστημα.
Υπάρχουν όμως και οι ζωντανές δημοσκοπήσεις από χιλιάδες αυτοοργανωμένους πολίτες σε όλη τη χώρα που ενσαρκώνουν το μήνυμα του κινήματος.
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...

ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ


Την Άνοιξη του 2012 αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις τότε βουλευτικές εκλογές, γιατί δεν είχα να λόγο να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου. Τα 2,5 χρόνια (2009-2012) στη Βουλή, στο κόμμα και στην κυβέρνηση, με βοήθησαν να αντιληφθώ ότι την περίοδο εκείνη στο μυαλό του μέσου ψηφοφόρου είχε εγκαθιδρυθεί η στρεβλή άποψη ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν τα πολιτικά πρόσωπα και η διαχείριση που αυτά έκαναν κατά την περίοδο της κρίσης. 

Κανείς δεν ήθελε να ακούσει για τα πραγματικά αίτια και όλοι ήλπιζαν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έκανε το μαγικό, το τρικ, και η χώρα, ως δια μαγείας, θα έβγαινε από τη δύσκολη θέση. Έτσι ο μοναδικός λόγος της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς μου το 2012 θα ήταν το προσωπικό μου βόλεμα μέχρι σήμερα. Πέραν τούτου ήμουν σίγουρος ότι η λειτουργία της, νεοεκλεγείσας τότε, ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του Βαγγέλη Βενιζέλου και των συνεργατών του, ήταν πορεία αποκλεισμών, αποιδεολογικοποίησης του ΠΑΣΟΚ και εναγκαλισμού των στελεχών με τα υπουργικά αξιώματα. Σε αυτό το ΠΑΣΟΚ ούτε με ήθελαν αλλά ούτε και εγώ ένιωθα ότι είχα θέση. Δυστυχώς επαληθεύτηκα στις προβλέψεις μου.

Ξέρω ότι και σήμερα κάποιοι άλλοι πουλάνε ελπίδα στο λαό. Και ξέρω ότι τα αυτιά είναι δεκτικά στα εύκολα, στα μαγικά που θα μας οδηγήσουν ξανά στην υποτιθέμενη ευδαιμονία. Τα αυτιά θέλουν να ακούσουν ότι τα λεφτά που υπήρχαν και σπαταλήθηκαν, παρότι όλοι ξέρουμε ότι θέλει πολύ κόπο και βαθιές αλλαγές για να τα ξαναμαζέψουμε για τον λαό και τους αδύναμους, θα ξαναβρεθούν δια μαγείας στα ταμεία του κράτους γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θα σκίσει τα μνημόνια και θα χορέψει στο ταψί τους δανειστές. Θέλουν να ακούσουν ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα συντριβεί από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μας πολυνοιάζει τι θα γίνει μετά, γιατί νομίζουμε ότι «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα». Γιατί «το μπόνους του πρώτου κόμματος είναι το κλειδί». Είναι δεκτικά τα αυτιά σε εκείνους που δεν τους ενδιαφέρει αν τους λένε μπαταξήδες και μαύρα πρόβατα της Ευρώπης, αρκεί να τους παίρνουμε τα δανεικά. Και μάλιστα το παίζουν και «πατριώτες» για αυτές τους τις απόψεις. Λες και ο πατριωτισμός δεν ταυτίζεται με την αξιοπιστία και την υπόληψη της χώρας διεθνώς.

Σήμερα όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2012. Το Κίνημα των ανθρώπων που λένε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία κατά συνέπεια και στην κοινωνία, που θα αποτελέσουν το διαβατήριο εξόδου από την κρίση οριστικά. Το μεγάλο πλέον ποσοστό των Ελλήνων που συνειδητοποιούν ότι η πραγματική αιτία της εξαθλίωσης της χώρας είναι πρόβλημα λειτουργίας θεσμών και δομών λόγω έλλειψης αξιοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας. Λόγω εξάρτησης κάθε παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από διεφθαρμένα κέντρα ελέγχου της κοινωνίας, της οικονομίας, του κράτους. Κάποιους τους πειράζει το ότι αυτό εκφράζεται από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Τον πρωθυπουργό του μνημονίου». Δεν έχω καμιά ανάγκη να ξαναεπιχειρηματολογήσω γιατί είμαι με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αν μου βρείτε έναν πολιτικό που να μίλησε εδώ και δέκα χρόνια για το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, όπως παραπάνω το περιγράφω, τότε να συζητήσω μήπως κάνω λάθος επιλογή που είμαι μαζί του. Τον είπαν ηθικολόγο και όχι πολιτικό όταν μίλησε για αυτές τις αρχές. Τον είπαν δυσφημιστή της χώρας όταν περιέγραψε την αλήθεια. Τον είπαν πράκτορα ξένων δυνάμεων όταν έτρωγε μόνος του ξύλο στην Ευρώπη και οι ντόπιοι επαναστάτες αντιμνημονιακοί διαδήλωναν παρέα με τους φασίστες στο Σύνταγμα. Και τι δεν του είπαν … Και σήμερα προσπαθούν να τον φιμώσουν. Γιατί; Για το 1,5% που του δίνουν στις δημοσκοπήσεις; Ας διερωτηθούμε όλοι κι ας απαντήσουμε στον εαυτό μας. Αρκεί.

Εγώ είμαι μαζί του. Σε ένα ψηφοδέλτιο στη Ξάνθη που ενώνει Χριστιανούς και Μουσουλμάνους χωρίς σκοπιμότητες. Και θα δώσω τον δικό μου αγώνα, όπως έχω μάθει να κάνω μέχρι τώρα. Ντόμπρα, καθαρά και πρώτος στη μάχη, χωρίς να κοιτώ αν και ποιοι με ακολουθούν. Χωρίς η προσωπική μου εκλογή να είναι αυτοσκοπός. Είμαι βέβαιος όμως, ότι δεν θα νιώσω ούτε μόνος ούτε περικυκλωμένος.
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...

Πρώτη κόντρα ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΣΟΚ


Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στον Έβρο προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Γιώργου Ντόλιου, αναφορικά με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Ντόλιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Status 94,2, χαρακτήρισε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ως ένα «ιδιωτικό κόμμα», επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου: «Κανέναν δε ρώτησε, με κανέναν δε συνομίλησε, πριν πάρει την απόφασή του» είπε ο Υφυπουργός,
συμπληρώνοντας: «Στα στελέχη του που μου τηλεφώνησαν, ρώτησα αν συζήτησαν με κάποιον από τον νομό μας και πήρα αρνητική απάντηση».
Απαντώντας στις παραπάνω δηλώσεις, το Κίνημα σημειώνει πως «ένας πολιτικός φορέας δεν γεννιέται στην τύχη ούτε αποτελεί μία κλειστή κάστα ατόμων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες! Αφουγκράζεται τα μηνύματα, τους προβληματισμούς, τις επιταγές και τα όνειρα της κοινωνίας!». Μάλιστα, η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Μπέρδου επισημαίνει με δήλωσή της πως ο κ. Ντόλιος, όπως και τα υπόλοιπα τοπικά κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να απολογηθούν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο νομός μας:
«Όσο το ΚΙΝΗΜΑ εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι απολύτως κατανοητό το πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο να ανησυχεί. Θα προτιμούσαμε από τον Υφυπουργό κύριο Ντόλιο, μαζί με τα υπόλοιπα τοπικά κυβερνητικά στελέχη, να μην αρκείται σε αοριστολογίες και ανεδαφικά πυροτεχνήματα αλλά να απολογηθεί για την σημερινή κατάσταση του νομού μας, την ανεργία, το κλείσιμο των εργοστασίων και την φανερή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού!»

Read more...

Στηρίζει το Κίνημα και τον γιο του – Δηλώνει «παρών»


Άρθρο παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα δημοσιεύει με την ευκαιρία της συμμετοχής του γιου του Δημήτρη Οικονόμου στον συνδυασμό του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και την Ά Αθηνών, ο πρώην υπουργός Παντελής Οικονόμου.
4
Θυμίζοντας την πορεία του και ιδιαιτέρως τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών από την θέση του Αναπληρωτή υπουργού σε στιγμές «οριακές για όλους μας», όπως εύστοχα τις χαρακτηρίζει, κάνει την αυτοκριτική του για την δραστηριότητάς του ως βουλευτή της πρωτεύουσας.
Παρατηρώντας όμως σήμερα τον «κατήφορο της πολιτικής», όπως εκφράζεται μέσα από την ιδιοτέλεια, τον μικρό κομματισμό, την προχειρότητα, την ασυνέπεια και την ανεντιμότητα στα δημόσια πράγματα, δηλώνει παρών στον αγώνα κατά της νέας αυτής απειλής. «Σε όσους έσπευσαν λοιπόν να ερμηνεύσουν την απουσία μου από την εκλογική μάχη ως απόσυρση δίνω ένα μήνυμα: ποτέ δεν εγκατέλειψα αγώνα στα μισά του δρόμου. Ποτέ δεν ήμουν πιο ενεργός από τώρα στη πολιτική», λέει, καταλήγοντας ότι «με αγάπη για την αλήθεια, τη πολιτική και τη πόλη μας… είμαι εδώ!

Read more...

«Το μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός με την ψήφο του»


Τσίπρας: Τέλος ο ΕΝΦΙΑ το 2015 - Δεν θα πάω στη Μέρκελ ως καλός μαθητής

Να μπει τέλος στο δράμα των πολιτών που έχουν γονατίσει από την φορολογία και την αφαίμαξη των εισοδημάτων τους, υποσχέθηκε να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.
tsipras1
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι εφόσον αναλάβει την εξουσία η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
«Δεν θέλω να σκεφτώ ότι η χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές. Αισθάνομαι μια βαριά ευθύνη, η Αριστερά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή σε όλες τις μάχες που έδωσε η χώρα στο παρελθόν, δεν της δόθηκε ποτέ η διακυβέρνηση του τόπου. Αν ο λαός το αποφασίσει δεν θα έρθουμε για την Αριστερά, θα έρθουμε για μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που θα έχει στόχο την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας» είπε ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν να φοβούνται όσοι έβαζαν το χέρι στο μέλι. Το μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός με την ψήφο του. Δεν υπάρχει τρόικα, υπάρχουν ευρωπαϊκοί θεσμοί. Διαπραγμάτευση σημαίνει κοινή λύση. Δεν τους λέμε θα φύγουμε τους λέμε διαπραγμάτευση. Σκληρή, αλλά διαπραγμάτευση. Το μνημόνιο δεν έχει σχέση με τις δανειακές συμβάσεις, ποτέ δεν είπαμε ότι θα τις σκίσουμε. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν έχει τη λιτότητα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση λεηλάτησε όλα αυτά τα χρόνια τη μεσαία τάξη.Στην πραγματικότητα λέει να συνεχίσουμε τη γονυκλισία. Να μπει τέλος σε αυτό το δράμα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αυτοί που έχουν Offshore θα πληρώσουν. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε έσοδο 3,5 δισ. ευρώ, υπολογίζουμε σε ένα έσοδο 1,5 δισ. ευρώ, αυτή τη διαφορά θα την αναπληρώσουμε με μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος».
Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάθε νόμος αντικαθίσταται από νόμο. Εμείς δεν λέμε ψέματα. Οι δόσεις αφορούν το 2014. Εμείς θα εξαγγείλουμε στις προγραμματικές δηλώσεις και οι δεσμεύσεις μας για φορολογία και ΕΝΦΙΑ θα αναγγελθούν και θα προαγματοποιηθούν. Το 2015 δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο κόσμος. Το 2014 ναι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το νόμο».
Ο Τσίπρας τόνισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κανείς δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του.«Η υποτίμηση μισθών έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Πως θα φορολογείται ένα σπίτι που από 200 χιλιάδες έχει πέσει στις 100 χιλιάδες; Επαναλαμβάνω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα χαμηλά εισοδήματα όχι μόνο θα επιβαρυνθούν αλλά θα ωφεληθούν. Αυτοί που έχουν να φοβούνται είναι οι φοροφυγάδες οι λαθρέμποροι, αυτοί με τις βίλες, τα κότερα και τις οφσόρ. Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο για να εντοπίσουμε όσους φοροκλέβουν. Στόχος η διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Κλοπή να φορολογείται με 26% από το πρώτο ευρώ ο ελεύθερος επαγγελματίας».
Ο Τσίπρας χαρακτήρισε τη ΝΔ «κόμμα του πλούτου και της φοροδιαφυγής» έκανε λόγο για «πάταξη φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και αντιμετώπιση μαύρου χρήματος» και αναρωτήθηκε «γιατί δεν προχωρούν οι έλεγχοι στη λίστα Λαγκάρντ στη λίστα Νικολούδη και την ίδια ώρα ο ΕΝΦΙΑ τσακίζει τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο».
Διευκρίνισε πως μέχρι τις 12.000 ευρώ θα ισχύει το αφορολόγητο για όλους, ενώ υποστήριξε πως το όριο του πλούτου είναι πάνω από τις 42.000 που το ορίζει η ΝΔ. «Θα καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους. Για να βρούμε να δώσουμε χρήματα πρέπει τα ταμεία μας να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Αυτό σημαίνει αναδιανομή του βάρους, πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Πάνω από 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν τις περιουσίες τους με βάση τη λίστα Νικολούδη. Θα ψάξουμε όλες τις λίστες. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ 2,5 χρόνια δεν απέφερε ούτε ένα ευρώ;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
Σχετικά με το αν θα αυξηθεί ο φόρος των καταθέσεων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος. Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, οι τράπεζές μας πέρασαν από τα stress tets. Για ποιο λόγο όλη αυτή η κινδυνολογία θα βγουμε από αυτή την κρίση με το κεφάλι ψηλά, τελειώνουν οι λαβωματιές».
Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.
Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και στις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως: «Τις δανειακές συμβάσεις ποτέ δεν είπαμε ότι θα τις σκίσουμε, τα μνημόνια θα σκίσουμε. Για εμάς τρόικα δεν υπάρχει, διαπραγμάτευση σημαίνει κοινή λύση. Ωστόσο, λέμε διαπραγμάτευση, δεν τους λέμε να φύγουν. Η διαπραγμάτευση έχει ήδη ξεκινήσει και πάμε με υψηλό πήχη. Εμείς ζητούμε λύση βιώσιμη και αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Μένουμε στην Ευρώπη, μένουμε στο ευρώ».
Ο ίδιος υποστήριξε πως σε πιθανή του συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν θα πάω στη Μέρκελ ως καλός μαθητής. Η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει με τη Μέρκελ, αλλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα φορέσει... γραβάτα, ο ίδιος είπε: «Αφού δεν έβαλα γραβάτα στον Πάπα, δεν θα βάλω ούτε στη Μέρκελ».
Σ την ερώτηση , αν θα πήγαινε με τον κ. Σαμαρά και τον Βενιζέλο στην διαπραγμάτευση για το χρέος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με βάση τις θέσεις τους θα ήταν από την άλλη πλευρά του τραπεζιού με την κ. Μέρκελ και ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν την επιθετική στρατηγική διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο κλίμα που δημιουργείται στην ΕΕ, έναντι των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δήλωση της Ιρλανδίας που τάχθηκε υπέρ των θέσεων του κ. Τσίπρα για την πραγματοποίηση Διάσκεψης για το χρέος, αλλά και του Έλληνα Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την ανάγκη δημοσιονομικής χαλάρωσης.
Ερωτώμενος για τις φήμες που φέρουν τον κ. Τσίπρα να προτείνει τον κ. Αβραμόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη. Ωστόσο σημείωσε ότι το πρόσωπο του προέδρου πρέπει να τύχει αποδοχής και συναίνεσης και πρόσθεσε ότι εμάς δεν μας αφορά πρωτίστως το πολιτικό στίγμα αλλά το να ανταποκριθεί στο κύρος του θεσμού και να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να εξαγγείλει πως όποιος βουλευτής διαφωνεί με το κόμμα, θα παραιτείται και θα αφήνει την έδρα στο κόμμα, ενώ προανήγγειλε πως θα καταργηθούν τα υπερβολικά προνόμια των βουλευτών.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΡΔΟΥ


Σάββατο 16/1 η υποψήφια βουλευτής Έβρου Κατερίνα Μπέρδου μαζί με τους υπόλοιπους υποψηφίους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θα βρίσκεται στο Διδυμότειχο στο ξενοδοχείο ΠΛΩΤΙΝΗ στις 18.00 όπου θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη του Έβρου να παρευρεθεί και να συμμετέχει στον αγώνα!

Read more...

Θάνος Μωραΐτης Υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Σας προσκαλώ στην πολιτική μου ομιλία, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52)

Πάμε μαζί στο νέο ξεΚΙΝΗΜΑ, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Θάνος Μωραΐτης
Υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Read more...

«Τιμή μας και καμάρι μας» η μήνυση Ζαρούλια...



Μήνυση ενάντια στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) κατέθεσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία η μήνυση αφορά το κάλεσμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για...
την τήρηση ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα.



Πιο συγκεκριμένα η μήνυση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στης ΑΣΓΜΕ, αφορά την ανακοίνωση (Σεπτέμβρης 2014) μπροστά στον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που καλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα, και το δελτίο τύπου της ΑΣΓΜΕ (Οκτώβρης 2014) κατά της απόφασης του υπουργείου να διατάξει ΕΔΕ – μετά από ερώτηση που κατέθεσε και πάλι η Ελένη Ζαρούλια στη βουλή – και καλούσε σε απολογία δ/ντες και εκπαιδευτικούς της Κεφαλλονιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας.

«Τιμή μας και καμάρι μας!» είναι η απάντηση της Συνομοσπονδίας για τη μήνυση. «Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα βλέπει σαν εχθρό τους φορείς του κινήματος των γονιών, που αγωνίζονται για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται, να έχουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να μην είναι εξαθλιωμένα και νηστικά» σημειώνει η ΑΣΓΜΕ.

«Δεν μας φοβίζουν οι διώξεις και η τρομοκρατία! Συνεχίζουμε. Για την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να μην περάσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα παιδιά μας. Επιμένουμε στον στίχο του ποιητή: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον» καταλήγει η ανακοίνωση. 
 tvxs.gr

Read more...

Ψηφίζει Γιώργο η Αχαΐα


Με θέρμη αγκαλιάζουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας Παπανδρέου. Η τοπική δημοσκόπηση της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», είναι ενδεικτική.
γαπ
Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει πρώτος με ποσοστό 33,2% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 18,9%, η κατάταξη στις υπόλοιπες θέσεις έχει ως εξής. Τρίτο έρχεται το Ποτάμι με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%. Αμέσως μετά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προτιμάται από το 4,1% των πολιτών, ενώ ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, ισοψηφούν στο 3,8% στην πρόθεση ψήφου. Στην ίδια δημοσκόπηση, εκτός Βουλής φέρονται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.
Λεπτομέρεια με σημασία : Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει το μικρότερο ποσοστό του στην περιοχή, με τις διαρροές προς το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου να αγγίζουν το 20%.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ανοίκειο πόλεμο στο Κίνημα κηρύσσει το ΠΑΣΟΚ...


papandreou-kinima
Σε ανοίκειο πόλεμο εναντίον του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προβαίνει το ΠΑΣΟΚ, που βλέποντας ψηφοφόρους του να εγκαταλείπουν το κόμμα, οδηγούμενοι στον νέο φορέα του Γιώργου Παπανδρέου, αναζητούν...
λύση σε εφευρήματα τύπου «χαμένης ψήφου» και άλλα περί προτάσεων Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο στο παρελθόν για την πρωθυπουργία της χώρας.
papandreou-kinima
Στο «παιχνίδι» μπαίνουν εν τω μεταξύ οι αιχμές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ όπως τα παρέλαβε ο νυν πρόεδρός του φτάνοντας στην Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. στην Ιπποκράτους τότε), ενώ δεν λείπουν και οι προσπάθειες «οικειοποίησης» του Ανδρέα Παπανδρέου, που «ήταν ένας» και «δεν μπορεί να μετενσαρκωθεί», όπως λένε, με παράλληλες παραινέσεις προς το εκλογικό σώμα να δώσει σημασία στο «μικρό όνομα» μεταξύ Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου.

Την απάντηση στον «πανικό» της Χαριλάου Τρικούπη, έδωσε με τον δέοντα τρόπο ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Φίλιππος Σαχινίδης, θυμίζοντας (Αθήνα 9,84) ότι η μείωση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ δεν προκλήθηκε από τη δημιουργία του Κινήματος.

«Ξεκινώντας από το 12,5% του Ιουνίου του 2012, μετά μέσω της προσπάθειας της ΕΛΙΑΣ, που πήγαμε στο 8% και βεβαίως δημοσκοπικά από την ημέρα των ευρωεκλογών και μετά –και πολύ πριν αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών- οι δημοκοπικές καταγραφές έφερναν τότε τον ιστορικό αυτό χώρο να κινείται στις τάξεις του 5, 4, 4,5%», είπε, «άρα η προσπάθεια να μετατεθούν ευθύνες στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι ξένες προς τη δική μας πρωτοβουλία».

Ο ίδιος μίλησε για μία «πράξη λύτρωσης» και δημιουργικής ρήξης με το κομματικό κατεστημένο που έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση δυνάμεων που είχαν αποστασιοποιηθεί, δηλώνοντας πως πηγαίνουν και τους λένε ότι «τώρα έχουμε το δικό μας σπίτι, τώρα έχουμε το δικό μας κόμμα, το οποίο μας επιτρέπει να εκφραστούμε πολιτικά».

Αυτή ακριβώς είναι και η τακτική του Κινήματος. Εκτιμώντας ότι κύρια δεξαμενή ψηφοφόρων του Κινήματος είναι οι αναποφάσιστοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που ψήφισαν μικρότερα κόμματα στις τελευταίες εκλογές, αναμένεται τις επόμενες μέρες να απευθυνθούν πρωτίστως σε αυτούς.

Μιλώντας με γεγονότα και παρουσιάζοντας τις θέσεις τους, αλλά και τη λογική του Κινήματος για την επόμενη μέρα, κάνουν λόγο για διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, προετοιμασία μίας ασφαλούς και οριστικής εξόδου από το πρόγραμμα προσαρμογής, κατάθεση ενός Εθνικού Σχεδίου Προοδευτικών Μεταρρυθμίσεων κ.ο.κ., στοχεύουν στην πλήρη διάψευση των δημοσκοπήσεων –όσο και των πολιτικών Κασσάνδρων- που τους θέλουν εκτός Βουλής.

matrix24.gr

Read more...