Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αποκαθίσταται η λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ ...



Αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ με τους εργαζομένους να επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, καθώς προχωρά η παράδοση των ατομικών φύλλων πορείας μετά την...
επιστράτευση που ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών των απεργών της ΔΕΗ, αποφασίζεται σήμερα στην κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Είχε προηγηθεί η επίταξη των κτιρίων. Η διαδικασία επίδοσης των ατομικών φύλλων πορείας σε όλους τους 18.500 εργαζόμενους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρατορείου, δεν έχουν υιοθετηθεί από τους εργαζομένους προτάσεις να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κώστας Κουτσοδήμας, το απόγευμα του Σάββατου, σε ερώτηση για τα φύλλα πορείας που πρόκειται να επιδοθούν, απάντησε ότι «το σωματείο δεν μπορεί να τους καλέσει να παρανομήσουν». Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι ο ίδιος θα σκίσει το φύλλο της επιστράτευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ διεμήνυσε το Σάββατο το βράδυ πως «οι εργαζόμενοι είναι επιταγμένοι, ποτέ προσκυνημένοι και υποταγμένοι» και πρόσθεσε πως ο αγώνας «δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας, αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την επιστράτευσης. Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους απεργούς της ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Σκαϊ, χαρακτηρίζοντας «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των συνδικαλιστών. «Οφείλουμε να υπακούουμε μόνο στους νόμους και το Σύνταγμα. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και το Σύνταγμα μας το ίδιο το αναγνωρίζει», πρόσθεσε. Όπως ανέφερε πολιτική επιστράτευση μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση μόνο σε ενδεχόμενο θεομηνίας, ή κινδύνου απο τη δημόσια υγεία. «Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγειά δεν μπορεί να γίνεται προληπτικά», σημείωσε.

«Είναι φανερό πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Στο πρόσφατο παρελθόν οι συγκυβερνώντες σήμερα, διαφωνούσαν με την πώληση της ΔΕΗ και καταδίκαζαν τις "λογικές" των επιστρατεύσεων», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ. «Τώρα, δείχνοντας νομιμοφροσύνη στις εντολές της τρόικας και των δανειστών, αλλάζουν προσωπείο, προσπαθώντας μάταια να πείσουν με τον δημόσιο λόγο βουλευτών και στελεχών τους, ότι το αντεθνικό εγχείρημα της "μικρής" ΔΕΗ και μάλιστα με φύλλα πορείας, θα έχει όφελος για τα δημοσιονομικά, τα νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Στον αντίποδα, στελέχη της κυβέρνησης, εμμένουν στην ορθότητα του μέτρου της επιστράτευσης, εξαπολύοντας επιθεση στην αξιωματική. αντιπολίτευση. «Δικτάτορες» χαρακτηρίζει τους απεργούς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφοντας τα πυρά του και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι όσοι δεν εφαρμόσουν τον νόμο θα υποστούν τις συνέπειες.

Με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό «παίκτη», υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο. Παράλληλα, ανέφερε ότι , δεν θα αλλάξει τίποτα για τους 2 εκατομμύρια πολίτες εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ». «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο "ανένδοτο" κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια»,σημείωσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την οικονομία, τον τουρισμό με τη δημόσια υγεία, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί. Θα φτάναμε στο σημείο να κατεβούν οι διακόπτες» ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στον κόκαλο και η κυβέρνηση το βάζει. Δεν θα αφήσουμε κανένα να δρα ανεξέλεγκτα» σημείωσε το στέλεχος της ΝΔ.

«Ορισμένοι συνδικαλιστές θεωρούν τη ΔΕΗ τσιφλίκι τους». σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε τουριστική περίοδο και είναι καταστροφικό για τη χώρα να γίνουν διακοπές ρεύματος».

tvxs.gr

Read more...

Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί του «Ερρίκος Ντυνάν»...


Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί του «Ερρίκος Ντυνάν» -Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί
Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί, κομματικά στελέχη αλλά και καλλιτέχνες αναφέρονται σε δικογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς νοσηλεύθηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» απολαμβάνοντας απίστευτες εκπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν...
στο ίδρυμα απώλειες 34 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2007-2010.

Ο κατάλογος των «τζαμπατζήδων» πολιτικών που νοσηλεύθηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» σχεδόν δωρεάν, παρότι διαθέτουν μεγάλη περιουσία, είναι ιδιαίτερα μακρύς. Σύμφωνα με το «Βήμα», ανάμεσά τους είναι τρεις πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και οι σύζυγοι δύο πρώην πρωθυπουργών, με την έκπτωση που τους έγινε να φτάνει ακόμη και το 80%.

Πρώην πρωθυπουργός της συντηρητικής παράταξης νοσηλεύτηκε στο ίδρυμα με κόστος 9.022,37 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου της Grand Thorton και η έκπτωση που του έγινε ήταν της τάξεως των 8.422,65 ευρώ. Η σύζυγός του νοσηλεύθηκε με κόστος 107.299,52 ευρώ, αλλά από αυτά τα 98.247,14 ευρώ δεν χρειάστηκε να τα πληρώσει.

Δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις. Πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας , τα τέλη της δεκαετίας του '80 σύμφωνα με το «Βήμα» είχε έκπτωση 34.918,79 ευρώ (κανονικό κόστος 48.171,83 ευρώ). Πρωθυπουργός από τη σοσιαλιστική παράταξη γλίτωσε 17.902 ευρώ (κανονικά νοσήλια 18.473 ευρώ) και η σύζυγός του δεν χρειάστηκε να πληρώσει 29.046 ευρώ (αρχικό κόστος 29.746 ευρώ).

Ακόμη, έξι πρώην υπουργοί και των δύο κυβερνώντων κομμάτων νοσηλεύθηκαν είτε εντελώς δωρεάν, είτε με έκπτωση τουλάχιστον 60%. Στον κατάλογο είναι και πολιτικό στέλεχος υπουργείου ο οποίος πριν από επτά χρόνια είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με απόπειρα αυτοκτονίας που νοσηλεύθηκε με κόστος 100.909,95 ευρώ για το ίδρυμα και του χαρίστηκαν 86.835 ευρώ.

Γενναία έκπτωση έγινε όμως ακόμη και σε σκηνοθέτη, ο οποίος από τα 67.975 που κόστιζαν τα νοσήλιά του, τα 60.628 ευρώ δεν τα κατέβαλε.

Εναντίον του άλλοτε επικεφαλής του ιδρύματος, Ανδρέα Μαρτίνη ασκήθηκε δίωξη από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο για κακουργηματική απιστία, αφού το όριο της περιουσιακής ζημιάς του ιδρύματος ξεπερνά το όριο των 35.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος.


 

Read more...

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υπηρέτησε όσο καμία άλλη το πελατειακό καθεστώς»

Σχόλιο Γ. Ελενόπουλου


Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο Γιώργος Ελενόπουλος σχολιάζει, εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας για παραποιημένα νούμερα στο έλλειμμα και επιτίθεται στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη για πρόσφατες δηλώσεις της.
elenopoulos
Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Γ. Ελενόπουλου.
matrix24.gr

Read more...

Φορτώνουν στο Γιώργο πλασματική διόγκωση του χρέους το 2009

Φορτώνουν στο Γιώργο πλασματική διόγκωση του χρέους το 2009
Έκθεση από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 κατά 14,7 δισ. ευρώ
Το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση του προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις, που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που περιλαμβάνεται σε απόρρητη έκθεση – φωτιά που έχει συνταχθεί από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Όπως αποκαλύπτει η Real News, οι συντάκτες της Έκθεσης επισημαίνουν ότι από το τέλος του 2008, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, έως το τέλος του 2010, οπότε είχαν συγκεντρωθεί τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί της Ελλάδας για το 2009 υπέστησαν μεγάλες αλλοιώσεις.
Σύμφωνα με την Έκθεση, το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία της οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό τα επέτειναν. Ωστόσο, θα ήταν διαχειρίσιμο στο πλαίσιο μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό όσο και την παραγωγική βάση της χώρας.
«Η τρόικα μαζί με το ΔΝΤ δεν ήταν απαραίτητο να έλθουν και να ελέγχουν για χρόνια την οικονομική ζωή της Ελλάδας».
Το ζήτημα της παραποίησης των στοιχείων του 2009 που οδήγησαν την Ελλάδα στο στα μνημόνια της τρόικας απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε σε συνεργασία με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια άνευ προηγουμένου δραματοποίηση της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών.
Τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αν και δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το θέμα αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου του τηλεφώνησε και του είπε πως η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα σχέδιο βοήθειας από το ΔΝ».
Ο Ντομινίκ Στρος Καν του ζήτησε να επικοινωνήσει πρώτα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του ώστε να είναι σίγουρος ότι συμφωνούν να ασχοληθεί το ΔΝΤ με την Ελλάδα.
egiakoumis.gr

Read more...

Επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ απο τον Δ. Κρεμαστινό

Επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ απο τον Δ. Κρεμαστινό
Προς τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Είναι ιστορικής σημασίας οι αποφάσεις που τώρα θα πάρει για την ανασυγκρότηση του κόμματος το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή.
Έχω χρέος να υπενθυμίσω ότι για δύο τουλάχιστον πρωτοβουλίες του, η ιστορία θα Tου δώσει την αρμόζουσα θέση. Εννοώ τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η πρώτη πρωτοβουλία του ήταν ότι για πρώτη φορά στη χώρα δομήθηκε δημοκρατικά ένα κόμμα, με οργανώσεις, τοπικές, τομεακές, κλαδικές κλπ., οι οποίες εκφράζοντας τη γνώμη τους, ουσιαστικά μετείχαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. O Aνδρέας Παπανδρέου μάλιστα πίστευε και τόνιζε στους συνεργάτες του ότι χωρίς οργανωμένο κόμμα, θα ήταν αδύνατον να κυβερνήσει. Την πρωτοβουλία του αυτή αντέγραψε ακόμα και η συντηρητική παράταξη, που μέχρι τότε κυβερνούσε τη χώρα παλαιοκομματικά χωρίς δομή κόμματος. Έτσι απαλλάχτηκε ο τόπος από τους επαγγελματίες κομματάρχες που αποτέλεσαν το βάθρο του παλαιοκομματισμού.
Η δεύτερη μεγάλη προσφορά του ήταν ότι για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο εμφανίστηκε κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων που λεγόταν σοσιαλιστικό και το οποίο μάλιστα κυβέρνησε τη χώρα για πολλά χρόνια. Μετά τον θάνατό του, σιγά-σιγά η δημοκρατική οργάνωση του κόμματος κατέστη υποτυπώδης και σήμερα δυστυχώς υπάρχουν προτάσεις ακόμα και για δημιουργία ενός νέου κόμματος που δεν θα περιέχει τη λέξη «σοσιαλιστικό».
Εάν λειτουργούσαν οι οργανώσεις του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ δεν θα υφίστατο την περιπέτεια που ακολούθησε το Καστελόριζο, γιατί απλούστατα θα δινόταν η ευκαιρία στις οργανώσεις αυτές να εκφραστούν για το κατά πόσο αποδέχονται τον δρόμο που ακολουθήθηκε.
Έτσι, θα λάμβανε μεν η ηγεσία του κόμματος τις αποφάσεις της, όμως γνωρίζοντας τη γνώμη των οργανώσεών του, είμαι βέβαιος ότι θα απέφευγε το μεγάλο λάθος. Να αναλάβει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μόνο του την ευθύνη της αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας, λαμβάνοντας δυσβάσταχτα για τον μικρομεσαίο χώρο μέτρα.
Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Tο SPD αφού επί μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματευόταν τους όρους, με κάθε λεπτομέρεια, για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση της Γερμανίας, μετά από διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα, τελικά έθεσε σε ψηφοφορία στις οργανώσεις του τη συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίστηκε και η δημοκρατική ετυμηγορία του κόμματος αλλά κυρίως η συσπείρωση και η ομόνοιά του.
Με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίζαμε και εμείς τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση.
Προσωπικά, όχι μόνο στήριξα για αρχηγό του κόμματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και προσπάθησα να μην ενθαρρύνω καμία άλλη υποψηφιότητα σε όσους με είχαν ρωτήσει επ' αυτού, γιατί πίστευα ότι o νέος Πρόεδρος απαλλαγμένος από «αυλές» και «Ηρακλείς του στέμματος», θα μπορούσε όχι μόνο να διοικήσει αξιοκρατικά το κόμμα, αλλά κυρίως θα του επέτρεπε να αναδιοργανώσει ένα κόμμα κατά τα πρότυπα του SPD ή κάποιου αναλόγου ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος.
Όσον αφορά τις συνεργασίες, ένα ισχυρό και δημοκρατικά δομημένο σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα, θα μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής με άλλα συγγενή κόμματα και όχι με άτομα που ηγούνται ανύπαρκτων κοινοβουλευτικά κομμάτων. Τα άτομα εάν δεν διαφοροποιούνται ιδεολογικά, έχουν ασφαλώς θέση στο κόμμα, όμως ως συνομιλητές ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους επιβίωση παρά για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, όπως ακριβώς τον ίδρυσε και τον έφερε στην εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Πιστεύω ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσει τώρα άμεσα στη δημοκρατική αναδιοργάνωσή του, με ένα γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ή τυχόν αποποιηθεί τον όρο «σοσιαλιστικό», υποκαθιστώντας τον με ορολογίες από το φυτικό βασίλειο, τότε δεν θα έχει κανένα μέλλον. Αντίθετα, τα ποτάμια, τα ρυάκια και οι παραπόταμοι, που ουδείς γνωρίζει από πού πηγάζουν και πού εκβάλλουν, θα παρασύρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που από το 1974 μέχρι το 2009 το εμπιστεύθηκε.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κρεμαστινός
.egiakoumis.gr

Read more...

«Δικτάτορες» οι συνδικαλιστές, «εκβιαστής» ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης...




«Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας» κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένα συκοφαντικό κρεσέντο κατά όσων αντιστέκονται στο...
ξεπούλημα της ΔΕΗ.


Ο Κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για εκβιαστική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «Έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές - δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κάποιους, πολύ λίγους, που θέλουν να διατηρήσουν τα οφίκιά τους σε βάρος των πολλών» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπληρώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηρίξει ούτε μια στρατηγική επένδυση, ούτε αποκρατικοποίηση ούτε μία μεταρρύθμιση. Έχει πάρει "αγκαλιά" τον μέχρι χθες πράσινο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, μαζί με μια ετερόκλητη συμμαχία αποτελούμενου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝΕΛ. Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Σχετικά με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι «κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις», ενώ αναφερόμενος στις αποχωρήσεις επίορκων υπαλλήλων σημειώνει ότι πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους αποχώρησαν πάνω από 300 υπάλληλοι και προσθέτει: «Ο μόνιμος μηχανισμός που έχουμε δημιουργήσει για την παρακολούθηση των πειθαρχικών διαδικασιών και την εύρεση πλαστών δικαιολογητικών στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίηκησης, μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εποπτεία της όλης διαδικασίας και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

left.gr

Read more...

Εφαρμόζεται η επιστράτευση Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ - Σε εξέλιξη η επίδοση φύλλων πορείας


Συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ - Σε εξέλιξη η επίδοση φύλλων πορείας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας, μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία και ενώ ήδη εφαρμόζεται η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.

Ήδη έχει αρχίσει η επίδοση των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους και έχουν επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Οι επιστρατευμένοι υπάλληλοι θα πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους το απόγευμα της Κυριακής, κατά την αλλαγή της βάρδιας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στα πόστα τους επιστρέφουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης.

Πάντως, στον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, προκειμένου να εμποδιστεί στους εργαζόμενους η επιστροφή στη μονάδα.

Προς το παρόν, εκτός λειτουργίας παραμένουν 14 μονάδες της ΔΕΗ, ωστόσο, δεν προβλέπονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για τις επόμενες ώρες, καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή και οι καιρικές συνθήκες ευνοϊκές.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασης της εκτελεστικής της επιτροπής, το Σάββατο, η ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Κατά πληροφορίες, προτάσεις να αγνοήσουν ή να «σκίσουν» οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν.

Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο πορείας, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Από την πλευρά του, ο Γ.Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος, που είναι το μεγαλύτερο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν». Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη το πρωί της Κυριακής, δηλώνοντας στο Mega ότι «η απεργία είναι υποκινούμενη» και «πως οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιούν γιαυτό και η απεργία δεν έχει μεγάλη συμμετοχή». Σημείωσε, δε, πως η απεργία δεν έχει συνδικαλιστικό αίτημα και γιαυτό κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί και όποιος δεν τον τηρήσει θα υποστεί τις συνέπειες» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔΑδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές - δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν σημειώνει» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για «αυταρχισμό και πολιτικό τσαμπουκά της κυβέρνησης» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας, σημειώνοντας ότι «πάνε να στήσουν καρτέλ» στην ενέργεια. Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.»

Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της επιχείρησης. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Παγωμένα» στις τράπεζες 500 εκατ. ευρώ...


trapezes


Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο ψάχνει χρήματα για την κάλυψη των υποχρεώσεων, στις τράπεζες μένουν στα αζήτητα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για τα...
«κλεμμένα», χρήματα που έχουν συμφωνήσει να επιστρέψουν όσοι έχουν ζημιώσει το Δημόσιο, τα οποία όμως παραμένουν παγωμένα στις τράπεζες, καθώς καθυστερεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα με το «Βήμα», η πίεση για την αύξηση των εσόδων αναμένεται να ξεμπλοκάρει την υπόθεση και τις επόμενες ημέρες το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη βουλή.
Πρόκειται για υπόθεση που ξεκίνησε από το Μάρτιο του 2013, όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ποινική συνδιαλλαγή για εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου.
Σύμφωνα με αυτό, όσοι ζημίωσαν το Δημόσιο και είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν τα χρήματα, θα έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση. Παράλληλα, αν όσοι κατηγορούνται για αδικήματα με οικονομικό υπόστρωμα, όπως φορολογικές παραβάσεις, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», δεχθούν να παραχωρήσουν στο Δημόσιο τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν ήδη δεσμευτεί, τότε θα έχουν ευεργετικές συνέπειες στην επιμέτρηση της ποινής τους, εφόσον καταδικαστούν.
Το νομοσχέδιο αρχικά απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε νομικά ανεπαρκές, παρουσιάστηκε νέο που θεωρήθηκε αρτιότερο, αλλά ενώ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και έλαβε την έγκριση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή.
Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το «Βήμα», εντοπίζουν τους λόγους της καθυστέρησης σε τρεις περιπτώσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης φοβάται το πιθανό πολιτικό κόστος, καθώς η αντιπολίτευση θα καταγγείλει ότι δίνεται συγχωροχάρτι σε καταχραστές, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει ακόμη αποφασίσει σε ποιον ειδικό λογαριασμό θα μπουν τα χρήματα και για ποιο σκοπό θα διατεθούν, αλλά και ότι οι τράπεζες πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών να καθυστερήσει τη ρύθμιση για να μην αναγκαστούν να εκταμιεύσουν ξαφνικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Read more...

Και Βραζιλία - Γερμανία το άλλο ζευγάρι Ολλανδία - Αργεντινή στα ημιτελικά του Μουντιάλ


Ολλανδία - Αργεντινή στα ημιτελικά του Μουντιάλ
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Aθήνα
Η Ολλανδία μπορεί να έζησε τον ίδιο «εφιάλτη» με την Ελλάδα, όμως, τελικά το δικό της όνειρο απέναντι στην απίστευτη Κόστα Ρίκα, είχε «happy end». Οι «Οράνιε» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ,αποκλείοντας την «παρέα» του Κάμπελ με 4-3 στα πέναλτι (0-0 κ.α. και παράταση), ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.
Τεράστια «μαγκιά» από τον προπονητή των Ολλανδών, Λουίς Φαν Γκάαλ, ο οποίος στο 120' τόλμησε την αλλαγή του βασικού τερματοφύλακα, Σίλεσεν, βάζοντας τον αναπληρωματικό Κρουλ, θεωρώντας τον καλύτερο στις αποκρούσεις πέναλτι.
Κάτι που επιβεβαιώθηκε, όταν ο πορτιέρο της Νιούκαστλ, αν και μπήκε «κρύος», έπιασε το δεύτερο πέναλτι του Ρουίς και το τελευταίο του Ουμάνια. Ετσι, η Ολλανδία θα συναντήσει την Αργεντινή στα ημιτελικά, καθώς η «Αλμπισελέστε» είχε περάσει στην 4άδα αποκλείοντας το Βέλγιο με γκολ του Ιγκουαΐν.
Σε αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του Μουντιάλ 2014:

Γαλλία – Γερμανία 0-1
Βραζιλία – Κολομβία 2-1
Αργεντινή – Βέλγιο 1-0
Ολλανδία – Κόστα Ρίκα 0-0 (4-3 στα πέναλτι)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ08/07/2014 - Μπέλο Οριζόντε
Βραζιλία - Γερμανία (23:00)

09/07/2014 - Σάο Πάολο
Ολλανδία - Αργεντινή (23:00)
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ
12/07 (23:00) στη Μπραζίλια

ΤΕΛΙΚΟΣ13/07 (22:00) στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...


Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφασίζει για τις κινητοποιήσεις μετά την επιστράτευση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το μεσημέρι της Κυριακής συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας με δεδομένη πλέον την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους και με φόντο την επίδοση των φύλλων πορείας.

Η δικαστική απόφαση, που έκρινε την απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική, εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η απεργία κρίθηκε παράνομη με το σκεπτικό ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό. Καταχρηστική κρίθηκε σε σχέση με τα αιτήματα των ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς οι δύο τελευταίες θεωρούνται ανεξάρτητες επιχειρήσεις και δεν σχετίζονται με το θέμα.

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται 14 μονάδες της ΔΕΗ, ωστόσο, δεν προβλέπονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για τις επόμενες ώρες.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασης της εκτελεστικής της επιτροπής, η ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί».

Κατά πληροφορίες, προτάσεις να αγνοήσουν ή να «σκίσουν» οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν. Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φύλλο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυξάνονται οι δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία 48-100

Αυξάνονται οι δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία 48-100
Τα παλιά χρέη παραμένουν στάσιμα και όσο περνούν οι μήνες προστίθενται σε αυτά και νέες οφειλές. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι όσες ρυθμίσεις έχουν γίνει, δεν έχουν καταφέρει να λύσουν αυτό το γόρδιο δεσμό. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα, που «πνίγει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και κρατά χαμηλά την εισπραξιμότητα των εσόδων του κράτους, προωθείται νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις για τα χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ελάχιστο όριο τις 48 δόσεις και ανώτατο τις 100, προκειμένου να μπορούν οι φορολογούμενοι να δείξουν συνέπεια για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους. Το αίτημα για τη νέα ενιαία ρύθμιση θα το θέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην Τρόικα, που έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Βήμα» και γραφει το iefimerida.gr . Επιχείρημά τους θα είναι ότι μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί το διογκούμενο πρόβλημα των χρεών, όπως και ότι ελοχεύει ο κίνδυνος της κοινωνικής έκρηξης αν εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και γίνουν κατασχέσεις επιχειρήσεων και περιουσιών που θα λάβουν μαζικό χαρακτήρα.
Τα συνολικά χρέη στην Εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα τελωνεία ξεπέρασαν τα 5,2 δισ. Ευρώ. Αυτό, όμως, που είναι ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα χρέη των πολιτών και επιχειρήσεων αυξάνονται κάθε μήνα με ρυθμό μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1,2 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις υποχρεώσεις.
Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση απέτυχε να λύσει το πρόβλημα, καθώς από τα εκατομμύρια των οφειλετών τελικά εντάχθηκαν σε αυτή λιγότεροι από 300.000 μικροοφειλέτες. Κάτι που έχει ως συνέπεια από τη μία το κράτος να μην εισπράτει έσοδα και από την άλλη τα χρέη να «πνίγουν» ολοένα και περισσότερο τους οφειλέτες.
Το ζήτημα είναι για την ρύθμιση των οφειλετών στα Ταμεία σε 100 μηνιαίες δόσεις (1% του χρέους κάθε μήνα) ετέθη επίσημα από το ΠΑΣΟΚ και εξετάζεται από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος συντονίζει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ρύθμισης χρεών προς την Εφορία και τα τελωνεία κινείται και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου «βομβαρδίζεται» καθημερινά με αιτήματα πολιτών για άμεση λήψη μέτρων ώστε να ανασάνουν τα νοικοκυριά από τις ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές τους.
Ο υφυπουργός Οικονομικών είναι της άποψης ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός στον αριθμό των δόσεων μεταξύ οφειλετών ασφαλιστικών ταμείων και Εφορίας. Ο κ. Μαυραγάνης έχει καταγράψει όλα τα «αγκάθια» της προηγούμενης ρύθμισης και την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει η τρόικα στην Ελλάδα θα τους εκθέσει τους προβληματισμούς, τις προτάσεις αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με κυριότερο ότι κάθε μήνα τα χρέη αντί να μειώνονται αυξάνονται.
Φωτογραφία: Eurokinissi
egiakoumis.gr

Read more...

Έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τους υδρογονάνθρακες στη περιοχή μας

Έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τους  υδρογονάνθρακες στη περιοχή μας
«Ζούμε συναρπαστικές στιγμές στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιοχές που παλιά πιστεύαμε ότι δεν έχουν υδρογονάνθρακες σήμερα αναπτύσσονται και παράγουν σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου»
δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την ενεργειακή διπλωματία.
Ο Εϊμος Χοχστάιν δηλώνει τη στήριξή του στα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού δικτύου στην Ανατολική Μεσόγειο με ειδικό ρόλο στην Κύπρο, ως συνδετικού κρίκου μεταξύ Λιβάνου, Ισραήλ και Αιγύπτου. Αναφέρει ακόμη ότι «οι υδρογονάνθρακες μπορούν να χρησιμεύσουν ως κίνητρο για την επίλυση του Κυπριακού».
egiakoumis.gr

Read more...

Δ. Κρεμαστινός: Κυβερνάμε με τη Ν.Δ., γιατί όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ;...


kremastinos
"Δεν υπάρχει Ελιά"...
Θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός, σύμφωνα με συνέντευξη του στην REAL NEWS.
 «Eδώ το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με...
τη ΝΔ γιατί να μην κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;».
Επίσης, δηλώνει, πως, «δεν υπάρχει Ελιά. Υπάρχει  συνεργασία με άτομα που ηγούνται ανύπαρκτων κοινοβουλευτικών κομμάτων», ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, «εάν μεταβληθεί ιδεολογικά»...

Read more...

Ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, δεν ήξερε οτι κλείνει το νοσοκομείο Ηρακλείου!...






To έργο του Αδωνη στην Υγεία, συνεχίζει με την ίδια... επιτυχία ο Βορίδης.
ΒΙΝΤΕΟ...
Πλήρη αγνοια  έχει ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, για το κλείσιμο της παιδοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)!
Όπως...
έχει επισημάνει ο πρόεδρος εργαζομένων πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με απόφαση του διοικητή του κ. Χαριτάκη κλείνει η παιδοχειρουργική κλινική γιατί δεν υπάρχει προσωπικό - παρά τις υποσχέσεις του Αδωνη Γεωργιάδη, ότι θα υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό έγκαιρα.
 Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Read more...