Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Κόντρα στη Βουλή για τα ταμειακά διαθέσιμα...


Κόντρα στη Βουλή για τα ταμειακά διαθέσιμαΠως τοποθετούνται μέχρι στιγμής τα κόμματα στη Βουλή...
Η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την...
μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας επισήμαναν στην αξιωματική αντιπολίτευση πως η πρακτική της ψήφισης ΠΝΠ ήταν στο παρελθόν συνήθης και υπογράμμισαν ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη ηθικό πλεονέκτημα, γιατί αντιστέκεται μετά από πέντε χρόνια εξευτελισμών και εκβιασμών. 

Η ΠΝΠ αποτελεί ομολογία χρεοκοπίας, κατήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Με βάση τις τοποθετήσεις των εισηγητών, την ΠΝΠ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ ψηφίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψηφίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

«Μα ποιοι μιλούν; Ποιοι σκίζουν τα ιμάτια τους; Αυτοί που μέχρι τώρα κυβερνούσαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και που ακόμη και τα Μνημόνια τακτοποιούσαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, σχολιάζοντας τις επικρίσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Read more...

Τα ζευγάρια των ημιτελικών Ένα σούπερ ντέρμπι και μία «παγίδα» για τη Νάπολι στο Europa League


Η αναμέτρηση Φιορεντίνα-Σεβίλη ξεχωρίζει από τα δύο ζευγάρια, που ανέδειξε η κληρωτίδα για την ημιτελική φάση του Europa League.
europa league
Η έτερη μονομαχία είναι αυτή ανάμεσα στη Νάπολι και την έκπληξη της διοργάνωσης Ντνίπρο, που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό.
Η Φιορεντίνα θα υποδεχθεί την κάτοχο του Europa League στις 7 Μαΐου στο «Αρτέμιο Φράνκι», ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 14 του επόμενου μήνα στην Ισπανία.
Στο άλλο ζευγάρι η Νάπολι θα είναι η γηπεδούχος στην πρώτη αναμέτρηση της 7ης Μαΐου   με τους Ουκρανούς που θα φιλοξενήσουν την ιταλική ομάδα στις 14 του μήνα. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 27  Μαΐου στη Βαρσοβία.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσάμπιονς Λιγκ Ο Γκουαρδιόλα εναντίον της μεγάλης του αγάπης


Πεπ Γκουαρδιόλα εναντίον Μπαρτσελόνα! Αυτό ανέδειξε η κληρωτίδα της UEFA για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!
barcabagern
Η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει λοιπόν τους Καταλανούς ενώ η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Γιουβέντους.
Θυμίζουμε πως τα δύο παιχνίδια των ημιτελικών θα διεξαχθούν στις 5-6 Μαΐου, ενώ οι επαναληπτικοί θα είναι στις 12-13 Μαΐου.
Europa League
Τα αντίστοιχα ζευγάρια για το Europa League είναι τα Νάπολι-Ντίνπρο και Σεβίλλη-Φιορεντίνα.
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου, ενώ οι επαναληπτικοί θα γίνουν μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 14 Μαΐου. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στη Βαρσοβία.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Γερμανία: Eνέκρινε ψήφισμα...



 ...στο οποίο χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων...
Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τη μαζική δολοφονία έως και 1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από έναν αιώνα, διακινδυνεύοντας...
μία διπλωματική ρήξη με την Άγκυρα.

Το ψήφισμα αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στάσης της Γερμανίας, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όπου ζει ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής διασποράς.

Ο όρος γενοκτονία διαθέτει επίσης μία ιδιαίτερη απήχηση στη Γερμανία, που προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ευθύνη της για τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων στο Ολοκαύτωμα.

Σε μία κοινοβουλευτική σύνοδο για την 100ή επέτειο από την έναρξη των σφαγών, όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδας στην Μπούντεσταγκ υποστήριξαν το ψήφισμα. Η ψηφοφορία θεωρείται πιθανόν να προκαλέσει την οργή του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Τουρκία δήλωσε πως ένα παρόμοιο ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε από το αυστριακό κοινοβούλιο, θα έχει «μόνιμα, αρνητικά αποτελέσματα» στις σχέσεις της με τη Βιένη.

«Αυτό που συνέβη εν τω μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στα μάτια του κόσμου ήταν γενοκτονία», είπε κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ.

Η Τουρκία αρνείται πως η σφαγή των Αρμενίων, σε μία εποχή που τα οθωμανικά στρατεύματα πολεμούσαν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της αυτοκρατορίας, συνιστά γενοκτονία. Ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε οργανωμένη εκστρατεία για την εξόντωση των Αρμενίων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη τέτοιων εντολών από τις οθωμανικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ χρησιμοποίησε επίσης τη λέξη γενοκτονία σε μία ομιλία του χθες.

Ο Γκάουκ, πρώην πάστορας από την (πρώην) Ανατολική Γερμανία, ο οποίος έχει την τάση να αψηφά τις συμβάσεις, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι και η ίδια η Γερμανία μπορεί να φέρει ένα μέρος της ευθύνης λόγω των ενεργειών της κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο μεγάλος αρμενικός πληθυσμός της οποίας άνθιζε επί δεκαετίες, ήταν σύμμαχος της Γερμανίας του Κάιζερ Γουλιέλμου κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αποφασιστικότητα του Γκάουκ να χρησιμοποιήσει τον αμφιλεγόμενο όρο ώθησε μέλη του κοινοβουλίου να ξεπεράσουν τη μακρά αντίσταση της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχε αρνηθεί σθεναρά να χρησιμοποιήσει τον όρο αυτό.

Πολιτικοί αναλυτές έχουν αποδώσει τη μέχρι πρότινος απροθυμία της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία,στον φόβο της ότι θα ενοχληθεί η Τουρκία και τα 3,5 εκατομμύρια των Γερμανών τουρκικής καταγωγής και των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες στη Γερμανία ότι οι σφαγές που διέπραξαν γερμανικά στρατεύματα το 1904 και το 1905 στη σημερινή Ναμίμπια θα μπορούσαν επίσης να αποκληθούν γενοκτονία οδηγώντας σε αιτήματα για επανορθώσεις.

Οι περισσότεροι δυτικοί ακαδημαϊκοί αναφέρονται στις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων ως γενοκτονία. Ο πάπας Φραγκίσκος έχει επίσης χρησιμοποιήσει τον όρο και η Τουρκία τον κατηγόρησε ότι εξωθεί σε μίσος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

- See more at: http://left.gr/news/germania-enekrine-psifisma-sto-opoio-haraktirizei-genoktonia-ti-sfagi-ton-armenion#sthash.2SkWglzw.dpuf

Read more...

Συνάντηση Τσίπρα, με Περιφερειάρχες και Δημάρχους...



 Διαδοχικες συναντησεις θα έχει  ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με Περιφερειάρχες και Δημάρχους αύριο, Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις...
12:00 με την ΕΝ.Π.Ε [Ένωση Περιφερειών Ελλάδας] και

Στις 15:00 με την ΚΕΔΕ [Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας].


Read more...

«Βαρουφάκη είσαι ανεύθυνος, τζογαδόρος και ερασιτέχνης»...


«Βαρουφάκη είσαι ανεύθυνος, τζογαδόρος και ερασιτέχνης»
"Σφυροκόπησαν" τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών μέσα στο Eurogroup, σύμφωνα με το "Bloomberg"...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Είσαι ανεύθυνος, τζογαδόρος και ερασιτέχνης», είναι μερικά απ' αυτά που ακουσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης από Ευρωπαίους ομολογους του στο Eurogroup,   σύμφωνα με το "Bloomberg".

  Το αμερικανικο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι...

«ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του εν μέσω της αυξανόμενης δυσφορίας για την άρνησή του να παρουσιάσει μέτρα που θα διορθώσουν την οικονομία της χώρας του ώστε να υπάρξει απελεύθερωση των δόσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών. Πηγές από την Ευρωζώνη λένε ότι οι χειριμοί Βαρουφάκη για τις συνομιλίες ήταν ανεύθυνη, τον κατηγόρησαν για χρονοτριβή, για τζογαδόρο και ερασιτέχνη». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του πρακτορείου το κλίμα ήταν τόσο επικριτικό από όλες τις πλευρές ώστε ο Γιάνης Βαρουφάκης να φτάσει στο σημείο να παραπονεθεί για την σε βάρος του εχθρική ατμόσφαιρα.

«Έλληνας αξιωματούχος στη Ρίγα δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τις συνομιλίες όταν επικοινωνήσαμε δια τηλεφώνου» καταλήγει το πρακτορείο.

Read more...

Μάρδας: Πρέπει να μαζέψουμε 4 δισεκατομμύρια ευρώ...


Μάρδας: Τελικώς βρήκα τα διπλάσια χρήματα…
...μέχρι τα τέλη Μαΐου...
Επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, εν μέσω...
αντιδράσεων από την πλευρά των Δήμων και των Περιφερειών για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθιστά υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Μάρδας εξήγησε πως με την ΠΝΠ έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια Ταμεία 160 εκατομμύρια ευρώ. Προσέθεσε πως με την ρύθμιση επιδιώκεται να δημιουργηθεί η βέλτιστη ρευστότητα για το μέλλον.

Ανέφερε επίσης πως οι πρόσθετες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου φτάνουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συμπλήρωσε πως υπάρχει η αίσθηση ότι οι περιφερειάρχες έχουν ικανοποιηθεί με την ευνοϊκή εξέλιξη στη ρύθμιση, ωστόσο οι Δήμοι ίσως έχουν κάποιες επιφυλάξεις.

Ο κ. Μάρδας προανήγγειλε χθες Πέμπτη ρύθμιση με την οποία το κράτος θα αναλάβει την ζημία (πέναλτι) που θα έχουν οι φορείς που θα «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις για να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα διατεθούν αποκλειστικά για εβδομαδιαία ρέπος και όχι για ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.

Είπε ότι τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων δεν θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια των πανεπιστήμιων θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν θα επενδυθούν.

Στις 12:00 το μεσημέρι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ψηφισθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι υπηρεσίες των Δήμων θα παραμείνουν κλειστές από τις 12:00 ως τις 15:00 μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Νωρίτερα, στις 11:30 το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ και δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Read more...

Βαριές κουβέντες αντήλλαξαν Λαφαζάνης-Λοβέρδος...



ΒΙΝΤΕΟ...
Άγρια κόντρα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου. 

Ολα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός κάλεσε τον κ. Λαφαζάνη να ζητήσει συγγνώμη για την..
ενεργειακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποκαλώντας τον “μαχητή της δραχμής” και “υποστηρικτή της πτώχευσης”. 

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σήκωσε το γάντι 
και απευθυνόμενος προς τον Ανδρέα Λοβέρδο του είπε ότι είναι συνυπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας προσθέτοντας ότι τελεί σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. 

«Βεβαίως και υπάρχει ένα κόκκινο νήμα σε αυτά που λέτε και είναι η 5η φάλαγγα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης. 

VIDEO - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΛΑΦΑΖΑΝΗ από realmedialive
real.gr

Read more...

Νέοι όροι μετά την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα...


Ντράγκι στο Eurogroup: Νέοι όροι μετά την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα
Παρέμβαση Ντράγκι στα εσωτερικά της Ελλάδας...
Χαρακτηριστικά ευθείας πολιτικής παρέμβασης για την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε η ομιλία του προέδρου της... «ανεξάρτητης» Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) , Μάριο Ντράγκι, μετά το Eurogroup.

«Να δούμε ποιοι...
όροι θα τηρηθούν με βάση και την πολιτική αλλαγή στην κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι η ίδια όταν είχε αποφασιστεί το «κούρεμα»… Περισσότερα χρειάζονται στις δημοσιονομικές προσαρμογές… όχι απαραίτητα το 2015… διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες», τόνισε.

«Ο ELA θα συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες», είπε, παρά τις προκλήσεις στη ρευστότητα, στις αποδόσεις των ομολόγων που ανεβαίνουν.

enikos.gr

Read more...

Βούτσης προς Κικίλια: "Ελα μωρέ τώρα τι φωνάζεις"...


-Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια οι βουλευτές. 

-Τα... γαλλικά του υπουργού Εσωτερικών, που νόμιζε ότι το μικρόφωνο του ήταν κλειστό: «Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μ@λ@κ@».


- Κ. Μητσοτάκης προς Ραχήλ: Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση!

Σκηνές ροκ στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 


Ο κακός χαμός. Έντονες αντιδράσεις και... ουρλιαχτά προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση, με αφορμή την...

ανάγκη να τοποθετηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της σύγκρουσης της χώρας με τους εταίρους-δανειστές, με τους οποίους «βρίσκονται στην ίδια όχθη».
«Δια παραλείψεως με κάθε τρόπο οι ενστάσεις προς την κυβέρνηση, είναι στην ίδια όχθη με αυτή των δανειστών», η ουσία της τοποθέτησης του Ν. Βούτση που... εξόργισε τους βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, οι οποίοι μετέτρεψαν σε γήπεδο την αίθουσα της Ολομέλειας.

«Κρέμεστε μόνο στα μέσα της διαπλοκής, αν νομίζετε ότι γι αυτό έχετε πλήρη ασυλία, είστε γελασμένοι», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ΠΝΠ.


Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, δεν δίστασε να σηκωθεί από το έδρανο του και κουνώντας το δάχτυλο εξαπέλυσε σφοδρή λεκτική επίθεση κατά του Βουτση, με τον δευτερο να του απαντά, "ελα μωρέ τώρα τι φωνάζεις"...


Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, βουλευτές παραλίγο να πιαστούν στα χέρια μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, πιστεύοντας πως το μικρόφωνο του ηταν κλειστό, είπε μερικά... γαλλικά.

Οπως αναφέρει:
"Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από την θέση του διαμαρτυρόταν έντονα για την προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.


Μετά την σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».


Ο κ. Βούτσης μάλιστα θεώρησε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον  διπλανό υπουργό, του είπε: «ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο».



Η κυρία Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «εχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση»."...

Read more...

Στο Europa Leauge Σεβίλη, Ντνίπρο, Νάπολι και Φιορεντίνα στο... Final-4


Σεβίλη, Ντνίπρο, Νάπολι και Φιορεντίνα στο... Final-4
Οι παίκτες της Ντνίπρο πανηγυρίζουν την Ιστορική πρόκριση της ομάδας τους   (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Δύο ιταλικές ομάδες, Φιορεντίνα και Νάπολι, η κάτοχος του τροπαίου, Σεβίλλη και η... πρωτάρα Ντνίπρο συνθέτουν από το βράδυ της Πέμπτης την 4άδα των ημιτελικών του Europa League 2014-15 και οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA την Παρασκευή για να μάθουν τα «ζευγαρώματα» με φόντο τον τελικό.
Αθήνα

«Θρίλερ» είχαμε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά και στο Κίεβο. Στην Ρωσία, η Ζενίτ έκανε ανατροπή και προηγήθηκε 2-1, όμως αποφεύχθηκε η παράταση, καθώς ο Γκαμεϊρό ισοφάρισε σε 2-2 στο 85'.

Στο Κίεβο το 0-0... στοίχειωνε την αναμέτρηση και όλα έδειχναν πως οδεύαμε στην παράταση, ωστόσο, η Μπριζ «λύγισε» στο 82ο λεπτό, όταν ο Σακόβ λύτρωσε τη Ντνίπρο με ένα πανέμορφο γκολ. Έτσι, οι Ουκρανοί έγιναν η πρώτη ομάδα του Μάρκοβιτς που πέρασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στη Φλωρεντία η Ντινάμο Κιέβου έπαιζε με 10 παίκτες από το 40' λόγω αποβολής του Λενς με 2ο κίτρινη κάρτα για θέατρο, όμως η απόφαση του διαιτητή ήταν υπερβολική. Ο Γκόμεζ άνοιξε το σκορ και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε για την Φιορεντίνα ο Βάργκας στις καθυστερήσεις (1-1 το πρώτο ματς).

Η Νάπολι είχε νικήσει 4-1 στο Βόλφσμπουργκ, προηγήθηκε 2-0 στο «Σαν Πάολο» με Καγιεχόν και Ιγκουαΐν και οι Γερμανοί απλά απέφυγαν τη δεύτερη ήττα με τα γκολ των Κλόζε και Πέρισιτς (2-2).


ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (ΙΤΑΛΙΑ)-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) 2-0

Σκόρερ: 43΄ Γκόμεζ, 90+4΄ Βάργκας
Α΄αγ.: 1-1 (προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 3-1)
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Λενς
Κόκκινη: Λενς (40΄-δεύτερη κίτρινη)

ΝΤ.ΚΙΕΒΟΥ (Σέρχι Ρεμπρόφ): Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Βίντα, Χατσερίντι, Αντούνες, Γιαρμολένκο, Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι (69΄ Σίντορτσουκ), Λενς, Μπελχαντά (63΄ Καλίτβιντσεφ), Τέοντορτσουκ (45΄ Γκούσεφ).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Φερνάντες, Πιζάρο (84΄ Ακουϊλάνι), Βαλέρο (79΄ Μπάλερι), Σαλάχ (88΄ Βάργκας), Γκόμες, Χοακίν.

ΝΑΠΟΛΙ (ΙΤΑΛΙΑ)-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 2-2Σκόρερ: 50΄ Καγεχόν, 65΄ Μέρτενς - 71΄ Κλόζε, 73΄ Πέρισιτς
Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Α΄ αγ.: 4-1 (προκρίθηκε η Νάπολι με συνολικό σκορ 6-3)
Κίτρινες: Μπέντνερ

ΝΑΠΟΛΙ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Αντουχάρ, Μέστο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Καγεχόν, Νταβίντ Λόπες, Ινλέρ, Μέρτενς (83΄ Ενρίκε), Χάμσικ (60΄ Ινσίνιε), Ιγκουαΐν (68΄ Ζαπάτα).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκες (66΄ Σάφερ), Πέρισιτς, Τρας (79΄ Ντοστ), Γκιλαβογκί (75΄ Γιουνγκ), Γκουστάβο, Καλιγκιούρι, Άρνολντ, Μπέντνερ.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΡΩΣΙΑ)-ΣΕΒΙΛΗ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 2-2

Σκόρερ: 48΄ Ροντόν, 72΄ Χουλκ - 7΄πεν. Μπάκα, 85΄ Γκαμεϊρό
Α΄ αγ.: 1-2 (προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 4-3)
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Λουϊς Νέτο, Βίτσελ, Λοντίγκιν - Ιμπόρα, Μπανέγκα

ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡ. (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Σμολνίκοφ, Λουίς Νέτο, Λόμπαρτς, Κρισίτο, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Σάτοφ, Ροντόν (83΄ Κερζάκοφ).

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Κόκε, Παρέχα (21΄ Ιμπόρα), Καρίσο, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Μπιά, Αλέις Βιντάλ, Μπανέγκα, Βιτόλο (90+2΄ Σουάρεθ), Μπάκα (75΄ Γκαμεϊρό).

ΝΤΝΙΠΡΟ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ)-ΜΠΡΙΖ (ΒΕΛΓΙΟ)
Σκόρερ: 82΄ Σακόφ
Α΄αγ.: 0-0 (προκρίθηκε η Ντνίπρο με συνολικό σκορ 1-0)
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Ρόταν
Κίτρινες: Κανκάβα, Ρόταν - Ουλαρέ

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κανκάβα, Ρόταν, Λούτσκεβιτς (90+1΄ Μπρούνο Γκάμα), Μπέζους (46΄ Μπέζοφ), Κονοπλιάνκα, Σελέσνιοφ (72΄ Κάλινιτς).

ΜΠΡΙΖ (Μισέλ Πρεντ'Ομ): Ράιαν, Ντε Φάου, Ντουάρτε, Μέχελε, Ντε Μποκ, Ραφαέλοβ, Φόρμερ, Σίμονς, Στορμ (86΄ Βάσκες), Ισκιέρντο (86΄ Ντιρκς), Ντε Σούτερ (70΄ Ουλαρέ).

Στους αγώνες-ρεβάνς της προημιτελικής φάσης, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του α΄ αγώνα):

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Σεβίλη (Ισπανία) 2-2 (1-2)

Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ (Ουκρανία)-Μπριζ (Βέλγιο) 1-0 (0-0)

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 2-0 (1-1)

Νάπολι (Ιταλία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-2 (4-1)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνάντηση Πούτιν-Φερνάντες στη Μόσχα Σημαντικές ενεργειακές συμφωνίας Ρωσίας-Αργεντινής


Συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας υπέγραψαν η Ρωσία και η Αργεντινή σε μία προσπάθεια της Μόσχας να εμβαθύνει τις σχέσεις καθώς υφίσταται τις κυρώσεις της Δύσης λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
putin fernantes
Στην τελετή που έγινε στο Κρεμλίνο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες χαιρέτισαν τις συμφωνίες με τις οποίες ανοίγει ο δρόμος για στενότερη συνεργασία στους τομείς του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στην Αργεντινή.
Η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την κρατική εταιρεία πετρελαίου YPF, ενώ η ρωσική Rosatom υπέγραψε μία παρόμοια συμφωνία για κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Αργεντινή..
«Η Ρωσία και η Αργεντινή αναπτύσσουν την συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.
«Οι χώρες μας έχουν μία μακροχρόνια σχέση φιλίας και αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία έχει φθάσει στο επίπεδο μιας συνολικής και στρατηγικής σύμπραξης».
Ο Πούτιν δήλωσε πως η Gazprom εξετάζει τη δυνατότητα της από κοινού εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αργεντινή και ότι η εταιρεία βαρέων μηχανημάτων Uralmash σχεδιάζει να φτιάξει μία κοινή επιχείρηση με Αργεντίνους συνεργάτες για την παραγωγή πετρελαϊκού εξοπλισμού στην Αργνετινή. Και οι δύο χώρες είναι πρόθυμες να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις.
Η Ρωσία μετατοπίζει την πολιτική της προς την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις λόγω της πολιτικής της Ρωσίας στην Ουκρανία και αναζητεί νέες εμπορικές συμφωνίες. Η Αργεντινή επιδιώκει επίσης να εξαλείψει το δαπανηρό ενεργειακό έλλειμμά της με επενδύσεις ύψους μέχρι 200 δισεκ. δολαρίων, ανακοίνωσε η YPF. Το κλειδί στην προσπάθεια θα είναι η ανάπτυξη του προσφάτως αξιοποιημένου κοιτάσματος σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βάκα Μουέρτα της Παταγονίας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Με τρίποντο του εορτάζοντα Πρίντεζη! Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός!


Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός!
Ο Γιώργος Πρίντεζης με εκπληκτικό τρίποντο στο τέλος έστειλε τον Ολυμπιακό στο φάινα-φορ της Μαδρίτης καθώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 71-68 στο καυτό ΣΕΦ!
Ο Ολυμπιακός στο Φάιναλ Φορ! Με τρίποντη «βόμβα» του Γιώργου Πρίντεζη οι Πειραιώτες νίκησαν στο τέλος με 71-68 τη Μπαρτσελόνα και με χιτσκοκικό τρόπο προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη.
Το πρώτο δεκάλεπτο είχε χαρακτήρα ντέρμπι και χαμηλό σκορ, με την Μπαρτσελόνα να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (ενός πόντους) κυρίως από τα τρία εύστοχα τρίποντα έναντι κανενός του Ολυμπιακού. Στη δεύτερη βολή κάτι η αστοχία των γηπεδούχων, κάτι τα απίστευτα καλάθια του Ναβάρο που έδειξε να παίρνει μπρος, έδωσαν την ευκαιρία στους Καταλανούς να ανοίξουν τη διαφορά και να αποκτήσουν ψυχολογία, τελειώνοντας το ματς στο 29-37.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με αρκετό άγχος με αποτέλεσμα το ματς να πηγαίνει στα μέτρα της Μπαρτσελόνα, η οποία εκμεταλλευόταν κάθε ευκαιρία και άνοιγε τη διαφορά. Oι «ερυθρόλευκοι» πήραν παλικαρίσια καλάθια από τον Μάντζαρη κρατώντας επαφή στο σκορ, ενώ κατάφερε να μείνει ζωντανός κλείνοντας την περίοδο στο 50-50.
Στην τελευταία περίοδο το ματς είχε χιτσκοκική εξέλιξη κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπαρτσελόνα κρατούσε τη νίκη (ήταν μπροστά +4 1 λεπτό πριν το φινάλε), ένα τρίποντο του Μάντζαρη και ένα καλάθι του Πρίντεζη έφεραν το +1 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το ματς πήγε στις βολές, η αγωνία χτύπησε κόκκινο και τελικά ο νικητής κρίθηκε στο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη σε νεκρό χρόνο. Τη μέρα της ονομαστικής του εορτής ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το τελικό 71-68 και έστειλε τον Ολυμπιακό στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης!
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68
Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 8, Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17, Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 11, Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.
Μπαρτσελόνα: Ντόλμαν 5, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 11, Ναβάρο 8, Σατοράνσκι 12, Πλάις 4, Τόμας 4, Όλεσον 5, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 13.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

WSJ: Πιο κοντά πλέον η συμφωνία Το ΔΝΤ κάνει πίσω και ζητά λιγότερες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα


Να περιορίσει τις απαιτήσεις του για τις διαρθρωτικές αλλαγές, που πρέπει να κάνει η Ελλάδα ώστε να δώσει το «πράσινο φως» σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της χώρας, δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα  του Σάιμον Νίξον στην εφημερίδα Wall Street Journal.
lagarde
Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Η αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους πιστωτές της για τη συμφωνία στο πρόγραμμα βοήθειας δοκιμάζει το ΔΝΤ», σημειώνει ότι επί σχεδόν ένα χρόνο το Ταμείο αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα την επόμενη δόση του προγράμματός της, ζητώντας την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από αυτό.
Οι μεταρρυθμίσεις που ζητούσε το Ταμείο καταγράφηκαν και πάλι τον Φεβρουάριο σε επιστολή της γενικής διευθύντριάς του, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και περιλάμβαναν τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και των αγορών εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, του φορολογικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.
Ο Νίξον σημειώνει ότι η μετατόπιση του ΔΝΤ αποτελεί μία σημαντική κίνηση. «Η Ελλάδα, παρά τις μειωμένες απαιτήσεις, θα πρέπει να συμφωνήσει και να εφαρμόσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις, που θα περιλαμβάνουν το πιθανότερο αλλαγές στις συντάξεις και στον ΦΠΑ», σημειώνει και προσθέτει: «Ορισμένοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι ακόμη και μία πιο περιορισμένη συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλη για την υλοποίησή της από την Αθήνα πριν από τα μέσα Μαΐου, όταν πρέπει να αρχίσει η έγκρισή της από τη Βουλή, προκειμένου να εκταμιευθούν χρήματα πριν από την εκπνοή του προγράμματος στο τέλος Ιουνίου».
Ακόμη και στην περίπτωση που η συμφωνία αφορά σε λιγότερες μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να διασφαλίζει στους μετόχους του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο, πριν αποφασισθεί η εκταμίευση νέων χρημάτων, σημειώνει ο Νίξον, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. «Ο συνδυασμός ενός περιορισμένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος και η επίπτωση της πολιτικής αναστάτωσης μηνών στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό.
Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί σημαντικά, ενώ οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν αποκλείσει κάτι πέραν αλλαγών στα επιτόκια και τους χρόνους λήξης των υφιστάμενων δανείων», αναφέρει ο Νίξον.
Και καταλήγει: «Πολλά πιθανόν να εξαρτηθούν τότε από την αυστηρότητα, με την οποία το ΔΝΤ αποφασίσει να επιβάλλει τους κανόνες του σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Θα απαιτήσει από την Ευρωζώνη να παίξει τον δικό της ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης, με τον κίνδυνο ότι αυτή θα αρνηθεί, αφήνοντας την Ελλάδα σε αδυναμία να πληρώσει τα χρέη της ή θα υποκύψει στην πολιτική πραγματικότητα της Ευρωζώνης και θα εξωραΐσει πάλι την ανάλυσή της, όπως έκανε το 2010, κάνοντας έτσι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ελληνικό δράμα; Όλα τα βλέμματα πρέπει να είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Είμαστε πιο κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία»...


 «Επισημάναμε από κοινού την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις διαπραγματεύσεις στην ομάδα των Βρυξελλών και ότι έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της απόστασης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Γιούνκερ.

Ο...
κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αισιοδοξία όλων των μερών ότι «θα μπορούμε σύντομα να έχουμε καταγραφή αυτής της ουσιαστικής προόδου».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είμαστε πιο κοντά σε ενδιάμεση συμφωνία από ότι ήμασταν το προηγούμενο διάστημα, είμαι πολύ αισιόδοξος».

Read more...

Στο "Final4" ο Oλυμπιακός...


Τη… σκότωσε ο Άη Γιώργης!
Με ένα διαστημικό Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει σε νεκρό χρόνο το τρίποντο της νίκης, ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα (71-68), κάνοντας το...
3-1 και πέρασε στο "Final4" της Μαδρίτης (15-17 Μαϊου), όπου θα αντιμετωπίσει τη ΤΣΣΚΑ... 

Read more...

Πρέπει να γίνουν τα πάντα ...



...για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από μετρητά, λεει η Μέρκελ.

-Ζήτησε να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

-Είδε Ολάντ ο Τσίπρας, σε εξέλιξη συνάντηση με Γιούνκερ (ΦΩΤΟ)...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από μετρητά, προτού επιτευχθεί μια...
συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης, από τις Βρυξέλλες η καγκελάριος της Γερμανίας,  Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας μετά την «εποικοδομητική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, η  Μέρκελ είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.


Όταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό». 



Είδε Ολάντ ο Τσίπρας, σε εξέλιξη συνάντηση με Γιούνκερ

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντάται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.



Η συνάντηση ξεκίνησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό και γίνεται λίγη ώρα έπειτα από το τετ-α-τετ με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ στις Βρυξέλλες



πηγη protothema.gr

Read more...

Τριπλασιάζει η ΕΕ τα κονδύλια ...



...για έρευνα και διάσωση μεταναστών...
Τον τριπλασιασμό των κονδυλίων για την έρευνα και διάσωση στα νερά της Μεσογείου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίτων» αποφάσισαν οι ηγέτες της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής.
Η ευρωπαϊκή δράση περιστρέφεται... γύρω από τις επιχειρήσεις της Frontex «Τρίτων» και «Ποσειδών». Οι επιχειρήσεις δίνουν βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, ενώ η παλιότερη επιχείρηση Mare Nostrum είχε μεγαλύτερο εύρος δράσης.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημείωσε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα κονδύλια της επιχείρησης «Τρίτων» θα εξισωθούν με εκείνα της Mare Nostrum ενώ ο Τουσκ συμπλήρωσε ότι η Ένωση -με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο- θα επιχειρήσει την καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούνται από τους δουλέμπορους.

Η ΕΕ θα επιδιώξει επίσης τη συνεργασία με τρίτες χώρες, όπως η Λιβύη, από όπου ξεκινά το ταξίδι προς τα ευρωπαϊκά παράλια, ιδίως της Ιταλίας. Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ακόμα ότι η ΕΕ θα συνδράμει τις χώρες που δέχονται μεγαλύτερη πίεση (όπως η Ιταλία και η Ελλάδα). 

Η διάσκεψη ξεκίνησε με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκατοντάδων νεκρών στη Μεσόγειο.

Read more...

Βαρουφάκης: Το Grexit δεν είναι μπλόφα...


Βαρουφάκης: Το Grexit δεν είναι μπλόφα, αν επιβληθεί περισσότερη λιτότητα
...αν επιβληθεί περισσότερη λιτότητα...
«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι...
μπλόφα», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συζήτηση με τον Νορβηγό φιλόσοφο, Γιον Έλστερ, που έγινε στα τέλη Μαρτίου και δημοσιεύεται στο γαλλικό περιοδικό "Philosophie Magazine".
«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα», σημείωσε ο υπουργός Οικομικών.

Όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέπεμψε σε σχόλια που έχουν κάνει Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια διάδοση της κρίσης.

Πρόσθεσε όμως ότι, αντιθέτως, ο ίδιος πιστεύει πως οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ξέρει τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έσπρωχναν στον γκρεμό, λέει ανοησίες και εργάζεται εναντίον της Ευρώπης», τόνισε.


Read more...