Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Από το 2014 οι αλλαγές Η συγκυρία επιβάλλει να μείνει το χαράτσι και το 2013, λέει ο Στουρνάρας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Οι αλλαγές και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να ισχύσουν από το 2014» επαναλαμβάνει ο Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό το ειδικό τέλος να παραμείνει ως έχει, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ως το τέλος του 2013 και ο ενιαίος φόρος και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τις αλλαγές να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014» λέει ο κ. Στουρνάρας και εξηγεί:

«Έτσι θα έχουμε και το χρόνο προετοιμασίας του μηχανισμού είσπραξης των φόρων (περιουσιολόγιο κλπ), αλλά και τα έσοδα από το τέλος, που είναι σημαντικά, θα εισπράξει κανονικά το κράτος φέτος, που είναι η πιο κρίσιμη χρονιά του προγράμματος.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΔΟΕ: Άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς έκδοση εισαγγελικής διάταξης

Ανοικτές όλες οι καταθέσεις στο ΣΔΟΕ. Πως θα γίνεται ο έλεγχος. Από πότε θα έχουν άμεση πρόσβαση
Άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης θα έχει το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από τη κεντρική υπηρεσία και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση αποκτούν απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων.
Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων φορολογουμένων από το 2002 και μετά. Οι κινήσεις λογαριασμών "φαίνονται" από το 2008 και μετά.
"Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης", αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σε ένα τετράμηνο θα έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των 2.062 φορολογουμένων της λίστας Λαγκάρντ. Αν μας ενισχύσουν με προσωπικό, σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος πόθεν έσχες για όλους", τονίζουν στην εφημερίδα στελέχη του ΣΔΟΕ.
Πως θα γίνεται ο έλεγχος
Αρχικά οι ελεγκτές μπαίνουν στον λογαριασμό με ειδικό κωδικό και τον ΑΦΜ. Έπειτα, η πύλη εισόδου στους τραπεζικούς λογαριασμούς ανοίγει από ειδικό μοναδικό κόμβο διασύνδεσης της ΓΓΠΣ με τον Τειρεσία. Τέλος, οι τράπεζες καθημερινά θα αποστέλλουν στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν για τον εμπλουτισμό του κόμβου.

Read more...

Πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης στο NEWS 247: Βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Τι καταγγέλλει ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο τάφος του Ανδρέα Παπανδρέου - Άγνωστοι απέσπασαν τη φωτογραφία του (Pics)
Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται ο τάφος του Ανδρέα Παπανδρέου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Αρχιμανδρίτη, Πατέρα Τιμόθεο Ηλιάκη που ήταν ο προσωπικός εξομολογητής του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώτος παρατήρησε τη βεβήλωση.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, άγνωστοι έσπασαν την φωτογραφία του χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την αντικατάσταση της με αποτέλεσμα  η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο τάφος να είναι "το λιγότερο απαράδεκτη".
Το μνήμα βρίσκεται σε εμφανές σημείο στο Νεκροταφείο και σε ανάρτηση που κοινοποίησε ο ίδιος στο προσωπικό του blog, διερωτάται για το πως δεν έγινε αντιληπτή η πράξη αυτή από τους φύλακες.
"Εγώ επισκέφθηκα τον τάφο την περασμένη Κυριακή", αναφέρει ο Πάτερ Τιμόθεος και "απογοητεύτηκα με την εικόνα που αντίκρισα. Η κυρία Λιάνη είναι ενήμερη, αλλά δεν ξέρω πως έχει κινηθεί. Με μια πρόσφατη επικοινωνία που είχα, μου είπε ότι έχει μιλήσει με τον Δήμαρχο Αθηνών".
Στη συνέχεια, αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι ο μόνος που δεν τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Α. Παπανδρέου.
"Παρότι είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει και ειδική τελετή για να τιμηθεί η μνήμη του Ανδρέα, τελικά δεν έγινε τίποτα. Είναι ο μόνος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κάνει μνημόσυνο για τον Α. Παπανδρέου και μάλιστα δεν έχει επισκεφθεί τον τάφο ποτέ σαν αρχηγός κόμματος. Επί των ημερών του καταργήθηκε και αυτό το ετήσιο επί του τάφου μνημόσυνο που τελούσε το κόμμα ανελλιπώς όλα τα προηγούμενα χρόνια".
"Η εγκατάλειψη είναι πρόσφατη", προσθέτει. "Είχα πάει και τα Χριστούγεννα και ήταν σε καλή κατάσταση".
Όπως χαρακτηριστικά λέει, στις 24 Ιουνίου, μόνο εκείνος και η Δήμητρα Λιάνη, είχαν παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση, 17 χρόνια μετά τον θάνατο του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Κανείς άλλος από το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε το παρόν. "Κάθε χρόνο το ΠΑΣΟΚ έκανε επί του τάφου Μνημόσυνο και πρώτη φορά δεν έγινε πέρυσι, το 2012. Εγώ όποτε μπορώ, πηγαίνω και κάνω αυτό που πρέπει να κάνω", καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι ο τάφος του ιστορικού ηγέτη της σοσιαλιστικής παράταξης βρίσκεται στο Α' νεκροταφείο Αθηνών σε κεντρικό σημείο. Ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις, τόσο για τη συντήρηση, όσο και για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών, φέρουν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές.
http://news247.gr

Read more...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ''...


Αναγκαίο βήμα για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις ανάγκες μιας σημαντικής και αναγκαίας διόρθωσης στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ...
την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ενώ τόνισε ότι λόγοι μικροκομματικοί, τοπικιστικοί και ψηφοθηρικοί γέμισαν πόλεις και κωμοπόλεις με τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, επισήμανε πως ο χρόνος που γίνεται αυτή η προσπάθεια εξορθολογισμού δεν είναι ο κατάλληλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πως, είναι επείγουσα προτεραιότητα η υλοποίηση του σχεδίου ώστε οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο να μην φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», αλλά και να έχουν πτυχία ανταγωνιστικά.
«Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Εξήγησε δε πως ακολουθείται κατά γράμμα η διαδικασία, όπως νομοθετήθηκε από τον νόμο 4009 που ψηφίστηκε από συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών και που προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.

Read more...

Πήγε στις Βρυξέλλες να μας πει για το χαράτσι (ΒΙΝΤΕΟ)......



Τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων και φέτος -αν και με ελαφρύνσεις- επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014.
«Είχαμε πει ότι...
θα μειωθεί η επιβάρυνση, θα καταργηθούν όλοι οι φόροι της τελευταίας τριετίας και θα θεσπιστεί ενιαίος φόρος. Μιλήσαμε για μικρότερη επιβάρυνση όσων σήμερα πληρώνουν. Αυτό θα ισχύσει από 1/1/2014», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι οι κάτοχοι ακινήτων θα πληρώσουν λιγότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Όπως είπε, έχει λυθεί το πόσο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και μένει να συζητηθεί το «πως», δηλαδή αν θα γίνει μέσω της ΔΕΗ ή με άλλη μέθοδο.

Προαναγγελία απολύσεων για το 2014

Όσον αφορά στις απολύσεις στο Δημόσιο, προανήγγειλε απομακρύνσεις υπαλλήλων το 2014, αφού πρώτα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων.

«Το 2014 θα δούμε ποιες θέσεις θα πρέπει να καταργηθούν, στόχος μας να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μίλησε για απομάκρυνση επίορκων, «κοπανατζήδων» και ατόμων που δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ συμπλήρωσε ότι η απομάκρυνσή τους θα επιτρέψει τη είσοδο στο Δημόσιο ατόμων που έχουν πετύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ανεργία και πόροι από το ΕΣΠΑ

Όσον αφορά στην ανεργία, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και κυριάρχησε στην ατζέντα της συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς θυμήθηκε το... Ζάππειο, λέγοντας ότι «γίνεται αναφορά από τους εταίρους σε αυτό που παγίως λέγαμε, ότι το Μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ, ώστε να μεταφερθούν πόροι από άλλες κατευθύνσεις στα προγράμματα για την απασχόληση νέων.

"Ναι μεν, αλλά" για τη στήριξη στην Κύπρο

Όσον αφορά στο κυπριακό μνημόνιο, επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε στην ατζέντα της συνόδου. Εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, αναφέροντας όμως ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εκτροχιαστεί η ίδια» -σχολιάζοντας εμμέσως τις πληροφορίες περί αιτήματος στήριξης των κυπριακών τραπεζών με ελληνικούς πόρους.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με την τρόικα, αρνήθηκε ότι υπήρξε αδιέξοδο, ενώ καταλήγοντας, ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του....
Κλικ ΒΙΝΤΕΟ1/2 
Κλικ ΒΙΝΤΕΟ 2/2


Read more...

Ξανά σε λειτουργία το καρδιοχειρουργικό του «Αγ. Σοφία»...



Σε λειτουργία τίθεται, ξανά από την ερχόμενη εβδομάδα, το καρδιοχειρουργικό τμήμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και, σύμφωνα με..
. πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σταδιακά θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα τμήματά του.

Την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχαν ζητήσει, με επιστολές τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ιατρικοί σύλλογοι και γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» ανέφερε συγκεκριμένα ότι 1.500 οικογένειες παιδιών, που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από μόνο του δεν δύναται να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργούνται, Ζητούσε επίσης την επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής και Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής, ως πρότυπης Πανεπιστημιακής Μονάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Read more...

Ολ. Κεφαλογιάννη: Απαράβατος κανόνας η τήρηση της νομιμότητας...



Η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι απαράβατος κανόνας για όλους και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στα αυθαίρετα κτίσματα στην...
περιοχή Τομπρούκ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα, πρόσθεσε, είναι συγκεκριμένη και όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε ενώ υπογράμμισε πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για το υπουργείο τουρισμού απαράβατη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, η έλλειψη προγραμματισμού και οι αποσπασματικές ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά δυσάρεστα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα στην αρχή της τουριστικής περιόδου που «δεν χρειαζόμαστε αρνητικές εικόνες».

Η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι απαραίτητα στοιχεία αν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικές ενέργειες που να ωφελούν τον ελληνικό τουρισμό, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κρήτη προχώρησαν στην κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί στον αιγιαλό.

Μάλιστα συνελήφθη ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει την κατεδάφιση τμήματος της επιχείρησης που θεωρείται καταπατημένο.


Read more...

Τα βρόντηξε ο πρόεδρος του ΤΧΣ, Πολ Κόστερ...



Ο μισθός του είχε οριστεί στα 185.000 ευρώ ετησίως...
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Πολ Κόστερ, πριν καν κλείσει δυο μήνες στο πόστο του. Οι τραπεζίτες ήθελαν ένα πιο «ευέλικτο» πρόσωπο στα «παζάρια» για...
τη συμμετοχή τους στην ανακεφαλαιοποίηση, ενώ και το Μαξίμου φέρεται να μην είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένο. Από την αρχή επεδίωκε στη θέση αυτή να βρίσκεται κάποιο πρόσωπο που θα κάνει τα χατίρια των μεγαλομετόχων στις τράπεζες και θα κινείται πέρα από το αυστηρό μνημονιακό πλαίσιο της τρόικας.

Ο Ολλανδός Πολ Κόστερ διορίστηκε νέος πρόεδρος του ΤΧΣ, αναλαμβάνοντας μαζί με το νέο διοικητικό συμβούλιο αρμοδιότητες από 1 Φεβρουαρίου με λήξη τις 30 Ιουνίου του 2017. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κόστερ επικαλέστηκε προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Η οικογένειά του διαμένει στο Ντουμπάι.

Το ζήτημα της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που πνίγεται στις «τοξικές τρύπες» είναι κομβικό και το ΤΧΣ. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σε αυτό το πλαίσιο.

Μείζον θέμα είχε δημιουργηθεί από τις αποφάσεις της οικονομικής ηγεσίας να στελεχώσει το ΤΧΣ με πρόσωπα τα οποία δεν ήταν καν προτεινόμενα από την αρμόδια επιτροπή, αλλά και να διατηρήσει αδικαιολόγητα υψηλές αμοιβές για έργο το οποίο αμφισβητείται από πολλούς, όπως έγραφε η "Ελευθεροτυπία" (4/2/2013). Για παράδειγμα Η «νέα σιδηρά κυρία» των τραπεζών, όπως αποκαλούν ήδη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την Αναστασία Σακελλαρίου, ορίζεται (με την έννοια της ανάθεσης) να αμείβεται με 215.000 ετησίως για να έχει τον έλεγχο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτές τις αποδοχές θα απολαμβάνει μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Το νέο ισχυρό δίδυμο του ΤΧΣ, ο Ολλανδός Paul Koster, πρόεδρος και η Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος, θα αμείβονται με 185.000 ευρώ και 215.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα πέντε μέλη του συμβουλίου θα παίρνουν συνολικά 700.000 ευρώ. Οι μισθοί που θα παίρνουν τα νέα golden boys είναι 3 φορές υψηλότεροι εκείνου του υπουργού Οικονομικών.

Η ανακοίνωση του ονόματος του νέου επικεφαλής του ΤΧΣ από τις πρώτες ώρες είχε προκαλέσει εκνευρισμό στους κόλπους των Ελλήνων τραπεζιτών. «Αυτό γιατί , παρά το ότι εδώ και μήνες ακουγόταν πως η τρόικα θα προωθούσε άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της, αρκετά υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ήλπιζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή πως θα αναλάμβανε παράγοντας του εγχώριου συστήματος», έγραφε στο τέλος Ιανουαρίου η «Ελευθεροτυπία» (31/1/2013), με τίτλο το νέο αφεντικό των τραπεζών.

Έμπειρη πηγή υποστήριζε πως η τρόικα, ειδικότερα η γερμανική πλευρά, δεν τρέφει και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό κατεστημένο, κάτι που ενισχύεται από τον διορισμό ενός ακραιφνούς εκπροσώπου-τοποτηρητή του «βερολινέζικου μετώπου». Διορισμός, που έρχεται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους Έλληνες τραπεζίτες.

Εάν μάλιστα συνδυαστεί με τον διορισμό των επιτρόπων στις «συστημικές» τράπεζες, ο ισχυρισμός της έμπειρης πηγής ενισχύεται. Ο ίδιος παράγοντας σημείωνε πως εδώ και καιρό οι Γερμανοί προωθούν σε θέσεις-κλειδιά άτεγκτους ανθρώπους, όπως θεωρείται ο 46χρονος Ολλανδός Γέρουν Νταϊσεμπλούμ, ο οποίος ανέλαβε τη σκυτάλη του Eurogroup από τον Λουξεμβούργιο Ζ.Κ. Γιουνκέρ.

Με περγαμηνές

Ο Κόστερ επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση λόγω της πολύ καλής προϋπηρεσίας του στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην AFM (2002-2008), που είναι η εθνική ρυθμιστική Αρχή της χώρας για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην AFM, ο Κόστερ αναγνωρίστηκε ως μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα.

Πριν την ενασχόλησή του με τα ρυθμιστικά ζητήματα στην Ολλανδία ο Koster διετέλεσε, την τριετία 1998-2001 εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics (στον τομέα εσωτερικού ελέγχου).

Παράλληλα, από το Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007, ο κ. Koster προέδρευσε της μόνιμης ομάδας εργασίας της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς. Την 1η Δεκεμβρίου του 2008, ο Π. Κόστερ ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Dubai Financial Services Authority.

Η θέση του επικεφαλής του ΤΧΣ θεωρείται νευρλαγική θέση, ιδιαίτερα σε μία συγκυρία που οι μεγαλομέτοχοι πρέπει να καλύψουν τουλάχιστον το 10% των επικείμενων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.
Στο νέο δ.σ. του ΤΧΣ συμμετέχουν ο Ανδρέας Μπερούτσος (μέλος), ο Piere Mariani (μέλος) και οι Γεώργιος Μέργος, Ευθύμιος Γκατζώνας. Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι Αναστασία Σακελαρίου, Μάριος Κολλιόπουλος, Αναστάσιος Γάγαλης.
enet.gr


Read more...

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,3%

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,3%
Με οριακή διαφορά 0,3% προηγείται η ΝΔ  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Μetrisi» που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει  22,2,%  , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,9% , ενώ το 4,2% δηλώνει ότι σε περίπτωση εκλογών θα ψήφιζε άλλο κόμμα.
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου καθώς αγγίζει το 21,7%.
enikos.gr

Read more...

Δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%

Δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%

Με μία μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (29.5%) έναντι της ΝΔ (28,5%), σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Στην τρίτη θέση, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, το ΠΑΣΟΚ 7,5% , η ΔΗΜΑΡ 6% και το ΚΚΕ 5,55. 

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 44% έναντι 41% της ΝΔ.


Στη μάχη για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό της τάξης του 44%, απολαμβάνοντας προβάδισμα 17 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (27%).  Το 26% των ερωτηθέντων, πάντως εκτιμά πως κανένας εκ των δύο ανδρών δεν είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.


Δείτε και τις κάρτες με τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών
enikos.gr

Read more...

Παραιτούνται Δήμαρχοι για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Παραιτούνται Δήμαρχοι για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" . Πράξη κάνουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας
Υλοποιούν την δέσμευση τους και καταθέτουν τις παραιτήσεις τους στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, εντείνοντας τις πιέσεις για αλλαγές στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, o Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης θα επισκεφθεί αύριο τον κ. Γιώργο Δεικτάκη, προκειμένου να του επιδώσει την παραίτηση του ίδιου όσο και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, πλην ενός.

Σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, με δεδομένη τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των τοπικών φορέων και τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του Λασιθίου και των φοιτητών των υπό κατάργηση τμημάτων, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε αλλαγή του σχεδιασμού του .

Αξίζει να σημειωθεί ότι , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης μπορεί να κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση, η οποία πάντως – αν δεν ανακληθεί- ισχύει αυτομάτως μετά την παρέλευση ενός μήνα.

Πηγή: cretalive.gr
enikos.gr

Read more...

Πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα του ΣΔΟΕ
Μέχρι τις 12 Απριλίου υπολογίζει το ΣΔΟΕ ότι θα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του ΣΔΟΕ και αρμόδιος για τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», Παναγιώτης Μαντούβαλος, σε επιστολή που έστειλε απόψε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στην επιστολή, ο κ. Μαντούβαλος αφού εξηγεί την πολυπλοκότητα της επεξεργασίας των στοιχείων και τις κινήσεις που θα κάνει η υπηρεσία του για να συλλέξει όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς των 4 συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, καταλήγει τονίζοντας ότι λόγω των μη προβλέψιμων παραμέτρων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς ο απαιτούμενος χρόνος για την περαίωση του ελέγχου μετά τις 12/4/2013.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαντούβαλος έχει κληθεί μαζί με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την πορεία του πορίσματος, για το οποίο ζητούν να συμπτυχθεί χρονικά η κατάθεση του.
enikos.gr

Read more...

ΕΞΕΘΕΣΕ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...


ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2013...
Την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν στις Βρυξέλλες τα ζητήματα και την συμπεριφορά τηςΤρόικας, την ίδια ώρα ο Στουρνάραςέβγαινε από την Αθήνα για να επιβεβαιώσει ότι το χαράτσι θα...
ισχύσει και το 2013. Εμείς το είχαμε μυριστεί όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη μίλησε γενικά για "κόκκινες γραμμές" χωρίς να θέσει το θέμα του χαρατσιού. Και το είχαμε επισημάνει τότε. Ο Στουρνάρας όμως μας επιβεβαίωσε μέσα σε λίγα 24ωρα. Και ενώ υποτίθεται ότι η συμφωνία με την Τρόικα δεν έχει ολοκληρωθεί, μας αποκάλυψε ότι το Χαράτσι θα ισχύσει και το 2013! Εξέθεσε άγρια τον Σαμαρά...
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Σε δίκη Διονύσης, Τσαμασλής κι άλλοι 26 της πρώην νομαρχίας...




Παραπέμπονται σε δίκη 28 στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για υπερκοστολόγηση του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου. Πόσο ζημιώθηκε το δημόσιο σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών
Για τα αδικήματα της απιστίας και...
της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, παραπέμπονται σε δίκη 28 στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους ο Διονύσης Ψωμιάδης, αδελφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαμασλής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση αφορά την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου και οι 28 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Το δικαστικό συμβούλιο στηρίχθηκε στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποίησαν την αρχική έρευνα, σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση, με το ποσό των 815.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπερκοστολογήσεις έγιναν στη μελέτη, αλλά και στην κατασκευή του δρόμου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δεκαετία 1997 -2007, κατά την οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ εκτός από τους τρεις παραπάνω αιρετούς, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών...
voria.gr


Read more...

Εξελέγη το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ...



Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη που εξελέγη νέος Γραμματέας του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τα όργανά του, με πρώτο το νέο του Πολιτικό Συμβούλιο.

Με ... τα επίσημα αποτελέσματα να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αυτό θα αποτελείται από τους: Φώφη Γεννηματά, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πάρι Κουκουλόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνο Μωραΐτη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Μιχάλη Καρχιμάκη, Κυριάκο Πιερρακάκη, Αντώνη Σαουλίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Κώστα Μπελτεγρή, με τους τρεις τελευταίους να έχουν αυτοπροταθεί. Αντίθετα, από την αρχική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν εξελέγησαν οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Άσπα Παπαηλιού και ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα 13 εκλεγμένα μέλη, προτίθενται ολοκληρώνοντας τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραμματέας της Νεολαίας Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης (που στον βαθμό που θα υπουργοποιηθεί, δεν αποκλείεται να αντικασταθεί από τον Παναγιώτη Ρήγα ή τον Φίλιππο Σαχινίδη).

Κατά τα λοιπά, χωρίς ψηφοφορία έγιναν δεκτές οι προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της ΚΠΕ, όπου πρότεινε τους: Σοφία Αδάμ, Γιάννη Λύτρα, Ανδρέα Μακρυπόδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Ειρήνη Σενετάκη και για τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου, όπου πρότεινε τον Βαγγέλη Αργύρη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένονται και για τα άλλα όργανα του κόμματος, οι προτάσεις του προέδρου για τα οποία έχουν ως εξής: Για τη σύνθεση της ΕΚΑΠ: Γιώτα Γαζή, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Βάσω Σουλαδάκη, Γιώργος Αλιβιζάκης, Χρήστος Γκόγκας, Χρήστος Δρούζιας, Βασίλης Νούσιας, Δημήτρης Σαλτούρος και Θεόδωρο Τσίκα.

Για τη σύνθεση των τομέων δράσης: Για το Οργανωτικό τον Λευτέρη Κατσικαρέλη, για το Συνδικαλιστικό τον Δημήτρη Λιντζέρη, για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους τον Θανάση Παπαδόπουλο, για τον Τομέα Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων τον Νίκο Μήλη, για τον Τομέα Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων τον Μανώλη Όθωνα, για τον Τομέα Γυναικών την Ζέφη Δημαδάμα, για τον Τομέ Απόδημου Ελληνισμού τον Κώστα Τάτση, για τον Τομέα Αυτοδιοίκησης τον Φώτη Χατζημιχάλη και για εκείνον Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού την Αθηνά Δρέττα.

Εντωμεταξύ, στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα, ενώ εκείνος από τη σειρά του προέβη στην πρώτη του δήλωση από τη θέση αυτή, δίνοντας έμφαση στην ανανέωση και την ενότητα.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής :

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ευχαριστώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που μας δίνουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Τα τελευταία χρόνια βιώνω ένα εσωτερικό δίλημμα. Εμείς οι νέοι που ασχολούμαστε με το ΠΑΣΟΚ, η δικιά μας γενιά, είναι ο ύστερος εκπρόσωπος μιας παρελθούσης κατάστασης ή το νέο που θα γεννήσει μια νέα αλλαγή;

Η σημερινή σας στήριξη σήμερα μου δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσω μαζί με άλλους συντρόφους έναν μαραθώνιο για να επιβεβαιώσουμε ότι η πραγματικότητα είναι η δεύτερη εκδοχή.

Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να υπηρετήσω τα μηνύματα που έστειλαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο συνέδριο και τα οποία είναι καθαρά: ηλικιακή ανανέωση, ανανέωση όμως και πολιτικής κουλτούρας και πολιτικής πρακτικής, ενότητα. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όμως. Με πραγματική ενότητα κι όχι επίπλαστη. Με την ενότητα της εσωτερικής δημοκρατίας, με την ενότητα της εσωτερικής δικαιοσύνης.

Και τέλος, σύντροφοι και συντρόφισσες, πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, πρέπει να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους μη προνομιούχους της εποχής μας. Σε αυτούς πρέπει να προσφέρουμε σήμερα προοδευτικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε αυτούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κομμάτι της νέας γενιάς, της γενιάς των πολλών εφοδίων και των λίγων ευκαιριών. Της γενιάς που βιώνει την ανεργία, της γενιάς που βιώνει τη μετανάστευση, της γενιάς που χάνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της.

Απέναντι σε αυτούς νιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε ελπίδα, σε αυτούς πρέπει να ξαναδώσουμε όραμα και θα το κάνουμε και με αυτούς. Με τα νιάτα θα ξανασηκώσουμε την πατρίδα όρθια»



real.gr


Read more...

Από την αρμόδια επιτροπή Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα άρθρα του επενδυτικού νομοσχεδίου


Ο Χρ.Σταϊκούρας δεσμεύτηκε να εξετάσει επιμέρους παρατηρήσεις και να επιφέρει ενδεχομένως και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο
Ο Χρ.Σταϊκούρας δεσμεύτηκε να εξετάσει επιμέρους παρατηρήσεις και να επιφέρει ενδεχομένως και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ευρύτερους προβληματισμούς για επιμέρους διατάξεις, όπως αυτές για την συμμετοχή των τραπεζών στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών, τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα επενδυτικά εργαλεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεσμεύτηκε να εξετάσει επιμέρους παρατηρήσεις και να επιφέρει ενδεχομένως και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, μέχρι τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση υλοποίησε την απόφασή της να αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση για τη δραστική μείωση των προστίμων και των προσαυξήσεων των εγκαλουμένων για φορολογικές παραβάσεις μέχρι το φορολογικό έτος 2008 - μια διάταξη που προκάλεσε δριμύτατα σχόλια κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στον προβληματισμό για τις νέες δυνατότητες που δίνονται στα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, προκειμένου να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων που αδυνατούν σήμερα να εξασφαλίσουν κεφάλαια μέσω τραπεζικού δανεισμού.

«Με την ενσωμάτωση των εταιρειών αυτών στο Χρηματιστήριο, ανοίγει ο δρόμος ώστε τα κόκκινα δάνεια που είναι γραμμένα στις τράπεζες να μετατραπούν σε άλλης μορφής. Με τη διαδικασία μετατροπής των χρεών σε μετοχές αποφεύγονται οι διάφοροι φόροι μεταβίβασης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου -δηλαδή περνάμε σε μια νόμιμη φοροαποφυγή» σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Γελαλής.

Άλλες ενστάσεις, αφορούσαν το άρθρο 19 που αναμορφώνει το ισχύον πλαίσιο για τις Ανώνυµες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Με το ΤΑΙΠΕΔ να προσπαθεί να διευρύνει το πελατολόγιό του, και με τις τέσσερις από τις πέντε ΑΕΕΑΠ να είναι θυγατρικές τραπεζών, «μπορεί να φτάσουμε, από την Αστυνομία, μέχρι τα υπουργεία, να πληρώνουν νοίκι στην Deutsche Bank, καθώς το 90% των μετοχών των τραπεζών που είναι μετοχές του ελληνικού λαού προορίζονται να πωληθούν μετά το 2015 και αυτή τη στιγμή τις διαχειρίζεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» παρατήρησε η Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αγορήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη, παρατήρησε πως μέχρι σήμερα οι εταιρείες αυτές, δικαιούνταν να επενδύουν μονάχα σε επαγγελματικά ακίνητα. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ελλοχεύουν «πολλοί κίνδυνοι σε σχέση με τους πλειστηριασμούς - κυρίως τους πλειστηριασμούς της κατοικίας, τη στιγμή που εδώ δεν τίθεται και κανένα όριο οικονομικό για αυτά τα ακίνητα».

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορήτρια της ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε να καταθέσει τροπολογία, «ούτως ώστε να βάλουμε ένα όριο για το σύνολο των επενδύσεων των εταιρειών αυτών στα οικιστικά ακίνητα και όσον αφορά και την τιμή αυτών των ακινήτων, για να μην πέσουμε στα θέματα των «κόκκινων» δανείων».

Αντίθετη υπήρξε η προσέγγιση του Μάκη Βορίδη (ΝΔ), ο οποίος εκτίμησε πως το υφιστάμενο πλαίσιο υπήρξε «υπερβολικό» για τις ΑΕΕΑΠ και πως «σε μια αγορά ακινήτων που έχει τεράστια δυσκολία στην Ελλάδα, το να μπορέσει κανείς να διαμορφώσει νομοθετικά πλαίσια και δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης που θα τη διευκολύνουν, μάλλον θετικό μπορεί να είναι [...] ο εάν τελικώς θα είναι η Deutsche Bank ή όποιος άλλος, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει.»

«Ο μόνος σίγουρος τρόπος αποτυχίας είναι να μην κάνουμε απολύτως τίποτα» σχολίασε και η εισηγήτρια της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αντίθετα, με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «η ελληνική αγορά θα προσφέρει στην διεθνή και εγχώρια επενδυτική κοινότητα μια αξιοπρεπή γκάμα προϊόντων συλλογικών επενδύσεων, μέσω της οποίας οι επαγγελματίες διαχειριστές θα μπορούν να εξασφαλίζουν τη διαπραγματευσιμότητα, αλλά και τη διαφάνεια των επενδυτικών τους επιλογών, διαμορφώνοντας ένα αξιόλογο αλλά και αποτελεσματικό περιβάλλον μεταφοράς πόρων στον παραγωγικό ιστό της Ελλάδος».

Το ζήτημα της απαλλαγής καταβολής φόρων μεταβίβασης των ενεργητικών στοιχείων της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς (άρθρο 22) έθιξε η Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ) και αναρωτήθηκε «με ποια λογική αποφασίστηκε να μην καταβληθούν στο Δημόσιο τα περίπου 150 εκ. ευρώ των φόρων μεταβίβασης των ακινήτων της ΑΤΕ».

«Δώρο με προίκα» διαπίστωσε η Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ αντίστοιχη παρατήρηση επεφύλασσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος ζήτησε παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικών, μια «γενναία ρύθμιση» για τα κληροδοτήματα, καθώς ο νόμος που τα διέπει, είναι ο αναγκαστικός νόμος του 1939.

Ο κ. Κουκουλόπουλος, όπως επίσης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) έθεσε επίσης ζήτημα επιστροφής φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για τις ευπαθείς ομάδες.

«Σίγουρα οι αιτήσεις που έχουν γίνει είναι πολύ υψηλότερες από το ποσό που έχει εγκριθεί και τον Ιανουάριο» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Στον προϋπολογισμό του 2012, δεν προβλεπόταν επίδομα θέρμανσης. Αυτή η κυβέρνηση έβαλε στον προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια το 2012 και 270 εκατομμύρια το 2013. Τον Ιανουάριο δόθηκαν 15 εκ. ευρώ και μέχρι αύριο θα υπάρξει εκταμίευση άλλων 52 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπου 290.000 καινούργιους δικαιούχους».

Σε κάθε περίπτωση, «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν θέσει στους εταίρους με σαφήνεια, πληρότητα και τεκμηριωμένα, θέματα οικονομικής πολιτικής που έχουν αποδειχθεί εκτός από κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά. Η προσπάθεια συνεχίζεται, άλλωστε η αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση ενός προγράμματος οικονομικής πολιτικής είναι μια διαρκής διαδικασία. Τα προγράμματα δεν είναι άκαμπτα ούτε αποτελούν δόγματα» ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δύο συλλήψεις Ζήτησαν 9.000 ευρώ από ασθενή με σοβαρό πρόβλημα για να τον μεταφέρουν στο εξωτερικό


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, δύο ατόμων γερμανικής υπηκοότητας, (ένας ελληνικής και ένας ιταλικής καταγωγής), εκπροσώπων ιατρικού κέντρου αποκατάστασης στο εξωτερικό, οι οποίοι φέρονται ότι εκβίασαν άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ζητώντας μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματός του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, οι δύο ιατρικοί εκπρόσωποι, συνελήφθησαν το απόγευμα στην Αθήνα, διότι χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους, ζήτησαν από συγγενή ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής, 9.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρουν τον άνθρωπό του σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό, για να σωθεί.

Κατά την Αστυνομία τα παραπάνω χρήματα οι δύο συλληφθέντες τα ζήτησαν με εκβιαστικό τρόπο.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Από το 2014 ο ενιαίος φόρος Διατήρηση του χαρατσιού και το 2013 φέρεται να προτείνει ο Γ.Στουρνάρας


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Βρυξέλλες
Τη διατήρηση του χαρατσιού, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το 2013, φέρεται να εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να καμφούν οι ενστάσεις της τρόικας.

Ο υπουργός πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, σε μια ηπιότερη μορφή, και να ενταχθει στον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του 2014.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Στουρνάρας σχολίασε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων.

Ερωτηθείς να αποσαφηνίσει τι θα σημαίνει η τροποποίηση του τέλους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο.

Μάλιστα για την εισήγηση αυτή σύμφωνα με πληροοφίες έχουν ήδη ενημερωθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα βασικά ζητήματα διαφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, που αποχώρησε και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές Απριλίου, ήταν το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέτος.

Η τρόικα φρονώντας ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο, αφού κρίνει ότι ο σχεδιασμός του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αντικασταστήσει - ενσωματώσει το χαράτσι δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ζητά η είσπραξή του τέλους μέσω της ΔΕΗ να διατηρηθεί και το 2013.

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμούσε ότι το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επιστροφή της τρόικας στις αρχές Απριλίου της δίνει την ευκαριία να πείσει την τρόικα πως θα είναι έτοιμο στην ώρα του και αποτελεσματικό το υπό σχεδιασμό σύστημα για την ενιαία φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται επέκταση του έκτακτου φόρου μέσω της ΔΕΗ.

Στην επέκταση της επιβολής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και φέτος κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωναν και ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σχετικά με τη δόση Μαρτίου, κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες επαναλάμβαναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση, τονίζοντας ότι οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Τρόικα για την έγκρισή της, θα ικανοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα αξιολογηθεί στο άτυπο Eurogroup του Απριλίου.

Όπως υπενθύμιζαν, για την έγκριση της δόσης έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις: το θέμα των φαρμάκων, το οποίο έχει ήδη εκπληρωθεί και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο παραμένει υπό διευθέτηση.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ελληνικού δημοσίου, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι τρία ζητήματα παραμένουν υπό εξέταση: τα οργανογράμματα των υπουργείων, η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Οι ίδιες πηγές δικαιολόγησαν την καθυστέρηση, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για «επανάσταση στο ελληνικό δημόσιο».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, στο σύνολό τους, κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, όλα βαίνουν ομαλά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οι ίδιες πηγές παρέπεμψαν στις σχετικές ανακοινώσεις της Τρόικας και του εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση «θα προλάβει τις μεταρρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο εργασίας, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...