Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σαρώνει το κύμα κακοκαιρίας Το «πολικό ψύχος» πάγωσε και τους καταρράκτες του Νιαγάρα


Το «πολικό ψύχος» πάγωσε και τους καταρράκτες του Νιαγάρα

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες – Προειδοποιήσεις για πλημμύρες – Σε ετοιμότητα οι τοπικές αρχές

Η «πολική δίνη» που… ρούφηξε τις αμερικανικές πολιτείες μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε πόλεις φαντάσματα, πάγωσε και τον Νιαγάρα.


Οι πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις ΗΠΑ και τον Καναδά που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει γενικό «μπλακ-άουτ» στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τα σχολεία, τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταμάτησαν ακόμα και τα νερά από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.


Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, είναι εντυπωσιακές και απεικονίζουν το παγωμένο τοπίο που επικρατεί στο δημοφιλές σύμπλεγμα του ποταμού Νιαγάρα στα σύνορα του Οντάριο και της Νέας Υόρκης.


Μάλιστα, εξαιτίας του πάγου που σχηματίστηκε, εκδόθηκε ανακοίνωση για επικείμενες πλημμύρες που ενδέχεται να πλήξουν τις περιοχές Grand Island καιCayuga Island, που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Νιαγάρα.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάλιστα, αυτοκινητόδρομοι και υπόγεια πάρκινγκ πλημμύρισαν, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.


Αν το επίπεδο του νερού αυξηθεί ο κίνδυνος για τα νησιά θα είναι ορατός, για το λόγο αυτό ήδη έχουν επιστρατευθεί οι υπηρεσίες έκτακτων αναγκών με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.


Στο μεταξύ παγοθραυστικά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έπλεαν μέχρι τα μεσάνυχτα στα νερά του ποταμού, την ώρα που ο δήμαρχος του Νιαγάρα, Πολ Ντάιστερ, κάνει λόγο για σχηματισμό πάγου «χωρίς προηγούμενο».
Παρόλα αυτά, δεν κρίνει ότι είναι απαραίτητο να εκκενωθεί η περιοχή, ωστόσο οι τοπικές αρχές παρατηρούν με προσοχή την κατάσταση.


Βέβαια, οι πλημμύρες δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των κατοίκων ορισμένων περιοχών κατά μήκος του ποταμού, οι οποίοι εδώ και ημέρες δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, καθώς πάγωσαν και οι σωληνώσεις των κατοικιών.


Την ίδια στιγμή, στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν οι εντυπωσιακές «παγωμένες» φωτογραφίες των τελευταίων ημερών, αλλά και μία από το 1912, όταν και πάλι οι καταρράκτες του Νιαγάρα είχαν παραδοθεί στο δριμύ ψύχος.
.protothema.gr

Read more...

Απάντηση σε δημοσιεύματα Υπουργείο Οικονομικών: Δεν κρύβουμε δαπάνες κάτω από το χαλί


Υπουργείο Οικονομικών: Δεν κρύβουμε δαπάνες κάτω από το χαλί
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δεν υπάρχουν δαπάνες κρυμμένες «κάτω από το χαλί» προκειμένου να ωραιοποιηθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει, η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, πλην επιστροφών φόρων, στο 2013, οφείλεται κυρίως στον ΕΟΠΥΥ και κατά μικρότερο ποσοστό σε άλλους φορείς (ΤΠΔΥ, Νοσοκομεία, ΟΤΑ και Υπουργεία).

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να βελτιωθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι

  • Το πρωτογενές πλεόνασμα σε δημοσιονομική βάση, το οποίο αποτελεί και το κριτήριο επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, περιλαμβάνει ούτως ή άλλως και τις επιδράσεις από τις μεταβολές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Συνεπώς, το πρωτογενές αποτέλεσμα σε ταμειακή βάση, που επηρεάζεται από τις εξοφλήσεις ή μη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, διορθώνεται από τις αντίστοιχες μεταβολές του αποθέματος (stock) των απλήρωτων υποχρεώσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα σε δημοσιονομική βάση. Σημειώνεται, για μια ακόμα φορά, ότι το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι ουδέτερο, από δημοσιονομική άποψη, και δεν επηρεάζει το πρωτογενές αποτέλεσμα σε δημοσιονομική βάση (το επηρεάζει όμως σε ταμειακή βάση).
  • Σύμφωνα με το Δελτίο Γενικής Κυβέρνησης για το Νοέμβριο του 2013, το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις 31.12.2012 ανερχόταν σε 8.971 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 8.247 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις σε τρίτους και 724 εκατ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρων).
  • Στο τέλος Νοεμβρίου 2013, το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ανερχόταν σε 5.858 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 5.401 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις σε τρίτους και 457 εκατ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρων). Συνεπώς, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έχουν μειωθεί κατά 35% από το τέλος του 2012 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013.
  • Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα μειωθεί περαιτέρω: Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013, έχει ολοκληρώσει, μέσω της ειδικής πίστωσης ύψους 8 δισ. ευρώ, τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 6,8 δισ. ευρώ.
  • Αυτό σημαόνει ότι έχει ήδη μεταβιβαστεί προς τους φορείς το 85% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
  • Μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσό των τελικών πληρωμών ανέρχεται, περίπου, στα 6,2 δισ. ευρώ, δηλαδή άνω των 3 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, ενισχύοντας ουσιαστικά τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
  • Επιπρόσθετα, εντός του Δεκεμβρίου 2013, μεταφέρθηκαν από το αποθεματικό του Τακτικού Προϋπολογισμού προς τα Νοσοκομεία επιπλέον πιστώσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα βελτιώσει τα τελικά οικονομικά τους αποτελέσματα.
  • Οι μεταβιβάσεις αυτές, που συντελέστηκαν εντός του Δεκεμβρίου 2013, θα αποτυπωθούν στο Δελτίο Γενικής Κυβέρνησης για το Δεκέμβριο του 2013, το οποίο θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριος 2013).
  • Συνεπώς, η μείωση του ύψους των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
  • Επειδή μεγάλος όγκος πληρωμών πραγματοποιείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του έτους προκειμένου να είναι συγκρίσιμα τα στοιχεία.
  • Ωστόσο, παρά την ικανοποιητική εξέλιξη της διαδικασίας, ορισμένοι φορείς συνεχίζουν να σωρεύουν νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
  • Η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, πλην επιστροφών φόρων, στο 2013, οφείλεται κυρίως στον ΕΟΠΥΥ και κατά μικρότερο ποσοστό σε άλλους φορείς (ΤΠΔΥ, Νοσοκομεία, ΟΤΑ και Υπουργεία).
  • Όμως, η ολοκλήρωση σημαντικών παρεμβάσεων, μέσω της διαδικασίας claw-back και rebate, θα αυξήσει τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση θα βελτιώσει και τα τελικά οικονομικά αποτελέσματά του. Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών, συνεχίζεται και εντείνεται, ενώ έχει υπάρξει και χρονική επέκταση του προγράμματος αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέσα στο 2014.
  • Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση για το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο τέλος του 2013 έχει συνυπολογιστεί και ενσωματώνεται στις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση του πρωτογενούς αποτελέσματος του 2013, όπως αυτό αποτυπώνεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014. Δηλαδή δεν κρύβονται δαπάνες «κάτω από το χαλί» για να ωραιοποιηθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Είμαστε στο ίδιο καράβι» Ρομπάι: Θα είμαστε στο πλευρό σας σε όλο το δρόμο μέχρι την ανάκαμψη


Ρομπάι: Θα είμαστε στο πλευρό σας σε όλο το δρόμο μέχρι την ανάκαμψη
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη είναι ένας κακοτράχαλος δρόμος που απαιτεί θυσίες, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι κατά την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας, εκτίμησε όμως ότι οι προσπάθειες τόσο στην Ελλάδα, όσο και αλλού αποδίδουν καρπούς.

«Θα είμαστε στο πλευρό σας σε όλο το δρόμο μέχρι την ανάκαμψη» δήλωσε ο δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αποδίδοντας -όπως είπε- φόρο τιμής στο θάρρος και τις θυσίες των πολιτών της Ελλάδας.

«Η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη είναι ένας κακοτράχαλος δρόμος, που απαιτεί κοινές θυσίες.Ολοι θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στο θάρρος και την αντοχή των ανθρώπων της Ελλάδας,ανδρών και γυναικών. Η Ελλάδα έκανε μεταρρυθμίσεις και η ΄Ενωση έδειξε αλληλεγγύη», είπε ο Βαν Ρομπάι.

Οι μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Ρομπάι, δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για κατά της ανεργίας και υπογράμμισε ότι το 2014, 2014 πρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση «να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα κυρίως στον τομέα της ανεργίας».

«Σήμερα μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Το 2014 θα πρέπει να είναι ένας καλύτερος χρόνος, όπου θα έχουμε αποτελέσματα, κυρίως στον τομέα της απασχόλησης. Θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ασφάλεια είναι οι στόχοι της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μία ισχυρότερη ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Είμαστε όλοι αδελφά έθνη σε καλούς και δύσκολους καιρούς» δήλωσε.

Κάνοντας μία αναφορά στο σήμα της ελληνικής προεδρίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβεβαίωσε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα ακολουθούν τη σωστή ρότα, τονίζοντας: «Είμαστε στο ίδιο καράβι, το οποίο πρέπει να φροντίζουμε διαρκώς».

«Η Ευρώπη παραμένει η κοινή μας επιδίωξη. Η Ελλάδα και η Ευρώπη ακολουθούμε την σωστή πορεία. Ήλθε η ώρα να δείξουμε ελπίδα για το μέλλον. Η εκ περιτροπής προεδρία εκπροσωπεί την ιδέα των κοινών στόχων, είναι απόδειξη ότι η Ένωση είναι υπόθεση όλων. Η Ελλάδα έχει μακρά εμπειρία σε τέτοιες ευθύνες, είναι η πέμπτη φορά που έρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες» Σαμαράς: Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες, θα τα καταφέρουμε


Σαμαράς: Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες, θα τα καταφέρουμε
Ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε» είπε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι η χώρα μας που θεωρείτο ως «αδύναμος κρίκος» στο τέλος της ελληνικής προεδρίας θα είναι «σύμβολο ότι η Ευρώπη δουλεύει, μπορεί και θα τα καταφέρει».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι Ελλάδα πλήρωσε αυστηρά δικά της σφάλματα, αλλά και κατασκευαστικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διέψευσε τις Κασσάνδρες και ανέλαβε την προεδρία.

«Πολλοί ήταν εκείνοι που προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη» και στοιχημάτιζαν ότι η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει, είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί και η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί. Πετύχαμε αυτά που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτα» είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι η Ευρώπη πέτυχε «αυτό που πολλοί θεωρούσαν ανέφικτο: να μείνει ενωμένη, να κοιτάξει κατάματα τις αδυναμίες της και να αρχίσει να τις ξεπερνά».

«Στο τέλος της ελληνικής προεδρίας η Ελλάδα θα στέκεται στα πόδια της» είπε ο κ. Σαμαράς.

Τόνισε ότι η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ σε συνθήκες ύφεσης. «Όλοι μαζί δεν ξεχνάμε γιατί ξεκίνησε η ευρωπαϊκή ενοποίηση και τι πέτυχε μέσα σε πέντε δεκαετίες» είπε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ΕΕ «είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρήθηκε ποτέ: Μια ένωση με αρχές και αξίες, όπου κάθε λαός -χωρίς να χάνει ταυτότητα του- μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από ότι από μόνος του».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι «ώρα πράξεων και όχι λόγων», ώρα να νικηθεί η ύφεση και να θεμελιωθεί η δημοσιονομική ένωση, η τραπεζική ένωση και το κοινό νόμισμα.
«Κοιτάξτε τι γίνεται γύρω από την Ευρώπη αυτά που μας ενώνουν πολύ σημαντικότερα από αυτά που μας χώρισαν στο παρελθόν» πρόσθεσε.
«Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι τα τέσσερα προτάγματα που διαμορφώνουν στον σύγχρονο κόσμο» είπε ο κ. Σαμαράς.
«Απαντούμε στην κρίση με περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα βρίσκεται πιο κοντά στις αποφάσεις που τον αφορούν» εξήγησε.
Τόνισε ότι η απάντηση στις φιλοδοξίες και τις ανησυχίες είναι μία: «Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».
«Η ελληνική προεδρία θα αναδείξει αυτά που μας ενώνουν και μας θέτουν σε πορεία ανάπτυξης» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι ο καλύτερος κόσμος που μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας, είναι παράλληλα αυτό που ζητά ο υπόλοιπος κόσμος από εμάς. Ευρώπη είμαστε εμείς, ο καλύτερος εαυτός μας. Ευρώπη δεν είναι αφηρημένες στατιστικές, είναι μήτρα ελευθερίας και ανάπτυξης».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ν/σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...


Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες μετατροπής του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή ...
υπηρεσιών υγείας.
Θα καθορίζονται επίσηςοι όροι της μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες, καθώς και οι διαδικασίες της κινητικότητας - διαθεσιμότητας.
Εν τω μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε σήμερα τη συνέχιση της απεργίας των γιατρών του Οργανισμού έως τις 17 Ιανουαρίου.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει την κύρια δεξαμενή της διαθεσιμότητας για το 2014, υπολογίζοντας ότι οι απασχολούμενοι στον Οργανισμό που θα τεθούν στο σχετικό καθεστώς θα φθάσουν τελικά σε 8.000 με 9.000.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μία μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση οι γιατροί να δεχθούν το νέο καθεστώς».
«Πρέπει κάποιος να διαλέξει αν θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή θα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και συμπλήρωσε πως όσοι γιατροί επιλέξουν να αποχωρήσουν «θα προσμετρήσουν για τον στόχο των 15.000 αποχωρήσεων για το 2014».
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Read more...

Ξανά Ανεξάρτητη Ελληνίδα από σκέτο Ανεξάρτητη η Ραχήλ η Μακρή...


Το μυστήριο λύθηκε.

Η κ. Ραχήλ Μακρή, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μετά από μια...
φαντασιακή κατάσταση ανεξαρτητοποίησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι ξανά και επίσημα Ανεξάρτητη Ελληνίδα κι όχι πια απλώς ανεξάρτητη.

Χθες, η σπουδαία αυτή προσωπικότητα της ελληνικής Βουλής ήταν η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Σοβαροί άνθρωποι, σοβαρό κόμμα. Άραγε και ένας σοβαρός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ;

parapolitiki.com

Read more...

Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Συλλάβετε τον Χριστόδουλο Ξηρό

xirosΤην αντίδραση της Ουάσιγκτον προκάλεσε η είδηση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού. Με ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είναι «ένα από τα πλέον αδίστακτα και επικίνδυνα μέλη της 17 Νοέμβρη», καλώντας σε έντονο ύφος την ελληνική κυβέρνηση να τον εντοπίσει άμεσα και να τον συλλάβει.
Σημειώνεται ότι αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ανακρίνει τον Ξηρό μετά τη σύλληψή του.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο Μega ότι «μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες.
«Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να διενεργήσει προσωπικά πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Χριστόδουλο Ξηρό.
O υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διέταξε επίσης τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τα δύο υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, τη διευθύντρια των φυλακών Μαρία Στέφη και την κοινωνική λειτουργό, που χορήγησαν την άδεια στον Ξηρό.

Read more...

Ξενοφών Βεργίνης (Διοικητής ΟΓΑ): Πλεόνασμα 80 εκατ. ευρώ στον ΟΓΑ

Μετά από μακροχρόνια ελλείμματα ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων κατάφερε να επιτύχει πλεόνασμα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης στην εκπομπή “Action Day” του Action 24, “ο ΟΓΑ έβγαλε πλεόνασμα 80 εκατ. ευρώ” και έτσι κατάφερε έπειτα από συνεχόμενα έτη ελλειμμάτων να επιτύχει πλεόνασμα.
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή

Read more...

Με πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου Προσωρινό μπλόκο στην πώληση και μίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου


Προσωρινό μπλόκο στην πώληση και μίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου

Αθήνα
Κοινοποιήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.
Το ΤΑΙΠΕΔ θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ύψους 261,31 εκατ. ευρώ αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση των εν λόγω κτιρίων από το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Η επίμονη προσπάθεια αποδίδει» Μπαρόζο: Μήνυμα ελπίδας η ελληνική προεδρία


Μπαρόζο: Μήνυμα ελπίδας η ελληνική προεδρία
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Στην έννοια της Ευρώπης και στην ελληνική προεδρία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην ομιλία του στην τελετή ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Μπαρόζο χαρακτήρισε «πρόκληση» την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα, λέγοντας ότι πρόκειται για μία ευκαιρία και ένα «μήνυμα ελπίδας» για τον ελληνικό λαό, «μία απόδειξη ότι η επίμονη προσπάθεια αποδίδει καρπούς».
Τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε δυσκολίες χωρίς προηγούμενο. «Πολλοί στοιχημάτιζαν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην κατάρρευση της Ευρωζώνης. Τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε» είπε.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού και της Ελλάδας» είπε και πρόσθεσε ότι η επιτυχία του ελληνικού λαού, αποτελεί «επιτυχία της Ευρώπης».
«Χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ελλάδα άντεξε και απέφυγε τα χειρότερα, όπως μία άτακτη χρεοκοπία» είπε.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα κοινωνικά προβλήματα, ότι η ανεργία βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, αλλά πρόσθεσε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος.
«Η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, ενώ αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα» είπε.

«Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα» δήλωσε. Συνεχάρη τον ελληνικό λαό για το κουράγιο που επέδειξε. «Η ελληνική ιστορία βρίθει ηρώων, ωστόσο ηρωική είναι η ιστορία που γράφτηκε το τελευταίο διάστημα από τον ελληνικό λαό».

Τόνισε ότι οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς και συμπλήρωσε ότι η οικονομία δεν θα τεθεί σε κίνδυνο εάν οι προσπάθειες συνεχιστούν.

Νωρίτερα, ο Μπαρόζο αναφέρθηκε σε αυτά που ενώνουν τις χώρες της Ευρώπης. «Η ΕΕ δεν είναι μόνο πολιτικοί θεσμοί, αλλά και σχέσεις μεταξύ λαών και πολιτισμών». Πρόσθεσε ότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου πραγματοποιείται η τελετή ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «μάς θυμίζει ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη παραμένουν ανοιχτοί τόποι επικοινωνίας» που χαρακτηρίζονται από ανοχή.

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μάς επέτρεψε να οικοδομήσουμε θεσμούς ανάμεσα στις χώρες για να εκλείψουν πόλεμοι και διακρίσεις που ταλάνισαν την Ευρώπη» είπε ο Μπαρόζο τονίζοντας ότι τον Μάιο οι λαοί της Ευρώπης θα συμμετάσχουν στις πρώτες Ευρωεκλογές που θα γίνουν με βάση τη συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία «κάνει τους πολίτες πρωταγωνιστές της διαμόρφωσης πολιτικής στην Ευρώπη».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προκαταρκτική έρευνα...


...για κατοικίες πολιτικών με επιδότηση...

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκε το έγκλημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή σε βάρος της ΕΕ, με αφορμή ...
δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με τη κατασκευή, αποπεράτωση, κ.λπ. κατοικιών πολιτικών προσώπων ή συγγενικών τους προσώπων.

Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στους συναδέλφους της, εισαγγελείς Εφετών, να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν «άτομα με τη χρήση ή την υποβολή ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ή εγγράφων εισέπραξαν αχρεωστήτως πόρους προερχόμενους από τον Εθνικό Προϋπολογισμό ή τον γενικό Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου είτε να εγκαταστήσουν είτε να βελτιώσουν ήδη υφιστάμενες υποδομές τους (δημιουργία ξενώνων ή επιχειρήσεων, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λ.π.), χωρίς εν τέλει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κατά την είσπραξη των πόρων και των επιδοτήσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, ζητά να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί ή όχι το έγκλημα της απάτης ή της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σε καταφατική περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση «που ήθελαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων», να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις, καταλήγει η κ. Κουτζαμάνη.

Εξάλλου, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ευρυτανίας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδότησης του τέως υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη...
enet.gr

Read more...

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ...


Για παρακώλυση συγκοινωνίας από πρόθεση και πρόκληση τροχαίου ατυχήματος κατηγορείται ο 55χρονος οδηγός της νταλίκας...
που ενεπλάκη στο δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτολωακαρνανίας.
Το τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στα διόδια Μαλγάρων της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, όταν το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος της νταλίκας που ήταν ακινητοποιημένη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο φοιτήτριες και να τραυματιστούν 22 επιβάτες του λεωφορείου.
Ο οδηγός, τουρκικής υπηκοόητας, παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, αλλά ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία. Μέχρι τότε διατάχθηκε η κράτησή του.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

''ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΑΥΓΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ''...


Νέο επεισόδιο στην κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας  για τις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...
με την τρομοκρατία.
Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ακης Γεροντόπουλοςπροχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση, προτρέποντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάψουν οι ίδιοι την κομματική εφημερίδα «Αυγή».

Συγκεκριμένα,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απευθυνόμενος  προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κωνσταντίνο Μπάρκα, ο κ. Γεροντόπουλος είπε πως «δεν είναι εφημερίδα αυτή» και συμπλήρωσε πως «εσείς οι ίδιοι πρέπει να την κάψετε».

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απάντησε ότι τα καψίματα ανήκουν στον Μεσαίωνα, ενώ προέτρεψε τον κ. Γεροντόπουλο να κάψει τα έντυπα της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεροντόπουλος σχολίασε πως με την δήλωσή του εννοούσε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ακυρώσει την πολιτική «η οποία τελικά δημιουργεί προβλήματα και στην Ελλάδα και στο κόμμα σας».



Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά ήρθαν μετά την ανακοίνωση της ΝΔ όπου σημειωνόταν πως σήμερα που είναι η μέρα της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρώπη «το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή, επιλέγει να προβάλλει τους συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη» και «χωρίς ντροπή, παρουσιάζει ανάμεσα στους υποστηρικτές Τσίπρα, τον Αντόνιο Νέγκρι, που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη (που μετατράπηκαν σε 13) για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία».

«Υποθέτουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι που εξασφάλισαν την υποστήριξη ενός ακόμα ακραίου, περιθωριακού προσώπου. Αλλά, είναι γνωστές οι θέσεις (και οι σχέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Άλλωστε παραμένουν -μέχρι και σήμερα- επίλεκτα στελέχη του, οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν», σημείωνε ακόμη η ανακοίνωση και σχολίαζε πως «ίσως γι αυτό δεν ψέλλισε λέξη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση του δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού. Πώς να το κάνει άλλωστε, όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2013, πάλι μέσω του επίσημου Οργάνου του της Αυγής, ζητούσε την χορήγηση αδείας εξόδου από την φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Δεν του βγήκε η αποφυλάκισή τους, αλλά όπως αποκαλύπτει η σιωπή των στελεχών του, ικανοποιήθηκε μερικώς με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1816.html

Read more...

Ετσι δόθηκε η μίζα των 25 εκατ. $...


 

«Στις 24 Απριλίου 2000, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΓΔΕ Αντώνιος Κάντας έσπευσε να πιστώσει «το ποσό των 250.817.571 δολαρίων ΗΠΑ στο ...
λογαριασμό ΑΩ (σ.σ. αντισταθμιστικών ωφελημάτων) της εταιρείας JOINT STOCK CORPORATION INDUSTRIAL COMPANY CONCERN ΑΝΤΕΥ, έναντι των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τη σύμβαση»», αναφέρεται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής το 2005.
Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται: «Πρόκειται για διαχειριστική πράξη πιστώσεως σημαντικού ύψους ποσού, η αιτία της οποίας δεν προσδιορίζεται σαφώς στο σχετικό περί αυτής έγγραφο, η πίστωση μάλιστα πραγματοποιείται σε ικανοποίηση αιτήματος από μη νομιμοποιούμενη εταιρεία (την DRUMILAN) και συνεπώς υλοποιείται με παράνομη διαδικασία».
Από τότε είχε εντοπιστεί ότι ο Αντ. Κάντας ήταν ο άνθρωπος που παρανόμως πιστοποίησε ότι υλοποιήθηκαν προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων, καθώς δεν είχαν πραγματοποιηθεί. Η έγκρισή του αυτή αποτέλεσε το «πράσινο» φως για την πληρωμή των 25 εκατ. ευρώ, που από τότε θεωρήθηκε ύποπτη.
Η διερεύνησή της σταμάτησε στην Ελβετία, απ' όπου ανέμεναν το άνοιγμα των λογαριασμών. Και έπειτα από χρόνια, διαπιστώθηκε ότι ο αμέσως επόμενος σταθμός των χρημάτων ήταν ο Ν. Ζήγρας και η εταιρεία Bluebell, μέσω της οποίας αγοράζονταν ακίνητα, μεταξύ αυτών και του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και όμως, ο Αντ. Κάντας δεν είχε κληθεί για να καταθέσει στην επιτροπή.
Αναλυτικότερα, στο τότε πόρισμα επισημαίνεται:
 «Στη συγκεκριμένη σύμβαση αμυντικής προμήθειας και ειδικότερα στην υλοποίηση των προγραμμάτων ΑΩ που συμφωνήθηκαν, ιδιαίτερη σημασία έχει η δραστηριότητα της εταιρείας "φάντασμα" DRUMILAN. Πρόκειται για τρεις εταιρείες, τις DRUMILAN INTERNATIONAL LTD, DRUMILAN INTERNATIONAL HELLAS Α.Ε. (με έδρα την Αθήνα) και DRUMILAN OFFSET INTERNATIONAL LTD (με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου). Η DRUMILAN INTERNATIONAL HELLAS Α.Ε. φαίνεται να έχει αναλάβει την υλοποίηση των ΑΩ για λογαριασμό της ρωσικής εταιρείας.
Οι προαναφερόμενες εταιρείες ήταν στην ουσία μία και συγκεκριμένα η DRUMILAN INTERNATIONAL LTD, που κατείχε το 99% περίπου των μετοχών των άλλων δύο εταιρειών.
»Οι σχέσεις των ανωτέρω εταιρειών, καθώς και των τραπεζικών λογαριασμών τους που διατηρούσαν σε ελληνικές τράπεζες και τράπεζες του εξωτερικού, όπως Ελβετία, ΗΠΑ, Κύπρος, με τη διακίνηση και διάθεση σε τρίτα πρόσωπα ποσών που προέρχονται από τις πιστώσεις της δήθεν υλοποίησης των ΑΩ, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω από τη Βουλή σε σχέση με τυχόν υπάρχουσες ευθύνες στη διαχείριση και διάθεση των ανωτέρω ποσών.
»Η πίστωση στις 24-4-2000 ποσού 250.817.571 δολαρίων ΗΠΑ για την υλοποίηση των ΑΩ στη ρωσική εταιρεία δόθηκε από την ελληνική πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από την εταιρεία DRUMILAN INTERNATIONAL HELLAS Α.Ε., τη στιγμή που η τελευταία δεν είχε τύχει της αποδοχής του υπουργείου ως αποδεκτού μέρους της σύμβασης ΑΩ και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων των Κατευθυντηρίων Οδηγιών του 1996, που ορίζουν ότι το σχετικό αίτημα υποβάλλεται από την προμηθεύτρια εταιρεία».
Για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου επισημαίνεται ότι η απόφασή του τον Ιούλιο του 2003 για τρίτη τροποποίηση της σύμβασης ήταν παράνομη. «...προκύπτει σαφώς ότι η ως άνω υπ' αριθμ. Φ. 600/554945/ Σ.941/02-07-2003 Υπουργική απόφαση του κ. Παπαντωνίου, ως και οι εκδοθείσες σχετικώς γνωμοδοτήσεις για την αντικατάσταση του Προμηθευτή, είναι παράνομες ως μη εμπίπτουσες στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Π.Δ. 284/89.
»Η ανωτέρω δε Υπουργική απόφαση είναι παράνομη και για τον λόγο ότι βάσει του άρθρου 66 του Π.Δ. 284/89 η τροποποίηση του ποσού της προκαταβολής δεν αποτελεί επιτρεπτή τροποποίηση μετά την υπογραφή της σύμβασης, άλλως και προκειμένου να είναι επιτρεπτή θα έπρεπε να είχε ζητηθεί προηγουμένως σχετική γνωμοδότηση των αρμοδίων νομικών υπηρεσιών».
Τα παραπάνω υπογράφονται μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ., ενώ τα άλλα κόμματα είχαν καταλήξει σε δικές τους «πορισματικές αναφορές». Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πλήρη δικαίωση, με τον Ευ. Βενιζέλο και τους βουλευτές του κόμματος να μιλούν για «σκευωρία, που κατέπεσε πλήρως. Δεν υπήρξε καμιά σκιά και υπόνοια σε βάρος των πρώην υπουργών και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ». Πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες απέδιδαν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Ποια ήταν τα μέλη της Εξεταστικής για τα αντιαεροπορικά TOR-Μ1 και τα ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-37
* Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Ι. Τραγάκης, Ι. Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, Κ. Γκιουλέκας, Ελ. Ζαγορίτης, Χρ. Ζώης, Γ. Καλαντζής, Σ. Κεδίκογλου, Ν. Κορτσάρης, Α. Λυκουρέντζος, Β. Μαγγίνας, Ζέττα Μακρή, Β. Πολύδωρας και Μ. Τζίμας.
* Από το ΠΑΣΟΚ οι Α. Ακριβάκης, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Καρχιμάκης, Σ. Κοσμίδης, Κ. Κουλούρης, Α. Λοβέρδος, Γρ. Νιώτης, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλίας.
* Από το ΚΚΕ ο Ι. Πατσιλινάκος.
* Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ασημίνα Ξηροτύρη.

enet.gr

Read more...

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα



Τι προβλέπει για το Λιμενικό Σώμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός
Ριζικές αλλαγές φέρνει στο Λιμενικό Σώμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που υπέγραψε την Τετάρτη (08/01) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο συνολικό ορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών του Σώματος από το 1927, όταν και δημιουργήθηκε.
Η αναδιάρθρωση προβλέπει σύσταση Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος ΒΑ Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας σε ακριτικά σημεία και τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Θα συσταθεί, επίσης, Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας με έδρα τον Πειραιά και Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα, με σκοπό την αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων. Ακόμη, για την καλύτερη εποπτεία του παραγόμενου έργου θα μεταφερθεί η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.
Στο πλαίσιο της ορθολογικότερης κατανομής των δυνάμεων στην επικράτεια, τον καλύτερο σχεδιασμό της δράσης των μονάδων και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι 217 λιμενικές αρχές αναδιαμορφώνονται σε 179.
Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα κεντρικά λιμεναρχεία, αυξάνονται από 34 που είναι σήμερα σε 45 τα λιμεναρχεία, ενισχύονται από 34 σε 73 τα λιμενικά τμήματα ενώ περιορίζονται από 107 σε 42 οι λιμενικοί σταθμοί. Στο σχέδιο δεν περιλαμβάνονται υπολιμεναρχεία ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση λιμενικών φυλακίων για την μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών.
Να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 500.000 ευρώ αλλά και περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού, καθώς αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πέσαν κεφάλια στον Κορυδαλλό για το "πάρτι" Ξηρού - Πυρήνων



Διαθεσιμότητα για 10 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για το ρεβεγιόν Χριστόδουλου Ξηρού και "Πυρήνων"
Σε διαθεσιμότητα τίθενται δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, που φέρονται να επέτρεψαν στον καταδικασμένο Χριστόδουλο Ξηρό να μετακινηθεί στην πτέρυγα όπου κρατούνται μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".
Συγκεκριμένα, ο  υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που θέλουν τον Χριστόδουλο Ξηρό να κάνει ρεβεγιόν με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, δύο αρχιφύλακες, τρεις υπαρχιφύλακες και πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν σε βάρδια.

Read more...

Παρουσιάστηκε μόνος του στην Αντιτρομοκρατική, ο Βασίλης Ξηρός...



Μετά τα σενάρια που τον έφεραν "εξαφανισμένο"...
Ο Βασίλης Ξηρός , που καταδικάστηκε ως μελος της 17Ν - εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε- αδελφός του Χριστόδουλου, παρουσιάστηκε σήμερα στην Αντιτρομοκρατική , μετά τα σενάρια που τον έφεραν "εξαφανισμένο".
Σύμφωνα με...
τα parapolitika.gr , παρέμεινε στην αστυνομία για περίπου δύο ώρες...

Read more...

Μετά τις ευρωεκλογές οι Πανελλαδικές εξετάσεις...


Η 27η Μαΐου προβάλλει ως η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης των Εξετάσεων

Μετά τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας να...
πραγματοποιήσει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μέχρι τα μέσα του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα, ωστόσο, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έκανε λόγο στη χθεσινή τους συνάντηση για τις 27 Μαΐου, ως ενδεχόμενη ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι Πανελλαδικές δεν θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα, καθώς η λήξη του σχολικού έτους θα ήταν στην ουσία νωρίτερα από ποτέ...

Read more...

Χημικά στα Προπύλαια...


...στην Ομόνοια η συγκέντρωση...


Με χημικά απώθησαν τα ΜΑΤ τους πρώτους συγκεντρωμένους στα προπύλαια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφορικά με τη...
σημερινή απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Η συγκέντρωση των 6 μμ. μεταφέρεται στην Ομόνοια.

Νωρίτερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε συνέντευξη Τύπου διοργανώνει 16:30 στα Προπύλαια, ενόψει του καλέσματος προς τους πολίτες να αγνοήσουν την αστυνομική απαγόρευση και να προσέλθουν στην απογευματινή -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση στα Προπύλαια 18:00, με σύνθημα: «Αθήνα πόλη ανοιχτή στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Όχι στην απαγόρευση»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της τονίζει: «Επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αυτή η πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα. Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει».


"Η ελληνική κυβέρνηση παίρνει την κυκλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και πολλά δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι ο «ασθενής» της Ευρώπης αναλαμβάνει την προεδρία της. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά η Ευρώπη είναι άρρωστη. Η ασθένειά της λέγεται καπιταλισμός και ο κακοήθης όγκος που την ταλαιπωρεί βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Καμιά φιέστα του Σαμαρά στο Ζάππειο ή στο Μέγαρο Μουσικής δεν μπορεί να το κρύψει αυτό", γράφει η "Εργατική Αλληλλεγγύη" εβδομαδιαία εφημερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

"Μια πρώτη απόδειξη είναι το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ για να έρθουν στην Αθήνα χρειάζεται να επιβάλουν απαγόρευση των διαδηλώσεων από το αεροδρόμιο μέχρι ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Η ΓΑΔΑ δηλώνει ότι ο κίνδυνος για όλους αυτούς από την πορεία που έχει καλέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μεγάλος «λόγω της εκτιμωμένης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών και της αναμενομένης έντασης των συναθροίσεων». Καλύτερη ομολογία για το πόσο μισητοί είναι οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα μπορούσε να γράψει ούτε η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και βέβαια ο κόσμος έχει κάθε λόγο να τους σιχαίνεται και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη".

Παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε το βράδυ της Τρίτης προς τα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσια Τάξης με στόχο την ανάκληση της απόφασης για την απαγόρευση της σημερινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι η απόφαση αυτή είναι βαθιά αντιλαική και αντιδημοκρατική. Οι υπουργοί εξωτερικών και εσωτερικών καθώς και επιτελάρχες του υπουργείου δημόσιας τάξης τόνισαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί κυβερνητική επιλογή...
enet.gr

Read more...