Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Δρούσαν» σε χαρτοπαικτικές λέσχες Συνελήφθησαν να χρηματίζονται δύο αρχιφύλακες στην Ασφάλεια Κέρκυρας


Συνελήφθησαν να χρηματίζονται δύο αρχιφύλακες στην Ασφάλεια Κέρκυρας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ιωάννινα
Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας δύο αρχιφύλακες της Ασφάλειας Κέρκυρας από κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασε στο νησί ειδικά για την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες αστυνομικοί αποσπούσαν ανά δεκαπενθήμερο χρηματικά ποσά από χαρτοπαικτικές λέσχες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, έχοντας ενημερωθεί για τη δράση τους οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων τους «παγίδευσαν» με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τους συνέλαβαν
.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Το προεδρείο να τραβήξει αυτιά» Απόσυρση τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας ζητά η αντιπολίτευση


Απόσυρση τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας ζητά η αντιπολίτευση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, που ζήτησαν την απόσυρσή της, προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για το υπαίθριο εμπόριο.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ανοίγει το παράθυρο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ καταστρατηγεί, όπως ανέφεραν, το άρθρο 16 του συντάγματος, με μια τροπολογία-νομοσχέδιο 150 σελίδων.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής καθώς, όπως υποστήριξαν, κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και ζήτησαν να αποσυρθεί, ώστε να έρθει με κανονικές διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας επικρίνοντας ταυτόχρονα την απουσία της ηγεσίας του, από την συζήτηση.

«Οφείλει το προεδρείο να κάνει τη δουλειά του και να τραβήξει αυτιά. Υπήρχε άνεση χρόνου για να έρθει προς συζήτηση η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σε δικό του νομοσχέδιο. Είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των βουλευτών και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δεν είναι επιτρεπτό να έρχεται με αυτό τον τρόπο, ιδιαίτερα από ένα νευραλγικό υπουργείο όπως είναι αυτό της Παιδείας», σχολίασε από την πλευρά της η κυρία Παπακώστα.

«Το προεδρείο δεν είναι παιδαγωγός για να τραβήξει αυτιά», αντέδρασε ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Τραγάκης.

«Το προεδρείο πρέπει να μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας τη θέση που απηχεί την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Το τράβηγμα των αυτιών πηγαίνει όχι στην έννοια του παιδαγωγού αλλά της ορθής κοινοβουλευτικής διαδικασίας», αντέτεινε η κυρία Παπακώστα επικρίνοντας ότι κανείς από το υπουργείο Παιδείας δεν εμφανίστηκε για να υπερασπιστεί την τροπολογία.

«Να σεβαστούν τον κανονισμό της Βουλής. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι είμαστε παραμονές εκλογών. Δεν λέω ότι η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει αλλά πρέπει να συνεκτιμά το γεγονός αυτό. Η άποψη μου είναι να αποσυρθεί η τροπολογία και να έρθει σε κανονικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας» πρόσθεσε.

Με την άποψη της κυρίας Παπακώστα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ήθελε να την σκοτώσει...


faii
Ξεκίνησε στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο η δίκη του 26χρονου κατηγορούμενου Βαγγέλη Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Nέα Mάκρη, με το κατηγορητήριο να κάνει λόγο για ...
άγριο ξυλοδαρμό του θύματος.
Ο 26χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας πως «τη χτύπησα αλλά όχι έτσι όπως με κατηγορούν. Τη χαστούκισα αλλά όχι επανειλημμένα, ήταν ατύχημα».
Η δεύτερη κατηγορουμένη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία είναι η 32χρονη αδερφή του θύματος. Κατά το κατηγορητήριο είπε ψέματα στις αρχές προκειμένου να καλύψει τον πρώτο κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση παράλληλα με την αδερφή της.
Εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, Θάνο Πλεύρη, όμως το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση της για τη διακρίβωση της αλήθειας, μετά από αίτημα της εισαγγελέως.
Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πατέρας του θύματος και της δεύτερης κατηγορούμενης, ο οποίος ήταν συντετριμμένος: «Ποτέ δεν πίστευα ότι η μια μου κόρη θα έκανε κακό στην άλλη, αλλά προέκυψαν στοιχεία που έδειξαν ότι η Μαριαλένα προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια για να καλύψει τον Στεφανάκη».
Όπως κατέθεσε ο πατέρας, το βίαιο επεισόδιο που κόστισε τη ζωή της 23χρονης δεν ήταν η πρώτη επίθεση του Στεφανάκη σε βάρος της κόρης του: «Τον τελευταίο καιρό η Φαίη μου είχε πει ότι την είχε χτυπήσει μια φορά στο αυτί της και μετά την είχε μεταφέρει στο κέντρο υγείας στα Σπάτα. Την είδα που πονούσε, τη ρώτησα και έτσι μου διηγήθηκε το περιστατικό. Την είχε χτυπήσει άλλες δυο φορές. Αποκλείεται ο θάνατος της Φαίης να ήταν ατύχημα, και να πέσει κάποιος κάτω δεν μπορεί να αποκτήσει αυτά τα χτυπήματα. Ο γιατρός της εντατικής μου είπε ότι τα χτυπήματα είχαν σκοπό να επιφέρουν το θάνατο».
«Το τελευταίο δεκαήμερο πριν το θάνατό της, η Φαίη είπε ότι ο Στεφανάκης είχε σχέση με την αδερφή της. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης είχαν σχέση στο παρελθόν πριν εκείνος γίνει ζευγάρι με τη Φαίη, προφανώς κατά τη διάρκεια του γάμου της. Η Μαριαλένα μου είπε ότι αναγκάστηκε να πει ψέματα στην πρώτη της κατάθεση, γιατί την απειλούσε ο Στεφανάκης, ότι θα της κάνει κακό σε αυτήν και την οικογένεια της. Πάντως, η Μαριαλένα μετά το θάνατο της Φαίης δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπαράσταση. Την ημέρα του μνημόσυνου είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων. Δεν μιλάω πλέον μαζί της, ξέρω ότι συνεχίζει τη ζωή της κανονικά.»
Εξερχόμενος από το δικαστήριο, ο πατέρας της Φαίης δήλωσε εμφανώς καταβεβλημένος πως «δεν θέλουμε τίποτα άλλο εκτός από δικαιοσύνη».

Read more...

Σώοι οι πιλότοι Πτώση Canadair στη θαλάσσια περιοχή της Μηχανιώνας


Πτώση Canadair στη θαλάσσια περιοχή της Μηχανιώνας

Θεσσαλονίκη
Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε στις 13:30 στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου Μηχανιώνας.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, «το πλήρωμα διεσώθη και μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια της προσθαλάσσωσης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή μεταβαίνει ειδική ομάδα, προκειμένου να ασφαλίσει το αεροσκάφος και να μη βυθιστεί, ώστε στη συνέχεια να ρυμουλκηθεί στην ξηρά, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συγκέντρωση... Πρωθυπουργού για τον Απόστολο Γκλέτσο...




kalpes14.gr

Λαοθάλασσα μάζεψε ο Απόστολος Γκλέτσος σε ομιλία του στη Στυλίδα. Ο καιρός χθες βράδυ μπορεί να μην ήταν και ο καλύτερος αυτό όμως δεν εμπόδισε τους κατοίκους να...
δείξουν για άλλη μια φορά, ότι στηρίζουν το Δημάρχό τους και ότι οι εκλογές στον διευρυμένο δήμο Στυλίδας θα τελειώσουν από την πρώτη κιόλας Κυριακή. Ο Απόστολος Γκλέτσος εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και ανακοίνωσε τους 110 υποψηφίους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης".
"Απόψε με κάνατε ευτυχισμένο. Απόψε μου δώσατε τόση δύναμη, όση δεν μπορείτε να φανταστείτε...", είπε ο Απόστολος Γκλέτσος ευχαριστώντας τους συμπολίτες του, που τον τίμησαν με την παρουσία τους.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την λαοθάλασσα και την πρωθυπουργική ομιλία του κ. Γκλέτσου:






Read more...

Χουντής: Αλλο ήθελε να πει ο Βενιζέλος...



"Αν δεν πάρω ικανοποιητικό ποσοστό στις εκλογές, θα με διώξουν από το ΠΑΣΟΚ"...
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον Tύπο για δηλώσεις Β. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη (σχετικά με τις πιθανές μετεκλογικές επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις ευρωεκλογές), ο Ν. Χουντής, από την Κέρκυρα, έκανε...
την ακόλουθη δήλωση:


«Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος ήθελε, προφανώς, να πει ότι ‘Προσοχή! Αν δεν πάρω ικανοποιητικό ποσοστό στις εκλογές, θα με διώξουν από το ΠΑΣΟΚ’ και αντί αυτού είπε ‘απειλείται η σταθερότητα της κυβέρνησης, αν η Ελιά καταποντιστεί’.

Ο κ. Κουβέλης, ξεχνά φυσικά όσους υπηρέτησαν μνημονιακές κυβερνήσεις και σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί αλιεύοντας ψήφους από την Ελιά και το κατασπαρασσόμενο ΠΑΣΟΚ, αφορίζει ‘το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται εκτός κεντροαριστεράς’, ξεπλένοντας, και με αυτό τον τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του, του Γιώργου Παπανδρέου.»
- See more at: http://left.gr/news/n-hoyntis-gia-tis-diloseis-venizeloy-kai-koyveli#sthash.kxwz9gzc.dpuf

Read more...

Παραμένει στη φυλακή «Όχι» στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη


«Όχι» στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη
Η Βίκυ Σταμάτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στη φυλακή θα παραμείνει η Βίκυ Σταμάτη, καθώς απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής της (κάθειρξη 12 ετών). Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

«Σύντομα θα προσδιοριστεί η έφεση και θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αναστολής» τόνισε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Σταμάτη, καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που επικαλείται η αιτούσα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέθεσαν στο δικαστήριο γιατροί, αλλά και συγγενικά πρόσωπα της κ.Σταμάτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση της υγείας της και στην απόλυτη ανάγκη αποφυλάκισης της, ώστε να επανασυνδεθεί με τον ανήλικο γιο της.

Ο συνήγορος της αιτούσας, Φρ.Ραγκούσης τόνισε ότι η εντολέας του, από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή, έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλεία και τρεις απόπειρες αυτοκτονίας. Όπως είπε ο συνήγορος: «Δεν πρόκειται για "αυτοκτονιούλες" για το θεαθήναι».

«Θεραπεία της είναι το παιδί της. Έχει διαχωρίσει τη θέση της από τον άνδρα της, τον έχει αποκηρύξει, κυριαρχεί ο θυμός της» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Ο έτερος συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Στεφανάκης χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων: «Ο κίνδυνος φυγής δεν ερείδεται πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Για ποια πιθανότητα συνέχισης νομιμοποίησης εσόδων παράνομης δραστηριότητας μιλάμε; Ειναι όλα δεσμευμένα...».

«Θεραπεύστε αυτή την αστοχία, αυτή την αδικία, της μη ανασταλτικής απόφασης σε πρώτο βαθμό», προέτρεψε τη σύνθεση του δικαστηρίου ο κ. Στεφανακης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση Τραγωδία στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί του ναυαγίου στη Σάμο


Τραγωδία στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί του ναυαγίου στη Σάμο
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Σάμος
Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου, μεταξύ αυτών και τριών παιδιών.
Στους νεκρούς συγκαταλέγονται 12 γυναίκες, έξι άνδρες, τρία αγόρια και ένα κορίτσι.
Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των 39 διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα.
Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των αγνοουμένων επιβατών.
Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Το γιοτ αναποδογύρισε περίπου 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με τέσσερις κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε δεμένη, όπως συνηθίζεται στα ιστιοφόρα, και μία μικρή λέμβος.

Η λέμβος έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο Βαθύ, ενώ το ιστιοφόρο, με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, θα φτάσει στο ίδιο λιμάνι.

Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 4 το πρωί-  ένα φορτηγό πλοίο, τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρεί και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα στην περιοχή είχε φτάσει το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», το οποίο αποδεσμεύτηκε, ενώ το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αντικαταστάθηκε με ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους μετανάστες μέσα στο σκάφος. Ωστόσο, για την ώρα το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή.

Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες: 32 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με συμπτώματα υποθερμίας. Ένας ακόμα άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου για προληπτικούς λόγους.  
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση Δύο γυναίκες και ένα παιδί μεταξύ των νεκρών του ναυαγίου ανοικτά της Σάμου


Δύο γυναίκες και ένα παιδί μεταξύ των νεκρών του ναυαγίου ανοικτά της Σάμου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Σάμος
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες ένα παιδί, εντοπίστηκαν νεκροί, μετά την ανατροπή ιστοφόρου ανοικτά της Σάμου, στο οποίο επέβαιναν δεκάδες μετανάστες.

Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Το γιοτ αναποδογύρισε περίπου 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, με αποτέλεσμα να πνιγούν τουλάχιστον δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με τέσσερις κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε δεμένη, όπως συνηθίζεται στα ιστιοφόρα, και μία μικρή λέμβος.

Η λέμβος έχει ήδη ρυμουλκηθεί στο Βαθύ, ενώ το ιστιοφόρο, με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών, θα φτάσει στο ίδιο λιμάνι.

Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 4 το πρωί-  ένα φορτηγό πλοίο, τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρεί και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα στην περιοχή είχε φτάσει το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», το οποίο αποδεσμεύτηκε, ενώ το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αντικαταστάθηκε με ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους μετανάστες μέσα στο σκάφος. Ωστόσο, για την ώρα το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή.

Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες: 32 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με συμπτώματα υποθερμίας. Ένας ακόμα άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξεκάθαρη ρήξη Κουβέλη με Βενιζέλο: Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όσο είναι ενταγμένο στρατηγικά με τη ΝΔ

Αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
«Ήμουν εξαιρετικά σαφής στην συνέντευξη που παραχώρησα στο «ΒΗΜΑ». Σημείωσα: «Εμείς είπαμε ότι δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με μια συμφωνία ως το 2018», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω, τι πιο σαφές, από αυτό που κατεγράφη, θα μπορούσα να πω. Βεβαίως, ο τίτλος ήταν διαφορετικός, αλλά δεν έχω την ευθύνη του τίτλου, που επέλεξε η εφημερίδα».
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η υπόθεση της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, δεν λειτούργησε αυτόνομα ως διαδικασία αλλά , όπως είπε, επιχειρήθηκε να ετεροκαθοριστεί και να έρθει στα μέτρα ορισμένων.« Γι αυτό σας θυμίζω, είπαμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ο μόνος στον οποίο λογοδοτούμε είναι ο ελληνικός λαός και σε αυτόν απευθύνουμε την πρότασή μας για την συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Διότι, η κεντροαριστερά είναι η πλειοψηφική κοινωνική δύναμη», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ..
Για την κοινή εμφάνιση με τον Γ. Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν επέλεξε κανένα συμβολισμό με τη συγκεκριμένη βιβλιοπαρουσίαση και εξήγησε ότι η φράση του «τους αφήνω να κουβαλούν στο μυαλό τους Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες», σημαίνει ότι η ταραχή για την παρουσία Παπανδρέου στην εκδήλωση της κ. Κοππά δεν ήταν δική μας, ήταν του ΠΑΣΟΚ.
Σ' άλλη συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο ΤVXS, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα υπάρξει εξαιρετική ρευστότητα, έθεσε ως επιτυχία για το κόμμα του τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του ψηφοδελτίου «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία», ανέφερε ότι δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και πως η παρουσία της ΔΗΜΑΡ θα είναι ισχυρή και εκτίμησε ότι ι έρχονται νέα μέτρα.
Ο κ. Κουβέλης σχολίασε τους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του κ. Βενιζέλου για «παρασιτική »λειτουργία της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι πολιτική αντιπαράθεση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δεν νοείται.« Το ωραίο, μάλιστα, είναι ότι το πράττει, την επομένη των προσκλήσεων συμπόρευσης και συνεργασίας που μας απηύθυνε».
http://news247.gr/

Read more...

Διχάζει η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής τη Ν.Δ: Νομικός, ποινικός ή πολιτικός ο τρόπος;

Την Κυριακή αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου, για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Λάθος ενδεχόμενη απαγόρευση λέει ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρ.Παπαμιμίκος
της Βίκυς Σαμαρά
Εν αναμονή της ανακήρυξης κομμάτων και υποψηφίων από τον Άρειο Πάγο την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ενδεχόμενο να μην επιτραπεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής ή ακόμη και της Εθνικής Αυγής, του “εφεδρικού κόμματος” που έχει επίσης υποβάλλει αίτηση δια παν ενδεχόμενον.
Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας ξεκινάει σήμερα στο Α΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου και δύο είναι τα σημεία- κλειδιά σε ότι αφορά τη ΧΑ : Πρώτον, το καταστατικό του κόμματος, που αποκαλύπτει τη δομή και ιδεολογία της ΧΑ και πάνω στο οποίο βασίστηκε εν μέρει η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση. Δεύτερον, οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος υποψηφίων ευρωβουλευτών της. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλώνουν το σεβασμό στην όποια απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, όμως στο εσωτερικό της δικομματικής και της Ν.Δ υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις για την ορθότητα ενδεχόμενης απαγόρευσης συμμετοχής στις ευρωεκλογές.
Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει και το Σεπτέμβριο, δηλαδή ότι θεωρεί πολιτικά λάθος να απαγορευτεί η λειτουργία ενός κόμματος. “Να διωχθούν όσοι ευθύνονται για τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν. Δίωξη λοιπόν,για φρονήματα δεν πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση”, δήλωσε ο κ.Παπαμιμίκος, εκφράζοντας την άποψη ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού πρέπει να είναι πολιτική και να βασίζεται από τη μία στην ανάκαμψη της οικονομίας και από την άλλη στην προσπάθεια για ανάκτηση του κύρους του πολιτικού συστήματος με την έναρξη του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Οι δηλώσεις του κ.Παπαμιμίκου ήλθαν λίγες ημέρες μετά την επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Νικολόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ως “συνταγματολόγο της ΧΑ”. Κατηγορίες με τις οποίες συντάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και στις οποίες ο κ.Νικολόπουλος απάντησε επικαλούμενος και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως συνταγματολόγο, πως σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν.
Κατά της απαγόρευσης έχει ταχθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Την άποψη πως ενδεχόμενη απόφαση μη συμμετοχής της ΧΑ στις ευρωεκλογές θεμελιώνεται νομικά και πολιτικά φέρονται αντίθετα να έχουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Μάκης Βορίδης.
Το ερώτημα είναι σε περίπτωση που η ΧΑ δεν καταφέρει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, που θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι της, αλλά και πως θα επηρεαστεί η προεκλογική αντιπαράθεση από τη βέβαιη απόπειρα εκμετάλλευσης μίας τέτοιας απόφασης από το νεοναζιστικό κόμμα.
Την αίτηση της ΧΑ υπογράφει ο προφυλακισθείς Νίκος Μιχαλολιάκος και την αίτηση της Εθνικής Αυγής ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, με στόχο σε περίπτωση που απαγορευθεί η συμμετοχή της πρώτης να κατέβει στις ευρωεκλογές η δεύτερη, εκτός φυσικά εάν η απόφαση αφορά και το “εφεδρικό” αυτό σχηματισμό.
http://news247.gr/

Read more...